NEMAK POLAND sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 125 ocen.

Opinie o NEMAK POLAND sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEMAK POLAND sp. z o.o.

@zainteresowana

A z lavo jeszcze ktoś pracuje na Nemaku? Czy już upadli?

michaś1996

A ja wam opowiem krótką historię na temat pracy w Nemaku Pracowałem w Nemaku (alfa) z początku wszystko oki fajne wypłaty nadgodziny praca w weekend super było lecz od września zaczęła się tragedia zaczęli zwalniać dawali urlopy płatne kto miał (lub bezpłatne)pracowali tylko z nemaka i ci którzy byli w dobrych stosunkach z liderami ,potem z dnia na dzień coraz bardziej mi się nie chciało chodzić bo traktowanie liderów daje dużo do życzenia a na końcu jakby nic przychodząc na nockę okazuje się że dostałem akurat wypowiedzenie z pracy byłem w szoku ,jak to jest możliwe że ja pracując bez przerwy ,bez l4 itd zawsze byłem na czas zostałem zwolniony a zostali ludzie którzy co chwile brali urlopy bezpłatne bo ten zwykły się im skończył chorowali pracują dalej bo liderzy się stawiali za takimi osobami,jednych wyrzucają drugich biorą do nemaka nie polecam nikomu tego co ja tam przeżyłem.

przyjaciel nemak

na dodatek jedanak chyba z wypłatami jest cos nie tak, nie wiem chyba wujek Darek o pracowników z Alfy nie dba, bo mój sąsiad znowu odpadami z nemak grzeje jak nędzarz, chodzi w chuście I kapturze - symuluje chyba nowe trędy...... w nemak, a samochód jakim się porusza ........ olej sie leje, z kilometra słychać jak piszczą hamulce, zgnilizna spade na drogę. No ale kapsa Darka wszystko przyjmie.....

Hetman Potocki

Witam Chcialbym nieco przyblizyc sytuacje jaka panuje w Nemak Poland Bielsko-Biala, dla osob ktore zamierzaja sie dostac tu do pracy. Na poczatek wynagrodzenie, jest bardzo OK, nie mozna powiedziec, pracujac pod spolka (posrednictwem pracy) jestes wstanie zarobic wiecej o 500-600zl niz w jakim kolwiek innym zakladzie pracy w Bielsku bez nadgodzin! Z plusow to chyba bylo by na tyle. Negatywow jakie moge wymienic jest ich bardzo duzo... Pracownik bez znajomosci postawionych wyzej niema szans na awans, nie wazne jak by sie staral, panuje tu bowiem wszech obecna Korporacja. Mam wyzsze wyksztalcenie i pracuje tu grubo od ponad Roku, dalej pod spolka, a osoby majace kogos wyzej przechodza pod firme rodzima po kilku miesiacach. Ojciec, Dziadek, Wujek Stryjek, Przyjaciel, kazdy tu ustawia sobie kogos od siebie na posadkach gdzie nic, kompletnie nic sie nie urobi. Przyklad - wchodzac do dyzurki Brygadzistow, ekipa siedzi niemal ze z nogami wywalonymi na biorko i 8godzin ogladaja filmiki, graja w gierki opychaja sie kebabami itp a jak juz maja co kolwiek zrobic to jest wielkie oburzenie. Brud, wszechobecny brud, jest to odlewnia wiec mozna sie tego spodziewac, pyl z czyszczenia sztuk niemal dusi, uzywa sie specjalnych masek przeciw pylowych ale po 8godzinach pracy odkrztuszasz czarna flegme, niema odciagow ktore by zbieraly caly ten syf na zewnatrz. Atmosfera, jak wspomnialem wyzej pracownik probujac awansowac, niema raczej szans bez znajomosci, jednak jesli jestes "lizusem" i potrafisz ze tak powiem Wchodzic gleboko w tylek, to masz szanse byc na lepszym stanowisku niz inni... Jeden drugiego potrafi podkablowac o byle glupote byle by zostac zauwazonym. 3punkty ktore wymienilem sa raczej tymi najwazniejszymi, jest jeszcze pare minusow ale to nie nasowa sie na pierwszy ogien. Ocena w skali od 1-10 to postawil bym taka marna 5-

stanowisko pomponicy

chcę aplikować na stanowisko pomponicy, podobno jedna taka już dzięki kuzynowi Dariuszowi tam pracuje

odzież i kask dla laski

ciekawe czy Dariusz badał wymiary osobiście na odzież roboczą?????

brak słów

Dowiedziałem się ostatni ze w firmie panuje nepotyzm ,do dzialu logistyki zostala zatrudniona laska bez doswiadczenia na stanowisko starszego specialisty , podobno ma tylko 22 lat i jest na drugim roku studiów. Podobno byly osoby z doswiadczeniem ale poszlo info z góry ze ta osoba i koniec.Pytam jakie ona ma doswiadczenie aby dostac takie stanowisko? wiadome tylko po rodzinie ,podobno ma wujka na wysokim stanowisku .Jaki moral z tego mozesz sie czlowieku starac i uczyc ale jak nie masz ukladów to tylko mozez pomarzyc o dobrej pracy.

AS

tak mozna ze starym się dogadać i kasa płynie rzeką....

dobrze poinformowana osoba

tak ale za zgodą dyrekcji mozna sobie załozyć firmę prywatną I wykonywać fikcyjne usługi a także zaopatrywać się na koszt nemaka w części maszyn I wtedy zarobek mozna pomnozyc razy 1000.

Alicja

@krzystek ale czym są spowodowane te problemy zdrowotne. Jesteś pewien, że pracą w NEMAK POLAND? @Hetman Potocki na forum jest regulamin i takich sformułowań nie powinno się używać http://www.gowork.pl/regulamin bo mogą być zmoderowane przez administratora.

krzystek

nie wiem czy warto polecić, wczoraj taki gość mi wspominał że praca w nemak powoduje iż wogóle ludzi nie rozpoznaje, ma same problemy zawodowe I zdrowotne I rodzinne, a na koniec co najśmieszniejsze stwierdził że żona ma kolegę ( a on nie ma)

darmowe porady com

to najlepiej wyjedź do niemiec albo gdzie indziej

zainteresowany

Witam mam pytanie do pracowników narzędziowni jestem pracownikiem z 20 letnim doświadczeniem w obróbce metali tokarki ,frezarki,obrabiarki cnc ,czy jest szansa dostania się na narzedziownie i na jakich warunkach płacowych.proszę o jakąś wiadomość.

xxx
@zainteresowany 14.10.2017 21:54
2600 to w Biedronce mają więcej niech ktoś napisze poważnie bo słyszałem że tam dobrze zarabiają .

zarabiaja jak sa weekendy. a teraz nawet piatki sa wolne wiec 2600 to jest szczyt mozliwosci.

za
@xxx 15.10.2017 21:10
zarabiaja jak sa weekendy. a teraz nawet piatki sa wolne wiec 2600 to jest szczyt mozliwosci.

2600 na rękę czy brutto.

Alicja

@zapieczona piciura moderator to osoba, która śledzi wątek na forum i kontroluje czy regulamin nie jest łamany. Ale przede wszystko jest to osoba, która ma pomóc użytkownikom, którzy zagubieni wchodzą na wątek i szukają wiadomości o interesującej ich firmie.

xxx

jak na razie to są zwolnienia. Nemak zaczyna podążać szlakiem Siloh. Oby tak dalej, autobusy Mzk już czekają na to by je okleić reklama o prace... i okaże sie ze jak będzie potrzeba nie przyjdzie nikt... nie tym kierunkiem Panowie w granatowych koszulach, nie tym kierunkiem...

zapieczona piciura

a co to moderator strony go work?

Alicja

@doDariuszowej ....ipusi nie odpowiem Ci na te pytania, bo nie jestem związana z firmą NEMAK POLAND w żaden sposób. Jestem tylko moderatorem forum gowork.pl i prowadzę tutaj dyskusję. Muszę pilnować jej merytoryki, żeby osoby zainteresowane pracą i opinią o NEMAK POLAND były w stanie się dowiedzieć czegoś o firmie.

zagdka

bierze kasę, wypłaca ochłapy - a ktoś z nemak resztę zabiera...... Suma , sumarum się wszystko zgadza. Wiadomo czyja jest alfa, a kto stoi I odsysysa kasę przez INTER??? To zagadka dla Pana Władka....

inter

Interial oszukuje pracowników. Bierze na nich kasę z nemak a wypłaca ochlapy. no i nie masz umowy na poczatku. Z alfy i randstat najlepiej. Praca w trudnych warunkach ale do ogarnięcia. Posiłek na plus chociaż czasem nie do przełknięcia .

