PKN Orlen

Adres: Chemików 7, 09-411 Płock

NIP: 7740001454 KRS: 0000028860

PKN Orlen
2 301 821 5 1

Opinie o PKN Orlen

Filtruj opinie po kryteriach:

Gregor
 Opinia

Wynik TK ostatniej wizyty około 95 % a ORLEN nie zamierza nic od siebie dorzucić?! No to zadam proste pytanie. Po co się starać?! Żeby ktoś u góry miał z tego satysfakcję, że znalazł (usunięte przez administratora), który za darmo świetnie obsłuży klienta. Wy tam na górze zastanówcie się czy tędy droga...

Pomocna?
Tak17Nie1
bzk
 Opinia
@Gregor 25.05.2019 12:50

Orlen właśnie wyrzucił prowadzącego lodzi który wystosował do nich pismo o poprawę warunków pracy, pensji , i szanowania pracownikow którzy zarabiają na pensję dyrektorów prezesów managerów itd po parę set tyś zł naglosnijmy to !!!

Pomocna?
Tak27Nie
Zdruzgotany
 Opinia
@bzk 26.05.2019 14:43

#temat dla uwagi

Pomocna?
Tak7Nie
Ja
 Opinia
@bzk 26.05.2019 14:43

Też słyszałem i obstawiam że to prawda. Dostał wypowiedzenie bo śmiał podnieść ważny temat naszych zarobków i warunków pracy. Prawda jest taka że powinniśmy dostawać 3500 netto plus premię bo naprawdę w ciągu zmiany robimy mnóstwo pracy ale każdy MS uważa że i tak za mało robimy i należy dołożyć nam obowiązków. MS jest niby taki dobry wszystko wie ale za kasą nie stanie żeby pokazać jak wydawać zdrapki każdemu klientowi, ale odbiegam od tematu ten prowadzący miał jaja żeby otwarcie napisać to co wszyscy myślą bo pisał o zarobkach a także o etatach bo urlop na SP graniczy z cudem pomijam MS i innych kierowniczkow którzy tylko przesyłają że zastępuje ich ten i ten. Uważa że jeżeli chcemy żeby było dobrze to wszyscy powinni zrezygnować ze stacji czy to prowadzący czy pracownicy tak żeby ORLEN zobaczył że mimo iż nie mamy żadnych związków to potrafimy być solidarni. Teraz jest dobry moment bo chcą doprowadzić do FUZJI z LOTSEM a świat powinien zobaczyć jakim ORLEN jest partnerem do współpracy

Pomocna?
Tak17Nie
Ja
 Opinia
@Ja 28.05.2019 12:13

Ten prowadzący nie działał tylko w swoim imieniu i swojej ekipy tylko nas wszystkich nas mówię o prowadzacych i pracownikach, zeby w końcu zaczęli szanować tych którzy tyraja na ten majątek, czym by był orlen bez kasjerow placowych prowadzących ? W taki sposób uciszaja problemy, bo jak smiesz nas prosić o coś ,tyraj i zarabiaj na nas....

Pomocna?
Tak11Nie
Tomek.
 Opinia
@Ja 28.05.2019 15:19

a jaki problem? Ludzie pomiędzy stacjami się znają. Zbieramy kontakt jeden do drugiego, na fb robimy grupę. Weryfikujemy każdą osobę poprzez pytania. Krótka i rzeczowa dyskusja jak walczyć o swoje. Przedstawiamy to prowadzącym, którzy o wszystkim informują tych pier..... menadżerów, którzy jedyne co potrafią to sypanie not. Jak się nie dostosowują to jednego dnia składamy zwolnienia lekarskie na okres kilku tygodni i zobaczymy kto jest górą? Jak na stacji zostanie sam prowadzący, to zaczną nas traktować serio. Wywalą nas wszystkich? A jak to się będzie miało do zasady, którą wpajają na tych powalonych szkoleniach? Przecież jeden niezadowolony klient informuje kilku kolejnych. Jeden niezadowolony pracownik poinformuje swoich znajomych o tym co ty się wyprawia i chociażby chcieli to nie znajdą pełnej załogi na stacje. Za dużo pajacowania i trzęsienia portkami a bez nas to oni mogą sobie poskakać.

Pomocna?
Tak17Nie
Nastastacjachstaż>30+
 Opinia
@Tomek. 30.05.2019 00:52

A jak myślisz , co górę obchodzi czy na stacji pracuje aktualnie pracownik czy też będzie musiał tyrać prowadzący. Pracownik weźmie L4 a prowadzący co ? Pamiętam przypadek że pracownik jechał do pracy i miał wypadek i nie otworzył stacji o oznaczonej godzinie- a przejeżdżał jakiś manager i co cała stacja wyleciała . Nie pomogły żadne wyjaśnienia . Ot tak jesteśmy traktowani Woły robocze i już . Nie myśl że jak poleci prowadzący to Ty zostaniesz. Góra ma nas w wielkim poszanowaniu ,czyli w tylnej części ciała masz robić ,robić i tylko robić o płacę i godne traktowanie nie upominają się bo jak w głównym tekście polecicie wszyscy . Pamiętaj to nie wina prowadzącego tylko warunków jakie narzuca Orlen .

Pomocna?
Tak3Nie1
Tomek
 Opinia
@Nastastacjachstaż>30+ 01.06.2019 00:19

a ja chcę robić pod górę prowadzącemu? Jak na połowie stacji stanie sprzedaż to Orlen weźmie sobie na poważnie to co się dzieje. Ja mam to w głębokim poważaniu to co oni robią. Stać ich na pakowanie kasy w Kubicę, na sponsoring połowy sekcji sporotwych tego kraju to dlaczego mam nie dostać kasy, które należy mi się za to co oni ode mnie wymagają. Powiedz ile więcej zarabiasz niż rok wcześniej? A potem porównaj sobie to z tym o ile wzrosły ceny na Orlenie na głupim piwie. Inflacja na poziomie 2% to mit. Zarabiamy co raz mniej robiąc co raz więcej.

Pomocna?
Tak5Nie
Ja
 Opinia
@Gregor 25.05.2019 12:50

Podczas mojej pracy udało mi się zebrać wszystkie e-maile odnośnie ułożenia gazet wiadomo które mają być na widoku, jak trzeba było chować Ckm Playboy bo wodzu z Torunia powiedział o tym że w takiej ptasie jest samo zło, nie wspomnę o chybionej akcji Tigera i szybkim chowaniu go na zaplecze ale to jest tylko kropla w morzu jest tego więcej bo mimo że nie jesteśmy pracownikami Orlenu to co jakiś czas przychodzi że są święta, długie weekendy pracownicy mają być gotowi i w pełni obstawiać zmiany i jak to pisał jeden KR "najlepsze restauracje" to jest zwykły (usunięte przez administratora) nie wspomnę o aktualnej promocji tylko więcej i więcej. Wiem że TVN jest tym zainteresowany o można jeszcze przypomnieć warto by było jak Pani z PIS bez żadnego doświadczenia otrzymuje Stacje do prowadzenia w Poznaniu. Dodać jeszcze można o tych wszystkich nowościach które na gwałt są wprowadzane to byłoby tak z grubsza. Czekam i myślę tylko jaki czas będzie lepszy teraz jak szef dostanie nowy aneks pewnie bez podwyżki czy może na JESIEŃ

Pomocna?
Tak7Nie
Michał
 Opinia
@Ja 05.06.2019 10:37

Może teraz

Pomocna?
TakNie
Blablabla
 Opinia
@Ja 05.06.2019 10:37

Tylko, żeby nie było tak jak z panią Jaworowicz, która lata temu zrobiła tak denny materiał, że nic z tego nie wynikało i wszystko rozeszło się pokościach. To musi być "na grubo". Najlepiej w odcinkach,bo problemów jest całe mnóstwo i nie da się tego ująć w półgodzinnym materiale

Pomocna?
Tak2Nie
DLACZEGO ????
 Opinia
@Ja 28.05.2019 12:13

Urlop na Orlenie ??? Śmiech na sali,na wakacje nie bo to sezon,w grudniu i w kwietniu nie bo to święta,w maju nie bo to majówka i trzeba mocniej obsadzić zmiany. No cóż wychodzi na to, że na ORLENIE pracują tylko sieroty które nie mają rodzin, bo co mają robić przecież w niedzielę, lepiej wciskać mufinke do zdrapki ,a urlop ??? Ech ...na ORLENIE nie trzeba dbać o pracownika , nie Ty To inny ....Kasa,Kasa, zyski, zyski, pamiętajcie że do kawy obowiązkowo mufin .. pozdrawiam.

Pomocna?
Tak3Nie
Jagoda
 Opinia
@bzk 26.05.2019 14:43

Słyszałam o tym i co jeden się postawił to go wyrzucili trzeba do telewizji z tym pójść tylko nie do tvp1 lub 2

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia

Stacje mają lub miały powywieszane banery "szukasz pracy" tam jest pięknie napisane o ścieżce rozwoju i awansu ale odkąd PiS przejął wpływy w Orlenie to stanowiska rozchodzą się w mgnieniu oka kiedyś nawet na MS były konkursy które były rozsylane po stacjach tak aby ktoś z odpowiednią wiedzą mógł się zgłosić a teraz te stanowiska otrzymują osoby z partyjnego ramienia pomijam fakt że nawet nie mają bladego pojęcia jak funkcjonuje stacja

Pomocna?
Tak10Nie
Mis
 Opinia
@Ja 17.06.2019 09:49

Bzdury gadasz , nawet z rekrutacja na menago maja problemy, na Dolny Śląsk szukali chyba z pół roku, znaleźli 2 - młodego i starego. Stary dał nogę za pas już po tygodniu współpracy z kierownikiem regionalnym . Młody jeszcze jest zachwycony .....

Pomocna?
Tak1Nie
Ja
 Opinia
@Mis 17.06.2019 17:58

No możliwe że na południu tak jest jednak stolica i Płock to już inna bajka narazie nie chcę wymieniać tych Ms z nazwisk ale przyjedzie na to niedługo czas, właśnie jedna z tych osób która przyszła po plecach utopila pracownikowi SP telefon ale temat szybko wyciszyli

Pomocna?
Tak4Nie
POK
 Opinia
@Ja 17.06.2019 19:26

MS utopił telefon ? Rozwiń temat bo nie mieści mi się w głowie jak i dlaczego mógł to zrobić

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@POK 18.06.2019 14:42

Z tego co do mnie dotarło to zadzwonił mu telefon w kieszeni Ms poprosił o niego i spuścił w WC ot i tyle ale szybko to ucichlo zresztą jak i inne sprawy. Naprawdę popytajcie innych co się dzieje na ich Sp to może zamiast tyle pytać zaczniecie oczy otwierać

Pomocna?
Tak1Nie1
Mieczysław
 Opinia
@Mis 17.06.2019 17:58

Masz racje, na stronie https://www.pracuj.pl/praca/orlen;kw jest sporo ofert pracy, a to oznacza, że można wybrać stanowisko, które Cię interesuje i aplikować. Może napisałbyś jakie wynagrodzenie proponuje PKN Orlen i czy premie są uznaniowe, czy wypłacane obligatoryjnie co miesiąc? Chętnie o tym posłucham.

