Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stomil

Pracowałeś w firmie Stomil i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
arek - 2014-06-17 16:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@oks, jak to jest mozliwe to co piszesz.. przy akordzie jest jakas granica powyzej ktorej sie nie da zarobic? myslalem o 2 tys chociaz bo jestem pracowity..
zdjecie uzytkownika
jkui - 2014-06-19 18:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ano - dokładnie - przy akordzie nie ważne ile dni ma miesiąc i nie ważne ile masz na godzine - i tak masz co miesiąc mniej więcej tyle samo - a nawet jak zrobisz 2-3 razy więcej to....- i tak ci zapłacą tyle samo ! :P
także 2 tys - netto - no chyba ,że brutto - to do ręki 1350 - ewentualnie - to realne,,,,
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-06-25 17:29:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to bez sensu, nie opłaca sie starac w ogole.. ale sa chyba jakies minimalne normy zdrugiej strony ktore trzeba wyarabiac zeby zaplacili, co?
zdjecie uzytkownika
prawda - 2014-06-27 22:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arek - 2014-06-25 17:29:06]:
trafiłeś kolego w 100%, czy warto się starać? nie wyrobisz akordziku - najnizsza, wyrobisz - nie dostaniesz premii bo pula na wypłaty taka sama. realnie - leżysz - 1200, robisz jak wół - 1400. czy się opłaca czy nie pozostawiam do oceny każdemu indywidualnie. a czy wyrobisz akord czy nie to nikogo nie interesuje - ważne żeby towar na wysyłke wyjechał, a ile Ty zarobisz to zapomnij że kogoś interesuje. plusy to to, że jest parę miłych , kompetentnych, rzetelnych osób (już resztki bo Ci co cenią swoje umiejętności dawno opuiścili tą firmę). jak obserwuję to 80% załogi to ludzie starsi (dokulać do emerytury), desperaci (wezmą wszystko zrobią, można ich poniżać), wiara z długami, matki wielodzietne itp.
zdjecie uzytkownika
o normach - 2014-06-28 17:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [prawda - 2014-06-27 22:28:30]:
nie ma minimalnych norm jakie trzeba zrobic. jak nie zrobisz nic to zarobisz 0zł plus 1198 zł netto dopłaty do wynagrodzenia minimalnego, mozesz się uwalić i leżeć. tak jak pisał kolega ważne żeby towar na wysyłkę wyjechał, więc wystarczy że coś pościemniasz. jak zrobisz 80% akordu (w praktyce robisz z potem na czole) to dostaniesz około 1000zł plus 200zł dopłaty do wynagrodzenia minimalnego. obaj pracownicy otrzymują wówczas 1200zł. system jest tak zorganizowany że nawet robiąc blisko 90% akordu i dostając 10% premii (luksus) i tak nie wyjdziesz poza najniższą krajową.łatwo policzyć około 1080zł plus 108zł - około 10zł dopłata.
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-06-30 14:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli praca na pewno dobra dla osób które chcą sie poobijać a nie zarobić, pewnie dla nie ktroych to i dobre a le nie dla mnie, bo jednak jak już trace czas na prace to wolałbym go jakos efektywnie wykorzystac i zeby to miało przełozenie na pensję :) bo za 1200 rodziny nie wyżywię, typowa praca dla studentow moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-30 20:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie dla pracowników wulkanizacji. Czy pracują jeszcze ziomale z bieszczad?? pozdro dla starej ekipy za czasów Pingwina
zdjecie uzytkownika
luzik - 2014-06-30 21:59:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [arek - 2014-06-30 14:00:12]:
czy dla studentów czy emerytów czy jeszcze kogoś innego to już kwestia uznania. punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Co tu dużo mówić: "jaki koń jest każdy widzi". zarobki jakie są też każdy widzi. zawsze ktoś z kuronia się znajdzie kto troche popracuje, pośmierdzi, zobaczy jak to wygląda i nara następny i się kręci karuzela. czy w tą stronę się kręci co trzeba to nie mi oceniać. takie realia.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-07-01 13:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, widzę że piszecie tutaj raczej o stanowiskach fizycznych, mnie natomiast interesuje praca bardziej umysłowa a mianowicie stanowisko Koordynatora sprzedaży. Przeczytałam ogłoszenie i brakuje mi informacji o zarobkach. orientujecie się czy na takim stanowisku można liczyć na lepszą pensję niż to 1400 o którym piszecie? bo nie wiem jaką kwotę podać na rozmowie kwalifikacyjnej, więc proszę o pomoc :)
zdjecie uzytkownika
And. - 2014-07-01 22:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda mi was, czy ktoś was tu trzyma na siłę w pracy. Nie odpowiada wam praca i płaca to sobie zmieńcie, nie zauważyliście że komuna się skończyła i nie ma przymusu pracy. Umiecie tylko znieważać firmę w której pracujecie. Każdy z was to zapewne niezastąpiony fachowiec, wręcz ekspert, więc po co jeździcie z Środy codziennie tyle kilometrów za 1500zł miesięcznie, tacy świetni pracownicy są przecież poszukiwani i w innych firmach od razu dostaniecie po 3 albo 4 tyś. Trochę szacunku dla firmy w której pracujecie oraz dyrekcji
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-07-02 14:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@and, to może Ty odpowiesz na moje powyższe pytania? powiedz, czy orientujesz się w warunkach pracy na stanowiskach biurowych.
zdjecie uzytkownika
ziomal - 2014-07-02 17:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też powtarzam moje pytanie czy pracują jeszcze hanysy bo chciałem się na browar umówić??
zdjecie uzytkownika
and - 2014-07-02 23:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2014-07-02 14:56:10]:
Odnośnie pensji w działach poza produkcyjnych, wynagrodzenia są różne ale nie odstają od średnich pensji na danych stanowiskach w innych firmach. Spokojnie możesz liczyć na wyższe wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-07-03 06:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [And. - 2014-07-01 22:53:53]:
No kolego jak zauważyłeś to komuna juz dawno upadła i mamy teraz wolność słowa , no to jak już mamy te wolność to kto mi broni powiedzieć parę słów PRAWDY ? Wiem ze prawda boli i teraz widzę kogo ! Nikt tez nie znieważanie firmy tym bardziej dyrekcji jak juz to dyrekcja swoim hamskim nieraz zachowaniem zniewaza ludzi z bhp-owcem na czele. I jak tego kolegi nie widzisz to znaczy ze punktu w którym siedzisz tego nie widać i z tego powodu żal mi ciebie. A czasy mam jaki mamy gdzieś trzeba pracować i jak juz to ktoś zauważył firma trzyma się dzięki starym pracownikom którzy niedługo odejda na emerytury i desperatom ktorym tu jest dobrze bo wiele nie muszą umieć i nie wymaga się od nich
za wiele a to ze stary po krzyczy i wyzywa od idiotów itp to maja gdzieś, a reszta prędzej czy puźniej odejdzie wiec się o to nie martw ida lepsze czasy i oferty pracy tez lepsze niż Stomil .
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-07-03 11:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok, czyli podam kwotę taką, jakiej oczekiwałabym na tym stanowisku w innej firmie, myślałam że macie jakieś problemy budżetowe i oszczędzacie na pensjach ;)
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-07-04 07:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2014-07-03 11:51:05]:
Tak oszczędzając ale na tych co wyrabiają budżet firmy czyli tych co na produkcji wyciskaja ostatnie poty
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-07-04 14:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę przykre to co piszesz, sama nie zawsze pracowałam w biurze i wiem jak jest. swoją drogą nie tylko produkcja wyrabia budżet, ktoś musi to sprzedać w końcu... i na handlowca nie tak łatwo się dostać, wiec to normalne że przyciągają specjalistów pensjami.
zdjecie uzytkownika
stary dziaduś - 2014-07-04 16:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Arek jak jestes pracowity to raczej radził bym poszukać czegoś innego. Nie chce Cie zniechęcać, ale twojego zaangażowania nie docenią, a szkoda żebyś przyszedł, zawiódł się i poszedł. A jeżeli do tego jesteś ambitny i coś umiesz to nie wiem czy cenisz się na 1200zł.. plusy to dojazd do pracy autobusem, wypłata na czas, dużo miłych, wesołych osób na stanowiskach fizycznych. minusy- brak profesjonalizmu, bałaganiarstwo, tandectwo, brak życzliwości i wielu przypadkach kultury osobistej, dużo ludzi z przypadku, lenistwo, opieszałość, brak podstawowych umiejętności do pracy (czesto zrobienia prostej rzeczy, posłużenia się przyrządem, rozwiązanie problemu), brak szacunku do ludzi na stanowiskach fizycznych totalny, chaos, organizacja pracy przypadkowa i tandetna, dział jakości wogóle bez komentarza, często patrząc na niektóre osoby wątpliwość wzbudza ich iloraz inteligencji
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2014-07-08 16:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, interesuje mnie praca jako mistrz produkcji. mam odpoweidnie doświadczenie i ukończone szkoły, żeby to robić. a ostatnio zwolniłem się z poprzedniego zakładu, nie chcę mówić co to był za zakład. Chciałbym uzyskać informacje na temat zarobków oferowanych mistrzowi produkcji i dodatkowo informacje na temat godzin zmian tzn. ile zmian jest w ciągu danego dnia i o których godzinach ? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
okej - 2014-07-09 09:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
świetnie!
akurat w zakładowych ogłoszeniach - "tygodniowych aktualnych wydarzeniach"
widnieje dumnie napis "W ZAKŁADZIE BRAKUJE RĄK DO PRACY !" - serio :)
także składaj podanie i sie nie oglondaj !
mistrzowie chodzą różnie 2-3 zmiany , a zarobki to od 2000zł - do 3600zł netto - no ale umieć coś trza , bo na gumie są brygadziśći co nie wiedzą co to szczelinomierz czy jak mierzyć sówmiarką ! - śmiech - ale prawda!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: pracuj.pl
Bydgoszcz
(kujawsko-pomorskie Zobacz lokalizację na mapie »)
Bydgoskie Zakłady Przemysłu Gumowego „Stomil” S.A.poszukują pracownika na stanowisko:Specjalisty ds. eksportu Miejsce pracy: Bydgoszcz Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za:obsługę  zamówień klientów zagranicznych,kontakt telefoniczny i mailowy z klientem zagranicznym,tworzenie, kompletowanie i archiwizację dokumentacji sprzedażowej,przygotowanie zestawień, analiz oraz programów sprzedaży,organizację oraz koordynację wysyłek dla klien
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2014-07-09 13:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że mam doświadczenie i to całkiem spore, więc 'coś' tam umiem. nie spodziewałem się, że będę mógł mieć takiego farta. ;okej; powiesz mi jakie zarobiki ma mistrz produkcji, bo nie chcę być po prostu zwykłym pracownikiem. co do tych 'mistrzów' pracy to na prawdę zabawne, pewnie na oczy nikt nie widział suwmiarki. czego oni teraz w tych szkołach uczą, o jakiś gienderach albo innych bzdurach. jeśli są 3 zmiany to dla mnie idealnie, bo lubię mieć możliwość pracowania w różnych godzinach, żeby robić różne inne rzeczy.
zdjecie uzytkownika
rozbawiony. - 2014-07-13 00:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stefan - 2014-07-09 13:16:35]:
Śmiejesz się z ludzi z gumy, że nie potrafią mierzyć a ty analfab..to nie potrafisz nawet napisać poprawnie suwmiarka. :(
zdjecie uzytkownika
okej - 2014-07-15 16:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spox :) :P - ta ortografia to celowo była jak by co ... :)
ja sie z nickogu nie śmieje - ale mówie, bo wiem jak jest :)
co do zarobków to podałem kwoty netto na ręke, ale to że brygadzista zarobi 2 tysie netto to nie znaczy ,że "zwykły" praownik produkcyjny tyle nie ma ,,,,,...- a ma i to niektrórzy nawet więcej.... :) (serio !)
trza tylko odpowiednio sytuacje i "mentalność kierownictwa" wykorzystywać :) - po prostu odrobina sprytu i poniekąd "w dupsko włażenia komuś" - za przeproszeniem - czynią cuda !
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2014-07-16 12:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za 'cuda, cuda ogłaszają'? ja to chętnie bym zarabiał znacznie więcej niż dwa tysiaczki. chętnie się dowiem jak to wszystko dobrze wykorzystywać. w ogóle to ciekawi mnie czy dużo tam 'doświadczonych życiem' pracowników jeszcze pracuje, czy tylko sami młodzi. jak będę jedyny starszy to nie będę się dobrze czuł.
zdjecie uzytkownika
mieszko - 2014-07-17 13:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmieniając temat, co ma wspólnego stomil - poznań s.a. ze stomilem w budgoszczy, to są jakieś powiązane firmy? bo widzę ogłoszenie na przedstawiciela handlowego dla stomil - poznań s.a. na portalu internetowym
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x