Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Stomil

Pracowałeś w firmie Stomil i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-07-04 07:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2014-07-03 11:51:05]:
Tak oszczędzając ale na tych co wyrabiają budżet firmy czyli tych co na produkcji wyciskaja ostatnie poty
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-07-04 14:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę przykre to co piszesz, sama nie zawsze pracowałam w biurze i wiem jak jest. swoją drogą nie tylko produkcja wyrabia budżet, ktoś musi to sprzedać w końcu... i na handlowca nie tak łatwo się dostać, wiec to normalne że przyciągają specjalistów pensjami.
zdjecie uzytkownika
stary dziaduś - 2014-07-04 16:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Arek jak jestes pracowity to raczej radził bym poszukać czegoś innego. Nie chce Cie zniechęcać, ale twojego zaangażowania nie docenią, a szkoda żebyś przyszedł, zawiódł się i poszedł. A jeżeli do tego jesteś ambitny i coś umiesz to nie wiem czy cenisz się na 1200zł.. plusy to dojazd do pracy autobusem, wypłata na czas, dużo miłych, wesołych osób na stanowiskach fizycznych. minusy- brak profesjonalizmu, bałaganiarstwo, tandectwo, brak życzliwości i wielu przypadkach kultury osobistej, dużo ludzi z przypadku, lenistwo, opieszałość, brak podstawowych umiejętności do pracy (czesto zrobienia prostej rzeczy, posłużenia się przyrządem, rozwiązanie problemu), brak szacunku do ludzi na stanowiskach fizycznych totalny, chaos, organizacja pracy przypadkowa i tandetna, dział jakości wogóle bez komentarza, często patrząc na niektóre osoby wątpliwość wzbudza ich iloraz inteligencji
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2014-07-08 16:40:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, interesuje mnie praca jako mistrz produkcji. mam odpoweidnie doświadczenie i ukończone szkoły, żeby to robić. a ostatnio zwolniłem się z poprzedniego zakładu, nie chcę mówić co to był za zakład. Chciałbym uzyskać informacje na temat zarobków oferowanych mistrzowi produkcji i dodatkowo informacje na temat godzin zmian tzn. ile zmian jest w ciągu danego dnia i o których godzinach ? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
okej - 2014-07-09 09:42:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
świetnie!
akurat w zakładowych ogłoszeniach - "tygodniowych aktualnych wydarzeniach"
widnieje dumnie napis "W ZAKŁADZIE BRAKUJE RĄK DO PRACY !" - serio :)
także składaj podanie i sie nie oglondaj !
mistrzowie chodzą różnie 2-3 zmiany , a zarobki to od 2000zł - do 3600zł netto - no ale umieć coś trza , bo na gumie są brygadziśći co nie wiedzą co to szczelinomierz czy jak mierzyć sówmiarką ! - śmiech - ale prawda!
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2014-07-09 13:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że mam doświadczenie i to całkiem spore, więc 'coś' tam umiem. nie spodziewałem się, że będę mógł mieć takiego farta. ;okej; powiesz mi jakie zarobiki ma mistrz produkcji, bo nie chcę być po prostu zwykłym pracownikiem. co do tych 'mistrzów' pracy to na prawdę zabawne, pewnie na oczy nikt nie widział suwmiarki. czego oni teraz w tych szkołach uczą, o jakiś gienderach albo innych bzdurach. jeśli są 3 zmiany to dla mnie idealnie, bo lubię mieć możliwość pracowania w różnych godzinach, żeby robić różne inne rzeczy.
zdjecie uzytkownika
rozbawiony. - 2014-07-13 00:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stefan - 2014-07-09 13:16:35]:
Śmiejesz się z ludzi z gumy, że nie potrafią mierzyć a ty analfab..to nie potrafisz nawet napisać poprawnie suwmiarka. :(
zdjecie uzytkownika
okej - 2014-07-15 16:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spox :) :P - ta ortografia to celowo była jak by co ... :)
ja sie z nickogu nie śmieje - ale mówie, bo wiem jak jest :)
co do zarobków to podałem kwoty netto na ręke, ale to że brygadzista zarobi 2 tysie netto to nie znaczy ,że "zwykły" praownik produkcyjny tyle nie ma ,,,,,...- a ma i to niektrórzy nawet więcej.... :) (serio !)
trza tylko odpowiednio sytuacje i "mentalność kierownictwa" wykorzystywać :) - po prostu odrobina sprytu i poniekąd "w dupsko włażenia komuś" - za przeproszeniem - czynią cuda !
zdjecie uzytkownika
Stefan - 2014-07-16 12:04:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to za 'cuda, cuda ogłaszają'? ja to chętnie bym zarabiał znacznie więcej niż dwa tysiaczki. chętnie się dowiem jak to wszystko dobrze wykorzystywać. w ogóle to ciekawi mnie czy dużo tam 'doświadczonych życiem' pracowników jeszcze pracuje, czy tylko sami młodzi. jak będę jedyny starszy to nie będę się dobrze czuł.
zdjecie uzytkownika
mieszko - 2014-07-17 13:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmieniając temat, co ma wspólnego stomil - poznań s.a. ze stomilem w budgoszczy, to są jakieś powiązane firmy? bo widzę ogłoszenie na przedstawiciela handlowego dla stomil - poznań s.a. na portalu internetowym
zdjecie uzytkownika
fgu - 2014-07-28 11:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej !!!- zmieniając temat ...?!
co jest z wypłatami tego "wczasowego" (pod gruszą):)) , bo zawsze jak sie dawało kartke tydzień, dwa przed wczasowym to kasa była już najpóźniej!!! w pierwszy dzień urlopu !!!
a teraz to jakieś kpiny!!!!!
albo dostaje się po tygodniu urlopu, albo na sam jego koniec... ?!?!
czy ten zakład już tak zhodzi na psy?!
pozdr
zdjecie uzytkownika
jurwit4 - 2014-08-03 12:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem przed laty w tej firmie i miło wspominam tamte lata.Niestety nie mogę powiedzieć tego o zarobkach.Zawsze były niskie i z tego co czytam tak jest do dzisiaj.Decyzja o pożegnaniu tej firmy w 2000 roku była trafna.
zdjecie uzytkownika
2000 - 2014-08-04 17:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko 2000 rok był 14 lat temu, więc na prawdę minęło sporo czasu i mogło się wiele zmienić....i nie byłoby w tym nic dziwnego.
zdjecie uzytkownika
jurwit4 - 2014-08-07 20:42:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A można wiedzieć co się zmieniło w zarobkach? Obecnie pracuję w Solarisie i tu zarobki są prawie dwa razy wyższe, nie licząc oczywiście nadgodzin
zdjecie uzytkownika
grubas - 2014-08-08 17:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@up - to w tym solarisie ile wychodzisz bez nadgodzin?
Jeżeli byś miał mieć 2x tyle to hmmm zależy gdzie w stomilu robiłeś bo tu rozbieżność wypłat wielka od ok 1000zł do ok 2500zł czyli masz od 2-5 tys zł netto :P hehe
zdjecie uzytkownika
jurwit4 - 2014-08-09 20:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w somilu pracowałem w narzędziowni i w roku 2000 zarabiałem około 850.po przejściu do solarisa 1000 więcej
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-11 18:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
coraz więcej ludzi się zwalnia,a szefostwo ma to gdzieś
zdjecie uzytkownika
były lakiernik - 2014-08-11 21:15:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-11 18:29:20]:
pracuję obecnie jako lakiernik proszkowy oczywiście już nie w stomilu od niedawna:) serdecznie pozdrawiam Pana Mirka, Panią Teresę, ekipę z wypływek, "Miśka", "Chmielusa", młode Panie z kontroli, kierownika działu P1, oraz przesympatyczną Panią Kadrową:) Firmę oceniam bardzo pozytywnie, dużo miłych osób, jeżeli chodzi o bhp dużo zrobiono jeżeli chodzi o walkę z pijaństwem. Jest możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego. Myśle że ogólnie jako oczywiście firma na krótko sprawdza się bardzo dobrze - motywacyjny system wynagradzania oraz ciekawa praca pełna wyzwań sprawia, iż jest to świetne rozwiązanie dla studentów, osób na emeryturze oraz młodzieży bez doświadczenia zawodowego lub poprostu jak w moim wypadku jako przystanek na dłuższą chwilę:) uczciwie wystawiam czwóreczkę z małym plusem:)
zdjecie uzytkownika
ZARZĄD SPÓŁKI ALLIGATOR - 2014-08-12 15:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
UWAGA !!! STOMIL PILNIE POSZUKUJE OSÓB DO KONTROLI, GDYŻ CI CO SĄ OBECNIE SIE NIE WYRABIAJĄ :( ! KAŻDY CHĘTNY PROSZE ZGŁASZAĆ SIE DO KADR !!! WYNAGRODZENIE OK 1300ZŁ NETTO ! NO ALE ROBOTA LEKKA, NIE MA AKORDU !
ZAPRASZAMY !
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-08-16 13:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cos nowego dzieje się w firmie, nic nie piszecie
zdjecie uzytkownika
jkui - 2014-08-19 11:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to nic ?!
potrzebują kierownika produkcji na gumie...., a tak ponadto, to sporo wiary ostatnio do biór poprzyjmowali... :( - trza na nich teraz zarobić :( :P
ci to tam w biurach mają dobrze wypłaty po pare/kilka tys, klima, oranżadki itp.
a robol co- musi to wszystko utrzymać :(:P
zdjecie uzytkownika
k0ontrola - 2014-08-19 14:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ta informacja o poszukiwaniach osob do kontroli jest prawdziwa? bo szczerze powiem, ze poszukuję lekkiej pracy ze stałą kasą bez akordu. nie chce się przemęczać a przyda się mi zarobić na studia zaoczne. mam nadzieje, że nie pracujecie w soboty ani niedziele i wolne w piątek po południu czasem można wziąć, żeby dojechać do szkoły na zajęcia. postanowiłem zostać w domu i tak własnie dojeżdżać bo bez sensu jest płacić za wynajem mieszkania i jeszcze całymi tygodniami uczyć się itylko móc pracować w weekendy. Wolę pracować w tygodniu mieć większą kasę i większe doświadczenia i uczyć się co któryś tydzień w weekend. Właściwie, to bierzecie każdego kto sięzgłosi - jesli tak to pewnie interesujące skutki takiej rekrutacji będą.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-08-19 23:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jkui a Witas na gumie jeszcze robi? Dawno go nie widzialem pozdrow chlopa
zdjecie uzytkownika
zarząd spółki alligator - 2014-08-20 10:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k0ontrola - 2014-08-19 14:07:27]:
tak tak aktualne - składać podanie do kadr, osobiśćie, lub na: info@alligator-polska.com z dopiskiem kontrola - potrzebujemy (wisi nawet ogłoszenia w gablotce na korytarzach firmy)
soboty i niedziele wolne - praca na 2-3 zmiany, idzie se zmiany dopasować tak , aby w piątek po południu mieć wolne i iść na rano by do szkoły zdążyć - były takie osoby.
zdjecie uzytkownika
zarząd - 2014-08-20 10:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety, ale zarobki ogólnie w kontroli są jakie są u nas czyli ok 1300zł netto (goła pensja), no ale nie narobisz się, na akordzie mają więcej do 2400 netto , no ale tu już trzeba robić - czyli wniosek prosty - albo mało robić i nie zarobić ,albo robić troszke więcej i zarobić konkretniej
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stomil
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski