logo PPHU Wtórpol PPHU ZPChr. Leszek Wojteczek

PPHU Wtórpol PPHU ZPChr. Leszek Wojteczek

Bielsko-Biała

Opinie o PPHU Wtórpol PPHU ZPChr. Leszek Wojteczek

Tiomek 2011-12-28 10:19:23
Jeżeli masz za dużo pieniążków to proponuje ci pracę we Wtórpolu np. jako kierowca z własna działalnością. Otrzymujesz od firmy rewelacyjne rozklekotane auto które psuje się na potęge a w dodatku przy siarczystych mrozach nie masz ogrzewania. Wszystko musisz naprawiać na własny koszt.musisz kupić licencję transportową która kosztuje bajońskie sumy.Musisz zatrudnić pracownika do pomocy, bo sam nie dasz rady opróżniać kontenerów. Za wywiezione kontenery zapłacą ci z poślizgiem tak mniej więcej 3 miesięcznym. no między czasie jakiś marny grosz ci rzucą żebyś kupił paliwo, bo żeby zapłacić pracownikowi to już nie wystarcza. Od pierwszego dnia uważają ciebie za złodzieja i kontrolują na każdym kroku przez gps. nawet jak po drodze zjedziesz na chwile do domu żeby coś zjeść czy na kawusie to już do ciebie wydzwaniają. A pracujesz przecież od świtu do nocy lub przez całą noc. A na koniec dają ci kopa bez podania przyczyn. a tak ogólnie żecz biorąc to już nigdy nie wrzucę do tych pojemników ci
1
Maciej 2012-02-15 19:40:43
Z przykrością potwierdzam wypowiedź kolegi. Jako były podwykonawca nie mam dobrych wspomnień ze współpracy z w/w firmą. [usunięte przez moderatora] Ogólnie rzecz ujmując umowa o współpracy nie ma nic wspólnego z szarą rzeczywistością jesteś traktowany jak pracownik etatowy ale tylko po stronie obowiązków bo praw nie masz żadnych a zapis o swobodzie gospodarczej to tylko zlepek wyrazów na umowie z którego firma nic sobie nie robi. Kończąc moją wypowiedź w tym temacie nie polecam współpracy.
paweł 2012-03-21 07:04:41
Jak możesz pisać o tej firmie tak dobrym słowem !!!jeszcze nikt kto tam pracował nie powiedział nic dobrego , [usunięte przez moderatora] ,szukają ludzi z własną działalnością a traktują żeczowo nie polecam tej firmy !!!
Maniek 2012-04-10 03:59:01
gołym okiem widać że ten wpis to sprawka kogoś z firmy w/w firma od spokojnie 2-3 lat cały czas szuka kierowców mi to wystarczy żeby nawet tam nie dzwonić bo po co? takich pracodawców powinno się wieszać za nogę na latarni dla przykładu bezczelne arogancki [usunięte przez moderatora] tyle można powiedzieć o kimś takim co ludzi nie szanuje a sam się dorabia na ludzkiej krzywdzie no ale żyjemy w dzikim kapitalizmie gdzie prawo stoi po stronie pracodawcy rząd też stoi po stronie tej chamskiej nowobogackiej stronie społeczeństwa
T 2012-06-03 19:27:01
Ja pracowałem w tej firmie dwa lata i dobrze ze tylko dwa lata.
Pracujesz jak wół po 10 -12 godzin [usunięte przez moderatora] A post pisał pewnie 18latek który dostał pierwsza prace
Rafi 2012-06-17 11:19:31
no to teraz będzie :-))))
znalazł się taki co umie i może napisać poprawną polszczyzną - z wykształceniem - który napisze, czy się to komuś podoba czy nie o prawdzie jaka panuje we wtórpolu
zacznę od początku
pojawia się człowiek (darek ... [usunięte przez moderatora] który opowiada Ci takie historie jakie CHCESZ usłyszeć. Więc Ty zakładasz działalność bo Ci powiedział że (i tu uwaga) będziesz miał 5 do 8 tyś. na rękę! Auta są jak najbardziej (bo ich jeszcze nie widziałeś), tylko wsiadać i pracować :-). Usłyszysz (jak ja) że "firma" zajmuje się naprawami a Tobie pozostają tylko drobne naprawy... poza tym "firma" będzie DAWAĆ Ci co miesiąc jeden tysiąc złotych na obsługę tego auta!!! Zatrudnisz pracowników, których (cicho mówiąc) masz doić ile się da płacąc grosze.
Prawda że całkiem nieźle?! :-)
Ale teraz PRAWDA ... która nie będzie leżała naczelnemu s [usunięte przez moderatora]
Prawda jest taka że podpisując umowę p
2
blabla 2013-02-07 17:05:06
Firma Wtórpol? [usunięte przez moderatora] pracowałam tam kilka dni na sortowni. Syf totalny. Musisz przezucic okolo 3 tony szmat. Jak nie wyrobisz zwalniają cię. Poza tym nie dbaja tam o pracownika, powinny byc mydła do dezynfekcji rąk ewentualnie rekawiczki. Kadra i żeokome brygadziski wielkie Pani od siedmiu bolesci.
Przerwa 15 min aaa na papierosa nie mozna wyjsc bo licza sie tony.
Staszek 2013-05-14 16:46:47
Ala - chyba cię Najjaśniejszy opuścił. Takiej żenady nie widziałem, jak żyję. Idź ty, chłopie, do szkoły, naucz się, jak się robi profesjonalny PR i dopiero wtedy pisz.
A Ty, Paweł się nie oburzaj, nie widzisz, że to ściema, jak cały Wtórpol?
krytycznyobserwator 2013-06-13 06:25:33
[usunięte przez moderatora] tragedia, jesli jeszcze choc jeden naiwny zastanawia sie nad praca tutaj to znscxy ze jest niepelnosprawny umyslowo.
Gruby 2013-07-15 10:21:36
Zastanawiasz się, czy pracować we Wtórpolu? Wiej jak najdalej, zanim umoczysz! Poczytaj, co piszą ludzie, opinii jest mnóstwo i same negatywne i co gorsza prawdziwe.
Uciekaj stamtąd jak najszybciej! 2013-07-15 10:37:15
Będziesz harować jak wół [usunięte przez moderatora]
Krzysztof 2013-11-22 22:48:50
Witam pisze by powiedzieć że pracowałem tam ponad 2 lata, sporo czasu upłynęło już jak z stamtąd odeszłem i nie żałuje tego(usunięte przez administratora) ludzi a niby zakład pracy chronionej masakra nikomu nie polecam tego zakładu
pomoc 2013-11-27 23:11:37
a juz chcialam wystawic duzy worek dobrze ze sprawdzilam firme.po przeczytaniu opini o wlascicielu znajde osobiscie potrzebujacych.a pan wojteczek niech spada na drzewo nie pomoge mu.!!!!!!!!
2
Borowa 2014-03-03 12:27:03
Ja wiem ze nie jest lekko z robota, ale zeby po przeczytaniu tego, co ludzie pisza o Wtorpolu chciec dla nich robic to trzeba nie miec piatej klepki. Sa inne firmy a od tych co obiecuja zlote gory a potem te gorki zamieniaja na dolki, bynajmniej nie zlote, trzeba omijac wielkim sprezystym lukiem.
Ołówek 2014-07-07 14:35:38
Chciałem się zgłosić, ale jak zobaczyłem co piszą ludzie, włosy mi dęba stanęły. No, panie Wojteczek, spadaj pan na drzewo z takim traktowaniem ludzi. Jeszcze trochę, a nie będzie komu odwala tej czarnej roboty.
wieśmak 2014-07-09 18:51:30
Ale jaja wystarczy mi ,że z 30% tych opini jest prawdziwe i fszystko jasne!!!!
,żę zacytyję,:...,." (usunięte przez administratora)
D.S. 2014-07-15 10:37:23
witam,wiem że praca kobiet na hali to zazwyczaj sortowanie odzieży a jak wygląda praca mężczyzn na hali,czy też sa na dziale sortowania jakie obowiazki zazwyczaj do nich należą?
antyZłodziej 2014-07-27 18:19:14
A może faktycznie Wtórpol jest okradany ? Bo przecież za 1 kg łachów można dostać 1,50 zł . Taki busik z 800 kg to 1200 zl dziennie a przesortowane można zawieźć temu Wtórpolowi do magazynu czy na naczepę. Jakby ich pracownicy nie okradali to by się złodziejstwa nie bali w tym Wtórpolu.
Katarzyna 2014-08-06 21:38:20
Witam,chciałam poskarżyć na kierowniczkę sklepu firmowego ,który mieści się przy ulicy piekoszowskiej 37a w Kielcach.Ta kobieta zachowuję się skandalicznie naśmiewa się z klientów którzy mierzą ubrania do swoich pracownic ,a także oskarża niewinnych klientów o kradzież towaru i bezkarnie przeszukuję torebki.Przez tą kobietę zraża się do
tego sklepu coraz więcej ludzi i wolą chodzić do konkurencji.Jestem stałą klientką od początku otwarcia tego sklepu i wszystkie poprzednie panie były miłe i pomocne czego nie można powiedzieć o tej kobiecie!!! Chyba też zaczne chodzić do konkurencji,a szkoda bo bardzo lubiłam robić zakupy w tym sklepie zawsze znalazłam coś ciekawego,ale niestety ta kobieta zachowuję się coraz gorzej i zraża ludzi!
2
Waldi 2014-08-13 15:37:11
Wszystkim naiwaniakom powodzenia. A jak już bedzie po wszystkim i weźmiecie nogi za pas albo was wyrzucą, pamietajcie, żeby tu wrócić i podzielić się wspomnieniami. Dopiero wtedy pewnie do was dotrze, że jak sto osób pisze źle o jakimś facecie, to pewnie coś w tym jest. A o Wtórpolu naiwni byli lub obecni pracownicy napisali już tysiące złych opinii.
1
zolka 2014-08-28 15:30:47
może by Pani wreszcie sklep zmieniła na Galerię Echo :):):)
magda 2014-09-06 09:50:28
byłam ajentka dwa miesiace było wszystko ok lecz jak poinformowałam kierownika ze rezygnuje zaczeli mie obwiniac ze rozliczenie sklepu wyszło zle i choc minał juz termin płatnosci faktury za lipiec i sierpień nie dostalam pieniedzy czy ktos z was był w takiej sytuacji postawiłam im warunek ze jesli do poniedziałku 8.08.2014 nie dostane pieniedzy to ide do sadi i komornika prosze o odpowiedz
anka 2014-10-26 08:41:01
Czyli jednym słowem murzynownia i Chiny
gość 2014-10-28 14:18:21
Ludzie to w dalszym ciągu prawda! Te opinie nie są wyssane z palca..oszukuja,kierownictwo jest nie do wytrzymania, nawet kobiecie w ciąży każą bardzo ciężko nosić ! Serdecznie odradzam
ona 1983 2014-10-28 20:22:34
A co sądzicieo sklepach. W Gliwicach?
zzzzzz 2014-11-14 15:01:50
taaa w ogloszeniach to oni zlote gory obiecaja, na rozmowie tez a potem haruj czlowieku w nadgodzinach, nikt ci za to nie zaplaci. remontuj samochod, odpowiadaj wlasna kasa za zniszczone kontenery i jeszcze sluchaj od kierownika ze jesets zlodziej bo jak ktos sie wlamal do kontenera to pewnie ty. Ww Wtorpolu nikt sie jeszcze nie dorobil oprosz wlasciciela.
1
rudy 2014-11-14 16:54:24
tak se mysle ze we wtorpolu robia tylko desperaci. ale poczekaj wojteczek zaraz sie skonczy rynek pracodawcy i wrocim do rynku pracownika a wtedy to bedziesz musial szukac Bialorusinow albo innych ze wschodu bo nasi wszyscy pokaza ci faka. za posadzenia o kradzieze za oszukiwanie i niewyplacanie pieniedzy i za kazanie kierowcom rozwozenia po nocach kontenerow chociaz to bez prawa.
1
xxxxxx 2014-12-17 11:14:50
robak, a Ty wiesz, dlaczego Wtorpol xamienil sie w sp. z o.o.? To ma zwiazek z tym, ze izby skarbowe w koncu sie za nich zabraly i zaczeli sie bac o majatek? Najpierw zmienili logo, przemalowali kontenery a teraz zmieniaja forme dzialanosci? Ech, takie rzeczy tylko u nas...
zosia 2014-12-17 11:23:30
Jak oskarzaja swoich ludzi o zlodziejstwo i nie chca wyplacac zaleglych faktur ajentkom, to kto to kogo okrada, co? Ajentka jest dobra dla firmy jak bierze na siebie wszystkie koszty, daje sie obrazac i nie domaga sie naleznej kasy. A jak sie sprobuje postawic to dostanie po glowie. A jak bedzie chciala odejsc, to juz na pewno nie zobaczy swoich pieniedzy na oczy. Co to za metody? To juz lepiej na bezrobociu byc niz pracowac dla Wtorpolu.
1
Maron 2015-02-11 22:45:10
W zasadzie odzież, którą ktoś wyrzuca jest sortowana przez Wtórpol i ponownie wykorzystywana. Co prawda wiele niejasności pojawiło się przy temacie 'charytatywnego' oddawania odzieży - wliczając w to domniemane odnoszenie zysku na tych ubraniach.. Nikt tylko nie wspomniał, że ubrania pochodzą również z Czech, Słowacji i Węgier...
loody 2015-02-26 14:05:00
O wtórpolu kiedyś było głośno, bo jednak ich kontenery sa bardzo podobne do tych z polskiego czerwonego krzyża. Jednak jak dla mnie to i oni są pewną działalnością charytatywną, a wręcz dobrze, że sprzedają zebraną odzież, bo wiele rodzin nie chce przyjmować darów za darmo, a za drobną kwote kupi. Jak w ogóle się dla nich teraz pracuje?
mopsik 2016-04-09 17:42:18
Ludzie jak komuś bieda do tyłka zagląda to czy to jest Leszek Wojteczek czy inny diabeł to zupełnie go nie interesuje ważne żeby zarobił trochę grosza miał na opłaty, zaległy czynsz, światło, woda, gaz,nie powiem napracować się trzeba, ale kto płaci za nic (komuna już się skończyła) i żeby zarobić trzeba się narobić.Jak się orientuję to w Skarżysku najlepiej płacący przedsiębiorca i naprawdę nie obchodzą mnie te może nawet prawdziwe linki. Ja naprawdę pracowałem jako tokarz za bagatela 8 zł na godz. Ale jak doszło do wypłaty to wyszło 5,20 na godz.i wybaczcie ale wolę mieć 17 zł netto u WOJTECZKA niż 5,20brutto u innego pseudo przedsiębiorcy. To tyle odemnie. CZEŚĆ MOPSIK.
Wojtas 2016-04-12 02:43:01
Ja tam powiem że u Hitlera by się lepiej pracowało a tu nie można kończyć pracy po 8 godzinach bo zadzwonią i opierdzielą trzeba jechać do pełnego auta gdzie auto ma ładowności ok/ 1,6 tony a pełne auto to 4 tony jak cię złapie inspekcja twoja sprawa auta nadają się na złom a zwalniają jak na robisz sobie już długu podatkowego itd jak wiedzą że zaraz będą problemy to rozwiązują umowę bez podawania przyczyn lekturę szło by napisać a o panu Wojteczku będzie dla dzieci Biografia do poczytania jak dorobić się na oszustwach ludzi z resztą człowiek to dla wtórpol tylko istota która praktycznie nie istnieje
1
Wojtas 2016-04-12 02:59:26
Wszystko nielegalne powinni całą firmę i majątek zabrać za to że firma dorabia się nielegalnie kontenery stoją nielegalnie tam wszystko tak działa !!!!!
1
nene 2016-06-26 14:30:14
Syf i żenada. gdzie jest PIP pytam?!
1
green 2016-07-08 15:48:44
Idealnie, że zatrudnienie u nich odbywa się w ramach umowy o pracę @radon. Przecież o taką stabilność jest teraz dość trudno, a przecież w związku z tym dorzucają do tego jeszcze jakieś socjale pewnie.
Aleks 2016-11-26 21:57:26
firma dno
TOMEK 2016-11-26 22:25:10
witam popieram komentarz wyżej zacznę od kierowniczki jak można taką pustą kobietę Anie dać na kierowniczkę to ja nie mam pojęcia przecież ona się na niczym nie zna o żadnym sorcie nie ma pojęcia bo z kąt jak ona była cały czas na wycenie i nie miała kontaktu z sortami potrafi tylko krzyczeć podnosimy sie panie każdy wie o co chodzi.......... a co z towarem zrzuconym jest wrzucany w wózki albo do odpadu jak tak można kontrolne cały czas sie dra ze jest zasypane jak ma nie byc jak towaru jest od zaj..... a nie ma kto pracować bo ludzi jest naprzyjmowane po znajomości trzeba stanąc pani kierowniczko i zobaczyć jak ludzie pracują bez znajomości a jak ze znajomościami przez ta kierowniczke to firma idzie na dno jak mozna zostawac po godz za darmo Panie Wojteczku jeżeli czytasz to sie zastanów bo bedzie wiecej kontrolnych niż pracowników a to i tak nie da rady bo każda robi Pana w banbuko niech Pan w końcu przejrzy na oczy a nie na wygląd bo w końcu puszcza pana z torbami bo każda ZA PLECAMI SIĘ Z PANA WYŚMIEWA!!!!!!!!!!!!
Zostaw swoją opinię o PPHU Wtórpol PPHU ZPChr. Leszek Wojteczek - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU Wtórpol PPHU ZPChr. Leszek Wojteczek