Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 249 ocen.

Opinie o Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.

Pracownik

Jaką płacą tak się robi amen

Tez ktos
@Pracownik 11.01.2017 01:41
Jaką płacą tak się robi amen

Czyli miałam racje :D Jestes malym śmierdzącym leniem ... tzw. "Nierób" :) zapisz tu swoje nazwisko to napewno problem z terminowoscia wypłat sie dla Ciebie rozwiąże. Zasiłki dla bezrobotnych wyplacaja w terminie :)...

Ananiasz
@Tez ktos 11.01.2017 10:12
Czyli miałam racje :D Jestes malym śmierdzącym leniem ... tzw. "Nierób" :) zapisz tu swoje nazwisko to napewno proble...

Stwierdzenie "miałam" daje do myślenia i sugeruje, że jest to któraś z pań z pięterka. Czyżby kadry interesowały się zdaniem pracowników?

Pracownik

Pracuję w Skraw-(usunięte przez administratora) kilka miesięcy i mogę powiedzieć, że moim zdaniem firma się zmienia na dobre (w porównaniu z tym co czytałem i słyszałem od innych). Wypłaty na czas, wprowadzono system premiowania, prezes jest gotowy wyłożyć pieniądze na poprawę stanu rzeczy (zaczęli bardziej dbać o bezpieczeństwo, serwisować maszyny). Jest dużo do zrobienia ale trwają prace nad poprawą produkcji (ponoć nawet planistę zatrudnili bo nie było planowania w ogóle więc nie dziwne, że był bałagan). Jak się poprawi terminowość to i kasa będzie do dyspozycji i powinno być jeszcze lepiej - ja jestem pozytywnie nastawiony po tym krótkim okresie w firmie.

Ja nie polecam tej firmy,dno.
@Pracownik 27.10.2017 08:15
Pracuję w Skraw-(usunięte przez administratora) kilka miesięcy i mogę powiedzieć, że moim zdaniem firma się zmienia na dobre (w...

ja

Ja nie polecam tej firmy,dno.
@Pracownik 27.10.2017 08:15
Pracuję w Skraw-(usunięte przez administratora) kilka miesięcy i mogę powiedzieć, że moim zdaniem firma się zmienia na dobre (w...

Dno totalne,bez zmian.Tylko gorzej.Praca prezesa bez efektów. Z pustego konta nie polepszysz warunków pracy i płacy pracowników.

Marta

@lolo rozumiem, że w firmie miały zajść pozytywne dla pracowników zmiany. Czy od czasu Twojego komentarza coś już uległo poprawie? Takie informacje będą bardzo cenne dla osób, które myślą o aplikacji do firmy.

lolo

fakt jest taki nie jest ciekawie Nowy Prezes Zapewnia ze bedzie lepiej

Rrrr

Od kilku miesięcy firma płaci wynagrodzenia w ratach

Betka
@Rrrr 23.02.2017 22:25
Od kilku miesięcy firma płaci wynagrodzenia w ratach

a płacą dostawcą czy też na raty ???

ja

Skończcie to bezsensowne gadanie.... Co to da, że góra załatwi robotę skoro dół tego dobrze i w terminie nie zrealizuje ( i nie zawsze z winy produkcji) Jeśli dół nie wykona swoich obowiązków dobrze, to góra nigdy nie przyciągnie dochodowej roboty. Mimo wszystko obie strony muszą ze sobą współgrać, a nie tylko wytykać sobie błędy, bo tak można w nieskończoność. Pewnych rzeczy się nie zmieni ...... niestety. Weźmy się wszyscy do pracy.

anonim

Prawda jest taka , ze ztego zakladu musi zniknac . Uklady, znajomosci...moze nie az w tak wielkim stopniu ale sa. Pracujacy na gorze licza na to ze ci na dole beda paracowac i cieszyc sie tym ze jest praca. Ci na dole... hm wiekszosc stara sie jak najlepiej udawac ze "tyle" robia... Ci rzetelni to mozna powiedziec garstka. Moze przyciagneli by na swoja strone sporo tych leniuchow ale ... ale po co szybko robic i duzo robic??? Pozniej nie bedzie co robic a Ci z gory nie potrafia zalatwic tej pracy. Firma ma taki potencjal ,wstyd!!! Potrzebna jest niezla rewolucja. trzeba wyeliminowac tych ktorzy wpedzaja firme w dlugi. tych z dolu i gory. Trzeba zaczac dzialac. inaczaej juz nic z tego nie bedzie.

Pracownik

Podejrzewam że jesteś z tych nierobów z góry dzięki produkcji na dole wy macie wypłaty także trochę szacunku my pracujemy chcemy mieć za płacone frajerzy

Też ktoś
@Pracownik 11.01.2017 14:13
Podejrzewam że jesteś z tych nierobów z góry dzięki produkcji na dole wy macie wypłaty także trochę szacunku my pracujemy chce...

Byś się zdziwił skąd jestem :) jak szanujesz swoją pracę tak was pracowników szanują ... a twoje teksty "frajerzy" pozostaw w swoim patologicznym środowisku i zabierz się za robotę

Pracownik

Żeby pracować to trzeba miec co robić a nie maszyny robią puste przebiegi .trzeba mieć też kasę na materiał żeby coś zrobić niech szanowna góra ruszy też swoje 4 litery i zacznie dzalac a nie tylko ukranicow zatrudniać

Tez ktos
@Pracownik 10.01.2017 22:46
Żeby pracować to trzeba miec co robić a nie maszyny robią puste przebiegi .trzeba mieć też kasę na materiał żeby coś zrobić n...

A co maja ukraince do tego ze jestes leniwy... ??przestan plakac, skoncz robic puste przebiegi wokół hali i weź sie za robote ... amen

pracownik

Nie płacą wyplat na czas w ratach. A całe zlo leży u góry w paniach

Tez ktos
@pracownik 10.01.2017 17:50
Nie płacą wyplat na czas w ratach. A całe zlo leży u góry w paniach

"Nie płacą wypłat na czas w ratach :D" Dlugo ukladales to zdanie?? Az zalatuje inteligencją. :) Dobrze ze chociaz placa w ratach za prace... jak bys mial miec placone za mądre zdania to na franki byś nie zarobił... :)

Pracownik

Trzeba powiadomic inspekcję czas żeby dobra la się do nich tak dalej nie moze być g....e nie płacą

ktoś

uwaga firma nie płaci swoich zobowiązań

Tez ktos
@ktoś 13.12.2016 12:06
uwaga firma nie płaci swoich zobowiązań

Ruszcie swoje tylki do roboty to zacznie placic. NIEROBY JEDNE!!!

Ktos tam
@ktoś 13.12.2016 12:06
uwaga firma nie płaci swoich zobowiązań

Firma zaprzestala placic na czas wynagrodzen,Od 3 m-cy miesiac po miesiacu nie wiadomo kiedy wynagrodzenie wplynie, moze czas powiadomic Panstwowa Inspekcje Pracy jak bedzie tak dalej

Alam

Czy Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o. ma oferty z tego roku?

CBY

Zakład pada związki hu... Robią tylko kase biorą za czymanie gęby brak solitarność wśród pracowików lubią pracować bez premi itp teraz wystarczy czekać aż ogłoszaą upadłoś lub zwolnią pozdrawiam pracowników

CBY

Zakład pada związki hu... Robią tylko kase biorą za czymanie gęby brak solitarność wśród pracowików lubią pracować bez premi itp teraz wystarczy czekać aż ogłoszaą upadłoś lub zwolnią pozdrawiam pracowników

Grześ

No chyba jest skoro firma woli ukraińców niż Polaków.

Miki

Najgorszy zakład w jakim pracowałam. Dzisiaj jesteś, jutro cię nie ma. Zero szacunku do człowieka. ISO? IRIS? Jeden wielki bałagan. Firma bez przyszłości, bez planu rozwoju, park maszynowy imponujący, ale absolutnie niewykorzystany. Jak pesa da, to masz prace, jak pesa :nie da" to pa pa z dnia na dzień.

Prawilny

Czy jeszcze jacyś Polacy w tej firmie pracują?

