P.B. DOMBUD S.A.

Adres: Drzymały 15, 40-059 Katowice

NIP: 6340126565 KRS: 0000057133

P.B. DOMBUD S.A.
2 82 73 5 1

Opinie o P.B. DOMBUD S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie
Jan
 Opinia

Na forum Gowork.pl nie można nikogo bezpodstawnie oskarżać. Wypowiadasz się z punku widzenia klienta firmy i na pewno są instytucje, gdzie możesz zgłosić swoje uwagi. Na tym forum szukamy przede wszystkim wypowiedzi pracowników Dombud o warunkach pracy i wynagrodzenia. Może ktoś z osób zatrudnionych odwiedza ten wątek i może opisać swoje doświadczenia z tym pracodawcą. Zachęcam Was do większej aktywności.

Pomocna?
TakNie1
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
conieco
 Opinia

Których służb ???

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

Czy swój komentarz dodałeś z pozycji pracownika firmy P.B. DOMBUD, a może osoby korzystającej z usług tego przedsiębiorstwa? Na tym forum najważniejsze są opinie osób tu zatrudnionych tak więc chętnie się dowiem czegoś więcej na temat warunków pracy jakie tu panują.

Pomocna?
TakNie
Wojtas
 Opinia

A jak to wygląda, praca spawacza w tej firmie ???

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia
@Wojtas 15.05.2019 12:19

Już dawno nikt nie interesował się na forum tym pracodawcą, a więc podwójnie cieszę się z Twojego komentarza. Firma P.B. DOMBUD właśnie poszukuję ślusarza - spawacza. Wymagają: wykształcenia zawodowego, doświadczenia zawodowego w spawaniu konstrukcji stalowych min.6 miesięcy, uprawnień spawalniczych w metodzie TIG, MAG (spawanie stali czarnej i nierdzewnej). A oferują: zatrudnienie na podstawie umowy o pracę (pełny etat), możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego oraz stabilne zatrudnienie w Spółce o ugruntowanej pozycji. Czy wobec tego zechcesz aplikować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxx
 Opinia

(usunięte przez administratora), układ rodzinny nic więcej.

Pomocna?
Tak15Nie
Dawny
 Opinia

Witam co sądzicie o DOMBUD? Jaka atmosfera na budowie? Jacy pracownicy robią pod górkę?

Pomocna?
TakNie5

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Administrator
 Opinia

Powiedzcie co się dzieje teraz w P.B. DOMBUD S.A.? Jak się tam teraz pracuje? Warto tam starać się o posadę?

Pomocna?
Tak1Nie2
Grzegorz
 Opinia
@Administrator 10.06.2018 10:10

Nie

Pomocna?
Tak1Nie
MD
 Opinia
@Administrator 10.06.2018 10:10

NIE warto

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mariusz
 Opinia
@MD 30.08.2018 11:11

Od Waszych wpisów minął już jakiś czas. Czy mimo to w firmie nic nie uległo zmianie na lepsze? Jak oceniacie obecnie panujące warunki zatrudnienia? Zachęcam do wznowienia dyskusji.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jaa
 Opinia

Ta firma to jest jakiś dramat. Pracowałem w biurze, ale nie bede pisał w jakim dziale dokladnie. W firmie rządzą układy i znajomości rodzinne, jeśli jestes z poza tego, to nie masz tam na co liczyć, będą cię tylko chcieli wykorzystać. Liczą tak naprawdę na ludzi z zewnątrz co przyjdą i bedą odwalali za nich robote, a wszystko po to żeby za waszą pracę mogli dostać wysokie premie...z których wy nie dostaniecie oczywiście złamanego grosza...dosłownie tak to tam wygląda. Im więcej umiesz tym bardziej cwanie do ciebie podejdą i bardziej cię będą chcieli wykorzystać. Na szczęście się szybko pokapowałem po co tam jestem i zwiałem. Fuszera, dyrekcja chamsko traktująca pracowników, nie płacenie klientom i podwykonawcom , tak wszystko tam funkcjonuje. Z daleka od nich, chyba że chcecie żeby zrobiono z was totalnych frajerów.

Pomocna?
Tak22Nie
Karol
 Opinia

Czy jest jakiś powód, że tak sporadycznie piszcie na forum? Interesuje mnie praca w firmie i liczyłem na info.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ha
 Opinia
@Karol 06.08.2018 19:38

Porzućcie wszelką nadzieje wy którzy tu wchodzicie

Pomocna?
Tak4Nie
Paulina
 Opinia

@maper2 Zapoznaj się z regulaminem forum, zanim umieścisz na nim wypowiedź. Twój komentarz łamie regulamin serwisu GoWork.pl. Zapoznaj się z nim proszę. Tutaj link - https://www.gowork.pl/regulamin Niemniej jednak, powiedz, proszę, w jaki konkretnie sposób uświadczyłeś tego, o czym piszesz? Dobrze by było, jakbyś opisał bardziej szczegółowo przytoczone przez Ciebie sytuacje, które spotkały Cię w firmie P.B. DOMBUD.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ulka
 Opinia

Czy firma prowadzi rekrutacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Budowlaniec
 Opinia

Maja znaczne opóźnienia w płatnościach. Protokoły odbioru robot tez masakra. Doczepiaja się wszystkiego nawet tego ze o 50 cm użyto więcej kabla i poucinali godziny. Ogólnie firma chce jak najmniej opłacić swoje budowy i więcej mieć dla siebie.

Pomocna?
Tak13Nie
Paulina
 Opinia

Rozumiem, że jako klienci P.B. DOMBUD S.A. chcecie znaleźć rzetelne informacje o tej firmie. Jednak na tym forum zdecydowanie powinnny znajdować się wyłącznie merytoryczne opinie o niej ale jako pracodawcy. Dlatego jeżeli odwiedzają je pracownicy tego pracodawcy, to bardzo proszę o przedstawienie Waszych doświadczeń z nim.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rojuu
 Opinia

płatnikiem są średnim bo nigdy na czas nie płaca ,pracować jest ciężko bo zaniżają obmiary i robią problemy z protokołami by z nimi pracować trzeba robić po kosztach ogólnie nie polecam

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia
@rojuu 15.02.2018 10:48

Witam, Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem z tym deweloperem? Interesuje mnie sprawa od strony klienta. Jak z jakością wykonania domów ( Sielwy/Piłsudskiego/Radoszowska). Usterki? Wady?Minusy? Jakie zalety?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zygmunt
 Opinia
@Zainteresowany 04.03.2018 17:26

Na Piłsudskiego uważaj. Teren kopalniany. Wydobycie węgla do 2040r. Przewidywane obniżenie terenu pod inwestycją 3 metry.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paulina
 Opinia

Na stronie internetowej P.B. DOMBUD S.A. znajdziecie nową ofertę pracy na stanowisko inżyniera budowy. O szczegółach oferty dowiecie się, wchodząc w link: https://www.dombud.pl/index.php?s=3495&o=listing_informacji&id_kat=575&id_informacji=607 Warunki, w których pełni się obowiązki na tym stanowisku, mogą być niebezpieczne. Czy pracodawca zapewnia swoim pracownikom pakiet medyczny?

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nero
 Opinia

Chciałam powiedzieć, że to jest forum dla pracowników. Nikt nie zna tematów rozliczeń między firmami.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
podwykonawca
 Opinia

witam..firma zwróciła sie do mnie bym zrobił oferte na dosc duza kwote jako podwykonawca, sprawdziłem ich nawet w KRD , sa na dzien dzisiejszy czyści, ale czy ktos moze powiedziec jak traktuja podwykonawców i czy płaca a moze poprostu trzeba żadac zaliczki i nie robic nic z wyprzedzeniem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anim
 Opinia
@podwykonawca 29.03.2017 11:30

Broń Cie Panie Boże,jak masz zadużo kasy to i tak się jej pozbędziesz. Robią z podwykonawców idiotów, na kase możesz się niedoczekać.Na początku będą Ci słdzić,a jak zrobisz swoje,wpakujesz swoją kase to zapomnij że ktoś będzio pamiętał o twojej fakturze. Odradzam.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zorientowany
 Opinia
@Anim 07.04.2017 09:16

ale to u dyr grzeg

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Podwykonawca
 Opinia
@Anim 07.04.2017 09:16

Mnie zapłacili w terminie ale jestem zgłoszonym podwykonawcą, trzeba ich szantażować że nie podpiszesz oświadczenia o niezaleganiu albo że jutro nie ma twoich ludzi na budowie i płacą prawie od ręki

Pomocna?
Tak5Nie
Dostawca
 Opinia

Faktycznie płatności się przeciągają bez żadnego uzasadnienia. Zero wyjaśnień powodu opóźnień.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stolarz
 Opinia

Bardzo zły płatnik. Przeciągają każdą nawet najmniejszą płatność. No może nie każdą, dywidendy podobno wypłacają sobie w terminie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paulina
 Opinia

Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w P.B. DOMBUD S.A.? O jakie stanowisko się ubiegaliście, jakie pytania usłyszeliście? Jakie rady możecie dać osobom wybierającym się na rozmowę do P.B. DOMBUD S.A.? Czekamy na Wasze opinie.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia
@Paulina 08.06.2017 12:26

Dla nich liczy się stawka jaką powiesz na rozmowie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
my
 Opinia

Witam, Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są stawki na Inż w DB ?

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nie polecam
 Opinia
@my 29.05.2017 19:32

2500-3500 netto w tym 750 pod stołem

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PodWykonawca
 Opinia

Witam i jak udalo sie odzyskac wam pieniadze ? Obecnie jestem w takiej sytuacji. Robota zrobiona a fv nie wyplacone juz prawie miesiac po terminie. Dla mnie ta firma to porazka i oszusci.

Pomocna?
Tak1Nie
lis
 Opinia
@PodWykonawca 11.05.2017 19:16

Napisz wezwanie do zapłaty przedsądowe

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pakaao
 Opinia

Wydaje mi się, że opłaca znaleźć u nich zatrudnienie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kali
 Opinia

Jak widzicie prace na stanowiskach obecnie oferowanych ? Mistrz budowy, albo inżynier elektryk ? Na jakie zarobki netto mozna liczyć ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
XXX-
 Opinia

DOMBUD S>A Katowice BHP brak Koordynacja brak Kompetencje szkoda gadać Wykonawstwo fuszera praca dla początkujących zarobić NIE WARTO

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
inzsan
 Opinia

Nie warto. Poświęcisz swój czas, swoje pieniądze. Dostaniesz obietnice złotych gór i na końcu pan dyrektor zrobi z Ciebie idiotę. O wynagrodzeniu i warunkach pracy nawet się nie wypowiadam bo nie warto. Firma działająca współcześnie na zasadach z PRL.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowana mieszkaniem
 Opinia

Możesz proszę napisać w jakiej inwestycji kupiłeś mieszkanie?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lokator_kula_u_nogi
 Opinia

Witajcie. Chcąc nabyć mieszkanie, sprawdzajcie dosłownie wszystko - polecam. Zasadniczo, języka zasięgnąłem zbyt późno, bo już po nabyciu mieszkania, niewiele się zmieniło w iście PeeReLowskim podejściu do Klienta. Zerowe zaangażowanie dwóch z trzech Panów sprzedawców - o matko, aż szok! Podejście po decyzji? Płać jak najszybciej i mieszkaj, najlepiej nie sprawdzaj niczego. Podczas odbioru - w protokoły wpisują sami, że brak uwag, i zawsze mało czasu na odbiór... Dzisiaj odbierając, nawet o krzywą linię na oknach bym wpisał, tacy perfidni. Jakość wykonania tynków maszynowych? Szok - konieczne poprawki. Złe zwymiarowanie otworów drzwiowych (różne). Okna? To już mistrzostwo fuszerki - krzywo, z dziurami w szybach, źle osadzone, samoczynnie zamykające się, przycinające się... Długo by pisać, więcej - poprzez e-mail. Zapraszam!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janusz
 Opinia

czy ktoś zna w tej firmie zbrojarza o nazwisku GÓRKA KAZIMIERZ

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
bohun
 Opinia

Omijac ta firme z daleka jak równiez jej firme córke Dombud Mintex generalnie kiepskie kierownictwo arogancja dyraktorów no i poprostu szukkanie chaków na podwykonawców , ja z miałem z nimi sprawę w Sądzie i wygrałem , a ilu jest takich co poprostu odpuszcza tym złodziejom

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lusio
 Opinia
@bohun 21.03.2015 12:26

Masz rację. Chamstwo i bezczelność dyrekcji przybiera coraz większy obszar. Zero szacunku do pracowników. Dyrekcja oszukała mnie, oszuka z pewnością też innych. Jeśli desperacko ktoś poszukuje pracy - niech próbuje. Wg mnie nie warto.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
la la mi do
 Opinia

Cześć, wszystkich którzy szukają aktualnie pracy polecam nowe ogłoszenie firmy DOMBUD, moim zdaniem warto się zainteresować. Dla naszego Klienta, PPHiU Dombud Spółka z o.o., dynamicznie rozwijającej się firmy budowlanej,  Generaln... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5678999?keywords=&region=

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
czytelnik
 Opinia
@la la mi do 19.12.2014 17:48

Chyba śnisz to nie ten dombud matole

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o P.B. DOMBUD S.A. - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny