Council Finance

Wrocław

Opinie o Council Finance

Tolek 2017-03-04 12:10
Poczytaj sobie na temat manipulacji w encyklopedii albo zapytaj swojego szefa ,o przepraszam on siedzi i nie może Cię oświecić . A może powiesz mi dlaczego po podpisaniu umowy kredytowej wg Ciebie obrazującej całkowite koszty kredytu, nikt nie otrzymał chociażby kopii umowy do ręki. Bo koszty były jednym wielkim przekrętem. Natomiast prowizja do Councila, bez rachunku, aneksu do umowy, itp. tylko wypisany przelew to już nie przekręt tylko wymuszanie haraczu.
3
Z Councila 2017-03-05 10:27
Nikt nikogo do podpisywania nie zmuszał. Ja swoich klientów informowałem rzetelnie o całej procedurze nawet po trzy cztery razy. Ludzie są sami sobie winni ponieważ w momencie podpisywania umowy widzieli tylko pieniądze. Kwota która miała iść na spłatę komornika była zazwyczaj wydana w inny sposób przez co nie byłem w stanie wyczyścić biku osoby zadłużonej i teraz wielkie pretensje. Oczywiście niektórzy doradcy działali na niekorzyść klienta i teraz maja problemy. Osoby niezadowolene to tylko 5% wszystkich naszych klientów. Jestem w trakcie ciężkich studiów bankowych i prawa dzięki tej firmie mogłem dużo się nauczyć i potwierdzić że bankowość to moja przyszła ścieżka kariery którą zamierzam kontynuować.
8
do councila 2017-03-05 18:04
Jasne,takie bajki możesz wciskać dzieciom w przedszkolu najwyżej,ciekawe dlaczego aresztowano twojego szefa jak inne osoby niższego szczebla,oczywiście to nie koniec zatrzymań w związku z oszustwami jak i wyłudzeniami prowizji za nieudzielone kredyty w firmie w której pracujesz,zadaj sobie troche trudu i obejrzyj program expres reporterów,tam wszystko jest przekazane jak działa Coucil vel Personal Finanse vel El Global vel itd.Jeśli chodzi o Marka K. to napewno znasz przebieg jego przestępczej kariery,bo to nie pierwszy raz kiedy jest w areszcie za tego typu przestępstwa,także daruj sobie nawijanie makaronu na uszy,bo nikt w to nie wierzy.
6
Uważajcie na mylne informacje 2017-03-05 18:41
Znowu odezwał się mistrz manipulacji.Nie przeczę ,że dużo się "nauczyłeś" w tej firmie. A karierę bankową to ty będziesz kontynuował na pewno, ale w pomieszczeniu bez firanki.
3
Lolek 2017-03-05 22:02
Generalne aresztowane?
luz 2017-03-06 06:18
Najlepsze jest to co mistrz manipulacji pisze o czyszczeniu biku,w expresie reporterów wypowiadał się specjalista od prawa bankowego i stwierdził,że takie coś nie istnieje,krótko mówiąc jak sie ma komornika nie ma szans na jakikolwiek kredyt,to "czyszczenie biku"to jest nic innego jak lep na potencjalne ofiary,a ofiarami były osoby tzw."wspierające"które de facto właśnie stawały się kredytobiorcami z kilkoma kredytami na karku,których nie sposób spłacić.Dziwię się jak można w obliczu miażdżących dowodów wobec tej firmy pisać takie bzdury,mistrz manipulacji jest albo tak tępy i nie wie co się dzieje w firmie w której "pracuje"albo tak perfidną kanalią która próbuje się wybielić,ja myślę,że to drugie.Twierdzi że jest w trakcie studiów bankowych,raczej mu nie wróże świetlanej kariery w tym sektorze,żaden bank nie podejmie z nim rozmowy kwalifikacyjnej widząc w C.V.gdzie pracował,no chyba że wykorzysta swoje umiejętności nabyte w Council i zmanipuluje rekrutera
4
alik 2017-03-06 10:55
Szkoda mi jedynie osób które bez wykształcenia i pojęcia zielonego co robią zaczeły kariere w tej firmię jednak gdy tylko się zorientowały szybko się zmyły i trauma na całe życie :-)))
Osoby pracujące tam ponad 1-2 lata z pełną świadomością wiedziały doskonale co robią
3
anna 2017-03-06 16:37
alik trafiłeś w 10 :)
taki Świeżak pracownik został wykorzystywany do brudnej roboty
ano umowa o prace bene fitykonkursy wycieczki któz by pomysła ze to takie złodziejstwo i oszustwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
why 2017-03-06 21:04
Oni zatrudniali z 500 osób
Fabryka oszustwa i tyle
I to tyle lat
2
amg 2017-03-06 21:30
No właśnie chyba nie!
Jak to możliwe?
.... 2017-03-07 08:42
Pani Kasia??
1
pracownik 2017-03-07 10:20
generalne nie siedzą
2
Kasia 2017-03-07 10:32
Czules/czułas się wykorzystywana? Nikt nikogo nie zmuszał do pracy...
Teraz byli pracownicy będą mówić jak to byli wykorzystani klienci jak oszukani ale NIKT NIKOGO DO NICZEGO NIE ZMUSZAŁ
4
kick 2017-03-07 14:39
dlatego jednym słowem wszyscy brali w tym oszustwie udział....
1
fox 2017-03-07 15:01
Wasz szefuncio marek K. siedzi, wraz z nim pierdzą w pasiaki kanalie niższego szczebla,także co w twoim rozumieniu "generalne nie siedzą"?A t dopiero początek
1
fak 2017-03-07 16:18
Leje z tych wpisów byłych lub obecnych pracowników,jacy to oni biedni i wykorzystani.Otóż śmiecie Councilowskie wbijcie sobie do tych łbów,że kara was nie minie,w zależności ile ukradliście dla waszego bossa Marka K.i jego starego Wiesława K. tyle dostaniecie w zamian od wymiaru sprawiedliwości,a takie wybielanie się na siłę i tak wam nic nie da,nawet jeśli się zwolniliście z tej organizacji przestępczej prokurator bez problemu dojdzie do was jak po nitce do kłębka
2
Uważajcie na mylne informacje 2017-03-07 16:24
''Nikt nikogo do niczego nie zmuszał" marna linia obrony.
1
anna 2017-03-07 16:26
zmuszać nie zmuszał ale kazał perfidnie kłamać ,na szczeście w miare szybko się człowiek jorgnął o co chodzi i nie zdążył nabić ludzi w butelkę
1
szymon 2017-03-07 18:51
Ludzie, którzy przychodzili bez jakiegokolwiek doświadczenia w bankowości nie wiedzieli, że to co mówili przełożeni jest czymś złym. Wręcz przeciwnie - manipulowali, że wszystko jest zgodne z prawdą.
1
kick 2017-03-07 21:16
Dyrektorki generalne nie siedzą. O to chodzi
1
Kasia 2017-03-07 21:44
Kazał perfidnie kłamać...zastanawiające
A to czemu klamalas, mogłaś się zwolnić od razu
3
do Coucilowców 2017-03-08 06:09
Hmm,a ty jesteś małym dzieckiem i można ci coś kazać?Troche to słabe,tak naprawde to wy wszyscy tworzyliście te przestępczą organizację i to wy poniesiecie za to odpowiedzialność,bez was ten wasz szef Matek K nie zrobiłby kompletnie nic,a te wasze próby wybielania się są żałosne.
2
Kuba 2017-03-08 10:25
Mógłbym dowiedzieć sie jak wyglądały te ulotki ? Sam roznosiłem i firma nagle zniknęła
4
K 2017-03-10 19:32
Ktoś wie czy grupa softcall sp. Z.o.o są w to zamieszani ?
4
Abcktotowie 2017-03-12 23:05
Chyba Marek wyszedl. Ciekawe czy jeszcze jakieś ich biuro funkcjonuje. Ktoś coś wie na ten temat? Swoją drogą, słyszałam ile tam zarabiają płotki. Myślę, że Wy wszyscy najuczciwszy na kolanach przed Panem M byście stali, żeby was tam tylko przyjęli, co byście mogli w dwa lata na mieszkanie odłożyć.
5
Lubieżny69 2017-03-12 23:13
Moim zdaniem to ludzie powinni nauczyć się czytać umowy, bo sam brałem kredyt i nie mogę narzekać na oprocentowanie czy wysokość prowizji. Byłem bardzo potrzebujący, tak jak inni ludzie, którzy brali tam pożyczkę, więc niepotrzebnie robicie nagonke na obecną sytuację i Pana Marka, który doskonale przygotował treść umowy, tak, aby była jasno i klarownie napisana.
Co do prowizji to mogłem ja negocjować, a przemiła Pani wytłumaczył mi jak wszystko zorganizować, więc zanim sami coś napiszecie zastanówcie się dwa razy i puknijcie w głowę, bo jak czytam wasze komentarze i opinie to zastanawiam się nad waszym poziomem inteligencji, czy mówiąc prościej poziomem IQ.
Napiszę jeszcze do ludzi, którzy brali kredyt.
Przeczytajcie swoje umowy, bo w nich zawarte są wszystkie Wasze wątpliwości.
5
leko 2017-03-13 10:11
Ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz,11 tysięcy osób oszukanych(ta liczba wciąż rośnie)a ty twierdzisz,że jesteś zadowolony z umowy jaką ci Marek K przygotował??Jesteś żałosny.Jeśli sądzisz,że ktoś ci w te brednie uwierzy , to znaczy,że właśnie twój iloraz IQ jest daleki od przeciętnej.
ktoś kto wie 2017-03-13 10:20
Ty to pewnie nawet byś wlazł pod biurko Pana Mareczka
1
xxx 2017-03-13 13:24
Weź nie ściemniaj.
Kasia 2017-03-13 16:01
Zgadzam się ze wszystkimi. Firma powinna też odpowiadać za kredyty we frankach. Banki które udzieliły kredytów w innej walucie specjalnie naraziły swoich klientów.
1
Fania))7 2017-03-13 22:16
Jest
damian 2017-03-14 07:41
Pracowalem 7 miesiecy w jednym z biur w polsce pozdrawiam centralne lubiłem moje biuro w gliwicach i pracowników wszyscy wiedzielismy ze koniec jest bliski było mało klientów same reklamacje pewno niedługo się odrodzą pozdrawiam damiam
3
kox 2017-03-14 15:58
Masz się czym chwalić.
kox 2017-03-14 20:16
To była sztuka rekrutacji ! Takich ludzi wyszukać. Jeszcze myślą ze są wyróżnieni bo ludziom pomogli...
2
ji 2017-03-15 12:05
Jeszcze sobie sami lajkują wpisy,he he
Nono 2017-03-15 15:06
W głowę to się Ty puknij,może wróci Ci rozum o ile go miałeś kiedykolwiek.
2
Tolek 2017-03-16 12:00
O czym Ty mówisz?. Już 15 osobom prokuratura postawiła zarzuty tej przestępczej organizacji ,a Ty ich pozdrawiasz i marzysz o odrodzeniu tych biur? Chyba strach przed wymiarem sprawiedliwości odebrał Ci rozum.
2
kox 2017-03-17 08:08
I za te 7 miesięcy zostaniesz ukarany,zwrócisz wszystko co ukradłeś,zostaniesz rozliczony co do złotówki i lepiej nie pisz już tych bzdetów,bo tylko sie ośmieszasz damianku czy jak tam sie nazywasz.
1
sdsds 2017-03-18 11:37
te Brudasy maja oddać co do grosza pieniądze
były pracownik 2017-03-19 11:47
Kox kradniesz to to ty nie wiesz co tam robiłem i jak pracowałem się odzywasz nic nie ukradłem o zdanie cie nikt nie prosi nie życzę sobie takich uwag pod moim adresem
2
kox 2017-03-19 17:04
Po pierwsze to forum to nie Koncert Życzeń,po drugie jeśli nie wciskałeś emerytom kitu w postaci kredytów nie do spłacenia niszcząc im życie do reszty tylko sprzątałeś latryny w tej organizacji przestępczej to przepraszam.Tak poza tym twojego szefa Mareczka i nie tylko jego zamknęli chyba nie bez powodu?
Kasia 2017-03-19 17:16
Jak klient czekał na przelew z banku to trzydzieści razy dzwonił z zapytaniem kiedy będzie a jak trzeba spłacać to już nagle został oszukany.
3
Z Councila 2017-03-19 22:47
Każdego klienta informowałem kilka razy o całej procedurze. Jak się bierze kredyt to trzeba spłacać ! Ludzie usłyszeli w mediach że ktoś został oszukany rozdmuchali temat i teraz myślą że ktoś za nich spłaci dług zapaliła się iskierka nadziei wiec dlaczego tego nie wykorzystać!

Źródło Newsweek:
Obrońca: Większość klientów zadowolona
Będziemy składać zażalenie na decyzję o areszcie - mówi jeden z obrońców Marka K. Adwokat zwraca uwagę, że już od 2015 roku zarządy firm - o których mowa w tej sprawie - zawierają ugody z niezadowolonymi klientami. A jest ich - zwraca uwagę mecenas - niewiele. Na 69 tysięcy kredytów liczba skarg to - jego zdaniem - 5 procent. Czyli - dodaje - większość jest zadowolonych.
3
oko 2017-03-20 04:21
11 tysięcy oszukanych osób,ta liczba wciąż rośnie także zastanów się co piszesz.Wykorzystywaliście nieporadność emerytów i zamiast jednego wciskaliście po kilka kredytów.Wasza linia obrony jest naprawde marna na szczęście prokuratura teraz ostro sie wami zajęła a zrzutów wobec waszego szefa jest kilka.Wbijcie sobie do tych swoich głów,że to jest już KONIEC tego procederu.
kick 2017-03-20 07:00
Haha. Szczyt hipokryzji
kick 2017-03-20 10:23
hahaha, szczyt hipokryzji
Tolek 2017-03-20 10:34
Wg Ciebie ludzie przy pomocy mediów rozdmuchali temat,żeby ktoś im spłacił kredyty??? Próbujesz postawić znak równości między pokrzywdzonymi a oszustami? Co za buta. Czy Ty naprawdę nie wiesz co się dzieje wokół waszej przestępczej organizacji??? Czy faktycznie było TYLKO 5% skarg? To już koniec waszej ''''dochodowej" firmy. Wielki upadek, małych ludzi.
2
emeryt 2017-03-20 10:46
Śmiecie Councilowskie jakże miło jest patrzeć na wasz upadek i to wasze miotanie się na tym forum jak muchy w rozgrzanej smole których ko jest oczywisty.
1
chciałam pomóc 2017-03-20 16:39
czytam czytam i szlak mnie trafia... Byłam osobą wspomagającą... Chodziło o sumę ok 20 tyś... Miało być na 3 miesiące ... Z 20 tyś zrobiło się ok 100 z czego prawie 40 poszło na prowizje... Czyszczenie bików znajomej trwało nie 3 a pół roku...po czym nagle wszystkie biura pozamykane i znajoma nie może mnie "odciążyć' To tak w skrócie...mam pecha?
dede 2017-03-21 00:09
I co,BIK wyczyszczony?
Zostaw swoją opinię o Council Finance - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Council Finance