Klono

A elektryk przy utrzymaniu ruchu ile u was może zarobić? Mam zawodowe plus SEPY i 5 lat doświadczenia za sobą.

@cewik

Pracownik ds. technicznego przygotowania produkcji, czyli gość po studiach technicznych, tak? Te 12-15 na godzinę to netto oczywiście?

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik gorszego sortu

może masz i rację, że Ukraińcy dobrze pracują, tylko dlaczego są lepiej traktowani od nas Polaków? Bo chodzi o pieniądze. Nam już nic nie można zabrać (goła stawka)a KRISMAR podzieli się z kim trzeba.

Xxcc

Żenada sciemnianie na całego nie roboty .Ukraińców przyjęli dla picu .Duże maszyny nie mają co robić gdzie marketing!!!! Wszyscy mają zlewke łącznie z białymi kaskami .Gdzie tu zysk firmy po tej robocie na pewno mają tyły w sprzedaży przecież to widać .Maszyny chodzą na pół gwizdki żeby starczyło do końca zmiany. Totalne bagno!! Władza Pesy tego nie widzi tak rozbudowana firma w nowoczesny sprzęt to skarb a oni to rujnuje, roboty spawalnicze za grube pieniądze przybierają coraz grubszego kurzu !!!!!

orłen

ciekawy jestem czy robi jeszcze ten gorący z nazwiska brygadzista z nakła/n wąchacz tabaki

Mały

Na 13 zł. Pół roku przez Agencję. Później ewentualna podwyżka w ramach przejścia na SN :) Czyli 15 zł.

Xxcc

Prezes Pesy powinien się zainteresować jak są robione wózki w tej firmie jak wszędzie piszą że pękają ramy podejrzewam że pracownicy nie są winni tyko ci co nadzorują te wyroby

bux

mam 4 lata doświadczenia jako frezer, chcialbym sie tam dostacc, na jaka stawke moge liczyc?

żona pracownika
@bux 16.02.2016 18:26
mam 4 lata doświadczenia jako frezer, chcialbym sie tam dostacc, na jaka stawke moge liczyc?

Do skraw-mechu się nie dostaniesz chyba, że jesteś Ukraińcem bo Polaków tam nie lubią. Ta firma jest w rozsypce.Ledwo zipią. Zwolnili już wielu ludzi i nadal będą zwalniać. Nie polecam. Każda alternatywa teraz jest lepsza. Szacunku zero. W tej firmie jesteś tylko silą roboczą a nie człowiekiem.

Bryga

Robota jest dobra, ja z nadgodzinami jako bryga miałem ostatnio 14 600 do rasi. Szukamy tera frezerow i slusarzy.

hahah

Pracowalam w tej firmie. Na szczesie krotko. Bogacto opinii o tej firmie swiadczy o jakosci pracy.

bywalec

Na początku nie masz szans się dostać przez firmę , najpierw agencja pracy (pośrednik) max 10 - 11 zł na godzinę , potem jak przejdziesz to od 13 - 14 zł , zdarzało się że ktoś dostał 15 zł , co do premii jest uzależniona od wymyślonego debilnego systemu premiowania , nawet jeśli byś wiedział ile jest premii to i tak masz poucinane nie wiadomo za co , do systemu trzeba wliczyć system 5S , reklamacje , chorobowe , sprzedaż zewnętrzna i wewnętrzna - system bzdura według mnie bo i tak nie wiesz czy sprzedaż była czy nie , inne dodatki są też np : godziny szkodliwe ( przerabiasz 180 godz w miesiącu i dostajesz tak zwane szkodliwe 7,87 brutto totalna bzdura ) nie wiem jak tam jest dzisiaj - pewnie się pozmieniało już coś ale widząc pozostałe komentarze to wątpię w to .. pozdrawiam

@ Jarek

Prawdy tyle, że przez agencję za 11 góra 12 brutto. Potem podwyżka do 14. Sprawdzone dane.

Meee

a co z Wolly`m ?

bryga

Musi sie odlezec przez czas jakis, a ochrona to nawet nic nie sprawdza tylko prowizorka.

Nie matura lecz chęć szczera...

"niektóży", "wiekrzość", "cuż", "emerytóry" ...

woder

Tak prawda wiekrzość z nas jeszcze pracujacych jest przyjezdnych. stawki godzinowe sa niskie ale cuż jakos do przodu byle do emerytóry tylko kto nas zastapi???

heniu

Nawet firma była na targach pracy w Bydgoszczy pare dni temu. Niema co sie dziwic ze firma tylko w taki sposób szuka pracowników takze przez posrednika pracy! Niestety niektóży w tej firmie za prace w łikendy nie maja płacone tylko oddaje im się dzień wolny.Jaka płaca tacy pracownicy.

Grzechu

Ta firma przyjmuje albo ludzi do przyuczenia albo przyjezdnych spoza miasta, którzy w swojej wiosce nie mają zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o miejsca pracy. Do tego praca w czterobrygadówce, czyli kalendarz się ciągle przesuwa a przychodząc do pracy w sobotę i niedzielę masz płacone jak za normalny dzień.

Grzechu

Proponują 11 ewentualnie 12 zł/h brutto przez agencje. Po przejściu na firme obiecują podwyżke, z tego co dowiedziałem się od kilku ludzi to można liczyc na jakieś 14 zł brutto po kilku miesiacach.

ja

Panowie czyżby Magda Gesler wpadła do SM ? Aż takie rewolucję przechodzi ta firma ?.

Gość

Tak odprawa Ci przysluguje ale pośmiertna ;) pozdrawiam ;)

Wrtu

Spokojnie Panowie !!!!! balboa Nas wybroni przed zwolnieniami

Łukasz

Chłopaki pracuje w tej firmie na wyższym stanowisku i wiem już oficjalnie że będzie redukcja jak nie całkowite zamknięcie. Szukajcie pracy bo na zakładzie nie mogę tego jeszcze powiedzieć.

galaretka

ktos wie czy przysluguja nam odprawy ?

X

Tylu żeby nie podchodziło pod zwolnienia grupowe

Markus

...ile osób już zwolnili , wie ktoś?

jakiś człek
@Markus 01.10.2015 16:12
...ile osób już zwolnili , wie ktoś?

około 30-stu a reszcie umowy wygasły czyli im nie przedłużyli.

amelka

Zwalnia się tych pracowników, którzy tworzą wartość dodaną dla firmy. Wyfiołkowane paniusie od przerzucania papierków z kupki na kupkę są nietykalne. Biura pękają w szwach, hale produkcyjne świecą pustkami. Podobno na Titanicu muzyka grała do końca..

P.S.

Aktualnie Skraw-Mech zwalnia, a nie zatrudnia. Ludzie boją się o swoje posady. Zwolnienia niestety dotyczą osób, które najmniej zarabiają tz. pracowników fizycznych. Nikt dotychczas w tej firmie nie wpadł na to, że żeby ją uzdrowić to nie zwolnienia z najniższego szczebla pracowników i obniżanie ich wynagrodzenia jest potrzebne, tylko przegląd "góry" i zwolnienie osób na sztucznie stworzonych albo utrzymanych stanowiskach. Stare powiedzenie będzie tu świetnie pasowało - ryba psuje się od głowy.

Lord

No nie możliwe że mirończika zwolnili legendę skraw mechu (celowo napisałem nazwisko z małej litery bo ten dziad na wiecej nie zasługuje )

KAPPPA

Chciałbyś zapisać się do najlepszej szkoły ukraińskiego w miejscowości bydgoszcz? Zapraszamy do serwisu Preply (usunięte przez administratora) Zapisz się już dzisiaj do najlepszej szkoły języków obcych!

mobbing

Poljaki robljo horoszo. Oczen horoszo. Skrów mlek oczeń dobraja robota. Ten z bydkoszczy burjaki z ulicy nakielskiejej. Jo robje i mom na ser i prosytutkije a tolka oni poljaki kciuk do kciuka i wąchju cóś tam. A my palić możem i dajema uże fajki kilograma i mamy robote a majsetr dobryj. A spawacze to hujowina i uni bedom mieć hujowina tramwaje.

Free Your Mind

Pozdrawiam Panią Agnieszkę z Działu Kadr :))

Zostaw opinię o Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.