Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 56 ocen.

Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA
3 56 6 1

Opinie o Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA

Edyta

@Zaskoczony, Twoja wypowiedź jest bardzo ogólna. Czemu masz takie zdanie? Co wpłynęło na Twoją opinie? Czy mógłbyś podać jakieś argumenty? Rozwiń swoja opinię, przyda się osobom poszukującym pracy, by mogli zdecydować, czy chcą aplikować do tej firmy.

Monik
@Zaskoczony 03.07.2018 16:56

Zgadzam się z Tobą w 100% Firma oparta na jednym, WIELKIM przekręcie. Kłamstwa przedstawiane kandydatom od samego początku. Nawet do rozmów z przyszłymi ''ofiarami'' przygotowywali nam scenkę, jak kłamać pod czas rozmowy telefonicznej, aby nakłonić do spotkania z potencjalnym klientem. Teraz wiem jak ING (NN) zbudowało swoją "markę".

Bartek

Nikt nie zmusza do pracy w firmie. Po co to narzekanie, konkurencja inspiruje?

Wściekły
@Bartek 13.07.2018 16:49

Nie, po prostu niektórzy przekonali się na własnej skórze

Pracownik NN

Hmmm.. tak czytam te komentarze i bardzo dziwi mnie to ze dużo osób uważa ze NN ma słaby system płac... pracuje w NN i widzę ze ludzie z innych firm przychodzą pracować bo lepsza kasa i produkt. Faktem jest ze NN zajmuje się tylko zyciowka i oszczędzaniem z założenia ze firmy od wszystkiego są od niczego, tylko ze względu na to ze to przedstawiciel musi mieć większa wiedzę która niestety w większości przypadków się rozmywa. Praca tez nie jest dla każdego, nie jest to system 8h i do domu, czasem trzeba się niezle napracować nad klientem i kilka razy spotkać bo ludzie sprawdzają różne oferty. Jak każda praca ta tez ma swoje plusy i minusy, tutaj trzeba mieć bardzo silny charakter bo nie ma wyznaczonych godzin pracy i trzeba samemu go planować i wyznaczać, oczywiście jest manager który ma na celu pomoc. W większości opinia o pracy zależy od tego jakiego mamy managera, ja mam super panią manager która zawsze mi pomaga jak tylko tego potrzebuje, ale tez wiem ze zdarzają się tacy którzy nie są chętni do pomagania innym. A jeśli chodzi o płace to fakt firma płaci nawet 60% wartości polisy i jeśli taka polisa padnie w ciągu 2 lat trzeba to oddać nawet po zakończeniu współpracy, jest to takie zabezpieczenie firmy przed robieniem lewych polis tzn. Podpisanie polisy ze znajomym zapłacenie 2-3 składek zgarnięcie kasy za polisę i jej zamknięcie. Jeśli się zadba o klienta to polisa będzie żyć. To zauważyłam z doświadczenia. Napewno jest to firma dla osób które chcą się rozwijać i lubią konkurować między sobą bo często są dodatkowe konkursy z nagroda finansowa, taka motywacja dla tych co chcą. Faktem jest ze na spotkaniach rekrutacyjnych i szkoleniach często upiększają ta prace. Jest to zawód bardzo trudny i wymagający samodyscypliny ale za to można samemu być panem swojego czasu (mnie to przekonało żeby tu być, zawsze mogę wyjść i załatwić swoje prywatne sprawy) i pensje na poziome 7-8 i więcej tysięcy. Warto zrobić test rekrutacyjny i zobaczyć wyniki, lwia dużo o charakterze i potem zadecydować o tym czy to odpowiedni zawód :)

Dociekliwy
@Pracownik NN 30.08.2017 14:52

Opowiedz lepiej co zrobili z prowizjami odnowieniowymi pracowników mających portfele. Jak można komuś kazać zwracać kasę z powodu błędu innej osoby?! Mam nadzieję, że zainteresuje się tym US po tym, jak tyle osób na raz zrobi korekty rozliczeń za dwa kwartały i rok 2017

Edyta

@Bardzo rozczarowany, dziękuję Ci za Twoją opinię. Rozumiem, że na rozmowie o pracę zadawali standardowe pytania, ale dla użytkowników naszego forum każda informacja dotycząca firmy jest bardzo ważna. Dlatego jeśli mógłbyś bardziej szczegółowo opisać jakie warunki Ci zaproponowali i jakich kwalifikacji od Ciebie wymagali to zrób to! @JOB, Ty nie jesteś zadowolony ze współpracy z firmą. Co wpłynęło na Twoją opinię? Czy tylko rodzaj zawieranej umowy o pracę?

