PKN ORLEN

Płock

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 179 ocen.

Opinie o PKN ORLEN

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKN ORLEN

wałkinawałku

nie wiem jak PKN Orlen w Płocku się miewa ale jeśli chodzi o stacje jedną z kilku w powiecie raciborskim to jest to chyba jedna z najbardziej ubogich stacji wśród całej działalności Orlen. Prowadzący mega skąpiec , wszyscy , którzy trochde go już znają odrazu mówią , że u niego się nie zarobi. Wypracowaną marże wypłaca uzasadnieniem , że pozostali pracownicy dłużej pracują to dostają więcej, ch..u...i.. z tym , że efekty marży są podobne. A różnica w wypłacanej premii sięga nawet i 200 zł. Nie mogę tego zrozumieć, że 17km dalej jest kolejna stacja, te same procedury etc. a pieniążki czarująco inne. Zresztą co góra nie dowidzi to się po ciuchu załatwia jak zauważyć się już zdązyło. Wielce państwówka, na co w ogóle pranie mózgu pracownikom stacji robicie jak prowadzący w c.i.ula leci, chce dobrze etc a w praktyce ani na horyzoncie nie widać teoretycznych chęci ....

Damian

Jeżeli dla Ciebie ponad 2 tys. za 16 dni pracy dla osoby praktycznie bez doświadczenia to mało to faktycznie idź do marketu za 1500zł. Chcesz mniej zmian/więcej to powiedz. W markecie sie nie sprząta? Teren sklepu jest zdecydowanie większy, chyba że stacja to MOP. Święta świętami, moźna to pracownikom wynagrodzić z pozytywnym oddźwiękiem. Uprzedzę pytania, nie prowadzę stacji franczyzowej. Sam nieco wyżej podałem przykład stacji 4416 Wrocław, na której pracowałem jako kasjer. Myślicie, że gdyby coś z kierowniczką byłoby nie tak to męczyłbym się z nią 3,5 roku na stacji w rodzinnym mieście, a potem zdecydował się na dojazdy 70 km dziennie?

Damian
@pracownik 17.09.2017 21:20
kto na stacji Orlen zarabia ponad 2000zl chyba jedynie kierownik

Grubo byś się zdziwił. Wystarczy chcieć i się w pracy wykazać.

anonymous
@Damian 25.11.2016 12:54
Jeżeli dla Ciebie ponad 2 tys. za 16 dni pracy dla osoby praktycznie bez doświadczenia to mało to faktycznie idź do marketu za...

16 dni x 12 h to 192 h . 2000 / 192 h to 10,40 zl /h masz etat 192 - 176 = 16 h nadgodin za 0 zl a siweta sobboty i niedziele to co ?

Pam

Witam moj problem twki w tym ze co miesiąc mam tylko 1 weekend wolny a resztę musze pracowac., w sumie jest nas 6 osob ale tylko ja i kolega ktory ma um.zlecenie tyllko na weekwndy bp jest studentem. Ale chodzi o fakt ze oprócz tego studenta tylko ja pracuje w weekendy .! Pozostale osoby nie .czy tak moze byc? Rozmawialam juz wiele razy z kierownikiem mowi ze bedzie ok potem kolejny grafik i ta sama sutuacja ..dodam ze grafik ustala jego zona Ktora pracuje z doskoku. Co robic? Pomocy.

PRACOWNIK POMORZE

Witam Mam konkretne pytanie w kwestii podziału premi za sprzedaż , tzn. czy premia otrzymywania przez Prowadzącego za sprzedaż ( Verva, ppn-y, paliwo total) powinna być dzielona na samych pracowników czy także na Prowadzącego ? Kolejne pytanie czy ta premia powinna być wyliczana z kwoty brutto czy netto jaką otrzymuję Prowadzący ? Bo z premi podanej na liście płac jest jeszcze raz pobierany podatek.

Mała

Witam;Ja pracuje na stacji około 2 lat i bum zwolnili nam prowadzącego dla mnie i całej załogi dramat super kierownik dlaczego musiał odejść nie wiem. Zarabialiśmy około 2200 bardzo bałam się zmian tym bardziej ,że nie chciałam stracić tej pracy powód dobre pieniądze i system zmianowy 14 zmian na 12 godz. Stało się lawina ruszyła przyszedł nowy prowadzący i szok fajny gość wszyscy którzy zdecydowali się zostać dostali umowy o prace system zmianowy 14 zmian na 12 godz. I te same pieniądze wręcz trochę większe . Wniosek krótki jeśli prowadzący jest uczciwym i dobrym człowiekiem wtedy na stacjach paliw jest dobrze .

Janusz

Pracuje na Orlenie jako podjazdowy, ogólnie robota cholernie śmieszna :D ponieważ ''nie wiem'' za co mam 2500 zł czas nawet więcej, co miesiąc. 15 dni pracujących bez noce w msc a taki pieniądz za lekka bez stresowa robotę, verva sama się sprzedaje, nie trzeba robić glupa z siebie wciskając ją klientom lub stosować różne wałki stosowane na inny stacjach . Pozdrawiam podjazdowych

Marconi

Słuchajcie koledzy z branży, może ktoś mnie uświadomi jak wygląda organizacja pracy na stacji typu MOP? Jak wygląda kwestia zarobków, struktury organizacyjnej (PSP, Kierownicy Zmian itd.)? Bo ploty mówią tak cudowne sprawy, że aż nie chce się wierzyć. Jeżeli ktoś pracuje na tego typu stacji, prosiłbym o rozwianie moich wątpliwości. :)

Kamil

Stacja 4416 super szefowa i ludzie. Zarobki bardzo dobre szefowa uczciwa i miła. Z czystym sumieniem mogę polecić wszystkim prace w tamtym miejscu.

Anson

Ja pracuję już na Orlenie 6 lat z tym samym prowadzącym w właściwie prowadzącą. Ekipa ok, raczej ta sama choć zdarzy się że ktoś odejdzie raz na rok. Zarobki ... Nigdy nie dostałam 1500 zł. Najlepszy miesiąc miałam 2400 zł a najgorszy jakieś 1650... Wszystko zależy od prowadzącego. Moja jest normalna osoba która pracowała za kasą kiedyś i wie jak to jest więc robi wszystko żeby nas zachęcić do coraz lepszych wynikow. Ma gorsze dni, jak każdy i to jest normalne ale nie można na nią narzekać. Praca jak praca. Nigdzie nie ma tak że przez 8 lub 12 h leżysz. Nocki i święta bolą ale idzie się przyzwyczaić . Jest czas na kawę i wygłupy i jest czas na pracę. Nie narzekajcie bo naprawdę można trafić gorzej.

Nenuial

Pracuję na stacji Orlen w Białymstoku ok. 2 lata. Stacja mało ruchliwa ale kasa ok. Najmniej dostawałam ok 1500, w tej chwili od początku roku juz mniej niż 2300 nie mamy. Więc jak widać co stacja to obyczaj.

Jj

...

jimmy

Wychodzi jakieś 12zł netto za godzinę. Przy tym zakresie obowiązków i braku potrzeby posiadania doświadczenia stawka wydaje się ok :) 14 dni pracy i 16/17 dni wolnego w miesiącu - super sprawa :)

lulamae90

Chciałabym zapytać o rozmowę kwalifikacyjną do Działu Zakupów: - czy jest ona prowadzona w języku angielskim? - jak w przybliżeniu wygląda udział w Assessment Center? Pozdrawiam.

Eva
@lulamae90 07.06.2017 22:00
Chciałabym zapytać o rozmowę kwalifikacyjną do Działu Zakupów: - czy jest ona prowadzona w języku angielskim? - jak w przyb...

Na jakie stanowisko wg ZUZP? Jakiego wynagrodzenia można sie spodziewać na stanowisku specjalisty, jakie widełki?

gucio

Okolice Częstochowy wyplata 1600- 1700. Jak była premia za superstacje to wyplata 1850. Nigdy nie było wypłaty większej niż 2000..... Oczywiście mowa o wypłacie na rękę

Layla

Ogólnie praca w porządku, dużo zależy od Prowadzącego. Zdarzają się zmiany że jedna osoba pracuje nieprzerwanie 20-24 godziny. Innym razem trzeba przyjść na połowę zmiany dziennej i w tym samym dniu iść na nockę (6-7 godzin przerwy od pracy podczas doby). Pieniądze też zależą od tego jak Prowadzący je rozdysponuje.

Byk

Miały być podwyżki dla pracowników obsługi klienta Miały być nowe ubrania A zostało co?.... dalej praca za najniższą krajową. Ubrani jesteśmy w stare, pasiaste rodem z Auschwitz koszule. Nic się nie zmienia na lepsze... nic....

Zainteresowany pracownik

Drodzy, większość opinii dotyczy pracy na stacjach a chciałbym poznać opinię pracy w biurze a dokładnie w dziale zakupów. Nigdzie nie ma informacji na ten temat, więc podejrzewam, że jest dobrze :). Na pewno znajdą się osoby które pracują/pracowały w koncernie w tej dziedzinie. Zapytam nawet bardzie szczegółowo: 1. Jak wygląda praca w OPEX na stanowisku specjalisty/starszego specjalisty? 2. Jaki jest zakres zadań/liczba prowadzonych projektów w roku/ przetargów? 3. Czy często występuje wewnątrz rotacja na stanowiska managera? 4. Czy jest to praca rozwojowa i każdy inny pracodawca będzie robił wszystko aby wyciągnąć go z Orlenu do swojej korporacji ? Dzięki za info.

Gosia

Pracowalo mi się dobrze, ale wyczerpujące są dni kiedy wszyscy maja wolne, a Ty stoisz za kasa. To jest trochę frustrujace, ale załoga była super i szef tez w porządku, najgorzej kiedy odwiedzał nas kierownik regionalny, trochę mu odbijało, ale taka jego rola. Pozdrawiam

Petunia

Powiem wam, że pracuje we Wrocławiu i narzekać nie mogę. Wszystko zależy od prowadzącego, ja akurat miałam szczęście i spokojnie za 9 dni pracy mogę zarobić 1500 zł, praca nie jest lekka, szczególnie ze względu na zmiany po 12 godzin, ale można to nadrobić dobrą atmosferą w pracy. :) Ekipa świetna, szef też super, zarobki spoko jak na pracę bez wymagań. Wszytko zależy gdzie się trafi, ile stacji tyle opinii. :)

qba_
@Petunia 10.05.2017 21:47
Powiem wam, że pracuje we Wrocławiu i narzekać nie mogę. Wszystko zależy od prowadzącego, ja akurat miałam szczęście i spokojni...

Petunia proszę napisz do mnie na maila qba_@interia.pl. Mam kilka pytań.

mexx

ja.p. pracowalam w biedronce ciezko ale nie beznadzijenie---1800zl poczta polska beznadziejnie ale weekekndy wolne ,noce x2 na rok awy.dorabiacie jakis ajentow ,moze mieszkam w duzym miescie ale nigdy bym za taka kase nie poszla robic.w.kasynie mialam3500tysia i podejrzewam podobna odpowiedzilanosc

Klient

Zgierz - Kurek. Oszukali klienta na setce wódki a mnie chcieli oszukać na 10 złoty na 2 paczkach papierosów, to nie pierwszy raz.

Damian
@Pracownik 24.05.2017 19:55
Jeżeli Cię ktoś oszukał na tej stacji to poproś kierownika ,chętnie sprawdzi i wyjaśni tą sytuację .Pamiętaj że najłatwiej...

I oby więcej takich pozytywnych przykładów! Na pewno nie pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni.

nnn
@Damian 10.06.2017 22:58
I oby więcej takich pozytywnych przykładów! Na pewno nie pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni.

Mam pytanie do osób pracujących na stacjach Orlen na których jest bistro 2.0. Ile macie za miesiąc na rękę? U nas jest to od kilku miesięcy-obowiązków jest znacznie więcej (krojenie warzyw, przygotowywanie na bieżąco kanapek mycie gn-ów, mycie sokowirówek ciągłe sprawdzanie terminów przydatności do spożycia wszystkiego....) Jednak przed wejściem w życie tzw. O!SHOPA miałem na rękę 1500-1700 na miesiąc,teraz jeszcze nie dostałem wypłaty mniejszej niż 2000zł-14 zmian 12-sto godzinnych na miesiąc.

pracownik

"ORLEN nadal jedynym reprezentantem Polski wśród najbardziej etycznych firm świata" - to dopiero jaja w berecie!!!! Firma która ustawia przetargi na wiercenie otworów i od lat wygrywa jedynie słuszna korporacja Schlummy (z branży wiedza o jaka firmę chodzi) wydaje 2-3 krotnie więcej na otwory, a są to potężne miliony, jest firmą najbardziej etyczną w Polsce????. Nigdy nie będzie miała na uczciwe zarobki dla zwykłych pracowników . Ciekawe że taki proceder był za PO i jest za PIS, widać beton trzyma się nieźle.

