Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Skanska S.A.

Pracowałeś w firmie Skanska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bmbl - 2015-03-12 17:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kamil - 2015-03-08 17:26:34]:
Na praktyki warto przyjść!!praca w Skanska jest dobra na sam początek,dla świeżaka po studiach, na dłuższą metę nie wchodzi w rachubę.
zdjecie uzytkownika
bmbl - 2015-03-12 17:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gość - 2015-02-28 08:45:39]:
Starszy Specjalista może liczyć na zarobki 3000-5000 zł netto.
zdjecie uzytkownika
zolwik - 2015-03-22 10:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Jak czytam te wszystkie opinie to się mocno zastanawiam nad tym czy pójść na rozmowę.... Dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko spec. ds. zaopatrzenia w oddziale inżynieryjnym w Warszawie. Czy ktoś może coś napisać na temat zarobków i atmosfery w pracy w tym dziale? dzięki za pomoc.
zdjecie uzytkownika
BMBL - 2015-03-24 14:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [zolwik - 2015-03-22 10:33:52]:
Proponuje iść na rozmowę:), nie wiem jakie zarobki są w Skanska na tym stanowisku Warszawie, ale wiem jakie są w Krakowie:), ogólnie zarobki w Oddziale w Krakowie na stanowisku specjalista są marne, zarabia się niewiele więcej od sprzątaczki(nie urażając sprzątaczek) - 2000zł netto, a obowiązków przybywa i przybywa....
zdjecie uzytkownika
Świeżak - 2015-04-09 08:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Skanska OBI Wrocław.Jedna wielka rodzina!!! Brak możliwości awansu (znajomi,rodzinka dostaną), brak szkoleń zew. tylko są wew. na które są zapraszani wybrani (lizusy) zero podwyżek dla ludzi spoza rodziny. Teraz plusy: dbałość o BHP, ciuchy robocze,okulary rękawiczki itd.wymieniane na nowe, fajni ludzi, auta służbowe max 3 lata.
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-04-10 21:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
NAJWIĘKSZA KURWA TO SKANSKA POLSKA I Z KIELECKIEGO KONFITURY
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2015-05-21 16:21:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Współpracowałem z ludźmi z firmy Skanska, akurat z oddziału Wrocław,ale potwierdzam negatywne opinie.
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-05-25 20:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Nie wiem dlaczego ale w TEJ FIRMIE nie da się PRACOWAĆ JAK BY MOGLI TO BYŚ DO DOMU NIE WRACAŁ TYPOWY OBÓZ PRACY
zdjecie uzytkownika
gale - 2015-06-20 02:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro nie wiesz dlaczego nie da się pracować to po co piszesz. Słyszałem też, że jest nieciekawie w tej firmie ale nie spodziewałem się, że do tego stopnia. Tym bardziej, że cały czas są jakieś oferty pracy i to różne różniste. Od specjalist ds Kadr po kierownika budowy, nie wydaje mi się, żeby na każdym stanowisku było tak źle.
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-22 22:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pracuję w OBI od 2,5 lat. KR dostaje w okolicach od 5-7 tys brutto. KB 6-9 tys brutto. do tego dochodziły dodatki - nadgodziny 33x150% obliczonej stawki godzinowej. gorzej jest od czasu wprowadzenia równoważnego czasu pracy. za nadgodziny odbierasz dni wolne. wszystko zależy od PM'a. jak to czytam co piszecie to się za głowę łapię. to jakaś masakra. muszę przyznać, że średnia ocen jest druzgocąca. nie wiem w jaki sposób wygrywamy konkursy typu "najlepsza praca dla studenta, inżyniera, najlepszy pracodawca itp..."
Prawda jest taka, że co oddział to inne zasady mimo że powinny być jednakowe w całej Polsce. u nas (polska centralna) KB dostaje auto z urzędu, bez gadania. i nie ma z tym żadnego problemu. a zarobki są uzależnione od doświadczenia. wiadomo, że KB powinien zarabiać więcej, średnie zarobki w Skanska nie sa wygórowane. w Budimexie czy innych korporacjach jak Dragados, Polaqua, Astaldi, Aldesa itp. zarabia się więcej. ale minus jest taki, że kończy się kontrakt i rzucą cię na budowę 300km w inne miejsce albo zwolnią. W skanska jak pracujesz i jesteś chociaż trochę rzetelny to masz pewność że do 9-go kasa będzie na koncie i nie wyrzucą cię 300km od domu. a 30 km od firmy masz płaconą delegację...
Pozdrawiam.
Plusy: stabilność, fajni ludzie, młoda załoga
Minusy: Korporacyjność, ciężko o awans, zgadzam się z innymi, że awansują pociotki,
A i Dyrektor nie zarabia 8 tys netto, raczej 2 razy tyle :)
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-22 22:22:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fro - 2014-08-11 15:15:14]:
specjalista ds. rozliczeń nie zajmuje się kosztorysowaniem...
zdjecie uzytkownika
Smerf Maruda - 2015-06-29 19:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [morda - 2015-06-22 22:22:24]:
ja bym nie liczył na to !
zdjecie uzytkownika
morda - 2015-06-29 21:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Smerf Maruda - 2015-06-29 19:30:11]:
jak jest bałagan to każdy zajmuje się wszystkim, u nas specjaliści od spraw rozliczeń nigdy nie zajmują się kosztorysowaniem, oczywiście nieraz ktoś robi coś za innego ale tylko wtedy gdy trzeba pomóc, zastąpić etc. wyjątkami są wazeliniarze, którzy chcą pokazać, że mogą pracować po 12 godzin i robić za kogoś robotę. dzięki nim zarabiamy mniej a robimy więcej!!!
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-07-06 19:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gdańsk - 2015-02-28 12:33:51]:
nie polecam firmy...specjalista majster, kierownik? ... 5000 netto max może, może plus samochód i dodatki latem ze 2000
zdjecie uzytkownika
ZYGA - 2015-07-15 20:49:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gale - 2015-06-20 02:40:17]:
BO PRACOWAŁEM I WIEM ŻE JEST [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] IA a jak chcesz zapierda..ć po 11 godzin i być NIEWOLNIKIEM to idż narka !!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-07-16 16:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zostałem zaproszony na rozmowe na stanowisko inżynier budowy branża kolejowa do Warszwy,
czego mogę się spodziewać ??
zakres obowiązków, wynagrodzenie, miejsce pracy, itp itd ??
zdjecie uzytkownika
Ada - 2015-07-22 12:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orientuje się ktoś ile zarabia koordynator bhp w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
inżynier - 2015-07-24 16:28:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jannnnnnnnnn - 2015-02-25 21:18:05]:
Ten wpis to prowokacja nie możliwe że płacą takie psie pieniądzę, kierownik zarabia w skanskiej min 10 tyś na rękę plus dodatki, średnio dostaje 12 tyś a PM to już grubo powyżej 15 tyś.
zdjecie uzytkownika
inzSKA - 2015-07-26 21:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
pracuję w tej firmię jako inżynier w biurze.
o pracy 8h mozna zapomniec, nie ma wyznaczonego zakresu obowiązkow i zwalaja na Ciebie co tylko się da. mozna pracowac na kilka stanowiskach jednoczesnie.
co do zarobków koordynatora bhp to podobnie jak inz budowy, zaleznie jak PM zaproponuje, ok 2500-3000 brutto.
kierownik w skanska nie zarabia 10tys netto - podziel ta kwote na dwa :)
zdjecie uzytkownika
Pracownik sk - 2015-07-29 20:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca w tej firmie na Podlasiu to porażka, wszystko pięknie na papierki a za bramą budowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Musisz być "uniwersalnym żołnierzem", kierownicy oczekują od Ciebie niewiadomo czego, a i tak w końcu każdy usłyszy że nie zarabia na siebie... Po utworzeniu oddziału w Białymstoku coraz gorzej. Odradzam to prace.
zdjecie uzytkownika
Drzwi - 2015-07-31 09:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.....STOP OSZUSTOM.............
Ps. Czekam Panie Piotrze na wpłatę do końca dnia
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-08-13 21:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Drzwi - 2015-07-31 09:44:39]:
O co chodzi ?
zdjecie uzytkownika
mimi - 2015-08-26 17:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałam,że pojawiły się nowe oferty pracy firmy Skanska Property Poland,poszukują pracowników między innymi na stanowisko kierowcy/ mechanika, specjalistę do spraw koordynacji BHP,menadżera projektów, oferty dotyczą wielu miast w Polsce między innymi Łodzi, Warszawy, Krakowa a nawet Niemiec, w zależności od umiejętności myślę,że warto spróbować wysłać swoje CV
zdjecie uzytkownika
men - 2015-09-03 15:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak czytam was i te chore opinie to mysle ze po prostu jestescie niedorajdami i taki wasz los
zdjecie uzytkownika
wow22 - 2015-09-22 23:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik w warszawie napewno zarabia ok 10 tys netto
zdjecie uzytkownika
lechu - 2015-09-25 21:46:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobrze, kierownik może i w Skanska zarobi 5 cyfrowa kwote, ale pytaniei le zarabiają pracownicy niższych szczebli. Najbardziej interesowałyby mnie informacje o stanowiskach jak zbrojarz - cieśla - betoniarz oraz zbrojarz spawacz, bo szukamy z kumplem pracy i myśleliśmy o tej firmie, chyba stabilnie działają i można ich polecić nie?
zdjecie uzytkownika
Jeśli nie my to kto, jeśli nie teraz to kiedy? - 2015-09-26 18:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz to chyba wszędzie zarabiają po 10 tysi?
zdjecie uzytkownika
stella - 2015-10-01 19:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w firmie od roku, w tej chwili jest to rownia pochyla, coraz wiekszy chaos... niestety, bo ludzie sa sympatyczni, ale gdzies cos jest na rzeczy...
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-10-02 09:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli pracodawcą oferuje umowę o pracę, wszystkie uczciwie zaplacone składki ,czyli pełny pakiet świadczeń socjalnych,zapewnia zakwaterowanie,no to panowie zastanowcie się czego wreszcie chcecie???? Jeszcze nie widziałem,ani nie słyszałem ,żeby ktoś komuś płacił wypłatę za siedzenie czy lezenie! Trochę powagi,jeśli nie odpowiada normalność, to proszę do opieki społecznej. Tam dają pieniądze za darmo!
Nauczmy się wreszcie pracować a nie tylko narzekać! A Wy Szanowni Pracodawcy zacznijcie wreszcie szanować pracowników a szczególnie tych"robili "bo już brakuje fachowców, którzy znają się na robocie! Młodzi nie znają fachu np.zbrojarz,ciescla,murarz ale chcą zarabiać bardzo dużo pieniędzy a starego po 50roku nie chcą firmy przyjmować, bo firma liczy się z "ryzykiem zawodowym"!!! Tylko nie jeden młody mógłby się nauczyć od tego starego robiła,który jest jeszcze w pełni sił!!!
zdjecie uzytkownika
Yo - 2015-10-03 22:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Pracujesz na PMów całą reszte na górze by na koniec rozliczeń rocznych mogli do swoich wypłat dobrać premie od SPM to 100tys w dół a szary robol ma tylko tyrać 15h! Zaczniesz sie stawiać to wykończą psychicznie i fiztcznie.
Szkolenia na temat ETYKI a w firmie zero jakiego kolwiek szacunku tylko robotniki to murzyn i rumun.
Jśli lubisz tyrać za 3klocki to powodzenia. Żaden prestiż praca w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
analityk - 2015-10-12 21:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
miałem kontakt z ich działem IT czy jak to tam zwą. Takiego chaosu i ignorancji dawno nie widziałem. Jeśli ci goście wspierają cały biznes, to życzę powodzenia. Głupie wypowiedzi i podejście między pracownikami a managementem na zasadzie "buzi dupci". droga do nikąd. ludzie kompetentni powinni się od tego trzymać z daleka...
zdjecie uzytkownika
Celina - 2015-10-26 13:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mi się @analityk, że jest różnica między byciem specjalistą i osobą znającą się na branży, a osobą bez poczucia humoru. To, że pracownicy tego działu podobno wypowiadają takie teksty.. to świadczy może jedynie o ich małych rozumkach/dużej swobodzie w pracy,a niekoniecznie o ich braku kompetencji.
zdjecie uzytkownika
Jeśli nie my to kto, jeśli nie teraz to kiedy? - 2015-11-08 17:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Celina - 2015-10-26 13:08:51]:
Nie znasz się :)
zdjecie uzytkownika
kiermo - 2015-11-09 20:57:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że jest to na tyle duża firma i poważny gracz w polskich warunkach, że nie powinni mieć takich problemów o jakich mówicie, z drugiej strony też ciągle rozwijają swoją firmę, zatrudniając ludzi, ciekawe jest ogłoszenie na kierownika budowy, szkoda tylko, że trzeba mieć minimum pięć lat doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
jelon - 2015-11-12 01:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kiermo, kierownik budowy to bardzo odpowiedzialne stanowisko. Myślę, że wymagane 5 lat doświadczenia jest zrozumiałe.
zdjecie uzytkownika
george - 2015-11-14 16:20:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jelon zgadzam się co do doświadczenia. mam jednak nadzieję że w przypadku takich wymagań, zarobki są adekwatnie wysokie.
zdjecie uzytkownika
fsdf - 2015-11-16 19:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
5 lat doświadczenia jest zrozumiałe? no dla mnie to nie, wydaje mi się, że ok 3 lata wystarczą jednak.
zdjecie uzytkownika
analityk - 2015-11-16 21:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Celina - 2015-10-26 13:08:51]:
moja odpowiedź jest prosta- czytaj ze zrozumieniem...
jak dla mnie mieszanina mało kompetentnych pracowników i ich managerów...ogólnie tzw. waste of time...
zdjecie uzytkownika
aro - 2015-12-03 03:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi się skanska wydaje dobra firmą, bowiem w ogłoszeniu na operatora wytwórni mas bitumicznych napisali, ze oferują pracę realizowaną w sposób bezpieczny i etyczny. Taki zapis wiele znaczy!
zdjecie uzytkownika
berek - 2015-12-13 08:46:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skanska szuka wielu pracowników, z tego, co widzę. Oferty są przeróżne, ale dla mnie najciekawsza jest ta na operatora wytwórni mas bitumicznych. Wymagają doświadczenia.
zdjecie uzytkownika
slawo - 2015-12-13 20:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pracuję dla Skanska ponad 4 lata i muszę powiedzieć że jeżeli chodzi o BHP to jest, ale tylko w wyobraźni PMa i w IBWRkach które podpisuje prawie codziennie. Natomiast jeśli chodzi o poziom zarobków dla pracowników na stanowiskach robotniczych to stawki godzinowe zaczynają się od 15 zł brutto, a kończą na 20 zł nie mówię o brygadzistach. Jeżeli chodzi o czas pracy to zależy od kierownika budowy: jeden będzie się trzymał harmonogramu czasu pracy i będziesz robił średnio po 10 godzin dziennie, a inny ma harmonogram głęboko w (d) i będziesz tyrał nawet po 16 godzin. Nie mówię że jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo wynagrodzenie co miesiąc mnie zadowala. Jedynie co mnie denerwuje to to że za durne decyzje kierowników i inżynierów odpowiedzialność ponosisz ty jako pracownik, bo musisz robotę zrobioną przez podwykonawcę za którą wzioł pieniądze poprawić. Jeżeli chodzi o kwestie etyki to różnie bywa: osobiście nie byłem światkiem naruszenia zasad etycznych, nie mówię o kwestii ochrony środowiska, ale słyszałem od wielu kolegów że widzieli jak szew firmy podwykonawczej X wręcza tajemniczą kopertę wraz z flaszką napoju wyskokowego kierownikowi budowy. Tak w związku z powyższym nie polecam pracy w firmie Skanska, natomiast apeluje do przyszłych inżynierów, którzy właśnie poszukują wymarzonej pracy w zawodzie, jeżeli nie chcesz mieć życia prywatnego, do późna w nocy siedzieć przy komputerze całymi dniami, nawet w weckendy i jesteś pracoholikiem jest to właśnie idealna firma dla ciebie pozdrawiam wszystkich.
zdjecie uzytkownika
gadiz - 2015-12-29 00:38:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużym plusem jest to, że skanska wykonuje projekty nie tylko polskie ale i międzynarodowe - jest szansa na nawiązanie znajomości z firmami w branży poza Polską.
zdjecie uzytkownika
yo - 2015-12-29 21:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [berek - 2015-12-13 08:46:00]:
HAHAHHAHA na papierze tak a w rzeczywistości to wygląda tak ze nie da się tam pracowac bez łamania tych zasad, a dla PM najważniejszy jest jego słupek jaki ma wyrobć na sezon oraz kieszonka pełna od premii.
zdjecie uzytkownika
fgthjuk - 2016-01-02 15:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi sie wydaje ze moze jednak warto sprobwac tam do nich aplikowac do firmy, zwlaszcza ze szukaja teraz na przyklad koordynatora do spraw administracji..
zdjecie uzytkownika
Arot - 2016-01-12 13:18:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile zarabia kierownik budowy z 10 letnim doświadczneiem w oddziale Katowice? Czy to prawda że jest żenada z wynagrodzeniem?
zdjecie uzytkownika
sally - 2016-01-12 23:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-arot, większość tych informacji jest owiana tajemnicą. Spodziewałbym się zarobków minimum 8000 ale różnie to może być, co rok to inne perypetie. Chociaż Skanska to uznana firma.
zdjecie uzytkownika
Czarne Słonce - 2016-01-27 14:11:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam... mąż rozpoczął tam pracę i pracuje do późnych godzin wieczornych również w domu.. soboty, niedziele przed laptopem.. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
lovren - 2016-01-27 20:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czarne Słonce - 2016-01-27 14:11:12]:
to nic dzinwego w końcu to branża budowlana. niemniej skanska nie daje najlepszych warunków i ludzie tam zarabiają momentami naprawdę groszę. trochę przykro
zdjecie uzytkownika
lolo - 2016-02-08 15:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SKANSKA -MASAKRA praca na cały zegar za marne pieniędze ..szanse na awans marne....
zdjecie uzytkownika
franki - 2016-02-08 17:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lolo niestety taka jest specyfika pracy w budownictwie, na budowie oczywiście bo w biurze w siedzibie firmy godziny pracy są sztywne i nikt nie zostaje po godzinach. Widzę że firma wygrała chyba jakiś przetarg bo szukają kierownika budowy/robót z 3-letnim doświadczeniem

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert