P.B. DOMBUD S.A.

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 72 ocen.

Opinie o P.B. DOMBUD S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.B. DOMBUD S.A.

Dostawca

Faktycznie płatności się przeciągają bez żadnego uzasadnienia. Zero wyjaśnień powodu opóźnień.

Stolarz

Bardzo zły płatnik. Przeciągają każdą nawet najmniejszą płatność. No może nie każdą, dywidendy podobno wypłacają sobie w terminie.

Paulina

Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w P.B. DOMBUD S.A.? O jakie stanowisko się ubiegaliście, jakie pytania usłyszeliście? Jakie rady możecie dać osobom wybierającym się na rozmowę do P.B. DOMBUD S.A.? Czekamy na Wasze opinie.

Karolina
@Paulina 08.06.2017 12:26
Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w P.B. DOMBUD S.A.? O jakie stanowisko się ubiegaliście, jakie pytania usłyszeliśc...

Dla nich liczy się stawka jaką powiesz na rozmowie.

my

Witam, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są stawki na Inż w DB ?

nie polecam
@my 29.05.2017 19:32
Witam, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są stawki na Inż w DB ?

2500-3500 netto w tym 750 pod stołem

PodWykonawca

Witam i jak udalo sie odzyskac wam pieniadze ? Obecnie jestem w takiej sytuacji. Robota zrobiona a fv nie wyplacone juz prawie miesiac po terminie. Dla mnie ta firma to porazka i oszusci.

lis
@PodWykonawca 11.05.2017 19:16
Witam i jak udalo sie odzyskac wam pieniadze ? Obecnie jestem w takiej sytuacji. Robota zrobiona a fv nie wyplacone juz prawie...

Napisz wezwanie do zapłaty przedsądowe

podwykonawca

witam..firma zwróciła sie do mnie bym zrobił oferte na dosc duza kwote jako podwykonawca, sprawdziłem ich nawet w KRD , sa na dzien dzisiejszy czyści, ale czy ktos moze powiedziec jak traktuja podwykonawców i czy płaca a moze poprostu trzeba żadac zaliczki i nie robic nic z wyprzedzeniem?

Anim
@podwykonawca 29.03.2017 11:30
witam..firma zwróciła sie do mnie bym zrobił oferte na dosc duza kwote jako podwykonawca, sprawdziłem ich nawet w KRD , sa na d...

Broń Cie Panie Boże,jak masz zadużo kasy to i tak się jej pozbędziesz. Robią z podwykonawców idiotów, na kase możesz się niedoczekać.Na początku będą Ci słdzić,a jak zrobisz swoje,wpakujesz swoją kase to zapomnij że ktoś będzio pamiętał o twojej fakturze. Odradzam.

zorientowany
@Anim 07.04.2017 09:16
Broń Cie Panie Boże,jak masz zadużo kasy to i tak się jej pozbędziesz. Robią z podwykonawców idiotów, na kase możesz się niedoc...

ale to u dyr grzeg

pakaao

Wydaje mi się, że opłaca znaleźć u nich zatrudnienie.

kali

Jak widzicie prace na stanowiskach obecnie oferowanych ? Mistrz budowy, albo inżynier elektryk ? Na jakie zarobki netto mozna liczyć ?

XXX-

DOMBUD S>A Katowice BHP brak Koordynacja brak Kompetencje szkoda gadać Wykonawstwo fuszera praca dla początkujących zarobić NIE WARTO

anonim

(usunięte przez administratora)

inzsan

Nie warto. Poświęcisz swój czas, swoje pieniądze. Dostaniesz obietnice złotych gór i na końcu pan dyrektor zrobi z Ciebie idiotę. O wynagrodzeniu i warunkach pracy nawet się nie wypowiadam bo nie warto. Firma działająca współcześnie na zasadach z PRL.

Zainteresowana mieszkaniem

Możesz proszę napisać w jakiej inwestycji kupiłeś mieszkanie?

lokator_kula_u_nogi

Witajcie. Chcąc nabyć mieszkanie, sprawdzajcie dosłownie wszystko - polecam. Zasadniczo, języka zasięgnąłem zbyt późno, bo już po nabyciu mieszkania, niewiele się zmieniło w iście PeeReLowskim podejściu do Klienta. Zerowe zaangażowanie dwóch z trzech Panów sprzedawców - o matko, aż szok! Podejście po decyzji? Płać jak najszybciej i mieszkaj, najlepiej nie sprawdzaj niczego. Podczas odbioru - w protokoły wpisują sami, że brak uwag, i zawsze mało czasu na odbiór... Dzisiaj odbierając, nawet o krzywą linię na oknach bym wpisał, tacy perfidni. Jakość wykonania tynków maszynowych? Szok - konieczne poprawki. Złe zwymiarowanie otworów drzwiowych (różne). Okna? To już mistrzostwo fuszerki - krzywo, z dziurami w szybach, źle osadzone, samoczynnie zamykające się, przycinające się... Długo by pisać, więcej - poprzez e-mail. Zapraszam!

Janusz

czy ktoś zna w tej firmie zbrojarza o nazwisku GÓRKA KAZIMIERZ

bohun

Omijac ta firme z daleka jak równiez jej firme córke Dombud Mintex generalnie kiepskie kierownictwo arogancja dyraktorów no i poprostu szukkanie chaków na podwykonawców , ja z miałem z nimi sprawę w Sądzie i wygrałem , a ilu jest takich co poprostu odpuszcza tym złodziejom

lusio
@bohun 21.03.2015 12:26
Omijac ta firme z daleka jak równiez jej firme córke Dombud Mintex generalnie kiepskie kierownictwo arogancja dyraktorów no i p...

Masz rację. Chamstwo i bezczelność dyrekcji przybiera coraz większy obszar. Zero szacunku do pracowników. Dyrekcja oszukała mnie, oszuka z pewnością też innych. Jeśli desperacko ktoś poszukuje pracy - niech próbuje. Wg mnie nie warto.

la la mi do

Cześć, wszystkich którzy szukają aktualnie pracy polecam nowe ogłoszenie firmy DOMBUD, moim zdaniem warto się zainteresować. Dla naszego Klienta, PPHiU Dombud Spółka z o.o., dynamicznie rozwijającej się firmy budowlanej,  Generaln... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5678999?keywords=&region=

czytelnik
@la la mi do 19.12.2014 17:48
Cześć, wszystkich którzy szukają aktualnie pracy polecam nowe ogłoszenie firmy DOMBUD, moim zdaniem warto się zainteresować. Dl...

Chyba śnisz to nie ten dombud matole

Pierwszy szlif

Przed napisaniem swojej opinii, nie czytałem poprzednich. Ale to nie ma najmniejszego znaczenia. Powiem tylko tyle, że kiedyś dawno temu, zaczynałem tam pracę zawodową jako młody inżynier po studiach. Chciałbym o tej firmie wyrazić się pozytywnie. Pozdrawiam tę firmę "Dombud" z Katowic !!!

klient

Daruj sobie, nie będziesz zadowolony. Oni są jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz co Ci los przynisie

zainteresowany klient

Chce zakupić mieszkanie w stanie deweloperskim od firmy DOMBUD proszę o opinie jak wykańczone są te mieszkania? czy warto i czy robi się fuszerki jeśli chodzi o samo wykonanie. Ktoś coś wie i może się podzielić informacjami? Każda informacja CENNA! Dziękuję

lokator_kula_u_nogi
@zainteresowany klient 20.02.2014 14:34
Chce zakupić mieszkanie w stanie deweloperskim od firmy DOMBUD proszę o opinie jak wykańczone są te mieszkania? czy warto i czy...

sprawdzać wszystko!!! po 10 razy, niech czekają i poprawiają!!!

inz MK

Piszę z perspektywy byłego pracownika. Firma jest specyficzna, zwłaszcza dla kogoś kto gdzieś już pracował w innym dużym przedsiębiorstwie budowlanym. Zalety firmy: - pensja jest jaka jest, ale zawsze w terminie na koncie, - praca zazwyczaj do 15, - brak delegacji Wady firmy: - za dużo "polityki" i koneksji rodzinnych decyduje o awansie, - dużo chaosu w zarządzaniu budowami przez dyr. (z perspektywy pracy w biurze jak i na budowie) i generalnie "nieomylność" szefa, - oszczędności do przesady (na wszystkim, tanich ciuchach dla robotników, elektronarzędziach, wyposażeniu nadzoru budowy, np. komputer jest tylko dla kierownika budowy) - w biurze stołki zajmują członkowie rodziny prezesów, a my "murzyny" odwalamy za nich całą robotę Generalnie praca dobra na start dla początkującego inżyniera, później lepiej tak jak ja, poszukać sobie lepszej roboty!

kRisss

Firma totalna porażka,pracowałem tam kilka lat ,zero sprzętu,(usunięte przez administratora), komunistyczne technologie ,brak podstawowych narzędzi,kierownictwo nie ma pojęcia o robocie, ,bardzo niskie wynagrodzenie(usunięte przez administratora)to co liczy się na składki to 1300pln.Zero szacunku do pracownika ,brak planingu urlopowego ,(usunięte przez administratora)o umowie na stałe można zapomnieć

Aneta

To jest świeża sprawa bo kasę powinnam mieć 26.07.2013r. na koncie. Dziś się do nich dodzwoniłam (tak jak już wcześniej pisałam) i dowiedziałam się, że jak przeanalizuje prezes dokumenty to do końca tego tygodnia pieniądze powinny wyjść z firmy. Gorzej jak się okaże, że brakuje np. certyfikatu zgodności betonu to pewnie przelew się opóźni. Dlatego ten wpis bo jestem na nich wściekła że tak ludzi traktują. Przez 56 dni nie mieć czasu sprawdzić dokumentów to jest skandal !!!!!!!!!!

Aneta

Jeżeli chodzi o pracowników to na chwilę obecną nie wiem, ale to że kończą o 15 i ida do domu to jest fakt. Jak przystępowaliśmy do przetargu to dochodziły nas informacje że z zapłatą są problemy ale myśleliśmy że tylko ktoś ma na nich nerwy i tylko tak mówi. Jednak znikąd się takie informacje nie biorą, a przekonaliśmy się na własnej skórze.

anonim

(usunięte przez administratora)

maniek

Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o Dombudzie. Wygrałem przetarg na dostawę materiału, aby dać dobrą cenę musiałem towar kupić z terminem 7 dni. Dombud dostał ode mnie 30 dni. Faktura jest przeterminowana już ponad 30 dni a prezesa odpowiedzialnego za płacenie ciągle nie ma.

marek
@maniek 23.03.2016 10:54
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o Dombudzie. Wygrałem przetarg na dostawę materiału, aby dać dobrą cenę musiałem towar k...

Witam, bardzo proszę o odpowiedź ws. otrzymania wynagrodzenia, ponieważ spotkała mnie podobna sytuacja: wysłałem towar, a faktura nie została opłacona. Pozdrawiam serdecznie

Aneta

Byliśmy podwykonawcą dla Dombudu w Katowicach. Zero organizacji, przez nich nasza robota przeciągnęła się 2 miesiące, a zrobilibyśmy swoje w 2 tygodnie,musieliśmy prawie codziennie jeździć( paliwo) i być na ich zawołanie chociaż nie mieliśmy co robić. Potem odbiór i wypłata za fakturę od dnia wystawienia 45 DNI. Najgorsze że 11 dni po terminie, a tu kasy zero, faktury za pobrany towar nie popłacone (bo kwota była duża) , a my jesteśmy małą firmą. Przez tydzień dzwoniłam do prezesa odpowiedzialnego za wypatę, ale go nigdy nie ma , albo na spotkaniu to w banku i tak w kółko, aż zadzwoniłam i powiedziałam że to tel. prywatny to zaraz mnie połączyli, a chwile wcześniej go nie było. Powiedział, że jak wszystko sprawdzi czy wszystkie dokumenty są w porządku to wtedy wypłacą kasę. Przez 45dni od wystawienia faktury nie miał czasu sprawdzić czy dokumenty z odbioru są w porządku i czy czegoś nie brakuje to o czym my tu mówimy.Nie liczą się z podwykonawcami w ogóle , a i z klientami jak już kupią też nie. Potencjalnemu klientowi co chce kupić do by do (usunięte przez administratora) weszli, a potem to najlepiej żeby nie istniał. Do KRD można wpisać ale po 60 dniach i jeszcze monity słać, dlatego nic z tego sobie nie robią, że kasę komuś wiszą i że małe firmy nie mają takich pieniędzy żeby zapłacić za pobrany towar wcześniej. Pozdrawiam wszystkich podwykonawców którzy chcą brać udział w przetargu, ja wzięłam udział raz i więcej nie mam zamiaru.

psp
@Aneta 06.08.2013 10:40
Byliśmy podwykonawcą dla Dombudu w Katowicach. Zero organizacji, przez nich nasza robota przeciągnęła się 2 miesiące, a zrobili...

Witam. Stowarzyszenie poszkodowanych podwykonawców będzie wytaczać proces dombudowi z Katowic. Poszukujemy innych poszkodowanych przez tę firmę. Kontakt 501417189

gusia
@Aneta 06.08.2013 10:40
Byliśmy podwykonawcą dla Dombudu w Katowicach. Zero organizacji, przez nich nasza robota przeciągnęła się 2 miesiące, a zrobili...

Witam. Mam możliwość podjęcia pracy w tej Firmie jako podwykonawca ale po przeczytaniu tylu negatywnych opinii mam obawy czy ta firma jest wypłacalna i czy płaci podwykonawcom. Prosze o informację czy udało się odzyskać pieniądze za wykonaną pracę.

fizyczny

BHB na minimum kończy sie na barierkach kaskach i kamizelkach tylko czekać aż będzie głośniej o tej firmie. Nadgodzin nie chcą wypłacać jest opcja do wybrania tych godzin ale jak się tego nie przypilnuje i z dnia na dzień wyślą na inną budowe to zapomnij o kasie. O podwykonawcach jw co budowa sie słyszy ile to komu wiszą. Dzwigowi bez sygnalistów, jeżdzą gdzie chcą i jak chcą.

TVNNN

DOMBUD SA z Katowic nie płaci swoich podwykonawcą. z Firmy zaczynają wychodzić informacje negatywne dla zarządu. Czy zarząd dobrze zarządza spółką? jeżeli wyciągają pieniądze ?? a nie płaca innym ?? Piszcie swoje opinie.

stop kapitalistom

Poszukują inzyniera od wentylacji. 3 tysiaki z haczykiem brutto jakoś mi nie leży koło wielkiego zarobku. Do tego jesteś traktowany jak intruz i ktoś kto przeszkadza. Arogancka firma. Ze starej firmy z tradycjami stali się bardziej kapitalistyczni niż zachodnie korporacje. Rodzinny biznes zasilany przez tanich najemników skakających wokół zarządu jak małpy w zoo. Sto procent nastawienia na zysk(usunięte przez administratora). Nie polecam. Chyba że jesteś cienki bolek bez jaj.

anonim

zawiedziony - 2011-01-28 12:06:26 Nie polecam. Beznadziejna firma, beznadziejne zarobki i beznadziejne mieszkania. Skorzystalem ze wszystkiego i na wszystkim zawiodlem sie. My też skorzystaliśmy ale tylko z nie-przyjemności zobaczenia tego co mogliśmy kupić, czyli nowych klitkowatych, mało ustawnych pomieszczonek w Chorzowie niedaleko Logistyki. Ulica zapchana tirami, o 15 to poprostu masakra, z widokiem na osiedle jednoosobowe czyli cmentarz. Osiedle bez miejsca na cokolwiek, zapchane. Więcej miejsca mają na cmentarzu. No ale cóż - dombud zawsze kupował ziemie niechciane i zapychał te nieatrakcyjne ugory klitami.

zawiedziony

Nie polecam. Beznadziejna firma, beznadziejne zarobki i beznadziejne mieszkania. Skorzystalem ze wszystkiego i na wszystkim zawiodlem sie.

hanys

zadowolony z logistyki - 2010-11-15 19:27:09 Kupiliśmy mieszkanie w PB Dombud. Powiem szczerze, że jesteśmy zadowoleni. Mieszkanie ma duży plus. Jest na parterze, w budynku niedaleko przystanku autobusowego i żona ma bezpośredni dojazd do pracy, bez przesiadki. Bezsprzecznie jest to przeogromna zaleta tego mieszkania, jak na razie jedyna. O reszcie zalet rozmawia z PBD nasz prawnik. pracuje tu cztery lata jako ciesla.fakt że jak nie zrobisz soboty i kilka nadgodzin to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarobisz ale do 15 tnastej i koniec .fuszera to ich zaleta bhp wewnęczne można sie domyslic jakie jest , wypadki ukrywane jak masz wypadek to behapowiec proponuje ukłat jak nie to do zwolnienia.nadzur też wewnęcznu byli kierownicy więc tyle poprawek.. no ale to jedyna duża firma w katowicach..

MODERN BUILDING
@hanys 21.12.2010 16:06
zadowolony z logistyki - 2010-11-15 19:27:09 Kupiliśmy mieszkanie w PB Dombud. Powiem szczerze, że jesteśmy zadowoleni. Mieszk...

POLECAM BUDOWE NA MIŁYM ZACISZU W KATOWICACH, PLEJADY ROBOTNIKÓW WIĘKSZOŚĆ OPLEM A CZEMU NIE AUDI??? WIERCĄ JAK MŁYŃSKIE KOŁO W PARKU CHORZOWSKIM,

zadowolony z logistyki

Kupiliśmy mieszkanie w PB Dombud. Powiem szczerze, że jesteśmy zadowoleni. Mieszkanie ma duży plus. Jest na parterze, w budynku niedaleko przystanku autobusowego i żona ma bezpośredni dojazd do pracy, bez przesiadki. Bezsprzecznie jest to przeogromna zaleta tego mieszkania, jak na razie jedyna. O reszcie zalet rozmawia z PBD nasz prawnik.

do nick

Zapomniałem. To jest brutto

anonim

handlowiec - 2010-02-11 21:06:38 U kolesi z deweloperki to warto tylko po godzinach dorobić. Dwuklatkowiec, czterokondygnacyjny wieczorami przez miesiąc równa się tyle co trzymiesieczny dojazd do biurka bez perspektyw. Nick, masz racje. 3 tys na miesiac i do łapy pod okienkiem 5 stów na kwartał "na pranie" - żenada! Jeżeli po drodze zaliczysz L4 to pranie obetną. Prezesów, dyrektorów, szefów i kierujących więcej niż pracujących. Wątpię czy do emerytury zalapiesz kto jest kto i komu podlegasz. Brak perspektyw na rozwój, awans czy podwyżkę. Jedyny plus to godziny pracy. O 15.00 zapominaja o robocie, gorzej jak wtopisz na budowę - do pilnowania ałturstwa. Klienci skarżą się, sądzą, reklamują i mieszkaja w zawilgoconych klitach. Jka możesz kłaść izolacje na mokre mury?! Klient to dla nich wyłącznie dawca zeta, potem traktowany z buta. Budynki szablonowe, nie mają nic nowego, klepią jak na linii na akord. Zero polotu, ważne ze tani grunt a na nim dopchać ile wlezie. wejdż na forum górki malobądzkie - kaszana - a te pochlebne opinie i rady to wypisywane bzdury przez co niektórych pracowników.

nick

Minus jeden za fuszery które sprzedają za grubą kasę a minus dwa za oferowane warunki zatrudnienia.

handlowiec

U kolesi z deweloperki to warto tylko po godzinach dorobić. Dwuklatkowiec, czterokondygnacyjny wieczorami przez miesiąc równa się tyle co trzymiesieczny dojazd do biurka bez perspektyw.

Zostaw opinię o P.B. DOMBUD S.A. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.B. DOMBUD S.A.