CASS Construction And Steel Structures

3.8/5

• Nasza oferta
  • Jak do nas zaaplikować?
  • Praca

• Podmaleniec
  • Rytwiany
  • Krzywołęcz
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Staszów
  5. Opinie o CASS Construction And Steel Structures Sp. z o.o.

Opinie o CASS Construction And Steel Structures Staszów

Nie przegap nowości o CASS Construction And Steel Structures Sp. z o.o.!

25.03.2024 13:09

Drodzy użytkownicy!

Jest nam niezwykle miło, że zainteresował Was profil naszej firmy.

Z góry dziękujemy za wszystkie pozytywne komentarze i doceniamy, że zdecydowaliście się poświęcić swój czas, żeby podzielić się dobrymi doświadczeniami ze współpracy z naszą firmą. Negatywne komentarze również mają dla nas ogromne znaczenie, ponieważ dzięki nim mamy szansę poznać źródła możliwych problemów.

Każda opinia jest dla nas ważna: ta negatywna pomaga nam naprawiać błędy, ta pozytywna dodaje nam skrzydeł do dalszej pracy.

Prosimy jednak o dodawanie opinii merytorycznych, szanujących innych użytkowników serwisu. Nie chcemy, żeby profil naszej firmy był miejscem bezpodstawnego hejtu oraz kłamstw szerzonych przez osoby niezwiązane w żaden sposób z jej działalnością. Każdy wpis, który będzie naruszał zasady regulaminu serwisu, niestety będzie archiwizowany.

Poznajcie nas bliżej i zostawcie swoją opinię.
    Dziękujemy!
    Zespół CASS
    News image

Wywiadu udzielił/aMarta Łodkowska

12.06.2024 09:05

Czym zajmuje się Państwa firma? Co jest głównym filarem Państwa biznesu? W jakim mieście/ jakich miastach działacie? Jak duża jest Państwa firma (oddziały, liczba pracowników)?

Nasza firma zajmuje się przede wszystkim konstrukcjami stalowymi. W tej branży zaczynaliśmy ponad 10 lat temu i pozostajemy jej wierni. Ciągle się rozwijamy i poszerzamy zakres oferowanych usług, o czym świadczy przede wszystkim nowa hala wybudowana pod koniec 2022 roku w Grzybowie (gmina Staszów, woj. Świętokrzyskie). Przed jej wybudowaniem byliśmy jedynie wykonawcą konstrukcji stalowych, teraz jesteśmy również producentem. Dotychczasowe projekty, które realizowaliśmy to w dużej mierze projekty zagraniczne. Teraz mamy szanse znacząco zwiększyć swoją aktywność lokalną. Jesteśmy podekscytowani nowymi możliwościami, do których zaliczamy nie tylko większą liczbę realizowanych projektów, ale też zwiększenie liczby pracowników.

Jak wyglądały początki firmy? Skąd pomysł na działalność w tej branży?

Pomysł założenia firmy w tej branży powstał na kanwie wcześniejszego doświadczenia współwłaścicieli firmy, Pana Grzegorza Krupy oraz Pana Toma Versteijlena. Pierwsze biuro mieściło się w Staszowie przy ulicy Towarowej, skupiając zaledwie kilkunastu pracowników. Z każdym kolejnym projektem zwiększała się liczba zatrudnionych osób i tak obecnie jest ich ponad 200. Na znaczny rozwój firmy miał wpływ pierwszy duży projekt, który udało nam się zrealizować, czyli udział w budowie parlamentu europejskiego w Brukseli. Dzięki niemu staliśmy się rozpoznawalnym graczem na rynku belgijskim i zyskaliśmy szansę na rozwój działalności w różnych częściach Europy.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe – kontrahenci, konkurencja, branża?

Specyfika branży budowlanej, do której zaliczyć można konstrukcje stalowe, wymaga od nas dużej elastyczności i szybkości w codziennym działaniu. Pojawiające się kolejne kontrakty wymagają skoordynowania pracy wielu osób w tym tej najważniejszej dla nas grupy składającej się z monterów i spawaczy. Jest to skomplikowany proces logistyczny, który wymusza dynamiczne reakcje na często zmieniające się warunki. W naszej branży czas realizacji projektu zależy od wielu rzeczy takich jak harmonogramy dostaw czy zatwierdzania kolejnych etapów budowy co z kolei może wpłynąć na zmiany w planowanej sile roboczej. Na rynku konstrukcji stalowych jest obecnie wiele firm konkurencyjnych dlatego, ważne jest to, żeby sprawnie pracować i właściwie wyznaczać priorytety. Profesjonalizm w działaniu zwiększa nasze szanse na to, że klient zdecyduje się powierzyć nam projekt. Często podpisujemy kontrakty na realizację dużych projektów, współpracując z innymi firmami, które w normalnych warunkach określa się jako konkurencję. Na tego typu projektach pracujemy w obrębie jednej budowy, realizując jednak różne zadania wynikające z powierzonego przez wykonawcę zakresu prac. Niektóre projekty realizujemy jako samodzielny podwykonawca. Na budowie nie ma wtedy żadnej konkurencyjnej firmy. Są jedynie takie, które oferują usługi substytucyjne typu piaskowanie, malowanie czy cynkowanie.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

W obecną strukturę naszej firmy wchodzą takie działy jak: kadry, księgowość, BHP, dział funduszy, dział produkcji, dział logistyczno – operacyjny oraz sekretariat. W związku z tym, że cały czas dynamicznie się rozwijamy, nasza struktura również się zmienia. Nie chcemy się zamykać w sztywnych korporacyjnych ramach i zostawiamy sobie pewne pole do zmian, bo tego od nas wymaga specyfika naszej działalności. Największa część pracowników naszej firmy to pracownicy fizyczni zatrudnieni na hali w Grzybowie oraz delegowani na projekty w Polsce i za granicą. Ci pracownicy to głównie doświadczeni monterzy, spawacze oraz operatorzy maszyn i urządzeń. Ze względu na pracę w trybie zadaniowym i zwiększającą się liczbę projektów na te stanowiska mamy rekrutację stałą.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2024 roku?

To proste, chcemy się dalej rozwijać: podpisywać nowe kontrakty, realizować kolejne projekty, produkować więcej konstrukcji. Potrzebujemy do tego więcej doświadczonych i kompetentnych pracowników. Jesteśmy zadowoleni z pracy wykonywanej przez naszą obecną załogę, ale nawet najbardziej zdolny pracownik nie może być w dwóch miejscach naraz. Stąd też idea stałej rekrutacji na te najbardziej pożądane stanowiska: spawacz oraz monter.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie? Kto odpowiada za rekrutację (bezpośredni przełożony, dział HR)?

