Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Skanska S.A.

Pracowałeś w firmie Skanska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lovren - 2014-12-29 16:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lusia - 2014-12-18 19:52:47]:
jeśli szukasz pracy w branży budowlanej u jakiegoś znanego i soldinego generalnego wykonawcy to Skanska jest chyba jednym z najlepszych wyborów... przynajmniej jest tak w teorii. W praktyce na początku nie można liczyć na żadną porządną kasę. Dopiero na wyższych stanowiskach ludzie zaczynają naprawdę zarabiać
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-01-23 01:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież Skanska to znana i duża firma, to ile oni oferują na tym poczatku, bo nie wiem co rozumiecie jako porzadną kase? mi wiele nie potrzeba, fajnie byłoby mieć 2 powiedzmy góra 3 z przodu na wypłacie, tu jest to do osiągnięcia? Czy jednak bardziej nastawiać się na minimalna krajową? Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
456qwerty - 2015-01-29 22:45:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
W oddziałach budownictwa ogólnego jest gorzej niż źle. Firma dla studentów i ludzi którzy długo nie mogą znaleźć pracy.
Do obowiązków Kierownika Budowy należy sprzątanie kibla na budowie. Samochody służbowe dla wybrańców. Niektórzy KB ich nie dostają. Wszystko zależy od decyzji PMa. Na nic nie ma pieniędzy. Przetargi wygrywane przypadkiem. Stara kadra siedzi i czeka do emerytury a większość to młodzież która nigdzie więcej nie pracowała i nie ma porównania do tego jak powinno przebiegać budowanie. Wielkie "g" posypane złotem, utrzymujące darmozjadów którzy wieszają banery na płotach i mówią że "jest super".
Myślę że kwestią czasu jest koniec taki sam jak spotkał Mostostal Warszawa itp. Wszyscy którzy mają prace w dobrych warunkach niech nie myślą o tym żeby zmienić "na lepsze" bo tylko sobie pogorszą. Zdecydowanie odradzam!!!
zdjecie uzytkownika
Kub123 - 2015-02-04 19:08:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zgadzam się z użytkownikiem 456qwerty.
Pracuję w tym oddziale już jakiś czas, ale szukam pracy bo warunki, stres i nadgodziny dobijają niemiłosiernie. Nie wiem jak jest w innych oddziałach, ale OBO to kpina. Nerwówka na budowie, ciągłe konflikty z podwykonawcami, szukanie na nich co rusz "haków" to codzienność. Jak ktoś nie może znależć pracy, to z musu kilka miesięcy można popracować, ale na dłuższy czas to szkoda nerwów.
zdjecie uzytkownika
jannnnnnnnnn - 2015-02-05 20:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja pracuje w ODDZIALE KATOWICKIM i powiem tak zapier..l po 11 godz w tym dostajesz obiad ale potrąncają za to 30 min z wypłaty czyli pracujesz 10godz i 30 min a w soboty masz zapłacone 5 godz i 30 min i teraz wiem jak się czują ludzie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownictwo stoi za plecami od dzwona do dzwona wybrałem (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
wojttt - 2015-02-07 21:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Ryszard - 2015-01-23 01:45:30]:
Fakt, że jest to firma znana i duża ale w tym przypadku to minus. Podejście bardzo korporacyjne. Do tego stopnia, że w "centrum" jesteś identyfikowany po numerze, który każdy pracownik dostaje, a nie po imieniu i nazwisku.
Ale wracajmy do zarobków, tak jak to było w moim oddziale (ceny netto):
1. 1500-2200 zł Inżynier bez uprawnień
2. 2200-3200 zł Kierownik z uprawnieniami
3. 3200-5000 zł Kierownik Budowy
4. 5000-8000 zł PM
5. 8000zł Dyrektorzy.
Zarobki nie są złe zwłaszcza na wyższych szczeblach ale trzeba pamiętać, że za te pieniądze firma uważa, że kupuje Twoją wolność i oczekuje od Ciebie dyspozycyjności 7 dni w tygodniu 24h na godzinę. Nikt nie pracuje tam 8 godziny tylko jest to najczęściej praca minimum 10-12 godziny (bez płatnych nadgodzin), w soboty również, a czasem i w niedziele. Cała atmosfera, charakter pracy itp. TRAGEDIA!!!
zdjecie uzytkownika
jannnnnnnnnn - 2015-02-25 21:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
SKANSKA TO POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A TYLKO NIE PRZYJDŻ W SOBOTĘ TO MASZ PRZEJE..NE U KIEROWNIKA oddział katowicki CIEKAWE CO NA TO ZWIĄZKI???????????????
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-02-28 08:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzień dobry,
na jakie zarobki może liczyć doświadczony specjalista w Oddziale Budownictwa Inżynieryjnego??
zdjecie uzytkownika
gdańsk - 2015-02-28 12:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2009-08-09 17:58:21]:
prawda-kumoterstwo A1
zdjecie uzytkownika
cieśla - 2015-03-02 19:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] SKANSKA'
zdjecie uzytkownika
cieśla - 2015-03-05 09:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie proponuje firmy gorzej niż praca u prywaciarza gonitwa kierownictwo z WIEDZĄ studia kupili na targu praca po 11 godzin a robole się cieszą że ich firma rąbie w rogi z wypłatami dostają obiad i potrącają za niego z dniówki CHORA TA FIRMA
zdjecie uzytkownika
kamil - 2015-03-08 17:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Panowie warto udać się do Skanska na praktyki w czasie studiów?
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2015-03-12 17:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kamil - 2015-03-08 17:26:34]:
Na praktyki warto przyjść!!praca w Skanska jest dobra na sam początek,dla świeżaka po studiach, na dłuższą metę nie wchodzi w rachubę.
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2015-03-12 17:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-02-28 08:45:39]:
Starszy Specjalista może liczyć na zarobki 3000-5000 zł netto.
zdjecie uzytkownika
zolwik - 2015-03-22 10:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Jak czytam te wszystkie opinie to się mocno zastanawiam nad tym czy pójść na rozmowę.... Dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko spec. ds. zaopatrzenia w oddziale inżynieryjnym w Warszawie. Czy ktoś może coś napisać na temat zarobków i atmosfery w pracy w tym dziale? dzięki za pomoc.
zdjecie uzytkownika
BMBL - 2015-03-24 14:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zolwik - 2015-03-22 10:33:52]:
Proponuje iść na rozmowę:), nie wiem jakie zarobki są w Skanska na tym stanowisku Warszawie, ale wiem jakie są w Krakowie:), ogólnie zarobki w Oddziale w Krakowie na stanowisku specjalista są marne, zarabia się niewiele więcej od sprzątaczki(nie urażając sprzątaczek) - 2000zł netto, a obowiązków przybywa i przybywa....
zdjecie uzytkownika
Świeżak - 2015-04-09 08:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Skanska OBI Wrocław.Jedna wielka rodzina!!! Brak możliwości awansu (znajomi,rodzinka dostaną), brak szkoleń zew. tylko są wew. na które są zapraszani wybrani (lizusy) zero podwyżek dla ludzi spoza rodziny. Teraz plusy: dbałość o BHP, ciuchy robocze,okulary rękawiczki itd.wymieniane na nowe, fajni ludzi, auta służbowe max 3 lata.
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-04-10 21:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
NAJWIĘKSZA KURWA TO SKANSKA POLSKA I Z KIELECKIEGO KONFITURY
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-05-21 16:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Współpracowałem z ludźmi z firmy Skanska, akurat z oddziału Wrocław,ale potwierdzam negatywne opinie.
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-05-25 20:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie wiem dlaczego ale w TEJ FIRMIE nie da się PRACOWAĆ JAK BY MOGLI TO BYŚ DO DOMU NIE WRACAŁ TYPOWY OBÓZ PRACY
zdjecie uzytkownika
gale - 2015-06-20 02:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro nie wiesz dlaczego nie da się pracować to po co piszesz. Słyszałem też, że jest nieciekawie w tej firmie ale nie spodziewałem się, że do tego stopnia. Tym bardziej, że cały czas są jakieś oferty pracy i to różne różniste. Od specjalist ds Kadr po kierownika budowy, nie wydaje mi się, żeby na każdym stanowisku było tak źle.
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-22 22:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuję w OBI od 2,5 lat. KR dostaje w okolicach od 5-7 tys brutto. KB 6-9 tys brutto. do tego dochodziły dodatki - nadgodziny 33x150% obliczonej stawki godzinowej. gorzej jest od czasu wprowadzenia równoważnego czasu pracy. za nadgodziny odbierasz dni wolne. wszystko zależy od PM'a. jak to czytam co piszecie to się za głowę łapię. to jakaś masakra. muszę przyznać, że średnia ocen jest druzgocąca. nie wiem w jaki sposób wygrywamy konkursy typu "najlepsza praca dla studenta, inżyniera, najlepszy pracodawca itp..."
Prawda jest taka, że co oddział to inne zasady mimo że powinny być jednakowe w całej Polsce. u nas (polska centralna) KB dostaje auto z urzędu, bez gadania. i nie ma z tym żadnego problemu. a zarobki są uzależnione od doświadczenia. wiadomo, że KB powinien zarabiać więcej, średnie zarobki w Skanska nie sa wygórowane. w Budimexie czy innych korporacjach jak Dragados, Polaqua, Astaldi, Aldesa itp. zarabia się więcej. ale minus jest taki, że kończy się kontrakt i rzucą cię na budowę 300km w inne miejsce albo zwolnią. W skanska jak pracujesz i jesteś chociaż trochę rzetelny to masz pewność że do 9-go kasa będzie na koncie i nie wyrzucą cię 300km od domu. a 30 km od firmy masz płaconą delegację...
Pozdrawiam.
Plusy: stabilność, fajni ludzie, młoda załoga
Minusy: Korporacyjność, ciężko o awans, zgadzam się z innymi, że awansują pociotki,
A i Dyrektor nie zarabia 8 tys netto, raczej 2 razy tyle :)
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-22 22:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fro - 2014-08-11 15:15:14]:
specjalista ds. rozliczeń nie zajmuje się kosztorysowaniem...
zdjecie uzytkownika
Smerf Maruda - 2015-06-29 19:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [morda - 2015-06-22 22:22:24]:
ja bym nie liczył na to !
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-29 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Smerf Maruda - 2015-06-29 19:30:11]:
jak jest bałagan to każdy zajmuje się wszystkim, u nas specjaliści od spraw rozliczeń nigdy nie zajmują się kosztorysowaniem, oczywiście nieraz ktoś robi coś za innego ale tylko wtedy gdy trzeba pomóc, zastąpić etc. wyjątkami są wazeliniarze, którzy chcą pokazać, że mogą pracować po 12 godzin i robić za kogoś robotę. dzięki nim zarabiamy mniej a robimy więcej!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Skanska S.A.?
Zadaj pytanie
alert