GKN Driveline Polska Sp. z o.o.

Oleśnica

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 128 ocen.

Opinie o GKN Driveline Polska Sp. z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GKN Driveline Polska Sp. z o.o.

Marta
użytkownik zarejestrowany

@Pracownik o jakiej inwigilacji mówisz? Czy jesteś pewien, że w firmie GKN Driveline Polska Sp. z o.o. panuje mobbing? Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Jeśli tak jest to czy zgłosiłeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze uważa, że w firmie jest mobbing?

Ciekawy świata

Witam, Jest szansa na tzw. pracę biurową bez znajomości oraz na jakie wynagrodzenie można liczyć?

anonimowy anonim
@Ciekawy świata 23.08.2017, 16:57
Witam, Jest szansa na tzw. pracę biurową bez znajomości oraz na jakie wynagrodzenie można liczyć?...

ciezko, trzeba miec plecy

xd

Czy pierwsza zmiana trwa przez cały tydzień, a następna zmiana w kolejny tydzień?

...

na początek na rękę dostaniesz jakieś 2100

arive

Jak wygląda u was praca na czterobrygadówce ?

Omg
@arive 19.06.2017, 11:49
Jak wygląda u was praca na czterobrygadówce ?

tak, że z tygodnia na tydzień przesuwa się jeden dzień np. mając wolną środę za tydzień będziesz miał wolny wtorek.. i tak w kółko

Mark

Może mi ktoś napisać ile dostaje na rękę pracownik na produkcji który zaczyna tam pracę?

michał.

Witam, Moim zdaniem ten zakład to typowy kołchoz.... Pracuje w tym miejscu ok 3lat i jest coraz gorzej. Praca na 3 zmiany + system z sobotami za takie śmieszne pieniądze.. mowi się ,że gkn przoduje na tle innych miejsc pracy w oleśnicy ale niestety to kłamstwo jeśli chodzi o zwyklego pracownika. 2900+12 % dodatku brutto to smiech na sali, nawet w kerry mają wiecej i bez sobot. Urlop wakacyjny nigdy nie ustalony... 2tyg wczesniej wiadomo kiedy.. nawet nie można wykupic wakacji wczesniej. O zwykłym urlopie to mozna zapomnieć nigdy nie ma obsady, zawsze jest placz. Wszystkie fajne stanowiska załatwiane po znajomości heheh przed wystawieniem ogłoszenia już wiadomo kto tam bedzie zatrudniony. Pozniej dzieje sie jak sie dzieje... pracuja ludzie niekompetentni tzn. ze czasami zwykly operator bije ich swoja wiedza na kolana... jakosc w tym zakladzie lezy, wszystko dla picu na audyty. okulary na liniach automatycznych i montazu to paranoja.. warto dodać o tych oszustwach jaki to swietny zaklad bez wypadkow... wszystko zamiataja pod dywan dla statystyk.. brak mozliwosci nauki przez system 4brygadowy juz ludzie narzekaja i odchodza ale dyrekcja ma to gdzieś.

PodNiebny

Jestem pracownikiem GKN'u. Gdy się przyjmowałem było lepiej. Teraz zakład dąży do tego aby na linii były 2 osoby i nie miały czasu iść na przerwę. Wyłączenie na chwilę maszyny aby zjeść nie wchodzi w grę. Liczba wyprodukowanych sztuk musi się zgadzać. Chociaż... zawsze tych sztuk jest za mało. Najlepiej jakby jedna osoba obsługiwała 5 maszyn na raz, a co niektóre maszyny sprawiają wiele problemów, które prowadzą do przestojów i zaniżonej jakości produkowanych komponentów. Podnoszenie norm co jakiś czas i liczenie czasów jest na porządku GKN'u. Fakt... jest rodzinna atmosfera, ale na górze. 8 marca w dzień kobiet "na górze" wszystkie kobiety świętowały, panowie składali im życzenia. Ale już do kobiet pracujących na dole, na hali nie łaska było podejść, powiedzieć parę miłych słów i życzyć miłej pracy. Wielu pracowników "z góry" ma załatwioną wysoką posadę po znajomości, po rodzinie i potem taki człowiek bez kompetencji wprowadza głupie pomysły po których "my z dołu" cierpimy. Dostać dzień wolny nie raz graniczy z cudem, bo zawsze jest za mało osób. Panuję wszechobecne wchodzenie w tyłek, kapowanie jeden na drugiego. Przyznam, że dbałość o BHP jest na wysokim poziomie. Są częste szkolenia, symulacje wypadków. Jest możliwość zgłaszania zagrożeń. Wodopoje na każdym kroku, wody nie zabraknie. Środki ochrony są dostarczane zawsze i na czas. Nie ma problemów z wymianą obuwia lub okularów ochronnych. Wsparcie od przełożonego nie raz da się odczuć a to motywuje. GKN powinien się skupić BARDZIEJ na pracownikach z dołu. Nie traktować nas jak roboty. Ciężko pracować z wiedzą, że ktoś chodzi i patrzy Ci cały czas na ręce. Ogólnie i tak polecam zakład

v88
@PodNiebny 10.03.2017, 12:09
Jestem pracownikiem GKN'u. Gdy się przyjmowałem było lepiej. Teraz zakład dąży do tego aby na linii były 2 osoby i nie mia...

"rodzinna atmosfera" --> "kapowanie jeden na drugiego" hmm faktycznie rodzinnie...

Pablo

Praca dobra.kasa się zgadza.miła przyjazna powiedzieć bym nawet mógł ze rodzinna atmosfera.

Katarynka

Obecnie jest rekrutacja w dziale księgowości proszę o opinie jaka atmosfera w pracy? jaki zespół ? godziny nadliczbowe?

Ajlo

Czy jest ktoś, kto mógłby przedstawić opinię na temat pracy na stanowisku inżynier jakości? Jak wygląda współpraca z ludźmi, jakie są wymagania, ile średnio godzin dziennie trzeba pracować?

Rossman

Mam pytanie ...na ile moze liczyc nowy pracownik w firmie tzn ...ile godzin jaka stawka .W gkn nie pracowalem nigdy ale u podwykonawcow GkN na dwoch Muratec gw 120 i mysle ze tu wiekszego zaxxxxxxu nie ma ;) ....plus jest taki ze mam do niego 600 metrow - blizej nigdy do roboty nie mialem

md
użytkownik zarejestrowany

@ ogf - masz świętą racje. Może to zabrzmi brutalnie, ale wypadki i przypadki chodzą po ludziach. niekórzy czasem po prostu znajdują się w złym miejscu i w złym czasie no i efekt jest jaki jest......

Arek

jaka jest różnica pomiędzy starym GKN a tym na Krzywoustego? Na pierwszy rzut oka wydaje się że że ten nowszy jest pod każdym wzgledem profesjonalniejszy niż stary

Andrzej

Tak, mam obawy. Zawsze przed pracą fizyczną czy na produkcji mam takie obawy, dlatego pytam. Bardzo więc proszę o odpowiedź.

Andrzej

Proszę o informację czy w GKN Oleśnica zdarzały się wypadki w pracy? Czy przy pracy fizycznej/na produkcji wykonuje się czynności np. przy jakichś maszynach gdzie istnieje ryzyko np. utraty palca czy ręki? Czy też może montaż i praca na produkcji odbywa się w sposób gdzie nie ma takiego ryzyka? Bardzo proszę o odpowiedź.

hmm

Witam! A jakie teraz są stanowiska pracy do obstawienia, że tak powiem? Praca na linii produkcyjnej?

dom

A są teraz niby jakies wolne stanowiska pracy na produkcje? Nowa hala powstala z tego co dzis widzialem. Czy tam są jeszcze przyjęcia? I jeszcze pytanie, czy tam jest b.ciezka praca? Duzo sie dzwiga itp?

Bartooo

Szukają wózkarzy z doświadczeniem, a warunki to agencja na umowę o pracę, płacącą jak na zlecenie. Żenada i rozbój w biały dzień. Nie polecam.

paffi

WItam jaka jest srednia pensja pracownika na produkcji?

NieGkn

Witam. Nie polecam tam pracy nikomu na produkcje ani tym bardziej do biura. Krążą legendy i mój lider nie raz był świadkiem jak dyrektor zakładu opier..... szeregowych pracownikow lub inżynierów przy innych ludziach. Wymagają absurdalnych rzeczy, mobbinguja itd. Legendarne sa opowieści o działach zakupów, finansów i projektów, z których co chwila ktoś sie zwalnia bo nie da sie pracować z przelozonymi. We Wrocławiu i lepiej płaca i dojeżdżać nie trzeba. Za piękna fasada ze szkła i aluminium kryje sie brak organizacji i kompetencji.

eno

a ile zarabiają ludzie w utrzymaniu ruchu? pokazało się ogłoszenie o poszukiwaniu automatyka i ciekawi mnie na ile można liczyć tam

xxx

Pracuje już parę miesięcy na montażu praca 3 zmianowa 3 2 1 i tak w kółko...socjal ok warunki pracy również choć czasem z bhp przeginają np noszenie wszędzie okularów ochronnych (plastików przez które siadają oczy)Ludzie ogólnie spoko choć zależy jak się trafi...Normy na niektórych liniach strasznie wyśrubowane wręcz do granic możliwości...Straszna monotonia pracy....przychodzisz robisz co swoje i wychodzisz tak to mniej więcej wygląda. Z awansami nie wiem nie będę oceniał tak samo jak z ocenami następna w listopadzie

WW

słyszałem że szukają doświadczonych operatorów wózków ktos coś wie ??

anonimek

Na produkcję nie będzie ogłoszenia w Internecie, co trochę przyjmują nowych, więc składać podania przez Internet, na bramce, przez kogoś i czekać.

YYYY

I jak z tymi przyjęciami na produkcje mieli przyjmować troche osób coś wiecie na ten temat ??

ktos

nie polecam pracy w tej firmie nikomu, terroryzowanie pracownikow, glupie decyzje, beznadziejna atmosfera, jesli jestes w stanie znalezc prace poza olesnica/dojezdzac np do mirkowa, na psie pole, nie zastanawiaj sie.

k

To ile dostawałeś na rękę że mówisz że tak mało płacą?

ktoś

Jak macie znajomości to bez problemu się dostaniecie bez względu na wykształcenie... Bo powiedzmy sobie jak jest: CV zostawiane na bramce wywalają do kosza. Jak ktoś osobiście zaniesie twoje papiery i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podliże to rozmowa gwarantowana. I to właśnie cała filozofia z trudnością dostania się tam

obsrver

jak ktoś nie lubi spać w nocy to dobre miejsce do pracy ,nie lubi wolnych sobót i lubi nudną robote to jak najbardziej no i towarzystwo dupowłazów ,do gkn idą ludzie którzy są po prostu małorozgarnieci bo chyba nikt nie lubi pracować w nocy no ale desperatów nie brakuje che che

????

Czy jest tam możliwość przyjęcia na dział logistyki wewnętrznej na wózek widłowy na magazyn czy w ogóle istnieje taki dział?

małoważne
@???? 17.10.2015, 18:28
Czy jest tam możliwość przyjęcia na dział logistyki wewnętrznej na wózek widłowy na magazyn czy w ogóle istnieje taki dział?...

Tam trzeba mieć poprostu znajomości... Można sobie wysyłać CV Spełnianie warunków to nie wszystko

fe22
@małoważne 23.10.2015, 23:46
Tam trzeba mieć poprostu znajomości... Można sobie wysyłać CV Spełnianie warunków to nie wszystko

Nieprawda ja zostawiłem cv na bramce i byłem na rozmowie ale praca swistaka na montarzu to nie dla mnie i jescze te 3 zmiany plus soboty lepiej juz jak ktos musi robic to samo ale na zachodzie a ofert jest pełno tylko lepszze pensje bo w euro lub funtach czy koronach norweskich .

Nevaeva

Naprawde wysłałem tam kilka CV i spełniałem warunki których wymagaja zero odzewu ta firma to jakaś porażka , mimo to że ogłoszenie na serwisach dalej są. Naprawde nie wiem co za ludzie pracują którzy mają całkowity brak kompetencji , ludzie po zawodówkach tam pracuja a ludzi z lepszym wykształceniem nawet na rozmowe nie raczą zaprosić co za kpina .

Ggg

A na jakie pieniądze moze liczyć brygadzista?

nieważne

GKN... najcudowniejszy zakład w Oleśnicy, liczy się tylko i wyłącznie koleżkostwo. Ci, którzy mają znajomości lub dłużej pracują, bez problemu dostaną wolne lub przeniosą się na inną linię. Jak ktoś pracuje krótko i nie ma znajomości to robi jak świnia i nic mu się nie należy.

do k

wkładasz jeden element na gorze, jeden na dole. zabierasz łapki i naciskasz start. to pytanie, czy trzeba obsługiwać jakieś maszyny, a tak jest,to raczej tam nie idź. Tam nawet podłogi myją motomopem.

k

To jak jest jakaś osoba która może napisać jakie prace wykonuje się na lini montazu?

k

Może ktoś napisać na czym polega praca na montażu?

Pracownik
@k 18.05.2015, 11:56
Może ktoś napisać na czym polega praca na montażu?

Pełna inwigilacja, bezsensowne zasady bhp które nie mają nic wspólnego z bezpieczeństwem i higieną pracy. Mobing, nie miła atmosfera. Jednym słowem lipaa.

Pracownik

Napisze wam tak czytam i nie dowierzam moze jest ciężko to fakt ale nikt z was nie napisze jaki macie socjal itd narzekają Ci którzy niegdzie indziej niz gkn nie pracowali jak wam tak xle i nie dobrze dlaczego nie zmienicie pracy przecież wszedzie jest tak dobrze a czymacie sie GKN jak Pana Boga za noge wiec przestancie pierdzielic bzdury bo na zebraniach kwartalnych zaden z was nigdy onic nie zapytał ...

xxx
@Pracownik 30.04.2015, 20:31
Napisze wam tak czytam i nie dowierzam moze jest ciężko to fakt ale nikt z was nie napisze jaki macie socjal itd narzekają Ci...

Juz pracuje pare latek. i wiem co znaczy praca. i wiem ze sie bardzo duzo nauczuylem. Jest jedno ale. Po pierwsze na pierwszym miejscu to dziala kolesiostwo. i nie ma znaczenia co kto umie , awansuja cico tylko umieja poganiac i cyganic oczukiwac podjudzac. co do ocen , to cyfry jakie sami uwazaja dac , a ciebie zgnoja jak sie odezwiesz. a co do powyzek ta sama procedura dostaja kolesie .Praca nie jest zla za te pieniadze , ale cala ta swita z gory jak by byla inna to moze by bylo lepiej.Bo gora daje przyzwolenie na takie praktyki.i wtym zakladzie sie nic nie zmieni.

ch

A może ktoś z pracujących w tej firmie opisać na czym polega praca na montażu nowo przyjętej osoby w gkn?Co musi robić jakie czynności wykonywać?Czy musi obsługiwać jakieś urządzenia,maszyny?Z góry dziękuję!

gosc

To zależy na jakim dziale robisz. 4 brygady takie pełne to tylko ur. Produkcja idzie na 3 zmiany z sobotami. Tzn 5 dni robisz, a sobota wypada w tygodniu. Nie wiem jak na montażu.jest tak jak piszesz tydzień 3 zmian, tydzień 2,tydzień 1.

ch

Zwracam się do pana wyżej który opisał gkn mam pytanie czy wszyscy pracujący na hali pracują w systemie 4 brygadowym czy są działy na których tydzień jest na rano drugi na popołudnie a trzeci na noc.Bo z tego co wiem w systemie 4 brygadowym pracuje się soboty i niedziele a w tygodniu ma się dzień wolny.Czy w tej firmie w niedzielę tez się pracuje?

Parodia

Witam Wszystkich zainteresowanych pracą w GKN Driveline w Oleśnicy. Walę szczerze i na temat. Praca jest dobrym rozwiązaniem dla singla, lubiącego pobawić się w "robota" zaprogramowanego na ciągłą pracę.Jak już ktoś to napisał wyżej. Praca bez wytchnienia, bo przecież trzeba zrobić normę... Ich nie interesuję czy Ty potrafisz czy nie. Masz zrobić dzienną normę zmianową. Nie ważne na jakim wydziale pracujesz. Osie, przeguby czy tulipy. Co róż podnoszą normy, choć ciężko nie raz się wyrobić... Trzeba dosłownie biegać od tokarki do tokarki czy innych maszynach. Każda minuta w plecy to marnotrawstwo czasu. Socjal jest bardzo dobry. Osobne pieniążki na obiady, napoje, premie co 4 miesiące. Dla mnie nieporozumieniem jest system 4-brygadowy. Ktoś kto ma rodzinę nie spędzi z nią całego weekendu w domu. Bo zazwyczaj w sobotę pracujemy. Jest jedna sobota wolna w miesiącu. Dla mnie to wyzysk. Ja wiem "jak się nie podoba to zmień pracę". Ja tylko daję swoją opinię, widząc GKN od wewnątrz. No i sprawa najważniejsza, żeby się tam dostać do pracy czy na praktyki trzeba mieć NIESTETY znajomości. Nie robią łapanki na ulicy, typu ogłoszenia na słupach. Zostawianie CV na bramce również się nie zda.

Pan X
@Parodia 04.04.2015, 21:16
Witam Wszystkich zainteresowanych pracą w GKN Driveline w Oleśnicy. Walę szczerze i na temat. Praca jest dobrym rozwiązaniem dl...

Pierwsza sprawa jest taka - idziesz na rozmowę to zapoznaj się z firmą w której chciałbyś pracować. Tu masz wszystko czego Ci potrzeba: ( usunięte przez administratora ) Boisz się, że Twoja aplikacja nie wpłynęła przez ochronę to prześlij ją na e-maila rekrutacyjnego (Rekrutacja.GKN@gkndriveline.com). System 4 brygadowy - tego pojęcia nie powinno być, bo każdy odbiera czterobrygadówkę inaczej! W GKN obowiązuje zasada pracy w systemie 3 zmianowym - głównie jest to poniedziałek-piątek. Jeżeli wpada Tobie sobota to masz wolny dzień w trakcie tygodnia. To nie jest czterobrygadówka w której masz jedną niedzielę wolną w miesiącu ;D Kasa nie jest zła, ale jak Ci smutno jak ci źle to idź na miesiąc do SGP.

chudy

Kleszczu a dlaczego nie polecasz?

KLESZCZ

NIE POLECAM

Nowy

Na początek dostajesz 2700 zł brutto 2000zl na rękę co rok sa wystawiane oceny każda ocena to 200 zł czyli jak jestes solidny to po 4 latach bedziesz miał 3500 brutto to jakies 2500 na rękę od pon-pt wydaje mi sie ze da sie przeżyć wiadomo czasy kiedy były soboty 100 i 200 sie skończyły a szkoda ale teraz wszędzie tak jest

chudy

A dlaczego syf z tego co wiem to nieżle płacą?

dawid.p

syf syf syf pracuje tu od niedawna ale tylko do wyplaty bo to porazka masakra (usunięte przez administratora)

chudy

A czy na lini montażu też pracuje się w systemie 4 brygadowym?

Oleśnica

Witam pracuje w GKN kilka lat z roku na rok jest coraz gorzej coraz większe normy wykorzystują pracownika jak tylko sie da trzeba przeżucić ponad 10 ton dziennie i przez cały czas to samo jeżeli chodzi o szkolenia to trzeba mieć znajomości w biurach żeby przenieś sie na inny wydział to sa problemy oczywiście nie mamy wstępu aby nawet zobaczyć jakiekolwiek laboratorium mamy tylko robić sztuki i sie za dużo nie udzielać bo robią problemy jeżeli chodzi o płace to młody pracownik który sie właśnie przyjoł zarabia około 2 tys. w niedziele nie chcą abyśmy pracowali bo musieli by nam więcej zapłacić wolą wrzucić nas w system 4 brygadowy i mają spokój do pracy np. na montażu nie jest nic potrzebne wystarczy że sie chce dymać i mieć znajomości a bez nich cięzko o przyjęcie

chudy

A czy wymogiem pracy w tej firmie jest posiadanie prawa jazdy czy bez prawka też przyjmują?

Zostaw opinię o GKN Driveline Polska Sp. z o.o. - Oleśnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GKN Driveline Polska Sp. z o.o.