Vip Security System Agencja Ochrony

Łącko

Opinie o Vip Security System Agencja Ochrony

mega 2015-02-12 14:40:33
Byłem chroniony przez tą firmę ochroniarską (o ile można ją tak można ją tak nazwać).Kilkakrotnie się mi włączył alarm i nikt nie przyjechał ale po pieniądze co miesiąc pierwszego przyjeżdzali . Przestrzegam was przed tą firmą nie podpisujcie z nimi umowy ja podpisałem i żauje. Jeszcze jedno naciągli mnie na kaucje za jkiś nadajnik zapłaciłem 492 zł a do dzis mi kasy nie oddali od zerwania umowy miną rok Bandycka firma . KLIJĘCI TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ PSEUDO FIRMY
wielki 2015-04-27 17:23:20
witam wszystkich czytelników słyszeliscie o ochronie tzw taksovip robią konkurencje taxi odwożąc pijaków po dyskotece do domu lub do innego baru można też zamówić pice lub butelke wódki a przecież samochód interwencyjny nie do tego służy. Klijęćie zastanów się podpisując z nimi umowę na ochronę obiektu czy będą mieli czas do ciebie przyjechac czy ważniejszy będzie pijak którego trzeba odwiesc do baru. SMIESZNA FIRMA POWINI ZMIENIĆ BRANŻĘ
wielki 2015-04-27 17:23:20
witam wszystkich czytelników słyszeliscie o ochronie tzw taksovip robią konkurencje taxi odwożąc pijaków po dyskotece do domu lub do innego baru można też zamówić pice lub butelke wódki a przecież samochód interwencyjny nie do tego służy. Klijęćie zastanów się podpisując z nimi umowę na ochronę obiektu czy będą mieli czas do ciebie przyjechac czy ważniejszy będzie pijak którego trzeba odwiesc do baru. SMIESZNA FIRMA POWINI ZMIENIĆ BRANŻĘ
2
Iga 2015-05-19 11:31:01
Niestety z przykrością muszę stwierdzić,że tej firmie daleko do profesjonalizmu, jeden wielki bałagan,wszystko robione na sztuke byle by było i byle by kase wziąść. Niemam pojęcia jak taka firma wogóle działa,przeciez tam nawet właściciel nonstop sie zmienia i to daje do myślenia, coś tam jest nie tak.No niby fajnie sie prezentują samochód wziąć w leasing nie sztuka, ale może panie właścicielu kimkolwiek jesteś powinniście pomyśleć nad jakościąwykonywanych usług a nie nad jakością wizerunku firmy.Tu ktoś wyżej napisał że vip przerabiacie na taxi,no to sorry ale jaja totalne!!!
1
PRAWDA 2015-09-24 12:56:48
firma vip to sciema niewiem czemu oni jeszcze istnieją na alarmy nie docierają,
szanowny klijęcie jesli jesteś chroniony przez tą firme to ubezpiecz wysoko swoją działalnosć bo oni i tak nie dojadą na alarm, ale za to po pieniądze pierwsi.
Kierownik Tomasz nadaje się do łopaty a nie do prowadzenia tej firmy. FIRMA DNO KIEROWNIK DNO ALE TAKSI Z NICH DOBRE DROGIE ALE DOWIOZĄ NAWET KRAKOWA.
Oleo 2015-12-09 15:16:12
Właścicielowi nie wyszło w wyborach, to dalej męczy tą firmę i przekret za przekrętem. Ludzie nie wypłaca, ja niewiem jak taka firma istnieje!!!
1
PW 2015-12-18 01:36:37
Mieszkam w Nowym Sączu i mam sąsiada, któremu firma VIP chroni sklep. Zawszę błyskawicznie reagują na alarmy, widzę jak patrole jeżdżą po mieście, wszystko jest jak w każdej firmie ochroniarskiej, więc nie wiem o co wam chodzi?? Może to co opisujecie ma misjsce w innych rejonach, bo w Nowym Sączu wszystko jest ok.
1
Ona 2016-02-10 09:36:56
Witam korzystam z usług tej firmy i jestem bardzo zadowolona mam wlasna firmę w Nowym Sączu i nie zawidlam się na VIP kierownik T Mikulski gość z kulturą i zna się na tym co robi polecam
2
Vip Security System 2016-02-18 09:13:36
Wprawdzie jest to jeden z wielu tu widocznych komentarzy raczej szkalujący naszą firmę, niż przedstawiający wobec nas jakieś konkretne zarzuty, ale postanowiliśmy mimo wszystko rzeczowo odpowiedzieć, nawet na tak sformułowaną opinię. Należy się to zwłaszcza innym odbiorcom czytającym to forum. VIP Security System istnieje na rynku od 2005 roku i cieszy się zaufaniem ponad kilkuset firm. Nasi pracownicy związani są z naszą firmą latami. Zwłaszcza obrażani przez autora tego komentarza kierownicy oddziałów to doświadczeni specjaliści związani z firmą najmniej od 6 lat, niektórzy nawet od 10 lat, czyli niemal od początku istnienia firmy. Mamy bardzo małą rotację pracowników, co świadczy o ich zadowoleniu z warunków pracy i ze stosunkowo dobrej płacy, która jest powyżej średniej sądeckiej w innych firmach ochroniarskich. Chcąc zresztą zachować płace na minimalnym poziomie często musimy rezygnować z przetargów na ochronę, gdzie o wyborze w 100% decyduje cena, a startują w nich firmy które oferują np. 8 zł za roboczogodzinę, gdzie pracownik musiałby zarabiać po opłaceniu podatków 4 zł.
1
Vip Security System 2016-02-18 09:17:17
Jako jedyna firma w regionie mamy tak blisko siebie zlokalizowane grupy interwencyjne. Dysponujemy 7 grupami interwencyjnymi. Co więcej, komentarz i uwaga o jednej osobie biorącej udział w interwencjach prawdopodobnie wynika z braku wiedzy lub niedoinformowania. To operator naszego Centrum Monitoringu decyduje jaką grupę zadysponuje na dane zdarzenie. Najważniejszy jest czas dotarcia. Dlatego mamy rozlokowanych więcej samochodów, aby ten czas był jak najkrótszy. Jeżeli mamy pojedyncze naruszenie strefy, wysyłamy zazwyczaj jednego pracownika, jeżeli jest kilkustopniowe naruszenie stref lub sygnał napadu wysyłana jest druga załoga lub patrol dwuosobowy. Dzięki technicznym rozwiązaniom operator Całodobowego Centrum Monitoringu może zlustrować obiekt za pomocą monitoringu wizyjnego, co pomaga mu w podjęciu decyzji.
Jesteśmy firmą, która monitoruje obiekty w każdej częstotliwości: GSM, GPRS, Łącza Stałe Komutowane. Posiadamy 20 własnych retransmiterów i baz radiowych oraz wykupioną częstotliwość zarezerwowaną wyłącznie dla VIP SECURITY SYSTEM wydaną przez Prezesa Urzędu Komunikacji Elektronicznej. System włamania, pożaru i napadu zasilany jest niezależnie z możliwością zasilania zewnętrznego.
Vip Security System 2016-02-18 12:01:27
Taka opinia do delikatnie mówiąc absurd, czy może brak wiedzy sugerujący nam brak profesjonalizmu. Jednak ze względu na szacunek dla innych czytających tego typu komentarze, pozwolimy sobie mimo wszystko również i na tę opinię odpowiedzieć. Bez realizacji podstawowych wymogów, wynikających wprost z przepisów prawa, firma nie mogłaby działać, ani otrzymać koncesji. W branży ochrony osób i mienia nie ma już licencjonowanych pracowników ochrony. Minister Gowin na mocy ustawy o uwolnieniu zawodów zniósł licencje pracownika ochrony wprowadzając termin „kwalifikowanego pracownika ochrony”. Obiekty obowiązkowej ochrony chronione są przez kwalifikowanych pracowników ochrony. Jeżeli chodzi o pracowników w naszej firmie szkolenia na zlecenie VIP Security System prowadzi krakowski ośrodek szkoleń. Osoby nie posiadające kwalifikacji są szkolone przez ten ośrodek, a następnie odbywa się egzamin praktyczny m.in. na strzelnicy wojskowej w Pasterniku.
Co więcej nie wszystkie osoby, które wykonują działania dla agencji ochrony muszą być tzw. „wykwalifikowanymi pracownikami ochrony”. Na przykład zgodnie z ustawą o imprezach masowych 20% osób uczestniczących w zabezpieczeniu imprez masowych musi posiadać wpis na listę kwalifikowaną (Służba Porządkowa). Natomiast w 80% zabezpieczenia dokonuje służba informacyjna, nie posiadająca uprawnień, a jedynie szkolenie dla służby informacyjnej.
1
Vip Security System 2016-02-18 13:19:32
Szanujemy prawo do wyrażania opinii na temat naszej firmy zarówno ze strony klientów jak i pracowników. Jednak przyglądając się komentarzom, które znalazły się na tym forum nie sposób nie odnieść wrażenia, że jest to jakaś forma ataku, czy próba zdyskredytowania naszej działalności przez jedną osobę lub niewielką grupę. Wskazuje na to podobna forma wszystkich negatywnych komentarzy oraz ich oszczerczy charakter i niekonkretne zarzuty, które opierają się na jakichś plotkach, czy zasłyszanych półprawdach. Nie mogąc jednak mieć absolutnej pewności, że to faktycznie jakiś atak nieuczciwych byłych pracowników, czy też nieczyste zagranie konkurencji, postanowiliśmy się w miarę możliwości rzeczowo odnieść do każdego z tych wpisów. Kiedy zatem będą Państwo czytać powyższe negatywne komentarze, dla wyrobienia sobie pełnej opinii, prosimy o przeczytanie również naszych odpowiedzi.
2
Vip Security System 2016-02-18 13:22:01
Jesteśmy uczciwą i szanowaną firmą. Nie mamy sobie niczego do zarzucenia i nie słyszeliśmy by ktokolwiek miał nam do zarzucenia robienie, jak to tu zostało napisane „przekrętów”. Jeśli autor powyższego komentarza ma nam jednak coś do zarzucenia niech napisze konkretnie co, albo jeszcze lepiej zgłosi to do odpowiednich instytucji. Inaczej uznajemy tak sformułowany komentarz za nic nie znaczące pomówienie.
1
Vip Security System 2016-02-18 13:23:47
Ten komentarz jest w całości insynuacją. Jednak żeby nie zostawiać tych insynuacji bez wyjaśnienia: Mikulski to nazwisko jednego z kierowników oddziału w VIP Security System, który nie zasiada we władzach spółki. Obecnie prezesem VIP Security System Sp. z o.o. jest Adam Wojtas. Przez pewien czas prezesem spółki faktycznie była Anna Wojtas, kiedy Adam Wojtas skupił się na działalności szkoleniowej i pracował w firmie szkoleniowej, a dodatkowo w VIP Security System piastował tylko stanowisko dyrektora do spraw bezpieczeństwa. W niektórych serwisach internetowych przedstawiających dane z KRS mogą się znajdować nieaktualne informacje.
Vip Security System 2016-02-18 13:25:27
Jest takie powiedzenie, że jak złodziej ucieka, to najgłośniej krzyczy: „łapać złodzieja!”. Mieliśmy kiedyś do czynienia z nieuczciwymi ludźmi, którzy narazili nas na wiele nieprzyjemności i naruszyli nasze dobre imię. W odpowiedzi na popełnione czyny jedyną właściwą reakcją było zwolnienie w trybie natychmiastowym. Jedni uczciwi pracownicy nadal są z nami, z innymi się rozstaliśmy, jak to bywa w życiu z różnych względów, ale nie oskarżają nas o oszustwo.
Vip Security System 2016-02-18 13:26:38
Jeśli jest to prawdziwy zarzut, a nie wymysł i pomówienie, to prosimy o szczegóły tego rzekomego zażalenia: nazwę firmy, która został rzekomo naciągnięta, kto jest autorem tego komentarza i jakie ma umocowania, żeby wypowiadać się w imieniu tej firmy.
1
Vip Security System 2016-02-18 13:29:42
Jak już przebrniemy w tym komentarzu przez obraźliwe słowa wobec firmy, pracowników, właściciela to pojawia się jakiś zarzut o wożeniu ludzi jak taksówka. Odpowiadając na ten zarzut – nie jest to możliwe. Każdy z pojazdów grup interwencyjnych ma wbudowany GPS. Operator ma nad poruszaniem się pojazdów stały nadzór. Oczywiście chronimy kilka dyskotek i te patrole czasem tam podjeżdżają lub nawet stacjonują jeżeli z właścicielem podpiszemy dodatkową umowę na taką usługą. Pracownicy są w środku, ale na zewnątrz stoi też patrol zmotoryzowany.
1
Bren75 2016-03-11 02:35:08
Jestem zadowolony z usług świadczonych przez tą firmę. Ja również mam wrażenie, że to jakaś zbiorowa próba zniszczenia dobrej opinii ten firmie. Ja pomimo przeczytania tych wszystkich negatywnych komentarzy postanowiłem podpisać umowę z tą firmą i naprawdę nie żałuję decyzji. Grupa interwencyjna przyjeżdża bardzo szybko, zatrudnia profesjonalnych i przede wszystkim uprzejmych i kulturalnych pracowników. Tak więc nie sugerujcie się nigdy negatywnymi opiniami, które często pisane są ot tak z powietrza. Chcesz się przekonać że mówię prawdę, podpisz umowę z tą firmą, a gwarantuje że się nie zawiedziesz tak jak ja się nie zawiodłem.
2
XXX 2016-03-16 00:17:09
Powiem tak,Vip-y nie mają grupy interwencyjnej z prawdziwego zdarzenia gdyż nie są Oni uzbrojeni w broń palną bojową za to jeżdżą z marnymi atrapami wyglądającymi jak broń palna a w rzeczywistości są to pistoleciki na gaz albo wiatrówki tak więc nazywajcie swoją "grupę" patrolem bo nawet o tym mówi ustawa o ochronie osób i mienia że grupa interwencyjna to dwóch uzbrojonych pracowników ochrony a wasze patrole są różne bo raz pojedyncze raz podwójne więc nie rozpędzałbym się za bardzo z nazewnictwom.Pozdrawiam
1
Pss 12 2016-05-14 01:50:17
Czy VIP security system na terenie Nowego Sącza posiada przynajmniej dwie grupy interwencyjne, aby czas dojazdu do obiektu był szybszy?
Seba 2016-06-13 19:04:37
Pierdolicie że nie dobra i nędzna firma ja pracuję od niedawna w newagu i nie narzekam bardzo przyjemnie rozmawiało mi się z panem Adamem.Gościu z wysoką kulturą odwiedził mnie razem z chłopakami z ochrony jak byłem na obiekcie.Robota fajna bardzo mi się tam podoba.
2
seba 2016-06-25 18:37:06
Z przykrością nie polecam nikomu tej firmy pracowałem chyba tydzień i szef mnie zwolnił bo mu się nie nadaje znajde o wiele lepszą firmę gdzie pracownik nie będzie tępiony przez dowódcę zmiany.Stare dziady są the best a młody na bruk bo się nie nadaje.
2
Tomi 2016-06-30 01:38:45
Ludzie firma VIP to jakaś porażka nie wypłacają pieniędzy na czas tak jak miało to miejsce w tym miesiącu i ciągle mówili że nie dostali przelewu choć przelew był zrobiony już dawno tak właśnie dba się tam o pracowników którzy mają na utrzymaniu całe rodziny... Odradzam...
2
Nowy4 2016-07-12 02:32:43
Uważam moim skromnym zdaniem, że komuś bardzo zależy na zniszczeniu opinii tej firmie. Tak się składa, że miałem okazję pracować kiedyś w tej firmie i z ręką na sercu nie powiem żadnego złego słowa na VIP Security. Informacje o niewypłacaniu pieniędzy to można sobie między bajki włożyć. Zawszę wypłata była regularnie i na czas. Miałem też okazję rozmawiać z panem Adamem i muszę przyznać że jest to bardzo miły, sympatyczny i przede wszystkim mądry człowiek. Ten człowiek naprawdę ma ogromną wiedzę na temat bezpieczeństwa.
4
basiaPod 2016-07-20 21:43:01
Musze powiedzieć, że osobiście widziałam jak pracownik ochrony VIP podjechał słuzbowym samochodem należącym do GI pod hale sportową w Nowym Sączu i wracał z dzieckiem za rękę, zapewne ze swoim. Tłumaczyliście parę postów wczesniej, że nie ma mozliwości wożenia ludzi jako taksówka, bo wszystkie samochody są sledzone w systemie GPS. Jak widac jednak mozna. Już sobie wyobrażam szybka reakcję na alarm w takiej sytuacji.
3
Zostaw swoją opinię o Vip Security System Agencja Ochrony - Łącko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vip Security System Agencja Ochrony