Tak jak wspomniałam wcześniej, czas stanowi bardzo ważny czynnik w naszej pracy, dlatego możliwie skróciliśmy drogę, którą ma do pokonania polecenie rekrutacji na dane stanowisko. Osoba, która się zajmuje rekrutacją, jest jednocześnie częścią działu operacyjno – logistycznego. Dzięki temu od razu wie kogo, gdzie i kiedy potrzeba. Przeniesienie rekrutacji do innego działu wiązałoby się z wydłużaniem procesu, na które często nie możemy sobie pozwolić. Sam proces rekrutacji przebiega następująco: kandydat może znaleźć ofertę pracy bezpośrednio na naszej stronie, w naszych mediach społecznościowych, na stronie Urzędu Pracy, na portalu OLX czy innych pokrewnych portalach. Następnym krokiem jest przesłanie do nas CV oraz dokumentów potwierdzające posiadane kwalifikacje. Potem nasz rekruter na podstawie otrzymanych dokumentów wstępnie stwierdza, czy kandydat będzie pasował do stanowiska, na które jest prowadzona rekrutacja i jeśli tak kontaktuje się z nim w celu ustalenia szczegółów. W przypadku spawaczy przeprowadzane są dodatkowo testy spawalnicze, wykonywane u nas na hali lub bezpośrednio na projekcie, jeśli pracownik jest na niego delegowany. Ponieważ działamy zarówno w kraju, jak i za granicą, odpowiednich kandydatów poszukujemy nie tylko lokalnie. Wiąże się to z tym, że część rekrutacji jest wykonywana w formie zdalnej. Specyfika branży sprawia, że większość kandydatów, którzy do nas aplikują, jest przyzwyczajona do takiej formy rekrutacji.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Proces wdrażania pracownika zależy od stanowiska, na jakie jest on zatrudniany. Pracownicy fizyczni pracujący na hali oraz delegowani na projekty polskie bądź zagraniczne są wdrażani przez naszych brygadzistów lub przez osobę wyznaczoną do tego celu przez klienta. Klient jest w stałym kontakcie z nami oraz z brygadzistą, który pośredniczy w przekazywaniu wszystkich informacji dotyczących projektu i ewentualnych zmian związanych z zakresem obowiązków czy bezpieczeństwem. W przypadku stanowisk biurowych pracownika wdraża jego bezpośredni przełożony, który wspólnie z innymi pracownikami działu dzieli obowiązki pomiędzy wszystkich jego pracowników.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Wiemy, że rozwój pracowników jest kluczowy. Z jednej strony bierzemy pod uwagę ambicje pracowników z drugiej potrzeby rynkowe. Branża, w której pracujemy, jest wymagająca. Ze względu na ryzyko towarzyszące codziennej pracy nasi pracownicy muszą nieustannie brać udział w szkoleniach z bezpieczeństwa i higieny pracy czy uczyć się jak bezpiecznie operować sprzętem w różnych warunkach. Te szkolenia to podstawa, bez której nie moglibyśmy pracować w tej branży. Stale przyglądamy się temu, jak wygląda praca na poszczególnych projektach. Jaki jest poziom, wiedzy, umiejętności i przede wszystkim zaangażowania w wykonywaną pracę poszczególnych pracowników. Często rozmawiamy z tymi osobami, u których widzimy potencjał. Wiemy, że bez wzajemnego zaangażowania nie zbuduje się dobrze funkcjonującego zespołu, dlatego staramy się wychodzić z inicjatywą i dać pracownikom szansę na rozwijanie tego potencjału Pytamy o to, jak się zapatrują na możliwość dodatkowych szkoleń, zmianę stanowiska czy ewentualny awans. Mamy nadzieję, że między innymi takie podejście pokaże, jak wiele znaczy dla nas ich obecność w firmie.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Jesteśmy świadomi tego, że rynek konstrukcji stalowych w ostatnich latach jest kształtowany z jednej strony przez pewnego rodzaju indywidualizację produkcji z drugiej rosnącą wrażliwość na środowisko. Oba te czynniki wpływają na prognozy dotyczące tempa oraz kierunku rozwoju rynku. W planowaniu kolejnych inwestycji chcemy możliwie najefektywniej dostosować istniejące i prognozowane warunki. W kolejnych latach być może skierujemy się bardziej w stronę energii odnawialnej w tym budowę farm wiatrowych. Rozważamy również produkcję hal modułowych, które łatwo można dostosować do indywidualnych potrzeb klienta. Nowe kierunki rozwoju nie oznaczają jednak, że porzucimy obecny profil działalności firmy, zwłaszcza że długo pracowaliśmy na uzyskanie pozycji profesjonalnego wykonawcy takich obiektów jak hale czy zbiorniki paliwowe.

