Elektrometal S.A.
2 66 6 1

Opinie o Elektrometal S.A.

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w Elektrometal S.A. w kwestii wynagrodzeń?

anonymous
@Administrator 03.02.2018 12:09

Płacą bardzo mało

Mm
@anonymous 10.09.2018 18:26

Pracuję w firmie Elektrometal w Cieszynie i płace zmieniły się diametralnie w stosunku do tego co było 2 lata temu w tym roku dostaliśmy juz 2 podwyżki a pracy jest tyle że na dzień dzisiejszy daje nam to pełna stabilność pracy. Dodam że pracuję na produkcji, nie mam pojęcia jak z płacami w biurach. Pozdrawiam

Mati
@Mm 26.09.2018 04:36

Witam , a ty jesteś już zatrudniony pod firmą ??? , ( jakie mniej więcej są zarobki netto ) ???

Mm
@Mati 02.10.2018 12:53

tak jestem pod firmą, chociaz dlugo bylem pod zewnętrzną firma, zarobki zawsze mogłyby być większe, ale jak na cieszyn i bliski dojazd (4 km) to na rękę mam 2530 zł jestem zadowolony. Byłem w innych firmach na rozmowie proponowali podobnie ale 3 zmiany wiec odpada.

Mati
@Mm 18.10.2018 21:41

Aha ok , tzn. jak długo byłeś pod zewnętrzną firmą zanim dali ci umowę pod firmę ???

Joanna
@Mati 22.10.2018 23:35

Widzę, że jesteś dość aktywny na forum wnoszę więc, że chciałbyś podjąć pracę w Elektrometal. W sumie zadawałeś pytania już miesiąc temu, więc może udało Ci się już zatrudnić w tym miejscu? Jeśli tak, to napisz, jak przedstawia się ten pracodawca w Twoich oczach!

Joanna

@Mm Dziękuję za dobre wieści, które przekazujesz. Dobrze, że poziom wynagrodzeń jest coraz bardziej zadowalający. A czy inne aspekty też można zaliczyć na plus? Czy poza płacami podstawowymi jest jakiś system benefitów pozapłacowych?

Wojtek

Polecam! fajni ludzie fajna atmosfera a to jest najwazniejsze !

Szukasz pracy?

Administrator

Czy ktoś ma jakieś ciekawe informacje o Elektrometal S.A.? Zawsze warto dzielić się z użytkownikami fajnymi ciekawostkami z życia firmy.

Filipek

Dlaczego od dawna nikt nie pisze?

Wiktor

Czy jest jakiś powód, że nie piszecie na forum?

edwardm
@Wiktor 22.12.2017 10:46

Chętnie odpowiem Pani (Panu). Może wszyscy doszli do wniosku, że szkodza czasu na pisanie o tej beznadziejnej firmie. A może uważają, że szkoda dyskutować z trolami, bo jedna na trzy osoby, wypowiadające się na forum, są podstawione przez pracodawców. A może szkoda pisania, jeżeli opinia może być usunięta na życzenie pracodawcy, bo większość brakujących wypowiedzi napewno nie naruszało regulaminu (np. informacja "anonima" o ofercie pracy). A może, tak jak ja, mogą się narazić kierownictwu firmy, które to wszystkie sporne sprawy rozwiązuje przy pomocy organów ścigania. Chcę tylko przypomnieć, że Art. 54.pkt. 1 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej mówi: "Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania nformacji." A jeżeli ktoś się nie zgadza z moimi poglądami i opiniami, to poproszę o kontrargumenty. lista troli: Joanna, ede k, spinacz, górnik obecni lub byli pracownicy : anonim, zwolniony, zorro, An, miriam, Bolek

Joanna

@edwardm - podstawą ku usunięciu komentarzy jest wyłącznie niezgodność wpisu z regulaminem naszego serwisu. Jeśli uważasz, że Twój komentarz został usunięty niesłusznie bardzo prosimy o poinformowanie o tym naszego administratora pod adresem: admin@gowork.pl Więcej o procedurze procedurze reklamacji znajdziesz w treści regulaminu w §10.

JoSom

W EM wszyscy narzekają ale mało kto się zwalnia bo w Cieszynie nie ma zbyt wielu opcji pracy ale to się powoli zmienia.

Bolek

Beznadziejna firma, która stacza się na dno. Zwalniają doświadczonych pracowników z dnia na dzień. Zarobki śmieszne, jak na podobno"dobrze rozwijającą się firmę". Nie szanują ludzi, a nagrodą za długoletnią pracę jest medal....z papieru, a w dalszej perspektywie zwolnienie.

edwardm

Nie zgodzę się z szanowną Panią. Przeczytałem kilkakrotnie usunięte wypowiedzi (również posiadam kopię), jak i też regulamin i nie znalazłem sprzeczności. Jedynie moje opinie mogły być niezgodne z regulaminem Elektrometalu, a raczej nie spodobały się kierownictwu firmy. Nie przedstawiono żadnych merytorycznych kontrargumentów, jakże na czasie jest zdanie "Jeżeli źle powiedziałem, udowodnij, co było złego." W tej firmie nie stosuje się takiego sposobu rozwiązywania spornych spraw, najczęściej metodami "siłowymi" traktuje się zarówno pracowników, jak i tzw. konkurencję. W tym przypadku, oskarżając "na oślep" nasłano policję na osobę nic nie wiedzącą o całej sprawie (teraz już wie). Nie licząc się z tym, że robi się krzywdę. Ale, jak już pisałem, organy ścigania, jak też sądy, to chleb powszedni Elektrometalu. Można by zarzucić mi, że moja wypowiedź mija się z tematyką tego portalu. Otóż nie, czyste toalety i klimatyzacja, to jest być standard, a opinia o zakładzie pracy powinna być oparta na tym jak pracownik jest traktowany przez przełożonych oraz jaki poziom życia zapewni ta praca jego rodzinie. W tej firmie człowiek jest określany jako operator stanowiska i tak jest traktowany (usunięta wypowiedź "steel of man"). Mało tego, decydująć się na zatrudnienie tam musisz być gentelmenem, a rozmowa o wynagrodzeniu automatycznie przypisuje ci etykietę niewygodnego pracownika, którego najlepiej jest pozbyć się.

Joanna

@edwardmjeżeli zniknęły komentarze, to zostały one zarchiwizowane przez administratora naszego portalu za niezgodność z regulaminem. Dlatego też przed napisaniem komentarza zachęcam do zapoznania się z jego treścią.

edwardm

Dawno mnie tutaj nie było, a widzę generalne porządki. Proszę szanownych Adminów o odpowiedź, gdzie i z czyjego polecenia zniknęło 10 opinii. Czyżby pracodawca wprowadził cenzurę, a może najlepiej nich sam pisze o sobie. Myślałem, że mamy swobodę wypowiedzi, nawet jeżeli one nie podobają sie innym. Na moje opinie nie widziałem żadnych merytorycznych odpowiedzi, które by je podważały, a fakt ich usunięcia jeszcze bardziej je uwiarygadnia. Proszę więc, dopisać w nazwie zakładki "Opinie o pracodawcach - cenzurowane przez pracodawców"

Joanna

Pracujesz w Elektrometal? Chętnie poznamy więcej informacji na temat pracy w firmie.

ede k

W Warszawie jest firma o bardzo podobnej nazwie, może stąd takie pomyłki?

inżynier
@ede k 24.07.2016 15:02

W Warszawie Elektrometal otwarł filię - Elektrometal Enegetyka, w której trzon kadry stanowią b. pracownicy firmy JM Tronic.

anonim

(usunięte przez administratora)

jo

Wałbrzych, Warszawa?? Elektrometal jest w Cieszynie.

jo

W Elektrometalu szału nie ma... większość ludzi pracuje tam bo to duża firma i co miesiąc przychodzi przelew a w Cieszynie zbyt wielu alternatyw nie ma...

spinacz

  Szczerze to nie interesują mnie żadne prywatne wojenki, jakie prowadzi „edwardm” z Twoją pomocą. Widocznie macie czas i nudzi Wam się w życiu. Mnie interesuje rozwój i pójście do przodu jak chyba każdego młodego u progu kariery zawodowej. Sorry za tego smarkacza. Trafniej byłoby dziecinada chyba, bo to pasuje do każdego. Swoją drogą kopalnie to giganty i jakoś nie wierzę by sobie dawały wciskać kit. Coś tu nie gra. Już pewnie nie jeden by doniósł a nie tylko Wy. A co do sądów to nie wiem ile prowadzi Elektrometal, ale od moich starszych kolegów wiem, że są firmy, które non stop są w sądach. Ale mniejsza z tym. Nie moja bajka. Jak ktoś chce i mu się podoba to niech prowadzi te swoją wojenkę i donosy. Będę tam próbował jednak aplikować słyszałem, że firma płaci za studia i wysyła na potrzebne szkolenia a to mnie interesuje. Myślę, że w każdej firmie jest trochę źle i trochę dobrze są przecież ludzie i ludziska.  

zorro
@spinacz 04.06.2016 23:42

Zgadzam się ze stwierdzeniem, że kopalnie dadzą sobie wcisnąć kit, że wszystko jest w porządku, a przerwa w wydobyciu to są gigantyczne koszty. Ale ludzie chcą mieć pewność, że ich wyposażenie oraz narzędzia, jakich używają są bezpieczne i posiadają odpowiednie certyfikaty. Jeżeli chodzi o dofinansowanie nauki przez firmę, przedstawię to na konkretnym przykładzie. Kolega studiował, Elektrometal mu dopłacał, ale przez cały ten okres był pomijany przy podwyżkach i dodatkowych premiach (bo firma już do niego dopłaca). Po ukończeniu szybko poleciał z dyplomem do przełożonych, licząc na podwyżkę płacy z tego tytułu (przecież podniósł swoje kwalifikacje), ale się przeliczył. Myślę, że dyskusja na tym forum nie wniesie nic nowego, uważam że czasem lepiej jest poinformować kogo trzeba o prawdziwych faktach niż przy pomocy kłamstwa i zastraszania oskarżać innych.

spinacz

  Za niedługo chcę aplikować do tej firmy. Cieszę się, że jest takie forum wypowiedzi. Według mnie firma jest ciekawa, bo głosy tutaj są zróżnicowane. Są opinie i na plus i na minus. A to świadczy, że firma żyje i walczy na trudnym rynku i w ciężkim okresie górniczego kryzysu. W Cieszynie jest już tak mało firm przemysłowych, w których można znaleźć ciekawą i ambitną pracę, że należą się słowa uznania dla całej załogi za wytrwałość. Nie zniechęcą mnie nawet tak skrajne wypowiedzi jakie prezentują edwardm, .ilnats. czy zorro. To tak jakby pisała to jedna osoba. Z doświadczeń moich rodziców wynika, że przez takich wichrzycieli nie ma już takich fabryk lub straciły swoje znaczenie jak Termika, Polwid, Kartoniarze, Zampol, Cefana i wiele innych. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne dowody to trzeba iść do sądu. Teraz nastały czasy, że nawet kradzione czy podsłuchiwane rozmowy mogą być dowodem. Więc śmiało edwardm i zorro wykorzystajcie to a nie szkalujcie, bo nie ma to nic wspólnego z krytyką to zwykłe tchórzostwo i wygląda na gryzmoły obrażonych smarkaczy.   

zorro
@spinacz 02.06.2016 20:20

Szanowny aplikancie! Jeżeli nie jesteś w wieku 20 - 30 lat, to lepiej się tam nie pchaj. Kierownictwo woli zatrudnić młodego pracownika za niską stawkę, którego odpowiednio się "wyszkoli", żeby później nie mieć z nim problemów. A jeżeli jesteś tak młody, to dla czego mnie nazywasz smarkaczem. Pracowałem w firmie kilkanaście lat i wszystko co wiem o pracy (i nie tylko) w tym zakładzie przekazałem do "edwardm". Mam nadzieję, że te informacje odpowiednio wykorzysta i słuchając twojej rady zawiadomi organy ścigania. Chociaż bardziej logiczne jest gdyby to uczynił sam poszkodowany - kopalnie. Jak na pewno zauważyłeś, osobiście nie mam ochoty chodzić po sądach, szczególnie jak strona przeciwna fa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dowody i manipuluje świadkami (Art. 233,234,235,236 w przypadku GLONa to Art.165). A w firmie nie warto podejmować pracę - dla czego? Bo, jak zostało wcześniej napisane (nie przeze mnie), nie mając pleców nie będzie się wybrańcem. Bo, na awans bądź podwyżkę, można zasłużyć poprzez uprawianie lizusostwa (niektórzy dobrze też wychodzą zastępując lizusostwo sexem). Bo, pracownik tak jest szanowany, że po firmie krąży powiedzenie, że może go zastąpić średnio inteligentna małpa. Bo, będąc w sądzie pracy, pierwsze co usłyszałem to "znowu Elektrometal". Ja się nie dziwię, bo osobiście słyszałem, jak p. Prezes z nieukrywaną dumą, chwalił się, że na cztery sprawy z pracownikami wszystkie wygrał (widocznie ma takie hobby). Bo, mając jakiś pomysł na usprawnienie pracy, zachowaj go dla siebie - i tak tego nikt nie doceni (dawniej pracownik dostawał premię). Mógłbym jeszcze sporo dodać, ale naprawdę nie warto.

anonim

(usunięte przez administratora)

zorro

Znam jednego takiego, ale doświadczenia związane z firmą ma raczej niemiłe.

.ilnats.

Firmę polecam zdecydowanie - jeżeli masz w niej naprawdę "szerokie plecy" i umiejętność intensywnego oraz uporczywego "podlizywania się" tam gdzie trzeba (czyt. kadra kierownicza w osobie majstra, kierownika), a do tego silne parcie na awans i brak skrupułów, to możesz naprawdę wysoko zajść i nieźle zarabiać w relatywnie krótkim czasie. W przeciwnym wypadku niewykluczone że czeka Cię kilku lub kilkunastoletnia wegetacja na stawce niebezpiecznie zbliżającej się do najniższej krajowej, gdyż jak to zostało napisane: "kto ma temu będzie dodane a kto nie ma...". Podwyżki? owszem, ale dla wybrańców (regularnie), natomiast reszta (często z kilkunastoletnim stażem) musi obejść się smakiem, wszak, (cyt.) powinni się cieszyć że mają pracę (w przeciwnym wypadku ich miejsce jest za przysłowiową "bramą"). Należy również dodać, iż chcąc podjąć pracę w tym zacnym przedsiębiorstwie musisz kategorycznie zrezygnować z własnego zdania, nie mówiąc już o jego publicznym wygłaszaniu (proszę nie mylić krytyki z krytykanctwem), gdyż to może spotkać się ze zdecydowaną reakcją i brakiem sympatii ze strony przełożonych oraz intensywnym "docenianiem" w późniejszym czasie. Oczywiście nie dotyczy to w/w osób o rozbudowanej anatomii pleców i języka:-) Jeżeli chodzi o produkty to trzeba zauważyć że są naprawdę wysokiej jakości - szkoda tylko że część z nich nie stanowi ani pomysłu autorskiego ani rodzimego... Summa summarum. Jeżeli ktoś nie żył w PRL-u a chciałby zobaczyć jakie wtedy obowiązywały zwyczaje to zdecydowanie powinien zatrudnić się w w/w firmie i odbyć magiczną podróż w czasie - bezcenne:-)

anonim

(usunięte przez administratora)

zorro

Nie ma nic, prawdopodobnie nie upubliczniłeś postów.

zorro

Brawo edwardm !!! Wreszcie ktoś chce i nie boi się powiedzieć prawdę o elektrometalu, a właściwie o kilku osobach, które niszczą wizerunek firmy. Z przyjemnością dołożę kilka szczegółów, po tym jak zostałem potraktowany przepracowawszy w tym zakładzie kilkanaście lat. Sąsiad i górnik - to jest jedna osoba. Prawdopodobnie jest zamieszana w tej sprawie, bo miota się jak chomik w akwarium. Prawda jednak musi być ujawniona i chętnie w tym pomogę, a na lampie znam się chyba najlepiej. Mam też sporo niepodważalnych dowodów, bo przez kilka ostatnich lat nagrywałem wszystkie prowadzone ze mną rozmowy. W tym wszystkim nie chodzi o szkalowanie firmy tylko o przywrócenie normalności.

zorro

Brawo edwardm !!! Wreszcie ktoś chce i nie boi się powiedzieć prawdę o elektrometalu, a właściwie o kilku osobach, które niszczą wizerunek firmy. Z przyjemnością dołożę kilka szczegółów, po tym jak zostałem potraktowany przepracowawszy w tym zakładzie kilkanaście lat. Sąsiad i górnik - to jest jedna osoba. Prawdopodobnie jest zamieszana w tej sprawie, bo miota się jak chomik w akwarium. Prawda jednak musi być ujawniona i chętnie w tym pomogę, a na lampie znam się chyba najlepiej. Mam też sporo niepodważalnych dowodów, bo przez kilka ostatnich lat nagrywałem wszystkie prowadzone ze mną rozmowy. W tym wszystkim nie chodzi o szkalowanie firmy tylko o przywrócenie normalności.

sasiad

Ale się porobiło. Niestety pomimo, że tylko skręcam śrubki to boli mnie gdy ktoś tak szkaluje swoją firmę. Widzę, że edwardm chyba słabo zna się i na technice i słabo orientuje się w przepisach. Nie wie nawet, co dzieje się w zakładzie, w którym pracuje. Ludzie odchodzą i przychodzą a nawet wracają normalny stan rzeczy. Nie widzę tu problemu a firma idzie dalej.

górnik

Niech, mój głos ostudzi zapały by nie ingerować w coś, co jest znakomitej jakości tak mechanicznej jak i pod względem parametrów świetlnych. Pracuję na jednej z wielkich spółek górniczych i sprawdziłem, że na przetargach żąda się dokumentu potwierdzającego, że lampa jest bezpieczna również pod katem działania pola elektromagnetycznego. Inaczej produkt byłby odrzucony. Sam zjeżdżam na dół z taką lampą i nie chcę innej. Brawo konstruktorzy. Są też inne wyroby i raczej zauważam, że to inni nieudolnie chcą kopiować dobre pomysły Elektrometalu. Krytyka tak krytykanctwo nie. Prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Jakie to prawdziwe.

Ii

Tak jest, nie warto pracować dla Elektrometalu.

miriam

Stanowczo odradzam...pracowałem...firma skupia sie tylko i wyłącznie na kadrze zarządzającej...a kadra zarządzająca skupia na własnych 4 literach. Niezależnie ile pracujesz zawsze zarabiasz marnie...dodatkowo podejmują współprace z mniejszymi firmami i podkradają ich pomysły produktowe. Proponuje omijąć firme szerokim łukiem, zarówno pracownikom, jak i firmom współpracującym.

grm

Nie warto pracować w Elektrometal S.A. ponieważ, wynagrodzenia są niskie, firma nie pozwala na rozwój, nie można realizować własnych pomysłów i inicjatyw, a ludzie nie są zbytnio przyjaźni. Nie piszę o tym, że firma jest źle zarządzana, bo to oczywiste, jak można pracować w tak starym biurowcu, w tak kiepskich warunkach. Wyraźnie widać, że ktoś "ciągnie" kasę z tego tytułu. TAKI, POLSKI, DZIKI KAPITALIZM.

sasiad
@grm 29.06.2015 19:46

Też bym nie pracował w klimatyzowanych pomieszczeniach biurowca, sukcesywnie remontowanych, z wydzielonymi pomieszczeniami na posiłek, z zadbanymi WC i można by mnożyć. Ktoś nie zna realiów, a jak ich nie zna niech nie pisze nieprawdy albo sam sprawdzi. Pracuję na produkcji i stwierdzam, że warunki są b. dobre.

zorro
@sasiad 04.08.2015 21:18

Oprócz klimatyzacji ważny jest klimat i atmosfera. Chyba że się jest "pracownikiem liniowym" (wyp. man of steel).

anonim

ogolem robota nie jest zla ale zarobki sa NEDZNE bardzo !!! od 7 pietra w dół taka prawda szkoda szefowie tego nie widza !!!!bo kazdy che zyc godnie w tych ciezkich czasach ....

anonim

(usunięte przez administratora)

grm

Nie warto pracować w tej firmie.

Zostaw opinię o Elektrometal S.A. - Cieszyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elektrometal S.A.