Nick
@NN 25.06.2018 13:17

@NN A czyżby Ty z oddziału w Katowicach ze stanowiska wyżej niż manager?

Edyta

@NN, nie jestem pracownicą firmy. Jestem moderatorem tego wątku (Stąd moja ciągła obecność na forum, jak słusznie zauważyłeś), więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Wszystkie opinie są mile widziane jeśli są napisane zgodnie z zasadami kulturalnej wypowiedzi i merytorycznie. Jeśli masz coś do powiedzenia na temat pracodawcy zostaw swoja obiektywną opinię. Dodam jeszcze że o roli moderatora można przeczytać w regulaminie forum - https://www.gowork.pl/regulamin - a komentarze zamieszczane przez moderatorów zaznaczone są nickiem szarego koloru.

Edyta

@Miśku, możesz w kilku słowach opisać obowiązki za które jesteś odpowiedzialny w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Napisałeś trochę o warunkach pracy i atmosferze, która nie jest w Twojej opinii sprzyjająca. Zachęcam Cię do podzielenia się z innymi użytkownikami tym jakie stanowisko zajmujesz w tej firmie. Warto zapełniać to forum tylko dokładnymi i rzetelnymi informacjami o tym pracodawcy.

pp
@Edyta 07.05.2018 19:47

Edyta ty nie próbuj naprawiać tego "czegoś". tam sprawy poszły tak daleko , że tylko miernota i degenerat moze to akceptować. A dobrze wiesz , ze na dłużej zostają tylko ci ,którzy nie maja wyjścia i kołko sie zamyka. Na rynku pracy - sugeruję omijać z daleka tych po NN. możesz sie takim zawirusować.

JOB

Przestrzegam przed podejmowaniem współpracy z tą firmą.Brak przejrzystości, umowy o dzieło, mamią rzekomymi umowami zlecenia, kultura organizacyjna na najniższym poziomie. Jeżeli jesteś dobrym materiałem na sprzedawcę ubezpieczeń nie wybieraj tej firmy.

pp
@JOB 14.06.2018 14:58

słowo "firma" nie pasuje do tego czegoś. Jeśli jesteś leniem, brak ci pomysłu na cokolwiek , nie posiadasz żadnych kwalifikacji zawodowych ,jest ci obojetne czy pracujesz uczciwie czy oszukujesz klientów , kolegów... lubisz pozory i lubisz gdy prawie wszystko co zrobisz jest problemem dla otoczenia to aplikuj na dyr oddziału . Przyjmą cie na niższe stanowisko , ale gdy będziesz rozwijał te cechy jak wyżej to awansujesz. jest jeden warunek : musisz się stawać coraz bardziej tępym i bezwzględnym. nie martw się robią szkolenia z tępoty a poza tym bedziesz z nimi przebywał więc ci się udzieli. będą ci matołków dawali za przykład a za eksperta będą uważać tego kto najlepiej oszukuje klientów. Nie wierzysz ? to idż się zatrudnij . Wezmą ,wystarczy , że oddychasz

Bardzo rozczarowany

Rozmowa kwalifikacyjna - jakiś czas temu byłem na rozmowie na Topiela 12. Powitała mnie przesympatyczna p. Marta z działu HR. Rozmowa trwała kilkadziesiąt minut w miłej atmosferze. Pytania raczej standardowe nic nadzwyczajnego w nich nie było. Po tygodni mieli dać znać jaki wynik rozmowy i niestety czekam na odpowiedź do dzisiaj. Bardzo się zawiodłem, bo firma wyglądał na profesjonalną i p. Marta również. Niestety jak widać mają w du**ie dawanie informacji zwrotnej z wynikiem rekrutacji, nawet jak jest negatywny wynik. Niestety to pokazuje kompletny brak profesjonalizmu u p. Marty z HR oraz samej firmy. Będę miał nie miłe wspomnienia, o tej firmie mimo pełnej sympatii przed i w trakcie rozmowy ze strony w/w Pani z HR. Nie pozdrawiam ;(

Edyta

Witam, pojawiły się nowe oferty pracy w firmie Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA w Warszawie. Poszukiwani są pracownicy na stanowiska: specjalista ds pozyskiwania kandydatów, specjalista ds pozyskiwania klientów korporacyjnych, samodzielny księgowy w dziale rachunkowości. Zamierzacie aplikować? Jest na forum ktoś kto pracuje w tej firmie na którymś z tych stanowisk i mógłby powiedzieć coś więcej o pracy tam?

Zaskoczony
@Edyta 29.05.2018 07:43

Zdecydowanie odradzam zarówno stanowisko managera jak i agenta.

Edyta

@Ossus, czy rozmawiałeś z pracodawcą o swoich oczekiwaniach wobec wynagrodzenia za swoje obowiązki? O tym, że chciałbyś się rozwijać? Pracując dłużej pracownicy zwykle mają możliwość negocjowania wynagrodzenia, ale często trudno dostać podwyżkę bez własnej inicjatywy.

Pedro

Dobry pracodawca, nie rozumiem dlaczego nikt tego nie docenia?

Ossus
@Pedro 23.05.2018 19:13

może dlatego że ten dobry pracodawca nie docenia pracowników? Moze dlatego jest tam taka rotacja? Byłem tam przez 7 m - cy na infolinii przychodzącej, obowiązki stale się powiększały, pensje raczej nie, informacje sprzeczne, kierownictwo mające w d.pie zespół albo traktujący ludzi po uznaniu, sami łamali ustalenia firmowe ( jak nie korzytsanie z sieci w celach prywatnych gdy niejaki Alan L, sobie z kolegami kierownikami oglądał na komuterze służnowym losowanie drużny na mundial) brak pomocy ze strony starszych pracowników a co wiecej wierchuszka nie potrafi do ostaniego dnia umowy na okres próbny powiedziec czy łąskawie przedłuży umowę czy tez nie, więc jeśli tak postępuje dobry pracodawca to wolę nie myśleć jak postępuje ten zły , mam nadzieję ze odpowiedź na pytanie była szczegółowa

Miśku

A ja pracuje już rok na stanowisku biurowym,w sumie kasa ok ale nie wystarczająca na ilość pracy, stres ogromny, atmosfera bardzo średnia, ja wiem ze w każdej pracy trzeba dużo pracować i się starać bo za darmo się pieniędzy nie dostaje, póki co pracuje bo nie mam innej opcji ale atmosfera i ludzie mi nie pasują, wielkie nadęcie, ludzie mało sympatyczni, wielki problem z urlopem, niby czas pracy elastyczny ale i tak wielki problem ze chcesz zacząć pracę wcześniej czy później najlepiej jak kierownikowi pasuje, a do tego mają lepiej Ci co liża tyłek górze..dużo obiecują ze to firma oferuje to, ze tamto a potem Ci tego zakazuja.ale to jest moja opinia nie odradzam ani nie polecam... Trochę zakłamania dużo...

Zaskoczony
@Miśku 24.04.2018 21:34

Zakłamanie człowiek spotyka tam na każdym kroku. A jak powie się wprost, że było obiecane to czy tamto, to się wypierają i oburzają się, że im się zarzuca kłamstwo. Prosta sprawa - nie kłam, a nie będzie Ci to zarzucanie, czyż Nie?

@IT

Byłem na rozmowie na stanowisko IT, nie dostałem informacji zwrotnej o wyniku rekrutacji, mimo zapewnień że taka będzie nawet przy negatywnym wyniku

Edyta

@Nowa, zadowolona jesteś ze stanowiska, jakie objęłaś w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Może zdradziłabyś na tym forum kilka wskazówek, które pomogą przygotować się innym użytkownikom do rozmowy kwalifikacyjnej w tej firmie? Zachęcam Cię do zamieszczenia na ten temat kilku słów.

Nowa
@Edyta 08.04.2018 15:55

Wskazówki potrzebne nie są, nie zrobiłam podczas rozmowy nic nadzwyczajnego. Najważniejszy tak naprawdę jest test predyspozycji, a jego oszukać się nie da - albo się nadajesz albo nie. I tylko dlatego pytają o wstępną decyzję na koniec rozmowy, żeby wiedzieć, czy ten test wysłać. Z pracy ogólnie jestem zadowolona szczególnie, że mam małe dziecko i nienormowany czas pracy pozwala mi to wszystko ogarnąć. Dużo obowiązków, dużo nauki i wysokie wymagania, ale też nie robi się tego za darmo. Coś za coś - albo pensja na poziomie najniższej krajowej i zero obowiązków, albo wysokie zarobki i trzeba zapieprzać

Tomasz Kowalski

Nieporozumienie, dlaczego? Byłem na rozmowie we Wrocławiu, Manager Zespołu Sprzedażowego. Na wstępie napiszę, że mam bardzo duże doświadczeniem na stanowisku kierowniczym i ciężko mnie zaskoczyć, zacznijmy od początku: - os. rekrutując po przedstawieniu się prosi o podanie wstępnej decyzji po zakończonej rozmowie, ponieważ ,,potem ludzie nie odbierają telefonów". Natychmiast zapala się lampka, że coś jest nie tak - jak się okazuje, zdecydowanie jest. - kolejną rzeczą jest wymiana 2-3 zdań o motywacji itp. a następnie monolog o pracy Przedstawicieli. Kopiuj - wklej informacje ze strony internetowej, a moim zdaniem każdy kto poważnie podchodzi do pracy to informacje posiada. Kolejna lampka: na jakiej ja rozmowie jestem, manager, czy przedstawiciel? - Finał: na początku każdy musi być przedstawicielem min. kwartał, a potem może ubiegać się o stanowisko managera. Niepoważne podejście do tematu. Jeśli zaprasza się kogoś z kilkuletnim doświadczeniem na stanowiskach kierowniczych, ktoś aplikuje na takie stanowisko managerskie to nie robi się tego w ten sposób, że proponuje mu się stanowisko najniższego szczebla. Jak ktoś idzie do kina na konkretny film to nie puszcza mu się czegoś innego, a potem jest się zaskoczonym, że ktoś chce to za co zapłacił. Szanujmy swój czas i nie róbmy cyrku.

Nowa
@PracownikNN 09.09.2017 08:19

Nie mam pojęcia o czym piszecie. Byłam na rozmowie w lutym, od początku marca zaczęła. Moje obowiązki na stanowisku Menagera to rekrutacja ludzi do swojego zespołu (buduje go od podstaw), szkolenie pracowników, wspieranie ich i pilnowanie by zespół wywiazywal się z założonych celów. MOGĘ dodatkowo wykonywać obowiązki przedstawiciela ale pod warunkiem, że nie zaniedbam tym swoich obowiązków menagerskich. Na pewno byliście na rekrutacji o stanowisko MZ w NN?

List do M

Firma nieprzyjazna matkom z dziećmi oraz oraz kobietom w ciąży.

matka
@List do M 28.02.2018 08:09

w jaki sposób nieprzyjemna? Taka osoba nie ma szans na zatrudnienie?

Edyta

@List do M, mogłabyś rozwinąć swój wpis? Jakie jest Twoje doświadczenie z Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA? Twoja wypowiedź będzie cenna dla użytkowników, którzy przed aplikowaniem do firmy chcą zapoznać się ze wszystkimi uwagami i spostrzeżeniami osób zatrudnionych lub byłych jej pracowników.

Edyta

Do warszawskiego oddziału Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA poszukiwany jest specjalista ds. kadr i płac. Osoba zainteresowana rekrutacją musi posiadać min. dwuletnie doświadczenie na podobnym stanowisku. W zamian może oczekiwać zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę, podnoszenia kompetencji. Dodatkowo firma umożliwia wykonywanie obowiązków częściowo w trybie zdalnym. Czy ktoś z Was zamierza aplikować na to stanowisko?

Nika

Witam, Piszę tutaj jako klient, osoba do której dzwonicie. Nie wiem kogo zatrudniają w tej firmie, ale telefony z ofertami przedstawiają mi niestety osoby niekulturalne. Próbuję zatrzymać słowotok i podziękować, bo jestem w pracy i nie mam czasu, poza tym nie mam potrzeby, to słyszę po drugiej stronie poirytowane teksty i trzaśnięcie słuchawką. To jest po prostu chamskie, raczej nigdy na nic już nie będę reflektowała, a miałam tu wiele lat fundusze inwestycyjne. Skutecznie mnie zraziliście.

tymba

Czy jedyna możliwa forma zatrudnienia to własna działalność lub śmieciówka (umowa zlecenie)? Czy jest szansa na umowę o pracę? Zastanawiam się czy aplikować na stanowisko menadżera zespołu sprzedaży. Ale bez umowy o pracę to ryzyko, zwłaszcza w tej branży. Chyba że gwarantują jakąś podstawę niezależnie od wyników?

Alex

Pracuję od trzech miesięcy w NN. To co mówią na szkoleniach to stek bzdur. Rzeczywistość brutalnie weryfikuje to co wmawiają. Polacy ubezpieczeń nie chcą, bo to dla nich strata pieniędzy, a produktów mało, bo tylko życiówka i to w sumie droga. W moim oddziale bieda i brud. Biura wyglądają jakby nikt ich nie sprzątał, sprzęty zdezelowane i wstyd tam zaprosić klienta. Nikt sobie nie pomaga ponieważ trwa ciągła rywalizacja między przedstawicielami. Obrzydliwa walka o klienta, którego po podpisaniu polisy traktuje się jakby nie istniał. A to jak firma traktuje przedstawicieli! Najpierw chcą "wydoić" nowych z kontaktów do znajomych i rodziny. Potem ... nie dają absolutnie nic. Wszystkich klientów trzeba "zdobyć" samemu. Wydzwanianie do ludzi, nagabywanie, chodzenie po firmach. Jednym słowem: żebranie. Mój manager wręczył mi tylko jakieś stare bazy danych do dzwonienia, chociaż nie zatrudniałem się w call center. Poza tym nie zrobił nic. Dyrekcja wiadomo. Jest od rzeczy wyższych. Nie mam klientów od firmy, która przecież powinna dbać o swoich wykształconych przedstawicieli. Zamiast tego wolą co miesiąc rekrutować nowych i "doić" z kontaktów, niż pomagać już zatrudnionym. Umowa zlecenia zobowiązuje do co najmniej 20 nowych wniosków co miesiąc i wysokich kwartalnych obrotów. Mam wrażenie, że robią wszystko aby nie zapłacić podstawy przyznanej tylko na rok i to rozliczanej co miesiąc, a potem trzeba przejść na własną działalność. Komputer, internet i podstawowe biurowe rzeczy każdy musi mieć swoje! Nie ma ani jednego pozytywu do napisania. Zawsze dużo pracowałem i nie boję się trudnych sytuacji ale trzeba mieć czym i z kim pracować i dostać też podstawowe narzędzia do pracy.

agent
@Alex 10.10.2017 18:11

Chłopie zaczynałem w ubezpieczeniach w NN w 1997 roku: Średnia składka miesięczna w Oddziale w Szczecinie wynosiła min. 150 zł/mc . Byli agenci z wyższą średnią. dziś mam agencje a składka polis wynosi grubo ponad milion $. Nie rycz tylko zabieraj się do roboty. "Polacy nie chcą ubezpieczeń..." Chłopie, szukają na rynku do łopaty.

Przyjacielski Buster

Praca przedstawiciela opiera sie na wylacznie na podpisanych wnioskach, produkt jest trudny do sprzedazy bo kto kupi polise za min150pln a dalej trzeba ja utrzymac przez 2 larta zeby wyjsc na plus z prowizja. Jesli ktos startuje musi miec kontakty, masz wyniki pamietaj ze plany sperzedazowe rosna z kazdym miesiacem.

Obecny pracownik
@Przyjacielski Buster 23.11.2017 17:23

Jakie plany rosną przyjacielu? Plan dla doradcy w pierwszym kwartale jest 6000zł w kolejnych 12000zł urocznionej składki. To jest wymóg firmy by dostać podstawę (premię).

Verka

Pracowałam jakiś czas w NN i gdyby nie wyjazd za granice pracowałabym nadal. Miło wspominam ten czas czułam się "zadbana" jako pracownik, Pozdrawiam.

Roksia
@Verka 18.11.2016 16:08

No tak, ucieczka za granicę jest wspaniałą rekomendacją dla pracy w NN!! hahaha! Ale... było dobrze, było dobrze!!

OSZUKANY

Witam wszystkich piszących i czytających.Ludzie UCIEKAJCIE i TRZYMAJCIE się jak najdalej od tej firmy,bo to tylko STRATA waszej ciężko zarobionej kasy,to JAWNE naciąganie i robienie ludzi w HU..,bo jak można np:zamykać komuś jego POLISĘ nie informując go o tym fakcie i dopiero jak wychodzi to na JAW,że płacisz im dalej SKŁADKI,a tak na prawdę nie masz już dawno żadnej POLISY!!!Wiem że takie praktyki mają miejsce w tej FIRMIE,bo sam jestem tego PRZYKŁADEM i mam to wszelkie DOKUMENTY potwierdzające ten fakt!!!Od jakiegoś czasu SĄDZĘ się z nimi,ale to jak WALKA z WIATRAKAMI!!!Współczuje wszystkim co mają z nimi COŚ WSPÓLNEGO i NIE POLECAM NIKOMU PODPISYWANIA Z NIMI ŻADNEJ UMOWY,BO STRACĄ WSZYSTKO TO CO BĘDĄ IM WPŁACAĆ!!!Oni NACIĄGAJĄ LUDZI I UWAGA NA NICH!!!!!

BJ

Nie polecam oddziału Sopot, który jest w budynkach Oliva Centre. 2 menadżerki wylądowały na zwolnieniu lekarskim przez dyrektorkę (mobbing). Pracujesz na prowizji i sprzedajesz produkty, gdzie u konkurencji klient zaplaci mniej. Nie polecam. Dodatkowo przez 2 lata jesteś uwiązany, jeżeli klient zrezygnuje z produktu oddajesz prowizję!

Ja tam pracowałam
@BJ 07.12.2016 09:09

W to jestem w stanie uwierzyć. Mobbing stosowany przez Panią Dyrektor jest na porządku dziennym. Tylko coś pójdzie nie po jej myśli to potrafi dobrze człowieka "skopać".

Ig

To niestety wszystko prawda co napisał Alex. U mnie w oddziale ten sam syf. I tyle w temacie. Każdy kto pracuje wie jak jest. Gadają i obiecują na szkoleniach! Bzdety! A prawda taka że sam "w zębach" klientów musisz im przywlec. Robisz za call center, sprzedawcę, sekretarkę, kierowcę, no i jeszcze pilnujesz żeby o składce klient nie zapomniał. Wszystko za własną kasę i na własnym sprzęcie!

Mańka

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej byłam bardzo zadowolona z atmosfery, jak i menadżerka była ze mnie zadowolona. Od razu mowie ze mam bardzo małe doświadczenia jako przedstawiciel handlowy. Na razie moim problemem jest to ze ciężko mi znaleźć klientów wśród swoich bliskich i znajomych jak to było u Was?

Mańka

Byłam na rozmowie i jestem bardzo zadowolona tak jak i menadżerka była ze mnie ???? Na razie czekam na szkolenia, tylko jedyna rzeczą jaka mnie martwi to ciężko mi znaleźć na start klientów w swoim gronie :-( jak to u Was było?

gość

Byłam w tej firmie ma rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko specjalisty ds. marketingu. Nie spodobało mi się jak Pani z HR powiedziała, mamy jeszcze wielu potencjalnych kandydatów ... wtedy już wiedziałam, że nie chce tam pracować. Zastanawiam się jak to jest, kandydat nie może powiedzieć że ma jeszcze wielu rozmów bo wtedy będzie źle wyglądał w oczach pracownika HR ale firma może powiedzieć. Wybaczacie ale z takim podejściem to wy specjalisty nie znajdziecie ...

BratPit
@gość 14.09.2017 18:01

Wolisz, żeby pracodawca Cię okłamywał, że jesteś jedyna, żeby sprawić Ci przyjemność? To oczywiste, że są inne osoby w rekrutacji i chciała pewnie być z Tobą szczera- ja sobie cenię takie informacje, wręcz pytam na spotkaniach jak dużą mam konkurencję :)

Patryk00

Czy da się nie zdać egzaminu w NN? I czy jest trudny? Pytam dlatego ponieważ za niedługo mam egzamin i trochę się go boję.

pracownik NN
@Patryk00 11.09.2017 22:29

Znajomość produktów jest bardzo prosta, a państwowy taki sam jak wcześnie, czyli prosty

Zostaw opinię o Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA