Pratt & Whitney
3 82 6 1

Opinie o Pratt & Whitney

Danelza

To skandal. Dopóki zakład przelewał wynagrodzenia pracowników były one co najmniej dzień prędzej. Teraz wynajęli jakąś firmę ,która przetrzymuje wynagrodzenia do ostatniego dnia ,widocznie mają z tego korzyść.

Kasia
@Danelza 27.04.2018 18:56

Czasami, zanim się powie że skandal, dobrze byłoby zaznajomić się z faktami. Firma jest częścią dużej korporacji i często tak jak w tym przypadku decyzje podejmowane są powyżej zarządy spółki na tzw szczeblu centralnym. Co za różnica czy wynagrodzenie wpłynie 2 czy 1 dzień przed końcem miesiąca. Wiadomo że wpłynie . Nie zawsze pracownicy mają taki komfort

romus
@Kasia 12.12.2018 20:51

Jak Pani raczyła zauważyć, opinia Denzela była ponad pół roku temu, wtedy firma zewnętrzna przejmowała płatność. Na dzień dzisiejszy wynagrodzenie są zgodnie z KP.

ozo

czy ta firma potrzebuje przedstawicieli handlowych ?

Pablo
@ozo 19.10.2018 15:25

Jak umiesz sprzedawać samoloty to próbuj????

Siwy

Witam. Powie mi ktoś jak wyglądają 3 zmiany rano popołudniu noc czy rano noc popołudniu?

Pablo
@Siwy 05.09.2018 17:06

Rano, popołudniu,noc

PRaca

szukają do pracy w pratt?warto składac aplikacje? jakie zarobki?

młody
@PRaca 16.08.2018 13:19

zarobki lipa drugą umowa na stałe i niecałe 2400 netto

plotek

podobno wywalili jakiś czas temu jednego cwaniaczka zajmującego niezłe stanowisko za złe podejście do ludzi czy projektu, wkręcił się teraz do automotive podobno po znajomości, ktoś może coś wie na ten temat, lub zna jakieś szczegóły ?

Witek

Myślę, że jeśli takie sytuacje mają miejsce w firmie to powinniście zgłosić szefowi, może wpłynie na poprawę warunków?

Pablo

Duży minus za to że w czasie upałów na hali mamy 35 stopni. To jest nie do wytrzymania. To aż człowiekowi się robić nie chce.

Mat
@Pablo 03.08.2018 18:31

Problemy z wysoką temperaturą na hali są od dawien dawna.... aż dziw bierze, że firma nie ZDAJE SOBIE SPRAWY JAK NEGATYWNY WPŁYW na organizm ludzki maja takie temperatury w pracy......

Stefan

Witam! Na jakie początkowe zarobki może liczyć osoba na stonowisku operator maszyn w firmie Pratt & Whitney?

Stach

Idealnych firm nie ma ale wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

Zuzanna

@Pracownik Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że jesteś inną osobą, niż użytkownik o tym samym nicku, do którego kierowałam pytanie. Pozwól zatem, że skorzystam z okazji. Czy możesz opisać to, jak wygląda Twoja współpraca z firmą Pratt & Whitney? Na przykład, jaka jest Twoim zdaniem atmosfera w firmie? Ostatni komentarz na ten temat pochodzi sprzed trzech miesięcy, dlatego zachęcam do odpowiedzi.

Pracownik
@Zuzanna 16.07.2018 13:55

Oczywiście mogę opowiedzieć jak wygląda to z mojej perspektywy. Atmosfera w tej firmie zależy w głównej mierze od osób na które trafimy, praktycznie wszystkie osoby które spotkałem wykazują się wzajemnym szacunkiem, łącznie z osobami zarzadzajacymi. Nie spotkałem się z zastraszaniem tak jak to ma miejsce w komentarzu niżej, pracownicy są nastawieni pozytywnie tworzy to bardzo dobrą współpracę. Według mnie jest to firma jak najbardziej godna polecenia, mija ocena została podana na podstawie dwóch lat spędzonych w tej firmie na stanowisku operator.

Zuzanna

@Pracownik No dobrze, jednak co w tym wypadku znaczy słowo "pułapka"? Myślę, że warto jest pisać jasno i konkretnie na temat wszystkich kwestii związanych z pracą w firmie Pratt & Whitney. Dlatego liczę na to, że zostanie to jasno napisane. Pozdrawiam.

Pracownik
@Zuzanna 09.07.2018 15:49

Osobiście uważam że sformułowanie "pułapka" jest jak 90 procent komentarzy tutaj przesadzone. Jak można mówić o pułapce skoro nie ma obowiązku pracować w danej firmie, każdy jest wolnym człowiekiem. Wydaje mi się że to po prostu kolejny niepochlebny komentarz.

Nadjaaa

Jakie są zadania młodszego operatora maszyn i na jakie pieniądze w tej firmie może liczyć?

Rezolutny58
@Nadjaaa 24.02.2018 09:22

Praca tylko dla odważnych.Nie bojących się nowych wezwań.Po kilku latach można nawet bez znajomości dobrze zarobić.Tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić'Pracowałem 15 lat jako operator i dawałem sobie radę nawet z mistrzami ,podporządkowując ich sobie.Ich bronią zwyciężyłem .

olo
@Nadjaaa 24.02.2018 09:22

2200 brutto

Pracownik
@olo 21.06.2018 09:11

2200 to chyba w firmie sprzątającej, nie bądźcie śmieszni, no chyba że faktycznie niedorozwinięci jesteście i nic nie potraficie

Zuzanna

@helga Co rozumiesz mówiąc o pułapce oraz dużej odpowiedzialności? Oraz jak to dokładniej się ma do pracy w firmie Pratt & Whitney? Gdybyś mogła powiedzieć, będę wdzięczna.

Pracownik
@Zuzanna 03.07.2018 12:02

No chyba logiczne że spoczywa wielka odpowiedzialność skoro są to części do silników samolotowych.

Anita

Jeśli jest tak źle zawsze można zmienić pracę!!

helga
@Anita 21.06.2018 10:23

Anita wiesz dokładnie, że w tym zakładzie jest duża rotacja, więc to o czymś świadczy. Poziom kierowania w tej firmie jest zerowy, a niestety dużo ludzi ma o sobie za duże mniemanie ( a wiedzy jak się później okazuje -brak). Pracownicy są wyuczani z totalnych podstaw- (jeżeli w ogóle są), tylko tak żeby zlecenie przepnąć do przodu i żeby czasami nie dowiedzieli się zbyt dużo - bo wtedy mogą odejść do innej firmy. Niestety zal mi najwięcej właśnie pracowników produkcyjnych na których barkach jest dość duża odpowiedzialność, a nie każdy sobie zdaje sprawę w jakiej pułapce się znalazł:)

Zuzanna

@Michał Aktualne oferty pracy umieszczone są w zakładce "Praca" na stronie internetowej Pratt & Whitney. Tutaj masz odnośnik do aktualnej oferty w Kaliszu: http://www.kariera.pwpoland.com/#jobe_306 Daj znać czy aplikowałeś i ewentualnie jak przebiegał proces rekrutacji.

Michał

Chciałbym się przyjąć do Pratta w Kaliszu, czy trwają teraz jakieś przyjęcia? Bo słyszałem że jest jakaś nowa hala.

Zuzanna

@Olek co sugerujesz twierdząc, że byli pracownicy chcą dokuczyć firmie? Jaka jest Twoje zdanie o pracy w Pratt & Whitney? @Danelza Czy zmiany o których piszesz spowodowały, że nie dostajecie wynagrodzenia w wyznaczonym terminie? Jeżeli termin nie jest przekroczony to nie można firmie zarzuć postępowania niezgodnego z umową lub działania na niekorzyść pracowników.

ddds

Jeśli faktycznie przełożeni łamią regulamin to wyślijcie kilka maili do Kanady. Ile to zajmie?kilka godzin?.Niech wam ktoś przetłumaczy proste oświadczenie napisane przez prawnika o nierównym traktowaniu czy coś w ten deseń.W najgorszym wypadku będziecie w plecy parę złotych-bo jak faktycznie taka słaba pensja to niczym nie ryzykujecie. Dodajcie kilka szczegółów o zaniedbaniach kierownictwa(nieskorzystanie z ofert stażu) i powiedzcie że niewykluczacie podjęcia kroków prawnych i nagłośnienia sprawy w mediach.Takie firmy boją się takich rzeczy, bo dywidendy prezesów spadają razem z cenami akcji. Słaba kondycja firmy oznacza niechęć wszelkiej maści kontrahentów do zawierania umów długoterminowych.Taniej im wyjdzie nie wywlekać brudów i rozgonić towarzystwo-ci menadżerowie dla tych prezesów są tylko tanią siłą roboczą, i o ile nie łatwo jest takiego utrącić ze stołka to przenieść już łatwiej. Możecie poprosić o niezapowiedziany audyt.

Zuzanna

@under369, masz dowody na twierdzenia o nepotyzmie występujące w Pratt & Whitney? To dość poważne oskarżenie, oczywiście nie twierdze, ze nieprawdziwe. Ale dobrze w takim miejscu publicznym jak forum podać dowody na taki stan rzeczy.

dsa
@Zuzanna 06.09.2017 10:20

Nepotyzm w korpo to normalne.To nie państwówka.

Olek

Niestety byli pracownicy chcą bardzo dokuczyć firmie!!

Pracownik

Zapomniałem dodać że to bardzo rodzinna firma. Wielką przyjemnością byłoby zobaczenie wielu drzew genealogicznych. Panuje tuning w pracy z amerykańskiej korporacji, tylko wypłatę trzeba brać w złotówkach

8 lat w pratt

Na początek pytanie: Ile tam już dni bez wypadku? W tej fabryce na porządku dziennym hipokryzja i fałsz. Cała kadra chodzi z pytaniem:"co powie Kanada?" A tak na prawdę, to gdzie oni pracę znajdą? Powiadal im zmyslony, że on sobie poradzi. A reszta świadoma swoich braków trzyma się stołków i potakuje. Teraz wojtkowi. Do następnego kryzysu w branży lotniczej. A wtedy będą się żegnać, oj będą. Bo nie znają dnia ani godziny.

byly pracownik

Atmosfera pracy zła. Ludzie są napędzani jakimś strachem, wmawiane jest wszystkim ze jest ciężko i masz robić, jak kogoś zakapujesz to masz spokój, jak coś powiesz to masz o wiele gorzej niż inni. Nawet jak są błedy, problemy to nie należy o nich mówić. Do tej pracy trzeba się psychicznie nadawać, upodlić się i galopować jak nakazują ( walczyć z tym systemem nie ma sensu)." Szkolą" tylko tych ludzi co mają znajomości, reszta musi sobie radzić sama. Podobnie jest z awansami. Z czasem przepracowanym w tej firmie zanika odporność na głupotę, wtedy trzeba odejść. Ja niepolecam, chyba, że ktoś nie ma wyboru. Powodzenia nowi pracownicy.

szukający pracy

Co sądzidzie o dziale Lean albo o kontroli jakości na zakład nr 2? Jaka atmosfera, warunki?

Janusz

Pratt & Whitney to dobry pracodawca i chciałbym sie tu zaczepić do pracy. Podpowiedzcie jak się pracuje?

Lalala
@Janusz 21.03.2018 23:42

To jest bardzo ciężka praca. W ciągu 1 miesiąca schudłem 10 kg.

MTP

Witam, na jaką linię szukają technologa? ktoś jest w stanie się wypowiedzieć coś więcej o pracy? Pozdrawiam

Adamus-5

Z jakiego banku płacą pensję? Muszę założyć konto i chcę w tym samym banku, żeby pieniądze były od razu

To nie tak działa człeniu
@Adamus-5 07.11.2017 19:40

Ale jestes durny !!!

To tak działa leniu
@To nie tak działa człeniu 19.01.2018 14:15

Japa koniosraju

Gośka technolog

Witam, proszę o opinie na temat pracy technologów

technolog
@Gośka technolog 07.04.2017 14:20

Bardzo polecam. Technolog.

Filip

Czy dobrze się wam pracuje w firmie? Dawno nie pisaliście a interesuje mnie praca w firmie.

worker

Pracuje od 10 lat. wcześniej operator, a od kilku lat jestem pracownikiem biurowym i przyznać trzeba że straszny przyrost administracji. Z kasą nie ma szału bo pensja 3000-3200 netto to nie jest szał z takim stażem i wykształceniem, a w szczególności w firmie która ma o sobie wysokie mniemanie. Przy awansach "podwyżki" często kuriozalne. może gdy masz jakieś układziki. Kierownictwo generalnie ok ale widać że mają dużą porcje szkoleń coachingowych i na każdym kroku stosują lub próbują stosować metodyki ze szkoleń. Znajomości nie mam ale jakoś sobie w firmie daje rade. Nie ukrywam, że przeglądam oferty pracy w Kaliszu i okolicy.. Zakład pracy można polecić jako zdobycie cennego doświadczenia w firmie z dobrą reputacją wśród innych pracodawców. Na dłuższą metę zależy kto czego oczekuje. pozdrawiam

ee
@worker 25.07.2017 18:10

3000-3200 zł na rękę to wg ciebie nie ma szału??? Sorry, ja po blisko 10 latach pracy w tej firmie miałam prawie 1000 zł mniej. Od początku pracowałam w administracji biurowej, ukończyłam bardzo dobre studia. Gdybym miała te 3000 zł to byłabym najszczęśliwszym człowiekiem. Moja koleżanka po 13 latach pracy w pratt (połowa stażu w biurze) nadal nie ma 3000 zł. Później ludzie gadają takie rzeczy na mieście i myślą, że wszyscy w tej firmie mają co najmniej 3000 zł. Niestety jest część, która zarabia bardzo dobrze, ale są ludzie, którzy zaczynają od dużo mniejszych stawek. Niestety jak nie masz znajomości to możesz sobie siedzieć tak bez awansu i dobrych pieniędzy latami albo podjąć decyzję o zmianie pracy. Sytuacja na rynku pracy jest całkiem dobra, więc warto próbować gdzie indziej. Ja tak zrobiłam, ale wyjechałam z Kalisza. W kilka miesięcy uzbierałam na samochód. Mam w końcu zamiar zacząć wyjeżdżać za granicę na wakacje i po prostu żyć. Ja nie żałuję odejścia z tej firmy i tych śmiesznych pieniędzy. Ale gdybym miała taką kasę jak ty, to siedziałabym nadal w tej firmie i z zaciśniętymi zębami zniosła wszystkie niedogodności. Sorry ale 3000 zł jak na Kalisz i okolice to są naprawdę bardzo dobre pieniądze. Duże firmy w Kaliszu i okolicach oferują po 1700-2200 netto dla osób z doświadczeniem- to jest dopiero tragedia.

worker
@ee 28.08.2017 21:08

uwież, że 3tys to nie jest szał jak do 10 każdego miesiąca masz 2tys różnych zobowiązań. przechodziłem od najniższego szczebla rozpoczynając od młodszego operatora. wiem ze ludzie zarabiaja tam dużo więcej. przychodzą nowi "menago" i na dzień dobry ponad 8tys brutto to jak wyglada to 3 tys po 10latach na różnych szczeblach... tak jak pisalem dobra firma dla mlodych na poczatek kariery zawodowej- niewazne na jakim stanowisku pracujesz. zarząd nie widzi albo nie chce widziec ze za chwile braknie fachowców z prawdziwego zdarzenia na produkcje

Zostaw opinię o Pratt & Whitney - Kalisz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pratt & Whitney