Council Finance

Wrocław

Opinie o Council Finance

Abcktotowie 2017-03-12 23:05
Chyba Marek wyszedl. Ciekawe czy jeszcze jakieś ich biuro funkcjonuje. Ktoś coś wie na ten temat? Swoją drogą, słyszałam ile tam zarabiają płotki. Myślę, że Wy wszyscy najuczciwszy na kolanach przed Panem M byście stali, żeby was tam tylko przyjęli, co byście mogli w dwa lata na mieszkanie odłożyć.
7
Lubieżny69 2017-03-12 23:13
Moim zdaniem to ludzie powinni nauczyć się czytać umowy, bo sam brałem kredyt i nie mogę narzekać na oprocentowanie czy wysokość prowizji. Byłem bardzo potrzebujący, tak jak inni ludzie, którzy brali tam pożyczkę, więc niepotrzebnie robicie nagonke na obecną sytuację i Pana Marka, który doskonale przygotował treść umowy, tak, aby była jasno i klarownie napisana.
Co do prowizji to mogłem ja negocjować, a przemiła Pani wytłumaczył mi jak wszystko zorganizować, więc zanim sami coś napiszecie zastanówcie się dwa razy i puknijcie w głowę, bo jak czytam wasze komentarze i opinie to zastanawiam się nad waszym poziomem inteligencji, czy mówiąc prościej poziomem IQ.
Napiszę jeszcze do ludzi, którzy brali kredyt.
Przeczytajcie swoje umowy, bo w nich zawarte są wszystkie Wasze wątpliwości.
5
leko 2017-03-13 10:11
Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz,11 tysięcy osób oszukanych(ta liczba wciąż rośnie)a ty twierdzisz,że jesteś zadowolony z umowy jaką ci Marek K przygotował??Jesteś żałosny.Jeśli sądzisz,że ktoś ci w te brednie uwierzy , to znaczy,że właśnie twój iloraz IQ jest daleki od przeciętnej.
5
ktoś kto wie 2017-03-13 10:20
Ty to pewnie nawet byś wlazł pod biurko Pana Mareczka
1
xxx 2017-03-13 13:24
Weź nie ściemniaj.
1
Kasia 2017-03-13 16:01
Zgadzam się ze wszystkimi. Firma powinna też odpowiadać za kredyty we frankach. Banki które udzieliły kredytów w innej walucie specjalnie naraziły swoich klientów.
1
Fania))7 2017-03-13 22:16
Jest
damian 2017-03-14 07:41
Pracowalem 7 miesiecy w jednym z biur w polsce pozdrawiam centralne lubiłem moje biuro w gliwicach i pracowników wszyscy wiedzielismy ze koniec jest bliski było mało klientów same reklamacje pewno niedługo się odrodzą pozdrawiam damiam
4
kox 2017-03-14 15:58
Masz się czym chwalić.
kox 2017-03-14 20:16
To była sztuka rekrutacji ! Takich ludzi wyszukać. Jeszcze myślą ze są wyróżnieni bo ludziom pomogli...
3
ji 2017-03-15 12:05
Jeszcze sobie sami lajkują wpisy,he he
1
Nono 2017-03-15 15:06
W głowę to się Ty puknij,może wróci Ci rozum o ile go miałeś kiedykolwiek.
2
Tolek 2017-03-16 12:00
O czym Ty mówisz?. Już 15 osobom prokuratura postawiła zarzuty tej przestępczej organizacji ,a Ty ich pozdrawiasz i marzysz o odrodzeniu tych biur? Chyba strach przed wymiarem sprawiedliwości odebrał Ci rozum.
2
kox 2017-03-17 08:08
I za te 7 miesięcy zostaniesz ukarany,zwrócisz wszystko co ukradłeś,zostaniesz rozliczony co do złotówki i lepiej nie pisz już tych bzdetów,bo tylko sie ośmieszasz damianku czy jak tam sie nazywasz.
2
sdsds 2017-03-18 11:37
te Brudasy maja oddać co do grosza pieniądze
1
były pracownik 2017-03-19 11:47
Kox kradniesz to to ty nie wiesz co tam robiłem i jak pracowałem się odzywasz nic nie ukradłem o zdanie cie nikt nie prosi nie życzę sobie takich uwag pod moim adresem
2
kox 2017-03-19 17:04
Po pierwsze to forum to nie Koncert Życzeń,po drugie jeśli nie wciskałeś emerytom kitu w postaci kredytów nie do spłacenia niszcząc im życie do reszty tylko sprzątałeś latryny w tej organizacji przestępczej to przepraszam.Tak poza tym twojego szefa Mareczka i nie tylko jego zamknęli chyba nie bez powodu?
2
Kasia 2017-03-19 17:16
Jak klient czekał na przelew z banku to trzydzieści razy dzwonił z zapytaniem kiedy będzie a jak trzeba spłacać to już nagle został oszukany.
4
Z Councila 2017-03-19 22:47
Każdego klienta informowałem kilka razy o całej procedurze. Jak się bierze kredyt to trzeba spłacać ! Ludzie usłyszeli w mediach że ktoś został oszukany rozdmuchali temat i teraz myślą że ktoś za nich spłaci dług zapaliła się iskierka nadziei wiec dlaczego tego nie wykorzystać!

Źródło Newsweek:
Obrońca: Większość klientów zadowolona
Będziemy składać zażalenie na decyzję o areszcie - mówi jeden z obrońców Marka K. Adwokat zwraca uwagę, że już od 2015 roku zarządy firm - o których mowa w tej sprawie - zawierają ugody z niezadowolonymi klientami. A jest ich - zwraca uwagę mecenas - niewiele. Na 69 tysięcy kredytów liczba skarg to - jego zdaniem - 5 procent. Czyli - dodaje - większość jest zadowolonych.
4
oko 2017-03-20 04:21
11 tysięcy oszukanych osób,ta liczba wciąż rośnie także zastanów się co piszesz.Wykorzystywaliście nieporadność emerytów i zamiast jednego wciskaliście po kilka kredytów.Wasza linia obrony jest naprawde marna na szczęście prokuratura teraz ostro sie wami zajęła a zrzutów wobec waszego szefa jest kilka.Wbijcie sobie do tych swoich głów,że to jest już KONIEC tego procederu.
5
kick 2017-03-20 07:00
Haha. Szczyt hipokryzji
kick 2017-03-20 10:23
hahaha, szczyt hipokryzji
Tolek 2017-03-20 10:34
Wg Ciebie ludzie przy pomocy mediów rozdmuchali temat,żeby ktoś im spłacił kredyty??? Próbujesz postawić znak równości między pokrzywdzonymi a oszustami? Co za buta. Czy Ty naprawdę nie wiesz co się dzieje wokół waszej przestępczej organizacji??? Czy faktycznie było TYLKO 5% skarg? To już koniec waszej ''''dochodowej" firmy. Wielki upadek, małych ludzi.
3
emeryt 2017-03-20 10:46
Śmiecie Councilowskie jakże miło jest patrzeć na wasz upadek i to wasze miotanie się na tym forum jak muchy w rozgrzanej smole których ko jest oczywisty.
2
chciałam pomóc 2017-03-20 16:39
czytam czytam i szlak mnie trafia... Byłam osobą wspomagającą... Chodziło o sumę ok 20 tyś... Miało być na 3 miesiące ... Z 20 tyś zrobiło się ok 100 z czego prawie 40 poszło na prowizje... Czyszczenie bików znajomej trwało nie 3 a pół roku...po czym nagle wszystkie biura pozamykane i znajoma nie może mnie "odciążyć' To tak w skrócie...mam pecha?
3
dede 2017-03-21 00:09
I co,BIK wyczyszczony?
