Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Grene sp.z.o.o


Oceniono 50 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Grene sp.z.o.o
Modła Królewska, Skandynawska 1
62-571 Stare Miasto
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-06-15 11:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam nikomu, najgorszemu wrogi pracy w tej firmie GRENE. Nie lojalni, każdy pracownik jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie doceniają zaangażowania uczciwości i chęci pracy, na zasiłku można lepiej zarobić, po 10 godzinach ciągłej pracy przez 5 dni wszystkie soboty do 14:00, a jak sezon w rolnictwie to niedziele do godz 13:00. za 1600 zł Brutto bez premii. minus koszty na dojazdy. Przełożeni bez wiedzy zarządzania, kieruje nimi jeden człowiek, wyzysk. Jedyny człowiek kompetentny jest prezes szkoda że o niczym nie wie, jaki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] UWAGA KTO MA RODZINĘ NIE POLECAM TEJ FIRMY, DLA MŁODYCH BEZ ZOBOWIĄZAŃ MOGĄ SPRÓBOWAĆ BY PÓŹNIEJ PISAĆ SAME NEGATYWY O TEJ FIRMIE GRENE I ICH ODDZIAŁACH.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 18:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@były pracownik - wynika z tego, że trzeba pracować nieuczciwie. Może należałoby uświadomić tego prezesa, może i atmosfera by się zmieniła?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-26 21:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to ma to gdzieś? Wiesz może coś konkretniej? Czy ma inną firmę czy co? Może po prostu nie ma pomysłu?
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2013-06-27 07:25:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No proszę... Nie wierzę, że prezes który na co dzień przebywa z tymi ludźmi nie wie o czymkolwiek... Troszkę to naiwne, więc odpowiedź nasuwa się sama. Pomysły - rozwiązanie jest proste. Wypieprzyć nieudaczników na wysokich stanowiskach wprowadzających chore, toksyczne elementy do życia organizacji. Jątrzących i podcinających skrzydła naprawdę zaangażowanych pracowników a nie promujących swoich kolesi. Zacząć szanować pracowników, i w zasadzie co więcej? Wszystko. W takiej postaci Grene to zakłamana firma. Przedstawiają się jako dojrzała organizacja - ale dojrzałość to nie tylko umiejętność trzepania kasy, to także odpowiednie traktowanie pracowników, pielęgnowanie relacji między nimi samymi oraz firmą. Gdy tam pracowałem kiedyś to była jakby wielka rodzina - teraz to zbiór podejrzliwie patrzących na siebie jednostek. Motto "jesteś w dobrych rękach" poprzez pryzmat tego wszystkiego, co dzieje się w środku jest tylko żałosną groteską.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 20:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ były pracownik - a masz jeszcze kontakt z kimś kto pracuje w Grene? Czy istnieje szansa, że coś się zmieni?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-06-28 12:23:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w ciągłym kontakcie z wieloma pracownikami Grene. Czy się zmieni chyba juz nie, za daleko to wszystko poszło... Teraz podobno biegają po firmie w garniturach, heh ;) zastanawiam po co to. Przychodzi mi do głowy jedno powiedzenie - wyżej sra niż się ma... Ja rozumiem, że biznes to biznes, ale jednak dobry pracownik to skarb. Naprawdę, wielu świetnych i oddanych ludzi odeszło z tej firmy i wciąż odchodzą. Z kim się tylko spotkam gdzieś tam, jest wielkie rozgoryczenie i rozczarowanie. Słyszę o atmosferze, zarobkach, szacunku do ludzi, o tym, że ten wspólny cel, ideały gdzieś się tam rozmyły na rzecz słupków na wykresach z budżetem - które przesłoniły już chyba wszystko.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-02 19:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli klasyczny przykład złego zarządzania...ale generalnie czy DA się tam pracować? W sensie wiem, że nie jest najlepiej, ale lepsze to niż nic chyba...
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-28 19:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Też jestem byłym pracownikiem firmy Grene.Minęło już trochę czasu od kiedy zakończyłam wieloletnią pracę w tej firmie ale poczucie rozgoryczenia nigdy nie minie.Panie Prezesie ,proszę przyjrzeć się ludziom na tzw.stanowiskach.......czy nie szkoda Panu osób ,które opuszczają jeden po drugim firmę,przecież bez przyczyny się to nie dzieje.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-02 12:21:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam opinie i sie przerazilem. Grene sp.z.o.o - dosyc duza firma, reklamowana, a taki balagan, ladnie mowiac. Dlaczego tak sie dzieje? Ogolnie da sie tam wytrzymac?
zdjecie uzytkownika
crash - 2013-12-25 18:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam, proszę o obiektywną opinię ile może zarobić przedstawiciel w Grene, jak to jest z netto i brutto, forma umowy i długość oraz system premiowy.
Czy jest to rozgraniczone działami czy jak to działa.
Proszę o narpawdę wnikliwe opinie, bo jak ktoś mówi że jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owo, to dla mnie nie ważne.

Jak tam pójdę i pozmieniam coś na lepsze to wtedy was przyjmę ;-))))
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-04-23 22:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@crash, no i jak poszedłeś do Grene, jakie zmiany poczyniłeś, możesz już przyjmować ludzi? Tak poważnie, to pozmieniało się coś?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-05-20 21:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie sobie spokoj z praca dla tej firmy. Zarobki coraz slabsze a praca coraz gorsza!
Ciagla nagonka za slupkami sprzedazy, jak zrobiles slupki to czemu nie wiecej jak nie zrobilem to dlaczego nie jak przeciez mozna. Firma cudow. 0 stabilnosci.
Jedyne czego szkoda to ludzi ktorzy tam pracuja. Jak juz pisali poprzednicy "najlepsi odchodza" a nikt nie zamierza z tym cokolwiek zrobic bo "kazdego mozna zastapic"?

Nie, w sumie to idzcie tam pracowac po co macie miec lepiej niz ja :)
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-23 23:35:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakieś konkretne powody, dlaczego najlepsi odchodza z firmy, czy powodów takich brak? Czy grene nie próbuje tych pracowników zatrzymać?
zdjecie uzytkownika
na szczęście były pracownik - 2014-06-28 23:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepsi odchodzą bo ludzie nie są tam szanowani a jak ktoś mądry to szybko się pokapuje co i jak. Najlepsi, czyli tacy, których nie daje się zmanipulować ani wcisnąć kitu. Czasami są usuwani, żeby nie robić konkurencji przygłupim kierownikom lub żałosnym liderom. Dajcie sobie spokój. Lepiej być na bezrobociu niż pracować w tym szajsie. Ta firma to totalna porażka.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-30 16:38:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To w ogóle jest sie od kogo w firmie uczyć, jesli rzeczywiście jest jak napisałes i najlepsi juz dawno odeszli z firmy?
zdjecie uzytkownika
ex pracownik - 2014-06-30 17:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kamil - 2014-06-30 16:38:05]:
Wiesz jak jest. Umiesz liczyć, licz na siebie :) Czegoś może cię nauczą, pewnie niewiele - ale też pamiętaj, że tam jest dziwna atmosfera. Pilnowanie tyłów to podstawa. Raczej nie licz na nikogo, tak będzie bezpieczniej dla Ciebie.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-30 20:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli pracownicy trzymaja sie razem, czy jak to wygląda. Nowa osoba jest od razu przyjmowana z życzliwością, jakieś wieczorki integracyjne?
zdjecie uzytkownika
hbhbjh - 2014-07-23 18:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze wiesz jak było kamilu
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-08-06 11:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil - 2014-06-23 23:35:03]:
Ja uważam się za jednego z najlepszych i nie zamierzam odchodzić z Grene choć pracuje już 10 lat. Kasa jest lepsza niż gdzie indziej, a że trzeba pracować i wykonywać polecenia przełożonych no to trudno mieć do tego żal.
Jeśli ktoś szuka pracy urzędnika pijącego kawę i nic nie robiącego 8 godzin to niech szuka pracy w ZUSie. A jak ktoś chce spróbować swoich sił w nowoczesnej firmie z możliwościami rozwojowymi to niech składa papiery i już.
Czasy płacenia pracownikom za ściemnianie skończyły się ćwierć wieku temu, ale jak widać wielu za tym tęskni choć to już nie wróci.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-06 12:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
opsługa do niczego opsługa do d. a siedza jak królowe na tronie
zdjecie uzytkownika
gerta - 2014-08-29 01:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grene obecnie poszukuje Sprzedawców do pracy. Miasta w jakich szukają to Dobre, Inowrocław, Kowalewo Pomorskie, Lubraniec, Konin, Szamotuły oraz Wałcz. Nie wygląda to najgorzej, może warto spróbować. Ogłoszenia aktualne, wystawione 26 sierpnia. @ja, zlituj sie, pisze się obsługa, a nie "opsługa", prawie oślepłem od takiego babola.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-08-29 10:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hehe, widzę że komuś z Grene nie spodobały się prawdziwe wpisy i zabrał się za propagandę, co nie zmienia niestety prawdy. Warunki pracy w tej firmie to dno.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-29 13:17:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-06 12:33:33]:
Dobra kasa.... proszę Cię.... Pracuję w innej firmie na tym samym stanowisku i mam prawie 3 razy tyle co w tym padle...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-04
Żródło: Gowork.pl
Głogów
(dolnośląskie)
Nasi pracownicy nie tylko są zwykłymi sprzedawcami podającymi towar z półki, ale są również doświadczonymi doradcami w wielu dziedzinach związanych z rolnictwem. Wykwalifikowani, zmotywowani pracownicy to najważniejszy i najcenniejszy kapitał każdej spółki. Grene Sp. z o.o. ma szczęście zatrudniać wielu wysokiej klasy specjalistów, co czyni nas liderem na rynku technicznego
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-08-29 15:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2014-08-29 13:17:16]:
No to gratuluję, że zarabiasz 3 razy tyle. I co? Przez 12 miesięcy Ci regularnie płacą? Czy tylko przez 3 miesiące? :)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-09-01 09:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2014-08-29 15:21:32]:
Heh, wiem że aktualnym pracownikom Grene trudno w to uwierzyć, ale tak jest. Jest to stały miesięczny dochód.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grene sp.z.o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x