Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stomil

Pracowałeś w firmie Stomil i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sap - 2015-10-22 12:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sap wszedł - a raeklamacji przybywa ...:(
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-10-29 20:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, znalazłem ogłoszenie, że szukają osoby na stanowisko specjalisty ds. elektroenergetycznych. wymagają wyższego wykształcenia, uprawnień energetycznych, znajomości branży itd. firma daje umowę o pracę. będę wdzięczny za informacje, jakie są zarobki na tym stanowisku, czy można liczyć na jakieś premie.
zdjecie uzytkownika
premia - 2015-11-05 11:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GDZIE !!!! - nigdzie i nigdy takiej oferty nie było !!!!!!!
oj - premie są , ale jakie to już z szefostwem....
JAK SIE DOSTANIESZ :):P
teraz potrzebują:
-lidera jakośći
-kierownika kontroli
-kierownika obrubki skrawaniem
-sekretarki
zdjecie uzytkownika
po ile - 2015-11-05 11:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PO ILE NA ŚWIĘTA !!!!!????
wie ktoś? - czy na święta jest przewidziana 4-ro cyfrowa pula w tym roku?
zdjecie uzytkownika
pod - 2015-11-05 11:59:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@up
podobno ma być 700-750 brutto full pula :) - czyli nie będzie 1000brutto - jak myślisz pewnie :):(:P
zdjecie uzytkownika
golabek - 2015-11-06 21:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogulny debilizm,przyszlosc tej firmy to plajta-jesli zarzad zakladu nadal bedzie stawial ilosc a nie jakosc na cel.
zdjecie uzytkownika
cdfgh - 2015-11-07 21:37:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@premia jeśli interesują Cię aktualne oferty pracy w firmie Stomil to teraz możesz aplikować na stanowisko przedstawiciela handlowego do spraw sprzedaży maszyn rolniczych w woj. dolnośląskim oferują udział w szkoleniach produktowych, atrakcyjny system wynagrodzeń, przyjazną atmosferę pracy i możliwość rozwoju i zdobycia szerokiego doświadczenia
zdjecie uzytkownika
uzo - 2015-11-08 18:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
pojawily sie ciekawe oferty pracy...może ktoś powiedzieć jak wygląda sytuacja w tej firmie?czy wynagrodzenie jest stałe?czy zależy od premii?czy rotacja jest duża?jaka atmosfera?
Z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
czal - 2015-11-10 00:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tym przedstawicielstwem to różnie bywa, radziłbym na rozmowie rekrutacyjnej dokładnie wybadać temat i zakres współpray.
zdjecie uzytkownika
opos - 2015-11-12 03:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No niby wszystko w ogłoszeniu wygląda ciekawie, no ale z drugiej strony praktycznie każde ogłoszenie na takie stanowisko tak wygląda.
zdjecie uzytkownika
zambos - 2015-11-14 16:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [opos - 2015-11-12 03:45:21]:
dlatego zgadzam się z tym , że warto skoczyć do nich na rozmowę kwalifikacyjną i dowiedzieć się szczegółów
zdjecie uzytkownika
ogl - 2015-11-16 19:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potrzeba 5 - pięć osób na automaty tokarskie!!!!! - płaca 1600 netto , ogólnie brakuje rąk do pracy bo przybywa zleceń , maszyn , a robić nie ma kto ....:(
zdjecie uzytkownika
byłyPracownik - 2015-11-17 21:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma to bagno,zarobki nędzne, zwolniłem się rok temu i była to bardzo dobra decyzja. Pozdrowienia dla działu P2
zdjecie uzytkownika
@up - 2015-11-19 19:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@up - a gdzie dokładnie pracowałeś?
zdjecie uzytkownika
audytor - 2015-11-24 11:30:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
audyt w firmie nie przeszedł - dopatrzono się matactw i oszustw wśrud kierownictwa/biurowych - polecą głowy w firmie, w przyszłym tygodniu kolejne delegacje z niemiec :(:) - może wreszcie zaczną płacić jak należy pracowniką , a nie tylko biurowym !
zdjecie uzytkownika
elf - 2015-11-24 11:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo cuś po ile na święta w tym roku będzie? - czy może jakieś bony dadzą?
Bo słyszałem ,że po 700 netto ma być ? czy to prawda?
zdjecie uzytkownika
wol - 2015-12-01 12:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od 18.12 - zakład stoi - jak by co - więc przerwa świąteczna...
zdjecie uzytkownika
woper - 2015-12-02 20:24:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To możecie napisac ile dali dla przykładu z racji świąt rok temu, bo jeśli to kwoty rzedu 700 złotych to faktycznie spora kasa, za to można wyprawić dobre święta.
zdjecie uzytkownika
spostrzegawczy - 2015-12-03 19:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [audytor - 2015-11-24 11:30:17]:
Ty "audytor" uczyć sie uczyć ..... OD PODSTAW !! masz poważne zaległości !!!!!
zdjecie uzytkownika
spostrzegawczy - 2015-12-05 18:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [spostrzegawczy - 2015-12-03 19:33:50]:
spostrzegawczy to tyś nie jest :( - spójrz na datę :P - i .... zacznij sie uczyć !!!!!
zdjecie uzytkownika
racja - 2015-12-05 18:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@up - dokładnie racja - audyt nie przeszedł od razu jak pisał "audytor" - ale potem gdy był już komentarz "spostrzegawczgo" to było już "po wszystkim" - czyli nikt tu nie ma zaległośći uważam :P:)
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2015-12-05 18:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W poniedziałek wasze "zapomogi" - tfu !- wypłaty ....:)
A na święta dostaniecie pewno jak zeszłego roku - 650zł -ale to brutto - od tego trza odjąć wam podatek (30%) i wyjdzie ze 430zł !!!, poza tym i tak zabierzemy WAM premie przed świętami (jak co roku heheheh) a po świętach wasze dodatki świąteczne ponownie zostaną wliczone do waszej wypłaty jako kwota brutto , aby to obniżyć tym samym wasze "zarobki realne/akordowe" i ..... po raz kolejny zostanie od nich odciągnięty podatek !!!! (jak co roku :P)! HIP HIP - .... !!!!
zdjecie uzytkownika
eeee - 2015-12-08 18:04:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Blisko milion Polaków zarabia ponad 7,1 tys. brutto. Tę sumę w raporcie firmy badawczej KPMG określono jako dolną granicę zamożności.ha ha ha ale nie u nas.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-12-08 19:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eeee - 2015-12-08 18:04:51]:
słuchaj jełopie! nie wiem gdzie ,na jakim dziale i jakim stanowisku pracujesz, ale z wypowiedzi wnioskuję że siedzisz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przy biurku i nic nie robisz za dobre pieniądze.trochę więcej szacunku dla ludzi którzy na ciebie pracują w pocie czoła, obiboku biurowy!!!!
zdjecie uzytkownika
qqq - 2015-12-10 13:29:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-12-08 19:30:47]:
a kto Ci każe pracować w tej firmie za te marne grosze
zdjecie uzytkownika
qqq - 2015-12-10 13:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qqq - 2015-12-10 13:29:26]:
lepiej siedzieć i nic nie robić za dobrą kasę, niż tak jak ty nieudaczniku niedouczony z produkcji.
zdjecie uzytkownika
33232 - 2015-12-12 23:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim, przegladlem ostatnio storny w internecie i natkanlem sie na oferte pracy od firmy Stomil Sanok Dystrybucja Sp. z o.o. na informatyka w Poznaniu
zdjecie uzytkownika
stomilowiec - 2015-12-18 15:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2015-12-05 18:50:13]:
jaki zakład pracy taka inteligencja pracująca. wykształciuch bez kultury. dobrze mówią że wykształcenie nie daje rozumu , a i z domu rodzinnego też pewnie nie wyniosłeś ani kultury , ani szacunku do drugiego człowieka. żal mi ciebie synek
zdjecie uzytkownika
Piwnik Ponury - 2015-12-19 14:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

Pracowałem 9 lat w Stomilu SA Bydgoszcz i oprócz utraty zdrowia nic specjalnego człowiek się nie dorobił. Zakład jest sterowany odgórnie i w zależności od wyniku wyborów do sejmu zmiena się prezes, a potem ten prezes wciąga swoich. Oczywiście zaczyna się remont bura dla prezesa. Potem dla świętego spokoju prezes daje podwyżkę szefom związków zawodowych, a na terenie Stomilu działją trzy. To już oddzielna patologia. Taki szef dostaje 2500 tys netto (w 2013), przychodzi raz w tygodniu do pracy na fikcyjnym stanowisku, albo wcale i udaje, że walczy o pracowników. Potem cała administracja w biurowcu - po cichu w biurach dostają podwyżki w zależności od stopnia lizusostwa z nowymi prezesami itd. Produkcja to w większości archaiczne metody i maszyny sprzed 90 lat. Jedynie P-2 jest najnowocześniejsze. Pracownicy ogólnie już starej daty i są zmuszani do coraz większych norm pracy, zarobki niewiele większe od kasy na supermarkecie, albo i mniejsze. Nowy dyrektor bez doświadczenia zastraszył produkcje swoimi głupimi zarządzeniami i wymaganiami, niadekwatnymi do płac zwykłych pracowników, a jego pensja jest kilkukrotnie większa + wycieczki służbowe + diety. Co do hal i budynków to bez przerwy się wszystko sypie i wali, co wymaga zatrudnienie tzw. firmy zewnętrznej w drodze "przetargu" - tutaj oczywiście wchodzą w grę układziki i łapówki. Stomil ma własne ujęcie wody i często pękają rury z powodu niestabilnego gruntu, zimą jest masakra, bo jest mnóstwo lodu i można złamać nogę. Ochrona obiektu to farsa, "piaskowe dziadki" za 6 zł na godzine nie są w stanie poradzić sobie z zuchfałymi kradzieżami (złomu, miedzi, silników). Stomil produkuje bardzo często buble i są częste zwroty, a to z powodu oszczędności na surowcach. Ogólnie to ten dziadowski zakład żyje ze sprzedaży maszym za grosze, działek i wynajmu pomieszczeń. Niegospodarność rodem z filmów Barei, a cwaniaki z układzików i partyniactwa zarabiają kokosy. Szkoda czasu na ten zakład - w końcu to i tak się sam rozleci ze starości. Jeszcze jedno - wszystkie grunty , budynki i maszyny są zastawione w banku, a biurowiec wzięty w lizing - także prędzej banki upomną się o swoje niż ząb czasu.
zdjecie uzytkownika
Biurwowiec - 2015-12-19 14:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

U zbiegu ulic Toruńskiej i Spornej mieści się podtatusiały zakład o nazwie Stomil. O 6 rano panie i panowie z biurowca śpieszą czym prędzej aby wypić kawkę i się zdefekować. Zapach kawy i kupy roznosi się po korytarzach niczym lekka i puszysta bryza morska. Komu zrobić laskę, aby popaść w łaskę zastanawiają się panowie i panie. Cieć z biurowca dokarmia dachowca i zastanawia się jak tu drapnąć rolkę papieru toaletowego jakże niezbędnego. Drzwi skrzypią niczym w 13 posterunku. Reszta jest milczeniem, podtatusiały zakład i przechowywalnia komunistycznych mumi do ciepłej emeryturki, kapusta itp. historyczne gady i wazeliniarze. Truchło i gazy brrrr....
zdjecie uzytkownika
kupek - 2015-12-19 18:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stomil siła kupy od lat.he he
zdjecie uzytkownika
mareczek - 2015-12-31 14:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@biurwowiec mnie bardziej interesuje oferta na informatyka. Kawa jest nieistotna, bo ważne, że zapewniona jest umowa o pracę. Stabilne zatrudnienie jest zawsze cenione.
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-01-01 19:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O to już po ptakach, to ja mam wygrać kasting na informatyka.
zdjecie uzytkownika
nauka - 2016-01-03 14:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To powodzenia @monika, choć to pewnie nie będzie łatwe. Sporo osób na pewno wysłało CV, patrząc na treść oferty na informatyka, wcale się nie dziwię. :)
zdjecie uzytkownika
zomo - 2016-01-08 12:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
my tu gadu gadu , a w ZAKŁADZIE STOMIL W NEKLI BRAKUJE RĄK DO PRACY !!!!!!!!!!
obecnie potrzeba:
operatorów aut tokarskich - płaca 2300zł brutto - 1660 netto - 5 osób
operatorów urz obrubki gumy - płaca 2100 brutto - 1520 netto - 6 osób
pracownika galwanizeri - płaca 2300zł brutto - 1660 netto - 1 osoba

także podania do rąk i śmigać do kadr , lub do mejla ! :P:)
zdjecie uzytkownika
jano - 2016-01-08 15:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, no właśnie widziałem, że trochę ofert się pojawiło @zomo, m.in. też na samodzielnego specjalistę do spraw ekonomicznych w bydgoszczy, poza tym fajne warunki finansowe
zdjecie uzytkownika
kaczan - 2016-01-09 11:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha, ha. To już jest zozstrzygnięte kto ma zostać tym "samodzielnym specjalistom" w Bydgoszczy. Ten cały kasting to przykrywka do gry znaczonymi kartami.
zdjecie uzytkownika
foks - 2016-01-10 19:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że Stomil aktualnie nie poszukuje nowych pracowników, jakoś nie mogę nic znaleźć. Może jednak ktoś wie, gdzie są takie oferty albo słyszał, ze beda kogos poszukiwać?
zdjecie uzytkownika
fazi - 2016-01-10 20:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To się zapytaj w kadrach na Spornej.
zdjecie uzytkownika
hollyas - 2016-01-11 20:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaczan - 2016-01-09 11:19:34]:
Ludzie, ja mam pytanie; co ma w obecnych czasach wspólnego (oprócz gumy) Stomil Bydgoszcz, ze Stomilem (a w sumie to Alligatorem) Nekla? Przesuńcie sobie stronę na górę i tam jak wół jest napisane "Stomil - Nekla". To są różne firmy, które ze sobą nawet raczej nie współpracują. Tak więc Bydgoszczanie wpiszcie w google "gowork stomil Bydgoszcz" i piszczcie o nim w temacie jego dotyczącym, bo wprowadzacie ludzi w błąd. Nie twierdzę, że w Nekli jest lepiej lub gorzej, ale jak ktoś tu trafia, jako "czytelnik" to może się pogubić.
Dziękuję za uwagę.;)
zdjecie uzytkownika
wakat - 2016-01-12 17:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest wakat na stanowisko dyrektora d/s finansowych w Stomil, ruszać szturmem na Toruńską.
zdjecie uzytkownika
żaba67 - 2016-01-13 12:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wakat proszę podaj namiary na to ogłoszenie jeśli możesz. ciekawe jakioe wymagania trzeba spełnić żeby się dostać. kierownictwo finansowe w tak znanej firmie to pierwsza liga i pewnie łatwo nie będzie
zdjecie uzytkownika
oleś - 2016-01-24 20:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@żaba67 szkoda, że Stomil nie wrzuca tutaj ofert, mieliby więcej zainteresowania. Dykreot ds. finansowych to może być dobra fucha, ale ile trzeba mieć wiedzy i doświadczenia..
zdjecie uzytkownika
oferta - 2016-01-26 11:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tymczasem... - w nekli potrzeba:
-elektryków
-mechaników
-nastawiaczy na gumie
-operatorów na gumie
-operatorów na aut tokarskie
-księgową
-koordynatora ds jakośći


ludie -!!! do pracy rodacy!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-01-26 12:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
okej do pracy .ale za ile .za 1500 to niech sami sobie robia.
zdjecie uzytkownika
mic - 2016-02-01 14:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a malo jest takich zakładow ktore tyle płaca i ludzie pracuja? chyba jeszcze nie odczułej biedy @mirek,tu przynajmniej jest umowa o pracę teraz szukają przedstawiciela na terenie śląska
zdjecie uzytkownika
mirosław - 2016-02-01 20:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no np taki "operatorów na aut tokarskie" - 1600 netto
a taki "-operatorów na gumie" ... - 1500 netto - trafiłeś ! :)
a wypłaty nastawiaczy ale takich z wieloletnim stażem to różnie ale generalnie od 2000 do 3300 netto , ale na początek pewno mniej.... :( - ale tu już trza sie wykazywać
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-03 16:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to czyli prosta sparawa, jak masz staż i doswiadczenie to bardzo się opłaca taka praca, też jest obecnie oferta jako Przedstawiciel Handlowy ds. Sprzedaży Maszyn Rolniczych.
zdjecie uzytkownika
LOLO ! - 2016-02-05 15:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nas teraz orżneli na wypłacie ( alligator nekla) - roboty od diabła, maszyn od diabła , a wypłata najniższa od pół roku ! :P! - niższa o 400-500zł niż poprzednie pensje !
Aha... :( - trza zabawe karnawałową opłacić było w hotelu..... :( - no cóż - w takim razie JAKA PŁACA TAKA PRACA !:P

pozdr dla wszystkich siedzących w tym syfie w nekli !
zdjecie uzytkownika
obi - 2016-02-07 11:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No - fakt - w aligatorze/stomilu w nekli w tym miesiącu ładnie pojehali z wypłatami (w dół) - mam(Y) nadzieje ,że kiedyś wypłaty w tym zakładzie osiągną półapy godne godnego życia..... , bo narazie to stoją w miejscu od ponad 6-ciu lat (ta sama pensja mimo inflacji i podwyżek corocznych, ponadto ceny życia też rosną) więc......? JAK TU ŻYĆ !

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert