Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży

3 Dodaj opinię
Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży
3 66 6 1

Opinie o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży

Oskar Z.

Moim zdaniem świetna firma, bardzo wysokie wynagrodzenie w stosunku do pracy jaką trzeba włożyć, pomocni przełożeni. Ogólnie z czystym sercem polecam. Pracuje od pół roku jako PUF. Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA: Tak Trzymać ! Lubię atmosferę w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA za: Pomoc przełożonych

Edyta
@Oskar Z. 29.10.2018 22:08

@Oskar Z. Trzeba powiedzieć, że aż takie zadowolenie z pracodawcy jest już raczej rzadkie, ale bardzo miło czytać takie wpisy. W Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe pracujesz dosyć krótko, ale z pewnością mogłeś sobie wyrobić zdanie o tej firmie. Twoje wynagrodzenie uzależnione jest od wyniku, czy masz również podstawę?

Oskar Z
@Edyta 01.11.2018 12:04

Nie ma stałej niezależnej podstawy, jest tylko podstawa zależna od bardzo łatwego do osiągnięcia celu czyli jednej sprzedanej polisy i wtedy ta podstawa to +-2500 netto. Za każdą kolejną polisę prowizja standardowo jak wszędzie czyli około 40% ze składki rocznej. Jedną polisę robi się tak w 10 - 20 godzin więc jak pisałem wcześniej kasa/czas jest naprawdę bardzo w porządku tym bardziej, że nie ma problemu by pracować w między czasie gdzieś indziej. Pozdrawiam :)

Zocha
@Oskar Z 14.11.2018 13:08

Co to znaczy że polisa robi się w 10 godzin.? Proszę o wyjaśnienie. Praktycznie proces pisania umowy to 30 minut, ale problemem jest zdobycie klienta. Skoro jest tak łatwo skąd bierzesz klientów? A po drugie pisząc jedną polisę podstawy nie dostaniesz, a i tak jest ona ograniczona czasowo. Poczekaj trochę. Podstawy nie będzie, do zapłacenia 1300 zus, swoje paliwo telefon drukarka papier podatki laptop itp, do tego jakaś polisa upadnie i zamiast wypłaty będzie minus 4000 oczywiście do oddania

Jack
@Zocha 12.01.2019 08:11

Czego nie rozumiesz? Policzył że średnio mu zajmuje 10h pracy praca z klientem żeby spisać :D czyli pozyskiwanie spotkania i spisanie . Charakter pracy jest taki że Ci co się wkręca i zasuwają po swoje mają zarobki na poziomie 10x większe niż ten zus drukarki i papier są w biurze nie widzę problemu korzystaj. Potrzebujesz pomocy idziesz do menagera. Jeśli tylko chcesz i się starasz to możesz tutaj wszystko

Zocha
@Jack 03.02.2019 16:47

Ależ oczywiście. Wszystko jest pięknie jak masz klientów. Ale ponawiam pytanie skąd ich brać?

Oskar Z.
@Zocha 03.02.2019 19:25

Tak jak napisał Jack 10 godzin (w wielkim zaokrągleniu) to pozyskanie klienta i spisanie z nim wniosku. Klientów każdy pozyskuje na swój sposób zależymy od człowieka ja osobiście pracuje jedynie na rekomendacjach klientów. Bez złośliwości ale jeśli dla kogoś jest problemem pozyskanie klienta i spisanie umowy to może ta praca nie jest dla tej osoby. Ja np. Nie biorę się za naprawę aut czy budowę domów bo nie umiem i męczył bym się pewnie jak Ty w ubezpieczeniach. To zależy jaka piszesz polisę. Łatwo policzyć ze przy celu 3000 ape (składki urocznionej ) wystarczy zrobić polisę o składce mniej więcej 200 zł w ładnych pakietach by przez zniżkami było 250 zł. Czyli jedna polisa i już masz podstawę. I od razu odpowiadam: tak robię takie polisy bo to wbrew pozorom mała składka. Nie rozumiem co to znaczy ze polisa jest ograniczona czasowo może wyjaśnisz. Poczekałem i w tym miesiącu robiąc 12000 ape dostanę wypłatę na poziomie 15000 zł. Wiec nawet ZUS mi nie straszny a paliwo ? No bez przesady ze liczysz takie rzeczy, musisz naprawdę patrzeć na każdy grosz a wtedy nie dziś się ze Twoi klienci tak patrzą na polisy i „wielkie” składki. Laptop kupujesz raz i może być on przecież na w pół prywatny :) szczerze po kolejnych miesiącach pracy uważam ze praca jest fantastyczna a ludzi świetni i naprawdę ambitni. Ostatnio nawet manager postawiła mi szkolenie coachingowe z własnych środków, ciekawe czy macie inna taka firmę gdzie nawet w taki sposób dbają o podwładnych :) jeśli ktoś chce robić hajs to ubezpieczenia i kredyty są dla niego a jeśli nie chce to znajdzie nieskończenie wiele wymówek by zarabiać dalej grosze i pracować po 160 godzin miesięcznie lub więcej. Pracować można ciężko lub mądrze wasz wybór. Pozdrawiam tych ambitnych

Oskar Z.
@Oskar Z. 29.10.2018 22:08

Zocha, jeszcze takie dwa pytania jeśli mogę. Kiedykolwiek pracowałaś w NN czy tylko słyszałaś od kogoś ? I jak długo pracowałaś? Zawsze chętnie zapraszam to Gorzowa do mojej Manager która szybko pokaże Wam jak dobrze zrobić polisę. Bo tak btw. Nie można przewidzieć co się stanie ale jeśli wpycha się klientowi polisę straszy się go itp to sorry ale nie dziwie się ze Wam oni rezygnują i musicie oddawać pieniądze. Bądźcie ze sobą i swoją praca szczerzy to tak samo szczera a raczej szczodra będzie wypłata bo każdy mówi o karach a malo kto wspomina o najlepszych z mojego doświadczenia konkursach w nn gdzie można wygrać często spore pieniądze bo dodatkowo po 500-1500 zł za zrobienie w sumie tego co robimy i tak co miesiąc. W wielu miejscach byłem ale te konkursy są naprawdę cudowne :) i naprawdę jeśli ktoś umie rozmawiać z ludźmi i chce to robić i nie szuka wymówek tylko rozwiązań to polecam nie słuchać ludzi których ambicja jest właśnie praca na kasie oczywiście nie obrażając nikogo kto na kasie pracuje. Sam osobiście wiele lat temu zaczynałem od Lidla i to dopiero jest ciężka praca :) ubezpieczenia to zabawa i często miłe spędzony czas z klientami gdy masz odpowiednie podejście :) pozdrawiam

Zocha
@Oskar Z. 08.02.2019 00:55

Staż 20 lat. Brak lapsa od 5 lat więc nie pogrywaj. Manager to tylko sekretarka, nie pomoże bo nie ma jak. Jeśli konkurs za 500 zł jest świetny to nisko mierzysz. Były konkursy gdzie lekko brało się kilka tysięcy ale to stare dobre czasy. Dzisiaj został tylko brak szacunku dla ludzi z wiedzą i doświadczeniem którzy przynieśli tej firmie setki klientów

Zocha
@Oskar Z. 08.02.2019 00:37

Miałam na myśli że podstawa nie jest na stałe. Gratuluję wyniku. Jeśli ktoś pojedzie na takim wyniku przez rok szacun. Ale takich odkąd ja pracuję ( 20 lat) nie ma. No i pókiś zdrów. Zlamiesz nogę, pół roku L4 i nie masz pracy. Rekomendacje przy RODO ciężka sprawa żeby mi klient podpisał. Powodzenia bo mimo wszystko wierzę że można kochać tę robotę

Oskar Z.
@Zocha 14.02.2019 18:32

Mój manager to nie sekretarka tylko naprawdę świetna babka, podobnie jak dyrektor placówki którzy zawsze we wszystkim pomagają :) może u Ciebie jakaś lipa jest ;) wiesz tylko różnica jest konkurs z dobra kasa za ciężka prace i takie konkursy tez nadal są jak choćby wycieczki za kilkanaście tysięcy. Chodzi o konkursy za które każdy dostaje kasę bo są to zwykle czynności które i tak byś zrobiła i tak ;) wiec tak za nic dostać 1000 zł to mi było miło :)

Oskar Z.
@Zocha 14.02.2019 18:41

W jakim sensie nie jest na stałe ? Ze trzeba zrobić próg punktów by ja dostać ? Tylko ze ten próg jest śmiesznie mały i trzeba nic nie robić by tego nie dostać. Na etacie w takim razie tez nie masz pewnej podstawy bo jak nie przyjdziesz to tez nic nie dostaniesz :) no to o dziwo ja widziałem takich ludzi :x no nie tyle ze nie masz pracy a po prostu Ci nie zapłacą bo potem łatwo jest wrócić. Masz racje ze ma to pewne minusy ale odkładając kasę np. Na rok życia to jest bez stresu ze stracisz prace itp. A do tego przecież warto się na to złamanie ubezpieczyć :) mi nic nie podpisują, ważne by klient zadzwonił przy Tobie i Cię polecił i resztę sama robisz. Chętnie zaprosił bym Cię do nas na warsztaty z tego bo u was chyba słabo ze szkoleniami. Tak można kochać i zależy to od podejścia do tej pracy po prostu :) pozdrawiam

Zocha
@Oskar Z. 15.02.2019 02:21

W NN nie ma żadnej podstawy gdzie i jak długo ty pracujesz? W czym Ci pomaga manager? Że do Ciebie gada? Szkolenia? Ja mam staż 29 lat, mój manager 10 więc wie mniej niż ja, a dyrektor który od 15 lat nie sprzedaje wogole nie powinien się odzywać. W NN zarządzają ludzie którzy nie znają tej pracy praktycznie

Były pracownik

według mnie to jakieś przekoloryzowane. NIe wiem jak jest w innych miastach, ale w Warszawie to TRAGEDIA. Na rozmowie rekrutacyjnej obiecują "złote góry" zarobki ponad 5 tysięcy! zapominają tylko dodać, że w 1 miesiącu nie zarobisz nic tylko marne 750 zl za szkolenie! drugi miesiąc to w zależności ile polis uda się spisać- a nie jest to łatwe, tak jak przedstawiają na rozmowe. pobranie struktury- polisa, spotkanie- polisa. haha jakiś żart :). szkoda też, ze nie wypłacają byłym pracownikom premii tak jak było to obiecywane. ŻENADA! nie polecam nikomu!!! Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży: NIE POLECAM NIKOMU Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: przekoloryzowane informacje podawane na rozmowie- co w rzeczywistości okazuje się kłamstwem.

Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży
pracodawca
@Były pracownik 13.02.2019 16:55

Przykro nam, że taka historia miała miejsce. Zawsze staramy się jasno przedstawiać warunki współpracy. Skontaktujemy się z oddziałem i wyjaśnimy zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy, Zespół Nationale-Nederlanden.

Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży
pracodawca
Miło nam powitać wszystkich użytkowników serwisu GoWork.pl, poszukujących informacji o firmie Nationale-Nederlanden. Stworzyliśmy dwa profile Nationale-Nederlanden – dedykowany pracy w Sieci Sprzedaży (ten na którym obecnie jesteś) oraz dedykowany pracy w naszym biurze na warszawskim Powiślu – tak aby jak najsprawniej reagować na Wasze zapytania i opinie.

Staramy się być obecni wszędzie, gdzie poszukuje nas potencjalny kandydat. Chętnie będziemy dzielić się tym co u nas słychać, reagować na Wasze opinie i odpowiadać na zapytania dotyczące pracy w Nationale-Nederlanden. Dziękujemy za Wasze dotychczasowe komentarze, dzięki nim stale możemy stawać się lepszym miejscem pracy :) 

Zachęcamy do dyskusji.
   
IB

super firma polecam współpracę Lubię atmosferę w Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży za: Firma godna zaufania, super pracodawca

Grażyna

Praca polega na oszukiwaniu ludzi - kierownik w Płocku to beznadziejny gość. Nie wiem co on tam robi. Bardziej nadaje się do cyrku!

Tomek

W ogłoszeniu o pracę było,że umowa o pracę,praca w nowoczesnym biurze,służbowy komputer i telefon.Na rozmowie o pracę okazało się,że trzeba założyć działalność gospodarczą,do klientów trzeba dzwonić z prywatnego telefonu na swój koszt i nawet do pracy trzeba nosić swój prywatny laptop bo to nowoczesne biuro to tylko 2 stoły i 3 krzesła.Gość tłumaczył się kłamiąc,że ogłoszenie ma rok i warunki zatrudnienia się zmieniły.Dopytywał się również o moją rodzinę i znajomych,pewnie chcąc ich dane osobowe.Jednym słowem żenada.

Sylwia
@Tomek 29.01.2019 19:42

Powiedz proszę czy rekrutowałeś w Warszawie do biura na Woli ?

Zapracowane

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Mimo, ze jeszcze nie byłem zdecydowany na prace, miałem dać odpowiedz wieczorem. Poproszono mnie żebym podpisał formularz o szkolenie , w którym podałem dowód , pesel. W razie rezygnacji miał być zniszczony. Czy Wy przed przystąpieniem do szkolenia tez musieliście wypełniać formularz , w którym zamieszczaliscie takie dane ?

ciekawy

Mam pytanie, gdyż zastanawiam się nad pracą w NN. Jak wygląda sprawa jeżeli nie wyrobię wyznaczonego planu? Co z moim wynagrodzeniem?

Edyta
@ciekawy 15.12.2018 13:47

Łatwo można zauważyć, że bardzo poważnie zastanawiasz się nad podjęciem pracy w Nationale-Nederlanden. Dziwne jest to, iż do tej pory jeszcze nikt Ci nie odpisał, bowiem na wątku o tym pracodawcy pisze sporo użytkowników. Być może ktoś w niedługim czasie jeszcze Ci pomoże. A orientujesz się, na jakie konkretnie stanowiska jeszcze tam rekrutują?

A.l.a.
@ciekawy 15.12.2018 13:47

Nie masz planu - nie masz wynagrodzenia. A w momencie, kiedy upadną Ci polisy, nawet gdy już nie będziesz pracował w NN, będziesz musiał zwrócić pieniądze.

Mikołaj
@ciekawy 15.12.2018 13:47

Nie otrzymasz żadnego wynagrodzenia. Uważaj zanim wejdziesz na minę. Pozdrawiam

Edyta
@Mikołaj 08.01.2019 10:44

Dobrze, że rozwialiście wątpliwości użytkownika @ciekawy. Istotą tego forum jest przecież wzajemna pomoc. Na pewno sam pracujesz w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe, a wiec musisz wiedzieć niemal wszystko o tym pracodawcy. Powiedz zatem, czy macie tam zapewniony dostęp do bezpłatnej opieki medycznej, czy może jest z tym jakiś problem?

Ilona
@A.l.a. 08.01.2019 10:00

O czym ty mówisz? Jak to zwracał pieniądze? I to swoje zarobione? Wyjaśnij mi to proszę, nim sama wykopię sobie grób.

Rozczarowana
@Ilona 08.01.2019 19:42

Widzę, że nie mówienie o zwrocie pieniędzy to standard. Jak upadnie Ci polisa do dwóch lat to zwracasz kasę. Nawet jak już nie będziesz u nich pracował to wyślą Ci wezwanie do zapłaty. Ja tak miałam. Dawno zapomniałam o NN aż tu wezwanie do zapłaty, które przychodzi pocztą do domu.Niestety jako agenci nie jesteśmy w stanie przewidzieć co stanie się do dwóch lat bo Klient może stracić pracę, itd. i po prostu przestaje płacić. Ich to nie obchodzi. Ty zwracasz to co Ci dali np. rok temu.

zira
@Ilona 08.01.2019 19:42

Dokładnie przez pierwszy rok trwania polisy jeśli upadnie zwracasz 100%prowizji. Nie zarobionych pieniędzy tylko prowizji. Od każdej spisanej polisy jest naliczana prowizja i to o nią się rozchodzi. Musisz ją potem oddać. Do dwuch lat jeśli upadnie polisa trzeba oddać 50% prowizji ale to już wtedy raczej inny agent który ja obejmie opieka. Powiem tak NIE POLECAM TEJ PRACY, LEPIEJ IDZ NA KASĘ JEŚLI CHCESZ MIEĆ PEWNA WYPŁATĘ. Ja odmówiłam pracy w sklepie a wybrałam NN bo wiadomo po co za kasę jak lepsze biuro. Bardzo żałuję. Stres, presją, nerwy. I ciągle dzwonienie. Twoja praca polega na znalezieniu potencjalnego klienta który zechce podpisać polisę. To cud jeśli znajdzie,. Ludzie słyszą tylko ubezpieczenia i koniec. Mnie ktoś kiedyś zwyzywal. Poprostu szok. Zależy im na przyjmowaniu ludzi bo muszą przyjmować młodych agentów bo Ci starzy żyją tylko z portfeli a ty młoda uprawiasz, buting i telefoning. Nie mówią wszystkiego na rekrutacji bo nikt by nie chciał tam pracować normalny. Za szkolenie mówią dostaniesz 1000zl, dają 750 na rękę a rzeby tych pieniędzy nie oddać musisz spisać polisę na 2500 zl na rok w ciągu 2 miesięcy. Żeby dostać wypłatę tak samo musisz spisać polisę która w roku będzie wynosić 2500 zł wtedy dostaniesz 2500 zł za miesiąc. To co się tam dzieje to poprostu kosmos nie do opisania!!!!!

Zocha
@Edyta 08.01.2019 11:47

W Nationale nic nie jest zapewnione. Owszem jest medicover ale tylko jeśli sprzedajesz na określonym poziomie. Oczywiście dostajesz, to na fakturze więc musisz zapłacić podatek dochodowy od wartości pakietu

A.l.a.
@Ilona 08.01.2019 19:42

Taka prawda... Ja, a także moi koledzy, którzy odeszli wraz ze mną z NN, otrzymaliśmy pismo z firmy windykacyjnej o spłacie zadłużenia. Kolega musi oddać ponad 7 tysięcy złotych. Zadłużenie przyjęła firma JDS Collection, o której niewiele można przeczytać w Internecie... To nic, że inny agent przejmuje polisy po Tobie, gdy odchodzisz z pracy. Jeśli taka polisa upadnie w ciągu roku od podpisania, to zwracasz 100% zarobionej prowizji. Jeśli upadnie po 2 latach zwracasz 50% prowizji.

Obecna pracownica

Postaram się przedstawić warunki jakie proponuje Nationale. W firmie pracuje dokładnie w Bielsku. Po pierwsze rozmowa wypada bardzo ładnie i całkiem profesjonalnie. Aczkolwiek warto się zapoznać z tym co pisze, bo po rozmowie wszystko wydaje się zbyt piękne i rzeczywiście jest to przerysowane i niejasne. Podstawa gdy się przyjmowałam wynosiła 2500 brutto. Obecnie jest to 3200. Miałam możliwość wyboru, albo umowy zlecenia, albo działaność gospodarcza. Oraz był wybór pomiędzy tym czy chce się być doradca w terenie, czy telefonistka. Umowa zlecenie przysługuje przez rok, pozniej obowiązkowo działaność gospodarcza. Nie można inaczej ponieważ przepisy prawne na to nie pozwalają. Rozpoczyna szkolenie za które firma nam płaci 1000 brutto, które jest zwrotne jeśli nie podejmujemy się pracy i oczywiście zanim je dostaniemy musimy zdać egzamin z KNF, który nas do pracy dopuszcza, dość łatwo go zdać firma zapewnia potrzebne materiały oraz szkolenia. Później tworzymy listę tzw. nominatorow. Są to osoby z naszego najbliższego otoczenia, którym nie sprzedajemy, chyba, że sama tego chcą, ale które prosimy o rekomendacje do osób, które mogłyby zechcieć z naszych usług skorzystać. Oczywiście przedstawiamy im czym się zajmujemy. Do tego dostajemy ale to po około miesiącu 1500 brutto za tzw. asystę. Czyli nawet jeśli nic nie sprzedamy dostajemy ta sumę. Podstawa to 2500 brutto. Nie jest ona stała. Trzeba ją wypracować. Średnio są to dwie polisy indywidualne, bądź jedną grupowa w firmie. Prowizja z polis jest zwrotna do 2 lat. Aczkolwiek rzadko się zdarza taka akcja. Narzędzia pracy tj. laptop, samochód, telefon zapewniamy sobie sami. Firma nam daje bazy telefoniczne. Te płatne jak i bezpłatne. Polecam na początek podbijac do firm, nawet gdy jesteśmy na słuchawce i nie czekać na ostatnią chwilę ze wszystkim, bo można skończyć bez wypłaty. Gdy mamy problem, mamy również pomoc managera, albo kolegów i koleżanek. Praca bardzo elastyczna czasowo, choć nie każdy sobie radzi. Nawet takich osób jest mało. Warto skorzystać z pomocy starszych i doświadczonych. Nikt wam nie odmówi

Deffo
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Co to znaczy zwracamy prowizje za szkolenie jeżeli nie podejmiemy pracy?Po jakim czasie tą prowizję zwracamy?

Zocha
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Szkolenie za 1000 zł? Współczuję, szkolenia prowadzą dyrektorzy i managerowie. Mają to w zakresie obowiązków. Czasem nawet zwykli PUF. poprostu Nationale znalazło sposób na zarabianie kasy. Takie szkolenie nigdy nie było płatne ale rozumiem że trzeba sobie odbić koszt wynagrodzenia.

ByłyPracownik
@Zocha 18.01.2019 10:40

Nie wiem czy zrozumiałaś, za udział w szkoleniu 1000zł płaci NN osobom które chcą podjąć pracę

Zocha
@Obecna pracownica 12.01.2019 13:01

Serio? Pan M. R. też? Najlepsi i najbardziej doświadczeni nie mają czasu

&&&

Mam pytanie. Czy jeśli po odejściu z NN upadnie któraś z moich polis, zwrócą się do mnie o oddanie tego co zarobiłam?

Edyta
@&&& 05.12.2018 20:38

Trzeba powiedzieć, że stawiasz bardzo poważne pytanie, na które akurat ja nie potrafię udzielić rzetelnej odpowiedzi. Być może zrobi to któryś z użytkowników forum. Jeśli jednak tak by się nie stało, to z takim problemem warto zwrócić się do samego pracodawcy. Długi masz już staż pracy w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe?

A.l.a.
@&&& 05.12.2018 20:38

Odeszłam w lipcu z NN, w grudniu dostałam pismo z firmy windykacyjnej o zwrocie prowizji za upadłe polisy. Moi znajomi także dostali takie pisma... Nikomu nie życzę żeby pracował w tej podłej firmie.

Rozczarowana
@&&& 05.12.2018 20:38

Zwrócą. Do dwóch lat nie może upaść polisa bo inaczej zwracasz kasę

zira
@&&& 05.12.2018 20:38

Tak zwrócą zwrócą. Przez pierwszy rok nie może upaść polisa bo oddajesz 100%prowizji. Nawet jeśli już nie pracujesz dla nich. Przez drugi rok trwania polisy w razie upadku trzeba oddać 50% ale po roku to już inny przedstawiciel staje się opiekunem tej polisy więc on oddaje jedli upadnie.

Zocha
@zira 09.01.2019 21:30

Nieprawda. Zawsze oddaje ten co podpisał nawet jeśli obsługę polisy ma już inny agent

ByłyPracownik
@Zocha 12.01.2019 08:03

Mi przyszło wezwanie do zapłaty za upadłe polisy, zobaczymy co dalej.

Zocha
@ByłyPracownik 23.01.2019 11:26

Firma windykacyjna, wpis do BIK i komornik

Nękany przez Nationale

Jestem notorycznie nękany przez Nationale Nederlanden,przed chwilą dzwonila juz chyba 7-ma konsultantka Natalia Kilanowska,sprawe kieruje na policje za uporczywe nękanie pomimo moich próśb zebyscie nie wydzwaniali gdyz nie dajecie ludziom normalnie żyć i pracować

Nationale-Nederlanden
@Nękany przez Nationale 21.01.2019 11:03

Dziękujemy za podzielenie się opinią i bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. W celu usunięcia zgody na kontakt telefoniczny prosimy o informację mailową: info@nn.pl. Pozdrawiamy, Nationale-Nederlanden.

PickNICK
@Nękany przez Nationale 21.01.2019 11:03

Jest RODO - matole. Sam nie przedstawiłeś się z imienia i nazwiska.

Edyta

@Tomek Dobrze, że zechciałeś trochę ożywić tę dyskusję. Co masz na myśli przez to, że mała kto sobie tam radzi? Nadmieniasz, że jeśli umowa to tylko zlecanie, a później własna działalność - naprawdę w Nationale-Nederlanden nie można liczyć na jej inny rodzaj? I co wówczas z ubezpieczeniem?

Stella
@Edyta 08.10.2018 12:20

W NN może być albo działalność gospodarcza albo zlecenie, a i to drugie już przestanie być od stycznia. Początkowo wszystko ok później plan plan plan nawet jakby coś się działo to nie jest nic nie jest ważniejsze.

Edyta
@Stella 14.11.2018 19:17

O tę kwestię pytałam już jakiś czas temu, a zatem to świetnie, że ktoś w końcu zdecydował się mi odpowiedzieć. W takiej branży należy się liczyć z tym, iż zazwyczaj musimy wyrobić w ciągu konkretnego czasu jakąś "normę". Czy taki rodzaj rywalizacji znacząco wpływa na atmosferę między pracownikami Nationale-Nederlanden?

Zocha
@Edyta 20.11.2018 15:25

Nie ma to znaczenia dla pracowników i ich wzajemnych relacji. Firma narzuca wyższe normy za co raz mniejsze pieniądze. I to się ludziom nie podoba

exmanagerka

Spedzilam tam pare lat zycia. W "centrali", spotykalam roznych managerow lepszy i gorszych, niektorzy fantastyczni, inni masakryczni. I co z tego? Bo uwazam ze to 5 lat zmarnowanego zycia. Firma ktora wysysa z ludzi to co najlepsze. Wyszukuje tych ktorzy maja jakis podencjal, sa "talentami" nastepnie ich niszczy. Takich ludzi jest wielu niestety. A wszystko przez polityke HR - tzw szefowa AP Psychopatka rozgrywajaca ludzi, jak ktos sie nie podoba to szuka sie hakow, pozniej sie "grilluje", w samym HR atmosfera fatalna, powszechnie panujace zastraszenie, niszczenie ludzi w bialych rekawiczkach. W koncu to HR, wiec wie jak to zrobic by nie bylo "sladow". w NN wlasnie na tym polega polityka personalna: jak znalezc najlepszych i ich zniszczyc. Nigdy nie pozwolilabym swojemu dziecku isc tam pracowac, nawet za najlepsze pieniadze. chcesz by Cie zniszczono? chcesz by Twoje poczucie wlasnej wartosci bylo rowne zero? chcesz latami odbudowywac swoje zdrowie to idz do Nationale Nederlanden. tam z pewnoscia doswiadczysz takich wrazen jakich nie zapomnisz do konca zycia. Mowiac krotko UNIKAC!!!! albo uciekac jak najdalej sie da. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zwolnic szefowa HR

Edyta
@exmanagerka 20.11.2018 17:29

Staram się wziąć pod uwagę to, że masz raczej niezbyt dobre wspomnienia związane z pracą w firmie Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe. Musisz jednak zawsze pamiętać o tym, iż tutaj nie wyzywamy nikogo. Odsyłam Cię do regulaminu Gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Przedstawiasz nam same negatywne strony tego pracodawcy, a może dałoby się znaleźć chociaż jeden pozytywny aspekt? Przemyśl to i daj znać.

Zocha
@Edyta 27.11.2018 16:11

Nie ma

Warszawa

Pracowałam kilka lat w Nationale Nederlanden i wszystkich przestrzegam przed tą firmą.Są to zmarnowane lata mojego życia .Firma wyszukuje ludzi z potencjałem ,pracowitych,ciśnie do ostatniej kropli,bo liczy się tylko produkcja i pieniądze.Człowiek,który nie przynosi zysku dla oddziału,regionu,centrali jest nikim ,zerem,często poniżanym i zastraszanym.Agent ,który pisze dużo polis jest wykorzystywany i podnoszone są jego plany do kwot niemożliwych do zrealizowania.Jeżeli jest zbyt duża wypłacalność z polis u danego agenta lub też człowiek po prostu chce odejść bo ma już dość gonitwy szuka się na niego haków,zastrasza i niszczy w przysłowiowych białych rękawiczkach.Nie ma mowy w tej firmie o etyce i lojalności ,a polityka personalna polega na tym jak znależć na rynku najlepszych pracowników i jak ich zniszczyć,zastraszyć.Powszechny jest handel bazami danych klientów o czym pisała Gazeta Krakowska ,sprzedaż umówionych spotkań handlowych tzw.leadów za które płaci dany przedstawiciel innemu przedstawicielowi za te same pieniądze,niszczenie polis danego agenta i pisanie nowych zmieniając ubezpieczającego tylko po to aby zrobić dany plan oddziału ,a wygląda to tak,że jeden agent musi zwrócić prowizję ,a drugi dostaje nową za polisę napisaną u tego samego klienta i to wszystko dzieje się pod nadzorem działu etyki ,który o wszystkim wie ,ale nie reaguje .Jeżeli chcesz osiągnąć poziom swojej wartości mniejszy niż zero,leczyć się przez kilka lat,aby normalnie funkcjonować w realnym świecie to idż do Nationale Nederlanden a gwarantuję Ci nie zapomnisz tego do końca życia.Omijać szerokim łukiem!!!!!

Ramzes
@Warszawa 07.12.2018 22:28

Mam pytanko w firmie jestem ponad miesiąc...Obiecali jakiś bonus za zdanie egzaminu ale jak na razie żadnych pieniędzy z tego tytułu nie widziałem...Podobno płaca 1000pln brutto...Teraz pytanko jak ktoś zrezygnuje czy musi ten bonus oddać?Z góry dziękuje za odpowiedź:)

Pomocnik
@Ramzes 10.12.2018 00:49

Zapewne skończy się na słowach znając takie firmy

Edyta
@Pomocnik 13.12.2018 22:18

Raczej nie powinieneś tego oceniać w tak pochopny sposób. Nie wiesz przecież, jak ten pracodawca zachowa się względem użytkownika @Ramzes. Skupmy się lepiej już na Tobie. Długo pracujesz w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Czy od samego początku jesteś tam zatrudniony w oparciu o umowę o pracę? Proszę Cię o merytoryczną odpowiedź.

Ramzes
@Pomocnik 13.12.2018 22:18

Wypłacili bonus i teraz wołają zwrotu tego bonusu bo zrezygnowałem po miesiącu współpracy a nie podpisałem zadnych umów z klientami indywidualnymi.....Czy muszę zwrócić bonus szkoleniowy?Miał ktoś z was podobną sytuację z góry dziękuje.....

Zocha
@Edyta 15.12.2018 14:29

Nie ma umów o pracę. Trzeba założyć działalność

Młodzieniaszek

Praca w Nationale Nederlanden to jedna wielka porażka. Na spotkaniu rekrutacyjnym z Menager otrzymałam informację ze jest 2500 zł brutto stałej podstawy miesięcznie oraz atrakcyjne prowizje. Nie interesowały mnie prowizje, ale jeżeli są - świetnie! Atrakcyjne godziny pracy, benefity, dofinansowanie do abonamentu - super! Na pytania czy łatwo podpisać taka umowę na ubezpieczenie, czy stała pensja jest od czegoś zależna dowiedziałam się ze nie (nigdy wcześniej nie pracowałam w tej branży). Z rozmowy wychodziło tylko ze minus jest taki - laptop i telefon zapewniasz sobie sama, ale dofinansowanie do abonamentu jest - wiec chociaż coś. Tak więc w głównym oddziale podpisaliśmy umowę, po której podpisaniu przychodzi Pani dyrektor i informuje "wiecie ze żeby dostać stała pensję trzeba podpisać x umów?" - moje zaskoczenie, miała być stała pensja a tu się okazuje ze "stała" oznacza "podpisz x umów", na pytanie czy łatwo się podpisuje takie umowy i czy ciężko jest osiągnąć wymagany próg do stałej pensji, znów zapewnienie - oczywiście ze nie. Tak wiec, do dzieła. Zaczęłam robić to co mi kazano, czyli wydzwaniać po firmach aby dostać chociaż ta "stałkę", efekt żaden, ludzie słyszą ubezpieczenia rozłączają słuchawkę. Jako początkującej młodej osobie - nie udało się. Zdaniem Menagera "nie wzbudzam swoim wiekiem zaufania bo jestem młoda siksą" więc kazano mi - żeby uratować swoją skórę i menagera, zrobić umowę na mamę, jedna składkę miałam zapłacić ja, potem mój Menager miał opłacać. Następny miesiąc to samo, tym razem na ojca. I tak bez końca. Składki opłacałam ja, co się totalnie nie kalkulowało. 15 są wypłaty, ale żeby ja otrzymać trzeba się wyrobić do końca miesiąca poprzedzającego miesiąc wypłat. Podpisałam małą umowę na ubezpieczenie grupowe, na styk starczyło mi punktów do wypłaty. W dzień wypłaty patrzę - nie mam nic. Tydzień przed świetami okazało się ze nie dostanę wypłaty, bo są problemy z moja umową i brakowało mi kilka punktów, bo jedna osoba nie przeszła w grupówce. Cały miesiąc siedzenia w biurze, wydzwaniania - za darmo. Dofinansowanie do telefonu? Bujda! Okazało się ze nie ma już tego dofinansowania od 5 lat. Byłam tam od stycznia 2018 do dziś czyli rok. Rok strachu, rok nerwów, rok matactwa. Teraz jestem w trakcie szukania pracy, ale wiecie co? Lepiej być bezrobotnym niż pracować w tej korporacyjnej porażce.

Przedstawiciel FU

Pracowałam pół roku. Zrobiłam ok 4000 zł z czego odprowadziłam podatek i zapłaciłam ZUS. Zostały grosze. Po jakimś czasie po odejściu zaczęły spływać pisma że muszę oddać wszystko co zrobiłam czyli całe 4000 zł ponieważ klienci zrezygnowali. Wszyscy! Nie dajcie się omamić na spotkaniu w sprawie pracy ze tylko 3% klientów rezygnuje. Ze zarobki są takie że można ubierać się u Diora itd. Szczecin Masakra Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA: Niech Wasi menadżerowie nie oszukują młodych! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Być szczerym wobec nowych na rekrutacji

kandydat

Witam . Aplikuję na stanowisko specjalisty ds, technicznych możecie powiedzieć na co można liczyć tj. wynagrodzenie , atmosfera , szefostwo .Dzięki za pomoc

Ramzes
@kandydat 08.11.2018 13:38

Witam kochani jestem już kilka dni na szkoleniu...Mam pytanie jeżeli w trakcie kilku dni szkolenia zrezygnuję z niego zapłacę jakąś karę że zrezygnowałem z niego?Przyznam szczerze że szkolenie jest w początkowej fazie...Z góry dziękuje za odpowiedź

robo
@Ramzes 12.11.2018 21:42

jakie szkolenie ?

Edyta
@kandydat 08.11.2018 13:38

Wyraźnie można odczuć, że jesteś bardzo zainteresowany rozpoczęciem kariery zawodowej w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe. Jakiś czas temu wypowiadał się tu użytkownik @Oskar Z. Wydawał się mieć dużą wiedzę na temat tej firmy, więc może to on zechce Ci udzielić tych informacji. Daj nam znać, jak Ci poszło w procesie rekrutacyjnym.

Oskar Z
@Edyta 13.11.2018 15:07

Jeśli chodzi o rezygnację w trakcie jak i po szkoleniu to nie ma żadnych kosztów, a przynajmniej jeśli chodzi o PUF

Ona

Jak wyglada sytuacja gdy klient zerwie umowę po 2 latach? Oddaje 50% wypłaconej prowizji?

Edyta
@Ona 07.11.2018 00:26

Szkoda, że akurat ja nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi. Ale biorąc pod uwagę fakt, że na tym wątku ostatnio wypowiada się sporo osób - na pewno ktoś prędzej, czy później Ci pomoże. Masz może pojęcie o rekrutacji w Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe? Jak to wygląda z punktu widzenia kandydata? Rozwiń nam proszę myśl.

Agent
@Ona 07.11.2018 00:26

Prowizja jest zwrotna do 2 lat. Jeżeli klient zerwie umowę w późniejszym okresie, to nie ma to już wpływu na twoje wynagrodzenie.

Monika

Ja pracowałam w NN, wprawdzie dosyć krótko ale mam wiedzę na temat zwolnień. Na poczatku miesiąc szkolenia i jest super naprawde przygotowani przełożeni do wprowadzenia pracownika w świat ubezpieczeń. Niestety potem czas pryska-obiecanych portfeli klientów nie ma i bazę trzeba tworzyć samemu od podstaw, i tez sie juz nikt nie interesuje skąd ich pozyskasz- ma być wynik !!! Ja najpierw podpisywałam lojalkę ze zatrudnię sie po zdaniu egzaminu, potem dostałam umowę o współpracę na rok po którym musiałabym założyć własna działalność. Rozstaliśmy sie w trakcie mojej umowy o współpracę z okresem wypowiedzenia dwa tygodnie, nie byłam obciążona żadnymi kosztami. Moje sugestie dla Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe SA: Niestety w procesie rekrutacji wiele kwesti ktore nie miały pokrycia z rzeczywistością. Min obiecane portfele klientów, brak wiedzy przełożonych na temat np wynagrodzeń za szkolenie.

nowa22

Mam kilka pytań. Jeżeli rekrutuje się na najniższe stanowisko tj. Doradca Ubezpieczyciel Stażysta czy jakoś tak, to ile wynosi okres wypowiedzenia? Najpierw trzeba zdać egzamin KNF na doradcę. Czy jeżeli chciałabym zrezygnować z pracy a umowa zlecenie podpisana została na okres 12 miesięcy, to czy zostałabym obciążona za rezygnację, bądź nie wypełnianie planów sprzedażowych, jakimiś kosztami szkolenia i egzaminu? Bo wiem,że szkolenia i egzamin sponsoruje NN,ale właśnie co dzieje się jak nagle stwierdzę,że ta praca nie jest dla mnie i po np 2 miesiącach odejdę?

Edyta
@nowa22 25.10.2018 14:29

@nowa22 Stawiasz już bardzo konkretne pytania, na które niestety, ale nie potrafię Ci odpowiedzieć, ponieważ nigdy nie byłam zatrudniona w Nationale-Nederlanden. Zapewne @Pan Bóbr będzie to wiedział i może zechce Ci przekazać te informacje. Ale z tego typu problemem możesz równie dobrze pójść bezpośrednio do swojego Przełożonego. Nie myślałaś o tym?

Edyta

@Pan Bóbr Czyli śmiało można powiedzieć, że Nationale-Nederlanden daje dosyć przejrzyste warunki współpracy. Jednak nie każdy odnajdzie się w pracy, gdzie należy wykazać się umiejętnościami sprzedażowymi. Czy w związku z tym nowo zatrudnieni pracownicy mogą liczyć na jakieś szkolenia wdrażające?

ja

zastanawiam się nad złożeniem aplikacji na stanowisko przedstawiciela handlowego. W ogłoszeniu wszystko wygląda pięknie, możecie mi opisać jak to wygląda w praktyce?

Pan Bóbr
@ja 14.09.2018 13:13

Przez pierwszy rok umowa zlecenie, potem własna działalność. System prowizyjny. Można zarobić, ale jeśli realizujesz plany sprzedażowe. Jeśli nie, to nie zarobisz, a jeszcze dołożysz, bo telefon,komputer i samochód musisz mieć prywatny.

Tomek

Praca jak wiadomo trudna, na zleceniu, potem na własnej działalności. Mało kto sobie radzi, ale jak już sobie radzi, to dobrze zarabia. Nie wiem o co to bicie piany, agenci ubezpieczeniowi istnieli i będą istnieć. Jest to specyficzna praca, wymagająca odpowiedzialności i ogromnego samozaparcia, ale dobrze wynagradzana (jeżeli tylko robi się swoje a siedzi na (usunięte przez administratora) i narzeka).

Edyta

@Zocha Może powinniście jednak porozmawiać z zarządem Nationale-Nederlanden o tym problemie? W trakcie długich rozmów i negocjacji możliwie jest przecież jakieś porozumienie. Jak sądzisz? @ja Już jakiś czas temu pisałeś na forum - może od tego czasu złożyłeś już swoją aplikację. Jestem pewna, że użytkownik @Zocha udzieli Ci niezbędnych informacji.

Tomasz Kowalski

Nieporozumienie, dlaczego? Byłem na rozmowie we Wrocławiu, Manager Zespołu Sprzedażowego. Na wstępie napiszę, że mam bardzo duże doświadczeniem na stanowisku kierowniczym i ciężko mnie zaskoczyć, zacznijmy od początku: - os. rekrutując po przedstawieniu się prosi o podanie wstępnej decyzji po zakończonej rozmowie, ponieważ ,,potem ludzie nie odbierają telefonów". Natychmiast zapala się lampka, że coś jest nie tak - jak się okazuje, zdecydowanie jest. - kolejną rzeczą jest wymiana 2-3 zdań o motywacji itp. a następnie monolog o pracy Przedstawicieli. Kopiuj - wklej informacje ze strony internetowej, a moim zdaniem każdy kto poważnie podchodzi do pracy to informacje posiada. Kolejna lampka: na jakiej ja rozmowie jestem, manager, czy przedstawiciel? - Finał: na początku każdy musi być przedstawicielem min. kwartał, a potem może ubiegać się o stanowisko managera. Niepoważne podejście do tematu. Jeśli zaprasza się kogoś z kilkuletnim doświadczeniem na stanowiskach kierowniczych, ktoś aplikuje na takie stanowisko managerskie to nie robi się tego w ten sposób, że proponuje mu się stanowisko najniższego szczebla. Jak ktoś idzie do kina na konkretny film to nie puszcza mu się czegoś innego, a potem jest się zaskoczonym, że ktoś chce to za co zapłacił. Szanujmy swój czas i nie róbmy cyrku.

Woel
@Tomasz Kowalski 07.08.2017 15:51

Potwierdzam, że tak też było w moim przypadku, a na pytanie dlaczego treść ogłoszenia wskazuję inne stanowisko aniżeli jest proponowane usłyszałem iż to po to aby dostali jak najwięcej cv

PracownikNN
@Tomasz Kowalski 07.08.2017 15:51

Miałem podobną sytuację, jednak zdecydowałem się rozpocząć pracę jako przedstawiciel. Aktualnie jestem zadowolony z wynagrodzenia, natomiast mam wiele uwag do tego jak firma podchodzi do swoich pracowników. Wyznaczane są nie realne cele aktywnościowe, jest masa biurokracji tz. wypełniania bezsensownych tabelek, a realnie ludzi się nie szanuje (nie mówię tu o strukturze sprzedaży a o podejściu zarządu i centrali). Ogólnie mam mieszane uczucia co do samej firmy

Nowa
@PracownikNN 09.09.2017 08:19

Nie mam pojęcia o czym piszecie. Byłam na rozmowie w lutym, od początku marca zaczęła. Moje obowiązki na stanowisku Menagera to rekrutacja ludzi do swojego zespołu (buduje go od podstaw), szkolenie pracowników, wspieranie ich i pilnowanie by zespół wywiazywal się z założonych celów. MOGĘ dodatkowo wykonywać obowiązki przedstawiciela ale pod warunkiem, że nie zaniedbam tym swoich obowiązków menagerskich. Na pewno byliście na rekrutacji o stanowisko MZ w NN?

Zocha
@Nowa 27.03.2018 07:59

Jak zamierzasz pilnować zespół by się wywiązał z celów? Ciekawi mnie to?

Aneta M.
@Tomasz Kowalski 07.08.2017 15:51

Byłam w podobnej sytuacji. Tylko że ja aplikowałam na stanowisko ,,Specjalisty ds.rekrutacji i obsługi klienta''. Z ogłoszenia jasno wynikało, że praca miała mieć charakter stacjonarny i biurowy. Mam kilkuletnie doświadczenie zarówno w obszarze HR jak i obsłudze klienta. Przejechałam dosyć długi dystans. Przebieg rozmowy rekrutacyjnej zgadza sie z opinią ,,Tomasz Kowalski''. Po 15 minut rozmowy i monologu okazało sie, że ogłoszenie dotyczy stanowiska managerskiego(na które nie aplikowałam!) ale z góry uprzedzono mnie że przez najbliższe miesiące po podjeciu zatrudnienia musiałabym pełnić funkcje przedstawiciela D2D. Poczułam sie oszukana, byłam bardzo zła. Nie wdawałam sie w żadne dyskusje, grzecznie podziekowałam i wyszłam.

Edyta

@Ossus, czy rozmawiałeś z pracodawcą o swoich oczekiwaniach wobec wynagrodzenia za swoje obowiązki? O tym, że chciałbyś się rozwijać? Pracując dłużej pracownicy zwykle mają możliwość negocjowania wynagrodzenia, ale często trudno dostać podwyżkę bez własnej inicjatywy.

Implacedus
@Edyta 04.06.2018 18:10

a czy Edyto ty rzeczywiście jesteś tylko moderatorem tej strony? Bo jak analizuję Twoje wpisy to widzę że bronisz NN niczym Rejtan niepodległosci jakbyś tam pracowała

Zocha
@Edyta 04.06.2018 18:10

Skąd się Pani urwala? Co chce Pani negocjować.? Jedna umowa dla wszystkich. Wszyscy na działalności. Żadnych praw

Edyta

@zorro, wynika z tego, że warunki i atmosfera są przyjazne dla pracowników. Fanie, że firma prowadzi szkolenia ponieważ pracownicy mogą się rozwijać i nabywać nowych kompetencji. Najważniejsze dla pracowników jest też to, że firma otwarta jest na pomysły i propozycje pracowników, skoro istnieje możliwość podwyżek oraz negocjowania umowy.

Nie polecam
@Edyta 20.07.2017 19:38

Hej. Pracuje w NN 3 lata. Firma nie prowadzi żadnych szkoleń. Jestes sam!. Menager często bez wiedzy, w razie problemów kaze dzwonić na centrale 0 pomocy. Czeste zmiany w płatnościach o ktorych agent nie wie, dopiero jak otrzyma przelew na konto- prosi o pomoc menagera a On potwierdza, ze cos tam slyszal. Dalej jestes sam.W kontakcje z centrala dwie sprzeczne odpowiedzi. Naciski , plany sie powiększają. Dokupienia na rocznej polisie?? Za bledy centrali placi agent swoimi pieniędzmi. Zalaczniki do umowy sa podwieszane, jak cos nie pasuje to żegnają. Bardzo częsta rotacja. Najlepiej nie miec rodziny. Żadnych podwyżek tylko ciecia!!!

Przedstawicielka
@Nie polecam 12.08.2018 09:50

Pracuję w NN dwa lata i w tym czasie byłam na trzech szkoleniach więc nie wiem dlaczego nie byłeś/aś na żadnym. Co do menagera czy dyrektora to każdy może wypowiedzieć się za swój oddział. W moim oddziale i oddziałach przedstawicieli, z którymi rozmawiałam nie ma problemów. Zawsze jak mam jakieś pytania to w miarę możliwości odpowiadają. Oczywiście nie znają odpowiedzi na wszystkie pytania ale na większość.

Zocha
@Edyta 20.07.2017 19:38

Nie ma możliwości negocjacji niczego. Od 10 lat są obniżki wszystkiego

Edyta

@Implacedus, Zapewniam Cie jestem jedynie moderatorem tego forum. I powtórzę jeszcze raz: moim głównym celem jest aktywna pomoc jego użytkownikom w dowiedzeniu się czegoś o danym pracodawcy (tutaj o Nationale-Nederlanden Usługi Finansowe). A ponadto nikogo tutaj nie bronię. Jeśli posiadasz jakieś zdanie o tym pracodawcy, to śmiało możesz je tutaj wypowiedzieć. @Witold Masz na pewno sporo racji. Czy zatem Tobie praca w tej firma odpowiada?

Pracownik NN

Proszę nie mylić pojęć !! Stanowisko Przedstawiciela polega na nienormowanym czasie pracy . To nie jest umowa o prace ale działalność gospodarcza .Firma narzuca obowiązki raportowania,młodzi przedstawiciele musza się stawiać na sesje telefoniczne. Obowiązkowe zebrania .Darmowe dyżury w oddziale. Można zarobić dużo,można nic nie zarobić albo mieć minusowe wynagrodzenie jeżeli upadnie kontrakt do 2 lat. Musisz zaopatrzyć się w samochód ,laptop ,internet ,abonament telefoniczny,zakupić umówione spotkania z których dwie trzecie od razu ląduje w koszu,rozliczyć si z fiskusem,zatrudnić księgową. Te koszta są po Twojej stronie. Znam osoby które opuściły Ta firmy z potężnymi długami. Praca polega na spisywaniu polis ubezpieczeniowych ,trzeba dojechać do klienta.

Witold

Idealnych firm nie ma, tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!

Zostaw opinię o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży