PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company

Mielec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 38 ocen.

PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company
3 38 6 1

Opinie o PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company

Rzym

@Aneta . Wynagrodzenie zasadnicze to q wszystko. Są jeszcze tak zwane benefity dodatkowe w postaci możliwości zerwania się o drugiej nad ranem i pojechania do pracy w celu zrobienia nadgodzin . A spróbuj nie przyjechać to życzliwy uśmiech strażnika obozowego przywita cię rano nad wyraz miło. Są też premie kwartalne , a przynajmniej powinny być bo zawsze jest jakieś wytłumaczenie dlaczego ich nie ma. Jest też premia roczna i ona faktycznie istnieje za każdym razem tyle że jej wysokość jest batem na tych , którzy nie mogą chodzić na nadliczbowe lub ośmielą się zwracać uwagę przełożonym. Nie mniej jednak sama premia jest na plus dla pracodawcy podobnie jak prywatna opieka medyczna , karnety multisport , dofinansowania do wycieczek i finansowanie studiów . Tu uczciwie trzeba napisać że to polepsza znacznie ogólny obraz sytuacji . Problem jednak w tym że karnetem się nie najemy ani tym bardziej prestiżem pracy w takiej firmie. Może i byłby to prestiż i powód do dumy ale nie wtedy gdy budowlańcy trzepiący worki po cemencie zarabiają więcej i nikt ich nie straszy że mogą zepsuć części za tysiące dolarów . Na całym świecie zarobki w tej branży są wyższe niż przeciętne w danym regionie a tutaj nie ma znaczenia czy montujesz statki powietrzne którymi ktoś lata czy układasz kostkę brukową lub wykładasz towar w sklepie. To rodzaj pracy który potrzebuje wykwalifikowanej kadry a dobry monter czy mechanik lotniczy musi pracować co najmniej kilka lat by rzeczywiście był wartościowym pracownikiem. Niektórzy nawet po 10 latach nadal się nie nadają bo to praca wymagająca dużych zdolności manualnych , wyobraźni i inteligencji . Tymczasem na pzl zamiast dbać o pracowników i dać im zarobić na tyle dobrze, żeby im zależało na pracy to podchodzi się do tematu " nie ten to przyjdzie inny " . Owszem może i przyjdzie ale ile szkód i kosztów narobi tego nikt nie liczy. Na dzień dzisiejszy większości ludzi którzy tam pracują nie zależy na tej pracy bo wiedzą, że jak nie tu to można pracować gdzieś indziej i bez większych różnic finansowych a na pewno w lepszej atmosferze niż tu. W Niemczech płacą 17- 25 euro za godzinę i opłaca im się tyle dać a u nas ? Nikt tu nie wymaga tyle ale 4000 zł netto za taką pracę zarobione w 8 godzin to chyba nie były by wygórowane oczekiwania. Ale cóż lepiej płacić 2500 i pokrywać koszty usterek idące w setkach tysięcy, że o reputacji firmy już nie wspomnę. Dajcie ludziom zarobić , zróbcie fajną atmosferę w pracy i nie będziecie mieli problemów z pracownikami i wysokimi kosztami napraw . Tak niewiele a tak wiele można zyskać . Niestety nie z tą głupią mentalnością jaka tu panuje. Tu się prosi o restrukturyzację . 400 ludzi faktycznie pracuje , 1200 w biurach . Nie mówię że oni nic nie robią ale nikt mi nie wmówi że taki stosunek biurowych do produkcyjnych jest normalny. Natworzone dziesiątki komórek organizacyjnych i każda musi mieć kierowników , dyrektorów itp. Osobiście znam osoby, które chodzą do pracy tylko po to żeby posiedzieć na fejsie i raz na kilka dni wysłać maila . Jak ta produkcja ma to wszystko utrzymać ? Ta biurokracja napędza sama siebie i jest kamieniem u szyi tej firmy . Matki żony i kochanki , córki ,wnuczki i synowe . Szkoda strzępić języka bo już kilka osób pisało tu jak to wygląda i to się raczej nie zmieni na lepsze .

gfhdgdfgd
@Rzym 13.10.2018 15:42

analitykow w dalszym ciagu jest za malo

Aneta

@Rzym A zatem sytuacja w PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company wygląda bardzo niepokojąco. Jak rozumiem, głównym problem stanowi tu wysokość wynagrodzenia podstawowego. Ale z chęcią poznalibyśmy jeszcze inne aspekty, które są związane z ogólnymi warunkami zatrudnienia. Zacznij może od atmosfery - jest na tyle korzystna, że nie przeszkadza w jakości wykonywanej pracy?

Rzym

Nie wiem czy kierownictwo firmy zdaje sobie sprawę ale niedługo trochę osób się zwolni i nie będą nawet czekać na okres wypowiedzenia. Na obecną chwilę przynajmniej 17 osób a może być ich więcej bo nie wiem o wszystkich. Może w końcu ktoś na górze pomyśli że za stawki które oferują są dobre dla rencistów dorabiających pilnowaniem parkingu , a nie w firmie o profilu lotniczym. Na dodatek ta presja i poganianie ludzi też swoje robi. Brawo tak trzymać i niedługo zostaną tam już tylko ludzie mający rok czy dwa do emerytury.

Aneta

@Kapucha Jak najbardziej to rozumiem. Jednak musimy tu wszyscy przestrzegać regulaminu serwisu, bo w innym razie - zostaną one po prostu usunięte. A o inne konsekwencje nie musisz się obawiać, Dobrze, że PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company daje swoim pracownikom jakieś premie i dodatki. A co z formami umów - na jakie należy tam liczyć?

Aneta

@Kapucha Na początku chciałabym Cię poprosić, żeby na forum używał bardziej stosownego słownictwa. Ponadto zabronione jest posługiwanie się danymi personalnymi konkretnych osób. Wiemy już, że sprawy w PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company według Ciebie nie mają za dobrze. Ale może dodałbyś coś na temat warunków, jakie oferuje swoim pracownikom ten pracodawca? Oprócz pensji podstawowej jest szansa na premie?

Kapucha
@Aneta 01.10.2018 14:56

Czasami niestosowne słownictwo jest odpowiednie do konkretnych firm i ich poczynań. Pracodawca jak na tą chwilę oprócz pensji trochę wyższej niż najniższa krajowa oferuje premie kwartalne i roczne i do tego pełno benefitow którymi chcą zachęcić potencjalnych nowych pracowników. Jeżeli mój poprzedni post jest niezgodny z regulaminem tego forum , lub tez grożą mi kroki prawne że strony pzla to może lepiej go usunąć ? Co sadzisz o tym Aneta ? Jaką mamy pewność że nie przekażecie adresów IP zainteresowanym firmom ?

Karol
@Kapucha 02.10.2018 01:42

Groźby są karalne, niestety ten pracodawca nie zdaje sobie z tego spray, grożą podczas pracy i popracy najelpiej aby nikt nie slyszal, nekaja ludzi. Czasami mam wrazenie ze lepiej bylo by to zglosic do Panstwowej Inspekcji Pracy bądź do sądu przeciez to amerykanska firma a w ameryce takie sprawy sie wygrywa, z mila checia zloze swoje zeznania

Kapucha

Pisało wiele osób do Amerykanów co się dzieje w tym (usunięte przez administratora) tylko do nich to nie dociera i dlatego jest cały czas tak samo. Każdy mail pisany z problemami w firmie na amerykańska skrzynkę jest przekierowywany na skrzynke Pana Stachowicza który ma się tym zająć. Oni nie mają pojęcia jaka tu jest niegospodarność, kolesiostwo i wyprowadzanie pieniędzy na różnych szczeblach. Przetargi oglaszane przez PZL wygrywają nagle firmy które swoją działalność mają po kilka tygodni czy miesięcy. Wałek na wałku...... Ale kto ich sprawdzi jak każdy ma coś z tego. Pana Szymona jedynie poniosła wyobraźnia i trochę przesadził.....

Andrzej
@Kapucha 14.09.2018 14:44

(usunięte przez administratora) byl swietny,na spotkaniach świątecznych prezes nie mogl sie go nachwalic, jak i calego zespolu sprzedazy,jak oni to ciezko pracuja itp.dla zwyklego robola troche sie to dziwne wydawalo bo kontraktow jak nie bylo tak nie ma.Co ten Szymus odwali bo podobno w kajdanach go wyprowadzili?

Aneta

@pzlświdnik Na pewno nie wszyscy wiedzą, co się tam dzieje. Może w związku z tym, skoro Ty się orientujesz, to nam opiszesz? @Realista Trzeba bezsprzecznie przyznać Ci rację - raport powinien trafić na biurko Prezesa PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company. Nie myślałeś o tym, żeby to zrobić, jak byłeś ta zatrudniony? @Andrzej Mogę Cię zapewnić, że żaden dział IT nie zajmuje się zablokowaniem tej strony. Możesz tu spokojnie prowadzić dyskusję.

Andrzej

Ciekawe czy dzial it juz dziala żeby zablokowac ta strone?Pamietacie co bylo z forum na sagnecie.

Kapucha

Patologia to jest mało powiedziane !!! Firma szczyci się programami etycznymi jak tu jest miło sympatycznie, uczciwie i kolorowo, a od kiedy pamiętam rządy kierownika produkcji H3 to większego mobbingu i chamstwa nie widziałem nigdzie i nigdy w żadnej firmie , a pracowałem w wielu na różnych stanowiskach. Osoba bez jakiejkolwiek wiedzy do zarządzania, pchnięta w Mieleckiej Sorbonie bo Jankesi wymagają wykrztalcenia trochę wyższego niż zawodówka dla kierowników. Od lat zgłaszane do etyki i Amerykanów jego hamstwo prostactwo i traktowanie ludzi jak śmieci. I co ? I nic !! Bo na produkcji trzeba wlasnie pionka dyrektorow i takiego hama żeby gnębił ludzi nie patrząc na nic. Dla nich liczą się tylko sukcesy klepanko po plecach i kasa kasa kasa !!!! W normalnym zakładzie taki kierownik poleciał by po pierwszym roku takich cyrków . A w tak etycznej firmie spełnia się dalej w tym co mu najlepiej wychodzi......

Mateusz
@Kapucha 13.09.2018 10:52

Etyki tutaj żadnej nie ma, wystarczy sprawdzić na Stachowicza, od tych plakatów z etyką rzygać się chce, jak jednego kierownika podano do etyki za mobbing to wzięto go na inną halę aby tam gnębił innych nowo przyjętych pracowników, wszystko za placami. Kolejni siedzą i tylko czyhają na to aby kogoś pozbyć się z pracy, przyszła synowa prezesa, itp. No oczywiście i opieka medyczna również należy do żony prezesa :) w samej nazwie zakładu widać że jest to spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, także jak Ci się coś stanie to nie patrz na to że ktoś będzie Cię krył, albo Ci pomagał :) :) :)

Niebieskibaran
@Kapucha 13.09.2018 10:52

Ludzie się zwalniają bo wszędzie jest lepiej spokojniejsza praca a i pieniądze podobne . Wracając do kierownika to marionetka i popychadło dyrektora od obcinanie godzin i podnoszenia norm Króla M......a.1 Kierownika można poświęcić a dyrektorski stołek zachowany(czyste rączki bo to nie on)

Dawid

chcąc nie chcąc, ten pracodawca nie jest polecany w Mielcu ale również w innych okolicach(usunięte przez administratora)

Andrzej
@Dawid 12.09.2018 16:39

Powtorze to co juz kiedys pisalem?Skończą sie kabiny skończy sie Pzl,juz po zamowieniach na przyszly rok widac ze bedzie to szybciej niz sie nam wszystkim wydaje.Chyba ze Bedek nas uratuje buahahahahahaha to byl taki żarcik.ps.wiecej analitykow.

Realista

@ Aneta . Nie ma znaczenia jak długo pracowałem . W każdym razie wielu z obecnie zatrudnionych jeszcze na świecie nie było i uwierzy mi , że nie napisałem nawet ułamka tego co wiem i chciałbym napisać. Uważam jednak , że to nie miejsce na to. Powinno to raczej w formie raportu trafić na biurko prezesa . Mam nadzieję ,że nie wie co się dzieje , bo jeśli wie i go to nie obchodzi to obecnie zatrudnieni powinni szukać już sobie innej pracy. Może jestem głupi lub naiwny ale mimo wszystko zależy mi żeby ten zakład funkcjonował , rozwijał się i był dla miasta i okolic tym czym dawniej. Przepracowałem tam najlepsze lata mojego życia i żal patrzeć co się tam dzieje. Owszem jest wiele pozytywnych rzeczy jak już ktoś tam wspominał lecz bardzo wiele jest do naprawy . Myślę że wiele wpisów tutaj jest takim krzykiem bezradności osób, które uważają że warto byłoby coś zmienić , a sami nic nie mogą .

Gb

Na początek same plusy. Wypłaty regularne , nawet przed czasem. Bony lub premie na święta , prywatna opieka medyczna , dodatkowy fundusz emerytalny . Karnety multisport , dopłaty do wycieczek , imprezy integracyjne dla całych rodzin . Na hali ciepło w zimie a w lecie dają dodatkowo wodę jak są wyższe temperatury. Etyka na wysokim poziomie , a przynajmniej na pierwszy rzut oka. W sumie nic tylko składać cv . Tak mogłem doradzać jeszcze 4 - 5 lat temu. Niestety z roku na rok robi się co raz gorzej i nie zanosi się na lepiej. Kiedyś była fajna atmosfera i ludzie byli w porządku , a dzisiaj przez tą głupią politykę poganiana ludzi , obcinania czasów i rzucania ludźmi z jednego stanowiska na drugie zrobiła się taka atmosfera że rzygać się chce na samą myśl że trzeba iść do pracy . Mało kto ci pomoże , każdy patrzy tylko na siebie . Nawet na imprezy ludzie nie bardzo chcą przychodzić , a jak przyjdą to tylko po to żeby wybrać jedzenie za bony i idą do domu. Może w biurach jest inaczej ale na produkcji siekiera wisi w powietrzu. Co roku obcinają czasy a nie robią żadnych usprawnień. To jest chore . Pośpiech to jest dobry przy kopaniu rowów a nie przy montażu śmigłowców i samolotów którymi latają ludzie. W narzędziowni pustki i wiecznie czegoś brakuje a na dodatek jeszcze ta urocza pani która bazyliszka i meduzę by wzrokiem zabiła . Źle się dzieje na tej firmie i żal na to patrzeć. Układy i rodzinne skoki po stanowiskach . Ludzie na kierowniczych stanowiskach zamieniają się tylko stołkami i nie bardzo mają pojęcie czym się zajmują. Brak ludzi decyzyjnych z wiedzą i doświadczeniem. Na mistrzów wybiera się ludzi nie z doświadczeniem tylko takich pogniaczy bojących się kierownika. Mistrzowie nie mówią o problemach kierownikowi bo się boją. Kierownik nie mówi o problemach dyrektorom bo po co . Lepiej się chwalić sukcesami bo to procentuje. Dyrektorzy nie mówią o problemach prezesowi bo głupio się przyznać do swojej nieudolności i że się nie panuje nad sytuacją. Efekt jest taki ,że prezes pewnie wysłuchuje samych pozytywów i nie ma pojęcia co się wyprawia na dole. W przeciwnym wypadku pewnie sporo osób by musiało poszukać nowej pracy. Jest tyle osób, że jak się pojawia problem to jeden patrzy na drugiego i każdy z nich czeka aż ktoś inny coś wymyśli. Istna paranoja. Biurokracja w stopniu paraliżującym . Zero elastyczności . Szkoda słów na to co się tu dzieje. Była taka fajna firma a robi się coś co cudem jeszcze funkcjonuje i żal na to patrzeć. Jeśli ktoś się za to nie weźmie to nie wróżę długiej przyszłości temu zakładowi. Ludzie sami się zwalniają i tu nie chodzi tylko o względy finansowe, ale o tą paraliżującą głupotę wyzierającą z każdej strony . Kasa też oczywiście się liczy bo po co robić w firmie gdzie wymagają precyzji jak za te same pieniądze można zostać wykładowcą chemii na uniwersytecie tesco.

St.
@Gb 07.03.2018 22:38

Ok.szacun za odwagę Potwierdzam w 100%

db
@Gb 07.03.2018 22:38

Jakbyś pisał o obozie w Swidniku .Dokładnie to samo

Ojciec

Jeśli komuś zdrowie nie miłe to zapraszam do pracy w Mielcu :)

pzlświdnik
@Ojciec 15.08.2018 14:57

Nawet nie wiecie co się w Świdniku dzieje makabra,masakra nikomu nigdy nie doradzę tam pracy.

Aneta

@Zzz Może i zostało napisane. Ale jednak w dalszym ciągu uważam, że każdy wpis wnosi zupełnie coś innego, pokazuje inny sposób wiedzenia i rozumienia pewnych kwestii, dlatego zachęcam Cię do dalszej dyskusji. @Realista Bardzo Cię dziękuję za tę niewątpliwie merytoryczną i wyczerpującą opinię dotyczącą sytuacji, jaka ma miejsce w firmie PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company. Trzeba jasno powiedzieć - jest ona bardzo niepokojąca. Jak długo byłeś tam zatrudniony?

Realista

Od dłuższego już czasu przeglądam te opinie i mam wrażenie, że nikt z wyższego kierownictwa firmy ich nie widział lub co gorsza widział i ma to zwyczajnie w D . Nikt nie wyciąga wniosków i nie robi nic , żeby coś poprawić. Ludzie ( niektórzy) rzeczowo i obiektywnie napisali jakie są plusy i minusy . Z dnia na dzień jest co raz gorzej i to powie zdecydowana większość pracowników którzy pracują przynajmniej 3 - 4 lata . Reszta może nie wie jak było wcześniej albo ma to w głębokim poważaniu. Jak tak obserwuję co się wyprawia na produkcji to zastanawiam się czy to zakład pracy chronionej . Żaden prywaciarz nie pozwolił by sobie by jego pracownicy zasuwali po 12 godzin przez tydzień a potem siedzieli tydzień bo części brakło i znowu tydzień dwunastki i tydzień siedzą. Kogoś powinni wy... na bruk za taką niegospodarność. Jeden z dyrektorów spędza "radosne" chwile w pracy z panią , której syn zostaje potem awansowany na mistrza . Szkoda nawet aplikować na to stanowisko bo z góry wiadomo kto ma wygrać. Rodzinna firma pełną gębą. Nowym pracownikom dołożyli przy podwyżkach a starym obcięli z obiecanej wcześniej puli bo i po co dawać komuś kto już długo tu pracuje. Pewnie wychodzą z założenia ,że ktoś kto pracuje tu już kilka lat nie zwolni się . Żeby się nie zdziwili . Gdyby w tej chwili w okolicy powstała inna firma z tej branży to na drugi dzień posypały by się wypowiedzenia . Podobnie było jak powstał Magellan . Do dzisiaj się śmieją że im PZL wyszkolił kadrę za darmo. W PZL jest taka zasada ,że jak koń ciągnie to go batem po garbie, żeby ciągnął więcej. Jak ktoś ma lewe ręce to robi w jednym miejscu i nikt od niego cudów nie wymaga . Jak ktoś jest zdolny i pracowity to go chcą zajechać bo przecież on sobie da radę . Żeby jeszcze chociaż tych zdolnych doceniali . I jeszcze się dziwią dlaczego ludzie się zwalniają. Nie wiem kto ich szkolił z motywowania ludzi ale powinien im oddać pieniądze . Wiele by tu można napisać ale to rzucanie grochem o ścianę . Poza tym już sporo tu napisali inni. Jeśli chcecie tu pracować to życzę ogromnego samozaparcia i nieskończonych pokładów tumiwisizmu . Inaczej długo nie zagrzejecie tu miejsca i sami się zwolnicie.

Andrzej
@Realista 02.09.2018 20:31

Zgodze sie z toba w jednej kwestii,jak jestes dobry w tym co robisz to mistrz znajduje ci zajecia za tych ktorzy sobie nie radzą albo po prostu im sie nie chce.Odnosnie tego mistrza o ktorym pisales ,to gosc jest w porzadku.Wiekszosc mistrzow to gamonie bez swoiego zdania, ktorzy na widok kierownika malo sie nie zesraja ze strachu.Kierownik W51 to przeciwienstwo wszystkich zasad etycznych ktore niby sa tak wazne dla dyrekcji.Zapamietajcie robole, etyka dotyczy tylko was.

Aneta

@Zzz Szanuję Twoje zdanie, ale może wyjaśniłbyś dlaczego, Twoim zdaniem, nie warto aplikować do firmy PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company? @Ojciec Dlaczego tak uważasz? Napisz coś bardziej konkretnego odnośnie specyfiki pracy w tej firmie. Twój poprzedni wpis nie mówi o niej nic, a myślę, że u użytkownicy forum z chęcią dowiedzieliby się czegoś więcej.

Zzz
@Aneta 30.08.2018 13:40

Myślę, że wszystko już zostało tutaj napisane, we wcześniejszych wpisach. Szczególnie polecam wpis użytkownika Gb z 07.03.2018 22:38

Slawek

Kurczę to wydawałoby się ze firma z kapitałem amerykańskim to i na większe zarobki można liczyć a tu zoonk. Jednak to nasza polska rzeczywistość... fajnie że jest takie forum bo można poznać specyfikę niektórych zakladow.

Jerzy

Jakieś cenne wskazówki dla kandydatów?

Zzz
@Jerzy 24.06.2018 13:18

Nie aplikować. Pozdrawiam

Witek

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Lukasz

Zacząłem pracę w PZL Mielec w lipcu 2016 roku, na początku wszystko było ok, firma spoko i ludzie, ale od jakiegoś czasu wszystko coraz gorzej się przedstawia. W Mielcu mówią jeśli chcesz stracić zdrowie i pieniądze to podejmij pracę w PZL Mielec...z tego co wiem moi znajomi pracują w innych zakładach w Mielcu i są bardzo zadowoleni np w Kirchoffie czy Burym

Sławek

Hej. Tak samo jak Piotruś mam rozmowę kwalifikacyjną we wtorek. Jak jest z zarobkami w tej firmie w biurach? Czy można liczyć na zarobek rzedu 3000 na rękę po kilku latach pracy czy to raczej ciężko? Pozdrawiam

wojtek
@Sławek 09.08.2018 11:59

nieosiagalne

Ślusarz-nitowacz

Pracuje w konkurencyjnej firmie PZL Świdnik, po 3,5 roku pracy mam stawkę 2750zł brutto, na jaką stawkę mógłbym liczyć w mielcu?

Piotruś

Mam do Was pytanie. Aplikowalem do pzl i mam rozmowę nie długo... obecnie pracuje w KRK ale chce się przenieść. Ile osoby pracujące w biurze zarabiają z 5 letnim stażem? Czy można liczyć na 3000 netto czy raczej mniej?

Andrzej
@Piotruś 03.08.2018 14:30

1700 zatrudnionych z tego 1200 w biurze a oni dalej potrzebuja biurowych?Proponuje zlikwidowac to 500 stanowisk roboczych i zatrudnic na ich miejsce pseudo analitykow wtedy dopiero bedzie eldorado nad Wisloka.

dbdgfdb
@Andrzej 03.08.2018 18:12

dobre, i ci analitycy zaraz pewnie beda liczyc o ilu pracownikow z produkcji jest za duzo

Jorgu
@dbdgfdb 03.08.2018 23:56

Bo nie tylko robole pracują w fabrykach na szczęście

Andrzej
@Jorgu 04.08.2018 18:17

Z twoich analiz ten zaklad sie nie utrzyma.

Zefir

Gdzie te black hawki dla armi polskiej krzykacze z mielca? Takie strajki byli jak wybierali caracale a teraz kasa poszła na szarlatana rydzyka a mielca nigdzie nie ma.

H
@Zefir 29.07.2018 13:45

Buda kodomito.

Bartosz

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Krystian
@Bartosz 25.07.2018 14:27

zawsze mozna zarabiac 7tys i dostawac ten sam opierol co zarabiac w mielcu 1900

Misiek

jeśli chodzi o mnie to ja bym do tego zakladu wogole nie aplikowal, 1 samolot sprzejaje sie raz na 30 lat, a samochodow rocznie pare tysiecy albo i wiecej, czy innych rzeczy, dlatego lotnictwo nie jest dochodowym interesem w szczegolnosci jesli jest to praca w polsce, nie jeden juz wyjechal i zyje jak krol podrozuje bierze urlop kiedy chce a tu dostaniesz urlop jak kierownik ci podpisze, zawsze moze odmowic urlopu :) no chyba ze jestes z podkarpacia i twoim kierownikiem jest kolega ze wsi :) :)

Maciek

w Mielcu jest tak ze daja duże lojalki młodym pracownikom i robia wszystko aby się sami zwolnili i zapłacili, dlatego w tym zakładzie jest jak jest, tak u mnie w biurze z kolega zrobilki, najpierw kazali mu isc na szkolenie, później wyslali go na studia niby ze super bo będzie tu pracowal, na samym końcu go zwolnili-sam odszedł ale z tego co wiem to chorowal i nie mogl już chodzic do pracy, kazali mu zaplacic 5tys aby mogl się zwolnic!!!

Aneta

@Co to kogo Rozumiem i dziękuję Ci za odpowiedź. Czy zatem uważasz, że warto tam aplikować? @Olga Tak, firma PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company prowadzi otwartą rekrutację. Zobacz tutaj http://www.pzlmielec.pl/kariera/ Jakie stanowisko Cię interesuje? @anonymous Dobrze byłoby, jakbyś jednak poparł swoje zdanie jakimś argumentami. Dlaczego tak uważasz?

Mateusz
@Aneta 29.06.2018 21:06

czytaj starsze posty to zobaczysz co sie tam dzieje, jaki mobbing i wyzysk pracownikow, tak sie tylko trzymaja na stanowiskach swoi, gdzie bys nie trafil otacza cie rodzina, reka reke myje i tyle, jak w pilce noznej :) pracuje tu tylko bo moim kierownikiem jest moj kolega :) ale sie niedlugo zwalniam takze moze to czytac :)

radek
@Mateusz 03.07.2018 18:47

to co tu piszesz to jest codzienność, nie tylko u ciebie ale także i u mnie jest tak samo

Gond

Dobrze nie będzie skoro mistrzem na produkcji zostaje dwudziestoparolatek bez pojęcia o czymkolwiek a mający tylko mamę i jej przyjaciela na wysokich stanowiskach !!! Większość stanowisk biurowych w tej firmie jest obsadzona przez " swoich " i jak jest w firmie to każdy widzi....

Esteban
@Gond 09.07.2018 09:16

Najwazniejszym warunkie ktory powinien spelniac kandydat na mistrza lub kontrolera to min.3 lata na warsztacie bo z jelopami ktorzy nigdy wiertarki w rece nie trzymali to szkoda sobie nerwy szarpac.Czy prawda jest ze ma byc PDO?

Gond
@Esteban 09.07.2018 12:43

Są ludzie którzy pracują na produkcji i 10 lat a pracują jak by się dopiero uczyli. Mistrzami powinny zostawać osoby które na produkcji pracują po ponad 20 lat i gdzie trzeba będzie to staną i będą robić jak kogoś braknie

Krystyna Czubowna
@Gond 09.07.2018 09:16

Wazne zeby byl "czlowiekiem"a nie pseudo menadzerem ze zrytym łbem.To czy zna sie na robocie nie ma wiekszego znaczenia bo od roboty to sa chlopy na warsztacie.ps.NADGODZINY TO NIE JEST ZADEN BENEFIT

Aneta

@Gond To dosyć nieprofesjonalne ze strony tej firmy. A jak długo już pracujesz w PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company? Co oprócz tej kwestii możesz nam powiedzieć o specyfice pracy w tym miejscu? @Zzz Pamiętaj, że na forum należy wypowiadać się w sposób kulturalny. Chciałbyś coś dodać na temat specyfiki pracy w PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company?

Zostaw opinię o PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company - Mielec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PZL Mielec - A Sikorsky Aircraft Company