Tutlo

Etapy rekrutacji

Nasze kursy

Biura

• Ciechanów

5. Opinie o Tutlo Sp. z o.o.

Tutlo

Nie przegap nowości o Tutlo Sp. z o.o.!

22.02.2021 16:32

Cześć,

super że korzystacie z GoWork.pl, żeby poruszać ważne tematy i dzielić się swoimi opiniami. Chcemy wykorzystać to miejsce, żeby odpowiedzieć na pojawiające się pytania, pokazać, jak naprawdę wygląda praca w Tutlo, a przede wszystkim - posłuchać konstruktywnego feedbacku. To właśnie dzięki takim uwagom możemy cały czas rozwijać i ulepszać naszą platformę do nauki języków.

Przypominamy tylko, że GoWork.pl to przestrzeń do kulturalnej wymiany opinii - bez obrażania i naruszania czyjejkolwiek godności.
    Komentarze niezgodne z regulaminem serwisu będą archiwizowane przez Administratora.

Jeśli macie dodatkowe pytania lub chcecie porozmawiać bezpośrednio, piszcie śmiało na [email protected]
    T.

18.06.2026 08:45

Z perspektywy pracownika mogę powiedzieć, że Tutlo to miejsce z dobrą energią i dużym nastawieniem na rozwój. Firma daje przestrzeń do nauki, samodzielności i zdobywania doświadczenia. Bardzo na plus oceniam atmosferę, kontakt z przełożonymi oraz współpracę w zespole. To środowisko, w którym można czuć się częścią większego celu.

23.06.2026 15:14

Bardzo dziękujemy za opinie! Robimy to dla Was! :) Mocna Ekipa.
    Sylwia

29.06.2026 22:47

Wszystko super ale lektorzy nawet ci z ogromną pasją do nauki są traktowani tragicznie. Reklamują 20 minut lekcji a nauczyciel ma płatne dopiero za 60 minut i jest to żadna stawka,za odwołanie lekcji na ostatnią chwilę nie ma konsekwencji z czego lektor znowu jest stratny ,nie zarabia bo często nikt nie zadzwoni i traci się cenny czas,czy poświęcając 40 minut swojego życia na angażującą lekcję lektor nie zasłużył na zapłatę ? Nawet jeśli to jest 10 minut stawki powinny być uznane, często jest godzina odwołana przez ucznia lub zapomniał ,czekasz 15 minut potem się udostępniasz i nikt nie dzowni ,a za chwilę lekcja umówiona z uczniem i tak traci się czas. Uważam że to jest bardzo nie fair. Wyzysk i tyle. Pewnej pięknej soboty siedziałam przed laptopem udostępniona 7 h z czego zrobiona była i zapłacona 1h bo zadzwoniły 2 osoby jedna na 40 minut i druga 20 minut." W Tutlo stawiamy na pracę z pasją" ale nie docenmy go kiedy wkłada serce w to co robi.
    Rumon

11.09.2025 14:10

Praca w biurze na bardzo wysokim poziomie, fajne benefity i zarobki, spoko organizacja samej pracy.
    gonia

10.10.2025 11:37

jeśli jakiś pracownik by napisał cos więcej na temat tych szkoleń to byłoby fajnie, bo ja wiem tylko tyle, że podobno są ale nic więcej nie wiem niestety

12.01.2026 12:53

Cześć! Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią! Cieszymy się, że praca spełnia Twoje oczekiwania. Twoja opinia jest dla nas bardzo cenna i motywuje nas do dalszego rozwoju :) Pozdrawiamy, Mocna Ekipa.
    Tomek

28.01.2020 10:11

Jak ktoś ma dość pracy w korporacyjnej kulturze organizacyjnej, to polecam Tutlo. Raportowanie jest ograniczone do niezbędnego minimum. Nikt nie wylicza ile kto był na przerwie i ile razy poszedł po kawę, czy do łazienki. Nie ma też problemu, by obiad zjeść sobie gdzieś na mieście. Jeżeli wypełnia się swoje obowiązki na czas, to wszyscy są zadowoleni. Firma się szybko rozwija, dochodzą cały czas nowe zadania, więc nie ma mowy o rutynie. Do tego dochodzą różne małe benefity, które lubią milenialsi typu ping-pong, owoce w biurze, masaże, joga, czy możliwość przyprowadzenia zwierzaka :)
    am

