Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-10-07 20:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-03 17:15:40]:
Witam wszystkich chętnych na pracę w UTC. Te wszystkie rekrutacje to wielka ściema, za każdym razem przyjmowani są znajomi znajomego którzy nie mają pojęcia o pracy. Prosty przykład, kierownikiem Działu Jakości zostaje gość po "studiach" na Politechnice który nie potrafi mierzyć suwmiarką... Młody pracownik np na CNC który nie ma zielonego pojęcia co to w ogóle jest za maszyna na której pracuje i jak się nazywa... Natomiast kandydaci którzy mają jakieś pojęcie są odsyłani z kwitkiem... Ogólnie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Jaga - 2014-10-08 12:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem byłym pracownikiem Hamilton Sundstrand - obecnie UTC. Wtedy w dziale technologicznym zatrudniono po studiach technologa żywności. Z tego powodu była bardzo beznadziejna atmosfera w pracy....,a najgorsze to było fałszywe donosicielstwo. Z powyższych wpisów widać, że rekrutacje to dalej jakaś "ściema".
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-10 11:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale zastanówcie się, jakby było tak jak mówicie, to przecież nie byłoby w firmie żadnych fachowców, tylko sami znajomi, a wtedy nie dałoby się prowadzić firmy ani w niej normalnie pracować, a jakoś działa, prawda? Rozumiem, że atmosfera w firmie jest dosyć napięta, no to z plusów może chociaż zarobki wymienicie czy też z tym słabo?
zdjecie uzytkownika
psisko - 2014-10-10 13:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olek - 2014-10-10 11:53:27]:
Na początku układòw nie było, ale teraz daje się to powoli zauważać. Nie wiem jak jest w biurach ale na produkcji czasami ktoś kogoś poleci i to w sumie jest chyba w porządku. Zauwarzyłem dużo pytań o pieniądze i trzeba jasno powiedzieć, że płacą dobrze jak na Wrocław.
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-10-14 10:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [psisko - 2014-10-10 13:25:59]:
Płacą dobrze? Co masz na myśli? Czy stawka dla operatora z wieloletnim doświadczeniem i kwalifikacjami 2200 netto to jest wspomniana wcześniej "dobra stawka"?
Firma nadal prosperuje bo działa z innymi komórkami w innych miastach znajdujących się w Polsce. Więc nie mów mi, że działa dobrze bo to jest śmieszne. Do dobrego imienia PZL-Hydral wiele brakuje bo tam pracowali naprawdę świetni fachowcy i firma była znana nie tylko w Polsce lecz także zagranicą.
zdjecie uzytkownika
oli - 2014-10-16 10:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bez przesady, przyjeli jedna czy dwie osoby "po znajomosci" i narzekacie. W firmie zatrudnia sie tyle ludzi, ze rowniez zatrudnienie z polecenia dziala, przy czym czesto te osoby sa odrzucane.
Jesli chodzi o "wysokiej klasy specjalistow" to czasami lepiej jest zatrudnic kogos kto ma mniejsza wiedze ale szybko sie uczy i potrafi wspolpracowac z innymi ludzmi. Czesto mam wlasnie doczynienia ze specjalistami, ktorzy poprostu wszystkie rozumy zjedli, sa roszczeniowi i uwazaja sie za najlepszych.
Co do ukladow to w moim biurze ich nie ma.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-10-16 15:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam pytanie do ludzi pracujących w tej firmie we Wrocławiu jako programiści CNC. Programy trzeba umieć pisać "z palca" czy może firma ma jakiegoś CAMa? Jak to ogólnie wygląda? Są zatrudnieni jacyś progrmiści, którzy nie muszą stać przy maszynie i wszystko w niej ustawiać czy raczej sami operatorz, którzy sami sobie piszą programy na maszyny, które obsługują? Proszę o odpowiedź:)
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-28 14:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem czy ktoś Ci udzieli aż tak szczegółowych informacji @jacek, tak naprawdę to wszystko powinieneś mieć w ofercie, ewentualnie dopytać na rozmowie kwalifikacyjnej i tyle. Sądzę, że są operatorzy, którzy sami sobie piszą programy na maszyny, więc chyba nie powinno być w tymi problemu. Ja mam z kolei pytanie o stawki.
zdjecie uzytkownika
exmistrz - 2014-10-31 18:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
A pracuje jeszcze tam ta Loc jeszcze, wredna baba.
zdjecie uzytkownika
hobi - 2014-11-12 01:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2014-10-28 14:25:23]:
kurczę , wynagrodzenie to właśnie jest to , co wszystkich interesuje w pierwszej kolejności. jednak nie wiem czy większość ludzi nie ma odwagi o to zapytać, lub o tym napisać ? przecież nie ma tu określonych w umowie aneksów o tym , że tą wiedzą nie można się dzielić, także może ktoś coś jednak podrzuci?
zdjecie uzytkownika
Saaddam - 2014-11-14 19:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele osób sieje intrygę na temat ciągłych ogłoszeń które widnieją między innymi na stronie HS Wrocław, otóż powiem Wam że ja zatrudniłem się tam parę tygodni temu.. i uwierzcie, oni przyjmują w ciągu miesiąca 10-20 osób (wiem to bo wszyscy są przyjmowani z pierwszym dniem miesiąca, później wszyscy razem mamy szkolenia wstępne) przyjmują szereg ludzi zarówno na stanowiska produkcyjne jak operator czy monter, oraz na stanowiska umysłowe, począwszy od różnego rodzaju inżynierów, przechodząc przez dział prawny, finansowy i kończąc na paniach które siedzą w recepcji :)
zdjecie uzytkownika
operator produkcji - 2014-11-21 21:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
4100 brutto + karta multi sport i zero szacunku. Na maszynach cnc
zdjecie uzytkownika
Ranyt - 2014-11-26 09:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zestaw może i rzeczywiście fajny, bo teraz mało gdzie takie pieniądze można zarobić, chociaż operatorzy muszą się szanować i nie godzić na podejmowanie pracy za jakieś mizerne pieniądze. Szkoda tylko, że nie można liczyć na normalne traktowanie pracownika, przecież wszyscy cały czas jadą na tym samym wózku i otacza firmę jeden wspólny cel więc po co psuć wszystko.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-11-29 20:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Czy może ktoś napisać coś o pracy w biurze? Jaka atmosfera? Parcie na suche cyferki czy jakoś normalnie?
Ogólnie polecacie czy macie zastrzeżenia?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dzikus - 2014-12-04 20:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2014-10-10 11:53:27]:
Zgadzam się z kolegą.
Donoszą każdy ile wlezie.na zasadzie donosisz awansujesz. Jak ktoś ma własne zdanie to wylatuje.Oni szukają stada owiec które będą pracowały i wykonywały najglupsze polecenia.
Dodatkowo każdy pracownik jest b ardzo mocno kontrolowany.czytaja maile i sprawdzają tel służbowe.
Jeżeli cos znajdą czekają aż nie będziesz potrzebny i do widzenia
zdjecie uzytkownika
krytyna pax - 2014-12-10 12:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
super, ktos się odważył i napisał ile się zarabioa na maszynach cnc, a na innych stanowiskach jakie sa stawki? ktoś się odwazy i ośmieli napisać? będe bardzo wdzięczna bo się zastanawiam nad pójściem do pracy do nich do hamilton, od razu mówię że pomimo płci pracy ciężkiej fizycznej się wcale nie obawiam
zdjecie uzytkownika
marko - 2014-12-12 21:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,

Posiada ktoś numer do biura HR? Czy moze jest on niewidoczny przy rozmowie
zdjecie uzytkownika
Wrocławiak - 2014-12-15 17:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie o prace na stanowisku operator cnc
jakie sa zarobki?
czy jest jakis socjal grusza premie itp?
jakie obowiazki na stanowisku?
czy jest szansa na nauke programowania?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-16 20:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wrocławiak - 2014-12-15 17:41:12]:
Socjal całkiem spoko: jest grusza, premia kwartalna maks 5%, multisport który jest dofinansowany, a teraz wchodzi pracowniczy program emerytalny. Programy piszą technolodzy.
zdjecie uzytkownika
odp - 2014-12-22 19:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zainteresowany - 2014-11-29 20:01:57]:
@zainteresowany
Przede wszystkim liczą się statystyki. A jakie biuro Cię interesuje?
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-12-24 15:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiecie może na ile może liczyć nowo zatrudniony pracownik? chodzi mi oczywiście o podstawę plus ewentualne premie, skoro mówicie, że liczą się statystyki? i powiedzcie mi proszę czy są jakieś dodatki uznaniowe albo jakieś premie świąteczne? i jak w ogóle z socjalem ta firma ogólenie stoi moi drodzy?
zdjecie uzytkownika
and - 2014-12-27 13:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Aplikowalem na operatora produkcji. Rozmowa bardzo wymagająca jak na to stanowisko, siedzi Pani z HR z Panem z działu produkcji i są zadawane pytania w ciężkiej stresowej atmosferze, niestety nie pozwalają się wykazać, podczas całej rozmowy panuje przygnebiajaca atmosfera. Moim zdaniem przy tak wymagających rozmowach, powinni trochę poluzowac z tym znudzonym zachowaniem. Pracę dostałem, ale dzięki temu że wcześniej pracowałem na prawie identycznym stanowisku i mam kwalifikację. Dla mnie to jest praca przejściowa, bo szukałem czegoś na szybko po poprzedniej, zarobki są średnie, 2 poprzednie firmy na tych samych stanowiskach płaciły mi 30% więcej, ale lepsze to niż nic, po pewnym czasie pewnie przejdę do firmy z lepszymi warunkami, bo ciągle wysyłam aplikację. W UTC wydaje się panować dziwna nerwowa atmosfera, troszkę brakuje organizacji. Dla początkujących ciekawa propozycja, dla doświadczonych średnia. Chociaż wymagają doświadczenia. Tak czy inaczej we Wro jest dużo więcej firm z lepszymi warunkami, tylko trzeba uparcie aplikowac i nie przywiązywać się emocjonalnie do jednej pracy.
zdjecie uzytkownika
łosoś wąs - 2015-01-07 18:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro już wspomnieliście o rekrutacjach i działach HR to czy jest szansa żeby do tej firmy dostac się do HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O. do pracy? skończyłam kierunek studiów związanych z hr i marketingiem i właśnie świeżo po studiach szukam zatrudnienia w branży w temacie. jakie byłby wARunki takiego zatrudnienia?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jestem niemiło zaskoczona. Nie polecam.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
HaHa - 2015-01-13 14:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłby ktoś napisać coś więcej na temat przebiegu rozmowy? Jakich pytań się spodziewać itp. itd.
Z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
Konsultant - 2015-01-20 14:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W jakich widełach wahają się zarobki inżynierów HS?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.?
Zadaj pytanie
x