Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Grene sp.z.o.o

Pracowałeś w firmie Grene sp.z.o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
robert - 2010-04-23 22:44:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem w tej firmie i będe napewno żałował tego do końca mojego życia ale mam nadzieje że kiedyś wszystko się odwruci i to niedługo
zdjecie uzytkownika
TARANTULA - 2010-11-04 18:57:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GRENE to firma mega cudów...Piszę jako były pracownik. Przepracowałem wile lat w tej firmie i chcę poruszyć temat pracownik-szef-klient...

PRACOWNIK - Otaczany niezwykłym szacunkiem, mi akurat przez wiele lat nikt nie ubliżył. Inne kwestie są już mniej optymistyczne. Coraz częściej pracujesz za darmo ktoś da Ci na łape 1200 zł i myśli że będziesz wysłuchiwał klentów i będziesz im otwierał sklep o każdej porze nawet w święta. Wycieczki nie są już dla szarego pracownika tylko dla elit z działów i przyjacieli Szefów Regionów...

SZEF- Prezes jest super osobą nie ogarnia już tego wszystkiego i myślę, że nie wie o tym co się dzieje na sklepach po to jest tajemnica.

Najlepsze to jest to co musi przeżywać klient...Reklamacje po 1-2 m-cy odpowiedź, ciągłe podwyżki i etc...
zdjecie uzytkownika
John - 2010-11-04 19:01:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
E człowiek nie wielbłąd pić musi a Tobie się nigdy nie zdażyło być pijany w pracy... jak jesteś rolnikiem nie wierzę że nie pobierasz i potem w pole nie jedziesz...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2011-10-07 12:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Ty piszesz o Grene w modle królewskiej? Przecież to [usunięte przez administratora] i wyzysk. Kierownictwo nie ma zielonego pojęcia o zarządzaniu - zmiana goni zmianę wszystkie decyzje podejmowane na wyczucie - możne się uda. O pensjach strach pisać żałośnie niskie, wiele wymagają nic nie dają. Zresztą co dużo pisać, starczy popatrzeć jak kolejne osoby odchodzą do lepszych firm.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-10-09 23:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co powiecie o pracy w Słupcy??
zdjecie uzytkownika
Glen - 2011-11-02 19:41:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurcze ludzie mam wątpliwość czy piszecie o tej samej firmie. Ja tam pracowałem i mam odmienne zdanie od większości tutaj. Jasne jest, że pracownik, a pracodawca to dwa różne bieguny - każdy chce czego innego. Lojalnie twierdzę, że dzięki Grene rozwinąłem się zarąbiście. Jasne jest że firma nie jest diamentem ale teraz pracuję w innei do której przeszedłem skuszony dobrą reputacją i jest tak, że żałuję że się zdecydowałem zrezygnować z GRENE. Jak rozmawiam ze znajomymi to nie ma idealnych firm. Fajnie to podobno jest w Google ale tam trzeba mieć mózg jak sklep i wyciskać z niego jak z gąbki co dziennie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-12-06 18:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mózg? Raczej długi język i pakę wazeliny heh... Nie, to nie jest dobry pracodawca, wiem to z doświadczenia oraz z opinii, które cały czas do mnie docierają. Wyzysk, praca za grosze, zero płacenia za nadgodziny i szacunku do pracownika. Niszczenie inwencji własnej. Wyjazdy i szkolenia dla wybranych. Rotacja wśród pracowników niesamowita a niezadowolenie pozostałych wciąż rośnie. Żal...
zdjecie uzytkownika
MatKam - 2012-09-11 14:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo ale to bardzo, nie polecam tego pracodawcy. Z zewnątrz firma wydaje się solidna lecz to co się dzieje w środku to dramat. Oczekiwania ogromne, a płaca marna plus śmieszny system \\\"demotywacyjny\\\". Ludzie wabieni są super ofertami i zapewnieniami, które po jakimś czasie nagle umykają decydentom z głowy. Ty się masz wywiązywać w 100 %, a Oni dziwnym trafem o tym ze swojej strony zapominają. Jeżeli zamierzcie zmienić jakąś pracę na GRENE to może się to okazać wasz największy błąd bo tu was oleją a tam powrotu nie będzie i jesteście ugotowani.
zdjecie uzytkownika
pracowik - 2012-09-17 12:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też pragnę ostrzec innych przed pracą w tej firmie. Starania pracownika nie są doceniane. Siedząc za niepłatne nadgodziny, nie uzyskasz nawet słowa \"dziękuję\". Cały czas nagonka, wyżyłowane budżety - po to by nie wypłacić premii. Nieustanna, toksyczna presja. Pracownik czuje się, jakby siedział na bombie zegarowej - nie wiadomo kiedy coś wypali. Nigdy nie wiesz, co cię czeka danego dnia. Ciągle się coś zmienia, zero stabilizacji - może dlatego, że na wyższych stanowiskach siedzą ludzie przypadkowi, bez konkretnej wiedzy. Chciałbym ostrzec ewentualnych przyszłych kandydatów - w tej firmie nie znajdziesz poczucia bezpieczeństwa i godziwego wynagrodzenia. Szkoda zdrowia i nerwów.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2012-11-01 20:22:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co powiecie na temat kierownika magazynu?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2012-11-15 20:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znam kierownika wiele lat i myśle ze to dobry i uczciwy człowiek
zdjecie uzytkownika
JarekSlupca - 2013-01-12 00:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Rozważam aplikację do Grene w MODLE KRÓLEWSKIEJ jako zwykły pracownik magazynu. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje, w szczególności:
- wysokość wynagrodzenia netto na początku i szansa, że owo wynagrodzenie cokolwiek wzrośnie,
- atmosfera, tempo pracy (normalne - trzeba pracować, czy trzeba BARDZO SZYBKO ZA********??)
- współpracownicy i relacje z nimi
- szansa na podnoszenie kwalifikacji, szkolenia, ewentualny awans

Będę wdzięczny za odpowiedź w wątku lub informacje na mail [usunięte przez administratora]

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
keck - 2013-02-21 10:45:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety prawda o Grene jest trochę inna niz ta o której się pisze w gazetach na oficjalnych stronach. Kazdy tam jest traktowany przedmiotowo. Jako maszynka do pieniędzy. Może ktoś się wypowie kto pracował tam i sam odszedł, bo Ci co zostali zwolnieni nie będą do kńca obiektywni. Może któryś z Franczyzowych sklepów się wypowie jak jest traktowany? Jakia to jest przed nim roztaczana wizja wspaniałego interesu a jak jest naprawdę. Ja wiem, że jest beznadziejna kadra rządząca. To moja opinia a wiem coś na ten temat.
zdjecie uzytkownika
były (na szczęście) pracownik - 2013-03-25 13:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie opinie poprzedników są prawdziwe niestety. Fatalna firma jeżeli chodzi o pracę. Żenująco niskie zarobki za to wymagania wysokie. Brak wynagrodzenia za nadgodziny. Dziwne, że PIP się jeszcze nie przyczepił tam do niczego. Atmosfera w pracy masakryczna. Ogólnie wyzysk.
zdjecie uzytkownika
Darek - 2013-05-09 21:40:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, słyszałem że z jednym sklepem franczyzowym już rozwiązali umowę w Kujawsko-Pomorskim i do tego właściciele dostali karę 50 tyś. Euro.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-06-15 11:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu, najgorszemu wrogi pracy w tej firmie GRENE. Nie lojalni, każdy pracownik jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie doceniają zaangażowania uczciwości i chęci pracy, na zasiłku można lepiej zarobić, po 10 godzinach ciągłej pracy przez 5 dni wszystkie soboty do 14:00, a jak sezon w rolnictwie to niedziele do godz 13:00. za 1600 zł Brutto bez premii. minus koszty na dojazdy. Przełożeni bez wiedzy zarządzania, kieruje nimi jeden człowiek, wyzysk. Jedyny człowiek kompetentny jest prezes szkoda że o niczym nie wie, jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] UWAGA KTO MA RODZINĘ NIE POLECAM TEJ FIRMY, DLA MŁODYCH BEZ ZOBOWIĄZAŃ MOGĄ SPRÓBOWAĆ BY PÓŹNIEJ PISAĆ SAME NEGATYWY O TEJ FIRMIE GRENE I ICH ODDZIAŁACH.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 18:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@były pracownik - wynika z tego, że trzeba pracować nieuczciwie. Może należałoby uświadomić tego prezesa, może i atmosfera by się zmieniła?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-26 21:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to ma to gdzieś? Wiesz może coś konkretniej? Czy ma inną firmę czy co? Może po prostu nie ma pomysłu?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2013-06-27 07:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No proszę... Nie wierzę, że prezes który na co dzień przebywa z tymi ludźmi nie wie o czymkolwiek... Troszkę to naiwne, więc odpowiedź nasuwa się sama. Pomysły - rozwiązanie jest proste. Wypieprzyć nieudaczników na wysokich stanowiskach wprowadzających chore, toksyczne elementy do życia organizacji. Jątrzących i podcinających skrzydła naprawdę zaangażowanych pracowników a nie promujących swoich kolesi. Zacząć szanować pracowników, i w zasadzie co więcej? Wszystko. W takiej postaci Grene to zakłamana firma. Przedstawiają się jako dojrzała organizacja - ale dojrzałość to nie tylko umiejętność trzepania kasy, to także odpowiednie traktowanie pracowników, pielęgnowanie relacji między nimi samymi oraz firmą. Gdy tam pracowałem kiedyś to była jakby wielka rodzina - teraz to zbiór podejrzliwie patrzących na siebie jednostek. Motto "jesteś w dobrych rękach" poprzez pryzmat tego wszystkiego, co dzieje się w środku jest tylko żałosną groteską.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 20:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ były pracownik - a masz jeszcze kontakt z kimś kto pracuje w Grene? Czy istnieje szansa, że coś się zmieni?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-06-28 12:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w ciągłym kontakcie z wieloma pracownikami Grene. Czy się zmieni chyba juz nie, za daleko to wszystko poszło... Teraz podobno biegają po firmie w garniturach, heh ;) zastanawiam po co to. Przychodzi mi do głowy jedno powiedzenie - wyżej sra niż się ma... Ja rozumiem, że biznes to biznes, ale jednak dobry pracownik to skarb. Naprawdę, wielu świetnych i oddanych ludzi odeszło z tej firmy i wciąż odchodzą. Z kim się tylko spotkam gdzieś tam, jest wielkie rozgoryczenie i rozczarowanie. Słyszę o atmosferze, zarobkach, szacunku do ludzi, o tym, że ten wspólny cel, ideały gdzieś się tam rozmyły na rzecz słupków na wykresach z budżetem - które przesłoniły już chyba wszystko.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-02 19:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli klasyczny przykład złego zarządzania...ale generalnie czy DA się tam pracować? W sensie wiem, że nie jest najlepiej, ale lepsze to niż nic chyba...
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-28 19:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też jestem byłym pracownikiem firmy Grene.Minęło już trochę czasu od kiedy zakończyłam wieloletnią pracę w tej firmie ale poczucie rozgoryczenia nigdy nie minie.Panie Prezesie ,proszę przyjrzeć się ludziom na tzw.stanowiskach.......czy nie szkoda Panu osób ,które opuszczają jeden po drugim firmę,przecież bez przyczyny się to nie dzieje.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-02 12:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie i sie przerazilem. Grene sp.z.o.o - dosyc duza firma, reklamowana, a taki balagan, ladnie mowiac. Dlaczego tak sie dzieje? Ogolnie da sie tam wytrzymac?
zdjecie uzytkownika
crash - 2013-12-25 18:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, proszę o obiektywną opinię ile może zarobić przedstawiciel w Grene, jak to jest z netto i brutto, forma umowy i długość oraz system premiowy.
Czy jest to rozgraniczone działami czy jak to działa.
Proszę o narpawdę wnikliwe opinie, bo jak ktoś mówi że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owo, to dla mnie nie ważne.

Jak tam pójdę i pozmieniam coś na lepsze to wtedy was przyjmę ;-))))
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
16 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grene sp.z.o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x