brak logo

Stomil

Nekla

Opinie o Stomil

akord 2017-03-03 12:17
niedługo podwyżki?
2
ZAJĄC 2017-03-03 12:25
Wiadomo coś po ile na zajączka?
1
Króliczek 2017-03-03 13:42
Tak składamy się po 120 pln.
Podróżowanie w czasie – przemieszczanie się w przó 2017-03-04 18:20
Na wielkanoc podobno po 300 zł netto .... - niewiele :( - choć i tak więcej niż w zeszłym roku! - cieszcie sie!
1
Nmk69 2017-03-10 23:25
W Bridgestone nowi maja na szkoleniach po 3tys
2
Nie wierzę 2017-03-29 18:04
Specjalista do spraw controllingu zarabia 2100?!
1
do Pracownik 2017-03-29 23:55
Ta mlodziutka lalunia co ja celebryta J.J. do siebie zatrudnil to z jego rodzinnych stron pochodzi czyli wszystko jasne. Teraz szuka znowu technologa i oczywiscie będzie to dziewczyna. Ten nygus juz ze starosci glupieje. Ta blondyna ze zbytu co ją puka i sponsoruje to mu chyba juz nie starcza, szkoda laski, ale jak taka naiwna to trudno.
3
budyń 2017-03-30 11:47
pod gruszą w tym roku 960 zł na rękę . trochę dołożyli
1
gość 2017-03-30 17:08
a ile płaca na te stanowiska pracy????
1
Diapauza – to wywoływany czynnikami zewnętrznymi, 2017-04-07 20:25
przydał by sie strajk generalny?!.... :):P
2
BUDYŃ 2017-04-07 20:28
To se strajkujcie- ja jestem brygadzistą i mam ponad 3000zł netto - to nie strajkuje ide pracować! (choćby sam!:P:))!
1
ditru 2017-04-07 23:33
Dla mnie również bardzo mało prawdopodobne że w controllingu mają tylko takie wynagrodzenie. Ale z drugiej strony - ile dajesz z siebie tyle otrzymujesz w zamian. Za chodzenie na pogaduszki nie płacą tylko za pracę.
Zegar – przyrząd do ciągłego pomiaru czasu. Ze wz 2017-04-17 10:12
a wypłaty nadal kiepskie- miernota!:(
Średnia praca obecnie w tej firmie kształtuje się 2017-04-17 10:16
Średnia praca obecnie w tej firmie kształtuje się od 1100(np. obcinanie,kontrola, guma- no chyba że niektórzy mają mniej i sie nie przyznają...) -1600-1800zł (operatorzy automatów) dla normalnych pracowników, typowy brygadzista ma 2000zł, a co lepszy brygadzista, ma 3100 na ręke (przy jednej zmianie, bez nadgodzin, i 8 godz dziennie) , kierownik działu 8500netto, główni technolodzy 5000-6000 netto ,także szału dla pracowników nie ma..... - fakt obecnie biorą wszystkich jak leci !
A do tego dochodzi ten śmieszny dojazd :) 12km w....40 minut ! czyli w obie strony tracimy 1,5 godz dojeżdżając darmowym dojazdem :) - śmiech na sali.- fakt za darmo (bo oszczędzamy miesięcznie ok 250zł) ,ale jakim kosztem czasu ! miesięcznie na dojazd tracimy ok 30 godzin!
Nikt nikomu prawdy nie chce mówić..... kierownictwo to niby idioci(np suwmiarką technolodzy mierzyć nie umieją :))....ale.......no właśnie ;) odpowiedz
pracownik 2013-03-14 10:31 z tymi wypłatami to czysta prawda. nikt prawdy nie powie bo jest tajność i się boją, normy są tak ustawione żeby ich zrobić nie można było i zarobek jest najniższy . a firma do najniższego wspaniałomyślnie dopłaca. i tu nas mają w garści , bo jak ci dopłacą to siedzisz cicho żeby cię nie zwolnili i kółko się zamyka . odpowiedz
rozczarowany 2013-04-10 18:17 Witam.Praca w stomilu bardzo mnie rozczarowała.Nie chciało mi się wieżyc w te komentarze i chciałem zobaczyć jak jest naprawdę.teraz z cała pewnością mogę stwierdzić że większej pracy beznadziejnej jak ta to jeszcze nie miałem.do czego zmierzam...otóż pierwsze co mnie rozczarowało to to że tutaj jest taki syf,smród i dym (oczywiście jak stwierdzono nie jest to szkodliwe )kolejna sprawa to widziałem gościa co łazi ze stoperem i mierzy czas jak szybko się wyrabia pracownik jeśli to pewnie zredukuje obsadę na danym stanowisku.żeby był większy [usunięte przez administratora].Kolejną rzeczą co mnie dziwi to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wygórowane normy,takie że można się osrać żeby to zrobić,oczywiście bez braków.Co mnie dziwi za braki nie płaca nie liczą się do normy co dziwne.Jeśli maszyna będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie zarobie bo braki będą szły,tak jakby same się robiły te braki że nie są liczone do normy.I ostatnio rzeczą co mnie zmartwiło to ta wypłata,zapierd.al cały miesiąc na pełnych obrotach a wypłata jeśli można to nazwać wypłatą może lepiej żołd 1100 zł z małym hakiem odliczyć paliwo to wyjdzie z 800-850 zł.Ale kogo to obchodzi że człowiek ma rodzinę i musi wyżyć za to,dla nich liczy się aby wykorzystać człowieka bo roboty w Polsce nie ma a itak będzie robił chce czy nie chce.Dlaczego ludzie nie weżniecie się wszyscy i nie wyjdziecie przed chale i zaprotestować???Wystarczy jedność jak wszyscy wyjdą to raczej wszystkich nie zwolni bo kto by robił.takie jest moje zdanie bo jeśli tak każdy machnie ręka to tak będą doić dalej pracownika i normy podkręcać.A rotacja w przyjmowaniu wiary jest cały czas cały czas ktoś przychodzi i odchodzi.Wszyscy się boja starego jak by nie wiem co.zarabiacie marne pieniądze i boicie się wyjść na przeciw niemu.Wiele do stracenia nie macie,a do zyskania wiele.Życzę wam wytrwałości i zdrowia w tym obozie robić.Ja już tego iglo nie muszę ogladać odpowiedz
balszoja 2013-04-22 19:54 A dzie tam- bzdury !!!! :P Tak naprawde to wszyscy nie wyjdą przed hale dlatego gdyż.... po prostu niektórym pasuje stanowisko i wypłata np. brygadziśći którzy praktycznie nic nie robią i łażą a odbierają od 2100-3200 wypłaty (w zależnośći od umiejętnośći...., a jest i taki co 4 tysie skubnie....:P), to samo można powiedzieć o osobach z działów na których po prostu ich wynagrodzenie nie jest adekwatne do tego co wykonują!!! nie będę tu wymieniać którzy to, bo to nie ma sensu, nie chodzi tu o rozpętywanie dyskusji tylko o informację! ale dodać moge, że ich praca nie jest warta 1500 tylko najwyżej 500-800 !!!, co jak co ale na większośći robotniczych stanowisk płace są za niskie 2-2,5 tysia netto minimum to było by optimum.... ,
W sytuacje w tym zakładzie idealnie wpisuje sie utwór:
http://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=Rmfe3XVkiO0
tak tak moi drodzy rodacy musi nadejść wreszcie "the final solution" tej sprawy....! odpowiedz
????????? 2013-04-27 15:19 Nie polecam tego [usunięte przez administratora] nikomu - dobrze ,że się już od tego uwolniłam.... ufff- ale ulga odpowiedz
stomilówka 2013-04-28 17:57 Witam!
cieszę sie ,że już tam nie robię , pracowałam krótka - ok 3m-cy i nie żałuję już mnie tam nie ma!!! wiara robi tam nadgodziny, przychodzi w soboty , a dostają ledwo minimalną krajową! BA! nawet zakład im dopłaca.... !!!! Co tu sie w tej firmie wyrabia.... to nie wiem - zamiast dać młodym nowym na zachętę lepsze pieniążki, przedłużyć im umowę - to tak po prostu się ich pozbywają...- a zakład na tym nie zyskuje - bo po zatrudnieniu nowych trza ich ponownie uczyć.... i kółe
1
zgadzam sie w stu procentach z tymi wypowiedziami 2017-04-17 10:17
zgadzam sie w stu procentach z tymi wypowiedziami niech zarząd i ich gonce( czyli kierownicy) pracuja na maszynach to zobacza jaka to ciezka praca bez picia i wolnej chwili , a my pracownicy fizyczni bedziemy stac i ich pilnowac do ostatniej minuty a na koncu za ,,dobra prace '' damy pochwale w postaci nagany jak to robi kierownik działu P1 a w koncu ich zwolnim bo przeciez ten zarzad nic innego nie umie jak poniewierac pracownikow i w pelni ich wykorzystac pozdrawiam pracownikow i nie pozwolcie sie tak wykorzystywac bo śmierc was do goni a oni i tak beda was mieli w [usunięte przez admina] 1 odpowiedz
anonim 2009-06-07 18:15 Szanowni Pracownicy Produkcji
W następny tygodniu zostanie wysłana w j. niemieckim opinia do kierownictwa firmy ALLIGATOR Ventilfabrik GmbH Pana Josefa Seidla na temat obecnej sytuacji Zakładu Stomil Nekla oraz polskiej kadry zarządzającej (zarząd i kierownictwo). Będzie w niej zawarty pogląd Pracowników Produkcyjnych na bardzo ważne dla Nas kwestie między innymi:
-Nasz pogląd na temat wprowadzenia nowego systemu płac jakim jest „akord grupowy”!!
-Nasze stanowisko na system nie płacenia godzin dniówkowych!!
-sposób traktowania Pracowników przez zarząd i kierownictwo!!
Prosimy o jak najwięcej opinii i komentarzy w serwisie gowork.pl adres do strony to : http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7965,0,0 Najbardziej sensowne i opisujące rzeczywisty obraz firmy zostaną wybrane i przetłumaczone na j. niemiecki. Opinie starajmy się wyrażać w sposób etyczny i cenzuralny, by pokazać że nie jesteśmy „prostakami”!! ,bo za takich uważa Nas kadra zarządzająca.
Drogi Pracowniku nie bądź obojętny od tego zależy twoja przyszłość w firmie!!
odpowiedz
anonim 2009-06-07 20:26 w firmie zarabiając 1000zł nie ma przyszłości odpowiedz
anonim 2009-06-07 21:11 A może dyrekcja nie wie co my myślimy o ich zachowaniu i braku kultury.... odpowiedz
anonim 2009-06-09 21:10 ktiss sami z siebie niewolnikow zrobiliscie dumny jestem z tego ze sie sam zwolnilem!!!!!!!! i sobie polepszylem a wy niemieliscie jaj a teraz co beczenie? odpowiedz
anonim 2009-06-10 18:24 ciekawe kiedy sie znowu szykuja zwolnienia a zwiazki jak zawsze nic odpowiedz
anonim 2009-06-10 23:58 zeby zrobic okna na antresoli wydali grube pieniądze, a teraz klamki od okien zabrali!! to po co te okna panie dyrektorze? odpowiedz
anonim 2009-06-11 00:02 trzymają nas jak w puszce przez 8 godz. 0 świeżego powietrza. w biurach klimatyzacja, ty zdychaj robolu!!!! odpowiedz
anonim 2009-06-11 11:40 żal jest osób,które już zwolniono,żal jest tych których jeczcze zwolniom,ale najbardziej jest żal nas, bo nadal będziemy traktowni tak jak zło konieczne( Dyrekcja i Kierownictwo zauważy nas tylko jak pójdzie z gośćmi z Niemiec-nawet wysili się na uśmiech i DZIEŃ DOBRY),w innych sytuacjach jesteśmy ,,niewidzialni". odpowiedz
anonim 2009-06-11 11:41 Związki zawodowe JAKIE chodzcie podpisac kolejne zwolnienia.haha odpowiedz
anonim 2009-06-11 14:30 Gdy byłem dzieckiem ojciec mnie wziął do czyszczenia szamba, gdy się za to zabrałem z ledwością powstrzymałem odruch wymiotny, odruch ten powraca i towarzyszy mi każdego dnia gdy staje w tej "FIRMIE"
Jeśli coś potrzebujesz załatwić napisz list do Św. Mikołaja, szybciej uzyskasz odpowiedz, na przełożonych nie ma co liczyć.
Nie polecam firmy nikomu, warunki panujące tam są nie ludzkie!!
odpowiedz
anonim 2009-06-16 12:25 Witam, piszecie o atmosferze panującej na dziale produkcji, a jak jest w biurowcu, bo moja znajoma chciała złożyć tam papiery. Wie ktoś może na ten temat???????Też jest tak źle?? odpowiedz
anonim 2009-06-16 17:53 stomil to jedna wielka ściema znależli sobie głupkow do roboty za pół darmo ale skoro ludzie na to pozwalaja /wszyscy tak tu piszecie a ciekawe czy robicie coś wogle żeby sobie polepszyć !!! odpowiedz
anonim 2009-06-16 18:01 a po drugie po co w tym zakładzie są zwiazki zawodowe informuja tylko o zwolnieniach i nic wiecej nic nie robia tylko podpisuja co im zarzad da i oni maja nas bronić kto jest w zwiazkach radze sie szybko wypisac bo te pare groszy co nam odciagaja to lepiej przekazać na inne rzeczy typu ; piwko czy czekoladka hehe odpowiedz
anonim 2009-06-16 22:40 Pytanie zasadnicze: Czy w biurowcu są jakie kol wiek wolne etaty?? Moim zdaniem NIE. Chyba, że ta twoja znajoma to jest od dyrektora. Atmosfera w biurowcu - każdy się teraz boi o swój stołek, bo jak wiadomo duży spadek produkcji. Więc w sytuacji kryzysowej będzie walczyć w desperacji o swoją( usunięte przez administratora ) Coś na ten temat wiem!! Pozdrawiam odpowiedz
Były pracownik 2009-07-09 17:24 Co do tej firmy a raczej syfu to brak słów i to co czytam wcale mnie nie dziwi.Pracowałem kiedyś w Stomilu jak jeszcze wszystko było w Środzie.Czasy kiedy Łoda był kierownikiem i to co się działo to wołało o pomstę do nieba.Widzę że teraz jest jeszcze gorzej.Już w
1
mysx 2017-04-25 16:12
Jakieś plotki znacie ? Coś ciekawego się dzieje?
3
gość 2017-05-11 17:37
Rambo jeżdzi na gape autobusem :D :D :D :D
1
Maniek 2017-05-21 13:08
Jest dużo pracy dookoła, za znacznie lepsze wynagrodzenie. Myślę nawet o ludziach w moim wieku 50+.
3
gość 2017-06-01 11:24
i znów się zaczyna jeżdzenie autobusem piekarnikiem :X
3
gość 2017-06-07 16:36
ładne te X lecie firmy w Nekli :P
2
Nick 2017-06-12 19:44
Warto odwiedzić muzeum techniki
2
Zmiana 2017-06-19 08:17
Stary chyba powinien zmienić doradzców, podpowiadają tylko pod siebie niestety, nic w ten sposób nie zmieni a zmiany są potrzebne..
13
gość 2017-06-30 11:14
Niedługo podwyżka od lipca :D
Kris 2017-07-24 19:34
wszyscy z tamtąd uciekają, nawet UKRy... dookoła pełno lepszych firm za lepszą kasę, szkoda sobie głowę nimi zawracać, ciagłe cisnienie a kasa beznadzieja, zarząd nic nie zmiena, niedługo sam na maszyny pójdzie..
9
xyms 2017-07-27 15:00
To skoro mamy tak narzekać to może wszyscy ucieknijmy. Wszędzie lepiej tam, gdzie nas nie ma....A prawda jest taka, że tylko tak się mówi! Ludzie z VW uciekają, a miało być tak kolorowo... U nas sądzę, że tragedii nie ma.
Miki 2017-07-27 20:34
Na VW sie nie kończy świat. Opuściłem stomil dobre pare lat temu i uwierz mi, nie dosyć ze zarabiam znacznie więcej (na dodatek bez stresu i w czystości) to jeszcze zdobyłem doświadczenie na NOWYCH!!! maszynach, a nie pracuje w VW. Nie bierzcie VW za przykład. Wystarczy tylko poszukać...teraz wszyscy biją się o pracownika. Kto nie ryzykuje nie pije szampana!
12
Akordeon 2017-07-27 21:18
Ten dziwacznie liczony akord jest głupi starasz sie a nigdy nie wiadomo ile dostaniesz na ręke. a jak nie ma akordu to jakieś grosze płacą. Opusciłem stomi i mam normalną stała pensjęlepszą niż tam w akordzie czasem i premia wpadnie robota spokojna czysta i kasa sie zgadza.
9
gość 2017-07-30 11:30
skoro uciekliście ze stomilu to w takim razie gdzie znależliście lepsze roboty?????????????????
td 2017-07-30 21:43
Ja teraz wózkiem jako magazynier, czysto cicho i lepsza pensja.
5
razo 2017-08-02 07:13
Powinien chyba zmienić przede wszystkim podejscie do ludzi, brakuje szacunku. Ludzie już się nie boją raczej sie potem smieją albo odchodzą
12
Edyta 2017-08-02 09:50
Możecie powiedzieć jak wygląda w firmie praca w dziale sprzedaży? Jakiś czas temu pojawiła się oferta pracy na Przedstawiciela Handlowego. Co trzeba wiedzieć przed przesłaniem CV?
1
50+ -latek 2017-08-07 20:04
A może za Ciebie jeszcze się podetrą co? Wystarczy poszukać! Wysyłasz CV i idziesz na rozmowę. Raz, drugi a może i więcej razy. Może Ci się trafi. Pozdrawiam Trauby.
gość 2017-08-08 10:50
Chyba TRAUMY :D
A ja pozdrawiam (P)Tornosy :P kiedyś robiłem tam :P
Radek 2017-08-10 07:17
Mozna zapytać czemu juz tam nie robisz?
gość 2017-08-10 10:36
Wiadomo ze poszło o zarobki rok temu dobre tam wypłały ale od tego roku odkąd ukraincy na akordzie drastycznie spadły wypłaty wiec inna robota sie znalazła
9
Dari 2017-08-13 11:23
aplto przysłowiowy syf kiła i mogiła dlatego ludzie uciekają a niskie zarobki i ukraińcy jeszcze temu sprzyjaja
16
ZAQWSX 2017-08-15 00:41
A mnie tu nie ma od pewnego czasu i sobie chwale pracę poza Ali.
16
wk 2017-08-18 23:24
Biednie ciągle cięcie kosztów do tego straszny hałas i smierdzi. A gora to fałszywy nerwus nic tylko krzyk. Brak poszanowania dla ludzi ciągle poniża ludzie ucieja stąt i to nie tylko robotnicy. Nikomu nie polecam takich koszmarów
23
kaska 2017-08-21 12:32
Po ile dawali podwyżki
Były 2017-08-25 05:44
Pracowałem tam i mogę powiedzieć z doswiadczenia że niestety ale warunki w tej firmie niszczą ludzi. Niech każdy kto chce tam pracować bardzo dobrze się zastanowi, jak dla mnie jak ktoś tam idzie to chyba jest w mega desperacji.
21
gość 2017-08-25 11:35
Ja tam nie narzekam tam :P zdaża sie dużo roboty mieć ale to normalnie jak wszędzie
no i podwyżka była o 1zł wiecej na h :P
andre 2017-08-25 17:47
1 zł na h, szok to 165 zł brutto na miesiąc ha ha naiwni zadowoleni a za odra rece zacieraja i się smieją ;)
17
gwrk 2017-08-27 10:41
Nikt tu nie narzeka, to tylko mówienie jak jest. Opinie opisujące realia a nie puste obietnice są ważne i przydatne.
12
Edyta 2017-08-28 10:17
@Były możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy w firmie? Pracy na jakim dziale/stanowisku dotyczy Twoja opinia? Rozumiem, że według Ciebie jest to ciężka praca. Co warto wiedzieć przed jej podjęciem?
B. 2017-08-28 20:27
Cięzka i to na wszystkich działach, pieniadze też słabe za taka pracę a o reszcie wystarczy poczytać.
18
glaca 2017-09-10 14:05
Dokładnie pracowałem tam jeszcze niedawno i potwierdzam wszystko. Warunki bardzo cięzkie i praca też to ludzie z tamtąd odchodzą, a nowych brakuje to braki zapychaja ukrainą a i tych coraz mniej chetnych. maszyny strasznie stare i sie psują a ty na akordzie i wypłata słaba. Pieniedzy brakuje na wszystko, a jak cos nie zrobione to potem tylko krzyki i pretensje, purpurowy wyzywa wszystkich a inni mu wtórują. Nie da sie normalnie tak pracować. Odczułem to na własnej skórze i ich nie polecam, wręcz odradzam.
12
pracownik 2017-09-10 18:30
gdzie Ci dali 1zł ? ciekawe bo było trochę mniej
5
Zorientowany 2017-09-16 01:10
Stomil Poznań nie zatrudnia Ukraińców. Syf jest i to fakt bo sadze się pulą i są wszędzie.
Odwarzalnia to czysty grobowiec.
Wypłaty są na czarnym końcu ogona Poznania. I zaczynają się od 1600 zł na stanowiskach operatorów maszyn. I kończą się na 2350 zł netto na stanowiskach sterowniczych i bardzbardzo odpowiedzialnych. 8h 5 dni. Sobota 75%, niedziela 100% + 100 zł brutto. Premia, jak bym ją kiedyś widział to 150 zł brutto.
Stawki godzinie brutto to:
Mikserowy 15 - 16 zł przy umowie na stałe.
Walcownik 15 - 17,50 zł przy umowie na stałe.
Kilka osób z racji ilości uprawnień i zdolności ma stawkę 20 - 21 zł. Gdzie w podobnych zakładach za ich wiedzę i zdolności figuruje stawka 28 - 34 zł.
Prosty przykład sterowniczy na Walcowni.
Stomil - 21 zł
Firestone Wolsztyn 28 zł
Bridgestone 34 zł
Jest to bardzo odpowiedzialne stanowisko.
Kolejny przykład to kalandrzysta i kolejny wstyd
Stomil - 21 zł
Firestone Wolsztyn - 26 zł
Bridgestone - 31 zł.
To terz jest bardzo odpowiedzialne stanowisko.
Kolejny przykład to Mikserowy.
Stomil - 15 - 16 zł
Firestone Wolsztyn - 19 - 22 zł
Bridgestone- 18 - 25 zł. (Nie oficjalnie)
To jest porażka dla Stomila.

Należy wspomnieć że Stomil posiada najstarszy park maszyn i bardzo okrojoną załogę na stanowiskach, często słabo wyszkoloną i jest to bardzo brudny zakład.
Kadra wydziałowa to kilku mistrzów, 1 kierownik, 1 dyrektor na cały zakład. I niezrównowarzony psychicznie preses , wywołujący swoim zachowaniem u niektórych obrzydzenie do zakłamania i składania obietnic bez pokrycia jak to typowy kaszub w poznaniu.

Cała branża gumowa to przemysł ciężki i zaliczany do bardzo szkodliwych, podobny do górnictwa.

Stomil przy tak niskich zarobkach i przy starzejącej się załodze posiadającej duże doświadczenie oraz braku nowych, chcących pracować, pracowników, jest skazany na samozagładę w ciągu najbliższych kilku miesięcy. Przestarzała technologia i dawno zakurzony dział technologiczny dopełnią dzieła.
Tyle jeśli chodzi o Stomil Poznań przy ul. Starołęckiej.
10
hollyas 2017-09-17 20:18
To jest temat o Alligator Polska (kiedyś Stomil w Środzie Wlkp. a później w Nekli), a nie o Stomil'u Poznań. To dwie zupełnie różne firmy (aczkolwiek w wielu kwestiach podobne).
Rysiek 2017-09-17 20:30
Nekla największa bida...
6
Zostaw swoją opinię o Stomil - Nekla
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil