SKF Polska S.A.

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 140 ocen.

Opinie o SKF Polska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKF Polska S.A.

S5

Co slychac o podwyżkach? Bo to juz nie jest nawet smieszne. Jak daja jakies tam 5 procent to sie zalamie potem zasmieje sie im w buzki i ✋ narka. Widziecie to wkurzenie liderkow jak tu nikt nie zostanie i beda musieli robic z kumplami ze wschodu. ????

Kasa
@S5 23.02.2018 12:22

Niech w końcu pójdą po rozum do głowy...najmniej zarabiają pracownicy ze stażem pracy +5 +15 lat. Procentowo znowu dostaną mniej od tych którzy mają już dużo na godzinę a tacy się nie zwolnią bo gdzie dostaną takie stawki! Trzeba zacząć myśleć przyszlosciowo w końcu .

Tokarz
@Kasa 23.02.2018 15:20

Zgadzam sie, zadnych procentowych podwyzek! Znow ci co maja najwiecej , dostana najwiecej. Dzis roznica miedzy pracownikiem nowoprzyjetym a takim ze starzem 5-15 to raptem od 50gr do max 1zl. Jesli na tyle tylko wycenia sie jak by nie bylo jakies doswiadczenie i umiejetnosci to gratuluje. Pozatym powinno zweryfikowac sie umiejetnosci starych pracownikow bo zdarzaja sie prypadki takich z ponad 20 letnim starzem ktorzy nie umieja nic albo niewiele w temacie przezbrojen.

Ania

Witam, czy przyjmują tez kobiety?

plix
@Ania 23.02.2018 16:22

Tak

A
@Ania 23.02.2018 16:22

Tak zapraszamy

S. F

A GDZIE JEST BUS FIRMOWY POJECHAŁ NA NARTY? ALE JAJA.

Biala tablica
@S. F 23.02.2018 09:07

Jaki bus?

@bolek

Każdy tylko podwyżki zarobków a nie patrzy na swoją robotę o 6 kawa 9 kawa 9.30 telefon później przerwa11kawa troszkę robotytelefon20 min taka jest praca na bezkłówkach no i13 koniec ..A ,,łożyskowcy;którzy chcieli pokupywali auta [całyparking] wybudowali domy koło szkoły pokupywali mieszkania tylko chciało się robić a nie beczeć.

Hartowanie
@anonymous 21.02.2018 22:48

A palec w tyłku któremu liderowi trzymasz:)?

PD
@Hartowanie 22.02.2018 00:19

To juz nie palec a cala łapa po łokiec, pewnie za donoszenie fdi bierze. Zreszta kapusi nie brakuje.

Zuzanna

Ostatnie wypowiedzi, które pojawiły się na forum są mało czytelne. Jeżeli chcecie wypowiedzieć się na temat pracy w firmie SKF Polska S.A. to proszę o pozostawianie merytorycznych wypowiedzi, bez obrażania innych użytkowników, by każdy wchodzący użytkownik wiedział, co mieliście na myśli.

Ktos
@Zuzanna 21.02.2018 09:53

Dla tych dla ktorych maja byc sa bardzo czytelne.

PD

GUS podał nowe dane o wynagrodzeniach. Przeciętna płaca w Polsce wzrosła w styczniu o 7,3 proc. Eksperci zwracają uwagę, że może to mieć wpływ na inflację. GUS: płace w górę Jak wylicza Główny Urząd Statystyczny, przeciętne wynagrodzenie w Polsce wyniosło w styczniu 4588,58 zł brutto. To oznacza wzrost w ujęciu rok do rok o 7,3 proc., czyli w takim samym tempie, jak w grudniu (w porównaniu do samego grudnia, czyli w ujęciu miesiąc do miesiąca płace spadły o 7,7 proc. - ale w grudniu w wielu branżach, m.in. w górnictwie, wypłacane są premie)

Zimi

Co to jest ta zunaneczka. Niech sie zatrudni to zobaczy. A nie popier dolone pytanis zadaje

ocen

Ten od Hin wszystkim tyłek rąbie nawet swojemu Liderowi Kanału nie mówiąc już o pracownikach z innych zmian swojej zmiany też nie szczędzi

Zuzanna

@Lysy czyli firma SKF Polska S.A. obiecała Wam, że będą w najbliższych miesiącach rozmowy na temat podwyżek? @Menago a czy ich przełożeni wiedzą, że oni większość pracy nic nie robią? @PD co to za spotkanie? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Menago

Co to ma być że liderzy zmiany śpią 3/4 nocki, niczym się nie interesują, a potem się obudzą chodzą i marudzą, że za mało robita. Żenada.

Toto
@Pyra 13.02.2018 23:25

Na gorce czy u was na walkach

Pyra
@Toto 14.02.2018 01:30

Na gorce. PD-21.

Dogladzarka

Na walkach zapisze sie 97..% zalogi bo jest kilku lizaków.

PD

Możemy zaprosić na spotkanie,Inicjatywa Pracownicza Ogólnopolski Związek Zawodowy w tedy sprzedawczyki z związków się obudzą. Ilu chętnych klikać

Piotrek
@PD 03.01.2018 17:12

Osobiście nie polecam Inicjatywy Pracowniczej. Kiedyś wywołali strajk w Kobierzycach pod Wrocławiem, który zakończył się kompletną klapą, ale panienka co go wywołała napisała świetna pracę doktorską. Druga sprawa, że oni są sterowani ze squatu Rozbrat. Są inne związki zawodowe w Poznaniu, nie piszę o tych dużych, ale tych mniejszych, co nie gardza pracownikami.

Wobb
@Piotrek 12.01.2018 21:15

Jesteś szpiegiem z Solidarności, mówisz kopiuj wklej co region dolnyśląsk. znamy te wasze bajery i oczernianie innych

Wałeczek

6-7 proc. o tyle w 2018 roku mają wzrosnąć pensje w sektorze przedsiębiorstw – komentuje Andrzej Kubisiak z Work Service. Co więcej, w niektórych branżach wzrost może być dwucyfrowy.W SKF Polska 2% Brawo nieroby związkowe (Zarząd)

Tokarz
@PD 08.02.2018 19:13

Te 2% i to tak chyba z duzym zapasem,jak bedzie z 1,5% to max i wlasnie w tych % podwyzkach tez jest problem, bo nie dosc ze grosze to jeszcze ci co zarabiaja najwiecej dostana najwiecej!

Pyra
@Wałeczek 03.02.2018 19:48

NegocjacjI jeszcze nie było, więc skąd te 2%?

Lysy

Rozmowy to powinny byc w grudniu a nie jak tu w marcu i podwyzki od kwietnia czy maja. Pozatym dwa % to mnie wogule nie interesuje. Lata zaniedban trzeba wkoncu naprawic. Naprawde czekam na te podwyzki jak reszta mojej zalogi. I albo bedziemy sie cieszyc albo pa pa pa skf. Tu jest zasada ze nie ten to inny. Takze poradzicie sobie.

Szlifierka

Związkowcy już się sami powybierali i teraz 4lata będą nadal mam oczy mydlic jak to oni bronią produkcji..najbardziej leje z tego nowego zwiazkowca który miesiąc temu chodził po szlifierskiej i wszystkich namawiał na wypisanie się ze związków a teraz sam wielki zwiazkowiec..Kolego komu jeszcze będziesz palce w (usunięte przez administratora) trzymał??tylko Ci wierzą chyba koledzy z C4..bo my reszta wydziału mamy Cię za nikogo a jednocześnie wiemy czego możemy się po Tobie spodziewać..jednym słowem (usunięte przez administratora) a zaś awansujesz..

@bolek
@Szlifierka 07.02.2018 17:59

nie awansuje bo nie będzie miał czsu fuchy go gonią ale może kiedyś się odezwie zrobi zebranie pogadacie

Pd

Ha. Ha.dobre..pcha się wszędzie gdzie pieniadze..Ale pisma umie pisać!!w grudniu związki u niego niedobre a w styczniu najlepsze..człowieku ogarnij się.

Zuzanna

@Łukasz K powinna być, ale może trzeba o sobie przypomnieć. Czyli firma SKF Polska S.A. przyjmuje uczniów na przyuczenie do zawodu i ma za to jakiś zwrot kosztów? @Zenek czyli nie firma wymagań odnośnie pracowników i każdy ma szansę się zatrudnić właśnie na takich warunkach?

PD

Tak wygląda szkolenie związków delegacja zapłacona w lato morze, zimą góry i zwiedzanie,alkohol .Precz z zakładu cwaniaczki,

@bolek

Niektórzy już czekają na wybory do związków by zabłysnąć zostać delegatem do WZD otwarły by się drzwi na szkolenia jak posmakowali w tej kadencji[Przemyśl Dąbki Niechorze Gdańsk Wisła Bukowina ]delegacja kilka dni podróż za pieniądze firmy zwiedzanie tak trzymać .Pozdrawiam.

XYZ

Witam , a co sądzicie na temat firmy zewnętrznej Exact Systems?

Nick
@XYZ 26.01.2018 09:31

dlaczego tak sądzisz? ta firma bardzo dużo pomaga dla SKF

Nik
@Nick 26.01.2018 18:23

50% ich pracy to błąkanie sie i płaszczenie pośladków w klatce

Adam

Witam Adam z tej strony. Nie pracuje w Skf. Ale tak sobie czytam komenty i nie wierze jak mozna tak oczerniac firme przeciez 2300 czy 2500 ma reke to juz chyba nigdzie nie placa. No chyba ze pracujecie tam na pol etatu? U mnie w firmie pracownik na produkcji zarabia 3600 i to na poczatku po 6 latach osiagasz okolo 6000tys na reke. I jeszcze mowia ze malo.

Powiemtopowiem
@Adam 02.02.2018 09:36

Praca Na produkcji nie ma żadnego znaczenia. Produkcji mogło by nie być. Wazneżeby był biały domek i wydziałowe biura. Oni myślą ze z tamtą się biorą pieniądze w fabryce. Z bili food printow quality up i innych gowiem. A to ze produkcja zarabia N całe grono biurasow ze spoconymi yylkami od siedzenia tonie widzą i nie docenią

Pracownik Skf
@Powiemtopowiem 02.02.2018 12:39

A można poprosić do Pana adres e-mail w celu kontaktu ? Chętnie bym zmienił firmę bo tu się starasz i nic w zamian nie dostajesz.

Zuzanna

@Łukasz Kreideweiss. a czy jak dostawałeś nowe umowy w firmie SKF Polska S.A. to chodziłeś do szefa z zapytaniem czemu nie możesz liczyć na umowę na czas nieokreślony? @. nie trzeba mieć doświadczenia w zawodzie, by móc pracować w firmie? Wiesz zatem jak wygląda rekrutacja?

Łukasz K
@Zuzanna 31.01.2018 15:44

Nie chodziłem do szefa. 3 umowa już powinna być na stałe. Szefów kilku było więc tyle co na zdjęciu miałem z nimi do czynienia :). Oczywiście. Bez doświadczenia też chętni znajdą pracę w SKF Polska S. A. Najważniejsze żeby pieniądze za wyuczonych uczniów się zgadzały, a koledzy zza wschodniej granicy popchną robote :)

Zenek
@Zuzanna 31.01.2018 15:44

Ludzie jaka rekrutacja? Tu Ukraincow przyjmuja. Skladasz cv przychodzisz podpisujesz papier z posrednikiem i 2300 na lapke 4 brygady niedziele i soboty w pracy.

Były pracownik

Witam.Mam pytanie do pracowników tej firmy?Chciałem się zatrudnić ponownie do SKF.Ile można dostać na początek i jak przebiega teraz rekrutacja?Oświadczam że już tam kiedyś pracowałem na kuźni koło 12lat Proszę o szczerą odpowiedź.Pozdrawiam wszystkich których tam znam.

Zenek
@Były pracownik 01.02.2018 08:41

Siemka przyjmuja kazdego. Przez pośrednika i jakies 2300 na reke dostaniesz

Były pracownik
@Zenek 01.02.2018 18:55

Tylko 2300 zł Myślałem że tam już nie ma pośrednika jak kiedyś MUTRA

Ja podjolem decyzje

W poniedzialek zanosze wypowiedzenie.

Podjolem decyzje
@Praca 23.01.2018 18:26

Tak zapytali sie jakie sa powony mojej decyzji. Bo jak chodzi o pieniądze to zawsze sa mozliwosci. Zapytalem wprost ile kieras mozesz dac ale max. W odpowiedzi wiem ze jest pan dobry zna sie pan na tej pracy i takie tam ich psychologiszne pierdzielenie wkoncu kwota uwaga trzymac sie tj. 1.50zl oczywiscie brutto. Co daje szal wiadomo czego. Jak mu powiedzialem ze nawet z tym jego 1.5 to w nowej pracy na poczatek mam niespelna 1000 wiecej to mu oczka wyszly. Po dwoch tygodniach dostalem angaz i suma sumara okazalo sie ze jest to az 1500zl wiecej. A szef powiedzial ze po trzech miesiacsch bedzie podwyzka narazie tyle co mogl to mi dal. A i umowa z firma na okreslony 3 miechy potem na stale. A nie jak skf 100 umow. Zal troche jest bo jednak tyle lat tam pracowałem ale kasa robi swoje. Za pierwsza wyplate zabieram zone na kolacje wjakiejs drogiej restalracji. Przez tyle lat tego nie moglem zrobic. Pozdrawiam kolezanki i kolegow.

Praca
@Podjolem decyzje 01.02.2018 09:01

Taka firmę to się szanuje. Można wiedzieć jak się nazywa?

Łukasz K.

Witam. Byłem pierwszym rocznikiem jak powstała klasa skf. 3 lata szkoły zawodowej w kierunku zawodu operator obrabiarek skrawajacych. Następnie z marszu praca w firmie. Przyjeli nas z otwartymi ramionami. Jeśli dobrze pamiętam 11 osób. Przez 5 lat mojej pracy z czasem było nas coraz mniej. Najczęstsze powody jakie słyszałem od kolegów to brak umowy na stałe i zbyt małe podwyżki. Zacząłem pracę na pd21, przez okres jaki pracowałem bylem praktycznie na każdym stanowisku na dziale. Podobnie jak moi koledzy. Zaczynając pracę za system 3 zmianowy otrzymałem 2100-2200 netto. Minęły 2 lata jak pracowałem i nie ukrywam liczyłem na umowę na czas nieokreślony. Co otrzymałem? 3 miesięczna umowę przez pośrednika pracy. Podobnie jak koledzy. Po tym czasie znów umowa z skf na rok. Po 5 latach pracy czyli 8 latach w zakładzie pracując nadal w systemie 3 zmianowym zarabialem średnio 2500 netto (168h). Atmosfera w pracy była różna. Każdy jest traktowany na tyle na ile sobie pozwala jak w każdej pracy. Do czego dąże. Ubolewam że przez ten okres zakład nie potrafił docenić dobrych pracowników tylko traktował nas jak ludzi przyjętych z ulicy ( piekarzy) przyjmowanych na praktycznie identycznych stawkach jak nasze. W październiku 2016 r podjąłem decyzję o zmianie pracy. Dużo mnie łączyło z tą firmą bo jakby nie było ponad 8 lat. Czy zakład, kadry wyciągnęły jakieś wnioski po tym jak z 11 dobrych pracowników został 1? Nie sądzę. Szeregi Starej gwardi są coraz mniejsze a młodych niedoswiadczonycn pracowników którym nie zależy przez słabe zarobki i brak pewności zatrudnienia jest coraz więcej. Pytanie do kiedy. Aż maszyny się rozleca? Czy jak zamówienia przeniosą na inne oddziały firmy na całym świecie a pani Teresa założy kłódkę na bramę. Pozdrawiam :) reasumując. Jeśli jesteś młodym pracownikiem, bez ambicji to polecam tej zakład pracy. Jeśli interesujesz się tym zawodem to polecam. Ale nie licz na karierę w tym zakładzie tylko kontynuuj naukę i w świat. Pozdrawiam ;)

.
@Łukasz K. 30.01.2018 16:09

Nic się nie zmieniło, (usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Maszyny to stare trupy które mają produkować co raz więcej. A do zakładu przyjmują już absolutnie każdego . Nie polecam tej firmy.

Zuzanna

@Ja podjolem decyzje i co zwolniłeś się z pracy w firmie SKF Polska S.A.? Możesz powiedzieć, dlaczego chciałeś lub podjąłeś taką decyzję? Czy powodem są takie same fakty, które zostały wymienione przez innych użytkowników?

Łukasz Kreideweiss.
@Zuzanna 23.01.2018 15:15

Witam. Byłem pierwszym rocznikiem jak powstała klasa skf. 3 lata szkoły zawodowej w kierunku zawodu operator obrabiarek skrawajacych. Następnie z marszu praca w firmie. Przyjeli nas z otwartymi ramionami. Jeśli dobrze pamiętam 11 osób. Przez 5 lat mojej pracy z czasem było nas coraz mniej. Najczęstsze powody jakie słyszałem od kolegów to brak umowy na stałe i zbyt małe podwyżki. Zacząłem pracę na pd21, przez okres jaki pracowałem bylem praktycznie na każdym stanowisku na dziale. Podobnie jak moi koledzy. Zaczynając pracę za system 3 zmianowy otrzymałem 2100-2200 netto. Minęły 2 lata jak pracowałem i nie ukrywam liczyłem na umowę na czas nieokreślony. Co otrzymałem? 3 miesięczna umowę przez pośrednika pracy. Podobnie jak koledzy. Po tym czasie znów umowa z skf na rok. Po 5 latach pracy czyli 8 latach w zakładzie pracując nadal w systemie 3 zmianowym zarabialem średnio 2500 netto (168h). Atmosfera w pracy była różna. Każdy jest traktowany na tyle na ile sobie pozwala jak w każdej pracy. Do czego dąże. Ubolewam że przez ten okres zakład nie potrafił docenić dobrych pracowników tylko traktował nas jak ludzi przyjętych z ulicy ( piekarzy) przyjmowanych na praktycznie identycznych stawkach jak nasze. W październiku 2016 r podjąłem decyzję o zmianie pracy. Dużo mnie łączyło z tą firmą bo jakby nie było ponad 8 lat. Czy zakład, kadry wyciągnęły jakieś wnioski po tym jak z 11 dobrych pracowników został 1? Nie sądzę. Szeregi Starej gwardi są coraz mniejsze a młodych niedoswiadczonycn pracowników którym nie zależy przez słabe zarobki i brak pewności zatrudnienia jest coraz więcej. Pytanie do kiedy. Aż maszyny się rozleca? Czy jak zamówienia przeniosą na inne oddziały firmy na całym świecie a pani Teresa założy kłódkę na bramę. Pozdrawiam :) reasumując. Jeśli jesteś młodym pracownikiem, bez ambicji to polecam tej zakład pracy. Jeśli interesujesz się tym zawodem to polecam. Ale nie licz na karierę w tym zakładzie tylko kontynuuj naukę i w świat. Pozdrawiam ;)

x

W4 aż płacze z braku nadgodzin za DDW...

X
@Tej, psie ogrodnika 29.01.2018 18:35

Widzę z geofrafi w podstawówce piątka była... każdy ma nagdodziny i każdy musi ddw wykorzystać. Wypisujesz urlop a dostajesz ddw...

Tej, psie ogrodnika
@X 29.01.2018 19:38

Z języka polskiego też...

Zainteresowany

Witam. Czy może ktos cos powiedzieć o pracy w magazynie czesci zamiennych? Jak zarobki?atmosfera?widzialem ogłoszenie o pracę.

ocen

Dziękuję Związkom Zawodowym za 1,5 procenta dodatku do Brygad walczycie jak Lwy potraficie zadbać o pracownika. Tak naprawdę przestańcie kpić z ludzi istniejecie dzięki nam znajdziemy na was sposób i wasze przekręty wyjdą na jaw

Powiemtopowiem
@Tokarz 24.01.2018 19:34

Z tego co wiem to Tokarska nie ma 4 brygad.

Tokarz
@Powiemtopowiem 25.01.2018 10:42

A co to ma do rzeczy? Jesli na jakims wydziale nie ma 4 brygad to wypowiedziec sie na temat fantastycznej dzialalnosci zwiazkow zawodowych nie mozna?

Urlopy

Czescc Wam. Orientuję sie ktos jak jest z tym urlopami z jakim wyprzedzeniem musimy zglaszac urlop taki jedno dwu dniowy? Bo na walkach robia problemy. Chce zadzwonic do inspekcji pracy ale musze wiedziec jak u nas jest z tym.

.
@Urlopy 25.01.2018 19:16

Według regulaminu 3 dni przed planowanym urlopem.

Witajcie

Siemanko. I co tam w naszym cieniutkim skf? Dostaliscie 1.5% podwyzki? Ale Was kochani roluja tam a liderki nieroby dostana 30% za nic nie robienie. Ja jak tam robilem to mialem tyle brutto co dzis w biedrace daja na dzień dobry. Po zmianie pracy odrazu dostalem 1000zl wiecej a po 3 miechech dostalem jescze 500 podwyzki takze 1500 zl miesiecznie wiecej to jezt duzo pieniedzy przez 12 lat będąc w skf nie dostalem tyle kasy. No nic koledzy i kolezanki powodzenia i do zobaczenia

Praca
@Witajcie 25.01.2018 13:09

A można wiedzieć jaka to firma?

Ktos

Wielkie podziekowania dla zwiazkow za walke o te 1,5%, jestescie Wielcy!!. To k...a jakas kpina z ludzi chyba jest. Ile to bedzie te 1,5% na reke? 20 - 30 zl ? Won z zakladu nieroby!!

Wałeczek

O Przewodniczącym Met coś niecoś słyszałem

Ktos
@Wałeczek 24.01.2018 10:18

To podziel sie ta wiedza !

ocen

To jest kpina 1,5 ile na czysto 30zł na miesiąc bawcie się dalej. Mamy mocne Związki a Przewodniczący to Lowelas

Федір

Вітаю. Дякуємо вам за співпрацю з вами в компанії. Мені подобається, тут. За це добре платять. Шукачу на припуск на житло і rozłąkowe також. Так як вам не подобається виходу і я запрошую колег працювати для вас, і ми з радістю. Вітайте Федір

Rada Pracownicza

Obowiązek informowania i konsultowania rady Pracodawca informuje radę o: działalności i sytuacji ekonomicznej przedsiębiorstwa oraz przewidywanych w tym zakresie zmianach; stanie, strukturze i przewidywanych zmianach zatrudnienia oraz działaniach mających na celu utrzymanie jego poziomu; działaniach, które mogą powodować istotne zmiany w organizacji pracy lub podstawach zatrudnienia. Natomiast obowiązek konsultacji dotyczy tylko stanu, struktury, przewidywanych zmian w zakresie zatrudnienia, jego podstaw oraz organizacji pracy, nie dotyczy działalności i sytuacji ekonomicznej przedsiębiorstwa. Obowiązek informowania i konsultowania rady Pracodawca informuje radę o: działalności i sytuacji ekonomicznej przedsiębiorstwa oraz przewidywanych w tym zakresie zmianach; stanie, strukturze i przewidywanych zmianach zatrudnienia oraz działaniach mających na celu utrzymanie jego poziomu; działaniach, które mogą powodować istotne zmiany w organizacji pracy lub podstawach zatrudnienia. Natomiast obowiązek konsultacji dotyczy tylko stanu, struktury, przewidywanych zmian w zakresie zatrudnienia, jego podstaw oraz organizacji pracy, nie dotyczy działalności i sytuacji ekonomicznej przedsiębiorstwa.

Gosc

Wydaje mi sie ze jesli nie ze zwiazkami to gora nie musi z nikim niczego negocjowac tz. niczego nie musi dawac bo nie jest zobowiazana do tego -tego sie nauczylam w innej firmie !!!

Kolo
@Gosc 02.01.2018 17:49

Gora musi rozmawiac ale z przedstawicielem zalogi ktorego wybierze - manager , brygadzista itp. Czyli ktos z pracownikow produkcyjnych ???!

hehe
@Kolo 10.01.2018 17:57

Jest coś takiego jak Rada Pracowników którą ma prawo 100% załogi wybrać i wybieracie. Mają inny zakres działania niż związki. I też się z górą spotykają jako przedstawiciele załogi. Poczytajcie w necie to będziecie wszystko wiedziec. Jeszcze raz podkreslę SAMI ich wybieracie co 4 lata z załogi.

Bartek

Może ktoś się podzielić opinią na stanowisku końcowej obróbki łożysk? Jak kierownik na tym dziale, atmosfera i praca?

Ok
@Bartek 09.01.2018 20:14

Kierownik jest bardzo wporzadku a kasa marna

B
@Ok 12.01.2018 09:53

Z nadgodzinami, nockami i weekendami też słabo?

Kres sił

Nie po to chodze w sobory i niedziele do roboty zeby potem mi dali wolne. Dw powini zaplacic nadgidziny zebysmy cos z tego mieli a nie jak zebraki czekac na okrojone swiateczne. Kochami zacznijmy cos ROBIC

kalosz
@Kres sił 09.01.2018 09:24

Kolego Kres sił, niestety na DW ma prawo wysłać Cie przełożony, tak mówi regulain który powstał już wiele lat temu jak wprowadzano poraz pierwszy ten system. W naszej firmie zawsze było tak z tego co wiem (przynajmniej przez ostatnie kilkanascie lat) że pracownicy wybierali dni sami tak aby ilość godzin była podobna co miesiąc. Jeżeli wam władowano na koniec roku po kilka dni to pretensje musicie mieć tylko do swoich przełożonych, niestety mieli takie prawo.

lysy

Na utrzymaniu ruchu się dobrze zarabia. Nikt nie narzeka

Kit z okien jem

Witam. Powiem jedno na walkach brakuje starej gwardii. Najbardziej Pana Marka Sz. Niestety takiego Super lidera juz nie ma i nie bedzie. Nie zapowiada sie na to bo teraz najwazniejsze sa jakies bzdury jakies tablice kolorowanki takich bzdur nie ma chyba nigdzie rozmawiajac ze znajomymi takze z produkcji smieja sie ze my sie na to zgadzamy. Pytanie jaka pada z ich strony to za ile to robimy. Odpowiedz za Bog zaplac i pol wyplaty co miesiac

Dzialajmy

Witam wszystkich. To ze w firmie jest zle to juz wiem, Czas zaczac dzialac. Ktos pisze o nowych związkach moze idzmy w tym kierunku' ktos kto ma taka mozliwosc zorganizowania takiego spotkania i wie jak to zrobic prosimy o informacje tutaj. Spotkanie mozna zorganizowac gdzies w miescie. Jest bardzo duzo ludzi ktorzy chca cos zmienic. Na walkach duzo ludzi sie wypisalo ze zwiazkow.

Zuzanna

@K.Sz. czyli możesz liczyć na wsparcie w pracy w SKF Polska S.A., ale czujesz, że w Twoją stronę są czasem kierowane oskarżenia, które nie powinny być kierowane? I z tym ostatnim zdaniem masz rację, bo wiele użytkowników zapomina, że forum istnieje po to by dzielić się merytorycznymi informacjami o firmie, a nie obrażania innych.

K.Sz.

Witam. Każdy pisze tutaj co go boli w pracy. Więc jako Nowy pracownik powiem jak to wygląda ze swojej strony. Jestem na dzień dzisiejszy zadowolony z pracy jak i pracowników z którymi pracuję ponieważ mimo swoich błędów jakie wykonuję dostaję pomoc w nie popełnianiu dalszych. Jestem Nowy więc może nie znam zasad funkcjonowania Związków Zawodowych jak i problemów z F. Socjalnym itd. ale jak sądzę i wiem to chyba dzięki Pracownikom jest Solidarność, Metalowcy itd. Życie uczy jednego że mimo różnic między ludzkich zawsze powinno się być w grupie ponieważ tylko grupa jest silna. Jeśli ma się coś do kogoś to powiedzieć wprost a nie oczerniać bezpodstawnie. Liczą się fakty a nie podejrzenia. Zastanówmy się nad tym czy chcielibyśmy się czuć oczerniani a może musimy napisać personalnie ponieważ problem jest a najlepiej to wskazywać na Nowego nie zmieniać nic w swoim zachowaniu ponieważ jesteśmy Mocni-Starsi stażem w Pracy. I to mnie najbardziej boli że czytając można wywnioskować że nie chodzi tutaj o problemy firmy ale zaczyna coraz bardziej w strefę Personalną Jak K. Sz.. Pani Kocurek itd. Jesteśmy tutaj żeby pracować a nie oskarżać na forum. Forum jest do merytorycznej wymiany poglądów a nie szkalowania personalnie. Pozdrawiam Krzysztof Szulc

anonim

(usunięte przez administratora)

Krzysztof Szulc

Panie Tokarz chciałbym zaznaczyć że oszczerstwa jak i oczernianie osoby nie związanej ze sprawą jest wykroczeniem. Raczej lepiej zastanowić się nad pomówieniem itp. lub zastanowić się nad sensem pisania czasami takich nie sensownych wpisów że mimo że jestem nowym pracownikiem to aż żal czasami czytać a że wkurzają mnie opinie dotykające pracy na moim dziale to tym bardziej. Jeśli ktoś czuje potrzebę gnoić czy zwracać uwagę Nowemu pracownikowi na forum to może nie założy bloga o ulubionych swoich kolegach i koleżankach gdzie będzie wystawiał oceny. Ze swojej strony proszę o nie mieszanie w swoje sprawy mojej osoby ponieważ nie jestem stroną w Sprawie poniższej. Z drugiej strony nie wstydzę się swojego imienia i nazwiska w pisaniu opini o pracodawcy którą za chwilę napiszę. Panie TOKARZ mam nadzieję że rozumie Pan co napisałem.

Praca

https://porady.pracuj.pl/chcesz-zmienic-prace-w-nowym-roku-oto-3-rady-dla-ciebie/ Polecam.

Gosc
@Praca 05.01.2018 11:12

Czyli jak komus nie podobaja sie obecne zwiazki to prace ma zmienic?? Niedoczekanie wasze zwiazkowe lizusy i przydupasy, to raczej wy zamienicie gabineciki zwiazkowe na stroje robocze

PD

Notariusze Prezesa[ Związki zawodowe]podpisali zgodę na 4 brygady wydłużając do marca nie rozmawiając z załogą nadchodzi pomału wasz koniec

Ktos
@PD 21.12.2017 11:29

Wszystkim ktorzy wypisali urlopy miedzy swietami a sylwestrem zostaly bez jakiejkolwiek informacji wycofane i zamienione na dnii " ddw" - oczywiscie nieplatne

PD
@Kocurek 21.12.2017 14:39

Kocurek Pani A.B rozszyfrowana

PD

6-7 proc. o tyle w 2018 roku mają wzrosnąć pensje w sektorze przedsiębiorstw – komentuje Andrzej Kubisiak z Work Service. Co więcej, w niektórych branżach wzrost może być dwucyfrowy.W SKF Polska 2% Brawo nieroby związkowe (Zarząd)

Tokarz
@PD 03.01.2018 15:09

A po co nieroby zwiazkowe maja sie wysilac?? A juz tym bardziej o cos walczyc skoro sami siedza na cieplych wysoko oplacanych posadkach. Robotnik nie jest im do potrzebny ( byle by miec wymagane minimum czlonkow), nawet do wyborow sobie emerytow sciagna a ci zapewnia odpowiednie glosowanie.

waleczki

Praca minimalna w górę od 1 stycznia 2018 roku o około 100zł. Tzn. 2100 zł godzinowa też w górę do 13,70 zł. Pytanie czy u Nas również będą podwyżki i kto będzie brał udział w rozmowach. Skoro nie ma kompetencji w związkach zawodowych jednych i drugich.

Święty

Wszystkim pracownikom SKF życzę zdrowych, spokojnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku!!!

Zostaw opinię o SKF Polska S.A. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKF Polska S.A.