Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane
3 83 6 1

Opinie o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

Gość

Powinni koniecznie zmienić tę "wizytówkę", co siedzi na wejściu. Totalna porażka.

Cghj

Za zbrojarza jakie stawki w holandi netto ? Aktualnie teraz w krakowie mam 19 zl i niewiem czy by sie opłacało jechac

maximus

Pracuję w tej firmie już kilka miesięcy i jak w każdej firmie nikt za ciebie roboty nie wykona. Jak ściemniasz to moment cię majstrowie wyhaczą. Na szczęście wymieniają kadrę kierowników , którzy nie mają tak chamskiego podejścia do ludzi jak starsi. Plus to wsparcie majstrów pomocnych (chociaż nie wszyscy z nich powinni mieć uprawnień).Warunki mieszkaniowe naprawdę dobre , mieszkałem w dużo gorszych. Wypłata na czas to mocny punkt firmy.

Zbyszek

Firma porażkA nie płaca wszystkich godzin.

Mhh

Najgorsza firma w której jak do tej pory pracowałem. Kierownicy za granicą zachowują się jak (usunięte przez administratora) żeby tylko komuś doj***ć , robisz za 2 osoby i to nie w przenośni bo jak są kontrolę na budowach to ściągają ludzi z innych budów żeby stan się zgadzał na dzień lub dwa. Dużo można by jeszcze napisać ale podkreślając atmosfera-syf kasa-smiech na sali za taki zapie***l. Odradzam !!!

Lama

Omijać z daleka. Zarówno jako pracodawcę jak i wykonawcę inwestycji.

Bolek

To budowlanka !! Nie na etat - na obmiary i wydajnosc trzeba liczyc !! Minus dojazdy do pracy ok. 90 Euro

JAN

250 godzin w miesiacu ?? etat to chyba 164 godziny. A jak jest w umowie ??

Rokitaciec
@JAN 20.08.2018 12:16

W umówię jest 160 ale podpisujesz jeszcze normę do wykonania która jest nierealna do wykonania w tych 160 jest to tylko po to potrzebne z e jak pójdziesz do sądu to firma udowodni ze normy nie zrobiłeś i sprawę przegrasz. Jeśli miesiąc ma 23 dni robocze no to wychodzi 230 h plus 4*soboty po 5h daje w sumie 250h a płaca za 160 najniższa możliwie pensje.

Agnieszka

Piszecie, że Besta nie wypłaca Wam nadgodzin. Czy w takim razie możecie ten czas odbierać sobie w np. tygodniu? Jak ta kwestia jest rozwiązywana przez pracodawcę?

Młd
@Agnieszka 21.08.2018 16:15

Hahaha :p w tygodniu przy codziennym laniu betonu nie ma kiedy odebrać tych godzin. Opcja jest taka że albo komuś pasuje jak cię robią w ch*ja albo wypad

Zbyszek
@Agnieszka 21.08.2018 16:15

Pracowałem u nich w Hamburgu i Warszawie i nigdy nie robilem po 250 godzin. W kraju z godzinami nie ma problemu na koncie jest wszystko co ma być w Niemczech to różnie bywało czasami majater mniej godzin wpisał ale wszystko dało się dogadać. Niemcy poganiają ale na Warszawce to jest spokojnie.

As
@Agnieszka 21.08.2018 16:15

Za granica Nic nie odbierasz robisz 10h czasem więcej jak jest beton w soboty tez pracujesz do 12. Albo się zgadzasz albo pakujesz się i jedziesz do domu. Na rynku obecnie jest 3/4 lepszych firm niż ten gniot podkarpacki. Akcje spadły drastycznie tej firmie. Oczywiście odradzam

BezCenzury

Ludzie gadali i będą gadać, fakt jest taki, jak ktoś jest leserem i unika pracy a do tego nie ma doświadczenia aby sam mógł wykonywać daną robotę, to się nie dziwię że kierownik upierdziela godziny za robienie szumu językiem a nie rękoma ! Chociaż stawka za pracę powinna być ponownie rozpatrywana, jeżeli ktoś chce się doszkolic, lub jest złota rączką! Bez rygoru nie ma firmy,! Prowadzę również FBud, i wiem z czym to się wiąże!

Mirek
@BezCenzury 16.08.2018 07:32

Leser czy nieleser fachowiec czy nie to nie ma znaczenia. Pracuje się 250h a płaca 160 ale to potrwa jeszcze max 2 lata

Wojtek

Nie polecam tej firmy. Pracuje się miesięcznie blisko 250 godzin a płacą za 160h.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojtek

Za te 250 h przepracowanych a płatnych za 160 to ja dziękuję serdecznie. Żadnej kolejki tam nie ma.

Agnieszka

@Gość, proszę Cię o zamieszczanie tylko merytorycznych wpisów o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane jako pracodawcy, zgodnych z regulaminem, który obowiązuje wszystkich użytkowników. Wpisy nie mogą być m.in. obraźliwe i wulgarne. Każda rzetelna informacja posłuży wszystkim tym, którzy chcieliby rozpocząć pracę w tej firmie.

Agnieszka

@Deutsche Ordnung, współczuję, Ci kondycji psychicznej, w której się znalazłeś. Jednak określenie, którego użyłeś w swoim poście jest bardzo poważnym określeniem i nie powinno być używane bez poparcia dowodami. Kodeks Pracy to zjawisko opisuje jako: działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegająca na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy któreś z tych działań zostało podjęte w stosunku do Ciebie w trakcie Twojej pracy w Besta?

Igor

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy.

Deutsche Ordnung

Hej. Odkąd nie pracuje w tej firmie, stałem się radosniejszy, pewny siebie i pomału dochodzę do siebie z pomocą psychologa. Jakby nie psycholog to uwierzyłbym w to że nic nie potrafię i jestem nikim. (usunięte przez administratora)Jak się coś poprawiło to tylko na chwilę. Firma nie warta polecenia.

Agnieszka

@Jacek Jacenty Bardzo dziękuję Ci za to, że postanowiłeś podzielić się z nami swoją opinią o pracy w firmie Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane. Jestem przekonana, że posłuży ona tym, którzy są szczególnie zainteresowani tym pracodawcą. Skoro jesteś obecnie ich pracownikiem, to może wiesz, czy poszukują aktualnie nowych pracowników?

Jacek Jacenty

Pracuje w Beście już jakiś czas, teraz jestem na karencji 2 miesiące. Jest o wiele lepiej niż było. Wyplacja pieniadze za przepracowane godziny, warunki mieszkaniowe tez ok., nie jest super, ale bywały gorsze. Jak więcej chodzisz i palisz to odliczaja za to, jak przeginasz z przerwą tez. Wypłata zawsze na czas na koncie.

Agnieszka

@Tomekl Twoja opinia odnoście pracodawcy, jakim jest Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane na pewno okaże się przydatna dla osób, które są szczególnie nim zainteresowane. Twoje doświadczenia dowodzą, że warto nie oceniać zbyt pochopnie, tylko spokojnie wyrobić sobie własne zdanie. Nadmieniasz, iż wyjechałeś niedawno - a kiedy konkretnie? Czy firma zapewnia pracownikom pełne ubezpieczenie?

Tomekl

Ja niedawno wyjechałem. Bałem się po opiniach, ale jest ok. Wypłata się zgadzala, mieszkania w porządku.Pracujesz 200 lub więcej jak chcesz. Zarobisz 1900/2000 euro na rękę. Minus za brak przejazdów na budowę w Niemczech, ale odliczysz od podatku. Biuro pomocne w załatwianiu dokumentów.

Agnieszka

@JAN Jakiś czas minął już od Twojego wpisu. Czy zatem przyjąłeś propozycję pracy od Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane? Może już pracujesz? Zachęcam Cię wyrażenia swojego zdania na temat wyżej wspomnianego pracodawcy. Wszelkie Twoje uwagi mogą okazać się pomocne dla wszystkich tam aplikujących.

JAN

dostalem propozycje wyjazdu do Niemiec. Czy moglby mi ktos napisac ile godzin trzeba przepracowac w miesiacu i czy pracuje sie w soboty ? Ile mozna zarobic ? Jakie sa dodatkowe koszty np. dpjazdy , kwatery ? Dzieki za odpowiedzi

As
@JAN 02.05.2018 23:35

Pracujesz 240 godzin płatne 160 od pon do soboty włącznie. Mieszkanie najtańsze. Zarobisz niecałe 1900 do ręki. Dojazdy do pracy sam sobie płacisz

rafal

Witam.Można dostać jakiś namiar ,aby zacząć pracę ?

@NUREK
@rafal 31.03.2018 17:05

Kontakt do Besta 178609761,8609768

Wojciech

Witam dostałem propozycję wyjazdu do Niemiec Monachium do kierownika Bochenka jak płaci i ile można zarobić miesięcznie proszę o rzetelne odpowiedzi

Arek
@Wojciech 01.03.2018 23:20

Ile zwykły fachowiec zarobi netto

Brygadzista
@Arek 01.03.2018 23:22

Jak dobry jesteś toi 1500 netto

cieśla-brygadzista

Witam, pracowałem na kilku kontraktach w tej firmie w Niemczech, z różnymi kierownikami. Powiem tak, jak ktoś ma umiejętności to sobie poradzi. Budowy często są skomplikowane. W tej firmie praca wygląda tak kierownik budowy -> majstrowie -> brygadziści -> reszta. Co jest dobre to zawsze jest nadzór majstrów, którzy mają pomagać. Nie jak w innych firmach, że jest kierownik i później ludzie, trzeba odpowiadać za wiele rzeczy. A BESTA ma majstrów. Różni są, ale zawsze pomagają. Jeżeli chodzi o zarobki to z moich obecnych wiadomości polepszyło się u nich. Pracowałem ostatnio w firmie krzak turecko-jugolskiej i nie wyszedłem na tym. Po prostu muszę zapłacić olbrzymią kwotę za leczenie, bo mnie oszukali. W BEŚCIE z tego co wiem to takich problemów nie było i mam nadzieję że nie będzie. Fajne też było to że bardzo pomoce jest biuro w Rzeszowie, jak jakieś dokumenty są potrzebne to faktycznie pomagają. Rewelacyjna jest pani Grażyna, zawsze doradzi. Takie firmy jak Polbau mogą się tego od besty uczyć. Z tego co się teraz dowiaduję, to niby warunki mieszkaniowe też są w porządku. Dodam że nie zawsze tak było. Jak rozwiążę swoje sprawy, to spróbuję i podzielę się opinią.

analfabeta

jak komus praca w tej firmie sie nie podoba niech otfozy gewerbe w niemczeh i pracuje za 2500 tysaka euro po oplaceniu mjeszkania i ubespjeczenia zawjezie 500 euro do domu

Pracownik

Kiepska firma słabe warunki pacy itd nie polecam !!!!

Infinity

Witam. Chciał bym aie czegoś dowiedzieć na temat firmy Beata Rzeszów. Prosiłbym o aktualne komentarze jak wygląda sytuacja w tej firmie i czy opłaca sie z nimi nawiązać współpracę P.S. proszę o szczerość Pozdrawiam

Tomek
@Infinity 31.01.2017 18:41

Praca nie na dluzszą mete. Obecnie notowania firmy spadaja. Slabo placi w stosunku do obowiazkow. Najlepsi pracownicy znikaja w tej firmie to o czyms swiadczy,

Greg

Jak jest z tej firmy w Holandii? Bo dostalem propozycje.

monika
@Greg 24.04.2017 22:08

W Holandii pracuje sie na pełnych obrotach, w biegu. Nie da sie oszukiwac bo budowy sa bardzo proste, prawie nie ma zadnej ciesielki bo wszytko z metalu system tunelowy. Trzeba sie obiegac jak pies. Pracuje się czesto w soboty.

Budowlanka

Ile można zarobić jako kierownik budowy z kilkunastoletnim doświadczeniem wykształceniem magister inżynier i uprawnieniem polskim i europejskim oraz znajomością języka niemieckiego ma ktoś jakieś opinie nie wiem czy warto zawierać współpracę ma ktoś jakieś opinie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi

Prezes
@Budowlanka 16.08.2017 00:22

Witam, praca praktycznie caly tydzien nawet w niedziele problemy pracownicze. Zarobisz max 2500 EUR netto z ubezpieczeniem krajowym od sredniej krajowej. Nie opłacają od całej kwoty

Zostaw opinię o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane - Rzeszów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane