Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stomil

Pracowałeś w firmie Stomil i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nekla - 2014-11-02 12:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno sa przyjecia w firmie mozecie powiedziec jak sa zarobki ??
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-02 16:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nekla - 2014-11-02 12:58:44]:
wygląda na to że firma bardziej stoi niż się rozwija bo na wielu działach pracuje coraz mniej ludzi, i jest coraz mniej pracy. ludzie są przerzucani z działu na dział.o przyjęciach raczej nie słychac ,
zdjecie uzytkownika
ano - 2014-11-03 17:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ano dokładnie- choć ja tam na mym dziale mam zawsze pracy full :) - także o brak roboty sie nie martwie ;) -(przynajmniej mnie nie zwolnią :):):P
aco do rozwijania sie zakładu - to sama nie wiem - wg mnie raczej nikogo ostatnio nie przyjeli, choć np. w biurach nawet gdy teoretycznie nie ma miejsca, to jak ktoś ma kogoś znajomego w zakładzie(biuro) to nagle dla niego (niej) sie i miejsce znajdzie i biurko wolne, i komputer z dost do internetu i robota już jest :):P - "szkoda tylko ,że z polecenia" :(
ogólnie zakładu bym nie poleciła(ił), gdyż panuje tam jedno wielkie machlojstwo, każdy aby boi sie o swe dobrze płatne stanowiska (kierownictwo, kontrola, biura) , a ponad połowa pracowników tam pracujących (zwłaszcza na p2) to "stara gwardia" która to jest już objęta "okresem ochronnym" i ich tknąć nie mogą :):P! - i chwała za to, bo gdyby ich nie było/brakło a w ich miejsce poprzyjmowali młodych nowych pracowników - to zakład leży i kwiczy po kilku miesiącach - albo zostaje bez pracowników , bo młodzi to teraz za takie marne "grosiwo" pracować nie będą ! - nie nie - inni oferują więcej.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-04 14:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto konkretnie oferuje więcej? jak chcemy coś porównywać, to siłą rzeczy trzeba mieć dwie rzeczy do porównania, a tak to nawet nie wiadomo o jakiej konkurencji my tu w ogóle mówimy, żadnych przykładów ani nazw firm.. poza tym porównania stawek też nie widze, niby w inny miejscu się lepiej zarabia - ale gdzie i ile?
zdjecie uzytkownika
ano - 2014-11-05 07:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misiek - 2014-11-04 14:53:19]:
@up - dobrze przecież wiesz :):P jak jest - nie ma co tu robić reklamy bo pół stomilu ucieknie zaraz :) hehe
a co do porównania stawek - to jak ty misiu chcesz tu coś porównywać jak w stomilu jest akord i stawka godzinowa nie ma znaczenia przy wypłacie wtedy.... ! co?
bo można powiedzieć ,że w stomilu jest np. 1200 netto , a gdzie indziej z regóły np 14--15--, albo i więcej. Także porównania tego typu są nie na miejscu i bez sensu w tym przypadku.
p.s. rzeczy do porównania jest o wiele więcej niż dwie...:) (główka pracuje ?:)....hehehe)
zdjecie uzytkownika
vars - 2014-11-05 07:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tej !? - może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w tej firmie za dni wolne między świętami, w które zakład nie pracuje cały, to nam pracownikom odciągają dni z urlopu. np. poniedziałek i środa święto - zakład 3 dni nie pracuje a trza brać dzień urlopu - czy to wogóle zgodne z kodeksem pracy?
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-11-06 17:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Halo.....- zakładzie - czy "sypniecie grosiwem" na ten długi łikend? (wypłata kiedy ?!:))
zdjecie uzytkownika
akot - 2014-11-06 17:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest nowy kierownik na P-1 - jakiś młody 27 mio latek z ponoć ogromnym doświadczeniem :) hahaha
podobno bhpowca zwolnili.... !!!!! - hurrraaaaa!!!!
zdjecie uzytkownika
Joanna Katarzyna - 2014-11-06 22:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poproszę o kontakt osoby, które pracują lub pracowały w Stomil Poznań S.A.
mam fajną ofertę, pozdrawiam wszystkich serdecznie.
e-mail: katarzynawolak@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Kicia - 2014-11-06 22:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co mam informacje i co ludzie mówią to dał wypowiedzenie
dawno takiego dobrego bhpowca nie było.
A kierownik młody ale sie nauczy jak dostanie kilka strzałów od dyra.
zdjecie uzytkownika
budyń - 2014-11-09 13:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak. mamy na P1 nowego kierownika. pokazuje się z najlepszej strony . nas roboli rodzice uczyli mówic dzień dobry i inne kulturalne zachowania ,które są obce klasie pracującej wyższego szczebla w dzisiejszych czasach. ludzie pluli na Romana który nie brzydził sie podac rękę brudnemu robolowi! pozdrawiam Roman! były kierownik rozmawiał z ludźmi ten nowy zakazuje nawet rozmów . dobrze zaczął i tak samo skończy szybko . na tym etacie bez poparcia starego długo nie popracuje ten kierownik ,który nawet nie raczył się przedstawic.
zdjecie uzytkownika
budyń - 2014-11-12 09:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Joanna Katarzyna - 2014-11-06 22:15:46]:
"Poproszę o kontakt osoby, które pracują lub pracowały w Stomil Poznań S.A.
mam fajną ofertę, pozdrawiam wszystkich serdecznie.
e-mail: katarzynawolak@interia.pl"

ŚĆIEMA !!!!! - ona nie ma żadnej oferty , ani nie odpisuje na mejle (chyba czytań nie umie :P)
zdjecie uzytkownika
budyń - 2014-11-13 08:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [budyń - 2014-11-12 09:39:05]:
dlaczego podszywasz się pod mój login! wymyśl sobie swój!
zdjecie uzytkownika
kicia - 2014-11-19 10:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kicia - 2014-11-06 22:17:49]:
...ty dobry, wspaniały BHP-owcu, po prostu jesteś chodzącym ideałem! pisać głupoty to każdy może, nawet Ja. Prawdą jest że Sam się zwolnił a powodem było "podwyżka" którą nie dostał. I co warto było podje....ć ludzi?!!
zdjecie uzytkownika
nekla - 2014-11-19 10:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nekla - 2014-11-02 12:58:44]:
1250-1550 maks.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-11-19 22:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś tak nie za dużo są te zarobki jak na taką firmę. Myślałem że przynajmniej ta dwójka z przodu jest, a tu takie niezbyt miłe zaskoczenie. Zastanawiałem się wcześniej nad przejściem do Stomilu ale niestety nie będę zmieniał roboty na inną zwłaszcza za mniejsze pieniądze, ale mam nadzieje że podwyżki się szykują dla wszystkich
zdjecie uzytkownika
gogo dancer - 2014-11-23 15:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak- podwyżki są co roku - ale co z tego skoro na godzinówkach tylko (stawki godzinowe) czyli jak wszyscy są na akordzie to mogą mieć nawet 20zł za godzine - ale i tak bendą mieć te samą wypłate
najgorsze zarobki w na produkcji są na obcinaniu na nowej hali - tam to żeby zarobić te 1200-1300zł netto to trza sie nieźle nahapać - bo normy wysokie , a i roboty full zawsze.
na maszynach na gumie mają do 1800 netto ale to też kilka osób tylko (np velten) - trza mieć szczęście/układy aby mieć maszyne na której sie norme wyrobi, a tak to po ok 1500 netto wiara ma , podobno niektórzy operatorzy automatów tokarskich mają 2000-2300 netto - ale to też nieliczni (nie mówie o brygadzistach- tylko o normalnych "robolach") , kontorla ma ok 1300 netto i nic ponad to.
ogólnie pensja w tym zakładzie jest uzależniona od stanowiska na które sie trafi, bo np operator operatorowi nierówny i jeden może mieć 1300 a drugi 1800-2300 :) - także łud szczęścia i boska opatrzność chyba o tym decydują :)

p.s jak tam nowy kierownik p1 sie spisuje "młodzik" :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-24 12:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gogo dancer - 2014-11-23 15:44:53]:
skoro nie wiesz jak się zachowuje nowy kierownik to znaczy że nie pracujesz w stomilu , po za tym jeśli na weltenie jest akord grupowy to jakim cudem mają inne wypłaty? coś kręcisz! na nowej hali na obcinaniu jest praca czysta i nie wymagająca dużo siły fizycznej . widac że nie wszędzie pracowałeś albo wcale.
zdjecie uzytkownika
gogo dancer - 2014-11-24 17:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-11-24 12:03:39]:
tak- nie pracuje w stomilu :):P
"po za tym jeśli na weltenie jest akord grupowy to jakim cudem mają inne wypłaty?" - ???!!! - nie pisałam że tam jest akord grupowy - nie kręć !? - ale wypłaty mają niezłe (no - niezawsze ;))
"na nowej hali na obcinaniu jest praca czysta i nie wymagająca dużo siły fizycznej" - może i tak - ale najgorzej płatna w całym zakładzie ;)
zdjecie uzytkownika
jkiu - 2014-11-25 15:51:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz panika w zakładzie bo delegacje z niemiec/iso/bmw - przyjeżdżają - także ci na wyższych szczeblach panikują (kierownictwo, biurowi, dyrekcja) - bo wszak to oni mają najwięcej do stracenia - pracownik "tzw robol" nie ma za wiele bo najwyżej go zwolnią i on se bez problemu coś tam znajdzie- a taki biórowy/kierownik? :)! - nie dość ,żę robole na niego robią - a jak ich pozwalnia to kto będzie robić ? hehe :):P - a poza tym na stanowisku kierowniczym szybko roboty se nie znajdzie taki :):P hehe
zdjecie uzytkownika
sap - 2014-11-25 16:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
System SAP to największy i najdłużej obecny na rynku zintegrowany system informatyczny przeznaczony do efektywnego wsparcia zarządzania przedsiębiorstwem (system ERP - Enterprise Resource Planning).

SAP jest najczęściej wybieranym systemem informatycznym przez firmy na świecie, jak również w Polsce. Korzysta z niego ponad 12 milionów użytkowników, a liczba średnich firm pracujących w systemie przekroczyła 100.000. W Polsce już ponad 1800 firm pracuje na SAP, a według najnowszego raportu IDC (2010 r.) SAP ma największy udział w polskim rynku oprogramowania biznesowego – 39,9%.

Z uwagi na bogactwo funkcjonalności system SAP ERP rośnie z firmą i nigdy nie stanie się barierą w jej rozwoju. Wśród klientów SAP znajdują się firmy zatrudniające zarówno kilkanaście, jak i kilkadziesiąt tysięcy osób. Ten najbardziej modułowy z dostępnych systemów ERP użytkują firmy ze wszystkich branż, o zróżnicowanych modelach biznesu. Oznacza to, że zwiększenie skali działalności firmy lub zmiana profilu jej działalności, nie będą oznaczały konieczności ponoszenia kosztów inwestycji w kolejny system informatyczny.

Wybór systemu SAP oznacza wdrożenie zintegrowanego systemu informatycznego w firmie, ale także możliwość wykorzystania rozwiązań informatycznych optymalizujących komunikację i współpracę z otoczeniem jak SAP CRM (zarządzanie relacjami z klientami), SAP SCM (zarządzanie łańcuchem dostaw), czy SAP SRM (zarządzanie relacjami z dostawcami).
zdjecie uzytkownika
seps - 2014-11-25 16:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obsługa SAP

SAP najkrócej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapakowane w pazłotko. Szkoda kasy i czasu. NIe dajcie się wrobić, my już wtopiliśmy. Na rynku są programy lepsze i kilkakrotnie tańsze.
zdjecie uzytkownika
SAP !!!!!!!!!! - 2014-11-25 16:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
viva le SAP !!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
czi6 - 2014-11-25 16:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SAP sont les mieux placés pour aider les organisations de toute taille à transformer et gérer leur entreprise. Qu'il s'agisse de processus métier, d'outils d'analyse, des dernières solutions ou des récentes innovations technologiques, ces professionnels certifiés SAP vous apportent la valeur ajoutée, le choix pour effectuer vos achats, les conseils et services de mise en œuvre, l'expertise sectorielle, les solutions et la qualité dont vous avez besoin pour gérer au mieux votre entreprise.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2014-11-25 16:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Serdecznie,

Jestem na rozdrożu swojej kariery.
Posiadam ponad 5 lat doświadczenia w projektach telekomunikacyjnych jako end user SAP SD.
Zaliczało się do tego tworzenie ZI partnera, tworzenie WBSów, Sales Orderów, SVO, Purchase Order, oraz fakturowanie. Dodatkowo systemy "podłączone" do SAPa na zasadzie IDOCów i oczywiście wiedza projektowa ukierunkowana w telekomunikację.
Poszukuję możliwości pogłębienia swojej wiedzy i związania się z firmą, która mi to umożliwi.

Mógłbym również spróbować sił jakoś junior w programowaniu ABAP. Niestety w tej sytuacji doświadczeń brak poza wiedzą programistyczną jaką mogłem nabyć w innych językach na studiach i tym co jest w sieci.

Będę wdzięczny za opinie, radę, może ktoś ma propozycję?
Jestem trochę w martwym punkcie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x