Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nie mogę już tego czytać - 2014-06-25 17:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KAŻDA PRAKTYKA CZY STAŻ W FIRMIE HS WROCŁAW JEST PŁATNA, i nie jest to wypłata z praktyk z urzędu pracy rzędu 500zł tylko tak jak niektórzy piszą około średniej krajowej. Część ludzi zatrudniana jest w trakcie studiów, część po studiach. Jest bardzo dużo zgłoszeń na praktyki, więc czasami ciężko jest wybrać z tej grupy kandydatów.
Praktykanci mają możliwość aplikowania na stanowisko pracy, muszą poprostu przejść cały proces rekrutacyjny.
Jak w każdej korporacji są różne korporacyjne narzędzia...przez jednych lubiane przez innych znienawidzone. Projekty na razie nie są super ekstra skomplikowane, ale jak wykonac trudny projekt mając młody zespół? Również z ilością pracy bywa różnie (czasem niedostatek) jednak to jest normalny proces tworzenia się centrum od podstaw.
Oczywiście, znajdzie się masa ludzi narzekających: bo to, bo tamto, bo kierownik taki śmaki i owaki...ale mało ludzi zauważa, że tutaj nawet "szeregowy" pracownik może coś zmienić. Jeszcze nigdy mój manager nie "spławił mnie" kiedy przyszedłem z propozycją uargumentowanego usprawnienia. Taki stan będzie zapewnie trwał jeszcze trochę. Być może firma nie jest jeszcze na tyle rozwinięta by wszystko było super ustawione, jednak znam dużo gorszych firm, gdzie płaca jest bardzo mała, gdzie kierownik na ciebie wrzeszczy i wyzywa cię od kretynów albo gdzie co miesiąc zastanawiasz się czy wypłata dojdzie na konto. Jeśli za 5 lat firma będzie mieć taką opinię jak teraz to nie będzie o niej to dobrze świadczyć, jednak teraz w fazie początkowego rozwoju nie widzę tutaj nic złego.
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-26 16:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli raczej sa młofe zespoły złożone z praktykantów? z jednej strony spko bo pewnie atmosfera fajna, tylko troche mnie martwi że niewiele się nauczę :)
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-26 16:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli raczej sa młode zespoły złożone z praktykantów? z jednej strony spko bo pewnie atmosfera fajna, tylko troche mnie martwi że niewiele się nauczę :)
zdjecie uzytkownika
Nie mogę tego czytać - 2014-06-27 18:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie zespoły złozone z praktykantów??? I co oni by niby mieli tak robić... HA HA HA....Praktykanci są głównie w lecie, około 10 osób rozsianych po działach. Jak ktoś się chce czegoś nauczyć to i przy zamiataniu ulicy się nauczy (to oczywiście alegoria, bo u nas praktykanci nie parza kawy ani nie zmywają kubków, chyba że po sobie). Po co nam praktykant, za którego płacimy kasę i który patrzy w sufit?
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-27 22:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy po tych praktykach z tych 10 os ktos zostaje?
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-30 18:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam wyżej napiasałeś że projekty nie sa zbyt trudne bo pracują nad nimi młode osoby, więc nie wiem czemu się teraz dziwisz :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-06-30 21:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak ogólnie wygląda sam proces rekrutacji. Powiedzmy pojawia się ogłoszenie, które jest wystawione np. na 2 tygodnie. To ewentualnie po jakim czasie takie cv są przeglądane. Czy jest np. sens wysyłania CV powiedzmy w ostatnim dniu rekrutacji? Czy raz wysłane Cv jest brane pod uwagę podczas następnej podobnej rekrutacji? I jeszcze ostatnie pytanie. Jakie są preferencje podczas wyboru kandydatów, czy absolwenci zgłaszający się na praktyki równie chętnie brani pod uwage co studenci? Dziękuję za wszystkei odpoweidzi.
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-07-01 14:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okej, ale napisałeś to pisząc wcześniej o praktykach, więc wywnioskowałem z kontekstu że nie piszesz o osobach, które już pracują tam kilka lat. w każdym razie to co piszesz o praktykach i dalszym awansie jest zachęcające, więc złożę papiery i zobaczymy co dalej, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Konar - 2014-07-09 21:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem po rozmowie .Praktyki są płatne 1200 brutto . Nie ma szans na zatrudnienie ani w czasie praktyk ani po ich zakończeniu.
zdjecie uzytkownika
o ja biedny - 2014-07-11 23:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Konar - 2014-07-09 21:39:51]:
pitu pitu, znam wiele osob ktore po praktykach dostaly propozycje pracy.
Ale jezeli uwazasz ze nie ma szansy.... pewnie masz racje....
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-13 23:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staz - 2014-06-30 18:14:45]:
Ze skomplikowaniem projektów jest różnie, ale bez przesady, co wy myślicie, że tu pracują same zespoły praktykantów i absolwentów i ktoś im daje do projektowania elementy systemów lotniczych? Najprostszy projekt jest bardziej skomplikowany niż cokolwiek co robiłeś na uczelni i pracuje przy tym sztab doświadczonych ludzi. A że projekt często wymaga też wykonywania prostych zadań które z odrobiną wysiłku ogarnie nawet praktykant lub niedoświadczony młody pracownik to jest miejsce dla takich ludzi, bo raz że odciążają doświadczonych, dwa że sami tego doświadczenia nabierają.
zdjecie uzytkownika
tyu - 2014-07-16 20:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-06-30 21:30:12]:
Może ktoś powiedziałby czym kierujecie się podczas wyboru pracowników, bądź praktykantów?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-30 14:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy może ktoś podać jakieś nowsze informacje nt. linii produkcyjnych (nie dla operatorów cnc), nadal jest tylko jedna? Zastanawiam się czy nie złożyć cv, bo obecnie trwa nabór. Jakie są zarobki dla takiego pracownika i czy w firmie trwa nadal taka dezorganizacja? Będę wdzięczny za wszelkie info, dzięki.
zdjecie uzytkownika
karo - 2014-08-04 12:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie odnośnie samej rekrutacji. 2 etap rozmowy miał miejsce równo 2 tygodnie temu. Do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi czy to oznacza, że moja kandydatura została odrzucona? Czy wypada mi zadzwonić i się dopytać o przebieg rekrutacji? Musze wiedzieć do końca tygodnia i nie wiem co robić
zdjecie uzytkownika
xzy - 2014-08-06 13:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oczywiście, że wypada zadzwonić. Z resztą oni kontaktują się ze wszystkimi.
Co do linii produkcyjnych to jest więcej niż jedna. Dezorganizacją bym tego nie nazwał ale ładem również, ale widać postępy.
zdjecie uzytkownika
marmac - 2014-08-08 21:16:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, ja również jestem po rozmowie trzy tygodnie właśnie minęły, a pani od rekrutacji niestety nie dzwoni. Myślę że, informacja, że nie jest zainteresowana współpracą byłaby na miejscu chociażby ze względu na poświęcony dla nich czas no i przejechane prawie 800km.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-08-15 14:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja wysłałam swoje cv na praktyki, po czym zaproszono mnie na rozmowę dopiero gdzieś po 3 miesiącach. Myślałam że będzie to miłe spotkanie niestety się myliłam. Rozmawiało ze mną 3 osoby i ( wspomnę ze chyba nawet młodsze ode mnie) czułam się jak na przesłuchaniu. Oczywiście o pracy na stałe po praktykach nie było nawet mowy. Były jakieś dziwne pytania, o rodzinę i ogólnie to chciałam już z stamtąd wyjść po 5 minutach. Nie polecam, podobno atmosfera między pracownikami nie jest dobra. Zresztą ludzie których widziałam wyglądali na mega zdenerwowanych.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-08-19 12:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie jak tam atmosfera w pracy w tej firmie jestem operatorem cnc i mylse nad zlozeniem cv.czy ktos wie jescze ile tam sie zarabia np.operator cnc
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-08-19 16:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aga, a na jakie stanowisko aplikowałaś? Ja jestem na IV roku Ekonomii w Rzeszowie i znalazłem ciekawą ofertę na młodszego kupca. Oczywiście nie nastawiam się na pracę w dalszej przyszłości, ale tylko praktykę. Ale pomyśl jaki to byłby wpis do CV, taka praktyka w Hamiltonie. Mi tam się podoba. Wytłumacz więcej o co chodzi z pytaniami o rodzinę, bo nie za bardzo kumam dlaczego miałyby paść takie pytania. na co to komu? Może coś źle zrozumiałaś, oni może chcieli po prostu skrócić dystans albo coś w tym guście. Co do przesłuchań to ja na żadnym interview nigdy nie czułem się dobrze, zawsze pocę się jak mysz i stresuje się zwykle nie potrzebnie. @marmac: ja dopiero co zastanawiam sie nad zlozeniem papierów, na szczescie mieszkam na miejscu, gdzie bedą praktyki, czyli w Rzeszowie. Jak się zakończyła Twoja sytuacja. Napisz proszę to mi może pomóc.
zdjecie uzytkownika
typ - 2014-08-19 21:32:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [młody - 2014-08-19 16:20:50]:
Byłem na rozmowie odnośnie praktyki ponad rok temu też nikt nie zadzwonił:|, a podobno dzwonią do wszystkich, którzy byli na rozmowie. Więc drobna rada dla rekrutujących, jeśli już podczas rozmowy jesteście pewni że współpracy żadnej nie będzie wystarczy powiedzieć że nasze wspólne oczekiwania i wymagania się rozmywają. To wystarczy. Będzie wilk syty i owca cała. A tak to niesmak pozostaje. Natomiast jeśli się zastanawiacie, to nawet jeśli się nie zdecydujecie to wypadałoby napisać maila z notatką dziękujemy za rozmowę ale nie jesteśmy zainteresowani. Przecież macie praktykantów w hr!
zdjecie uzytkownika
marmac - 2014-08-20 21:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [młody - 2014-08-19 16:20:50]:
Witam,ja akurat aplikowałem do UTC Wrocław więc trudno będzie odnieść się co do Rzeszowa, ale ostatecznie odpowiedz dostałem na maila z informacją, że wybrali kogoś z większą wiedzą i doświadczeniem.Trochę szkoda myślę że świetna firma dla kogoś kto chce się rozwijać.Co do rozmowy, radziłbym trochę się przygotować zadają sporo pytań na temat samej firmy dlaczego właśnie Hamilton itp.Dodatkowo test kompetencji ale to chyba praktyki nie dotyczy.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-09-08 09:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2014-08-19 12:33:45]:
Zdarza się że rekruter zadaje niewygodne pytania, chodzi o to żeby sprawdzić czy ktoś jest bezkonlfiktową osobą, jeśli już na rozmowie potrafisz się oburzyć o byle co to nie zdałaś testu. Dodatkowo pytanie o pracę na stałe po praktykach, na rozmowie w sprawie praktyk jest moim zdaniem niepotrzebne, listę stanowisk na które rekrutują masz na stronie (warto się co nieco orientować) a jeśli praktyki robisz na stanowisku na które nie ma rekrutacji to chyba nie myślisz że na rozmowie w odpowiedzi na to pytanie usłyszysz "Tak, specjalnie dla Pani stworzymy nowe stanowisko, dzięki czemu będziemy mogli zatrudnić Panią od razu po praktykach"
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-09-10 14:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozmowy o praktykach to chyba są jednak te jede z najtrudnijszych, bo musisz nie tylko powiedzieć dlaczaego wybrałeś takie a nie inne studia, dlaczego interesuje Cie ten kierunek i jakiej prayc oczekujesz "na początek", naprawde nie chciałbym jeszcze raz przechodzić tego typu rozmów, gdzie udowadniasz dlaczego jesteś najlepszy
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-12 13:12:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Mam pytanie do pracowników Hamilton Wrocław. Doszły mnie słuchy, że firma decyduje się zatrudniać tych kandydatów na stanowiska montażowe, którzy mieszkają względnie blisko firmy. Czy to prawda? Na zasadzie, że czym dalej się mieszka tym większe prawdopodobieństwo braku punktualności. Jeśli tak, to trochę dziwić mnie będzie takie podejście, przecież dojazd na czas to nie kwestia odległości do pokonania, ale charakteru, zdyscyplinowania człowieka. Tak myślę...
zdjecie uzytkownika
janukowycz - 2014-09-17 21:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie oczekujcie zbyt wiele od praktyk. Większość zajmuje się drukowaniem naklejek na szafki, układaniem segregatorów lub skanowaniem dokumentacji technicznej. Tam połowa konstruktorów nie ma co robić, więc nie liczcie na rozwijające praktyki. Zobaczycie jak wielka etyczna korporacja działa od środka i tyle...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x