Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SKANSKA . SA

Pracowałeś w firmie SKANSKA . SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
yrjfks - 2014-01-22 18:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Od 1pazdziernika jest tutaj nie za dobrze prezes blokuje co miesiac 33nadgodziny o jest na prawie rozliczenie nastepuje po 4 miesiacach ale w przypadku gdzie jest zima moze wysylac na wolne a wtedy kasa idziw z nadgodzin wiec jest to loterja uzalezniona od menagera wiec to zwyklemu fizycznemu nie wyjdzie za dobrze trzeba uwazac ale ogolnie wczesniej bylo dobrze minimum bylo kiedys takie 3200netto
zdjecie uzytkownika
pracownik z wieloletnim stażem - 2014-01-22 20:56:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Po skandynawskiej firmie została tylko nazwa jeszcze pare lat tamu było w porządku, teraz POlski wyzysk i tyle możesz pracować przez parę dni po 20 godzin na dzien ,a za chwile wysyłają cie na wolne za nadgodziny , żeby zarobić to jest abstrakcja elastyczny system wynagrodzeń ,mówią że na koniec roku wyrównają , może i tak ,ale ile , jak co chwila będą Cie wysyłać na wolne za nadgodziny , jesteś (usunięte przez administratora)do pracy na zawołanie nie jesteś potrzebny do widzenia , radź sobie sam, do bani z taką firmą ciekawe który z panów w Białym kołnierzyku by chciał tak pracować !!! Dojechać swoim samochodem czasem parę set kilometrów bez zwrotu kosztów ,a za dwa dni wracać bo nie jesteś potrzebny, (usunięte przez administratora). Pracujesz ponad 10-lat firmie a i tak Cie traktują jak ostatnie zło , tu już się nie liczą ludzie, tu się tylko liczą pieniądze i zyski (protekcja i czerpanie zysków z podwykonawców ) Panowie nie ma już przyszłości w tym kraju , ten kraj po prostu już jest tak skażony ,że nawet już nie chce swoich obywateli utrzymać w kraju ,.... do niezobaczenia POLSKO oby tak dalej .......
zdjecie uzytkownika
OBI P-ń - 2014-01-29 10:48:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak jak ostatni przedmówcy powiedzieli zaczyna się dziać źle a będzie jeszcze gorzej firma bynajmniej odział Polski zmierza do firmy teczkowej (tylko białe kaski ) a fizyczni są niepotrzebni taki nam los szykuje obecny prezes za wszelką cenę uprzykrzyć życie fizycznym ważne że on mam zyski przed szwedem
zdjecie uzytkownika
beny2233 - 2014-01-30 18:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kiedyś tam pracowałem ogólnie nie najgorzej ale tak jak w kazdej korporacji trzeba lizac tylki przelozonych zeby cos lepszego dostac.JAKO KLIENT mozna smialo powiedziec ze kupe by spod siebie zjedli. Wbuduja inwestorowi wszystko byle bylo tanie nawet jak nie ma papierow na dopuszcenie na rynek, bo kierownicy maja z tego kase.
zdjecie uzytkownika
artysta - 2014-02-17 23:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) jakie znajomości, co wy piszecie, wysłałem cv kilka razy, dwa razy byłem na rozmowie (w przeciągu 6 miesięcy) i po drugiej zaproponowali mi pracę. nie mam tam żadnych znajomych, krewnych na wysokich stanowiskach. warunki które im postawiłem były wg mnie nie do przejścia, i szczerze bylem w szoku że oddzwonili z propozycją pracy. może potrzeba trochę szczęścia, teraz pracuję już parę miesięcy i narazie nie narzekam. zobaczymy co będzie później. jak się zmieni dam znać.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-02-23 00:38:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@artysta skoro tam pracujesz to chyba masz już jakieś znajomości ;) chyba, że się do nikogo nie odzywasz hehe. Ale to dobrze świadczy o dziale rekrutacji, że jednak jest szansa na wybicie się ze swoimi umiejętnościami i talentem.
zdjecie uzytkownika
KLARA - 2014-04-24 16:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SKORO JEST TAK DOBRZE TO DLACZEGO JEST REGULARNY PROBLEM Z PŁACENIEM W TERMINIE ZA RACHUNKI I WYNAJEM LOKALI PRZEZ SKANSKA SA. GŁÓWNA KSIĘGOWA UDAJE WARIATA I ZWALA NA PREZESA CO MIESIĘCZNE BLOKOWANIE ŚRODKÓW..?!
zdjecie uzytkownika
OT zachod skanska - 2014-04-26 10:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SKANSKA ,dzięki naszemu ustawodawcy znowu skanska zwiększa zyski na ten rok
,ale dzięki czemu , dzięki tremu ze pracownika ma teraz tylko na zawołanie, mają do zrobienia jakiś zakres robót wołają cie pracujesz po 14 godzin z dojazdem po godzinie do pracy ,prysznic kolacja i spać wstać godzinę przed wyjazdem czyli jakieś 18 godzin na nogach i 4 godziny snu tak przez dwa tygodnie oczywiście sobota niedziela do puki do puty nie powiedzą ci nie mają frontu robót i co .......... Wysyłają cie na wolne ale tak sobie wykombinowali ze zabierają te nadgodziny te co z takim wytężeniem pracowałeś na to żeby coś zarobić , a tu na wolne ,
zdjecie uzytkownika
Poul Gd - 2014-05-02 17:18:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [OBI P-ń - 2014-01-29 10:48:16]:
Człowieku obudź się!!!
Były pracownik 7 lat ,poziom kierownika robót
zdjecie uzytkownika
Poul Gd - 2014-05-02 17:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [~eLmO - 2010-09-13 20:05:07]:
jesteś frajerem i tyle ,ja 7 lat w firmie byłem
zdjecie uzytkownika
Zombik - 2014-05-05 20:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego od razu frajerem? Tu na dobrą sprawę trzeba umieć powalczyć o swoje... Chyba, że ktoś bezgranicznie kocha firmę
zdjecie uzytkownika
cze - 2014-05-24 11:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma przereklamowana, odział bitumiczny z okolic olsztyna i kordynator pracuja w haosie jaki tworzy tam kierownik mas bitumicznych. Pracownik fiz. musi sie przyzwyczajić na wykorzystanie i kłamstwo ze strony kierownika bitumicznego z Lublina.
zdjecie uzytkownika
lb - 2014-05-24 11:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Planowanie prac w maxymalnym wykorzystaniem pracownika fizycznego aby dojsc do celu i obietnic wobec swoich przelożonych nie licznac sie z pracownikami, przynajamniej kierownictwo bitumiczne w Lublinie.
zdjecie uzytkownika
Alior - 2014-05-28 01:27:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziadostwo, że takie sceny mają miejsce w XXI wieku. Nie do pomyślenia, żeby jeden drugiego okłamywał i poniżał..
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2014-06-03 17:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
SKANSKA zarobki:
Specjalista ds. rozliczeń(świeżak) - 2900-3000zł brutto:/ ok. 2100 na rękę
Kierownik robót bitum./budowy z ryczałtem + delegacja z jakieś 8-9tys. na rękę(ryczałt 1600-1700, delegacja 30zł/dzień),
Majster robót z ryczałtem i delegacją razem z 6tys.( 3500zł netto+w tym ryczałt ok.1600zł za nadgodziny za miesiąc, niezależnie ile pracował +delegacja 30zł/dzień)miesiąc ok 20-22 dni roboczych - 600+660zł)
Menadżer Projektu ok. 11tys. na rękę,
Inżynier Projektu/Główny Specjalista z jakieś 3500-5000 na rękę.
Różni Specjaliści ok. 2000-3000zł na rękę.
Rozbieżności wśród wynagrodzeń są duże, w zależności od układów/układzików z Menadżerami Projektu itd.
zdjecie uzytkownika
rufi88 - 2014-06-17 14:00:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
skanska jest najlepszą firmą ale od PM-a w górę reszta pracowników się nie liczy. fizycznego tak potrafią zgnoic i wykorzystać że masakra mamy XXI wiek a można to porównać do jakiejś panszczyzny
zdjecie uzytkownika
Były skanskowiec - 2014-07-29 23:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2013-07-27 16:42:32]:
Cieszę się, że już nie pracuję w tym przedszkolu. Atmosfera ( usunięte przez administratora )zarobki bez rewelacji, idiotyczne decyzje, co i rusz jedni oglądają się na drugich, o efektywnej organizacji pracy można zapomnieć. ( usunięte przez administratora ). Do 2011r jeszcze było ok, później to równia pochyła( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
OwM - 2014-07-30 10:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@były Jak myślisz, dlaczego Skanska pozwala sobie na taką dezorganizację? Jak dla mnie to jedna z najbardziej konkurencyjnych firm budowniczych, ale jeżeli mówisz, że panuje tam chaos to nie wiem jak długo jeszcze w takim stanie firma wytrzyma. Co do pieniędzy to niestety w całej branży budowlanej są spore opóźnienia i brak wypłat - wystarczy się poorientować wśród pracowników budowlanych, że generalnie kolorowo nie jest. Mimo wszystko Skanska oferuje możliwość kontaktu z innymi dużymi firmami, które zlecają roboty. Zawsze to jakiś plus tej pracy - kontakty. Chociaż to oczywiście zależy kto jaką posadę zajmuje.
zdjecie uzytkownika
ot wschód - 2014-08-08 23:12:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie się w tej firmie nie liczą tylko podwykonawcy. Pracownik to zło konieczne, najlepiej zwolnić, maszyny sprzedać , teren sprzedać, wytwórnie zastawić pod banki, kontenery wziąść w leasing i nic niemieć swojego.....firma widmo
zdjecie uzytkownika
fro - 2014-08-11 15:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja natomiast mam pytanie odnośnie specjalisty ds rozliczeń,jakie są realne szanse na przyjęcie bez doświadczenia w kosztorysowaniu ?
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-08-25 23:22:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak czytam i czytam i powiem wam tak podziękujcie to waszemu Donaldowi bo to dzięki niemu oni wszyscy tacy teraz ważnie i mądrzy no ale cóż tak chcieliście tak wybraliście to teraz nie płaczcie tylko na wolne za nadgodzinki do domku i muchy łapac na kolacje
zdjecie uzytkownika
Komiczni - 2014-08-26 08:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście sposób funkcjonowania na leasingu, na pożyczce, na użytkowaniu jest dosyć zabawny. Nie wiem na czym budowany jest kapitał Skanski, ale trochę rynku zawojowali przez czas swojej działalności. Myślę, że w tej firmie jest całkiem spory potencjał, ale odechciewa wszystkiego czytając takie opinie.
zdjecie uzytkownika
Jasiula - 2014-08-27 23:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cała ta FIRMA od Majstra w górę to( usunięte przez administratora ) sprzedają co sie da mało tego w pewnej miejscowosci przy rególaci rzeki kierownik brał pieniadze od wlascicieli posesi za doprowadzenie ich własnosci do poprzedniego stanu.Obecnie miejscowosc prac tego pana sie zmieniła awans na P.M a dzieje sie to samo Handel ziemia branie działki od kierowców co wożą kamien na budowe daj i masz ta robote szkoda słów.W której firnie kierownik po dwu letnim stażu buduje dom za milion zł,inny przykład majster w jednym roku konczy budowe domu i kupuje nowego C5 w salonie,ponad 60 milionów strat na budowie S 8!!! nikogo nawet nie zwolnili ile to trzeba buchnąć zeby takie straty zrobic Auta służbowe do tego karta na paliwo i wożenie tyłka po całej polsce ludzie to jest nie do pomyslenia a my robole normowany czas pracy grafiki po 240godz.miesiecznie za goła stawke.Bez obrazy niewolnik na plantaci bawełny miał lepiej pozdrawiam obecny pracownik pewnego oddziału tej organizacji PRZESTEMPCZEJ!!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-14
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Poszukjemy osób na stanowisko: Robotnik Drogowo-Mostowy - Brygadzista, do pracy na terenie województwa śląskiego.   Zakres obowiązków: - wykonywanie prac budowlanych przy budowie dróg i mostów - koordynacja pracy 7-osobowej brygady Wymagania: - doświadczenie na stanowisku brygadzisty (minimum 2 lata) - doświadczenie w pracach budowlanych z zakresu budowy dróg i mostów (minimum 2 lata)   Z
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-31 13:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem bylym juz pracownikiem tej firmy. Była dobra 10 lat temu, teraz to młody gułag rodem z ZSRR, liczy sie tylko kasa dla prezesa i dyrektorow oddzialów, a zachowanie majstra w stosunku do pracownikow odbiega od normy. Od nowego roku nowy standard, pięcio kilowa kula u nogi i klódka na ustach zeby nie mogli sie odszczeknąć.
zdjecie uzytkownika
jesiotr - 2014-10-10 18:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w srode wpadlo tu ogloszenie na robotnika drogowo-mostowego (BRYGADZISTA) czy moze ktos cos napisac o tej funkcji. Myslicie, ze mozna tam aplikowac bez wczesniejszego bycia tym brygadzistą? Po prostu mam juz spore doswiadczenie i umiem kierowac ludzmi. Umiem sie z nimi dogadac. Na jakie pieniadze mozna liczyc?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKANSKA . SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x