Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stomil

Pracowałeś w firmie Stomil i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
qqq - 2015-12-10 13:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [qqq - 2015-12-10 13:29:26]:
lepiej siedzieć i nic nie robić za dobrą kasę, niż tak jak ty nieudaczniku niedouczony z produkcji.
zdjecie uzytkownika
33232 - 2015-12-12 23:27:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć wszystkim, przegladlem ostatnio storny w internecie i natkanlem sie na oferte pracy od firmy Stomil Sanok Dystrybucja Sp. z o.o. na informatyka w Poznaniu
zdjecie uzytkownika
stomilowiec - 2015-12-18 15:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mikołaj - 2015-12-05 18:50:13]:
jaki zakład pracy taka inteligencja pracująca. wykształciuch bez kultury. dobrze mówią że wykształcenie nie daje rozumu , a i z domu rodzinnego też pewnie nie wyniosłeś ani kultury , ani szacunku do drugiego człowieka. żal mi ciebie synek
zdjecie uzytkownika
Piwnik Ponury - 2015-12-19 14:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

Pracowałem 9 lat w Stomilu SA Bydgoszcz i oprócz utraty zdrowia nic specjalnego człowiek się nie dorobił. Zakład jest sterowany odgórnie i w zależności od wyniku wyborów do sejmu zmiena się prezes, a potem ten prezes wciąga swoich. Oczywiście zaczyna się remont bura dla prezesa. Potem dla świętego spokoju prezes daje podwyżkę szefom związków zawodowych, a na terenie Stomilu działją trzy. To już oddzielna patologia. Taki szef dostaje 2500 tys netto (w 2013), przychodzi raz w tygodniu do pracy na fikcyjnym stanowisku, albo wcale i udaje, że walczy o pracowników. Potem cała administracja w biurowcu - po cichu w biurach dostają podwyżki w zależności od stopnia lizusostwa z nowymi prezesami itd. Produkcja to w większości archaiczne metody i maszyny sprzed 90 lat. Jedynie P-2 jest najnowocześniejsze. Pracownicy ogólnie już starej daty i są zmuszani do coraz większych norm pracy, zarobki niewiele większe od kasy na supermarkecie, albo i mniejsze. Nowy dyrektor bez doświadczenia zastraszył produkcje swoimi głupimi zarządzeniami i wymaganiami, niadekwatnymi do płac zwykłych pracowników, a jego pensja jest kilkukrotnie większa + wycieczki służbowe + diety. Co do hal i budynków to bez przerwy się wszystko sypie i wali, co wymaga zatrudnienie tzw. firmy zewnętrznej w drodze "przetargu" - tutaj oczywiście wchodzą w grę układziki i łapówki. Stomil ma własne ujęcie wody i często pękają rury z powodu niestabilnego gruntu, zimą jest masakra, bo jest mnóstwo lodu i można złamać nogę. Ochrona obiektu to farsa, "piaskowe dziadki" za 6 zł na godzine nie są w stanie poradzić sobie z zuchfałymi kradzieżami (złomu, miedzi, silników). Stomil produkuje bardzo często buble i są częste zwroty, a to z powodu oszczędności na surowcach. Ogólnie to ten dziadowski zakład żyje ze sprzedaży maszym za grosze, działek i wynajmu pomieszczeń. Niegospodarność rodem z filmów Barei, a cwaniaki z układzików i partyniactwa zarabiają kokosy. Szkoda czasu na ten zakład - w końcu to i tak się sam rozleci ze starości. Jeszcze jedno - wszystkie grunty , budynki i maszyny są zastawione w banku, a biurowiec wzięty w lizing - także prędzej banki upomną się o swoje niż ząb czasu.
zdjecie uzytkownika
Biurwowiec - 2015-12-19 14:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)

U zbiegu ulic Toruńskiej i Spornej mieści się podtatusiały zakład o nazwie Stomil. O 6 rano panie i panowie z biurowca śpieszą czym prędzej aby wypić kawkę i się zdefekować. Zapach kawy i kupy roznosi się po korytarzach niczym lekka i puszysta bryza morska. Komu zrobić laskę, aby popaść w łaskę zastanawiają się panowie i panie. Cieć z biurowca dokarmia dachowca i zastanawia się jak tu drapnąć rolkę papieru toaletowego jakże niezbędnego. Drzwi skrzypią niczym w 13 posterunku. Reszta jest milczeniem, podtatusiały zakład i przechowywalnia komunistycznych mumi do ciepłej emeryturki, kapusta itp. historyczne gady i wazeliniarze. Truchło i gazy brrrr....
zdjecie uzytkownika
kupek - 2015-12-19 18:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stomil siła kupy od lat.he he
zdjecie uzytkownika
mareczek - 2015-12-31 14:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@biurwowiec mnie bardziej interesuje oferta na informatyka. Kawa jest nieistotna, bo ważne, że zapewniona jest umowa o pracę. Stabilne zatrudnienie jest zawsze cenione.
zdjecie uzytkownika
monika - 2016-01-01 19:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O to już po ptakach, to ja mam wygrać kasting na informatyka.
zdjecie uzytkownika
nauka - 2016-01-03 14:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To powodzenia @monika, choć to pewnie nie będzie łatwe. Sporo osób na pewno wysłało CV, patrząc na treść oferty na informatyka, wcale się nie dziwię. :)
zdjecie uzytkownika
zomo - 2016-01-08 12:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
my tu gadu gadu , a w ZAKŁADZIE STOMIL W NEKLI BRAKUJE RĄK DO PRACY !!!!!!!!!!
obecnie potrzeba:
operatorów aut tokarskich - płaca 2300zł brutto - 1660 netto - 5 osób
operatorów urz obrubki gumy - płaca 2100 brutto - 1520 netto - 6 osób
pracownika galwanizeri - płaca 2300zł brutto - 1660 netto - 1 osoba

także podania do rąk i śmigać do kadr , lub do mejla ! :P:)
zdjecie uzytkownika
jano - 2016-01-08 15:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, no właśnie widziałem, że trochę ofert się pojawiło @zomo, m.in. też na samodzielnego specjalistę do spraw ekonomicznych w bydgoszczy, poza tym fajne warunki finansowe
zdjecie uzytkownika
kaczan - 2016-01-09 11:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ha, ha. To już jest zozstrzygnięte kto ma zostać tym "samodzielnym specjalistom" w Bydgoszczy. Ten cały kasting to przykrywka do gry znaczonymi kartami.
zdjecie uzytkownika
foks - 2016-01-10 19:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że Stomil aktualnie nie poszukuje nowych pracowników, jakoś nie mogę nic znaleźć. Może jednak ktoś wie, gdzie są takie oferty albo słyszał, ze beda kogos poszukiwać?
zdjecie uzytkownika
fazi - 2016-01-10 20:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To się zapytaj w kadrach na Spornej.
zdjecie uzytkownika
hollyas - 2016-01-11 20:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaczan - 2016-01-09 11:19:34]:
Ludzie, ja mam pytanie; co ma w obecnych czasach wspólnego (oprócz gumy) Stomil Bydgoszcz, ze Stomilem (a w sumie to Alligatorem) Nekla? Przesuńcie sobie stronę na górę i tam jak wół jest napisane "Stomil - Nekla". To są różne firmy, które ze sobą nawet raczej nie współpracują. Tak więc Bydgoszczanie wpiszcie w google "gowork stomil Bydgoszcz" i piszczcie o nim w temacie jego dotyczącym, bo wprowadzacie ludzi w błąd. Nie twierdzę, że w Nekli jest lepiej lub gorzej, ale jak ktoś tu trafia, jako "czytelnik" to może się pogubić.
Dziękuję za uwagę.;)
zdjecie uzytkownika
wakat - 2016-01-12 17:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jest wakat na stanowisko dyrektora d/s finansowych w Stomil, ruszać szturmem na Toruńską.
zdjecie uzytkownika
żaba67 - 2016-01-13 12:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wakat proszę podaj namiary na to ogłoszenie jeśli możesz. ciekawe jakioe wymagania trzeba spełnić żeby się dostać. kierownictwo finansowe w tak znanej firmie to pierwsza liga i pewnie łatwo nie będzie
zdjecie uzytkownika
oleś - 2016-01-24 20:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@żaba67 szkoda, że Stomil nie wrzuca tutaj ofert, mieliby więcej zainteresowania. Dykreot ds. finansowych to może być dobra fucha, ale ile trzeba mieć wiedzy i doświadczenia..
zdjecie uzytkownika
oferta - 2016-01-26 11:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tymczasem... - w nekli potrzeba:
-elektryków
-mechaników
-nastawiaczy na gumie
-operatorów na gumie
-operatorów na aut tokarskie
-księgową
-koordynatora ds jakośći


ludie -!!! do pracy rodacy!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mirek - 2016-01-26 12:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
okej do pracy .ale za ile .za 1500 to niech sami sobie robia.
zdjecie uzytkownika
mic - 2016-02-01 14:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a malo jest takich zakładow ktore tyle płaca i ludzie pracuja? chyba jeszcze nie odczułej biedy @mirek,tu przynajmniej jest umowa o pracę teraz szukają przedstawiciela na terenie śląska
zdjecie uzytkownika
mirosław - 2016-02-01 20:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no np taki "operatorów na aut tokarskie" - 1600 netto
a taki "-operatorów na gumie" ... - 1500 netto - trafiłeś ! :)
a wypłaty nastawiaczy ale takich z wieloletnim stażem to różnie ale generalnie od 2000 do 3300 netto , ale na początek pewno mniej.... :( - ale tu już trza sie wykazywać
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-03 16:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to czyli prosta sparawa, jak masz staż i doswiadczenie to bardzo się opłaca taka praca, też jest obecnie oferta jako Przedstawiciel Handlowy ds. Sprzedaży Maszyn Rolniczych.
zdjecie uzytkownika
LOLO ! - 2016-02-05 15:44:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nas teraz orżneli na wypłacie ( alligator nekla) - roboty od diabła, maszyn od diabła , a wypłata najniższa od pół roku ! :P! - niższa o 400-500zł niż poprzednie pensje !
Aha... :( - trza zabawe karnawałową opłacić było w hotelu..... :( - no cóż - w takim razie JAKA PŁACA TAKA PRACA !:P

pozdr dla wszystkich siedzących w tym syfie w nekli !
zdjecie uzytkownika
obi - 2016-02-07 11:59:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No - fakt - w aligatorze/stomilu w nekli w tym miesiącu ładnie pojehali z wypłatami (w dół) - mam(Y) nadzieje ,że kiedyś wypłaty w tym zakładzie osiągną półapy godne godnego życia..... , bo narazie to stoją w miejscu od ponad 6-ciu lat (ta sama pensja mimo inflacji i podwyżek corocznych, ponadto ceny życia też rosną) więc......? JAK TU ŻYĆ !
zdjecie uzytkownika
stah - 2016-02-10 16:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze jak tak będą płacić w tej nekli w alligatorze , bo obecnie płacą tam jak dzieciaką po 1300-1600zł netto , a tu panie i panowie żonaci dzieciaci (1-2 dziecko) i jak mamy za tyle wyżyć?
Mam nadzieje ,że dyrekcja weźmie se to do serca i dorzuci jakieś "wyrównanie" z 400-500zł netto do tej ostatniej wypłaty!? , bo w przeciwnym razie produkcja może ostro pujść w duł :( - i to największa będzie strata dla ZARZĄDU a nie dla roboli :):P
zdjecie uzytkownika
kobold - 2016-02-10 16:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co jak co wypłaty swoją drogą , ale taka firma jak aligator nekla nigdy nie upadnie , bo wiara robi za 300-350 euro miesięcznie, to dla szwaba zajdlera "kura znosząca złote jaja" - będzie istnieć jeszcze setki lat !
ALE .... prędzej bez remontów to sie to wszystko tam rozleci.
zdjecie uzytkownika
zoha - 2016-02-11 18:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czemu nie było premi w tym miesiącu ?!!!!! (aligator nekla)
zdjecie uzytkownika
wezuwiusz - 2016-02-13 14:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
das Fehlen einer entspannten Atmosphäre in der Anlage und niedrige Löhne !!!!
u-booty już popłyneły na wyspy :)
zdjecie uzytkownika
niewiecie - 2016-02-13 14:33:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy wiecie ale stomil/aligator w NEKLI zatrudnia dodatkowe osoby do selekcji zaworów przez AGENCJE PRACY ( I PLACI IM polowe stawki!):P:)
Ponadto obcokrajowcy też w nekli sie pojawiają w robocie.....?
Co jest!? - czyżby polacy poszli po rozumy do głów i odhciało im sie pracy za 300 euro ?/ miesięcznie

pozatym śmieszne jest jak robol zapieprza na wielu ciężkich maszynach , a dostaje tyle co dziewuszka z kontroli przecierająca ramki itp
zdjecie uzytkownika
wur - 2016-02-21 18:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CZY BĘDZIE WYRÓWNANIE DO OSTATNICH WYPŁAT ?????
BO PREMI NIE BYŁO A PRODUKCJI FUL POSZŁO BEZ REKLAMACJI !????
zdjecie uzytkownika
kocur - 2016-03-08 12:14:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PO ILE NA ZAJĄCZKA W TYM ROKU ????!!!!
zdjecie uzytkownika
hi hi - 2016-03-08 13:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po dwa jajka na zajaczka...
zdjecie uzytkownika
czmyhor - 2016-03-13 21:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po dwa jaja i po baranku z masła !:P
zdjecie uzytkownika
=) - 2016-03-15 11:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dalszym ciągu czymają osoby z agenicji pracy a dla pracowika co mam umowe zaraz mie bedzie pracy na selekcji. ja sie pytam po ch* ich czymać?
zdjecie uzytkownika
^^ - 2016-03-17 15:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam pojawily sie wolne wakaty w aligatorze Nekla niby na pup piszą 2100 brutto ale na rozmowie niby zarobki zależne od akordu??? jak to w końcu jest ile tak na prawdę się zarobi????
zdjecie uzytkownika
krasss - 2016-03-17 19:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@up
Zależy gdzie - jak na gumie na "wysokiej starej hali" - to słabo się ogólnie wychodzi , ale np na nowej hali na dziale "berlin" - idzie 2000-2100 netto mieć (3050 brutto) :):P
zdjecie uzytkownika
kontrola - 2016-03-17 20:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a np u nas w kontroli jest tylko 1400-1500 netto :( - zależy od miesiąca - praktycznie goła pensja tylko :(:P
zdjecie uzytkownika
jukatan - 2016-03-17 20:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [^^ - 2016-03-17 15:07:45]:
zależy gdzie sie trafi , bo ten akord to ogólnie pic na wode taki - tak se oni to wymyślili tylko - jak źle sie trafi to jest 1400 netto, ale jak dobrze to 2000-2100 netto, na montażu zaworków na górze (dział p3-p4)jest 1500-1700 netto dobra fucha dla babeczek - lekka niestresująca, ale 3 zmiany :( , i latem okropnie duszno tam jest
zdjecie uzytkownika
ZAJĄC - 2016-03-21 19:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze nie wywiesili po ile "na zajączka" :( - mamy nadzieję ,że deczko więcej niż w poprzednim roku będzie (czyt minimum 250 netto)??? wszak inflacja rośnie, produkty i koszty życia drożeją....
zdjecie uzytkownika
bogdan - 2016-03-22 15:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
GDY NA ŚWIĘTA ŚWIECI SŁOŃCE - CIESZĄ SIĘ ZAJĄCE ! , ALIGATOR JE ZAJADA I Z WYPŁATY WAS OKRADA ! :P :)

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt wielkanocnych, smacznego jajka , bogatego zajączka życzy:
Aligator Polska - NEKLA
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-22 15:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ZAJĄC - 2016-03-21 19:23:58]:
po co dają na święta jak w kwietniu z pensji odbiorą. na legalu w kadrach już od gwiazdki o tym mówią , cały socjal dają pod gruszę ( a i tak od kilku lat nie zmieniają stawki) /, a to co na święta to tylko zaliczka odciągana w następnym miesiącu. w tym roku to nawet nie płacą pod gruszę bo ludzie przyszli z urlopów a pieniędzy jeszcze nie zapłacili. będą płacić z odsetkami? dawno nikt nie kontrolował zakładu? wszystkim aligatorkom wesołych świąt.
zdjecie uzytkownika
iza - 2016-04-08 22:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy stomil zawsze daje umowę o pracę bo tak ma Operator Maszyn
zdjecie uzytkownika
tak - 2016-04-21 12:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak - zawsze!
zdjecie uzytkownika
rajoc - 2016-04-24 18:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@up
Racja - niech najpierw porządek w zakładzie zaprowadzi! np.
-duchota wszędzie , okna i okna w dachu pozamykane !
-wszędzie brudno , śmierdzi,
-nic nie robi w celu ograniczenia hałasu
-brak napojów chlodzących np. zimny sok (a na halach latem do 38stopni , przy maszynach jeszcze cieplej - już teraz na hali jest ponad 27 stopni !!!!!! a gdzie tu latem!?)
-ona nawet przepisów bhp nie przestrzega !!!??? (niby awansowała ze zwykłego robola na produkcji na inspektora bhp , a sama paraduje w miniówie i szpilkach po chali , licząc na to ,że jakiś facet się nią zainteresuje !:P) i ona męża szuka ?! :)
śmieszni nie bądźcie
zdjecie uzytkownika
bat - 2016-04-28 19:37:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma (aligator nekla) to ogólny syf i tyle - po prostu "ruski cyrk" - a od niedawna ukraiński raczej... :) , bo ukraińców poprzyjmowali ,aby normalnym robolom nie dać podwyżek !!!! - kpina!
A teraz łikend majowy nam popsuli (1 i 3 maja do roboty na nocke, a 2 maja na rano i popołudnie :P) ale jaja !
zdjecie uzytkownika
=) - 2016-04-29 11:39:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bat - 2016-04-28 19:37:21]:
ukraińskcy pewnie na zleceniówce wiec firma sobie zarobi a co do podwyżek to jak nie podwyszą minimale to nie ma co liczyc. kolejna sprawa karkti o premie nagrodawa ktora i wpadłam w reke to kazdy powinie ciś weduk tej kartki dostac ale za ch* nikt nie dostanie nie czarujmy to jest stomil
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-30 16:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALIGATOR. FIRMA O KTÓREJ ŻAL NAPISAĆ CHOCIAŻ SŁOWO . DNO TOTALNE.
zdjecie uzytkownika
boke - 2016-05-04 19:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ano DNO i trzy metry mułu !
zdjecie uzytkownika
kuroskop - 2016-05-04 19:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pani bhp - jest jeszcze wolna ? czy już znalazła męża przy pomocy internetu? :P

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Stomil!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert