Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SKANSKA . SA

Pracowałeś w firmie SKANSKA . SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
adam - 2013-07-27 16:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja chciałbym się zapytać jakie są zarobki w Skanska. Nie chodzi mi tutaj o stanowisko jakiegoś kierownika.
zdjecie uzytkownika
bartosz - 2013-09-01 12:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale ja to chciałbym się dowiedzieć tak na poważnie odnośnie tych zarobków. Widzę że pytanie Adama zostało zlekceważone
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-02 07:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki są generalnie takie same jakie oferuje rynek - tu cudów nie ma. To co jest ważne to to że firma nie kombinuje z nadgodzinami, wszystko jest w zusach to raz, dwa to różne dodatki np. ubezpieczenia medyczne, basen, kasa na wczasy itp.
W sumie ludzie w tej firmie są zadowoleni.
Jest tutaj taki system że jest podstawowa komórka tj. kierownicy, majstrowie którzy mają sobie wycenić i wygrać temat a później go zrealizować. Jak jest w poszczególnych komórkach w dużej mierze zależy od Ciebie ( bo ją tworzysz ) i od menagera który się opiekuje komórką bo to on nagrywa tematy i rozdziela premie.
zdjecie uzytkownika
alan - 2013-09-17 09:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak są właśnie takie dodatki to fajnie jest nawet. Przynajmniej jest takie moje zdanie. Ale to jest tak że firma pokrywa w pełni koszty tych dodatków? Bo czasami firmy dają takie dodatki ale mówią że połowę pokrywa pracownik
zdjecie uzytkownika
m - s - 2013-10-05 16:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

jestem przed rozmową i mam pytanie dotyczące zarobków - w każdej firmie w której pracowałem padało zapytanie ile chciałbym zarabiać.Zależy mi na robocie o którą się staram i mam pytanie jaki jest poziom zarobków(orientacyjny) bo nie chciałbym przesadzić i wycenić się ani za nisko ani za wysoko.Pracowałem w wielu firmach budowlanych i wiem,że rozpiętość jest duża,a na doświadczenie i tak nikt nie patrzy bo dla każdej firmy liczą się widełki finansowe i nie chcę na nich polec.Z tego co czytam tutaj wszystkie opnie to warunki mają w porządku.
zdjecie uzytkownika
Inzynier_budowy - 2013-10-05 17:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiadam: Inżynier budowy we Wrocławiu świeżo po studiach jakieś 2500 - 2700 brutto stawka wyjściowa (bez nadgodzin).

kierownicy robót 3500 - 5500 brutto

Generalnie jak wszędzie, im wyżej tym widełki większe, do tego dochodzą przepychanki na górze (komu posłodzisz i jak się dogadasz, tyle sobie zarobisz). Oczywiście wiele zależy też od stopnia pokrewieństwa:)

Jeśli zależy Ci na tej pracy to wstrzel się w te widełki. Denerwować zaczniesz się później:)

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
m-s - 2013-10-07 11:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuje bardzo za podpowiedź - pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2013-10-07 17:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy firma skanska zaczęła się teraz zajmować sprzedażą mieszkań? Bo ostatnio dostałem takiego maila jakby się też zajmowali nie tylko budowaniem ale i sprzedawaniem
zdjecie uzytkownika
GAL - 2013-11-08 19:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2009-08-09 17:58:21]:
pracuje w skanska juz rok i jestem teraz na wypowiedzeniu ale to nic w porownaniu z tym co firma skanska robi z ludzmi i jak ich traktuje.roboty i maszyny moga pracowac i sie zepsuc a czlowiek jest niezniszczalny oni robia z nas wiecej jak (usunięte przez administratora)i chca zeby ludzie robili za darmo NIE POLECAM TEJ FIRMY JAKO PRACODAWCY DZIADOSTWO JAKICH MALO
zdjecie uzytkownika
yrjfks - 2014-01-22 18:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Od 1pazdziernika jest tutaj nie za dobrze prezes blokuje co miesiac 33nadgodziny o jest na prawie rozliczenie nastepuje po 4 miesiacach ale w przypadku gdzie jest zima moze wysylac na wolne a wtedy kasa idziw z nadgodzin wiec jest to loterja uzalezniona od menagera wiec to zwyklemu fizycznemu nie wyjdzie za dobrze trzeba uwazac ale ogolnie wczesniej bylo dobrze minimum bylo kiedys takie 3200netto
zdjecie uzytkownika
pracownik z wieloletnim stażem - 2014-01-22 20:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Po skandynawskiej firmie została tylko nazwa jeszcze pare lat tamu było w porządku, teraz POlski wyzysk i tyle możesz pracować przez parę dni po 20 godzin na dzien ,a za chwile wysyłają cie na wolne za nadgodziny , żeby zarobić to jest abstrakcja elastyczny system wynagrodzeń ,mówią że na koniec roku wyrównają , może i tak ,ale ile , jak co chwila będą Cie wysyłać na wolne za nadgodziny , jesteś (usunięte przez administratora)do pracy na zawołanie nie jesteś potrzebny do widzenia , radź sobie sam, do bani z taką firmą ciekawe który z panów w Białym kołnierzyku by chciał tak pracować !!! Dojechać swoim samochodem czasem parę set kilometrów bez zwrotu kosztów ,a za dwa dni wracać bo nie jesteś potrzebny, (usunięte przez administratora). Pracujesz ponad 10-lat firmie a i tak Cie traktują jak ostatnie zło , tu już się nie liczą ludzie, tu się tylko liczą pieniądze i zyski (protekcja i czerpanie zysków z podwykonawców ) Panowie nie ma już przyszłości w tym kraju , ten kraj po prostu już jest tak skażony ,że nawet już nie chce swoich obywateli utrzymać w kraju ,.... do niezobaczenia POLSKO oby tak dalej .......
zdjecie uzytkownika
OBI P-ń - 2014-01-29 10:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak jak ostatni przedmówcy powiedzieli zaczyna się dziać źle a będzie jeszcze gorzej firma bynajmniej odział Polski zmierza do firmy teczkowej (tylko białe kaski ) a fizyczni są niepotrzebni taki nam los szykuje obecny prezes za wszelką cenę uprzykrzyć życie fizycznym ważne że on mam zyski przed szwedem
zdjecie uzytkownika
beny2233 - 2014-01-30 18:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedyś tam pracowałem ogólnie nie najgorzej ale tak jak w kazdej korporacji trzeba lizac tylki przelozonych zeby cos lepszego dostac.JAKO KLIENT mozna smialo powiedziec ze kupe by spod siebie zjedli. Wbuduja inwestorowi wszystko byle bylo tanie nawet jak nie ma papierow na dopuszcenie na rynek, bo kierownicy maja z tego kase.
zdjecie uzytkownika
artysta - 2014-02-17 23:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) jakie znajomości, co wy piszecie, wysłałem cv kilka razy, dwa razy byłem na rozmowie (w przeciągu 6 miesięcy) i po drugiej zaproponowali mi pracę. nie mam tam żadnych znajomych, krewnych na wysokich stanowiskach. warunki które im postawiłem były wg mnie nie do przejścia, i szczerze bylem w szoku że oddzwonili z propozycją pracy. może potrzeba trochę szczęścia, teraz pracuję już parę miesięcy i narazie nie narzekam. zobaczymy co będzie później. jak się zmieni dam znać.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-02-23 00:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@artysta skoro tam pracujesz to chyba masz już jakieś znajomości ;) chyba, że się do nikogo nie odzywasz hehe. Ale to dobrze świadczy o dziale rekrutacji, że jednak jest szansa na wybicie się ze swoimi umiejętnościami i talentem.
zdjecie uzytkownika
KLARA - 2014-04-24 16:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SKORO JEST TAK DOBRZE TO DLACZEGO JEST REGULARNY PROBLEM Z PŁACENIEM W TERMINIE ZA RACHUNKI I WYNAJEM LOKALI PRZEZ SKANSKA SA. GŁÓWNA KSIĘGOWA UDAJE WARIATA I ZWALA NA PREZESA CO MIESIĘCZNE BLOKOWANIE ŚRODKÓW..?!
zdjecie uzytkownika
OT zachod skanska - 2014-04-26 10:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SKANSKA ,dzięki naszemu ustawodawcy znowu skanska zwiększa zyski na ten rok
,ale dzięki czemu , dzięki tremu ze pracownika ma teraz tylko na zawołanie, mają do zrobienia jakiś zakres robót wołają cie pracujesz po 14 godzin z dojazdem po godzinie do pracy ,prysznic kolacja i spać wstać godzinę przed wyjazdem czyli jakieś 18 godzin na nogach i 4 godziny snu tak przez dwa tygodnie oczywiście sobota niedziela do puki do puty nie powiedzą ci nie mają frontu robót i co .......... Wysyłają cie na wolne ale tak sobie wykombinowali ze zabierają te nadgodziny te co z takim wytężeniem pracowałeś na to żeby coś zarobić , a tu na wolne ,
zdjecie uzytkownika
Poul Gd - 2014-05-02 17:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [OBI P-ń - 2014-01-29 10:48:16]:
Człowieku obudź się!!!
Były pracownik 7 lat ,poziom kierownika robót
zdjecie uzytkownika
Poul Gd - 2014-05-02 17:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [~eLmO - 2010-09-13 20:05:07]:
jesteś frajerem i tyle ,ja 7 lat w firmie byłem
zdjecie uzytkownika
Zombik - 2014-05-05 20:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego od razu frajerem? Tu na dobrą sprawę trzeba umieć powalczyć o swoje... Chyba, że ktoś bezgranicznie kocha firmę
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-22
Żródło: gazetapraca.pl
Płock
(mazowieckie)
Skanska S.A. poszukuje kandydatów do pracy w Płocku na stanowisko: Kierownik Budowy(specjalność drogowa) Zakres obowiązków: nadzorowanie jakości i terminowości realizowanych robót koordynacja pracy sił własnych i podwykonawców wszystkich branż analiza dokumentacji technicznej oraz monitoring kosztów budowy nadzór nad przygotowaniem dokumentacji powykonawczej i odbiorowej współpraca z inwestorem, projektantami i innymi zes
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
cze - 2014-05-24 11:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma przereklamowana, odział bitumiczny z okolic olsztyna i kordynator pracuja w haosie jaki tworzy tam kierownik mas bitumicznych. Pracownik fiz. musi sie przyzwyczajić na wykorzystanie i kłamstwo ze strony kierownika bitumicznego z Lublina.
zdjecie uzytkownika
lb - 2014-05-24 11:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Planowanie prac w maxymalnym wykorzystaniem pracownika fizycznego aby dojsc do celu i obietnic wobec swoich przelożonych nie licznac sie z pracownikami, przynajamniej kierownictwo bitumiczne w Lublinie.
zdjecie uzytkownika
Alior - 2014-05-28 01:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziadostwo, że takie sceny mają miejsce w XXI wieku. Nie do pomyślenia, żeby jeden drugiego okłamywał i poniżał..
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2014-06-03 17:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SKANSKA zarobki:
Specjalista ds. rozliczeń(świeżak) - 2900-3000zł brutto:/ ok. 2100 na rękę
Kierownik robót bitum./budowy z ryczałtem + delegacja z jakieś 8-9tys. na rękę(ryczałt 1600-1700, delegacja 30zł/dzień),
Majster robót z ryczałtem i delegacją razem z 6tys.( 3500zł netto+w tym ryczałt ok.1600zł za nadgodziny za miesiąc, niezależnie ile pracował +delegacja 30zł/dzień)miesiąc ok 20-22 dni roboczych - 600+660zł)
Menadżer Projektu ok. 11tys. na rękę,
Inżynier Projektu/Główny Specjalista z jakieś 3500-5000 na rękę.
Różni Specjaliści ok. 2000-3000zł na rękę.
Rozbieżności wśród wynagrodzeń są duże, w zależności od układów/układzików z Menadżerami Projektu itd.
zdjecie uzytkownika
rufi88 - 2014-06-17 14:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
skanska jest najlepszą firmą ale od PM-a w górę reszta pracowników się nie liczy. fizycznego tak potrafią zgnoic i wykorzystać że masakra mamy XXI wiek a można to porównać do jakiejś panszczyzny
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKANSKA . SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x