Małautkaczarnutka

Pracowałam już w paru firmach .Przez przypadek trafiłam na stacje w Bytomiu Orlen ,moja kierowniczka to fajna i normalna osoba .Wypłata zawsze mnie zadowala .Ekipa zgrana czasem dochodzi do małych starć,ale gdzie ich nie ma .Cieszę się , że trafiłam do takiej kobiety i na stacje paliw .Dużo się nauczę

Kasia
@Małautkaczarnutka 21.03.2017 22:30
Pracowałam już w paru firmach .Przez przypadek trafiłam na stacje w Bytomiu Orlen ,moja kierowniczka to fajna i normalna osoba...

Tak, uczysz się robić hot Dogi i przeżyć za 1500. A ci sa siedza nad Toba maja miliony z Twojej pracy Gratuluję.

Mateusz

Witam, kończę studia na Wydziale Bezpieczeństwa Cywilnego pracą inżynierską na temat bezpieczeństwa pracy na stacjach paliw. W związku z tym mam prośbę do osób, które pracują lub pracowały na stacjach paliw o wypełnienie tej krótkiej ankiety. Całość zajmie nie dłużej niż 2 minuty. Z góry wszystkim dziękuje. (usunięte przez administratora)

Jacys

Witam. Pracuje na stacji paliw pkn orlen kolo poznania. Dosyc ze kazda stacja orlen pracuje w swieta w weekendy lub inne jeszcze dni to ch*ja z tego maja. Nawet nie zaplaca ci za swieta ktore musisz spędzaćna stacji i izolowac sie od rodziny. Dostajesz nedzne wynagrodzenie 1550 teraz te 1600 to pracownik ktury wynajmuje mieszkanie bo chodzi do szkoly/studia nie jest w stanie wyrzyc. Niewiem niech ci do gory co siedza przemysla swoje postepowania ze oni maja zycie niewiadomo jakie a zwykly szary pracownik musi pracowac za marne pieniadze to jest smieszne. Przemyslcie te slowa płacie z zmiany swiateczne weekenowe itp bo takim podejsciem za duzo nie znajdziecie pracownikow...

Baśka

Praca faktycznie ciężka za marne pieniądze, ta sama kasa za święta i dni normalne, premia jak się spodoba kierownikowi. Do tego kierownicy lubią zrzucać swoją robotę na pracowników. Do tego są łamane prawa pracowników. Tu pozdrowienia dla kierowniczkow którzy zrywają umowy z kobietami które wracaja do pracy po macierzyńskim!!! Jedynym plusem jest to ze pracuje się 15 zmian w miesiącu przy 12/24

kika 60

Pracuję na stacji ORLENU w Świnoujściu, u Pana Wojtka P. Na stacji, jak to na stacji, raz lepiej, raz gorzej. Generalnie nie jest źle....tylko te pensje, mogły by być nieco lepsze. Za to szef, p. Wojtek jest super. Wyrozumiały, nieczepialski i ludzki. Ps. Obserwując poprzednie wątki, mogę stwierdzić, że u nas wszystko jest płacone na czas i pod tym względem jest wzorowo.

Damian

To co napisał anon to ma w tym bardzo wiele racji.

Damian

Następny co ocenia CAŁOŚĆ, nie pojedyncze jednostki... A jednostką jest konkretna stacja, nie cała sieć razem wzięta.

patryk

hehehe dobre 2000zl. ja jeszcze na oczy noe widzialem tam jak pracowalem 1500zl za 16dni pracy po 12godzin owszem :)

Asiulka

Na Orlenie pracowałam ponad rok (woj. Dolnośląskie).Praca na na początku wydaje się trudna do ogarnięcia. Bynajmniej ja miałam takie odczucie. System nocki, dniówki po 12h do najlżejszych nie należy, bywały dni, że spało się na stojąco ze zmęczenia...ale w żadnej pracy się nie leży, zarobki były ok bo i pracodawca fajny, a nie jakiś sknera :) umowa o pracę po trzech miesiącach okresu próbnego, pochwały od szefa, które motywują do dalszego działania :)

patryk

zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca

patryk

zarobki spoko ??? za tyranie w nocy , drugi etat z kasjera na sprzatacza , i w sumie trzy etaty bo gastronomia dochodzi niedlugo swieta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byc w pracy i to na kasie w markecie wiecej zarobisz , a robi sie tylko dniowki i swieta wolne , za najnizsza krajowa to nie warto pracowac na stacji!!! robilem na roznych stacjach ale orlen to smietnik a nie praca

Damian

Dlatego powtórzę raz jeszcze, że cierpią te stacje, gdzie jest w porządku. A mogę kilka z Dolnego Śląska wymienić, z Wrocławia i okolic. Sam mam problem przez to, że ludzie czytają opinie, robią ogólny obraz całej sieci, a potem wszyscy cierpią, jest problem nie z zatrudnieniem dobrej osoby, a w ogóle kogokolwiek. Bo skoro ktoś gdzieś zarobił 1400 z premia, to jest tak wszędzie. Taka osoba odchodzi, pocztą pantoflową przekaże dalej i ludzie mają w nosie pracę na stacji. Co z tego, że zaproponuję dużo lepsze warunki, skoro przez kiepskie komentarze mam brak odpowiedzi na CV? No chyba mi nie powiecie, że możliwość zarobienia grubo ponad 2 tys. jest złą propozycją?

Karolcia1990
@Damian 24.11.2016 23:44
Dlatego powtórzę raz jeszcze, że cierpią te stacje, gdzie jest w porządku. A mogę kilka z Dolnego Śląska wymienić, z Wrocławia...

jakie stacje na dolnym slasku tyle placa?

Damian
@Karolcia1990 16.01.2017 10:35
jakie stacje na dolnym slasku tyle placa?

Wklejam swój cytat sprzed kilku miesięcy. "Witam, Pracowałem na Orlenie nr 4416 Wrocław, ul. Żmigrodzka (stacja wylotowa w kierunku Poznania). Pracę mogę oceniać w samych superlatywach. Zgrana załoga, super szefowa, atrakcyjne zarobki. Nigdy nie było problemu, żeby się z kimś zamienić, gdy była potrzeba konkretnego dnia wolnego w pracy. Szefowa przede wszystkim LUDZKA, potrafiąca zmotywować do pracy. Zarobki bardzo fajne, do tego różne konkursy, za które była dodatkowa premia pieniężna (np płyny do spryskiwaczy, Super Stacja Paliw). Pracowałem tam od początku istnienia stacji (kwiecień 2014) do marca 2015. Załoga od samego początku praktycznie się nie zmienia (są one kosmetyczne), co także dobrze świadczy o tej stacji. Więc jeśli ktoś jest rzetelny, konkretny i zależy mu na pracy, to tam będzie zadowolony :)" Dodam tylko tyle, że z tą szefową zdecydowałem się przejść ze stacji z rodzinnego miasta, aby dojeżdżać 70 km dziennie do pracy. Inne stacje są w niedalekim pobliżu tej konkretnej.

irys

Każda praca ma swoje plusy i minusy. I to chyba normalne, że osoba, która wyrobi więcej w programie premiowym, może dostać większą kasę. Ale są też sytuacje, że ktoś się nie wyróżnia sprzedażowo to w czym innym jest ponad innymi i to też trzeba docenić. Płacenie za braki w towarze? Dla mnie osobiście to jest skandal. Znam takie miejsca gdzie jest to praktykowane. Rozumiem braki w fajkach, czy w wódkach - tu pracownicy mają na to wpływ. Pracuję na stacjach paliw od jakiegoś czasu i uwierzcie mi, że można trafić na uczciwych kierowników, którzy nie są nastawieni tylko na zysk i krojenie z pracowników za każdą pierdołę. Znam nawet przypadek, że kierownik wypłacił nagrodę za Super Stację Paliw osobie, która nie przepracowała pełnego kwartału i w momencie przelewu nagrody nie była już pracownikiem stacji. I są stacje, że w przypadku braku w towarze to pracownicy płacą tylko za w/w towary. Chyba, że ich wina (np źle przyjęta dostawa czy brak zwrotu gazet) nie ulega wątpliwości. I zarobki także są w porządku.

melbi
@irys 19.11.2016 23:55
Każda praca ma swoje plusy i minusy. I to chyba normalne, że osoba, która wyrobi więcej w programie premiowym, może dostać więk...

z tego to widze to git ze wybrakam biedre 1600do reki premie co3miechy ,dwa razy do orku bony ,jest praca fizyczna ale to koledzy na sklepie ogarniaja warzywa cz y magazyn a ja siedze na kasie i moge miec +-10zl,,ale nie odpowiadam za kradzieze i noce tez sporadyczne ajak juz to platne lepiej nawet lepsze warunki w saturnie chyba wszyscy jestescie po podstawowce ze dajecie sie tak wyzyskiwac sorry

S.s

Najniższa krajowa +premia za wyrobienie narzuconego z góry planu sprzedażowego. Stacja stacji nierówna,mimo,że dzieli je kilka kilometrów. Ciągła rywalizacja o pieniądze:między stacjami jak i między kolegami z pracy. Ciągłe tłumaczenia,dlaczego wynik nie jest lepszy/jeszcze lepszy/dlaczego tym razem nie najlepszy. Klienci mają Cię za smiecia a Ty musisz mieć naprawdę pojętną głowę,żeby nie narobic sobie i szefowi problemów. Raz 140,raz 190g/m-c. Średnio 9zł na godzinę do ręki.

qwerty

co za idiota wymyślił te hot dogi na stacji ????? stoisz żeby zapłacić za paliwo pół godziny bo paniusia nie wie jaka kiełbaska jaki sos - zmieniam stacje już dawno znajomi mi to mówili ! dzisiaj stałem w kolejce do dystrybutora ponad dwadzieścia minut bo koleżka czekał na swoja panią która wróciła z naręczem hot dogów

była pracownica

tak dokładnie tak tam jest też tam pracowałam i zgadzam się z tym co napises/as

pracownik

na stacji 4449 na nakielskiej w Bydgoszczy w dzień ruch nie do ogarnięcia bistro jAk w restauracji i jeszcze układanie towaru i utrzymanie pożądku w nocy nie ma czasu obsługiwać klientów bo są dodatkowe zadania i liczenie towaru oprócz podstawowych zadań, jeszcze musimy się zrzucać co miesiąc na straty itp,kierownik zakręcony i robi dużo błędów sam nie ogarnia a nam każe płacić za jego głupotę

Nick

Zachodniopomorskie, 1600+ premia ( min. 50 - max 150 zł ), zlecenie, Marża, biznestank, VERVA, Vitaj- żegnaj. Renata czarownica.

śliczny
@Nick 28.09.2016 17:28
Zachodniopomorskie, 1600+ premia ( min. 50 - max 150 zł ), zlecenie, Marża, biznestank, VERVA, Vitaj- żegnaj. Renata czarownic...

Zachodniopomorskie opiekunowie do wymiany Panie kierowniku jak najprędzej ,a ta kara dla pani Ani Lokowanej to za mało samochody służbowe te orły pozrywały naklejki Panie Kierownik proszę się przyglądać i wyciągać wnioski bo emerytura blisko

aaaa

pracuje od 5lat na stacjii nie polecam tej pracy wsumie praca jak praca duzo zależy od prowadzącej ja własnie ide złożyc wypowiedzenie bo mam juz dosyc mobingu!!!

Jacek Placek

Siedzę w tym bagnie już troszkę czasu więc wyjaśnię dlaczego są takie duże różnice w zarobkach. To nie prowadzący was okrada tylko Orlen nie równo traktuje swoje stacje . Stacje podzielone są na rejony oraz na grupy . Tak więc stacje z regionu wschodniego lub z dala od głównych miast i regionów jak Poznań Wrocław Warszawa mają niższe stawki wyjściowe. Przykład stacja w Poznaniu - średnia z etatu na pracownika 2000 tys . netto , stacja w Koluszkach lub Pścimiu Dolnym 1700 zł netto na etat. Grupy stacji : stacje podzielone są na trzy grupy - A,B,C Przykład : Stacja w Poznaniu w grupa A 2200 zł /etat , grupa B 1900 zł /etat oraz grupa C tych jest mało to 1600 zł /etat Ale jeżeli stacja znajduje się poza regionem z wyższą stawką wyjściową to przedstawia się to już inaczej Stacja w Pścimiu Dolnym grupa A 1900 zł grupa B 1700 zł grupa C 1500 zł Dlatego w opiniach przedstawiane są stawki od 1500 - do 2500 zł. Oczywiście prowadzący rozdziela wynagrodzenia wg. własnych kryteriów . np. staż pracy, umiejętności, program motywacyjny itp. Kolejna sprawa to czy stacja posiada dodatkowe usługi takie jak myjnia czy Bistro . Wynagrodzenie podstawowe jest praktycznie stałe i nie zależne od sprzedaży paliw. Realizacja planów sprzedażowych wiąże się z tzw premią . Premia zależy od procentu wykonania planu na paliwach oraz marzy na sklepie . Im wyższa realizacja tym wyższe dodatkowe pieniądze. Ale jest jedno małe ale : te dodatkowe pieniądze za realizację planu to może być 2000 zł mniej lub troszkę więcej na całą stację . Dodatkowo premia za tzw usługi , myjnia bistro, stop cafe : tu już jest różnie - im więcej sprzedajecie hot dogów tym większe pieniądze do podziału. Ale tu też może być 2000 zł lub więcej . Myjnia - znów 2000 zł. Tak więc im więcej sprzedanych usług tym większa całkowita kwota wypłaty. Czyli jeśli dołożymy do tych 1500 zł premie za realizacje planów sprzedażowych plus premię z usług to wyjdzie nam 1900 zł . Wszelkie podane tu kwoty mają charakter czysto hipotetyczny ponieważ jak wspomniałem wyżej stacja stacji nie równa. Najlepsze jest w tym że stacje w tej samej grupie , w tym samym regionie mogą sprzedawać różne ilości paliw. Jedna stacja 100 tys. litrów , druga stacja 50 tys litrow na miesiąc a zarobki będą jednakowe mimo że jedni narobią się więcej od drugich .

uroczy
@Jacek Placek 11.08.2016 11:13
Siedzę w tym bagnie już troszkę czasu więc wyjaśnię dlaczego są takie duże różnice w zarobkach. To nie prowadzący was okrada ty...

Witam ,a w zachodniopomorskim inaczej wszystko dzięki menadżerom może tak kierownik weźmie się za nich a nie samochodami stoją w lesie i grzyby sprzedają na targowisku żenada . To tak na marginesie

verva

WItam ja pracowałem na stacji ORLEN 3 sezony wakacyjne z rzędu i podobała mi się ta praca. Kontakt z klientami, poznawanie nowych ludzi. Najgorzej kiedy trzeba obsługiwać klienta nerwowego, który niecierpliwi się gdy np. komputer odmówi posłuszeństwa albo krzyczy że paliwo lipne, jak bym ja bym sprawcą felernego jego zdaniem paliwa. Wynagrodzenie jak dla mnie było w porzadku bo zawsze koło 2 tys. miałem. Ogólnie dla mnie jako osoby młodej (22lata) praca ta odpowiada. Pozdrawiam

jolitka

Mój staż na sp nie jest długi bo ponad rok , ale też nie jestem zadowolona z wysokości wynagrodzenia za wykonywaną pracę. Nie sądzicie że teraz kiedy weszło 500+ są braki personalne. Wydaje mi się że to jest dobry moment aby coś zmienić. Już raczej się nie słyszy że na twoje miejsce czeka ktoś inny, bo tak nie jest. Może to jest odpowiedni czas aby zawalczyć o podwyżki, ale nie u prowadzącego stację tylko wyżej.

Fabiola

Pracuję na SP od ponad roku. Mamy naprawdę spoko prowadzącego, ale... Odkąd zmienił się "najwyższy" w Orlenie, non stop są jakieś kontrole... Na okrągło. I ciągłe pretensje menago i klientów. Normalnie jakby wszystkim mózgi pozamieniało. Chowanie gazet?! Ludzie kurde w jakim my kraju żyjemy????!!!! Nie spytasz o zakichaną karte na punkty i możesz wylecieć??!! Spytasz to jak klient ma zły humor to cie opierd... i napisze na sasir że jesteś nieuprzejmy albo nękasz trudnymi pytaniami. Nie ma tu złotego środka bo albo wylecisz bo jakiś klient się wkurzy że pytasz o hot-doga, albo o stanowisko z którego tankował( bo przecież połowa klientów tego nie wie) albo o kartę; a jak nie zapytasz akurat kogoś z "objazdowych" to wylecisz za to że nie zapytałeś. To jest naprawdę paranoja. Zarobki? 15 zmian w miesiącu 1500 zł. Marne szanse na cokolwiek więcej. Dodatkowo oczywiście za kradzież paliwa trzeba pokryć. Na szczęście u nas na SP są to naprawdę rzadkie przypadki by klient odjechał nie płacąc ale nie powiem bo czasem się zdarzało.

kiler

Sorry ale praca za 1600 zl i do tego w niedziele i święta to jest wyzysk dla mnie. Uciekam z tej firmy.

kalina87

Chciałabym się podzielić swoją wiedzą. Wprawdzie nie jestem pracownikiem stacji, tylko klientką, ale słyszałam wiele dobrego o załodze i kierowniku stacji 4277 w Smardzowie. Załoga to dziewczyny pracujące tam dłuższy czas. Jest jeszcze dwóch chłopaków, gdzie jeden dla drugiego mógłby być ojcem :) Teraz widziałam ogłoszenie, że szukają tam do pracy na stanowisko kasjera. Myślicie, że warto spróbować?

były sprzedawca V
@kalina87 04.07.2016 15:14
Chciałabym się podzielić swoją wiedzą. Wprawdzie nie jestem pracownikiem stacji, tylko klientką, ale słyszałam wiele dobrego o...

spróbować zawszę możesz, wszystko zależy od prowadzącego stacje, Ja pracowałem na stacji w Sulechowie (są dwie, mam na myśli tą w mieście) i oszukiwał nas na premiach i dodatkach, jasno w twarz nam mówił że on coś z tego musi mieć tj z naszych premii, a kierowcy którzy wożą paliwo z Nowej Soli mówili że jest stacja na której prowadzący wypłaca premie w 100% i wszystkie dodatki, jak trafisz tak będziesz miała

anon

Serio nie rozumiem skąd te żale na niskie zarobki na orlenie. Praca nie wymaga żadnego doświadczenia i wykształcenia - wystarczy chęć pracy i jako takie ogarnięcie. Prawda że nie ma dodatków za nocki, ale święta zawsze płatne podwójnie. Średnio dostaję 2000zł, a z premiami i do 2600zł dojdzie. Jedna dziewczyna po przepracowaniu tylko 5 zmian zarobiła ponad 1000zł bo jej po prostu zależało i się starała o jak najlepsze wyniki. W większych miastach praca bardzo dobra dla studentów - nawet dziennych. Jak chcecie przychodzić do pracy i dostawać pieniądze za samo bycie w pracy to zatrudnijcie się w budce z kebabem.

Epud w ic juch
@anon 25.06.2016 21:20
Serio nie rozumiem skąd te żale na niskie zarobki na orlenie. Praca nie wymaga żadnego doświadczenia i wykształcenia - wystar...

Powiedz na ktorej stacji sa takie zarobki chetnie to kazdy zweryfikuje i podaj swoj adres zeby pozniej ktos sie do ciebie wybral i ci mogl morde obic za takie naganianie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] farmazonów ... Po za tym nie rozumiem jak mozna nie placic dodatku za nocki? Co to za bezprawie ? To w ogole powinno byc zawarte w umowie . juz dawno ktos sie za to powinien wziac.

anon
@anon 25.06.2016 21:20
Serio nie rozumiem skąd te żale na niskie zarobki na orlenie. Praca nie wymaga żadnego doświadczenia i wykształcenia - wystar...

praca na orlenie to była kpina 1500 przy dobrym miesiącu z nadgodzinami podobno,swiętami i nockami.A kasjerzy walą na kawach i reszcie taka smutna prawda bo nikt przy zdrowych zmysłach nie siedzi po kilka lat za takie pieniadze,wszyscy udają ze jest ok,żadnego systemu motywujacego-ten oczywiście teoretycznie jest ale w praktyce to tylko kartka na socjalu,nie polecam póki ajent robi co chce , może i nie wszędzie ale z grubsza tak to wyglada.smutne ale prawdziwe

były sprzedawca V

zależy od kierownika stacji ile zarobisz, bo umowę masz podpisaną z nim a nie z Orlenem

Mona

mógłby ktoś mi powiedzieć ile się zarobi na orlenie pracując same noski 15 dni wolnego i 15 dni pracy po 10 godzin ? mniej wiecej ?

Marekre
@Mona 15.06.2016 16:27
mógłby ktoś mi powiedzieć ile się zarobi na orlenie pracując same noski 15 dni wolnego i 15 dni pracy po 10 godzin ? mniej wiec...

Sobie policz 150godz miesięcznie po 10zl na rękę ale wątpię 1500zl albo 9 zł na rękę 1350 zl

Zostaw opinię o PKN ORLEN - Płock

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PKN ORLEN