Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stomil

Pracowałeś w firmie Stomil i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hollyas - 2016-01-11 20:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaczan - 2016-01-09 11:19:34]:
Ludzie, ja mam pytanie; co ma w obecnych czasach wspólnego (oprócz gumy) Stomil Bydgoszcz, ze Stomilem (a w sumie to Alligatorem) Nekla? Przesuńcie sobie stronę na górę i tam jak wół jest napisane "Stomil - Nekla". To są różne firmy, które ze sobą nawet raczej nie współpracują. Tak więc Bydgoszczanie wpiszcie w google "gowork stomil Bydgoszcz" i piszczcie o nim w temacie jego dotyczącym, bo wprowadzacie ludzi w błąd. Nie twierdzę, że w Nekli jest lepiej lub gorzej, ale jak ktoś tu trafia, jako "czytelnik" to może się pogubić.
Dziękuję za uwagę.;)
zdjecie uzytkownika
wakat - 2016-01-12 17:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest wakat na stanowisko dyrektora d/s finansowych w Stomil, ruszać szturmem na Toruńską.
zdjecie uzytkownika
żaba67 - 2016-01-13 12:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wakat proszę podaj namiary na to ogłoszenie jeśli możesz. ciekawe jakioe wymagania trzeba spełnić żeby się dostać. kierownictwo finansowe w tak znanej firmie to pierwsza liga i pewnie łatwo nie będzie
zdjecie uzytkownika
oleś - 2016-01-24 20:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@żaba67 szkoda, że Stomil nie wrzuca tutaj ofert, mieliby więcej zainteresowania. Dykreot ds. finansowych to może być dobra fucha, ale ile trzeba mieć wiedzy i doświadczenia..
zdjecie uzytkownika
oferta - 2016-01-26 11:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tymczasem... - w nekli potrzeba:
-elektryków
-mechaników
-nastawiaczy na gumie
-operatorów na gumie
-operatorów na aut tokarskie
-księgową
-koordynatora ds jakośći


ludie -!!! do pracy rodacy!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-01-26 12:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
okej do pracy .ale za ile .za 1500 to niech sami sobie robia.
zdjecie uzytkownika
mic - 2016-02-01 14:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a malo jest takich zakładow ktore tyle płaca i ludzie pracuja? chyba jeszcze nie odczułej biedy @mirek,tu przynajmniej jest umowa o pracę teraz szukają przedstawiciela na terenie śląska
zdjecie uzytkownika
mirosław - 2016-02-01 20:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no np taki "operatorów na aut tokarskie" - 1600 netto
a taki "-operatorów na gumie" ... - 1500 netto - trafiłeś ! :)
a wypłaty nastawiaczy ale takich z wieloletnim stażem to różnie ale generalnie od 2000 do 3300 netto , ale na początek pewno mniej.... :( - ale tu już trza sie wykazywać
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-03 16:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to czyli prosta sparawa, jak masz staż i doswiadczenie to bardzo się opłaca taka praca, też jest obecnie oferta jako Przedstawiciel Handlowy ds. Sprzedaży Maszyn Rolniczych.
zdjecie uzytkownika
LOLO ! - 2016-02-05 15:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nas teraz orżneli na wypłacie ( alligator nekla) - roboty od diabła, maszyn od diabła , a wypłata najniższa od pół roku ! :P! - niższa o 400-500zł niż poprzednie pensje !
Aha... :( - trza zabawe karnawałową opłacić było w hotelu..... :( - no cóż - w takim razie JAKA PŁACA TAKA PRACA !:P

pozdr dla wszystkich siedzących w tym syfie w nekli !
zdjecie uzytkownika
obi - 2016-02-07 11:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No - fakt - w aligatorze/stomilu w nekli w tym miesiącu ładnie pojehali z wypłatami (w dół) - mam(Y) nadzieje ,że kiedyś wypłaty w tym zakładzie osiągną półapy godne godnego życia..... , bo narazie to stoją w miejscu od ponad 6-ciu lat (ta sama pensja mimo inflacji i podwyżek corocznych, ponadto ceny życia też rosną) więc......? JAK TU ŻYĆ !
zdjecie uzytkownika
stah - 2016-02-10 16:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze jak tak będą płacić w tej nekli w alligatorze , bo obecnie płacą tam jak dzieciaką po 1300-1600zł netto , a tu panie i panowie żonaci dzieciaci (1-2 dziecko) i jak mamy za tyle wyżyć?
Mam nadzieje ,że dyrekcja weźmie se to do serca i dorzuci jakieś "wyrównanie" z 400-500zł netto do tej ostatniej wypłaty!? , bo w przeciwnym razie produkcja może ostro pujść w duł :( - i to największa będzie strata dla ZARZĄDU a nie dla roboli :):P
zdjecie uzytkownika
kobold - 2016-02-10 16:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co jak co wypłaty swoją drogą , ale taka firma jak aligator nekla nigdy nie upadnie , bo wiara robi za 300-350 euro miesięcznie, to dla szwaba zajdlera "kura znosząca złote jaja" - będzie istnieć jeszcze setki lat !
ALE .... prędzej bez remontów to sie to wszystko tam rozleci.
zdjecie uzytkownika
zoha - 2016-02-11 18:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czemu nie było premi w tym miesiącu ?!!!!! (aligator nekla)
zdjecie uzytkownika
wezuwiusz - 2016-02-13 14:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
das Fehlen einer entspannten Atmosphäre in der Anlage und niedrige Löhne !!!!
u-booty już popłyneły na wyspy :)
zdjecie uzytkownika
niewiecie - 2016-02-13 14:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiecie ale stomil/aligator w NEKLI zatrudnia dodatkowe osoby do selekcji zaworów przez AGENCJE PRACY ( I PLACI IM polowe stawki!):P:)
Ponadto obcokrajowcy też w nekli sie pojawiają w robocie.....?
Co jest!? - czyżby polacy poszli po rozumy do głów i odhciało im sie pracy za 300 euro ?/ miesięcznie

pozatym śmieszne jest jak robol zapieprza na wielu ciężkich maszynach , a dostaje tyle co dziewuszka z kontroli przecierająca ramki itp
zdjecie uzytkownika
wur - 2016-02-21 18:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CZY BĘDZIE WYRÓWNANIE DO OSTATNICH WYPŁAT ?????
BO PREMI NIE BYŁO A PRODUKCJI FUL POSZŁO BEZ REKLAMACJI !????
zdjecie uzytkownika
kocur - 2016-03-08 12:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PO ILE NA ZAJĄCZKA W TYM ROKU ????!!!!
zdjecie uzytkownika
hi hi - 2016-03-08 13:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po dwa jajka na zajaczka...
zdjecie uzytkownika
czmyhor - 2016-03-13 21:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po dwa jaja i po baranku z masła !:P
zdjecie uzytkownika
=) - 2016-03-15 11:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dalszym ciągu czymają osoby z agenicji pracy a dla pracowika co mam umowe zaraz mie bedzie pracy na selekcji. ja sie pytam po ch* ich czymać?
zdjecie uzytkownika
^^ - 2016-03-17 15:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam pojawily sie wolne wakaty w aligatorze Nekla niby na pup piszą 2100 brutto ale na rozmowie niby zarobki zależne od akordu??? jak to w końcu jest ile tak na prawdę się zarobi????
zdjecie uzytkownika
krasss - 2016-03-17 19:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@up
Zależy gdzie - jak na gumie na "wysokiej starej hali" - to słabo się ogólnie wychodzi , ale np na nowej hali na dziale "berlin" - idzie 2000-2100 netto mieć (3050 brutto) :):P
zdjecie uzytkownika
kontrola - 2016-03-17 20:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a np u nas w kontroli jest tylko 1400-1500 netto :( - zależy od miesiąca - praktycznie goła pensja tylko :(:P
zdjecie uzytkownika
jukatan - 2016-03-17 20:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [^^ - 2016-03-17 15:07:45]:
zależy gdzie sie trafi , bo ten akord to ogólnie pic na wode taki - tak se oni to wymyślili tylko - jak źle sie trafi to jest 1400 netto, ale jak dobrze to 2000-2100 netto, na montażu zaworków na górze (dział p3-p4)jest 1500-1700 netto dobra fucha dla babeczek - lekka niestresująca, ale 3 zmiany :( , i latem okropnie duszno tam jest
zdjecie uzytkownika
ZAJĄC - 2016-03-21 19:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze nie wywiesili po ile "na zajączka" :( - mamy nadzieję ,że deczko więcej niż w poprzednim roku będzie (czyt minimum 250 netto)??? wszak inflacja rośnie, produkty i koszty życia drożeją....
zdjecie uzytkownika
bogdan - 2016-03-22 15:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
GDY NA ŚWIĘTA ŚWIECI SŁOŃCE - CIESZĄ SIĘ ZAJĄCE ! , ALIGATOR JE ZAJADA I Z WYPŁATY WAS OKRADA ! :P :)

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt wielkanocnych, smacznego jajka , bogatego zajączka życzy:
Aligator Polska - NEKLA
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-22 15:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZAJĄC - 2016-03-21 19:23:58]:
po co dają na święta jak w kwietniu z pensji odbiorą. na legalu w kadrach już od gwiazdki o tym mówią , cały socjal dają pod gruszę ( a i tak od kilku lat nie zmieniają stawki) /, a to co na święta to tylko zaliczka odciągana w następnym miesiącu. w tym roku to nawet nie płacą pod gruszę bo ludzie przyszli z urlopów a pieniędzy jeszcze nie zapłacili. będą płacić z odsetkami? dawno nikt nie kontrolował zakładu? wszystkim aligatorkom wesołych świąt.
zdjecie uzytkownika
iza - 2016-04-08 22:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy stomil zawsze daje umowę o pracę bo tak ma Operator Maszyn
zdjecie uzytkownika
tak - 2016-04-21 12:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak - zawsze!
zdjecie uzytkownika
rajoc - 2016-04-24 18:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@up
Racja - niech najpierw porządek w zakładzie zaprowadzi! np.
-duchota wszędzie , okna i okna w dachu pozamykane !
-wszędzie brudno , śmierdzi,
-nic nie robi w celu ograniczenia hałasu
-brak napojów chlodzących np. zimny sok (a na halach latem do 38stopni , przy maszynach jeszcze cieplej - już teraz na hali jest ponad 27 stopni !!!!!! a gdzie tu latem!?)
-ona nawet przepisów bhp nie przestrzega !!!??? (niby awansowała ze zwykłego robola na produkcji na inspektora bhp , a sama paraduje w miniówie i szpilkach po chali , licząc na to ,że jakiś facet się nią zainteresuje !:P) i ona męża szuka ?! :)
śmieszni nie bądźcie
zdjecie uzytkownika
bat - 2016-04-28 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma (aligator nekla) to ogólny syf i tyle - po prostu "ruski cyrk" - a od niedawna ukraiński raczej... :) , bo ukraińców poprzyjmowali ,aby normalnym robolom nie dać podwyżek !!!! - kpina!
A teraz łikend majowy nam popsuli (1 i 3 maja do roboty na nocke, a 2 maja na rano i popołudnie :P) ale jaja !
zdjecie uzytkownika
=) - 2016-04-29 11:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bat - 2016-04-28 19:37:21]:
ukraińskcy pewnie na zleceniówce wiec firma sobie zarobi a co do podwyżek to jak nie podwyszą minimale to nie ma co liczyc. kolejna sprawa karkti o premie nagrodawa ktora i wpadłam w reke to kazdy powinie ciś weduk tej kartki dostac ale za ch* nikt nie dostanie nie czarujmy to jest stomil
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-30 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ALIGATOR. FIRMA O KTÓREJ ŻAL NAPISAĆ CHOCIAŻ SŁOWO . DNO TOTALNE.
zdjecie uzytkownika
boke - 2016-05-04 19:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ano DNO i trzy metry mułu !
zdjecie uzytkownika
kuroskop - 2016-05-04 19:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pani bhp - jest jeszcze wolna ? czy już znalazła męża przy pomocy internetu? :P
zdjecie uzytkownika
bareja - 2016-05-08 17:15:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ano - alligator nekla to firma nic nie warta , wypłaty od wielu wielu lat stoją tam w miejscu :P ! - to można by rzec firma dla ludzi , którzy :
rozwijać sie nie chcą, ,
są na utrzymaniu np. rodziców , żony itp (którzy to mają większy dochód niż ten w alligatorze w nekli) ,
nie mają dzieci , bo z tą pensją nie było by ich stać na ich utrzymanie .!
albo są po prostu już za starzy aby po odejśćiu gdziekolwiek znaleźć pracę :):(
albo....- mają tam pozałatwiane dobrze płatne stanowiska, przez znajomośći rodziny, kontakty itp itd... :P:) - bo uczciwie to w tej firmie niczego człek sie nie dorobi - no niestety realia takie są!
90% ludzi z tej firmy spełnia przynajmniej jedno z 5-ciu powyższych FAKTÓW
TAK !!!!! - takie są fakty w tej firmie
zdjecie uzytkownika
klaudia00 - 2016-05-09 16:34:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Czy ktoś może wie jak się ubrać w pierwszy dzień pracy do ALIGATOR NEKLA? Jakiś strój obowiązuje. Jakie buty?
zdjecie uzytkownika
misia - 2016-05-10 10:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
klaudia00' a nie pytałaś czy mają jakis dresskod czy nie? Zależy może też na jakie stanwoisko aplikowałaś jak to praca biurowa to raczej elagancko i schludnie
zdjecie uzytkownika
klaudia00 - 2016-05-10 11:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misia - 2016-05-10 10:21:58]:
No niestety nie pytałam. Kontroler jakości.
zdjecie uzytkownika
ormo - 2016-05-10 12:25:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
holera !!!!!!
tych kontrolerów jest już więcej niż pracowników w tym zakładzie - kto na nich zarobi ?!
zdjecie uzytkownika
julian - 2016-05-10 12:27:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja robie w kontroli w tej firmie alligator nekla to po paru latach przepracowanych mam 1600, kiedyś nawet dobijałem do 1800zł netto , choć to też tam ta pensja od układów zależy , niektóre osoby mają 1400-1500 netto , a inne 100-200zł więcej.
zdjecie uzytkownika
klaudia00 - 2016-05-10 15:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [julian - 2016-05-10 12:27:17]:
julian, to jaki strój obowiązuje i jakie buty? Muszę mieć swoje czy mi dadzą ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-05-11 08:54:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klaudia00 - 2016-05-10 15:11:32]:
buty i kitel Ci dadzą . spodnie i koszulka dowolne. chyba że dostaniesz firmową w razie audytu
zdjecie uzytkownika
dasa - 2016-05-16 17:00:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W aligatorze w nekli nie dadzą zarobić robolowi choćby nie wiem co !!!! - tam kase bierze kto inny , kupują służbowe auta, modernizują bióra , firma szybko nie upadne, ale to co teraz zostało z dawnego stomilu to już tylko resztki :(, starzy pracownicy jakoś to ciągną , ale gdy odejdą - za kilka lat to będzie krucho, bo młodzi za takie grosze do roboty nie przyjdą (albo rotacja będzie duża i nikt nie zdąży sie nauczyć i już sie zwolni) :(:)
Wtedy to oczy zarządowi sie otworzą i albo zaczną normalnie robotniką na produkcji płacić aby godziwie żyć szło (np. zniesienie akordu i wprowadzenie normalnej płacy godzinowej) albo..... zarząd zdejmie ładne fatałaszki i sami zaczną tyrać na maszynach !!! :P:)
zdjecie uzytkownika
skat - 2016-05-22 14:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wie ktoś kiedy zostanie zlikwidowany ten akord grupowy na produkcji?
Przecież za te wypłaty żyć sie normalnie nie da ?!!!! - ciekawe co by biurowi zrobili jak by tyle co robole dostawali? (na waciki by nie mieli :):)):P
Za soboty nadgodziny jak bylim to zapłacili mi 90zł brutto! - śmiech na sali ! - nigdy już nadgodzin w tej firmie , moj koleżanka dostała.... 88,5 brutto za sobote!!!! - ale jaja - toż to kpina! Tak sie zarabia na produkcji!
zdjecie uzytkownika
obestr - 2016-05-22 14:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nom zgadzam sie z powyższym - bardzo nierówno płacą w tym aligatorze nekla :( np. pracownica w kontroli która pracuje bezwysiłkowo, ma 1600 netto , a robol na produkcji tyle samo , a hapie jak osioł ! - gdzie tu logika! - powinni wprowadzić jakąś premie od "ciężkośći wykonywanej pracy" np 400-500zł dodatkowo wszystkim fizycznym na produkcji , a kontrola itp niech se mają 1600 netto kto im broni ! Albo powinni wprowadzić coś takiego @ płaca zależna od stanowiska pracy - i tak. np. pracownicy którzy pracują ciężko mają np 500zł więcej , pracownicy którzy robią na produkcji ale też fizycznie-lżej - mają np 200-300zł dodatkowo, a np kontrola i inne stanowiska biurowo-produkcyjne - płaca bez zmian - tyle i krótko!
zdjecie uzytkownika
kaserring - 2016-05-22 14:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZY PANI BHP ZE STOMILU W NEKLI @rockbaby z pewnego portalu dla singli JEST JESZCZE WOLNA !???? :P
zdjecie uzytkownika
orgietka bhp - 2016-05-22 14:45:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oo<<-o<-< ale porno :( :P!

To forum o zakładach - prosze dodawać opinie/sugestio o firmie , a nie jakieś sprośne teksty nie na temat !:P
zdjecie uzytkownika
sokmil - 2016-05-22 14:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie o zakładach... - prosze bardzo!:
Stomil/aligator nekla to lipa :P: !
jest opinia- jest ! :P::P)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Stomil!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert