SKF Polska S.A.
3 164 6 1

Opinie o SKF Polska S.A.

Mechanik

Jestem zainteresowany stanowiskiem mechanika. Na jaką pensję mogę liczyć ?.

Lide

Uwaga! Związki zawodowe walczą o podwyżki!

Wałek
@Lide 14.09.2018 16:51

Podwyżki ponieważ najniższa krajowa poszła w górę. Ale walka. Może przyjaciele ze Wschodu mają mało i chcąc nie chcąc trzeba walczyć o ich głosy ponieważ Polaków już mało. A może związki zawalczą o wynagrodzenia takie jakie są w Szwecji przecież jesteśmy w Uni Europejskiej.

Michał
@Lide 14.09.2018 16:51

Związkom potrzebni są emeryci do głosowania na kolejną kadencję. Oni walczą o swoje stołki. No i Ukraińcy żeby sklocic Polaków. Ostatnio się pochowali. Jakoś ich nie widać. A na produkcji ludzi brak bo jest zła opinia z którą nikt nic nie robi. Ważne że rodzina ma dobre stanowiska. Tj układ.

Skf
@Wałek 15.09.2018 11:24

I to o całe 1zł.

bolek
@Michał 16.09.2018 11:35

odczep się od emerytów tam przepracowali nie w takich warunkach jak są teraz

Szkoda słów

Niech zniosą 4 brygady i niech jeszcze zabiorą dodatek za lata pracy w Skf to wiele osób poszuka innej pracy. Goła pensja przy 160 godzinach i do tego na 3 zmiany bez 4 brygad to przedział od 2600 do 3200 max. Mówimy o zwykłych pracownikach na produkcji. Tak więc podwyżki żeby ludzie byli zadowoleni powinny być znaczące ale niestety na takie nie ma co za bardzo liczyć. Podwyżki jakie na ogół dostajemy to takie że ich nie widać ponieważ to grosze. I tak przy okazji zastanawiałem się w czym jesteśmy gorsi od np. pracowników Skf w Szwecji czy Luton ?

bolek
@Szkoda słów 19.09.2018 11:01

przeprowadz się do Szwecji cz Luton

konstruktor911

SKF Poznań - jest prowadzona rekrutacja na stanowisko konstruktora?

Obiektywny
@konstruktor911 22.09.2018 18:31

Poczytaj niżej. Tam jest dużo prawdy.

anonymous
@konstruktor911 22.09.2018 18:31

Zależy kogo znasz lub się nazywasz

Inżynier Korytko

Czym u Was zajmuje się inżynier ?'

Gall
@Inżynier Korytko 18.09.2018 19:31

Inżynier z wykształceniem czy bez ?. Bo jest różnica.

Etyka

Zgłoszenia naruszenia etyki zostały zamiecione pod dywan. Przecież rodziny nie można oceniać. Inżynier bez wykształcenia. W biurowcu pracują rodziny a program polecania pracowników leży. Dlaczego ?. Bo operatorzy nie polecają.

Zainteresowany

Co trzeba zrobić aby zostać projekt menadżerem ?.

Robol
@Zainteresowany 06.09.2018 18:09

Musisz mieć PLECY

Grzegorz
@Zainteresowany 06.09.2018 18:09

Osoby na pewnych stanowiskach są z pominięciem przyjętego trybu. Dlaczego?. Kto na to zezwala. Zbyt wiele pytań, które mogą sugerować nepotyzm. Bardzo zły przykład, który ma wpływ na wizerunek firmy.

John
@Zainteresowany 06.09.2018 18:09

Na stanowiskach pojawiają się osoby po układzie. Dziwna rzecz, te same nazwiska. Teść, szwagier, żona, mąż, kolega z poprzedniej pracy. Nepotyzm w czystej postaci. Nawet nie potrzeba wykształcenia zgodnego z profilem firmy. Tak się robi karierę.

Lider

Witam. Kiedy ma sie oddbyc spotkanie z szefem produkcji? Slyszalem ze ma takie sie oddbyc ale nie podano daty. Wiem ze duzo ludzi chce byc nawet po nocnej zmianie przyjade. Musimy pokazac jak faktycznie wyglada praca na walkach...te bzdurne podnoszenie norm przez ludzi kompletnie nie znajacych sie na pracy. Brak narzędzi nawet nie ma czasu na kawe. Zero udokodnien dla pracownika. Z tym paczeniem na zegarek to juz zachowuja sie jak dziecioki. To juz nawet nie jest narzekanie. My sie poprostu cofamy. Ogólnie panuje wielka niesprawiedliwosc oraz kolesiostwo

Desperado
@Lider 07.09.2018 15:00

Na kawe? A może na drinka?

Lide
@Lider 07.09.2018 15:00

I tak jak zwykle nikt się nie odezwie to już było.

Robol
@Lider 07.09.2018 15:00

No i co ?? Jeden zrobi szum powie tam i tu i co ?? W szatniach wielkie dysputy narzekania sejmiki a co do czego to co?? Słyszę w szatni Co Ja powiedziałem do MENAGERA (brak personalni i przezwiska) a kuśwa mać (usunięte przez administratora) mu liże aż miło i jeszcze (usunięte przez administratora) fachowiec No pytam w tym momencie jak to zmienić ?? i kuśwa z kim???

News

Kolejny postój zakończony sukcesem . Wykonano więcej pracy, w krótszym czasie, mniejszą liczbą ludzi. Kolejny cud. I to znowu w pewnym najlepszym dziale. Można wrócić do spotkań towarzyskich w pracy za niezłą pensję. A związki już wróciły z wakacji. Nie, bo oni mają ciągłe wakacje.

M.R.

Ty nie nadajesz się na to stanowisko Robalu

Geniusz
@M.R. 05.09.2018 19:12

Sam jesteś robakiem.

Robol
@News 30.07.2018 20:31

ZWIĄZKI (usunięte przez administratora) JAKIE ??? PYTAM JAKIE (usunięte przez administratora) ZWIĄZKI ??????? BANDA BANDA BANDA NIEUDACZNIKÓW

Robol
@Geniusz 10.09.2018 20:24

A ty kim nierobie (usunięte przez administratora)

Robol

Tej Warszowioki (usunięte przez administratora) Z POZNANIA ALE JUŻ W TRIMIGA (usunięte przez administratora) NIEROBY!!!!!!!!!!!

Wasyl

Narzekają i beczą.A to ze mało na godzine a to ze ten śpi a tamten siedzi a inny gazetę czyta.ZA ROBOTE SIE WESCIE NYGUSY.Dobrze ze macie nas - Ukraińcow.My wam pokazemy jak sie pracuje a wy sie obgadujcie dalej.Tylko to umiecie

Polak
@Wasyl 01.07.2018 08:31

Populistyczne bzdury. Proponuje zwolnic polskich operatorów i zamienić na Ukraińców. A w zarzadzaniu rodzina i kolesiostwo. Wtedy łożyska będą kwadratowe.

Anton
@Polak 02.07.2018 21:24

Nie zapomnij o emerytach

Desperado
@Wasyl 01.07.2018 08:31

Wy lepiej wróćcie do domu i pokażcie jak się broni ojczyzny.

Ruslan
@Desperado 08.07.2018 13:26

Ukraina po rozpadzie związku radzieckiego była cały czas pod Rosją. Rosja walczy o swoje. Na krymie nie ma Ukraińców od dawien dawna.

Robol
@Ruslan 09.07.2018 06:28

I h..j im w dupcie.e

Robol
@Wasyl 01.07.2018 08:31

(usunięte przez administratora)

Zainteresowany

Czy aby aplikować na managera projekt u potrzeba wyższego wykształcenia ?.

Onan

Mechanik na stanowisko Bila o co chodzi? Ogłoszenie na roksie znalazłem?

Pd

Mam pytanie, dla kogo przeznaczone te posilki z samochodow i te " burgery" ktore byly i maja przyjezdzac co srode w godz 12-15 bo napewno nie dla robotnika. Juz widze jak zatrzymuje maszyny ide stanac na 10-15 albo i wiecej minut minut w kolejke ( bo biurowiec caly juz stoi) , potem kolejne 10 -15 minut jem po czym wracam do pracy.

Erni86

Konstruktor oprzyrządowania, opłaca się rekrutować na to stanowisko, jakie opinie?

Mikron
@Erni86 05.09.2018 14:47

Jak masz pojęcie to na pewno się opłaci bo nikt kompletnie się nie zna. Uwaga , niektórzy będą chcieli się ślizgać za plecami takiego.

Brak wszystkiego
@Erni86 05.09.2018 14:47

Pewnie chlopie. Jak masz sile fizyczna i pschiczna to jak najbardziej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zaangażowany

Dokładnie bez informacji i treściwego raportu się nie obędzie. Ktoś musi beknąć. W takim tempie to nie będziemy sami się zwalniać tylko to wszystko stanie samo.

Ktos

To ze blokady musza byc to wiadomo takie wymogi ale sposob w jaki to zostalo wykonane i jak to dziala to delikatnie mowiac dramat -ile juz godzin maszyny staly bo nie dalo sie ich odpalic a nasi elektrycy nie wiedzieli co zrobic (konczy sie tym ze robione sa obejscia zamkow :)) Kilkadziesiat napewno, to samo tyczy sie ustawiania ktore zostalo przez te zamki rowniez znacznie wydluzone. Zreszta nie tylko w temacie zamkow odniesiono " sukces" - "geniusz " ktory wpadl na takie ustawienie montazu powinien juz byc za bramą. Ogolnie sukces goni sukces, premia leci a robol niech sie z tym potem pozabija. Brawo Wy

Pd
@Ktos 05.09.2018 20:02

Chodzi oczywiscie o montaz i pakowanie na kolejowce.

PD

W Biurach coraz więcej ludzi kto na to przyzwolił i kto na to zarobi a na produkcji ludzie uciekają BRAWO i jeszcze raz BRAWO

News

Dzisiaj parking opustoszal. Elita gdzieś zniknęła. Pewnie impreza na koszt firmy. A dla operatorów woda z baniakow i śmierdzące ubikacje. Oszczędności.

Tokarz
@News 23.08.2018 17:57

Przeciez to "nasz" Prezes sie zegnal z "elitami", a to ze za firmowe to pewne na 100%

Obiektywny
@Tokarz 24.08.2018 11:01

Tak. Dzisiaj elita nie dotarla do pracy. Może był ból głowy. Ciekawe jak to wpłynęło na wskaźniki ?. Kto na to pizwolil. Czy oni robią coś pożytecznego w pracy .. Poza tym że są..

Pracownik
@Obiektywny 24.08.2018 20:14

Związki zawodowe też bolała głowa ?. Wstyd i hańba. Po co ludzie was wybierają ?.

Onanista
@News 23.08.2018 17:57

Smierdzi bo palicie w kiblach zamiast wyjść na zewnątrz.

PD
@Onanista 28.08.2018 14:25

Śmierdzi bo firma sprzątająca kiepsko sprząta tyle ludzi co się przewinie sprzątani co 2 godziny

PD

Jeszcze został magazyn w Biernatkach przewodniczący solidarności wie o czym pisze .w Niechorzu elita się szkoli delegacja zapłacona z zakładowych nawet za paliwo zwrócone BANDA CWANIAKÓW.

Żelisław
@PD 29.08.2018 14:40

PD - pedały

Zainteresowany

Czy jest możliwość pisania pracy dyplomowej w godzinach pracy ?.

Gall
@Zainteresowany 22.08.2018 18:50

Jest. W pewnym najlepszym dziale. Tylko dla wybrańców. Rodzina i kolesiostwo. Tak wygląda kariera.

Geniusz
@Zainteresowany 22.08.2018 18:50

Mowa o tym co donosi na kolegów ?.

Xxx
@Geniusz 26.08.2018 19:02

Manager bez wyższego wykształcenia. Typowe kolesiostwo.

Oburzony

Dzisiaj pewien tzw manager zwrocil się do pracowników językiem spod budki z piwem. Taki poziom. Wiadomo o kogo chodzi. Śpiący....

Kawusia
@Oburzony 17.08.2018 15:08

Kto? I co powiedzial?

Xxx
@Kawusia 17.08.2018 22:47

Jest tylko jeden śpiący manager na szkoleniach, zresztą za przyzwoleniem swojego przełożonego .

Bzyk

Tak sie wam dobrze pracuje? Zero kometarzy? Widze ze jest zadowolenie

anonim

(usunięte przez administratora)

Analek

Woda czysta jak (usunięte przez administratora) u cyganki

???

Żądajcie harmonogramu sanityzacji dystrybutorów wody. I oczywiście listę już przeprowadzonych. Sanepid pomoże...

Rozgoryczony

Podejrzewam że to nie tylko moje odczucie ale w takich warunkach praca to koszmar. Na hali jednej czy drugiej ponad 30 'C. Przerwa dodatkowa 10 minut i luzik. Woda z baniaków ogólno dostępnych tragiczna jak z kanału burzowego. W innych firmach już dawno wycofano tą wodę ale wiadomo u Nas opóźnienie albo z dłuższym poślizgiem albo wcale zadnych zmian. W biurach klima i nikogo nie widać na hali.

Oburzony
@Rozgoryczony 01.08.2018 15:08

Nic nowego. Elita ma warunki i inne lepsze napoje a robol to gorszy sort. Do tej elity należy rodzina i kolesiostwo. Dlatego nie ma komu tego zgłosić.

Zainteresowany
@Rozgoryczony 01.08.2018 15:08

Czy dostęp do wody maksymalnie 40 m jest zachowany ? Proszę powiadomić PIP o uciążliwości temp pow. 28 ' dla pracy średnio ciężkiej i wilgotności względnej ponad 60% stwarza zagrożenie zdrowia i życia. Niezapowiedziane wizyty PIP w pierwszej kolejności odbywają się w większych zakładach - większe kary przy rażących niezgodnościach.

SKF
@Zainteresowany 04.08.2018 07:52

PiP nigdy nie przyjeżdza sam z siebie. Tylko i wyłącznie na czyjeś zgłoszenie. Także juź wiemy dzięki komu będziemy zawdzięczać kolejną kontrolę

Ktos
@SKF 07.08.2018 12:29

Skoro jest tak swietnie to nie macie sie czego bac

???
@SKF 07.08.2018 12:29

Oczywiście PIP jako jedyny tzw organ " działający na rzecz Pracownika" (działają na podstawie odpowiednich ustaw)ma prawo oraz ustawowy obowiązek sprawdzić stan faktyczny. Twór jakim jest PRACOWNIK zostaje stworzony w momencie podpisu pod umową pracy. Tym samym podlega pod przepisy KP. PRACOWNIK jest własnością RP i służy tylko jednemu celowi - zabezpieczenie spłaty długu zaciąganego przez RP. Tym samym w interesie RP jest utrzymać w pełni sprawnego PRACOWNIKA a jedym ze sposobów motywacji jednostki Gospodarczej działającej na terenie RP jest kara finansowa, im wyższa tym wyższa skuteczność działania PIP. Oczywiście taryfikator uwzględnia możliwości finansowe J.G. Także w obecnym czasie przy niskim odsetku PRACOWNIKÓW w sektorze gospodarki działania PIP są jakby priorytetem.

Onanista

A bila się kręci jeszcze?

Wiochmen
@Onanista 14.08.2018 01:52

Nie. Ona od poczatku sie nie kulala. A teraz to juz utonela.

Teczowy

Witam. Czy macie wrazenie ze liderki na walkach sobie nie radza? Rządy na walkach jat jakas porazka... najlepij ze nazekaja bo ludzi nie ma. A co zrobili jak ludzie byli,albo pozwalniali albo sami sie pozwalniali. A zwalniac sie jesscze beda

Wkurwiony

Związki zawodowe ten post to do was.. Na hali 35 stopni.. Gdzie woda z mikroelementami dla pracowników??? Macie to gdzieś bo przecież wam zapewniono wodę i soki a ludzie przy maszynach kranówke maja pić???? Co za zakład.. Pracownik to już się kompletnie nie liczy...

News

A w pewnym ponoć najlepszym dziale wg ponoć pewnej oceny gdzie zarządza ponoć najlepszy manager ... cdn

Xxx
@News 19.07.2018 18:06

Tegoroczny tzw postój to porażka organizacyjna. Jedyny efekt to skrajne przemeczenie ludzi.

Ha
@News 19.07.2018 18:06

Czy w godzinach pracy można pisać pracę dyplomową ?. Wybrańcy mogą.

Gall

Ciekawe czy zapewniono operatorom dodatkowe przerwy i nieprzerwany dostęp do chłodnych napojów ?.

NA POZIOMIE

LIDER DAREK TAK TRZYMAĆ UKRAINA JEB Ć

Zostaw opinię o SKF Polska S.A. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKF Polska S.A.