Opinie o BPO NETWORK Sp. z o.o.
Polecam z całego serca rozmowę z Panią Agnieszka, bardzo miła, kompetentna i cierpliwa wszystko wyjaśni i wytłumaczy nawet jeśli zdałam 3 razy to samo pytanie. Dawno nie byłam tak dobrze potraktowana z pełnym szacunkiem. Moja ocena to 10/5 ????????
BPONetwork jest de facto miejscem gdzie mogę stawiać pierwsze kroki na rynku pracy. To tutaj poprzez charakter mojej pracy mogę mieć ciągły kontakt z ludźmi telefonicznie i na skype. Kontakt z innymi osobami również niepełnosprawnymi tak jak ja sprawia mi ogromną przyjemność. Jest to moje ,,Małe okienko na świat,, ponieważ jestem osobą z małej miejscowości. Firma daje mi możliwość rozwoju dzięki różnym rekrutacjom np. językowym. Atmosfera w zespole jest fantastyczna, każdy czuje się potrzebny.
Szanowny Panie . Wykonuję pracę tzw zdalnie czyli ze swego komputera i z domu co dla mego schorzenia jest jedyną realną formą dorobienia do renty i jestem z tej współpracy w pełni zadowolony. Natomiast jeżeli ktoś znalazł niszę na rynku i na tym zarabia ( pomagając nam) to co w tym złego ??? Zazdrościsz Pan załóż Pan konkurencję i zaproponuj lepsze warunki a do Pana wszyscy przejdą. Proste???Proste. Takie jest niestety prawo rynku. Tak było j, jest i będzie . Proponuję poczytać von Hayeka.
Panie Jarku, na jakiej Pan podstawie zakłada wysokość wynagrodzeń pracowników, są bardzo różne, a prawo pracy nie zakazuje wykorzystywania komputera prywatnego pracownika do wykonywania pracy. Zatem opinia Pana wyrażona publicznie jest dla BPO bardzo krzywdząca i nie powinna mieć miejsca.
bardzo profesjonalna firma, łatwy kontakt, szybka rekrutacja.
Prowadzenie firmy wiąże się z wieloma wyzwaniami, a jednym z najważniejszych aspektów
jest optymalizacja kosztów. Wielu właścicieli firm nieustannie szuka sposobów na redukcję
zbędnych wydatków, jednocześnie dbając o rozwój biznesu i zapewnienie stabilności
finansowej. Czy wiesz, że istnieje legalny i efektywny sposób na zmniejszenie kosztów, który
może przynieść Twojej firmie realne oszczędności? Wystarczy zatrudnić osoby z
niepełnosprawnościami, aby wyeliminować obowiązkowe wpłaty na PFRON. Jak to działa i
dlaczego warto?
Czy Twoja firma traci pieniądze?
Jeżeli prowadzisz firmę zatrudniającą minimum 25 osób na umowę o pracę i nie zatrudniasz
w tym gronie osób z niepełnosprawnościami, musisz co miesiąc wpłacać określoną kwotę do
Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (PFRON). Przy większych
firmach te sumy mogą być naprawdę wysokie!
Przykładowo, jeśli Twoja firma zatrudnia 100 pracowników, a wśród nich nie ma osób z
niepełnosprawnościami, miesięczna wpłata do PFRON wynosi aż 19 906,19 zł. Do tego
dochodzi jeszcze 19% podatku, co oznacza dodatkowe 4 669,35 zł. W skali roku to ogromna
suma – 294 906,54 zł!
Te pieniądze można jednak zachować w firmie, jeśli zdecydujesz się na zatrudnienie osób z
niepełnosprawnościami. Dzięki temu zyskasz nie tylko korzyści finansowe, ale również
wizerunkowe i społeczne.
Jak wyeliminować wpłaty do PFRON i zwiększyć zyski?
Rozwiązanie jest prostsze! Zatrudniając zaledwie dwie osoby z niepełnosprawnością,
można całkowicie wyzerować swoje wpłaty do PFRON. To oznacza, że kwota blisko 300
tysięcy złotych rocznie zostaje w Twojej firmie! Możesz przeznaczyć te środki na:
● Rozwój firmy i inwestycje
● Podwyżki dla pracowników
● Wdrożenie nowych technologii
● Budowanie silnej marki na rynku
To realne oszczędności, które pozwalają zwiększyć konkurencyjność Twojego
przedsiębiorstwa i jednocześnie wspierać osoby, które często mają trudności ze
znalezieniem pracy.
Nie tylko oszczędności – budowanie nowoczesnego wizerunku
Decyzja o zatrudnieniu osób z niepełnosprawnościami to nie tylko sposób na optymalizację
kosztów, ale również świadome działanie, które pozytywnie wpływa na wizerunek Twojej
firmy. Klienci coraz częściej zwracają uwagę na wartości, którymi kierują się marki.
Społeczna odpowiedzialność biznesu (CSR) stała się kluczowym elementem budowania
zaufania i lojalności klientów.
Korzyści płynące z zatrudnienia osób z niepełnosprawnościami to m.in.:
➢ Wzmocnienie reputacji firmy jako odpowiedzialnego pracodawcy
➢ Tworzenie zróżnicowanego i zaangażowanego zespołu
➢ Podniesienie morale pracowników i budowanie pozytywnej kultury organizacyjnej
➢ Możliwość uzyskania dodatkowych ulg i dofinansowań
To wszystko sprawia, że Twoja firma staje się bardziej nowoczesna, otwarta i atrakcyjna – zarówno dla klientów, jak i potencjalnych pracowników.
BPO Network – Twój partner w optymalizacji kosztów i zatrudnianiu wartościowych pracowników
Wspiera firmy w skutecznym zatrudnianiu osób z niepełnosprawnościami. Pomagają znaleźć odpowiednich kandydatów, dostosować stanowiska pracy oraz zredukować zbędne wydatki. Ich długoletnie doświadczenie i profesjonalizm gwarantują, że cały proces rekrutacji i optymalizacji kosztów przebiegnie sprawnie i bezproblemowo.
Dlaczego warto skorzystać z tej pomocy?
● Kompleksowe doradztwo i pomoc na każdym etapie zatrudnienia
● Szeroka baza wykwalifikowanych kandydatów
● Redukcja kosztów firmy i pełne wyeliminowanie wpłat do PFRON
● Wsparcie w zakresie ulg i dofinansowań
Nie trać pieniędzy i dowiedz się, jak możemy pomóc Twojej firmie!
Nie przepłacaj, zyskaj więcej!
Każdy przedsiębiorca dąży do redukcji kosztów i zwiększenia zysków. Dzięki zatrudnieniu osób z niepełnosprawnościami możesz wyeliminować wpłaty do PFRON, oszczędzić setki tysięcy złotych rocznie i jednocześnie wpłynąć pozytywnie na wizerunek swojej firmy. To rozwiązanie korzystne zarówno finansowo, jak i społecznie.
Jakie są najczęściej powtarzane mity i dlaczego nie powinniśmy się nimi sugerować?
Mit 1: Osoby z niepełnosprawnościami są mniej wydajne
Wiele osób sądzi, że osoby z niepełnosprawnościami nie będą w stanie pracować tak efektywnie, jak ich pełnosprawni koledzy. To zupełnie błędne przekonanie!. Wielu pracowników z niepełnosprawnościami doskonale radzi sobie w swoich obowiązkach i wcale nie potrzebuje specjalnych udogodnień, aby być efektywnym członkiem zespołu.
Mit 2: Zatrudnianie osób z niepełnosprawnościami wiąże się z wysokimi kosztami
To jeden z najbardziej rozpowszechnionych mitów. Pracodawcy obawiają się, że będą musieli inwestować duże sumy w dostosowanie miejsca pracy. Prawda jest taka, że nie wszystkie osoby z niepełnosprawnościami potrzebują kosztownych adaptacji. Często wystarczą drobne zmiany, np. dostosowanie godzin pracy czy zorganizowanie przestrzeni, co nie generuje dużych kosztów. Dodatkowo, na rynku dostępne są liczne programy dofinansowania, które wspierają przedsiębiorców w tworzeniu dostępnych miejsc pracy.
Mit 3: Osoby z niepełnosprawnościami często są nieobecne w pracy
Niektórzy pracodawcy obawiają się, że zatrudniając osobę z niepełnosprawnością, będą musieli liczyć się z częstymi zwolnieniami lekarskimi. To mit! Wiele osób z niepełnosprawnościami świetnie zarządza swoim zdrowiem i pracą. Co więcej, są oni często bardziej lojalni i zaangażowani w swoje obowiązki, ponieważ doceniają szansę zatrudnienia i stabilizacji.
Warto zatem pamiętać, że zatrudnianie osób z niepełnosprawnościami to nie tylko możliwość wyrównania szans, ale także zysk dla firmy. Obalając mity, otwieramy drzwi do różnorodności, która zawsze wzbogaca firmę.
Rodzaj pomocy
W przypadku niektórych niepełnosprawności niezbędne jest wykonanie przystosowania stanowisk pracy. Refundację kosztów adaptacji możesz otrzymać ze środków PFRON.
Otrzymane środki możesz przeznaczyć na:
- adaptację pomieszczeń zakładu pracy do potrzeb osób niepełnosprawnych, w szczególności poniesionych w związku z przystosowaniem tworzonych lub istniejących stanowisk pracy dla tych osób, stosownie do potrzeb wynikających z ich niepełnosprawności;
- adaptację lub nabycie urządzeń ułatwiających osobie niepełnosprawnej wykonywanie pracy lub funkcjonowanie w zakładzie pracy;
- zakup i autoryzację oprogramowania na użytek pracowników niepełnosprawnych oraz urządzeń technologii wspomagających lub przystosowanych do potrzeb wynikających z ich niepełnosprawności;
- rozpoznanie przez służby medycyny pracy potrzeb, o których mowa wyżej.
Ważne jest to, że zwrot kosztów dotyczy osób niepełnosprawnych:
- bezrobotnych lub poszukujących pracy niepozostających w zatrudnieniu;
- pozostających w zatrudnieniu u pracodawcy występującego o zwrot kosztów, z wyjątkiem przypadków, gdy przyczyną powstania niepełnosprawności w okresie zatrudnienia u tego pracodawcy było zawinione przez pracodawcę lub przez pracownika naruszenie przepisów, w tym przepisów prawa pracy.
Wysokość pomocy
Maksymalna wysokość pomocy na przystosowanie jednego stanowiska wynosi dwudziestokrotność przeciętnego wynagrodzenie za każde przystosowane stanowisko pracy osoby niepełnosprawnej.
Jak i gdzie należy złożyć wniosek?
Wniosek należy złożyć do starosty lub prezydenta miasta na prawach powiatu. Najczęściej miejscami, w których załatwia się sprawę zwrotu kosztów są urzędy pracy, w których jest zarejestrowana osoba niepełnosprawna jako bezrobotna albo poszukująca pracy niepozostająca w zatrudnieniu - w przypadku gdy zwrot kosztów dotyczy tej osoby. W pozostałych przypadkach jest to miejsce zatrudnienia osoby niepełnosprawnej, miejsce siedziby albo miejsce zamieszkania pracodawcy.
Zwrot kosztów dotyczy wyłącznie dodatkowych kosztów wynikających z zatrudnienia osób niepełnosprawnych (tj. takich których byś nie poniósł zatrudniając osoby pełnosprawne).
Zwrotowi nie podlegają koszty poniesione przed dniem zawarcia umowy.
Warunkiem zwrotu kosztów jest uzyskanie pozytywnej opinii Państwowej Inspekcji Pracy – wydanej na wniosek starosty – o przystosowaniu stanowiska pracy do potrzeb wynikających z niepełnosprawności zatrudnionego pracownika lub w przypadku gdy zatrudnienie osoby niepełnosprawnej nie wymagało przystosowania o spełnieniu warunków bezpieczeństwa i higieny pracy na tym stanowisku.
Jeżeli okres zatrudnienia osoby niepełnosprawnej jest krótszy niż 36 miesięcy, będziesz musiał zwrócić za pośrednictwem starosty środki w wysokości 1/36 ogólnej kwoty zwrotu za każdy miesiąc brakujący do upływu 36 miesięcy, jednak w wysokości nie mniejszej niż 1/6 tej kwoty.
Nie będziesz musiał zwracać środków, jeżeli zatrudnisz w terminie 3 miesięcy od dnia rozwiązania stosunku pracy z osobą niepełnosprawną inną osobę niepełnosprawną, zarejestrowaną w powiatowym urzędzie pracy jako bezrobotna lub poszukująca pracy niepozostająca w zatrudnieniu, przy czym wynikająca z tego powodu przerwa nie jest wliczana do wymaganego okresu 36 miesięcy.
Ważna informacja dotycząca przepisów
Zwrot kosztów w przypadku pracodawców wykonujących działalność gospodarczą:
- stanowi pomoc publiczną udzielaną zgodnie z rozporządzeniem Komisji (UE) nr 651/2014 z dnia 17 czerwca 2014 r. uznającym niektóre rodzaje pomocy za zgodne z rynkiem wewnętrznym w zastosowaniu art. 107 i 108 Traktatu (Dz. Urz. UE L 187 z 26.06.2014, str. 1), w zakresie dotyczącym pomocy na rekompensatę dodatkowych kosztów związanych z zatrudnianiem pracowników niepełnosprawnych;
- może być udzielony łącznie z inną pomocą ze środków publicznych, w tym wsparciem ze środków Wspólnoty Europejskiej, w odniesieniu do tych samych kosztów kwalifikujących się do objęcia pomocą, jeżeli łączna wartość tej pomocy nie przekroczy 100 % kosztów kwalifikujących się, w okresie, na jaki osoby niepełnosprawne zostały faktycznie zatrudnione.
Podstawa prawna
- art. 26 ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2024 r. poz. 44);
- rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie zwrotu dodatkowych kosztów związanych z zatrudnianiem pracowników niepełnosprawnych (Dz. U. 2014, Poz. 1987)
- rozporządzenie Komisji (UE) nr 651/2014 z dnia 17 czerwca 2014 r. uznającym niektóre rodzaje pomocy za zgodne z rynkiem wewnętrznym w zastosowaniu art. 107 i 108 Traktatu (Dz. Urz. UE L 187 z 26.06.2014, str. 1);
- ustawa z dnia 28 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz.U. Nr 1873).
Źródło:
Szczególne - nielegalna dokumentów i prawna na orzeczenie dla niepełnosprawności.
Prawna o orzeczenia dla niesłyszących. Brak kontakt o pytaniach na kwalifikacje. Mogę przyjemność na zdalnej pracy w całej Polsce. Nie bądź dla naiwnych osobach.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Witam, widzę u Państwa kilka ofert wystawionych. Każda może dotyczyć innego stopnia niepełnosprawności. Proszę mi powiedzieć, które opcje w 100% zdalne byłyby odpowiednie dla osób z zespołem Downa? Pytam dla osoby z rodziny. Jako Młodszy Specjalista w Zespole Mediacji można dać radę?
Umowa o pracę. Praca zdalna.
czy bez doświadczenia komputerowego mozna uwas znależć pracę przez komputer zdalnie czy nie proszę o odpowiedz
Widzieliście już może te ofertę dla asystenta w dziale HR z orzeczeniem o niepełnosprawności? Może też ktoś aplikował lub wie coś więcej i by na spokojnie napisał co i jak? myślę nad złożeniem CV.
Wysłałam CV ze wszystkimi swoimi danymi, łącznie z informacją o statusie osoby niepełnosprawnej. Pani Ilo.. zadzwoniła do mnie informując że w sumie na to ogłoszenie już nie zbierają CV ale skoro wysłałam i ogłoszenie nadal aktualne to mogę aplikować ale na inną ofertę. Wysłała informację mailowo łącznie z formularzem, wszystkie dane ponownie wypełnione. Minęło ponad 3 tygodnie nie dostałam ani jednej informacji zwrotnej ani od Pani Ilo… ani od firmy do której składałam CV, pomimo kilku mailow. Omijać szerokim łukiem, wydaje mi się że zbierają i wyłudzają tylko dane pod pretekstem pracy.
Dzień dobry, A w jakim celu nam potrzebne Pani dane? Proszę przedzwonić do Pani Ilony. My rekrutujemy dla firm zewnętrznych i ten kolejny kontakt nie jest zależny od Nas.
Obiecano mi pomóc znaleźć pracę, jeden telefon i od tamtej pory cisza, mija już pół roku. Daje mi to solidne podstawy aby uznać to za zwykłe wyłudzenie danych.
Proszę zadzwonić do naszego inspektora RODO w razie jakiś niepewności :) Wacław Rosa 519 331 108 [email protected]
Wystarczy email z prośbą o usunięcie danych. Nie możemy nikomu dać pracy. Możemy wysłać CV, skierować uwagę pracodawców na danego kandydata, ale nie przejdziemy za niego rozmowy rekrutacyjnej.
Można tu dostać jakieś dofinansowanie rachunku za internet? Oferują prace zdalną i chcą stałego łącza internetowego w domu. Ale to pracownik sam za to płaci i firma nie daje dodatku do tego? Może premie sa formą rekompensaty za internet? Mi chodzi o prace jako Młodszy Specjalista w Zespole Operational Project Support, CTS.
do blachy nie koniecznie ponieważ praca jest zdalna, ale jest u Nas dużo dodatków.
czyli premie sa zależne od warunkow zatrudnienia u klienta, a o co chodzi z tymi Waszymi dodatkami? to takie gwarantowane ustawą 15 minut przerwy wiecej, i 10 dni dodatkowego urlopu dla ozN ze znacznym/umiarkowanym stopniem?
Premie -zależy o jakie stanowisko chodzi. Niektóre firmy mają premie miesięczne, inne roczne, jeszcze inne od sukcesów. Dodatki od BPO Network to dostęp do prawnika, psychologa, kadrowej, opieka z naszej strony, pomoc w rozliczeniu pit, dofinansowaniach do sprzętu czy edukacji. 10 dni dodatkowe tak jak według przepisów. Osoby z grupą lekką również mile widziane. Niektóre firmy z którymi pracujemy dodają 10 dni urlopu również dla grupy lekkiej.
Witam, czy jeśli w ofercie pracy jest podany wymóg znajomości języka angielskiego, to jest to wymóg konieczny do danego stanowiska? nie aplikować wtedy? chodzi mi o zdalne stanowisko albo na młodszy księgowy, księgowy, asystent lub pracownik administracyjny, mam umiarkowany stopień, ale nie znam angielskiego :(
Czy możliwa jest praca zdalna w firmie BPO NETWORK Sp. z o.o. w przypadku pracy jako Pracownik Administracyjno - Biurowy?
Taką decyzję podjęła firma zatrudniająca - niestety
Bardzo fajna firma, miły kontakt i fajnie że firmę prowadzą również osoby niepełnosprawne.
Dzień dobry. Posiadam znaczny stopień niepełnosprawności na czas nieokreślony. Posiadam dwudziestoletnie doświadczenie w pracy administracyjno-biurowej. Nikt nigdy nie skontaktował się ze mną ws. pracy. Także niekoniecznie firma jest nastawiona jedynie na stopień umiarkowany, czy znaczny.
Rekrutujemy dla firm z którymi współpracujemy. i dzwonimy do tych osób które spełniają warunki rekrutacji. Jesteśmy nastawieni na osoby, których umiejętności są równe z wymaganiami jakie są stawiane na konkretne stanowiska. Na naszej stronie jest kilka numerów telefonu - zawsze można przedzwonić lub napisać email.
Ja też wysłałam swoje CV do firmy, ale przeglądając oferty, widzę, że są duże wymagania, dlatego większość z nas nie spełnia warunków. Mimo ponad 20 letniego doświadczenia w pracy biurowej i posiadania orzeczenie z umiarkowanym stopniem że schorzeniem szczególnym nigdy nie dostałam oferty od firmy
Czy jest to agencja pracy zdalnej dla osob z orzeczeniem o niepelnosprawnosci w stopniu znacznym, ze schorzeniami szczegolnymi? Czym agencja BPO Network Sp. z o.o wyróżnia się na tle konkurencji, tj.innego pośrednictwa pracy dla OzN?
Rekrutujemy osoby z każdym orzeczeniem o niepełnosprawności. Wyróżniają Nas na pewno wynagrodzenia które oferujemy oraz to że firmę prowadzą tylko osoby z niepełnosprawnością.
Proszę o nie wprowadzanie w błąd. Mamy wiele rekrutacji gdzie wręcz pierwszeństwo mają osoby z grupą lekką.
Czy zdarzają się nadgodziny w BPO NETWORK Sp. z o.o.?
Na każde pytanie emailowe odpowiadamy. Nie odpowiadamy na prośby typu priv na facebook oraz nie odpowiadamy na prywatne wiadomości na facebook ponieważ obowiązuje Nas RODO. W każdym ogłoszeniu jest podany kontakt telefoniczny do osoby zajmującej się rekrutacją oraz 2 adresy email.
Cześć, apkikowalam na stanowisko pracownik administracji. Czy zakladanie konta w banku jako wymóg podpisania umowy to normalny proces w tej firmie ?
U nas nie ma takiego procesu. Prowadzimy normalne rekrutacje. Nasza firma nazywa się BPO Network.
Pani Maju ''normalne" znaczyło, że my nie prosimy nikogo o żadne konta. Ta rekrutacja dotyczyła firmy Network Kadry. To nie jest nasza firma. Nazywamy się BPO Network i nie prosimy kandydatów o zakładanie kont.
Nasza firma nazywa się BPO Network. Nie nazywamy się Network kadry. Oskarża nas Pan/Pani o coś nie związanego z naszą firmą.

Jak się pracuje w BPO NETWORK Sp. z o.o.?
+Zobacz opinie na temat firmy BPO NETWORK Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 46.
Jakie są opinie pracowników o pracy w BPO NETWORK Sp. z o.o.?
+Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 24, z czego 18 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy BPO NETWORK Sp. z o.o.?
+Kandydaci do pracy w BPO NETWORK Sp. z o.o. napisali 8 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.