Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe

zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-06-06 01:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako celujący wykłady prowadzone w pracy interesujące i rozwiwające wiele wątpliwości dotyczącyh siebie i pracy. wykłady prowadzone regularnie co poniedziałek co jest bardzo ważne... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są .pomocni innym.. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?brak stawek ile wyrobisz sobie tyle bedziesz miała.
Najbardziej podobało mi się w IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe :Jakość pracy, i to że ludzie tam pracujący przychodząc do pracy cieszą się że do niej przyszli nie są ponurzy
Najbardziej nie podobało mi się w IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe : wszystko mi sie podobało
zdjecie uzytkownika
xxx - 2009-09-01 20:42:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takiej tandety nikt nie kupuje w dzisiejszych czasach....jeśli doradcy finansowi nie wiedzą co to jest stawka referencyjna...nic dodać nic ująć...i po co komu takie salony -jeśli w głowie pustka...
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2010-01-21 15:26:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trafiłaś/trafiłeś w sedno. Oczywiście są doradcy prezentujący wysoki poziom ale naprawdę nieliczni. reszta to doradcy-amatorzy znalezieni przez amatorów nazywających siebie dumnie kierownikami :-)
rekrutacja taka ze pozal się boże - amatorka-prowizorka. wezmą kazdego kto tylko zechce się zatrudnic
zdjecie uzytkownika
xxx - 2010-02-16 12:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic dodać nić ująć, wystarczy poszperać w googlach i sprawdzić który z tej wysokospecjalizowanej kadry ukończył wyższe studia kierunkowe mające w nazwie "finanse", "rachunkowość", "zarządzanie". Zresztą "targety" i konieczność "samo-zatrudnienia", plus składka za "użyczenie" przez IDF powierzchni biurowej mówi samo za siebie.
zdjecie uzytkownika
anonim1 - 2010-08-13 14:44:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się!

Firma generalnie funkcjonuje jak kościół: z jednej strony pani prezes w roli boga wspierana przez kadrę "kierowniczą" - oddanych kapłanów, składki za "użyczenie" (naprawdę nazwali to użyczenie? haha), "obowiązkowe" dyżury w sekretariacie (oczywiście nieodpłatne) - a drugiej ludzie, którzy za to "użyczenie" godzą się zapłacić i charytatywnie obsługują sekretariat... tylko pogratulować pomysłu na biznes.
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2012-03-15 08:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam dokładnie takie samo zdanie; miałam okazję uczestniczyć na kilku zajęciach to wyglądało jak \\\"sekta\\\" z panią dyrektor na czele która mówiła o wszystkim i o niczym (wywody filozoficzne) a każdy jej bił brawo; jestem przekonana że pierwszą wypowiedż na forum dodała osoba współpracująca z idf. po swoim przykładzie wiem; a jestem raczej byłam ich klientem bo już z żadnych usług ich nie skorzystam przez panią która jest rzekmo kierowniczką (usunięte przez administratora); a nie potrafi się zająć swoimi klientami (niby opiekun); współczuję ludziom którzy na nią trafią bo \\\"wyssie\\\" z nich wszystko i pozostawi na pastę losu.
zdjecie uzytkownika
endo - 2013-03-17 01:32:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż mogę dodać...wszystko co zostało napisane to prawda. Familija jak z dynastii, wnętrza jak w muzeum ;)
Szeroki łukiem omijać.
zdjecie uzytkownika
niedoszlyibdefiak - 2013-03-17 08:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystko się zgadza. Jest jeszcze sprawa umowy. Na każdym kroku kary i to nie małe. Oprócz tego ukryty weksel. Zapis w umowie jest taki "... współpracownik podpisuje weksel inblanco, który stanowi załącznik nr 4...", ale spróbujcie znaleźć słowo "weksel" w tym załączniku. Po podpisaniu zał. nr 4 wyrażacie zgodę na taki weksel, chociaż fizycznie niby nic nie podpisaliście. I jesteście załatwieni. Najlepiej z umową iść do prawnika i posłuchać jego opinii. Powinna być do tego umowa wekslowa, ale takiego czegoś już nie znajdziecie. "Fachowcy", "specjaliści" i jakby się nie nazywali to w większości amatorzy po praniu mózgu. Zadałem kilka pytań "menagerowi", które są abecadłem finansów i ubezpieczeń i jego odpowiedzi zwaliły mnie z nóg. Podstawowych pojęć z OWU nie był mi w stanie wyjaśnić. Nie wiem też, na czym ma polegać dowolność formy zatrudnienie, jak firma ma tylko jedną - działalność gospodarcza!!! Prowizje też są (usunięte przez administratora). Np z 2400, które wypracujecie, całe 200 zł jest dla was. Rewelacja poprostu. Inne firmy dają 60-70% z tej kwoty. Ale masa robi wynik, więc jak już napisał ktoś wcześniej, biorą wszystkich, którzy wyrażą chęć. Szkolenia to kolejny temat. Czego może nauczyć ktoś, kto sam prawie nic nie wie? Oczywiście tego samego. można by jeszcze długo pisać, ale mam nadzieję, że to już da wielu do myślenia.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 23:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktoś może wie jaka jest wysokość prowizji dla pracownika po każdej sfinalizowanej transakcji i czy jest wypłacana jednorazowo? i jak jestz zatrudnieniem czy trzeba koniecznie zakładac działalność gospodarcza?
zdjecie uzytkownika
KAro - 2013-07-06 22:51:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam tam parę dni temu na rozmowie kwalifikacyjnej. Moje wrażenia były raczej pozytywne, ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii zaczynam mieć wątpliwości, że to będzie tylko strata czasu i pieniędzy na dojazdy. Czy ktoś wie jak to jest w końcu z tą umową? za co są te kary?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-07 15:28:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o wyjaśnienie na jakiej zasadzie przyznawane są te kary ?Jak rozumieć działania tej firmy IDF?
zdjecie uzytkownika
Magda - 2013-08-27 12:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w tej firmie dłuższy czas, ale o żadnych karach nie słyszałam. Działalność gospodarczą założyć trzeba, bo inaczej nie zostanie wypłacona Ci prowizja. Sama wysokość prowizji jest dość niska, np podstawowy pracownik za podpisanie z klientem umowy długoterminowej ze składką 200zł/mc dostaniesz ok 500zł prowizji, kumpel z Open Finance dostawał prawie 1500zł :D Drobna różnica:)

Dla mnie ta praca była zbyt absorbująca no i właściwie nienormowany czas pracy. Zdarza się dość często tak, że przy dużym nakładzie Twojej pracy nie zarobisz nic (bo klient nie podpisze albo się zastanawia) albo prawie nic. No bo jeśli ktoś zarobi 3000zł (mowa o podstawowych pracownikach, którzy nie mają dodatkowych prowizji), a od tego trzeba odjąć ZUS (ten mały to jeszcze, ale prawie 1100?), odjąć telefon, odjąć benzyna i amortyzacja auta to to nie są kokosy...

A poza tym, to co było napisane wyżej, pani Prezes (bardzo sympatyczna tak generalnie) w roli boga i postawa kadry kierowniczej, że codziennie powinno się jej dziękować za stworzenie tej wspaniałej firmy... To mnie najbardziej zniechęciło. A ja taka niewdzięcznica nie chcę brać w tym udziału...

Atmosfera w firmie super, ludzie ekstra, tylko że zarabiają nieliczni. Wspomniane 3000zł miesięcznie na powiedzmy 45 podstawowych pracowników miało może 5... A reszta mniej albo nic...

Jednak jeśli dla kogoś sprzedaż produktów finansowych jest spełnieniem marzeń, ma dużą odporność na stres, postanowi pracować cały dzień, zwłaszcza popołudnia i wieczory (bo wtedy większość klientów ma czas się spotkać) i przede wszystkim jest gotowy na niestabilność wysokości zarobków, to zdecydowanie odnajdzie w tej firmie:))
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-03 14:26:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiscie bardzo drobna roznica:) a jak sie nie ma dzialalnosci to leci tylko gola podstawa tak??
zdjecie uzytkownika
szyjka - 2014-02-24 21:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale i tak jeśli uda Ci się podpisać z kimś umowę, albo kilka umów, to razem z podstawą w IDF można wyciągnąć już kokosy
zdjecie uzytkownika
reks - 2014-03-11 12:07:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szyjka, no pewnie można, ale bywa różnie jak mniemam, raz miesiąc będzie gruby, a raz ledwo co wyjdziesz na swoje, taki żywot w IDF.
zdjecie uzytkownika
rodrigo - 2014-03-25 17:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to nie pozostaje nic innego jak założyć sobie konto oszczędnościowe albo zacząć chować kasę w skarpetki
zdjecie uzytkownika
Silvio - 2014-04-08 01:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale chomikowanie pieniędzy nie przynosi ci żadnego efektu. Lepiej w coś zainwestować - Fundusze Inwestycyjne albo kupić trochę ziemi i poczekać parę lat na podbicie wartości ;)
zdjecie uzytkownika
tandeta - 2014-05-01 00:26:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przekonam się do tej firmy. A już na pewno do prezesowej. Co za paskudna kobieta. Pracowałem tam, i nie mam o niej dobrego zdania. Kasa, kasa, kasa. Nic poza kasą i sukcesem się nie liczy. Ty nie masz prawa mieć rodziny, ona tak, ale nie ty! A klient jest ważny tylko wtedy gdy ma kasę, jak go wydoisz, to możesz liczyć na aprobatę prezesowej. Za darmo nic klientowi nie dadzą, nawet plastikowy długopis jest u nich rozliczany. Tandeta że szok!
zdjecie uzytkownika
Omniom - 2014-06-26 10:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli to prawda to takie zachowanie długo nie będzie tolerowane przez klientów. No chyba, że wtedy pani pokazuje zupełnie inną twarz.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IDF Indywidualne Doradztwo Finansowe
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x