NEMAK POLAND sp. z o.o.

Adres: Komorowicka 53, 43-300 Bielsko-Biała

NIP: 9372362922 KRS: 0000125071

NEMAK POLAND sp. z o.o.
3 149 6 1

Opinie o NEMAK POLAND sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

fst
 Opinia

Ale na tych strukturach niskie normy :)

Pomocna?
TakNie2
Pracownik
 Opinia

Zatrudniłem się w Nemaku ze względu na wiele pozytywnych opinii zasłyszanych kiedyś wśród znajomych niestety okazuje że sa one całkowicie nieaktualne... Przede wszystkim chwalili zarobki które na produkcji aktualnie nie różnia sie niczym od konkurencyjnych firm a praca jest bardzo ciężka gównie ze względu na kosmiczne normy które ustalane sa w sposób niezgodny z rzeczywistościa. Jako pracownik agencji alfa mam możliwość otrzymania premii na koniec roku (swiateczna i wakacyjna) ale tylko pod warunkiem nie chorowania cały rok (brak jakiegokolwiek L4), a jeśli już mowa o chorowaniu to nieraz można się spotkać z bezczelnymi tekstami typu "no widze już drugie L4 w tym roku musisz się liczyć z tym że będziesz w razie czego pierwszy do odstrzału"i niestety to prawda, wykorzystać a jak już "nie działa" pozbyć się. Jeśli chodzi o samego człowieka to się nie liczysz... twoje plany, rodzina itd firma na pierwszym miejscu bo inaczej podobny tekst jak przy chorowaniu. Dużo zależy na jakiego przełożonego traficie sa jeszcze tacy którzy próbuja w tej całej machinie zachować człowieczeństwo i iść na rękę pracownikowi. Samo przejście pod Nemaka to jedna wielka zagadka najważniejsze nie sa umiejętności pracownika a wspomniane wcześniej czynniki dyspozycyjności (czyli praca w weekendy) oraz ilość zwolnień . Jeśli nie masz tu znajomości przygotuj się na prace w agencji przez 2lata++ jak i fakt że wykonujac ta sama prace co kolega przyjęty już pod firme zarobisz o jakies 30%+ mniej niż on więc sam oceń czy warto się starać :) Na plus w Nemaku można ocenić możliwość darmowych posiłków i w sumie to tyle.. Współpracownicy z mojej zmiany na jakich trafiłem byli bardzo sympatyczni i pomocni ale zależy to od działu i miejsca. Jestem na etapie szukania nowej pracy a wszystkim którzy planuja podjac prace w Nemaku polecam się grubo zastanowić bo wchodzac tam przestajecie się liczyć jako człowiek który ma jedno zdrowie a stajecie sie "maszyna" która wyeksploatuja i wyrzuca :) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak11Nie1
2
Xxx
 Opinia
@Pracownik 27.03.2019 18:36

I tu masz rację. Agencje lub inne fikcyjne firmy to ludzie gorszego sortu.(usunięte przez administratora). Niestety. Podwyżka ok, wyrównanie ok. Dla Nemaka. Dla ludzi którzy robią ta sama robotę a nawet często gorsza niestety nie ma. Tylko dla czego ?? Nikt nie odpowie. nie dość że masz stawkę i kilka PLN mniejsza, to się poprostu nie liczysz. Rozumiem oszczędności, firma słabo stoi , gdzie były kadry, rachunkowe i Pani szefowa od finansów jak w każdą sobotę pomimo że produkcja nie szła żadna koszule były wszystkie w pracy ?? Pytam gdzie ?? I wiem że biurowiec to czyta więc może w końcu ktoś się wypowie. Skoro w pracy nie potrafi.

Pomocna?
Tak2Nie1
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia
@Pracownik 27.03.2019 18:36

A powiem tyle, gdyby a jest taka opcja skrzyknąć ludzi z agencji i poprostu zrobić sobie tydzień wolnego bez ostrzeżenia to struktury leżą !!! Bo sieroty z Nemaka nie uciagna tego wszystkiego. Mówię głównie czyszczalni.. i tak trzeba zrobić może w końcu ktoś na oczy przejrzy.

Pomocna?
Tak2Nie
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Xxx 27.03.2019 23:43

Wystarczyło by aby każdy pracownik agencji zmniejszył swoją wydajność(wyrabiane normy) o te 30-35% odrazu firma odczuła by różnice :)

Pomocna?
Tak1Nie
1
low
 Opinia
@Xxx 27.03.2019 23:37

Człowieku, kiedy ty widziałeś w te soboty wszystkie koszule? Gdzie widziales szefowa od finansow? z tego co wiem tam szefem jest facet. Malo wiarygodne te twoje fakty.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gacek
 Opinia
@Pracownik 27.03.2019 18:36

Masz może numer do biura alfy bo na Internecie jest podany tylko że zły

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia
@low 01.04.2019 11:47

Człowieku. Czytaj ze zrozumieniem. !!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracuje na dziale fst od przeszło 4 lat , postaram się w miarę obiektywnie wyjaśnić wszystkie mankamenty związane z tym miejscem- 1.Skala nepotyzmu jest tak ogromna że bez znajomosci bądź rodziny pracującej w tym zakładzie,nie licz na szybkie przejście pod nemak.A propos tegoż nepotyzmu ,jest odczuwalny w sferach pracownik -przełożony w taki sposób ze jeżeli nie kablujesz robisz zdjęć zapomnij o jakimś rozwoju typu lepsze stanowisko pracy bądź krzesełko w biurze. 2- Warunki tragiczne ludzie chorują na pylice młodzi ludzie maja problemy z stawami takie z którymi 70 latek powinien się zmagać.Teraz po takim czasie dali jakieś karty informacyjne o zagrożeniach w pracy. Dopiero wtedy kiedy ludzie im zaczęli padać jak muchy , kupa śmiechu mówię wam. 3. Zwalnianie ludzi 24.11.18 Przyjmowanie nowych 17.12.18 Pozbawiono wtedy pracy 90 ludzi z całego zakładu w tym mojego kolegę ze spółki któremu urodził się syn miesiąc wcześniej ,plus dwali kartki z proźbą o 1 darmowy urlop na rzecz by chronić narzędziownie przed zwolnieniami który tez podpisał .Ten zakład nieliczy się z człowiekiem w żaden sposób. 4. Nie daj się upodlić za te pieniądze tak jak my nemakowcy które nie są w gruncie rzeczy złe w tym zakładzie , ale też nie są warte twojego zdrowia psychicznego oraz fizycznego. 5.W tej firmie jesteś tylko elementem eksploatacyjnym, w dosłownym pojęciu. 6.Kierownictwo na miarę rządów 3 rzeszy.Pracownicy z spółek mówiąc kolokwialnie powinni nosić gwiazdę Dawida. 7 punkt będzie puentą całego tego syfu który się tam dzieje.Prosze nie przychodź tu do pracy bo i tak masz małe szanse na przejście pod nemak ,a czeka cię tu charowa jakich mało, daj se spokój jest wiele zakładów które dobrze prosperują ,mnie tu jedynie trzyma to ze mam blisko i umowę na czas nieokreślony i wywlaczyłem ten nemak nikogo tu nieznając co jest cudem. Ale czy tobie się uda. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kazix
 Opinia
@Pracownik 09.04.2019 23:58

Aż chce się zapytać co ty tam jeszcze robisz skoro jest tak źle i w innych miejscach lepiej?

Pomocna?
TakNie
Gacek
 Opinia

Witam czy są teraz przyjęcia może ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zwolnienia
 Opinia
@Gacek 01.04.2019 20:28

Jak cię przyjmną do pracy to cię wykorzystają i w pazdzierniku lub listopadzie zwolnią bo z pracą krucho

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowa
 Opinia

Jeżeli nudzi cię praca lub mało zarabiasz, możesz się zająć zarabiać przez internet. Wejdź na mój profil instagram: @zarabiajprzyinternecie lub na moją stronę internetową: www.zarabiajprzyinternecie.pl.tl

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
UR
 Opinia

Orientuje się ktoś może czy jest szansa dostać się na utrzymanie ruchu pod firmę? Orientacyjnie - jakie są zarobki na start?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia
@UR 12.01.2019 12:41

Świetnie, że wykazujesz chęć podjęcia pracy w firmie NEMAK POLAND. Sporo dzieje się na wątku o tym pracodawcy, a więc dziwne, iż jeszcze nikt Ci nie odpisał. A myślę, że to raczej kwestia czasu. Czy szukając pracy w tym przedsiębiorstwie zauważyłeś, czy prowadzą nabór na inne stanowiska, niż to, o którym nadmieniasz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Elektryk UR
 Opinia
@UR 12.01.2019 12:41

Paradoksalnie na UR w podfirmach na start płacą bardzo marnie. Gorzej niż na produkcji. Dwa lata temu zaczynałem od 2000 netto. Teraz to 2600 udało mi się wynegocjować

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia

Poza tym że nie ma co robić , ale będą w wózkach GPS. Bo trzeba kontrolować czy wózkowy sra czy robi jakąś prywatę w godzinach pracy. No na to musiał wpaść ktoś już z najwyższym wykształceniem. I jeszcze dobre pieniądze przytulił. Proponuję czytniki kart w toalecie i na palarni.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pingpong
 Opinia
@Xxx 06.03.2019 23:44

Czytniki pewnie niedługo się pojawią...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hhh
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Xxx 06.03.2019 23:44

Postawią tam któregos umysłowego z czyszczalni FST bo dobrze robi zdj i nie może ale musi napisać emaila żeby cię sprzedać

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bzk
 Opinia

Katastrofa. Jesli polityka w firmie się nie zmieni to wróżę kiepska przyszłość tej firmie.

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia
@Bzk 19.02.2019 09:20

Nie jest źle !!! Roboty nie ma, koszulowych coraz więcej (usunięte przez administratora)Mycie i sprzątanie po setki razy tych samych rzeczy. Czyżby konkurencję Lavo chcieli zrobić ??? Hmmm.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stary
 Opinia

I jak tam się ma czyszczalnia na górze?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
piotrr
 Opinia

Witam, czy orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki pracownika zatrudnionego przez agencje, 3 tys na rękę jest możliwe?

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia
@piotrr 20.12.2018 17:48

Niestety, akurat ja nie potrafię pomóc Ci w kwestii zarobków, jakie można uzyskać, pracując w firmie NEMAK POLAND. Jestem jednak prawie w stu procentach pewna, że ktoś to wkrótce zrobi, gdyż sporo osób wypowiada się na tym wątku. A na jakie konkretnie stanowisko chciałbyś aplikować? Zachęcam Cię do dalszej dyskusji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
aaaa
 Opinia
@piotrr 20.12.2018 17:48

Bez nadgodzin nie ma szans. A z nadgodzinami slabo teraz.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fst
 Opinia
@piotrr 20.12.2018 17:48

2700-2800 bez nadgodzin - alfa , randstad

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia
@fst 22.12.2018 17:12

Użytkownik @piotrr bardzo chciał uzyskać odpowiedź na swoje pytanie, a więc świetnie, że zdecydowałeś się mu pomóc. Na pewno w NEMAK POLAND pracujesz już pewien czas. Zdradzisz Nam, na jakim konkretnie stanowisku? Oferują Wam tam jakieś atrakcyjne dodatki pozapłacowe, na przykład kartę sportową, itp.?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrian
 Opinia
@fst 22.12.2018 17:12

Netto czy brutto? I czy to jest z premia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olo
 Opinia
@Adrian 02.01.2019 12:07

To już netto kolego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrian
 Opinia
@Olo 02.01.2019 19:09

To powiem Ci ze bardzo chetnie chciałbym sie do Was dostac , malo gdzie tyle proponuja na wstepie, beda przyjecia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia
@Adrian 03.01.2019 14:33

Pytaj w Randstad. Teraz mają być.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrian
 Opinia
@Xxx 03.01.2019 19:05

Oki dzieki, dobre pieniadze oferuja jak na poczatek, aaa jak z umowa u nich

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fst
 Opinia
@Adrian 03.01.2019 19:36

W Alfie pierwsza na miesiąc, potem na pół roku to samo w Randstad . Jak chcesz się przyjąć to tylko do tych dwóch agencji reszta to kpina (intetial, lavo)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrian
 Opinia
@Fst 10.01.2019 12:00

A później po pol roku? Aa jaka jest szansa zeby Nemak mnie przejal?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
asdff
 Opinia
@Adrian 10.01.2019 18:25

na tą chwilę żadna ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fst
 Opinia
@Adrian 10.01.2019 18:25

A potem na dwa lata czyli w sumie w Alfie możesz pracować 2,5 roku a w Randstad 1,5 roku i nie jest powiedziane że Cię przyjema . Wielu chlopaka teraz się umowa ostatnia skończyła i Randstad ich wziął do kolejnej ich agencji to samo alfa . Ogólnie nadgodzin teraz nie ma i raczej nie będzie bo robią wszystko żeby się zabijać w tygodniu i odejmuja ludzi ze stanowisk

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrin
 Opinia
@Fst 12.01.2019 18:20

W chwili przejscia pod Nemak jest jakas podwyżka godzinowa?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jdjf
 Opinia
@Adrin 16.01.2019 21:10

Tak na 3000, a po pol roku 3200 netto

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrian
 Opinia
@Jdjf 17.01.2019 03:17

To ładnie, tylko poki co mozna o tym pomarzyc jak nie zaczna zatrudniac pod Nemak

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
DziwnyTenŚwiat
 Opinia

Co Tu dużo gadać. Na początku wydawało się fajnie, planowało się przyszłość z tą firmą. Ale jak sie na lidera daje dzieci, które nie mają szacunku do starszych, nie mają dzieci i chodzą szantażują, grożą to się zaczyna psuć atmosfera. Robisz robotę, znasz się na niej, bo w końcu codziennie ja praktykujesz i nic nie osiagasz, ale jak chcesz zrobić karierę w Nemaku to mogę poradzić jedno- lizać anusa przełożonemu i donosić na innych. A jeszcze lepiej po pracy robić coś dla lidera, a wtedy w pracy możesz chodzić i spacerować, a jak coś Ci nie wyjdzie na linii to beknie za to Bogu winny inny pracownik. Całe życie uważałem, że uczciwością i pracą ludzie się bogacą.. Nie ma w tym ani krzty prawdy. Ktoś napisał, żeby zgłaszać takie rzeczy... Haha, pójdę do kierownika to zgłosić to jest równoznaczne z nie przedłużeniem umowy..Degradacja stanowiska na rzecz kolesiów. Robisz coś od dłuższego czasu i wiesz, że jesteś dobry w tym co robisz, ale to nikogo nie obchodzi, liderzy i tak Cię wyrzucą gdzieś indziej, bo jego koledzy przecież nie będą na kątówce latać.. Ustawiaczy 3-4 z czego jeden coś robi, a reszta pochowana na telefonach siedzi, ale to na Ciebie będą gadać, że nic nie robisz, bo sobie pójdziesz czasem papierosa zapalić. Widzisz, że od godziny czy dwóch stoją z daleka od kamer i sobie śmieszkują, a jak ich poprosisz, żeby Cię zastąpili, bo WC czy szybka fajka to nagle maja ręce pełne roboty, albo nie potrafią pracować tam gdzie Ty, albo powie, że za 15 minut przyjdzie, a potem przez następne 3h ślad po nim zaginął. Na nockach sobie śpią na zmianę pochowani, a jak Ty sobie tylko usiądziesz na chwilę, bo jest awaria linii i nie ma sztuk to już Ci roboty szukają, a nogi bolą jak stoisz ciągle 8h. Jedna wielka komuna! Drogi przyszły pracowniku Nemaka, jeśli nie masz znajomego/krewnego na dobrym stanowisku to nie zagrzejesz długo miejsca. Zwłaszcza jeśli umiesz się odezwać i walczyć o swoje. Takich nie chcą, wolą cichych, którzy będą ślepo wykonywać polecenia z obawy przed utratą pracy. Wszystko rozumiem, ale żeby Polak Polaka tak traktował to jest hańba!

Pomocna?
Tak57Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
^^^
 Opinia
@DziwnyTenŚwiat 29.10.2018 13:19

dokładnie tak jest!! lider z czyszczali sobie spi na kazdej nocce widac go na początku zmiany i potem na końcu . zero szacunku dla pracowników

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mieczysław
 Opinia
@DziwnyTenŚwiat 29.10.2018 13:19

W sposób dosadny scharakteryzowałeś osobę Lidera w NEMAK POLAND - ale oczywiście szanujemy tu zdanie każdego użytkownika. Tak naprawdę w małym stopniu opowiedziałeś o tamtejszych warunkach pracy. Czy pracodawca wynagradza Was, oferując jakieś dodatki pozapłacowe?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nope
 Opinia
@Mieczysław 18.11.2018 16:05

Social mają w porządku, ale pod nemakiem, a z tego co mi wiadomo nemak nie przyjmuje pod siebie tylko bierze pracowników z firm zewnątrznych. Płacowo jest ok, jednak atmosfera tam jest tragiczna, niezależnie od tego jak sie starasz, jedyna droga żeby tam do czegoś dojść do poprzez donoszenie lub podlizywanie. Możesz być do d*py w tym co robisz, możesz nic nie potrafić, wystarczy że zakumplujesz się z przełożonym i jesteś nietykalny. Na stanowiskach wyższych niż robol na produkcji nie ma ani jednej osoby która nie dostała się po znajomości.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@Nope 29.11.2018 15:24

Nie jest to prawda. Znam kilka przykładów, ktore są na stanowiskach umysłowych w tej firmie bez znajomości.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mieczysław
 Opinia
@Nope 29.11.2018 15:24

Możesz być przekonany, że Twój komentarz posłuży osobom, które planują w najbliższym czasie aplikować do NEMAK POLAND. Pamiętaj tylko, iż tu dbamy o kulturę wypowiedzi. Zdradź nam proszę, czym sam zajmujesz się w strukturach tejże firmy. A co z dodatkami pozapłacowymi - macie je tam zapewnione?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
blt
 Opinia
@Mieczysław 29.11.2018 19:54

Akurat na dodatki nie ma na co narzekać. Wysokość premii świątecznej 2600 brutto chyba mówi samo na siebie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kologolo
 Opinia
@blt 30.11.2018 14:48

Potwierdzam nie można narzekać na zarobki i premia faktycznie jest taka jak wyżej napisane. W marcu co roku są podwyżki o ktore walcza związki... Solidarność i Metalowcy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nope
 Opinia
@Mieczysław 29.11.2018 19:54

W nemaku nie pracuje już od paru miesięcy, zwolniłem się bo miałem dość neopotyzmu w tym miejscu. Moge jedynie powiedzieć ze pracowałem na nowej hali. W kwestii dodatkow to nawet jakbym chcial nie moge powiedzieć zlego słowa, bo firma po swojej stronie nawet pranie zapewnia.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia
@blt 30.11.2018 14:48

A więc trzeba docenić fakt, że w NEMAK POLAND wynagradza w taki sposób swoich pracowników. Zdradź Nam proszę, jak długo i na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony. A co z dostępem do pełnego ubezpieczenia zdrowotnego - wszyscy pracownicy go mają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
geroge
 Opinia
@Nope 29.11.2018 15:24

Nie rozumiem tych narzekań, że ludzie są zatrudniani po znajomości. Niektóre zakłądy nawet płacą za polecenie znajomych do pracy. W nemaku nikt nie placi a i tak polecaja.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dominik
 Opinia

Jak oceniacie atmosferę między pracownikami? Warto aplikować z tego powodu? Czy panuje tu raczej plotkarski reżim?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jery
 Opinia
@Dominik 27.12.2018 20:16

Zależy gdzie, na LTH na zmianie A Młodzi trzymają się ze sobą może są dwie lub trzy osoby obok, widać to na stołówce

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Izaak
 Opinia
@Jery 04.01.2019 12:34

I z tego co mi wiadomo nie donoszą na siebie nawzajem bo po prostu są zgranym zespołem, nie raz tamtędy przechodziłem i widać że mają świetną atmosferę i nie dadzą sobą pomiatać

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia
@Izaak 06.01.2019 11:36

To naprawdę bardzo dobrze. Jak bowiem wiadomo - atmosfera to bodaj jeden z najważniejszych czynników, które wpływa na jakość Naszej pracy. Po takiej informacji z największą chęcią poznamy i inne aspekty, związane z pracą w firmie NEMAK POLAND. Czy pracodawca ten daje swoim pracownikom możliwość rozwoju zawodowego? Jeśli tak, to opowiedz, jak to się właściwie odbywa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrian
 Opinia

Beda jeszcze przyjecia w lutym?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian
 Opinia

Witam są przyjęcia w Nemaku na Narzędziownie potrzebują tam operatorów CNC?Czy ciężko się tam dostać?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rekruter
 Opinia

Kolejna firma która się szczyci jak jest wspaniała, co prawda byłem tylko na rozmowie ale jak to przystało na tak wspaniałą firmę, że zawsze szanuję ludzi i ich czas i informuje o przebiegu rekrutacji mimo negatywnego wyniku, do tej pory takiej odpowiedzi nie otrzymałem i po co kłamać już na takim etapie zamiast powiedzieć wprost : nie nie będziemy odpowiadać . Tak że jestem tym zniesmaczony po tych wszystkich zapewnieniach. Rozmowa miałem wrażenie jakby chcieli się czegoś dowiedzieć co mogli by wprowadzić u siebie, bo po rozmowie mówili jeden do drugiego "o można by to u nas wprowadzić" czyli tanim kosztem pod pretekstem rekrutacji wyciągają pomysły które konkurencja opracowała. Dodam że to nie było stanowisko osoby fizycznej. Bardzo nieprofesjonalne podejście do przyszłych pracowników.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ann
 Opinia
@rekruter 10.12.2018 09:30

Chyba nie podawał Pan pomysłów z obecnej firmy. Obowiązuje tajemnica zawodowa.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Barbara
 Opinia
@rekruter 10.12.2018 09:30

Wszystko rozpatrujesz w bardzo jednostronny sposób. Ale oczywiście na obecnym forum szanujemy zdanie każdego użytkownika, a więc także i te Twoje. Rozumiem, że aplikowałeś do firmy NEMAK POLAND, jednak nie dostałeś od nich żadnej odpowiedzi. A o jakie stanowisko się ubiegałeś?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dla normalnych
 Opinia

Pracuję w Npol od 3lat na SCL i to co wypisuje tu większość dzieci które myślą że są świętymi krowami i wszystko im się należy to jest porażka!! Prawda jest taka że dla większośći dzieci zatrudnionych z zerowym doświadczeniem o pracy i organizacji pracy w grupie to jest pierwsza praca i teraz będą wypisywać glupoty wyssane z palca tak aby pokazać że zostali zwolnieni za nic. Niestety większość młodych nie rozumie po co przychodzi do pracy i że w każdej pracy trzeba pracować i to się nie zmieni ... Pracowalem na większości stanowisk i jak się ma choć trochę chęci do pracy i dogadasz się z ekipą to jest OK, a z mistrzem i liderem jak nie ściemniasz to każdy się dogadał (mówię tu o mojej zm. bo nie wiem jak jest na innych) warunki na stanowiskach pracy są ok do tego to jest nowa Hala, wynagrodzenie socjal całkiem przyzwoicie. To jest moja opinia na ten temat i pisze o hali LTH w moim odczuciu.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czyszczalniapozdrawia
 Opinia

Dla wszystkich zwolnionych i ciekawych, taśma na 503 znów działa. Uroczyste otwarcie odbyło się bez udziału proboszcza.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia

Jedyny zakład w Polsce, o tak licznym zatrudnieniu i tak wielkiej gamie produktów, w którym logistyki poprostu nie ma. !!!! Dyrekcjo, nie bierzcie ludzi po studiach , weźcie po zawodówce , bo ci ludzie mają większe pojęcie i potrafia liczyć. !!! Upadniecie na samo dno !! Lada chwila.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Postudiach
 Opinia
@Xxx 13.10.2018 15:55

O tak po zawodówkach są najmądrzejsi....

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Po trzech dyplomach
 Opinia
@Postudiach 14.10.2018 19:50

Właśnie przez takich po studiach dostają w (usunięte przez administratora) najwięcej Ci co robią produkcję i z ich pracy są pieniądze dla firmy. A nie z pseudo kierowników ,liderów i " koordynatorów" . U prywaciarza byście miejsca nie zagrzali po tym do czego doprowadziliście. !!! Można było robić mało ale stale , a nie na hura !!! No ale biuro się chciało wykazać przed dyrekcja , jak świetnie zarządza, jaka super logistyka itp. I co się okazało ??? Że całe to wasze zarzadzanie jest o (usunięte przez administratora) rozbić !!! Zresztą , dopiero się obudzicie z ręką we własnej d....ie jak faktycznie produkcja bedzie zwyżkować a tu się okaże że Do Nemaka nie będzie chętnych !!! Bo opinię się szybko rozchodzą, a desperatów na dwa, trzy miesiące to raczej na rynku pracy jest niewielu. Więc pozostanie zakasac rękawy Panie po studiach i (usunięte przez administratora) na produkcji. I tego z całego serca wam życzę !!!

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Po trzech dyplomach
 Opinia
@Postudiach 14.10.2018 19:50

Aha i po studiach się pisze osobno. Panie postudiach.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pavlo
 Opinia
@Po trzech dyplomach 17.10.2018 15:21

ciekawe co z tymi koszulowcami zrobia jak to wszystko padnie kto to widzial zeby na jednej zmianie tylu liderów było majstrów ustawiaczy drugiego takiego zakład chyba nie ma

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
adsf
 Opinia
@pavlo 17.10.2018 21:17

Kiedyś może i to było potrzebne jak ruszała produkcja, aktualnie nie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Życzliwy
 Opinia
@Xxx 13.10.2018 15:55

Zwolnienia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nemakowskiluj
 Opinia

Hah...zaczęło się...zbliża się zima i pracy ni ma...po mału zwalniają...spółki i będą zwalniać, a Nemakami rzucać tu i tam...nic w sumie tu śmiesznego nie mozna powiedzieć, bo po nowym roku nie będzie lepiej...

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
produkcyjny
 Opinia
@Nemakowskiluj 08.10.2018 23:32

Teraz wszędzie jest kryzys w branży automotiv.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Struktury Struktury
 Opinia

Hej! Jak dobrze wszystkim wiadomo, tasma zasilajaca prostowanie SC nie dziala juz dobrych kilka tygodni. Mam dla was dobra wiadomosc! Zostanie uruchomiona przed koncem 2030roku. Przed uruchomienie tasmy na ktorej nam tak bardzo zalezy, odbedzie sie Uroczysta M.Ś. prowadzona przez naszego Biskupa, Co wiecej z okazji tej wielkiej uroczystosci Stolowka Nemak przygotowala dla pracownikow przepyszna kolacje, na ktorej pojawia sie uwielbiane przez nas dania takie jak: Flaczki, Makaron po Chlopsku czy gotowana Kielbasa. Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie wiecej na ten temat znadziecie na Tablicach Informacyjnych kazdego dzialu.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Struktury Struktury 28.09.2018 16:28

Hahaha

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mlode pipy
 Opinia

Ludzie badzmy realistami robie juz troche na odlewni na najstarszym dziale. Na starych maszynach, robisz to co nie nalezy do ciebie poto by tylko miec spokoj ale luz nie narzekam pokarz mi zaklad w bielsku ktory mi tyle zaoferuje bez doswiadczenia wieloletniego. Struktory to mlody dzial mlode lepy po szkole co myslaly ze jak pokaza ze da sie zrobic wiecej (norma) to dostana jakis awans. Debile sami pokazali ze sie da. Struktury to nie odlewnia ! To armia technologow, inzynierow procesu ktorzy o zycie chca pokazac ze nalezy sie im ta gaza.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jeż z tyłu łba
 Opinia
@Mlode pipy 26.09.2018 00:38

To akurat fakt. A najbardziej mnie wkur.....gość który ma jeża z tyłu głowy. Ten gość jest na każdej palarni i nonstop gada przez komórkę. I takich właśnie przyjmują i trzymają. Pytam po co. Pewno że są technolodzy którzy się angażują, latają i coś robią. Ale ten darmozjad przechodzi samego siebie.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zet
 Opinia

Dla mnie MEMAG = smród . Żadne pieniądze nie są warte pracy w takim smrodzie. Po rozmowach z ludźmi sądzę że niedługo dojdzie do zdecydowanych protestów. Ultimatum dla NEMAGu powinno być jedno- albo się modernizujesz albo znikasz. I pracujący czy chcący podjąć pracę miejcie to na uwadze.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zk zk zk
 Opinia
@zet 28.07.2018 08:28

Gościu ile tam pracujesz podejrzewam że maksymalnie rok ?? Ja tam pracuje 10 lat 90 procent ludzi pracujących ze mną nie narzeka a pracujemy na kokilowni podobno "najcięższym" dziale . Słuchaj albo ktoś sie do pracy nadaję albo nie ty sie ewidentnie nie nadajesz prawdopodobnie jesteś zbyt pizd...ty jak i cała reszta chcących heh protestować , siedzcie sobie na tych strukturach bo tam naprawdę macie bajkę a nie brać sie za rewolucję dzieci .

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia
@Zk zk zk 10.09.2018 09:36

No , zaimponowaleś mi. 10 lat. Hahaha . Przyjdź na struktury , to zmienisz zdanie. Pozapierdal...asz od poniedziałku do piątku bez weekendów za nie całe 3 tys to na bank będziesz zadowolony. Bohaterze.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xmen
 Opinia
@Xxx 14.09.2018 15:44

No faktycznie tragedia...ciekawe ile bys chcial...5 tysięcy .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
King
 Opinia
@Zk zk zk 10.09.2018 09:36

Tylko struktury sie licza.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aa
 Opinia
@Zk zk zk 10.09.2018 09:36

Robota nie jest zla i ciezka na strukturach, byloby naprawde wszystko ok gdyby nie „ynteligencja” liderow i ustawiaczy. Wybieranie sobie swoich pacholkow itd. Przez to sa rowni i rowniejsi wsrod normalnych pracownikow chociazby pod wzgledem stanowiska na ktore jest kierowany. Nie twierdze, ze kazdy taki jest. Ja tego doswiadczylem.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@Xmen 14.09.2018 15:48

Nie no skąd, wystarczy miska ryżu i czapka śliwek !!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
A może jednak
 Opinia
@zet 28.07.2018 08:28

Witam Radzę pójść do pracy w innej branży za minimum krajowe bez dodatkowych świadczeń, z wolnym dniem za nadgodziny. Moje zdanie narzekają ludzie którym jest za dobrze. Widać że nie musisz pracować.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxx
 Opinia
@A może jednak 18.09.2018 20:56

Widzę ze ZK szczeka... :) Ciekawe gdzie wy boroczki sie podziejecie jak kokilownie zlikwidują ??? hmmm ciekawe :):) Myślę ze takich pracusi na bank na struktury wezmą !!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
azar
 Opinia
@Zk zk zk 10.09.2018 09:36

jesteś tam kierownikiem tak...może przejdź na produkcje wtedy pogadamy

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hehe
 Opinia
@King 14.09.2018 20:07

Te struktury to powinny wogóle nie powstać od początku dla zakladu tylko straty przynoszą jak i armie nowych piz...czek !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kake
 Opinia
@Zk zk zk 10.09.2018 09:36

Kolego wiesz wgl jaka tam jest praca? Czasem przychodzą z odlewni na struktury porobić na czyszczalni po 1h maja dość ręce ich bolą od kontowka i nie potrafią dalej pracować. A na kontroli końcowej ludzie (usunięte przez administratora) prawie po 900odlewow na zmianę. Na przerwie odlewy są odkładanie a po przerwie musisz je zrobić i utrzymać dalszy przepływ na Lini. Chcesz się przekonać po co masz rów na (usunięte przez administratora) to zapraszam na struktury czyszczalnia oraz kontrola końcowa. To się dowiesz co to ciężka i wycieczajaca praca a o atmosferze nie wspomnę bo chcą jak najwięcej produkować jak naj mniejsza ilością pracowników. Albo się wykonczysz fizycznie albo psychicznie. Pozdro.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
 Opinia
@Hehe 25.09.2018 01:56

(usunięte przez administratora)Każdy wydział jest rozliczany osobno. Gdyby były straty to już by wam druga kokilownie postawili. Żebyście mogli swoje dziadostwo klepać które tysiącami idzie do złomu. Widzę jak co drugi dzień wanny ładują.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mlode pipy
 Opinia

Sory za bledy bo pewnie jakies sa. Jestem dezlyktykiem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ll
 Opinia

Ustawiacze to jakieś nie porozumienie. Zachowują się jak kierownik, a wiedzę mają jak zwykły pracownik. Wchodzenie do (usunięte przez administratora) majstrom i kablowanie na ludzi to ich ulubiona praca, bo żadnej innej nie są w stanie uświadczyć ze swoją wiedzą. Nie wspominając o tym, że każdy ustawiacz ma swojego parobka, który odwala za niego całą robotę. Lider bezproblemu mógłby zapanować nad tym sam, ale liderzy to już kompletnie nie mają pojęcia jak wygląda robota. Pozdrowienia dla krola czyszczalni

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xmen
 Opinia
@ll 24.08.2018 21:11

Król jest coraz grubszy bo siedzi non stop w biurze

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robert
 Opinia

Myślę, że jeśli takie sytuacje mają miejsce w firmie to powinniście zgłaszać szefowi, może wpłynie na poprawę?

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Okokok
 Opinia
@Robert 24.08.2018 21:14

Na jakim swiecie ty zyjesz kolego?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@zet pamiętajmy, że w przypadkach, gdy obrażamy innych, administrator może usunąć wpis. Mógłbyś podzielić się swoją opinią w merytoryczny sposób, z poszanowaniem kultury osobistej członków tego forum oraz pracowników NEMAK POLAND?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SpeedyGonzalez
 Opinia
@Alicja 31.07.2018 13:52

A mogla bys nie siac propagandy? Gosciu wyraza opinie i nic zlego nie napisal. Duzi ci daja zeby dementowac ploty ze ciezka tobota tam jest? Bo ze daja to wiem...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz co wywozi wióry
 Opinia

Jak mnie kusi żeby tu coś napisać...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Janusz co wywozi wióry 28.08.2018 18:13

To pisz

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mirro
 Opinia

ta firma to jakas porażka ta robota tam nie wolno stanac nawed na 5 min bo zaraz straszenia liderów ze kierownik norme podniesie robota ciezka w (usunięte przez administratora) smrodzie ile by nie zrobił wiecznie bedzie mało odnosnie liderów ustawiaczy na strukturach zdecydowanie za duzo ludzi do rządzenia ci ludzie normalnie powinni pracowac a nie w biurze siedziec i co pół godziny papierosek z nudów

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@obserwator w swojej wypowiedzi użyłeś mocnych i obraźliwych określeń. Pamiętajmy, że w przypadkach, gdy obrażamy innych, administrator może usunąć wpis. Jeśli nie masz dobrych wspomnień związanych z NEMAK POLAND, to opisz to w sposób kulturalny i merytoryczny.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Ksiegowa czy od czasu Twojego wpisu udało się zdobyć informacje odnośnie kwestii ze stażem? Nie wiecie jak wygląda sprawa z umową, oferują umowę o dzieło, zlecenie czy o pracę? Czy oprócz premii firma dopłaca do karty sportowej albo innych benefitów pozapłacowych?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o NEMAK POLAND sp. z o.o. - Bielsko-Biała

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEMAK POLAND sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.