brak logo

Stomil

Nekla

Opinie o Stomil

gosz 2017-02-18 16:31
Już dobrze w tym zakładzie nie będzie- kto może niech czym prędzej ucieka!
helga 2017-02-18 16:33
takie wypłaty w 2017 roku to śmiech na sali! - co to sie porobiło w tym zakładzie!
1
bobel 2017-02-18 16:35
bo już lepiej nigdy nie będzie- teraz już tylko w otchłań na samo dno! - stomil tonie! - ukraińcy będą robić a nie polacy za te grosze!
1
obs-rator 2017-02-18 16:37
dobre wypłaty mają tylko brygadziśći ze znajomośćiami/układami, i wieloletni - czyt. ci którzy robią tam po 30-40 lat nastawiacze - tylko oni mogą liczyć jeszcze na dobre wypłaty - a tak to normalni robole (produkcyjni, kontrola, operatorzy, obcinacze, selekcjonerzy itp) - mają ochłapy - tragedia!
1
NASTĘPNA STRONA 2017-02-18 16:40
mówie wam! - znieść te cholerne akordy - stała pensja z dobrą podstawą plus ew jakaś premia i od razu inaczej by było! - a nie akordzy grupowe w 21 wieku! to nie te czasy!
Ale cóż dyrektor twierdzi ,że za dużo ludzie zarabiają i robi swoje!?...
rajoc 2017-02-18 16:43
A brygadziśći dalej mydlą oczy pracowniką.... :( , a sami dobrą kase trzepią! - a robole myślą - bendziemy więcej hapać to więcej zarobimy- a jest odwrotnie!:(
wrubel 2017-02-18 16:45
podobno teraz biurowiec mają rozbudowywać.... !!!- lol!? - po co? - aby więcej nierobów tam zmieśćić !!!!!!!????????? - co to sie wyprawia!
1
Te w Wenecji czy na Maderze zapadają w pamięć dzię 2017-02-18 16:47
jak na razie - podwyżek brak!:(
pracownik 2017-02-21 19:12
zacznijcie godnie płacić , bo wam ludzie - dobrzy pracownicy - uciekają !!!!!!!!!!!!!!!
brygadzista 2017-02-21 19:14
popieram- racja - minimum 2800-3000zł netto ! - dla pracowników za taką prace!
1
sir 2017-02-22 18:34
wsszędzie dobrze gdzie nas nie ma !:)- uciec ale dokąd ? - oto jest pytanie- aby nie wpaść z deszczu pod rynne !:)?
PRACOWNIK 2017-02-22 23:14
Zła praca nie jest Ale Kierownictwo razem z Dyrektorm DO WYMIANY..2500 minimum do Reki KAZDY POWINIEN ZAROBIC>A nie jak ludzie zarabiaja po 1600 żł
1
garsia 2017-02-23 18:32
DOKŁADNIE !- czyli.... - wszyscy razem brać wypowiedzenia w łape i szturmem do dyrektora!!!!! - i wtedy albo "rybki albo akwarium" - albo ma pracowników ,ale musi im godnie płacić, albo...- ma "akwarium" - w którym jedynymi rybkami będzie on i jego biurowi....- tyle ,że bez pieniędzy :(- bo kto na nich zarobi..... :(??? - NO KTO ?!
Także do dzieła! - niedługo zobaczą co to znaczy odchodzenie masowe pracowników! - dopiero sie zacznie.....
BUDYŃ 2017-02-24 15:32
CHYBA MARZYSZ!!! ZNAJDŹ CHOCIAŻ JEDNEGO KTÓRY Z TOBĄ ZŁOŻY WYPOWIEDZENIE
Volkswagen Poznań Sp. z o.o. Umowa o pracę na czas 2017-02-24 22:42
TY !!!!! :P:P:P
ej śmiertelni wrogowie postanawiają połączyć siły 2017-02-24 22:43
witam serdecznie:
obecnie zakład w nekli potrzebuje na stanowiska:
-specjalista do spraw kontrolingu
-kontroler jakośći
-mechanik
-elektryk

podania można składać w dziale kadr i płac
1
gość 2017-02-25 11:51
ogarnij sie ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tym spamowaniem !!!
