logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Warszawa

Opinie o Skanska S.A.

w 2017-04-07 13:30
Prace mają zostać zrealizowane do 30 czerwca 2018 r, więc rok, a nie dwa lata, chyba że to ma być ruski rok :) a dwa 9,90 mln to nie jest znowu taki duży przetarg.
11
łi ar de czempions 2017-04-07 13:55
I co z tymi czempionami? Kto się dostał? Praktykanci?
9
Oko 2017-04-07 18:24
SKANSKA SA od paru lat jechała na zaniżonych cenach, których de facto nie mogła utrzymać. Poprzez strukturę zespołów PM'ów zdarzyło się tak, że rzecywiste koszty firmy nie były znane właściwemu zarządowi. Każdy zespół PMa żonglował wydatkami tak by ładnie przedstawić obrót finansami w tabelkach. W końcu koło się nie domknęło... Inwestycja kosztuje, tyle ile się na nią wyda. Nikt nie jest magikiem. Skanska próbowała być poniżej kosztów, napchała ładnymi slajdami forecasty i było fajnie. Sławomirze bardzo fajne spotkania, mam nadzieje, że uda się wszystko naprawić.
12
kiki 2017-04-07 18:46
potwierdzam Twoje obserwacje
4
Fanfornal 2017-04-07 21:11
Gliniane nogi...
Rzenujace że vice prezesem Skanska jest taki osioł.
Patrz jego wystąpienie SKS 2017 !!!
12
Były pracownik 2017-04-08 08:58
Jak 10 mln brutto to duży kontrakt to..... Jest on obok realizowanego to jednak wpisuje się w koncepcję ograniczenia/zawieszenia/sprzedaży działalności drogowej.
3
r. 2017-04-09 10:15
""-ludzi swobodnie myslących i pomysłowych sie tu nie awansuje,""

Masz odpowiedź :)
To samo tyczyło się( usunięte przez administratora )
powiem więcej - wszędzie jest tak samo :)

7
Byly 2017-04-10 16:52
A jak sie miewa (usunięte przez administratora) ?
Mostowiec 2017-04-10 18:22
Kiedyś pamietam mówili o nim "plastuś". Ale awansował !!! No co tam przecież to kolega (usunięte przez administratora)...
a i Cebo go kiedyś promował za czasów Projektów Krajowych i (usunięte przez administratora)
Teraz jest samodzielny
Prezes kolega brat i był jeszcze w tej paczce (usunięte przez administratora)
6
Mostowiec 2017-04-10 18:25
Napiszcie jak Wasze nastroje po łódzkiej mszy
8
Black 2017-04-10 21:35
Co to za gryps? Wesoło widze jest.
5
bmbl 2017-04-12 11:50
Skanska! Kończ Waść! Wstydu oszczędź!!
9
S.A 2017-04-12 15:11
NIGDY!
ziew 2017-04-12 19:48
Zieeeeewwwwww.............ale tu nudy.....chyba wszystkich nie pozwalniali ????? Skanska? Jest tam kto ?
3
Były pracownik 2017-04-13 09:23
Czytam te wszystkie opinie, niektóre bardzo merytoryczne a inne nie, są takie za które autorzy winni się wstydzić ale i takie które decydentom firmy winny zapalić ,jak nie pomarańczowe światło to na pewno czerwone. Forma narzekania na wszystko i wszystkich jest w naszych genach i przywoływanie okoliczności nam nie sprzyjających jest niejednokrotnie świetnym argumentem dla utwierdzenia, że nie dało się to nie nasza wina itp. Dla tych z otwartymi głowami, mających pomysł jak pomóc tym jeszcze pracującym w firmie, wskazać błędy popełnione i popełniane tak by być może udało się poprawić klimaty i sytuację, że tak można zaraz przykład Waszego mocnego konkurenta. To na początek. W kolejnej wypowiedzi przedstawię swoją opinię dlaczego tak się stało i co było tego przyczyną. Nadal podtrzymują opinię, że nie powinien leczyć choroby, ten co ją wywołał gdy nadal brnie w niezrozumieniu swych błędów. To poniżej to wczorajszy news.

"Zyski Budimeksu nadal pęcznieją. Rewelacyjny początek roku
AUTOR: WNP.PL (TE) | 12-04-2017 20:17
Skonsolidowany wynik finansowy netto Budimeksu za pierwszy kwartał 2017 r. wyniósł 85,3 mln zł, co stanowi wzrost o 33,3 mln zł (+64 proc.) w stosunku do porównywalnego okresu roku poprzedniego.
- Wzrost skonsolidowanego wyniku netto wynika przede wszystkim z poprawy rentowności w segmencie budowlanym - podał Budimex
W 2016 r. Budimex miał na poziomie skonsolidowanym 5,572 mld zł przychodów wobec 5,133 mld zł rok wcześniej. Zysk netto przypadający akcjonariuszom jednostki dominującej wyniósł 409,85 mln zł w porównaniu do 235,84 mln zł w 2015 r. "
10
swen 2017-04-13 13:40
Jest w Twoim wpisie właściwe przesłanie dla S. Tylko kto będzie miał tyle odwagi aby odwołać obecny skład Zarządu? Koło klęski będzie się toczyć dalej i nasi wartościowi ludzie w dalszym ciągu odchodzić bedą do konkurencji.
Szkoda bo była to fajna firma !!!
6
swen 2017-04-13 13:40
Jest w Twoim wpisie właściwe przesłanie dla S. Tylko kto będzie miał tyle odwagi aby odwołać obecny skład Zarządu? Koło klęski będzie się toczyć dalej i nasi wartościowi ludzie w dalszym ciągu odchodzić bedą do konkurencji.
Szkoda bo była to fajna firma !!!
1
SK 2017-04-13 21:00
KTO BY SIĘ MARWTIŁ TUTAJ WYNIKAMI FINANSOWYMI TU JEST WALKA O STANOWISKA, NAJBARDZIEJ ZAPALENI W TEJ WALCE SĄ CI KTÓRZY TKWIĄ TU PO 17, 20 LAT A TYCH CO MAJĄ POMYSŁY, CHCĄ PRACOWAĆ WYTKA SIĘ PALACAMI BO BURZĄ ICH PORZĄDEK NIERÓBSTWA I W REZULTACIE ELIMUNUJE ABY STAN LETARGU TRWAŁ WIECZNIE.
13
workskancenzor 2017-04-14 14:33
Cenzura znowu zadziałała pod dyktando Skanska :). Ten portal jest ubezwłasnowolniony ? Pewnie tak skoro wycina na żądanie wpisy.
4
Ja 2017-04-16 23:27
Wesołych świąt eks i obecni Skanskowicze!
5
aria 2017-04-17 10:21
Niestety tak i ma się całkiem dobrze...
kto to ? 2017-04-18 08:05
kto to MH ?
kieras z dasz 2017-04-18 11:02
drogówka znika w lipcu jak oni to powiedzieli? nastąpi optymalizacja.....heh
4
SA 2017-04-18 16:05
A skąd masz takie nieprawdziwe info?
e 2017-04-18 17:11
obi radom zostaje wygaszony, pracownicy zostają wydelegowani do innych oddziałów
3
s 2017-04-18 20:46
obi radom to cała drogówka w S?
jest Warszawa, Łodz, Poznań na co komu Radom?
1
obioba 2017-04-18 21:14
A to w Radomiu było OBI ? Ciekawe.
Byly 2017-04-19 00:06
Weź Ty się puknij w pusty czerep. Zanim zaczniesz coś pisać poszukaj informacji jak coś funkcjonuje i jak się nazywa a potem pisz głupoty. W Radomiu nigdy nie było OBI tylko filia Oddziału Warszawskiego. Filia została wygaszona już dawno zanim przyszedł nowy prezes. Z trzech porządnych zespołów PM -ów zarządzanych przez takiego dziwnego człowieczka nie został prawie nikt. Faktem jest ze na rubieżach została jeszcze koleżanka z jakimiś pozostałościami wcześniejszych zespołów, ale na dłuższą metę to nie mogło się udać. Podejrzewam ze podobny los spotka o wiele więcej zespołów (o ile można je jeszcze tak nazywać) które po zmianach zostały w pojedynkę w tzw filiach. Po prostu nikt nie będzie chciał trzymać ludzi w lokalizacjach nad którymi nie ma stałej kontroli. Od dłuższego czasu czekam na jakieś sensowne informacje na temat firmy bo ciagle kibicuje Tym którzy pozostali, ale widzę ze raczej oprócz bełkotu o wygaszaniu działalności niczego się nie dowiem. Pozdrawiam
1
Wygaszanie 2017-04-19 04:46
: ) nie dowiesz sie, bo wygaszaja
4
z 2017-04-19 08:10
Dogorywa, a może już zdechł OBI w Gdańsku. Co ciekawe - Strabag miał i ma dalej mnóstwo pracy w pomorskiem... Ale się nie samoograniczał, nie wywyższał, nie twierdził, że jest naj... naj..., nie zatrudniał na potęgę.
Wcześniej OBI Gdańsk, znany też jako OBD Gda był silnym, prężnym ośrodkiem budownictwa drogowo-mostowego z wieloma spektakularnymi osiągnięciami. Zło i upadek zaczął się w chwili przejęcia kompetencji zarządczych przez Warszawę.
5
Decyzje 2017-04-19 10:30
Niestety managerowie wtracali sie za mocno tam gdzie nie musieli a nawet nie powinni. Nie jestem zwolennikiem bezkrytycznym tezy NIE ZMIENIAJ CZEGOS JAK DOBRZE DZIALA, bo konkurencja wymaga zmian, ale zmian przemyslanych. Tymczasem wtracano sie zbyt mocno bez znajomosci rynku ...
6
s 2017-04-19 18:11
lepiej jest działać/zmieniać bez konkretnego planu, spontaniczne dobree pomysły mają wpłynąć pozytywnie na S. Oczywiście fundament zmiany musi być dużo wcześniej sprawdzony! wtedy można pozwolić sobie na takie ruchy, potrzeba tylko czasu, jeżeli S nie zlikwiduje części swojej działalności w PL (czyta się o tym bardzo dużo, ale to tylko wpisy sfrustrowanych pracowników, więc mało prawdziwe) to w przeciągu roku, ewentualnie dłużej, wróci na lepsze tory/niekoniecznie na "torach" ale spokojnie! taka zmiana wymaga czasu, aby zrobić "porządki". Nowoczesne zarządzanie po prostu tego wymaga!
spawacz 2017-04-19 19:36
pracowałem 7 lat ,nie powiem bo było dobrze 2 lata temu przeszedłem do oddziału Poznań po prostu porażka wszędzie oszczędności na żarciu ,hotelach ,rękawicach,jakość wykonywanych robót to porażka ,wykonanie w porządku tylko użycie materiału z najgorszej półki ciągłe poprawki ,straty a S8 to wtopa na całą firme
5
Jom 2017-04-19 20:16
Ale Ci ludzie nie maja pomysłu byle trwac na stolkach, ja juz niedlugo odchodze bo praca tu uwstecznia niestety
8
z 2017-04-20 09:32
IRONIA ? Ja to tak odbieram.
3
kiepscy szefowie 2017-04-20 09:57
Chcicales powiedziec NOWOCZESNY BRAK UMIEJETNOSCI ZARZADZANIA. U koryta wladzy sa ci sami partacze, co doprowadzili firme nad przepasc. W styczniu 2016 zatrudnianie okolo 1000 osob, w lipcu zwalnianie 1000. Brak umiejetnosci planowania, hasla o zdecentralizwowanej wladzy, zeby zmniejszyc odpowiedzialnosc. Zarzad + glowa HR i to cale bagienko PRowe lacznie z pania od robienia wywiadow, to jest totalny ZART !
8
Seba 2017-04-20 10:33
Zatrudniłem się w SKANSKA 12lat temu,odzdział Wrocławski. Drogówka Wrocławska to pomieszanie wspaniałych pracowników i złodziei. Niestety często dobry pracownik jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Skala kradzieży w brygadach bitumiarskich przez wiele lat przechodziła wszelkie pojęcie. Każdy kto miał na budowie brygady bitumiarskie wie na czy to polegało. Przyjeżdzała cysterna. Tankowali maszyny,i równocześnie tankowali kanistry. Kazdy operator codziennie 20l,byli tacy co kradli codziennie 40. Codziennie. Cztery walce,układarka (100-120l dziennie). Pomnóżcie to sobie przez ilość dni roboczych brygady. I co? Wspaniała SKANSKA i pomimo płynących do dyrekcji informacji nikt nie został złapany? Żaden kierownik tych złodziei nie został ukarany? Naprawdę po wprowadzeniu zabezpieczeń i udaremnieniu kradzieży nie było widać jak spadło zużycie paliwa w brygadach bitumicznych? A może było widać ale za dużo ludzi było umoczonych? A to tylko kradzieże na dole. Co sie działo wyżej można sobie tylko wyobrazić. Zyczę wam powodzenia w pracy z bandą złodziei. A jeśli ktoś sądzi ze tak jest wszędzie to zapraszam do B....... Może być jednak inaczej.
7
towdi 2017-04-20 10:52
w mojej poprzedniej robocie operator równiarki lub dużego spycha doił dziennie 80-100 l a dla inżynierów po studiach prezes dawał głodowe pensje bo nie ma kasy... taka jest nasza polsza...
5
Seba 2017-04-20 12:06
taka Polska...... ale żeby nie wyciągać żadnych konsekwencji? kierownicy nadal na swoich miejscach,operatorzy nadal operatorami..... dziwna Szwedzka firma z dziwnymi standartami
5
dfg 2017-04-20 22:38
a jak tam dzisiejsza telekonferencja Naszego Prezesa?
8
Bye bye 2017-04-21 21:46
Wypociny, podobnie do naszej ogolnopolskiej telewizji rządowej. Daje czas na odwolanie prezesa do końca roku. Nastepnie zostanie "zdjęty z ramówki" : ))) hahaha
7
bob budowniczy 2017-04-22 10:04
Ciekawe ile osób decyzje o odejściu z firmy podejmie po weryfikacji płac bo u nas w oddziale zapowiada się lawina wypowiedzeń bo zaproponowane podwyżki to nawet inflacji nie równoważą....
1
PM 2017-04-22 11:23
Ja dostałem propozycje podwyżki w wysokości 250 zł brutto
1
Beee 2017-04-22 12:06
Jak to złożą wypowiedzenia?! Przecież prezes mówił, że Skanska będzie miała dobre projekty które zaspokoją ambicje doświadczonych pracowników i nie będą chcieli odchodzić!!! (sarkazm - jakby ktoś nie zauważył)
5
wer 2017-04-22 12:24
ale to chodzi o obo :)
1
Aaaaa 2017-04-22 14:24
W OBO niewiele chodzi
1
:( 2017-04-22 16:46
to i tak dobrze bo my w oddziale Katowickim nic
2
Tru 2017-04-22 22:43
Kto nic ten nic, nie mierz wszystkich z obo Katowice jedna miarą. Jak ktoś zasłużył robi dostał. Ja np 300, każdy wg uznania.
lolek 2017-04-23 09:12
Wiecie właśnie przejrzałem aktualności GDDKiA i informacje o otwarciach ofert. S niby najlepsza wg "góry" ale próżno szukać S na listach firm startujących w tych przetargach. Moim zdaniem S nie ma potencjału, żeby w takich przetargach startować, brak doświadczonej kadry, brak zaplecza, brak rozeznania rynku, brak strategicznego działania a najważniejsze są tylko słupki na forecastach, a gdzie prawdziwe budownictwo, gdzie prawdziwa jakość? S miała najlepszą sytuację startową w Polsce po budowie autostrady ale zmarnowali wszystko i na ironię te osoby teraz restrukturyzują S. Strach się bać. Nie wiem czy wiecie, ale kilka lat temu B-ex kupił dużą działkę w bliskiej lokalizacji od planowanej dużej inwestycji drogowej. Na działkę uzyskał pozwolenia na wydobycie. Posiadanie własnej kopalni jest ogromnym atutem i wiecie co powiedziała osoba, która podjęła decyzję o zakupie tej działki gdy zapytana co zrobią jak nie uda się wygrać tego przetargu oraz czy nie jest to za duże ryzyko?? Odpowiedź była krótka: jak my nie wygramy to sprzedamy materiał temu kto wygra. Decyzję o zakupie podjęli kilka lat przed przetargiem, w czasie w którym owa inwestycja była fatamorganą marzycieli. Ale kilka lat minęło i inwestycję zrealizowano. Czy takie coś jest możliwe w S??
15
bmbl 2017-04-24 15:17
Marzę o tym, żeby nowym prezesem S został Mateusz ,, Misiewicz'' Z.
5
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.