Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SKANSKA . SA

Pracowałeś w firmie SKANSKA . SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Anonim - 2009-08-09 17:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda, że procesy rekrutacyjne w Skanska są czystą fikcją, a zatrudniani są krewni i znajomi?
zdjecie uzytkownika
JERZY - 2009-11-20 09:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pisałem i dzwoniłem pod każdy jeden numer SKANSKIEJ i za każdym razem nicnie załatwiłem mówili np:proszę śledzić strone skanskiej proszę zadzwonić pod inny numer,itpJa sam mam znajomego który pracyje w skanskiej i sam powiedział że nigdy nie uda mi się dostać do firmy jeśli niemam kogos kto pracuje u nich Miałes racje fikcja i jeszcze ras fikcje Sv nic tu nieda!!!!!
zdjecie uzytkownika
falkon - 2010-02-25 22:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fakt bez znajomości można zapomnieć o pracy w tej firmie, sprawdza się to także we Wrocławiu, koneksje były dobre w starym systemie,
zdjecie uzytkownika
nieznany - 2010-08-25 23:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bzdura. Wysłałem do nich CV miesiąc temu i dzisiaj do mnie zadzwonili zapraszając na rozmowę.
zdjecie uzytkownika
~eLmO - 2010-09-13 20:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co dalej?
zdjecie uzytkownika
q - 2010-10-01 17:05:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zalogowalam sie na ich stronie kilka m-cy temu, wyslalam 2 aplikacje - na obie aplikacje oddzwonili z zaproszeniem na romowe,bylam na obu, a dzisiaj dostalam telefon ze przyjma mnie na stanowisko inż. budowy - nie mam zadnych znajomosci i sie udalo... :)
zdjecie uzytkownika
Profit - 2010-11-18 22:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja będąc na studiach dostałem się do Programu Praktyk Letnich i dostałem propozycje pracy jeszcze nieskończywszy studiów. Jak składałem aplikację nie wiedziałem nawet, że taka firma istnieje nie miowiąc już o znajomościach.
zdjecie uzytkownika
NICK2 - 2012-09-07 00:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałbym się dowiedzieć kilka informacji o firmie SKANSKA a dokładniej o operatorach jakie maja stawki itp. moje gg 44560177 Pozdrawiam !
zdjecie uzytkownika
marko - 2012-11-03 11:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Profit - 2010-11-18 22:40:39

Ja będąc na studiach dostałem się do Programu Praktyk Letnich i dostałem propozycje pracy jeszcze nieskończywszy studiów. Jak składałem aplikację nie wiedziałem nawet, że taka firma istnieje nie miowiąc już o znajomościach.
to super o tobie świadczy "kolego" - mniemam, że studia kończyłeś jakieś budowlane i nie wiedziałeś nic o rynku pracy. Mam nadzieję, że się już czegoś konkretnego nauczyłeś w tej firmie ...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-15 14:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, czy nie wiecie, czy szukają kogoś do pracy w SKANSKA? Byłbym wdzięczny za napisanie jakiejś orientacyjnej kwoty, jaką można zarobić (oczywiście z nazwą stanowiska). Jaka jest szansa by początkujący nauczył się nowych umiejętności, czy dostał bardziej odpowiedzialne obowiązki? Czy w firmie są związki zawodowe?
zdjecie uzytkownika
adam - 2013-07-27 16:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja chciałbym się zapytać jakie są zarobki w Skanska. Nie chodzi mi tutaj o stanowisko jakiegoś kierownika.
zdjecie uzytkownika
bartosz - 2013-09-01 12:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale ja to chciałbym się dowiedzieć tak na poważnie odnośnie tych zarobków. Widzę że pytanie Adama zostało zlekceważone
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-02 07:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki są generalnie takie same jakie oferuje rynek - tu cudów nie ma. To co jest ważne to to że firma nie kombinuje z nadgodzinami, wszystko jest w zusach to raz, dwa to różne dodatki np. ubezpieczenia medyczne, basen, kasa na wczasy itp.
W sumie ludzie w tej firmie są zadowoleni.
Jest tutaj taki system że jest podstawowa komórka tj. kierownicy, majstrowie którzy mają sobie wycenić i wygrać temat a później go zrealizować. Jak jest w poszczególnych komórkach w dużej mierze zależy od Ciebie ( bo ją tworzysz ) i od menagera który się opiekuje komórką bo to on nagrywa tematy i rozdziela premie.
zdjecie uzytkownika
alan - 2013-09-17 09:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak są właśnie takie dodatki to fajnie jest nawet. Przynajmniej jest takie moje zdanie. Ale to jest tak że firma pokrywa w pełni koszty tych dodatków? Bo czasami firmy dają takie dodatki ale mówią że połowę pokrywa pracownik
zdjecie uzytkownika
m - s - 2013-10-05 16:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

jestem przed rozmową i mam pytanie dotyczące zarobków - w każdej firmie w której pracowałem padało zapytanie ile chciałbym zarabiać.Zależy mi na robocie o którą się staram i mam pytanie jaki jest poziom zarobków(orientacyjny) bo nie chciałbym przesadzić i wycenić się ani za nisko ani za wysoko.Pracowałem w wielu firmach budowlanych i wiem,że rozpiętość jest duża,a na doświadczenie i tak nikt nie patrzy bo dla każdej firmy liczą się widełki finansowe i nie chcę na nich polec.Z tego co czytam tutaj wszystkie opnie to warunki mają w porządku.
zdjecie uzytkownika
Inzynier_budowy - 2013-10-05 17:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiadam: Inżynier budowy we Wrocławiu świeżo po studiach jakieś 2500 - 2700 brutto stawka wyjściowa (bez nadgodzin).

kierownicy robót 3500 - 5500 brutto

Generalnie jak wszędzie, im wyżej tym widełki większe, do tego dochodzą przepychanki na górze (komu posłodzisz i jak się dogadasz, tyle sobie zarobisz). Oczywiście wiele zależy też od stopnia pokrewieństwa:)

Jeśli zależy Ci na tej pracy to wstrzel się w te widełki. Denerwować zaczniesz się później:)

pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
m-s - 2013-10-07 11:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuje bardzo za podpowiedź - pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2013-10-07 17:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy firma skanska zaczęła się teraz zajmować sprzedażą mieszkań? Bo ostatnio dostałem takiego maila jakby się też zajmowali nie tylko budowaniem ale i sprzedawaniem
zdjecie uzytkownika
GAL - 2013-11-08 19:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2009-08-09 17:58:21]:
pracuje w skanska juz rok i jestem teraz na wypowiedzeniu ale to nic w porownaniu z tym co firma skanska robi z ludzmi i jak ich traktuje.roboty i maszyny moga pracowac i sie zepsuc a czlowiek jest niezniszczalny oni robia z nas wiecej jak (usunięte przez administratora)i chca zeby ludzie robili za darmo NIE POLECAM TEJ FIRMY JAKO PRACODAWCY DZIADOSTWO JAKICH MALO
zdjecie uzytkownika
yrjfks - 2014-01-22 18:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Od 1pazdziernika jest tutaj nie za dobrze prezes blokuje co miesiac 33nadgodziny o jest na prawie rozliczenie nastepuje po 4 miesiacach ale w przypadku gdzie jest zima moze wysylac na wolne a wtedy kasa idziw z nadgodzin wiec jest to loterja uzalezniona od menagera wiec to zwyklemu fizycznemu nie wyjdzie za dobrze trzeba uwazac ale ogolnie wczesniej bylo dobrze minimum bylo kiedys takie 3200netto
zdjecie uzytkownika
pracownik z wieloletnim stażem - 2014-01-22 20:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Po skandynawskiej firmie została tylko nazwa jeszcze pare lat tamu było w porządku, teraz POlski wyzysk i tyle możesz pracować przez parę dni po 20 godzin na dzien ,a za chwile wysyłają cie na wolne za nadgodziny , żeby zarobić to jest abstrakcja elastyczny system wynagrodzeń ,mówią że na koniec roku wyrównają , może i tak ,ale ile , jak co chwila będą Cie wysyłać na wolne za nadgodziny , jesteś (usunięte przez administratora)do pracy na zawołanie nie jesteś potrzebny do widzenia , radź sobie sam, do bani z taką firmą ciekawe który z panów w Białym kołnierzyku by chciał tak pracować !!! Dojechać swoim samochodem czasem parę set kilometrów bez zwrotu kosztów ,a za dwa dni wracać bo nie jesteś potrzebny, (usunięte przez administratora). Pracujesz ponad 10-lat firmie a i tak Cie traktują jak ostatnie zło , tu już się nie liczą ludzie, tu się tylko liczą pieniądze i zyski (protekcja i czerpanie zysków z podwykonawców ) Panowie nie ma już przyszłości w tym kraju , ten kraj po prostu już jest tak skażony ,że nawet już nie chce swoich obywateli utrzymać w kraju ,.... do niezobaczenia POLSKO oby tak dalej .......
zdjecie uzytkownika
OBI P-ń - 2014-01-29 10:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak jak ostatni przedmówcy powiedzieli zaczyna się dziać źle a będzie jeszcze gorzej firma bynajmniej odział Polski zmierza do firmy teczkowej (tylko białe kaski ) a fizyczni są niepotrzebni taki nam los szykuje obecny prezes za wszelką cenę uprzykrzyć życie fizycznym ważne że on mam zyski przed szwedem
zdjecie uzytkownika
beny2233 - 2014-01-30 18:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedyś tam pracowałem ogólnie nie najgorzej ale tak jak w kazdej korporacji trzeba lizac tylki przelozonych zeby cos lepszego dostac.JAKO KLIENT mozna smialo powiedziec ze kupe by spod siebie zjedli. Wbuduja inwestorowi wszystko byle bylo tanie nawet jak nie ma papierow na dopuszcenie na rynek, bo kierownicy maja z tego kase.
zdjecie uzytkownika
artysta - 2014-02-17 23:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) jakie znajomości, co wy piszecie, wysłałem cv kilka razy, dwa razy byłem na rozmowie (w przeciągu 6 miesięcy) i po drugiej zaproponowali mi pracę. nie mam tam żadnych znajomych, krewnych na wysokich stanowiskach. warunki które im postawiłem były wg mnie nie do przejścia, i szczerze bylem w szoku że oddzwonili z propozycją pracy. może potrzeba trochę szczęścia, teraz pracuję już parę miesięcy i narazie nie narzekam. zobaczymy co będzie później. jak się zmieni dam znać.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-02-23 00:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@artysta skoro tam pracujesz to chyba masz już jakieś znajomości ;) chyba, że się do nikogo nie odzywasz hehe. Ale to dobrze świadczy o dziale rekrutacji, że jednak jest szansa na wybicie się ze swoimi umiejętnościami i talentem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKANSKA . SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x