brak logo

Marlesz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe

Sławków

Opinie o Marlesz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe

Anonimek 2011-03-14 01:17:16
Hmmm...kolega chyba z rodzinki pracodawcy?? To jedna wielka ściema!!!Nie bójcie się napisać prawdy!!! Brońcie swoich praw!!!!
Anonim 2011-03-25 12:18:52
Anonimek - 2011-03-14 01:17:16

Hmmm...kolega chyba z rodzinki pracodawcy?? To jedna wielka ściema!!!Nie bójcie się napisać prawdy!!! Brońcie swoich praw!!!!

Popieram kolegę Anonimka... Brońcie się przed ta firmą - bardziej obozem pracy w warunkach ciągłego mętliku i braku zdecydowania "przełożonych". Atmosfera pracy - gorsza niż w Oświęcimiu. Jakby pracownik nie postąpił to jest zawsze źle i zawsze wszystkiemu winien jest pracownik, sugerując że oni postępują prawidłowo a inni pracodawcy potrafią szykanować ludzi. Nie potrafią z pracownikiem normalnie porozmawiać wszystko brane na krzyk i wyciągają brudy z przed minionych lat..(niejednokrotnie bezpodstawne i nieprawdziwe) nie pamiętając kim wcześniutkiej był właściciel [usunięte przez moderatora] Martlesz - [usunięte przez moderatora](w latach 80-tych) Ogólnie mówiąc mobbing w tej "firmie" jest na każdym stanowisku pracy i na prządku dziennym bez wzglę
anonim 2011-03-26 07:53:07
A ja tam złożyłem podanie ;/ Dobrze wiedzieć o takich sprawach bo jakby sie do mnie odezwali (w co wątpie) bo potwierdza się to co napisał Anonim że nie potrafia rozmawiać nawet z potencjalnymi pracownikami a co dopiero w momencie jak sie tam pracuje. Jeśli sie odezwia to chyba odmówię
bruno 2013-03-04 18:50:55
UWAGA NADGODZINY PŁATNE 5 ZŁ, NIE DODATKOWO PONAD TO CO SIĘ WYNIKA Z KP ALE GOLUTKIE 5 ZŁ I TEORETYCZNIE NIE MUSICIE SIĘ ZGADZAĆ NA NADGODZINY. ŚREDNIA STAWKA ZANORMALNE GODZINY PRACY TO 8 ZŁ. DODATKOWO ZAKAZ UŻYWANIA TELEFONU, ZBYT CZĘSTEGO CHODZENIA DO TOALETY. MOŻNA ZOSTAĆ [usunięte przez moderatora] BO ROZMAWIASZ Z KOLEGĄ NA NIEWEŁAŚCIWY TEMAT LUB PODWOZISZ DO DOMU( PO 8 GODZINACH) KOGOŚ KTO POWINIEN PRACOWAĆ 12, AWANTURY O NAJDROBNIEJSZE UCHYBIENIA I WYŁADOWYWANIE ZŁOŚCI NA PRACOWNIKACH. WSZYSCY PRACOWNICY UWAŻANI ZA NIEROBÓW,OSZUSTÓW,ZŁODZIEI A W NAJLEPSZYM PRZYPADKU IDIOTÓW. ILE BYŚ NIE ZROBIŁ TO I TAK BĘDZIE ZA MAŁO I ŹLE. JAK JEST JAKIŚ PROBLEM TO ZAWSZE JEST TO WINA PRACOWNIKA, PODKREŚLAM ZAWSZE. O URLOP BĘDZIECIE POKORNIE PROSIĆ I GENERALNIE STANIECIE SIĘ PODLUDŹMI. NIGDY. JEDYNY PLUS TO, ŻE PENSJA ZAWSZE NA CZAS ALE PREMJA MOŻE BYĆ OBCIĘTA BEZ WINY Z UROJONYCH POWODÓW. GENERALNIE NIE ZNAM NIKOGO KTO PRACUJĄC PO 12G A NAWET W SOBOTY I NIEDZIELE CZEGOŚ SIĘ DOROBIŁ. NIE RADZE BRAĆ L4 NAWET BĘDĄC CHORYM.
PRACOWNIK MARLESZU 2013-03-14 18:42:08
Jeśli mimo tego co napisano na tej stronie chcecie tam pracować i pójdziecie dowiedzieć się o przyjęcie lub już na konkretną rozmowę to NIEBEZPIECZNIE PODCZAS TAKIEGO SPOTKANIA PYTAĆ O WYNAGRODZENIE to spowoduje że właściciel lub jego zięć robią się czerwoni na twarzy, toczą piane z paszczy, z uszu leci im para a na szyi wyskakuje gól generalnie dostają szału jeśli macie czelność zapytać o pieniądze. Jak napisano we wcześniej będziecie na dzień dobry traktowani jak idioci i nieroby więc zrozumiałe że pytanie ile u nich zarobicie traktowane jest jako obraza najjaśniejszego majestatu a że płacą jak napisał BRUNO 5zł za nadgodzinę to wstydzą się o tym mówić bo przecież uważają się za wybitnie uczciwych i prawych w odróżnieniu leniwych i przygłupich roboli którzy tylko patrzą jak ich wykorzystać, oszukać czy okraść. Co dwa lata podwyżka 50 groszy na godzinę. Chętnym życzę powodzenia TWARDEJ [usunięte przez moderatora] I STALOWYCH NERWÓW żeby któremuś nie [usunięte przez moderatora]
pink panter 2013-03-16 16:15:45
Pracując pod skrzydłami pana wlasciciela nie ma co liczyć na świadczenia z funduszu socjalnego gdyż jak co roku szanowny właściciel tłumaczy ze go nie otworzył, wiec gdzie się podziewaja pieniądze? Sprawa prosta nowe exluzywne auto kosztuje, a pracownika i tak zbyje bezsensowna odpowiedzią, nie ludzcie się ze dostaniecie urlop wakacyjny bo przecież wasz urlop jest własnością "pana i władcy", na podwyżki nie ma co liczyć, trzeba także zwrócić uwagę na panią od kontroli jakości, działa lepiej niż dawne SB, poza tym jeden wielki haos, czego nie zrobicie i tak będzie zle i z winy pracownika, proszę pamiętać o punktualności bo kazda minutę są w stanie wam odliczyć a wielki brat patrzy...omijajcie z daleka i szerokim lukiem takie firmy
toyo 2013-03-19 08:56:38
hehehe cala prawda o marleszu widzę ^^
idziesz na l4 5dni a na koniec miesiąca widzisz na koncie max900zl:D
ii te rozwalone maszyny chyba żadna nie jest w dobrym stanie wszystko powiązane drutami a jak się coś krzywi [usunięte przez moderatora] to jest tylko twoja wina
WINA PRACOWNIKA AVE!!!!
ktos z firmy marlesz:) 2013-03-29 15:33:07
pozdrawiam oficjalnie majstra [usunięte przez moderatora] kochanego starsznie go lubie on jest taki fajny a zarezem [usunięte przez moderatora] ,ludzi na urlop wysyla sam przychodzi robic chociaz male pojecie mam o tym malo tego niby roboty na wiosne zawsze brak a pewien delikwent przychodzi dorabiac :P smeich na hali jak to sie mowi:)
GOŚĆ 2013-04-03 13:35:14
Od znajomego ze Sławkowa słyszałem że najlepszy samochód jakiego dorobił się tam pracownik to ponad 12 letni citroen xara no i może to było by okej ale ten gość tyra przez kilkanaście lat po 12h na zmiany i do tego często soboty i niedziele. Więc jeśli marzycie o kilkunastoletniej francuskim trupie w zamian za 80 godzinny tydzień pracy to polecam.
GOŚĆ 2013-04-03 13:47:55
Anonimek - 2011-03-14 01:17:16

