Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży

2 Dodaj opinię
Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży
2 67 231 5 1

Opinie o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży

Filtruj opinie po kryteriach:

Oskar Z.
 Opinia

Moim zdaniem świetna firma, bardzo wysokie wynagrodzenie w stosunku do pracy jaką trzeba włożyć, pomocni przełożeni. Ogólnie z czystym sercem polecam. Pracuje od pół roku jako PUF. Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA: Tak Trzymać ! Lubię atmosferę w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA za: Pomoc przełożonych

Pomocna?
Tak4Nie5
Edyta
 Opinia
@Oskar Z. 29.10.2018 22:08

@Oskar Z. Trzeba powiedzieć, że aż takie zadowolenie z pracodawcy jest już raczej rzadkie, ale bardzo miło czytać takie wpisy. W Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe pracujesz dosyć krótko, ale z pewnością mogłeś sobie wyrobić zdanie o tej firmie. Twoje wynagrodzenie uzależnione jest od wyniku, czy masz również podstawę?

Pomocna?
Tak3Nie2
Oskar Z
 Opinia
@Edyta 01.11.2018 12:04

Nie ma stałej niezależnej podstawy, jest tylko podstawa zależna od bardzo łatwego do osiągnięcia celu czyli jednej sprzedanej polisy i wtedy ta podstawa to +-2500 netto. Za każdą kolejną polisę prowizja standardowo jak wszędzie czyli około 40% ze składki rocznej. Jedną polisę robi się tak w 10 - 20 godzin więc jak pisałem wcześniej kasa/czas jest naprawdę bardzo w porządku tym bardziej, że nie ma problemu by pracować w między czasie gdzieś indziej. Pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak3Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Oskar Z 14.11.2018 13:08

Co to znaczy że polisa robi się w 10 godzin.? Proszę o wyjaśnienie. Praktycznie proces pisania umowy to 30 minut, ale problemem jest zdobycie klienta. Skoro jest tak łatwo skąd bierzesz klientów? A po drugie pisząc jedną polisę podstawy nie dostaniesz, a i tak jest ona ograniczona czasowo. Poczekaj trochę. Podstawy nie będzie, do zapłacenia 1300 zus, swoje paliwo telefon drukarka papier podatki laptop itp, do tego jakaś polisa upadnie i zamiast wypłaty będzie minus 4000 oczywiście do oddania

Pomocna?
Tak8Nie
1
Jack
 Opinia
@Zocha 12.01.2019 08:11

Czego nie rozumiesz? Policzył że średnio mu zajmuje 10h pracy praca z klientem żeby spisać :D czyli pozyskiwanie spotkania i spisanie . Charakter pracy jest taki że Ci co się wkręca i zasuwają po swoje mają zarobki na poziomie 10x większe niż ten zus drukarki i papier są w biurze nie widzę problemu korzystaj. Potrzebujesz pomocy idziesz do menagera. Jeśli tylko chcesz i się starasz to możesz tutaj wszystko

Pomocna?
Tak3Nie4
Zocha
 Opinia
@Jack 03.02.2019 16:47

Ależ oczywiście. Wszystko jest pięknie jak masz klientów. Ale ponawiam pytanie skąd ich brać?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oskar Z.
 Opinia
@Zocha 03.02.2019 19:25

Tak jak napisał Jack 10 godzin (w wielkim zaokrągleniu) to pozyskanie klienta i spisanie z nim wniosku. Klientów każdy pozyskuje na swój sposób zależymy od człowieka ja osobiście pracuje jedynie na rekomendacjach klientów. Bez złośliwości ale jeśli dla kogoś jest problemem pozyskanie klienta i spisanie umowy to może ta praca nie jest dla tej osoby. Ja np. Nie biorę się za naprawę aut czy budowę domów bo nie umiem i męczył bym się pewnie jak Ty w ubezpieczeniach. To zależy jaka piszesz polisę. Łatwo policzyć ze przy celu 3000 ape (składki urocznionej ) wystarczy zrobić polisę o składce mniej więcej 200 zł w ładnych pakietach by przez zniżkami było 250 zł. Czyli jedna polisa i już masz podstawę. I od razu odpowiadam: tak robię takie polisy bo to wbrew pozorom mała składka. Nie rozumiem co to znaczy ze polisa jest ograniczona czasowo może wyjaśnisz. Poczekałem i w tym miesiącu robiąc 12000 ape dostanę wypłatę na poziomie 15000 zł. Wiec nawet ZUS mi nie straszny a paliwo ? No bez przesady ze liczysz takie rzeczy, musisz naprawdę patrzeć na każdy grosz a wtedy nie dziś się ze Twoi klienci tak patrzą na polisy i „wielkie” składki. Laptop kupujesz raz i może być on przecież na w pół prywatny :) szczerze po kolejnych miesiącach pracy uważam ze praca jest fantastyczna a ludzi świetni i naprawdę ambitni. Ostatnio nawet manager postawiła mi szkolenie coachingowe z własnych środków, ciekawe czy macie inna taka firmę gdzie nawet w taki sposób dbają o podwładnych :) jeśli ktoś chce robić hajs to ubezpieczenia i kredyty są dla niego a jeśli nie chce to znajdzie nieskończenie wiele wymówek by zarabiać dalej grosze i pracować po 160 godzin miesięcznie lub więcej. Pracować można ciężko lub mądrze wasz wybór. Pozdrawiam tych ambitnych

Pomocna?
Tak4Nie4
Oskar Z.
 Opinia
@Oskar Z. 29.10.2018 22:08

Zocha, jeszcze takie dwa pytania jeśli mogę. Kiedykolwiek pracowałaś w NN czy tylko słyszałaś od kogoś ? I jak długo pracowałaś? Zawsze chętnie zapraszam to Gorzowa do mojej Manager która szybko pokaże Wam jak dobrze zrobić polisę. Bo tak btw. Nie można przewidzieć co się stanie ale jeśli wpycha się klientowi polisę straszy się go itp to sorry ale nie dziwie się ze Wam oni rezygnują i musicie oddawać pieniądze. Bądźcie ze sobą i swoją praca szczerzy to tak samo szczera a raczej szczodra będzie wypłata bo każdy mówi o karach a malo kto wspomina o najlepszych z mojego doświadczenia konkursach w nn gdzie można wygrać często spore pieniądze bo dodatkowo po 500-1500 zł za zrobienie w sumie tego co robimy i tak co miesiąc. W wielu miejscach byłem ale te konkursy są naprawdę cudowne :) i naprawdę jeśli ktoś umie rozmawiać z ludźmi i chce to robić i nie szuka wymówek tylko rozwiązań to polecam nie słuchać ludzi których ambicja jest właśnie praca na kasie oczywiście nie obrażając nikogo kto na kasie pracuje. Sam osobiście wiele lat temu zaczynałem od Lidla i to dopiero jest ciężka praca :) ubezpieczenia to zabawa i często miłe spędzony czas z klientami gdy masz odpowiednie podejście :) pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Oskar Z. 08.02.2019 00:55

Staż 20 lat. Brak lapsa od 5 lat więc nie pogrywaj. Manager to tylko sekretarka, nie pomoże bo nie ma jak. Jeśli konkurs za 500 zł jest świetny to nisko mierzysz. Były konkursy gdzie lekko brało się kilka tysięcy ale to stare dobre czasy. Dzisiaj został tylko brak szacunku dla ludzi z wiedzą i doświadczeniem którzy przynieśli tej firmie setki klientów

Pomocna?
Tak4Nie
Zocha
 Opinia
@Oskar Z. 08.02.2019 00:37

Miałam na myśli że podstawa nie jest na stałe. Gratuluję wyniku. Jeśli ktoś pojedzie na takim wyniku przez rok szacun. Ale takich odkąd ja pracuję ( 20 lat) nie ma. No i pókiś zdrów. Zlamiesz nogę, pół roku L4 i nie masz pracy. Rekomendacje przy RODO ciężka sprawa żeby mi klient podpisał. Powodzenia bo mimo wszystko wierzę że można kochać tę robotę

Pomocna?
TakNie
Oskar Z.
 Opinia
@Zocha 14.02.2019 18:32

Mój manager to nie sekretarka tylko naprawdę świetna babka, podobnie jak dyrektor placówki którzy zawsze we wszystkim pomagają :) może u Ciebie jakaś lipa jest ;) wiesz tylko różnica jest konkurs z dobra kasa za ciężka prace i takie konkursy tez nadal są jak choćby wycieczki za kilkanaście tysięcy. Chodzi o konkursy za które każdy dostaje kasę bo są to zwykle czynności które i tak byś zrobiła i tak ;) wiec tak za nic dostać 1000 zł to mi było miło :)

Pomocna?
Tak2Nie
Oskar Z.
 Opinia
@Zocha 14.02.2019 18:41

W jakim sensie nie jest na stałe ? Ze trzeba zrobić próg punktów by ja dostać ? Tylko ze ten próg jest śmiesznie mały i trzeba nic nie robić by tego nie dostać. Na etacie w takim razie tez nie masz pewnej podstawy bo jak nie przyjdziesz to tez nic nie dostaniesz :) no to o dziwo ja widziałem takich ludzi :x no nie tyle ze nie masz pracy a po prostu Ci nie zapłacą bo potem łatwo jest wrócić. Masz racje ze ma to pewne minusy ale odkładając kasę np. Na rok życia to jest bez stresu ze stracisz prace itp. A do tego przecież warto się na to złamanie ubezpieczyć :) mi nic nie podpisują, ważne by klient zadzwonił przy Tobie i Cię polecił i resztę sama robisz. Chętnie zaprosił bym Cię do nas na warsztaty z tego bo u was chyba słabo ze szkoleniami. Tak można kochać i zależy to od podejścia do tej pracy po prostu :) pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Oskar Z. 15.02.2019 02:21

W NN nie ma żadnej podstawy gdzie i jak długo ty pracujesz? W czym Ci pomaga manager? Że do Ciebie gada? Szkolenia? Ja mam staż 29 lat, mój manager 10 więc wie mniej niż ja, a dyrektor który od 15 lat nie sprzedaje wogole nie powinien się odzywać. W NN zarządzają ludzie którzy nie znają tej pracy praktycznie

Pomocna?
Tak3Nie1
Oskar Z.
 Opinia
@Zocha 15.02.2019 21:01

Podstawa jest gdy zrealizujesz plan co jest dziecinnie proste. Ze stażem 29 lat może sama zostań dyrektorem i będzie problem rozwiązany ? Lata w danej pracy nie maja u każdej osoby tego samego przełożenia na doświadczenie w danej pracy bo są ludzie którzy pracują 10 lat a maja większe doświadczenie niż Ty. Tym bardziej jak widać masz marne doświadczenie skoro wypisujesz z takim stażem a tym jakie to ciężkie pozyskać klienta. Porównywanie stanowiska wykonującego zadania i stanowiska kierowniczego to absurd bo co to ma wspólnego ? Kierowanie zespołem to zupełnie inna kwestia niż taka zwykła sprzedaż i nie oznacza ze jeśli ktoś dobrze sprzedaje to tez dobry z niego kierownik i na odwrót. Najlepiej niech nikt się nie odzywa bo masz największe doświadczenie w Polsce. Tylko pytanie czemu nie zarabiasz więcej od innych PUF i czemu z takim doświadczeniem nie jesteś dyrektorem krajowym skoro inni dyrektorzy nie powinni się odzywać ? Teraz są inne czasy i sprzedaje się inaczej niż 30 lat temu a Twoja nie umiejetność dostosowania się widocznie mocno na to wpływa i dlatego 30 letnie przestarzałe doświadczenie jest już nic nie warte.

Pomocna?
Tak3Nie2
Zocha
 Opinia
@Oskar Z. 11.03.2019 13:07

Jakbyś czytał uważnie wcześniejsze wpisy zauważyłbys mój błąd. Pracuję 20 lat a nie 29. Czemu nie jestem dyr albo menago? Bo upadek z wysokiego konia bardziej boli i nie chciałam swoich dochodów uzależnić od pracy innych na którą nie mam wpływu. U nas menago nie ma żadnego szacunku. Podam przykład. Mam już 7 dyrektora i 13 menagera. Ja pracuje oni już nie, a tak się wymadrzali przez lata. Moja wiedza i doświadczenie są wiele warte i wcale nie przestarzałe, ale jeśli pracodawca przestaje cię szanować to czas się pożegnać. Myślę że NN do tego dąży. Przejść na direct albo zawijać się całkowicie bo wszystkie działania na to wskazują

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oskar Z.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Zocha 16.03.2019 08:24

Mam wrażenie, że wszystko sprowadza się do różnorodności oddziałów i oboje wtedy mamy racje. Niestety możliwe jest ze nasza firma nie jest po prostu bardzo spójna i w różnych oddziałach są różne standardy co widać po innych komentarzach gdzie w pewnych miastach są oddziały z zadowolonymi agentami a w innych nie. Przykro mi ze źle trafiłaś. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Oskar Z. 20.03.2019 10:43

Właśnie. Mnie też jest przykro. Uważałam zawsze że to najlepsza praca na świecie. Fajnie by było gdyby to wróciło. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Fifi
 Opinia
@Oskar Z. 15.02.2019 02:21

Można wiedzieć z jakiego miasta jesteś? Interesuje się posadą w owej firmie i bardzo chętnie posłuchałbym o wszystkich za i przeciw

Pomocna?
TakNie1
Safiya23
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Zocha 03.02.2019 19:25

Podobno masz 20-letni staż pracy, a zadajesz pytania jak jakiś swieżak. Z takim doświadczeniem zawodowym powinnaś wiedzieć jak zdobywa się klientów. Moim zdaniem zatrzymałaś się w czasach kiedy firma była nowością i chyba nie do końca umiesz pogodzić się ze zmianami. Jeżeli tak Ci źle w tej firmie, czemu nie zmienisz na inną. Widać można w niej dobrze zarobić, jeżeli pomimo swojej frustracji nadal pracujesz w NN.

Pomocna?
TakNie
Bodyguard
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Zocha 16.03.2019 08:24

co to znaczy przejsc na Direct?

Pomocna?
TakNie
Oskar Z.
 Opinia
@Fifi 26.04.2019 19:59

Sorry ze odpowiedz po takim czasie ale ja jestem z Gorzowa Wlkp.

