3.3/5

Zostań Doradcą

Zostań Menadżerem

Proces Rekrutacji

Pracuj w Centrali

Warszawa - Nationale-Nederlanden Towarzystwo Ubezpieczeń Na Życie S.A.

5. Opinie o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży

Opinie o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży Warszawa

Nie przegap nowości o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży!

Klientka

15.04.2021 13:34

(usunięte przez administratora) Dzwoniłam na infolinie by zablokować pobieranie składek,zostałam poinformowana,że tak się stało. Teraz,’miesiąc później,została mi pobrana ponownie składka. Czekam na rozpatrzenie reklamacji,bo to jest jakaś kpina. Chcę odzyskać pieniądze.
    Wtf

19.07.2021 21:51

To nie miejsce na wylewanie żali klientów. Potencjalnego pracownika nie isteresuje jeden błąd danej osoby.

08.07.2021 10:22

Pracowałem 1,5 roku i odszedłem po znalezieniu pracy w moim zawodzie. Cięzka praca to prawda. Były cudowne miesiące gdzie zarabiałem 4 średnie krajowe, ale zdarzały się też że zarobiłem tylko na ZUS. Potem dopiero nauczyłem się oszczedzania a nie przejadania wszystkiego :-) Były dni że człowiek płakał ze złości jak "pewny" klient nie otwierał drzwi lub zwyzywał. Ale tak właśnie wygląda praca w sprzedaży. Nikt mnie nie (usunięte przez administratora) i nie oczekiwał niemożliwego, menadzer pomagał ile mógł, a odpadali i byli zwalniani a teraz piszą obrażające opinie, generalnie Ci którzy nic nie robili, siedzieli w domu i oczekiwali pensji za to tylko że są. Piszcie uczciwe opinie, po to jest krzywdzące dla innych. Ja już nie wrócę do biznesu sprzedażowego bo to niewdzięczna i najcięższa praca na świecie, ale fakt dobrze wynagradzana, auto kupiłem z 5 wypłat ( używane, ale niezłe :-) ) z normalnej wypłaty musiał bym odkładać chyba z 3 lata. Tyle w temacie i pozdrawiam.
    Hmm

27.05.2021 22:07

Praca w ubezpieczeniach polega na jak największej rotacji i nowych zatrudnieniach. Mam znajomego - lider grupy czy jak zwał tak zwał. On mówił prosto - ciągła rekrutacja młodych. Każdy z nich popracuje te 1-3 miesiące, Wciśnie coś rodzinie lub znajomym i wypad. Wiadomo, że rodzina nie zerwie polisy a znajomi, przyjemniej nie od razu. Owszem, są osoby zarabiające sporo ale to nie tak, że osoba z ulicy, oj nie nie :) Rodzina, plecy, znajomości - bez tego nie ma na co liczyć. Takie osoby ostają gotową listę klientów na wyłączność, którzy mają już ubezpieczenia i tylko przedłużają. I to nie tylko nn ale każde, wystarczy zerknąć na ogłoszenia, najwięcej jest dotyczących ubezpieczeń.

05.04.2021 20:37

Cześć, Ja pracuję dopiero 2 miesiąc i jestem zadowolona. U nas w biurze (Płock) jest bardzo fajna atmosfera i nasz kierownik jest bardzo pomocny i jak na razie jeździ ze mną na wszystkie spotkania. Niestety wszystko zależy gdzie się trafi, koleżanka z innego miasta na swojego kierownika narzeka. Wiadomo jest to praca na własnej działalności, ale dzięki temu nie muszę nigdzie przychodzić na 8 godzin i rozliczać się z przerw.

20.04.2021 23:51

My pracujemy zdalnie, nigdzie nie trzeba jeździć ( choć są tacy, co jeżdżą, bo tak lubią)

28.04.2021 21:55

Przepraszam namieszałem. Sprzedajemy głównie z biura, robimy też grupowki i wtedy jedziemy np. do szefa po wniosek. Jak sprzedaję z biura to zawsze mam kierownika obok
    Tomasz

23.04.2021 14:27

Ja jestem bardzo zadowolony. Pracuję 2 lata. Wiadomo, że czasem zdarzy się łapa, ale nie jest to więcej jak 4% sprzedaży ( u mnie).

04.02.2021 23:16

a

15.04.2021 19:14

tak
    Aleksandra

21.04.2021 21:07

zdecydowanie blad. Firma, w ktorej obiecane wsparcie jest slabe a obecnie jest straszona firma windywacyjna bez wytlumaczenia za co mam zwracac prowizje .. Zawalam tylko jedna polise otrzymujac 500zl prowizji a obecnie mam oddac prawie 1300zl
    Była agentka

14.04.2021 22:39

Niestety byłam młodziutka i trafiłam do tej firmy przypadkiem ponieważ od razu się do mnie odezwali obiecując fajne pieniądze. Na początek mojej przygody były szkolenia które zajmowały mnóstwo mojego czasu i obiecano mi za to 1000zł. Potem okazało się, że dostanę 1000zł pod warunkiem, że założę własną działalność gospodarczą i zrobię jedną polisę. Tą firmę zapamiętam do końca życia i była to dla mnie nauczka. Przestrzegam młode osoby które nie mają swoich oszczędności aby w to wchodzić. Zarobienie 3200zł podstawy pod warunkiem, że zrobię normę na 250zł a to nie jest mało i śmieszne premie. Nie dajcie sobie zamydlić oczu.. KAŻDĄ premię którą zarobiłam to zwróciłam. Nie przetrwała ŻADNA polisa przez dwa lata. Tą premię spłacam do teraz ponieważ dostaje listy od JDS Collection i jeśli nie spłacę wpiszą mnie do krajowego rejestru długów. Ostatni list dostałam po prawie 2 latach na kwotę 1500zł. Sama praca była ciężka.. Buttingi czyli chodzenie ludziom do drzwi i pukanie z moim menagerem, chodzenie do różnych firm, wydzwanianie do 100 osób dziennie bo dostawałam różne listy firm. Z 100 osób nie chciała się spotkać żadna i wmawiano mi, że to niemożliwe i bardziej muszę na nich naciskać. Wciąganie mojej rodziny w ubezpieczenia to była norma kiedy brakowało mi do normy to proponowali osoby z mojej rodziny. Na początku pracy dzwonisz do wszystkich osób a musiałam wypisać ich 100. Menager siedział obok i słuchał jak rozmawiam z tymi osobami i wciskam im spotkanie byle zyskać klientów dla firmy. Były miesiące kiedy nie dostałam żadnych pieniędzy ponieważ brakowało mi 50 zł do normy
    Dona

19.03.2021 11:09

Czy podczas podpisywania umowy o współpracę dostaliście informacje że gdy polisa upada, trzeba oddać również pieniądze za stałkę, a nie tylko za prowizje?
    noe

22.03.2021 13:42

nie informują o tym, jak i o innych sprawach
    Aaa

24.03.2021 20:37

Nie prawda zwracasz 100% w pierwszym roku (kasę dostajesz z góry za cały rok )i 50% w drugim tak ma większość towarzystw wszystko zapisane w umowie Firma jest super polecam współpracę można fajnie zarobić
    Anty

20.02.2021 09:55

Człowieku odpuść sobie. Po pytaniach, które zadaleś widać, że nie wiesz w co się pakujesz. Wszystko co mówią dziel przez dziesięć. Stracisz przyjaciół, nerwy, czas, pieniądze i szacunek do samego siebie. Czasy dobrej sprzedaży i fajnych zarobków dawno minęły.
    noe

07.03.2021 18:03

Potwierdzam, rekrutują stadami bez względu na doświadczenie, po to byś powciągał rodzinę, znajomych itd

26.12.2020 13:44

Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego po ponad dwóch latach firma nagle żąda zwrotu pieniędzy za przeprowadzone szkolenie? Zwolniłem się po dwóch miesiącach bo nie podobało mi się tam. Poświęciłem ponad miesiąc czasu uczęszczając na szkolenia, rozwiązując zadania na platformie w domu co wiązało się z praktycznie ośmiogodzinnym trybem pracy. Zapewniano mnie, że po ukończeniu szkolenia kwota którą otrzymam jest w pełni bezzwrotna. Mój manager narzekał nawet, że wiele osób kończy szkolenia i się zwalnia przez co firma na tym traci? W momencie zwolenia nikt nie powiedział ani słowa o zwrocie otrzymanej kwoty a nawet zostałem uspokojony, że ta kwota jest dla mnie za poświęcony czas. Teraz po dwóch latach otrzymuje groźby z wezwaniem do zapłaty albo w innym przypadku zostanę wpisany do krajowego rejestru dłużników.
    A.

21.01.2021 07:52

Podpinam się.
    Info

26.01.2021 22:29

Bonus szkoleniowy jest wyplacany warunkowo, akonto przyszlej sprzedazy jednej polisy. Jesli nie sprzedales zadnej polisy po podpisaniu umowy o wspolprace z firma - wyplacony bonus podlega zwrotowi. Jest taki zapis w umowie, wystarczylo przeczytac.
    Krzysiek

14.02.2017 09:46

Postaram się krótko i na temat. Jestem w NN od września 2016r - najniższy szczebel zaszeregowania - przedstawiciel finansowo - ubezpieczeniowy - umowa zlecenie. Na "nowej ścieżce wdrożeniowej" od 01.10.2016r. Mam 38 lat trochę - ok 14 lat - doświadczeń sprzedażowych z innych firm. Stwierdzam, że praca w NN jest jak na nasze standardy naprawdę bardzo przyzwoita, a zarobki dużo lepsze niż przyzwoite - przy jednym prostym założeniu - wiemy co mamy robić i jedna najważniejsza rzecz UMIEMY i CHCEMY to robić. Bawią mnie powyżej żale - jak nie ma sprzedaży nie ma kasy - to przecież oczywiste. Za siedzenie w biurze nikt w NN ale też i ŻADNEJ innej firmie sprzedażowej nie PŁACI Mamy kwartał na to żeby ogarnąć się na start - 2500 podstawy i plan 6000 produktywności - na kwartał czyli 2000 na miesiąc - śmieszna sprawa przy przeliczeniu, ze polisa za 100 zł to 1200 produktywności!!! - Czyli dwie polisy po 85-90 zł "załatwiają" nam sprawę na miesiąc (rozliczenie jest kwartalne) - mamy w tym czasie odbyć 20 spotkań - sporządzić 20 APO - warunek konieczny do wypłaty podstawy - o spotkania dba (ma taki OBOWIĄZEK) menager i w początkowym okresie chodzi z przedstawicielem na te spotkania. Więc trzeba naprawdę nieudacznika - mając naprawdę dobrą ofertę polis indywidualnych - szczególnie zdrowotnych - konkurencyjnych do innych firm - , żeby tych planów nie wyrobić. Od sprzedaży jest oczywiście prowizja i to całkiem przyzwoita (na nowej ścieżce to nawet 60% przy progu 8tyś produktywności w miesiącu), do tego konkursy z centrali i często oddziałowe. Tak naprawdę na start - pierwszy kwartał nie zarobiłem mniej niż 4 tys na czysto, Teraz jest to już więcej ale też i produktywność musi być na poziomie 12 tyś kwartał - stąd wyższe zarobki - proste. Po pierwszym miesiącu pracy przeszedłem na własną działalność. Pracuję ile chcę, kiedy chcę. Mam do dyspozycji menagera, a często dyrektora - profesjonalnie wyposażone biuro i bardzo dużo SWOBODY. Wkurzają mnie "jojczenia" młodzieży po liceum, że jet ciężko, nie wyrabiają, nie ma samochodu, komputera, paliwa. Może się ogarnijcie trochę. A nie piszcie pierdół na takim forum. Idźcie po maturze do Biedronki i wtedy dostaniecie benefity, samochody, komputery itp. Uważam że karta multisport, prywatna opieka lekarska medicover, 50 zł na tel, przyzwoite ubezpieczenie na życie i ogromna swoboda w pracy, przyjazna atmosfera - to całkiem nie źle na start. Może problem jest w tym, ze mając dobry produkt nie POTRAFICIE go sprzedać i tyle - biedra i macdonald - czekają.
    manager

01.08.2017 16:42

nie zła reklama , jesteś managerem czy rekruterem , znasz bardzo dobrze warunki , tylko mała podpowiedz w NN za 80 zł masz start dla młodych plus ochronę plus , nie za dobry produkt
    śmiech

23.10.2020 00:20

Tak to wszystko może być prawdą , tyle tylko ,że nic nie zarobiłeś tylko pożyczyłeś na 24 miesiace. Zapłać podatki i zus - tego nigdy nie odzyskasz. Twoje koszty związane ze sprzedażą to podarunek dla nich i tak już zostanie. a prowizje bedziesz zwracał....( pamiętaj ,że podatek od niej już zapłaciłeś - więc dokładasz do interesu) Powodzenia ! oni Cię potrzebują !
    Bart

08.10.2020 08:54

Super produkty, mega profesjonalizm - polecam!
    Kord

15.09.2020 10:49

Jakie sa realne zarobki w NN?

15.09.2020 10:16

Ile realnie można zarabić po 3-6 miesiacach? Na rękę, po odliczeniu ZUS, paliwa, itp?
    Magda

06.09.2020 19:47

chciałabym również podzielić sie swoją opinią o firmie po podpisaniu ubezpieczenia grupowego półtora roku temu nie widziałyśmy ani nie słyszałyśmy swojego opiekuna. Kiedy miałam problem zachorowałam i potrzebowałam pomocy z jego strony niestety nie otrzymałam go musiałam sobie radzić sama. Dla mnie jest to ewidentne łapanie klienta tylko na kasę i nić więcej, na dzień dzisiejszy rozważamy zmianę ubezpieczyciela. Na pewno nikomu firmy nie polecę.

07.09.2020 15:51

Dzień dobry Pani Magdo. Dziękujemy za podzielenie się z nami swoją opinią. Bardzo zależy nam na pilnym wyjaśnieniu tej sytuacji. Na ten moment brakuje nam informacji na temat firmy oraz Pani doświadczenia związanego z naszą firmą. Poprosimy o kontakt bezpośredni do nas. Prośba o kontakt z naszym Menedżerem, Jackiem Chojnackim pod adresem: [email protected]. Dziękujemy i mamy nadzieję nasz szybkie wyjaśnienie tej sytuacji.

26.07.2020 19:03

27.07.2020 14:08

Witamy, dziękujemy za podzielenie się opinią. Opisana sytuacja nie wpisuje się w nasze praktyki działania, dlatego zależy nam na jej wyjaśnieniu. Skontaktujemy się z naszym wewnętrznym działem jakości sprzedaży. Prosimy również o bezpośredni kontakt z opisem szczegółów sytuacji na adres mailowy: [email protected] Pozdrawiamy :)
    Alan

05.07.2020 15:39

Witam, Przestrzegam przed tą firmą.Moja firma podpisała z nimi umowę o prowadzenie programu PPK . Zarządali e-maile i telefony do pracowników którzy się wypisali z PPK jak również tych co przystąpili.Tylko my jako firma nie dysponujemy numerami telefonów.Posiadamy e-maile grupowe firmowe prywatnych brak. I tu szok pracownicy są nękani ofertami tego ubezpieczyciela i nacisk na naszą firmę by zrezygnować z naszego ubezpieczyciela. Ta firma utrudnia wypisanie z PPK proszą o kontakt z osobą co się wypisuje. Mamy skargii od pracowników. Tu też są prowizje od konta PPK i to nie małe. Planujemy zmianę bo firma NN nie spełnia oczekiwań.

07.07.2020 12:55

Dziękujemy za opinię. Bardzo nam zależy na priorytetowym i niezwłocznym wyjaśnieniu tej sytuacji. Jest to dla nas bardzo ważne, ponieważ opisana sytuacja nie wpisuje się w nasze praktyki działania. Niestety na podstawie tych informacji trudno jest nam wejść w szczegół. Uprzejma prośba o kontakt z nami pod adresem mailowym: [email protected] lub numerem telefonu 22 522 71 66. To pomoże nam w odniesieniu się do Pana opinii. Dziękujemy.
    Roksana

28.06.2020 15:00

Na początku miałam problem z wypłatą bonusu za szkolenie. Manager, który był wcześniej dyrektorem obszaru nie raczył poinformować mnie o tym, że są nazwy działalności nieakceptowalne przez NN. Tlumaczyl się tym, że nie wiedział o tym. Nie otrzymałam również jednego dokumentu od sekretarki, który był istotny do wypełnienia aby otrzymać pieniądze. Bonus szkoleniowy otrzymałam w końcu po około 2 miesiącach walki! Gdzie musiałam nasłuchac się jeszcze od sekretarki, że ona ma to w (usunięte przez administratora) (dosłownie użyła takich slow) a od managera, że jestem rozczeniowa osoba! Potem było tylko gorzej... Manager kazał mi wcisnąć ubezpieczenie komuś z mojej rodziny, abym otrzymała bonus w wysokości 3 tysięcy do wypłaty. Spisałam taka polisę dla mojej siostry, oplacilam ja za rok z góry ze swoich środków, bo taki był warunek i co się okazało.. Manager zapomniał, że zmienily się warunki jak mnie przyjmowal i tych 3 tysięcy nie dostanę! Uslyszalam od niego tylko słowo sory i tekst, ze każdy ma swoje problemy. Odradzam pracę w tej firmie, to co się tam dzieje przechodzi ludzkie pojęcie!!!!

16.05.2020 10:23

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?

04.06.2020 14:10

Witamy, dziękujemy za pytanie. Każda rekrutacja jest traktowana w sposób indywidualny, stąd czas na ostateczną decyzję również jest zależny od charakteru i specyfiki danej rekrutacji, w danym oddziale Sieci Sprzedaży. Jednak proces jest transparentny i zawsze informujemy o kolejnych krokach i potrzebnym czasie :) Dokładne informację na temat procesu rekrutacji, etapach i o specyfice pracy w naszej Sieci Sprzedaży znajdziecie na naszej dedykowanej stronie: https://www.nn.pl/kariera/siec-sprzedazy.html Pozdrawiamy!
    Sid

21.04.2020 10:44

Nie polecam tej firmy, mnóstwo nadgodzin (oczywiście niepłatne), kadra wyższego obiecuje wiele, rzeczy, których nie dotrzymują, brak możliwości rozwoju i szkoleń, duża spychologia, nikt nie chce za nic wziąć odpowiedzialności

21.04.2020 19:43

Witamy, prosimy o informację, czy zaistniała sytuacja, która jest opisana, tyczy się pracy w biurze głównym, czy współpracy w Sieci Sprzedaży? Wątek dotyczy Sieci Sprzedaży, gdzie np. nawiązując do "nadgodzin" - sam charakter współpracy wskazuję, iż zakres godzin "pracy" jest bezpośrednio ustalany przez Przedstawicieli, czy Managerów Sieci - nie ma górnego ani dolnego limitu. Prosimy także o bezpośredni kontakt za pośrednictwem [email protected] w celu wyjaśnienia powyższej sytuacji,

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży?

Kontakt - Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży

Topiel 12 00-342 Warszawa

Pytający

15.04.2020 15:54

Czy teraz, w okresie epidemii, ludzie chętnie podpisują nowe polisy na życie?
    Spokojny

21.04.2020 17:29

Pytający@ coś taki nerwowy, daj się NN trochę pochwalić jacy są wspaniali. Polecam przeczytać OWU o pandemii i wiesz wszystko o ubezpieczeniu. Czyli nie ma ;)

21.04.2020 19:27

Witamy, w nawiązaniu do OWU, to tak jak napisaliśmy powyżej: Zakres umów jest taki sam, jak w przypadku zawarcia polisy bezpośrednio u przedstawiciela. Co ważne, ochroną objęte są również zdarzenia będące skutkiem choroby Covid-19 ;)
    kandydat

04.03.2020 14:56

W tej firmie nie ma wypłat tylko 24 miesięczne zaliczki

13.02.2020 12:11

27.02.2020 13:26

Witamy, prosimy o bezpośredni kontakt za pośrednictwem [email protected] w celu wyjaśnienia sytuacji związanej z brakiem przelewów. Pozdrawiamy.
    kandydat

28.02.2020 14:43

W tej firmie kadra manegarska jest po to by cię mobingować bo mają z ciebie nadprowizję. Niby jesteś na działalności a nic nie możesz. lapsy są liczone do 2 lat. także nie zarabiasz tylko masz zaliczki na okres 24 miesięcy bo jak ktosśzrezygnuje oddajesz. Starsi stazem koledzy to twoja konkurencja. im dłużej pracujesz tym pętla lapsów sie zawęża i ciezko odejść. Nie polecam. 2 lata w bydgoszczy to o 2 za dużo. (usunięte przez administratora)
    Qwerry

23.02.2020 18:56

Czy polisy NN po zrabatowaniu sa konkurencyune do innych na rynku ?

24.02.2020 12:04

Witamy, zachęcamy do pełnego zapoznania się z naszą ofertą na stronie www.nn.pl lub poprzez umówienie się z naszymi ekspertami ubezpieczeniowo-finansowymi. Lista placówek wraz z konkretnymi przedstawicielami i kontaktem do nich dostępna jest tutaj: https://www.nn.pl/dla-ciebie/kontakt/placowki-i-przedstawiciele.html Nasi Przedstawiciele służą swoją ekspertyzą i chętnie się z Państwem spotkają w celu zebrania potrzeb oraz oczekiwań, na podstawie których zaproponują najlepsze rozwiązanie ubezpieczeniowe.
    Nana

12.12.2019 13:15

Czy ktoś z byłych pracowników kto otrzymał wezwanie do zapłaty z reprezentującej NN firmy windykacyjnej zapłacił to? Czy doszło do skierowania przeciw Wam sprawy do sądu?
    A.l.a

21.01.2020 13:50

Polisa musi trwać conajmniej 2 lata. Jeśli klient zrezygnuje wcześniej z opłacania składek, to oddajesz całość prowizji, którą otrzymałaś. Jeśli klient opłaca polisę przez rok i wtedy rezygnuje z niej, to oddajesz 50% prowizji. Czyli tak naprawdę przez 2 lata od podpisania polisy martwisz się czy klient będzie ją opłacał. A są różne sytuacje losowe i ludzie przestają płacić składki... a Ty na tym tylko tracisz.
    Michał

29.01.2020 16:22

Przede wszystkim jeśli pracujesz na stałce to pamiętaj, że oddajesz prowizję stałki już nie. Jak wy to sobie wyobrażacie? Sprzedacie polisę za 3000 rocznej składki, dostajecie z tego od razu roczną prowizję, klient rezygnuje i firma zostaje bez klienta i z waszym wypłaconym wynagrodzeniem. P
    Zbych

22.12.2019 14:30

Witam, opiszę moją rozmowę rekrutacyjną. Po pierwsze w ogłoszeniu na portalu OXL podają, że wynagrodzenie składa się z części stałej + premii sprzedażowych. Nieprawda. Nie ma podstawy. Musisz założyć działalność, nie ma innej opcji. Własny samochód, pozyskiwanie klientów na własną rękę, najlepiej zacznij od rodziny - gdy to usłyszałem, uśmiechnąłem się i zacząłem rozglądać za drogą do wyjścia. Wierzę, że pieniądze mogą być wysokie, natomiast z rozmowy wynikało, że rotacja jest ogromna, skoro "menedżer głównie zajmuje się przygotowaniem nowych osób". Gdyby praca była dobra, nie mówilibyśmy w liczbie mnogiej o nowych pracownikach i o szkoleniu ich jako prawie jedynym zajęciu menedżera. Przy okazji widać, że zależy im na znalezieniu pracownika bardziej niż potencjalnemu kandydatowi na znalezieniu pracy. Chcą każdego.
    Anty

02.12.2019 14:35

W branży od 2006 roku. Dobre czasy dawno minęły. Wysokość dzisiejszych planów doskonale odzwierciedla stan rynku ubezpieczeń. Dawniej 20 000 - 30 000 produkcji to był ktoś, dzisiaj 6000 i jest się liderem. Dramat. Rynek indywidualnych ubezpieczeń jest zniszczony a winne temu są same towarzystwa. Zalanie rynku grupami otwartymi, zatrudnianie coraz to młodszych "specjalistów", menadżerów, dyrektorów, koszmarna papierologia. Kiedyś rozmawiało się z klientem. Dzisiaj wyrabia się plany i wypełnia papiery. Co do NN...kompetencje agentów i kadry to równia pochyła. Gdy zaczynałem miałem szacunek do menagera i dyrektora. To byli agenci, którzy zjedli zęby na sprzedaży. Dzisiejsza kadra to "pozytywnie nakręceni goście" w garniturach, z grupką znajomych, których ściągają do roboty obiecując złote góry. Ludzie, często bez wiedzy i skrupułów. Plan ponad wszystko. Wcisnąć klientowi i zapomnieć. Nieważne, że miał raka. Ma przecież potrzebę to trzeba sprzedać, a że nie wypłacą świadczenia....kadra za to nie odpowie. Plany wyrobi, kasę weźmie. Młody agent będzie w euforii. Parę tysięcy zarobi. A klient? Może nie zachoruje ponownie więc wszyscy będą szczęśliwy. Za dwa trzy lata kadry już nie będzie, agentów również. Z tym, że ci pierwsi pójdą menagerować gdzie indzie a dla tych drugich zacznie się rozpacz. Ogólnie nie polecam. To jest robota dla starych agentów z portfelem. Młodzi niech szukają czegoś innego.
    zainteresowana

21.10.2019 14:56

Proszę o informację : czy jest tu ktoś, kto pracował w NN STALOWA WOLA? Chcę uzyskać nieco więcej obiektywnych informacji o tym oddziale.
    Byly

27.10.2019 20:33

Odradzam. 1-2 m-ce wystarczy aby się zorientowac, że zostajesz bez pomocy. W pierwszym miejscu każą Ci robić polisę dla siebie lub sowojej rodziny. Odradzam takich praktych, ponieważ docelowo będziesz miała dług u komornika . Znajomi oddają od 2 do 20 tys.Firma od razu sprzedaje dług, nie ma masz się dogadać.

27.09.2019 14:33

W jaki sposób zgłosić anonimowo molestowanie seksualne w Nationale-Nederlanden? Firma ma jakąś procedurę?
    Były agent

20.10.2019 16:32

Tak jasne, napisz na maila- anonim a od razu dyrektor oraz cały oddział będą wiedzieć. Pracowałem tam 5 lat, wie wiem jak jest.

23.10.2019 10:23

Zapewniamy, że każdy mail napisany na skrzynkę [email protected] jest całkowicie anonimowy, jak również każdy zgłoszony temat jest traktowany przez nas bardzo poważanie w celu jego jak najszybszego wyjaśnienia.
    NN Agent

23.08.2019 15:34

(usunięte przez administratora) jedyna firma w której za wykonaną pracę musisz oddać pieniadze.. Ty odchodzisz nikt nie przejmuje Twoich Klientów a Ty oddajesz prowizję. NIE POLECAM.... Idz sprzedawać warzywa na targu zamiast pracować dla nich.. Popełniłam okropny błąd, mam na głowie firmę windykacyjną, specjalny dział w NN, aby ścigać Agentów....
    Oskar Z

21.10.2019 22:08

Do roku całość po roku do dwóch lat 50 %. Co ważne dla nowych przedstawicieli wynagrodzenie składa się z podstawy czyli 3200 zł plus prowizja czyli minimum 800 zł przy polisie na życie by wyrobić normę. W takim razie dostajesz 4000 zł za jedna polisę a jeśli upadnie oddajesz 800 albo 400 wiec no bez paniki.

01.10.2019 14:05

Jolka

01.10.2019 22:00

I co udało Ci się uzyskać tym pozwem? Ktoś poniósł rzeczywiste konsekwencje?

27.09.2019 11:55

Czy w NN funkcjonuje procedura anonimowego zgłaszania molestowania seksualnego?
    &&&

05.12.2018 20:38

Mam pytanie. Czy jeśli po odejściu z NN upadnie któraś z moich polis, zwrócą się do mnie o oddanie tego co zarobiłam?
    PUF

20.08.2019 22:23

zapomniałaś wspomnieć że dostałaś prowizję za rok z góry gdy klient wpłacił np tylko za 1 miesiąc :)
    Robson

11.09.2019 04:40

To jakiś lokalny akwizytor z Zarządu musiał wpaść na to, że oddawać forsę za polisę ? Co to jest, średniowiecze ?
    Katarzyna

04.09.2019 13:23

Witam serdecznie Niestety dział Hr po zakończonym assesment center nie dał mi informacji zwrotnej. Nie oczekuje zatrudnienia, ale każdy kandydat powienien feedback otrzymac, zwlaszcza, ze podczas rozmowy zostałam o tym poinformowana. Nie każdy kandydat otrzyma pracę, bo na tym polega selekcja kandydatów w procesie rekrutacji, ale informacja zwrotna, w tym negatywna jest konieczna i stanowi również wizytówką firmy.
    niedlaoszutów

11.06.2019 15:34

Szanowni Państwo, Gorszego gówna nie widziałam. To piramidka bazująca na Twoich człowieku znajomych i rodzinie którą masz podpisać, a jak skończą się Twoje kontakty to musisz zrezygnować bo bazy ta firma nie ma żadnej. A i jeszcze jak zrezygnujesz to musisz oddać prowizje. Managerowie to pajace. Współczuć tylko prezesowi, że musi tym zarządzać. Maż z żonką pracuje w jednym zespole po to, żeby dwa razy kasę wziąć za jeden life. Wstyd iść na spotkanie z managerem bo okazuje się, że nic nie wie i jeszcze słoma z butów mu wystaje. Nawet nie umie zachować się przy kliencie. Jak produkt finansowy może być sprzedawany w takiej dziurze z obdrapanymi ścianami??? Proszę omijać szerokim łukiem pracę w tej firmie. Produkty jak każde inne, ale praca okropna. W PZU Cię z kawą przywitają i mają tańsze produkty, a tu drożyzna i nawet kawy Ci nie zaparzą bo ekspres nie działa. ŻENADA!
    PUF

20.08.2019 22:25

jesteś z konkurencji :)
    ala

14.08.2019 13:28

mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing, inwigilacja, zastraszanie brak kultury osobistej przełożonych , zmuszanie do nieetycznych zachowań wobec klientów , wszyscy o tym wiedzą i nikt z tym nic nie robi ... Na szczęście są inne towarzystwa oparte o inne wartości wobec klienta i wspólpartnera w biznesie
    ciekawy

15.12.2018 13:47

Mam pytanie, gdyż zastanawiam się nad pracą w NN. Jak wygląda sprawa jeżeli nie wyrobię wyznaczonego planu? Co z moim wynagrodzeniem?
    Pajdzia

26.04.2019 13:26

Co to znaczy "upadna polisy" ?
    A.l.a

09.08.2019 12:38

To oznacza, że klient przestaje opłacać składkę. Po prostu przestaje płacić za polisę i taka polisa, mówiąc potocznie, upada (chyba po 3 miesiącach, gdy klient przestaje płacić). Oddajesz wszystko to co zarobiłaś z prowizji.
    Stefan K.

04.08.2019 23:12

Witam, a ja tak z innej beczki. Chcę rozwiązać z nimi umowę o współpracy. Jakieś rady od byłych PUF? Robili wam problemy? Istnieje możliwość zakończenia umowy ze skutkiem natychmiastowym? Podpisana w lutym br.
    poczatkujacy

02.07.2019 02:01

Ile czasu mija od rozpoczecia szkoleń do rozpoczecia pracy ?

05.06.2019 22:22

Zocha

14.06.2019 23:25

A to ciekawe że na baby? (usunięte przez administratora)to akurat fajny gość

Zostaw merytoryczną opinię o Nationale-Nederlanden: Sieć Sprzedaży