Hmmm...kolega chyba z rodzinki pracodawcy?? To jedna wielka ściema!!!Nie bójcie się napisać prawdy!!! Brońcie swoich praw!!!!
Gdyby ktoś nie rozumiał tego wpisu to pierwsza opinia na GO WORK o tej firmie to ŻE POLECAM BO JEST TAM FAJNA ATMOSFERA PRACY, PERSPEKTYWY ITP ale szybko znikła po pojawieniu się poniższych wpisów. Pytanie zagadka KTO MORZE TWIERDZIĆ ŻE TAM DOBRZE SIĘ PRACUJE I WSZYSTKO JEST OK
Dawid 2013-04-04 16:51:57
witam!
ostatnio składałem tam CV nie zważając na negatywne opinie pomyślałem sobie nie przekonam się jak nie spróbuje :)
efekt był taki ze zaprosili mnie na rozmowę na stanowisko operatora wózka widłowego i co dalej hehe umowa na okres próbny +wynagrodzenie po odbiciu zusow ubezpieczenia itp itd 4.50zł i ta mowa prawie końcowa minie parę miesiąc jak pan przyzwyczaisz się do jazdy wu tym zakładzie heh pomimo 8lat ciągłego pracowania na tym stanowisku i kierowaniem każdym możliwym rodzajem wózka widłowego:)
gość 2013-04-11 13:58:15
Nawet gdybyś dwadzieścia lat pracował na wszystkich rodzajach wózków i umiał je do tego sam naprawiać to i tak nie sprostasz oczekiwaniom tej sławkowskiej elity, ludzi prawych, sprawiedliwych, pracowitych o wybitnym intelekcie ( szczególnie żona właściciela i zięć ).
anonimek 2013-04-12 22:09:54
Heh dobre, "elita" na takie miano trzeba sobie zasluzyc, a koledze powyżej nawet umiejętność kierowania czołgiem nie pomoże bo i tak powiedzą ze jesteś ułomny...nie to co elita...wszechwiedzacy...
sławkowianin 2013-04-13 18:30:29
BMW, kłady, złote łańcuchy na szyi, SŁOMA W BUTACH [usunięte przez moderatora] CELEBRYCI
eko 2013-04-15 15:48:57
Na celebryte trzeba mieć wygląd i coś sobą prezentować!
hmm 2013-04-16 20:36:25
Panowie co do (usunięte przez administratora)to jakby nie było to zwykły pachołek:) fakt faktem bogato się ożenił i wielce pan wszechwiedzący i wszystko naj naj może jest i kierownikiem ale swoich gaci nic poza tym:)
anonimus 2013-04-17 10:02:29
Pamiętam jak pan (usunięte przez administratora)jeździł po Sławkowie takim z dupy wyciągniętym czerwonym czinkłeczęto które nie mogło wyjechać na rynek pod górkę od strony olkusza. No a teraz(usunięte przez administratora) Te wszystkie rzeczy dowartościowują go a właściwie bez nich przestał by istnieć cała jego wartość to jest to co dali mu (usunięte przez administratora) więc wiernie służy a nawet waruje.
BRUNO 2013-04-17 10:10:56
Anonim - 2011-03-25 12:18:52

