Medycyna Praktyczna Sp. j.

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 43 ocen.

Medycyna Praktyczna Sp. j.
4 43 6 1

Opinie o Medycyna Praktyczna Sp. j.

Do Forumowiczów

Czytając opinie można też snuć pewne podejrzenia czy aby nie są dodawane przez tę samą osobę, ponieważ wiele cech na to wskazuje. Oczywiście każdy czytający powiniem podchodzi sceptycznie do komentarzy na tego typu forach, niemniej jednak autorom przypominam o Regulaminie, który akceptuje się przed dodaniem oceny.

Aha
@Do Forumowiczów 08.08.2018 22:28

Skad w takim razie tyle "lajkow" pod tymi opiniami? To tez ciagle ta sama osoba?

Ewelina
@Aha 28.10.2018 20:37

@Aha, wypowiadasz się w wątku dotyczącym pracy w Medycyna Praktyczna - co Ty uważasz o tym pracodawcy i jakie miałabyś dla niego, lub innych, pracowników sugestie? Jestem ciekawa, czy coś powinno ulec zmianie w tym miejscu pracy i jak to widzą osoby zatrudnione obecnie w firmie Medycyna Praktyczna w Krakowie.

Ewelina

@kastrat, każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii nie tylko na forum, ale i w każdym innym miejscu. Jest tu miejsce zarówno dla pozytywnych, jak i negatywnych wypowiedzi, ważne jednak, aby były pisane w sposób merytoryczny i nieobrażający nikogo. Nadal jednak nie jestem pewna Twojej roli na forum - piszesz z perspektywy osoby zatrudnionej w Medycynie Praktycznej czy jako obserwator?

Ewelina

@kastrat, co ma na celu Twój komentarz? Przypominam, że na forum dzielimy się merytorycznymi i rzeczowymi opiniami na temat pracodawców. W obecnej formie Twój komentarz nie wnosi zbyt wiele do dyskusji. Jakie widzicie plusy i minusy pracy w firmie Medycyna Praktyczna? Czy ktoś z Was chciałby się wypowiedzieć na ten temat?

kastrat
@Ewelina 28.09.2018 14:49

,,Pur ti miro, pur ti dio !" ... Jeżeli komuś nie odpowiada praca, to niech się zwolni, a nie obsmarowuje Pracodawcę i Pracowników na prawo i lewo...a to, że nic nie potrafi i nie chce się zwolnić tylko trzyma kurczowo... Wielka mi specjalistka wysokiej KLASY ... NIC DODAĆ NIC UCIĄĆ.

kastrat

A co o tym myśli nasza depresyjna poppea???

Ewelina

@anonymous, nie jestem w żaden sposób związana z firmą Medycyna Praktyczna z Krakowa. Jestem moderatorem forum GoWork.pl, a do moich zadań należy, między innymi, dopytywanie o wszelkiego rodzaju szczegóły. Dzięki uzyskanym odpowiedziom od pracowników firmy, osoby zainteresowane pracą mają pełniejszy obraz sytuacji. @Były pracownik, możesz napisać, jaka atmosfera panowała w tej firmie, gdy w niej pracowałaś? Czy osoby starsze stażem chętnie dzieliły się swoim doświadczeniem z młodszymi pracownikami? @Picasso, a jakie Twoim zdaniem zmiany powinny zajść w tej firmie, aby była bardziej atrakcyjnym pracodawcą zarówno dla obecnych, jak i przyszłych pracowników?

Były pracownik

Przez wiele lat pracowałam w tej firmie. Wiele się tam nauczyłam. Jednak wiem że to tylko za sprawą mojej potrzeby rozwoju. Firma nie prowadzi szkoleń, nie inwestuje w pakiety socjalne. Przez wszystkie te lata pracowałam bez umowy. Konsekwencje każdy zna :-( ponieważ również rekrutowałam pracowników wielokrotnie powtarzałam utarty schemat: świetna praca. Jednak po zmianie pracy zobaczyłam jak to może wyglądać w innym miejscu. Obiektywnie mogę stwierdzić że medycyna praktyczna świadczy świetne usługi dla swoich klientów jednak ma wiele do zrobienia w kwestii warunków zatrudnienia oraz traktowania pracowników. Myślę że byli "pracownicy" tylko dla swojego spokoju nie rozpoczynali dochodzenia praw w sądzie.

Picasso
@Były pracownik 03.08.2018 12:04

Masz 100% racji. Pracowalam tam pare ladnych lat. Kiedys fajna atmosfera i super ludzie rekompensowali brak umowy i perspektyw na rozwoj. Niestety pare niekompetentnych pań (ktorym wydawalo sie ze znaja sie na zarzadaniu ludzmi) skutecznie to zepsuło. Kazdy pracownik call center czuje sie tam jak pracownik "gorszego sortu" i nikomu nie zalezy na tym zeby o nich zawalczyc u szefostwa

Ewelina

@Poldek, mógłbyś wypowiedzieć się o czynnikach, o których wspomniałeś czyli sposobie zatrudniania, organizacji pracy i zarządzania pracownikami odnosząc się do własnej perspektywy? Jak długo pracujesz w Medycyna Praktyczna Sp. j.? Zachęcam Cię do rozwinięcia swojej wypowiedzi o te kwestie.

Zuzu
@Ewelina 12.06.2018 21:33

Na przyklad firma przez wiele lat zatrudniala wszystkich pracowniko na podstawie tylko i wylacznie umowy zlecenia pomimo ze spelnione byly wszystkie przeslanki stosunku pracy (praca byla wykonywana na rzecz pracodawcy, pod jego kierownictwem, w miejscu i czasie przez niego wyznaczonym, za odpowiednim wynagrodzeniem). Wszelkie rozmowy na temat umowy o prace konczyly sie zapewnieniami ze to wkrotce sie zmieni ale, jak latwo sie domyslic, taki stan rzeczy nadal sie utrzymywal

.
@Zuzu 15.06.2018 00:20

Ale byc moze teraz to sie zmienilo

Dadada
@Ewelina 12.06.2018 21:33

To napiszę jak wygląda sytuacja obecnie: umowa o pracę- bez problemu. Oczywiście o ile będziesz sumiennie pracować (a nie obijać się) przez okres próbny. Zarobki- ogólnie ok, raz lepiej raz gorzej. Dużo zależy od baz jakie dostajesz. Kadra kierownica na która wszyscy tutaj narzekają- może nie idealna, ale jak na to, że nikt z biczem nad tobą nie stoi -jest ok. Jak każda praca ma swoje plusy i minusy. Z mojego punktu widzenia (a różne call center się widziało) warto przyjść i przepracować dłużej niż 3 msc i się przekonać.

No Nie!!!!!!
@Dadada 17.06.2018 21:29

I tak oficjalnie po tych wszystkich wpisach ktoś mówi że jest ok ze okres próbny jest dalej na umowę zlecenie. To już przegięcie. To jest niezgodne z prawem. Może wreszcie PIP zainteresuje się ta firmą. Być może ta instytucja wytłumaczy dobitnie jak zatrudnia się pracowników.

Ewelina

@anonymous, a czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Może jednak jesteś w stanie wymienić jakieś plusy pracy w Medycyna Praktyczna? Takie informacje z pewnością będą cenne dla potencjalnych pracowników Medycyna Praktyczna. @Tak tak, Co jeszcze, oprócz atmosfery w pracy, zwraca Twoją uwagę? Na podstawie jakiej umowy pracuje się w Medycyna Praktyczna w Krakowie?

anonymous
@Ewelina 02.08.2018 14:55

Myślę że ewalina jest obecną kadrą zarządzającą która za wszelką cenę chce poprawić wizerunek. Posty są jednoznaczne i nie wymagają rozwinięcia. Również mój. A dla pewności. Było tam kiedyś bardzo fajnie Ale tylko dlatego że dziewczyna ktora tam pracowała miała to wszystko super poukładane i myślała o pracownikach. Później było już coraz gorzej

anonymous

Kiedyś tam było bardzo fajnie. Była bardzo fajna koordynatorka. Szanowała ludzi i ich pracę. Niestety ale jak moja przygoda z tą firmą się kończyła, już inne osoby "dorwały się do zloba". To był też powód odejscia. 2 lata temu śmiało można było powiedzieć że firma godna polecenia. Teraz to już tylko pozostaje współczuć tym co zostali.

Tak tak
@anonymous 01.08.2018 17:32

Ja też odeszłam z tego samego powodu. Dobrze wspominam czas przed zmianami. Dziewczyna była kompetentna i bardzo pomocna. Wszystko z nią można było załatwić. Wszystko co później się działo to tylko efekt zmiany menadżerek. Szefowa główna to jest porazka. Na podstawowych rzeczach się nie zna. I jeszcze wszystkim wciska ciemnotę.

Ewelina

@Dadada, czy to oznacza, że kadra kierownicza w Medycyna Praktyczna jest wyrozumiała i można liczyć na jej wsparcie merytoryczne? Jakie Twoim zdaniem wnioski można wysnuć po przepracowaniu więcej niż trzech miesięcy w tym miejscu pracy? Mógłbyś rozwinąć ten fragment swojego poprzedniego wpisu? Zainteresuje on innych użytkowników odwiedzających ten wątek.

Irek

Jeśli komuś nie odpowiada rodzaj pracy niech się nie zatrudniają w takiej firmie żeby nie narzekać!

Poldek
@Irek 10.06.2018 17:46

Gdybys przeczytal ze zrozumieniem ponizsze opinie zapewne zauwazylbys ze nie chodzi o rodzaj pracy ale sposob zatrudniania, organizacji pracy i zarzadzania pracownikami

Administrator

Znaczenie atmosfery w pracy jest coraz większe. Czy tak samo jest w Medycyna Praktyczna Sp. j.? Napisz, co o tym myślisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji dotyczącej pracy w przedsiębiorstwie.

Goo
@Administrator 07.04.2018 09:25

Atmosfera dziwna, mnostwo niedomowien, nie wiadomo czy sie odezwac czy lepiej przemilczec

Lolo

Odradzam prace w call center. Wiele niejasnosci zwiazanych z forma zatrudnienia, nierowne traktowanie pracownikow, niewykwalifikowana kadra zarzadzajaca. Dramat

Wiktor

Idealnych firm nie ma, wszędzie mogą zdarzyć się błędy.

Zgadzam sie

Na pierwszy rzut oka - jak zaczynasz pracę - niby wszystko jest ok. Niestety ale wiele rzeczy jest niezgodne z prawem. Nie ma jasnych zasad i przede wszystkim równych dla wszystkich. Chaos i dezinformacja - to kolejne minusy. No i kadra zarządzająca..... słabo. Odradzam

...

Zdecydowanie odradzam pracę w call center - nawet na króciutki okres. Mobbing, przedziwna atmosfera, fatalny dojazd i mydlenie oczu (zwłaszcza przy umowach o pracę, gdzie winę za opóźnienia w ich stworzeniu zwala się na jakąś anonimową i pewnie Bogu ducha winną panią księgową). Wymogi sprzedaży rzadko kiedy są możliwe do spełnienia a to z bardzo prostego względu - bazy danych przydziela jeden pracownik, który sobie zostawia tzw. pewniaki, a innym daje ochłapy i potem z przychodzi z pretensjami, dlaczego wyniki są takie, jakie są. Dodatkowo można mieć pewność, że dane osobowe pracowników nie są chronione, bo wiele osób miało wątpliwą przyjemność otrzymać PIT innego pracownika. Pracuj tam tylko jeśli przymierasz głodem i nie masz za co żyć. Tak naprawdę stać Cię na dużo więcej. Nikt nie zasługuje, żeby go tak traktować, jak to robią w tym call center.

Gość
@... 29.03.2017 22:52

Pracowałem tam i zgadzam sie w 100%. Szkoda czasu na dojazdy i nerwów na słuchanie nieuzasadnionych pretensji od lasek ktorym sie wydaje ze pozjadaly wszystkie rozumy. Odradzam

Dokładnie
@Gość 02.10.2017 21:19

Towarzystwo wzajemnej adoracji, pozostałych pracownikow traktuja jak śmieci

...
@... 29.03.2017 22:52

Najlepiej swoje porażki zwalać na innych i wypisywać z palca wyssane brednie

.
@... 11.10.2017 16:01

A jeszcze lepiej nauczyć sie przyjmowac konstruktywna krytyke. Moze juz czas wyciagnac wnioski i poprawic chora atmosfere w tej firmie?

yutra
@. 11.10.2017 21:38

byłam, pracowałam i nijak sie mają te negatywne wpisy do realiow. Atmosfera bardzo przyjazna, warunki pracy super. Krytyka absolutnie nie jest konstruktywna tylko wyglada na wylewanie żali tam, gdzie nie na to miejsce

Ja

Mozliwosc otrzymania umowy o prace lub awansu graniczy z cudem, chyba ze jestes kims z rodziny

admin

Pracowałeś w Medycyna Praktyczna Sp. j.? Jakie masz wspomnienia z tego okresu? Wypowiedz się na naszym forum, podziel się wiedzą z innymi użytkownikami.

Zostaw opinię o Medycyna Praktyczna Sp. j. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medycyna Praktyczna Sp. j.