3
gość 2017-02-27 16:10
szkoda juz wchodzić na tą strone z powodu tego spamera niedorozwoja
a administracja tej strony pewnie nic z tym nie zrobi
1
były pracownik 2017-02-28 21:35
W kwestii kierownictwa na pierwszy ogień do odstrzału powinien iść J.J zwany "celebrytą". Nie ma większego podpi...alacza, cwaniaka i dupowłaza. Napuszony i sztywny, kursuje między swoim biurem a dyrektorskim gabinetem, a tam... donosi, skarży, napuszcza dyra i daje "dobre" rady. Dla dyra jest nieoceniony, bo dyrek zaślepiony. J.J. to mistrz robienia wrażenia, że coś się wie, coś się umie, ale to tylko wrażenie. Celebryta jest typowym darmozjadem, biorąc za swoją pozorną pracę 7-8tys. netto, ujeżdżając służbowym samochodem (bardzo głęboko musiał komuś wejść). Jak to się ma do ciężko pracujących ludzi na produkcji?
10
0,1% 2017-03-01 12:54
Zgadzam się w 100%. Celebryta J.J to kawał s...ki i k....y. Ja też przez niego odszedłem z tego kołchozu. Pracowałem w biurze i wiem co nie co ;).
Ale co z tego. Dyrektor produkcji szanuję i lubi BMW Biernych Miernych Wiernych nic nie wnoszących do firmy idio....ów.
2
była_stomilka 2017-03-01 21:52
Szkoda ze przez takie zera jak J.J. odchodzą z firmy wartościowi, myślący i doświadczeni ludzie. Ten szkodnik niszczy zakład od środka a dyr jest w niego zapatrzony, żenada. Warto wspomnieć o podrywach pana J.J. Oblech zwalcza kryzys wieku średniego gruchając z pracownicami (ode mnie prawie w pysk nie dostał). Jakiś czas temu wydało się że posuwa blondynę z działu sprzedaży, z tego co się dowiaduję (Poznań jednak nie jest taki duży), to nadal trwa i to intensywnie. Dziwne że jej kierowniczka toleruje ten chory układ.
4
gość 2017-03-02 20:07
ciekawe jakie teraz beda wypłaty za luty oby znów nie było jaj jak ostatnio ..........
1
pracownik 2017-03-02 20:39
Celebryta J.J. nawet zatrudnił do swojego biura młodziutką dziewczynę. Dziewczyna nosi głowę wysoko i pewnie zarabia krocie za chodzenie po hali jak na wybiegu!
3
akord 2017-03-03 12:17
niedługo podwyżki?
1
ZAJĄC 2017-03-03 12:25
Wiadomo coś po ile na zajączka?
1
Króliczek 2017-03-03 13:42
Tak składamy się po 120 pln.
Podróżowanie w czasie – przemieszczanie się w przó 2017-03-04 18:20
Na wielkanoc podobno po 300 zł netto .... - niewiele :( - choć i tak więcej niż w zeszłym roku! - cieszcie sie!
1
Nmk69 2017-03-10 23:25
W Bridgestone nowi maja na szkoleniach po 3tys
2
Nie wierzę 2017-03-29 18:04
Specjalista do spraw controllingu zarabia 2100?!
1
do Pracownik 2017-03-29 23:55
Ta mlodziutka lalunia co ja celebryta J.J. do siebie zatrudnil to z jego rodzinnych stron pochodzi czyli wszystko jasne. Teraz szuka znowu technologa i oczywiscie będzie to dziewczyna. Ten nygus juz ze starosci glupieje. Ta blondyna ze zbytu co ją puka i sponsoruje to mu chyba juz nie starcza, szkoda laski, ale jak taka naiwna to trudno.
3
budyń 2017-03-30 11:47
pod gruszą w tym roku 960 zł na rękę . trochę dołożyli
1
gość 2017-03-30 17:08
a ile płaca na te stanowiska pracy????
1
Diapauza – to wywoływany czynnikami zewnętrznymi, 2017-04-07 20:25
przydał by sie strajk generalny?!.... :):P
2
BUDYŃ 2017-04-07 20:28
To se strajkujcie- ja jestem brygadzistą i mam ponad 3000zł netto - to nie strajkuje ide pracować! (choćby sam!:P:))!
1
ditru 2017-04-07 23:33
Dla mnie również bardzo mało prawdopodobne że w controllingu mają tylko takie wynagrodzenie. Ale z drugiej strony - ile dajesz z siebie tyle otrzymujesz w zamian. Za chodzenie na pogaduszki nie płacą tylko za pracę.
Zegar – przyrząd do ciągłego pomiaru czasu. Ze wz 2017-04-17 10:12
a wypłaty nadal kiepskie- miernota!:(
Średnia praca obecnie w tej firmie kształtuje się 2017-04-17 10:16
Średnia praca obecnie w tej firmie kształtuje się od 1100(np. obcinanie,kontrola, guma- no chyba że niektórzy mają mniej i sie nie przyznają...) -1600-1800zł (operatorzy automatów) dla normalnych pracowników, typowy brygadzista ma 2000zł, a co lepszy brygadzista, ma 3100 na ręke (przy jednej zmianie, bez nadgodzin, i 8 godz dziennie) , kierownik działu 8500netto, główni technolodzy 5000-6000 netto ,także szału dla pracowników nie ma..... - fakt obecnie biorą wszystkich jak leci !
A do tego dochodzi ten śmieszny dojazd :) 12km w....40 minut ! czyli w obie strony tracimy 1,5 godz dojeżdżając darmowym dojazdem :) - śmiech na sali.- fakt za darmo (bo oszczędzamy miesięcznie ok 250zł) ,ale jakim kosztem czasu ! miesięcznie na dojazd tracimy ok 30 godzin!
Nikt nikomu prawdy nie chce mówić..... kierownictwo to niby idioci(np suwmiarką technolodzy mierzyć nie umieją :))....ale.......no właśnie ;) odpowiedz
pracownik 2013-03-14 10:31 z tymi wypłatami to czysta prawda. nikt prawdy nie powie bo jest tajność i się boją, normy są tak ustawione żeby ich zrobić nie można było i zarobek jest najniższy . a firma do najniższego wspaniałomyślnie dopłaca. i tu nas mają w garści , bo jak ci dopłacą to siedzisz cicho żeby cię nie zwolnili i kółko się zamyka . odpowiedz
rozczarowany 2013-04-10 18:17 Witam.Praca w stomilu bardzo mnie rozczarowała.Nie chciało mi się wieżyc w te komentarze i chciałem zobaczyć jak jest naprawdę.teraz z cała pewnością mogę stwierdzić że większej pracy beznadziejnej jak ta to jeszcze nie miałem.do czego zmierzam...otóż pierwsze co mnie rozczarowało to to że tutaj jest taki syf,smród i dym (oczywiście jak stwierdzono nie jest to szkodliwe )kolejna sprawa to widziałem gościa co łazi ze stoperem i mierzy czas jak szybko się wyrabia pracownik jeśli to pewnie zredukuje obsadę na danym stanowisku.żeby był większy [usunięte przez administratora].Kolejną rzeczą co mnie dziwi to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wygórowane normy,takie że można się osrać żeby to zrobić,oczywiście bez braków.Co mnie dziwi za braki nie płaca nie liczą się do normy co dziwne.Jeśli maszyna będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie zarobie bo braki będą szły,tak jakby same się robiły te braki że nie są liczone do normy.I ostatnio rzeczą co mnie zmartwiło to ta wypłata,zapierd.al cały miesiąc na pełnych obrotach a wypłata jeśli można to nazwać wypłatą może lepiej żołd 1100 zł z małym hakiem odliczyć paliwo to wyjdzie z 800-850 zł.Ale kogo to obchodzi że człowiek ma rodzinę i musi wyżyć za to,dla nich liczy się aby wykorzystać człowieka bo roboty w Polsce nie ma a itak będzie robił chce czy nie chce.Dlaczego ludzie nie weżniecie się wszyscy i nie wyjdziecie przed chale i zaprotestować???Wystarczy jedność jak wszyscy wyjdą to raczej wszystkich nie zwolni bo kto by robił.takie jest moje zdanie bo jeśli tak każdy machnie ręka to tak będą doić dalej pracownika i normy podkręcać.A rotacja w przyjmowaniu wiary jest cały czas cały czas ktoś przychodzi i odchodzi.Wszyscy się boja starego jak by nie wiem co.zarabiacie marne pieniądze i boicie się wyjść na przeciw niemu.Wiele do stracenia nie macie,a do zyskania wiele.Życzę wam wytrwałości i zdrowia w tym obozie robić.Ja już tego iglo nie muszę ogladać odpowiedz
balszoja 2013-04-22 19:54 A dzie tam- bzdury !!!! :P Tak naprawde to wszyscy nie wyjdą przed hale dlatego gdyż.... po prostu niektórym pasuje stanowisko i wypłata np. brygadziśći którzy praktycznie nic nie robią i łażą a odbierają od 2100-3200 wypłaty (w zależnośći od umiejętnośći...., a jest i taki co 4 tysie skubnie....:P), to samo można powiedzieć o osobach z działów na których po prostu ich wynagrodzenie nie jest adekwatne do tego co wykonują!!! nie będę tu wymieniać którzy to, bo to nie ma sensu, nie chodzi tu o rozpętywanie dyskusji tylko o informację! ale dodać moge, że ich praca nie jest warta 1500 tylko najwyżej 500-800 !!!, co jak co ale na większośći robotniczych stanowisk płace są za niskie 2-2,5 tysia netto minimum to było by optimum.... ,
W sytuacje w tym zakładzie idealnie wpisuje sie utwór:
http://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=Rmfe3XVkiO0
tak tak moi drodzy rodacy musi nadejść wreszcie "the final solution" tej sprawy....! odpowiedz
????????? 2013-04-27 15:19 Nie polecam tego [usunięte przez administratora] nikomu - dobrze ,że się już od tego uwolniłam.... ufff- ale ulga odpowiedz
stomilówka 2013-04-28 17:57 Witam!
cieszę sie ,że już tam nie robię , pracowałam krótka - ok 3m-cy i nie żałuję już mnie tam nie ma!!! wiara robi tam nadgodziny, przychodzi w soboty , a dostają ledwo minimalną krajową! BA! nawet zakład im dopłaca.... !!!! Co tu sie w tej firmie wyrabia.... to nie wiem - zamiast dać młodym nowym na zachętę lepsze pieniążki, przedłużyć im umowę - to tak po prostu się ich pozbywają...- a zakład na tym nie zyskuje - bo po zatrudnieniu nowych trza ich ponownie uczyć.... i kółe
zgadzam sie w stu procentach z tymi wypowiedziami 2017-04-17 10:17
zgadzam sie w stu procentach z tymi wypowiedziami niech zarząd i ich gonce( czyli kierownicy) pracuja na maszynach to zobacza jaka to ciezka praca bez picia i wolnej chwili , a my pracownicy fizyczni bedziemy stac i ich pilnowac do ostatniej minuty a na koncu za ,,dobra prace '' damy pochwale w postaci nagany jak to robi kierownik działu P1 a w koncu ich zwolnim bo przeciez ten zarzad nic innego nie umie jak poniewierac pracownikow i w pelni ich wykorzystac pozdrawiam pracownikow i nie pozwolcie sie tak wykorzystywac bo śmierc was do goni a oni i tak beda was mieli w [usunięte przez admina] 1 odpowiedz
anonim 2009-06-07 18:15 Szanowni Pracownicy Produkcji
W następny tygodniu zostanie wysłana w j. niemieckim opinia do kierownictwa firmy ALLIGATOR Ventilfabrik GmbH Pana Josefa Seidla na temat obecnej sytuacji Zakładu Stomil Nekla oraz polskiej kadry zarządzającej (zarząd i kierownictwo). Będzie w niej zawarty pogląd Pracowników Produkcyjnych na bardzo ważne dla Nas kwestie między innymi:
-Nasz pogląd na temat wprowadzenia nowego systemu płac jakim jest „akord grupowy”!!
