brak logo

Video World

Bielsko-Biała

Opinie o Video World

anonim 2009-05-22 11:07:57
Potwierdzam przedmówce w kwestii, że "trzeba robić za trzech", jednak chciałabym rozwinąć nieco ten problem:) Oprócz tego, że trzeba obsługiwać i doradzać klientom, trzeba również bawić się w marketingowca, pozyskując reklamodawców ( reklama płatna, więc można sobie wyobrazić ilu jest chętnych...), oraz organizując konkursy z rożnymi firmami.... oczywiście trzeba dodać, ze robimy to ZA DARMO, co jest po prostu śmieszne i nie jest to dobrowolne zajęcie. Musisz i koniec! A czasami się nawet zdarza, że jeśli już załatwimy jakiś konkurs, to musimy sobie sami drukować plakaty, bo np. REWELACYJNY marketing zawalił, no i nie sądźmy, że usłyszymy chociaż dziękuje. A problem marketingu w tej firmie jest taki, że go NIE MA, bo całą brudną robotę wykonują pracownicy, nie dostając za to nic, albo grosze, które nie są warte świeczki.
Drugą śmieszną kwestią, jest to zangielszczanie stanowisk (niektóre nawet źle przetłumaczone), tak jakby to była firma co najmniej międzynarodowa. I tak np. kierownik jest sales manager, a zastępca: junior sales manager i nawet kadrowa, nie jest po prostu kadrową, tylko ma swoją angielską nazwe:)
Jest to firma, która lubi się bawić w ploteczki, niektórzy "na górze" lubią mieć swoich pupilków, którzy bawią się w "kapusiów" i nie jest to błaha sprawa, ponieważ przez takie plotki na swój temat można wylecieć z pracy! I nie ważne czy było się dobrym pracownikiem czy też nie - na to nie ma reguły. Podsumowując z pewnością nie warto tam pracować, nie jest to firma, w której można by było widzieć swoją przyszłość. Takie firmy powinny zniknąć z rynku jak najszybciej i nie nabierać ludzi na: "miłą atmosferę" i "atrakcyjny system wynagrodzeń".
ktosiek 2009-05-24 23:26:52
jak wcześniej pisałem to już robimy za pięciu :D dochodzi sprzątanie i ochrona obiektu...
co do promocji, to jest wielka beznadzieja. Filmy na trzy dni, :/ to ja bym musiał oglądać w zwolnionym tempie ten film. Opisy promocji to totalne dno! Wyrecytowanie klientowi wszystkich aktualnych promocji i opisu warunków korzystania z nich, zajęło by z 10 minut...
animek 2009-09-15 10:17:01
też tam pracowałem... z panią W miałęm doczynienia wredne wielkie babsko.... firma dno z resztą widać po ciągłej rekrutacji... stabilne warunki zatrudnienia jaja robią z ludzi
anonim 22 2009-10-13 20:26:00
MASAKRA.........NAJGORSZA FIRMA JAKA MOŻE BYC. Zostałam zwolniona ponieważ nie chciałam przejśc na inną filie bo miałam daleko do pracy. tylko 2 godziny dojazdu +powrót do domu = 4 godziny i do tego jeszcze praca 12 godzin heh.....śmiechu warte.
oburzona 2010-01-13 16:39:40
Paskudna firma! Wykorzystują ludzi! Wynagrodzenie to w ogóle kpina! Wymagania nieadekwatne do wynagrodzenia. Bardzo źle i z niesmakiem wspominam pracę w tej "firmie". Obiecywane premie i korzyści, to jedna wielka bajka. Można by tak pisać i pisać, bo jest co! Państwowa Inspekcja Pracy powinna ich często odwiedzać i kontrolować, bo trzeba im utrzeć nosa, aby zaczęli traktować swoich pracowników po ludzku. Pan "wielki prezes" będąc na wizycie w jednej z filii nawet nie raczył odpowiedzieć "dzień dobry", choć haruje się na niego! za nocne inwentaryzacje nikt nie płaci. Za to pracownik płaci za każdy najmniejszy błąd (często poprzedniej ekipy). Kontrole czepiają się jakiś "wirtualnych" rzeczy, byle tylko się doczepić i dowalić punkty karne. Z perspektywy czasu mnie to śmieszy...to jaką firmą jest VW - żałosną! Częsta rotacja personelu mówi sama za siebie. Po prostu nie mają niczego do zaoferowania i jak się człowiek zorientuje to ucieka, gdzie pieprz rośnie! Mam nadzieję, że firma zniknie z rynku za parę lat! Kierownictwo chorobliwie chciwe!
krzysztof liverpool 2010-01-23 18:30:26
kto tam pracuje ten ma duzo szczescia byc w przepiekny sposob wykorzystany jedynym gorszym miejscem pracy byl oswiecim ale to naturalnie inna kwestia ale jestesmy w UE wiec wszystko moze sie wydazyc ale pozyjemy zobaczymy a co do kierownictwa to wiekszych idiotow nie widzialem i tak na koniec szukam pracownikow do wyzysku to jest nowe haslo reklamowe videoword
Nie podam bo mnie zwolnią 2010-03-17 16:46:07
Wszystkie tutejsze wypowiedźi są w 100% prawdziwe. Po prostu TOTALNA masakra.
brak 2010-05-01 15:21:13
Popieram i zgadzam się z każdą opinią na temat firmy Videoworld w 100%, szkoda czasu i nerwów, najlepsza jest praca w święta, no i zawsze dobrze przemyślane promocje :) jeśli ktoś planuje pracę w VW to radze cie grubo zastanowić bo te opinie o czymś muszą świadczyć skoro jest ich tyle i to nie tylko są pisane przez osoby które zwolniona z niewiadomo jakiego powodu. Nie warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i szkoda zdrowia, a w firmie uwierzcie jest jedna osóbka która nie da wam żyć i myśli ze jest fajna :)
anonim34 2010-06-01 21:46:20
to prawda...wykorzystują ile się da...nawet o podwyżkę nie wiadomo czy zapytać, zresztą o jaką bo nawet wypłaty nie ma...to szmaciarze
zaciekawiony 2010-06-21 19:37:32
Witam wszystkich... moja dziewczyna właśnie dostała umowe 3 - letnią i ma dalej pensje rzędu 1000 zł. Czy mozecie mnie uswiadomić ile tam się zarabia w innych filiach?? kierownik dostaje 1400 a Moja dziewczyna 1000. Czekam na odpowiedzi...
anonim 2010-06-21 21:28:08
No cóż....
Nie ma co liczyć na kokosy w tej firmie. Pracując tam 5 lat zarobki nie są większe, jedynie mogą się zmniejszać z miesiąca na miesiąc bo premie nawet zabierają. A to, że dostaje się umowe na 3 lata to nic takiego , bo jest okres wypowiedzenia (2 tyg.) i takowe można dostać w każdej chwili, bez większego wyjaśnienia. Praca w VW to katorga- święta, wekendy itd. Za takie marne pieniądze?
A "góra" się bawi.... spotkania "śmietanki", majówki, pikniki, urodziny i takie tam.....
Nie polecam!!!! NIKOMU
Oli 2010-08-15 18:31:49
Witam wszystkich !! Video World to porażka ! Traktują cię jak śmiecia. Najlepiej potrącić pracownikowi z wypłaty :))) A te kontrole to lekka przesada- jak już nie mają się do czegoś doczepić to i tak muszą cokolwiek napisać w protokole bo by mieli prze...bane w Bielsku.... hahahha śmieszne . Wyżej srają niż dupe mają !! Potrafią cię z dnia na dzień zwolnić !!!!!!!!!!! Oj przepraszam ta firma przecież nie zwalnia ludzi ;/ proponują ci przejście na placówkę do której trzeba 2 godziny dojechać !! a po 22 trzeba wracać znowu 2 godziny i to 3 autobusami
!!!!! Więc oni nie zwalniają ;] my się sami zwalniamy bo nikt normalny na to nie pójdzie za minimalną krajową!! A videoworld jest czysty !! Jeżeli nie zgodzisz się przejść to jest tylko tak : "Proszę napisać wypowiedzenie z chęcią podjęcia innej pracy" ;/ No i człowiek głupi pisze mimo że ma umowę jeszcze przez pół roku !! Oni robią wszystko bezprawnie !! KToś powinien zająć się tą "firmą" !! Hahahaha przecież ile razy mieli szyby powybijane ?? .... buhahahha ciekawe dlaczego ? ;] Kurde aż fajnie mi się pisze bo tyle do napisania jest :D ale wszyscy o tym wiedzą więc nie bede się powtrzać :D POzdrawiam wszystich lizodupów !!!









anonim 2010-09-01 13:28:47
moim zdanie wyrażacie się zbyt łagodnie o tej firmie. Według mnie w video world powinni pracować sami [usunięte przez administratora] gdyż jest to typowa praca niewolnicza , premie uznaniowe za szczególnie polecane max do 10zł wow, pod warunkiem że ktoś z góry nie odbierze ci jej, co 3 miesiące premia którą w ciągu 2 lat pracy w wideo world miałem okazje raz dostać 50zł wow , do dzisiaj zastanawiam się czy to nie była czasem fatamorgana. no i cóż można by tu wspomnieć o tym co juz każdy mówił praca non stop , ups sorki 2 dni w roku mamy wolne wiec powinniśmy być wdzięczni że mamy jakieś wolne wogóle. no i tyle mógbym tak do rana opowiadac ale poco, strzałka i pozdro dla wszystkich pracowników VW firmy marzeń.
pracownik 2010-09-08 15:02:05
Nie polecam najgorszemu wrogowi!!! Płace nie adekwatne do pracy... W siedzibie firmy siedzą same małolaty, którzy tak naprawdę nie nadawały by się nawet na zwykłych pracowników w "salonach" VW na czele z "Panią" od kadr ("Pani" z charakterystycznym wąsem) Kontrole to już jest całkowita porażka, za lodówką zauważą trochę kurzu i już notują w swoich protokołach ;))) Pracuję już tam jakiś okres, myślałam, że firma jest na wysokim poziomie ale to co się dzieje to nie da się opisać. Aha najlepsze są maile od Pani [usunięte przez administratora] ;)))) Nie wiem co ta kobieta bierze, że ma taki odjazd ale czytając te maile ma się wrażenie, że kieruje je do osób około 8-go roku życia, świetny diler buhaha
ciekawy 2010-09-20 22:37:56
Mam zapytanie. Chciałem "zaczepić" sie do tej firmy, ale po przeczytaniu tych "miłych" tekstów zaczynam sie poważnie zastanawiać. Jestem z woj. łódźkiego i o pracę tu ciężko. Może ktoś jednak powie dobre słowo o tej firmie. Praca wyglada na dosyć lekką a i film można nowy oglądnąć. Może ktoś, kto pracował ( lub pracuje) w VW w Piotrkowie albo w Bełchatowie.
Czekam i dziękuję.
Dumny 2010-10-05 12:46:49
Pracowałam "kawał" czasu w tej "firmie", kończąc współpracę nigdy bym nie pomyślała, że będę tak szczęśliwa!!!. Praca tylko i wyłącznie na moment tzn 2,3 miesiące.
pracownik 2010-10-07 22:02:37
Witam.To,że my piszemy prawdę nikogo nie interesuje.Zgadzam się z opiniami innych.Trochę pracowałam/em w tej firmie,ale co teraz się dzieje to skandal.Wszystko trzeba robić za przysłowiową miskę ryżu.Kiedyś to nawet było ich stać na zatrudnienie pań od sprzątania a teraz mokrą ręką podaje się płytę.szok.Klienci są zbulwersowani taką obsługą.Do kitu z taką firmą.Pozdrawiam serdecznie.
anonim 2010-11-02 19:13:11
zabawne jest to że premia świąteczna jest "uznaniowa" :D trzymajcie się krzeseł bo to nie koniec :D premia jest wypłacana z zakładowych funduszy świadczeń socjalnych :D oczywiście tylko dla pracowników którzy przepracowali rok, to może i normalne, ale nikt nie dostał paczki na święta nawet tej najmniejszej, nawet dzieci pracowników. Jeśli chodzi o ZFŚS to słyszałem że można zdobyć te środki, tylko dzwoniąc do kadr trzeba przypomnieć że takie coś istnieje. Warto też walczyć o ODPRAWĘ !!! jeśli taka przysługuję wg. Kodeksu Pracy. Kodeks swoje a pewne osoby swoje. Ja dostałem odprawę, warto.
Byla 2010-11-30 12:56:01
Pracowalam tam ponad rok, robilam wszystko od mycia toalety, obslugi klientow, po zalatwianie reklamodawcow. O kazda wyplate musialam sie prosic, bo nigdy nie byly na czas, po jednej koszmarnej awanturze faktycznie przez pare miesiecy bylo ok. O premiach nie ma mowy, za to bardzo czesto jest mowa o obciazaniu karami z tytulu kontroli, co tez ostatecznie konczylo sie awantura, bo nigdy nie pozwolilam sobie zabrac cokolwiek z wyplaty, oczywiscie slyszalam wtedy jaka jestem zla bo na innych placowkach to standard ze pracownicy pokrywaja kary ze swoich smiesznych wyplat (w koncu ile mozna zarobic jak placa 5zl/h?). Ale najbardziej bawi mnie dzial marketingu w tej firmie, to jest dopiero, pani ktora tam "pracuje" jest tak mowiac bardzo delikatnie niekompetentna, że brak slow, potrafia robic bledy stylistyczne i rzeczowe na plakatach a potem wszyscy klienci sie z nas smieja. Ale nie najbardziej bawilo mnie jednak brak znajomosci podstawowych zasad prawa, pomijam juz ze wszystkie mozliwe prawa pracownika byly i sa lamane, np. brak cieplej wody w placowce bo trzeba zaoszczedzic na rachunkach za wode. Brak aktulnych ksiazeczek sanepidowskich, bo za to tez musialby szef zaplacic. jakakolwiek kontrola by tam weszla, nie mowiac juz o skarbowce, inspekcji pracy, sanepidzie to by to zamknela wraz z szefem za przekrety i niestosowanie sie do zadnych przepisow. czego szczerze Panu zycze.
Mirabella 2011-03-11 16:35:45
Jeżeli ktoś zastanawia się nad podjęciem pracy w tej firmie niech się zastanowi dwa razy. Pracowałam baaardzo długo w tej firmie za 'psie' pieniądze światki piątki i niedziele do 22 i nie ma zmiłuj :(( straszenie wizytacjami prezesa, kontrolami, tajemniczymi klientami .... jak im się nie spodobasz to żeby cię zwolnić wymyślają np. że źle wypadłaś/łeś na tajemniczym kliencie i 'do widzenia' :(( obiecanki że super premie, wynagrodzenia ... ale niestety premia potrafiła być nawet w wysokości 7 zł. na miesiąc :(( no i najgorsze jest to że pracownika potrafią zmieszać z błotem :((( tam przetrwają tylko lizusy ....a wierzcie mi jest ich tam sporo ....
Wyzysk 2013-01-17 11:47:29
Żal mi jest tego wszystkiego naprawdę pracowałam tu już ponad półtorej roku jako obsługa videoteki...a premii nie widziałam od początku nawet na święta Bożonarodzeniowe...jedyną łaską jaką zaznałam od partnera to było kupienie zapasu kawy z biedronki...niestety jestem studentką na studiach dziennych i tylko tyle mi pasowało że partner ustawił mi grafik pod dni które miałam wolne od szkoły. wyrabiałam miesięcznie koło 90 godz i starczało mi to na polowe miesiąca...przy zapieprzaniu po 12 godz sobota i niedziela w zimie(największy ruch) SAMA!!! gdzie ruch jest czasem większy niż w hipermarketach przed świętami!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam.
xxx 2013-02-10 10:14:25
Praca w Video World to jest parodia.. Pracuje w tej firmie jakieś 4 lata i jest coraz gorzej.... Wszystko co się dotyczy premii kończy się na bardzo "madrych" mailach... Pracujesz tylkoni wyłącznie na umowę zlecenie, za 6zl netto. Na inny rodzaj umowy nie masz co liczyć... Kadra jest tak wyszkolonych, że dzwoniąc do "specjalisty ds. kadr i plac" dowiesz się, że ze sam powinieneś wiedzieć lepiej, bo dłużej tutaj pracujesz..... Wzywaja Cię na szkolenie po czym dowiadujesz się, że dostaniesz zwrot kosztów dojazdu w wysokości 50zl...aaa no i oczywiście jeszcze podatek odciagna od tego..... Niektóre maile z biura pisane są chyba przez 11 letnie dzieci... Naprawdę szkoda nerwów na prace w tym bagnie... Możliwości rozwoju nie ma się żadnych, a nawet nie usłyszysz słowa pochwały... Szary pracownik nie ma prawa wiedzieć lepiej od p. Prezes/producent czy jak ona się tam każe nazywać....... Lepiej pracować gdziekolwiek indziej jak w Video World!!!!!! I szczerze odradzam!!!!!
poszkodowana 2013-04-26 14:29:14
wow ja pracowałam na umowe zlecenie za 5zł/h BRUTTO!! a i tak jeszcze kantowali na "wypłatach". Warunki pracy i wymagania są niebotyczne, trzeba wszystko robić i na wszystkim się znać. Motywowanie pracowników jest zastraszaniem, jeśli czegoś nie zrobisz to kara, zabierają kase z wypłaty, w niektórych przypadkach trzeba dopłacać do interesu, absurd. Zgadzam się z wypowiedziami poprzedników, NIE POLECAM NIKOMU! a to cholerstwo szerzy się w całej Polsce i ma się dobrze... szkoda słów
pan prosiaczek kwik kwik 2015-01-20 16:46:57
przymierzam się do walki o zatrudnienie w Video World. najważniejszą kwestią którą chciałbym wyjaśnić tutaj na wiarygodnym forum publicznym jest temat finansowy. a mianowicie ile netto jestem w stanie za godzinę zarobić u nich? nie uwierzę oczywiście że ktoś byłby w stanie pracować za 5 zł brutto, tom raczej opowieści z narnii
Arthur 2015-09-12 12:14:13
W firmie Video World sie grosze zarobi bo juz prawie nikt niewyporzycza filmów chodząc do wyporzyczalni na miescie w dobie internetu jest to juz niewygodne kazdy moze online obejrzec w sieci wyporzyczając przez VOD nie tracąc czasu na łazenie do wyporzyczalni a potem oddawanie co kazdemu zregóły sie niechce oddac a i bywa ze ludzie za darmo oglądają sciągając większosc wyporzyczalni poupadały więc niema sensu pracowac w wyporzyczalni video gdyby ludzie porzyczali duzo filmów to zarobki tam byłby większe a z czego ma własciciel płacic gdy klientów brak proste i logiczne
narka 2016-05-11 20:47:47
magia magią, ale jednak nie na tym firmy działają.. ja bym takiego biznesu nie ignorowała, mega dobre promocje, dodatki- i to jakoś idzie do przodu. Nie ma co załamywać rąk.
Zostaw swoją opinię o Video World - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Video World