logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Warszawa

Opinie o Skanska S.A.

Kolejna lipa 2017-02-15 17:15
Nowy pomysł stworzenie działu rozwojowo innowacyjnego. Czemioni będą wybierani na rok do działu. Tu zupełny pomysł z czapy. Firma potrzebuje kompetentnych pracowników, którzy odpływają składając wypowiedzenie, a nie Czempionów innowacji od niczego. Tu narazie trzeba przywrócić umiejetność prowadzenia kontraktów, z która obecnie słabo w zakresie podstaw inżynieryjnych...a nie szukać innowacyjności jesli normalnie z umiejętnościami coraz słabiej, co przekłada się na wyniki SSA.
10
Nazwa w deche - PRowcy mysleli dlugo... : ) hahaha 2017-02-15 17:40
Czempioni czyli wielkie PIECZARY : )
5
Uuuuuuuu : ) 2017-02-15 18:04
UUUUU BRAWO BRAWO : )
Polska mistrzem Polski, a Skanska mistrzem Skanska
Buahahahaha
7
kapsel 2017-02-15 18:14
A na czym rosną najlepiej wielkie pieczary ?:)
4
Pruszkowska 17 2017-02-15 20:08
Ciekawe, czy medicover ma odpowiedni pakiet badań przydatności do pracy takiego championa?
Test z krwi na czystość rasy, test błyszczącego włosa, test zdrowotności uzębienia. :)
11
Byly 2017-02-15 21:24
A co w oddziale wrocławskim na Słowacji ?Podobno nikt nie chce jechać
3
Uciekinier 2017-02-15 21:27
obiecali cuda ma kiju.Potem cisza ,teraz wyszła lipa,
4
Czemion FOOD 2017-02-15 22:49
Nie jestem pracownikiem Skanska. Czy mógłbym być zewnętrznym CZEMPIONEM w Skanska ?
Buehuehuehuehue
4
: ))))) 2017-02-16 06:57
SLOWNIK JĘZYKA POLSKIEGO - jedno ze znaczeń to:
"pies nagradzany na wielu pokazach, konkursach; champion; szampion"
He he he : )))))
6
niemarian 2017-02-16 11:17
Ale tu hejtu. a ja tu jestem od ponad roku. Wcześniej pracowalem dużej dla innej dużej firmy budowlanej. I podobno 2016 to był najgorsY czas jaki koledzy pamietaja tutaj. Sory, mam wrażenie ze większość tych wpisów jest przez tych co całe życie w skanska robią i świata poza nią nie znają. Bo tu naprawdę nie jest złe. A mam porównanie tak jak pisałem do polskiej firmy budowlanej. Nie zamierzam na razie sie stad wynosić. Wręcz przeciwnie. Bo wiem jak jest na rynku.
6
Ttttt 2017-02-16 13:43
Aha to fajnie NIEMARIANIE : )
3
kapsel 2017-02-16 17:19
Zmień translator bo nijak nie mogę pojąć o co ci chodzi w tej wypowiedzi.
4
Normal 2017-02-16 21:43
Czy ktoś zna normalnego PM-a w całej tej firmie?? Rotacja stołkami u gory i nic poza tym
1
Kukis 2017-02-16 22:05
Fala hejtu wysoka jak tsunami. Nic dziwnego, ponad 700 nieudaczników zwolnionych z firmy gdzieś musi spuścić z krzyża. Potrzebą jeszcze zrobić czystki wśród fantastów od czempionatów i komunikacji w sytuacjach kryzysowych i będzie dobrze. Tymczasem troliki.
7
Mhmm 2017-02-16 22:43
Oj dzieciaku, spójrz na zegarek - to już pora żebyś zasnął i śnił o swej bajce.
Wiesz tylko o 700zwolnionych. A masz pojęcia jakie były kryteria, kogo zwalniali? Fachowców od roboty czy może fachowców od IBWR-ek? Masz świadomość ilu pracowników - fachowców odeszło samych??
No właśnie. Pozdro dla tych, którzy mają głowę na karku i swoje zdanie :)
10
Znam 2017-02-17 04:09
Tak, bez nazwisk, ale znam
3
Tak 2017-02-17 04:11
Tak bez nazwisk (bo byliby niezadowoleni gdyby ich nazwisko pojawiło się na forum, ale znam conajmniej 2ch. Jeden mnie zatrudniał z drugim znam się z chwilowej współpracy
4
"Nieudacznik" 2017-02-17 18:55
Zostali teraz tylko czempioni w twoim mniemaniu. Kolejny buc któremu wydaje sie ze jest kimś . My juz pracujemy w normalnych firmach! Inni normalni tez odchodzą a miernoty i klakierzy zostaną i bedą sie dusić w swoim skanskowym smrodzie.

5
Qwerty 2017-02-17 21:08
Ile tu mowy nienawiści. Jaka wielka patologia debaty publicznej. A tak serio.... Nieudacznicy posłuchajcie. Problemy nie znikną bo są w Was. Więc im szybciej opuścicie tą firmę tym lepiej, bo zabierzecie je ze sobą. A dla tych co nie rozumieją, albo dla tych co zaraz odpiszą, że jestem bucem spróbuje po Waszemu. I trochę po mojemu.
Proszę Was - SPI3RDÅLAČ Z FIRMY. Opuście firmę i zamiast tracić czas na pisanie tych bzdetów, które i tak na nikim nie robią wrażenia idźcie na siłke, może coś poczytajcie. Zróbcie coś dla siebie i nie marnujcie swojego czasu.
5
"Nieudacznik " 2017-02-17 21:23
Jutro to mam imprezę w nowej firmie gdzie będzie podsumowanie roku, dobrego roku. Tobie zostaje nerwowe obgryzanie paznokci, wyladowanie niezdrowych emocji z kolejnego nieudanego tygodnia w zatechlej firemczynie, która stała sie przedmiotem tęgiej żartów w branży . Ty czempionie nie odejdziemy bo niby gdzie ? A ja i Ci którzy odeszli z pewnością tu nie wrócą hehehe....
8
Qwerty 2017-02-17 21:37
Wydaje się, że powinieneś napisać TĘGICH ŻARTÓW a nie tęgiej żartów i TY CZEMPIONIE NIE ODEJDZIESZ a nie Ty czempionie nie odejdziemy. Ale rozumiem. Przeklęty język polski. Trzymam za Ciebie kciuki bo jestem pewny, że w nowej firmie po krótkim okresie czasu już traktują Cię jak kluczowego pracownika, budują na Tobie przyszłość i z pewnością nawalili Ci pięć cyfr na wypłatę. A swoją drogą, czy byłbyś tak uprzejmy powiedzieć, której części SPI3RDÅLAĆ Z FIRMY nie zrozumiałeś?
5
T 2017-02-18 09:41
Stary jestes kiepski
3
Miki 2017-02-18 09:43
Jaka lipa co ty pleciesz. Wszystko jest zgodnie z planem i finansowo i harmonogramowo. Jak ci żal ściska tyłek to nie gadaj głupot bo nie wiesz nic
1
Nie podoba mi się 2017-02-18 09:45
Powiem ci tak. Ja tu pracuje i nie podoba mi się twój język. Daleki jest od kultury. Może ty powinieneś tez odejść ? Nie chce z takimi ludźmi jak ty pracować.
3
woźny 2017-02-18 10:14
Prezes miałdo dwóch tygodni ogłosić nowych dyrektorów na poszczególne regiony od oferowania i od reazlizacji czy ktoś wie coś na ten temat? Ogólnie w firmie panuje jedna wielka dezinformacja plotki chodzą o zwijaniu przez Skanska OBI z Polski, nawet ostatnio podwykonawca mówił mi że Eurovia albo Strabag nas przejmie....
4
Bobi 2017-02-18 10:33
Bzdury. Obi może dobrze nie stoi z kasa ale wrocławski oddział podniesie ze zgliszczy firmę bo złapał super przetarg na grube miliony i kwestia roku i wszystko powstanie
2
Qwerty 2017-02-18 12:50
Wybacz.
To nie jest mój język. Jednak ludzie, którzy obrażają innych, oczerniają, posądzają, robią wycieczki do osób z imienia i nazwiska nie rozumieją słów proszę, zastanów się, zrozum. Dlatego chciałem przemowic w ich języku.
2
nadal pracuje 2017-02-18 13:59
Jestem pracownikiem firmy od 10 lat i oczywiście stwierdzam, że kiedyś pracowało się w firmie dużo lepiej i na lepszych warunkach a teraz jest trochę gorzej. Jednak jak czytam te wszystkie opinie frustratów, którzy przedstawiają firmę w jak najgorszych barwach, to nie mogę w to uwierzyć... Podejrzewam, że większość tych opinii napisana została przez osoby które zostały zwolnione i w jakiś sposób muszą się odgryźć, a najlepiej pojechać po wszystkich którzy jeszcze w firmie zostali, namawiając do odejścia.
Dlaczego uważacie, że firma zwolniła najlepszych pracowników? Ja np uważam, że zwolniła ludzi którzy nie mieli pojęcia o robocie- każdy patrzy z innej perspektywy. Nadal pracuję w firmie i uważam, że są tutaj przyzwoite warunki pracy. Jeżeli jesteście innego zdania, to droga otwarta, bardzo dużo prywatnych firm czeka na was z otwartymi rękami.
Jeśli w skanska przeszkadza wam praca w nadgodzinach, to się zwolnijcie i pójdźcie do innych np. strabag, budimex, eurovia itd. tam na pewno pracuje się tylko po 8 godz.
6
Były 2017-02-18 14:21
"Wszystko z planem..." Tj trzy kwartały pod rząd straty a i pierwszy tez pewnie na minusie i to nie małym jak pokażą wszystko . Zostanie to spięte piękna roczna klamra roboty bez zysku. Niedawno obi Wrocław tez miał suuuuuuper kontrakt s8 i co ? Tylko 80 mln w plecy. I co czempioni? Szkoda mi tej firmy ale buta niektórych i próba zaciemnienia rzeczywistości spowodowała ze napisałem to. Mam w skanska wielu extra kolegów ale sa i tacy którzy sa przysłowiowa łyżka dziegciu.
1
zeniu 2017-02-18 15:43
Do nas na Wrocław przyszedł nowy dyrektor ze wschodu ...to prawdziwy Chempion ..... jak wy tam z nim wytrzymaliście w Rzeszowie
12
ja 2017-02-18 16:06
A co Ci Zeniu się nie podoba. Jeszcze dobrze sezon się nie zaczął a Ty nie możesz wytrzymać z nowym przełożonym. Może pora się ogarnąć i wziąć do roboty, a nie tylko narzekać.
Co nie tak jest z nowym szefem? Zaczął wymagać coś od Ciebie a Ty nauczony nieróbstwa nie wiesz jak sobie z tym poradzić....
Do roboty się weź!!!
4
Wrocek 2017-02-18 16:38
Nie podoba nam sie to ze mu słoma z butów wystajei dym leci spod brudnych paznokci no i jeszcze kilka ram takich...
3
ja 2017-02-18 16:51
Tak sądziłem, że nie uzyskam konkretnej odpowiedzi...
Ważne żeby pisać bzdety o kimś kogo się tak naprawdę nie zna, bez żadnego uzasadnienia.
Jeśli macie jakieś konkrety to napiszcie, a nie tylko takie puste wywody, które może każdy sobie napisać na tym słabym forum dla tj. już tu ktoś wyżej pisał FRUSTRATÓW niezadowolonych z życia.
Jak ci nie podoba, nowy szef to porozmawiaj z nim o tej słomie z butów itd.
Ale ty jesteś cienki i wolisz na forum się pożalić, swoim sfrustrowanym kolesiom, którzy cię pocieszą i dadzą 3 lajki .
Żałosne
8
Rzeszów 2017-02-18 17:10
Szkoda że nie wziął z sobą swojej rodziny i wszystkich swoich kolesiów i koleżanek.
5
Miki 2017-02-18 20:12
S8 to przeszłość o której każdy pieprzy bez ładu i składu. Liczy się tu i teraz. A teraz nadchodzi dobry czas bo mamy zarąbisty projekt który nagoni wszystkie OBECNE straty. Wesoło nie jest, ale będzie bo nadgonimy to tym wielkim przetargiem na obczyźnie
2
kkkk 2017-02-18 20:30
O czym ty pierdzielisz jaki projekt....
2
Miki 2017-02-18 20:36
Widać nie jesteś z regionu, ze się głupio pytasz. Wroclawiacy wiedza i to wystarczy
3
J23 2017-02-19 11:48
Naoglądal sie bajek z myszka miki i bredzi. A gdzie był komunikat o tym pseudo kontrakcie ? Pewnie potwora z Loch Ness tez widział ale zrobionych zdjeć nie pokaże fantasta...
2
haha 2017-02-19 12:26
A cóż to za projekt?
Pewnie rozbudowa żłobka we Wrocławiu za 200 tys
Polonista 2017-02-19 13:39
Nie pisze sie "pod rząd" tylko z rzędu
2
Były 2017-02-19 14:48
Rozumiem ze to czyni różnice. Rownież w wynikach finansowych !
3
Spakowany 2017-02-19 14:54
Czy ktoś wie kiedy bedą kolejne zwolnienia grupowe? Chce odejść no ale kasa jaka jest w odprawach tez nie do pogardzenia ech...
2
warszawiak 2017-02-19 15:07
Z tego co zasłyszałem to zwolnień grupowych nie będzie już bo to się firmie nie opłaca. Ludzie sie zami beda zwalniac po otrzymaniu propozycji pracy po 200 -500 km od domu za te same pieniądze. Każdy jest panem swojego losu wiec nie rozumiem tych osób co tu jakieś żale wylewają na forum. Nikt w Skanska nikogo nie trzyma na siłę droga wolna do innych firm. Najbardziej to widzę że wystraszone są osoby które przez lata miały ciepłą posadkę w biurze za dobre pieniądze a teraz strach bo coś trzeba zmienić w życiu.
3
Polonista 2017-02-19 15:43
Ogromną różnicę. Jeśli jej nie widzisz to i zapewne w innych dziedzinach także nie zauważasz takich istotnych kwesti jak poprawność polskiej pisowni.
1
Rzeszowiak 2017-02-19 17:06
Zeniu, on nie przyszedł, on dla dobra firmy opuścił swoją strefę komfortu i od Was będzie oczekiwał tego samego. Różnica polega tylko na tym ze on za swój heroiczny czyn otrzyma 2x większe pieniądze a Ty pojedziesz 300 km od domu za to samo co masz albo jeszcze mniej, bo komuś nagle przyjdzie do głowy zmienić Ci angaż i zabrać diety i nocleg a zamiast posiłku na budowie dostaniesz konserwę. Pozdrawiam.
7
Były 2017-02-19 17:58
No tak tylko drobna uwaga "z rzędu " byłoby gdybym napisał trzeci kwartał . Ale to tak jest jak ten pseudopolonista kupił swoje dyplomy na bazarku i nie potrafi czytać ze zrozumieniem nie widząc rownież istoty wypowiedzi. Chodzącą porażka pewnie zaraz coś wypoci od siebie ale ja ten pseudomerytoryczny spór uważam za zamknięty. Bye analfabeto...
1
Spakowany 2017-02-19 19:07
Ci co sa w biurze nadal tam pozostają natomiast my z projektów od lat przenosimy sie z miejsca na miejsce. Co do komentarza ze ludzie wylewają tu żale to niby gdzie maja to robić bo w firmie nadal obowiązującym jest klimat ciągłego sukcesu. To nie żale ale chęć pokazania patologi która ludzi zniechęca powoduje ze sa wpisy takie jakie sa. A pr-owe smerfetki robią co mogą aby ich zniechęcić no ale to będzie ich kolejna porażka .
27
Żal 2017-02-20 22:03
Po dzisiejszych "kombinacjach" widać dobitnie jaka dobra zmiana nas czeka. Firma dyrektorami stoi...
1
Polska jezyk 2017-02-20 22:49
Hmm co się stało się? :)
fff 2017-02-21 08:20
o ile pamięć mnie nie myli dyrektorów marketingu już przerabialiśmy, a dla kogo oni będą zdobywac kontrakty, dla siebie?
6
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.