-Nasze stanowisko na system nie płacenia godzin dniówkowych!!
-sposób traktowania Pracowników przez zarząd i kierownictwo!!
Prosimy o jak najwięcej opinii i komentarzy w serwisie gowork.pl adres do strony to : http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7965,0,0 Najbardziej sensowne i opisujące rzeczywisty obraz firmy zostaną wybrane i przetłumaczone na j. niemiecki. Opinie starajmy się wyrażać w sposób etyczny i cenzuralny, by pokazać że nie jesteśmy „prostakami”!! ,bo za takich uważa Nas kadra zarządzająca.
Drogi Pracowniku nie bądź obojętny od tego zależy twoja przyszłość w firmie!!
odpowiedz
anonim 2009-06-07 20:26 w firmie zarabiając 1000zł nie ma przyszłości odpowiedz
anonim 2009-06-07 21:11 A może dyrekcja nie wie co my myślimy o ich zachowaniu i braku kultury.... odpowiedz
anonim 2009-06-09 21:10 ktiss sami z siebie niewolnikow zrobiliscie dumny jestem z tego ze sie sam zwolnilem!!!!!!!! i sobie polepszylem a wy niemieliscie jaj a teraz co beczenie? odpowiedz
anonim 2009-06-10 18:24 ciekawe kiedy sie znowu szykuja zwolnienia a zwiazki jak zawsze nic odpowiedz
anonim 2009-06-10 23:58 zeby zrobic okna na antresoli wydali grube pieniądze, a teraz klamki od okien zabrali!! to po co te okna panie dyrektorze? odpowiedz
anonim 2009-06-11 00:02 trzymają nas jak w puszce przez 8 godz. 0 świeżego powietrza. w biurach klimatyzacja, ty zdychaj robolu!!!! odpowiedz
anonim 2009-06-11 11:40 żal jest osób,które już zwolniono,żal jest tych których jeczcze zwolniom,ale najbardziej jest żal nas, bo nadal będziemy traktowni tak jak zło konieczne( Dyrekcja i Kierownictwo zauważy nas tylko jak pójdzie z gośćmi z Niemiec-nawet wysili się na uśmiech i DZIEŃ DOBRY),w innych sytuacjach jesteśmy ,,niewidzialni". odpowiedz
anonim 2009-06-11 11:41 Związki zawodowe JAKIE chodzcie podpisac kolejne zwolnienia.haha odpowiedz
anonim 2009-06-11 14:30 Gdy byłem dzieckiem ojciec mnie wziął do czyszczenia szamba, gdy się za to zabrałem z ledwością powstrzymałem odruch wymiotny, odruch ten powraca i towarzyszy mi każdego dnia gdy staje w tej "FIRMIE"
Jeśli coś potrzebujesz załatwić napisz list do Św. Mikołaja, szybciej uzyskasz odpowiedz, na przełożonych nie ma co liczyć.
Nie polecam firmy nikomu, warunki panujące tam są nie ludzkie!!
odpowiedz
anonim 2009-06-16 12:25 Witam, piszecie o atmosferze panującej na dziale produkcji, a jak jest w biurowcu, bo moja znajoma chciała złożyć tam papiery. Wie ktoś może na ten temat???????Też jest tak źle?? odpowiedz
anonim 2009-06-16 17:53 stomil to jedna wielka ściema znależli sobie głupkow do roboty za pół darmo ale skoro ludzie na to pozwalaja /wszyscy tak tu piszecie a ciekawe czy robicie coś wogle żeby sobie polepszyć !!! odpowiedz
anonim 2009-06-16 18:01 a po drugie po co w tym zakładzie są zwiazki zawodowe informuja tylko o zwolnieniach i nic wiecej nic nie robia tylko podpisuja co im zarzad da i oni maja nas bronić kto jest w zwiazkach radze sie szybko wypisac bo te pare groszy co nam odciagaja to lepiej przekazać na inne rzeczy typu ; piwko czy czekoladka hehe odpowiedz
anonim 2009-06-16 22:40 Pytanie zasadnicze: Czy w biurowcu są jakie kol wiek wolne etaty?? Moim zdaniem NIE. Chyba, że ta twoja znajoma to jest od dyrektora. Atmosfera w biurowcu - każdy się teraz boi o swój stołek, bo jak wiadomo duży spadek produkcji. Więc w sytuacji kryzysowej będzie walczyć w desperacji o swoją( usunięte przez administratora ) Coś na ten temat wiem!! Pozdrawiam odpowiedz
Były pracownik 2009-07-09 17:24 Co do tej firmy a raczej syfu to brak słów i to co czytam wcale mnie nie dziwi.Pracowałem kiedyś w Stomilu jak jeszcze wszystko było w Środzie.Czasy kiedy Łoda był kierownikiem i to co się działo to wołało o pomstę do nieba.Widzę że teraz jest jeszcze gorzej.Już w
1
mysx 2017-04-25 16:12
Jakieś plotki znacie ? Coś ciekawego się dzieje?
3
gość 2017-05-11 17:37
Rambo jeżdzi na gape autobusem :D :D :D :D
1
Maniek 2017-05-21 13:08
Jest dużo pracy dookoła, za znacznie lepsze wynagrodzenie. Myślę nawet o ludziach w moim wieku 50+.
1
gość 2017-06-01 11:24
i znów się zaczyna jeżdzenie autobusem piekarnikiem :X
3
gość 2017-06-07 16:36
ładne te X lecie firmy w Nekli :P
2
Nick 2017-06-12 19:44
Warto odwiedzić muzeum techniki
1
Zmiana 2017-06-19 08:17
Stary chyba powinien zmienić doradzców, podpowiadają tylko pod siebie niestety, nic w ten sposób nie zmieni a zmiany są potrzebne..
6
gość 2017-06-30 11:14
Niedługo podwyżka od lipca :D
Kris 2017-07-24 19:34
wszyscy z tamtąd uciekają, nawet UKRy... dookoła pełno lepszych firm za lepszą kasę, szkoda sobie głowę nimi zawracać, ciagłe cisnienie a kasa beznadzieja, zarząd nic nie zmiena, niedługo sam na maszyny pójdzie..
3
xyms 2017-07-27 15:00
To skoro mamy tak narzekać to może wszyscy ucieknijmy. Wszędzie lepiej tam, gdzie nas nie ma....A prawda jest taka, że tylko tak się mówi! Ludzie z VW uciekają, a miało być tak kolorowo... U nas sądzę, że tragedii nie ma.
Miki 2017-07-27 20:34
Na VW sie nie kończy świat. Opuściłem stomil dobre pare lat temu i uwierz mi, nie dosyć ze zarabiam znacznie więcej (na dodatek bez stresu i w czystości) to jeszcze zdobyłem doświadczenie na NOWYCH!!! maszynach, a nie pracuje w VW. Nie bierzcie VW za przykład. Wystarczy tylko poszukać...teraz wszyscy biją się o pracownika. Kto nie ryzykuje nie pije szampana!
1
Akordeon 2017-07-27 21:18
Ten dziwacznie liczony akord jest głupi starasz sie a nigdy nie wiadomo ile dostaniesz na ręke. a jak nie ma akordu to jakieś grosze płacą. Opusciłem stomi i mam normalną stała pensjęlepszą niż tam w akordzie czasem i premia wpadnie robota spokojna czysta i kasa sie zgadza.
Zostaw swoją opinię o Stomil - Nekla
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil