Timken Polska

• Ruda-Opalin
  • Ruda-Kolonia
  • Dobryłów

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Timken Polska Sp. z o.o.

Opinie o Timken Polska Sosnowiec

Nie przegap nowości o Timken Polska Sp. z o.o.!

Anna Wijas

07.09.2023 10:48

Dzień dobry, Czy są u Państwa przyjęcia do pracy na produkcji?

07.09.2023 11:27

Dzień dobry, obecnie nie mamy w planach przyjęć do pracy w naszej organizacji.
@pracownik

22.07.2023 09:05

Dlaczego ogłaszacie, że potrzebujecie do pracy skoro podobno nie ma pracy do tego 3 umowa, która powinna być na stałe jest na niespełna rok.. i ciągle widać Ukraińców z plakietkami,,Nowy pracownik" To jak to w końcu jest z tą pracą?
xXx

26.07.2023 19:08

To jest paranoja. Nie przedłużają umów pracownikom i jednocześnie przyjmują nowych do uczenia. Szukają oszczędności, ograniczając dostęp do rękawic roboczych. Cała ta firma to wielka (usunięte przez administratora) Dla ścisłości, trzecia umowa nie musi być na stałe.
Mark

10.06.2023 22:34

Witam jestem na zaocznych studiach logistyki czy jest możliwość nawiązania współpracy w dziale logistyki
Customer service

29.04.2023 10:55

Pracę w biurze na Warszawskiej mogę z czystym sumieniem polecić. Ludzie są mili i pomocni, a kierownictwo pozwala na dużą swobodę pracy. Firma ciągle się rozwija i w miarę możliwości (jak na korporacje) słucha potrzeb pracowników.
Zainteresowana

17.04.2023 16:26

Witam,czy kobiety na produkcję też zatrudniacie?

17.04.2023 16:29

Dzień dobry, tak, w naszej organizacji, na stanowiska produkcyjne, również zatrudniane są kobiety.

24.03.2023 13:51

Witam Czy będzie w tym roku rekrutacja na stanowisko lidera produkcji? Nie sprawdzałem ostatnio oferty i zastanawiam się czy była?

24.03.2023 14:13

Dzień dobry, na ten moment nie mamy w planach prowadzenia rekrutacji na stanowisko Lidera. Jednak w ciągu roku może to ulec zmianie. Zachęcamy do śledzenia naszych ogłoszeń o pracę.
P.Michał

22.02.2023 19:24

Witam. Jakie są warunki i t.d. w pracy? Na czym polega praca?
Michał

17.03.2023 19:12

Jakie są wynagrodzenie na stanowisko Lider produkcji? Pozdrawiam

20.03.2023 08:54

Dzień dobry, informacje dot. wynagrodzeń nie są przekazywane do ogólnej wiadomości. W przypadku prowadzonych rekrutacji przekazywane są wybranym kandydatom w momencie składania im oferty zatrudnienia. Na ten moment w naszej organizacji nie są prowadzone są rekrutacje na to stanowisko.

01.03.2023 18:43

Witam ile można zarobić na stanowiskó jak operator cnc ?

02.03.2023 08:22

Dzień dobry, informacje związane z wynagrodzeniami na konkretnych stanowiskach są przekazywane w momencie składania oferty zatrudnienia kandydatowi wyłonionemu w trakcie procesu. Jeśli jest Pan / Pani zainteresowany/a udziałem w procesie, zachęcamy do przesłania swojego CV, aplikując na nasze ogłoszenie.
Witam

22.02.2023 17:09

Ile można zarobić jak nowy pracownik na produkcji ?
Danuta

27.12.2022 07:40

Cześć, w ogłoszeniu na koordynatora ds. zakupów piszą, że zaakceptują studenta ostatnich lat studiów. A czy taka osoba ucząca się może liczyć na identyczną stawkę i umowę, co pracownik z dyplomem?
opowiem

21.01.2023 15:48

Ja miałem okazje być na rozmowie do działu zakupów: Plusy: Miła i rzeczowa rozmowa Sprawdzenie kluczowych umiejętności FEED BACK i to telefonicznie co w dzisiejszych czasach prawie nie istnieje Minusy: Podobno znaleźli kogoś lepszego - nie mam żalu, nie uważam się za najlepszego Po tygodniu od informacji o rezygnacji z mojej osoby ponownie to samo ogłoszenia na to samo stanowisko - wnioski same się nasuwają Kilkakrotnie widziałem ogłoszenia, co sugeruje dużą rotacje - pytanie i ciekawość = why?

23.01.2023 09:00

Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość. Miło nam, że prowadzony przez nas proces rekrutacyjny, w którym Pan brał udział, zyskał Pana uznanie. Odpowiadając na Pana uwagę odn. ponownej rekrutacji do działu zakupów - ponowne uruchomienie procesu związane było z powstaniem kolejnego nowego stanowiskiem w tym dziale. Ostatnie rekrutacje w dziale zakupów wynikały raczej z potrzeby zwiększenia stanu osobowego działu niż z rotacji. Jeśli jest Pan zainteresowany dołączeniem do naszego zespołu - zachęcamy do śledzenia naszych ogłoszeń.

22.09.2021 10:52

Witam mam propozycję pracy jako operator maszyn, jakie jest wynagrodzenie w tej firmie? i socjal? Dziękuję za odpowiedzi bez hejtu.
dzielny odkurzacz

08.12.2022 19:09

A jak byś już k... chciał, to możemy wszyscy z powrotem wrócić do Ciebie,ale k..,jedno ale.Wiesz ile kosztuje godzina serwisu,wiesz czy nie wiesz? . To ja Ci k .. powiem,jak samarytan bo to jest k.. promocja.Stówa na łape za godzine netto i sie dogadujemy.A ty będziesz sobie móc znowu błyszczeć,mieć fochy i co tam będzieć chcieć.Nawet możesz sie ulepić z kiszonej kapusty,mam to gdzieś.Ja widze świat zero jedynkowo.Jest kasa,albo nie.

09.12.2022 05:58

Jeszcze chciałbym Ci powiedzieć że godzina serwisu maszynowego kosztuje średnio 200 na plus,oczywiście netto.Tak że za stówkę,to ci powiem że to by był szczał,jak w totka.No chyba że się tylko siedzi i nic nie robi,to wtedy nie sposób przechwalić.Ale tak jest.Ale niech strace,stówka brutto ale tylko na początek,,tak po starej znajomości.

23.11.2022 05:27

Pewnie trochewięcej niż najniższa

28.11.2022 05:57

Tego nie wiem, czy teraz są nadgodziny.No ale po co komu nadliczbowe od małej stawki.I co z tego będziesz mieć? Trochę większe nic.Taka prawda.Jak nasiąkniesz tą chemia to ci sie odechce wszystkiego,bardzo szkodliwe.Nie to żebym ci odradzał,ale ja uciekłem.Wiadomo kasa i zdrowie.

01.12.2022 09:39

Tak

26.10.2022 18:32

Skoro zamówienia od klientów 'spadają' i dlatego wysyłacie nas na urlopy WYPOCZYNKOWE zamiast zapłacić postojowe jak normalna firma, po kiego grzyba prowadzicie rekrutacje i w dalszym ciągu zatrudniacie ukraińców? To albo jest praca i potrzebujecie ludzi albo jej nie ma i dlatego zmuszacie nas do wykorzystania naszych urlopów. Trzeba się zdecydować. A co do płacy, to zobaczymy jak najniższa krajowa skoczy do 3500 brutto (czyli teraz ile większość ma aktualnie) kto będzie chciał robić za najniższą na 3 zmiany i jeszcze z takimi wymaganiami hahah
Ina

28.10.2022 02:35

No właśnie,wszyscy się zastanawiają o co chodzi z tym wolnym dniem a przy chodzącymi coraz to nowymi pracownikami z Ukrainy?

03.11.2022 09:26

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z możliwości spotkania osobistego w dziale HR w celu bardziej szczegółowego omówienia poruszonych tematów. Jak pracodawca prowadzimy politykę otwartych drzwi i zapraszamy pracowników do kontaktu z nami w tematach ich interesujących, nurtujących. Niniejsza platforma nie jest miejscem do omawiania szczegółów dotyczących poszczególnych pracowników, wydziałów czy też samej organizacji pracy.
Lola

17.10.2022 11:57

Wysłałam CV na operatora produkcji i nic, koleżanka która tam pracuje na S7 mówi że przyjęć nie ma tylko z Ukrainy to jak to wkoncu jest?

17.10.2022 12:32

Dzień dobry, na ten moment nadal prowadzimy procesy rekrutacyjne na stanowiska produkcyjne jednak ich zakres i liczba zależne są od bieżących potrzeb zakładu. W standardzie kontaktujemy się wyłącznie z wybranymi kandydatami, którzy przesłali do nas swoje CV. Niemniej jednak, żeby móc odnieść się do Pani konkretnego przypadku, bardzo proszę o przesłanie swojego CV na nasz adres mailowy dedykowany działaniom rekrutacyjnym: [email protected]
Do AW

06.10.2022 11:09

Witam, czy dziś już się ktoś zwolnił z działu czy jeszcze nie?
Zainteresowany

04.10.2022 02:44

Dzień dobry, mam pytanie kiedy następna edycja szkoleń i ofert na lidera produkcji. W tamtym roku nie udało mi się dostać. Miała być w tym roku, ale nie ma żadnej informacji kiedy.

04.10.2022 08:37

Dzień dobry, rekrutacje na stanowiska liderskie są organizowane w odpowiedzi na potrzeby organizacji. Na ten moment nie mamy planów działania w tym zakresie. Jednak zachęcamy do śledzenia naszej bieżącej komunikacji do pracowników. Co do zasady - informacje o wszystkich rekrutacjach wewnętrznych (w tym także liderskich) są ogłaszane za pomocą środków komunikacji wykorzystywanych na terenie naszego zakładu. Miło nam słyszeć, że nasi pracownicy są zainteresowani udziałem w takich procesach. Tym bardziej będziemy przekazywać informacje o takich możliwościach (o ile takie się pojawią).

01.10.2022 18:17

Witam ile na początek można zarobić ?

03.10.2022 09:18

Dzień dobry, Poziom wynagrodzeń zależny jest od różnych czynników np. rodzaju stanowiska pracy, na które aplikuje kandydat, doświadczenia zawodowego, posiadanych uprawnień, etc. Niemniej jednak precyzyjne informacje na temat wynagrodzeń udzielane są przez nas , jako przez Pracodawcę, w momencie składania oferty zatrudnienia. Jeśli jest Pan / Pani zainteresowany/a pracą w Timken Polska, zachęcamy do śledzenia naszych ogłoszeń na portalach pracy.
Tomex

09.09.2022 11:51

Witam. Co się dzieje w tej firmie że ostatnio jest tyle ofert pracy? Ludzie odchodzą bo słabo płacą czy złe warunki?

09.09.2022 14:03

Dzień dobry, obecne rekrutacje i ich liczba wynikają z potrzeb biznesowych organizacji i są powiązane z realizacją produkcji.
hummingbird

08.09.2022 22:11

Tak w ramach przypomnienia - każda firma brzmi sensownie na rozmowie wstępnej, kwiatki wychodzą dopiero po nawiązaniu współpracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

27.08.2022 21:41

AW

29.08.2022 08:32

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Timken Polska?

Kontakt - Timken Polska Sp. z o.o.

Gen.grota Roweckiego 130 41-200 Sosnowiec

Branża główna: Maszyny i urządzenia

Miki

29.07.2022 17:49

Witam, czy praca jest tez dla kobiet.... Jestem zainteresowana pozdrawiam

24.08.2022 08:36

Dzień dobry, obecnie mamy do obsadzenia stanowiska dedykowane zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn. Jeśli jest Pani zainteresowana pracą - zachęcamy do przesłania swojego CV na nasz adres mailowy [email protected]
On

13.06.2022 22:23

Aktualnie rekrutuja do dzialu Zakupow. Jakie opinie ?
pytanie

23.08.2022 15:56

Witam. Jak widzę na portalu pracy to rekrutujecie na stanowisko elektronika UR. Czy to praca tez na 3 zmiany?

24.08.2022 08:31

Dzień dobry, tak, w naszej organizacji osoby zatrudnione na stanowisku Pracownik UR - elektronik pracują w systemie 3-zmianowym.
Pracownik od siedmiu boleści

14.05.2022 08:46

Firma dość specyficzna. Mała kasa, sorry ale stołówka pracownicza gdzie ma te dofinansowania? Gdzie muszę się zgłosić? Firma pracuje na 3 zmiany a stołówka na jedną?? Opieka medyczna jest ale jak się chce coś więcej to już trochę się nazbiera a jak to odejmą z 3500 brutto, to już coraz mniej zostaje. Ubezpiecznie na życie w firmie nie można znaleźć nigdzie taniej?? Jak się nie wie, że są ubezpieczalnie jak Cuk czy rankomat, no to można w to wierzyć. Ale z reguły zakłady zawsze coś dopłacają. Timken to jest marka, czy Ty znasz znaczenie marki timken?? Liderzy z kartką papieru zbierają co godzinę wydajności. W innych firmach systemy komputerowe liczą same przy użyciu czujników, sterowników. Ta firma jest 100 lat za (usunięte przez administratora) Liderzy to byli ustawiacze, którzy dawali super przykład śpiąc przy liniach. Pozdrawiam Kuba. Większość pracowników potrafi przez 8 godzin siedzieć i patrzeć w telefon a odpad leci. Szczególnie na bieżni pomocniczej hahaha. - 20 czy +20 to chyba tylko Iwonka widzi, również pozdrawiam.
Teresa

11.04.2022 12:10

No może i tak, ale powiem Wam, że mój ślubny, jakby miał zmieniać pracę, to nie dla organizacji pracy, tylko dla kasy większej, taka prawda :) Takich rzeczy tu nie napiszecie?

11.04.2022 12:24

Zainteresowany

11.04.2022 11:50

Mam pytanie czy warto aplikować na stanowisko pracownik obróbki skrawaniem.

11.04.2022 12:07

Dzień dobry, oczywiście, że warto :) Na rozmowie rekrutacyjnej można poznać szczegóły organizacji pracy na tym stanowisku. Zapraszamy do kontaktu i jednocześnie zachęcamy do złożenia CV.

23.03.2022 11:01

Zastanawiam się nad aplikowaniem do firmy Timken Polska Sp. z o.o. - aktualnie poszukują osób na stanowisko Szlifierz. Jak oceniacie tego pracodawcę?
Sosniwiczanin

30.03.2022 07:11

Administrator i taki ślepy. Masz ocenę 2,3 na 5. PS. Na pewno będziesz aplikował na szlifierza haha
Eell

15.02.2022 16:55

Jakie wynagrodzenie na customer service z językiem?

21.03.2022 15:52

Dzień dobry, informacje dot. wynagrodzeń przedstawiane są w momencie składania oferty zatrudnienia przez dział HR. Jeśli nasze ogłoszenie brzmiało dla Pana / Pani interesująco - zachęcamy do aplikowania.

02.03.2022 12:42

Ogłoszenie jest na wózki widłowe jakie stawki są na wózkach ? Czy warto aplikować ?

21.03.2022 15:50

Zawsze warto aplikować :) Zachęcamy do składania CV. Na rozmowie rekrutacyjnej można dowiedzieć się o szczegółach organizacji pracy na tym stanowisku. Jednak informacje dot. wynagrodzeń przedstawiane są w momencie składania oferty zatrudnienia przez dział HR.
bodybuilder

29.01.2022 22:44

Czy w firmie pracują ukraińcy?

21.03.2022 15:48

Jako Timken współpracujemy z firmami zewnętrznymi, które m.in zatrudniają pracowników z UA.
Karo

06.02.2022 20:21

Jakie godziny pracy?

21.03.2022 15:41

Dzień dobry, dziękujemy za zadane pytanie i jednocześnie prosimy o doprecyzowanie jakiego stanowiska to pytanie dotyczy. W naszym zakładzie praca standardowo odbywa się w systemie pracy 3-zmianowym jednak w swojej strukturze mamy również stanowiska i wydziały, które pracują w innych systemach czasu pracy. Prosimy o doprecyzowanie pytanie, żeby móc udzielić merytorycznej odpowiedzi.
......

29.12.2021 17:07

czy u nas tez w tym roku zaklad przewiduje wczesniejsza wyplate na koniec grudnia bo jakos mi to osobiscie nie pasuje
Madalina

31.01.2022 23:01

A co, masz komornika?

29.01.2022 14:45

Jaką umowę oferuje Timken Polska Sp. z o.o. dla osoby na okresie próbnym? Z tego co widzę, to aktualnie poszukują kogoś na stanowisko Elektryk.
Madalina

31.01.2022 22:57

Często tymczasowa przez pośrednika
wiki

21.04.2021 10:20

Timken jest zakładem przestarzałym ,w którym maszyny pamiętają Gierka . Koszmarna wentylacja , zaduch, lufciki otwierane na rannej zmianie do chwili gdy kierownictwo jest w pracy, przeciekający dach , smród , mgła olejowa, hałas. Ciężka atmosfera w pracy , ludzie nie są dla siebie życzliwi zwłaszcza starzy pracownicy w stosunku do nowych. Przestarzałe , psujące się maszyny ,zaduch, bród , hałas , smrody i atmosfera w pracy, powodują że ciężko się pracuje. Firma oferuje pakiet socjalny bez szału , pozytywną rzeczą jest to , że dzieci mogą jechać na kolonie do polski i za granicę a zakład częściowo pokrywa koszty. Co roku jest podwyżka , nie dla wszystkich w takiej samej wysokości. Premia uzależniona jest od ilości reklamacji, godzin nadliczbowych , absencji chorobowej , wydajności. Praca od poniedziałku do piątku , po 8 godzinach pracy można zostać na 4 nadliczbowe oraz przyjść w sobotę na 8 w zależności od zapotrzebowania.
hulajnoga

20.01.2022 18:38

czyli od 2000 roku nic się nie zmieniło
Cheniek

24.01.2022 12:06

Walczyć...?? Jak?? Związki to są papierowe...a Ukrainiec jest tańszy..
Uciekac

21.01.2022 13:05

Na koniec I kwartału inflacja w Polsce dojdzie do 12% a Timken chce dać ludziom 3% podwyżki. Młodzi się od razu zawiną i to będzie początek końca tej firmy.
Rus

21.01.2022 13:42

Góra nastawiona jest na ukraińska siłę roboczą... wychodzi im mniej niż za Polaka

18.06.2021 10:33

Lastar

22.12.2021 16:31

Mozna dolaczyc rodzine za drobna oplata 30 pln w pakiecie podstawowym. Pakiet rozszerzony dla calej rodziny to okolo 100 pln. Dodatkowo mozna dolaczac do woli inne osoby za 93 pln miesiecznie (pakiet rozszerzony).
Ted

14.12.2021 12:53

Czy ktoś mi powie jakie są zarobki na początek w Timken?

15.12.2021 07:54

Ciężko powiedzieć, bo każdy ma coś innego. Ale jak będziesz nowo przyjęty to na pewno będziesz miał więcej niż ktoś kto już tam pracuje.... Ale na szkoleniu Pan z BHP powie, że masz prawo do takiego samego wynagrodzenia za wykonywanie tej samej pracy. Szkoda tylko, że to tutaj nie obowiązuje. Na pewno kadrowa powie na początku szkolenia, że nie wolno sobie mówić kto ile zarabia. Ale ludzie jednak jako istoty które potrafią się komunikować, takie informacje sobie będą przekazywać. Więc lepiej chyba równo traktować pracowników, bo później po okresach szkolenia odchodzą
Były zawodnik

14.12.2021 06:19

Dwie informacje dla nowoprzyjętych. 1. Szkolenie trwa 3 miesiące. Nie dajcie się oszukać, że jak się wcześniej nauczycie to dostaniecie więcej. Podwyżka i tak będzie dopiero po 3 miesiącach o 100 zł brutto. To co mówią, że będzie wcześniej to są brednie. 2. Pracownik który się przyjął w listopadzie i grudniu nie dostanie podwyżki w marcu. Nie wiem dlaczego w marcu a nie w styczniu.?? Chyba dlatego, że pracownik firmy zawsze musi być stratny o te dwa miesiące. Dość duży zysk jest z tego w Timkenowym budżecie. Ale wracając do sprawy. Nie został przepracowany kwartał, to nie będzie z czego policzyć ile masz dostać więcej w nowym roku. Podsumowując: na szkoleniu i rozmowie bardzo dużo obiecują a później nic z tego nie ma. Jak masz możliwość, to przeciągaj szkolenie jak najdłużej.
Hugo

14.12.2021 06:22

Zgadzam się z tą opinią, bo jest prawdziwa. Pracuję tam już trochę i wiem, że takie praktyki są tam stosowane

24.12.2020 09:36

Jaki jest wkład kierownictwa Timken Polska Sp. z o.o. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
Ninja

05.12.2021 15:31

Prawda jak jasna cholera
Ninja

05.12.2021 15:35

Czy TIMKEN wogole wynagrodzi pracowników i da im coś za rok pracy na święta ? Bo nawet dla dzieci na Mikołaja gow dali i joc o tym nie piszą i nie mówią. USA wstyd

16.11.2021 16:31

Premia kwartalna w firmie Timken to jest 100-200 zł. Jak oni nawet śmią nazywać to premią. Ładne (usunięte przez administratora) ????????????
Jola

16.11.2021 17:02

Tak dokładnie jest
Gość

17.11.2021 17:24

Zgadzam się z Tobą. Premia dawana nieumiejętnie przynosi odwrotny skutek niż zamierzony. Na pewno drugi błąd firmy to nierówne płace za wykonywanie tej samej pracy. Można pracować kilka miesięcy a zarabiać mniej niż osoba która przyszła na szkolenie.

17.11.2021 16:28

Nie ma gdzie zaparkować samochodu. Coraz więcej pracowników a parking mały. Firma najwyraźniej ma pracowników gdzieś. Co bardzo źle o niej świadczy...

Zostaw merytoryczną opinię o Timken Polska Sp. z o.o.