DPK

Elbląg

Opinie o DPK

Tomasz 2015-03-01 16:53
Świetnie mi się pracowało w tym zespole. Duża swoboda, dobre zarobki, bezpośredni i niczym nie skażony kontakt z szefem i resztą załogi. Możliwość rozwoju dla każdego, nawet nowego pracownika.
Polecam każdemu, kto szuka dobrych zarobków i ceni swój czas wolny (którego będzie miał sporo).
Kamil 2015-03-01 19:59
Lombard zawsze mi się kojarzył z miejscem, gdzie handluje się tylko kradzionym sprzętem, że jak coś ukradłeś, to myk do lombardu i pogonione. Kojarzyło mi się tak, do momentu aż zacząłem pracować w DPK Lombard. Klasa sama w sobie. Elegancki kontakt z każdym pracownikiem, z kierownictwem, z szefem. Pieniądze wcale nie najmniejsze jak to mogłoby się wydawac, wiele swobody w działaniu. Nic, tylko zatrudniać się w takich firmach jak DPK Lombard.
asia 2015-03-02 09:57
w ogole nie widac, ze poprzednie opinie sa napisane przez ta sama osobe. skoro pracodawca jest tak wspanialy, to skad ta rotacja i ogloszenia o poszukiwaniu pracownika srednio raz na miesiac? dno
Kamil 2015-03-05 08:06
Być może dlatego, że DPK to sieciówka i otwierają się nowe placówki i potrzeba więcej pracowników?
asia 2015-03-06 13:59
no pewnie,szczegolnie, ze miasto o ktorym mowie posiada az 1 punkt ZE NA DA
Kamil 2015-03-07 17:03
Szkolenia dla pracownikow odbywaja sie w roznych miastach. Np ja pracowalem w Elblagu a szkolenie mialem w Sztumie.
apk 2015-04-07 19:03
Potwierdzam: ze ciągle potrzebują na jedno stanowisko, już od kilku miesięcy się tam pojawia jedno ogłoszenie co jest niepokojące i sprawia wrażenie niedbalstwa i braku szacunku, -rotacji pracowników. Co do szefa to sprawia wrażenie mało przyjaznego typka - olewactwo aż czuć z daleka, nie wierzcie w co mówi bo w następnym dniu nawet nie będzie wiedział ze gadał z wami. Widocznie ma tyle telefonów i taką rotacje!
Ker 2015-04-08 07:54
a o jakim miescie mowa? bo u nas sa np 3 placowki tego lombardu i z tego co slyszalem ciezko sie tam dostac, ale jak sie juz dostanie to nie narzekaja. tak slyszalem przynajmniejj
Eli 2015-04-18 21:56
Witam, niebawem mam wyjechać na szkolenie z tej firmy, czy ktoś może mi przybliżyć jak przebiega takie szkolenie?
gosia 2015-04-21 15:59
Witam mam pytanie jestem po rozmówie i teraz mam czekać na telefon jeżeli zadzwonią to czyli już przyjmuja czy jeszcze czegoś wymagają?
Pracownik 2015-04-28 07:39
Szkolenie w tej firmie trwa tydzien, o ile mnie pamiec nie myli, i kazdego dnia uczysz sie czegos nowego. Obsluga programu, kasy fiskalnej, podstawy wyceny roznych przedmiotow, zlota, srebra, sprawdzania przyjmowanego sprzetu pod katem usterek a konczy sie takim malym "egzaminem", ktory pokazuje, czego sie nauczylas.
Pracownik 2015-04-28 07:41
Jak zadzwonia, to pewnie zaprosza Cie na tygodniowe szkolenie, przynajmniej jak ja sie przyjomwalem(2 lata temu) to tak bylo;)
gosia 2015-04-28 13:03
A dziękuję bardzo za info, no właśnie też będę miała wyjazd na szkolenie rozmowa zostala zakwalifikowana, a ogólnie ile pracowników oni na otwarcie sklepu przyjmuja i te szkolenie odbywa się po 12 godz czy jak? I właśnie Eli mógłbys trochę opisać mi to czy ciężko czy fajne?
gosia 2015-04-28 13:06
A i jeszcze jedno na te szkolenie sama mam jechac, i te egzaminy ciężkie?
gosia 2015-04-28 17:39
Witam te pytania były skierowane tutaj więc jak bym mogła prosic o odpowiedzi;-)
Pracownik 2015-05-18 20:26
Ja nie byłem nigdy nie otwarciu placówki jako pracownik. Ale zawsze są conajmniej dwie osoby ogolnie na placowce.
Gooniaa 2015-05-25 13:34
Witam, odbyłam takie szkolenie i bardzo mi się podobało. Ludzie na placówkach są mili. Szef i kierownicy placówek są wyrozumiali i można fajnie porozmawiać . Ogólnie praca w lombardzie podoba mi się i nie mam na co narzekać . Jeśli jest jakiś problem to każdy chętnie pomaga :) Polecam każdemu taką pracę.:)
Szatan 2015-05-25 13:51
Masz racje to jest niepokojące. Niestety jest jeden powód tego że ciągle to miejsce nie jest zajęte i już tłumaczę czemu.
Pracuje w tej firmie od kilku miesięcy i widzę jacy kandydaci ubiegają się o pracę. Jednym w dwóch słowach: niechlujstwo i niedbalstwo.
W tej pracy TRZEBA LICZYĆ prawdziwe pieniądze. Dla wielu kandydatów to szok bo prace w lombardzie wyobrażali sobie jako siedzenie na tyłku przez cały dzień.
Wszystkiego można się nauczyć. Wiem z własnego doświadczenia, bo gdy zaczynałem nie miałem zielonego pojęcia o sprzęcie i wycenie. Jednak zaangażowania do pracy nikt wam nie da.
Szczerze zapraszam wszystkich ambitnych niech spróbują swoich sił, a marudy niech siedzą w domu albo szukają roboty gdzie niepotrzebna jest prosta wiedza z matmy.
:) 2015-05-26 09:47
Witam wszystkich:-)Co do szkolenia jeżeli ktoś się wybiera bądź chce się wybrać to polecam takie szkolenie jak najbardziej, ja jechałam z wielkim stresem miałam przechodzące myśli zrezygnować ale już na rozmowie widziałam, że osoby w tej firmie są wporządku i nie myliłam się przyjazne podejście, pomocni i przede wszystkim wyrozumiali.Każdy we wszystkim pomoże, bez nerwów krzyków tylko wszystko na spokojnie. Szef jest miły i wyrozumiały, praca już po szkoleniu też jest zdecydowanie do polecenia:)
Akbar 2015-07-21 07:52
Witam, znalazlem ogloszenie na doradce klienta do firmy DPK.
Czytajac te opinie, zastanawiam sie, czy warto probowac sil, czy nie?
I czy mowic, ze wczesniej pracowalem w innym lombardzie, czy nie?
Jak myslicie?
Z gory dzieki za odpowiedz.
Pzdr
mateusz_ol 2015-07-21 20:37
Na początku bałem się fakt, teraz wszystko przychodzi mi z łatwością a to dlatego że zawsze mogę kogoś poprosić o pomoc. W całej firmie szef jest chyba najbardziej wyrozumiały. Żadnych spięć w zespole, swobodna i dobra praca. Przede wszystkim dobrze płatna szczególnie jeśli ma sie sporo wolnego . Możliwość samodzielnego działania rozwija chęć do pracy. Kto pracuje ten ma a kto się leni niestety nie zagrzeje miejsca w tej firmie i takie są realia. Polecam z czystym sumieniem!
ol_mati 2015-07-21 20:45
Dokładnie masz racje . Sam widziałem kto przychodzi na rozmowę i tak na prawde nie ma w kim wybierać bo można czasem zaszkodzić bardziej firmie brać byle kogo niż poszukać kogoś konkretnego. Pieniądze trzeba umieć liczyc i nie jest to kilkaset złotych tylko czasem kilka dobrych tysięcy. Jak wiadomo czasy komuny minęły za siedzenie nikt nie płaci. Trzeba działać a zajdzie się daleko:)
eMPeCKI 2015-09-03 07:59
Widze tutaj bardzo duzo pozytywnych opinii, ale nie wiem kto jest pisze i na jakiej podstawie.
Ja pracowalem w tej firmie 2-3 miesiace, i nie polecam.
Wieczne problemy, kierownik to niech go c**j spali, no i wisienka na torcie: REMANENT.
Przyszlo mi placic za cos, czego nawet na oczy nie widzialem. Mialo wyjsc na sprzedaz, wystawic mial to moj zmiennik, na polke nigdy pewnie nie trafilo, on sie zwolnil, ja zostalem, remanent, i co ? I musialem placic ponad 200zł, za to, ze "kolega" wzial sobie rzecz, zamiast postawic ja na polke.
No i nie dajcie sie zmylić co do umowy o prace na pelen etat.
Owszem, wyrabiasz pelen etat, pracujesz 14dni w miesiącu po 12h, ale umowe masz zlecenie na 1/3 etatu!!! To najbardziej boli, ze juz na starcie robia w balona.
Pozdro.
Ktos 2016-03-21 17:59
Cały ten szef to jeden wielki ch*j. Pracowników ma za nic. Klientów też czasami potrafi potraktować po swojemu. Robi dobrą minę do złej gry. Nie dajcie się nabrać. Niech sam pracuje jak taki mądry.
r0sj4nin 2016-03-31 09:57
najwidoczniej pracowałes w innym lombardzie kolego! Pracuje w tej firmie jakies 3 lata juz, szef konkretny facet zawsze służy pomocą. z każdym z kierowników jak i pracowników mozna sie normalnie dogadać, w końcu każdy z nas jest zwykłym człowiekiem. Poprostu jak w każdej pożądnej firmie zeby zarobić trzeba pracować a nie siedzieć na krzesle i czekac z miesiaca na miesiac na wypłate ! Miła atmosfera, pomoc od kazdego z pracownikow z dluższym stażem w kazdej chwili. Trzeba poprostu że tak powiem ogarniac temat. Szybko sie uczyć i praca będzie sprawiac samą przyjemność ! pozdrawiam
Piotr Gottfried 2016-04-02 12:40
Jako kierownik w DPK Lombard, chciałbym się odnieść do wcześniejszych komentarzy tu napisanych. Otóż faktycznie jest u nas spora rotacja pracowników. Odpowiedź na pytanie dlaczego jest prosta. Ze względu na specyfikę branży zatrudniamy głównie młodych ludzi, którzy są zaznajomieni z dzisiejszą wszechobecną elektroniką. Najczęstszym jednak problemem jest tu odpowiedzialność, z której niektórzy zdają sobie sprawę zbyt późno. Remanent jest czymś zupełnie normalnym, natomiast logiczne jest że braki w towarze niestety trzeba pokryć. Oczywiście większość takich sytuacji da się wyjaśnić ale wymaga to zaangażowania samych zainteresowanych, czego najczęściej brak. Niektórzy po prostu nie kiwną palcem żeby wyjaśnić taką sytuację a potem mają pretensje że muszą pokryć straty. Uważam jednak że atmosfera w firmie jest jak najbardziej poprawna, chociażby ze względu na to, że mamy kilkunastu pracowników, którzy są z nami już bardzo długo. Nie zgadzam się także z widocznymi tu opiniami na temat szefa, który mimo wszystko jest człowiekiem odpowiedzialnym i zrównoważonym.
dino 2016-05-20 19:07
lombard dpk to dno , banda oszustów
Mateusz 2016-05-26 18:32
Lombard DPK to jedno wielkie oszustwo , nie polecam tam pracować . Ciągle jakieś problemy , rzekome braki , próbują Cie oszukać na każdym kroku , nigdy nie dostaniesz calej wypłaty , ciągle jakieś potrącenia . Atmosfera niemiła , każdy kabluje każdego , a kierownicy to gówniarze którzy nie mają o niczym pojęcia . Ocena od 1 do 10 to 0
pracusiowa 2016-06-10 10:07
Witam moja opinia jest taka. Chamstwo w obsłudze- nierzetelna wycena i wogóle jak się wchodzi to jakaś taka atmosfera dziwna panuje. Do obejrzenia 1 telefonu potrzeba było 3 osób, śmiech...
Pracownik 2016-06-16 16:37
Mogłaby Pani przybliżyć w jakim mieście miała owa sytuacja? Chcemy unikać takich sytuacji.
ma_maz 2016-07-23 17:52
Pracuje w DPK ponad rok. Na zarobki nie można narzekać pod warunkiem ze umie się ruszyć głową i pracowac uczciwie i sumiennie. Za odwalenie etatu nikt nie płaci. W firmie jesli ma się łeb na karku mozna szybko awansować a wtedy pieniążki są bardzo dobre. oczywiscie wszystko zależy od tego jak pracujemy i czy mamy zapał do pracy. Nie rozumiem tego, że ktoś ma pretensje o to, że musi za coś płacic, niestety bierzemy odpowiedzialność za to co bierzemy od klientow, czasem komus nie chce sie sprawdzać dokładnie sprzętu lub w ogóle a poźniej jest awantura bo są porącenia z wynagrodzenia. A co do opinii na temat szefa. Bardzo miły człowiek, bardzo konkretny i zawsze pomocny w każdej sytuacji nawet jeśli nie chodzi o sprawy firmowe. Polecam tylko pracowitym ludziom!
ghjuuyty 2016-07-23 18:04
Mylimy pojęcia. Często bywają na placówkach osoby odbywające szkolenie. Widocznie pani nie jest zbyt wyrozumiała
Wiesław_PALETQA 2016-10-01 19:35
DPK LOMBARD to firma która na początku wiele obiecuje ale również wiele daje . To oczywiscie trwa do czasu remanentu. Kiedy przychodzi nowy pracownik nie ma uprzednio zrobionej inwentaryzacji, dopiero po miesiacu dwóch po zatrudnieniu kogos. Potem rzekome braki , kazdy jest złodziejem. Szef oczywiscie w porządku ,ale nic nie trwa wiecznie. Kazdego poderzewają o kardzieże choć sami kradną . Ale w tej branży tak juz jest widocznie . Ciągle cięcia wynagrodzenia , braki, placenie za błędy poprzedników są na porządku dziennym . Nie polecam pracować w tej firmie. A tym bardziej współczuję kierownikom bo to ciezki kawalek chleba...za te pieniadze trzeba znac sie na wszystkim i byc rozliczanym za ogół. Najbardziej na tym cierpi psychika. Kazda praca jest lepsza od tej . Złodzieje , konfidencji i cwaniacy . OD 1 do 10 daje mniej niż zero. Pozdrawiam
misieq1996 2016-10-01 19:41
chciałbym podjąc pracę w placówce w giżycku ale z tego co słyszalem od klientów tej placówki strasznie skarża się na pana z długimi włosami. jest niemiły i wulgarny wobec klientów. Proszę o Wasze opinie w tej sprawie , mam doswiadczenie w branzy
katrina 2016-11-17 09:27
Pracuję tu od kilku miesięcy, większość pracowników też pracuje długo. Jestem zadowolona, szef fajny, kierownicy w porządku, przyjazna atmosfera, dobre zarobki. Jestem zdziwiona negatywnymi opiniami, ale ponieważ nie jest to moja pierwsza praca, to dobrze wiem kto wpisuje takie opinie... Niestety najczęściej ludzie, którzy sami zachowali się niewporządku, nie dołożyli odpowiednich starań, po prostu nie sprawdzili się w tej pracy a teraz wylewają tu swoje żale ... Powiem krótko - mam porównanie do innych pracodawców i TO JEST DOBRY PRACODAWCA. POLECAM
pozdrawiam 2017-01-08 03:13
Witam. w firmie DPK lombard pracowałem kilka miesięcy i powiem tak Z DALEKA OD TEJ FIRMY. Szef szafa tak zwana dwa na dwa, zastrasza jak coś mu się nie podoba, wypłata słaba praca świątek piątek i niedziela, przed każdą wypłata remanent i jak zawsze coś się nie zgadza.. a kto za to ponosi odpowiedzialność nikt inny tylko pracownik, ale z biegiem czasu wydaje mi się ze to kierownicy coś kręcili na boku, a to pracownika traktują jako złodzieja lepiej znaleźć inną prace a tę firmę omijać szerokim łukiem aha i jeszcze jedno szef kazał pracownikom pisać opinie na tej stronie jak dobrze pamiętam.. jedna z wyżej wymienionych pozytywnych opinii jest też moja:) wiec nie warto czytać pozytywów
123 2017-01-12 23:32
Jako były pracownik mogę śmiało powiedzieć - praca fajna, można złapać tzw "zajawkę". Odpowiedzialność za braki towaru no jest logiczne, firma nie może tracić ale jak ktoś dobrze napisał płacenie za kogoś jest wkurzające, co do kierowników, znam z nich większość osobiście może kilku jest spoko reszta to cymbały które strzelają z ucha na kolegów z pracy :) Kierownik kierowników, pierwszy który pucuje się do szefa, wiecznie uważający że ma jaja i potrafi rozwiązać problem normalnie gówno prawda :) Szef, jest nie najgorszy gościem, da się z nim pogadać niestety nie szanuje pracowników zbytnio, rozumiem podziały szef-pracownik, ale traktowanie jak maszyny do pracy ludzi za wiele nie zyska. Sprzęty są sprawdzane rzetelnie jako miejsce do zakupów polecam, ale jako do pracy hmmm tu radzę przemyśleć czy na pewno odpowiada komuś system pracy, czy jest świadomy odpowiedzialności finansowej.
smutnazaba.jpg 2017-01-16 10:27
Powiem Wam, jak wygląda praca w tej firmie. Najpierw obiecują Ci dwa koła po miesiącu szkolenia i umowę o pracę. Z czasem okazuje się, że wybierasz jedno albo drugie. Kierownik paru placowek ma zlecenie na 600 zlotych. I musisz być sprytny, inaczej nie będzie ani umowy ani 2000 netto.
Kiedy się zatrudnisz, nie ma odwrotu. Za rezygnację przed upływem trzech miesięcy 1500zl kary za szkolenie nie warte dwudziestu zlotych. Kiedy już zbierasz się do wyjścia, bo obciazyli Cię kosztem skradzionego towaru, robią Ci remanent i wszystkie braki dzielą na dwa kozły ofiarne, nawet jeżeli od ostatniej inwentaryzacji zwolnilo sie pieciu innych pracowników. Efekt? Nie masz z czego się utrzymać, zostajesz bezdomny.
Nie zapominajmy o wszechobecnych plakatach, że jezeli Twoj pijany klient zauwazy, ze zle go traktujesz, powinien koniecznie zawiadomic szefa. Z checia obetnie Ci premie swiateczna... a no tak! Premii swiatecznej nie bedzie, bo choc sprzedaz bila rekordy, to sprzedaliscie za malo.

Nie polecam nikomu takiego pracodawcy! W dupie ma pracowników, nadrabia ich wypłatami własne straty. Oszust!

Pozdrawiam Trójmiasto
1233 2017-01-18 12:40
Smutnażaba ahhahahahahha
Misiek 2017-04-03 00:45
Praca bardzo fajna. Pracuje juz kilka miesiecy i poki co nie ma zadnych problemow. Pieniadze na czas. Ludzie w porzadku. Wystarczy rzetelnie sprawdzac sprzet ktory sie bierze i pracowac zgodnie z wymogami a wszystko jest okej. Jak ktos ma glowe na karku to spokojnie sobie poradzi w tej pracy.
1
DPK Lombard 2017-04-05 09:26 [pracodawca]

Gwarancja na każdy zakup nawet do 90 dni!

DPK Lombard 2017-04-05 12:31 [pracodawca]

Malbork, 04-02-2017

Świetny turniej. Świetna zabawa. Poziom piłkarski bardzo wysoki. IV edycja Turnieju Pomezania Cup.

Występowalismy tam w roli jednego ze sponsorów. Ufundowany przez nas Tablet był nagroda dla najlepszego strzelca całej imprezy, został nim Mateusz Kobylinski. Mega impreza, emocje, doping kibiców, cała atmosfera na trybunach również. Oby więcej takich imprez w Malborku. Zawsze chętnie wesprzemy tego typu akcje. :)

asdf 2017-04-05 18:21
Ciekawe, kto z kierownictwa kazał napisać tak pochlebną opinię, haha
3
Misiek 2017-04-19 23:42
To chyba była Twoja babcia. Stała nade mną z bejsbolem. Teraz troche obawiam sie o swoje zycie haha skad wy bierzecie te historyjki? Nikt tu nikogo do niczego nie zmusza. Jak nie masz co robic to za robote sie wez a nie tu zale wylewasz jak jakas niedorajda.
DPK 2017-04-05 10:18 [pracodawca]

Jak Wam się podoba? :) 
 Kto zgadnie gdzie będzie nasza nowa placówka? :) 

Misiek 2017-04-22 23:03
W Nibylandii...
Zostaw swoją opinię o DPK - Elbląg
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPK