DPK Lombard

Malbork

Opinie o DPK Lombard

Pracownik 2015-04-28 07:39:37
Szkolenie w tej firmie trwa tydzien, o ile mnie pamiec nie myli, i kazdego dnia uczysz sie czegos nowego. Obsluga programu, kasy fiskalnej, podstawy wyceny roznych przedmiotow, zlota, srebra, sprawdzania przyjmowanego sprzetu pod katem usterek a konczy sie takim malym "egzaminem", ktory pokazuje, czego sie nauczylas.
Pracownik 2015-04-28 07:41:22
Jak zadzwonia, to pewnie zaprosza Cie na tygodniowe szkolenie, przynajmniej jak ja sie przyjomwalem(2 lata temu) to tak bylo;)
1
gosia 2015-04-28 13:03:41
A dziękuję bardzo za info, no właśnie też będę miała wyjazd na szkolenie rozmowa zostala zakwalifikowana, a ogólnie ile pracowników oni na otwarcie sklepu przyjmuja i te szkolenie odbywa się po 12 godz czy jak? I właśnie Eli mógłbys trochę opisać mi to czy ciężko czy fajne?
1
gosia 2015-04-28 13:06:20
A i jeszcze jedno na te szkolenie sama mam jechac, i te egzaminy ciężkie?
gosia 2015-04-28 17:39:39
Witam te pytania były skierowane tutaj więc jak bym mogła prosic o odpowiedzi;-)
Pracownik 2015-05-18 20:26:15
Ja nie byłem nigdy nie otwarciu placówki jako pracownik. Ale zawsze są conajmniej dwie osoby ogolnie na placowce.
Gooniaa 2015-05-25 13:34:55
Witam, odbyłam takie szkolenie i bardzo mi się podobało. Ludzie na placówkach są mili. Szef i kierownicy placówek są wyrozumiali i można fajnie porozmawiać . Ogólnie praca w lombardzie podoba mi się i nie mam na co narzekać . Jeśli jest jakiś problem to każdy chętnie pomaga :) Polecam każdemu taką pracę.:)
Szatan 2015-05-25 13:51:58
Masz racje to jest niepokojące. Niestety jest jeden powód tego że ciągle to miejsce nie jest zajęte i już tłumaczę czemu.
Pracuje w tej firmie od kilku miesięcy i widzę jacy kandydaci ubiegają się o pracę. Jednym w dwóch słowach: niechlujstwo i niedbalstwo.
W tej pracy TRZEBA LICZYĆ prawdziwe pieniądze. Dla wielu kandydatów to szok bo prace w lombardzie wyobrażali sobie jako siedzenie na tyłku przez cały dzień.
Wszystkiego można się nauczyć. Wiem z własnego doświadczenia, bo gdy zaczynałem nie miałem zielonego pojęcia o sprzęcie i wycenie. Jednak zaangażowania do pracy nikt wam nie da.
Szczerze zapraszam wszystkich ambitnych niech spróbują swoich sił, a marudy niech siedzą w domu albo szukają roboty gdzie niepotrzebna jest prosta wiedza z matmy.
1
:) 2015-05-26 09:47:51
Witam wszystkich:-)Co do szkolenia jeżeli ktoś się wybiera bądź chce się wybrać to polecam takie szkolenie jak najbardziej, ja jechałam z wielkim stresem miałam przechodzące myśli zrezygnować ale już na rozmowie widziałam, że osoby w tej firmie są wporządku i nie myliłam się przyjazne podejście, pomocni i przede wszystkim wyrozumiali.Każdy we wszystkim pomoże, bez nerwów krzyków tylko wszystko na spokojnie. Szef jest miły i wyrozumiały, praca już po szkoleniu też jest zdecydowanie do polecenia:)
Akbar 2015-07-21 07:52:18
Witam, znalazlem ogloszenie na doradce klienta do firmy DPK.
Czytajac te opinie, zastanawiam sie, czy warto probowac sil, czy nie?
I czy mowic, ze wczesniej pracowalem w innym lombardzie, czy nie?
Jak myslicie?
Z gory dzieki za odpowiedz.
Pzdr
mateusz_ol 2015-07-21 20:37:03
Na początku bałem się fakt, teraz wszystko przychodzi mi z łatwością a to dlatego że zawsze mogę kogoś poprosić o pomoc. W całej firmie szef jest chyba najbardziej wyrozumiały. Żadnych spięć w zespole, swobodna i dobra praca. Przede wszystkim dobrze płatna szczególnie jeśli ma sie sporo wolnego . Możliwość samodzielnego działania rozwija chęć do pracy. Kto pracuje ten ma a kto się leni niestety nie zagrzeje miejsca w tej firmie i takie są realia. Polecam z czystym sumieniem!
2
ol_mati 2015-07-21 20:45:26
Dokładnie masz racje . Sam widziałem kto przychodzi na rozmowę i tak na prawde nie ma w kim wybierać bo można czasem zaszkodzić bardziej firmie brać byle kogo niż poszukać kogoś konkretnego. Pieniądze trzeba umieć liczyc i nie jest to kilkaset złotych tylko czasem kilka dobrych tysięcy. Jak wiadomo czasy komuny minęły za siedzenie nikt nie płaci. Trzeba działać a zajdzie się daleko:)
eMPeCKI 2015-09-03 07:59:12
Widze tutaj bardzo duzo pozytywnych opinii, ale nie wiem kto jest pisze i na jakiej podstawie.
Ja pracowalem w tej firmie 2-3 miesiace, i nie polecam.
Wieczne problemy, kierownik to niech go c**j spali, no i wisienka na torcie: REMANENT.
Przyszlo mi placic za cos, czego nawet na oczy nie widzialem. Mialo wyjsc na sprzedaz, wystawic mial to moj zmiennik, na polke nigdy pewnie nie trafilo, on sie zwolnil, ja zostalem, remanent, i co ? I musialem placic ponad 200zł, za to, ze "kolega" wzial sobie rzecz, zamiast postawic ja na polke.
No i nie dajcie sie zmylić co do umowy o prace na pelen etat.
Owszem, wyrabiasz pelen etat, pracujesz 14dni w miesiącu po 12h, ale umowe masz zlecenie na 1/3 etatu!!! To najbardziej boli, ze juz na starcie robia w balona.
Pozdro.
6
Ktos 2016-03-21 17:59:09
Cały ten szef to jeden wielki ch*j. Pracowników ma za nic. Klientów też czasami potrafi potraktować po swojemu. Robi dobrą minę do złej gry. Nie dajcie się nabrać. Niech sam pracuje jak taki mądry.
4
r0sj4nin 2016-03-31 09:57:37
najwidoczniej pracowałes w innym lombardzie kolego! Pracuje w tej firmie jakies 3 lata juz, szef konkretny facet zawsze służy pomocą. z każdym z kierowników jak i pracowników mozna sie normalnie dogadać, w końcu każdy z nas jest zwykłym człowiekiem. Poprostu jak w każdej pożądnej firmie zeby zarobić trzeba pracować a nie siedzieć na krzesle i czekac z miesiaca na miesiac na wypłate ! Miła atmosfera, pomoc od kazdego z pracownikow z dluższym stażem w kazdej chwili. Trzeba poprostu że tak powiem ogarniac temat. Szybko sie uczyć i praca będzie sprawiac samą przyjemność ! pozdrawiam
2
Piotr Gottfried 2016-04-02 12:40:12
Jako kierownik w DPK Lombard, chciałbym się odnieść do wcześniejszych komentarzy tu napisanych. Otóż faktycznie jest u nas spora rotacja pracowników. Odpowiedź na pytanie dlaczego jest prosta. Ze względu na specyfikę branży zatrudniamy głównie młodych ludzi, którzy są zaznajomieni z dzisiejszą wszechobecną elektroniką. Najczęstszym jednak problemem jest tu odpowiedzialność, z której niektórzy zdają sobie sprawę zbyt późno. Remanent jest czymś zupełnie normalnym, natomiast logiczne jest że braki w towarze niestety trzeba pokryć. Oczywiście większość takich sytuacji da się wyjaśnić ale wymaga to zaangażowania samych zainteresowanych, czego najczęściej brak. Niektórzy po prostu nie kiwną palcem żeby wyjaśnić taką sytuację a potem mają pretensje że muszą pokryć straty. Uważam jednak że atmosfera w firmie jest jak najbardziej poprawna, chociażby ze względu na to, że mamy kilkunastu pracowników, którzy są z nami już bardzo długo. Nie zgadzam się także z widocznymi tu opiniami na temat szefa, który mimo wszystko jest człowiekiem odpowiedzialnym i zrównoważonym.
2
dino 2016-05-20 19:07:41
lombard dpk to dno , banda oszustów
2
Mateusz 2016-05-26 18:32:11
Lombard DPK to jedno wielkie oszustwo , nie polecam tam pracować . Ciągle jakieś problemy , rzekome braki , próbują Cie oszukać na każdym kroku , nigdy nie dostaniesz calej wypłaty , ciągle jakieś potrącenia . Atmosfera niemiła , każdy kabluje każdego , a kierownicy to gówniarze którzy nie mają o niczym pojęcia . Ocena od 1 do 10 to 0
1
pracusiowa 2016-06-10 10:07:12
Witam moja opinia jest taka. Chamstwo w obsłudze- nierzetelna wycena i wogóle jak się wchodzi to jakaś taka atmosfera dziwna panuje. Do obejrzenia 1 telefonu potrzeba było 3 osób, śmiech...
Pracownik 2016-06-16 16:37:21
Mogłaby Pani przybliżyć w jakim mieście miała owa sytuacja? Chcemy unikać takich sytuacji.
1
ma_maz 2016-07-23 17:52:46
Pracuje w DPK ponad rok. Na zarobki nie można narzekać pod warunkiem ze umie się ruszyć głową i pracowac uczciwie i sumiennie. Za odwalenie etatu nikt nie płaci. W firmie jesli ma się łeb na karku mozna szybko awansować a wtedy pieniążki są bardzo dobre. oczywiscie wszystko zależy od tego jak pracujemy i czy mamy zapał do pracy. Nie rozumiem tego, że ktoś ma pretensje o to, że musi za coś płacic, niestety bierzemy odpowiedzialność za to co bierzemy od klientow, czasem komus nie chce sie sprawdzać dokładnie sprzętu lub w ogóle a poźniej jest awantura bo są porącenia z wynagrodzenia. A co do opinii na temat szefa. Bardzo miły człowiek, bardzo konkretny i zawsze pomocny w każdej sytuacji nawet jeśli nie chodzi o sprawy firmowe. Polecam tylko pracowitym ludziom!
2
ghjuuyty 2016-07-23 18:04:22
Mylimy pojęcia. Często bywają na placówkach osoby odbywające szkolenie. Widocznie pani nie jest zbyt wyrozumiała
2
Wiesław_PALETQA 2016-10-01 19:35:28
DPK LOMBARD to firma która na początku wiele obiecuje ale również wiele daje . To oczywiscie trwa do czasu remanentu. Kiedy przychodzi nowy pracownik nie ma uprzednio zrobionej inwentaryzacji, dopiero po miesiacu dwóch po zatrudnieniu kogos. Potem rzekome braki , kazdy jest złodziejem. Szef oczywiscie w porządku ,ale nic nie trwa wiecznie. Kazdego poderzewają o kardzieże choć sami kradną . Ale w tej branży tak juz jest widocznie . Ciągle cięcia wynagrodzenia , braki, placenie za błędy poprzedników są na porządku dziennym . Nie polecam pracować w tej firmie. A tym bardziej współczuję kierownikom bo to ciezki kawalek chleba...za te pieniadze trzeba znac sie na wszystkim i byc rozliczanym za ogół. Najbardziej na tym cierpi psychika. Kazda praca jest lepsza od tej . Złodzieje , konfidencji i cwaniacy . OD 1 do 10 daje mniej niż zero. Pozdrawiam
1
misieq1996 2016-10-01 19:41:49
chciałbym podjąc pracę w placówce w giżycku ale z tego co słyszalem od klientów tej placówki strasznie skarża się na pana z długimi włosami. jest niemiły i wulgarny wobec klientów. Proszę o Wasze opinie w tej sprawie , mam doswiadczenie w branzy
katrina 2016-11-17 09:27:43
Pracuję tu od kilku miesięcy, większość pracowników też pracuje długo. Jestem zadowolona, szef fajny, kierownicy w porządku, przyjazna atmosfera, dobre zarobki. Jestem zdziwiona negatywnymi opiniami, ale ponieważ nie jest to moja pierwsza praca, to dobrze wiem kto wpisuje takie opinie... Niestety najczęściej ludzie, którzy sami zachowali się niewporządku, nie dołożyli odpowiednich starań, po prostu nie sprawdzili się w tej pracy a teraz wylewają tu swoje żale ... Powiem krótko - mam porównanie do innych pracodawców i TO JEST DOBRY PRACODAWCA. POLECAM
1
Zostaw swoją opinię o DPK Lombard - Malbork
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPK Lombard