Timken Polska Sp. z o.o.
3 167 6 1

Opinie o Timken Polska Sp. z o.o.

MEGI

Myślę że praca w Timkenie w dziale produkcji nie jest zła, gdyby nie fakt iż maszyny z lat 70 tych psują się co chwilę, a ustawiacze niechętnie podejmują się ich napraw. Często coś tylko podreguluja i ty męcz się operatorze. Nie zrobisz normy ty jesteś winien.Glowna polityka firmy jest jakość. Jak masz to spełnić skoro produkujemy na ilość?Co do zarobków to TAK SA PODWYŻKI-co roku.Z tym że potem po 5ciu czy 10ciu latach okazuje się że zarabiasz tyle samo co pracownik nowo przyjęty albo nawet mniej.Premia? Śmiech na sali. Dyrektor myśli że rzuci 50 zl na miesiąc i ludzie będą zachwyceni. To już nie te czasy. Żadnych paczek na święta, dla dzieci.Owszem jest socjalne Ale to chyba układ zbiorowy gwarantuje więc tego nie mogą zabrać.Bo jak by mogli zabrali by wszystko. Nawet głupie mydła. Odnoszę wrażenie że pracownik produkcyjny nic nie jest wart w tej firmie. Chyba że ma jakieś znajomości. Mamę ,tatę, ciocie,brata....Dobrzy pracownicy odchodzą i nic się nie robi żeby ich zatrzymać. Przecież przyjdzie kolejny, to się będzie starał, łudzac się że to ktoś doceni. Poza tym warunki są średnie.Spore zapylenie, mgła olejowa, i stare awaryjne maszyny. Do puki są tu starzy pracownicy z wyrobionymi stawkami, zakład funkcjonuje. Ale oni odejdą niebawem na emerytury i nie robi się tu nic żeby przytrzymać pracownika. Pan dyrektor myśli że nie ten to przyjdzie następny. Każdy szepcze po cichu. Jeśli komuś odpowiada praca za 2000 zl netto to odpowiada. Ale teraz są takie czasy że rodziny za to się nie utrzyma. A pan dyrektor chyba jest oderwany od rzeczywistości. Smutne to jest.

Trololo

i jeszcze, zaskakuje mnie chciwość i wyrachowanie, możnych tej firmy. Chcą szkłem pupę utrzeć, rządają niemożliwego. Ilość i jakość! jak?! 40 letni park maszynowy, w żaden sposób nie modernizowany ani nie powiększany ilościowo. Stare maszyny które mają taki rozrzut na wymiarach, że żadna maszyna nie robi w tolerancjach wymiarowych, ciągłe awarie, wszystko robione na patencie albo na trytytkach. Normy na maszynach to czysta teoria. Ilość sztuk, zrobionych w minutę x 60 x 8. Kierownik idiota, który zatrzymuje produkcję bo wymiar jest o jedną setkę przekroczony (jakby umiał mierzyć na innych czujnikach, nie tylko na tym od średnicy zewnętrznej chyba by musiał się powiesić bo cała produkcja na każdej maszynie powinna być zatrzymana). Ludzie dosłownie biegający po liniach wiją się jak w ukropie, walczą o każdą sztukę, a wysoki pan, w okularkach i pulowerku w paski, o aparycji przeciętnego żula przychodzi i pyta "dlaczego tak mało?!" albo pyta "co się działo panu na linii, że tak mało" - a nic siedziałem se i dłubałem w nosie, nie wiedziałem, że ta linia to jest zrobiona po to, żeby produkowała.

Yyy
@Trololo 11.10.2018 08:14

"Trololo " nie pisz szczegółów , bo podobno mało rozgarnięci podejrzewają jakiegoś lidera z tokarskiej. Pozdrawiam Grześ

Trololo
@Yyy 12.11.2018 18:49

O co go podejrzewają :D

Trololo
@Yyy 12.11.2018 18:49

To może tak, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, i żeby "mało rozgarnięci" nie spekulowali sobie w wolnych chwilach między nic nie zmieniającymi zebraniami (które wnoszą do ogółu pracy tyle co żul do tramwaju - trochę śmieci i trochę smrodu) a mierzeniem średnicy zewnętrznej. Jestem, a w zasadzie byłem operatorem linii tokarskiej. Zwolniłem się z Timkena jakiś czas temu. Kuriozum tego co się tam dzieje mnie przerosło. Grześ bardzo dobrze mi się z Tobą pracowało. Doszły mnie słuchy, że teraz trzeba pytać, czy można na siku i dwójkę... Jest ktoś kto obsługuje stoper, może będzie jakaś średnia i normy na takie rzeczy wprowadzą :D?

Yyy
@Trololo 17.11.2018 07:26

Aż tak nie jest :),ale będzie gorzej to co wyprawiają woła o pomste do nieba.

Trololo
@Yyy 18.11.2018 19:25

Jakoś nie brałem pod uwagę, że będzie lepiej. Bez względu na to o ile będzie gorzej, wcale mnie to nie dziwi.

były(na szczęście) regenerator
@Trololo 19.11.2018 14:56

Wiesz co, jak sobię to wszystko przypomnę,to pokładam się ze śmiechu z nich wszystkich,dosłownie wesoły prl. 10 lat już mnie tu nie ma ,a ja wciaż się śmieję.

Majkle

Pracowalem 2lata w obsludze klienta. Wyzsze stanowiska rozdawane na zasadzie z kim sie kumpluje a nie jak dobrze pracuje. Kompletny brak profesjonalizmu. Z nowo przyjetymi robia co chca, ciagla rotacja. Dodatkowo gdy aplikujesz stajesz sie tematem na cale biuro, twoje Dane osobowe zna kazdy. Liderzy nie wiedza Co robia, co doradzac, jestes pozostawiony Sam sobie a potem rozliczany za najmniejszy blad.

Ewa

Można jakieś namiary w sprawie zatrudnienia?

qwerty

Jadzia i Grażyna chyba wpadły w cuga bo już 3 ci tydzień od nich śmierdzi alkoholem

Trololo

Swoją drogą jestem w głębokim szoku, że nagle kogoś zaczęło interesować co się dzieje w firmie. Rotacja jest gigantyczna, firma nie jest konkurencyjna jeżeli chodzi o zarobki, ktoś przychodzi i wie, że jeżeli firma nie przejdzie okresu próbnego (tak nastały czasy, że to firma jest na okresie próbnym, nie pracownik) te pieniądze które tutaj zarobi, dostanie wszędzie. Kiedy w końcu do was dotrze, że w pracy chodzi, o pieniądze a nie o częściowy wolontariat, czy czerpanie przyjemności z jej wykonywania. To jest firma w której nawet ukrainiec nie chce pracować. Co to za firma która, daje ogłoszenia o prace w komunikacji miejskiej, bo już kończą się pomysły jak pozyskać pracownika!

trololo

firma nie godna polecenia. (usunięte przez administratora) za marne pieniądze Moje sugestie dla Timken Polska Sp. z o.o.: - minimalna stawka dla początkującego operatora 3250 zł brutto - system premii i dodatków - zmiana kierownika z tokarskiej, na osobę z wiedza praktyczna nie teoretyczną - co najmniej 20 minutowa przerwa w okresie letnim Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: napisałem w sugestiach

anonim

(usunięte przez administratora)

Cyrkiel

(usunięte przez administratora) uczyli już dawno degustować pod Kielcami

agu

Do nowych pracowników. 2k spokojnie zarobicie na start z czterema nadgodzinami w miesiącu - zależy od działu, bo są działy gdzie lepiej płacą. Co roku stawka będzie wam rosła. Nadgodziny możecie robić w wekendy jak chcecie, jak nie to trudno. (Omijać jedynie wydział S7 - wszędzie indziej będziecie mieć dobrze) - Nie kierujcie się opiniami ludzi, którzy na wszystko narzekają - w większości są to mocno podkolorowane wypowiedzi pisane przez leserów) Socjalne 2x po 800 złotych. Plus jakieś pieniądze na wyprawki zimowe, wycieczki letnie, wszystkiego około 400 złotych (czyli w sumie 13 pensja). Plus "premia roczna" - 700+ złotych Kolonie dla dzieci za małą dopłatą w tym roku polskie morze lub do Hiszpanii. Teraz dodatkowo jest program rekrutacyjny, że jak się kogoś ściągnie do pracy to można dodatkowo otrzymać 600 złotych. Jeżeli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem, lub załatwię pracę w zamian za polecenie.

Monia
@agu 29.03.2018 11:43

Podoba mi się twoja wypowiedź, ale czemu tak źle piszesz o S7.

Grom
@agu 29.03.2018 11:43

Napisałaś: "2k spokojnie zarobicie na start z czterema nadgodzinami w miesiącu". Mam nadzieję, że to był błąd i miało być 3k? A w jaki sposób mogłabyś załatwić pracę? Bo poważnie się zastanawiam nad zatrudnieniem w Timkenie.

siwa
@Grom 01.04.2018 08:15

wejdz se na stronę tinkena i tam wszystko masz jak na dłoni

agu.
@agu 29.03.2018 11:43

Ja pamiętam jeszcze parę lat temu jak tam pracowałem,jak się było trudno było dostać,rozmowy ,jakieś testy się wypełniało,zasuwałem kilka lat za najniższą,po prostu totalna jazda i niemoc, musiałeś zarobić na wszystkich nierobów i ludzi od niczego którzy jeszcze na ciebie donosili,stawy od maszyny odpadały.Tak,tak.A teraz o proszę ,program rekrutacyjny 600+,to teraz naprawdę musi być bajkowo,bez jaj.W wielu pracach zaczyna się przez agencję,a tu proszę takie frykasy,albo nie ma kto robić.AGU ty mi tu nie pitol o pieniądzach,zmieniło się i to jeszcze pewnie na lepsze,tak ,oczywiście,ttaaaak .Trzeba było myśleć wcześniej i dać wtedy te parę złotych,to teraz ekipa by była zwarta i gotowa i nikt by się nie wyłamał bo by mu zależało.A tak to tonący nawet się cegły złapie,no nie.Po prostu bajka.

ciekawy_pracy
@agu 29.03.2018 11:43

Witam. Jak wyglada w tej pracy kwestia ręcznego dźwigania ?. Pytam się bo mam przeciwskazania do dźwigania powyzej 10 - 14 kg . Czy jest to problem w podjęciu tam pracy.

anonymous
@Grom 01.04.2018 08:15

2k bez nadgodzin mam na poczatek

ona
@agu 29.03.2018 11:43

jak można się z Tobą skontaktować agu ? chodzi mi o stanowiska dla kobiet

iwka
@agu 29.03.2018 11:43

agu jak można się z Tobą skontaktować w sprawie pracy w timken

DD
@agu 29.03.2018 11:43

agu ja myślałam o pracy w timken na stanowisku dla kobiety prosze o kontakt iwonkab@poczta.onet.eu

XD
@agu. 07.04.2018 01:27

Idż do lekarza,najlepiej psychiatry,wiem co tam było bo robiłem tam prawie 10 lat.Nawet umowy poprawnej nie potrafili dać,wodogłowie po wumlu(wyższa szkoła marksizmu i leninizmu),tak,tak i ich wafelki od wafelków.Stracony czas z nimi,kasa ,zus i podobne.Są inne miejsca i firmy w których jak jesteś normalny to cię docenią i dadzą umowę zgodną z tym co robisz a nie stawkę w dół.A moją mogę ci pokazać.Niech nieroby teraz na siebie samę zarobią,za dużo tam pawii i cwaniaczków z kozą w nosie.

XD
@XD 04.06.2018 18:54

Po drugie,przede wszystkim zdrowie w całej gamie tego znaczeniu,wszystkie te oleje,chłodziwa i opary są rakotwórcze jak prawie cała chemia.Do tego obrabiarki i nerwy.Tam powinna być piątka na łape wzwyż i tyle.A jak nie to cześć.

anonymous
@agu 29.03.2018 11:43

chętnie bym skorzystał z Twojego polecenia aktualnie szukam stabilnej pracy to mój mail: jamal89@wp.pl

anonimus
@agu 29.03.2018 11:43

Jakie premie teraz zabrali i nic nie ma . A na dobra wypłatę trzeba się materac jak wół żeby w pocie czoła zarobić 3tys. Bardzo małe podwyżki co roku . Są lepsze zakłady co lepiej płacą mimo takiego zapie.....u. Jest coraz gorzej. Ci Co mają dobra stawka godz. to może te 5tys zarobia. Najgorsze wydziały to S7 S5 i Tokarska.

ABC
@agu 29.03.2018 11:43

Witam jestem zajnteresowany. Jak mogę się z tobom kontaktować. Agus.

Kulfon

Mała kasa zapraszam do brembo na początek 2600 netto

Grom
@Kulfon 21.03.2018 13:29

A jak jest z nadgodzinami? Są w weekendy, czy zostaje się w tygodniu po 12 godzin? Można jako nowy pracownik wyciągnąć z nadgodzinami 3000 zł netto?

Trololo
@Grom 27.03.2018 20:43

jako nowy nie możesz robić nadgodzin. Chyba, że masz chody. Możesz robić w tyg. po 12 godz. Zeby zarobić 3000 netto musisz walić 5 dni pod rząd po 12 godz. z popołudnia na noc (100% płatne) plus 4 soboty z rzędu w miesiącu. Co jest wysoce mało prawdopodobne. Ale w takiej owocnej sekwencji byłbyś w stanie zarobić około 3200zł.

Elefant
@Trololo 29.03.2018 08:41

3200 to się ma po 1,5 roku. Z trzema sobotami plus 20 nadgodzin 50% wyszedlem piątkę z przodu

XD
@Elefant 18.06.2018 14:20

Tak piątkę,aaacha,a dają 600zł za złapanego jelenia żeby tylko robił,bo pewnie nie ma kto.Chłopcze zmień leki.

Trololo
@Elefant 18.06.2018 14:20

Przyjacielu, jeżeli wyszedłeś takie pieniążki (5000zł) w miesiąc z 3 sobotami i 20 nadgodzinami płatnymi 50% i to jeszcze po 1,5 roku pracy to pełne gratulacje i szczerze Ci zazdroszczę. Ja pracuje tam trochę dłużej. I jeżeli zrobię 16 nadgodzin płatnych 100% i 3 soboty zarobię to co ty masz podstawy :) czyli 3200. Oczywiście mniemam, że najzwyklej w świecie kłamiesz jak z nut.

julcia_it
@XD 29.06.2018 10:44

tylko 600 za nowego pracownika? Ale sknery

Bugaj

Jadwiga oddaj piniondze które pozyczałaś na gorzołę

Ali

Ktos wie jak wyglada rekrutacja

Nick
@Ali 21.09.2018 09:33

Normalnie

greggreg

czy może mi ktoś powiedzieć o dziale S4 jak się tam pracuje ??? i jak wyglądają badania wstępnych w katowicach .. z góry dziękuję

Daria

Czy macie jakiś powód, że tak rzadko tu zaglądacie? Czyżby wakacje odciągnęły od pisania na forum?

Trololo
@Daria 24.08.2018 13:24

po prostu, chyba wszystko zostało powiedziane. Ci zadowoleni, są zadowoleni i będą zadowoleni. Ci niezadowoleni są niezadowoleni i będą niezadowoleni.

Bolec
@Daria 24.08.2018 13:24

Cenzura zrobiła swoje!!!

Jasiek

Są różne zdania na temat firmy. Wiem, że to dobry pracodawca natomiast opinia zależy od tego jak się pracuje!

Marta

@XD Chciałabym Cię prosić, abyś przestał obrażać innych użytkowników, którzy się tutaj wypowiadają. Przed umieszczeniem wpisu, zaakceptowałeś regulamin, więc przestrzegaj go, proszę. Zanim umieścisz kolejny wpis, zapoznaj się z regulaminem - https://www.gowork.pl/regulamin Jak już to zrobisz, to zachęcam Cię do napisania merytorycznej oraz kulturalnej wypowiedzi na temat pracy w firmie Timken. Z góry dziękuję.

XD
@Marta 15.07.2018 16:26

Nie rozumie o co ci chodzi,nie użyłem wulgaryzmów,nazwisk,dat ani ksywek a mogłem (bo ja taki nie jestem,jak...),a jak by było tam tak dobrze to ludzie by się tam pchali .Nigdy tu więcej,takie jest moje prywatne zdanie,bo wolno mi je mieć.

Miron

Jakieś wskazówki przed rekrutacją możecie napisać?

Gogol

Zapomnieliście dodać, że firma jest dobrym pracodawcą?

saska

czy ktoś może załatwić pracę w zamian za polecenie?

iwona
@saska 02.06.2018 10:55

A co to za dział s7

saska
@iwona 03.06.2018 20:13

nie mam pojęcia. wiem tylko że moja koleżanka tam kiedyś pracowała i była zadowolona

Martyna

Czy podpowiecie jaka jest atmosfera w pracy? Chciałabym aplikować.

anonymous
@Martyna 24.05.2018 17:30

Normalna. Raz lepiej się pracuje, raz gorzej. Jak w każdym chyba większym zakładzie gdzie jest zatrudnionych kilkaset osób.

Voyager

Witam. Czy mógłby ktoś napisać jakie są zarobki na rękę dla nowego pracownika i po okresie próbnym jako operator produkcji?

Sosnowiczanin
@Voyager 22.05.2018 10:46

Było, poczytaj wcześniejsze posty.

Toja1

Proszę o informację jak wygląda praca w dziale zakupów?

Marta

@tomi dzielmy się swoimi przemyśleniami, pamiętając o wzajemnym szacunku i poszanowaniu. Obrażając inną osobę lub firmę musisz być świadom, że Twój wpis administrator może usunąć. @XD rozumiem, że nie jesteś zadowolona z warunków w firmie Timken Polska. Ale czy to powód żeby w takich słowach wypowiadać się o osobach tam pracujących? Pamiętaj, że wypowiedzi, które zawierają obraźliwe epitety będą kasowane zgodnie z regulaminem.

tomi
@Marta 09.05.2018 14:48

Marta Dziwi Mnie Twoja odpowiedź. Stanąłem w obronie kobiet. A czy administrator usunie mój wpis to drugorzędny temat. Mogę podejrzewać, że "Marta" to jeden z tych, którzy chcieliby jednak usłyszeć odpowiedź(i) o możliwości "pukania" w firmie kogokolwiek, bo taka uwaga z ust kobiety???

XD
@Marta 09.05.2018 14:48

Nie o wszystkich,bo jest tam wiele normalnych równych osób które szanuję ,ale o niektórych cwaniaczkach tak,jak najbardziej.W końcu wielu z nich wiedziało co robi,dziećmi nie byli.Jak im było wolno,to mnie też w końcu mamy demokrację.A oni są jej super przykładem,wiadomo czyj jest ten zakład.

anonim

(usunięte przez administratora)

XD

A tak między nami z czym kojarzy się słynny wuml bo mnie z wulkaniazcją ,czyli dmuchanie dętek,pachnące łatki na gorąco i wywarzanie kół od wózków ,hahaha.Co do kasy to ja pamiętam jeszcze wtedy powiedziano mi tak ,jak sobie tyle wywalczyłeś to masz tyle.I z tego co tu widzę po wypowiedziach nic się nie zmieniło i jak znam życie raczej nie zmieni.Polecam więc jak ktoś lubi klimaty prl uciąć sobie pogawędkę np. konwersacje z super towarzyszem zakładu, jakiś na pewno się znajdzie ,a póżniej wzorowo cię podkabluje do przełożonego,to taki nałóg jak dopalacze.

XD

Bo moim obowiązkiem było przyjść i sumiennie pracować i szybko ,a nie dostać takie coś.Po przeczytaniu układu zbiorowego ,po prostu odszedłem i wreszcie dowiedziałem się dlaczego nie działało.A tak po prostu wierzyłem innym,w końcu byli wyżsi rangą.

Sosnowiczanin

Ale chaotyczny post. Za cienki jestem żeby to ogarnąć o co chodzi.

XD
@Sosnowiczanin 09.05.2018 00:02

Ale jak znam życie to wyrabiasz normę za dwóch,ogarniesz ,spokojnie ,wszystko w swoim czasie.Lektura obowiązkowozwiązkowa ,,układ zbiorowy,,.

Elf

Mam pytanie odnośnie samej pracy tzn. czy każdy ma "swoją maszynę", na której pracuje się indywidualnie, czy jest to praca zespołowa po kilka osób na linii? Będę wdzięczny za info.

eh
@Elf 29.04.2018 18:11

Każdy ma swoją

nadal_trzeba _szukac

Witam Wyslałem CV na Operatora Produkcji. Mam pytanie do Was. Czy w tej pracy jest dźwiganie na każdym stanowisku (chodzi o wage powyzej ok 15 kg ) Ja mam pewien problem zdrowotny i nie mogę więcej .... dlatego to ważne. Chyba że i tak lekarz odrzuci

anonymous
@nadal_trzeba _szukac 10.04.2018 18:04

Tak. Jest dzwiganie pelnych koszybz pierscieniami i przesypanie ich do wielkiej palety metalowej. To tylko tyle

Cichy
@nadal_trzeba _szukac 10.04.2018 18:04

Na tokarskiej ok 20-30 kg morzesz dzwigac na szlifierskiej tez mozliwe ze podzwigasz zalezy na jaki dzial trafisz

Doprecyziwanie
@anonymous 11.04.2018 21:03

Która stoi obok. Raz na jakiś czas

anonymous
@nadal_trzeba _szukac 10.04.2018 18:04

Jest dźwiganie. Ale nie musisz przesypywać pełnego kosza. Ja przesypuje 1/3 bo sam mam problem z kręgosłupem i daje rade

Kura

Jestem operatorm cnc od 12lat i szukam fajnej pracy .mam pytanie jak zrobie cztery soboty to ile zarobie w timkenie?

biały murzyn
@Kura 30.03.2018 14:08

zarobić powinno się bez sobót,chyba że chcesz być beduinem...?

anonymous
@biały murzyn 01.04.2018 14:13

Na tokarskiej ok 2400 za limit. Wszystko powyzej 100% platne wiec latwo policzyc ze kazde dodatkowe 8h to ok 250zl

beduin
@anonymous 11.04.2018 21:06

Witam. Chciałem zapytać, czy na każdym dziale jest możliwość robienia nadgodzin? Z góry dzięki za odpowiedź.

anonymous
@beduin 13.04.2018 22:59

Na początku nie ma możliwości robienia nadgodzin

Marta

@beduin i jak, wiesz, czy jest możliwośc robienie nadgodzin w Timken Polska? Może udało Ci się zaaplikować do tej firmy i mógłbyś podzielić się swoimi najświeższymi wrażeniami? Ktoś z Was pracuje u tego pracodawcy i posiada wiedzę na temat aktualnych warunków pracy?

znudzony
@Marta 16.04.2018 12:14

nowo przyjęci (zatrudnieni) raczej nie robią nadgodzin na początku chyba że jeś coś pilnego i wtedy tak owszem

Djduuf
@Marta 16.04.2018 12:14

Jestem nowoprzyjety i dopóki nie jesteś samodzielnym pracownikiem to nie ma nadgodzin niestety. Premi to w ogóle nie ma żadnych

Chary

Pracował tam kiedys kierownik o nazwisku kowolik zna go ktos cos o nim moze napisac

Sosnowiczanin
@Chary 19.03.2018 22:02

Kowolik Piotr był kiedyś majstrem na S-7.Zajefajny gość.Mało już takich

Monia
@Chary 19.03.2018 22:02

Tak. Fajny gość był wtedy. Jaki jest teraz nwm.

Zenek

Timken Polska mając opinię dobrego pracodawcy może liczyć na pełną obsadę?

Zostaw opinię o Timken Polska Sp. z o.o. - Sosnowiec

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timken Polska Sp. z o.o.