ZainteresowanyNemakiem

Witam wszystkich ;) czy mogl by sie wypowiedzieć ktoś pracujący w "Alfie" jakie sa realne zarobki bez nadgodzin na produkcji dla nowego pracownika? I czy stawka jest taka sama na kazdym stanowisku produkcyjnym?

Uu
@ZainteresowanyNemakiem 19.08.2017 18:33
Witam wszystkich ;) czy mogl by sie wypowiedzieć ktoś pracujący w "Alfie" jakie sa realne zarobki bez nadgodzin na pr...

Przecież zostało to napisane. Jak ktoś chce zaczerpnąć wiedzy na temat pracy wna strukturach oraz od podfirmach to zapraszam na gg: 3791265

and

ludzie po 1 roku dostalem sie z alfy pod nemak. pierwsza umowa o prace z nemakiem na czas 6 miesiecy potem druga na ten sam czas jesli sie nadasz do na czas nieokreslony ! 3.200 na reke na swieta ok. 2.000 premi na postuj 1.000 na majowke 800.00 wycieczki , karnety na basen. robie na maszynie odlewniczej w lecie temp. ciezka ale kasa i socjal konkret. nara lamusy ktore narzekaja

rrr

Ale jak się pracuje w NEMAK-u? Nie u pośrednika.

pytanie

lepiej tyrać tam gdzie piszesz niż się kajać gówniarzom opływającym w luksusach , ciekawe czy ktoś sprawdził dobrze sprawdził tą spółkę I jej kapitał załozycielski oraz właścicieli

iloczyn

Wie ktos moze kiedy bd przyjecia do firmy nemak?

Heheszki

Po.jeby , gdyby było coś toksycznego napewno zostało by to zniszczone , przecież sa kontrole. Ktos kto tu wypisuje takie glupoty napewno ma nie równo :) Kto chce pracuje tu i zarabia fajne pieniadze :) chyba ze chcesz zarabiać 4 tys za podstawowe 160 godzin to zapraszam truć sie do akumlatorowki :)

lilka

co robia kobiety w nemaku na produkcji? i czy trwaja jeszcze przyjecia?

dobrze poinformowani

ale akurat, że ma co smrodzić to zarząd tej firmy cieszy, ponoć jak zwiedzali zakład to z dużą starannością oglądali piece i kominy

parking

a gdzie można parkować samochodem, z tego co widzę wszyscy rozjeżdżają trawniki przy B-B północ i pozrywane zawiesia oraz poniszczone miski olejowe????

fst

Podstawa w Alfie nie jest cudowna bo wynosi około 2400 zł na rękę za 160 godzin roboczych. Weekendami się nadrabia. Dają możliwość zarobku to najważniejsze. Szczerze powiedziawszy od początku roku moja wypłata nie była mniejsza niż 4 tys. netto. Kto chce robić ten zarobi :) Niestety polityka tej firmy jest taka, że osoby które nadgodzin nie mają to są ostatni w kolejce do nemaka.

fizol
@fst 23.06.2017 23:02
Podstawa w Alfie nie jest cudowna bo wynosi około 2400 zł na rękę za 160 godzin roboczych. Weekendami się nadrabia. Dają możli...

jak składać cv

olek

Wie ktos moze kiedy bd przyjecia przez alfe albo randstad?

Alicja

@Jaaaaa69, @pastworker bardzo dziękujemy za Wasze szczegółowe oceny. To bardzo dobrze, że firma stawia na rozwój pracowników. To się naprawdę ceni, a jest to również istotny aspekt, który biorą pod uwagę kandydaci poszukujący nowej pracy.

pastworker

@Jaaaaa69 doskonale rozwinął temat i ukazał realia pracy w tej firmie - nadgodziny, które pracownicy specjalnie nabijają nieudolnie wykonując swoje obowiązki, w celu podniesienia pensji, której wysokość jest przeciętna. Nie uważam tego za zdrowe podejście do pracy. Zgodzę się co do benefitów i organizowanych przez firmę imprez itp. - to duży plus dla zakładu, a nie wspomniałem o tym wcześniej. Na koniec odniosę się do następującego fragmentu wypowiedzi, cytat: "Ci którzy to pisza to jacys którym pracować sie nie chciało i poszli w pole :)" - gratuluję hartu ducha, który pozwala na przepracowywanie 50 nadgodzin w miesiącu w pełni wykorzystując czas na efektywne wykonywanie obowiązków, a jednocześnie współczuję nadmiaru zadań, które są prawdopodobnie nierównomiernie przydzielone. Ponadto gratuluję, ponieważ kolega zapewne należy do grupy wybranych osób niezastąpionych. Życzę Ci dalszych sukcesów i dlatego też nie rozumiem, dlaczego opisujesz mnie w sposób wyżej przytoczony, choć nijak ma się to do rzeczywistości - jestem pracowitą osobą, która nie chce pracować ciężko i długo, ale mądrze i efektywnie, i nie poszedłem "w pole", ale rozwijam się teraz w przyjaznej atmosferze.

Jaaaaa69

Większość pracowników taak . Stawiaja na rozwój :) większość pracowników chwali sobie pracę :) Ci którzy to pisza to jacys którym pracować sie nie chciało i poszli w pole :) obecnie pracuje w ALFIE , codziennie obiad , środki czystości , zarobki na poziomie 2500 zl na reke. Ostatnio za 210 godzin (50 nadgodzin) dostałem ponad 4 tys. Na chwile idziesz sie do spółki później mozna liczyc na przejście pod firme (zarobki wyzsze dodatkowo soki itd) nie mowiac osię dniach rodziny , wycieczkach , premiach na. Swieta . Firma moim zdaniem konkret :)

kandydat
@Jaaaaa69 01.06.2017 19:09
Większość pracowników taak . Stawiaja na rozwój :) większość pracowników chwali sobie pracę :) Ci którzy to pisza to jacys któr...

kiedy będą jakieś przyjęcia?

Alicja

@pastworker piszesz, że firma oferuje dofinansowanie. Czy masz tutaj na myśli dofinansowanie do studiów? Jeżeli taki, to czy wszyscy pracownicy mogą liczyć na takie wsparcie ze strony NEMAK POLAND sp. z o.o.?

pastworker

Jeżeli chodzi o stanowiska administracyjne to praca bardzo słaba. Firma prowadzi kiepską politykę kadrową - część specjalistów nie ma wykształcenia wyższego, mimo tego, że zakład oferuje dofinansowanie. Firma wpadła w trans przyjmowania nowych pracowników, którzy tak naprawdę nie są potrzebni - starsi stażem pracownicy spędzają czas na piciu kawy i ploteczkach a potem narzekają, że mają za dużo pracy i oczywiście wiążą się z tym nadgodziny. Działy cieszą się nawzajem ze swoich niepowodzeń, zamiast wspólnie dążyć do wyznaczonych celów. I na koniec kilka słów postawie pracowników - brak chęci rozwoju, lenistwo, oszustwa, podkładanie świni - to codzienność. Pracownicy nie mają pojęcia o najnowszych trendach dotyczących zarządzania przedsiębiorstwem, nie chcą o nich nic wiedzieć i będą dążyć do tego, żeby nowi pracownicy po rozpoczęciu pracy szybko o nich zapomnieli. Nie polecam, nie warto nabywać negatywnych przyzwyczajeń.

porządny człowiek

tyle kasy(usunięte przez administratora) wyciągnął od unii europejskiej na tworzenie nowych bezpiecznych stanowisk pracy podobno w miliardach, chwalił się też że kasę powyciągał z unii na badania i nowe technologie i nie tworzy tych stanowisk ?????? nie do pomyślenia - myśle że solidna kontrola wydatków pieniędzy unijnych przydałby się i wyjaśnienie czy na pewno pieniądze unije zostały prawidłowo wydane.....

ziolek

Witam. Mogl by mi ktos pomoc a konkretnie napiac mi jak dostac sie do pracy do nemaka? Chodzi mi o stanowisko produkcyjne. Poniewaz nie moge znalesc tych informacji na internecie, moze wie ktos czy sa teraz przyjecia jak tak to przez jaka agencje?

inter:)
@ziolek 26.05.2017 02:05
Witam. Mogl by mi ktos pomoc a konkretnie napiac mi jak dostac sie do pracy do nemaka? Chodzi mi o stanowisko produkcyjne. Poni...

Na ten moment przyjęć do Nemaka nie ma. Na wydział komponentów struktruralnych ostatnie przyjęcia były początkiem kwietnia.

ddd

Jak z przyjmowaniem kobiet? Da się normalnie, tylko przez znajomości czy w ogóle? Jak tak to przez jakiego pośrednika?

kontrolujący

Bardzo mnie interesuje czy w tej firmie funkcjonują łapówki lub pranie brudnych pieniędzy, czy ktoś coś może napisać, czy pieniądze są wypłacane pod stołem w podfirmach nemak?

Zainteresowany pracą

Witam. Wybieram się na rozmowę o pracę do Interial'a. Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o warunkach pracy, o zarobkach czy ewentualnej szansie przejścia pod Nemak. Z góry dziękuję

xxx
@Zainteresowany pracą 27.04.2017 17:57
Witam. Wybieram się na rozmowę o pracę do Interial'a. Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o warunkach pracy, o zarobkach czy e...

chłopie byle nie do interiala... alfa lub randstad. jak chcesz robic za darmo to idz do interiala lub lavo

Alicja

@MZ, a na jakie stanowisko będziesz aplikował? Dla zainteresowanych również pracą w danej firmie, na ich stronie internetowej możecie znaleźć aktualne oferty pracy: http://careers.nemak.com/pl

MZ
@Alicja 19.04.2017 14:44
@MZ, a na jakie stanowisko będziesz aplikował? Dla zainteresowanych również pracą w danej firmie, na ich stronie internetowej m...

Alicja powiem szczerze że praca na kazdym stanowisku, operator wózka, produkcja bardzo mi zależy ale nie wiem czy cos z tego będzie

MZ

Witam chcę spróbować swoich sil w Nemak tylko mam pytanie czy zna ktos meila do firmy Alfa co rekrutuje? Bardzo prosze o pomoc

odp

wkalkulowane krótkie życie na emeryturze, dobry pracodawca lubiany przez zus

cudanakiju

praca przez randstad jako oczyszczacz odlewów na strukturach ciężko fizycznie nie ma bo odlewy lekkie natomiast ręka od szlifierki odpada :D, pracowałem w lepszych pracach i w gorszych zależy kto do czego jest przyzwyczajony, natomiast finansowo jest to moja najlepiej płatna praca w Polsce i to na start przez pośredniaka stawka lepsze niż w niejednej firmie po latach, aczkolwiek aluminium nie jest zdrowe pewnie dlatego tyle płacą.

święta

Widać że świeta się zbliżają bo nie - na - żarty pająk krzyżak z rodziny piastunów wyprał i powiesił flagę, ciekawe co to znaczy.....

Alicja

Kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w NEMAK POLAND sp. z o.o.? Jak oceniacie jej przebieg?

przypadek

w tej firmie nie ma przyszłości? a co likwidacja będzie

komuch
@przypadek 23.03.2017 08:49
w tej firmie nie ma przyszłości? a co likwidacja będzie

fajnie by bylo

Ktos

Czy z pod Lawo mozna sie dostac pod Nemak?

king mag
@Ktos 20.03.2017 20:59
Czy z pod Lawo mozna sie dostac pod Nemak?

na twoim miejscu by tam nieszedl lepiej pod alfe w tym co mówisz nie ma przyszłości

Alicja

@ppp dlaczego?

ppp

nie wybrałem inną firmę

Zostaw opinię o NEMAK POLAND sp. z o.o. - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEMAK POLAND sp. z o.o.