brak logo

Stomil

Nekla

Opinie o Stomil

bareja 2016-05-08 17:15:34
ano - alligator nekla to firma nic nie warta , wypłaty od wielu wielu lat stoją tam w miejscu :P ! - to można by rzec firma dla ludzi , którzy :
rozwijać sie nie chcą, ,
są na utrzymaniu np. rodziców , żony itp (którzy to mają większy dochód niż ten w alligatorze w nekli) ,
nie mają dzieci , bo z tą pensją nie było by ich stać na ich utrzymanie .!
albo są po prostu już za starzy aby po odejśćiu gdziekolwiek znaleźć pracę :):(
albo....- mają tam pozałatwiane dobrze płatne stanowiska, przez znajomośći rodziny, kontakty itp itd... :P:) - bo uczciwie to w tej firmie niczego człek sie nie dorobi - no niestety realia takie są!
90% ludzi z tej firmy spełnia przynajmniej jedno z 5-ciu powyższych FAKTÓW
TAK !!!!! - takie są fakty w tej firmie
klaudia00 2016-05-09 16:34:36
Witam. Czy ktoś może wie jak się ubrać w pierwszy dzień pracy do ALIGATOR NEKLA? Jakiś strój obowiązuje. Jakie buty?
1
misia 2016-05-10 10:21:58
klaudia00' a nie pytałaś czy mają jakis dresskod czy nie? Zależy może też na jakie stanwoisko aplikowałaś jak to praca biurowa to raczej elagancko i schludnie
klaudia00 2016-05-10 11:40:52
No niestety nie pytałam. Kontroler jakości.
ormo 2016-05-10 12:25:15
holera !!!!!!
tych kontrolerów jest już więcej niż pracowników w tym zakładzie - kto na nich zarobi ?!
julian 2016-05-10 12:27:17
Ja robie w kontroli w tej firmie alligator nekla to po paru latach przepracowanych mam 1600, kiedyś nawet dobijałem do 1800zł netto , choć to też tam ta pensja od układów zależy , niektóre osoby mają 1400-1500 netto , a inne 100-200zł więcej.
klaudia00 2016-05-10 15:11:32
julian, to jaki strój obowiązuje i jakie buty? Muszę mieć swoje czy mi dadzą ?
pracownik 2016-05-11 08:54:24
buty i kitel Ci dadzą . spodnie i koszulka dowolne. chyba że dostaniesz firmową w razie audytu
dasa 2016-05-16 17:00:54
W aligatorze w nekli nie dadzą zarobić robolowi choćby nie wiem co !!!! - tam kase bierze kto inny , kupują służbowe auta, modernizują bióra , firma szybko nie upadne, ale to co teraz zostało z dawnego stomilu to już tylko resztki :(, starzy pracownicy jakoś to ciągną , ale gdy odejdą - za kilka lat to będzie krucho, bo młodzi za takie grosze do roboty nie przyjdą (albo rotacja będzie duża i nikt nie zdąży sie nauczyć i już sie zwolni) :(:)
Wtedy to oczy zarządowi sie otworzą i albo zaczną normalnie robotniką na produkcji płacić aby godziwie żyć szło (np. zniesienie akordu i wprowadzenie normalnej płacy godzinowej) albo..... zarząd zdejmie ładne fatałaszki i sami zaczną tyrać na maszynach !!! :P:)
skat 2016-05-22 14:34:12
Wie ktoś kiedy zostanie zlikwidowany ten akord grupowy na produkcji?
Przecież za te wypłaty żyć sie normalnie nie da ?!!!! - ciekawe co by biurowi zrobili jak by tyle co robole dostawali? (na waciki by nie mieli :):)):P
Za soboty nadgodziny jak bylim to zapłacili mi 90zł brutto! - śmiech na sali ! - nigdy już nadgodzin w tej firmie , moj koleżanka dostała.... 88,5 brutto za sobote!!!! - ale jaja - toż to kpina! Tak sie zarabia na produkcji!
obestr 2016-05-22 14:39:31
Nom zgadzam sie z powyższym - bardzo nierówno płacą w tym aligatorze nekla :( np. pracownica w kontroli która pracuje bezwysiłkowo, ma 1600 netto , a robol na produkcji tyle samo , a hapie jak osioł ! - gdzie tu logika! - powinni wprowadzić jakąś premie od "ciężkośći wykonywanej pracy" np 400-500zł dodatkowo wszystkim fizycznym na produkcji , a kontrola itp niech se mają 1600 netto kto im broni ! Albo powinni wprowadzić coś takiego @ płaca zależna od stanowiska pracy - i tak. np. pracownicy którzy pracują ciężko mają np 500zł więcej , pracownicy którzy robią na produkcji ale też fizycznie-lżej - mają np 200-300zł dodatkowo, a np kontrola i inne stanowiska biurowo-produkcyjne - płaca bez zmian - tyle i krótko!
kaserring 2016-05-22 14:40:46
CZY PANI BHP ZE STOMILU W NEKLI @rockbaby z pewnego portalu dla singli JEST JESZCZE WOLNA !???? :P
orgietka bhp 2016-05-22 14:45:24
oo<<-o<-< ale porno :( :P!

To forum o zakładach - prosze dodawać opinie/sugestio o firmie , a nie jakieś sprośne teksty nie na temat !:P
sokmil 2016-05-22 14:46:52
Opinie o zakładach... - prosze bardzo!:
Stomil/aligator nekla to lipa :P: !
jest opinia- jest ! :P::P)
yeti 2016-05-29 20:07:40
Niedługo w nekli ruszy sie robota , przybywa zakładów produkcyjnych (ricor , astra) ale to dopiero początek , początek końca hegemoni matex-aligator nekla BO - kolejni inwestorzy już pukają do drzwi nekli! będzie coraz więcej firm , ponad 40ha jest gotowe dla nich ! , także albo podwyżki i to spore w najbliższym czasie , albo...... baju baj aligator traci pracowników , i to dobrze wykwalifikowanych!
Ludzi wyuczyliśćie a teraz kopną was .... wiecie gdzie! i będzie pustka na maszynach !
1
nie jestem robotem 2016-05-29 20:11:35
@up
dokładnie , może wreszcie coś sie ruszy , bo ciągle te same pensje w aligator nekla :( ledwo 1300-1500 netto i hapiemy na maszynach co sił :( - żeby to jeszcze ta nasza praca miała odzwierciedlenie w wypłacie (więcej pracujemy-więcej zarabiamy) a tu nic nie ważne ile sie robi to tyle samo sie zarobi, czyli wniosek jeden- trza przychodzić do roboty, i robić tak aby sie nie narobić ,a nie zarobić , ale coś zarobić wogóle ! - tak po prostu swoje zrobić nie ważne ile , bo i tak nie płacom i tak i w siną dal!
guco 2016-06-02 12:15:36
Na hali w aligator nekla coraz cieplej , a biurowi i zarząd oraz bhp-owczyni nic sobie z tego nie robią , już ponad 31 stopni na hali mamy :( - a oni w biurach chłodnych sie pozamykali i nawet do pracownika na hale nie wyjdą , lub szybko i myk do chłodnego biura :) - a co z pracownikami???? mają zdychać przy maszynach?!!!!
ogcju 2016-06-02 12:17:25
@up - racja - proponuje zamiane eksperymentalną : kilku z biura na maszyny a kilku pracowników do biór - ciekawe kto szybciej wymięknie! :) hahaha! :):P - a przy maszynach nawet do 50stopni mamy..... - hihihi
1
hooooooo 2016-06-03 09:48:55
Obecnie aligator nekla poszukuje (świeże oferty):
-operatorów automatów tokarskich (dział p2-płaca 1600-1700 netto)
-elektryka (płaca 1600 netto na początek , a potem jak okaże sie ,że więcej potrafi to podwyżka)
-mechaników (płaca podobnie - 1700-1800 netto)
-technologa (płaca 2800 netto na początek)
-księową (płaca 3500 netto na początek)

także zarobki szału nie robią :(
kokoro 2016-06-05 19:25:51
wie ktoś kiedy w aligatorze nekla nauczą sie wreszcie płacić pracowniką ?
ukac 2016-06-14 17:20:57
ostatnio ratują sie ukraińcami :):P! - śmieh na sali !
a biura modernizują (nowe sale konferencyjne, powiększenia biur, projektory, komputery, zamki szyfrowe do ważniejszych biur, aneksy kuchenne, magazynki napojów dla biurowych itp itd) - a ja sie pytam CO DLA PRACOWNIKÓW ????!!!! - nic?! - to róbcie se sami!
was 2016-06-18 21:37:21
ma byc zalożona kamera w kontroli na górze.
zonk 2016-06-26 20:01:04
na górze jest kontrola?
koci 2016-06-26 20:02:26
nie martwcie się! - od lipca podwyżki!!!! (tylko ciekawe jak to sie ma do waszego akordu grupowego?) - pewno nijak! :(
gruszka 2016-06-28 10:09:02
a te podwyżki to dotyczą u was wszystkich pracowników i stanowisk czy tylko wybranych posad? w sumie to ja i tak chcę tylko załapać się do was na praktyki studenckie skoro dajecie ale jednak wolałabym się dowiedzieć wszystkiego. jak na PoznaŃ super działacie
cdfgh 2016-06-29 18:11:09
hej mysle aktualnie nad praca u nich jako operator maszyn w Poznaniu wymagane jest wykształcenie zawodowe, mile widziane średnie zapał i energia w działaniu, umiejętność współpracy w zespole, sumienność przy wykonywaniu powierzonych zadań mile widziane doświadczenie w pracy przy produkcji
jhjjhjh 2016-07-04 20:26:20
@up - tu jest wątek o "firmie" ALLIGATOR - NEKLA !!!!!!!!! (DAWNY STOMIL ŚRODA WLKP.) !!!- a nie stomil poznań !!!!
1
jhjjhjh 2016-07-04 20:26:37
@up - tu jest wątek o "firmie" ALLIGATOR - NEKLA !!!!!!!!! (DAWNY STOMIL ŚRODA WLKP.) !!!- a nie stomil poznań !!!!
1
moto 2016-07-04 20:49:40
a to jest to samo co ALLIGATOR Polska Sp. z o.o. ? bon już się całkowiecie przyznam w tym się pogubiłam, to tas firma działa od 1920 roku? odpiszcie.
champ 2016-07-08 22:06:36
Sumienność przy wykonywaniu powierzonych zadań i mile widziane doświadczenie w pracy przy produkcji nie stanowi dziwnego wymogu do spełnienia, bo przecież zarobki mają tutaj adekwatne do powierzanych obowiązków. Wiadomo czy operatora maszyn ostatnio szukali? Pozdrawiam
mic 2016-07-11 10:51:27
Ja odpowiem normalnie @champ poszukują operatora maszyn aktualnie i przyjmują też na praktyki studenckie ale nie wiem czy to Cię interesuje
zibi 2016-07-14 15:02:10
30 minut na deszczu, bo kontrola trzeźwości,traktujecie nas jak bydło,ciekawe czy ktoś z biurowca o 16;00 dmuchał,taki rzeczy tylko w Alligatorze-Nekla
2
ala 2016-07-14 15:08:24
ja uważam że w każdej firmie takie kontrole często urzędowo powinny być. i skoro tutaj są to bardzo chętnie przyjdę do was na studenckie praktyki jak już oferujecie - one już się przyoadkiem w czerwcu jednak nie zaczęły?
jghjjh 2016-07-21 14:35:05
ALIGATOR NEKLA TO NIE TO SAMO CO STOMIL POZNAŃ JAK CO NIEKTÓRZY TU PISZĄ i wprowadzją w błąd i zamieszanie w opiniach - tu dyskutujemy na temat aligator-nekla (kołhoz-ruski cyrk) :P!!!!!
1
gość 2016-07-21 14:37:19
Chętnie bym się załapał na tego operatora maszyn @ala, ale może pojawią się inne oferty pracy teraz? Dzięki
up 2016-07-27 11:22:30
@up
ale chodzi ci o operatora maszyn w NEKLI w ALIGATORZE ?!!!!??? - bo zaczyna sie tu robić młyn - wątek jest o aligatorze nekla, a piszą ci ze stomil poznań ! - a to nie to samo! - inna bajka!
1
Walkny 2016-07-27 13:23:38
Wiesz co, zaczyna sie robić młyn, bo kiedyś ktoś się tutaj pomylił co do firmy i jakoś się wątek rozdwoił, ale teraz to już nie ma znaczenia w ogóle,
olaaaa 2016-08-10 10:36:41
Witam. Czy orientuje sie ktos czy potrzebuja do pracy w Aligatorze Nekla kobiety w młodym wieku?
1
romek 2016-08-10 10:37:48
Branża zbrojeniowa rzeczywiści jest dość skomplikowana, ale zobacz, że i tak zawsze się do nich załapać, chociaż na krótki etat. Doświadczeine u nich zdobyte jest dość cenne, a to czasem jest ważniejsze niż wysokość zarobków jakie się dostaje za pracę.
ktio 2016-08-10 20:00:21
a co byś chciała robić...? - może w biurze? - nieeeeeeeeee! - tam już dsyć darmozjadów
Ale na produkcje, albo do współpracy z ukraińcami przy maszynach zapraszamy ! - satysfakcja gwarantowana!!!! :P:):!
1
kakak 2016-08-10 21:11:16
a na produkcji jako Polka to jakie pieniadze dostanę? słyszałam plotki że bywa atrakcyjnie finansowo.
kokcij 2016-08-11 19:57:47
na produkcji to zależy gdzie trafisz kochaniutka :(:) - możesz mieć 1300-1400 netto , a możesz mieć ponad 2000zł - ale generalnie produkcyjni jakoś super tam nie zarabiają - w kontroli ewentualnie sił sprubuj -1600-1700 zł :) nawet, ale na początek pewno mniej - ale praca lekka , cisza, spokój , nie ma smrodu i jest chłodno - klima chodzi!, poza tym na "wężach" czy na montażu zaworka i wkładki sprężynkowej - działy p3 i p4 - też idzie jako tako zarobić te 1700 - a tam też robota lekka i w miare cicho jest. - najgorzej jest na gumie (cirkomaty, prasy wulkanizacyjne, welten ) - nie tam nie !
1
ampa 2016-08-11 20:00:28
A jak tam nasza kochana pani bhpowczyni ? - jeszcze romansuje z tym technologiem z gumy?
No wreszcie cośik znalazła jakiegoś lubego ! - ciekawe jak długo pochodzą!? Widać ogłoszenie się w internecie przyniosło skutek! - B-R-A-W-O ! - trzymamy kciuki może i dzieci z tego będom ????:)!
2
fdghj 2016-08-11 23:23:51
czytam tutaj opienie i mignęła mi pensja przed oczami - jeśli to prawda jest to naprawde załamka żeby tyle zarabiać. Nie ma żadnych szans żeby być samodzielnym i samowystarczalnyn za taką kwotę niestety. No ale chyba takie mamy czasy. Dodam niestety
puma 2016-08-18 19:21:36
Nasza ukochana bhp-owczyni już wkrotce do nas wróci!! – niestety kończa się wspaniałe wakacje na które udała się z jedynym zauroczonym jej dyskusyjnymi wdziękami ukochanym i które skrupulatnie dokumentowała na swoim profilu spolecznościowym. Czekamy z niecierpliwością!
3
miguel 2016-08-18 20:47:21
fdhgj to ile ta pensja niby wynosi się się tak użytkowniku przeraziłeś? i przede wszystkim na jakim stanowisku, chce wiedzieć bo zamierzam żony cv wysłać do was
kiu 2016-08-22 10:51:52
@up
było pisane nieco wyżej - czytaj
co do cv żony - to TAK! - wielu pracowników pracujących w aligator nekla już swe żony/narzeczone tu powtryniało, a nawet całe rodziny robią !:P:) - także zapraszamy twą żonke także!
misiek 2016-08-22 12:32:57
wydaje mi się, że u nich jest dobra oferta jako Główny Technolog ds. węży przemysłowych i hydraulicznych i na pewno tu są podwyżki też możliwe, bo napisali, ze jest dobra ścieżka awansu tak naprawde no i to się bardzo opłaca.
robot 2016-08-26 12:21:24
@up
nie pisz głupot !:) - prędzej wylecisz na pysk niż awansujesz - no chyba ,że masz wtyki , znajomośći i umiesz dobrze "w dupsko włazić!" bo inaczej to kaputt!:( - bierz przykład z bhpowczyni !:P:) - najpierw na gumie , potem awansik na bhpowca , a teraz już niedługo ślub z bogatym technologiem! - można - można!:P:)
cdfgh 2016-08-26 16:59:31
@misiek ale teraz już niestety takiej oferty pracy od nich nie ma..musisz czekać na jakieś nowe tylko
Zostaw swoją opinię o Stomil - Nekla
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil