Tutlo

Co nas wyróżnia?

Etapy rekrutacji

Nasze kursy

Biura

5. Opinie o Tutlo Sp. z o.o.

Tutlo

Nie przegap nowości o Tutlo Sp. z o.o.!

Pracownik ( dział sprzedaży )

30.06.2023 01:54

Hej , pisze opinię po pół roku pracy w dziale sprzedaży b2c. Uważam że dla osób ambitnych, Tutlo jest naprawdę świetnym rozwiązaniem. Oprócz naprawdę wysokich zarobków główną robotę robi atmosfera w pracy. Bardzo dużo zależy od zespołu oraz team leadera , ja akurat mam to szczęście że praca jest dla mnie olbrzymią przyjemnością, z własnej woli spędzam w biurze więcej czasu niż muszę xD. Wiadomo, czas pracy jak w każdej pracy z klientem, mocno rozjechany , natomiast nieprawdą jest że pracuje się po 10-12h dziennie. Jak jest mało spotkań , to nie raz zacznę o 16 a skończę o 20. Natomiast jak jest materiał do pracy , zdarza mi się pracować od 9 do 21. Uważam że takie są po prostu uroki oraz realia sprzedaży i trzeba do tego przywyknąć. Co do zarobków i umowy, w najgorszym swoim miesiącu zarobiłem 6500zl , w najlepszym 16 700zl. Średnia trzyma mi się na poziomie 12000zl. Umowa zlecenie , wybrałem sam ze względu na status studenta ( brutto = netto to piękna sprawa ) , natomiast przysługuje mi płatny urlop oraz reszta świadczeń, druga forma możliwa to b2b. Często są mile eventy jak pizza day , ale to standard tak w każdym korpo. Na minus na pewno nie do końca przejrzysta ścieżka rozwoju oraz stosunkowo częste zmiany w startegii sprzedażowej. Również za mało ( a tak naprawdę aktualnie w ogóle) , stawia się na mental. Często są cochingi pod kątem samej sprzedaży ( których jakość też jest różna , ale ogólnie oceniam na plus ), jednak oprócz umiejętności dużą rolę gra podejście i energia z jaką prowadzimy konsultacje. W tym aspekcie odczuwam spory brak . Perfekcyjnie nie jest nigdzie , ale suma summarum w Tutlo moim zdaniem jest baaaardzo dobrze.
    miyagi

10.06.2024 09:39

Ile godzin wyrabiasz w miesiacu?
    miyagi

10.06.2024 09:39

Jak rozumiem to jest stawka godzinowa prawda?
    Julia

27.05.2024 16:18

Cześć, co powiecie o pracy jako przedstawiciel handlowy ze spotkaniami online? Tj otrzymujecie pozyskanego klienta i przedstawiacie ofertw oraz podpisujecie umowę podczas rozmowy video? Ile da się zarobić na b2b a ile na zleceniu? Widełki przedstawione na rekrutacji są bardzo obiecujące :)
    malyna

05.06.2024 10:04

no tak, ale na rozmowie to już co innego
    okul

06.06.2024 11:28

wypadałoby chyba, żeby to co powiedzą przez tel było na tyle zachęcające dla ciebie, żebyś w ogóle chciał drugą rozmowę hah
    Dżasta

04.06.2024 16:38

Dla lektorów beznadzieja. Szybko się wypisałam, wolę się ogłosić i zarabiać x3. A ludziom po 26 r.ż co podatki muszą płacić to naprawdę się dziwię, co oni tu w ogóle robią.
    Bukaj

21.05.2024 19:56

Nie pracowałem w tej firmie, ale chciałbym się odnieść do procesu rekrutacji. Rekruter zadzwonił do mnie, kiedy nie mogłem rozmawiać, powiedział, że zadzwoni za pół godziny. Nie zadzwonił. Ja oddzwoniłem, umówiliśmy się na kolejny dzień. Znowu brak kontaktu. W końcu sam zadzwoniłem, umówiłem się na rozmowę. Po rozmowie kwalifikacyjnej zero informacji. Napisałem smsa z pytaniem jak wygląda sytuacja, nie dostałem żadnej odpowiedzi.