Mendez

04.04.2020 01:24

Polecam pracodawcę, zacząłem współprace dosyć nie dawno, po ogłoszeniu że hala staje ze względu na koronawirusa, szybka organizacja powrotu. Młoda załoga, zawsze pod telefonem. Luźne podejście do pracownika, od razu nawiązaliśmy kontakt. Oby tak dalej, jak tylko bedzie możliwość to wracam na pewno - na pewno nie zostajesz sam u nich.
    Monterek

14.06.2018 20:05

Bardzo dobra firma, kasa na czas, mieszkania ok, z wszystkim idzie się dogadać. Polecam
    Oli

28.03.2017 21:48

Dobry firma wyplacalna w 100 pr. We wszystkim mozna sie dogadac

Nowy

16.03.2026 12:46

Jaka stawka na projekt w Belgii jakie mieszkania pokoje jedno osobowe czy po trzy cztery osoby.
    #Monter

25.03.2026 10:54

Dzień dobry, stawka zależy od rodzaju pracy na projekcie oraz doświadczenia kandydata. Wszelkich dodatkowych informacji z chęcią udzielimy pod numerem 15 865 53 04. Pozdrawiamy, zespół CASS.

Piter1809

29.10.2025 19:36

Czy na stanowisko spawacz MIG MAG są oferty do Belgii i czy jest możliwość pracy na działalności??
    #Spawacz

29.10.2025 19:39

Dzień dobry, zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z naszym biurem. Opowiemy o wszystkich szczegółach. :) Pozdrawiamy, zespół CASS

20.11.2024 12:06

Siła, zdrowie, pasja – biegamy razem!

Z ogromną przyjemnością informujemy, że mieliśmy zaszczyt być głównym sponsorem III Biegu Golejowskim Szlakiem, który odbył się w niedzielę, 20 października. Tegoroczna edycja przyciągnęła rekordową liczbę blisko 120 uczestników – biegaczy oraz pasjonatów nordic walking, którzy zmierzyli się z leśnymi szlakami przy jeziorach Golejowskich.

Biegacze pokonywali dwie 5-kilometrowe pętle, a miłośnicy nordic walking przeszli połowę tego dystansu. Całe wydarzenie miało na celu nie tylko promowanie aktywności fizycznej, ale także zachęcanie do spędzania czasu na świeżym powietrzu, w otoczeniu niezwykłej przyrody. To, co z roku na rok przyciąga coraz większą liczbę uczestników, to świetna atmosfera, wspaniała zabawa oraz możliwość sprawdzenia własnych sił w zróżnicowanych warunkach.

W biegu głównym na 10 kilometrów najszybciej do mety dotarł Adam Kołodziej z Sandomierza. Z kolei marsz Nordic Walking zwyciężyła Ewelina Zając, która od 5 lat bierze udział w takich zawodach, nie tylko po to, by trenować, ale również, by poznać wspaniałych ludzi, których nie brakowało na wydarzeniu.
    Gratulujemy wszystkim uczestnikom – wasza determinacja i sportowy duch są dla nas ogromną inspiracją! Podziękowania kierujemy także do organizatorów: stowarzyszenia SIGMA i Ośrodka Sportu i Rekreacji w Staszowie. Cieszymy się, że mogliśmy być częścią tego wspaniałego wydarzenia i wspierać tak wartościową inicjatywę.

Z niecierpliwością czekamy na kolejną edycję Biegu Golejowskim Szlakiem i już teraz zapraszamy do udziału!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zuzka

10.04.2024 05:59

Witam, wiem, że jakiś czas temu była dodawana oferta dla specjalisty ds. jakości. niestety z treści trudno się dowiedzieć jakie zarobki byłyby oferowane oraz jakie doświadczenie jest potrzebne. Może tu by ktoś wiedział? Nie mam pojęcia czy żałować spóźnienie

10.04.2024 09:23

Dzień dobry! Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Niestety obecnie jest ona już nieaktualna. Prosimy śledzić naszą stronę internetową, gdzie publikujemy wszystkie aktualne oferty. Jeśli chodzi o doświadczenie w pracy na stanowisku specjalisty ds. jakości, wymagane jest doświadczenie w pracy przy konstrukcjach stalowych. Rodzaj konstrukcji stalowych oraz wymaganych uprawnień dotyczących przeprowadzanych badań jest określany osobno dla każdej oferty. Wynagrodzenie nie zostało podane, ponieważ jest uzależnione od posiadanego doświadczenia, uprawnień oraz rodzaju umowy. Pozdrawiamy!

29.03.2024 10:04

Wszystkiego najlepszego z okazji Wielkanocy! Niech te święta będą pełne uśmiechu, radości i wiosennego ciepła.
    News image

26.03.2024 15:21

Dzień dobry, widzę w ofercie ze strony ze informatyk może pracować hybrydowo. Jaki jest wtedy układ dni? Ciekawi mnie też to czy wynagrodzenie składa się z samej podstawy czy może są też przydawane premie. wzmianka o tym, że jest atrakcyjne mało mi mówi

26.03.2024 15:33

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą! Wynagrodzenie zależy między innymi od doświadczenia oraz preferowanego wymiaru etatu. Po więcej szczegółów zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym biurem. Pozdrawiamy.

23.03.2024 05:35

Witam, od paru dni jest widoczna oferta pracy dla specjalisty ds. BHP. opisano w niej standardowy zakres obowiązków. zastanawiam się przy nim nad oferowanymi warunkami, zwłaszcza tymi finansowymi. Na jaka wysokość podstawy może liczyć osoba mająca 3 lata doświadczenia?

25.03.2024 11:15

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie nasza ofertą. Co do wysokości wynagrodzenia wszystko zależy od posiadanego doświadczenia, preferowanego rodzaju zatrudnienia (umowa o pracę, kontrakt B2B), wielkości etatu (pełny etat lub część etatu) oraz miejsca wykonywania pracy (Polska lub zagranica). Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z naszym biurem, z chęcią porozmawiamy o szczegółach. Pozdrawiamy!

08.03.2024 06:13

Dzień dobry, kiedy będą dostępne oferty dla piaskarzy? Wstępnie chce się rozeznać w warunkach, niby widnieje ogłoszenie na stronie, ale widzę przy nim datę 2022. Liczę na aktualne informację, bo mam zamiar się wybrać

13.03.2024 09:31

Dzień dobry, Rekrutacja na stanowisko Malarz/Piaskarz jest rekrutacją stałą. Jeśli jest Pan zainteresowany pracą na tym stanowisku proszę o kontakt bezpośrednio z naszym biurem lub poprzez formularz rekrutacyjny. Pozdrawiam :)
    Jolka

22.02.2024 03:01

Inżynier spawalnictwa ma szansę przez firmę pracować? widzę ogłoszenie było w urzędzie dla bezrobotnych, jakoś w październiku, ale też nieaktualne zresztą, a teraz jak pytać to bezpośrednio tutaj czy własnie tam?

22.02.2024 08:56

Dzień dobry, jeśli jest Pani zainteresowana pracą na stanowisku Inżyniera Spawalnika prosimy o kontakt bezpośrednio z biurem. Pozdrawiam
    Jooooo

21.02.2024 00:20

Siema mam wyjechać na Niemcy na konstrukcje wie ktoś coś może na ten temat

22.02.2024 08:53

Dzień dobry, obecnie nie mamy projektów na terenie Niemiec więc nie mógł Pan dostać takiej oferty od naszej firmy. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu z biurem. Pozdrawiam

20.12.2023 17:48

Grzegorz Krupa kiedy wypłacisz zaległe wynagrodzenia pracownikom???!
    Stachu 86

22.11.2023 10:52

Witam czy na chwilę obecną w tej firmie potrzebują pomocników, ewentualnie monterów konstrukcji

31.10.2023 17:08

Na stronie PUP pojawiło się ogłoszenie pracy dla spawacza, zarobki 15-20 k to jest realne ? Jakie warunki mieszkaniowe zapewnia firma?
    Cari

31.10.2023 18:08

Tak realne jak zrobisz 300 godz w miesiącu.Warunki mieszkaniowe to zależy jak trafisz,może być ok a możesz się rozczarować.
    Rafał

27.10.2023 17:30

Monter konstrukcji na jaką stawkę może liczyć?
    Miro

11.10.2023 20:29

Wypłata ostatnio 11 go a w tym miesiącu nie pełna 11 ego i jeszcze opłata za przewalutowanie z banku.Zaczyna smród być chyba
    Miro

13.10.2023 20:26

Ale ja nie ponoszę kosztów za przewalutowanie chyba!Jak zarabiam w zł to nie przelewać z banku euro
    darek

12.09.2023 11:45

Witam wszystkich.Rozmowa rekrutacyjna,to tylko formalniść.Na start 12 euro.W biurze wszystko bardzo pięknie wygląda.Panie z biura bardzo miłe, pomagają wypełnić papiery i wszystko tłumaczą.Dostajemy karte płatniczą na paliwo,samochód podobno przygotowany do wyjazdu.Start.Jedziemy do Belgii.Wszyscy radośni,bo szybko poszło z przygotowaniem,papierami itd.Pierwszy problem pojawia się zaraz po ruszeniu . Zaparowane szyby,późnej zamarzła klima(wina serwisu,prawdopodobnie zbyt dużo caynnika).To nic,jedziemy dalej w upale,dobrze że w nocy.Takie rzeczy się zdarzają,można to przeżyć.Jesteśmy pod kwaterą,wchodzimy i jakbyśmy przeszli przez czarodziejskie lustro do innej krainy,śmierdzącej szczochami i niewiadomo jeszcze czym.Do spania dostajemy łóżka z nieobleczonymi materacami i plamami po sikach(stąd smród),brak kołder,poduszek,jakaś pościel leżąca pod ścianą,nieprana i również śmierdzi.Dzwonię do koordynatora,mówi,że przecież bez pooduszki można spać.zbiura nikt nie odbiera.Co robić.Decyzja-wracamy.Po drodze wyłączona karta paliwowa.Jeśli chcecie jechać,to weźcie pieniądze na powrót.Mam zdjęcia kwatery,mogę udostępnić.
    cass

02.10.2023 06:13

cześć.kwatery opłaca firma,może można na własną ręke,niewiem.12 na ręke,ale podobno starsi pracownicy mają 15.razem ze mną jechał chłopak,który pracował u nich parę lat,powiedział,że z kwaterami wieczny problem ,bo wynajmują co najtańsze,ale na bankiety mają kase.bozia strzegła,że pojechaliśmy firmowym busem,bo było jak wrócić.dam nr. do łańcuta potrzebują ludzi,robią uprawnienia europejskie itd 696588373.pa

09.06.2023 10:42

Czy pracownicy w CASS Construction And Steel Structures dogadują się między sobą?
    Niger

20.06.2023 10:12

Lepiej zapytaj jak ich kondycja finansowa.. pierwszy mc współpracy na DG i brak zapłaty, obiecanki cacanki, ludzie pracują dla nich za free?? (usunięte przez administratora) nue firma wstydzili by się, biznesmeny z bożej łaski.. no ale taki zawsze spadnie na 4 łapy a ty się martw za co zus I podatek zapłacisz...
    @CASS Construction

27.07.2023 12:08

nie polecam tej firmy samochody zajechane i (usunięte przez administratora) na godzinach mieszkania tragichne po dwie trzy osoby miesięczne wipowidzenie albo 20 % od wyplaty
    Pytanko

07.03.2023 21:08

Witam, czy dbają tutaj o zdrowie spawaczy udostępniając im dobrej jakości maski spawalnicze i czy miejsca pracy są wentylowane?

08.02.2023 17:39

Czy może ktoś podzielić się wrażeniami z pracy w CASS Construction And Steel Structures?
    Bocian

08.02.2023 19:31

Cass jest ok,polecam.
    Monter kot

02.12.2022 18:10

W mojej opinii bardzo dobra firma, stawki wporzadku, wszystko zależne na ile się umówisz, placa na czas, mieszkania w miarę, zjazdy regularnie i organizują wszystko (mogliby nie pobierać tych śmiesznych 50 euro za zjazd firmowym autem,a przynajmniej kierowcy) Noi apropo kierowców, jeżdżą do pracy, narażają się ,a jak przyjdzie mandat to kasują z wypłaty. Kierowcy powinni mieć jakiś dodatek za jazdę, bo ludzie się migają że niby nie mają prawka, zostawili w kraju itp. i mają w (usunięte przez administratora) ,a to drażni. Poza tym firma spoko. Polecam pracę w Geldofie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CASS Construction And Steel Structures?

Kontakt - CASS Construction And Steel Structures Sp. z o.o.

Grzybów 78 28-200 Staszów

Branża główna: Konstrukcje metalowe
    Grzegorz Krupa

25.01.2018 15:10

Szanowni Państwo, Zacznę od przedstawienia się ponieważ anonimowe wpisy nie mają większego znaczenia, gdyż najczęściej oznaczają czarny PR za którym kryje się osoba mająca w swoim interesie popsucie wizerunku danej firmy. Nazywam się Grzegorz Krupa i jestem Prezesem Zarządu spółki CASS. Po pierwsze dziękuję za opinie, te pozytywne jak i negatywne, dzięki nim będziemy mogli przeanalizować podniesione tutaj kwestie. Odnosząc się do wpisów, chciałbym potwierdzić, iż rzeczywiście nastąpiło kilkudniowe opóźnienie w wypłaceniu wynagrodzenia za miesiąc listopad, na swoją obronę dodam ( każdy kto u nas pracuje może to potwierdzić ), iż to pierwsza taka sytuacja od 2 lat, spowodowana chorobą głównej kadrowej. Tak czy inaczej przyznaję, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Cała reszta opisanych tutaj rzeczy ( fatalne warunki mieszkaniowe, brak BHP itd.. ) to nic więcej niż kłamstwo. Sprawa została już przekazana do kancelarii prawnej a osoby odpowiedzialne zostaną pociągnięte do odpowiedzialności karnej. Zaznaczam, iż wszelkie komentarze również te negatywne są mile widziane, ale kłamstwa tolerować nie będziemy. Serdecznie pozdrawiam, Grzegorz Krupa
    Mike

25.05.2022 06:46

Po tym wpisie wiem że już nie chcę tu nawet aplikować.
    Grzechu

19.04.2018 15:30

Ale dalej nic o zarobkach ile można zarobić
    Spaw

18.09.2018 19:21

12 ? Zart
    Mike

25.05.2022 06:45

12 euro to dobra stawka dla ciecia na bramie, albo małolata podającego klucze.

07.10.2019 11:18

Jak się pracuje z ludźmi z Cass construction?
    Yooo

07.10.2019 11:58

Pytanie jest tendencyjne :) całe szczęście nie zawiera tezy.
    Jan Wesdorp

28.09.2021 00:53

Czy pan czyta komentarze?

06.12.2020 20:31

Witam chciałbym zapytać jak wygląda praca na stanowisku spawacza ?co do spawania itd
    NASA

24.11.2019 01:48

Spawam promy kosmiczne w NASA ale mnie nudzi robota może bym tutaj się zatrudnił, jak myślicie dostanę z 8.50 na rękę ?
    Jurrk

23.10.2019 21:07

Witam, czy ktoś jest w stanie podać stawki zł/h dla spawacza?
    Piotr

30.09.2019 07:14

Nie polecam, słabe kwatery, częste zmiany miejsca.
    Kris

30.09.2019 10:37

Nie zgadzam się. Pracuje od lat i nic takiego nie widziałem ale było dużo pseudo fachowców którzy zostali zwolnieni i się teraz żalą po internetach.
    Andrzej

30.09.2019 21:24

A ty jesteś fachowiec? Napewno?
    Nowy

18.08.2019 22:01

Oferuje umowę o pracę to naprawdę rarytas to tak jak bym się urodził i ktoś mi powiedział że będę oddychal
    siergiej

10.08.2019 19:48

Hej hej. Odpiszę ktoś z montażu ? Zastanawiam się nad złożeniem CV do firmy jako monter. Dlegeacje cały czas ? Jak ze zjazdami ? Weekendy wolne czy pracujące ? STawki na kontrakcie jak wyglądaja ? Jak ekipa ? Pozdrawiam
    Kali

11.07.2019 07:58

Witam. Czy ktoś jest w stanie napisać jakie w Cass są stawki dla spawaczy? Oraz czy jest dużo godzin pracy? I do jakiej firmy najlepiej jechać?
    Wielun

07.07.2019 20:54

Życie jest wulgarne a napisałem prawde
    Wielun

04.07.2019 19:25

Są szczególnie w cass podpierdalacze lizodupy wino i spanie na ławce a teraz fachowcy wieś tańczy wieś spiewa
    Ozil

29.06.2019 18:31

Jakiego spawacza spawaczy już nie ma jak dinozaurow
    Mistrz

29.06.2019 17:02

Witam. Mozecie powiedziec jaka oferują stawkę dla spawacza?
    Bolo

17.06.2019 00:33

Czy ktoś robi na IMW pozdrawiam chłopaków z Zarzecza
    monter

11.12.2018 15:53

Pracowałem dla CASS w Newcastle, kasa się zgadzała zawsze na koncie, za umowę szacun dla Firmy zusy odprowadzane, podatki też, proszę koledzy niech koś Wam przeczyta tą umowę ze zrozumieniem. Logistyka była super, kontakt z firmą też. Pozdrowienia dla Pani Magdy z Anglii o ile jeszcze pracuje dla Cassa. Nie wiem jak jest gdzieś indziej tu było ok, już nie jestem pracownikiem, jak ruszy Anglia Newcastle to się zastanowie.
    Magda

11.12.2018 18:58

Dziękuje:) nie wiem kogo ale rowniez pozdrawiam

11.12.2018 12:47

Firma wypłacalna ale... Stawka na gębę , umowy na najniższą krajową, mieszkania.. ..sześciu na chacie . (usunięte przez administratora) Moje sugestie dla Cass construction: Poprawa logistyki. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Logistyka.

22.07.2018 14:47

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć coś użytkownikowi @Maly? @Maly, rozumiem. Wobec tego jesteś zainteresowany aplikacją do firmy? A może wysłałeś już swoje CV? @pol litra na dwu, jesteś pracownikiem firmy? Może mógłbyś podzielić się z nami informacjami dotyczącymi warunków pracy w tym miejscu? Czekamy na Twoją odpowiedź.
    łukasz

06.08.2018 10:00

co ty piepszysz człowieku? pracuje w tej firmie ośle nie miałem nigdy problemu a jak ci się nie chce robić to idź na zasiłek a nie piepszysz głupoty

10.12.2018 22:16

Ty idź na rentę na głowę (usunięte przez administratora)... Ubezpieczenie na najniższą... Dostaniesz 700 zł (usunięte przez administratora) ????
    Gal Anonim

24.11.2018 22:35

Uważam że nie ma co narzekać na zarobki czy warunki mieszkaniowe . Wiadomo raz jest lepiej raz jest gorzej . Ale zawsze pieniądze na czas . Pracujecie na normalnej umówię . A nie jak gdzie indziej na śmieciowej . Narzekają Ci którym się pracować nie Chce . Wiadomo jeśli robi w jednym miejscu 60 osób to zawsze są zgrzyty . Ale ogólnie na prawdę wszystko jest w porzadku . A Ci co narzekają i wymyślają niech dalej robia za 8 euro .

10.12.2018 22:08

Normalna umowa,ha ha ha ... Na najniższą krajową????
    Monter stali

26.09.2018 07:18

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy potrzebni są doświadczeni monterzy konstrukcji stalowych i czy firma potrafi zapewnić ciągłość pracy w okresie zimowym.

Zostaw merytoryczną opinię o CASS Construction And Steel Structures Sp. z o.o.