żuczek - 2013-04-02 21:23:36
Witam szukam dobrego i solidnego pracodawcę wydaje mi się że firma BESTA to dobra i solidna proponuje mi wyjazd do Niemiec do pracy ale nie znam stawki i warunków może ktoś podzieli się swoimi wiadomościami będę mu wdzięczny z góry dziękuję pozdrawiam
biedny żuczekPlatnosci sa regularne i to jest regularna. To jest nieststy jedyna zaleta tej firmy. Jadac do Niemiec bedziesz pracowal za conajmniej 2 pracownikow (przerob), placa za 8h pracy a dziennie pracuje sie po 12 i wiecej (wiecej jak leja beton), besta pracuje tez w sobote do godziny srednio 13 i za sobote nie placa. To jest nowoczesnosc firmy besta jaka wprowadzila na rynek pracy. Trzeba uwazac na ludzi na kazdym szczeblu bo ludzie sa z rodzin wladzy itd. W tej firmie panuja uklady, znajomosci, i nepotyzm czyli rodzina na pierwszym miejscu. W pracy wyglada to tak ze ktos z rodziny np. jest robotnikiem i nic nie robi a ktos inny tez robotnik musi za niego zrobic robote. Firma nieodpowiednio traktuje pracownikow. Znacaja sie psychicznie nad pracownikami. Genralnie frma ta ma duza rotacje w Niemczech wlasnie przez znecanie sie psychiczne nad pracownikami. Pracownik widzac co sie dzieje rezygnuje z pracy. Maxymalnie taki pracownik wytrzymuje w Niemczech 2 miesiace i rezygnuje. Firma ta jest mistrzem swiata w wykozystywaniu pracownikow. Nie wroze jej przyszlosci. Zacznie brakowac pracownikow do tej firmy to beda zmieniac nazwe na inna. Polecam sprobowanie pracy w tej firmie ale dlugotrwala praca w tej firmie nieistnieje. Czlowiek nie wytrzymuje takiego natezenia pracy sily i znecania sie psychicznego. Firme oceniam na mierna z tego wzgledu na to ze masa bardzo dobrych fachowcow rezygnuje a pozniej zostaja same miernoty- pocioty-znajomi i budowa nie idzie.