Tutlo

Etapy rekrutacji

Nasze kursy

Biura

• Ciechanów

5. Opinie o Tutlo Sp. z o.o.

Tutlo

Nie przegap nowości o Tutlo Sp. z o.o.!

Rico

27.02.2025 22:20

Dla każdego zainteresowanego zadającego pytania o doświadczenie i jak wygląda platforma: jeśli znasz angielski, z doświadczeniem nie ma problemu. :) Po podpisaniu umowy podsyłane jest szkolenie z wytłumaczeniem praktycznie wszystkich zagadnień platformy do którego można zawsze wrócić, a sama platforma w obsłudze jest naprawdę banalna. Po 2-3 lekcjach można spokojnie załapać już wszystko. Ludzie trafiają się mili i wyrozumiali więc na pewno nie będzie dużo stresu na pierwszych spotkaniach. Lekcje polegają na nauczaniu z materiału widocznego na ekranie na bieżąco, ale jest on bardzo przejrzysty i wszystko jest jasne. Moja przygoda jako lektor dopiero co się rozpoczęła ale w tych kwestiach czyli przejrzystości platformy, oraz pracy zdalnej i elastycznego grafiku jest to moja praca marzeń. Polecam również pracować najczęściej w godzinach 16-20-21 bo są to godziny szczytu i połączeń jest sporo. Mam nadzieję że jakoś to będzie z zapotrzebowaniem u mnie oraz u każdego z nas lektorów i że się nie rozczaruję. Pozdrawiam :)
    Szukaczpracy

25.02.2025 14:05

Witam, proszę o informację odnośnie pracy jako handlowiec, ofertą pracy jest jako spotkania online z kandydatami i sprzedaż im kursów angielskiego, czy premie są tak wysokie ją oferują na rozmowie? Czy da się zarobić ogromne pieniądze?
    Flinston

12.02.2025 14:20

Jest szansa, żeby mnie przyjęli bez doświadczenia, jeśli dobrze znam język angielski? Myślę, że sobie poradzę, ale potrzebowałabym jednak małego przeszkolenia w tym kierunku (nauczanie innych itd.)
    Malesia

25.02.2025 09:39

Znasz kogoś kto by się w ten sposób dostał? Ja jedynie patrzę na to co tutaj wyczytam.

13.01.2025 11:35

Malesia

25.02.2025 09:38

Jakaś siedziba gdzieś musi być, więc podejrzewam, że są też stanowiska biurowe stacjonarne.

08.02.2025 18:06

Zdecydowanie odradzam pracę jako lektor języka angielskiego w Tutlo - sam przed podjęciem pracy zignorowałem wiele negatywnych opinii. Przede wszystkim lektorzy traktowani są dość przedmiotowo (najważniejsze żeby było ich dużo i klient miał wybór), wynagradzani są tylko za rzeczywisty czas przeprowadzania lekcji. Przeważnie trwają one 20 minut, więc by wyrobić stawkę godzinową, należy odbyć trzy takie lekcje. Niby krótkie spotkania bez potrzeby przygotowania brzmią dobrze - w rzeczywistości to forma męcząca, przynajmniej dla mnie. Na spotkaniu wprowadzającym zostałem też błędnie poinformowany przez pracownika co do zasad wypłaty: dostępność (czyli czekanie na połączenie od ucznia) nie jest wynagradzana, choć mnie poinformowano inaczej. Można więc czasem spędzić kilka godzin, będąc przygotowanym do prowadzenia zajęć i nie zarobić nic. Oczywiście są różne "stopnie" kariery i za większe zaangażowanie można otrzymać bonusy (na przykład pakiet medyczny bądź dodatek do stawki godzinowej), lecz przy dopytaniu się o szczegóły, Obsługa zbyła mnie twierdząc: "jak stopień zdobędę, to sam zobaczę". Mnie to zdemotywowało. Kontakt z Pracodawcą (a właściwie Helpdeskiem) jest uciążliwy i polega na wysłaniu wiadomości przez formularz. Lektorem może zostać jednak każdy, kto choć trochę zna angielski. Rozmowa kwalifikacyjna jest bardzo prosta, gdyż polega na przeprowadzeniu próbnej lekcji z Pracownikiem HR. Nigdzie nie sprawdzane jest, czy kandydat jest kompetentny w zakresie nauczania Business English, pracy z małymi dziećmi bądź nauki angielskiego od zupełnych podstaw - takie kompetencje musi posiadać każdy, gdyż nie ma wyboru, kogo chce się uczyć. W tym zakresie brak realnego wsparcia od Pracodawcy. Czasem dostaje się maile o webinarach, lecz nie były one w żadnym stopniu pomocne. Praca jak najbardziej ma swoje plusy takie jak elastyczny grafik, zwłaszcza jeśli ktoś lubi krótkie lekcje z wieloma "niestałymi" uczniami. Mnie zraziło błędne poinformowanie o zasadach umowy i brak wsparcia od Pracodawcy.
    Lusia

09.02.2025 17:14

Hej! Czy mógłbyś opowiedzieć mniej więcej jak wyglądało przeprowadzenie tej próbnej lekcji? Tylko przeprowadzałeś lekcje czy zadawali również pytania o rzeczy typu co robisz w wolnym czasie?, czy masz doswiadczenie? itp i wszystko odbywało się w języku angielskim? :)

13.02.2025 21:10

Jasne! Na początku było kilka pytań dotyczących twojego doświadczenia w nauczaniu języka angielskiego, jak prowadzisz lekcje (np. czy wykorzystujesz dodatkowe materiały itp) - taka standardowa rozmowa po polsku. Druga część była czysto praktyczna i polegała na przeprowadzeniu próbnej lekcji, czyli tak naprawdę odegraniu scenki przykładowych zajęć, po angielsku. Trzeba było uważać, gdyż prowadząca czasem umyślnie popełniała błędy, żeby sprawdzić, czy je wyłapiesz. Ta lekcja próbna miała też na celu sprawdzić Twój poziom angielskiego. Całość trwała około 20 minut i na koniec otrzymałem feedback i decyzję. Wszystko poszło szybko i sprawnie :)
    Marynarz

12.02.2025 10:10

Pracuje ktoś z was na stanowiskach IT? Jak ocenilibyście możliwości rozwoju na swoich stanowiskach?

06.02.2025 12:07

08.02.2025 18:12

Jeśli chodzi o pracę jako lektor języka angielskiego online - jest pełna dowolność kiedy i ile godzin przepracujesz. Działa to trochę jak Uber lub Bolt, czyli logujesz się, kiedy jesteś dostępny/a. Jedyny warunek to przeprowadzenie choć jednej lekcji na 3 miesiące oraz wypłatę dostajesz przy zarobieniu min. 100 zł na miesiąc.

05.02.2025 13:21

08.02.2025 18:09

Jeśli chodzi o pracę jako lektor języka angielskiego, żadne doświadczenie nie jest wymagane. Sprawdzana jest Twoja znajomość języka i podczas spotkania online z działem HR, przeprowadzana jest próbna lekcja, by zbadać czy potrafisz prowadzić zajęcia. Co do innych stanowisk - niestety nie wiem :)

03.02.2025 18:38

Costa

04.02.2025 19:52

Pewnie dość szybko jeśli potrzebują pracowników na już.
    Costa

04.02.2025 19:47

Macie jakieś benefity oprócz tego że praca zdalna? To wielki plus ale przydałoby się coś jeszcze.

31.01.2025 13:23

mao

03.02.2025 18:39

A można wysłać cv na maila po prostu jakby nie było nic co mnie interesuje?
    werwa

03.02.2025 19:44

Ktoś się orientuje czy w ogóle odpowiadają na takie aplikacje czy lepiej poczekać na jakąś ofertę?
    Danuta

31.01.2025 17:44

Moja opinia na temat Tutlo jest niestety negatywna. Choć szkoła oferuje elastyczne godziny zajęć i przyjazną platformę, jakość lekcji pozostawia wiele do życzenia. Dodatkowo, proces rezygnacji z kursu i próba uzyskania zwrotu pieniędzy są bardzo trudne i frustrujące.

23.01.2025 15:08

H3

30.01.2025 13:48

No inaczej byłoby chyba ciężko, to akurat dość jasne ;)
    Funny

27.01.2025 10:00

Rodzynek na Pudlu to reklamuje. Czysta desperacja. Jak zwykle, lektorom ochłapy ale na reklamę piniądz jest. Oj chyba coś biznesik podupada, że aż takie starania. Radzę jednak zmienić model biznesowy i zacząć godnie płacić to i reklamować tak nie będzie trzeba bo uczniowe zadowoleni z poziomu nauczania zrobią sami reklamę.
    Rekrutowana

25.01.2025 12:18

Brałam udział na stanowisko związane z tworzeniem contentu. Forma zatrudnienia, to jedynie b2b lub umowa zlecenie przy pełnym etacie. Po rozmowie i wykonaniu obszernego zadania rekrutacyjnego, nie otrzymałam feedbacku. Mega słabo

11.12.2024 13:34

OnaAnonimowa

15.01.2025 04:34

Najbardziej rzetelna ocena jaką przeczytałam i musiałam na nią odpowiedzieć. Bo również padłam jej ofiarą. Zaaplikowałam na stnowisko : specjalista ds sprzedaży przez hipotetycznie firmę Tutlo. Nie będę już wchodzić w szczegóły samej pracy bo zostawię to bez komentarza, i nie jest ona warta przede wszystkim komentarza. Ale, ogłoszenie jest wstawione przez firmę Tutlo, a umowa jest zapisana na spółkę "8 Words" która mieści się w innym nawet mieście i nie ma działaności w tym co pracowałam. 8 words, jest wynajęta przez Tutlo do pozyskiwania nowych niezainteresowanych klientów i padanie ich ofiarą. Umowa z pracodawcą jest na 8 words, i nawet nie wiem czy Tutlo wie o jego istnieniu. Adres zarejestrowany firmy jest adresem domu prywatnego, a nie faktycznej siedziby call centre, bo call centre jest już pod inną spółką o nazwie "Delta". Czyli Delta sobie wymyśliła spółkę 8 words, wymyśliła adres nieistniejący do korespondencji na jakis prywatny dom. a sama znajduje sie gdzies indziej. 8 Words nie ma filli w Białymstoku - tylko praworządnie w Warszawie. Finalnie, okazuje się, że nie wiadomo kto jest "managerem" oraz kto zatrudnia pracowników, bo takiej osoby nie ma. Baza danych osób które "8 Words" pozyskuje dla Tutlo (o ile jest to prawda) jest zupełnie gwałcące prawo, gdyż są to jakies firmy cyberbezpieczeństwa które np mają sprawy sądowe założone, i zdobywają dane kontaktowe ludzi poprzez kliknięcie w wymigiganowany bon na mailu. Szybko zmieniają swoich administratorów danych by korzystać z różnych żródeł. Tutlo to jakaś studnia zasilająca wszystkie telemarketingowe centrale telefoniczne. Która przede wszystkim usidla swoją ofiarę w chwyt promocyjny jednej godziny za darmo, przekonywując osobę do pozywtynych efektów nauki nowego języka. A, następnie wychwytywanie najbardziej naiwnych ludzi na umowy wiążace. Lektorzy nie są obcokrajowcami wcale, ani prawdopodobnie nie mają uprawnień. I pracują dla nich takie osoby, które skutecznie wspomagają robić znakomite pierwsze wrażenie. Dla osób inteligentnych, ktorzy szybko rozumieją co włąściwie robią zajmuję kilka dni, a inni młodzi nie doszukują się prawdy ani spójności firmy, i nie łączą wątków.
    Noname

15.01.2025 16:54

Teraz to nawet 100 lekcji gratis do kursu za darmo reklamują ci desperaci, do tego Rodzynka opłacili do reklamy, co plecie trzy po trzy. Żenada nawet nie roku, tylko dekady. Śliskie to i omijać z daleka. Wyzyskują pseudo lektorów płacąc jakieś żenujące grosze. Ktoś się tym powinien na poważnie zainteresować...
    Honka

10.01.2025 11:21

Lektorów przestrzegam przed współpracą. Stawka godzinowa żałośnie niska, nawet lektorzy studenci narzekają. Poziom nauczania też żenująco niski, jaka płaca taka praca. Większości tutorów przeklikuje strony bo kto chce się wysilać za takie pieniądze. A biedni klienci płacą jak za zboże.

30.12.2024 12:30

joko

09.01.2025 09:50

przecież są oferty widoczne, czy to na pracuj, czy to na ich stronie
    Wiola

08.01.2025 09:00

Reklamują 100 lekcji gratis, niech dodadzą. że z (usunięte przez administratora) lektorów
    Denzel

01.01.2025 23:41

Czy macie płatne urlopy?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tutlo?

Kontakt - Tutlo Sp. z o.o.

Świętego Leonarda 1 lok. 8 25-311 Warszawa

Branża główna: Nauka języków

18.12.2024 12:59

Lektor

28.12.2024 20:14

dla lektorów nie, nawet spotkanai 1-2 w tygodniu z native speakerem nie...
    sylvek

11.12.2024 10:54

umowa zlecenie ma jakiś okres wypowiedzenia?
    Romek

10.12.2024 15:13

Hej, Kiedyś tutaj pracowałem i mimo tego, że sama firma jest bardzo ciekawa, misja nauki języków, przyjemne benefity to bardzo chciałbym Was ostrzec przed tym, że w firmie pojawiały się sytuacje gdzie musiałem pracować po godzinach lub byłem wyzywany czy też ktoś potrafił na mnie nakrzyczeć- mam na myśli moją przełożoną. Bardzo często nie umiała dysponować moim czasem. Kazała mi pracować jednego dnia 14 godzin, bo potrzebowała projektu na dziś a nastepnego dnia dawała mi wolne. Była bardzo niekompeteną osobą I NIEMIŁĄ. Potrafiła podciąć mi skrzydła a kiedy coś dobrze zrobiłem nigdy nie napisała na czacie grupowych, że ta robota jest dzięki mnie tylko sobie przypysywała te zasługi. Podsumowująć uważam, że zalezy na jaki dział trafisz, ale jestem jednego pewnie w tej firmie wszyscy są tylko pionkami.
    Ania

11.12.2024 01:07

A jaki dział?
    Salik

09.12.2024 12:49

Czy u was uczeń ma tylko jednego nauczyciela?
    JJJ

09.12.2024 09:47

Jest jakaś maksymalna liczba uczniów czy kwestia wyrobienia godzin?
    facilitator

05.12.2024 17:14

Dramat. Kazdemu radze sie trzymac od tej firmy z daleka. kursy jezykowe sa ukladane przez osoby niedoswiadczone, niemetodycznie, przypadkowo. Cala firma opiera sie na mediach, reklamie i marketing. Customer customer manager to śmiech na sali bo podejscie do klienta jest średniowieczne i opiera sie tylko na złapaniu nowego klienta na umowe ktora jest de facto umową kredytową. Wstyd Tutlo, wsyd.

27.11.2024 16:50

lojka

01.12.2024 23:28

zależy od tego ilu masz uczniów danego dnia

03.12.2024 13:46

Od tego czy chcą się z tobą uczyć. Plusem jest bycie kobietą. Firma ci nic nie zapewnia jeśli chodzi o bazę musisz tych uczniów znaleźć sam/a

02.12.2024 15:39

kronik

03.12.2024 11:56

chyba jakoś muszą pokazać co należy do obowiązków

20.11.2024 23:03

lektor

22.11.2024 19:27

cześć, widzę, że jest otwarta rekrutacja na metodyka i zastanawiam się nad wysłaniem cv. Opowiesz coś więcej o tym stanowisku?
    seler

21.11.2024 21:20

Czytając komentarze od byłych ,,handlowców,, mam wrażenie, ze wszyscy są cięci bo zwyczajnie nie poradzili sobie z robotą i nie byli w stanie wyskrobać wyniku, który siła rzeczy istniał, istnieje i będzie istnieć jak w każdym korpo Jeśli masz wiedzę sprzedażowa, potrafisz organizować sobie czas pracy i działać w interesie własnego rozwoju to na luzie w gorszy miesiąc zrobisz 10k, pozdro
    P

15.11.2024 17:30

Widzę bardzo dużo ogłoszęń o prace do Tutlo na różne stanowiska głównie sprzedażowe i mam jedno pytanie: dlaczego na te wszystkie stanowiska jest taka jest sama podstawa? Czy to specjalista ds. sprzedązy czy jakis kam czy ktokolwiek inny to podstawa jest wszędzie taka sama 4700? Czy to pomyłka rekrutera czy poprostu ta firma jest taka dziwna? Już pomijam fakt, że podstawa 4700 na własnej działalności to śmiech na sali, na uop dostanie się praktycznie tyle samo w sprzedaży, ale z czego wynika fakt, że na każdym stanowisku jest ona taka sama?
    Inkarcela

13.11.2024 22:01

Witam, czy pracuje ktoś w call center w Lublinie w tutlo - gdzieś kiedyś widziałam ogłoszenie, teraz nie ma, nie wiem mają jeszcze to call center i czy potrzebują kogoś do pracy?
    lektor

13.11.2024 19:59

Po jakim czasie od wysłania CV kontaktuje się z wami rekruter?

10.08.2024 12:37

Czy wie ktoś może kiedy dostaje się wypłatę mniej więcej na umowie zlecenie? Który to jest dzień następnego tygodnie- bo czekam ciągle.
    Nowy lektor

05.11.2024 00:08

I jak? Dostałeś/as tą wypłatę? Po jakim czasie?
    Also new lector

12.11.2024 23:25

Czy ktoś ma informacje i chce się podzielić z nowymi lektorami? Ile to zajmuje?
    Ajajaj

08.11.2024 22:42

Nie miałam okazji pracować w gorszym miejscu. Nawiązując współpracę z Tutlo byłam zapewniana, że zakładając działalność staje się współpracownikiem, a byłam traktowana jak (usunięte przez administratora) tej firmy. Tutlo wymusza pracę po 12h dziennie, wynagrodzenie w przeliczeniu na przepracowane godziny jest po prostu marne
    Kuba

12.11.2024 13:54

Na jakim stanowisku pracowałaś?

07.11.2024 08:30

ekspert

12.11.2024 13:05

jakby się tak zastanowić to pewnie najlepiej w miesiącach roku szkolnego ale kto wie
    Joanna

06.11.2024 19:47

Pracę a raczej przykrą przygodę z tą firemką wspominam bardzo źle, do dziasiaj odbija mi się czkawką. Straciłam tutaj dużo czasu, za który mi nikt nie zapłacił (czekając na połączenia lub na uczniów którzy choć umówieni albo się nie pojawili albo odwoływali na ostatnią chwilę, a wyrobione ciężko zlepki 20 minutowych lekcji po zsumowaniu przynosiły jakieś tam godziny, za które płacą tutaj jakąś żenującą stawkę uwłaczającą godności niemalże. Czułam, że przepracowałam np miesiąc na etacie z nadgodzinami a zarobiłam jak za ćwierć etatu ;-) choć słowo etat to tutaj akurat jest słowo tabu, bo tu są tylko śmieciówki. Odradzam, o innych szczegółach warunków współpracy już nie wspomnę. Szkoda gadać, strata czasu.

05.11.2024 13:45

Rekruter który do mnie zadzwonił był „szybki”, nie uprzejmy, nie profesjonalny, wydawał się wspomagany środkami odurzającymi i każde zdanie kończył na „no nie”. Największym plusem, jak stwierdził jest to że firma dostarcza leady, radzę omijać.

14.10.2024 08:24

w

15.10.2024 00:50

Śmieciowe, zlecenie albo B2B, nie ma tam szans na umowę o pracę
    Giant

04.11.2024 12:57

Powiesz czemu? Nie bardzo się jeszcze orientuję w takich sprawach.
    Lektor

30.10.2024 21:10

Z całego serca odradzam. O kwestiach umów i wynagrodzeń wypowiadali się już inni, ale jest jeszcze kwestia traktowania lektorów. Jeżeli ktoś złoży na Ciebie skargę, dostajesz maila z upomnieniem, do którego nie ma jak się odnieść, bo nie podają Ci informacji kto i kiedy złożył skargę. Skargi typu "nauczyciel wyglądał na zmęczonego" też przekazują. Team Tutor Success to totalna porażka - na maile odpisują wybiórczo, jeżeli w ogóle. Platforma zaniża zarówno Twoją dostępność jak i liczbę przepracowanych godzin, przez co Tutlo obniża wynagrodzenia. O korygowaniu błędów nie ma mowy. Zdarzały się sytuacje gdzie z platformy "zniknęło" 5 godzin dostępności w ciągu dnia, bo dzięki temu miesięczna stawka była niższa. Bonus do wynagrodzenia za x godzin przepracowanych w ciągu tygodnia- magicznie okazuje się, że zrobiłeś 16 sekund za mało. Po prostu śmiech na sali. Umowy z pośrednikami, od których płacisz prowizję, a wynagrodzenie pojawia się na koncie mniej więcej w połowie kolejnego miesiąca- a zdarzało się, że i pod koniec. Grożenie wypowiedzeniem umowy za "zbyt małą liczbę lekcji" - no hit, biorąc pod uwagę, że w umowie nie ma minimalnej liczby godzin jaką musisz przepracować. Lektorzy nie mają między sobą kontaktu i nie ma możliwości dowiedzieć się kto jeszcze i na jakich stawkach pracuje w Tutlo. Generalnie platforma jest zdominiwana przez dzieci, które rodziece sadzają na lekcję nawet o godzinie 21 w tygodniu - spróbujcie nauczyć czegokolwiek siedmiolatka o tej porze ???? nie ma opcji, żeby nie uczyć dzieci nawet, jeżeli nie masz do tego kwalifikacji lub zwyczajnie tego nie lubisz. Nie można odmówić prowadzenia lekcji. Tutaj nie ma totalnie żadnego szacunku do lektorów- masz wyrobić jak najwięcej godzin i to najlepiej z pocałowaniem ręki, a jeszcze bez dyskusji przeprosić jak pojawią się pretensje.

31.10.2024 13:02

A ja chcialam zapytac na jakis stawkach pracowales? Bo jak ostatnio uslyszalam ile lektor dostaje za godzine, to myslalam, ze sie przeslyszalam. Jesli wszyscy Panstwo pracujecie za praktycznie minimalna, to bardzo mnie dziwi, ze sami psujecie sobie rynek pracy…
    Nickuś

03.11.2024 22:46

45-50 to też jest śmieszna kwota. Współczuję ludziom, którzy decydują się przyjąć takie warunki, a jeśli nawet, to nie odchodzą tylko siedzą tutaj i marnują swój czas i swoje życie. Jak dla mnie to oni nie szanują siebie. To już lepiej zainwestować i się przekwalifikować jakoś. Ten kierunek i tak staje się nieopłacalny. Za dużo ludzi już zna angielski, za dużo Polaków w UK się go nauczyło i teraz łucy innych, sztuczna inteligencja , internet i różne aplikacje zastępują powoli nauczycieli. Przy dzisiejszych nowych technologiach to ja w ogóle nie wiem czy nauka języków obcych będzie komuś potrzebna za kilka lat...

Zostaw merytoryczną opinię o Tutlo Sp. z o.o.