Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane
3 79 6 1

Opinie o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane

JAN

250 godzin w miesiacu ?? etat to chyba 164 godziny. A jak jest w umowie ??

BezCenzury

Ludzie gadali i będą gadać, fakt jest taki, jak ktoś jest leserem i unika pracy a do tego nie ma doświadczenia aby sam mógł wykonywać daną robotę, to się nie dziwię że kierownik upierdziela godziny za robienie szumu językiem a nie rękoma ! Chociaż stawka za pracę powinna być ponownie rozpatrywana, jeżeli ktoś chce się doszkolic, lub jest złota rączką! Bez rygoru nie ma firmy,! Prowadzę również FBud, i wiem z czym to się wiąże!

Mirek
@BezCenzury 16.08.2018 07:32

Leser czy nieleser fachowiec czy nie to nie ma znaczenia. Pracuje się 250h a płaca 160 ale to potrwa jeszcze max 2 lata

Wojtek

Nie polecam tej firmy. Pracuje się miesięcznie blisko 250 godzin a płacą za 160h.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojtek

Za te 250 h przepracowanych a płatnych za 160 to ja dziękuję serdecznie. Żadnej kolejki tam nie ma.

Agnieszka

@Gość, proszę Cię o zamieszczanie tylko merytorycznych wpisów o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane jako pracodawcy, zgodnych z regulaminem, który obowiązuje wszystkich użytkowników. Wpisy nie mogą być m.in. obraźliwe i wulgarne. Każda rzetelna informacja posłuży wszystkim tym, którzy chcieliby rozpocząć pracę w tej firmie.

Agnieszka

@Deutsche Ordnung, współczuję, Ci kondycji psychicznej, w której się znalazłeś. Jednak określenie, którego użyłeś w swoim poście jest bardzo poważnym określeniem i nie powinno być używane bez poparcia dowodami. Kodeks Pracy to zjawisko opisuje jako: działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegająca na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy któreś z tych działań zostało podjęte w stosunku do Ciebie w trakcie Twojej pracy w Besta?

Igor

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy.

Deutsche Ordnung

Hej. Odkąd nie pracuje w tej firmie, stałem się radosniejszy, pewny siebie i pomału dochodzę do siebie z pomocą psychologa. Jakby nie psycholog to uwierzyłbym w to że nic nie potrafię i jestem nikim. (usunięte przez administratora)Jak się coś poprawiło to tylko na chwilę. Firma nie warta polecenia.

Agnieszka

@Jacek Jacenty Bardzo dziękuję Ci za to, że postanowiłeś podzielić się z nami swoją opinią o pracy w firmie Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane. Jestem przekonana, że posłuży ona tym, którzy są szczególnie zainteresowani tym pracodawcą. Skoro jesteś obecnie ich pracownikiem, to może wiesz, czy poszukują aktualnie nowych pracowników?

Jacek Jacenty

Pracuje w Beście już jakiś czas, teraz jestem na karencji 2 miesiące. Jest o wiele lepiej niż było. Wyplacja pieniadze za przepracowane godziny, warunki mieszkaniowe tez ok., nie jest super, ale bywały gorsze. Jak więcej chodzisz i palisz to odliczaja za to, jak przeginasz z przerwą tez. Wypłata zawsze na czas na koncie.

Agnieszka

@Tomekl Twoja opinia odnoście pracodawcy, jakim jest Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane na pewno okaże się przydatna dla osób, które są szczególnie nim zainteresowane. Twoje doświadczenia dowodzą, że warto nie oceniać zbyt pochopnie, tylko spokojnie wyrobić sobie własne zdanie. Nadmieniasz, iż wyjechałeś niedawno - a kiedy konkretnie? Czy firma zapewnia pracownikom pełne ubezpieczenie?

Tomekl

Ja niedawno wyjechałem. Bałem się po opiniach, ale jest ok. Wypłata się zgadzala, mieszkania w porządku.Pracujesz 200 lub więcej jak chcesz. Zarobisz 1900/2000 euro na rękę. Minus za brak przejazdów na budowę w Niemczech, ale odliczysz od podatku. Biuro pomocne w załatwianiu dokumentów.

Agnieszka

@JAN Jakiś czas minął już od Twojego wpisu. Czy zatem przyjąłeś propozycję pracy od Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane? Może już pracujesz? Zachęcam Cię wyrażenia swojego zdania na temat wyżej wspomnianego pracodawcy. Wszelkie Twoje uwagi mogą okazać się pomocne dla wszystkich tam aplikujących.

JAN

dostalem propozycje wyjazdu do Niemiec. Czy moglby mi ktos napisac ile godzin trzeba przepracowac w miesiacu i czy pracuje sie w soboty ? Ile mozna zarobic ? Jakie sa dodatkowe koszty np. dpjazdy , kwatery ? Dzieki za odpowiedzi

As
@JAN 02.05.2018 23:35

Pracujesz 240 godzin płatne 160 od pon do soboty włącznie. Mieszkanie najtańsze. Zarobisz niecałe 1900 do ręki. Dojazdy do pracy sam sobie płacisz

rafal

Witam.Można dostać jakiś namiar ,aby zacząć pracę ?

@NUREK
@rafal 31.03.2018 17:05

Kontakt do Besta 178609761,8609768

Wojciech

Witam dostałem propozycję wyjazdu do Niemiec Monachium do kierownika Bochenka jak płaci i ile można zarobić miesięcznie proszę o rzetelne odpowiedzi

Brygadzista
@Arek 01.03.2018 23:22

Jak dobry jesteś toi 1500 netto

cieśla-brygadzista

Witam, pracowałem na kilku kontraktach w tej firmie w Niemczech, z różnymi kierownikami. Powiem tak, jak ktoś ma umiejętności to sobie poradzi. Budowy często są skomplikowane. W tej firmie praca wygląda tak kierownik budowy -> majstrowie -> brygadziści -> reszta. Co jest dobre to zawsze jest nadzór majstrów, którzy mają pomagać. Nie jak w innych firmach, że jest kierownik i później ludzie, trzeba odpowiadać za wiele rzeczy. A BESTA ma majstrów. Różni są, ale zawsze pomagają. Jeżeli chodzi o zarobki to z moich obecnych wiadomości polepszyło się u nich. Pracowałem ostatnio w firmie krzak turecko-jugolskiej i nie wyszedłem na tym. Po prostu muszę zapłacić olbrzymią kwotę za leczenie, bo mnie oszukali. W BEŚCIE z tego co wiem to takich problemów nie było i mam nadzieję że nie będzie. Fajne też było to że bardzo pomoce jest biuro w Rzeszowie, jak jakieś dokumenty są potrzebne to faktycznie pomagają. Rewelacyjna jest pani Grażyna, zawsze doradzi. Takie firmy jak Polbau mogą się tego od besty uczyć. Z tego co się teraz dowiaduję, to niby warunki mieszkaniowe też są w porządku. Dodam że nie zawsze tak było. Jak rozwiążę swoje sprawy, to spróbuję i podzielę się opinią.

analfabeta

jak komus praca w tej firmie sie nie podoba niech otfozy gewerbe w niemczeh i pracuje za 2500 tysaka euro po oplaceniu mjeszkania i ubespjeczenia zawjezie 500 euro do domu

Pracownik

Kiepska firma słabe warunki pacy itd nie polecam !!!!

Infinity

Witam. Chciał bym aie czegoś dowiedzieć na temat firmy Beata Rzeszów. Prosiłbym o aktualne komentarze jak wygląda sytuacja w tej firmie i czy opłaca sie z nimi nawiązać współpracę P.S. proszę o szczerość Pozdrawiam

Tomek
@Infinity 31.01.2017 18:41

Praca nie na dluzszą mete. Obecnie notowania firmy spadaja. Slabo placi w stosunku do obowiazkow. Najlepsi pracownicy znikaja w tej firmie to o czyms swiadczy,

Greg

Jak jest z tej firmy w Holandii? Bo dostalem propozycje.

monika
@Greg 24.04.2017 22:08

W Holandii pracuje sie na pełnych obrotach, w biegu. Nie da sie oszukiwac bo budowy sa bardzo proste, prawie nie ma zadnej ciesielki bo wszytko z metalu system tunelowy. Trzeba sie obiegac jak pies. Pracuje się czesto w soboty.

Budowlanka

Ile można zarobić jako kierownik budowy z kilkunastoletnim doświadczeniem wykształceniem magister inżynier i uprawnieniem polskim i europejskim oraz znajomością języka niemieckiego ma ktoś jakieś opinie nie wiem czy warto zawierać współpracę ma ktoś jakieś opinie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi

Prezes
@Budowlanka 16.08.2017 00:22

Witam, praca praktycznie caly tydzien nawet w niedziele problemy pracownicze. Zarobisz max 2500 EUR netto z ubezpieczeniem krajowym od sredniej krajowej. Nie opłacają od całej kwoty

ing

Krótko praca jako inz w Niemczech. Praca bardzo ciężka, pracy aż za dużo. Warunki pracy okropne. Pada caly dzień - robisz caly dzień. 40 stopni jest, to robisz caly dzień. Ta praca nie ma nic wspólnego z zawodem inżyniera. Praca niebezpieczna, pod dźwigami. Szczerze nie polecam. Tutaj można się tylko orobic. W firmie pociotów dużo, który są na innych warunkach. Malutki plusik placa na czas.

as

Z mojego punktu widzenia odnośnie współpracy na rynku eksportowym wygląda tak: 1. Jeśli jesteś faktycznie fachowcem samodzielnym i masz "jaja" to proponuje nawiązać współprace z niemieckimi firmami i zarobisz minimum 1000 euro na rękę więcej niż w polskiej firmie. 2. Besta wrzuca ludzi do dwóch worków. Jeden worek to pomocnicy a drugi to fachowcy. 3. Zarobki na eksporcie we wszystkich firmach są podobne plus minus 200 euro z tym ze jest jeden haczyk: w Besta musisz więcej przerobić wykonać pracy w porównaniu do innych firm. 4. Bardzo niska kultura pracy. Brak szacunku i zrozumienia drugiej osoby, spowodowana pozostałościami po komunizmie. Młodych ludzi to odpycha. Brak chęci naprawy powoduje, że młodzi nie chcą współpracować. 5. Na eksporcie- praca szybka i bez przyjemności. 6. Firma Besta tak jak i Polbau czy Hartbex czy OK-Polska. To są obozy pracy. 7. Besta to firma w której pracownik się szkoli jak się wyszkoli to zmienia firmę, z powodu braku systemu wynagradzania za wiedzę i umiejętności. Cieśla ze stażem 5 -10 lat czy brygadzista 10-20. Wynagrodzenia mają takie same. Potencjał jest niewykorzystywany. 8. Kierownicy w większości starej daty 50-60+ reprezentujący system komunistyczny nieadekwatny do obecnych czasów.

Agnieszka

@nickkwspominasz, że uważasz zmiany według jakich się pracuje za dziwne. Możesz powiedzieć co przez to rozumiesz?

nickk

Praca w Monachium, płacą jak wszędzie, z tym że znacznie więcej trzeba zrobić względem innych firm, wypłaty wpływają systematycznie bez jakichkolwiek opóźnień. Praca przede wszystkim na jakieś dziwne zmiany. Firma zapewnia zakwaterowanie, mieszkania lub hotele pracownicze. Lepiej dostać się na mieszkanie, na hotelach to jest trochę syfu, m.in. w pralkach ogólnie dostępnych dla lokatorów prane są jakieś mopy i ścierki z całego Monachium z innych mieszkań czy hotelów. A żaby było tego mało to jest to wykonywane w godzinach w których my lokatorzy jesteśmy i również chcemy korzystać. Trzeba uważać aby jakiegoś syfu nie złapać. Dojazd we własnym zakresie. Nie mają swoich bud-kontenerów do mieszkania.

Agnieszka

@NUREKbardzo szczegółowo opisałeś to jak wygląda praca w firmie. Myślę, że Twoja opinia będzie pomocna dla wielu osób, które szukają tu informacji o potencjalnym miejscu pracy. To też bardzo cenna informacja, że w zależności od zaangażowania w pracy, wraz ze zwiększającym się stażem pracy, można liczyć na podwyżki.

NUREK

Witam. Akurat przypadkiem trafiłem na tą stronę. Przeczytałem wszystkie opinie i niestety muszę zareagować. W firmie BESTA pracuję już 15 lat. Praca w Polsce (Rzeszów i delegacje krajowe), Słowacji i w Niemczech. Sama praca wygląda następująco. W kraju naprawdę nie mogę narzekać a szczególnie w delegacji. Stawka godzina przyzwoita + płaca za nadgodziny i w soboty. Zjazd do domu maksymalnie raz na dwa tygodnie. Kierownicy są w porządku i większość stli, tzn. pracują już po kilka, kilkanaście lat. Systematycznie zatrudniani są nowi kierownicy, majstrowie, inżynierowie i z nimi tez się da pracować. Firma zapewnia pełne zabezpieczenie socjalne. Minimum raz (dwa razy) w roku premia i co roku od pewnego czasu podwyżki na poziomie 5-10% w zależności jak się pracuje. Kasa co miesiąc max do 10 na koncie. Nigdy z tym nie było problemów. Najważniejsze co zarobisz masz od tego płacone składki, podatki itp. Nie ma umów śmieciowych. Nie ma kasy pod stołem. Panowie to nie ta liga firm. Dodatkowo zwroty za wczasy, dofinansowania itp - Pakiet socjalny full. Słowacja - j.w. Niemcy - tu zależy na jakiego kierownika się trafi. Fakt Kierownik B. jest ciężkim kierownikiem ale nigdy nie miałem z nim problemów. Jak ktoś jedzie pracować a nie się opie.... to swoje zarobi. Wszystko jest płacone i o czasie. Besta biuro - zawsze się tematy załatwi, osoby miłe, pomocne, nigdy nie miałem problemu żeby coś załatwić i to nawet telefonicznie - super kontakt Mam nadzieję, że jeszcze popracuję tu kilka lat i doczekam się emerytury. Martwi tylko fakt, że jak obecny Prezes przejdzie na emeryturę a następca nie będzie godny to nic się nie wydarzy. Rozmawiam z kolegami którzy siedzą po 8-10-12 lat na eksportach i jak byłoby źle to dawno zmieniliby firmę. Jak ktoś wypisuje negatywy to musiał podpaść kierownikowi za obijanie się, może za alkohol. Były swego czasu nagonki na sprawdzanie trzeźwości ale chyba jest to normalną rzeczą. W pracy się nie pije ale zdarzają się pojedyncze przypadki. Ze swojej strony polecam NUREK

miłosz

Ile można zarobić na stanowisku inżynier budowy bez uprawnień?

Szymon

Witam mam konkretne pytanie co sądzicie o kierowniku Bochenku daje zarobić ? Jakie warunki są w hotelu i jak daleko jest na budowę ? Przejazd we własnym zakresie czy firma prosperuje busami ? Ewentualnie jak drogi jest bilet miejski ? Prosił bym o odpowiedź pozdrawiam

As
@Szymon 05.05.2017 23:44

Pan Bochenek proponuje zasady jak za komuny tylko ze palami nie wali a ucina kase. Ciężko się z nim rozmawia albo wcale. Dojazdy we własnym zakresie miesięcznie to blisko 90 euro. Busów nie ma. Bochenek dla ludzi na dzień dzisiejszy to najgorszy kierownik. Radzę omijać szerokim łukiem. Kierownik nie na te czasy.

Zostaw opinię o Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Besta Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Budowlane