28.10.2022 13:54

Opinia jest pisana przez osoby wyznaczone do pisania pozytywnych opinii w Internecie przez tutlo. Rozmawiałem wielokrotnie z lektorami z tutlo z którymi się trochę lepiej poznałem i mówili zupełnie co innego Dużo raportowania i kary za nie wyrobienie limitu tak wygląda praca w tutlo
    Michał

13.03.2023 11:39

możesz powiedzieć coś więcej na temat kar? czy w umowie są jakiekolwiek kary finansowe?

inga

30.06.2026 11:56

Polecam, bez problemów praca z umowa na b2b

Emi

29.06.2026 11:42

Praca w Tutlo jest naprawdę spoko ,fajni ludzie, dobra atmosfera i dużo elastyczności. Nie ma sztywnego klimatu, można się rozwijać i działać po swojemu. Dla mnie duży plus za zdalny tryb i normalne podejście do pracownika.
    Marika

25.06.2026 09:01

Tutlo to miejsce, w którym można rozwijać się zawodowo i jednocześnie pracować w pozytywnej atmosferze. Bardzo cenię sobie otwartość zespołu, wzajemne wsparcie oraz jasną komunikację. Praca jest dynamiczna, ale dzięki temu nie ma monotonii i cały czas można zdobywać nowe doświadczenia.
    Loop

28.06.2026 19:19

Najbardziej cenię połączenie elastyczności, dobrej atmosfery i możliwości rozwoju. Firma daje przestrzeń do działania, ale też motywuje do tego, żeby nie stać w miejscu.

Salisi

29.06.2026 10:20

Największym plusem są ludzie. Zespół jest młody, otwarty i nastawiony na działanie, a to bardzo wpływa na codzienną atmosferę w pracy.

Salisi

29.06.2026 10:19

Firma daje dużą samodzielność, ale jednocześnie oczekuje zaangażowania. To dobre miejsce dla osób, które lubią działać i proponować rozwiązania.
    H3

30.01.2025 13:46

Jak tutaj u was wygląda kwestia przerw? Jak to się przelicza na ilość godzin pracujących?
    mari

25.06.2026 09:03

U nas wygląda to dość elastycznie i bezproblemowo — przerwy są normalnie uwzględniane w trakcie pracy. Najlepiej dopytać bezpośrednio przy ustalaniu grafiku, bo wszystko zależy od liczby godzin i formy współpracy.
    milka

28.06.2026 12:06

Dużym plusem jest elastyczne podejście do pracy. Firma daje przestrzeń do organizowania dnia w taki sposób, żeby można było pracować efektywnie, a nie tylko „od godziny do godziny”.
    milka

28.06.2026 12:05

Onboarding był konkretny i dobrze zorganizowany. Od początku wiedziałam, czym mam się zajmować i do kogo mogę się zwrócić w razie pytań.
    Martyna

26.06.2026 15:30

Trafiłam na nich dzięki koleżance. Przygotowywałam się do egzaminów niezbędnych do pracy. Forma nauczania, którą oferuje Tutlo jest dla mnie idealna. Bo zdecydowanie pewniej i swobodniej posługuje się angielskim i nie czuję strachu przed odezwaniem się że popełnię błąd.
    bartek

24.06.2026 15:18

Przygotowanie do egzaminu - TOP, nie stresowałem się totalnie właśnie dzięki kursowi, w razie pytań mogłem liczyć na błyskawiczną odpowiedź, fajna atmosfera
    Martyna

26.06.2026 15:27

Też mogę ich polecić bo przygotowali mnie extra do egzaminów. Super poziom nauczania. Bez ciśnienia ale efekty świetne.
    gomez

12.12.2024 10:00

to jest praca tylko i wyłącznie zdalna, czy hybrydowa?
    Igy

28.05.2026 08:30

Plus za elastyczne podejście do pracy zdalnej i organizacji dnia.
    Asi

25.06.2026 09:04

Raczej zdalnie, co jest dużym plusem. Szczegóły najlepiej potwierdzić bezpośrednio, bo mogą zależeć od konkretnej roli.
    Dani

23.06.2026 08:13

Praca w Tutlo daje mi dużo satysfakcji, bo każdego dnia mam poczucie, że uczestniczę w czymś wartościowym. Firma stawia na nowoczesne podejście do edukacji, a jednocześnie tworzy przyjazne środowisko pracy. Doceniam elastyczność, dobrą organizację i ludzi, z którymi naprawdę dobrze się współpracuje.
    Lestini

22.06.2026 20:38

Fajne miejsce, fajni ludzie, dobrze wspominam czas tutaj :)

22.06.2026 17:47

Nie polecam pracy na stanowisku handlowca. Moim zdaniem największym problemem jest sposób zarządzania sprzedażą. Osoby odpowiedzialne za wyniki zespołu często nie mają dużego doświadczenia w sprzedaży lub ich wiedza praktyczna jest ograniczona, przez co wsparcie merytoryczne dla handlowców bywa niewystarczające. Presja na wynik jest bardzo duża i odczuwa się ją praktycznie cały czas. Zdarzały się sytuacje, w których oczekiwano pełnej dyspozycyjności kosztem czasu prywatnego. Jeśli ktoś jest studentem i chce zdobyć pierwsze doświadczenia sprzedażowe, może potraktować tę pracę jako etap przejściowy. Natomiast osobom szukającym stabilnego i długoterminowego miejsca pracy radzę dobrze przemyśleć decyzję. Dużym problemem jest również podejście do wyników. Gdy stosowane metody przynoszą efekty, są promowane i uznawane za właściwe. Kiedy wyniki spadają, odpowiedzialność bardzo często przerzucana jest wyłącznie na handlowca, bez głębszej analizy jakości leadów, sytuacji rynkowej czy skuteczności całego procesu sprzedaży. W firmie często podkreśla się wysokie koszty pozyskiwania leadów i inwestycje w marketing. Z perspektywy handlowca wyglądało to jednak inaczej liczba leadów była ograniczona, a ich jakość z czasem spadała. Wiele kontaktów stanowiły starsze bazy, które były już wcześniej wielokrotnie obrabiane przez innych handlowców. Mam również wrażenie, że targety nie zawsze były adekwatne do realnych możliwości rynku oraz jakości dostarczanych szans sprzedażowych. W praktyce zdarzało się, że o wyniku decydowało bardziej to, jakie leady trafiły do konkretnej osoby, niż faktyczne różnice w zaangażowaniu czy kompetencjach. Najbardziej brakowało mi partnerskiego podejścia do pracowników. Ciągle odnosi się wrażenie, że człowiek jest oceniany przede wszystkim przez pryzmat bieżącego wyniku sprzedażowego. Jeśli ktoś szuka miejsca nastawionego na rozwój, współpracę i długofalowe budowanie zespołu, może się rozczarować.
    #PrzedstawicielHandlowy
    Sonia.

17.06.2026 14:55

Praca w Tutlo to dla mnie bardzo dobre doświadczenie. Cenię sobie przede wszystkim przyjazną atmosferę, otwartą komunikację i elastyczne podejście do współpracy. Zespół jest pomocny, a codzienne zadania dają możliwość rozwoju i realnego wpływu na jakość obsługi klientów oraz kursantów. To miejsce, w którym można się dużo nauczyć i pracować z ludźmi, którzy naprawdę angażują się w to, co robią.
    gość

16.06.2026 17:31

Jakie są obecnie stawki dla lektorów w Tutlo na B2B?
    miiinia

11.06.2026 08:15

Współpracę z Tutlo oceniam pozytywnie. To dobra praca szczególnie dla osób, które cenią sobie elastyczność i możliwość pracy zdalnej. Dużym plusem jest to, że szkolenie odbywa się online i można je zrobić w dogodnym dla siebie czasie. Również grafik można układać samodzielnie, więc łatwo dopasować pracę do studiów, innych zajęć albo życia prywatnego.
    Aniaa

10.06.2026 12:42

Pracowałam w Tutlo przez kilka lat i ogólnie bardzo dobrze wspominam ten czas. Największym plusem była dla mnie elastyczność ,grafik można było dopasować do siebie co bardzo ułatwiało łączenie pracy ze studiami albo innymi obowiązkami. Praca odbywała się w pełni zdalnie, a sama platforma była przejrzysta i intuicyjna.Na plus oceniam też kontakt z biurem oraz organizację współpracy. Nigdy nie miał_m problemu z rozliczeniemi wynagrodzenie zgadzało się z przepracowanymi godzinami.
    ticzer

04.06.2026 15:28

Pracowałxm w Tutlo około 3 lata. Na pewno jeśli chodzi o plusy: - szkolenie odbywa się w dowolnym dla nas czasie, robi się je w 100% zdalnie przez platformę - grafik dostosowuje się w 100% pod siebie, więc można połączyć pracę ze studiami dziennymi na spokojnie - sama platforma jest bardzo przejrzysta i czytelna - nigdy nie miałxm problemu z wypłatą - tyle co przepracowałxm tyle zarobiłxm - kontakt z biurem jest dość łatwy - fajna praca jeśli chce się zdobyć jakieś pierwsze doświadzenie w nauczaniu, albo w pracy zdalnej. Na pewno fajna opcja dla studentów ale też żeby sobie dorobić dodatkowo. -po pewnym czasie jak już się będzię miało swoją bazę uczniów to można całkiem fajnie ułożyć sobie grafik. -możliwość zdobycia dodatkowych certyfikatów - fajne były programy motywacyjne i premiowe za ilość przepracowanych godzin - umowa zlecenie (może być plusem jak i minusem) Jeśli chodzi o minusy: - od czasu do czasu zdarzały się problemy techniczne na platformie, np. kursy sie nie odpalały, a jak już to uczeń ich nie widział, albo urywało połączenie itp. - nieregularność; fakt, że jak się ma swoją bazę uczniów to jest to praca bardzo przyjemna, jednak jeśli pracuje się w trybie "na żądanie", czyli po prostu siedzi się przed komputerem i czeka na ucznia to nie ma tej gwarancji stałych godzin. Również, często zdarzało się , że uczniowie się nie pojawiali (nawet ci regularni, jeśli napisali wczesniej wiadomosc ze ich nie bedzie to dobrze, ale często bywało tak, że nie chciało im się tego robić bo po co). Finalnie, traci się dużo czasu na samo czekanie na ucznia, co oczywiście nie jest płatne. Płatny jest tylko czas prowadzenia zajęć. - żadnych realnych benefitów i trzeba było jednak używać prywatnego sprzętu (dla jednych to problem, dla innych nie, dla mnie to akurat nie był problem) - myślę, że to całkiem ważna kwestia: na początku mojego zatrudnienia wypłaty były wpłacane z opóźnieniem tzn. ok 20 dnia miesiąca. Później już, po pewnym czasie wypłaty przychodziły do 10 dnia miesiąca więc :) - co około kwartał testy dla wszystkich lektorów Podsumowując: fajna praca na początek, dla studentów albo jako dodatkowa. Porównując sobie z inną szkołą językową w której miałxm tą nieprzyjemność pracować przez dosłownie moment, Tutlo jest serio w porządku i raczej nikt nie wchodzi nikomu w paradę. Ma swoje plusy i minusy, jak każda praca. Ja nie żałuję czasu spędzonego w tutlo, ponieważ ta praca dała mi doświadczenie i obeznanie z pracą z drugą osobą. Potem już nie miałxm czasu na kontynuację współpracy, dlatego zrezygnowałxm, jednak te 3 lata wspominam dobrze.
    #LektorJezykaAngielskiego
    @Rr

03.01.2025 04:20

Jakie są średnie zarobki na stanowisku sprzedawcy ? Czy są jakieś minimalne progi do wyrobienia i czy ciężko je wyrobić ? Ile zarabia wasz najlepszy sprzedawca ?
    joko

09.01.2025 09:50

właśnie w ogłoszeniach nadal mało która firma podaje informacje o zarobkach
    kasia

29.05.2026 10:22

Tempo pracy może być wymagające, ale jednocześnie daje satysfakcję, bo widać efekty.
    Hejo

11.12.2024 12:44

Czy trzeba być co najmniej w trakcie studiów językowych, żeby móc tutaj uczyć?
    ariaaa

29.05.2026 09:19

Widać, że firma stawia na rozwój kompetencji w praktyce. Nie ma dużo „gadania”, tylko raczej robienie i uczenie się na realnych zadaniach.
    Rody

04.02.2025 13:08

Mam pytanie o rodzaj umowy ? Zlecenie i B2B to jedyne opcję?
    Marci

29.05.2026 09:11

Bardzo doceniam brak zbędnych procedur. Jak coś trzeba zrobić, to się to robi, a nie tworzy dokumentację na 20 stron.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tutlo?

Kontakt - Tutlo Sp. z o.o.

Świętego Leonarda 1 lok. 8 25-311 Warszawa

Branża główna: Nauka języków

16.01.2025 15:11

Czy są tu może osoby które pracują/pracowały w tutlo w HR i mogą się na ten temat wypowiedzieć? Jak wygląda taka praca, stawki, czy jest to w 100% zdalnie?
    Miro

29.05.2026 09:10

Atmosfera jest naprawdę luźna, ale nie w sensie chaosu, tylko raczej normalności. Ludzie są otwarci, pomagają sobie i nie ma tej sztucznej powagi, która często jest w większych firmach.
    mira

06.02.2025 14:51

Przyjmujcie tutaj ludzi na staż ewentualnie jakieś praktyki??
    ina

29.05.2026 09:07

Praca tutaj nauczyła mnie działania w szybkim tempie. Projekty często się zmieniają, trzeba reagować na bieżąco, ale dzięki temu nie ma monotonii.
    Margo

28.05.2026 18:24

W pracy dużo się dzieje, ale jednocześnie jest dobra atmosfera, więc nie odczuwa się tego jako stresu.
    Hali

11.12.2024 08:38

Czy firma oferuje jakieś benefity pozapłacowe, np. opiekę zdrowotną lub karty sportowe?
    Miśka

21.01.2025 20:13

Multi sport
    Marci

28.05.2026 08:40

Podoba mi się to, że firma faktycznie korzysta z nowych technologii i nie boi się testować rozwiązań. Nie ma podejścia „bo zawsze tak było”, tylko raczej „sprawdźmy, czy da się to zrobić lepiej”.
    rozalinka

06.12.2024 14:09

od kilku miesięcy sobie tutaj dorabiam i naprawdę nie mam na co narzekać. nie wiem jakby to wyglądało, gdybym traktowała tę pracę jako moje główne źródło dochodu, ale na razie w takiej sytuacji nie jestem - zobaczymy z czasem czy coś się zmieni
    goniu

28.05.2026 08:38

Sporo się dzieje też poza samą pracą – były u nas różne akcje typu Walentynki w biurze czy gry wielkanocne z nagrodami i to faktycznie integruje ludzi, a nie jest tylko „dla zdjęć”.
    Nilka

09.01.2025 13:26

Wszystko tak jak na umowie i w ogłoszeniu, więc potem cudów nie ma co się spodziewać.
    Mira

28.05.2026 08:29

Najbardziej zaskoczyło mnie to, jak szybko tutaj podejmuje się decyzje. W poprzedniej pracy czekałam tygodniami na akceptację pomysłów, a tutaj zdarzyło się, że coś zaproponowałam rano, a po południu już było wdrażane. To daje poczucie realnego wpływu na to, co się dzieje
    H2

09.02.2025 21:11

Czy w wakacje jest mniej pracy czy się tego tak nie odczuwa?
    Ewelina

11.02.2025 17:38

W wakacje prawie nie ma ludzi.
    nina

28.05.2026 08:26

Julka

08.04.2025 20:23

Dzień dobry :) Czy w tutlo można pracować zdalnie na stanowisku Specjalisty ds sprzedaży? Czy to takie typowe call center?Pozdrawiam serdecznie!
    ninaa

28.05.2026 08:22

Cenię to, że nie zamykają ludzi w jednej roli. Nawet jeśli zaczynasz od jednego obszaru, możesz się rozwijać dalej i próbować innych rzeczy.
    Lemon

26.03.2025 07:51

Negocjowaliście swoje stawki przed zatrudnieniem i się wam udało dostać więcej?
    usuma

31.03.2025 10:31

czemu? przecież chyba nie skreślą kogoś, bo próbował dogadać większą stawkę
    mari

27.05.2026 16:21

Podoba mi się, że firma daje realne możliwości awansu, a nie tylko mówi o rozwoju:)
    malaga

07.04.2025 23:30

czy pracując tu mogę liczyć na jakieś ciekawe dodatki?

12.01.2026 15:08

Cześć! Oferujemy benefity: - Płatne dni wolne - Kafeteria Mybenefit z benefitami - Możliwość bezpłatnej nauki j. angielskiego - Inicjatywy integracyjne no i oczywiście co najważniejsze - przyjazną atmosferę i wsparcie przełożonych! :) Pozdrawiamy, Mocna Ekipa
    Macius

27.05.2026 16:19

Dużo inicjatyw integracyjnych, ale bez przymusu. Jak ktoś chce, to bierze udział i to faktycznie pomaga w poznaniu zespołu.
    dakota

10.04.2024 11:41

hej myślicie że można tu zrobić praktyki jako studentka filologii angielskiej? znajomi polecają prace tutaj ale nie wiem czy biorą na praktyki
    Tutor

04.11.2024 10:03

dorobić ślęcząc za głodową stawkę pół dnia przed kompem a wyrabiając jakieś 2 godziny może. Takie coś już dawno powinno się zamknąć a ludzie zacząć szanować siebie i swój czas!!!
    Kinia

27.05.2026 16:17

Firma jest otwarta na feedback – zdarzało się, że zgłaszaliśmy jakieś uwagi i faktycznie były wprowadzane zmiany.
    Lektor

25.10.2024 17:03

Dzień Dobry! Chciałam zapytać czy jako lektor w szkole językowej Tutlo mogę również pracować w innej mniejsze prywatnej szkole językowej?
    Bozno

14.11.2024 08:19

Tiaa, zlecenie bez problemu... Szkoda że umowa o pracę to już problem
    Bala

27.05.2026 16:15

W moim przypadku największą wartością była możliwość rozwoju w różnych kierunkach. Zaczynałam od jednego zakresu, a z czasem mogłam wejść w inne tematy i nauczyć się nowych rzeczy, zamiast robić cały czas to samo.
    kronik

03.12.2024 11:55

ile zazwyczaj trwa cała rekrutacja?
    rozalinka

06.12.2024 14:10

w moim przypadku też sprawnie poszło, wydaje mi się że im też zależy na pracownikach więc jak najszybciej się starają z tym uwinąć
    Iggy

27.05.2026 16:14

Fajne jest to, że nie ma tu takiego korporacyjnego dystansu. Można normalnie pogadać z osobami wyżej i nie ma poczucia, że trzeba się pilnować każdego słowa. Komunikacja jest bardzo bezpośrednia i dzięki temu praca idzie szybciej.
    madzia

27.05.2026 10:27

Cenię to, że nie ma niepotrzebnej hierarchii – każdy ma coś do powiedzenia.
    Oski

26.05.2026 09:17

Plus za elastyczne podejście do pracy zdalnej i organizacji dnia.
    Obsługa klienta

25.05.2026 17:10

Agata

Przebieg rekrutacji Po przeprowadzeniu telefonicznej rozmowy zostałam zaproszona na rozmowę o pracę, otrzymałam sms z adresem oraz data. Przyszłam na umówioną rozmowę a personel nie miał pojęcia o moim przybyciu. Zapisano moje dane, miałam dostać informację o wyjaśnieniu sytuacji i nie dostałam żadnej informacji. Sytuacja miała miejsce 19 maja. Pytania Brak pytań ponieważ rozmowa się nie odbyła.

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    #ObslugaKlienta
    Eliza

25.05.2026 09:00

ENk

21.05.2026 10:03

Firma dalece nieetyczna, spamuje telemarketingiem, a gdy zadaje się im pytanie w rozmowie, na jakiej podstawie przetwarzają moje dane, rozłączają się. Jeśli firma ma obowiązujące przepisy w tym zakresie w głębokim poważaniu, zastanowiłbym się, czy jako pracodawca również w poważaniu może mieć zasady inne.
    Meggie

19.05.2026 10:57

Sporo się nauczyłam przez to, że miałam możliwość pracy przy różnych projektach.
    estini

15.05.2026 10:09

Dobra komunikacja wewnątrz zespołów – wiadomo, kto za co odpowiada i łatwo się dogadać.

Zostaw merytoryczną opinię o Tutlo Sp. z o.o.