Profil firmy Stomil

Stomil

Nekla

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Stomil

zoha 2016-02-11 18:11:06
czemu nie było premi w tym miesiącu ?!!!!! (aligator nekla)
1
wezuwiusz 2016-02-13 14:29:12
das Fehlen einer entspannten Atmosphäre in der Anlage und niedrige Löhne !!!!
u-booty już popłyneły na wyspy :)
1
niewiecie 2016-02-13 14:33:04
Nie wiem czy wiecie ale stomil/aligator w NEKLI zatrudnia dodatkowe osoby do selekcji zaworów przez AGENCJE PRACY ( I PLACI IM polowe stawki!):P:)
Ponadto obcokrajowcy też w nekli sie pojawiają w robocie.....?
Co jest!? - czyżby polacy poszli po rozumy do głów i odhciało im sie pracy za 300 euro ?/ miesięcznie

pozatym śmieszne jest jak robol zapieprza na wielu ciężkich maszynach , a dostaje tyle co dziewuszka z kontroli przecierająca ramki itp
0
wur 2016-02-21 18:01:49
CZY BĘDZIE WYRÓWNANIE DO OSTATNICH WYPŁAT ?????
BO PREMI NIE BYŁO A PRODUKCJI FUL POSZŁO BEZ REKLAMACJI !????
1
kocur 2016-03-08 12:14:42
PO ILE NA ZAJĄCZKA W TYM ROKU ????!!!!
0
hi hi 2016-03-08 13:27:57
Po dwa jajka na zajaczka...
0
czmyhor 2016-03-13 21:39:09
po dwa jaja i po baranku z masła !:P
0
=) 2016-03-15 11:05:37
dalszym ciągu czymają osoby z agenicji pracy a dla pracowika co mam umowe zaraz mie bedzie pracy na selekcji. ja sie pytam po ch* ich czymać?
1
^^ 2016-03-17 15:07:45
witam pojawily sie wolne wakaty w aligatorze Nekla niby na pup piszą 2100 brutto ale na rozmowie niby zarobki zależne od akordu??? jak to w końcu jest ile tak na prawdę się zarobi????
1
krasss 2016-03-17 19:58:32
@up
Zależy gdzie - jak na gumie na "wysokiej starej hali" - to słabo się ogólnie wychodzi , ale np na nowej hali na dziale "berlin" - idzie 2000-2100 netto mieć (3050 brutto) :):P
0
kontrola 2016-03-17 20:01:25
a np u nas w kontroli jest tylko 1400-1500 netto :( - zależy od miesiąca - praktycznie goła pensja tylko :(:P
0
jukatan 2016-03-17 20:04:29
zależy gdzie sie trafi , bo ten akord to ogólnie pic na wode taki - tak se oni to wymyślili tylko - jak źle sie trafi to jest 1400 netto, ale jak dobrze to 2000-2100 netto, na montażu zaworków na górze (dział p3-p4)jest 1500-1700 netto dobra fucha dla babeczek - lekka niestresująca, ale 3 zmiany :( , i latem okropnie duszno tam jest
0
ZAJĄC 2016-03-21 19:23:58
Jeszcze nie wywiesili po ile "na zajączka" :( - mamy nadzieję ,że deczko więcej niż w poprzednim roku będzie (czyt minimum 250 netto)??? wszak inflacja rośnie, produkty i koszty życia drożeją....
0
bogdan 2016-03-22 15:31:50
GDY NA ŚWIĘTA ŚWIECI SŁOŃCE - CIESZĄ SIĘ ZAJĄCE ! , ALIGATOR JE ZAJADA I Z WYPŁATY WAS OKRADA ! :P :)

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt wielkanocnych, smacznego jajka , bogatego zajączka życzy:
Aligator Polska - NEKLA
1
pracownik 2016-03-22 15:55:07
po co dają na święta jak w kwietniu z pensji odbiorą. na legalu w kadrach już od gwiazdki o tym mówią , cały socjal dają pod gruszę ( a i tak od kilku lat nie zmieniają stawki) /, a to co na święta to tylko zaliczka odciągana w następnym miesiącu. w tym roku to nawet nie płacą pod gruszę bo ludzie przyszli z urlopów a pieniędzy jeszcze nie zapłacili. będą płacić z odsetkami? dawno nikt nie kontrolował zakładu? wszystkim aligatorkom wesołych świąt.
0
iza 2016-04-08 22:18:02
czy stomil zawsze daje umowę o pracę bo tak ma Operator Maszyn
0
tak 2016-04-21 12:12:35
tak - zawsze!
0
rajoc 2016-04-24 18:27:33
@up
Racja - niech najpierw porządek w zakładzie zaprowadzi! np.
-duchota wszędzie , okna i okna w dachu pozamykane !
-wszędzie brudno , śmierdzi,
-nic nie robi w celu ograniczenia hałasu
-brak napojów chlodzących np. zimny sok (a na halach latem do 38stopni , przy maszynach jeszcze cieplej - już teraz na hali jest ponad 27 stopni !!!!!! a gdzie tu latem!?)
-ona nawet przepisów bhp nie przestrzega !!!??? (niby awansowała ze zwykłego robola na produkcji na inspektora bhp , a sama paraduje w miniówie i szpilkach po chali , licząc na to ,że jakiś facet się nią zainteresuje !:P) i ona męża szuka ?! :)
śmieszni nie bądźcie
1
bat 2016-04-28 19:37:21
Ta firma (aligator nekla) to ogólny syf i tyle - po prostu "ruski cyrk" - a od niedawna ukraiński raczej... :) , bo ukraińców poprzyjmowali ,aby normalnym robolom nie dać podwyżek !!!! - kpina!
A teraz łikend majowy nam popsuli (1 i 3 maja do roboty na nocke, a 2 maja na rano i popołudnie :P) ale jaja !
0
=) 2016-04-29 11:39:09
ukraińskcy pewnie na zleceniówce wiec firma sobie zarobi a co do podwyżek to jak nie podwyszą minimale to nie ma co liczyc. kolejna sprawa karkti o premie nagrodawa ktora i wpadłam w reke to kazdy powinie ciś weduk tej kartki dostac ale za ch* nikt nie dostanie nie czarujmy to jest stomil
0
pracownik 2016-04-30 16:10:46
ALIGATOR. FIRMA O KTÓREJ ŻAL NAPISAĆ CHOCIAŻ SŁOWO . DNO TOTALNE.
1
boke 2016-05-04 19:05:17
Ano DNO i trzy metry mułu !
1
kuroskop 2016-05-04 19:11:20
pani bhp - jest jeszcze wolna ? czy już znalazła męża przy pomocy internetu? :P
1
bareja 2016-05-08 17:15:34
ano - alligator nekla to firma nic nie warta , wypłaty od wielu wielu lat stoją tam w miejscu :P ! - to można by rzec firma dla ludzi , którzy :
rozwijać sie nie chcą, ,
są na utrzymaniu np. rodziców , żony itp (którzy to mają większy dochód niż ten w alligatorze w nekli) ,
nie mają dzieci , bo z tą pensją nie było by ich stać na ich utrzymanie .!
albo są po prostu już za starzy aby po odejśćiu gdziekolwiek znaleźć pracę :):(
albo....- mają tam pozałatwiane dobrze płatne stanowiska, przez znajomośći rodziny, kontakty itp itd... :P:) - bo uczciwie to w tej firmie niczego człek sie nie dorobi - no niestety realia takie są!
90% ludzi z tej firmy spełnia przynajmniej jedno z 5-ciu powyższych FAKTÓW
TAK !!!!! - takie są fakty w tej firmie
0
klaudia00 2016-05-09 16:34:36
Witam. Czy ktoś może wie jak się ubrać w pierwszy dzień pracy do ALIGATOR NEKLA? Jakiś strój obowiązuje. Jakie buty?
1
misia 2016-05-10 10:21:58
klaudia00' a nie pytałaś czy mają jakis dresskod czy nie? Zależy może też na jakie stanwoisko aplikowałaś jak to praca biurowa to raczej elagancko i schludnie
0
klaudia00 2016-05-10 11:40:52
No niestety nie pytałam. Kontroler jakości.
0
ormo 2016-05-10 12:25:15
holera !!!!!!
tych kontrolerów jest już więcej niż pracowników w tym zakładzie - kto na nich zarobi ?!
0
julian 2016-05-10 12:27:17
Ja robie w kontroli w tej firmie alligator nekla to po paru latach przepracowanych mam 1600, kiedyś nawet dobijałem do 1800zł netto , choć to też tam ta pensja od układów zależy , niektóre osoby mają 1400-1500 netto , a inne 100-200zł więcej.
0
klaudia00 2016-05-10 15:11:32
julian, to jaki strój obowiązuje i jakie buty? Muszę mieć swoje czy mi dadzą ?
0
pracownik 2016-05-11 08:54:24
buty i kitel Ci dadzą . spodnie i koszulka dowolne. chyba że dostaniesz firmową w razie audytu
0
dasa 2016-05-16 17:00:54
W aligatorze w nekli nie dadzą zarobić robolowi choćby nie wiem co !!!! - tam kase bierze kto inny , kupują służbowe auta, modernizują bióra , firma szybko nie upadne, ale to co teraz zostało z dawnego stomilu to już tylko resztki :(, starzy pracownicy jakoś to ciągną , ale gdy odejdą - za kilka lat to będzie krucho, bo młodzi za takie grosze do roboty nie przyjdą (albo rotacja będzie duża i nikt nie zdąży sie nauczyć i już sie zwolni) :(:)
Wtedy to oczy zarządowi sie otworzą i albo zaczną normalnie robotniką na produkcji płacić aby godziwie żyć szło (np. zniesienie akordu i wprowadzenie normalnej płacy godzinowej) albo..... zarząd zdejmie ładne fatałaszki i sami zaczną tyrać na maszynach !!! :P:)
0
skat 2016-05-22 14:34:12
Wie ktoś kiedy zostanie zlikwidowany ten akord grupowy na produkcji?
Przecież za te wypłaty żyć sie normalnie nie da ?!!!! - ciekawe co by biurowi zrobili jak by tyle co robole dostawali? (na waciki by nie mieli :):)):P
Za soboty nadgodziny jak bylim to zapłacili mi 90zł brutto! - śmiech na sali ! - nigdy już nadgodzin w tej firmie , moj koleżanka dostała.... 88,5 brutto za sobote!!!! - ale jaja - toż to kpina! Tak sie zarabia na produkcji!
0
obestr 2016-05-22 14:39:31
Nom zgadzam sie z powyższym - bardzo nierówno płacą w tym aligatorze nekla :( np. pracownica w kontroli która pracuje bezwysiłkowo, ma 1600 netto , a robol na produkcji tyle samo , a hapie jak osioł ! - gdzie tu logika! - powinni wprowadzić jakąś premie od "ciężkośći wykonywanej pracy" np 400-500zł dodatkowo wszystkim fizycznym na produkcji , a kontrola itp niech se mają 1600 netto kto im broni ! Albo powinni wprowadzić coś takiego @ płaca zależna od stanowiska pracy - i tak. np. pracownicy którzy pracują ciężko mają np 500zł więcej , pracownicy którzy robią na produkcji ale też fizycznie-lżej - mają np 200-300zł dodatkowo, a np kontrola i inne stanowiska biurowo-produkcyjne - płaca bez zmian - tyle i krótko!
0
kaserring 2016-05-22 14:40:46
CZY PANI BHP ZE STOMILU W NEKLI @rockbaby z pewnego portalu dla singli JEST JESZCZE WOLNA !???? :P
0
orgietka bhp 2016-05-22 14:45:24
oo<<-o<-< ale porno :( :P!

To forum o zakładach - prosze dodawać opinie/sugestio o firmie , a nie jakieś sprośne teksty nie na temat !:P
0
sokmil 2016-05-22 14:46:52
Opinie o zakładach... - prosze bardzo!:
Stomil/aligator nekla to lipa :P: !
jest opinia- jest ! :P::P)
0
yeti 2016-05-29 20:07:40
Niedługo w nekli ruszy sie robota , przybywa zakładów produkcyjnych (ricor , astra) ale to dopiero początek , początek końca hegemoni matex-aligator nekla BO - kolejni inwestorzy już pukają do drzwi nekli! będzie coraz więcej firm , ponad 40ha jest gotowe dla nich ! , także albo podwyżki i to spore w najbliższym czasie , albo...... baju baj aligator traci pracowników , i to dobrze wykwalifikowanych!
Ludzi wyuczyliśćie a teraz kopną was .... wiecie gdzie! i będzie pustka na maszynach !
1
nie jestem robotem 2016-05-29 20:11:35
@up
dokładnie , może wreszcie coś sie ruszy , bo ciągle te same pensje w aligator nekla :( ledwo 1300-1500 netto i hapiemy na maszynach co sił :( - żeby to jeszcze ta nasza praca miała odzwierciedlenie w wypłacie (więcej pracujemy-więcej zarabiamy) a tu nic nie ważne ile sie robi to tyle samo sie zarobi, czyli wniosek jeden- trza przychodzić do roboty, i robić tak aby sie nie narobić ,a nie zarobić , ale coś zarobić wogóle ! - tak po prostu swoje zrobić nie ważne ile , bo i tak nie płacom i tak i w siną dal!
0
guco 2016-06-02 12:15:36
Na hali w aligator nekla coraz cieplej , a biurowi i zarząd oraz bhp-owczyni nic sobie z tego nie robią , już ponad 31 stopni na hali mamy :( - a oni w biurach chłodnych sie pozamykali i nawet do pracownika na hale nie wyjdą , lub szybko i myk do chłodnego biura :) - a co z pracownikami???? mają zdychać przy maszynach?!!!!
0
ogcju 2016-06-02 12:17:25
@up - racja - proponuje zamiane eksperymentalną : kilku z biura na maszyny a kilku pracowników do biór - ciekawe kto szybciej wymięknie! :) hahaha! :):P - a przy maszynach nawet do 50stopni mamy..... - hihihi
0
hooooooo 2016-06-03 09:48:55
Obecnie aligator nekla poszukuje (świeże oferty):
-operatorów automatów tokarskich (dział p2-płaca 1600-1700 netto)
-elektryka (płaca 1600 netto na początek , a potem jak okaże sie ,że więcej potrafi to podwyżka)
-mechaników (płaca podobnie - 1700-1800 netto)
-technologa (płaca 2800 netto na początek)
-księową (płaca 3500 netto na początek)

także zarobki szału nie robią :(
0
kokoro 2016-06-05 19:25:51
wie ktoś kiedy w aligatorze nekla nauczą sie wreszcie płacić pracowniką ?
0
ukac 2016-06-14 17:20:57
ostatnio ratują sie ukraińcami :):P! - śmieh na sali !
a biura modernizują (nowe sale konferencyjne, powiększenia biur, projektory, komputery, zamki szyfrowe do ważniejszych biur, aneksy kuchenne, magazynki napojów dla biurowych itp itd) - a ja sie pytam CO DLA PRACOWNIKÓW ????!!!! - nic?! - to róbcie se sami!
0
was 2016-06-18 21:37:21
ma byc zalożona kamera w kontroli na górze.
0
zonk 2016-06-26 20:01:04
na górze jest kontrola?
0
koci 2016-06-26 20:02:26
nie martwcie się! - od lipca podwyżki!!!! (tylko ciekawe jak to sie ma do waszego akordu grupowego?) - pewno nijak! :(
0
gruszka 2016-06-28 10:09:02
a te podwyżki to dotyczą u was wszystkich pracowników i stanowisk czy tylko wybranych posad? w sumie to ja i tak chcę tylko załapać się do was na praktyki studenckie skoro dajecie ale jednak wolałabym się dowiedzieć wszystkiego. jak na PoznaŃ super działacie
0
mops 2016-06-29 18:05:27
studenci i praktykanci mają stałe pensje - połowa nominalnej wypłaty czyli 1500/2=750zł i tyle dostaniesz ! ,po pół roku albo wylot albo zatrudnienie :) - za 1500zł na początek (ale to i tak za dużo dla biurowej :P!:(:):)
0
cdfgh 2016-06-29 18:11:09
hej mysle aktualnie nad praca u nich jako operator maszyn w Poznaniu wymagane jest wykształcenie zawodowe, mile widziane średnie zapał i energia w działaniu, umiejętność współpracy w zespole, sumienność przy wykonywaniu powierzonych zadań mile widziane doświadczenie w pracy przy produkcji
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil