Timken Polska

• Pustkowie
  • Siemianowice Śląskie
  • Długoszyn

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Timken Polska Sp. z o.o.

Opinie o Timken Polska Sosnowiec

Nie przegap nowości o Timken Polska Sp. z o.o.!

jonek

13.01.2014 13:03

W związku z ostatnimi wydarzeniami zapraszam do dyskusji..

18.11.2013 10:37

a za co został zwolniony?
    S7

16.11.2013 20:23

Szrek już nie pracuje zwolnili go jakiś czas temu a teraz po wczorajszym wystapieniu dyra prawdopodobnie wszystkich wywalą i zajmie nasze miesce Adecco
    gosc

16.11.2013 16:50

a Pan K Porębski dalej tam pracuje ?
    Wolny strzelec

04.01.2014 15:34

(usunięte przez administratora) Ludzie szukajcie pracy w normalnych firmach za normalne pieniądze. Mam nadzieję, że amerykanie zrobią porządek z kierownictwem .
    Latinos

11.11.2013 14:07

pracujący tam starsi inżynierowie to porażka brak zachowania i posznowania dla zwykłego pracownika niewiele wiecej umia i sie wyżywaja niedługo sami beda tam [usunięte przez moderatora] bo każdy madry stamtad ucieknie
    zainteresowana

18.04.2013 06:54

Witam, nie wiecie do jaki pośrednik zajmuje się Timkenem? pozdrawiam :)
    maurycy

06.04.2013 17:18

Robiłem tam pare lat temu więc sory jesli coś się nie będzie zgadzac. Papiery na produkcję się zostawiało na ochronie w wejsciu przy Roweckiego. Ochrona jak miala lepszy dzien to zanosiła te papiery do kadr. Ale nigdy nie latali z każdym, tylko czekali az sie zbierze. Wiec lezaly tam po tydzien-dwa. Jak się pracuje?. Jest wydział toczenia, szlifowania, są kuźniarki jest jakość (pomiary) , i "jakość" (lean&5s&inne cuda), jest magazyn (a w nim same dziwy) Zakład jest typu brudnego, mgła olejowa, mgłą honolowa, przekroczone normy hałasu i wibracji (na maszynach AMP50/70). Na monazu finalnym bywalo ze dziewczyny mdlały od oparów "ferrocatu" Najlepiej prace w firmie moim zdaniem opisuje taki przykład : na angielskich wałkach są magiczne oka. Takie maszynki gdzie pod lupą i silnym swiatłem ogląda sie walki taśmowo. Jak uruchamiano te maszynki przypisano do nich ludzi. Pracuja tam po 8 godzin na 3 zmiany. Jakies dwa lata po uruchomieniu ekipa z PL pojechala do US uczyć sie 'best praktis". I okazał sie że w USA nikt nie siedzi na oku przez 8h. Ichni spece od ergonomii ustalili ze juz po 1 godzienie kontrola jest nieskuteczna bo operator jest zmeczony ciaglym blyskaniem po oczach. Wiec best practise z USA bylo takie ze op pracuje przez 1h na oku, a potem 7h na linii produkcyjnej. Robia sobie rotacje w czasie pracy na wszystkich liniach. I nie pracuje sie na okach na nocy, bo rozpoznawanie kolorów jest gorsze. No i madre ludki wrocily z taka idea... i nic sie w zakladzie nie zmienilo. Jedyny mądry był stary kierownik kiełbacha, który jak dostał oka pod nadzór to wymyśłił że co godzine operator ma sie przejsc po hali i szukac czy gdzies jakies wałki z linii nie spadły. Tym sposobem opom odpoczeły oczy a naczelstwo sie nie czepiało że ludzie sie obijaja. Ale kiełbache przeniesli gdzie indziej.

Kontakt - Timken Polska Sp. z o.o.

Gen.grota Roweckiego 130 41-200 Sosnowiec

Branża główna: Maszyny i urządzenia

08.02.2013 13:57

a niech mi ktośpowie gdzie trzeba złożyć papiery zeby tam pracowac na produkcji
    zibi

22.01.2013 20:45

Czy mogłabyś powiedzieć jaką kwotę uznali za wysoką na Twoje wynagrodzenie? Albo chociaż w jakim przedziale.
    Kandydatka

08.11.2012 13:50

No własnie jak to jest z tym Timkenem. Ja też słyszałam rózne dziwne opinie ale nie wiedziałam czy to prawda, ze tak mało płacą. Moja kolezanka była na wiosnę u nich na rozmowie i powiedziała mi tylko, ze niby ją chcieli przyjąc, ale za bardzo małe pieniądze w porównaiu z tym co terz zarabia ( pomiedzy 3500 - 4000 netto) i nie zgodziła się. I była zdegustowana nimi. Nie pytałam ja jednak ile jej proponowali... Ja byłam latem br roku tez u nich na rozmowie i gdy powiedziałam ile chcicałabym dostac to obie dziewczyny rekrutujace zbladły i powiedziały, ze nie moga powiedziec ile daja ale to co powiedziałam to o wiele za duzo..... i obiecały, ze odezwia sie do 2 tyg. ale do tej pory cisza.... Tak wiec nie wiem jakie sa tam wypłaty w biurze, ale wymagania sa spore więc wg mnie z pewnoscią wypłata nie adekwatna do doswiadczenia pracownika....
    pat

06.01.2014 23:33

grzecznie się spytam - po co koleżanka szukała pracy skoro tak dobrze zarabiała ;/
    celina

30.05.2012 09:08

witam. kto teraz pracuje w laboratorium pomiarowym? dzieki za odp. pozdrawiam

31.01.2012 18:41

Słyszałem też że jest tak jakiś [usunięte przez administratora]. Jego kultura osobista sięga zera, katastrofa..... jak odnosi sie on do pracowników, gdyby do mnie sie tak odezwał zaraz podałbym go do sądu. Dużo słyszałem i tam jest tragedia........ NIE POLECAM
    tadi

30.11.2011 07:41

Byłem, przeżyłem. Polecam! Można się tam wiele nauczyć. Kiedyś w d.. dostawało się w wojsku teraz są do tego takie zakłady karne jak ten. Tam nauczysz się jak nisko schylić kark :)

27.08.2014 15:31

Czesc tadi tak sie zastanawiam czy to ty Lider z piecow Aichelin z 2006 roku?No Lider byl z ciebie dobry a bardziej jak z koziej d..y trabka.Moze na robocie to sie dobrze znales ale na zarzadzaniu ludzmi to bardzo kiepsko.A pamietam jak pracowales na piecach i nas szkoliles zeby pracowac spokojnie bez nerwow i zeby niedac sie zwariowac i brac poprawke na uwczesnego Lidera malego sledzika matiaska to powiem ci ze byles spoko gosciu ale jak sledzik przeszedl do biura kierownikiem zostal narzuta z plachta a ty liderem to te slowa twoje zebysmy niedali sie zwariowac poszly w pi..du i ty zwariowales pierwszy i na maxa.Wtedy wlasnie super sie sprawdzilo to powiedzenie ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i juz przestales mowic pracujcie spokojnie tylko szybko wiecej noga popychaj palety do pieca a rekami grab grabkami na prasach.I jeszcze pamietam jak mowiles ze najlepiej wkladac do pieca 12 wsadow a potem to juz po 5 czy 7

24.05.2010 23:54

Pracuje tam jakiś czas i że tak powiem szukam pracy
    gks

23.02.2009 19:21

[usunięte przez administratora]. Dyrektora mozna porównac do[usunięte przez admina]. Chcieliby zebyludzie pracowali za darmo. [usunięte przez administratora], kanciarze

Zostaw merytoryczną opinię o Timken Polska Sp. z o.o.