Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Skanska S.A.

Pracowałeś w firmie Skanska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lb - 2014-05-24 11:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Planowanie prac w maxymalnym wykorzystaniem pracownika fizycznego aby dojsc do celu i obietnic wobec swoich przelożonych nie licznac sie z pracownikami, przynajamniej kierownictwo bitumiczne w Lublinie.
zdjecie uzytkownika
Alior - 2014-05-28 01:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziadostwo, że takie sceny mają miejsce w XXI wieku. Nie do pomyślenia, żeby jeden drugiego okłamywał i poniżał..
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2014-06-03 17:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
SKANSKA zarobki:
Specjalista ds. rozliczeń(świeżak) - 2900-3000zł brutto:/ ok. 2100 na rękę
Kierownik robót bitum./budowy z ryczałtem + delegacja z jakieś 8-9tys. na rękę(ryczałt 1600-1700, delegacja 30zł/dzień),
Majster robót z ryczałtem i delegacją razem z 6tys.( 3500zł netto+w tym ryczałt ok.1600zł za nadgodziny za miesiąc, niezależnie ile pracował +delegacja 30zł/dzień)miesiąc ok 20-22 dni roboczych - 600+660zł)
Menadżer Projektu ok. 11tys. na rękę,
Inżynier Projektu/Główny Specjalista z jakieś 3500-5000 na rękę.
Różni Specjaliści ok. 2000-3000zł na rękę.
Rozbieżności wśród wynagrodzeń są duże, w zależności od układów/układzików z Menadżerami Projektu itd.
zdjecie uzytkownika
rufi88 - 2014-06-17 14:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
skanska jest najlepszą firmą ale od PM-a w górę reszta pracowników się nie liczy. fizycznego tak potrafią zgnoic i wykorzystać że masakra mamy XXI wiek a można to porównać do jakiejś panszczyzny
zdjecie uzytkownika
Były skanskowiec - 2014-07-29 23:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [adam - 2013-07-27 16:42:32]:
Cieszę się, że już nie pracuję w tym przedszkolu. Atmosfera ( usunięte przez administratora )zarobki bez rewelacji, idiotyczne decyzje, co i rusz jedni oglądają się na drugich, o efektywnej organizacji pracy można zapomnieć. ( usunięte przez administratora ). Do 2011r jeszcze było ok, później to równia pochyła( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
OwM - 2014-07-30 10:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@były Jak myślisz, dlaczego Skanska pozwala sobie na taką dezorganizację? Jak dla mnie to jedna z najbardziej konkurencyjnych firm budowniczych, ale jeżeli mówisz, że panuje tam chaos to nie wiem jak długo jeszcze w takim stanie firma wytrzyma. Co do pieniędzy to niestety w całej branży budowlanej są spore opóźnienia i brak wypłat - wystarczy się poorientować wśród pracowników budowlanych, że generalnie kolorowo nie jest. Mimo wszystko Skanska oferuje możliwość kontaktu z innymi dużymi firmami, które zlecają roboty. Zawsze to jakiś plus tej pracy - kontakty. Chociaż to oczywiście zależy kto jaką posadę zajmuje.
zdjecie uzytkownika
ot wschód - 2014-08-08 23:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie się w tej firmie nie liczą tylko podwykonawcy. Pracownik to zło konieczne, najlepiej zwolnić, maszyny sprzedać , teren sprzedać, wytwórnie zastawić pod banki, kontenery wziąść w leasing i nic niemieć swojego.....firma widmo
zdjecie uzytkownika
fro - 2014-08-11 15:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Ja natomiast mam pytanie odnośnie specjalisty ds rozliczeń,jakie są realne szanse na przyjęcie bez doświadczenia w kosztorysowaniu ?
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-08-25 23:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak czytam i czytam i powiem wam tak podziękujcie to waszemu Donaldowi bo to dzięki niemu oni wszyscy tacy teraz ważnie i mądrzy no ale cóż tak chcieliście tak wybraliście to teraz nie płaczcie tylko na wolne za nadgodzinki do domku i muchy łapac na kolacje
zdjecie uzytkownika
Komiczni - 2014-08-26 08:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście sposób funkcjonowania na leasingu, na pożyczce, na użytkowaniu jest dosyć zabawny. Nie wiem na czym budowany jest kapitał Skanski, ale trochę rynku zawojowali przez czas swojej działalności. Myślę, że w tej firmie jest całkiem spory potencjał, ale odechciewa wszystkiego czytając takie opinie.
zdjecie uzytkownika
Jasiula - 2014-08-27 23:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cała ta FIRMA od Majstra w górę to( usunięte przez administratora ) sprzedają co sie da mało tego w pewnej miejscowosci przy rególaci rzeki kierownik brał pieniadze od wlascicieli posesi za doprowadzenie ich własnosci do poprzedniego stanu.Obecnie miejscowosc prac tego pana sie zmieniła awans na P.M a dzieje sie to samo Handel ziemia branie działki od kierowców co wożą kamien na budowe daj i masz ta robote szkoda słów.W której firnie kierownik po dwu letnim stażu buduje dom za milion zł,inny przykład majster w jednym roku konczy budowe domu i kupuje nowego C5 w salonie,ponad 60 milionów strat na budowie S 8!!! nikogo nawet nie zwolnili ile to trzeba buchnąć zeby takie straty zrobic Auta służbowe do tego karta na paliwo i wożenie tyłka po całej polsce ludzie to jest nie do pomyslenia a my robole normowany czas pracy grafiki po 240godz.miesiecznie za goła stawke.Bez obrazy niewolnik na plantaci bawełny miał lepiej pozdrawiam obecny pracownik pewnego oddziału tej organizacji PRZESTEMPCZEJ!!!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-31 13:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem bylym juz pracownikiem tej firmy. Była dobra 10 lat temu, teraz to młody gułag rodem z ZSRR, liczy sie tylko kasa dla prezesa i dyrektorow oddzialów, a zachowanie majstra w stosunku do pracownikow odbiega od normy. Od nowego roku nowy standard, pięcio kilowa kula u nogi i klódka na ustach zeby nie mogli sie odszczeknąć.
zdjecie uzytkownika
jesiotr - 2014-10-10 18:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
w srode wpadlo tu ogloszenie na robotnika drogowo-mostowego (BRYGADZISTA) czy moze ktos cos napisac o tej funkcji. Myslicie, ze mozna tam aplikowac bez wczesniejszego bycia tym brygadzistą? Po prostu mam juz spore doswiadczenie i umiem kierowac ludzmi. Umiem sie z nimi dogadac. Na jakie pieniadze mozna liczyc?
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-07 21:54:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
ja mam bardzo zle doswiadczenia jesli chodzi o Skanska,pracowalem tam jako pracownik porzadkowy na ich budowie a umowe zlecenie mialem podpisana z kim innym,gdy nie dostalem ostatniej pensji zwrocilem sie do nich z prosba o odzyskanie moich pieniedzy,ale Oni sie wypieli na mnie,nawet maile do Warszawy pisalem,ale to nic nie dalo,na swojej stronie tak sie chwala jacy to Oni etyczni sa a mi nie chcieli pomoc,Obecnie zastanawiam sie nad podaniem ich do sadu za straty moralne i fizyczne
zdjecie uzytkownika
mareczek - 2014-11-09 18:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odradzam!!! Nigdy wiecej w takiej firmie!!! Sproboj cos powiedziec na firme to ladujesz u dyrektora na dywaniku i dostajesz pisemna nagane. Tak bylo w moim przypadku. Kolejna nagana i bym dostal dyscyplinarke, dlatego zrezygnowal z pracy w Skanska!! Okropne traktowanie czlowieka!!! Ucinanie nadgodzin i ryzyko, ze po chorobowym czeka na Ciebie zwolnienie to w tej firmie normalka.Poza tym okropna atmosfera. Kazdy podklada Ci noge i z gory jestes traktowany jak zlodziej. Przez tydzien nie spalem z nerwow jak oskarzono mnie o kradziez trzech lopat, kore znalazly sie na innej budowie. NIE POLECAM!!!
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-11-11 09:14:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
mareczek ja tak samo,dla mnie to byla i jest nadal wielka trauma i szok,ze taka renomowana firma jak Skanska,nie zrobila nic zeby zainterweniowac w mojej sprawie,Jezeli taki nacisk klada na etyke,to powinni zadzwonic w mojej sprawie do tej Pani ktora nie wyplacila mi ostatniej pensji i poprosic ja zeby wyplacila mi te pieniadze,moge sie zalozyc,ze odrazu odnioslo by to pozytywny skutek,ale niestety stalo sie inaczej,Najbardziej mam zal do Pana ze Skanskiej od sparaw etyki do ktorego pisalem maile,ale ten Pan najwyrazniej chyba nie wie co to jest etyczne zachowanie
zdjecie uzytkownika
lusia - 2014-12-18 19:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Jeśli zebrać wszystkie negatywne opinie z tej strony to i tak nie odzwierciedlają one warunków jakie panują w oddziale Olsztyńskim!!! Jest to najgorszy oddział!!! Firma wykupiła lokalne firmy PUDIZ i WMPD ale tak naprawdę zmieniła się tylko nazwa. Zostały nadal główne cechy, tzn. kiepska jakość wykonania robót, niskie zarobki, tragiczne traktowanie ludzi(!), oszukiwanie podwykonawców i wiele innych... To był mój pierwszy pracodawca i dopiero przy drugim pracodawcy otworzyłam oczy! Odradzam, unikać!!
zdjecie uzytkownika
lovren - 2014-12-29 16:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lusia - 2014-12-18 19:52:47]:
jeśli szukasz pracy w branży budowlanej u jakiegoś znanego i soldinego generalnego wykonawcy to Skanska jest chyba jednym z najlepszych wyborów... przynajmniej jest tak w teorii. W praktyce na początku nie można liczyć na żadną porządną kasę. Dopiero na wyższych stanowiskach ludzie zaczynają naprawdę zarabiać
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-01-23 01:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież Skanska to znana i duża firma, to ile oni oferują na tym poczatku, bo nie wiem co rozumiecie jako porzadną kase? mi wiele nie potrzeba, fajnie byłoby mieć 2 powiedzmy góra 3 z przodu na wypłacie, tu jest to do osiągnięcia? Czy jednak bardziej nastawiać się na minimalna krajową? Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
456qwerty - 2015-01-29 22:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W oddziałach budownictwa ogólnego jest gorzej niż źle. Firma dla studentów i ludzi którzy długo nie mogą znaleźć pracy.
Do obowiązków Kierownika Budowy należy sprzątanie kibla na budowie. Samochody służbowe dla wybrańców. Niektórzy KB ich nie dostają. Wszystko zależy od decyzji PMa. Na nic nie ma pieniędzy. Przetargi wygrywane przypadkiem. Stara kadra siedzi i czeka do emerytury a większość to młodzież która nigdzie więcej nie pracowała i nie ma porównania do tego jak powinno przebiegać budowanie. Wielkie "g" posypane złotem, utrzymujące darmozjadów którzy wieszają banery na płotach i mówią że "jest super".
Myślę że kwestią czasu jest koniec taki sam jak spotkał Mostostal Warszawa itp. Wszyscy którzy mają prace w dobrych warunkach niech nie myślą o tym żeby zmienić "na lepsze" bo tylko sobie pogorszą. Zdecydowanie odradzam!!!
zdjecie uzytkownika
Kub123 - 2015-02-04 19:08:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zgadzam się z użytkownikiem 456qwerty.
Pracuję w tym oddziale już jakiś czas, ale szukam pracy bo warunki, stres i nadgodziny dobijają niemiłosiernie. Nie wiem jak jest w innych oddziałach, ale OBO to kpina. Nerwówka na budowie, ciągłe konflikty z podwykonawcami, szukanie na nich co rusz "haków" to codzienność. Jak ktoś nie może znależć pracy, to z musu kilka miesięcy można popracować, ale na dłuższy czas to szkoda nerwów.
zdjecie uzytkownika
jannnnnnnnnn - 2015-02-05 20:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja pracuje w ODDZIALE KATOWICKIM i powiem tak zapier..l po 11 godz w tym dostajesz obiad ale potrąncają za to 30 min z wypłaty czyli pracujesz 10godz i 30 min a w soboty masz zapłacone 5 godz i 30 min i teraz wiem jak się czują ludzie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownictwo stoi za plecami od dzwona do dzwona wybrałem (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wojttt - 2015-02-07 21:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2015-01-23 01:45:30]:
Fakt, że jest to firma znana i duża ale w tym przypadku to minus. Podejście bardzo korporacyjne. Do tego stopnia, że w "centrum" jesteś identyfikowany po numerze, który każdy pracownik dostaje, a nie po imieniu i nazwisku.
Ale wracajmy do zarobków, tak jak to było w moim oddziale (ceny netto):
1. 1500-2200 zł Inżynier bez uprawnień
2. 2200-3200 zł Kierownik z uprawnieniami
3. 3200-5000 zł Kierownik Budowy
4. 5000-8000 zł PM
5. 8000zł Dyrektorzy.
Zarobki nie są złe zwłaszcza na wyższych szczeblach ale trzeba pamiętać, że za te pieniądze firma uważa, że kupuje Twoją wolność i oczekuje od Ciebie dyspozycyjności 7 dni w tygodniu 24h na godzinę. Nikt nie pracuje tam 8 godziny tylko jest to najczęściej praca minimum 10-12 godziny (bez płatnych nadgodzin), w soboty również, a czasem i w niedziele. Cała atmosfera, charakter pracy itp. TRAGEDIA!!!
zdjecie uzytkownika
jannnnnnnnnn - 2015-02-25 21:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SKANSKA TO POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A TYLKO NIE PRZYJDŻ W SOBOTĘ TO MASZ PRZEJE..NE U KIEROWNIKA oddział katowicki CIEKAWE CO NA TO ZWIĄZKI???????????????
zdjecie uzytkownika
jannnnnnnnnn - 2015-02-27 20:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] SKAŃSKA TO NIE JEST ZDANIE NIECENZUROWANE ADMIN TO PO CO KASUJESZ
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Skanska S.A.?
Zadaj pytanie