PRO-INVEST S.A.

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 382 ocen.

PRO-INVEST S.A.
2 382 6 1

Opinie o PRO-INVEST S.A.

Maria

@mR. who Po Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że masz duże zarzuty wobec firmy PRO-INVEST. Czy są one właściwie uzasadnione? Jak długo i na jakim stanowisku byłeś tam zatrudniony? Proszę Cię o dalsze uczestnictwo w dyskusji, gdyż takim sposobem pomagasz niektórym użytkownikom forum.

mR. who

Dlaczego w naszym kraju takie osoby moga bezkarnie oszukiwać mnóstwo osób na oogromne pieniadze? dlaczego TAKIE oosby mogą w nieskończonośc zakladać nowe spółki, tworzyć nowe godantyczne długu, a żaden komornik czy organy ściagania nic nie mogą i rozkladają bezradnie ręcę?? o co chodzi? tym tematem powinna się zając telewizja, gazeta lokalna - kto MU DA RADĘ?

Tomaszek

Widać, że Pro invest (Art of Concrete) wybiela się jak może. Zerknijcie proszę m.in. na wizytówkę Google i na opinie kontrahentów. Przecież ta firma nie płaci, jest dłużnikiem zalegającym ze spłatą grubej forsy!

sds
@Tomaszek 14.06.2018 10:19

Firma cwaniaczków, mogą kombinować ale każdy wie co to za temat i kto jest z tym powiązany.

poszkodowany

Witam. Czy ktokolwiek ma namiary na Pana Nagięcia? Namiary na proinvest, nnn itp?

Zainteresowany

CBA zatrzymało pięć osób". Hmmm ciekawe o której to firmie piszą? - sa jakies nowe ciekawe informacje?

zzz

szkoda

mmm

Zapraszam do wpisania w google "Wyłudzili pieniądze na budowę strażackiej komendy? CBA zatrzymało pięć osób". Hmmm ciekawe o której to firmie piszą?

Tom Jons
@mmm 10.04.2018 19:52

czy znane sa jakieś szczegóły tej operacji i kto faktycznie wpał??

Maria

W komentarzach widziałam informacje o upadłości lub zamknięciu firmy, niemniej nie znalazłam potwierdzenia tych informacji w KRS. Czy ktoś wie jak wygląda aktualnie sytuacja? Nie widzę również żadnych ofert pracy z tej firmy. Czy w tym momencie można aplikować?

m
@Maria 23.03.2018 13:54

Pewnie szukają nowego prezesa

Xyz
@Maria 23.03.2018 13:54

Tylko wolontariat :)

mmm

Firma niewypłacalna, unika uregulowania należności.

anonymous

Czy firma ogłosiła już upadłość ? Ktoś w tej firmie jeszcze pracuje ?

Podano błędną informację

Jest to firma tylko i wyłącznie PROJEKTOWA. Proszę tam nie dzwonić w sprawie PRO-INVEST.

Wiktor
@Podano błędną informację 24.01.2018 11:48

Szkoda, że zalegają z kasą u ludzi. Moja cierpliwość się skończyła, idziemy do sądu panie Nagięć.

jkjh

Teraz się będzie rozwijać bo Tomalę zwolnili.

Obecny pracownik

Najłatwiej jest narzekać! W życiu jest raz dobrze innym razem gorzej, tak jest i w firm ach. Może trzeba popracować nawet jesli jest gorszy czas?

prawda
@Obecny pracownik 21.01.2018 11:15

Przeciez ta firma juz nie istnieje. Gorszy czas?

Worker

Wprowadziliśmy na rynek powiew świeżości, którego potrzebowali polscy inwestorzy branży budowlanej. Jesteśmy liderem w kompleksowej obsłudze inwestycji budowlanych - pasja do tworzenia i budowania, krótki czas realizacji i optymalizacja kosztów najbardziej skomplikowanych obiektów – to nasza wizytówka. Posiadamy najlepsze wielobranżowe biuro projektowe w Polsce, wszystkim Klientom oferujemy produkty wysokiej jakości. Tworzymy projekty nieszablonowe. Przyjdź do nas i sam się przekonaj!!

Klient
@Worker 25.07.2017 17:07

Taka optymalizacja kosztów że Klient płaci jak za dwa obiekty a zamawia jeden. Wynika to z tego że najpierw płacimy P-I a potem komuś kto po nich posprząta.

As serwisowy

Warto pracować z najlepszymi, bowiem pracownicy Pro-Invest są punktem podparcia firmy i mają na nią olbrzymi wpływ. Jeden dobry pracownik może przyciągnąć stu zwolenników, jeden zły pracownik może zdyskredytować całą organizację. Głównym orężem w tej walce jest wizerunek, tworzenie organizacji i marki, aby przemawiała jakość i prestiż, dlatego świetni pracownicy chcą w tej firmie pracować i to jest najlepsza rekomendacja na przyszłość.

niezadowolony
@As serwisowy 12.09.2017 19:25

Może kolega wspomni o tym ilu dobrych projektantów już uciekło z tej firmy, a wszyscy którzy zostali szukają pracy. To świadczy o tym że dzieje się tam dobrze?

mediowy

Przez media przetoczyła się informacja , że Biuro Inwestycji Komercyjnych otrzymało pozwolenie na budowę centrum logistycznego pod Krakowem, a projekt wykonał Pro- Invest. Jest to potwierdzenie faktu, że Firma ma się dobrze, a problemy jeśli były, to już dawno zostały zarządzone w profesjonalny sposób. GRATULACJE.

zdziwiony
@mediowy 24.07.2017 08:59

4 miesieczne opoznienia i okolo miliona kar umownych

poszkodowany
@mediowy 24.07.2017 08:59

Tak ma sie dobrze za tę budowe mamy nie zapłacone ponad 100 000 zł a kilka innych firm dużo wiekszej kasy nie zobaczyło. Budowa stoi a kierownicy pracuja juz u innych i mówią wprost prezes oszust nas iwas nie wypłaci......

anonymous

Tak mamy panowie wypłaty i co najmniej do wiosny tak czymac ????

ona

macie wypłaty ?

pracownik

Z ta firma współpracę szczerze odradzam.

bez sensu

nie warto

zadowolony

To najlepsza firma projektowa na Śląsku.

Jo-jo
@zadowolony 16.06.2017 14:16

PRO-INVEST prowadzi jedne z największych inwestycji budowlanych w Polsce. Z tego co widziałem jak inne firmy padały to PI pozyskiwał nowe kontrakty. Firma ma mocną pozycję na rynku. Budowy są prowadzone przez doświadczonych fachowców z wieloletnim stażem. Robią szkolenia, wyjazdy integracyjne. Z czystym sumieniem polecam.

GieKSiarz
@Jo-jo 16.06.2017 16:25

Wymień chociaż 3 NAJWIĘKSZE INWESTYCJE BUDOWLANE W POLSCE kolego Jarząbek

Jo-jo
@GieKSiarz 17.06.2017 17:26

Skalą wielkości inwestycji jest dla mnie Inwestor a nie wielkość budynku, Pro-Invest pracował dla tak znamienitych brandów jak Rafamet, Marco, Trefl, Alpha Technology, Schoeller Allibert, dla których był Generalnym Wykonawcą oraz autorem projektów tych inwestycji. Czy mam wymieniać dalej?

GieKSiarz
@Jo-jo 20.06.2017 15:56

Tyle tylko, że te inwestycje dawno się zakończyły. Faktycznie za czasów świetności PI, a czy jakieś z ostatnich miesięcy, np ostatniego półrocza?

GieKSiarz
@Jo-jo 20.06.2017 15:56

Nie neguję osiągnięć projektowych. Projekty faktycznie są na wysokim poziomie.

Outsider

Polacy to narod ktory narzekanie,uzalanie sie nad swoim losem ma we krwi.Pesymizm,czarne widzenie przyszlosci to jest ich dewiza.Dlatego jak ktos cos osiagnie to szeregowi jesli maja tylko jakikolwiek punkt zaczepienia beda ujadac w stosunku do przelozonych.Ci co narzekaja beda cale zycie narzekac na wszystko w rezultacie i tak nic nie osiagna bo to droga do nikad.Zero ambicji,motywacji,walki.To wlasnie my polacy.

Admin

Jeśli zniknęły jakieś wpisy oznacza to, że zostały one zarchiwizowane przez administratora za naruszanie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem komentarza należy zapoznać się z jego treścią.

Babilon

W szczególności chcemy polecić firmę PI jako wysokiej klasy specjalistów budujących nowoczesne obiekty budowlane, zaopatrzone w najnowsze i funkcjonalne rozwiązania techniczne, oszczędzające koszty budowy jak i eksploatacji oraz obiekty przemysłowe z wyrazem wysokiej estetyki i piękna.

violetta

http://silesiasmile.pl/kazdy-dzien-jest-przelomowy/ - krytykanci, hejtowicze i niezowoleni powinny to ponownie przeczytać i odhaczać kolejne etapy, projekty które zrealizuje grupa Pro Invest. Szczerze polecam lekturę , może zainspiruje do działań nie tylko anonimowy, wirtualnych, obrażających, ale do konstruktywnych, realnych.

Pracuś
@violetta 31.05.2017 10:12

To tak samo jak czytać Gazetę Polską o pracach, osiągnięciach i zaletach rządu aktualnie nam panującego i doszukać się tam jego wad. Zwykły artykuł "sponsorowany" jakich było wiele w prasie

Leo

Firma z tradycjami i wieloletnim doświadczeniem wciąż się rozwija, w związku z czym zatrudnia dodatkowych pracowników na budowy. Proponuje wysłać CV.

po rozum do głowy

A to Polska właśnie! Zero cywilnej odwagi, bo za nickiem każdy się może schować i wypisywać, co się żywnie podoba. Do czasu, bowiem mimo wszystko żyjemy w demokratycznym kraju, według norm prawnych. Jak komuś rozum odebrało i emocje wzięły górę, to musi się liczyć z tym, że są skuteczne paragrafy o pomówienie, zniesławienie itp. Czas pokaże, ile w tym bełkocie prawdy, ale nieprzyjemności duże. Jak się do pracy przychodzi, a nie pracuje, to trzeba się liczyć ze zwolnieniem i to jest fakt. Jeśli trudno się z nim pogodzić, to najlepiej zabrać się do roboty, a nie użalać na swoim losem marnym….bo leniwym?

LOGISTIC

Z tego, co mi wiadomo, a znam budowlankę od lat, Pro- Invest nie jest jedyną firmą, w której są opóźnienia w płatnościach. Taka branża. Są inne sposoby na dochodzenie należności, niż opluwanie na forach. To dowodzi, że Ci najbardziej zajadli i aktywni nie mają poważnych argumentów w ręce, a swoje frustracje anonimowo wypisują. Słabe to jest i nie merytoryczne.

pogromca

W każdej firmie zdarzają się gorsze i lepsze sytuacje. Ważne, aby osoby zarządzające umiały z tego wyciągnąć wnioski. Jeśli tak się stanie, Pro Invest będzie nadal dynamicznie się rozwijał i dawał zatrudnienie wielu osobom. Mojemu zespołowi też.

Salsa

Siema, chcę się tam zatrudnić, pośrednik zachwalał i twierdził, że na umówie o pracę jest konkretnie ustalana kwota stanowiskowa i to mi akurat pasuje oraz normalna atmosfera w pracy, nikt nie goni i nie odlicza przerwy z zegarkiem. Proszę o jakieś opinie.

memory
@Salsa 22.05.2017 10:54

Śmiało możesz przychodzić chłopie, kasa OK, praca w miłych i przyjemnych warunkach, świetni ludzie, którzy tworzą zgrany zespół...bo grunt to przychodzić do roboty na 8 godzin i nie czuć presji nad sobą. Ja jestem zadowolony.

ona

Podczas przeprowadzanej rozmowy kwalifikacyjnej kandydat od początku jest informowany o zasadach jej przebiegu. Miałam możliwość wzięcia udziału w jednym z naborów w trakcie którego dostałam również informację po jakim czasie mogę uzyskać odpowiedź. Kandydat jest informowany o wszystkim.

ITI
@ona 22.05.2017 10:27

Firma dobra, warto spróbować.

Zostaw opinię o PRO-INVEST S.A. - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRO-INVEST S.A.