Opinie o Tutlo Sp. z o.o.
cieszymy się, że wykorzystują Państwo platformę GoWork.pl w celu poruszenia istotnych kwestii oraz nurtujących tematów. Pragniemy użyć nowej płaszczyzny komunikacji, by odpowiedzieć na pytania oraz zaprezentować warunki pracy w Tutlo, ale przede wszystkim, by wysłuchać konstruktywnej krytyki, dzięki której każdego dnia możemy tworzyć jeszcze lepszą platformę do nauki języka.
Prosimy jednak pamiętać, że Gowork.pl, to przestrzeń do dzielenia się konstruktywną krytyką oraz opiniami, które nie są obraźliwe ani nie naruszają niczyjej godności.
Pragniemy poinformować, iż komentarze zawierające treści naruszające regulamin serwisu będą archiwizowane przez Administratora.
W celu wyjaśnienia nurtujących Państwa kwestii, podzielenia się pomysłami oraz uwagami zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod adresem: [email protected]
Cześć, w Tutlo pracuje jako Specjalista SEO. Z najciekawszych benefitów można zaliczyć codziennie po godzinie 17 darmowe piwo i wino + imprezy w każdy czwartek. xD Dodatkowo organizowane są turnieje w pingponga, w WeWorku są aż 2 stoły, więc jak ktoś ma ochotę, to może sobie pograć. Mamy możliwość pracowania nie tylko w pokoju, ale posiadamy patio, dwa dostępne piętra, salki, kuchnie i duże przestrzenie. Jeśli chodzi o pracowników, to jest bardzo fajna ekipa. Jeśli chodzi o mój dział, to mamy ustalane z menedżerami projekty które musimy wykonać w tygodniu, naturalnie w przypadku opóźnień, możemy wszystko przesuwać. Praca zdalna jest możliwa raz na jakiś czas albo gdy np. ktoś ma do opieki dziecko. Jeśli chodzi o lokalizacje to samo centrum przy kruczej, więc dojazd jest bezproblemowy. Jeśli chodzi o zarobki, to nie ma co narzekać, dodatkowo mamy mnóstwo benefitów czy premie miesięczne.
Z punktu widzenia klienta absolutnie się zgadzam - etyki brak. Chodzi tylko o naciągnięcie klienta na kurs w systemie ratalnym (nie ma możliwości płatności bezpośredniej), a potem wsparcia żadnego.
Nie prawda. Można zapłacić jednorazowo za kurs. Klienci są informowani o różnych możliwościach nauki.
Jak ktoś ma dość pracy w korporacyjnej kulturze organizacyjnej, to polecam Tutlo. Raportowanie jest ograniczone do niezbędnego minimum. Nikt nie wylicza ile kto był na przerwie i ile razy poszedł po kawę, czy do łazienki. Nie ma też problemu, by obiad zjeść sobie gdzieś na mieście. Jeżeli wypełnia się swoje obowiązki na czas, to wszyscy są zadowoleni. Firma się szybko rozwija, dochodzą cały czas nowe zadania, więc nie ma mowy o rutynie. Do tego dochodzą różne małe benefity, które lubią milenialsi typu ping-pong, owoce w biurze, masaże, joga, czy możliwość przyprowadzenia zwierzaka :)
Opinia jest pisana przez osoby wyznaczone do pisania pozytywnych opinii w Internecie przez tutlo. Rozmawiałem wielokrotnie z lektorami z tutlo z którymi się trochę lepiej poznałem i mówili zupełnie co innego Dużo raportowania i kary za nie wyrobienie limitu tak wygląda praca w tutlo
Dzień dobry .Chcialem wziąć udział w proponowanej przez Państwa ankiecie i otrzymać 6 dodatkowych lekcji .Jestem uczestnikiem kursu Tutlo ale nie posiadam Facebooka . Nie mogę wziąć udziału w ankiecie w żaden proponowany przez państwa sposób gdyż link tootlo marszałkowska nie daje możliwości wzięcia udziału w ankiecie Proszę o pomoc Pozdrawiam serdecznie
@[email protected] @[email protected], nasz mail widocznie trafił do zakładki SPAM lub oferty i niezauważony stracił ważność. Nasi konsultanci przesłali maila z linkiem do ankiety ponownie. Proszę sprawdzić skrzynkę uwzględniając wszystkie foldery :) Pozdrawiamy
W Tutlo pracuję 6 miesięcy. Zaczynając od najważniejszego, czyli super lokalizacja w samym centrum Warszawy. Po drugie biuro mieści się w WeWorku, mamy możliwość korzystania z benefitów takich jak imprezy tematyczne, masaże, joga, tenis stołowy. Poza tym każdy z nas ma możliwość korzystania z bezpłatnych lekcji angielskiego na platformie z czego aktualnie korzystam :D Po trzecie w pracy mamy fajnych ludzi, atmosfera też jest luźna, brak raportowania itd. Na razie nie myslę o zmianie pracy.
Negocjowaliście swoje stawki przed zatrudnieniem i się wam udało dostać więcej?
Uważajcie na tą szkołę (usunięte przez administratora)
cześć, może ktoś mi powiedzieć jak wygląda pierwszy etap rekrutacji do tej firmy ?
Całkiem spoko miejsce do pracy. Ekipa zdecydowanie na plus, ludzie raczej ogarnięci i można się bez problemu z każdym dogadać. Zarobki są okej, może nie jakieś kokosowe, ale też nie ma co narzekać.
Kontakt jedynie przez email w moim przypadku. Spotkanie zostało przełożone a rekruterka i tak się nie pojawiła... słabo.
Nie doszło do rozmowy.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
jak to jest z płatnością czasu przeznaczonego na bycie dostępnym? jest to wliczane w czas pracy czy nie? niektórzy piszą, że jest coś takiego, ale zaniżane, a inni, że w ogóle nie jest płatne bycie online i czekanie na połączenie
Z dostępnością wygląda to tak, że są 3 progi - jeżeli przez miesiąc twój ogólny czas dostepności (w który wlicza się czas z uczniami, czas w którym czekasz na umówioną lekcję z uczniem oraz czas w którym czekasz na połączenie przy dostępności dla wszystkich) nie przekroczy 60 godzin dostajesz za każdą lekcję z uczniem 40zł brutto, jeśli będzie w przedziale 60-100 godzin otrzymujesz za godzinę lekcji 45 zł brutto, a jeśli przekroczy 100 godzin otrzymujesz za lekcję 50zł brutto. Czyli opłaca się nabijać dostępność dla wszystkich bo wtedy niedużo, ale jednak, zwiększa to jakoś końcowe wynagrodzenie. Pozdrawiam!
Pracuję w Tutlo od 3 lat jako lektor i w życiu nie słyszałam podobnych bredni. Masz ustalony próg minimum dostępności na platformie. Od tej zadeklarowanej ilości godzin ustalana jest stawka Twojego wynagrodzenia. Potem obowiązuje Cię Tutlo Income Growth. Co mniej więcej kilkaset przepracowanych godzin przechodzisz na kolejne poziomy, z większą stawką na roboczogodzinę. Ja aktualnie mam stawkę 65zł/h plus bonus za pisanie raportów. Uważam, że jak dla studenta który zwykle przepracuje tu niecały etat to kasa jest bardzo przyzwoita. Przestańcie opowiadać herezje o tym, że z tego się nie da wyżyć bo jak ktoś rzetelnie pracuje i lubi swoją robotę to zdobędzie tu niemałe grono uczniów z którymi będzie umawiał lekcje na stałe. Kalendarz mam wypełniony od 8-16 do maja 2025 i czasem może "udostępniam się dla wszystkich" dla urozmaicenia. Zarabiam miesięcznie 10 000zł netto. ALE LUBIE TO I PRACUJE
Mam to samo czasami jestem dostępny 3 godziny z tym że przez ten czas nie mam żadnych połączeń. I wtedy czas dostępności jest zaniżony do 15 minut. Z tego co zauważyłem trzeba mieć połączenia co jakiś czas żeby czas dostępności był poprawnie liczony, więc jak nie masz połączeń nie masz czasu dostępności. Oczywiście o tym nigdzie nie jest napisane.
pewnie raczej mlodzi ludzie tu pracują?
W większości pewnie tak, bo dużo studentów z tego co zauważyłam się tutaj wypowiada, ale to raczej kwestia wygodnej pracy, a nie wieku.
na początku przechodzi się przez jakieś szkolenie przygotowujące do pracy ?
Jaka jest stawka godzinowa dla lektorów?
wydzwaniają do ludzi i zawracają głowę
Mam mieszane uczucia co do Tutlo. Z jednej strony jest to miejsce w którym zdobyłam ogromne doświadczenie oraz byłam w stanie zarobić nie małe pieniądze w ramach pracy w dziale sprzedażowym. Z drugiej strony jest to firma żyjąca ciągłymi zmianami. Z plusów na pewno zarobki, szkolenia i ludzie. Opinia jednak pozostanie negatywna ze względu na absurdalne sytuacje które mi się przytrafiały. W tej firmie nigdy nie wiadomo jaki panuje obecnie nastrój, możesz zostać zwolniona z dnia na dzień ze względu na sprzedaż poniżej wymagań. Nawet jeżeli poprzednie wyniki były stabilne to w oddziałach zawsze "wisi coś w powietrzu", presja jest momentami nie do wytrzymania, przez co wiele osób się wypala w pracy a rotacja jest bardzo duża. Dodatkowo po zakończeniu współpracy otrzymałam absurdalne pismo z firmy, tzw "straszak" z którego wynikało że mam przypisać na siebie odpowiedzialność za błędy w księgowości i wynikające z nich różnice finansowania składek ZUS, za których regulowanie w całości odpowiada pracodawca w umowie zleceniu/ umowie o pracę. Normalnie poleciłabym Tutlo osobom które lubią sprzedaż, są zorganizowane i chcą swoje zarobić oraz nauczyć się skutecznie sprzedawać. Trzeba pamiętać jednak że stres to drugie imię tej pracy, niezależnie od tego jak bardzo wszyscy próbują ukryć przemęczenie gonitwą za wynikiem. Ostatecznie jednak nie polecam, chciałam rozstać się z firmą na dobrych warunkach, jednak było to niemożliwe w momencie kiedy Tutlo chce żebym płaciła za błędy pracodawcy.
Nie mam za bardzo doświadczenia w zawodzie. Czy mogę liczyć na zatrudnienie?
w ofercie powinno być napisane, czy wymagają jakiegoś doświadczenia na dane stanowisko, czy nie
Super, że dają szansę osobom, które nie miały okazji gdzieś indziej załapać doświadczenia.
Cześć Jak szybko daje Tutlo info czy są zainteresowani współpracą, gość z Azji mi powiedział do końca przyszłego tygodnia ale mam wrażenie ze to dlatego, że mnie nie zatrudnia bo miałem problem z kamerą zła rozdzielczość jednak kamerę sobie lepszą kupię jeśli chcieliby mnie rzeczywiście zatrudnić.
Według mnie jest tu dość przyjemnie, dlatego ja na swoją pracę akurat nie narzekam. Może to dlatego, że ucząc innych, czuję, że spełniam się i myślę, że to właśnie od tego, niektórzy zatrudnieni tutaj, również powinni zacząć. Polecam po prostu zastanowić się, czy nauczanie innych osób jest waszą pasją, gdyż ja uważam, że to niesamowicie w tej pracy pomaga... I nawet jestem wdzięczna, że mam możliwość pracy akurat w tym miejscu, ponieważ elastyczność co do godzin pracy, jest dla mnie takim dodatkowym plusem. :)
Taka opinia "Siłaczki". Szkoda, że do garnka jednak coś trzeba włożyć. Jeśli nie musisz jeszcze płacić samodzielnie rachunków, płacić podatków i utrzymać rodziny, to możesz się tutaj chwilę pobawić. Ale w realnym świecie taki twór nie daje ci możliwości na prawdziwą samodzielną i godną egzystencję , dlatego właśnie takie miejsca trzeba piętnować, bo nie płaci się tutaj godnie i proporcjonalnie do włożonego wysiłku.
No nie wiem, jak ktoś jest okay nauczycielem to na luzie się zrobi to 100+ godzin, z czego da się wyżyć. Osobiście mam na tyle uczniów, że da się żyć na naprawdę okay poziomie. Największym minusem jest niesystematyczność uczniów i niepłatne godziny pracy. W rzeczywistości powinno się zarabiać około 20% więcej, niż się zarabia. Nikt nie liczy czasu oczekiwania, odpisywania na maile, etc. Plus smutne jest to, że już prawie rok mam satysfakcję klienta na poziomie 5.0 i nie ma za to, żadnych bonusów. Tylko przeklejona wiadomość z poklepaniem po pleckach :/ Minusem też są Hr'y, ale to może na tyle, jak ktoś jest dobrym nauczycielem z pasją, to raz dwa uzbiera sobie bazę, ale pierwszy miesiąc rzeczywiście jest cieńki...
Witam, proszę o informację odnośnie pracy jako handlowiec, ofertą pracy jest jako spotkania online z kandydatami i sprzedaż im kursów angielskiego, czy premie są tak wysokie ją oferują na rozmowie? Czy da się zarobić ogromne pieniądze?
Rekrutacja jest zdalna ?
Januszex. Trzymajcie się z daleka. Śmieszne stawki lektorskie, Na jakiś czas straciłem szacunek do samego siebie po tej "współpracy".
Dla każdego zainteresowanego zadającego pytania o doświadczenie i jak wygląda platforma: jeśli znasz angielski, z doświadczeniem nie ma problemu. :) Po podpisaniu umowy podsyłane jest szkolenie z wytłumaczeniem praktycznie wszystkich zagadnień platformy do którego można zawsze wrócić, a sama platforma w obsłudze jest naprawdę banalna. Po 2-3 lekcjach można spokojnie załapać już wszystko. Ludzie trafiają się mili i wyrozumiali więc na pewno nie będzie dużo stresu na pierwszych spotkaniach. Lekcje polegają na nauczaniu z materiału widocznego na ekranie na bieżąco, ale jest on bardzo przejrzysty i wszystko jest jasne. Moja przygoda jako lektor dopiero co się rozpoczęła ale w tych kwestiach czyli przejrzystości platformy, oraz pracy zdalnej i elastycznego grafiku jest to moja praca marzeń. Polecam również pracować najczęściej w godzinach 16-20-21 bo są to godziny szczytu i połączeń jest sporo. Mam nadzieję że jakoś to będzie z zapotrzebowaniem u mnie oraz u każdego z nas lektorów i że się nie rozczaruję. Pozdrawiam :)
Po ile godzin pracujecie dziennie ?
Jest szansa, żeby mnie przyjęli bez doświadczenia, jeśli dobrze znam język angielski? Myślę, że sobie poradzę, ale potrzebowałabym jednak małego przeszkolenia w tym kierunku (nauczanie innych itd.)

Jak się pracuje w Tutlo Sp. z o.o.?
+Zobacz opinie na temat firmy Tutlo Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 454.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Tutlo Sp. z o.o.?
+Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 245, z czego 14 to opinie pozytywne, 182 to opinie negatywne, a 49 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Tutlo Sp. z o.o.?
+Kandydaci do pracy w Tutlo Sp. z o.o. napisali 18 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.