logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Warszawa

Opinie o Skanska S.A.

bazyl 2016-10-31 23:05:01
Podaje maila do kontaktu krzysztof.and@interia.pl
Ajax 2016-11-02 11:20:46
Rolę co to za firma?
raffff 2016-11-02 21:34:55
skanska chce zwolnić (już zwalnia) pracowników kadry techniczno budowlanej?? tzn zmienia zakres swojej działalności?? skoro zamierzają zwalniać kadrę techniczną (rozumiem kierowników robót i budów, inżynierów) to kto będzie budował?? dyrektorzy i menagerowie??? a może specjaliści BHP?? :) śmiech///. jak starszym senior managerem w łodzi zostaje pani bez minimalnych umiejetnosci zarządzania to takie właśnie później skutki są. to jeden z bardzo wielu przykładów. po dwóch latach nieudolnych poczynań zostaje zdegradowana przez dyrektora, którego planem na pierwsze lata funcjonowania nowego oddziału OBI Łódź jest próba wypracowania super wspólnych standardów BHP we wszystkich firmach w woj. łódzkim :) zamiast patrzeć co się dzieje w oddziale.
pracowałem w firmie 2 lata, atmosfera na początku wydaje się bardzo fajna, młodzi ludzie, teoretycznie zgrana paczka, po krótkim czasie okazuje się, że ok 90% to szydercy, kapusie i karierowicze którzy sprzedają, naginają fakty tylko po to by samemu być lepiej postrzeganym. niestety kłamstwa nie mają aż takich krótkich nóg i nie zawsze odrazu wychodzą na jaw. zarobki średnio umiarkowane.
jedyny plus, że na umowie masz to co dostajesz, o nadgodziny trzeba walczyć, niektórzy robią to w sądzie, benefity i inne dodatki nie zastąpią pieniędzy. praca bardzo niepewna, korporacyjność ważniejsza od człowieka i jego wiedzy czy umiejętności. całość oceniam w skali 1:5 na 3.
18
raffff 2016-11-02 21:43:58
oczywiście, ze chętni będą, ja już sprawę zgłosiłem do prawnika
2
były-pracownik123 2016-11-06 14:48:13
Kilka słów o firmie: Z samego faktu, że jest to korporacja w której pracuje ponad 6 tyś ludzi można spodziewać się kilku rzeczy: biurokracji, wyścigu szczurów, pościgu za wynikami, czasem nawet po trupach do celu, przy ponad 6 tyś ludzi nie bardzo wiadomo kto czym się dokładnie zajmuje, jeśli potrzebujesz pomocy to może być średnio z jej otrzymaniem, dodatkowo ze wględu na brak zakresu obowiązków wrzucają Ci coraz wiecej pracy, nowych obowiązków. Plusem oczywiście Medicover, ale 70% firm na rynku już to oferuje, więc żaden to ekstra benefit. Wielka szkoda, że Multisport dopiero po roku pracy. Atmosfera oczywiście zależy od tego do jakiego zespołu się trafi, z kim przypadnie pracować. I tak: do bezpośredniej przełożonej nie mogłam mieć żadnych zastrzeżeń czy pretensji, super człowiek, wyrozumiały, kontaktowy, miły, uprzejmy, pomocny. Natomiast współpraca z jedną osobą w Katowickim oddziale to koszmar. Poza: brakiem pomocy z jej strony, ciągłej walki i "skamlania jak pies" o pomocne informacje, traktowanie innych z góry, stwarzanie atmosfery jakby ta osoba była Twoim przełożonym a w rzeczywistości nim nie jest, wymaganie od Ciebie pewnych zachowań których sama nie stosuje, to dodatkowo można mówić o: oszczerstwach i pomówieniach o kłamstwa.. Problemem jest fakt, że nie na wszystko możesz mieć świadka i tu pojawia się problem, bo nie ma jak walczyć z tą osobą.. dodatkowo można powiedzieć, że firma toleruje fakt, że trzecia osoba z kolei zwalnia się przez tą osobę, zgłaszanie całych sytuacji przełożonemu niestety nie przynosi żadnych efektów.. wiadomo, ze wiele zależy od ludzi, ale zdarzają się też takie sytuację, że do nowej osoby dzwonią osoby doświadczone (latami pracujące w tej firmie) z pretensjami i krzykiem do Ciebie, traktując Cię jak przysłowiową gów*niarę. Podsumowując, jeden z działów finansowych, z bezpośrednim przełożonym praca super - ze współpracownikiem w jednym z Katowickich oddziałów - koszmar, żenada.. wynagrodzenie: przeciętnie dobre. Dobre na początek, ale w porównaniu do zakresu obowiązków i pracy: niskie.
10
Michael 2016-11-06 20:22:50
Podobnie jest w Bydgoszczy. Sa dwie osoby, ktore rozwalily dzialajaca przez kilka lat dobrze naoliwiona machine. Do niedawna najsilniejsza strona mojego zespolu byla atmosfera, wszyscy tyrali ale kedy posmiales sie z szefem oraz widziales jak on sie angazuje to widziales tego sens. Z tego co sie dowiedzialem teraz to i on chce odejsc. Jedyna osoba, ktora umie normalnie pogadac, wniesc pozytywna energie, zachecic do dzialania a co najwazniejsze jako nieliczna z szefow w tej firmie sie zna na budowaniu i ludziach. Gdy go zabraknie zabraknie zespolu i nic nie bedzie juz ludzi tu trzymac! Z tego co wiem podobnie jest w innych oddzialach, w ktorych kazdy tylko mysli jak i kiedy sie z tej firmy ewakuowac!
16
przetarg 2016-11-07 13:08:53
Skanska startuje na budowę budki z lodami - wolne stanowisko na PM
15
JA 2016-11-08 10:15:41
Machina do zastraszania i ponizania ludzi

Powodzenia tym, ktorzy zostali i tym, ktorzy maja zamiar przyjsc,
8
Nick 2016-11-08 16:43:37
Widziałeś to gamoniu?
X 2016-11-08 19:51:25
Dlaczego Skanska sprzedała swoje udziały w A1? Chyba Szwedzi zaczęli dobrą zmianę i chcą sie po mału wycofywać z Polskiego rynku.
15
IB 2016-11-11 11:48:07
Michael masz 100% racji ..... jest na to wszystko jedna rada, której niestety nikt smutnemu nie podsunie. Musi pozbyć się agresta z kolegą i po kłopocie. Wróci dawny ład.
Co do odchodzącego z Bydgoszczy SPMa ja się cieszę ..... oby mu się udało gdzieś indziej i nas wszystkich zabrał z tego kolesiowskiego bagna !!!
5
kazimierz1942 2016-11-13 09:09:46
to całe pisanie tu nie ma sensu... jak poszukacie opinii o innych dużych firmach to znajdziecie "jakby identyczne wpisy " wszędzie jest źle, w super prace w korporacji czy u prywaciarza nie wieżę. jedynie jak masz wujka wyżej postawionego to możesz liczyć na w miarę uczciwą wypłatę. niektórzy piszą odszedłem/am dostałem/am o wiele lepszą wypłatę, a ja się pytam gdzie i jak długo masz te lepszą wypłatę? jeśli ci dali to po prostu jesteś im w danym momencie potrzeby a jak długo będziesz robił ... do końca kontraktu..
2
Ja 2016-11-14 08:06:16
Gamoniami sa ci, ktorzy biora i nie potrafia tego ukryc. :-)

Milego dnia
GrawerT 2016-11-14 22:49:46
Zatrudnia ktoś laborantów zwolnionych z skanska?
Proszę o kontakt :
ibsbn52@gmail.com
2
Się pytam 2016-11-15 23:49:10
Czy zarząd wkoncu odpowie za błędy ostatnich lat? Odwołanie byłego prezesa K. nie jest wystarczające. Ci co rządzą teraz doprowadzili firmę tymi rządami razem z bylym prezesem K. do przepaści działaniami w ostatnich 5ciu latach - nowy prezes J. współrządził firma od ponad 5 lat !
14
lokis 2016-11-16 20:30:39
kto następny kto ? haha pewnie się posikali ze strachu
Ona 2016-11-16 21:23:33
Co w tej firmie sie wyprawia. Jak mozna pozbyc sie kogos kto to tworzyl, byl ikona dla ludzi, takiego szefa jak Roman z klasa juz nie bedzie. Jak mozna akceptowac odejscia tylu swietnych ludzi, ktorzy od lat poswiecali sie i budowali ta firme. Caly zarzad w Polsce powinien byc zmieniony a poki co zanisi sie na to, ze zostanie sam z kilkoma kolesiami na stolkach ...
12
Tyyy 2016-11-16 21:57:15
Jasne... specjalista od czego? Od umow to moze 5 ale brutto
1
Inwestor 2016-11-17 11:07:18
czy szuka Pan aktualnie pracy jako Kierownik Budowy?
spydebergpark 2016-11-17 11:43:26
poszukuje kierownika budowy w Norwegii Spydeberg k Oslo
www.spydebergpark.no
mój nr tel. +48 663 100 600
jeśli byłby Pan/Pani zainteresowany/a rozmową na ten temat proszę o kontakt

Nikodem 2016-11-18 22:58:00
Jestem dumny z tego że pracowałem z firmie Skanska i złego słowa na jej temat nie powiem ponieważ dała mi możliwość zdobycia doświadczenia, poznania wspaniałych ludzi.
Pracowałem w naprawdę dobrym, silnym i zgranym zespole sieci sanitarnych z Wrocławia.
Mam nadzieje że Ci ludzi nadal będą mogli robić dobrą robotę na której się znają! Trzymam za was kciuki powodzenia! Będzie Dobrze:-)
8
Zmęczony skanska 2016-11-18 23:12:51
Lista hańby jest ogólnie znana . To obecni CEO CFO CHR stara klika przez która musiało odejść 1 tys ludzi! Ci powyżej to bez ambicji małomiasteczkowi cwaniaczkowie których od koryta można oderwać tylko granatem! Albo szwedzkim grippenem ...
10
Maskopatol 2016-11-19 10:17:54
Poza korporacją też jest życie :)
3
Ja 2016-11-20 20:15:37
Informacja z pierwszej reki - Skanska zniknie z polskiego rynku w ciagu dwoch lat.
Przerzut na Rumunie i Wegry.
Tak wiec, kto nie zostal zwolniony ma dwa lata na ogarniecie innej firmy.
8
On 2016-11-20 20:42:14
Skad masz takie info......byles na piwie z Romanem ;) ? Rzeczywiscie Czechy, Wegry i Rumunia to ciekawe rynki dla Skanska. W sumie jaka to roznica byc w delegacji mieszkajac np w Warszawie, w Katowicach, Wroclawiu czy Ostrawie ! Wazne by ludzie byli fajni ;)
inżynier 2016-11-21 15:31:55
Cześć. Pracowałem przez prawie 3 lata w Skanska i był to naprawdę dobry dla mnie czas, gdyż zaczynałem stawiać pierwsze kroki w budownictwie, także bardzo dużo się nauczyłem i miałem to szczęście że trafiłem na zgrany i pomocny zespół. oczywiście do czasu, aż zmienili dyrekcję i zaczęli obsadzać stanowiska ludźmi z A1, my ich nazywaliśmy celebrytami. Od tamtej pory zaczęła się migracja najlepszych inżynierów do innych firm. Pan Roman faktycznie był ikoną dla każdego, Pan "złotousty" jak mawialiśmy o nim miał niesamowity dar przemawiania i motywacji, no ale przyszedł pan Piotr J. razem ze swoimi koleżkami z A1 (mobingujące ludzkie ścierwo, doceniające tylko swoich i tzw kapusiów Jureczek Szaj...) nie będe za nimi tęsknił....na rynku jest dużo lepszych firm budowlanych!
12
stefcio 2016-11-21 20:15:50
szukamy osób do ochrony na terenie Warszawy i nie tylko, między innymi Marki, Zielonka, Ząbki, Wołomin,
Stawki od Stycznia 2017r. 9,80zł netto chętnych zapraszam, również osoby niepełnosprawne z orzeczeniem,
stefann1975@o2.pl
Takitammmm 2016-11-23 00:54:34
30 listopada jest kolejna videokonferencja z prezesem z cyklu porozRABIAJMY. Ogłasza likwidacje stanowisk dyrektor oddzialu (będzie 2ch na region od oferowania i realizacji - 4/5 regionów) no i likwidacje stanowisk SPM i prawdopodobnie nowego stanowiska kierownik projektu.
19
armelus 2016-11-23 16:40:02
Nie godoj ze taki list wysłali;)
10
Nikita 2016-11-23 19:02:15
Gorąco polecam Cocolino - rewelacyjnie zmiękcza tkaniny (i mózgi).
4
skanskatokobieta :p 2016-11-26 09:29:37
Ojej, zniknął wpis z listem, przypadek? :p
5
Etam 2016-11-26 10:29:21
Cenzura... większa niż za komuny. Korpo... niewola
8
Skanskowiec 2016-11-27 12:28:41
To co się tam wyczynia ostatnio to jakieś nieporozumienie. Ludzie pracują na budowach po 12h dziennie, często w sobotę czy niedziele a później co? Siedzi taki jeden z drugim w biurze i wymyśla że znalazł plan na optymalizację firmy zwalniając ludzi. Ta firma z tym prezesem upadnie na dno już niedługo. Zobaczycie w styczniu kiedy będzie 2000+ i nie chodzi mi o premię czy nagrody a ludzi na bruk. Kto mądrzejszy to już zaczął opuszczać to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na rynku na szczęście śą jeszcze firmy, które traktują ludzi na froncie - zarabiających na zarząd w sposób godny. Także - do dzieła! Niech dyrektorzy wyjdą z biur na budowę i zaczną na siebie zarabiać!
12
S-łabo 2016-11-27 14:19:07
Ostatnio mam wrażenie, ze to obciach pracować w S. Zamiast ograniczyć ten korpobelkot, uderzyć się w pierś, ze jest złe ale jest walka o poprawę beznadziejnego stanu, to trole z działu komunikacji cenzurują wpisy, piszą korpo PRowe "zasłony dymne" żeby odwrócić uwagę od problemu, a problem jest duży. Tu niezadowolenie i brak zaufania do firmy rośnie przez permanentna scieme i udawanie, ze firma świetnie sobie radzi. Ludzie potrzebują prawdy. Wtedy nawet gdy prawda jest trudna i bolesna jest łatwiej oddać się pracy i być wiernym nawet w obliczu problemów jakie może mieć każdy na trudnym rynku budowlanym. Skanska woli jednak walić scieme... dlatego ludzie nie lubią tej firmy. Odwołam się jeszcze do pierwszego zdania mojej wypowiedzi i zakończę. Dziękuje
19
Skanskowiec 2016-11-28 19:40:16
Mam pytanie czy kto z Was wie czy będą zwolnienia po tej nowej strategii firmy.
2
Z 2016-11-28 20:38:16
Zobaczymy czy cokolwiek dowiemy sie od prezia. Ale slychy chodza ze beda zwalniac sle nie na grupowkach...ale tu tylko ploty czas pokaze
Dno... 2016-11-28 21:31:32
Widząc, co dzieje się w tej pseudo firmie którą rządzi pan prezes J. to w przeciągu jednego roku nie będzie co zbierać. Po ostatnim info o nowym zarządzie gdzie znalazł się pan S. z Rzeszowa, który ciągnie za sobą wszystkich przydupasów to czarno widzę przyszłość tej firmy....
Jeżeli osoby na stanowisku dyrektora za przynoszenie strat na danym regionie awansuje się na wiceprezesa, tzn. że chyba coś jest nie tak ...
Do władzy dorwali się kolesie, którzy liczą na to, że firma może jakimś cudem wytrzyma ze dwa lata, będą mieć pełno w kieszeniach, a później niech się dzieje co chce ... Taka jest wizja na najbliższe lata :)
28
Z 2016-11-28 22:33:09
Niestety mozesz miec racje
6
X 2016-11-30 17:07:47
Wiadomo co powiedział prezes?
2
S-ciema 2016-11-30 17:38:21
Coś powiedział korpobelkotliwego, prawie uwierzyłem ze jesteśmy najlepszym pracodawca we WSZECHŚWIECIE : ]
11
Rozscielacz 2016-11-30 19:27:09
Powiedział ze trwa i będziecie trwać jako prezio do ostatnich dni skanskiej k.. wa jego mac.
2
Przytomny 2016-11-30 19:48:52
Co się dzieje w tej firmie - Fornal z Olsztyna został vice-yprezesem...
3
X 2016-11-30 19:58:06
Dzięki za info
zainteresowany 2016-12-04 16:49:33
Czy jako kierownik robót mogę liczyć na 5000 - 6000 netto?
Ja 2016-12-04 22:16:43
Możesz spodziewać się poniżania ludzi
1
fgt 2016-12-05 11:57:16
zależy od regionu ale raczej są tą kwoty brutto
1
Yyyyyy 2016-12-06 19:29:06
Zapomnij (brutto tak)
q 2016-12-08 09:16:30
A co z "badaniem satysfakcji" i z ocenami rocznymi ? Sztandarowe projekty HR i PR powinny dać odpowiedź na Wasze wątpliwości...
To był sarkazm.
JA 2016-12-08 09:41:10
Jureczka ani Sławusia juz nie ma w centrali
Za duzo wpieprzali sie w prywatnosc ludzi i zostały pozamiatanie, te ubeckie łamagi :)
q 2016-12-08 10:11:14
Czy chodzi o GD?
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.