4
z Councila byłego oddziału 2017-03-29 14:15
Witam jak to nie zmuszał pistolet do głowy każdy podpisywał umowę pośrednictwa xD żart oczywiście że nikt nikogo nie zmuszał teraz na poważnie ludzie nie mogli się doczekać aż podpiszą umowę czekali w kolejce siedzieli na krzesłach każdy tylko czekał na gotówkę pytali kiedy przelew ludzie nie pytali ile to kosztuje aby kasa była szybko taka prawda tak było w oddziale
3
Heniu 2017-03-31 06:46
Na żarcik ci się zebrało pajacu albo krytynko?Ciekawe czy przed prokuratorem pozwolisz sobie na takie dowcipkowanie.
1
Nieistotny 2017-04-01 13:20
Proponuję wziąć pod lupę nie tylko firmy wrocławskie gdzie widnieje w dokumentach Pan M. Są dziesiątki placówek firm córek w całej Polsce, pod zarządem innych osób, nad którymi władzę sprawuje dalej Pan M. Tych 11 tysięcy oszukanych osób to kropla w oceanie....A ukradzione mln przewyższą nie jedną gigantyczną aferę finansową....I nie tylko ekonomiczną...
1
Heniu 2017-04-02 21:20
Tylko pracowałeś?Jesteś żeałosny.Jeśli pracą nazywasz wyciskanie kotów nic nie świadomym emerytom w postaci kredytów nie do spłacenia no to gratulacje, a od mojej rodziny to się odp...ol,lepiej poinformuj swoją,że niedługo będą musieli ci paczki do pie..la przysyłać pajacu.
poirytowana 2017-04-04 11:20
Personal finans to jedno.ale co dalej ...knf ostrzega i banki z tego co wyczytalam odrzuciły by taki kredyt.ale pierwsza umowa jest z nimi.a na umowie z bankiem jest inny posrednik np w naszym przypadku dom finansowy z gdanska ktory tez sobie przyznaje ogromne prowizje.ostatecznie gdzie jest bank.
Jak bank mpze przyznac osobie kredyt ktora jiz nie ma zdolnosci bez zaswiadczenia o zarobkach na ponad 10 lat.
Taki posrednik ktory widnieje na umowie kredytu chyba jest równie winny. Chodzby z art. 304 o lichwie.bo klamie przed bankiem, wprowadza w blad kredytobiorce aby zaspokoic swoje finanse a takie dzialanie jest niewspolmierne dla obu stron. Albo to wszystko jest powiazane
Heniu 2017-04-06 08:24
Poziom to ty osiągnąłeś ale totalnego zeszmacenia żeby w czymś takim pracować,jeśli chodzi o policję to myślę że napewno dojdą do tego co ty naprawdę robiłeś w tej organizacji przestępczej,jeśli sprzątałeś ubikacje to nie masz się czego bać,fakt.A tak na marginesie popracuj trochę nad stylistyką,bo czytając twój bełkot ma się wrażenie,że chyba skończyłeś tylko podstawówke i to w trybie eksternistycznym.
Tolek 2017-04-06 12:40
Śledztwo trwa.Podobno wszyscy pracownicy tych "europejskich biur" mają być przesłuchani.
2
Kox 2017-04-06 19:02
To właśnie ci pracownicy tworzyli tę przestępczą organizację bez nich Marek K.nie zrobiłby kompletnie nic,więc muszą za to ponieść karę a jak wysoką to pozostawić należy pod rozwagę wymiaru sprawiedliwości.
lawia89 2017-04-13 15:58
Niby na co?
Heniu 2017-04-17 11:06
Ty musisz być nie dość,że zwykłą sz. .tą to jeszcze totalnym przygłupem,ty nie skończyĺeś podstawówki eksternistycznie,ty nawet nie skończyłeś jej warunkowo mimo że była to szkoła specjalna,nawet nie umiesz poprawnie zdania sklecić.Nie ma się co dziwić że tylko takie ( usunięte przez administratora )..jak Council cie zatrudniło,nikt poważny by nawet twojego cv nie przeczytał do końca o ile byś je umiał napisać pajacu.
1
Tomek 2017-04-18 13:06
Heniu pewnie to jeden z 90% klientów który otrzymał kredyt przechulał kasę, a teraz wydaje mu się, że jak zrobi nagonkę to bank umorzy mu kredyt. Umowa kredytowa nie zawierała podpisów in blanco, można było się z nią zapoznać przy podpisaniu. Skoro ktoś podpisuje dokumenty niech zapozna się co jest napisane. Idąc do szpitala podpisuje się zgodę na to i owo, czyli można zrozumieć że zgodę na amutacje każdy by podpisal bo kazali.
O Amber Gold głośno jest do dziś a Council? Temat ucichł a raty płacić trzeba. Tylko upadłość konsumenta je umorzy
2
Aro 2017-04-18 15:28
Witam,haha nic nie wiedzieliście,dobre sobie,a kto tu wypisywal na forum o premiach,o wycieczkach co?a co najwazniejsze przyznajcie sie ze was szkolili aby klamac odpowiadajac na trudne pytania,karma wraca zawsze i czy tu na ziemi czy tam na górze odpowiedziecie za to ludzkie szmaty
2
Aro 2017-04-18 15:35
Zaprasam cie matole do mojej prokuratury w miescie i zobaczysz ile leży akt i skarg oraz nagran z waszych oszustw a to tylko jedno miasto,mało wiesz chlopczyku
1
Johny 2017-04-19 08:39
A ty pewnie jesteś jednym z tych pseudo doradców który uważa się za cwaniaka?Nic bardziej mylnego,policja i prokuratura dobierają się każdemu bez wyjątku do du...y,jednemu wcześniej drugiemu troche później także nie licz na to że przyjemność pogawędzenia z prokuratorem cię ominie."Temat ucichł",zabawny jesteś ale każdy sposób pocieszania się jest dobry.
no matter 2017-04-22 23:35
Takich osób i firm w całej Polsce jest sporo. Znamy je z tożsamości. Wszystkie sprawy nadają się do Najwyższej Instancji.
Aro 2017-04-25 04:54
Najbardziej boli mnie to że te biura aż tyle lat funkcjonowały,bodajże lata 2012/2013 już oszukiwali ludzi,tysiace zeznań w prokuraturach,nagrania rozmów tych oszustów,płacz na komendach uczciwych ludzi,boli to że pracownicy tych biur na forach pełni optymizmu wypisywali jakie to premie dostaja,jakie to wycieczki wygrywali czy jaka to super atmosfera była w ich biurach,mam nadzieje że ci ludzie spala się w piekle,Karma dopadnie was szmaty
Tolek 2017-04-25 13:06
Naiwni pracownicy tych biur wciąż wierzą,że się z tego wywiną i wszystko wróci do normy i będzie tak jak było dawniej. Bo przecież, to była TAK dobrze zorganizowana grupa przestępcza.Bo przez lata szefowie gangu dopracowali nieomal do perfekcji system pozyskiwania i oszukiwania klientów.Bez zażenowania wypisywali jak dobrze im się pracuje , jak świetnie zarabiają( na ludzkiej krzywdzie) i jak to wypoczywają po ciężkiej pracy na Majorce czy Kanarach. I nagle szefostwo zapuszkowali. Nie spodziewali się , że nastąpi wielki upadek tych biur i winni poniosą konsekwencje w zależności od ''zasług''.
2
Karma 2017-04-30 20:01
Witam,pamiętam to do dziś jak pani która mnie obsługiwala w tym biurze zapewniała mnie że nie jestem kredytobiorca tylko taką osobą wspierająca,że kredyt nie jest na mnie i nie będzie tylko będzie na mojego szmate kolege!tak moim błędem bylo to że jej uwierzylem na słowo i teraz ponosze tego konsekwencję,nie doczytalem umów i sam jestem sobie winnien!jeśli chodzi o was pracowników tych biur wiecie dobrze że oszukiwaliscie ludzi,ok przykładowo ktoś miał duże długi i tylko u was mógł zaciągnąć kredyt na większej prowizji itd itd tylko pytam was pracownicy dlaczego ludzie tacy jak ja ktorzy mieli czysta historie i zdolnosc kredytowa w ciagu kilku dni stawali sie kredytobiorcami,wiecie dobrze ze nie ma prawnie takiego czegos ze kredyt zostanie przepisany po uplywie np 3 miesiecy!!!osobiscie miałem jedna szansę wyrwac wam te weksle i dokumenty kiedy na drugi dzien po przeczytaniu na forach o waszej firmie przyszedlem do waszego biura i pracownik dal mi te dokumenty do ręki i to byl ten moment kiedy moglem je zabeac i wyjsc,znow moj wielki blad ze tego nie zrobilem!hmm cały czas mam przed oczami wyraz twarzy tej pracownicy która dziwnie sie spojrzala z takim stresem kiedy je zostawilem i wychodzilem z biura,nastepna dziwna reakcja byla kiedy ta pracownica zobaczyla mnie w sklepie i zaczela uciekać,zdziwila mnie ta reakcja kiedy ktos szybko wybiega ze sklepu i wtedy zorientowalem sie ze to ta osoba z biura!wiec nie piszcie na forum ze jestescie uczciwa firma,jestescie ludzkim szambem!w 2015 roku bylem u prokuratury i juz tylko w moim miescie bylo 500 osob pokrzywdzonych,prowizje byly nawet dawane do reki pracownikom bez zadnego pokwitowania,uwazacie ze to tez uczciwie robiliscie?!
2
Uczciwi inaczej 2017-05-01 10:46
Uczciwi z Councilu czy jak wy tam sie teraz zwiecie,Aurum,Proculus,Traktatus,Żabka,Biedronka:)rozwieje waszą uczciwość w sekunde,KNF wiecie co to jest?!Ameber Gold np był w KNF i inne bardzo uczciwe firmy i także wasza tam istnieje:)czyli kretacze,zlodzieje i kur....za przeproszeniem!!!Nastepna niepokojaca sprawa jest taka że banki przecież aż tak straszne zarzekaja się że nie chcą mieć nic wspolnego z wami,także jesteście uczciwi:)no to jesli sie zastrzegają to co robicie w tej sytuacji,powstaje Dom finansowy bodajże z Gdańska któremu banki bez problemu udzielaja kredytów bo przecież wam nikt nie da (KNF)!!!Akurat w moim przypadku aż 3 podmioty chciały pobrać prowizje,Council za Weksle,Dom Finansowy oraz bank!!!sumy przybliżone 10 tys Council,Dom Finansowy 6 tys no i perełka 13 tys Bank Ariol:)Proszę niech mi ktoś powie gdzie jest Policja i Prawo w rym chorym kraju ze takie wały robia same banki,kto by nie chciał przytulić takie prowizje siedząc i nic nie robiąc,wszystko zrobi za nich Council,pytam sie gdzie jest Prokuratura przez tyle lat ?!najlepsze jest to ze ja nie chcialem kredytu i jestem czysty jak lza,tylko chcialem pomoc koledze bo to on miał tragiczna historie kredytową,teraz on i ja mam długi:)dziękuję za wasza uczciwość i za wymiar sprawiedliwosci w naszym kochanym kraju!
7
Gr 2017-05-03 17:33
Miejmy nadzieję,że ta kanalia K tym razem za szybko nie wyjdzie z pudła
Aro 2017-05-23 03:05
Firma ogłosiła upadłość,sądy i prokuratura niby zabezpieczyła kase
1
Rolnik 2017-05-23 11:06
gdzieś jest info o tym w necie?
Aro 2017-05-24 02:34
Wejdz na stronę Nowi oszukani nowe przekręty i tam jest dzial o Proculusie
Gr 2017-06-05 19:49
Ciekawe skąd masz takie info,przybijają mu kierowanie zorganizowaną grupą przestępczą i wychodzi za kaucją a reszta siedzi.
Zostaw swoją opinię o Council Finance - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Council Finance