23.05.2024 15:42

Miałem tę samą sytuację. Kompletny brak profesjonalizmu. Zadzwoniono do mnie i poproszono o przygotowanie zadania rekrutacyjnego, na które poświęciłem sporo czasu. Rekruter obiecywał wrócić z informacją i pomimo podbicia pytania drogą d-mail, zostałem zignorowany. Jednak etap wykonania zadania to już ten moment, w którym wypada dać feedback.
    Randomowy nikt

28.05.2024 12:04

Dokładnie ta sama sytuacja. Spotkania, miłe telefony, ćwiczenia, stały kontakt, po czym info jest OK i potrzebujemy 2-3 dni do zastanowienia się. Od tego czasu cisza, brak odzewu, tel nie odbierają mail milczy. Mało profesjonalne
    Jasna sprawa

16.05.2024 21:57

Czy pracownicy Tutlo mogą przestać zamieszczać tutuaj pierdyliony jednozdaniowych odpowiedzi na niby zapytania o rekrutacje, warunki etc. Po jednym jednozdaniowym wpisie, drugi za minutę, że niby chcą jeszcze coś dodać, bo zapomnieli dopisać do tego jednego zdania wcześniej. Wiadomo, że chodzi o zamieszczanie jak największej ilości wpisów ,żeby te od byłych pracowników , zazwyczaj niepochlebne, były spychane w dół, a przez to mniej widoczne dla kogoś, kto wchodzi tutaj poczytać opinie ludzi, którzy tutaj pracowali.
    Skipper

16.05.2024 09:11

Nativi tutaj to Polacy po pobytach w UK (jest tu ich zatrzęsienie) oraz ludzie z Afryki, z krajów gdzie Brytyjczycy mieli swoje kolonie i językiem urzędowym jest angielski, tu akutat spółka Angloville werbuje ich dla Tutlo. Tylko tacy "nativi"mogą pracować za tutlowskie stawki, no bo przecież rasowy Brytyjczyk by je wyśmiał. Biedni niieświadomi klienci nie wiedzą jaki poziom mają tu tzw. lektorzy. Jest to oczywiście uogólnienie, są wyjątki, ale nieliczne. Byłem takim właśnie "lektorem", ale szybciutko dałem sobie spokój bo miałem tak rozwalony dzień, że na nic innego nie było czasu. Żeby uzbierać jakieś 2-3 tysiące trzeba siedzieć od rana do wieczora. Praca dla ludzi, którzy nie mają żadnych perspektyw na coś lepszego w życiu.
    Na szczęście były lektor

14.05.2024 10:31

Tylko ktoś nie płacący podatków (patrz: student) może ewentualnie rozważać pracę tutaj. Bo pozostałym ludziom się to na pewno nie opłaci. Taka jest też grupa docelowa lektorów z punktu widzenia właścicieli(usunięte przez administratora). Ano, muszą bulić. Szkoda tylko że mają tu do czynienia w większości z mało doświadczonymi lektorami, czyli za tą wygórowaną stawkę którą płacą dostają słabą jakość. Nie jest to uczciwe, no ale cóż, czy ktoś się kiedyś dorobił na uczciwości?

09.05.2024 18:41

Praca sama w sobie jest normalna, po prostu nauczanie (w większości dzieci), natomiast nie należy nastawiać się na zarobki typu 5-6k/msc, przy bardzo dużym wysiłku będzie to niecałe 3, lecz wtedy, kiedy spędzimy na platformie bardzo dużo czasu. Wypłaty są o czasie, natomiast dzieci często podchodzą do nauczycieli bez szacunku. Brak poszanowania czasu nauczyciela jak i samego nauczyciela. 20-minutowe lekcje, gdzie większość nawet do tych 20-minut nie dobija, ponieważ dziecko chce kończyć po 10-13 minutach. Dzieci nie mają ochoty się uczyć, więc nauczyciel ma utrudnione zadanie. Ciężko spotkać tu dorosłych, bądź większych nastolatków, a to ta grupa jest najlepsza do nauczania i to z nią najlepiej się pracuje. Dla kogoś kto ma status ucznia bądź studenta i chęci do wyrabiania dużej ilości godzin mogę polecić, jeśli ktoś tego statusu nie ma to tu już będzie ciężko o dobre pieniądze.
    Porażka

09.05.2024 13:49

Współpracę z tą firmą traktuję jako swoją osobistą porażkę zawodową. Byłem tak zdesperowany widocznie, bo dzisiaj już bym za takie psie grosze nie pracował (chodzi o pracę lektora). Jak rząd wkrótce wprowadzi obowiązek uiszczania od wszystkich śmieciówek zusu to zostaną tu tylko "lektorzy" studenciaki. I o ile podejście właścicieli do wynagradzania nie ulegnie zmianie, wróżę rychłą zawijkę tej firmy.

14.03.2024 04:01

W tej ofercie dla specjalisty ds. sprzedaży piszą o (usunięte przez administratora) od 11 do 20. Słuchajcie czy to od zawsze było właśnie w takich porach? Nie jest to dla mnie zbyt wygodne i zastanawiam się czy nie da się trochę tych godzin przestawić?
    kandydat

08.05.2024 07:32

Hej, też właśnie się zastanawiam jak realnie to wygląda jeśli chodzi o dobór godzin i wymiar etatu. Z tego co czytam wyżej niby elastycznie

07.05.2024 13:24

Candidatos

08.05.2024 00:13

Bardzo rzetelna i pełna informacji opinia. Mógłbyś coś więcej napisać, niż tylko jedno nic nie wprowadzające do rozmowy hasło ? Zastanawiam się nad pracą dodatkową tutaj.
    Maria

17.04.2024 22:02

Czy ktoś może dać opinie na temat pracy w call center? Była bym bardzo wdzięczna :)
    Fashi

29.04.2024 01:38

Duzo stresu w pracy na co dzien? Trzeba sie jakos specjalnie nastawic czy raczej z reguly jest spokoj na zajeciach?
    Enik

07.05.2024 10:18

Mysle, ze po prostu doswiadczenie robi swoje i jak juz bedziesz po kilku zajeciach zalapiesz, ze do kazdego ucznia nalezy podchodzic indywidualnie.
    Paulina

06.05.2024 23:42

Bardzo drogie kursy dla klienta, bardzo niskie stawki dla lektorów Tak postrzegam metodę działania tej firmy jako była lektorka. Odradzam współpracę.
    Rico

30.04.2024 00:51

Rząd ma wprowadzić przepisy nakazujące firmom zatrudnienia na umowy o pracę. Może w końcu takie dziadoskie praktyki jak ta firma tutaj stosuje zostaną ukrócone.
    MIcky Mouse

28.04.2024 22:25

W tej firmie nie zatrudnia się na umowę o pracę. Ktoś tu powinien się bliżej przyjrzeć takim praktykom. Aż dziw, że coś takiego jest możliwe na legalu. Mogliby rządzący w końcu ukrócić możliwość takiego cwaniakowania coby za pracownika nie składek nie płacić. Wstyd, że w ogóle są jeszcze takie firmy.
    Ex

23.04.2024 10:17

Firmy nie polecam dla lektorów. Nie opłaca się tu pracować jakbyście tego nie liczyli. Za takie stawki to ja uczyłem 20 lat temu.
    Handlowiec

11.03.2024 09:32

Cześć, ktoś się orientuje czy są teraz jakieś oferty dla sprzedawców?
    Neo

08.04.2024 09:01

W internecie nie sprawdzałeś? na jakimś pracuj? albo na ich oficjalnej stronie?
    Huki

09.04.2024 14:19

Na wszystko szukają, problemów z zatrudnieniem mieć nie będziesz :)
    Strata czasu

09.04.2024 08:48

Swojego czasu aplikowałem tutaj na stanowisko web developera. Jeśli zależy Wam na tym, aby stracić czas, to trafiliście w odpowiednie miejsce. Najpierw na kilkadziesiąt minut rozmowy, by potem dostać zadanie techniczne i już zakończyć proces. Zero odzewu, zero feedbacku. Możecie pisać do osoby, która przeprowadza rozmowę, ale tutaj również spotkacie się z brakiem odpowiedzi. Podczas rozmowy usłyszycie, że to super firma, która ma dużo kasy, ale najwidoczniej nie ma nawet minimalnego szacunku do kandydatów.
    Brexit

08.04.2024 21:01

Żenada ta firma. Śmieszne stawki, jak dla niewykwalifikowanego pracownika fizycznego bez gwarancji , że będzie co robić. Traciłem czas, szczególnie rano, duże odstępy między połączeniami. Więcej czekania niż samych połączeń. Strata czasu , jak dla mnie. Dlatego mnie tu już nie ma.
    JakaTaka

13.12.2023 14:09

cześć, mógłby ktoś dać znać gdzie najlepiej szukać aktualnych ofert pracy? i czy jest szansa, że przez jakiś konkretny portal trafi szybciej niż przez inny? :)
    Kardosz

03.04.2024 11:24

Tak, sam sobie jesteś panem w teorii tylko musisz zapamietać żeby tak czasem dysponować żeby rzeczywiście coś zarobić
    Upiór

06.04.2024 11:02

Wcale nie trzeba na pełny etat prawda? Skoro ode mnie to zależy i planuję jedynie sobie dorobić?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tutlo?

Kontakt - Tutlo Sp. z o.o.

Świętego Leonarda 1 lok. 8 25-311 Warszawa

Branża główna: Nauka języków

studentka

22.03.2024 14:00

hej, polecam tutlo studentom którzy chcą dorobić, bardzo fajna praca i dobre wypłaty
    tak

28.03.2024 12:53

tak, głównie na zleceniu tutaj pracujemy
    Upiór

06.04.2024 11:01

U was to działa tak, że uczniowe sami się wpisują na wolne godziny lektorów?
    EXC

27.03.2024 17:58

moim zdaniem czekanie pol godziny, zeby zadzwonil student i zeby zrobic 20 min lekcji i to po poludniu czyli w godz. szczytu (podobno!) jest bez sensu. przed poludniem nie wspomne. generalnie mamy byc na stand by'u i czekac ze moze ktos zadzwoni. Technicznie platforma jest tragiczna i polowa polaczen nie dochodzi do skutku. oczywiscie lektorowi za to nikt nie placi.
    Vicki

27.03.2024 10:04

Brak faktury, paragonu… Mam nadzieję, że US to wyjaśni. Dręczą pytaniami o nr konta, na które wpłacam zaciągniętą pożyczkę na poczet kursu. Szantażują, że wypowiedzenie umowy będzie niemożliwe.
    joan

09.03.2024 16:59

Mam pytanie odnośnie warunków podjęcia zatrudnienia w Tutlo - czy trzeba przebywać w jednej z siedzib firmy, czy też można pracować z domu, z innej miejscowości.
    Riviera

21.03.2024 15:11

Spoko sprawa takie coś by mnie bardzo interesowało można zapytać czy firma organizuje sprzęt czy trzeba korzystać z własnego?
    Lektorzyna

21.03.2024 23:31

Ponieważ będziesz na b2b lub UZ lub UoD w inkubatorze firma nie zapewnia Ci nic, poza marną stawką godzinową.

18.03.2024 00:20

Bum cyk cyk

20.03.2024 11:16

Ale ilość godzin sobie sam ustalasz. To od Ciebie zależy czy chcesz pracować 12h czy 4h dziennie. Uprzedzając kwestie wynagrodzenia i że nie da się za nie wyżyć. Nie da się. Dlatego jest to umowa o dzieło - to powinno być traktowane jako praca dodatkowa. Tylko to pokolenie ma mgliste pojęcie o funkcjonującym świecie - absolutnie nie uważam, że jest OK, ale wszystko wiadomo od początku. Stawka podana, wyliczenia ile trzeba siedzieć żeby zarobić - poziom podstawówki z matematyki i polskiego - bo wystarczy poczytać ze zrozumieniem tą stronę i wszystko jest jasne w temacie :)
    ALA

17.03.2024 13:48

słabiutko z warunkami zatrudnienia, śmieciowa umowa, małe zarobki albo żadne i takie odnosi się wrażenie że chcą wykorzystać człowieka, zaraz pewnie firma padnie, bo pracownicy uciekają po 2 miesiącach

11.03.2024 20:53

Hej, czy w Tutlo można jako lektor dostać umowę o pracę? Tylko taka forma zatrudnienia mnie interesuje.
    pon

12.03.2024 08:12

raczej tylko umowa zlecenie ewentualnie b2b
    qwerty

13.03.2024 21:44

Najbardziej? Zależy na czym zależy ;) Ale przy takich pracach zazwyczaj zależy żeby dostać jak najwięcej do ręki. W tym przypadku - FDK inkubator.
    Archie Shevsky

10.03.2024 20:11

W tej szkółce jest za dużo lektorów w stosunku do chętnych. Już od bardzo dawna, stąd setki nowych studenciaków , nowych twarzy przyszło i cały czas przychodzi , bo poprzednicy już dawno porezygnowali. Średnio pracuje się tutaj 3-4 miesiące zanim człowiek się zorientuje, że jest robiony w bambuko ze wszystkim (stawką, czasem, umowami). Zresztą firma stawia na niewykwalifikowanych lektorów głównie studentów, bo unika płacenia godziwej stawki oraz unika kosztów pracy (umowy tylko śmiecióki).
    Anna

07.03.2024 16:34

A to prawda że tu nie płacą za nie pojawienie się ucznia na umówionej lekcji? Może to ktoś potwierdzić? Bo jak tak , to słabo i nie wiem, czy chce tu aplikować.
    Mimi

08.03.2024 20:15

potwierdzam, nie płacą, a uczniowie nie ponoszą żadnych konsekwencji za nieprzychodzenie na lekcje, a żeby poinformować takiego ucznia (jeśli to stały uczeń), że rezygnujesz z dalszej współpracy, bo nie przychodzi, musi nie przyjść 5 razy, za czekanie nawet 3 minuty 5 razy nikt Ci nie zapłaci
    Anna

10.03.2024 18:46

Dziękuję za odpowiedź. Szczerze, to ja się z czymś takim jeszcze nie spotkałam, a współpracowałam już z kilkoma szkołami językowymi. To jedno, a drugie ,to że po przeczytaniu innych negatywnych opinii o tym miejscu, zdecydowanie raczej podziękuję.
    non native

10.03.2024 18:29

No gdyby nie Tutlo to nie wiem, gdzie by młodzi Polacy, którzy powracali z The Uk 'ja się odnależli. Duzo tych native speakerow teraz mamy a Polsce.:-)))
    KarolinaK

09.03.2024 17:53

Nie polecam! Proces rekrutacji ok, dobry kontakt, wszystko wyjaśnione, dobre warunki. Dowiadujesz się że jesteś przyjęta i chcemy z Tobą współpracować. Prawie złożone wypowiedzenie w poprzedniej pracy ???? a potem dostajesz telefon ze stanowisko nie zostało utworzone ???????? firma powinna się nazywać Janusz Tutlo - coś tam tutlo ale nic z tego nie wynikło ????
    Bronsky

06.03.2024 16:59

Dosłownie każdy może tu być nauczycielem: może nim być np. maturzysta, student filozofii, Polak po pobycie w UK, ktoś z certyfikatem znajomości języka już na poziomie FCE, albo w ogóle bez żadnego papierka ale np. przebywał na wyspach kilka lub kilkanaście lat, w sumie żadnych kwalifikacji mieć nie trzeba, oprócz praktycznej umiejętności mówienia po angielsku. I dlatego : tzw tutor to tutaj łatwo wymienialny jeden z setek tzw. lektorów, tak też się go tu traktuje, nie ty, to ktoś inny, nie podoba się, to nara. Mnie się właśnie to nie podoba, dlatego mówię nara.
    Jakub

07.03.2024 06:44

Dokładnie, tam, gdzie nie wymagane są zbytnie kwalifikacje to i pracuje się za przysłowiowe grosze. Taka widać polityka firmy, tylko szkoda, że klienci nie zorientowani, z kim w większości mają do czynienia.
    lektor

06.03.2024 19:52

Forma pracy - super, to że połowa uczniów to dzieci to jest to coś z czym się trzeba liczyć. Porażką jest ilośc lektorów w stosunku do uczniów. Jeśli chcę pracować w godzinach 8-16, to mogę się liczyć z max 4h pracy. Od 16 do 21 jest faktycznie szczyt i dzwoni dużo osób, ale do południa jest porażka, tym bardziej ze wiem od osób zajmujacych sie sprzedaza lekcji probnych, ze w tych godzinach jest mnostwo dostepnych lektorow, wiec nie da się fajnie zarobić.
    Dev

04.03.2024 09:35

Z kim sie moge skontaktowac jesli jestem zainteresowany praca, ale tak dopiero od kwietnia?
    parag

06.03.2024 14:43

myśle że jak wyślesz swoje cv na jakąś otwartą aplikacje to akurat pewnie od kwietnia zaczniesz, bo cała rekrutacja też chwilkę trwa
    Lucy

05.03.2024 19:27

Krótko tu pracowałam bo: po niewczasie zorientowałam się że to zdecydoawanie najsłabsza pod względem finansowym oferta dla nauczyciela na rynku. To co mnie tu przez chwile trzymało to wolność wyboru, kiedy, co i z kim. Ale to zdecydowanie za mało żeby tu zostać. Życie za drogie i za cenne, bo zeby tu zarobić trzeba się nasiedzieć. Kto tu pracował/pracuje to wie. Nie polecam .
    Niezadowolony

04.03.2024 17:40

Platforma dla uczniów bobasów i lektorów studentów. P.S. Piszę, jako wykwalifikowany nauczyciel kierunkowy z długoletnim stażem. Dla takich jak ja taka praca się nie opłaca. Tylko jako tzw. zapchajdziura. Choć i tak szkoda czasu pracować za tak niskie płace. Po krótkim czasie zdecydowałem, że rezygnuje bo poświęcenie czasu ma się nijak to płaconych pieniędzy.
    Agresywny marketing

01.03.2024 09:57

Jestem byłym lektorem, nie pracuję w Tutlo już od pewnego czasu. Zadzwoniła do mnie pani i proponowała mi kurs w Tutlo, super warunki finansowe, oferta ograniczona czasowo. Buehehehe
    jakiś tam gość

12.02.2024 01:40

siemano, pracuje tu od niedawna, i w umowie jest kara za podanie swoich danych w celu np. uczenia poza platformą, jest spora, ale jeśli podałbym te dane podczas lekcji ustnie lub lepiej, poprzez kamerę, jedynym sposobem w jaki mogliby sie dowiedziec byloby nagranie i PRZEJRZENIE akurat tej lekcji z kilku tysięcy lekcji, czy ktoś ma jakiekolwiek info czy oni nagrywają lekcje? Nie było tego w żadnych warunkach ani na umowie
    lektorka

20.02.2024 12:57

Jeśli podajesz do siebie kontakt odnośnie tego, aby zgadywać się na lekcje z uczeniem, ale przez ich platformę to nie mają z tym raczej problemu
    typzpolski

29.02.2024 19:23

Dokładnie, tu chodzi raczej o to, że zabronione jest namawianie ucznia na jakieś lekcje poza tutlo. I za to są duże kary, co jest zrozumiałe. Ale jeśli podasz np. swój numer albo mail, żeby umówić się na lekcję na platformie to nic złego nie zrobiłeś.
    Former

28.02.2024 16:42

Ta firma, chociaż nazywanie w ten sposób tego swoistego tworu przychodzi mi z trudem, to jakiś żart. W dobie drożyzny dookoła, stawki lektorskie są wręcz uwłaczające godności. Do tego zero gwarancji czegokolwiek np połączeń, ich jakości technicznych, zero odpowiedzialności za olewkę umówionych lekcji przez uczniów. Ogłosiłem się w necie i mama prawie 3 razy tyle, co mi tu dawali. Także, to by było na tyle.
    Przyszły pracownik

20.12.2023 15:00

Aplikuje na sprzedaż - zdalna. Ktoś pracował i poleca ?
    lektor

21.02.2024 22:31

orientujesz się do kiedy są realizowane wypłaty?
    Zola

28.02.2024 12:15

Mnie ciekawi czy jest opcja tygodniówek np czy wszystko się naraz dostaje przelewem tam w konkretnym dniu miesiąca

Zostaw merytoryczną opinię o Tutlo Sp. z o.o.