Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Skanska S.A.

Pracowałeś w firmie Skanska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gdańsk - 2015-02-28 12:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2009-08-09 17:58:21]:
prawda-kumoterstwo A1
zdjecie uzytkownika
cieśla - 2015-03-02 19:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] SKANSKA'
zdjecie uzytkownika
cieśla - 2015-03-05 09:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie proponuje firmy gorzej niż praca u prywaciarza gonitwa kierownictwo z WIEDZĄ studia kupili na targu praca po 11 godzin a robole się cieszą że ich firma rąbie w rogi z wypłatami dostają obiad i potrącają za niego z dniówki CHORA TA FIRMA
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-03-08 17:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Panowie warto udać się do Skanska na praktyki w czasie studiów?
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2015-03-12 17:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kamil - 2015-03-08 17:26:34]:
Na praktyki warto przyjść!!praca w Skanska jest dobra na sam początek,dla świeżaka po studiach, na dłuższą metę nie wchodzi w rachubę.
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2015-03-12 17:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2015-02-28 08:45:39]:
Starszy Specjalista może liczyć na zarobki 3000-5000 zł netto.
zdjecie uzytkownika
zolwik - 2015-03-22 10:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Jak czytam te wszystkie opinie to się mocno zastanawiam nad tym czy pójść na rozmowę.... Dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko spec. ds. zaopatrzenia w oddziale inżynieryjnym w Warszawie. Czy ktoś może coś napisać na temat zarobków i atmosfery w pracy w tym dziale? dzięki za pomoc.
zdjecie uzytkownika
BMBL - 2015-03-24 14:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zolwik - 2015-03-22 10:33:52]:
Proponuje iść na rozmowę:), nie wiem jakie zarobki są w Skanska na tym stanowisku Warszawie, ale wiem jakie są w Krakowie:), ogólnie zarobki w Oddziale w Krakowie na stanowisku specjalista są marne, zarabia się niewiele więcej od sprzątaczki(nie urażając sprzątaczek) - 2000zł netto, a obowiązków przybywa i przybywa....
zdjecie uzytkownika
Świeżak - 2015-04-09 08:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Skanska OBI Wrocław.Jedna wielka rodzina!!! Brak możliwości awansu (znajomi,rodzinka dostaną), brak szkoleń zew. tylko są wew. na które są zapraszani wybrani (lizusy) zero podwyżek dla ludzi spoza rodziny. Teraz plusy: dbałość o BHP, ciuchy robocze,okulary rękawiczki itd.wymieniane na nowe, fajni ludzi, auta służbowe max 3 lata.
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-04-10 21:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
NAJWIĘKSZA KURWA TO SKANSKA POLSKA I Z KIELECKIEGO KONFITURY
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-05-21 16:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Współpracowałem z ludźmi z firmy Skanska, akurat z oddziału Wrocław,ale potwierdzam negatywne opinie.
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-05-25 20:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie wiem dlaczego ale w TEJ FIRMIE nie da się PRACOWAĆ JAK BY MOGLI TO BYŚ DO DOMU NIE WRACAŁ TYPOWY OBÓZ PRACY
zdjecie uzytkownika
gale - 2015-06-20 02:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro nie wiesz dlaczego nie da się pracować to po co piszesz. Słyszałem też, że jest nieciekawie w tej firmie ale nie spodziewałem się, że do tego stopnia. Tym bardziej, że cały czas są jakieś oferty pracy i to różne różniste. Od specjalist ds Kadr po kierownika budowy, nie wydaje mi się, żeby na każdym stanowisku było tak źle.
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-22 22:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuję w OBI od 2,5 lat. KR dostaje w okolicach od 5-7 tys brutto. KB 6-9 tys brutto. do tego dochodziły dodatki - nadgodziny 33x150% obliczonej stawki godzinowej. gorzej jest od czasu wprowadzenia równoważnego czasu pracy. za nadgodziny odbierasz dni wolne. wszystko zależy od PM'a. jak to czytam co piszecie to się za głowę łapię. to jakaś masakra. muszę przyznać, że średnia ocen jest druzgocąca. nie wiem w jaki sposób wygrywamy konkursy typu "najlepsza praca dla studenta, inżyniera, najlepszy pracodawca itp..."
Prawda jest taka, że co oddział to inne zasady mimo że powinny być jednakowe w całej Polsce. u nas (polska centralna) KB dostaje auto z urzędu, bez gadania. i nie ma z tym żadnego problemu. a zarobki są uzależnione od doświadczenia. wiadomo, że KB powinien zarabiać więcej, średnie zarobki w Skanska nie sa wygórowane. w Budimexie czy innych korporacjach jak Dragados, Polaqua, Astaldi, Aldesa itp. zarabia się więcej. ale minus jest taki, że kończy się kontrakt i rzucą cię na budowę 300km w inne miejsce albo zwolnią. W skanska jak pracujesz i jesteś chociaż trochę rzetelny to masz pewność że do 9-go kasa będzie na koncie i nie wyrzucą cię 300km od domu. a 30 km od firmy masz płaconą delegację...
Pozdrawiam.
Plusy: stabilność, fajni ludzie, młoda załoga
Minusy: Korporacyjność, ciężko o awans, zgadzam się z innymi, że awansują pociotki,
A i Dyrektor nie zarabia 8 tys netto, raczej 2 razy tyle :)
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-22 22:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fro - 2014-08-11 15:15:14]:
specjalista ds. rozliczeń nie zajmuje się kosztorysowaniem...
zdjecie uzytkownika
Smerf Maruda - 2015-06-29 19:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [morda - 2015-06-22 22:22:24]:
ja bym nie liczył na to !
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-29 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Smerf Maruda - 2015-06-29 19:30:11]:
jak jest bałagan to każdy zajmuje się wszystkim, u nas specjaliści od spraw rozliczeń nigdy nie zajmują się kosztorysowaniem, oczywiście nieraz ktoś robi coś za innego ale tylko wtedy gdy trzeba pomóc, zastąpić etc. wyjątkami są wazeliniarze, którzy chcą pokazać, że mogą pracować po 12 godzin i robić za kogoś robotę. dzięki nim zarabiamy mniej a robimy więcej!!!
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-07-06 19:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gdańsk - 2015-02-28 12:33:51]:
nie polecam firmy...specjalista majster, kierownik? ... 5000 netto max może, może plus samochód i dodatki latem ze 2000
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-07-15 20:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gale - 2015-06-20 02:40:17]:
BO PRACOWAŁEM I WIEM ŻE JEST [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] IA a jak chcesz zapierda..ć po 11 godzin i być NIEWOLNIKIEM to idż narka !!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-16 16:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zostałem zaproszony na rozmowe na stanowisko inżynier budowy branża kolejowa do Warszwy,
czego mogę się spodziewać ??
zakres obowiązków, wynagrodzenie, miejsce pracy, itp itd ??
zdjecie uzytkownika
Ada - 2015-07-22 12:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orientuje się ktoś ile zarabia koordynator bhp w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
inżynier - 2015-07-24 16:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jannnnnnnnnn - 2015-02-25 21:18:05]:
Ten wpis to prowokacja nie możliwe że płacą takie psie pieniądzę, kierownik zarabia w skanskiej min 10 tyś na rękę plus dodatki, średnio dostaje 12 tyś a PM to już grubo powyżej 15 tyś.
zdjecie uzytkownika
inzSKA - 2015-07-26 21:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracuję w tej firmię jako inżynier w biurze.
o pracy 8h mozna zapomniec, nie ma wyznaczonego zakresu obowiązkow i zwalaja na Ciebie co tylko się da. mozna pracowac na kilka stanowiskach jednoczesnie.
co do zarobków koordynatora bhp to podobnie jak inz budowy, zaleznie jak PM zaproponuje, ok 2500-3000 brutto.
kierownik w skanska nie zarabia 10tys netto - podziel ta kwote na dwa :)
zdjecie uzytkownika
ak - 2015-07-27 13:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mąż pracował w Skanska na stanowisku kierownik robót, ale musiał robić wszystko tj. być zaopatrzeniowcem, kierowcą, majstrem, rozliczać na bieżąco budowę, wysyłać zamówienia, szukać najtańszych firm podwykonawczych i najtańszych materiałów - WARUNEK KONIECZNY itd. Płaca 3800,00 netto, praca po 12 godzin dziennie + większość weekendów. Przez ponad dwa miesiące wyrobił 460 nadgodzin!!! Pod koniec budowy zdarzyło się, że był w pracy 36 godz. non stop. Jak wracał do domu to prawie zasnął za kierownicą. Do tego jeździł prywatnym samochodem na budowę i zrobił ponad 10000 tys. km. Skanska buduje najtańszymi firmami na rynku i każe ich jeszcze "żyłować". Pomoc z oddziału - zerowa. Kierownik budowy wpisany w papierach, ale ani razu nie pojawił nie na budowie. Pani PM stwierdziła, że mąż sobie poradzi. Owszem, ale jakim kosztem!!! Pani PM, marna wiedza na temat branży budowlanej, nie ma nawet wykształcenia w tym kierunku. Pracuje jedynie schematami korporacyjnymi i wie komu się podlizać, żeby siedzieć na stołku. Na zadane pytania nie potrafiła nawet odpowiedzieć. Mąż ma dwa pakiety uprawnień /wykonawcze i projektowe/ i posiada ogromną wiedzę z branży. Ludzie z oddziału okropni, jeden donosi na drugiego. Mąż po pół roku pracy był tak wykończony fizycznie i psychicznie, że powiedziałam dość. Zmienił pracę.
Teraz zarabia więcej pracując 8 godzin dziennie. Ma przede wszystkim czas na życie prywatne.
Skanska to wykańczalnia ludzi. Wypłata taka sobie, a wymagania nie wiadomo jakie. Na pewno nie jest to firma dla ludzi kreatywnych i ambitnych.
zdjecie uzytkownika
Pracownik sk - 2015-07-29 20:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w tej firmie na Podlasiu to porażka, wszystko pięknie na papierki a za bramą budowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Musisz być "uniwersalnym żołnierzem", kierownicy oczekują od Ciebie niewiadomo czego, a i tak w końcu każdy usłyszy że nie zarabia na siebie... Po utworzeniu oddziału w Białymstoku coraz gorzej. Odradzam to prace.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Skanska S.A.?
Zadaj pytanie
alert