logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Warszawa

Opinie o Skanska S.A.

JJL 2017-03-27 11:26
A Ghelamco w Polsce!
1
PM 2017-03-27 11:43
Jak widac wszyscy chcą z nami współpracować i nie mamy zadnych problemów z realizacja projektów biurowych w całej Polsce. Wszystko na plusie i zero strat. Każda z firm w Polsce marzy zeby pracować u tak renomowanej firmie, w ktorej dba sie przede wszystkim o bezpieczeństwo pracownikow, stosuje wysokie standardy etyczne niespotykane na codzień w Polskich firmach. Wybieramy transparentnie wszystkich podwykonawców i nie załatwiamy nic za łapówki czy długi wdzięczności. Wszyscy pracownicy przechodzą proces rekrutacyjny i trafiają do nas tylko najlepsi i wybitni specjaliści z rynku, którzy skupiają sie na pracy, a nie na narzekaniu. Gdyby nie praca w Skanska nigdy do żadnej firmy byś nie przeszedł. A "miękko" to robi sie Twojej starej gdy ją pieszczę ustami kiedy Ty pracujesz. Mowi wtedy do mnie, ze nikt nie jej tak nie nawilża jak ja. Ciesze sie, ze juz nie pracujesz w Skanska.
1
PM 2017-03-27 11:48
Kolo ... nie chce mi sie z Toba gadac. Odejdź ze Skanska jak tak Ci zle i przestań sie żalić na forum.
Wielu pracownikow tak zrobiło. I takich ludzi szanuje. Jeśli mi coś nie odpowiada to zabieram sie i odchodzę, a nie wylewam żale jak to strasznej firmie mnie trzymają siła. Toz Ty prawie jak niewolnik jestes
2
PM 2017-03-27 11:54
Tak zgadza sie Skanska to jedna z największych firm na świecie z wieloletnia tradycja i oczywiście nie jedyna. W gronie tak zacnych firm jest jeszcze kilkunascie międzynarodowych korporacji. Skanska przetrzymała juz nie takie kryzysy i wytrzyma i te przejściowe trudności. Prezes przeprowadzi nas przez ten trudny okres i mam nadzieje, ze przy okazji pozbędzie sie ludzi, którzy tylko narzekają i chcą brać, a nic nie dają w zamian.
1
PM 2017-03-27 12:00
Jak widac wyniki finansowe SPP I SRDP sa rewelacyjne i rynek nieruchomosci biurowych jak u mieszkaniówka maja sie rewelacyjnie. Mieszkania na wszystkich projektach sprzedane a biura wynajęte przed ukończeniem inwestycji. Tak wielu inwestycji nie było w Polsce. Za kilka lat SRDP bedzie największym developerom w Polsce i prześcignie DD. SPP juz jest najlepsza i tylko zwiększa rynki aktualnie o Trójmiasto.
U nas po prostu mamy takie hobby zeby być najlepsi
1
PM 2017-03-27 12:05
Ghelamco czy tez Echo To świetne firmy, ale po cześći tez dlatego, ze pracuje tam wielu świetnych specjalistów, którzy wcześniej pracowali gdzie? No oczywiscie w SPP czy SRDP cz SSA co tylko potwierdza fakt, ze Skanska to lider który uczy i kształci najlepszych
1
Hunter 2017-03-27 12:16
A ten chamski wpis kieruje do komitetu etyki skanskiej. Juz zrobiłem print screena i rozsyłam po sieci do znajomych żeby pokazać to bydlęce wynaturzeniem pod pseudonimem PM. Proponuje abyście zrobili to samo. Chamstwo trzeba wypalacze do samej kości .
3
Black 2017-03-27 12:26
Pewnie chodzi o dzisiejszy wpis z 11.47. Tez przesyłam innym żeby pokazać ta szumowine z SPP pod hasłem PM czyli Prymityw Miesiąca .
2
Black 2017-03-27 12:27
Pewnie chodzi o dzisiejszy wpis z 11.47. Tez przesyłam innym żeby pokazać ta szumowine z SPP pod hasłem PM czyli Prymityw Miesiąca .
2
Hunter 2017-03-27 12:30
11.43
1
PM 2017-03-27 12:43
Hunter nie mówimy ani nie piszemy Skanskiej tylko Skanska. Komitet etyki Ci o tym przypomni.
1
PM 2017-03-27 13:01
Black przesyłaj, przesyłaj do wszystkich, nawet do Komisji Etyki, albo jeszcze lepiej do Szwecji napisz. Zawiadom tez Prokuraturę rejonowa
1
chyba ty 2017-03-27 13:14
PROSTAK !!!
PROSTAK ZE SKANSKA
3
Koleś 2017-03-27 13:18
Zwłaszcza w Gdańsku, gdzie zespół Skanska SA prawie nie istnieje, a zespół SPP nie zbudował jeszcze nic i nie ma doświadczenia Skanska
Hehe
4
PM 2017-03-27 14:00
Zgadza sie, oddział w Gdańsku dopiero działa od roku wiec dajmy im dzanse
1
Ucho 2017-03-27 14:46
Na tej stronie prosimy o opinie o Skanska SA a nie o Skanska Property Poland SA. To są dwie rożne firmy.
2
Ucho 2017-03-27 14:46
Na tej stronie prosimy o opinie o Skanska SA a nie o Skanska Property Poland SA. To są dwie rożne firmy.
2
Jola 2017-03-27 14:59
Jak ty mało wiesz o tej firmie i jej historii
Popytaj o DK18 i do jakich wniosków przed laty doszli kierownicy i PMwie
2
DK-18 2017-03-27 15:33
Byłem na DK-18. Zajefajna budowa. Choć przyniosła sporo strat. Strasznie kiepsko były wycenione roboty drogowe. A może nie o wycenę chodziło ? Ale generalnie 2 lata były bardzo fajne. Pozdrawiam tych co budowali DK-18.
3
PM 2017-03-27 15:46
To jedna i ta sama One Skanska i nie powinnismy sie dzielić bo wszyscy pracujemy razem według tych samych zasad i celów. Dlaczego SSA jest wykonawca wszystkich projektów SSP i SRDP ? Bo tworzymy jeden zespół, jedna drużynę i powinnismy grać do tej samej bramki.
1
PM 2017-03-27 16:11
Jola pracuje w SSA od ponad 17 lat, wiele z nich spędziłem w biurze na Gen. Zajączka pózniej na Pruszkowskiej, na Jana Pawła II pracowałem tez w pierwszej spółce mieszkaniowej Skanska Rezydencje i teraz w SPP. Wiele lat spędziłem na budowach biurowych, mieszkaniowych, a także drogowych. Pracowałem jeszcze wtedy kiedy na koparkach Szwedzi jeździli i przeżyłem czasy ciężkie i dostatnie, ale nigdy nie słyszałem takiego narzekania i płakania i prania rodzinnych brudów na forach internetowych wiec prosze nie pisz mi ze mało wiem o SSA. Nadmienię, ze wcześniej pracowałem w dwóch dużych firmach budowlanych Mostostal i Exbud wiec mam ogromne doświadczenie i porównanie. Nie twierdze ze wszystko jest pięknie i idealnie, ale nie można pisać ze dno i 10 metrów mułu. Toz to istna hipokryzja. Mowić ze wszystko zle, każdy PM czy dyrektor z układów i nic nie robi albo robi głupoty. A juz jak ktoś jest zadowolony z pracy w Skanska to go sie od "Troli Skanskowych" wyzywa, albo ze w PR pracuje. Ja uczestniczę co tydzien w SSV -kach i peer- kach i widzę dokładnie co sie dzieje. Wszyscy podwykonawcy narzekają na rygorystyczne BHP, ale przecież to w ich interesie jest bo co pózniej powiesz rodzinie jak ktoś umrze?!!
1
Kim jestes? 2017-03-27 16:58
Przecież dzielisz ludzi i poniżasz, wiec co ty pleciesz?
3
Micky 2017-03-27 17:03
A to ty pewnie ze 100 lat masz. A i pewnie czasy z SB pamiętasz i utrwalanie władzy ludowej. Fantasta trollowy i błazen.
4
Chyba ty 2017-03-27 17:05
Nie prawda, skoro piszesz nie dzielmy SSA I SPP, to SPP działa od roku, a SSA OBO działa ze słabym rezultatem od listopada 2014. Na koncie prawie same stratne kontrakty. Słabe masz rozeznanie mistrzu z SPP
3
Precz 2017-03-27 17:33
Szybko się kolego obniżyłeś kim jestes - spoko info poszło do Arka i Kasi, zeby pokazać, ze taki poziom ludzi jak ty to hańba dla firmy
2
PM 2017-03-27 17:50
Oj to straszne co zrobiliście. Kasia juz do mnie zadzwoniła, a Arek dał mi wypowiedzenie. Bartek powiadomił komisje etyki, Piotrek dał kopa w du... , tylko Roman mnie poklepał po plecach i powiedział "witaj w klubie". Jak można tak traktować zasłużonego weterana Skanska. Donosić na swojego oj nie ładnie dzieciaki nie ładnie
1
PM 2017-03-27 17:54
Nikogo nie dziele i nie poniżam. Niektórzy sami sie poniżają.wystarczy prawdę napisać i juz.
Przysłowia są mądrością narodów i jedno z takich mowi "uderz w stół, a nożyce sie odezwa"
PM 2017-03-27 17:54
Nikogo nie dziele i nie poniżam. Niektórzy sami sie poniżają.wystarczy prawdę napisać i juz.
Przysłowia są mądrością narodów i jedno z takich mowi "uderz w stół, a nożyce sie odezwa"
PM 2017-03-27 17:57
SPP od roku he he popłakałem sie ze śmiechu
PM 2017-03-27 17:58
SPP od roku he he popłakałem sie ze śmiechu
PM 2017-03-27 18:00
Masz racje Obniżyłem sie i bardzo tego żałuje , ale niestety obniżyłem sie do poziomu piaskownicy.
Jestes Burakiem nie PM 2017-03-27 18:03
Sam napisałeś we wczesniejszym poscie ze sa od roku zeby dac im szanse. Spojnosc oszolomku sie skonczyla...
2
PM 2017-03-27 18:04
Pamietam czasy SB i czasy internowania, ale co Ty możesz o tym wiedziec Micku
PM 2017-03-27 18:07
Pisałem o roku oddziału Trójmiejskiego. Widzę ze czytanie ze zrozumieniem to ogromna trudność he he he
Burku 2017-03-27 18:15
Oddzial trojmiejski OBO jest od listopada 2014
SPP oddział od roku, inne formy SPP były gościnnie ale bez szczególnych skutecznych działań burku
2
PM 2017-03-27 18:23
Dowiedz sie u swojego przełożonego od kiedy działa SPP w Polsce. Najlepiej zadzwoń do Kasi albo Arka to Ci powiedzą. Nie zapomnij dodać informacji o Buruku ha ha ha
Były 2017-03-27 18:53
Nie było mnie przez jakiś czas i licznik wskazywał ok 700 postów i co widzę ? Jakiś troll a nawet zgraja sfory wali na oślep cepem do wszystkich co go/ich maja w d..ie. Pewnie chce dobić do 1000 to mu rzuca jakiś ochłap . Słyszałem ze wkrótce w Łodzi SKS . Z tego co wiem to konkurencja a i ja tam teraz jestem drży w posadach ... ze śmiechu . Pozdrawiam i do usłyszenia za rok.
3
kazimierz1942 2017-03-27 20:09
https://www.youtube.com/watch?v=gc7jlLB6FWg
tak na rozluznienie atmosfery
PM 2017-03-27 20:13
Wreszcie coś na poziomie
Andrzej 2017-03-27 20:15
Panowie a jak tam obi lublin slyszalem ze szykuja sie zwolnienia w przyszlym tygodniu, moze niech ktos sie wypowie z Lublina jak wyglada sytuacja.
1
Ib 2017-03-27 21:40
Zwalniaja caly czas tylko do 30 os by nie wejsc w grupowe. Jedna wielka smierdzaca ku... gu.....
Udaja, ze jest oko i pierdziela jacy to jestesmy swietni a to konkurencja trzepie kontrakty a nie my!!! Falsz i zaklamanie. Sks zbedny wydatek na zabawe pmow zamiast podwyzki dla ludzi!
2
niema skanskiej tylko jest skanska 2017-03-27 22:46
Nie do wiary.
Dziesiątki szkoleń, powtarzanie, pouczanie i wszystko o pupę potłuc. Już od pierwszego szkolenia w SKANSKA kładli wam do łóbów, że słowa SKANSKA się nie odmienia. A Ci dalej swoje. Jak tacy wybitni specjaliści zostali w tej firmie, którzy nawet tego nie są w stanie ogarnąć to nic dziwnego, ze firma upada.
3
: ) 2017-03-27 23:45
999 - nie polecam pracy w firmie S
4
Ktos 2017-03-27 23:55
1000 : )))))
1000 x NIE dla S

Firma S w Polsce, w obecnym kształcie i z obecnymi problemami zarządczo-fiansowymi jest daleka od tego jaka była kiedyś. Brak pomyslu i kompletny bajzel w firmie. Czasem się zdarza, że duże koncerny i korporacje upadają, albo inaczej upadły już większe niż S w Polsce. Np. Nokia (zmniejszenie firmy i zmiana profilu), Kodak (zmiana profilu, ze względu na zbyt opieszałe podejście do wprowadzenia fotografii cyfrowej, której nota bene byli twórcami, a cały czas chcieli kontynuować rozdmuchaną chemię na filmach), prestizowe linie lotnicze PAN AM i wiele wiele innych. Korporacja polityczna, poniekąd niezniszczalna, jak by się kiedyś mogło wydawać, jaką było ZSRR upadła. \
S w Polsce też zapewne czeka podobny los. Powód, to niedostosowanie się do potrzeb rynku, innowacje nie idące zgodnie z potrzebami klientów, źle definiowane i tworzone potrzeby klienta, alokacje kosztów z dziurawej kieszeni do dziurawej kieszeni, niepragmatyczne i przesadzone BHP w jednym miejscu, albo kompletny jego brak w miejscach wymaganych. Nie trzeba iść w kierunku rękawiczek, szalików, SSVEK, miliona bzdur i papierologii jako "dup*ochron" dla firmy. Potrzebna jest realna ochrona zdrowia, realne BHP z uwzględnieniem work and private life balance, a nie zasuwanie po 12h na dobe, bo brakuje ludzi. To nie jest BHP, to nie jest bezpieczne dla dlugoterminowego zdrowia pracownika zarowno w zakresie fizycznym jak i psychicznym. Oj można by pisać. Firma dziś kiepska, NIE POLECAM
19
ex... 2017-03-28 09:15
Gdańsk - kolebka drogówki w całej Skanska - jest w totalnym rozpadzie. Ja już tam nie pracuje, ale trochę szkoda że do tego doszło. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych.
1
Ucho 2017-03-28 10:40
O czym Ty piszesz? Jaka One Skanska?
Co za bełkot! Chyba tylko w wirtualnej rzeczywistości.

Taki oddział Skanska w Gdańsku od samego początku, przejęcia GPRD S.A. przez Skanska - najpierw OBD, przemianowany kolejno na OBDiM, OBI i na końcu OBIO - nie miał nigdy nawet porządnej siedziby. Biuro tego oddziału to zestaw kontenerów, blaszana puszka. Gdzie tu standardy Skanska, zielone budownictwo, przyjazne człowiekowi przestrzenie?

3
q 2017-03-28 11:41
Było fajnie, bardzo rodzinnie, niezależnie od standardu biura. Do czasu, gdy zaczął się szarogęsić Szwed - 2002, a potem jego przydupasy. Zło się zaczęło około 2007 - przerób i zyski poleciały stromą piką na dół. O stosunkach międzyludzkich lepiej nie wspominać. Ale na badaniach satysfakcji - wszystko było OK !
2
były pracownik 2017-03-28 16:27
i kontrolerzy i powołany zespół do badania nieprawidłowości ...
3
poinformowany 2017-03-28 21:10
Ja się pytam skoro w firmie jest źle skąd pieniądze na kilkudniową imprezę w Łodzi??
5
Di Caprio 2017-03-28 22:16
Na Titanicu tez sie bawili do końca ...
5
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.