Pomocna?
TakNie
Łucja
 Opinia
@Oskar Z. 28.05.2019 18:01

Super, że tak aktywnie uczestniczysz w dyskusji, która dotyczy Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży jako pracodawcy. Po Twoich wcześniejszych wpisach można sądzić, że masz sporą wiedzę na jego temat i dlatego może zechcesz wyjaśnić kilka kwestii osobom, które właśnie starają się o pracę w tej firmie. Powiedz na początek, czy nowo zatrudnionym osobom organizują tam jakieś szkolenie wdrażające z technik sprzedaży czy też trzeba raczej samemu nabrać wprawy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kkk
 Opinia
@Oskar Z. 29.10.2018 22:08

Jeśli pani może proszę o wskazówki o co pytali na rozmowie, jak się przygotować ?

Pomocna?
TakNie
Zocha
 Opinia
@Bodyguard 04.05.2019 11:24

Czyli sprzedaż i obsługa tylko telefonicznie lub mailowo co cały czas się praktykuje w coraz większym stopniu. To dla firmy duża oszczędność bo nie trzeba agentom płacić prowizji

Pomocna?
TakNie
Jan
 Opinia
@Zocha 14.06.2019 23:22

Padło tu pytanie związane ze szkoleniami dla nowo zatrudnionych osób. Ktoś z Was mógłby napisać, czy pracownik przed podjęciem pracy w firmie Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży jest odpowiednio przeszkolony? Szkoleniem zajmuje się doświadczony pracownik, czy może osoba oddelegowana specjalnie do tego typu zadań? Proszę o wyjaśnienie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mark4
 Rekomendacja
@Oskar Z. 29.10.2018 22:08

ja mam pytanie czy sprzedaż bardziej stacjonarna w biurze czy trzeba jeździć do klientów ??

Pomocna?
TakNie
Jan
 Opinia
@Mark4 20.06.2019 12:07

Zależy na jakie stanowisko będziesz aplikować. W większości związanych ze sprzedażą wymagana jest gotowość do pracy w terenie oraz prawo jazdy kategorii B. Pracodawca oferuje program szkoleń dopasowany do potrzeb i atrakcyjną ścieżkę rozwoju. Zostaw informacje jeżeli dostaniesz się do pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
poczatkujacy
 Opinia
@Oskar Z. 08.02.2019 00:37

Cześć, mam pytanie odnośnie formy pracy. Ile srednio czasu spedzasz w biurze, a ile w terenie ? I czy praca w biurze polega na wydzwanianiu dostępnych baz w poszukiwaniu ewentualnych klientów ? Czy są jakieś limity tych baz ? Czysto teoretycznie jeżeli ktoś pozyskuje klientów na własną rękę to czy jego obecność w biurze jest konieczna ? jeżeli tak to mniej więcej w jakich proporcjach. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Jan
 Opinia
@poczatkujacy 02.07.2019 02:14

Wszystko zależy jakie stanowisko Cię interesuje. Obecnie firma szuka na stronie https://www.nn.pl/kariera/lista-ofert.html#tab-content-all menadżera zespołu sprzedaży w różnych lokalizacjach. Do obowiązków należy stale rozbudowywanie struktury sprzedażowej, więc będziesz sam musiał powiększać bazę klientów i szukać nowych, dużo pracy w terenie, a także gotowość do podjęcia współpracy w oparciu o własną działalność gospodarczą. Myślisz, że taka praca Cię zainteresuje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
manager filii
 Opinia
@Jan 18.06.2019 12:31

Oczywiście ,że są szkolenia dla nowych osób . Przez miesiąc trwa przygotowanie wstępne prowadzone przez przygotowanego do tego managera . Po otrzymaniu numeru w KNF nadal nowe osoby przechodzą szkolenia.Dodatkowo na spotkania jeżdżą w pierwszym okresie z managerem.

Pomocna?
TakNie
Helena
 Opinia
@manager filii 05.07.2019 14:27

W takim razie to świetnie, że decydując się na zatrudnienie w Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży można być pewnym, iż zostanie się odpowiednio przygotowanym do późniejszych obowiązków. A co z rodzajem umowy dla nowo przyjętych osób. Od razu podpisują umowę na czas nieokreślony, czy najpierw jednak na określony?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
poczatkujacy
 Opinia

Ile czasu mija od rozpoczecia szkoleń do rozpoczecia pracy ?

Pomocna?
TakNie
Warszawianka
 Opinia

Pracuję w NN od roku i niestety nie polecam, sama szukam zmiany. Regionalny Rafał to pies na baby, łapie za kolana, głupio się uśmiecha a jak ktoś nie wykazuje zainteresowania tłumaczy, że to przecież tylko żarty. Do tego teksty w stylu jak wyjedziesz ze mną to może warunki pracy Ci się polepszą. Też tak miałyście?

Pomocna?
Tak1Nie
Jan
 Opinia
@Warszawianka 05.06.2019 22:22

Jakie stanowisko zajmujesz w firmie Nationale-Nederlanden? Zgłaszałaś może opisywane przez Ciebie zachowania szefostwu firmy? Jeżeli nie życzysz sobie takich zachowań, to myślę, że warto by było poruszyć tę kwestię. Chciałbym porozmawiać o tym miejscu pracy, jednak potrzebuję precyzyjnej informacji, które stanowisko zajmujesz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Warszawianka 05.06.2019 22:22

A to ciekawe że na baby? (usunięte przez administratora)to akurat fajny gość

Pomocna?
TakNie
niedlaoszutów
 Opinia

Szanowni Państwo, Gorszego gówna nie widziałam. To piramidka bazująca na Twoich człowieku znajomych i rodzinie którą masz podpisać, a jak skończą się Twoje kontakty to musisz zrezygnować bo bazy ta firma nie ma żadnej. A i jeszcze jak zrezygnujesz to musisz oddać prowizje. Managerowie to pajace. Współczuć tylko prezesowi, że musi tym zarządzać. Maż z żonką pracuje w jednym zespole po to, żeby dwa razy kasę wziąć za jeden life. Wstyd iść na spotkanie z managerem bo okazuje się, że nic nie wie i jeszcze słoma z butów mu wystaje. Nawet nie umie zachować się przy kliencie. Jak produkt finansowy może być sprzedawany w takiej dziurze z obdrapanymi ścianami??? Proszę omijać szerokim łukiem pracę w tej firmie. Produkty jak każde inne, ale praca okropna. W PZU Cię z kawą przywitają i mają tańsze produkty, a tu drożyzna i nawet kawy Ci nie zaparzą bo ekspres nie działa. ŻENADA!

Pomocna?
Tak2Nie
Obecna pracownica
 Opinia

Postaram się przedstawić warunki jakie proponuje Nationale. W firmie pracuje dokładnie w Bielsku. Po pierwsze rozmowa wypada bardzo ładnie i całkiem profesjonalnie. Aczkolwiek warto się zapoznać z tym co pisze, bo po rozmowie wszystko wydaje się zbyt piękne i rzeczywiście jest to przerysowane i niejasne. Podstawa gdy się przyjmowałam wynosiła 2500 brutto. Obecnie jest to 3200. Miałam możliwość wyboru, albo umowy zlecenia, albo działaność gospodarcza. Oraz był wybór pomiędzy tym czy chce się być doradca w terenie, czy telefonistka. Umowa zlecenie przysługuje przez rok, pozniej obowiązkowo działaność gospodarcza. Nie można inaczej ponieważ przepisy prawne na to nie pozwalają. Rozpoczyna szkolenie za które firma nam płaci 1000 brutto, które jest zwrotne jeśli nie podejmujemy się pracy i oczywiście zanim je dostaniemy musimy zdać egzamin z KNF, który nas do pracy dopuszcza, dość łatwo go zdać firma zapewnia potrzebne materiały oraz szkolenia. Później tworzymy listę tzw. nominatorow. Są to osoby z naszego najbliższego otoczenia, którym nie sprzedajemy, chyba, że sama tego chcą, ale które prosimy o rekomendacje do osób, które mogłyby zechcieć z naszych usług skorzystać. Oczywiście przedstawiamy im czym się zajmujemy. Do tego dostajemy ale to po około miesiącu 1500 brutto za tzw. asystę. Czyli nawet jeśli nic nie sprzedamy dostajemy ta sumę. Podstawa to 2500 brutto. Nie jest ona stała. Trzeba ją wypracować. Średnio są to dwie polisy indywidualne, bądź jedną grupowa w firmie. Prowizja z polis jest zwrotna do 2 lat. Aczkolwiek rzadko się zdarza taka akcja. Narzędzia pracy tj. laptop, samochód, telefon zapewniamy sobie sami. Firma nam daje bazy telefoniczne. Te płatne jak i bezpłatne. Polecam na początek podbijac do firm, nawet gdy jesteśmy na słuchawce i nie czekać na ostatnią chwilę ze wszystkim, bo można skończyć bez wypłaty. Gdy mamy problem, mamy również pomoc managera, albo kolegów i koleżanek. Praca bardzo elastyczna czasowo, choć nie każdy sobie radzi. Nawet takich osób jest mało. Warto skorzystać z pomocy starszych i doświadczonych. Nikt wam nie odmówi

Pomocna?
Tak8Nie1
Deffo
 Opinia
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Co to znaczy zwracamy prowizje za szkolenie jeżeli nie podejmiemy pracy?Po jakim czasie tą prowizję zwracamy?

Pomocna?
TakNie
Zocha
 Opinia
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Szkolenie za 1000 zł? Współczuję, szkolenia prowadzą dyrektorzy i managerowie. Mają to w zakresie obowiązków. Czasem nawet zwykli PUF. poprostu Nationale znalazło sposób na zarabianie kasy. Takie szkolenie nigdy nie było płatne ale rozumiem że trzeba sobie odbić koszt wynagrodzenia.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ByłyPracownik
 Opinia
@Zocha 18.01.2019 10:40

Nie wiem czy zrozumiałaś, za udział w szkoleniu 1000zł płaci NN osobom które chcą podjąć pracę

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Serio? Pan M. R. też? Najlepsi i najbardziej doświadczeni nie mają czasu

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Safiya23
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Witaj, planuję zacząć pracę w NN. Czy zarobki w granicach 8 tysięcy o których mówiono mi na rozmowie, są realne do zarobienia?

Pomocna?
TakNie
Nodz
 Opinia
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Skorzystałaś z tej oferty pracy ? Pracujesz w NN?

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia
@Safiya23 27.04.2019 11:26

Fajnie, że zainteresowałaś się pracą w Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży. W rozmowie kwalifikacyjnej uczestniczyłaś już ponad dwa tygodnie temu. Powiedz zatem, czy zdecydowałaś się ostatecznie podjąć prace w tym przedsiębiorstwie? Bylibyśmy Ci jeszcze dodatkowo wdzięczni, jakbyś zechciała w szczegółach opisać nam cały proces rekrutacyjny. Możemy na Ciebie liczyć w tej kwestii?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były przedstawiciel
 Opinia
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

"Prowizja z polis jest zwrotna do 2 lat. Aczkolwiek rzadko się zdarza taka akcja. " - z tym się nie zgodzę. Nigdy nie jesteś pewny kiedy taka sytuacja się wydarzy. Klienci z różnych względów rezygnują z polis. To konkurencja daje taniej, to są inne ważniejsze wydatki, a to coś mi się stało i NN mi odmówiło, więc się obraziłem/am na TU. Takie sytuacje zdarzają się cały czas. Ja swoją przygodę z NN skończyłam ponad rok temu i do dzisiaj przychodzą mi faktury od jakiejś dziwnej firmy bo NN później odsyła to do jakieś zewnętrznej windykacji. Podkreślam, że każda polisa była sprzedawana sumiennie po dokładniej analizie potrzeb klienta. Niby świadomy wybór klienta. I co?? Potem faktury na minus. Jeżeli chcecie pracować w innej firmie, aby swoje wynagrodzenia oddawać NN to polecam z czystym sumieniem. Żałuję każdego dnia spędzonego w tej firmie. Czysty zysk dla NN. Jeżeli Klient rzuci polisę po 11 mc to zwracacie 100 % pieniędzy za polisę a NN zarobiło 100% wpłaconych składek od Klienta. Rewelacyjny biznes. Szkoda, ze tylko dla NN.

Pomocna?
TakNie
Były przedstawiciel
 Opinia
@Safiya23 27.04.2019 11:26

Na początku tak ale później i tak każą Ci wszystko zwrócić.

Pomocna?
Tak1Nie
Stefan
 Opinia
@Były przedstawiciel 24.05.2019 18:52

Napisz mi, czy możliwe jest, aby negocjować kwestię rozliczeń z firmą Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży? To, co napisałeś na chwilę obecną, nie jest zbyt korzystne dla zatrudnionych osób, ponieważ przez cały okres obowiązywania polisy pozyskanego przez nas klienta nie mamy pewności, czy umowa polisy nie zostanie czasem rozwiązana. Próbowałeś rozmawiać z pracodawcą na ten temat? Ciekawi mnie, jak pracodawca argumentuje taki system rozliczeń.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jak dla mnie (usunięte przez administratora) Po 3miesiącach dając wypowiedzenie kłamstwa i wciskanie dokumantu do podpisania że zrzekam się od nich należności. Gdy powiedziałam że musze skontaktować się z prawnikiem szybko wysłali mi wypowiedzenie umowy ???? nie dość że brak wypłaty to jeszcze -2000 za paliwo telefony laptowy etc. Bo oczywiście wszystko z prywatnej kieszeni

Pomocna?
Tak3Nie
ciekawy
 Opinia

Mam pytanie, gdyż zastanawiam się nad pracą w NN. Jak wygląda sprawa jeżeli nie wyrobię wyznaczonego planu? Co z moim wynagrodzeniem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@ciekawy 15.12.2018 13:47

Łatwo można zauważyć, że bardzo poważnie zastanawiasz się nad podjęciem pracy w Nationale-Nederlanden. Dziwne jest to, iż do tej pory jeszcze nikt Ci nie odpisał, bowiem na wątku o tym pracodawcy pisze sporo użytkowników. Być może ktoś w niedługim czasie jeszcze Ci pomoże. A orientujesz się, na jakie konkretnie stanowiska jeszcze tam rekrutują?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A.l.a.
 Opinia
@ciekawy 15.12.2018 13:47

Nie masz planu - nie masz wynagrodzenia. A w momencie, kiedy upadną Ci polisy, nawet gdy już nie będziesz pracował w NN, będziesz musiał zwrócić pieniądze.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mikołaj
 Opinia
@ciekawy 15.12.2018 13:47

Nie otrzymasz żadnego wynagrodzenia. Uważaj zanim wejdziesz na minę. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@Mikołaj 08.01.2019 10:44

Dobrze, że rozwialiście wątpliwości użytkownika @ciekawy. Istotą tego forum jest przecież wzajemna pomoc. Na pewno sam pracujesz w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe, a wiec musisz wiedzieć niemal wszystko o tym pracodawcy. Powiedz zatem, czy macie tam zapewniony dostęp do bezpłatnej opieki medycznej, czy może jest z tym jakiś problem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ilona
 Opinia
@A.l.a. 08.01.2019 10:00

O czym ty mówisz? Jak to zwracał pieniądze? I to swoje zarobione? Wyjaśnij mi to proszę, nim sama wykopię sobie grób.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozczarowana
 Opinia
@Ilona 08.01.2019 19:42

Widzę, że nie mówienie o zwrocie pieniędzy to standard. Jak upadnie Ci polisa do dwóch lat to zwracasz kasę. Nawet jak już nie będziesz u nich pracował to wyślą Ci wezwanie do zapłaty. Ja tak miałam. Dawno zapomniałam o NN aż tu wezwanie do zapłaty, które przychodzi pocztą do domu.Niestety jako agenci nie jesteśmy w stanie przewidzieć co stanie się do dwóch lat bo Klient może stracić pracę, itd. i po prostu przestaje płacić. Ich to nie obchodzi. Ty zwracasz to co Ci dali np. rok temu.

Pomocna?
Tak6Nie
zira
 Opinia
@Ilona 08.01.2019 19:42

Dokładnie przez pierwszy rok trwania polisy jeśli upadnie zwracasz 100%prowizji. Nie zarobionych pieniędzy tylko prowizji. Od każdej spisanej polisy jest naliczana prowizja i to o nią się rozchodzi. Musisz ją potem oddać. Do dwuch lat jeśli upadnie polisa trzeba oddać 50% prowizji ale to już wtedy raczej inny agent który ja obejmie opieka. Powiem tak NIE POLECAM TEJ PRACY, LEPIEJ IDZ NA KASĘ JEŚLI CHCESZ MIEĆ PEWNA WYPŁATĘ. Ja odmówiłam pracy w sklepie a wybrałam NN bo wiadomo po co za kasę jak lepsze biuro. Bardzo żałuję. Stres, presją, nerwy. I ciągle dzwonienie. Twoja praca polega na znalezieniu potencjalnego klienta który zechce podpisać polisę. To cud jeśli znajdzie,. Ludzie słyszą tylko ubezpieczenia i koniec. Mnie ktoś kiedyś zwyzywal. Poprostu szok. Zależy im na przyjmowaniu ludzi bo muszą przyjmować młodych agentów bo Ci starzy żyją tylko z portfeli a ty młoda uprawiasz, buting i telefoning. Nie mówią wszystkiego na rekrutacji bo nikt by nie chciał tam pracować normalny. Za szkolenie mówią dostaniesz 1000zl, dają 750 na rękę a rzeby tych pieniędzy nie oddać musisz spisać polisę na 2500 zl na rok w ciągu 2 miesięcy. Żeby dostać wypłatę tak samo musisz spisać polisę która w roku będzie wynosić 2500 zł wtedy dostaniesz 2500 zł za miesiąc. To co się tam dzieje to poprostu kosmos nie do opisania!!!!!

Pomocna?
Tak7Nie1
Zocha
 Opinia
@Edyta 08.01.2019 11:47

W Nationale nic nie jest zapewnione. Owszem jest medicover ale tylko jeśli sprzedajesz na określonym poziomie. Oczywiście dostajesz, to na fakturze więc musisz zapłacić podatek dochodowy od wartości pakietu

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A.l.a.
 Opinia
@Ilona 08.01.2019 19:42

Taka prawda... Ja, a także moi koledzy, którzy odeszli wraz ze mną z NN, otrzymaliśmy pismo z firmy windykacyjnej o spłacie zadłużenia. Kolega musi oddać ponad 7 tysięcy złotych. Zadłużenie przyjęła firma JDS Collection, o której niewiele można przeczytać w Internecie... To nic, że inny agent przejmuje polisy po Tobie, gdy odchodzisz z pracy. Jeśli taka polisa upadnie w ciągu roku od podpisania, to zwracasz 100% zarobionej prowizji. Jeśli upadnie po 2 latach zwracasz 50% prowizji.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pajdzia
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@A.l.a. 08.01.2019 10:00

Co to znaczy "upadna polisy" ?

Pomocna?
TakNie
S
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

(usunięte przez administratora), zmuszanie do nie etycznej sprzedazy bo tylko realizacja planow sie liczy Dyrektor pokazuje ile wtedy zarobi premii. Zenada

Pomocna?
Tak4Nie1
Damian
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja

Pracuję w Gliwickim oddziale już ponad 15 miesięcy i muszę przyznać że nie jest to praca dla każdego. Sam ją sobie chwalę bo zarobki mogą być naprawdę przyjemnie jak się rzeczywiście pracuje a nie tylko udaje. Prawdą jest że początkowy okres nie jest najprostszy- trzeba mieć trochę farta i dużo pracować żeby spiąć pierwsze miesiące, ale później jest z górki. Z czasem do "podstawy" (która jest oczywiście od pewnego minimalnego progu sprzedaży i wynosi 3200) dochodzą prowizje za posiadany portfel i kasa robi się zwyczajnie większa. Sporo konkursów (zarówno z centrali jak i oddziałowych) gdzie można wziąć dodatkową kasę. Dodatkowo nie mam stałych godzin pracy, nikt nie każe mi siedzieć 8 godzin w pracy (wyjątkiem był okres wdrożeniowy gdzie bywałem w pracy po 7 godzin/dziennie) Ja mogę jak najbardziej zarekomendować pracę osobom które nie boją się wyzwań i są w stanie się mocno zaangażować w pracę- wtedy ma to sen a zarobki rzędu 8 000-10 000 nie są ogromnym wyzwaniem. Dla osób które cenią sobie spokojną pracą 8 godzin dziennie przy minimalnym zaangażowaniu- nie polecam.

Pomocna?
Tak3Nie1
Bartek
 Opinia

Uwaga na tą firmę, wpędza pracowników w (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie3
ania
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bartek 03.04.2019 12:13

Powiedz cos jaśniej , bo jestem miesiąc po szkoleniu i już zaczynają się schody

Pomocna?
TakNie
B
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

z daleka od firmy, żal poświęconego czasu dla obecnej polityki NN. przypadkowi ludzie na stołkach liczący tylko kasę , cechujący się brakiem szacunku do drugiego człowieka ,obycia ,taktu i kultury osobistej , o braku poziomu empatii nie wspomnę .

Pomocna?
Tak3Nie1
Karolina
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Pracowałam w NN 2 lata, kasa super, na brak spotkań nie narzekałam. Produkty jakie można zaoferować dobre. Ale atmosfera okropna w biurze. Brak wsparcia od kierownika. Wszystkie się trzeba samemu nauczyć. Brak szkoleń. Od 11 miesięcy pracuje w Avivie, i duża różnica. Po zejściu z pasa startowego, zarobki są większe. Kieronik jęzdzi na spotkania, a jak nie da rady, a agent potrzebuje pomocy to nawet Dyrektor jedzie na to spotkanie. Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży: zatrudniać lepszych kierowników

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nationale-Nederlanden
 Opinia
@Karolina 05.03.2019 19:53

Pani Karolino przykro nam, że spotkała się Pani z taką sytuacją, nie jest to standardem w naszej firmie. Odpowiednie wdrożenie i wsparcie menedżera jest dla nas priorytetem w kontekście przygotowania nowych współpracowników do roli Przedstawiciela. Przyjrzymy się lepiej opisanej przez Panią sytuacji.

Pomocna?
TakNie1
Były pracownik
 Opinia

według mnie to jakieś przekoloryzowane. NIe wiem jak jest w innych miastach, ale w Warszawie to TRAGEDIA. Na rozmowie rekrutacyjnej obiecują "złote góry" zarobki ponad 5 tysięcy! zapominają tylko dodać, że w 1 miesiącu nie zarobisz nic tylko marne 750 zl za szkolenie! drugi miesiąc to w zależności ile polis uda się spisać- a nie jest to łatwe, tak jak przedstawiają na rozmowe. pobranie struktury- polisa, spotkanie- polisa. haha jakiś żart :). szkoda też, ze nie wypłacają byłym pracownikom premii tak jak było to obiecywane. ŻENADA! nie polecam nikomu!!! Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży: NIE POLECAM NIKOMU Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: przekoloryzowane informacje podawane na rozmowie- co w rzeczywistości okazuje się kłamstwem.

Pomocna?
Tak11Nie1
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@Były pracownik 13.02.2019 16:55

Przykro nam, że taka historia miała miejsce. Zawsze staramy się jasno przedstawiać warunki współpracy. Skontaktujemy się z oddziałem i wyjaśnimy zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy, Zespół Nationale-Nederlanden.

Pomocna?
Tak3Nie3

Pracodawca

 Aktualność
Miło nam powitać wszystkich użytkowników serwisu GoWork.pl, poszukujących informacji o firmie Nationale-Nederlanden. Stworzyliśmy dwa profile Nationale-Nederlanden – dedykowany pracy w Sieci Sprzedaży (ten na którym obecnie jesteś) oraz dedykowany pracy w naszym biurze na warszawskim Powiślu – tak aby jak najsprawniej reagować na Wasze zapytania i opinie.

Staramy się być obecni wszędzie, gdzie poszukuje nas potencjalny kandydat. Chętnie będziemy dzielić się tym co u nas słychać, reagować na Wasze opinie i odpowiadać na zapytania dotyczące pracy w Nationale-Nederlanden. Dziękujemy za Wasze dotychczasowe komentarze, dzięki nim stale możemy stawać się lepszym miejscem pracy :) 

Zachęcamy do dyskusji.
Pomocna?
Tak2Nie1
IB
 Opinia

super firma polecam współpracę Lubię atmosferę w Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży za: Firma godna zaufania, super pracodawca

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grażyna
 Opinia

Praca polega na oszukiwaniu ludzi - kierownik w Płocku to beznadziejny gość. Nie wiem co on tam robi. Bardziej nadaje się do cyrku!

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia

W ogłoszeniu o pracę było,że umowa o pracę,praca w nowoczesnym biurze,służbowy komputer i telefon.Na rozmowie o pracę okazało się,że trzeba założyć działalność gospodarczą,do klientów trzeba dzwonić z prywatnego telefonu na swój koszt i nawet do pracy trzeba nosić swój prywatny laptop bo to nowoczesne biuro to tylko 2 stoły i 3 krzesła.Gość tłumaczył się kłamiąc,że ogłoszenie ma rok i warunki zatrudnienia się zmieniły.Dopytywał się również o moją rodzinę i znajomych,pewnie chcąc ich dane osobowe.Jednym słowem żenada.

Pomocna?
Tak16Nie
Sylwia
 Opinia
@Tomek 29.01.2019 19:42

Powiedz proszę czy rekrutowałeś w Warszawie do biura na Woli ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zapracowane
 Opinia

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Mimo, ze jeszcze nie byłem zdecydowany na prace, miałem dać odpowiedz wieczorem. Poproszono mnie żebym podpisał formularz o szkolenie , w którym podałem dowód , pesel. W razie rezygnacji miał być zniszczony. Czy Wy przed przystąpieniem do szkolenia tez musieliście wypełniać formularz , w którym zamieszczaliscie takie dane ?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
&&&
 Opinia

Mam pytanie. Czy jeśli po odejściu z NN upadnie któraś z moich polis, zwrócą się do mnie o oddanie tego co zarobiłam?

Pomocna?
TakNie
Edyta
 Opinia
@&&& 05.12.2018 20:38

Trzeba powiedzieć, że stawiasz bardzo poważne pytanie, na które akurat ja nie potrafię udzielić rzetelnej odpowiedzi. Być może zrobi to któryś z użytkowników forum. Jeśli jednak tak by się nie stało, to z takim problemem warto zwrócić się do samego pracodawcy. Długi masz już staż pracy w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
A.l.a.
 Opinia
@&&& 05.12.2018 20:38

Odeszłam w lipcu z NN, w grudniu dostałam pismo z firmy windykacyjnej o zwrocie prowizji za upadłe polisy. Moi znajomi także dostali takie pisma... Nikomu nie życzę żeby pracował w tej podłej firmie.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rozczarowana
 Opinia
@&&& 05.12.2018 20:38

Zwrócą. Do dwóch lat nie może upaść polisa bo inaczej zwracasz kasę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zira
 Opinia
@&&& 05.12.2018 20:38

Tak zwrócą zwrócą. Przez pierwszy rok nie może upaść polisa bo oddajesz 100%prowizji. Nawet jeśli już nie pracujesz dla nich. Przez drugi rok trwania polisy w razie upadku trzeba oddać 50% ale po roku to już inny przedstawiciel staje się opiekunem tej polisy więc on oddaje jedli upadnie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@zira 09.01.2019 21:30

Nieprawda. Zawsze oddaje ten co podpisał nawet jeśli obsługę polisy ma już inny agent

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ByłyPracownik
 Opinia
@Zocha 12.01.2019 08:03

Mi przyszło wezwanie do zapłaty za upadłe polisy, zobaczymy co dalej.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@ByłyPracownik 23.01.2019 11:26

Firma windykacyjna, wpis do BIK i komornik

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nękany przez Nationale
 Opinia

Jestem notorycznie nękany przez Nationale Nederlanden,przed chwilą dzwonila juz chyba 7-ma konsultantka Natalia Kilanowska,sprawe kieruje na policje za uporczywe nękanie pomimo moich próśb zebyscie nie wydzwaniali gdyz nie dajecie ludziom normalnie żyć i pracować

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nationale-Nederlanden
 Opinia
@Nękany przez Nationale 21.01.2019 11:03

Dziękujemy za podzielenie się opinią i bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. W celu usunięcia zgody na kontakt telefoniczny prosimy o informację mailową: info@nn.pl. Pozdrawiamy, Nationale-Nederlanden.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PickNICK
 Opinia
@Nękany przez Nationale 21.01.2019 11:03

Jest RODO - matole. Sam nie przedstawiłeś się z imienia i nazwiska.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia

@Tomek Dobrze, że zechciałeś trochę ożywić tę dyskusję. Co masz na myśli przez to, że mała kto sobie tam radzi? Nadmieniasz, że jeśli umowa to tylko zlecanie, a później własna działalność - naprawdę w Nationale-Nederlanden nie można liczyć na jej inny rodzaj? I co wówczas z ubezpieczeniem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stella
 Opinia
@Edyta 08.10.2018 12:20

W NN może być albo działalność gospodarcza albo zlecenie, a i to drugie już przestanie być od stycznia. Początkowo wszystko ok później plan plan plan nawet jakby coś się działo to nie jest nic nie jest ważniejsze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@Stella 14.11.2018 19:17

O tę kwestię pytałam już jakiś czas temu, a zatem to świetnie, że ktoś w końcu zdecydował się mi odpowiedzieć. W takiej branży należy się liczyć z tym, iż zazwyczaj musimy wyrobić w ciągu konkretnego czasu jakąś "normę". Czy taki rodzaj rywalizacji znacząco wpływa na atmosferę między pracownikami Nationale-Nederlanden?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Edyta 20.11.2018 15:25

Nie ma to znaczenia dla pracowników i ich wzajemnych relacji. Firma narzuca wyższe normy za co raz mniejsze pieniądze. I to się ludziom nie podoba

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
exmanagerka
 Opinia

Spedzilam tam pare lat zycia. W "centrali", spotykalam roznych managerow lepszy i gorszych, niektorzy fantastyczni, inni masakryczni. I co z tego? Bo uwazam ze to 5 lat zmarnowanego zycia. Firma ktora wysysa z ludzi to co najlepsze. Wyszukuje tych ktorzy maja jakis podencjal, sa "talentami" nastepnie ich niszczy. Takich ludzi jest wielu niestety. A wszystko przez polityke HR - tzw szefowa AP Psychopatka rozgrywajaca ludzi, jak ktos sie nie podoba to szuka sie hakow, pozniej sie "grilluje", w samym HR atmosfera fatalna, powszechnie panujace zastraszenie, niszczenie ludzi w bialych rekawiczkach. W koncu to HR, wiec wie jak to zrobic by nie bylo "sladow". w NN wlasnie na tym polega polityka personalna: jak znalezc najlepszych i ich zniszczyc. Nigdy nie pozwolilabym swojemu dziecku isc tam pracowac, nawet za najlepsze pieniadze. chcesz by Cie zniszczono? chcesz by Twoje poczucie wlasnej wartosci bylo rowne zero? chcesz latami odbudowywac swoje zdrowie to idz do Nationale Nederlanden. tam z pewnoscia doswiadczysz takich wrazen jakich nie zapomnisz do konca zycia. Mowiac krotko UNIKAC!!!! albo uciekac jak najdalej sie da. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zwolnic szefowa HR

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@exmanagerka 20.11.2018 17:29

Staram się wziąć pod uwagę to, że masz raczej niezbyt dobre wspomnienia związane z pracą w firmie Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe. Musisz jednak zawsze pamiętać o tym, iż tutaj nie wyzywamy nikogo. Odsyłam Cię do regulaminu Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Przedstawiasz nam same negatywne strony tego pracodawcy, a może dałoby się znaleźć chociaż jeden pozytywny aspekt? Przemyśl to i daj znać.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Edyta 27.11.2018 16:11

Nie ma

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Warszawa
 Opinia

Pracowałam kilka lat w Nationale Nederlanden i wszystkich przestrzegam przed tą firmą.Są to zmarnowane lata mojego życia .Firma wyszukuje ludzi z potencjałem ,pracowitych,ciśnie do ostatniej kropli,bo liczy się tylko produkcja i pieniądze.Człowiek,który nie przynosi zysku dla oddziału,regionu,centrali jest nikim ,zerem,często poniżanym i zastraszanym.Agent ,który pisze dużo polis jest wykorzystywany i podnoszone są jego plany do kwot niemożliwych do zrealizowania.Jeżeli jest zbyt duża wypłacalność z polis u danego agenta lub też człowiek po prostu chce odejść bo ma już dość gonitwy szuka się na niego haków,zastrasza i niszczy w przysłowiowych białych rękawiczkach.Nie ma mowy w tej firmie o etyce i lojalności ,a polityka personalna polega na tym jak znależć na rynku najlepszych pracowników i jak ich zniszczyć,zastraszyć.Powszechny jest handel bazami danych klientów o czym pisała Gazeta Krakowska ,sprzedaż umówionych spotkań handlowych tzw.leadów za które płaci dany przedstawiciel innemu przedstawicielowi za te same pieniądze,niszczenie polis danego agenta i pisanie nowych zmieniając ubezpieczającego tylko po to aby zrobić dany plan oddziału ,a wygląda to tak,że jeden agent musi zwrócić prowizję ,a drugi dostaje nową za polisę napisaną u tego samego klienta i to wszystko dzieje się pod nadzorem działu etyki ,który o wszystkim wie ,ale nie reaguje .Jeżeli chcesz osiągnąć poziom swojej wartości mniejszy niż zero,leczyć się przez kilka lat,aby normalnie funkcjonować w realnym świecie to idż do Nationale Nederlanden a gwarantuję Ci nie zapomnisz tego do końca życia.Omijać szerokim łukiem!!!!!

Pomocna?
Tak12Nie
Ramzes
 Opinia
@Warszawa 07.12.2018 22:28

Mam pytanko w firmie jestem ponad miesiąc...Obiecali jakiś bonus za zdanie egzaminu ale jak na razie żadnych pieniędzy z tego tytułu nie widziałem...Podobno płaca 1000pln brutto...Teraz pytanko jak ktoś zrezygnuje czy musi ten bonus oddać?Z góry dziękuje za odpowiedź:)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pomocnik
 Opinia
@Ramzes 10.12.2018 00:49

Zapewne skończy się na słowach znając takie firmy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@Pomocnik 13.12.2018 22:18

Raczej nie powinieneś tego oceniać w tak pochopny sposób. Nie wiesz przecież, jak ten pracodawca zachowa się względem użytkownika @Ramzes. Skupmy się lepiej już na Tobie. Długo pracujesz w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Czy od samego początku jesteś tam zatrudniony w oparciu o umowę o pracę? Proszę Cię o merytoryczną odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ramzes
 Opinia
@Pomocnik 13.12.2018 22:18

Wypłacili bonus i teraz wołają zwrotu tego bonusu bo zrezygnowałem po miesiącu współpracy a nie podpisałem zadnych umów z klientami indywidualnymi.....Czy muszę zwrócić bonus szkoleniowy?Miał ktoś z was podobną sytuację z góry dziękuje.....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zocha
 Opinia
@Edyta 15.12.2018 14:29

Nie ma umów o pracę. Trzeba założyć działalność

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Młodzieniaszek
 Opinia

Praca w Nationale Nederlanden to jedna wielka porażka. Na spotkaniu rekrutacyjnym z Menager otrzymałam informację ze jest 2500 zł brutto stałej podstawy miesięcznie oraz atrakcyjne prowizje. Nie interesowały mnie prowizje, ale jeżeli są - świetnie! Atrakcyjne godziny pracy, benefity, dofinansowanie do abonamentu - super! Na pytania czy łatwo podpisać taka umowę na ubezpieczenie, czy stała pensja jest od czegoś zależna dowiedziałam się ze nie (nigdy wcześniej nie pracowałam w tej branży). Z rozmowy wychodziło tylko ze minus jest taki - laptop i telefon zapewniasz sobie sama, ale dofinansowanie do abonamentu jest - wiec chociaż coś. Tak więc w głównym oddziale podpisaliśmy umowę, po której podpisaniu przychodzi Pani dyrektor i informuje "wiecie ze żeby dostać stała pensję trzeba podpisać x umów?" - moje zaskoczenie, miała być stała pensja a tu się okazuje ze "stała" oznacza "podpisz x umów", na pytanie czy łatwo się podpisuje takie umowy i czy ciężko jest osiągnąć wymagany próg do stałej pensji, znów zapewnienie - oczywiście ze nie. Tak wiec, do dzieła. Zaczęłam robić to co mi kazano, czyli wydzwaniać po firmach aby dostać chociaż ta "stałkę", efekt żaden, ludzie słyszą ubezpieczenia rozłączają słuchawkę. Jako początkującej młodej osobie - nie udało się. Zdaniem Menagera "nie wzbudzam swoim wiekiem zaufania bo jestem młoda siksą" więc kazano mi - żeby uratować swoją skórę i menagera, zrobić umowę na mamę, jedna składkę miałam zapłacić ja, potem mój Menager miał opłacać. Następny miesiąc to samo, tym razem na ojca. I tak bez końca. Składki opłacałam ja, co się totalnie nie kalkulowało. 15 są wypłaty, ale żeby ja otrzymać trzeba się wyrobić do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc wypłat. Podpisałam małą umowę na ubezpieczenie grupowe, na styk starczyło mi punktów do wypłaty. W dzień wypłaty patrzę - nie mam nic. Tydzień przed świetami okazało się ze nie dostanę wypłaty, bo są problemy z moja umową i brakowało mi kilka punktów, bo jedna osoba nie przeszła w grupówce. Cały miesiąc siedzenia w biurze, wydzwaniania - za darmo. Dofinansowanie do telefonu? Bujda! Okazało się ze nie ma już tego dofinansowania od 5 lat. Byłam tam od stycznia 2018 do dziś czyli rok. Rok strachu, rok nerwów, rok matactwa. Teraz jestem w trakcie szukania pracy, ale wiecie co? Lepiej być bezrobotnym niż pracować w tej korporacyjnej porażce.

Pomocna?
Tak17Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Przedstawiciel FU
 Opinia

Pracowałam pół roku. Zrobiłam ok 4000 zł z czego odprowadziłam podatek i zapłaciłam ZUS. Zostały grosze. Po jakimś czasie po odejściu zaczęły spływać pisma że muszę oddać wszystko co zrobiłam czyli całe 4000 zł ponieważ klienci zrezygnowali. Wszyscy! Nie dajcie się omamić na spotkaniu w sprawie pracy ze tylko 3% klientów rezygnuje. Ze zarobki są takie że można ubierać się u Diora itd. Szczecin Masakra Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA: Niech Wasi menadżerowie nie oszukują młodych! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Być szczerym wobec nowych na rekrutacji

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kandydat
 Opinia

Witam . Aplikuję na stanowisko specjalisty ds, technicznych możecie powiedzieć na co można liczyć tj. wynagrodzenie , atmosfera , szefostwo .Dzięki za pomoc

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ramzes
 Opinia
@kandydat 08.11.2018 13:38

Witam kochani jestem już kilka dni na szkoleniu...Mam pytanie jeżeli w trakcie kilku dni szkolenia zrezygnuję z niego zapłacę jakąś karę że zrezygnowałem z niego?Przyznam szczerze że szkolenie jest w początkowej fazie...Z góry dziękuje za odpowiedź

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
robo
 Opinia
@Ramzes 12.11.2018 21:42

jakie szkolenie ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@kandydat 08.11.2018 13:38

Wyraźnie można odczuć, że jesteś bardzo zainteresowany rozpoczęciem kariery zawodowej w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe. Jakiś czas temu wypowiadał się tu użytkownik @Oskar Z. Wydawał się mieć dużą wiedzę na temat tej firmy, więc może to on zechce Ci udzielić tych informacji. Daj nam znać, jak Ci poszło w procesie rekrutacyjnym.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oskar Z
 Opinia
@Edyta 13.11.2018 15:07

Jeśli chodzi o rezygnację w trakcie jak i po szkoleniu to nie ma żadnych kosztów, a przynajmniej jeśli chodzi o PUF

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia

Jak wyglada sytuacja gdy klient zerwie umowę po 2 latach? Oddaje 50% wypłaconej prowizji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@Ona 07.11.2018 00:26

Szkoda, że akurat ja nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi. Ale biorąc pod uwagę fakt, że na tym wątku ostatnio wypowiada się sporo osób - na pewno ktoś prędzej, czy później Ci pomoże. Masz może pojęcie o rekrutacji w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Jak to wygląda z punktu widzenia kandydata? Rozwiń nam proszę myśl.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agent
 Opinia
@Ona 07.11.2018 00:26

Prowizja jest zwrotna do 2 lat. Jeżeli klient zerwie umowę w późniejszym okresie, to nie ma to już wpływu na twoje wynagrodzenie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monika
 Opinia

Ja pracowałam w NN, wprawdzie dosyć krótko ale mam wiedzę na temat zwolnień. Na poczatku miesiąc szkolenia i jest super naprawde przygotowani przełożeni do wprowadzenia pracownika w świat ubezpieczeń. Niestety potem czas pryska-obiecanych portfeli klientów nie ma i bazę trzeba tworzyć samemu od podstaw, i tez sie juz nikt nie interesuje skąd ich pozyskasz- ma być wynik !!! Ja najpierw podpisywałam lojalkę ze zatrudnię sie po zdaniu egzaminu, potem dostałam umowę o współpracę na rok po którym musiałabym założyć własna działalność. Rozstaliśmy sie w trakcie mojej umowy o współpracę z okresem wypowiedzenia dwa tygodnie, nie byłam obciążona żadnymi kosztami. Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA: Niestety w procesie rekrutacji wiele kwesti ktore nie miały pokrycia z rzeczywistością. Min obiecane portfele klientów, brak wiedzy przełożonych na temat np wynagrodzeń za szkolenie.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nowa22
 Opinia

Mam kilka pytań. Jeżeli rekrutuje się na najniższe stanowisko tj. Doradca Ubezpieczyciel Stażysta czy jakoś tak, to ile wynosi okres wypowiedzenia? Najpierw trzeba zdać egzamin KNF na doradcę. Czy jeżeli chciałabym zrezygnować z pracy a umowa zlecenie podpisana została na okres 12 miesięcy, to czy zostałabym obciążona za rezygnację, bądź nie wypełnianie planów sprzedażowych, jakimiś kosztami szkolenia i egzaminu? Bo wiem,że szkolenia i egzamin sponsoruje NN,ale właśnie co dzieje się jak nagle stwierdzę,że ta praca nie jest dla mnie i po np 2 miesiącach odejdę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@nowa22 25.10.2018 14:29

@nowa22 Stawiasz już bardzo konkretne pytania, na które niestety, ale nie potrafię Ci odpowiedzieć, ponieważ nigdy nie byłam zatrudniona w Nationale-Nederlanden. Zapewne @Pan Bóbr będzie to wiedział i może zechce Ci przekazać te informacje. Ale z tego typu problemem możesz równie dobrze pójść bezpośrednio do swojego Przełożonego. Nie myślałaś o tym?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia

@Pan Bóbr Czyli śmiało można powiedzieć, że Nationale-Nederlanden daje dosyć przejrzyste warunki współpracy. Jednak nie każdy odnajdzie się w pracy, gdzie należy wykazać się umiejętnościami sprzedażowymi. Czy w związku z tym nowo zatrudnieni pracownicy mogą liczyć na jakieś szkolenia wdrażające?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny