brak logo

SolarWinds

Kraków

Opinie o SolarWinds

tomek 2015-10-02 10:12
odradzam, niby nowa firma ale bez perspektyw na przyszłość;
śmieszny pakiet wynagrodzeń z akcjami i pseudo-premiami
2
NoName 2015-10-20 17:41
Jestes pracownikiem i to wiarygodna opinia? Czy moze niespelnionym zawodowa maruda szukajacym "raju" powtarzajacym tylko zaslyszane plotki? :-)
1
Nick 2015-11-22 14:52
Zastanawiałem się nad pracą w firmie. Jednak po rozmowie ze znajomym, który tam pracuje zrezygnowałem (z tego co mówił to ogłoszenia są ale nie ma rekrutacji). Firma stara się być nowoczesna ale ma skostniałe struktury. Wszystko zależy do biura w Czechach, a tutaj po prostu klepią kod. Firma sprzedana - wchodzą nowi właściciele. On sam zastanawia się nad odejściem ponieważ nie liczy na awans, którym cały czas go mamiono.
Zresztą już rozpoczęła się ewakuacja...
Agsdgsdf 2016-03-15 17:41
Czesc. Zastanawiam sie nad aplikowaniem, ale widze, ze przeważają tam technologie micro$yftu. Czy używanie Windy jest obowiązkowe, czy możne requestować o jakiś normalny OS?
Pracownik 2016-03-21 00:19
Opinia ze wszystko zalezy od Czech jest przekoloryzowana. Zarobki zaleza od Twoich zdolnosci negocjacyjnych. Ludzie sa meeeeega fajni co czyni atmosfere genialna do pracy. Wchodza nowe projekty wiec polecam aplikowac i na interview pogadac i ocenic czy warto.
Ponizsze opinie jak dla mnie sa tylko zaslyszanymi plotkami...
ogejsd 2016-03-24 12:10
To, że zarobki zależą od umiejętności negocjacyjnych, mógł napisać tylko ktoś z HR... Napiszcie w prost, że nie podajecie widełek bo w Polsce nikt nie podaje, zamiast pieprzyć głupoty "to zależy od umiejętności negocjacyjnych", albo "jesteśmy elastyczni i nie zamykamy się w widełkach". Skoro zależy od umiejętności negocjacyjnych - zapłacicie mi 50 tys dolarów miesięcznie, jak powiem, że mniej nie chce? No właśnie. Więc skończcie kłamać :)
3
AGHUDSHGIU 2016-05-26 15:35
Rozumiem, ze dalej wynagrodzenie w SolarWinds to temat tabu? A moze ktos powie, czy w SW mozna liczyc na 5cyfrowe zarobki przy 3 latach expa?
hmmm 2016-06-15 18:25
można liczyc, ale z drugiej strony na jakie zarobki możesz liczyc mowi ci rekruter przez telefon w pierwszej rozmowie, wiec co za problem pogadać?
1
AGHUDSHGIU 2016-06-16 14:10
W AKAMAI podaja przez telefon, w niektorych firmach rekrutacyjnych tez. Ale w SW to chyba jest tajemnica do samego konca...
babeczka 2016-06-16 14:21
owszem, oferują taką oferte pracy ale weź pod uwagę przyjacielu jak wysokie są wymagania. . warto sprawdzić czy jednak na pewno jeszcze taki pracownik jest poszukiwany bo w internecie w kilkui miejscach to oferta wyparowała w serwisach niektórych, wiecie coś?
Tomasz 2016-11-07 09:21
odradzam. byłem rekrutowany na stanowisko seniorskie. pytania: teoria ze studiów, nic praktycznego, tematyka wogóle nie związana ze stanowiskiem. Słabe wynagrodzenie. Odrzucili moją kandydaturę, zostałem TL w innej firmie. Nigdy więcej Solar Winds..
2
irek 2016-11-10 11:44
odradzam. w firmie panuje chaos organizacyjny. ludzie odchodza. brak profesjonalizmu
Miki 2016-11-16 21:27
@Tomasz: W trakcie rekrutacji pisze się proste zadanie przez godzinę, które jest następnie przeglądane wraz z rekrutującymi - rozumiem że nie zaliczasz tego do praktyki? Chyba że masz na myśli pytanie praktyczne w późniejszym etapie?
zorientowany 2016-11-17 22:32
hahahahaha, doprawdy wyborne! Można wiedzieć czym się kierujesz pisząc takie ploty? Jesteś pracownikiem (jeśli tak to podpisz się z imienia i nazwiska) czy nie przeszedłeś rekrutacji i opowiadasz brednie?
Arkadiusz 2016-11-18 11:36
odradzam. firma nie jest zarządzana efektywnie, ludzi odchodzą, nowi szybko rezygnują. do tego przemądzali czesi..
1
doscklamstw 2016-11-18 14:52
Człowieku, czemu tak perfidnie kłamiesz???! Skąd taka opinia? Pracowałeś i odszedłeś? Jak długo?
Piszesz jakby była fala odejść a to jedna, max 2 osoby na przestrzeni kilku miesięcy. Z tego co obserwuję to żadna z nowych osób nie zrezygnowała. Wręcz polecają swoich znajomych i oni też przychodzą.

Przemądrzali (przez "rz") Czesi, nie do współpracy Hindusi, upierdliwy Polacy - wszyscy piszą te hasła bo jest to modne, a niekonieczne prawdziwe.
4
ciekawy 2016-11-18 22:03
gdyby cie microsoft rekrutowal na seniora i bys nie przeszedl rekrutacji, a outsourcingowy moloch by cie przyjal na leada i za wieksza kase to tez bys opowiadal ze nigdy wiecej microsoftu? wiem ze porownanie troche na wyrost, ale kontekst ten sam.
skoro pytania byly ze studiow to czemu nie przeszedles rekrutacji? moze za wysoki prog wejscia?
"tematyka wogóle nie związana ze stanowiskiem" - to z czego cie pytali, z biologii? :)

troche pokory i napisz cos wiecej bo poki co to czuc urazona dume, a malo konkretow popartych faktami.

czy ktos z solarwinds moglby sie wypwiedziec jak wyglada proces rekrutacji?
1
Kasia 2016-12-03 11:52
firma bez perspektyw na rozwój. i jak widać z chamskimi kadrami..
1
lolololotrolololo 2016-12-08 22:21
widać same opinie od ludzi którzy się nie dostali :D
z firmy odeszly do tej pory 2 (dwie) osoby w ciągu dwóch lat :)

a w biurze jest ponad 60 na dzień dzisiejszy.
5cyferek spokojnie można dostać
2
doscklamstw 2016-12-09 21:46
Nie jestem z kadr a moja opinia jest poparta obserwacjami jako pracownika - więc "chamskie kadry" to nie tutaj. Nie ma tu syndromu "polskiego menadżera" kontrolującego i narzucającego swoje "widzi mi się". Poza tym gdyby mi się nie podobało to bym zmienił pracę, a nie narzekał na forum jak tutaj jest beznadziejnie.
Zatem, rotacja jest naturalna w każdej firmie, a tutaj jest naprawdę na niskim poziomie - kilka osób (2-4) w skali 2 lat to jest mało.
Perspektywy na rozwój jak najbardziej są i jest to rzeczywistość, a nie wyssane z palca mżonki.

Rewelacyjna atmosfera, super ludzie, ciągły rozwój firmy w Krakowie, projekty to w zalezności kto co czego szuka (jedni lubią białe pieczywo inni cieciorkę, kuskus i tofu:)) - więc zachęcam przyjść, dowiedzieć się więcej i samemu się sprawdzić oraz ocenić czy warto, a nie polegać na opiniach (nie raz) opartych na przypuszczeniach ludzi, którym "się nie udało". Polecam również rozmawiać z ludźmi którzy tu pracują i są zadowoleni, a nie słuchać tylko tej mniejszości "szukających idealnego pracodawcy" i narzekających na wszystko.

Rekrutacja nie jest łatwa, ale jeśli by taka była to czy fajnie jest pracować w firmie, gdzie na wejściu są niskie wymagania i bierze się każdego kto tylko się zgłosi?
2
Sławek 2016-12-25 12:26
Witam,
Niedawno aplikowałem na stanowisko programisty w tej firmie.
Proces rekrutacyjny:
1. Zadanie praktyczne nastawione na sposób realizacji, a nie na efekt końcowy,
2. Rozmowa z przedstawicielem technicznym nad projektem: co zrobiłem, czego nie zrobiłem, dlaczego, co bym poprawił.
3. Rozmowa na temat technologii - głównie wypisanych w CV i potrzebnych na stanowisku. Przy czym rozmowa jest bardzo przyjemna i rekruterzy starają się naprowadzać na temat o którym mówią. Czasami pojawia się dodatkowe zadanie praktyczne n. napisz proste zapytanie SQL.
4. Rozmowa z managerem o stanowisku itd.

Ogólnie bardzo pozytywnie wspominam tą rozmowę. Zaproponowano mi stanowisko Juniora, choć z mojego doświadczenia wynika inaczej. Netto około 5 tyś na początek z tym że zaznaczono, że prawdopodobnie szybko awansuję ze względu na przebieg rozmowy kwalifikacyjnej. Niestety popełniłem kilka błędów podstawowych :) może ze stresu.

Cała rozmowa trwała około 3 godzin. Feedback na następny dzień wraz z opisem rozmowy co zrobiłem źle, a co dobrze i z subiektywną opinią rekrutera.

Samo biuro wygląda bardzo schludnie i jest w nim dość cicho, co zapewnia miłą atmosferę.
Dodatkowo firma zapewnia bonus w postaci karty na siłownię/do kina, czas na samodoskonalenie się

Pytania na rozmowie oczywiście że były teoretyczne w stylu czym różni się klasa abstrakcyjna od interfejsu itd. Przecież nie będziemy rozmawiać o pieczeniu ciasta skoro aplikuje na programistę...

Przeglądając popularne portale z pytaniami rekrutacyjnymi spokojnie można sobie odświeżyć wiedzę i przygotować się do rozmowy.
9
stefan 2017-01-27 17:41
Tak, oczywiscie, wiarygodna opinia.

Co do odchodzacych osób. Sam znam 2 osoby, które odeszły (a wspominały o co najmniej kilku innych), więc mówienie 2 - 4 osób przez 2 lata to jakaś bajka :-). W zasadzie to nie znam firmy, w której tylko 2 osoby rocznie by odeszły...
gość 2017-02-02 22:59
to faktycznie mało odjeść:)
a można wiedzieć dlaczego te osoby odeszły?
dziki 2017-02-03 22:45
poszukaj ich na linkedin i spytaj :)
ja pracuje w solar jako dev i wiem o 4x a nie o 2x odejściach w 2016, technicznie dobre osoby, po prostu średnio się dogadywały z innymi ludźmi
i w 2015 jakiś gwiazdor po 2tyg odszedł podobno ku radości ówczesnych pracowników
Wiktor? 2017-02-04 10:34
a pozostali?
biki 2017-02-05 13:46
a Ty jak oceniasz pracę w SW
projekty atmosfera
warto tam aplikować
dziki 2017-02-06 15:25
moja ocena jest mocno na + ale to subiektywne bardzo jest, ja sobie cenie najbardziej ciekawy projekt i to że mam na niego duży wpływ
atmosfera bardzo dobra, ja się nigdzie nie ruszam na razie :)
projekty są w porządku, vs 2015, resharper, nowy kod w Angular + WebAPI, stary kod w WebForms
1
Dziki 2017-02-06 15:28
jacy pozostali? masz na myśli gwiazdora z stycznia 2015? ja z nim nie pracowałem więc nie będę komentował jego osiągnięć
pracownik 2017-02-08 18:16
gwiazdor sieje ferment na forach na temat nie tylko SolarWinds, ale i innych firm z których odszedł (bądź go zwolnili - nie wnikam tutaj).
Więc sam odpowiedz sobie na pytanie czy warto wierzyć w każdy hejt - zwłaszcza jeśli jest zwykłym hejtem a nie konstruktywną krytyką...
żartman 2017-02-08 18:22
licząc tych, którzy sami odeszli + tych którzy nie przeszli pozytywnie okresu próbnego to faktycznie będzie koło 4 - 5.
Na zdrowy rozum - to jest rotacja na poziomie nieporównywalnie niskim do innych firm
zatrudniony 2017-02-08 18:30
Atmosfera super bez względu na to, do którego projektu i zespołu trafisz. I to nie jest przesadzone. Ja zdecydowanie polecam pracę w Solarwinds.

Ale nikt nie musi wierzyć w słowo pisane na forum.
Wiem, że praktykuje się tutaj przyjście na pogadankę, żeby samemu zobaczyć, ocenić, dopytać się o wszelkie szczegóły i świadomie podjąć decyzję czy warto brać udział w rekrutacji czy też nie. Fajna sprawa.

8
Piotrek 2017-04-13 11:54
Firma z mocno przerośniętym ego. To co słyszy się na rozmowie nijak nie pokrywa się później z rzeczywistością. Produkty mocno legacy no i wojna kulturowa z sąsiadami z Czech.
1
AF 2017-04-13 16:17
Firmy maja biura w Indiach, Emiratach Arabskich, Chinach, wschodniej Rosji, Meksyku, Brazylii, a Ty piszesz o wojnie kulturowej z Czechami... Pierwsza praca?
3
nick 2017-04-14 20:47
z chęcią bym pogadał na priv
przy czym robisz?
Pracownik 2017-04-25 23:46
Jaka wojna kulturowa? O czym Ty piszesz? Jaki masz interes w tym, żeby tak kłamać?
Czy różnica zdań i odmienny punkt widzenia na pewne kwestie to id razu wojna kulturowa? Brzmi to conajmniej jak konflikt zbrojny :)

Proszę zastanow się następnym razem zanim napiszesz coś sensownego!
1
nick 2017-04-27 22:06
z chęcią bym pogadał na priv jak tam jest
przy czym robisz
pracownik1 2017-04-28 17:44
Praktykujemy otwartość wobec kandydatów, więc jeśli jesteś zainteresowany informacjami jak tu jest, przy czym robimy, itp. to śmiało dzwoń na numer firmowy, umów się na niezobowiązująca rozmowę i sam wypytasz, zobaczysz, ocenisz, podejmiesz świadomą decyzję czy wziąć udział w procesie rekrutacji czy nie.
nick 2017-04-29 20:41
to przy czym robicie to średni pikuś
duży pikuś to jest to kto robi
czy ludzie są ogarnięci i przede wszystkim czy są życzliwi w miarę możliwości
po prostu fajnie tam czy nie
tego nie zobaczę tak od razu
nick 2017-05-02 19:55
Byłem na rozmowie, widziałem firmę "od środka", pogadałem i nie spodobało mi się. Pachnie mi trochę "samo-marketingiem na wyrost". Zresztą czytając to forum można odnieść podobne wrażenie - klakierzy w co drugim poście...
nick 2017-05-04 14:02
czyli co
zarozumialcy czy sztuczny uśmiech i tu jest najlepiej na świecie albo przynajmniej w Krakowie
pracownik1 2017-05-05 09:24
masz racje - ludzie to podstawa.
A ludzie sa naprawde super - mili, zyczliwi, pomocni, bardzo fajna atmosfera z duzym poczuciem humoru.
Od razu wyjasniam - i to nie jest "samo-marketing", tak tutaj po prostu jest - calkiem spoko w porownaniu do innych firm, w ktorych pracowalem :)
1
ciekawski 2017-05-05 09:25
a jaki byl wynik rozmowy - chcieli Cie przyjac / dostales oferte?
tez pracownik 2017-05-06 17:27
@pracownik
to prawda
pracownicy sa pomocni i ogólnie ok
o lwiej czesci zlego słowa nie powiem bi są pomocni życzliwi dostępni ogolnie fajni
chociaż szczerze mówiąc to i wyjatki od reguły też się zdarzają
zależy jak się trafi
Zostaw swoją opinię o SolarWinds - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SolarWinds