Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe

Pracowałeś w firmie IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxx - 2010-02-16 12:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic dodać nić ująć, wystarczy poszperać w googlach i sprawdzić który z tej wysokospecjalizowanej kadry ukończył wyższe studia kierunkowe mające w nazwie "finanse", "rachunkowość", "zarządzanie". Zresztą "targety" i konieczność "samo-zatrudnienia", plus składka za "użyczenie" przez IDF powierzchni biurowej mówi samo za siebie.
zdjecie uzytkownika
anonim1 - 2010-08-13 14:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się!

Firma generalnie funkcjonuje jak kościół: z jednej strony pani prezes w roli boga wspierana przez kadrę "kierowniczą" - oddanych kapłanów, składki za "użyczenie" (naprawdę nazwali to użyczenie? haha), "obowiązkowe" dyżury w sekretariacie (oczywiście nieodpłatne) - a drugiej ludzie, którzy za to "użyczenie" godzą się zapłacić i charytatywnie obsługują sekretariat... tylko pogratulować pomysłu na biznes.
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2012-03-15 08:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam dokładnie takie samo zdanie; miałam okazję uczestniczyć na kilku zajęciach to wyglądało jak \\\"sekta\\\" z panią dyrektor na czele która mówiła o wszystkim i o niczym (wywody filozoficzne) a każdy jej bił brawo; jestem przekonana że pierwszą wypowiedż na forum dodała osoba współpracująca z idf. po swoim przykładzie wiem; a jestem raczej byłam ich klientem bo już z żadnych usług ich nie skorzystam przez panią która jest rzekmo kierowniczką (usunięte przez administratora); a nie potrafi się zająć swoimi klientami (niby opiekun); współczuję ludziom którzy na nią trafią bo \\\"wyssie\\\" z nich wszystko i pozostawi na pastę losu.
zdjecie uzytkownika
endo - 2013-03-17 01:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż mogę dodać...wszystko co zostało napisane to prawda. Familija jak z dynastii, wnętrza jak w muzeum ;)
Szeroki łukiem omijać.
zdjecie uzytkownika
niedoszlyibdefiak - 2013-03-17 08:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko się zgadza. Jest jeszcze sprawa umowy. Na każdym kroku kary i to nie małe. Oprócz tego ukryty weksel. Zapis w umowie jest taki "... współpracownik podpisuje weksel inblanco, który stanowi załącznik nr 4...", ale spróbujcie znaleźć słowo "weksel" w tym załączniku. Po podpisaniu zał. nr 4 wyrażacie zgodę na taki weksel, chociaż fizycznie niby nic nie podpisaliście. I jesteście załatwieni. Najlepiej z umową iść do prawnika i posłuchać jego opinii. Powinna być do tego umowa wekslowa, ale takiego czegoś już nie znajdziecie. "Fachowcy", "specjaliści" i jakby się nie nazywali to w większości amatorzy po praniu mózgu. Zadałem kilka pytań "menagerowi", które są abecadłem finansów i ubezpieczeń i jego odpowiedzi zwaliły mnie z nóg. Podstawowych pojęć z OWU nie był mi w stanie wyjaśnić. Nie wiem też, na czym ma polegać dowolność formy zatrudnienie, jak firma ma tylko jedną - działalność gospodarcza!!! Prowizje też są (usunięte przez administratora). Np z 2400, które wypracujecie, całe 200 zł jest dla was. Rewelacja poprostu. Inne firmy dają 60-70% z tej kwoty. Ale masa robi wynik, więc jak już napisał ktoś wcześniej, biorą wszystkich, którzy wyrażą chęć. Szkolenia to kolejny temat. Czego może nauczyć ktoś, kto sam prawie nic nie wie? Oczywiście tego samego. można by jeszcze długo pisać, ale mam nadzieję, że to już da wielu do myślenia.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 23:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś może wie jaka jest wysokość prowizji dla pracownika po każdej sfinalizowanej transakcji i czy jest wypłacana jednorazowo? i jak jestz zatrudnieniem czy trzeba koniecznie zakładac działalność gospodarcza?
zdjecie uzytkownika
KAro - 2013-07-06 22:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam tam parę dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej. Moje wrażenia były raczej pozytywne, ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii zaczynam mieć wątpliwości, że to będzie tylko strata czasu i pieniędzy na dojazdy. Czy ktoś wie jak to jest w końcu z tą umową? za co są te kary?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-07 15:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o wyjaśnienie na jakiej zasadzie przyznawane są te kary ?Jak rozumieć działania tej firmy IDF?
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-08-27 12:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w tej firmie dłuższy czas, ale o żadnych karach nie słyszałam. Działalność gospodarczą założyć trzeba, bo inaczej nie zostanie wypłacona Ci prowizja. Sama wysokość prowizji jest dość niska, np podstawowy pracownik za podpisanie z klientem umowy długoterminowej ze składką 200zł/mc dostaniesz ok 500zł prowizji, kumpel z Open Finance dostawał prawie 1500zł :D Drobna różnica:)

Dla mnie ta praca była zbyt absorbująca no i właściwie nienormowany czas pracy. Zdarza się dość często tak, że przy dużym nakładzie Twojej pracy nie zarobisz nic (bo klient nie podpisze albo się zastanawia) albo prawie nic. No bo jeśli ktoś zarobi 3000zł (mowa o podstawowych pracownikach, którzy nie mają dodatkowych prowizji), a od tego trzeba odjąć ZUS (ten mały to jeszcze, ale prawie 1100?), odjąć telefon, odjąć benzyna i amortyzacja auta to to nie są kokosy...

A poza tym, to co było napisane wyżej, pani Prezes (bardzo sympatyczna tak generalnie) w roli boga i postawa kadry kierowniczej, że codziennie powinno się jej dziękować za stworzenie tej wspaniałej firmy... To mnie najbardziej zniechęciło. A ja taka niewdzięcznica nie chcę brać w tym udziału...

Atmosfera w firmie super, ludzie ekstra, tylko że zarabiają nieliczni. Wspomniane 3000zł miesięcznie na powiedzmy 45 podstawowych pracowników miało może 5... A reszta mniej albo nic...

Jednak jeśli dla kogoś sprzedaż produktów finansowych jest spełnieniem marzeń, ma dużą odporność na stres, postanowi pracować cały dzień, zwłaszcza popołudnia i wieczory (bo wtedy większość klientów ma czas się spotkać) i przede wszystkim jest gotowy na niestabilność wysokości zarobków, to zdecydowanie odnajdzie w tej firmie:))
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-03 14:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiscie bardzo drobna roznica:) a jak sie nie ma dzialalnosci to leci tylko gola podstawa tak??
zdjecie uzytkownika
szyjka - 2014-02-24 21:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale i tak jeśli uda Ci się podpisać z kimś umowę, albo kilka umów, to razem z podstawą w IDF można wyciągnąć już kokosy
zdjecie uzytkownika
reks - 2014-03-11 12:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szyjka, no pewnie można, ale bywa różnie jak mniemam, raz miesiąc będzie gruby, a raz ledwo co wyjdziesz na swoje, taki żywot w IDF.
zdjecie uzytkownika
rodrigo - 2014-03-25 17:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie pozostaje nic innego jak założyć sobie konto oszczędnościowe albo zacząć chować kasę w skarpetki
zdjecie uzytkownika
Silvio - 2014-04-08 01:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale chomikowanie pieniędzy nie przynosi ci żadnego efektu. Lepiej w coś zainwestować - Fundusze Inwestycyjne albo kupić trochę ziemi i poczekać parę lat na podbicie wartości ;)
zdjecie uzytkownika
tandeta - 2014-05-01 00:26:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przekonam się do tej firmy. A już na pewno do prezesowej. Co za paskudna kobieta. Pracowałem tam, i nie mam o niej dobrego zdania. Kasa, kasa, kasa. Nic poza kasą i sukcesem się nie liczy. Ty nie masz prawa mieć rodziny, ona tak, ale nie ty! A klient jest ważny tylko wtedy gdy ma kasę, jak go wydoisz, to możesz liczyć na aprobatę prezesowej. Za darmo nic klientowi nie dadzą, nawet plastikowy długopis jest u nich rozliczany. Tandeta że szok!
zdjecie uzytkownika
Omniom - 2014-06-26 10:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeżeli to prawda to takie zachowanie długo nie będzie tolerowane przez klientów. No chyba, że wtedy pani pokazuje zupełnie inną twarz.
zdjecie uzytkownika
Mark - 2014-10-04 17:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem po niedawnym spotkaniu z właścicielami firmy. Pani prezes, która zresztą jest tylko z nazwy prezesem poświęciła mi sporo czasu w ich przytulnym klubie w piwnicy. Kawka też była dobra. A tak poważnie, rozważam przyszłą współpracę i mój niezawodny nos radzi mi nie wchodzić w ich biznes. Z tego co się dziś dowiedziałem jest mnóstwo kar, weksle i inne takie, co nie świadczy o ich zaufaniu do współpracownika i wyczuwa się tam spory nacisk na kasę. Spotkanie jest jakby gratis, ale w zamian trzeba podać kolejne osoby z kręgu znajomych, przyjaciół, których oni będą nagabywać. Tak się działało 15 lat temu.
Ponadto inwestycja w złoto? Gdzie je przechowywać? W Banku, przecież mogą ci je skonfiskować. Trudny temat nawet, jak dla milionera. Pożyjemy, zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
Walko - 2014-10-13 09:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzeba się zastanowić nad wieloma aspektami, ale pierwszym i podstawowym jest szczere podejście pracodawcy do pracownika. Weksle i kary oczywiście nie ułatwiają w żadnym stopniu dobrej współpracy tych jednostek, chociaż patrząc przez pryzmat strony www zakładają zupełnie inne rzeczy niż można wywnioskować po rozmowie.
zdjecie uzytkownika
głodek - 2014-11-05 14:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
próbowałem o nich poszukać czegoś zanim trafiłem na to forum. muszę powiedzieć, że ich www http://www.idf.com.pl/ jest baaaardzo przekonująca :) na mnie zrobiła dobre wrażenie, są konkretne informacje, dane, a nawet legenda o Merkurym ,którego firma wzięła na swojego patrona :) btw. szukają pracowników
zdjecie uzytkownika
rybak - 2014-11-19 17:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie piszcie misiaczki o wyciąganiu kokosów tylko podajcie proszę jakieś konkretne kwoty i ile procent wynoszą dokładnie prowizje, niech sprawa będzie jasna dla wszystkich takich jak ja którzy się zastanawiają czy podjąć pracę w IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe. więc ILE?no i ciężko znaleźć kogo obecnie szukają do pracy więc help me pliss
zdjecie uzytkownika
Karina - 2014-11-19 18:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak firma oczekuje podania kolejnych osób z którymi moga rozmawiać to ja byłabym ostrożna w kontaktach z nimi. Nie wiem jak to wygląda w kwestii bycia pracownikiem bo tylko miałam spotkanie niby jako klient. A pracowanie u nich na czym polega? to tez jest szukanie ludzi na rozmowy i namawianie na współprace i inwestycję w złoto?
zdjecie uzytkownika
Gienek - 2014-11-24 12:08:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak ze wszystkim... Jeśli nie spróbujesz to nie będziesz wiedział
zdjecie uzytkownika
borek - 2015-02-28 12:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gienek - 2014-11-24 12:08:16]:
no tak tylko przy okazji niektórych prac nie warto tracić swojego cennego czasu na to aby spędzać tam czas i myślę że stąd to pytanie. Jest wiele porządnych firm finanowych w których sam pracowałem , ale po drodze musiałem przejść również przez takie których nigdy nie chciałbym spotkać na swojej drodze
zdjecie uzytkownika
renatka - 2015-03-16 13:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie to chyba jednak warto zaryzykować bo doradztwo finansowe to teraz szalenie moda i rozwijająca się branża - niby kryzysy ale wciąż są finanse i sprawy, trzeba doradzać tym bardziej. ta branża to jest przyszłość.jednak jak pójdę do IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe to jakich pieniędzy się mogę dla siebie spodziewać, doradzi mi ktoś?
zdjecie uzytkownika
toni - 2015-03-31 20:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa jak zawsze zależeć będzie od doświadczenia i stanowiska które w indywidyalnym doradztwie finansowym Cię interesuje. Co ciekawe oni nie doradzają tylko w sprawach finanzowych ale znają się też poza kredytami, na ubezpieczeniach, inwestycjach, no i na coraz modniejszych prywatnych emeryturach- za jakiś czas będzie na to jeszcze większe bum
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe?
Zadaj pytanie