Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stomil

Pracowałeś w firmie Stomil i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
obsrator - 2014-10-05 16:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@up
ano- tak jest !
co do tej podwyżki to była taka "nibypodwyżka", a nie podwyżka normalna, tylko to było takie wymuszenie podwyżki najniższej krajowej wymuszone przez państwo- tak to państwo wymusiło na stomilu (i wymusza/ć będzie) te podwyżki o kilkanaśćie/ złotych na miesiąc , ale dla akordowych robotników to i tak bez znaczenia - wypłata stoi w miejscu :(
zdjecie uzytkownika
taaaaa - 2014-10-05 16:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak- racja powinni dać podwyżki na akordzie, (stawki akordowe dla poszczególnych maszyn/stanowisk pozwiększać) a nie na godzinówkach - bo większość ludzi w tym zakładzie ma akord - i tych podwyżek nawet nie odczują.
Co z tego jak zakład każdemu przelał kilkadziesiąt złotych wyrównania ,a na następną wypłate nie będzie nic już :( (takie wyrównanie powinni co miesiąc dawać !!!! , a nie raz w roku !!!!)
wstyd !
zdjecie uzytkownika
tiker - 2014-10-20 11:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm, a to wszyscy pracują w firmie na akord, myślałem, ze u nas w kraju to ju,ż się od tego odchodzi. Tak generalnie to nie wiem co jużrobić z tym wszystkim, bo jak ostatnio pracowalem na akord i zrezygnowałem z pracy to niestety kokosów nie dostawałem. Jaka tam jest płaca na tych stanowiskach akordowych?
zdjecie uzytkownika
oger - 2014-10-21 12:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedługo to się skończy ! - volkswagen już pomału rośnie, a "stara gwardia" w stomilu już sie starzeje i też odejdzie (stare kierownictwo, pracownicy. A WTEDY TO ZARZĄD BENDZIE MUSIAŁ "Z KASKI WYSKAKIWAĆ " I ZACZĄĆ PŁACIĆ BO POŁOWA LUDZI IM ODEJDZIE !!!! hahahaha !!!!
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-10-21 12:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PO ILE NA ŚWIĘTA !!!!????
zdjecie uzytkownika
=) - 2014-10-21 17:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robol - 2014-10-21 12:38:41]:
nie za wcześnie na świątecznie
zdjecie uzytkownika
kat - 2014-10-22 09:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oger - 2014-10-21 12:38:12]:
tak jak wszędzie, najniższa, wyjątkiem smrodu...
zdjecie uzytkownika
oger - 2014-10-23 12:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kat - 2014-10-22 09:58:26]:
hehe ?! - w stomilu oczywiśćie ;)
zdjecie uzytkownika
bubu - 2014-10-23 12:26:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
racja niech zakład wyskakuje z kasy!!!! - bo mają, tylko nie idzie do pracowników tylko do biurowych i do dyrektorstwa (ostatnio przybył nowy pasacik b7 2.0 tdi bluemotion 177km za niecałe 160 tys zł)
zdjecie uzytkownika
Nekla - 2014-11-02 12:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno sa przyjecia w firmie mozecie powiedziec jak sa zarobki ??
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-02 16:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nekla - 2014-11-02 12:58:44]:
wygląda na to że firma bardziej stoi niż się rozwija bo na wielu działach pracuje coraz mniej ludzi, i jest coraz mniej pracy. ludzie są przerzucani z działu na dział.o przyjęciach raczej nie słychac ,
zdjecie uzytkownika
ano - 2014-11-03 17:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ano dokładnie- choć ja tam na mym dziale mam zawsze pracy full :) - także o brak roboty sie nie martwie ;) -(przynajmniej mnie nie zwolnią :):):P
aco do rozwijania sie zakładu - to sama nie wiem - wg mnie raczej nikogo ostatnio nie przyjeli, choć np. w biurach nawet gdy teoretycznie nie ma miejsca, to jak ktoś ma kogoś znajomego w zakładzie(biuro) to nagle dla niego (niej) sie i miejsce znajdzie i biurko wolne, i komputer z dost do internetu i robota już jest :):P - "szkoda tylko ,że z polecenia" :(
ogólnie zakładu bym nie poleciła(ił), gdyż panuje tam jedno wielkie machlojstwo, każdy aby boi sie o swe dobrze płatne stanowiska (kierownictwo, kontrola, biura) , a ponad połowa pracowników tam pracujących (zwłaszcza na p2) to "stara gwardia" która to jest już objęta "okresem ochronnym" i ich tknąć nie mogą :):P! - i chwała za to, bo gdyby ich nie było/brakło a w ich miejsce poprzyjmowali młodych nowych pracowników - to zakład leży i kwiczy po kilku miesiącach - albo zostaje bez pracowników , bo młodzi to teraz za takie marne "grosiwo" pracować nie będą ! - nie nie - inni oferują więcej.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2014-11-04 14:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a kto konkretnie oferuje więcej? jak chcemy coś porównywać, to siłą rzeczy trzeba mieć dwie rzeczy do porównania, a tak to nawet nie wiadomo o jakiej konkurencji my tu w ogóle mówimy, żadnych przykładów ani nazw firm.. poza tym porównania stawek też nie widze, niby w inny miejscu się lepiej zarabia - ale gdzie i ile?
zdjecie uzytkownika
ano - 2014-11-05 07:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misiek - 2014-11-04 14:53:19]:
@up - dobrze przecież wiesz :):P jak jest - nie ma co tu robić reklamy bo pół stomilu ucieknie zaraz :) hehe
a co do porównania stawek - to jak ty misiu chcesz tu coś porównywać jak w stomilu jest akord i stawka godzinowa nie ma znaczenia przy wypłacie wtedy.... ! co?
bo można powiedzieć ,że w stomilu jest np. 1200 netto , a gdzie indziej z regóły np 14--15--, albo i więcej. Także porównania tego typu są nie na miejscu i bez sensu w tym przypadku.
p.s. rzeczy do porównania jest o wiele więcej niż dwie...:) (główka pracuje ?:)....hehehe)
zdjecie uzytkownika
vars - 2014-11-05 07:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tej !? - może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w tej firmie za dni wolne między świętami, w które zakład nie pracuje cały, to nam pracownikom odciągają dni z urlopu. np. poniedziałek i środa święto - zakład 3 dni nie pracuje a trza brać dzień urlopu - czy to wogóle zgodne z kodeksem pracy?
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-11-06 17:08:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Halo.....- zakładzie - czy "sypniecie grosiwem" na ten długi łikend? (wypłata kiedy ?!:))
zdjecie uzytkownika
akot - 2014-11-06 17:10:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest nowy kierownik na P-1 - jakiś młody 27 mio latek z ponoć ogromnym doświadczeniem :) hahaha
podobno bhpowca zwolnili.... !!!!! - hurrraaaaa!!!!
zdjecie uzytkownika
Joanna Katarzyna - 2014-11-06 22:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poproszę o kontakt osoby, które pracują lub pracowały w Stomil Poznań S.A.
mam fajną ofertę, pozdrawiam wszystkich serdecznie.
e-mail: katarzynawolak@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Kicia - 2014-11-06 22:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co mam informacje i co ludzie mówią to dał wypowiedzenie
dawno takiego dobrego bhpowca nie było.
A kierownik młody ale sie nauczy jak dostanie kilka strzałów od dyra.
zdjecie uzytkownika
budyń - 2014-11-09 13:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak. mamy na P1 nowego kierownika. pokazuje się z najlepszej strony . nas roboli rodzice uczyli mówic dzień dobry i inne kulturalne zachowania ,które są obce klasie pracującej wyższego szczebla w dzisiejszych czasach. ludzie pluli na Romana który nie brzydził sie podac rękę brudnemu robolowi! pozdrawiam Roman! były kierownik rozmawiał z ludźmi ten nowy zakazuje nawet rozmów . dobrze zaczął i tak samo skończy szybko . na tym etacie bez poparcia starego długo nie popracuje ten kierownik ,który nawet nie raczył się przedstawic.
zdjecie uzytkownika
budyń - 2014-11-12 09:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Joanna Katarzyna - 2014-11-06 22:15:46]:
"Poproszę o kontakt osoby, które pracują lub pracowały w Stomil Poznań S.A.
mam fajną ofertę, pozdrawiam wszystkich serdecznie.
e-mail: katarzynawolak@interia.pl"

ŚĆIEMA !!!!! - ona nie ma żadnej oferty , ani nie odpisuje na mejle (chyba czytań nie umie :P)
zdjecie uzytkownika
budyń - 2014-11-13 08:50:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [budyń - 2014-11-12 09:39:05]:
dlaczego podszywasz się pod mój login! wymyśl sobie swój!
zdjecie uzytkownika
kicia - 2014-11-19 10:36:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kicia - 2014-11-06 22:17:49]:
...ty dobry, wspaniały BHP-owcu, po prostu jesteś chodzącym ideałem! pisać głupoty to każdy może, nawet Ja. Prawdą jest że Sam się zwolnił a powodem było "podwyżka" którą nie dostał. I co warto było podje....ć ludzi?!!
zdjecie uzytkownika
nekla - 2014-11-19 10:44:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nekla - 2014-11-02 12:58:44]:
1250-1550 maks.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-11-19 22:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś tak nie za dużo są te zarobki jak na taką firmę. Myślałem że przynajmniej ta dwójka z przodu jest, a tu takie niezbyt miłe zaskoczenie. Zastanawiałem się wcześniej nad przejściem do Stomilu ale niestety nie będę zmieniał roboty na inną zwłaszcza za mniejsze pieniądze, ale mam nadzieje że podwyżki się szykują dla wszystkich
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x