logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Warszawa

Opinie o Skanska S.A.

Tadzik 2017-03-16 07:40
Z oddziału w Skoczowie zostało w firmie kilku ludzi bardzo teraz czują się ważni i noszą nos wysoko bo mają duże kontrakty w rękach.
1
Abc 2017-03-16 10:22
a co tam w poznaniu słychać ?
stan 2017-03-16 21:56
nic dodać, nic ująć...
Jola 2017-03-16 23:07
Wiesz ten okres który wspominasz to miłe wspomnienia, czasy reingeneringu, zmiany zwolnienia ale było normalnie. Kiedyś dyrektor miał klasę teraz jest tu wszystko inne. Czasy Cebo były dobre, teraz sie podobno zmienił , Szostak sie starał , niezły mózg, komuś podpadł zwolnili za bhp , mimo ze wygrał największe kontrakty, utrącili go. Mówiło sie ze zablokował kogoś . Wtedy Skoczow miał szanse. Potem sie posypały odejścia, dumniejsi odeszli po Szostaku, ja zostałam. To był błąd. Teraz tutaj jest spoko ludzie przywykli do strachu, nikt nie pracuje czeka coś tam robi. Przyjmują zwalniają Janiszewski udaje młodzi zachwyceni. O co tu chodzi ??? Nie mamy kadry do kontraktów ???
4
Jola 2017-03-16 23:18
Ktoś z was pomięta zawołanie "jeszcze nie zagasla"
3
Jola 2017-03-16 23:28
Co ty pier do lisz , zejdź do naszego Matrixa . Poanalizuj kto zwalnia najlepszych, dlaczego najlepsi inżynierowie odeszli z najlepszego oddziału Skanska ? Dlaczego tyle było dymu i zatykania ust, odcinania skrzynek blokowania maili ? Pamiętacie jak Wojtek Małecki odszedł ? Taki człowiek !!!! Prawy mądry uczciwy oddany wszystko było tylko do standardu nie pasował ! Pamiętacie e-mail pożegnalny Wojtka albo Szostaka? Teraz ścieli hydro do końca - to znowu strategia nowy atak na rynek nie uwierzyłam ..
7
ghj 2017-03-17 17:48
widzę że w ofertach pracy to teraz przyjmują samych studentów w ramach letnich praktyk i zdobywaj doświadczenie w Skanska
warszawiak 2017-03-18 14:21
Piszę z polski centralnej, zastanawiam się czy u was też się mało oferuję? W zasadzie to kończymy zadania wygrane w tamtym roku. Zastanawiające jest to że te kontrakty które trwają zaraz się będą kończyły a wtedy masę ludzi nie będzie miało zajęcia, nie trzeba się długo zastanawiać co w tedy się bezie działo....
5
Janko 2017-03-18 14:54
Ponoć wrocławski oddział ma gruby przetarg po słowackiej stronie na marży o której nikomu się nie śniło. Więc jak nie masz u siebie roboty to popytaj tam,
1
Billy 2017-03-18 15:11
Jest fajno a prezes daje takie złote myśli na zewnątrz jak poniżej no i oczywiście asystują mu laikami stali klakierzy ... " Nasi pracownicy to najlepsi ambasadorzy wartości Skanska. Jedną z naszych podstawowych i najważniejszych wartości jest troska o życie. Dzięki zespołowi profesjonalistów budujemy nie tylko innowacyjnie, ale przede wszystkim odpowiedzialnie i bezpiecznie." A wiec o co ten szum? Ze wynik za pierwszy kwartał na minusie i forecast słaby to tylko takie tam malowaznepierdy
2
l 2017-03-18 17:51
u mnie mój szef nie oferuje bo nie chce, dlaczego nie wie nikt.
lodziak 2017-03-18 18:29
u nas nie oferują,
ludzie przyjęci w ostatnich latach dostali umowy na rok,
pracują bez entuzjazmu( zresztą ci z umowami na stałe też),
stare budowy pokończą się maj/czerwiec,
nowych brak,
pół roku po zwolnieniach grupowych tylko obstawiono stanowiska dyrektorskie,
co z resztą nie wiadomo,
niby zatrudniają do jakiś nowoczesnych działów ludzi ale po co nie wiem,
może dadzą im umowę do końca roku i tyle,
a w 2018 wykażą straty 132 x 2
czemu powołują działy innowacyjności jak kruszywo rozkłada się koparką ,
masę kładzie na ścieżkach 2 cm nad obrzeżem
a krawężnik stawia na spalonym betonie nie wiem
podwykonawcy od 10 lat maja niwelatory laserowe my robimy na optycznych
ot tyle..
6
Ja 2017-03-19 01:28
Do wszystkich. Jest zrobiona magiczna tabela zasobow czt. Pracownikow z ktorej wynika ze 60% osob konczy sie umowa w tym roku... odpowiedzi znacie. Po za tym wytwornie mas zaraz pograza kosztowo ten region. Dyrektorzy to sa tylko po to jak narazie zeby wypłatę pobrać zero pomyslu planu strategii. Lezy S.
2
ja 2017-03-19 09:23
Jezeli nie wiesz dlaczego firma nie oferuje, to postaram sie Ci to wszystko wyjasnic
zielonka 2017-03-19 15:41
Ile zarabia kierownik budowy w S?
No future 2017-03-19 15:48
Bodaj od 5,5k (male Budowy i nie-stoliczny region) do bodaj 12k (Budowy size, kier doswiadczony, region Wawa). Samochod dostepny jak jest budowa w postaci pancernego VW caddy z krata. Jak konczy sie budowa i jest przestoj ofertowy to bez samochodu. Troche niewspomierna wysoka odpowiedzialnosc do niskich zarobkow, jak dla mnie oczywiscie.
1
zielonka 2017-03-19 16:36
netto czy brutto? (chcę upewnić się bo różnie bywa)
ja 2017-03-19 16:59
Ok 7 tys. Plus dodatek kontraktowy 2 tys. Region poludniowy rzeszow, lublin, kielce. Oczywiscie brutto
fgh 2017-03-19 16:59
brutto
No future 2017-03-19 20:18
Brutto
Fly in the sky 2017-03-19 20:49
Mam trzy drony kupione w Biedronce i kręcę nimi wesela. Chciałbym sie rozwijać i widzę ze S stawia na takie innowacje. Jak mogę zdobyć u was zlecenia?
13
Brawo Kozia Wulka : ))) 2017-03-20 11:46
Hehe - pieknie podsumowales pseudo innowacje S. Piotrek mysli, ze cos wymysli, a tu klops- innowacje z Koziej Wulki : )))
Jak ten rok pojdzie zle, a wszystko na to wskazuje, to nie bedzie dronow z bierdonki, nie bedzie Piotrka, Czemionow i nie bedzie pracownikow : )
...no i kolejne zwolnienia grupowe
Brawo Ty Piotr : )
9
Słowak 2017-03-20 12:06
Nie tak do końca fajny,nikt z fizycznych tam nie poszedł bo chcieli ich zrobic na szaro ma kasie .Z kadru technicznej tez szału nie ma ,kilka osób ma łeb na karku a reszta to pupile bez pomysłu na robotę
2
powodzenia 2017-03-20 13:51
W niektórych miejscach nawet jak jest budowa nie ma samochodów służbowych :D
3
Janko 2017-03-20 19:54
Masz słabe info, co do robotników fizycznych to się zgodzę reszta to wymysł twojego małego mózgu.
1
Pan T 2017-03-21 21:47
Info korytarzowe glosi ze Piotruś wystawia część drogową na sprzedaż. Tylko kto takiego trupa kupi ? Jak się chętni nie trafią to moze na allegro pójdzie.
5
licytujemy 2017-03-21 23:20
100zł
kto da więcej?
1
Tak tylko tu. 2017-03-21 23:48
Wow, grubo się tu dzieje.

Dobranoc.
2
D12 2017-03-22 18:56
Od czytania tych debilizmów można dostać raka oczu.

xD
2
CEO 2017-03-22 19:50
Johan da więcej. Proponuję poczytać Skanska Annual Report 2016 - jest ogólnie dostępny ze względu na notowania na giełdzie - i zobaczyć roczne dochody Prezesa w AB.
Jak dokopiecie sie do tej informacji, to pochwalcie się ile Wam wyszło po przeliczeniu kursu korony do PLN.
:)
1
zachód 2017-03-22 23:42
Moje pytanie jest krótkie : Czy w waszych oddziałach jest w tym roku regulacja pensji ? Pytam dlatego że u nas nastroje nie są dobre pracodawca w żaden sposób nie motywuje ludzi do pracy a dobrze wiemy że konkurencja płaci dużo dużo lepiej. Dlatego myślę że fala dobrowolnych zwolnień może nadejść w połowie roku dopiero .... co jest bardzo smutne bo wtedy kim będą zarządzac nasi menagerowie.......pozdrawiam wszystkich zaniepokojonych
7
Kosek 2017-03-23 07:53
@zachód
Tak, są regulacje pencji. Śmiech na sali. Na swoj zespol dostalem do podzialu 400 PLN brutto. Żenada. Osoby zdegradowane np dyretorzy zostali ze swoim uposazeniem a ja jako kierownik mam isc do swoich ludzi i im powiedziec ze sorry, ale z calego naszego zespolu podwyzke dostanie 1 osoba i to tak niską ze wstyd dawac. Ale kasa na pseudo innowacje, zabawę nieswiadomej góry (czytaj SKS), czempionow to jest.
7
djk 2017-03-23 09:48
ale to wszystko idzie do OBO a co z OBI
Pokot 2017-03-23 10:40
W obi Katowice już się ludzie zwalniają. Nie ma na co czekać.
4
Tomik 2017-03-23 11:11
Kosek, za taka premie 400 zeta brutto na zespol to se co najwyższej mozecie zespolowo isc na browara ale nie dawac podwyzke.
7
Leonardo 2017-03-23 22:08
tytanik tonie ;(
7
lublinrzeszówkielce 2017-03-23 22:33
Widać dno..
Na budowie pod lublinem pracownik idzie chwiejnym krokiem. Obok stoję ja z kierownikiem budowy. Mówię mu: "Patrz on jest pijany" a ten mi odpowiada, że to doświadczony pracownik i na pewno nic mu się nie stanie...
Do tego gibające się barierki, bałagan, kilka wydarzeń potencjalnie śmertelnych, zeszyt obseracji uzupełniany głupotami ostatniego dnia za cały miesiąc, nadzór bez kasków i plakaty podkreślające jak ważne jest bezpeczeństwo.
Nic dodać nic ująć.. cała SKANSKA.
SKANSKA nie ma kim robić bo większość podwykonawców położyła lachę na SKANSKA a terminy gonią..
Lider we wszech dyscyplinach budownictwa - SKANSKA ciągnie robotę bandą najtańszych partaczy i wytatuowanych alkocholików.. byle do przodu. Do tego w miarę ogarnięci branżyści i kilku wystraszonych młodych inż. budowlańców wartych po 3 tys/mies..
Szwedzka jakość i bezpieczeństwo.. codzienność w SKANSKA.
13
Add 2017-03-24 07:37
Hmm skad bierze sie ta powszechna fristrcja na forum? Mysle ze to nie kwestia pieniedzy, a moze zawisci wobec tego ze managerowie po "degradacjach" zarabiaja tyle samo, ale zwlaszcza to ze wielu miernych managerow juz od poziomu PM, a zwlaszcza DO, pozostalo w firmie i czuje sie doskonale.
5
pracownik 2017-03-24 07:56
Pozdrawiam wszystkich z BÓLEM DUPY :). Mi się dobrze pracuje, nikt Was tutaj nie trzyma. Nie podoba się, to wypierd... a nie płakać jak 4 latka na forum. Pozdrawiam
3
Zfrustrowany 2017-03-24 09:23
Może przedstaw się z imienia i nazwiska, żebyśmy wiedzieli gdzie jest dobrze...
4
rudy102 2017-03-24 12:12
Odział Skanska Lublin to istny cyrk .
4
chętnydopracy 2017-03-24 13:09
Co z tym Lublinem nie tak ? Pytam, bo chciałem tam zapukać za pracą. Z kim można w Lublinie rozmawiać na temat pracy?. Tylko jak piszesz, że to cyrk, to nie wiem czy jest sens się tam wybierać ?
@abc@ 2017-03-24 19:02
Koledzy praca w Skanska Lublin to istny "armagiedon" . Ile i jakbyś nie pracował to i tak zawsze źle i mało. Kierownicy na budowach to ludzie oderwania od rzeczywistości, dla nich liczą się tylko słupki,BHP,ibwr. W Lublinie roboty do lipca,zero oferowania. Pokończą się budowy i co? W Polskę drodze koledzy albo "out". To była kiedyś dobra firma ale w Polsce potrafimy wszystko SPI.......yć.
2
D12 2017-03-24 20:02
Zmień lekarza, bo ten cię oszukuje.
Bingo 2017-03-24 21:22
Lizales juz na weekend rów tektoniczny swoich przełożonych, przeczytałeś ostatnie wydania ibewuerek na dobranoc ? Jeśli tak to rączki na kołderke i spać bo jutro o świcie do roboty ku chwale S!
3
Jasminowy Mokotow 2017-03-25 00:09
Skanska naduzywa cierpliwosci wobec okolicznych mieszkancow swoich inwestycji.
Prace odbywaja sie w godzinach ciszy nocnej, a czasem tez w niedziele I to od godziny 6.30 - tak zgadza sie, rano!
Kierownik budowy probuje dobra mina do zlej gry nadrabiac naduzycia - to tylko hipokryzja. Dlugo klamac sie nie da...
Kreowana niby pro ludzka kultura organizacyjna jest jak wydmuszka! Wstyd! Buduja dla ludzi kosztem zdrowia innych mieszkancow!
Pracownicy zasuwaja po godzinach - ciekawe co PIP I przepisy BHP na to? Wkrotce dam znac zeby ostrzec potencjalnych kandydatow jak praktycznie wyglada zatrudnienie w firmie Skanska.
3
jkl 2017-03-25 08:14
w oddziale Katowickim w jednym dniu złożyło 10osób wypowiedzenia z kadry technicznej pracujący po 10 lat firmie i zamiast robić wszystko żeby ich zatrzymać bo są roboty do skończenia to najważniejsze są slajdy z BHP
5
Jerry 2017-03-25 09:22
W lublinie to niedługo Bhpowiec tylko zostanie ....
4
jankes 2017-03-25 11:38
A co tam słychać w OBI Kraków, są jakieś nowe newsy, słyszałem że budowy są na minus
2
chętnydopracy 2017-03-25 12:36
No to mnie nie pocieszyliście. Wcześniej słyszałem, że w Lublinie jest fajny zespół, PMowie spoko, a i SPM w porządku. Starszy facet, żaden narwaniec. No ale chyba się pozmieniało. No cóż, trzeba będzie zastukać do konkurencji.
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.