Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 58 ocen.

Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA
3 58 6 1

Opinie o Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Tomasz Kowalski

Nieporozumienie, dlaczego? Byłem na rozmowie we Wrocławiu, Manager Zespołu Sprzedażowego. Na wstępie napiszę, że mam bardzo duże doświadczeniem na stanowisku kierowniczym i ciężko mnie zaskoczyć, zacznijmy od początku: - os. rekrutując po przedstawieniu się prosi o podanie wstępnej decyzji po zakończonej rozmowie, ponieważ ,,potem ludzie nie odbierają telefonów". Natychmiast zapala się lampka, że coś jest nie tak - jak się okazuje, zdecydowanie jest. - kolejną rzeczą jest wymiana 2-3 zdań o motywacji itp. a następnie monolog o pracy Przedstawicieli. Kopiuj - wklej informacje ze strony internetowej, a moim zdaniem każdy kto poważnie podchodzi do pracy to informacje posiada. Kolejna lampka: na jakiej ja rozmowie jestem, manager, czy przedstawiciel? - Finał: na początku każdy musi być przedstawicielem min. kwartał, a potem może ubiegać się o stanowisko managera. Niepoważne podejście do tematu. Jeśli zaprasza się kogoś z kilkuletnim doświadczeniem na stanowiskach kierowniczych, ktoś aplikuje na takie stanowisko managerskie to nie robi się tego w ten sposób, że proponuje mu się stanowisko najniższego szczebla. Jak ktoś idzie do kina na konkretny film to nie puszcza mu się czegoś innego, a potem jest się zaskoczonym, że ktoś chce to za co zapłacił. Szanujmy swój czas i nie róbmy cyrku.

Woel
@Tomasz Kowalski 07.08.2017 15:51

Potwierdzam, że tak też było w moim przypadku, a na pytanie dlaczego treść ogłoszenia wskazuję inne stanowisko aniżeli jest proponowane usłyszałem iż to po to aby dostali jak najwięcej cv

PracownikNN
@Tomasz Kowalski 07.08.2017 15:51

Miałem podobną sytuację, jednak zdecydowałem się rozpocząć pracę jako przedstawiciel. Aktualnie jestem zadowolony z wynagrodzenia, natomiast mam wiele uwag do tego jak firma podchodzi do swoich pracowników. Wyznaczane są nie realne cele aktywnościowe, jest masa biurokracji tz. wypełniania bezsensownych tabelek, a realnie ludzi się nie szanuje (nie mówię tu o strukturze sprzedaży a o podejściu zarządu i centrali). Ogólnie mam mieszane uczucia co do samej firmy

Nowa
@PracownikNN 09.09.2017 08:19

Nie mam pojęcia o czym piszecie. Byłam na rozmowie w lutym, od początku marca zaczęła. Moje obowiązki na stanowisku Menagera to rekrutacja ludzi do swojego zespołu (buduje go od podstaw), szkolenie pracowników, wspieranie ich i pilnowanie by zespół wywiazywal się z założonych celów. MOGĘ dodatkowo wykonywać obowiązki przedstawiciela ale pod warunkiem, że nie zaniedbam tym swoich obowiązków menagerskich. Na pewno byliście na rekrutacji o stanowisko MZ w NN?

Zocha
@Nowa 27.03.2018 07:59

Jak zamierzasz pilnować zespół by się wywiązał z celów? Ciekawi mnie to?

Aneta M.
@Tomasz Kowalski 07.08.2017 15:51

Byłam w podobnej sytuacji. Tylko że ja aplikowałam na stanowisko ,,Specjalisty ds.rekrutacji i obsługi klienta''. Z ogłoszenia jasno wynikało, że praca miała mieć charakter stacjonarny i biurowy. Mam kilkuletnie doświadczenie zarówno w obszarze HR jak i obsłudze klienta. Przejechałam dosyć długi dystans. Przebieg rozmowy rekrutacyjnej zgadza sie z opinią ,,Tomasz Kowalski''. Po 15 minut rozmowy i monologu okazało sie, że ogłoszenie dotyczy stanowiska managerskiego(na które nie aplikowałam!) ale z góry uprzedzono mnie że przez najbliższe miesiące po podjeciu zatrudnienia musiałabym pełnić funkcje przedstawiciela D2D. Poczułam sie oszukana, byłam bardzo zła. Nie wdawałam sie w żadne dyskusje, grzecznie podziekowałam i wyszłam.

ja

zastanawiam się nad złożeniem aplikacji na stanowisko przedstawiciela handlowego. W ogłoszeniu wszystko wygląda pięknie, możecie mi opisać jak to wygląda w praktyce?

Edyta

@Ossus, czy rozmawiałeś z pracodawcą o swoich oczekiwaniach wobec wynagrodzenia za swoje obowiązki? O tym, że chciałbyś się rozwijać? Pracując dłużej pracownicy zwykle mają możliwość negocjowania wynagrodzenia, ale często trudno dostać podwyżkę bez własnej inicjatywy.

Implacedus
@Edyta 04.06.2018 18:10

a czy Edyto ty rzeczywiście jesteś tylko moderatorem tej strony? Bo jak analizuję Twoje wpisy to widzę że bronisz NN niczym Rejtan niepodległosci jakbyś tam pracowała

Zocha
@Edyta 04.06.2018 18:10

Skąd się Pani urwala? Co chce Pani negocjować.? Jedna umowa dla wszystkich. Wszyscy na działalności. Żadnych praw

Edyta

@zorro, wynika z tego, że warunki i atmosfera są przyjazne dla pracowników. Fanie, że firma prowadzi szkolenia ponieważ pracownicy mogą się rozwijać i nabywać nowych kompetencji. Najważniejsze dla pracowników jest też to, że firma otwarta jest na pomysły i propozycje pracowników, skoro istnieje możliwość podwyżek oraz negocjowania umowy.

Nie polecam
@Edyta 20.07.2017 19:38

Hej. Pracuje w NN 3 lata. Firma nie prowadzi żadnych szkoleń. Jestes sam!. Menager często bez wiedzy, w razie problemów kaze dzwonić na centrale 0 pomocy. Czeste zmiany w płatnościach o ktorych agent nie wie, dopiero jak otrzyma przelew na konto- prosi o pomoc menagera a On potwierdza, ze cos tam slyszal. Dalej jestes sam.W kontakcje z centrala dwie sprzeczne odpowiedzi. Naciski , plany sie powiększają. Dokupienia na rocznej polisie?? Za bledy centrali placi agent swoimi pieniędzmi. Zalaczniki do umowy sa podwieszane, jak cos nie pasuje to żegnają. Bardzo częsta rotacja. Najlepiej nie miec rodziny. Żadnych podwyżek tylko ciecia!!!

Przedstawicielka
@Nie polecam 12.08.2018 09:50

Pracuję w NN dwa lata i w tym czasie byłam na trzech szkoleniach więc nie wiem dlaczego nie byłeś/aś na żadnym. Co do menagera czy dyrektora to każdy może wypowiedzieć się za swój oddział. W moim oddziale i oddziałach przedstawicieli, z którymi rozmawiałam nie ma problemów. Zawsze jak mam jakieś pytania to w miarę możliwości odpowiadają. Oczywiście nie znają odpowiedzi na wszystkie pytania ale na większość.

Zocha
@Edyta 20.07.2017 19:38

Nie ma możliwości negocjacji niczego. Od 10 lat są obniżki wszystkiego

Edyta

@Implacedus, Zapewniam Cie jestem jedynie moderatorem tego forum. I powtórzę jeszcze raz: moim głównym celem jest aktywna pomoc jego użytkownikom w dowiedzeniu się czegoś o danym pracodawcy (tutaj o Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe). A ponadto nikogo tutaj nie bronię. Jeśli posiadasz jakieś zdanie o tym pracodawcy, to śmiało możesz je tutaj wypowiedzieć. @Witold Masz na pewno sporo racji. Czy zatem Tobie praca w tej firma odpowiada?

Pracownik NN

Proszę nie mylić pojęć !! Stanowisko Przedstawiciela polega na nienormowanym czasie pracy . To nie jest umowa o prace ale działalność gospodarcza .Firma narzuca obowiązki raportowania,młodzi przedstawiciele musza się stawiać na sesje telefoniczne. Obowiązkowe zebrania .Darmowe dyżury w oddziale. Można zarobić dużo,można nic nie zarobić albo mieć minusowe wynagrodzenie jeżeli upadnie kontrakt do 2 lat. Musisz zaopatrzyć się w samochód ,laptop ,internet ,abonament telefoniczny,zakupić umówione spotkania z których dwie trzecie od razu ląduje w koszu,rozliczyć si z fiskusem,zatrudnić księgową. Te koszta są po Twojej stronie. Znam osoby które opuściły Ta firmy z potężnymi długami. Praca polega na spisywaniu polis ubezpieczeniowych ,trzeba dojechać do klienta.

Witold

Idealnych firm nie ma, tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!

Zfrustrowany Niderlandczyk

Pracowałem tutaj od maja do lipca w jednym z Krakowskich oddziałów. Na początku fajna atmosfera, spoko ludzie, czego to oni z nas nie zrobią itp. Szkolenie faktycznie fajne i rzeczowe. Natomiast już z początkiem pracy pojawiają się niejasności. Menager który obiecywał konkretne rzeczy, nagle dodaje do nich ukryte "gwiazdki". Nie zachowują się do końca fair w stosunku do osób szukających pracę. Może nie wszyscy, ale przynajmniej osoby na które trafiłem. Praca ciężka i wymagająca. Szukają pracowników na zabój, obiecują dużo, a w rzeczywistości jest inaczej.

fffffffff

Jakiś czas temu aplikowałam na stanowisko ,,Doradca Klienta'' w tej firmie w Katowicach. Rozmowa kwalifikacyjna była na naprawde niskim poziomie i odniosłam wrażenie, że desperacko poszukują pracownika. W ogłoszeniu zawarte były określenia takie jak ,,praca w nowoczesnym biurze'' przez co przez myśl mi nie przeszło, że to bedzie praca tylko i wyłącznie w terenie. Nie było wymagań dotyczących prawa jazdy, a na rozmowie dostałam informacje że doradcy pracują na terenie całej Polski i trzeba liczyć sie z dalszymi wyjazdami. Dodatkowo stawka w ogłoszeniu była znacząco zawyżona.

smart

Taki case z ostatniego tygodnia: miła pani zaprosiła mnie sms-em na spotkanie do biura firmy w Katowicach na stanowisko handlowe. Na miejscu inny miły pan, niejaki Robert K. na wstępie poinformował mnie, że jego asystentka się pomyliła i ma on jeszcze 2 osoby przede mną. Cóż, przejechałem 70 km, postanowiłem poczekać. W trakcie spotkania w/w nie wiedział kim jestem, nie miał pojęcia w jakiej sprawie sie zjawiłem, wił się jak piskorz usiłując wybrnąć z sytuacji w końcu zbył mnie jakimiś farmazonami i spotkanie się skończyło. Nic nie mam do tej firmy, choć wiem, ze ich model działania polega na wyciągnięciu od kandydatów na handlowców namiarów na najbliższe osoby i zutylizowanie kontaktu. Natomiast kadry mają totalnie kompetentne inaczej. Jesli ktoś bęzie chiciałł umówić Was na spotkanie z Robertem K. odpuście sobie. Szkoda czasu.

Janusz

Firma z dobrą opinią pracodawcy z całą pewnością poradzi sobie również z hejtem

Edyta

@Zaskoczony, Twoja wypowiedź jest bardzo ogólna. Czemu masz takie zdanie? Co wpłynęło na Twoją opinie? Czy mógłbyś podać jakieś argumenty? Rozwiń swoja opinię, przyda się osobom poszukującym pracy, by mogli zdecydować, czy chcą aplikować do tej firmy.

Zaskoczony
@Edyta 14.06.2018 08:22

Po pierwsze podejmując się pracy agenta (manager i dyrektor również są agentami, pamietajcie), trzeba założyć własną działalność. W związku z tym nie jest się pracownikiem, a zleceniobiorca. Firma NN myli sobie to pojęcie i traktuje agentów i managerów jak zwykłych pracowników na umowie, co za tym idzie narzuca im stosunek pracy, a tu już wchodzi kodeks cywilny. Dodatkowo już na rozmowie padają pierwsze kłamstwa dotyczące warunków zatrudnienia, prawda wychodzi dopiero po podpisaniu umowy w czasie omawiania prowizji. Ważne jest też to, że jako działalność trzeba wystawić pełnomocnictwo do wystawiania faktur czy rachunków w swoim imieniu osobie z ramienia NN, więc jaką pewność, że kwota wynagrodzenia zgadza się w 100% z wykonaną praca? Moim zdaniem żadna, ponieważ system rozliczania prowizji jest zwyczajnie zawily, niejasny i nie ma podanego konkretnego wzoru do jej wyliczenia. To tylko kropla w morzu zarzutów wobec firmy

Monik
@Zaskoczony 03.07.2018 16:56

Zgadzam się z Tobą w 100% Firma oparta na jednym, WIELKIM przekręcie. Kłamstwa przedstawiane kandydatom od samego początku. Nawet do rozmów z przyszłymi ''ofiarami'' przygotowywali nam scenkę, jak kłamać pod czas rozmowy telefonicznej, aby nakłonić do spotkania z potencjalnym klientem. Teraz wiem jak ING (NN) zbudowało swoją "markę".

Bartek

Nikt nie zmusza do pracy w firmie. Po co to narzekanie, konkurencja inspiruje?

Wściekły
@Bartek 13.07.2018 16:49

Nie, po prostu niektórzy przekonali się na własnej skórze

Pracownik NN

Hmmm.. tak czytam te komentarze i bardzo dziwi mnie to ze dużo osób uważa ze NN ma słaby system płac... pracuje w NN i widzę ze ludzie z innych firm przychodzą pracować bo lepsza kasa i produkt. Faktem jest ze NN zajmuje się tylko zyciowka i oszczędzaniem z założenia ze firmy od wszystkiego są od niczego, tylko ze względu na to ze to przedstawiciel musi mieć większa wiedzę która niestety w większości przypadków się rozmywa. Praca tez nie jest dla każdego, nie jest to system 8h i do domu, czasem trzeba się niezle napracować nad klientem i kilka razy spotkać bo ludzie sprawdzają różne oferty. Jak każda praca ta tez ma swoje plusy i minusy, tutaj trzeba mieć bardzo silny charakter bo nie ma wyznaczonych godzin pracy i trzeba samemu go planować i wyznaczać, oczywiście jest manager który ma na celu pomoc. W większości opinia o pracy zależy od tego jakiego mamy managera, ja mam super panią manager która zawsze mi pomaga jak tylko tego potrzebuje, ale tez wiem ze zdarzają się tacy którzy nie są chętni do pomagania innym. A jeśli chodzi o płace to fakt firma płaci nawet 60% wartości polisy i jeśli taka polisa padnie w ciągu 2 lat trzeba to oddać nawet po zakończeniu współpracy, jest to takie zabezpieczenie firmy przed robieniem lewych polis tzn. Podpisanie polisy ze znajomym zapłacenie 2-3 składek zgarnięcie kasy za polisę i jej zamknięcie. Jeśli się zadba o klienta to polisa będzie żyć. To zauważyłam z doświadczenia. Napewno jest to firma dla osób które chcą się rozwijać i lubią konkurować między sobą bo często są dodatkowe konkursy z nagroda finansowa, taka motywacja dla tych co chcą. Faktem jest ze na spotkaniach rekrutacyjnych i szkoleniach często upiększają ta prace. Jest to zawód bardzo trudny i wymagający samodyscypliny ale za to można samemu być panem swojego czasu (mnie to przekonało żeby tu być, zawsze mogę wyjść i załatwić swoje prywatne sprawy) i pensje na poziome 7-8 i więcej tysięcy. Warto zrobić test rekrutacyjny i zobaczyć wyniki, lwia dużo o charakterze i potem zadecydować o tym czy to odpowiedni zawód :)

pp
@Pracownik NN 30.08.2017 14:52

tylko szaleniec albo półgłowek moze chwalić

Dociekliwy
@Pracownik NN 30.08.2017 14:52

Opowiedz lepiej co zrobili z prowizjami odnowieniowymi pracowników mających portfele. Jak można komuś kazać zwracać kasę z powodu błędu innej osoby?! Mam nadzieję, że zainteresuje się tym US po tym, jak tyle osób na raz zrobi korekty rozliczeń za dwa kwartały i rok 2017

Edyta

@Bardzo rozczarowany, dziękuję Ci za Twoją opinię. Rozumiem, że na rozmowie o pracę zadawali standardowe pytania, ale dla użytkowników naszego forum każda informacja dotycząca firmy jest bardzo ważna. Dlatego jeśli mógłbyś bardziej szczegółowo opisać jakie warunki Ci zaproponowali i jakich kwalifikacji od Ciebie wymagali to zrób to! @JOB, Ty nie jesteś zadowolony ze współpracy z firmą. Co wpłynęło na Twoją opinię? Czy tylko rodzaj zawieranej umowy o pracę?

NN
@Edyta 20.06.2018 07:57

Pani Edyto, jest pani jedyną osobą, która od lat "siedzi' na tym koncie i czyta te opinie, czyżby z ramienia centrali?

Nick
@NN 25.06.2018 13:17

@NN A czyżby Ty z oddziału w Katowicach ze stanowiska wyżej niż manager?

Edyta

@NN, nie jestem pracownicą firmy. Jestem moderatorem tego wątku (Stąd moja ciągła obecność na forum, jak słusznie zauważyłeś), więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Wszystkie opinie są mile widziane jeśli są napisane zgodnie z zasadami kulturalnej wypowiedzi i merytorycznie. Jeśli masz coś do powiedzenia na temat pracodawcy zostaw swoja obiektywną opinię. Dodam jeszcze że o roli moderatora można przeczytać w regulaminie forum - https://www.gowork.pl/regulamin - a komentarze zamieszczane przez moderatorów zaznaczone są nickiem szarego koloru.

Edyta

@Miśku, możesz w kilku słowach opisać obowiązki za które jesteś odpowiedzialny w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Napisałeś trochę o warunkach pracy i atmosferze, która nie jest w Twojej opinii sprzyjająca. Zachęcam Cię do podzielenia się z innymi użytkownikami tym jakie stanowisko zajmujesz w tej firmie. Warto zapełniać to forum tylko dokładnymi i rzetelnymi informacjami o tym pracodawcy.

pp
@Edyta 07.05.2018 19:47

Edyta ty nie próbuj naprawiać tego "czegoś". tam sprawy poszły tak daleko , że tylko miernota i degenerat moze to akceptować. A dobrze wiesz , ze na dłużej zostają tylko ci ,którzy nie maja wyjścia i kołko sie zamyka. Na rynku pracy - sugeruję omijać z daleka tych po NN. możesz sie takim zawirusować.

JOB

Przestrzegam przed podejmowaniem współpracy z tą firmą.Brak przejrzystości, umowy o dzieło, mamią rzekomymi umowami zlecenia, kultura organizacyjna na najniższym poziomie. Jeżeli jesteś dobrym materiałem na sprzedawcę ubezpieczeń nie wybieraj tej firmy.

pp
@JOB 14.06.2018 14:58

słowo "firma" nie pasuje do tego czegoś. Jeśli jesteś leniem, brak ci pomysłu na cokolwiek , nie posiadasz żadnych kwalifikacji zawodowych ,jest ci obojetne czy pracujesz uczciwie czy oszukujesz klientów , kolegów... lubisz pozory i lubisz gdy prawie wszystko co zrobisz jest problemem dla otoczenia to aplikuj na dyr oddziału . Przyjmą cie na niższe stanowisko , ale gdy będziesz rozwijał te cechy jak wyżej to awansujesz. jest jeden warunek : musisz się stawać coraz bardziej tępym i bezwzględnym. nie martw się robią szkolenia z tępoty a poza tym bedziesz z nimi przebywał więc ci się udzieli. będą ci matołków dawali za przykład a za eksperta będą uważać tego kto najlepiej oszukuje klientów. Nie wierzysz ? to idż się zatrudnij . Wezmą ,wystarczy , że oddychasz

Bardzo rozczarowany

Rozmowa kwalifikacyjna - jakiś czas temu byłem na rozmowie na Topiela 12. Powitała mnie przesympatyczna p. Marta z działu HR. Rozmowa trwała kilkadziesiąt minut w miłej atmosferze. Pytania raczej standardowe nic nadzwyczajnego w nich nie było. Po tygodni mieli dać znać jaki wynik rozmowy i niestety czekam na odpowiedź do dzisiaj. Bardzo się zawiodłem, bo firma wyglądał na profesjonalną i p. Marta również. Niestety jak widać mają w du**ie dawanie informacji zwrotnej z wynikiem rekrutacji, nawet jak jest negatywny wynik. Niestety to pokazuje kompletny brak profesjonalizmu u p. Marty z HR oraz samej firmy. Będę miał nie miłe wspomnienia, o tej firmie mimo pełnej sympatii przed i w trakcie rozmowy ze strony w/w Pani z HR. Nie pozdrawiam ;(

Edyta

Witam, pojawiły się nowe oferty pracy w firmie Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA w Warszawie. Poszukiwani są pracownicy na stanowiska: specjalista ds pozyskiwania kandydatów, specjalista ds pozyskiwania klientów korporacyjnych, samodzielny księgowy w dziale rachunkowości. Zamierzacie aplikować? Jest na forum ktoś kto pracuje w tej firmie na którymś z tych stanowisk i mógłby powiedzieć coś więcej o pracy tam?

Zaskoczony
@Edyta 29.05.2018 07:43

Zdecydowanie odradzam zarówno stanowisko managera jak i agenta.

Pedro

Dobry pracodawca, nie rozumiem dlaczego nikt tego nie docenia?

Ossus
@Pedro 23.05.2018 19:13

może dlatego że ten dobry pracodawca nie docenia pracowników? Moze dlatego jest tam taka rotacja? Byłem tam przez 7 m - cy na infolinii przychodzącej, obowiązki stale się powiększały, pensje raczej nie, informacje sprzeczne, kierownictwo mające w d.pie zespół albo traktujący ludzi po uznaniu, sami łamali ustalenia firmowe ( jak nie korzytsanie z sieci w celach prywatnych gdy niejaki Alan L, sobie z kolegami kierownikami oglądał na komuterze służnowym losowanie drużny na mundial) brak pomocy ze strony starszych pracowników a co wiecej wierchuszka nie potrafi do ostaniego dnia umowy na okres próbny powiedziec czy łąskawie przedłuży umowę czy tez nie, więc jeśli tak postępuje dobry pracodawca to wolę nie myśleć jak postępuje ten zły , mam nadzieję ze odpowiedź na pytanie była szczegółowa

Miśku

A ja pracuje już rok na stanowisku biurowym,w sumie kasa ok ale nie wystarczająca na ilość pracy, stres ogromny, atmosfera bardzo średnia, ja wiem ze w każdej pracy trzeba dużo pracować i się starać bo za darmo się pieniędzy nie dostaje, póki co pracuje bo nie mam innej opcji ale atmosfera i ludzie mi nie pasują, wielkie nadęcie, ludzie mało sympatyczni, wielki problem z urlopem, niby czas pracy elastyczny ale i tak wielki problem ze chcesz zacząć pracę wcześniej czy później najlepiej jak kierownikowi pasuje, a do tego mają lepiej Ci co liża tyłek górze..dużo obiecują ze to firma oferuje to, ze tamto a potem Ci tego zakazuja.ale to jest moja opinia nie odradzam ani nie polecam... Trochę zakłamania dużo...

Rybek
@Miśku 24.04.2018 21:34

Zgadzam się z Miśku, że wielkie nadęcie.Według mnie to przerost formy nad treścią.... Czy rozwojowo? Zdecydowanie nie.To dobra praca dla emerytów.Nie polecam.

Zaskoczony
@Miśku 24.04.2018 21:34

Zakłamanie człowiek spotyka tam na każdym kroku. A jak powie się wprost, że było obiecane to czy tamto, to się wypierają i oburzają się, że im się zarzuca kłamstwo. Prosta sprawa - nie kłam, a nie będzie Ci to zarzucanie, czyż Nie?

@IT

Byłem na rozmowie na stanowisko IT, nie dostałem informacji zwrotnej o wyniku rekrutacji, mimo zapewnień że taka będzie nawet przy negatywnym wyniku

Edyta

@Nowa, zadowolona jesteś ze stanowiska, jakie objęłaś w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Może zdradziłabyś na tym forum kilka wskazówek, które pomogą przygotować się innym użytkownikom do rozmowy kwalifikacyjnej w tej firmie? Zachęcam Cię do zamieszczenia na ten temat kilku słów.

Nowa
@Edyta 08.04.2018 15:55

Wskazówki potrzebne nie są, nie zrobiłam podczas rozmowy nic nadzwyczajnego. Najważniejszy tak naprawdę jest test predyspozycji, a jego oszukać się nie da - albo się nadajesz albo nie. I tylko dlatego pytają o wstępną decyzję na koniec rozmowy, żeby wiedzieć, czy ten test wysłać. Z pracy ogólnie jestem zadowolona szczególnie, że mam małe dziecko i nienormowany czas pracy pozwala mi to wszystko ogarnąć. Dużo obowiązków, dużo nauki i wysokie wymagania, ale też nie robi się tego za darmo. Coś za coś - albo pensja na poziomie najniższej krajowej i zero obowiązków, albo wysokie zarobki i trzeba zapieprzać

List do M

Firma nieprzyjazna matkom z dziećmi oraz oraz kobietom w ciąży.

matka
@List do M 28.02.2018 08:09

w jaki sposób nieprzyjemna? Taka osoba nie ma szans na zatrudnienie?

Edyta

@List do M, mogłabyś rozwinąć swój wpis? Jakie jest Twoje doświadczenie z Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA? Twoja wypowiedź będzie cenna dla użytkowników, którzy przed aplikowaniem do firmy chcą zapoznać się ze wszystkimi uwagami i spostrzeżeniami osób zatrudnionych lub byłych jej pracowników.

Edyta

Do warszawskiego oddziału Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA poszukiwany jest specjalista ds. kadr i płac. Osoba zainteresowana rekrutacją musi posiadać min. dwuletnie doświadczenie na podobnym stanowisku. W zamian może oczekiwać zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę, podnoszenia kompetencji. Dodatkowo firma umożliwia wykonywanie obowiązków częściowo w trybie zdalnym. Czy ktoś z Was zamierza aplikować na to stanowisko?

Nika

Witam, Piszę tutaj jako klient, osoba do której dzwonicie. Nie wiem kogo zatrudniają w tej firmie, ale telefony z ofertami przedstawiają mi niestety osoby niekulturalne. Próbuję zatrzymać słowotok i podziękować, bo jestem w pracy i nie mam czasu, poza tym nie mam potrzeby, to słyszę po drugiej stronie poirytowane teksty i trzaśnięcie słuchawką. To jest po prostu chamskie, raczej nigdy na nic już nie będę reflektowała, a miałam tu wiele lat fundusze inwestycyjne. Skutecznie mnie zraziliście.

tymba

Czy jedyna możliwa forma zatrudnienia to własna działalność lub śmieciówka (umowa zlecenie)? Czy jest szansa na umowę o pracę? Zastanawiam się czy aplikować na stanowisko menadżera zespołu sprzedaży. Ale bez umowy o pracę to ryzyko, zwłaszcza w tej branży. Chyba że gwarantują jakąś podstawę niezależnie od wyników?

Alex

Pracuję od trzech miesięcy w NN. To co mówią na szkoleniach to stek bzdur. Rzeczywistość brutalnie weryfikuje to co wmawiają. Polacy ubezpieczeń nie chcą, bo to dla nich strata pieniędzy, a produktów mało, bo tylko życiówka i to w sumie droga. W moim oddziale bieda i brud. Biura wyglądają jakby nikt ich nie sprzątał, sprzęty zdezelowane i wstyd tam zaprosić klienta. Nikt sobie nie pomaga ponieważ trwa ciągła rywalizacja między przedstawicielami. Obrzydliwa walka o klienta, którego po podpisaniu polisy traktuje się jakby nie istniał. A to jak firma traktuje przedstawicieli! Najpierw chcą "wydoić" nowych z kontaktów do znajomych i rodziny. Potem ... nie dają absolutnie nic. Wszystkich klientów trzeba "zdobyć" samemu. Wydzwanianie do ludzi, nagabywanie, chodzenie po firmach. Jednym słowem: żebranie. Mój manager wręczył mi tylko jakieś stare bazy danych do dzwonienia, chociaż nie zatrudniałem się w call center. Poza tym nie zrobił nic. Dyrekcja wiadomo. Jest od rzeczy wyższych. Nie mam klientów od firmy, która przecież powinna dbać o swoich wykształconych przedstawicieli. Zamiast tego wolą co miesiąc rekrutować nowych i "doić" z kontaktów, niż pomagać już zatrudnionym. Umowa zlecenia zobowiązuje do co najmniej 20 nowych wniosków co miesiąc i wysokich kwartalnych obrotów. Mam wrażenie, że robią wszystko aby nie zapłacić podstawy przyznanej tylko na rok i to rozliczanej co miesiąc, a potem trzeba przejść na własną działalność. Komputer, internet i podstawowe biurowe rzeczy każdy musi mieć swoje! Nie ma ani jednego pozytywu do napisania. Zawsze dużo pracowałem i nie boję się trudnych sytuacji ale trzeba mieć czym i z kim pracować i dostać też podstawowe narzędzia do pracy.

Marek
@Alex 10.10.2017 18:11

kłamstwa kłamstwa kłamstwa ... i tyle w temacie

Przyjacielski Buster
@Alex 10.10.2017 18:11

Duzo prawdy w Twojej opini, niestety..

Obecny pracownik
@Przyjacielski Buster 23.11.2017 17:26

Niestety Pan Alex w wielu przypadkach minął się z prawdą. Po pierwsze w celu uzyskania premii (tak zwanej podstawy) nie trzeba mieć 20 wniosków a 20 spotkań w miesiącu z nowymi potencjalnymi klientami (od drugiego kwartału pracy 15 spotkań). Podstawa nie jest na rok tylko może być przez cały okres Twojej działalności w firmie o ile wyrabiasz plany kwartalne. Firma faktycznie nie daje samochodu, laptopa itp. natomiast jest to norma w tej branży, daje natomiast benefity pozapłacowe jak karta multisportu, pakiet medyczny, ubezpieczenie grupowe, czy pracowniczy program emerytalny (nie spotkałem się z tym w innych firmach). Ogólnie pracując w ubezpieczeniach od 8 lat jest to jedna z lepszych firm pod względem warunków dla doradców, natomiast z minusów jest to że firma dosyć często zmienia regulaminy co dla mnie jest demotywujące.

agent
@Alex 10.10.2017 18:11

Chłopie zaczynałem w ubezpieczeniach w NN w 1997 roku: Średnia składka miesięczna w Oddziale w Szczecinie wynosiła min. 150 zł/mc . Byli agenci z wyższą średnią. dziś mam agencje a składka polis wynosi grubo ponad milion $. Nie rycz tylko zabieraj się do roboty. "Polacy nie chcą ubezpieczeń..." Chłopie, szukają na rynku do łopaty.

Zostaw opinię o Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA