brak logo

SolarWinds

Kraków

Opinie o SolarWinds

tomek 2015-10-02 10:12:11
odradzam, niby nowa firma ale bez perspektyw na przyszłość;
śmieszny pakiet wynagrodzeń z akcjami i pseudo-premiami
1
NoName 2015-10-20 17:41:25
Jestes pracownikiem i to wiarygodna opinia? Czy moze niespelnionym zawodowa maruda szukajacym "raju" powtarzajacym tylko zaslyszane plotki? :-)
1
Nick 2015-11-22 14:52:38
Zastanawiałem się nad pracą w firmie. Jednak po rozmowie ze znajomym, który tam pracuje zrezygnowałem (z tego co mówił to ogłoszenia są ale nie ma rekrutacji). Firma stara się być nowoczesna ale ma skostniałe struktury. Wszystko zależy do biura w Czechach, a tutaj po prostu klepią kod. Firma sprzedana - wchodzą nowi właściciele. On sam zastanawia się nad odejściem ponieważ nie liczy na awans, którym cały czas go mamiono.
Zresztą już rozpoczęła się ewakuacja...
Agsdgsdf 2016-03-15 17:41:16
Czesc. Zastanawiam sie nad aplikowaniem, ale widze, ze przeważają tam technologie micro$yftu. Czy używanie Windy jest obowiązkowe, czy możne requestować o jakiś normalny OS?
Pracownik 2016-03-21 00:19:33
Opinia ze wszystko zalezy od Czech jest przekoloryzowana. Zarobki zaleza od Twoich zdolnosci negocjacyjnych. Ludzie sa meeeeega fajni co czyni atmosfere genialna do pracy. Wchodza nowe projekty wiec polecam aplikowac i na interview pogadac i ocenic czy warto.
Ponizsze opinie jak dla mnie sa tylko zaslyszanymi plotkami...
ogejsd 2016-03-24 12:10:53
To, że zarobki zależą od umiejętności negocjacyjnych, mógł napisać tylko ktoś z HR... Napiszcie w prost, że nie podajecie widełek bo w Polsce nikt nie podaje, zamiast pieprzyć głupoty "to zależy od umiejętności negocjacyjnych", albo "jesteśmy elastyczni i nie zamykamy się w widełkach". Skoro zależy od umiejętności negocjacyjnych - zapłacicie mi 50 tys dolarów miesięcznie, jak powiem, że mniej nie chce? No właśnie. Więc skończcie kłamać :)
2
AGHUDSHGIU 2016-05-26 15:35:56
Rozumiem, ze dalej wynagrodzenie w SolarWinds to temat tabu? A moze ktos powie, czy w SW mozna liczyc na 5cyfrowe zarobki przy 3 latach expa?
hmmm 2016-06-15 18:25:49
można liczyc, ale z drugiej strony na jakie zarobki możesz liczyc mowi ci rekruter przez telefon w pierwszej rozmowie, wiec co za problem pogadać?
AGHUDSHGIU 2016-06-16 14:10:17
W AKAMAI podaja przez telefon, w niektorych firmach rekrutacyjnych tez. Ale w SW to chyba jest tajemnica do samego konca...
babeczka 2016-06-16 14:21:08
owszem, oferują taką oferte pracy ale weź pod uwagę przyjacielu jak wysokie są wymagania. . warto sprawdzić czy jednak na pewno jeszcze taki pracownik jest poszukiwany bo w internecie w kilkui miejscach to oferta wyparowała w serwisach niektórych, wiecie coś?
Tomasz 2016-11-07 09:21:25
odradzam. byłem rekrutowany na stanowisko seniorskie. pytania: teoria ze studiów, nic praktycznego, tematyka wogóle nie związana ze stanowiskiem. Słabe wynagrodzenie. Odrzucili moją kandydaturę, zostałem TL w innej firmie. Nigdy więcej Solar Winds..
1
irek 2016-11-10 11:44:53
odradzam. w firmie panuje chaos organizacyjny. ludzie odchodza. brak profesjonalizmu
Miki 2016-11-16 21:27:05
@Tomasz: W trakcie rekrutacji pisze się proste zadanie przez godzinę, które jest następnie przeglądane wraz z rekrutującymi - rozumiem że nie zaliczasz tego do praktyki? Chyba że masz na myśli pytanie praktyczne w późniejszym etapie?
zorientowany 2016-11-17 22:32:16
hahahahaha, doprawdy wyborne! Można wiedzieć czym się kierujesz pisząc takie ploty? Jesteś pracownikiem (jeśli tak to podpisz się z imienia i nazwiska) czy nie przeszedłeś rekrutacji i opowiadasz brednie?
Arkadiusz 2016-11-18 11:36:57
odradzam. firma nie jest zarządzana efektywnie, ludzi odchodzą, nowi szybko rezygnują. do tego przemądzali czesi..
1
doscklamstw 2016-11-18 14:52:36
Człowieku, czemu tak perfidnie kłamiesz???! Skąd taka opinia? Pracowałeś i odszedłeś? Jak długo?
Piszesz jakby była fala odejść a to jedna, max 2 osoby na przestrzeni kilku miesięcy. Z tego co obserwuję to żadna z nowych osób nie zrezygnowała. Wręcz polecają swoich znajomych i oni też przychodzą.

Przemądrzali (przez "rz") Czesi, nie do współpracy Hindusi, upierdliwy Polacy - wszyscy piszą te hasła bo jest to modne, a niekonieczne prawdziwe.
4
ciekawy 2016-11-18 22:03:07
gdyby cie microsoft rekrutowal na seniora i bys nie przeszedl rekrutacji, a outsourcingowy moloch by cie przyjal na leada i za wieksza kase to tez bys opowiadal ze nigdy wiecej microsoftu? wiem ze porownanie troche na wyrost, ale kontekst ten sam.
skoro pytania byly ze studiow to czemu nie przeszedles rekrutacji? moze za wysoki prog wejscia?
"tematyka wogóle nie związana ze stanowiskiem" - to z czego cie pytali, z biologii? :)

troche pokory i napisz cos wiecej bo poki co to czuc urazona dume, a malo konkretow popartych faktami.

czy ktos z solarwinds moglby sie wypwiedziec jak wyglada proces rekrutacji?
1
Kasia 2016-12-03 11:52:02
firma bez perspektyw na rozwój. i jak widać z chamskimi kadrami..
1
Zostaw swoją opinię o SolarWinds - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SolarWinds