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Mieczysław 20.06.2019 10:10

Panie Mieczysławie Pan wszystkiego chętnie poslucha dlatego pytam po co to Panu jeśli przedstawia Pan jakieś Media to proszę napisać wprost chętnie odpowiem i pomogę ale bardzo proszę bez takich "chętnie posłucham"

Pomocna?
TakNie
Tek
 Opinia
@Ja 17.06.2019 19:26

Haha słyszałem o tej historii. Byłem pracownikiem jednej ze stacji blisko tamtej. Bzdura wyssana z palca przez prowadzącego pogonionego przez MS za brud podczas jednej z wizyt. Skoro taka sytuacja miała miejsce, są kamery to czemu niby tego nie zglosiliscie jak tacy jesteście pokrzywdzeni? Taka prawda ze stare bułki czy parówki się pchało, sam bym czasem hot doga nie zjadł czy kanapki na tej stacji.

Pomocna?
TakNie
Jagoda
 Opinia
@Ja 17.06.2019 19:26

Czyżby Pani Ewelina

Pomocna?
TakNie
Jakjakochamruch
 Opinia

Jakbym o Ruch sa czytal. No ale w koncu to nic dziwnego,w Ruchu rządzą od paru lat wychowankowie Orlenu

Pomocna?
TakNie
Anna
 Opinia

(Dotyczy stanowisk korporacyjnych, nie stacji paliw) Jeśli masz dzieci - szukaj pracy gdzie indziej. Tutaj obowiązuje głęboki PRL, co prawda z zachodu ściągnęli coś takiego jak praca zdalna, ale z uwagi na widzimisie jednego członka zarządu żeby móc wziąć dzień pracy zdalnej trzeba mieć zgodę - uwaga - członka zarządu. Tak, jesteś małym wyrobnikiem i jak masz sytuację awaryjna i musisz zostać z dzieckiem, ale jednocześnie mogłabyś wydanie pracować, to Ci nie pozwolą, masz wziąć L4, urlop, albo napisać wniosek do Członka Zarządu największej firmy Europy Centralnej. I HRy na takie samodzierżawie pozwoliły - więc jeśli będziesz kiedykolwiek ofiarą (usunięte przez administratora) to też nie masz co liczyć na wsparcie, skoro HRy to pośmiewisko w tej firmie.

Pomocna?
Tak6Nie
J e b a c O r l e n
 Opinia

Wszyscy tak płaczecie i straszycie a mimo to siedzicie w tym gównie i trzymacie się tego Orlenu jakby to jakieś bóstwo było. Jebni*cie ta robotę znajdźcie sobie taka w której docenia się pracowników. Albo w końcu się im postawicie ale dalej będą was je*ac w tyłki bo to im najlepiej wychodzi. Już półtora roku jak tam nie pracuje i powiem szczerze ze to była jedna z najlepszych decyzji w życiu jakie podjąłem. Nie wiem ile tam się teraz zarabia, ale kiedyś żeby wyjść na 3,5 tak jak teraz musiałem dobierać zmiany, nie miałem ani życia ani spokoju od tego miejsca.. Teraz robię etat 3,5 wyciągam i leje na wszystkie stacje razem wzięte. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak4Nie
Ja
 Opinia

Mam pytanie do osoby która pisała o mobbingu, jeżeli Ms wrzuci telefon pracownika do toalety to pod co to można podciągnąć

Pomocna?
Tak3Nie
Mis
 Opinia
@Ja 17.06.2019 09:55

Pod kradzież i uszkodzenie mienia znacznej wartości ... Powyżej 500 zł to już przestępstwo

Pomocna?
Tak1Nie
Ja
 Opinia

Nawet były kierownik Pan W. Pisał że stacje mają być najlepszymi restauracjami no i oczywiście wynik wynik a teraz jest już Dyrektorem w PKN. Mam więcej takich smaczków które powinny ujrzeć światło dzienne bo denerwuje mnie już hipokryzja osób zarządzających.

Pomocna?
Tak3Nie
Ja
 Opinia

PKN ma cudownego Prezesa, Robert Kubica goni tyły a Pan Obajtek przypomnę największego koncernu paliwowego w Polsce szczyci się tym że teraz sprzedajemy 1,5 hot doga na sekundę. Brawo ????, a jeśli tak bardzo zależy mu na tej gastronomii to niech zmienią nam umowy na pracowników Gastro Orlen. Bo ta wypowiedź jest poprostu żenada 100 mln wyrzuconych w błoto (pomijam koszty ukryte) a na podwyżki dla pracowników stacji nie ma, ale pamiętajcie drodzy koledzy i koleżanki ZDRAPKI NAJWAŻNIEJSZE. Dla tych którzy się zastanawiają nad tą pracą nie polecam

Pomocna?
Tak8Nie
Mis
 Opinia
@Ja 17.06.2019 09:20

Ja tam mam gdzieś zdrapki . Jak już nie ma ruchu i ktoś sam prosi o HD to mogę mu zaproponować wodę i promocję , a tak to wykładam na to laske jak i reszta załogi . A do końca roku daleko ... oj daleko i nie jeden nie wytrzyma ciśnienia i zostawi tą robote

Pomocna?
Tak5Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie
Ja
 Opinia

Jestem za też pracuje w Lodzi i jest to samo mobing wymuszanie stanie za plecami i słuchanie jak kto wydaje skoro ms wie lepiej to niech sam pokaże jak się to robi i ile wyda !!!!

Pomocna?
Tak6Nie
Mieczysław
 Opinia
@Ja 12.06.2019 18:44

Poruszyliście bardzo poważną kwestię związaną z zatrudnieniem. Mobbing w żadnym z miejsc pracy nie powinien być tolerowany. Jesteście pewni, że sytuacje, których doświadczyliście, kwalifikują się pod to pojęcie? Proszę, abyście opisali te sytuacje na forum, ponieważ na chwilę obecną Wasze wpisy pozostają bez uzasadnienia. Liczę na Waszą odpowiedź i dalszą aktywność w wątku. Uważam, że takie kwestie należy jak najszybciej wyjaśnić.

Pomocna?
Tak1Nie
Ja
 Opinia

Im cieplej na zewnątrz tym więcej (usunięte przez administratora)na stacji. Ten trend z każdym rokiem się zwiększa

Pomocna?
Tak10Nie
DLACZEGO ????
 Opinia
@Ja 09.06.2019 09:35

A my musimy im zgodnie z dyrektywą w d...ę włazić . ZERO GODNOŚCI .

Pomocna?
Tak1Nie
Blablabla
 Rekomendacja

Jeśli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem na każde, ale nie tutaj. Tez jestem zdania, że czas najwyższy zrobić coś konkretnego. Pomysł z TVN jest dobry. Dodałbym jeszcze GW. Zapraszam, piszcie: wyzyskiwani.przez.orlen@tutanota.com

Pomocna?
Tak7Nie
Ja
 Opinia

Pisałem wcześniej ale ktoś przerzuca stare nie potrzebne treści. Wydaje mi się że to odpowiednia pora aby upublicznic wszystkie treści odnośnie prasy, Tigera itp itd zatrudnienia po znajomości nowych osób do biur które nawet nie mają pojęcia jak funkcjonuje stacja a co dopiero jak wygląda od środka. Jak już pisałem TVN jest zainteresowany tym materiałem bo jest rzetelny i odnosi się do aktualnej sytuacji na stacji. Może po tym Prezes znajdzie czas żeby porozmawiać o problemach które są na naszych Sp bo jak narazie tylko się wypowiada że firma robi wszystko aby rodziny mogły spędzać czas razem czy to na maratonach czy wspólnym oglądaniu F1. Jedyna rzecz która mnie hamuje na dzisiaj to mój szef bo nie chcę mu robić problemów ale mówi coś o rezygnacji więc jak tylko to potwierdzi. Ja zrobię to co powinno zrobić Stowarzyszenie już dawno no ale... to już kwestia ich sumienia

Pomocna?
Tak9Nie
Karyna
 Opinia

Mam pytanie do uczciwych prowadzących. Jeśli stacja ma napisane w różnych tabelkach ze etatyzacja wynosi powiedzmy x to jest to liczba łącznie z prowadzącym czy są to sami pracownicy

Pomocna?
TakNie
Słoń Trąbalski
 Opinia
@Karyna 03.06.2019 17:02

Łącznie z prowadzącym. Taki kant naszej kochanej firmy. Etaty wynikają z ilości i rodzaju transakcji. Powiedzmy, żeby stacja działała płynnie z tych przeliczeń wychodzi że powinno pracować dziesięć osób. Do tych dziesięciu wrzuca się również prowadzącego, niech stoi na kasie... bo przecież poza innymi czynnościami związanymi z zarządzaniem stacją i prowadzeniem działalności powinno mu zostać jeszcze kilka godzin wolnych :)... może przecież nieco skrócić sen :)

Pomocna?
Tak4Nie
Karyna
 Opinia
@Słoń Trąbalski 03.06.2019 18:30

Ok dziękuje za odp

Pomocna?
TakNie
Karyna
 Opinia
@Słoń Trąbalski 03.06.2019 18:30

To mam jeszcze jedno pytanie. Ile Orlen daje na wypłaty. Najniższa plus premia czy trochę więcej niż najniższa.

Pomocna?
TakNie
Trąbek
 Opinia
@Karyna 04.06.2019 00:10

To zależy od miejscowości w jakiej znajduje się stacja. Miejscowość do 100 000 mieszkańców jest to niewiele więcej niż najniższa krajowa + premia. Kokosów nie ma :(

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia
@Trąbek 04.06.2019 08:15

"Kokosów nie ma" - jak to ująłeś, ale na pewno nie można powiedzieć, że jest to pensja na niskim poziomie. Na pewno wiele osób uzna ją za wystarczającą. Skoro już zechciałeś zabrać głos na tym wątku, to może opiszesz nam przy okazji jeszcze jakieś inne kwestie, które dotyczą warunków pracy w PKN Orlen. Wyjaśniliśmy sobie już sprawę, jeśli chodzi o wynagrodzenie, a jak rzecz ma się z dodatkami pozapłacowymi? Są jakieś?

Pomocna?
TakNie
Karyna
 Opinia
@Ewa 05.06.2019 11:22

Zależy jaka stacja są takie na niskim poziomie np najniższa krajowa tylko plus premia ochłap w postaci 50 zł do 100 zł bo plany z kosmosu. Podobno jest dodatek na obuwie ale nie na naszej stacji :)

Pomocna?
TakNie
W
 Opinia
@Karyna 03.06.2019 17:02

Z PSP

Pomocna?
TakNie
Aeroa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jak u Was wygląda sytuacja w okresie świątecznym chodzi mi o wynagrodzenie za takie dni, czy macie dodatek za takie dni 1 i 2 dzień świąt, to samo tyczy się niedziel pracujących. Czy pracodawca powinien nam płacić więcej za takie dni lub oddac nam to w dniu wolnym? Kolejna sprawa to Instruktor na stacji chciałbym się dowiedzieć czy taka fukcja jest dodatkowo płatna jeśli tak to ile? czy to jest tylko dodatkowy obowiązek dla pracownika? I kolejna sprawa to praca w weekendy jak pwinna wyglądać obsada na stacji szczególnie w niedzielę niehandlowe na mojej stacji są dwa stanowiska kasowe i tylko dwóch pracowników bez podjazdowego gdzie obowiązków jej wielę a dodatkowo muszę jeszcze obsługiwać ludzi na placu bo Pani sobie nie zatankuje benzyny za 20zł lub Pan nie potrafi sobię podpiąć pistoletu od gazu, obowiązków mamy coraz więcej a pensje stoją w miejscu. Czy u Was jest dodatkowa osoba do pomocy w takie dni i czy podjazdowy pracuję w weekendy?

Pomocna?
Tak13Nie1
Ewa
 Opinia
@Aeroa 23.04.2019 20:14

Mam pytanie do prowadzących czy są u nas programy motywacyjne tak jak na stacjach lotos Bp? Jako dodatkowa premia do wypłaty za aktywna sprzedaż np promocja zdrapki. Czy pieniądze są z premii podstawowych czy jest to osobna pula jaka dostaje prowadzący ? Bardzo proszę o szczera odpowiedz

Pomocna?
TakNie
Prowadzący
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ewa 23.04.2019 23:07

Szczera odpowiedź; 1. Jeśli pytasz o programy motywacyjne ogłaszane przez PKN Orlen to zazwyczaj są one w formie konkursu, wyścigu szczurów czy innymi słowy zwane..... Wygrywa określona grupa stacji i w zależności od zasad programu otrzymujesz tzw. "premie" kwoty zazwyczaj są podane w kwotach tzw. brutto brutto z których prowadzący musi odprowadzić wszystkie koszty, również te których nie widzicie jako pracownicy na paskach wynagrodzeń, np. OD wielu lat program Super Stacja, 350zł brutto/pracownika/ kwartał pod warunkiem że stacja złapie się w grupie rankingowej. Jeśli chodzi o zdrapki coś ma funkcjonować od maja 2019r. w mailach określone jako "atrakcyjny system premiowy" 2. Jeśli na SP prowadzący, czyli TWÓJ BEZPOŚREDNI PRACODAWCA ogłasza jakiś program motywacyjny to nie ma dodatkowych środków na niego, pieniądze są brane z premii podstawowych, które to zależne są od wyrobienia planów, na ustalanie których w 95% nie mamy wpływu, jeśli np. wypada remont drogi, remont stacji i sprzedaż kontenerowa to nikt nie redukuje planów i premii zazwyczaj brak. Natomiast jeśli nagle sprzedaż rośnie, to aneks Prowadzący dostaje od razu ze zmianą planów - oczywiście na większe, po to żeby premii nie było - niby ma to motywować!?!

Pomocna?
Tak13Nie
ZŁA DECYZJA
 Opinia
@Aeroa 23.04.2019 20:14

Zatrudnilas się w Orlenie , witam w klubie ????, ciekawe ile wytrzymasz ? W tych czasach nie ma problemu z pracą. Pozdrawiam i do przemyślenia.

Pomocna?
Tak7Nie
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Aeroa 23.04.2019 20:14

Tak za niedziele, dni wolne i święta, zgodnie z kodeksem pracy pracodawca zobowiązany jest zapłacić Ci więcej. Jeżeli tego nie robi to Cię okrada. Zgłoś sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy i przyłącz się do strajku włoskiego : https://www.facebook.com/Strajk-W%C5%82oski-Stacje-ORLEN-2258563587520696/?modal=admin_todo_tour (Strajk Włoski Stacje Orlen) Instruktor również otrzymuje dodatkowe wynagrodzenie z tytułu pełnionej funkcji - jeśli u Was nie otrzymuje zgłoś tą nieprawidłowość do Rzecznika Etyki na stronie PKN Orlen. Do menager nie bo i tak to oleje.

Pomocna?
Tak2Nie1
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ewa 23.04.2019 23:07

Każdy ajent miesiąc w miesiąc otrzymuje premię. Z której średnio 83% powinien przeznaczyć na pracowników. Premia uzależniona jest od planów. Premie są w przedziale od 1000 do 18 000 tysięcy miesięcznie. Z tego 83 % powinno być wasze. Nie wiem jakie premie wyrabia wasza stacja. Bywa tak że ajenci nie dają premii tłumacząc to, że ich nie mają lub że pieniądze są przeznaczone na pokrycie braków w towarze. Jest to jednak nie zgodne z podpisaną umową o prowadzenie stacji paliw. Co z tą wiedzą zrobicie wasza decyzja. Zachęcam przyłączcie się do strajku włoskiego : https://www.facebook.com/Strajk-W%C5%82oski-Stacje-ORLEN-2258563587520696/?modal=admin_todo_tour (Strajk Włoski Stacje ORLEN)

Pomocna?
Tak3Nie2
Pracownik
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Daniel K. 28.04.2019 13:31

Premii jest co miesiąc milion złotych hehehe ....A prowadzący Was okrada i żyje w luksusach ma 5 domów , 2 jachty,I 10 maybachów i co miesiąc wyjeżdża na wyspy kanaryjskie. SORY ALE WASZE POSTY TAK BRZMIĄ ŚMIESZNIE ŻE NIE MOGŁEM SIĘ OPRZEĆ SKOMENTOWAĆ.Skad macie takie informacje że jest 18000 zł premii.Co najwyżej od 0 zł do 9000 zł nikt więcej nie wyciągnie.WAŻNE jeżeli Wasz ajent wywiesza wydruk z systemu efaktury i na nim opisuje ile jest premii i macie podane wzory na wyliczenie to możecie sobie sami policzyć ile jest premii ,tak robi mój szef i wiem że nie oszukuje.Jeżeli jest inaczej to znaczy że premia idzie gdzie indziej.....

Pomocna?
TakNie
Psp
 Opinia
@Prowadzący 23.04.2019 23:39

Wszytko prawda, dodatkowo jak chcesz obniżki planów bo są z kosmosu, otrzymujesz info, że w takim razie etaty też zabiorą... I już nie chcesz obniżki niczego...

Pomocna?
Tak1Nie
Daniel K
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Psp 03.05.2019 11:07

Etaty wynikają nie z planów tylko z paragonowości, litrów sprzedanych, hot dogow etc. Jest do tego specjalny arkusz zwany etatyzatorem.

Pomocna?
TakNie1
Daniel K
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik 03.05.2019 10:57

Oczywiście są stacje które nawet nie wyrabiają 100 zł premii, z różnych powodów, m. in. przez kretyńskie plany. Wysokość premii uzależniona jest m. in. od segmentu stacji oraz ilości zatrudnionych osób wynikających z etatyzatora. Jeżeli wasza stacja nie jest w segmencie A to oczywiście wysokość premii może nie sięgać tego górnego pułapu. W tym przypadku twój PSP mówił prawdę. Sam widziałem na laptopie menagera jak była wyświetlona premia dla jednej ze stacji premia w wysokości 18000 tys zł, dlatego podałem taką wartość. Być może są stacje które mają i więcej, ale tego potwierdzić nie mogę. Jest wiele stacji które mają zbyt mało etatów, ale są też i takie, gdzie etatów jest aż zaś, a to też są pieniądze.

Pomocna?
Tak1Nie
Dokładnie tak!
 Opinia
@Pracownik 03.05.2019 10:57

Ta ale 2 domy, 2 mieszkania, 3 samochody z salonu i 4 razy wycieczki w roku za granicę mój prowadzący ma. Może powiesz za co? Pewnie A te marne 3 tysiące które rzekomo zarabiaja

Pomocna?
TakNie2
Dzidzi
 Opinia
@Aeroa 23.04.2019 20:14

U nas stacja 4 pracownikow I jeden podjazdowy na pol etatu. Czynne 6-22.nd 7 -17. W sobote najwiekszy ruch. Jeden pracownik tylko na calej stacji. Teraz w sobote mamy jeszcze dostawy, ochrona po kase I jednoczesnie obsluga klienta, I wszystko co z tym zwiazane., w sobote byl tk- nie pozamiatane, brudna woda w myjce. No niestety sie nie rozdwoje ,nie rozczwoze, nie podziele na pięć..DRODZY PANSTWO JAK JEDNOCZESNIE NALAC PALIWO DO ZBIORNIKA JEDNEMU, ZROBIC 3 hod dogi DRUGIEMU, SPRAWDZIC I PODPISAC SIE W TOALETACH, POZAMIATAC, WYDAC ZDRAPKE, ZALOZYC KARTE VITAY, NALAC KONCZACE SIE MLEKO DO KAWIARKI, I ZROBIC TO ZGODNIE Z ZASADAMI BHP, PPOŻ. bo jeszcze wychodzac do dystrybutora zapomnialam kamizelki zoltej. Moze mi KIEROWNICY STACJI ODPISZĄ???????????

Pomocna?
Tak6Nie
Alfred
 Opinia

Jak wam idą wyniki tajemniczego klienta? Grunt to dobrze zmotywować pracownika, a lepszej motywacji niż brak jakiejkolwiek premii za dobrą obsługę to nie ma. Prawdą jest to, że orlen nawet grosza nie da pracownikom?

Pomocna?
Tak1Nie3
Marcin
 Opinia
@Alfred 24.05.2019 08:49

Orlen nie daje dodatkowych pieniędzy dla kierownika za wysokie wyniki TK, kiedyś była premia kwartalna. Premia jest w gestii kierownika stacji.

Pomocna?
Tak1Nie1
Alojzy
 Opinia
@Marcin 24.05.2019 11:14

Kiedyś były za dobry wynik premie kwartalne, potem ankiety, krok wstecz do TK tylko teraz bez dodatkowej premii, cos sie zmienilo jednak

Pomocna?
TakNie
Sebastian
 Opinia
@Alojzy 24.05.2019 13:48

Moglibyście napisać dokładnie, jak wyglądają kontrole przez tak zwanych tajemniczych klientów? Zawsze zastanawiała mnie częstotliwość takich kontroli, dlatego jest dobra okazja, abym mógł od Was dowiedzieć się, jak wygląda to w przypadku firmy PKN Orlen. Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
cccc
 Opinia
@Alfred 24.05.2019 08:49

Poznań SP 1470- pracownik zdobył 17%

Pomocna?
Tak1Nie1
gumis
 Opinia

Gdzie można sprawdzić jaka kwotę Orlen przekazuje prowadanemu? Czy są dodatki świąteczne. .karpiowe. .od której godz są dodatki nocne? Moje sugestie dla PKN Orlen: Pracownicy nie są świadomi norm jakie wyrobił, celów jakie są. Bonusy za daną sprzedaż np.papierosów. Prowadzący nie zawsze informują o tym pracowników. Być może narzekamy na kiepskie wypłaty a wcale tak zle nie są. Lubię atmosferę w PKN Orlen za: Kolezenska atmosfera

Pomocna?
TakNie
KRZYSZTOF
 Opinia
@gumis 24.11.2018 21:03

Prowadzący ma działalność gospodarczą i jest ajentem stacji tzn że on jego firma i jego pracownicy maja zleconą umowę z firma Orlen z której musi się wywiązać. Czyli wasz Szef to firma a firma wykonuje zlecenie innej firmy czyli firma Orlen nijak się nie ma do pracowników waszego Szefa w związku z tym nie ma czegoś takiego jak karpiowe nadgodziny itd bo dlaczego obca firma miałaby oferować to pracownikom waszego Szefa? Czy ktokolwiek z Was ma podpisaną umowę z Orlen czy z np Kowalskim. To Kowalski jest waszym Szefem nie Orlen. Nacisk firmy Orlen może świadczyć ze jest inaczej ale to niestety jest takie wchodzenie ogromnym butem w czyiś biznes. Orlen wylicza sobie ilość etatów na stacje i tyle. A jak jest 10 pracowników i 10 etatów i np dwóch idzie na chorobowe to Orlen już na to nie daje. Niestety ale wielu z Was nie rozumie i pisze bzdury ale my prowadzący się spowiadać nie musimy bo jesteśmy Waszymi szefami nie Orlen. Sprawdźcie swoje umowy i zobaczcie z kim macie je podpisane. Czy np firma Tesco dla której jedzenie przywozi firma np Tarczyński może mieć wgląd w zatrudnienie ? Nie bo to jest niedorzeczne niestety ale takie coś próbuje firma Orlen co wg nas jest niezgodne z niczym ale tak jest. Skoro chce być fer... wobec Was powinna tak samo być fer wobec Nas i dać nam umowy o prace. W innych sieciach czy marketach tak jest i nazywa się to kierownik. A tu na Nas zrzucają każdą odpowiedzialność i pamiętajcie Orlen nie daje 13tek czy premii świątecznych Wam bo nie jesteście ich pracownikami i jeżeli macie z tym problem to zawsze gdy do was przyjeżdża Menadżer pytajcie go bo gdy np są święta i coś dostaniecie ekstra to dostajecie od nas często kosztem naszej pensji. Nie od Orlenu. Mało wiecie bardzo mało a robicie szum i tworzycie chore sytuacje.Pozdrawiam

Pomocna?
Tak25Nie1
Instruktor
 Opinia
@KRZYSZTOF 25.11.2018 19:42

To dzięki wam, prowadzącym, pracownicy stacji paliw nie wiedzą nic. Kto im ma o tym powiedzieć? No i w większości wypadków lepiej nie mówić ile czego, bo wtedy można uszczknąć sobie z prowizji tysiąc lub dwa albo i więcej. Taka prawda.. Orlen was oszukuje a wy pracowników, bo współtworzycie te chore patologie...

Pomocna?
Tak17Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ola
 Opinia
@KRZYSZTOF 25.11.2018 19:42

Ci wszyscy ajeci to jeden (usunięte przez administratora) każdy garnie ile się da ze zwykłego pracownika. To Wasze chore tłumaczenia że Orlen daje tyle etatów i tyle płaci i Wy nic nie możecie wypłacić premii. No i prawdą jest że nie podpisujemy umowy z Orlenem tylko z ajetem i to są zwykle umowy na pełny etat, a pracujemy nad to! A ajeci tylko na nas żerują. I zasłaniają się Orlenem. Charasz nadgodziny robisz więcej niż etat i plany, wyrabiasz normy, pracujesz jako sprzedawca, babcia klozetowa, sprzątaczka, kelnerka, placowy i kucharka. Więcej godzin w miesiącu i wszystkie dni ustawowo wolne za 1800 złotych. Chorzy to Wy jesteście,a właściwie tyle cwani! A My pracownicy naiwni bo chcemy pracować i pieniądze zarabiać. Tylko ciekawe jak zareaguje ajet na list z Sądu Pracy. Za same dni wolne od pracy i nocki płaci się dodatki ustawowe. I mam prośbę do pracowników, nie bójcie się waszego ajeta to zwykły pracodawca którego obowiązuje regulamin pracy.

Pomocna?
Tak6Nie
Prowadzący
 Opinia
@Instruktor 23.01.2019 17:03

Prawda Orlen oszukuje Ajentów co przekłada się na pracowników Szczerze ... Orlen na jednego pracownika przeznacza 1800-1900 zł netto plus premia za wykonanie planów A jak wiecie plany nie są dla pracowników tylko dla Orlenu to dla nich takie oszczędności .Tą kwotę pomniejszają :zwolnienia ,kary.W tych pieniądzach muszą być zawarte dodatki za nocki ,nadgodziny ,niedzielę. Gdyby Orlen na Was kochani pracownicy dawał taką kasę jak myślicie to dawno by Was zatrudnił na umowy o pracę u siebie.A tak ma pionka Prowadzącego który za wszystko odpowie ,zbywa z siebie odpowiedzialność i ma ogromne oszczędności z tego tytułu.Prowadzacy zarabia od 3500-5000 zł netto w zależności od wielkości stacji.Musimy w tym uwzględnić że Prowadzący płaci za siebie najniższy ZUS dzięki czemu będzie miał niższą emeryturę niż jego pracownicy. A pracownik ma opłacony ZUS od kwoty na koncie czyli ma wyższy ZUS od prowadzącego o około 1000zł więc te jego zarobki są porównywalne do Waszych pracownicy A jaką odpowiedzialność.Jeżeli uważacie że to nie prawda zapytajcie menaďżera mikrorynku i poznacie prawdę....

Pomocna?
Tak11Nie3
Arek S.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Prowadzący 26.01.2019 16:25

1800-1900zl netto ? Gdzie niby tak dają. Ja i większość stacji ma najniższa krajową a premia pod stołem, opodatkowana na kogoś z rodziny. Proszę wybaczyć może pani jest uczciwa ale większość ajentów nie.

Pomocna?
TakNie
Beata
 Opinia
@Arek S. 15.05.2019 19:56

Arek, ten konkretnie wątek poświęcony jest temu jakie warunki pracy świadczone są w Orlen z miasta Płock. Z tego co widzę, w zależności od placówki panują inne reguły co do zatrudnienia, forma oraz wysokość wypłaty również, stąd też, jak zauważyłeś różnice w wysokości wypłat. Wiele z Was porusza bardzo istotne tematy w kwestii zatrudnienia w tej firmie. Czy znajdzie się jednak ktoś, kto pracuje konkretnie w Orlen Płock i przedstawi warunki jakie w nim panują? Na co może tu liczyć pracownik tej stacji?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia
@Prowadzący 26.01.2019 16:25

Jeśli chodzi o zus to się Pan myli Pracuje na drugiej już stacji Orlen i jestem ubezpieczony na najniższą krajową dopuszczalną czyli równie niższa będzie emerytura co pracodawcy ( mimo że dostaje na rękę wyższe kwoty ). po drugie jeśli tak to jest mało opłacalne to zastanawia mnie fakt podejmowania się prowadzenia stacji dodam ze zaciągnąłem już informacji gdybym chciał zostać taki prowadzącym stacje obecnie nie ma wolnych miejsc mowie o Poznaniu . po trzecie ja wiedzę mojego prowadzącego może trzy razy w miesiącu wiec chyba też nie zajmuje aż tyle te prowadzenia owszem mamy kierownika i to on się zajmuje wszystkim .

Pomocna?
TakNie
??
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Witam. Ile trzeba mieć swoich pieniędzy by zostać prowadzącym stacji

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@?? 21.05.2019 18:03

10-12 tysięcy chyba że jest to duża stacja

Pomocna?
TakNie
Driver
 Opinia

Orlen (usunięte przez administratora), co trzecia zdrapka nie wygrywa!

Pomocna?
Tak5Nie
RADEK
 Opinia

Kierownik stacji zarabia 100000 proszę o namiary na te stacje chętnie się przeniosę. Ludzie takie bzdury piszą że jak jeden czy drugi to czyta to nie dziwić się że potem są takie opinie o nas. Prawda jest taka że każdy z nas może być ajentem stacji. Skoro tylu jest mędrców i wszechwiedzących to myślę że śmiało możecie startować w konkursach. Prowadzący to często byli pracownicy stacji którzy zmieniają diametralnie swój punkt widzenia gdy przejmują stacje i widzę jakie są to kokosy. Ja nie narzekam mi się praca podoba. Ale grono z was nie rozumie z czym to się wiąże. U mnie pracownik zarabia średnio około 2300-2400 zł to mało ale niestety takie są realia. Chciałbym żeby zarabiali przynajmniej 3000 i wtedy myślę że było by w miarę ok. Ale nie o to chodzi. Chodzi o to że w oczy kole wam pracownicy to że ktoś jest ajentem. Przecież każdy nim może być ale problem się zaczyna gdy trzeba przejąć odpowiedzialność nie tylko za siebie ale też za grupę ludzi. I tu większośc z was kończy swoje mądrości bo chcieli by być na takim samym poziomie jak ajent. Niestety ale każdy z was wychodząc z pracy wychodzi z niej my jesteśmy 24 h na czuwaniu bo zawsze coś może się wydarzyć. Jak coś ktoś zepsuje jak jest skarga czy przewinienie to my odpowiadamy za to nie wy. My wnosimy zabezpieczenia pieniężne na to by prowadzić stacj. My je ubezpieczamy. Jest tego tyle że jeżeli nie jest się po tej stronie to tylko można gdybać jak babki na targu. Dlatego też to My zarabiamy więcej bo to chyba logiczne. Ja też pracowałem na placu kilka lat szorowałen kible jako kasjer czy byłem opierdzielany jako kierownik zmiany. Ale to jest w cenie dojścia do czegoś w życiu a nie jęczenia jak to w życiu jest cieżko. Jest i uwierzcie ze jak wygracie konkurs na stacje to wtedy nieraz pomyślcie ze fajnie jednak było być kasjerem. No ale jest coś za coś i trzeba sobie samemu odpowiedzieć kim chce być w życiu. Każdemu polecam startujcie i próbujcie a potem opowiadajcie jak to jest ekstra na tym forum, bo naprawdę prowadzenie stacji to coś więcej niż kawa z kolegą czy koleżanką. Pozdrawiam wszystkich i czekam na namiary gdzie zarabia się 100000 tysìecy

Pomocna?
Tak35Nie1
Krystyna
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

Ze wszsytkim, co Pan napisał zgadzam się w stu procentach. Byłam zwykłym pracownikiem stacji, a potem nieoficjalnym zastępcą kierownika w czasie jego nieobecności i trenerem na stacji. Funkcja trenera raczej mnie nie kręciła ???? dlatego po dość dużym stazu pracy zdecydowałam się na ławkę rozwojową i pójście po szczeblach dalej. Niestety, żeby pójść dalej w tej firmie to trzeba mieć wsparcie. Pracownik sam na konkursie może tylko podpisać listę obecności, bez wsparcia swojego prowadzącego nie zrobi nic. Jak się mylę to proszę mnie poprawić ???? kierownik co prawda mówił że pomoże, było jakieś szkolenie po drodze ale było widać że nie chce tracić pracownika. W międzyczasie dostałam inną ofertę pracy i odeszlam, bo atmosfera po tym jak powiedziałam że chce iść dalej, zmieniła się. Każdy kierownik przyzna że to zmienia relacje z obecnym przekonaniem, jak już wiadomo że ktoś chce iść tym samym torem co masz mentor ,w sensie kierownik ???? Przeżyłam telefony w środku nocy i nad ranem od pracowników , nagłe wezwania bo menadżer jest na stacji albo że przyszła ocena objazdu. Mimo że widziałam 1/10 trudu bycia kierunkiem, to czułam ta funkcję. I miałam ogromne parcie żeby iść dalej. Wyszło jak wyszło ale nie żałuję, bo stacja hartuje ???? wiele mnie to miejsce nauczyło, miałam dobrego kierownika i atmosferę. Zawsze będę miło wspominać

Pomocna?
Tak7Nie
Franek
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

Drogi PSP Czy możesz powiedzieć ile orlen przeznacza na etat netto po odliczeniu kosztów pracowniczych. Dlaczego nie jesteście w stanie uczciwie wypłacić nam ciężko zarobionych naszych pieniędzy bo premie i tak zgarnięcia do własnych kieszeni nam zostają tylko grosze na zamknięcie buzi, Jestem po wypłacie za styczeń i zarobiłem mniej niż 3 lata temu co jest pytam co? średnia krajowa wzrosła orlen dał podwyżkę a moja wypłata z premią wynosi 1968.56 ???? taką mam zajebistą PsP która przelała mi na konto co do grosza. No uczciwi PSP ile wynosi nasza stała płaca pod banderą PKN Orlen praca dla Was na waszą prowizję z której tak uczciwie wynagradzacie nam stanie po 12 h, w nocy,święta, niedzielę? Ile? Proszę wypowiedzcie się? Bo pewnie co stacja to inny system naliczania wyplat

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mmmmmm:(
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

To prawda, kierownik zarabia około 5 tyś. Tutaj pojawia się niestety kwestia tego ile ma przyznanych etatów i ile z nich wykorzystuje. Druga sprawa to premia. Nie każdy prowadzący wypłaca ją uczciwie...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Junak
 Opinia
@Franek 08.02.2019 00:33

Jak napiszesz z jakiej jestes miejscowości, to z chęcią Ci odpiszę. Co do premii, to zorientuj się na jakim poziomie jest realizacja planu (plany są wyśrubowane). Następnie zorientuj się czy ktoś nie był np na zwolnieniu czy urlopie ( należy zapłacić osobom zastępującym, jak i pracownikom których „nie ma”). Kolejnym krokiem będzie przeliczenie ilości etatów x stawka która Ci podam - i spróbuj to podzielić żeby wszyscy byli zadowoleni.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
psp
 Opinia
@Junak 09.02.2019 07:56

No jeśli chodzi o pensje to jest różnie. Psp nie ustalają planów tylko Sieć tak samo mamy do gadania w tym temacie jak np w ustalaniu cen paliw. Firma nie tylko Orlen śrubuje wyniki tak jest wszedzie i zdarza się że stacja nie wykonuje planów a co za tym idzie nie ma premii i nie od nas to zależy. Podstawa dla pracownika to też zależna od np rodzaju miejscowości poziomu aglomeracji itd. Jest podział na lepsze i gorsze stacje a za tym też idą prowizje. Na wioskach pensja podstawowa to tyle co najniższa krajowa i nie ma nikt na to wpływu inaczej jest w dużych miastach. Dlaczego tak jest to już pytanie do włodarzy Orlenu. Zarówno nam jak i pracownikom nikt nie karze podejmować pracy i współpracy w PKN. Ja nie narzekam. Pracuje bo to lubię moi ludzie lubią też pracować u mnie...chyba bo nie odchodzą. Zarabiają tyle ile mogę podzielić na tą chwile średnio 2400 do 2600 zależy od wyrobionych planów. Ale jak nie będziemy ich wyrabiali to zarobią o wiele mniej. Taka to praca. Wielu pracowników nie interesuje się planami premiami itd nawet nie sprawdzają na tablice korkowe które są na stacjach i na których to są wywieszone premie. Potem są zdziwieni że mało że nie tak czy siak. A tak naprawdę wielu pracowników nie stosuje aktywnej sprzedaży bo maja zasadę czy się stoi czy się leży... i najczęściej właśnie ci są zdziwieni przy wypłatach. To już nie szkoła to dorosłość a naprawdę czytając czy mając często do czynienia na stacjach z pracownikami mam wrażenie że jestem w przedszkolu. Naprawdę ci co się starają wiedzą za co pracują i co mają sprzedawać żeby zarobić dlatego ja swoich pracowników szanuje bo mam ekipę jaką każdy by chciał i zawsze będę ich bronił a najlepsze że oni też narzekają że mało zarabiają. Niestety nie przeskoczy się wszystkiego. Dlatego pytajcie swoich psp jaka jest podstawa jakie plany co macie sprzedawać i zerkajcie na tabele bo od was wasza premia może zależeć jeśli plany nie są wygórowane a to widać ale trzeba się INTERESOWAĆ nie interesować kieszenią prowadzących bo to wasz nieprzymusowy wybór pracować u nas.

Pomocna?
Tak6Nie1
psp
 Opinia
@Junak 09.02.2019 07:56

No jeśli chodzi o pensje to jest różnie. Psp nie ustalają planów tylko Sieć tak samo mamy do gadania w tym temacie jak np w ustalaniu cen paliw. Firma nie tylko Orlen śrubuje wyniki tak jest wszedzie i zdarza się że stacja nie wykonuje planów a co za tym idzie nie ma premii i nie od nas to zależy. Podstawa dla pracownika to też zależna od np rodzaju miejscowości poziomu aglomeracji itd. Jest podział na lepsze i gorsze stacje a za tym też idą prowizje. Na wioskach pensja podstawowa to tyle co najniższa krajowa i nie ma nikt na to wpływu inaczej jest w dużych miastach. Dlaczego tak jest to już pytanie do włodarzy Orlenu. Zarówno nam jak i pracownikom nikt nie karze podejmować pracy i współpracy w PKN. Ja nie narzekam. Pracuje bo to lubię moi ludzie lubią też pracować u mnie...chyba bo nie odchodzą. Zarabiają tyle ile mogę podzielić na tą chwile średnio 2400 do 2600 zależy od wyrobionych planów. Ale jak nie będziemy ich wyrabiali to zarobią o wiele mniej. Taka to praca. Wielu pracowników nie interesuje się planami premiami itd nawet nie sprawdzają na tablice korkowe które są na stacjach i na których to są wywieszone premie. Potem są zdziwieni że mało że nie tak czy siak. A tak naprawdę wielu pracowników nie stosuje aktywnej sprzedaży bo maja zasadę czy się stoi czy się leży... i najczęściej właśnie ci są zdziwieni przy wypłatach. To już nie szkoła to dorosłość a naprawdę czytając czy mając często do czynienia na stacjach z pracownikami mam wrażenie że jestem w przedszkolu. Naprawdę ci co się starają wiedzą za co pracują i co mają sprzedawać żeby zarobić dlatego ja swoich pracowników szanuje bo mam ekipę jaką każdy by chciał i zawsze będę ich bronił a najlepsze że oni też narzekają że mało zarabiają. Niestety nie przeskoczy się wszystkiego. Dlatego pytajcie swoich psp jaka jest podstawa jakie plany co macie sprzedawać i zerkajcie na tabele bo od was wasza premia może zależeć jeśli plany nie są wygórowane a to widać ale trzeba się INTERESOWAĆ nie interesować kieszenią prowadzących bo to wasz nieprzymusowy wybór pracować u nas.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
On
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

2300-2400 to mało? My z warminsko mazurskiego zarabiamy 1800

Pomocna?
Tak2Nie2
PSP były
 Opinia
@Franek 08.02.2019 00:33

o jakiej podwyżce mówisz? Orlen an rok 2019 nie podniósł pensji nawet o wzrost najniższej krajowej, stąd to pismo.... Jeśli czytacie ze zrozumieniem, jest tam przede wszystkim mowa o Was, pracownikach! NA szczęście ma to za sobą, po zmianie na s.c. 2.0 cały gnój się wylał - więcej pracy, zero etatów in plus, zero podwyżek. OD MS usłyszałem ze najpierw musi się coś zadziać, żeby coś dostać, no to się zadziało zaczeli odchodzić pracownicy, jakość obsługi wzięła w łeb... zmiana prowadzącego bo ile można słuchać ze to Twoja wina, ze sobie nie radzisz....

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

Zatem..ile zarabiacie jako kierownicy? Bo jakoś się nie doczytałam. Poza tym, praktyką kierujących jest obciążanie pracowników kosztami: gazety, straty(hd), kradzieże przy ciągle zmieniającej się załodze, bez przekazania remanentowego ,mandatami sanepid itd. Hm? Czy nie jest tak? Ja ,osobiście, musiałam płacić za źle wyszkolonych pracowników, którzy próbowali radzić sobie z obowiązkami, by się utrzymać w pracy. Mimo, że mieliśmy instruktorów na stacji, którzy mogli wyszkolic nowego pracownika( za większą stawkę, rzecz jasna, bo z tego powodu robili szkolenie, za które nikt im nie płacił, robili je w wolnym czasie, by lepiej zarabiać)

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Z calym szacunkiem ale...
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

Ciekawe dlaczego żaden ajent nie chce pokazać faktury prowizyjnej ????

Pomocna?
Tak2Nie4
Stary
 Opinia
@Z calym szacunkiem ale... 10.04.2019 23:48

Bo taki(usunięte przez administratora) jak ty zobaczyłby kwotę i pomyślał, że to wszystko dla ajenta. A z tego trzeba opłacić ZUS z działalności i od wszystkich pracowników, podatki, biuro rachunkowe itp, itd. a finalnie zostają grosze. Ale Ty i tak tego nie ogarniesz więc szkoda czasu.

Pomocna?
Tak8Nie2
Kuba
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Franek 08.02.2019 00:33

Ty chociaż dostajesz na konto a my do ręki. Oficjalnie zarabiam najniższa krajowa i za to tez są odprowadzane podatki a premia pod stołem. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie1
RADEK
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Z calym szacunkiem ale... 10.04.2019 23:48

Witam ponownie. Co znaczy odwaga pokazania faktury? Czy pracownik wie o składkach zus , pitach itd itd czy w jakiejkolwiek firmie szef ma obowiązek spowiadac się pracownikom ile zarabia. Kto z was pracuje i ma w umowie napisane ze jesteście pracownikami pkn. Jesteście pracownikami podwykonawców który świadczą usługi firmie pkn.

Pomocna?
Tak4Nie1
Prawda
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

Ajent nie może Wam pokazac faktury jest to zakazane w umowie o prowadznie stacji grozi mu za to ogromna kara(tajemica handlowa).Jednak podam Wam przyklad rozliczenia faktury prowizyjnej.Kwota brutto faktury vat to 55000 zł Vat wynosi 10284.55 zł z czego 200-300 zł jest dla prowadzacego ,reszte 10000 zl musi przelac do Urzędu Skarbowego na VAT7.Od kwoty 44715.45 odejmujemy 300 zł na biuro księgowe i 715.45 zł ryczałt =43700 zł mnożymy przez procent na pracowników np.88% =38456 zł tyle ajent musi przeznaczyć z premiami na pracowników:wypłaty,ZUS za pracowników całe koszty płacowe.Liczymy w kalkulatorze na stronie wynagrodzenia.pl/kalkulator wynagrodzeń wybieramy umową o prace-koszty pracodawcy ubezpieczenie wypadkowe 1.67%liczymy wychodzi 22307 zł netto liczymy 11 etatów +1 etat na urlopy =12 etatów 22307 dzielimy przez 12etatów = 1860 zł netto Wasza płaca z premią na jednego pracownika.Premia ogółem dla stacji dla pracowników netto 1594 zł.Ok A teraz pensja prowadzącego 44715.45 minus 38456 zł = 6259.45 zł brutto super odejmujemy 1360 zł składki ZUS,zł biuro księgowe 600 zł i ryczałt 715.45 (opłaty, ubezpiecznia,paliwo,poczta,odśnieżanie,koszenie trawy) i Jeszcze minus podatek dochodowy np.400 zł zostaje 3184 zł plus 200-300 zł z odliczenia vatu czyli zarobek prowadzącego to 3484 zł do ręki.Dane stacji średniej z dwoma pracownikami na zmianie i jednym pracownikiem podjazdu od poniedziałku do piątku.Powyższe nie uwzględnia:zwolnień lekarskich,urlopów macierzyńskich,zwolnień lekarskich ciązowych ,kar ,mandatów od PKN Orlen,nadgodzin,dodatków za niedzielę i święta.I skąd Wam się bierze zarobek prowadzacego w postaci 5000 zł powiem szczerze na autostradzie ajenci tyle nie mają chyba że z wysoka premia.Etaty macie podane w raporcie RTG jest tam podana liczbą etatów wraz z prowadzącym więc wystarczy odjąć 1 etat i wychodzi ile ajemy ma etatów na pracowników.Kwote faktury musicie sobie sami sprawdzić (-:.Niestety taka jest rzeczywistość ajent w najlepszym wypadku może Wam zapłacić od 1800 zł-do 2200,2300 netto z wysoką premią.A sam zarobi nie wiele więcej to 3500 zł netto musi wystarczyć też na ewentualne braki i przeterminy.Teraz widzicie dlaczego jest dużo konkursów na stację i że Prowadzący się zbierają i piszą do Orlenu...jest źle A będzie jeszcze gorzej jeżeli firma z Orłem niczego nie zmieni.Umowa o prowadzenie stacji to ogromne oszczędności na 1360 stacjach własnych PKN Orlen.Mam nadzieję że rozwialem wątpliwości. A wy jesteście jeszcze źli na swojego szefa A jedziecie wszyscy na tym samym wózku ,powinniście razem pomyśleć co zrobić żeby zmusić firmę do zmian....A nie odrzucać prowadzących mięsem i błotem.Zaraz się odezwą Ci co napiszą skąd prowadzący ma kasę na nowe auto i mieszkanie A no stąd że bierze pół miliona kredytu i to wszystko jego własnością będzie za 40 lat.Samochod się opłaca bo zmniejsza podatek dochodowy i odlicza VAT w większości przypadków płaci z własnych środków pół raty bo jest przedsiębiorcą i może sobie drugie pół odliczyć.Czy ktoś z Was z pracowników nigdy nie kupił sobie auta i domu na kredyt?więc nie podadzajcie PSP o kradzież pieniędzy bo coś sobie kupuje na kredyt jak każdy z Was.Prowadzacy to też człowiek taki jak Wy może wziąć kredyt ,dostać spadek,sprzedać ziemię i sobie coś kupić A wam drodzy pracownicy nic nie ukradnie bo nie ma z czego.Taka prawda z którą z wielu Z Was nie może się pogodzić. ORLEN NIE ROZDAJE ETATÓW I PIENIĘDZY ZA ŁADNE OCZY JEŻELI WIDZĄ ŻE JEST ZA DUŻO TO OD RAZU ZABIERAJĄ WERYFIKACJĘ SĄ PRZY KAŻDYM ANEKSIE.

Pomocna?
Tak11Nie
Prawda
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

Ajent nie może Wam pokazac faktury jest to zakazane w umowie o prowadznie stacji grozi mu za to ogromna kara(tajemica handlowa).Jednak podam Wam przyklad rozliczenia faktury prowizyjnej.Kwota brutto faktury vat to 55000 zł Vat wynosi 10284.55 zł z czego 200-300 zł jest dla prowadzacego ,reszte 10000 zl musi przelac do Urzędu Skarbowego na VAT7.Od kwoty 44715.45 odejmujemy 300 zł na biuro księgowe i 715.45 zł ryczałt =43700 zł mnożymy przez procent na pracowników np.88% =38456 zł tyle ajent musi przeznaczyć z premiami na pracowników:wypłaty,ZUS za pracowników całe koszty płacowe.Liczymy w kalkulatorze na stronie wynagrodzenia.pl/kalkulator wynagrodzeń wybieramy umową o prace-koszty pracodawcy ubezpieczenie wypadkowe 1.67%liczymy wychodzi 22307 zł netto liczymy 11 etatów +1 etat na urlopy =12 etatów 22307 dzielimy przez 12etatów = 1860 zł netto Wasza płaca z premią na jednego pracownika.Premia ogółem dla stacji dla pracowników netto 1594 zł.Ok A teraz pensja prowadzącego 44715.45 minus 38456 zł = 6259.45 zł brutto super odejmujemy 1360 zł składki ZUS,zł biuro księgowe 600 zł i ryczałt 715.45 (opłaty, ubezpiecznia,paliwo,poczta,odśnieżanie,koszenie trawy) i Jeszcze minus podatek dochodowy np.400 zł zostaje 3184 zł plus 200-300 zł z odliczenia vatu czyli zarobek prowadzącego to 3484 zł do ręki.Dane stacji średniej z dwoma pracownikami na zmianie i jednym pracownikiem podjazdu od poniedziałku do piątku.Powyższe nie uwzględnia:zwolnień lekarskich,urlopów macierzyńskich,zwolnień lekarskich ciązowych ,kar ,mandatów od PKN Orlen,nadgodzin,dodatków za niedzielę i święta.I skąd Wam się bierze zarobek prowadzacego w postaci 5000 zł powiem szczerze na autostradzie ajenci tyle nie mają chyba że z wysoka premia.Etaty macie podane w raporcie RTG jest tam podana liczbą etatów wraz z prowadzącym więc wystarczy odjąć 1 etat i wychodzi ile ajemy ma etatów na pracowników.Kwote faktury musicie sobie sami sprawdzić (-:.Niestety taka jest rzeczywistość ajent w najlepszym wypadku może Wam zapłacić od 1800 zł-do 2200,2300 netto z wysoką premią.A sam zarobi nie wiele więcej to 3500 zł netto musi wystarczyć też na ewentualne braki i przeterminy.Teraz widzicie dlaczego jest dużo konkursów na stację i że Prowadzący się zbierają i piszą do Orlenu...jest źle A będzie jeszcze gorzej jeżeli firma z Orłem niczego nie zmieni.Umowa o prowadzenie stacji to ogromne oszczędności na 1360 stacjach własnych PKN Orlen.Mam nadzieję że rozwialem wątpliwości. A wy jesteście jeszcze źli na swojego szefa A jedziecie wszyscy na tym samym wózku ,powinniście razem pomyśleć co zrobić żeby zmusić firmę do zmian....A nie odrzucać prowadzących mięsem i błotem.Zaraz się odezwą Ci co napiszą skąd prowadzący ma kasę na nowe auto i mieszkanie A no stąd że bierze pół miliona kredytu i to wszystko jego własnością będzie za 40 lat.Samochod się opłaca bo zmniejsza podatek dochodowy i odlicza VAT w większości przypadków płaci z własnych środków pół raty bo jest przedsiębiorcą i może sobie drugie pół odliczyć.Czy ktoś z Was z pracowników nigdy nie kupił sobie auta i domu na kredyt?więc nie podadzajcie PSP o kradzież pieniędzy bo coś sobie kupuje na kredyt jak każdy z Was.Prowadzacy to też człowiek taki jak Wy może wziąć kredyt ,dostać spadek,sprzedać ziemię i sobie coś kupić A wam drodzy pracownicy nic nie ukradnie bo nie ma z czego.Taka prawda z którą z wielu Z Was nie może się pogodzić. ORLEN NIE ROZDAJE ETATÓW I PIENIĘDZY ZA ŁADNE OCZY JEŻELI WIDZĄ ŻE JEST ZA DUŻO TO OD RAZU ZABIERAJĄ WERYFIKACJĘ SĄ PRZY KAŻDYM ANEKSIE

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawda
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Krystyna 20.11.2018 21:14

Ajent nie może Wam pokazac faktury jest to zakazane w umowie o prowadznie stacji grozi mu za to ogromna kara(tajemica handlowa).Jednak podam Wam przyklad rozliczenia faktury prowizyjnej.Kwota brutto faktury vat to 55000 zł Vat wynosi 10284.55 zł z czego 200-300 zł jest dla prowadzacego ,reszte 10000 zl musi przelac do Urzędu Skarbowego na VAT7.Od kwoty 44715.45 odejmujemy 300 zł na biuro księgowe i 715.45 zł ryczałt =43700 zł mnożymy przez procent na pracowników np.88% =38456 zł tyle ajent musi przeznaczyć z premiami na pracowników:wypłaty,ZUS za pracowników całe koszty płacowe.Liczymy w kalkulatorze na stronie wynagrodzenia.pl/kalkulator wynagrodzeń wybieramy umową o prace-koszty pracodawcy ubezpieczenie wypadkowe 1.67%liczymy wychodzi 22307 zł netto liczymy 11 etatów +1 etat na urlopy =12 etatów 22307 dzielimy przez 12etatów = 1860 zł netto Wasza płaca z premią na jednego pracownika.Premia ogółem dla stacji dla pracowników netto 1594 zł.Ok A teraz pensja prowadzącego 44715.45 minus 38456 zł = 6259.45 zł brutto super odejmujemy 1360 zł składki ZUS,zł biuro księgowe 600 zł i ryczałt 715.45 (opłaty, ubezpiecznia,paliwo,poczta,odśnieżanie,koszenie trawy) i Jeszcze minus podatek dochodowy np.400 zł zostaje 3184 zł plus 200-300 zł z odliczenia vatu czyli zarobek prowadzącego to 3484 zł do ręki.Dane stacji średniej z dwoma pracownikami na zmianie i jednym pracownikiem podjazdu od poniedziałku do piątku.Powyższe nie uwzględnia:zwolnień lekarskich,urlopów macierzyńskich,zwolnień lekarskich ciązowych ,kar ,mandatów od PKN Orlen,nadgodzin,dodatków za niedzielę i święta.I skąd Wam się bierze zarobek prowadzacego w postaci 5000 zł powiem szczerze na autostradzie ajenci tyle nie mają chyba że z wysoka premia.Etaty macie podane w raporcie RTG jest tam podana liczbą etatów wraz z prowadzącym więc wystarczy odjąć 1 etat i wychodzi ile ajemy ma etatów na pracowników.Kwote faktury musicie sobie sami sprawdzić (-:.Niestety taka jest rzeczywistość ajent w najlepszym wypadku może Wam zapłacić od 1800 zł-do 2200,2300 netto z wysoką premią.A sam zarobi nie wiele więcej to 3500 zł netto musi wystarczyć też na ewentualne braki i przeterminy.Teraz widzicie dlaczego jest dużo konkursów na stację i że Prowadzący się zbierają i piszą do Orlenu...jest źle A będzie jeszcze gorzej jeżeli firma z Orłem niczego nie zmieni.Umowa o prowadzenie stacji to ogromne oszczędności na 1360 stacjach własnych PKN Orlen.Mam nadzieję że rozwialem wątpliwości. A wy jesteście jeszcze źli na swojego szefa A jedziecie wszyscy na tym samym wózku ,powinniście razem pomyśleć co zrobić żeby zmusić firmę do zmian....A nie odrzucać prowadzących mięsem i błotem.Zaraz się odezwą Ci co napiszą skąd prowadzący ma kasę na nowe auto i mieszkanie A no stąd że bierze pół miliona kredytu i to wszystko jego własnością będzie za 40 lat.Samochod się opłaca bo zmniejsza podatek dochodowy i odlicza VAT w większości przypadków płaci z własnych środków pół raty bo jest przedsiębiorcą i może sobie drugie pół odliczyć.Czy ktoś z Was z pracowników nigdy nie kupił sobie auta i domu na kredyt?więc nie podadzajcie PSP o kradzież pieniędzy bo coś sobie kupuje na kredyt jak każdy z Was.Prowadzacy to też człowiek taki jak Wy może wziąć kredyt ,dostać spadek,sprzedać ziemię i sobie coś kupić A wam drodzy pracownicy nic nie ukradnie bo nie ma z czego.Taka prawda z którą z wielu Z Was nie może się pogodzić. ORLEN NIE ROZDAJE ETATÓW I PIENIĘDZY ZA ŁADNE OCZY JEŻELI WIDZĄ ŻE JEST ZA DUŻO TO OD RAZU ZABIERAJĄ WERYFIKACJĘ SĄ PRZY KAŻDYM ANEKSIE

Pomocna?
Tak4Nie
RADEK
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Prawda 14.04.2019 20:37

A i tak połowa jak to przeczyta pomyśli o kurna 55 tysiecy ja dostaje 1800 a jest nas 12 więc 12 x 1800 tj 21600 to (usunięte przez administratora) hehe gada o podatkach a na pewno nie płaci. Tak myślą sobie ludzie, zresztą były posty że zarabiamy po 50 czy 100 tysięcy .

Pomocna?
Tak4Nie
Grażynka
 Opinia
@Prawda 14.04.2019 20:11

Aha to jednak macie dodatkowy etat na urlopy. Ja ciagle słyszałam ze nie na takiego etatu. Koszenie trawy i odśnieżanie hahaha robią to pracownicy za darmo.

Pomocna?
Tak5Nie2
Prawda
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Grażynka 17.04.2019 00:08

Koszenie odśnieżanie tzn.koszt kosiarki,paliwo ,olej,łopaty do śniegu ,nie usługa ryczałt nie jest przewidziany na usługi.Zreszta jest wiele innych kosztów i do tego ryczałtu trzeba dokładać i dlatego pracownicy muszą wykonywać tą pracę.Jezeli chodzi o urlop to etat na urlopy podany jest w przenośni Orlen nie daje etatu na urlopy. Po prostu z każdego etatu ,Z całej prowizji trzeba wydzielić kasę na 20 dni urlopu miesięcznie czyli tak jakby jeden etat.Uwazam że jeżeli nie macie urlopów to szef Was w konia robi....

Pomocna?
Tak2Nie
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@RADEK 19.11.2018 09:43

Jak ajent jest ogarnięty to pracuje 4 godziny dziennie. Delegowanie uprawnień to podstawa w zarządzaniu. Czasy kiedy wkładano zabezpieczenia w postaci hipoteki na dom lub weksli już dawno minęły. Teraz każdy ajent jest w funduszu ubezpieczeniowym i pieniądze które na nie wkłada za zgodą PKN Orlen to pieniądze które pomniejszają nie jego, a pracowników stacji wynagrodzenie. Jak chcemy pisać o faktach to piszmy prawdę.

Pomocna?
Tak1Nie
Daniel K.
 Opinia
@Prawda 18.04.2019 09:09

Ryczałt jest przewidziany na usługi. Znam ajentów którzy za dwa miesiące ryczałtu (np. na MOPACH) kupują sobie traktorek do koszenia i odśnieżania, a później pracownicy robią to w godzinach pracy za darmo. Jeszcze raz proszę piszcie prawdę, a nie bzdury.

Pomocna?
Tak3Nie
Psp
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Daniel K. 28.04.2019 13:11

Na mopach jest średnio 1300 zł netto ryczałtu miesięcznie więc jak za 2600 zł można kupić traktorek ?A gdzie inne koszty ?traktorów kosztuje z 10000 zł więc chyba na raty na 2 lata to rozumiem ale nie za dwa miesiące.Po za tym wyposażenie kupuje PKN Orlen ,kupują sami albo ajent refakturuje na Orlen i dlatego w tak krótkim czasie kupił ponieważ to PKN Orlen zapłacił więc nie piszcie bzdur A jak jest tak super być prowadzącym to czemu sami nie startujecie? jest tyle konkursów na PSP

Pomocna?
Tak1Nie
Dokładnie tak!
 Opinia
@Daniel K. 28.04.2019 13:11

Dlatego jest na większości stacji po 2 mopy na miesiąc ????

Pomocna?
TakNie
Agnieszka
 Opinia

Hejka jestem pracownica na Orlenie. Moja szefowa to naprawdę wspaniała kobieta mam do niej ogromny szacunek za to co robi dla nas przedewszystkim rozumie nas. A co do zdrapek strach proponowac jakiś zakup. Zaproponowałam klientowi kawe z ciastkiem a on do mnie (usunięte przez administratora)sobie to wsadz. Hymm klient ma zawsze racje może skarge napisać a my pracownicy co możemy? ? Stać i się uśmiechać.

Pomocna?
Tak3Nie
Pracownica
 Opinia

Kochani jak tam u was z promocją zdrapkową? Też jest takie ciśnienie? No to już jest trochę nie do zniesienia.

Pomocna?
Tak4Nie
Paraanalityk
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownica 13.05.2019 13:34

Kasę wladowali to teraznie cisna, tak jak z pilkami bylo, pozostawaly i sie trzeba wyzbyc teraz. Nie wiem co za (usunięte przez administratora)jest analitykiem i komponowal warunki loterii, ale jest toto kompletnie nieopłacalny warunek, by dostać zdrapke, ale kasjerzy przecież i tak będą wciskać bo inaczej będzie zjeba, więc jakoś pójdzie :)

Pomocna?
Tak2Nie
Ja
 Opinia

(usunięte przez administratora) No to przyznać się kto z was zarabia te 6000? :)

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Ja 08.05.2019 14:04

Nie można linków wstawiać?

Pomocna?
TakNie
PS00001
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam mam bardzo ważne pytanie do osób które wiedzą coś w tym temacie i mogę się wypowiedzieć, a mianowicie jeżeli ajent na koniec miesiąca dostaje fakturę prowizyjna co on musi opłacić z tych pieniędzy pomijając oczywiście pensje pracowników + zusy ( wliczamy oczywiście w to L4 nadgodziny itd.). Czy ajent z faktury prowizyjnej opłaca jakieś kosztu prowadzenia własnej działalności czy cała kwota jest przeznaczona tylko i wyłącznie na pensje pracowników jak to wygląda ktoś pomoże?

Pomocna?
TakNie3
Marcin
 Opinia
@PS00001 06.05.2019 21:33

Z faktury prowizyjnej ajent opłaca WSZYSTKIE koszty związane z prowadzeniem stacji: - wypłata pracowników do ręki - ZUS pracowników - ZUS pracodawcy - podatek dochodowy pracowników - podatek dochodowy pracodawcy - podatek VAT-7 Kwota z faktury NIE JEST w całości przeznaczona na pracowników.

Pomocna?
TakNie
orlen
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Zarobki w Lidlu i Biedronce...WSTYD Orlen WSTYD !!! h(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak12Nie1
Pracownica
 Opinia

Zamiast strony moim zdaniem lepiej byłoby założyć grupę.

Pomocna?
Tak6Nie2
Daniel K
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownica 02.05.2019 08:13

Grupa również założona pod taką samą nazwą co strona. ( Strajk włoski stacje Orlen)

Pomocna?
Tak1Nie
Gość
 Opinia

I jak tam się pracuje za darmo w święto? (usunięte przez administratora) co? A ludzie jacy mili... Sami pijani po browar i fajki.

Pomocna?
Tak15Nie
Tomasz
 Opinia

Jak ktoś ma trochę oleju w głowie niech omija Orlen szerokim łukiem. Praca na stacji to katorga.Niska płaca za multum obowiązków. Wpadłem w te (usunięte przez administratora) parę lat temu ale czas opuścić ten (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak15Nie1
Ogólnopolskie Stowarzyszenie
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Uwaga Dobra informacja dla Nas PKN Orlen po spotkaniu z ogólnopolskim stowarzyszeniem stacji paliw podjął decyzję o podwyżkach dla pracowników stacji paliw własnych od lipca 2019dla 600 zł brutto 450 zł netto podwyżki dla każdego pracownika miesięcznie.Oprócz tego zmienią się system premiowania na premie od obrotu .Od lipca stację zamiast 1000 zł netto premii otrzymają od 3000 zł do 10000 zł premii netto w zależności od obrotu .Np mała zmienią otrzyma 3000 zł netto premii MIO otrzyma 10000 zł netto.Super już się cieszę.....widzę że w końcu firma pomyślała o tych co na nich pracują...

Pomocna?
Tak5Nie11
ZŁA DECYZJA
 Opinia
@Ogólnopolskie Stowarzyszenie 26.04.2019 23:59

" Podwyżki dla pracowników stacji paliw własnych"... A franczyzę mają głęboko w (usunięte przez administratora),a tak samo musimy się spinać i jesteśmy rozliczenia z zakładania BT ,vitayowosci , robienia szkoleń.Jedna banderą,jeden szyld ,a jednak dwa różne traktowania. Rozumiem, że od lipca Orlen przejmuje franczyzę...

Pomocna?
Tak5Nie2
Stary
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ogólnopolskie Stowarzyszenie 26.04.2019 23:59

To ściema, żeby nałapac pracowników na wakacje. Mój szef nic nie wie i nasz menedzer tez o tym nic nie wie.

Pomocna?
Tak11Nie
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@ZŁA DECYZJA 27.04.2019 19:57

W pełni się z Tobą zgadzam. Nie powinno być podziału na lepszych i gorszych. Orlen w umowie franczyzowej jakby chciał może zawrzeć zapisy co do etatyzacji i wynagradzania pracowników. Nikt nie może być gorszym sortem pod marką która szczyci się tym, że jest jedną z najdrożej wycenianych w Europie. To po prostu skandal. Wierzę, że strajk włoski poprawi byt każdego pracownika stacji paliw bez względu na to w jakim kanale znajduje się placówka na której pracuje. Już czas powstać z kolan i nie być warzywem jeno istotą żywą - jakby powiedział (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Tak4Nie2
Czystek
 Opinia

Kochani u nas zarobki śmieszne od 1800 do 1950 za pracę wykonywana na poziomie pracy za 3000. Ciągle dodatkowe zadania sprawdzanie na każdym kroku... Jak żyć za takie pieniądze temat nadajacy się do telewizji.... Ludzie z wieloletnim stazami odchodzą lojalni pracowici bo mają Dos poniewierania nimi za takie pieniądze.... Żałosne to co się dzieje w tej Polsce.....

Pomocna?
Tak5Nie1
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Czystek 12.04.2019 04:04

I niezgodna z kodeksem pracy, PIH i PIP. Dlatego czas najwyższy powstać z kolan. Strajk włoski, polecam - od dziś niech to będzie nasza aktywna sprzedaż :)

Pomocna?
TakNie
PomorskieWielkopolskieNieWiem
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Odnośnie strajkowania!!! Orlen to korpo??? Tak, korpo. Dla korpo ważna jest opinia innych (tzn niby jest), i nad każdą opinią trzeba się pochylić. Tak? Tak. Drodzy: koleżanki i koledzy; W wybranym dniu wysyłacie na wszystkie możliwe kanały skarg/reklamacji/opinii informacje, że byliście na takiej (dowolnej) stacji i była masakra. Tzn obsługa była super, ale strasznie wolna. Czy obsługa strajkuje???? I piszemy dalej. Jak każdy napisze, zadzwoni z kilkoma takimi info to się zacznie panika w pknie. Ms zaczną dzwonić, kr zarząda raportu, dyrektor zacznie wzywać msa kra do siebie. A my praktycznie nie musimy robić nic. Najbardziej trzeba obdzwonić stację które mają "za dobrze" z jakichś powodów. I może pomoże, a jak nie pomoże to pa pa....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bsbsbsn
 Opinia
@PomorskieWielkopolskieNieWiem 11.04.2019 17:51

Super pomysl jak ma sie dwanaście lat, bo taki jest tok rozumowania tego strajku. Jak chcesz strajkowac to.blokujesz stacje, podjazd, ulice , które służą za dojazd na stacje a nie wysylasz jakies glupie maile. Myślisz ze tzw góra nie czyta forum?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PomorskieWielkopolskieNieWiem
 Opinia
@Bsbsbsn 11.04.2019 18:34

I PSP dostaje 400.000 kary i rozwiązanie umowy. Jak pracownik zrobi taką głupotę to PSP go pogoni i sam stanie. Coś jeszcze?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cozadwbil
 Opinia
@PomorskieWielkopolskieNieWiem 11.04.2019 18:41

Milion kary

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@PomorskieWielkopolskieNieWiem 11.04.2019 18:41

Ajent stanie za cała załogę ? Trochę wyobraźni. Odnośnie kar, poczytaj umowę o prowadzeniu stacji paliw. Nie chcesz to się nie przyłączaj. Jak wolisz być przedmiotem to twoja sprawa.

Pomocna?
TakNie
Pracownica
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Kochani, a może i my zacznijmy strajkować? Moglibyśmy umówić się na dany dzień i wszyscy pracownicy rzućmy L4 lub urlop na żądanie. Niech stacje stoją, niech centrala zobaczy że my też już mamy dość niskich pensji (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak19Nie
Ananas
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Pracownica 18.04.2019 10:23

Witam, czy mogę dostac informacje jak dokladnie wyglada "awans" na kierownika? Czy to prawda że trzeba sobie oplacic samu szkolenie w Warszawie? Wymagana jest szkola srednia? Czy wklad własny jest również wymagany?

Pomocna?
TakNie
Marcin
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ananas 19.04.2019 15:59

Jeśli chodzi o kierownika stacji to wymagane min. średnie, szkolenia nie opłacasz, ponieważ zalecane jest, aby mieć co najmniej rok stażu pracy jako kasjer-sprzedawca. Dużym atutem jest być po kursie tzw. ławki rozwojowej / stanowisko instruktora/zastępcy PSP (te dwa warunki nie są konieczne). Po wyborze na PSP jesteś przekierowany na jedną ze stacji gdzie zdobywasz specjalistyczną wiedzę pod kątem prowadzenia stacji. Wkład własny tj. System Kaucji Gwarancyjnej jest zawsze i jego wielkość zależy od stacji (na każdą jest inne) - opłacasz to w dwojaki sposób - albo całościowo z pierwszej prowizji za pełen przepracowany miesiąc bądź na cztery równe raty. Kwota, niezależnie od opcji, finalnie jest taka sama.

Pomocna?
TakNie
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownica 18.04.2019 10:23

Bardzo dobry pomysł! Stworzę fb dla pracowników i maila żebyśmy się mogli komunikować.

Pomocna?
TakNie
Pracownica
 Opinia
@Daniel K. 28.04.2019 11:45

I co z tym FB? Stworzyłeś?

Pomocna?
TakNie
Daniel K.
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownica 28.04.2019 12:20

(usunięte przez administratora) Od jutra będą umieszczane informacje. Na dziś z około 150 stacji pracownicy planują strajk włoski. Jak będzie nas przynajmniej 500 (w co bardzo wierzę) to w końcu zaczną traktować nas poważnie. W takim BP mają np. karty zdrowotne (Medicover) i inne przywileje pracownicze występujące w cywilizowanych firmach. Nie może tak być byśmy byli traktowani jak pracownicy trzeciego świata. Możemy wnieść wiele, większość z nas wie o wielu nieprawidłowościach do jakich zmuszają nas menagerowie oraz ajenci, jednak bez odpowiedniej opieki prawnej, nie zależnej od PKN Orlen, nikt z nas nie wychyla się. W tych obszarach moglibyśmy wnieść wiele i wiele usprawnić z korzyścią dla firmy, ale nie za te pieniądze i nie bez ochrony prawnej. Z tymi podwyżkami w lipcu to może być duża ściema, bo prawie będzie fuzja Lotosu z Orlenem i zamiast dać więcej to nowo powstały podmiot jeszcze nam obetnie. Mamy ponad 20 dni żeby dobrze wszystko przygotować. Od nas tylko zależy ( PRACOWNIKÓW STACJI ORLEN) czy chcemy być warzywami, czy kreatorami własnej rzeczywistości.

Pomocna?
Tak2Nie

Zostaw opinię o PKN Orlen - Płock

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • PKN Orlen
  • Chemików 7
    09-411 Płock

Oddziały »