Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
monter - 2014-09-26 17:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy jest w tej firmie praca dla monterów? Jeżeli tak, to jakie (mniej więcej) widełki płacowe i czy praca w miarę znośna (warunki pracy, wymagania itd.)

I drugie pytanie - czy na stanowisko typu inż. jakości (czy jakikolwiek inny inż.) jest szansa dostać się bez doświadczenia zawodowego?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-02 07:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [monter - 2014-09-26 17:53:32]:
Nie pracuję w tej firmie, ale mogę Ci zaręczyć, że rekrutacja tam to jakaś ściema, przedłużają non stop ogłoszenia rekrutacyjne miesiąc w miesiąc na każde stanowisko, nieważne czy monter czy inżynier, kontroler, kupiec, itp. Praktyki stosowane są tam te same co w większości firm w Polsce, zapraszają na rozmowę, ale nie oczekuj odpowiedzi. Ja byłem jakieś 4 miesiące temu, aplikowałem na stanowisko planisty. Zdążyłem znaleźć już inną pracę, odpowiedzi nie dostałem od nich żadnej, a ogłoszenie nadal wisi łącznie z innymi, które były w czasie, kiedy starałem się u nich o pracę. Podejrzewam, że kasa za rekrutacje leci :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-02 22:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może być tez taki spisek że nie ma odpowiedniego kandydata i nie decyduja sie na pierwszego lepszego by etat zapchać...
... Po przemyśleniach: nie to niemożliwe kto by się starał o dobrego kandydata i dobry proces rekrutacji? ;)
zdjecie uzytkownika
KWH - 2014-10-03 10:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niektórzy mogą uznać, że nie mam racji. Jednak moim zdaniem jeśli dyrektorem operacyjnym firmy produkcyjnej zostaje były szef działu HR to trzeba uciekać jak najdalej się da z takiego skrajnie przesiąkniętego układami środowiska. Bo nie dość, że są układy to jeszcze niekompetentne kierownictwo (dla przykładu wyobraźcie sobie, że pieniędzmi, które macie w banku zarządza pan Mietek z ochrony - strach i zgroza).
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-10-03 17:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-02 22:56:57]:
O.. ktoś się ustosunkował do mojej wypowiedzi :) z Twojej odpowiedzi wynika jedno: że ja się uważam za jakąś gwiazdę w swoim fachu i nie dopuszczam myśli, że UTC mnie nie zatrudniło, bo przecież taki "zajebisty" ze mnie gość. Otóż nie, jak najbardziej mieści mi się w głowie, że był lub będzie ktoś lepszy i zajmie oferowane stanowisko. Jednak wielce nieprawdopodobne jest, że w kraju o tak dużym bezrobociu firma przez 4 miesiące nie może znaleźć odpowiedniego kandydata na większość stanowisk, które oferuje. Ja sam znam 17 osób, które były zaproszone na rozmowę w tym samym czasie (starzy koledzy ze studiów, znajomi z innych miast), a przecież nie znam wszystkich aplikantów :) trudno uwierzyć, że nie było ani jednego idealnego kandydata. Ta teoria jak to nazywasz to tylko faktyczne praktyki firm, nie napisałem że na pewno UTC je stosuje, tylko że podejrzewam, bo wiele na to wskazuje. Kilku znajomych chciało się też starać o pracę jako monter i operator cnc, ale odradziłem ze względu na stratę kasy na dojazd na rozmowę i pojechali hen za granicę, osobiście uważam że to lepsza opcja niż jeździć po firmach w Polsce, które nie uważają udzielić informacji zwrotnej, choćby mailowo, wbrew temu co głoszą na swojej stronie. Z ciekawości będę śledził ich rekrutacje na pracuj.pl, a co mi tam, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
madzia21 - 2014-10-07 13:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos moglby podzielic sie numerem telefonu do dzialu HR w UTC/HS we Wroclawiu? Nikt nie odbiera telefonu pod numerem, ktory jest podany na ich stronie internetowej. DZIEKI WIELKIE !!! :)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-10-07 20:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gość - 2014-10-03 17:15:40]:
Witam wszystkich chętnych na pracę w UTC. Te wszystkie rekrutacje to wielka ściema, za każdym razem przyjmowani są znajomi znajomego którzy nie mają pojęcia o pracy. Prosty przykład, kierownikiem Działu Jakości zostaje gość po "studiach" na Politechnice który nie potrafi mierzyć suwmiarką... Młody pracownik np na CNC który nie ma zielonego pojęcia co to w ogóle jest za maszyna na której pracuje i jak się nazywa... Natomiast kandydaci którzy mają jakieś pojęcie są odsyłani z kwitkiem... Ogólnie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Jaga - 2014-10-08 12:55:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem byłym pracownikiem Hamilton Sundstrand - obecnie UTC. Wtedy w dziale technologicznym zatrudniono po studiach technologa żywności. Z tego powodu była bardzo beznadziejna atmosfera w pracy....,a najgorsze to było fałszywe donosicielstwo. Z powyższych wpisów widać, że rekrutacje to dalej jakaś "ściema".
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-10 11:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale zastanówcie się, jakby było tak jak mówicie, to przecież nie byłoby w firmie żadnych fachowców, tylko sami znajomi, a wtedy nie dałoby się prowadzić firmy ani w niej normalnie pracować, a jakoś działa, prawda? Rozumiem, że atmosfera w firmie jest dosyć napięta, no to z plusów może chociaż zarobki wymienicie czy też z tym słabo?
zdjecie uzytkownika
psisko - 2014-10-10 13:25:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olek - 2014-10-10 11:53:27]:
Na początku układòw nie było, ale teraz daje się to powoli zauważać. Nie wiem jak jest w biurach ale na produkcji czasami ktoś kogoś poleci i to w sumie jest chyba w porządku. Zauwarzyłem dużo pytań o pieniądze i trzeba jasno powiedzieć, że płacą dobrze jak na Wrocław.
zdjecie uzytkownika
robert - 2014-10-14 10:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [psisko - 2014-10-10 13:25:59]:
Płacą dobrze? Co masz na myśli? Czy stawka dla operatora z wieloletnim doświadczeniem i kwalifikacjami 2200 netto to jest wspomniana wcześniej "dobra stawka"?
Firma nadal prosperuje bo działa z innymi komórkami w innych miastach znajdujących się w Polsce. Więc nie mów mi, że działa dobrze bo to jest śmieszne. Do dobrego imienia PZL-Hydral wiele brakuje bo tam pracowali naprawdę świetni fachowcy i firma była znana nie tylko w Polsce lecz także zagranicą.
zdjecie uzytkownika
oli - 2014-10-16 10:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bez przesady, przyjeli jedna czy dwie osoby "po znajomosci" i narzekacie. W firmie zatrudnia sie tyle ludzi, ze rowniez zatrudnienie z polecenia dziala, przy czym czesto te osoby sa odrzucane.
Jesli chodzi o "wysokiej klasy specjalistow" to czasami lepiej jest zatrudnic kogos kto ma mniejsza wiedze ale szybko sie uczy i potrafi wspolpracowac z innymi ludzmi. Czesto mam wlasnie doczynienia ze specjalistami, ktorzy poprostu wszystkie rozumy zjedli, sa roszczeniowi i uwazaja sie za najlepszych.
Co do ukladow to w moim biurze ich nie ma.
zdjecie uzytkownika
jacek - 2014-10-16 15:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam pytanie do ludzi pracujących w tej firmie we Wrocławiu jako programiści CNC. Programy trzeba umieć pisać "z palca" czy może firma ma jakiegoś CAMa? Jak to ogólnie wygląda? Są zatrudnieni jacyś progrmiści, którzy nie muszą stać przy maszynie i wszystko w niej ustawiać czy raczej sami operatorz, którzy sami sobie piszą programy na maszyny, które obsługują? Proszę o odpowiedź:)
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-10-28 14:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie wiem czy ktoś Ci udzieli aż tak szczegółowych informacji @jacek, tak naprawdę to wszystko powinieneś mieć w ofercie, ewentualnie dopytać na rozmowie kwalifikacyjnej i tyle. Sądzę, że są operatorzy, którzy sami sobie piszą programy na maszyny, więc chyba nie powinno być w tymi problemu. Ja mam z kolei pytanie o stawki.
zdjecie uzytkownika
exmistrz - 2014-10-31 18:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A pracuje jeszcze tam ta Loc jeszcze, wredna baba.
zdjecie uzytkownika
hobi - 2014-11-12 01:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2014-10-28 14:25:23]:
kurczę , wynagrodzenie to właśnie jest to , co wszystkich interesuje w pierwszej kolejności. jednak nie wiem czy większość ludzi nie ma odwagi o to zapytać, lub o tym napisać ? przecież nie ma tu określonych w umowie aneksów o tym , że tą wiedzą nie można się dzielić, także może ktoś coś jednak podrzuci?
zdjecie uzytkownika
Saaddam - 2014-11-14 19:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiele osób sieje intrygę na temat ciągłych ogłoszeń które widnieją między innymi na stronie HS Wrocław, otóż powiem Wam że ja zatrudniłem się tam parę tygodni temu.. i uwierzcie, oni przyjmują w ciągu miesiąca 10-20 osób (wiem to bo wszyscy są przyjmowani z pierwszym dniem miesiąca, później wszyscy razem mamy szkolenia wstępne) przyjmują szereg ludzi zarówno na stanowiska produkcyjne jak operator czy monter, oraz na stanowiska umysłowe, począwszy od różnego rodzaju inżynierów, przechodząc przez dział prawny, finansowy i kończąc na paniach które siedzą w recepcji :)
zdjecie uzytkownika
operator produkcji - 2014-11-21 21:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
4100 brutto + karta multi sport i zero szacunku. Na maszynach cnc
zdjecie uzytkownika
Ranyt - 2014-11-26 09:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zestaw może i rzeczywiście fajny, bo teraz mało gdzie takie pieniądze można zarobić, chociaż operatorzy muszą się szanować i nie godzić na podejmowanie pracy za jakieś mizerne pieniądze. Szkoda tylko, że nie można liczyć na normalne traktowanie pracownika, przecież wszyscy cały czas jadą na tym samym wózku i otacza firmę jeden wspólny cel więc po co psuć wszystko.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-11-29 20:01:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Czy może ktoś napisać coś o pracy w biurze? Jaka atmosfera? Parcie na suche cyferki czy jakoś normalnie?
Ogólnie polecacie czy macie zastrzeżenia?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dzikus - 2014-12-04 20:12:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2014-10-10 11:53:27]:
Zgadzam się z kolegą.
Donoszą każdy ile wlezie.na zasadzie donosisz awansujesz. Jak ktoś ma własne zdanie to wylatuje.Oni szukają stada owiec które będą pracowały i wykonywały najglupsze polecenia.
Dodatkowo każdy pracownik jest b ardzo mocno kontrolowany.czytaja maile i sprawdzają tel służbowe.
Jeżeli cos znajdą czekają aż nie będziesz potrzebny i do widzenia
zdjecie uzytkownika
krytyna pax - 2014-12-10 12:11:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super, ktos się odważył i napisał ile się zarabioa na maszynach cnc, a na innych stanowiskach jakie sa stawki? ktoś się odwazy i ośmieli napisać? będe bardzo wdzięczna bo się zastanawiam nad pójściem do pracy do nich do hamilton, od razu mówię że pomimo płci pracy ciężkiej fizycznej się wcale nie obawiam
zdjecie uzytkownika
marko - 2014-12-12 21:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie,

Posiada ktoś numer do biura HR? Czy moze jest on niewidoczny przy rozmowie
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jestem niemiło zaskoczona. Nie polecam.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Wrocławiak - 2014-12-15 17:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie o prace na stanowisku operator cnc
jakie sa zarobki?
czy jest jakis socjal grusza premie itp?
jakie obowiazki na stanowisku?
czy jest szansa na nauke programowania?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-12-16 20:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wrocławiak - 2014-12-15 17:41:12]:
Socjal całkiem spoko: jest grusza, premia kwartalna maks 5%, multisport który jest dofinansowany, a teraz wchodzi pracowniczy program emerytalny. Programy piszą technolodzy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.?
Zadaj pytanie
x