Pratt & Whitney

Kalisz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 75 ocen.

Opinie o Pratt & Whitney

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pratt & Whitney

Byb

Witam, na jakie wynagrodzenie może liczyć pracownik produkcji? Ciężko się dostać? Praca ciężka? Duży nawał pracy?

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@ee nie jestem zatrudniona w Pratt & Whitney, generalnie - z firmą nie mam żadnego związku. Po prostu są pewne kwestie na forum, które często nie są obudowane w wystarczające wyjaśnienia i pozostawiają niedopowiedzenia. Odnośnie kwestii awansów - w czasie Twojego zatrudnienia nikt w firmie nie awansował?

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@ee a czy kiedykolwiek rozmawiałaś z przełożonymi w Pratt & Whitney o ewentualnej podwyżce? To często właśnie główny problem rozbieżności finansowej na tych samych stanowiskach w wielu firmach - są pracownicy, którzy nie boją się negocjować i mówić głośno i swoich oczekiwaniach.

ee
@Zuzanna 19.09.2017, 19:14
@ee a czy kiedykolwiek rozmawiałaś z przełożonymi w Pratt & Whitney o ewentualnej podwyżce? To często właśnie główny proble...

Oczywiście, wielokrotnie poruszałam temat. Nawet usłyszałam, po co mi pieniądze albo, że pieniądze nie są najważniejsze! Podejrzewam, że pracujesz w pwk. No wspaniale, że bronisz firmy, ale nie zmienisz sytuacji i tego, że wiele osób nie ma siły i ochoty pracować w tej firmie. Byłam w tej firmie o 3,5 roku za długo, a kwestia finansów to jeden z aspektów. W tej firmie prędzej, czy później pada temat podwyżek, awansów i nic z tego nie wynika. Więc sorry. Ciekawe, jak to jest, że ludzie odchodzą z pwk, awansują błyskawicznie, a w pwk było to niemożliwe.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@under369, masz dowody na twierdzenia o nepotyzmie występujące w Pratt & Whitney? To dość poważne oskarżenie, oczywiście nie twierdze, ze nieprawdziwe. Ale dobrze w takim miejscu publicznym jak forum podać dowody na taki stan rzeczy.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@ee ale w takim razie skąd wynikają te różnice w wynagrodzeniu? Oczywiście - są stanowiska, na których zarabia się więcej i mniej. Ale czy na wysokość wynagrodzenia w Pratt & Whitney wpływa coś jeszcze?

Under_369
@Zuzanna 29.08.2017, 21:40
@ee ale w takim razie skąd wynikają te różnice w wynagrodzeniu? Oczywiście - są stanowiska, na których zarabia się więcej i mni...

Tak, RODZINA????????????

ee
@Zuzanna 29.08.2017, 21:40
@ee ale w takim razie skąd wynikają te różnice w wynagrodzeniu? Oczywiście - są stanowiska, na których zarabia się więcej i mni...

Z mojego doświadczenia napiszę tak: ja i kolega z działu pracowaliśmy dokładnie na identycznych stanowiskach, staż pracy niemalże identyczny ( różnica tylko kilku miesięcy), mało tego ja miałam doświadczenie z poprzedniej pracy, które bylo bardzo potrzebne na tym stanowisku, a kolega nie miał praktycznie żadnego. Ja zarabiałam 2100 zł, on 3200 zł. Sam chwalił się swoją premią kwartalną. Przy założeniu, że wyniosla 5% nietrudno wyliczyć ile zarabiał. Na początku myślałam, że się przechwala, ale okazało się, że to prawda. On chodził i śmiał się (dosłownie) z takich osób jak ja, a z opinii moich znajomych z tej firmy wynika, że nie byłam sama z taką pensją. Naprawdę różnice na tym samym stanowisku potrafią być kosmiczne. Potwierdzają to moi znajomi, którzy są ciężko zniesmaczeni swoimi zarobkami w porównaniu z pensją wielu osób z firmy i już odeszli z pwk albo intensywnie szukają pracy. Gdybym miała chociaż te 3000 zł to byłabym przeszczęśliwa, ale niestety takie zarobki były dla mnie nieosiągalne. Może po 20 latach pracy doczekałabym się takiej pensji.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Bardzo dziękuje za odpowiedź @worker, dla osób zastanawiających się nad podjęciem pracy to bardzo ważne informacje. Najbardziej istotna jest informacja o dofinansowaniu studiów, zarówno dla osób, które już studiują i chcą się zatrudnić, jak i dla pracowników, którzy chcą podciągnąć swoje kwalifikacje.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Dobrze, że w ogóle można liczyć na awans i na podwyżkę @worker to na duży plus dla firmy. Na co oprócz tego może liczyć pracownik Pratt & Whitney? Czy są jakieś dodatkowe benefity i socjal?

worker
@Zuzanna 10.08.2017, 09:56
Dobrze, że w ogóle można liczyć na awans i na podwyżkę @worker to na duży plus dla firmy. Na co oprócz tego może liczyć pracown...

socjal ok. dodatek na swięta i wypoczynek kwoty w zaleznosci od zarobkow. karta benefit multisport ( tutaj oplata miesięczna od 35zl) premia kwartalna 15% podstawy - nie jest latwo dostac pełną premie. dużym plusem jest możliwosc skorzystania z dofinansowania na studia - zaklad pokrywa w 100% czesne za studia (sa jakies limity ale powinno spokojnie starczyc)

worker

Pracuje od 10 lat. wcześniej operator, a od kilku lat jestem pracownikiem biurowym i przyznać trzeba że straszny przyrost administracji. Z kasą nie ma szału bo pensja 3000-3200 netto to nie jest szał z takim stażem i wykształceniem, a w szczególności w firmie która ma o sobie wysokie mniemanie. Przy awansach "podwyżki" często kuriozalne. może gdy masz jakieś układziki. Kierownictwo generalnie ok ale widać że mają dużą porcje szkoleń coachingowych i na każdym kroku stosują lub próbują stosować metodyki ze szkoleń. Znajomości nie mam ale jakoś sobie w firmie daje rade. Nie ukrywam, że przeglądam oferty pracy w Kaliszu i okolicy.. Zakład pracy można polecić jako zdobycie cennego doświadczenia w firmie z dobrą reputacją wśród innych pracodawców. Na dłuższą metę zależy kto czego oczekuje. pozdrawiam

ee
@worker 25.07.2017, 18:10
Pracuje od 10 lat. wcześniej operator, a od kilku lat jestem pracownikiem biurowym i przyznać trzeba że straszny przyrost admin...

3000-3200 zł na rękę to wg ciebie nie ma szału??? Sorry, ja po blisko 10 latach pracy w tej firmie miałam prawie 1000 zł mniej. Od początku pracowałam w administracji biurowej, ukończyłam bardzo dobre studia. Gdybym miała te 3000 zł to byłabym najszczęśliwszym człowiekiem. Moja koleżanka po 13 latach pracy w pratt (połowa stażu w biurze) nadal nie ma 3000 zł. Później ludzie gadają takie rzeczy na mieście i myślą, że wszyscy w tej firmie mają co najmniej 3000 zł. Niestety jest część, która zarabia bardzo dobrze, ale są ludzie, którzy zaczynają od dużo mniejszych stawek. Niestety jak nie masz znajomości to możesz sobie siedzieć tak bez awansu i dobrych pieniędzy latami albo podjąć decyzję o zmianie pracy. Sytuacja na rynku pracy jest całkiem dobra, więc warto próbować gdzie indziej. Ja tak zrobiłam, ale wyjechałam z Kalisza. W kilka miesięcy uzbierałam na samochód. Mam w końcu zamiar zacząć wyjeżdżać za granicę na wakacje i po prostu żyć. Ja nie żałuję odejścia z tej firmy i tych śmiesznych pieniędzy. Ale gdybym miała taką kasę jak ty, to siedziałabym nadal w tej firmie i z zaciśniętymi zębami zniosła wszystkie niedogodności. Sorry ale 3000 zł jak na Kalisz i okolice to są naprawdę bardzo dobre pieniądze. Duże firmy w Kaliszu i okolicach oferują po 1700-2200 netto dla osób z doświadczeniem- to jest dopiero tragedia.

Czorny

O firmie świadczy nie tylko podejście do swoich pracowników ale i inwestowanie w nowe, młode i pełne pasji pokolenie przyszłych fachowców. A co robi firma Pratt. Ma możliwość rekrutacji w kaliskiego wyższej szkole zawodowej nowych kadr. Ludzi którzy chcą związać przyszłość i karierę z tą firmą. Szkoła załatwia letnie staże dla studentów za które płaci unia, a szanowny pratt a właściwie jeden z ich pracowników zlewa temat idzie na urlop i nie finalizuje umowy z PWSZ. Studenci podpisują umowy ze szkołą i jednocześnie dowiadują się że pratt ma ich gdzieś bo Pan czy Pani odpowiedzialna za to jest na urlopie i ma gdzieś że nie dopełnił swoich obowiązków dzięki czemu iluś studentów ewentualnych przyszłych pracowników zostało na lodzie. Prawo Panie prezesie. Pogratulować takiej kadry. Pogratulować dawania przykładu studentom, że przyszłym kadrów kierowniczym, że jak mają w przyszłości postępować z ludźmi, którzy którzy kształcą się za własne pieniądze, żeby mu zostać waszymi pracownikami i rozwijać waszą firmę. Panie prezesie, może Pana pracownicy wezmą przykład)ład z dawnego WSK, że które nie tylko krztałciło swoje kadry ale i je szanowna łódź. Wy nie ponosić kos, tów nauki tych studentów, którzy nie tracić na staże letnich a macie to głęboko w (d). Nie rozumiem takiej polityki kadrowej. Ja osobę która zawalił sprawę podpisania umowy z PWSZ kalisz, że zwolnił bym natychmiast. To jest brak szacunku nie tylko dla ty h studentów ale i do ich rodziców którzy ciężką pracą finansują ich naukę. To jest brak szacunku dla Kalisza i ludzi którzy swoim zaangażowaniem powołali do życia PWSZ po to między innymi żeby zapewnić Wam wykwalifikowane kadry. Wstyd Panie prezesie.

Gośka technolog

Witam, proszę o opinie na temat pracy technologów

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@córka na stronie internetowej firmy znajdziesz numery do najważniejszych działów firmy jak i również adres mailowy @teolog, długo już pracujesz w firmie Pratt & Whitney? Mówisz, że ciężko jest o awans w firmie?

Teolog

Nie życzę nikomu pracy w tej firmie. Prosta zasada, jak nie masz znajomości to g. tu osiągniesz, mozesz siedzieć i 50 lat a bedziesz robić za g. pieniądze na g. stanowisku i musisz tolerować różne elementy, które siedzą w tej firmie tylko dzięki właściwemu DNA.jakoś ludzie poza firmą świetnie sobie radzą, awansują a tu tylko zwodzą ludzi i co rok ta sama śpiewka dla naiwnych

córka

witam, macie może jakiegoś maila do zarządu;dyr personalnego czy jakiekolwiek innego? Mam awaryjną sytuację i muszę napisać odwołanie dla taty który nie jest w stanie sam tego zrobić a ja nie jestem w stanie znaleźć do nich kontaktu poza tel na stronie. Ktoś coś? jakieś wskazówki?

dr Watson

co innego mówi się oficjalnie, a co innego robi się w praktyce. Słupki najważniejsze, najważniejsze żeby pokazać przed Kanadą jaka to wspaniała firma i 0 niedociągnięć, a jaka jest prawda to każdy widzi, problemy zamiata się pod dywan, a jeszcze można dostać ciężkiego kopnika w d.. za zasady, które niby są wyznawane w tej firmie, warunki zatrudnienia i kasa dobre dla tych, co mają znajomości, reszta ma warunki takie jak w innych firmach w Kaliszu, a czasem nawet gorsze.To jest chyba najbardziej przereklamowana firma w tym mieście

ziutek

Po dawnej sławie pozostały już tylko wspomnienia, spróbuj pojść pogadać o podwyżce i awansie to usłyszysz, że kariera i pieniądze nie są najważniejsze albo po co ci pieniądze. Ta świetlana przyszłość to rób za niewiele wyższą kasę od najniższej krajowej i żyj tak do śmierci w przekonaniu, że nic lepszego nie może cię spotkać

marian

1600zł na łape

654kolo

Witam myślałem o przyjęciu się do tej firmy naprawdę jest taka lipa tam ?? Jakie są zarobki jako operator??

Kret

Dobra firma na start tak na 2-3 lata,później człowiek zaczyna dostrzegać "zalety" pracy w pwk, które niczym nie różni się od innych korporacji i panujących tam zwyczajów.Pracownik jest zachecany do zgłaszania problemów,ale jak jest jakiś problem to pracownik nie ma już życia w tej firmie. Zasada jest jedna albo wytrzymujesz w pracy ryzykując utratą zdrowia albo jak już nie wytrzymujesz odchodzisz do innej. Na pewno nie należy przyznawać się nikomu do problemów, bo życzliwi potrafią narobić człowiekowi prawdziwych kłopotów, a człowiek tylko się ośmiesza licząc, że prawda kiedyś wyjdzie na jaw, a ludzie poniosą konsekwencje swoich zachowań

Yoopi

Trawa na zielono przed audytem,najważniejsze wskaźniki, pensje nie porywają- znajomi często zarabiają więcej na mieście

Ff

Nikt się nie przyzna, że odwiedza psychiatrę ale i tak ludzie wszystko wiedzą.Niestety ludzie są czasami tak znerwicowani robotą ze idą na zwolnienia, ktoś wcześniej wspominał o sądzie pracy, że ludzie tam chodzą i przegrywają. Osobiście znam taki przypadek, a najlepsze, ze go bronił ten, który kazał mu zrobić to, co nie spodobało się komuś tam wyżej. Człowiek przegrał

shadow

Ta firma to dramat. Kto chce niech się przekona na własnej skórze, a kto ma odwagę i minimum szacunku dla siebie niech szuka w innych firmach, gdzie zarobki są porównywalne, a często lepsze niż w Pratt. Poza tym rozwój to jest ale dla zieciów, synowych, bratow, żon,matek itd., a nie dla szaraków.Dla szaraków to jest robota i to w nadgodzinach do odbioru, bo brat, zięć "kogoś tam" przyszedł posiedzieć i pogadać sobie, a robota musi być wykonana.Szarak ma siedzieć cicho, zap... dla firmy i nie liczyć na nic.Co najwyżej może liczyć na to,że jak będą zwalniać to zaczną od tych bez pleców. Niestety real

eleonora

W Praciku awans i sensowna podwyżka tylko dla wybrańców- Pratt jest mistrzem w opowiadaniu bajek, co to za frykasy czekają pracownika. Kto pracuje tutaj co najmniej kilka lat bez znajomości to wie, że mało kto jeszcze wierzy w te bzdury, którymi karmią pracowników kierownicy. "Fajnie", że jest kodeks etyczny, który funkcjonuje tylko na papierze- wielu pracowników to cha..my, plotkarze, podpi...dalacze, włazi.. du ..py kierowników i dyrektorów- idąc do tej firmy trzeba być na to przygotowanym. A do tego trafi się raz na 5 przypadków kierownik prostak, który w prymitywny sposob będzie się na tobie mścił aż cię wydepcze ze stanowiska. Naprawdę ilość i poziom intryg stosowanych w tej firmie mogłoby posłużyć za scenariusz filmu sensacyjnego. No nie wiem, może za 10 000 zł miesięcznie to można się zgodzić, żeby dać się tak upokarzać, ale ja wolę pracować w innej firmie za 2000-2500 zł z normalnymi ludźmi i normalnymi problemami. Każdy na początku cieszy się, że pracuje w Pratt, wierzy w te historyjki wyssane z palca i jest najszczęśliwszym człowiekiem w mieście, ale wystarczy kilka lat, żeby znienawidzić tę firmę i być najbardziej nieszczęśliwym, wykończonym człowiekiem. Każdy, kto odchodzi z Pratta błyskawicznie dochodzi do siebie. Hmm... ciekawe dlaczego???

Rezolutny
@eleonora 26.10.2016, 14:04
W Praciku awans i sensowna podwyżka tylko dla wybrańców- Pratt jest mistrzem w opowiadaniu bajek, co to za frykasy czekają prac...

Naprawdę załatwiłem jednemu kierownikowi degradacje do mistrza zmianowego.Za nie właściwe traktowanie podrzędnych pracowników .

Nero
@Rezolutny 04.01.2017, 19:29
Naprawdę załatwiłem jednemu kierownikowi degradacje do mistrza zmianowego.Za nie właściwe traktowanie podrzędnych pracowników ....

no to gratulacje, bo zwykle ci co dostali się na szczyt są nie do ruszenia, a przynajmniej tak się im zdaje- każdy, kto kieruje ludźmi w PWK- teoretycznie-powinien przechodzić codziennie test znajomości kodeksu etycznego obowiązującego w tej firmie i przechodzić testy psychologiczne, bo co niektórzy mają jakieś problemy ze sobą i swoje frustracje przelewają na podwładnych, ale przed dyrekcją pokazują siebie jako anioły. Ciężko jest coś udowodnić, chyba że zacznie się nagrywać rozmowy, które gdyby ujrzały światło dzienne to by się co niektórzy zdziwili jakie wybitne jednostki dopchały się na górę

wioking
użytkownik zarejestrowany

chyba mistrza zmiany, bo teraz taka jest rekrutacja na takie stanowisko prowadzona w firmie - ale na serio sądzisz że dasz radę przejść rekrutację? przecież musisz mieć komunikatywny angielski opanowany

Opinia

Zakładam, że osoba, która odbywa rozmowy w Urzędzie Pracy w Jarocinie na końcu korytarza po lewej stronie nie jest wiarygodna. Byłem świadkiem, gdy dwie osoby niby uroczo zostały zaproszone do pokoju nr 102. Wchodziłem na końcu.... Teraz Uwaga!!!!! To ważne..... Dziwny Człowiek, który ze mną rozmawiał. Nawet się nie przedstawił, nie podał nazwy Firmy, tylko wyłudził dane z cv. A jeśli znowu będę dostawał płatne sms-y, jak z innej firmy? Sprawiał wrażenie osoby przygotowanej na rozmowę. A gdy ktoś kredyt na mnie zaciągnie z danych z wniosku? Nie zdążył przeczytać całości cv. Jedynie usłyszał, gdzie najdłużej pracowałem i na jakim stanowisku, to od razu podał namiary. Wątpię, żeby szef takiej firmy potrafił pomóc każdemu zjadaczowi chleba. Bez chwili namysłu.. Albo PUP chce uniknąć skandalu, albo ktoś trafi na kasę do Kauflandu z pokoju nr Praca jest, ale dla wybranych. Teatralnie rzecz ujmując.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

SARA**

hej, szukam kontaktu do Aliny Nowackiej w Pratt, ona gdzieś w biurze pracuje. Kojarzysz może nazwisko?

kate

No ciekawe kto dostaje te 3500 zł w pwk.Chyba,że 70% tej kwoty.Gdybym tyle dostała to bym firmę po stopach całowała.

MLODY

Kolego podaj przykładowa stawkę dla Młodszego inżynier jakości

uszaty

jedziesz

wo

Pratt bardzo dobra firma dla rodzin z dobrym dna przerost administracji.Jak dochodzi do zwolnień to wiadomo zwalnia się bezpośrednio produkcyjnych lub niewygodnych dużo zakłamania obłudy,całe szczescie że tam już nie pracuje skończyłem studia i tak pewnie do emerytury na maszynie,awans czysta fikcja pozdrawiam kolegów i koleżanki z pratta

Zygmunt

Jak komus nie pasuje praca w PWK to zapraszamy do WSK, u nas nikt nie narzeka, przy maszynie mozna stac pijanym dZien w dzien, byle tylko nie przewrocic sie lub nie zwymiotowac na panel z przyciskami bo moze sie zrobic zwarcie, zakaz palenia wprowadzono ale i tak nikt na to nie zwraca uwagi, z telefonow, laptopow i innych gadzetow mozna korzystac, a na popoludnie czy w nocy to mozna spac, jedyny minus brakuje klimy na hali, i latem strasznie goraco, ale to w koncu zaklad pracy a nie osrodek wypoczynkowy

lolo

(usunięte przez administratora)firma zarabiają tylko niekumaci krawaciarze na stołeczkach

p&w rzeszów

Dokładnie tak s&j - 100% prawdy. Ja osobiście pracuję w Pracie w Rzeszowie (kontroler ndt), u nas jest tak samo. Rodzina (dla nich tylko awans - bardzo szybko, na wejściu różnia w stawce do 30% !), plecy, niekompetencja na maxa wśród przełożonych) Tak dokładnie - trawa na zielono, przed audytem sraczka. Robota wbrew pozorom banalna. Inżynierowie pracują na maszynach, goście po turystyce zaocznie jako inżynierowie nadzoru jakości itd, itp - przykładów mnożyć. Umowa stała, dopłata do multisportu (akurat super atrakcyjna), gruszka i mikołaj oraz zapomoga raz do roku (doliczyć do stawki mniej wiecej 2500 netto rocznie) Po kilku latach pracy (prawie 10) stawka około 2700-3600 netto na moim stanowisku. Nie mam pleców mam 2700. Ogólna ocena trója.

pablo

Kolego S&Y wyjąłeś mi te słowa z ust. Pratt jest dobrym zakładem tylko dla tych, co tu nigdy nie pracowali:-(

zawiedziony
@pablo 13.01.2015, 21:40
Kolego S&Y wyjąłeś mi te słowa z ust. Pratt jest dobrym zakładem tylko dla tych, co tu nigdy nie pracowali:-(...

i ja się zgadzam:(

s&y

Jak PWK nie chce komuś dać stałej umowy to jej nie da. Można pracować wiele lat i co kilka miesięcy dostawać umowę na zastępstwo (jakiś czas temu zdarzały się nawet u. cywilno-prawne), a wszystko odbywa się zgodnie z prawem pracy. Oczywiście kierownik za każdym razem powtarza ci, że będzie dobrze, a i tak wszysko kończy się jak zawsze. Z tego powodu już całkiem sporo osób odeszło. Do tego jak się źle trafi to "życzliwi" ludzie wykopią ci dołek. Niestety są w tej firmie osoby, które nie wstydzą się tego, że nie pomogą ci, bo liczą, że jak będą zwalniać to zaczną od tych, którzy nic nie umieją. Jeśli chce się przetrwać w tej firmie nie mając pleców to naprawdę trzeba mieć gigantyczne samozaparcie i mega odporność na stres, a i tak po kilku latach walki o swoje czujesz się jak wyssana cytryna i myslisz nie dam już rady. Jak ci ktoś podłoży ś..ię to nie licz, że ci ktoś pomoże. Te wszystkie kodeksy etyczne można sobie wiadomo gdzie włożyć. Kierownik to prędzej cię dobije niż pomoże (oczywiście są wyjątki, ale takim kierownikom niestety ciężko się żyje w tej firmie). Co do awansów to z pewnością każdy zna wiele przypadków, kiedy ludzie pną się szybko a nie idzie za tym żadna wiedza, a nawet chęć jej zdobycia. Mrówki ciężko i cicho pracują, natomiast ci co awansują lansują się na salonach i według mnie tutaj tkwi kwestia ich "sukcesu", czyli na umiejetności pokazywania się. Ciche myszki po prostu skupiają się na tym, żeby dobrze wykonywać swoją pracę, ale niestety są niezauważalne. Naprawdę bardzo rzadko zdarza się, że jak ktoś awansuje to myślisz "faktycznie to jest inteligentny, pracowity człowiek, zasłużył na to". Zarobki też nie powalają. Kiedyś ktoś narzekał, że zarabia 3000 zł na rękę a ja mogę powiedzieć, że po blisko 10 latach pracy mogę pomarzyć o takiej kwocie (nie pracuję na produkcji). Rozstrzał wynagrodzenia w tej samej grupie zaszeregowania i na tym samym stanowisku jest ogromny. Jeden może dostać 1500 zł, a drugi np.3200 zł. Premie stanowią kilka % wynagrodzenia, więc jak koś ma słabą podstawę to często lepiej nie walczyć o premię, a poza tym cele, które są do zrealizowania musiałbym wykonywać po godzinach. Podwyżka roczna wynosząca np. 60 zł(liczona jako procent od wynagrodzenia) nie jest jak dla mnie żadnym motywatorem. Gdybym miał podjąć jeszcze raz decyzję, czy iść do tej firmy nie byłoby mnie tutaj, bo jak dla mnie to co mówią na mieście to może było aktualne z 15-20 lat temu. Aktulnie przeglądam oferty pracy w innych miastach i krajach. Ta firma wypada dobrze ale na tle tych firm, które zatrudniają "na czarno", czy na podstawie umów zlecenia/o dzieło.

do m.....m

Kolega całkowicie Cie popieram ! Rozwój w tej firme to skończyć studia i gnić na maszynie.... rekrutacja wewnętrzna????? Bez komentarza.... lepiej szukać kogoś z zewnątrz a magistrowie inżynierowie niech siedzą na maszynach?

m

jak Cię przyjmą i nie jesteś rodziną to na zastępstwo i jak będziesz siedział cicho i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to mooooooooooże Cię zostawią ale jak się odezwiesz za głośno to zapomnij o Pratt...życie....

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

zawiedziony

zgadzam się wszystko jest pod audyt, na punkcie jakości mają świra ale tylko jak jest audyt albo jak operator coś zrąbie to wtedy szukają winnych, wszyscy powyżej mistrza tak srają w gacie, że chociaż mogliby coś zmienić na lepiej to się nie wychylą bo takiego mają stracha, że się własnego cienia boją(żeby tylko suma na koncie się zgadzała i tego tylko pilnują), a prezes nic nie wie takie sitko mu założyli, że biedny żyje złudzeniem, że stworzył złoty zakład.....masakra

wacek

nowe technologie, czysto, kulturka gdzie trzeba, placa zdecydowanie odwrotnie proporcionalna do wagi wyrobu lotniczego ;). Tak jak wyzej w com40 na dziendobry 1700-2000 na lape po miesiacu mozna juz 2500- 3000, w pracie po kilku latach g1 1900 na lape takie realia, menagiery kierasy to nawet po 7k i lepiej na lape, robol to robol. W comie slyszalem w biurze mniej niz na produkcji. Jak cos piszcie

majster z.......nt
@wacek 19.11.2014, 20:09
nowe technologie, czysto, kulturka gdzie trzeba, placa zdecydowanie odwrotnie proporcionalna do wagi wyrobu lotniczego ;). Tak...

kolego daj sobie spokój z tą firmą ząrzadający to jakby z innej epoki każą malować trawę na zielono a niebo na niebiesko jak jest audyt z kanady tacy są posrani wiem to z własnego doświadczenia

zawiedziony
@majster z.......nt 26.11.2014, 22:41
kolego daj sobie spokój z tą firmą ząrzadający to jakby z innej epoki każą malować trawę na zielono a niebo na niebiesko jak je...

to Ty chyba masz jakąś lepsza posadkę niż operator jak dostałeś ok 2000 na łapę, bo prawda jest taka, że 2000 ale brutto, i nic nie wywalczysz więcej, wiem że jedna osoba walczyła i podobno wywalczyła ale jak to zrobiła to tajemnica

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

luiza

Z mojego doświadczenia wynika, że praktyki w pratt nie zwiększają szans na zdobycie pracy w Kaliszu i okolicach, a bardzo często musiałam się tłumaczyć, dlaczego tam nie zostałam, bo przecież to taka rewelacyjna firma i każdy tam chciałby pracować.W innym mieście praktyki czy tu czy tam nie robią większego wrażenia. Jak chcesz iść na praktyki to przygotuj się na kserowanie i wkładanie dokumentów do segregatorów.

marian

lepiej idź do correctu tamna wejściu masz 2000,po 3 ms przy ok 200h masz 3000-3500,w pracie ci tyle nie daja

v
@marian 20.07.2014, 20:41
lepiej idź do correctu tamna wejściu masz 2000,po 3 ms przy ok 200h masz 3000-3500,w pracie ci tyle nie daja...

tak i po 2 miesiącu się zwalniasz bo nie masz już psychiki i idziesz wyprowadzać krasnale ogrodowe na smyczy taki jest correkt

Koń Rafał

(usunięte przez administratora) Do widzenia! mam dwoch synów i żone ta mara mnie przesladuje pozdrawiam.

gosc

z zewnatrz tylko na produkcje bez mozliwosci awansu a rodzina awansuje bardzo szybko

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

rezolutny

Pracuję tam nadal.myślę że jeszcze długo popracuję.Awans jest możliwy.tylko nie na plecach innych.śmiać sie chciało jak na korpusach przyjęli faceta z polecenia.nawet mistrz si euśmiał. bo na cechowaniu nie ma pełnego zapotrzebowania a oni go wepchnęli na 3 zmianę.

rezolutny

Praca tutaj jest dokładna .tylko powiązani rodzinnie mają okazję na zatrudnienie.Przyjmuje się człowieka tam gdzie nie ma pełnej obsady na siłę .Bo to znajomy króliczka.Ogólnie fajnie się pracuje tylko ludzie na stanowiskach kierowniczych są do tego nie przygotowani. Bechapowcy nie umieją nawet napisać logicznej instrukcji.Stąd rodzą się tu absurdy w przepisach.

brak kasy

jak tam jest?

artek

Zatrudnienie w tej firmie "bez pleców" to istna fantastyka. Zatrudnione są tam całe rodziny. Komuś kto stara się tam o pracę i nie ma kogoś wewnątrz firmy mogę od razu powiedzieć żeby dał sobie spokój

hajder

do raf69 - 2012-08-05 14:49:05 Raf69, czy ty czasem nie pracujesz na pompach pw600? opis z tego co piszesz się zgadza, z tym że fryzurę to bardziej masz w stylu Andrea \"silver fox\" Anastasi. W każdym bądź razie mógłbyś o swoich przeżyciach książkę napisać. Najlepiej pod tytułem \"Przygody pana (usunięte przez administratora)\" ała!To prawda! to prawda! wszystko co raf mówi.sam dzisiaj byłem pod supermarketem z psem i ze swoja dziewczynom. (usunięte przez administratora). i uciekłem, gdyż boje sie wyzwań.nazywam sie (usunięte przez administratora). mam psa. nie mam dzieci, gdyż nie mogę mieć dzieci, ale mam psa, i uciekam jak kogoś znam ale nie wiem czy to poprawna znajomość to wtedy uciekam pod supermarket wiki. ja moj pies i moja dziewczyna. czujemy sie wtedy bezpeczni. p.s.uciekam - to mój sposób.(usunięte przez administratora)

do raf69

Raf69, czy ty czasem nie pracujesz na pompach pw600? opis z tego co piszesz się zgadza, z tym że fryzurę to bardziej masz w stylu Andrea \"silver fox\" Anastasi. W każdym bądź razie mógłbyś o swoich przeżyciach książkę napisać. Najlepiej pod tytułem \(usunięte przez administratora)" ała!

wacek

Totalny brak dyscypliny na kierowniczych stanowiskach / brak nadzoru dyrekcji nadzor robi co im się podoba

marian

i znowu będą zwalniać ,wymyślili kolejny kryzys,kilkadziesiąt ludzi jest za dużo ,po jakiego psa przyjmowali ludzi pod koniec roku?żeby robotę nadgonić

Zostaw opinię o Pratt & Whitney - Kalisz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pratt & Whitney