Anonimek - 2011-03-14 01:17:16

Hmmm...kolega chyba z rodzinki pracodawcy?? To jedna wielka ściema!!!Nie bójcie się napisać prawdy!!! Brońcie swoich praw!!!!

Popieram kolegę Anonimka...
Brońcie się przed ta firmą - bardziej (usunięte przez administratora)y w warunkach ciągłego mętliku i braku zdecydowania "przełożonych". Atmosfera pracy - gorsza niż w (usunięte przez administratora). Jakby pracownik nie postąpił to jest zawsze źle i zawsze wszystkiemu winien jest pracownik, sugerując że oni postępują prawidłowo a inni pracodawcy potrafią szykanować ludzi.
Nie potrafią z pracownikiem normalnie porozmawiać wszystko brane na krzyk i wyciągają brudy z przed minionych lat..(niejednokrotnie bezpodstawne i nieprawdziwe) nie pamiętając kim wcześniutkiej był (usunięte przez administratora). (w latach 80-tych)
Ogólnie mówiąc (usunięte przez administratora)w tej "firmie" jest na każdym stanowisku pracy i na prządku dziennym bez wzglę
Uważam, że to nie jest obóz pracy bo w obozach więźniowie mogli mieć nadzieje, że ich oprawcy będą po wojnie ukarani a kierujący tymi obozami też mieli tego świadomość. W tym przypadku pracownik nie może liczyć na sprawiedliwość.
OSOBA 2013-04-17 10:25:22
PODAJ ŁAPĘ, TURLAJ SIĘ, PRZYNIEŚ PATYK !
pracownik 2013-04-19 15:16:27
Co do kierownika to on jest z serii "To ja popelnilem błąd ale ty za to odpowiesz" jakby miał troszke lepiej poukladane w tej glowce to moze by nie podkreslal swojego stanowiska na zwyklym pracowniku ja jestem fajny mam bmw nie moje ale prawie a ty tylko tu robisz!!
sławek 2013-04-21 10:47:43
Ne uwierzysz dopóki nie poczujesz bata na własnym karku. praca w pyle, huku, gorącu. Kobiety pracując po 8-12 godzin przenoszą od 3 do 5 ton razem z łikendem to kilkadziesiąt ton tygodniowo za głodowe pensje. Nie próbuj dochodzić własnych praw bo mamy wolny rynek i jak ci się nie podoba to (usunięte przez administratora)...... Jedyne do czego masz prawo to tyrać jak wół, siedzieć cicho, kłaniać się nisko i nadstawiać drugi policzek kiedy właściciele będą chcieli się wyżyć.
sławek 2013-04-21 11:14:39
pracownik - 2013-04-19 15:16:27

Co do kierownika to on jest z serii "To ja popelnilem błąd ale ty za to odpowiesz" jakby miał troszke lepiej poukladane w tej glowce to moze by nie podkreslal swojego stanowiska na zwyklym pracowniku ja jestem fajny mam bmw nie moje ale prawie a ty tylko tu robisz!!
Kierownik to dobry człowiek daje prace swoim znajomym i nie tylko znajomym wyłącznie z litości ale to zrozumiałe bo sam dostał wszystko z litości od swoich panów dlatego morze robić tylko to co mu wolno (nie to co sam by chciał) a właściwie to co mu każą w pracy i w domu. Zwykły pracownik chociaż poza pracom jest wolny i nie jest niczyją własnością a to tłumaczy dlaczego w taki sposób traktuje pracowników po prostu nie jest w stanie zrozumieć że dla ludzi morze liczyć się życiu coś więcej niż pieniądze i stanowisko które w jego wypadku otrzymał z łaski został poprostu kupiony jak rzecz
shoot 2013-04-21 11:14:39
To fakt kobiety tam maja przerabane, tony tony tony co dzień, najlepiej to maja kierowcy, którzy robią nadgodziny schowani w cieniu supermarketów albo w przerąbane, ale chociaż tyle ich...
anonimus 2013-04-21 14:15:33
A TERAZ DLA ODMIANY COŚ POZYTYWNEGO O TEJ FIRMIE I JEJ WŁAŚCICIELACH ŁUBU DUBU ŁUBU DUBU NIECH ŻYJEE NAM PREZES NASZEGO KLUBU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I TO BY BYŁO NA TYLE.
pracownik 2013-04-22 21:15:37
nie polecam nikomu tej firmy kazda inna napewno jest leprza stare rozwalone maszyny 20 min przerwy spoznisz sie minute to kierowniczek ci godzine odpisze szefostwo ogolnie do niczego tylko patrza jak okrasc i zebys jak najwiecej zrobil i najchetniej by nie placili o socjalnym mozna zapomniec nad godziny wogole sie dziwie ze ktos robi jeszcze mniej platne niz normalne kierownik nie ma nic dopowiedzenia tanczy jak mu "tata" kaze majstry jeden nie umie pisac a drugi ciagle chodzi wystraszony i wszystkiego sie boi ogolnie nie maja nic do powiedzenia nie wiem po co wogole sa Nie polecam
głąb 2013-04-23 09:06:43
pracownik - 2013-04-22 21:15:37

nie polecam nikomu tej firmy kazda inna napewno jest leprza stare rozwalone maszyny 20 min przerwy spoznisz sie minute to kierowniczek ci godzine odpisze szefostwo ogolnie do niczego tylko patrza jak okrasc i zebys jak najwiecej zrobil i najchetniej by nie placili o socjalnym mozna zapomniec nad godziny wogole sie dziwie ze ktos robi jeszcze mniej platne niz normalne kierownik nie ma nic dopowiedzenia tanczy jak mu "tata" kaze majstry jeden nie umie pisac a drugi ciagle chodzi wystraszony i wszystkiego sie boi ogolnie nie maja nic do powiedzenia nie wiem po co wogole sa Nie polecam
Potwierdzam za poniżej 5 minut spóźnienia odpisują godzinę lub każą godzinę odrobić i do tego jak niedajboże zapamiętają że się spóźniłeś to masz pojechane choćbyś iuż zawsze był na stanowisku pół godziny wcześniej to i tak będą uważali że olewasz prace i jesteś nierób i zawsze będziesz się spuźniał . Jednym słowem każde nawet najdrobniejsze uchybienie jest pamiętane, zostaje z pracownikiem na zawsze i choćby stawał na uszach to tego nie zmieni. Wszystko co pracownik zrobi czy powie może być wykorzystane a właściwie na pewno będzie wykorzystane przeciw niemu w zależności od humoru właścicieli. Jak ktoś ma inne zdanie na jakiś temat (nawet nie związany z pracą) niż właściciele to już jest podejrzany a w najlepszym razie uważany za głąba dlatego odradzam rozmowy z nimi a właściwie atmosfera jest taka że trzeba uważać co się mówi . Generalnie działa tam zasada że jak chcesz uderzyć psa (pracownika) to kij zawsze się znajdzie
olo 2013-04-23 11:18:05
Najlepsze i najstraszniejsze a tych wpisach jest to że wszystko co napisano to prawda. Dzięki temu potencjalni kandydaci powinni dobrze się zastanowić czy tracić czas i próbować na własnej skórze sprawdzać czy to prawda. A straszne jest to dla ludzi którzy zmuszeni są tam pracować. Z tych wpisów wynika że biedronka z początków swej działalności to przy tym wczasy.
pejwełł 2013-04-25 19:56:29
witam panowie i panie tak czytam te opinie i nasuwa mi sie jedno co do pani (usunięte przez administratora) hmm czy az tak bardzo wyksztalcona to nie wiem przeciez jest po budowlance nic wiecej :D oczywiscie o tej olkuskiej 4
a co do pracy nie masz wyjscia to musisz robic tak niestety jest.
kryzys dla biednych !!!
ale i tak mysle ze kiedys pan G i jego podopieczny drogi przyjaciel jej córuni sie ostro przejada. chytry traci wiecej
anonim, 2013-05-07 20:42:47
Podsumowując czym nasza firma różni się od konkurencji:
-wypisujemy śmieszne raporty wręcz z przedszkola wzięte,poziom szefostwa jest na bardzo wysokim poziomie wiec najbardziej zrozumiale pisać w ich jezyku np(ważenie druta ,zamiatanie miotłą i dozo by tak pisać )
- zgrany zespól pracowników jednej ze zmian (jak zrobisz coś złe biegnij do mistrzówki pierwszy , ten kto pierwszy oczywiście wygrywa. Duże prawdopodobieństwo ze wygrasz!!! dodatkowa parę rękawiczek:))
-brak jakichkolwiek ograniczeń , możliwość rozwoju w tym zakładzie jest na bardzo wysokim poziomie częste szkolenia wyjazdy pikniki i oczywiście malowanie płotów:)(prawda jest taka ze rzucają ludźmi po kontach ucz się sam o ile jesteś sprytny i kumaty) pretensje zawsze chowaj głęboko do kieszeni bo majster czasem przeobraża się w czleko-podobne zwierze:)
To by było na tyle pozdrowienia dla ludzi pracujacych ponad wszelakie normy jestescie zajebisci !!:P
olo 2013-05-07 22:37:54
Dobrym podsumowaniem jest to że już nawet nikt z rodziny państwa G nie chce u nich pracować tak traktują ludzi a co dopiero kogoś obcego. Zwykłego robola można potraktować bez żadnych zachamowań a dowolny sposób zwłaszcza gdy jest się bezkarnym i przekonanym o własnej wyższości. A co do pracy tam to rekordzista potrafił robić 20godzinne dniówki od18 w piątek do 14 w sobotę oczywiście żadnych nadgodzin mu nie policzono, w ciągu kilkunastu lat pracy wykorzysta urlop góra z 2lat reszte sprzedał czyli w czasie urlopu na 8 godzin do roboty a nie12- dla wtajemniczonych wiadomo o kogo chodzi mimo że chce się zesrać to i tak dostaje opierdol o byle co od właścicieli i do tego kierowniczyna , otyły majster i panie od jakości nabijają się z niego za plecami nie mówiąc już o zwykłych pracownikach od których bywa gorzej traktowany i (usunięte przez administratora).....z tego ma
robol 2013-05-13 16:48:38
Czy ktoś śmieje się z kobiety w ciąży?? nie no własnie to z majstra ireczka tez się nie smiejcie bo może akurat lada dzień urodzi ^^
Panie Ireczku drogi!!
ZESRAJ SIĘ A NIE DAJ SIĘ :D
anonim 2013-05-28 14:21:35
Ludziska bardziej niż tam pracować opłaca się zbierać puszki a podobno ci co tam pracują w maju i czerwcu po robocie chodzą po łąkach i zbierają ślimaki prawdopodobnie na konserwy bo z pensji to na najtańszą padline nie starcza.
ja bo to jestem ja 2013-07-08 19:45:59
co wy chcecie od zarobków jak nie stać ta firmę na wodę. Głupia polerownia korzysta z deszczówki a raczej szlamu nie to nie eko tylko brak pieniędzy:)
pracownik 2013-07-14 18:42:19
Deszczówka do polerowania to zbytnia rozrzutność można by ją zbierać do mycia dla roboli. MOCZ tylko i wyłącznie MOCZ do polerowania !!!!!!!!!!!!!!!!
to znowu ja :) 2013-07-14 19:56:57
tak dokładnie zgadzam się z ostatnimi komentarzami dziadostwo szlam tylko patrzeć jak będzie wody brakowało to z szamba wypompują:)
DOBRA TO TERAZ ZAJMIJMY SIĘ JESZCZE JEDNYM FAKTEM A MIANOWICIE KIEROWNIKA I JEGO PIĘKNE SWEET FOCIE hmm bardzo możliwe ze niedługo trafia na stronę marlesza tylko szkoda ze zdjęcia palet(zwłaszcza tych do Kaliningradu), budynku raczej wyglądu zew. jesteście takie cwaniaki to pokażcie jak zakład wygląda od środka każda maszyna leje olejem wszystko upierdolone ze tak to napisze gdzie nie spojzec syf brud smród i wszystko co najgorsze 99.9%pracowników nowych odchodzi po pierwszym dniu i dalej się szczycicie jacy to nie biznesmeni jesteście ZŁOMIARZE !!!!!!!!
szkoda ze ludzie z kontroli nie wchodzą na hale tylko biorą co maja brać od pana G przepraszam małą litera g bo na duża trzeba zasłużyć:) a nie kraść by do czegoś dojść
czolowy producent jak nie ma go w pierwszej 10 :)
z powazaniem Rafal S bo nie boje się tego napisac
pracownik 2013-07-15 17:29:34
Maszyny leją olejem hala zapylona bo brak odciągów totalny bród wszystko wysmarowane a panie od jakości zwracają uwagę pakowaczą że brudzą opakowania i do tego jakie zdziwione ale co poczniesz jedna stara mało zorientowana co się dzieje a ta młodsza gruba chyba za dużo żre a jak wiadomo obżarstwo utrudnia prace i tak małego rozumku. Ale one i tak są niezłe w porównaniu z tą ze sklepu ociężałą umysłowo.
pracownik 2013-07-17 08:15:30
Jak można nazwać panie od kontroli kimś kto kontroluje, trzeba mieć trochę pojęcia i oleju w Łebie do kontroli a nie sieczke w mózgu i lizać szefostwu dupe na każdym kroku i donosić na pracownika, woda wodą a niebawem pewnie karzą butle z tlenem nosić żeby nie oddychać ich powietrzem, chory zakład jednym słowem...
SS 2013-08-29 15:09:42
Pracowałem w tej firmie 3 lata,Jak każda firma tak i ta ma swoje dobre strony jak i złe,zacznę może od tych pierwszych:
+terminowe wynagrodzenia
+od ręki płatne soboty i niedziele
+organizacja pracy
+po okresie próbnym umowa o prace
minusy
-stare wysłużone maszyny
-brak wentylacji na hali
-kamery i zbyt nachalna obserwacja kierownictwa
-niskie wynagrodzenia
-system premiow
-traktowanie pracowników (zwłaszcza tych z rodziny) takich sytuacji nie powinno być

Ogólnie z perspektywy czasu pozytywnie oceniam pracę w Marleszówce,natomiast jeśli chodzi o właściciela to coby nie mówić gość odbił się od dna a niewielu się to udaje.Dziś sam prowadzę firmę i na niektóre rzeczy patrzę zupełnie inaczej.
poprostu prosto:) 2013-09-01 15:49:07
witam! kolega wyżej się troche pomylil
-terminowe wynagrodzenia -TAK w 100%
-od reki platne soboty i niedziele?? -hmm jaknajbardziej o ile drugi wlasciciel firmy nie wywali was za to ze cos sie psuje a po drugie tylko wybrane osoby z rodziny lub zwierzaki bo tak sie traktuje tych innych moga przyjsc:)
-organizacja pracy? -jaknajbardziej nie majster mowi co innego przychodzi kierownik wynajduje mniej potrzebna prace do zrobienia a na koniec przychodzi szef jak bedzie w swym krolestwie i cie zjebie ze to nie zrobione i maszyny stoja wiec to nie jest dobra organizacja pracy :)
-po okr5esie probnym umowa o prace -hehe jak dostalem sie do tego obozu bo juz innego wyjscia nie bylo kazali mi przyniesc stroj rooczy i po przepracowanym miesiacu dali mi umowe smieciowa hehe prawie rok tam pracuje a ubrania nie ma:D nie dziwie sie poniewaz wlasciciel ciagle w tych samych ciuchach chodzi wiec tym wyjasniam sobie ze ja nie mam:)
-stare wysluzone maszyny - jak kolega wyzej wszystko rozwalone:)a tak na marginesie to majster pan na litere P jest wszechstronnie uzdolniony i robi remonty na biezaca :)a jak cos nie wychodzi to te ...... zepsuly:) poprostu strach przed wlascicielem
-brak wentylacji na hali - a co to jest? nikt o czyms takim nie slyszal jedyna wentylacja to 2 nowsze wozki widlowe na rope ktore strasznie kapca i niszcza płuca pracownikow, a co tam moze sie nikt nie dowali samowolka na maxa :)
-kamery i zbyt nachalna obserwacja kierownictwa -zgadza sie na hali zakazuje sie wnoszenia telefonow rozmawiani z innymi i spacerowania za ta sa nominacje czyli 5% z premi nie obowiazuje to pewnych os ktore robia sobie przerwy miedzy przerwami po 20min ew w nadgodzinach po ok 40min :)ale tego sie nie zauwaza :)
-niskie wynagrodzenia -nie podoba sie na twoje miejsce jest 50 innych,ale z tych 50 moze nie zostac nikt:)
-system premi - max stawka szaraka w tym zakladzie to ok 7.50zł +premia uznaniow
poprostu prosto 2013-09-01 16:18:35
poprostu prosto:) - 2013-09-01 15:49:07

witam! kolega wyżej się troche pomylil

-terminowe wynagrodzenia -TAK w 100%

-od reki platne soboty i niedziele?? -hmm jaknajbardziej o ile drugi wlasciciel firmy nie wywali was za to ze cos sie psuje a po drugie tylko wybrane osoby z rodziny lub zwierzaki bo tak sie traktuje tych innych moga przyjsc:)

-organizacja pracy? -jaknajbardziej nie majster mowi co innego przychodzi kierownik wynajduje mniej potrzebna prace do zrobienia a na koniec przychodzi szef jak bedzie w swym krolestwie i cie zjebie ze to nie zrobione i maszyny stoja wiec to nie jest dobra organizacja pracy :)

-po okr5esie probnym umowa o prace -hehe jak dostalem sie do tego obozu bo juz innego wyjscia nie bylo kazali mi przyniesc stroj rooczy i po przepracowanym miesiacu dali mi umowe smieciowa hehe prawie rok tam pracuje a ubrania nie ma:D nie dziwie sie poniewaz wlasciciel ciagle w tych samych ciuchach chodzi wiec tym wyjasniam sobie ze ja nie mam:)

-stare wysluzone maszyny - jak kolega wyzej wszystko rozwalone:)a tak na marginesie to majster pan na litere P jest wszechstronnie uzdolniony i robi remonty na biezaca :)a jak cos nie wychodzi to te ...... zepsuly:) poprostu strach przed wlascicielem

-brak wentylacji na hali - a co to jest? nikt o czyms takim nie slyszal jedyna wentylacja to 2 nowsze wozki widlowe na rope ktore strasznie kapca i niszcza płuca pracownikow, a co tam moze sie nikt nie dowali samowolka na maxa :)

-kamery i zbyt nachalna obserwacja kierownictwa -zgadza sie na hali zakazuje sie wnoszenia telefonow rozmawiani z innymi i spacerowania za ta sa nominacje czyli 5% z premi nie obowiazuje to pewnych os ktore robia sobie przerwy miedzy przerwami po 20min ew w nadgodzinach po ok 40min :)ale tego sie nie zauwaza :)

-niskie wynagrodzenia -nie podoba sie na twoje miejsce jest 50 innych,ale z t
pracownik 2013-09-02 15:28:58
kolega (usunięte przez administratora) powinien w swoim wpisie wyrazić wdzięczność że dostał jakiekolwiek wynagrodzenie za prace, a organizacja, motywacja i dyscyplina pracy oparta na strachu przed zwolnieniem to fikcja Z NIEWOLNIKA NIGDY NIE BĘDZIE PRACOWNIKA
SS 2013-09-03 23:13:33
Opisałem tylko dobre i złe strony tej firmy w moim odczuciu, pracowałem w wielu firmach, także produkcyjnych i można trafić dużo gorzej pod względem wykonywanej pracy jak i finansów.Gość pisze ,że (usunięte przez administratora)... już rok na umowie zlecenie/o dzieło, to dlaczego typ nie podbije do prezesa i nie porozmawia o umowie o prace?albo nie zmieni pracy jak jest tak źle? nasuwają się dwie opcje albo sraczka albo jest po prostu za słaby na stanowisko.Ktoś tam następny obraża sprzedawcę sklepu panią (usunięte przez administratora).,-pewnie skończyła studia i zaczyna się przebijać.Przecież nie od dziś wiadomo że atmosferę tworzą pracownicy więc jeśli nie będziecie się szanować to będzie jeszcze gorzej.Daleko mi od rodziny 'Soprano' ale jak się czyta niektóre komentarze to się gówno w dupie gotuje.Bez odbioru.
pppp 2013-09-06 16:57:59
kolego SS
pracuje tam juz pare latek kasa sie zgadza wszystko na czas :) jedyny uszczerbek na zdrowiu to psychika az nie chce sie wracac tam na nastepny dzien no ale co sie dziowic pracownicy sami sobie sa winni donosza sami na siebie zeby stac sie lizusami, a wiadome jest to ze jak jest klimat to i inna robota a nie ciagle malo i malo i coraz gozej no ale boimy stanac na wprost szefa i domagac sie o podwyzke co do pani M to nie wiem kto moze miec do niej problem nie wiem jaka ma szkole gdzie pracowala wczescniej szczerze to malo mnie to obchodzi poprostu ta osoba co pisze na jej temat powinna sie zastanowic czy lepiej miec lepsza kase byc np ksiegowa itp itd czy pracowac sobie w sklepie miec malo obowiazkuw i na wszystko w.yjebka ;p a nie strach przed popelnieniem bledu co skutkuje konsekwencjami
JAKBY KTO PYTAL BEDZIEMY BAC SIE DALEJ POZDRAWIAM!!!!!
ps.czasem warto zaryzykowac
nicki ninaj1 2013-12-08 21:58:18
a jak chcesz wizasc urlop na zadanie to albo masz nadebrany albo poprostu tzreba uzgodnic 2 tyg wczesniej [usunięte przez moderatora] konsekwencje sa takie jak strata premi w wysokosci 40% lub zakaz przychodzenia do pracy w sobote albo brak mozliwosci robienia nadgodzin ^^
chętny 2014-03-10 19:16:48
Złożyłem papiery w lutym, czekam na rozmowę, czy jest coś pozytywnego oprócz negatywnych wpisów?
hehe 2014-11-05 06:32:33
no co do tej polityki to lipa tak poprostu jest wlasciciel ktoremy pyklo zero podejscvia do ludzi zewnad:)
romano 2015-02-19 19:00:39
jak wiaodmo jest to Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe, które już działa jakiś czas na naszym rynku, wię cmoim zdanie sa dobrym i partnerem i jako klient moge sie poztywnie wypowiedzieć, co prawda nie wiem jakie warunki pracy tam u nich panuja, ale podejrzewam, ze tak zupełnie najgorzej to nie jest.
burza 2016-05-07 17:42:03
a w ogóle ta firma ruszyła za jakąś rekrutacją???
Zostaw swoją opinię o Marlesz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe - Sławków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marlesz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe