brak logo

Marcinkowski Broker Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Marcinkowski Broker Sp. z o.o.

jarek 2012-02-06 13:40:27
czyli nie warto tam startowac? a jak ludzie, atmosfera?
były pracownik 2012-09-04 10:39:41
nie warto:)
marek 2012-09-10 11:25:24
a móglbys napisac dlaczego nie warto? jak ludzie? atmosfera?
ichos 2012-09-17 08:01:20
wiem ze w mbroker jest dzial ksiegowosci i chcialabym tam aplikowac. prosze poradzcie mi czy to dobry pomysl, czy atmosfera tam jest taka jak w innych działach?
były 2012-09-25 10:35:46
myśle, że najlepiej samemu się przekonać jak rzeczywiście wygląda praca w tej firmie. Jedno jest pewne, jeśli nie przypadniesz do gustu p. ( usunięte przez administratora )to kwestia działu, w którym pracujesz ma niewielkie znaczenie. Najważniejsze żeby się nie dać Może to być ciekawe doświadczenie na przyszłość. Zgodzę się jednak z przedmówcą- jedyny plus-każda następna praca może być tylko lepsza:)
były pracownik 2012-09-25 11:05:54
Fakt,( usunięte przez administratora )wpływa swoją \\\'aurą\\\' na całą firmę, ale w innych działach nie powinno to być bardzo trudne do wytrzymania (oczywiście nie licząc sytuacji, kiedy jakieś sprawy będziesz musiał załatwiać bezpośrednio z nią). Grunt to trzymać się możliwie z daleka od wyżej wymienionej i robić swoje. ( usunięte przez administratora )
zastan 2012-09-25 11:31:06
a pomijajac osobe szanownej( usunięte przez administratora )jak atmosfera w pracy, jak wspolpracownicy? to dla mnie zawsze wazne bylo, a tez sie zastanawialem zeby tam uderzac...
były 2012-09-25 12:35:52
hmm, raczej na zawiązanie wielkich przyjaźni to nie licz:), oprócz wspomnianej już osoby, znalazłoby się jeszcze kilka, które do najmilszych nie należą i czekają jedynie na Twoje potknięcie, żeby udowodnić swoja wyższość, w firmie panuje dziwna rywalizacja, jednak trudno określić o co, nowych pracowników nie traktuje się jak kogoś, kto może coś dobrego wnieść do firmy lecz jak pewnego rodzaju zagrożenie-\" nie podskakuj za wysoko bo będziesz lepszy ode mnie\". Zresztą możesz nazwać się szczęśliwcem jeśli ktoś poda Ci pomocna dłoń i wprowadzi w szeregi firmy, raczej wiedzę o tym co, gdzie, i jak powinno się wykonywać,czy chociażby gdzie co znaleźć będziesz musiał zdobyć na własną rękę, I pewnie dlatego po tygodniu, dwóch, no góra trzech Twój zapał do pracy spadnie do poziomu - wysyłania Cv do innych firm_.
Takie są moje wspomnienia po pracy w tej firmie, jednka troche czasu upłynęło, więc w tej kwestii musiałby wypowiedzieś się ktoś, kto tam obecnie pracuje, bo może nowe osoby polepszyły trochę atmosferę panująca w firmie.
1
były pracownik 2012-09-26 11:25:51
Zgadzam się z \'kimś kto tam pracuje\' - oczywiście są i osoby przyjazne, dzięki którym da się w tej firmie jakoś wytrzymać. Jednak pomimo szczerych starań utrzymania zapału do pracy, on w pewnym momencie dzięki całokształtowi okoliczności jest nie do odratowania.
Tym przyjaznym gratuluję wytrzymałości, no i trochę im współczuję, że nadal muszą męczyć się w realiach tej firmy. Z perspektywy czasu wiem, że warto się z tego wyrwać i spróbować budować karierę gdzie indziej.
A powyższe, jak by nie było - prawdziwe wpisy to nie nagonka, tylko przedstawienie sytuacji w firmie potencjalnym kandydatom, żeby wiedzieli, co może ich czekać i, jeśli zdecydują się aplikować, żeby zbierali siły...
2
zainteresowany 2012-09-29 18:57:08
adresat wyrazów współczucia - 2012-09-29 10:21:33

były pracowniku:) współczucie pozostaw dla biednych sierot i ludzi niepogodzonych z rzeczywistością. Zaś mnie i mi podobnym życz po prostu powodzenia w pracy i firmie, którą świadomie wybraliśmy jako swojego pracodawcę. A co do bezinteresownych porad dla potencjalnych kandydatów,to proszę podpisz się pod nimi z imienia i nazwiska, a wtedy faktycznie udowodnisz, swoje dobre intencje i prawdziwość zamieszczonych opinii. Jak to mówią nie obawiaj się wyjść z cienia, bo prawda zawsze (s)Cię obroni :)
\"adresacie wyrazów współczucia\" rozumiem, że skoro tak świadomie wybrałeś pracę w tej firmie możesz równie świadomie i z czystym sumieniem polecić pracę w niej potencjalnym kandydatom, a jednocześnie zaprzeczyć powyższym negatywnym opiniom, tak?
aa 2012-10-16 09:44:35
Haker od IP... - 2012-09-30 10:25:39

Byli i Byli : tak mogę z czystym sumieniem polecić pracę w tej firmie i zaprzeczając waszym delikatnie mówiąc „sfrustrowanym” opiniom. Nie pracujecie w firmie, o której się wypowiadacie tak „wiarygodnie i z takim przekonaniem” od co najmniej półrocza, skąd zatem tak pewna wiedza na temat panującej w niej atmosfery i wnikliwe studia osobowości pracujących w niej ludzi? Nie wiecie jak wygląda rzeczywistość,no chyba że ją w ten sposób zaklinacie, żeby wyglądała właśnie tak jak opisujecie bo tego zwyczajnie potrzebujecie. Zaślepieni pewnymi emocjami nie zauważacie, że szkalujecie i krzywdzicie ludzi, w niczym nie różniąc się od „bohaterów” w zamieszczanych przez was opisach. Szczerze życzę wam sukcesów w nowych pracach, aby to one zaczęły skupiać waszą uwagę i energię, a nie firma mBroker :)
Szanowny Panie ( usunięte przez administratora ) - nie wiedziałam że zmienił Pan profesję. Gratuluję wyboru, ponoć jest ogromne zapotrzebowanie na osoby z doświadczeniem w IT.
obserwator wątku 2012-10-23 10:14:19
Panie Haker od IP śmieszą mnie Pana komentarze i nick także. Skoro jest Pan tak dobrze zorientowany w działaniu firmy i ma Pan tak samo dobre zdanie to skąd te dziecinne zabawy w ciuciubabkę? Proszę się podpisać zamiast stosować czysto lamerskie podchody z innymi użytkownikami portalu. Trudno Pana wypowiedzi traktować poważnie patrząc z boku. Czy tego właśnie uczyli Pana/Panią na szeregu szkoleń z działania firmy i marketingu.....
jeden z byłych pracowników 2012-11-07 13:57:28
Zgodzę się z przedmówcą... Jest to dziwne i niepotrzebne. Jak również działania Pana Hakera. To miejsce, zdaje się, jest po to, żeby każdy mógł wyrazić swoją opinię o spółce jako pracodawcy. Opinie (jak widać) mogą być różne, ale po co się bulwersować i atakować? Szkoda, że do wątku dołączyły osoby, które zamiast przedstawić swoje zdanie, próbują się nawzajem zmieszać z błotem. Na pewno nie pomoże to potencjalnym kandydatom na pracowników tej firmy w decyzji, czy warto aplikować. Chyba że od razu stwierdzą, że nie warto, skoro ten temat budzi tak wiele negatywnych emocji, zarówno w byłych, jak i obecnych pracownikach.
były pracownik 2012-11-09 13:56:40
przejdźcie wreszcie do meritum.
Pracowałem w tej firmie przez pewien czas i nie jest tak źle jak co niektórzy piszą, bo pracowałem też w gorszej firmie.
Wypowiedzi są efektem tego, że rekrutowani są głownie studenci. Po 3-4 latach nudów na uniwerku są zszokowani, że w pracy jest hierarchia, obowiązek i potem wylewają żale na forum. Z tej pracy można wyciągnąć tyle dla siebie ile tylko się chce.
Dla przyszłych kandydatów: kasa spoko, niezły social, bardzo dobre narzędzia pracy, możliwość wyrobienia wartościowych kontaktów. Trzeba się jednak liczyć ze stresem w pracy - wynika to jednak głównie z charakteru pracy brokera. Stałe stanie w rozkroku pomiędzy TU a Klientem powodowało u mnie najwięcej stresów. Dla mnie był to ciężki czas ale doświadczenie zebrane w tej firmie jest dla mnie bezcenne.
1
MP 2012-11-19 15:42:05
Trzeba przyznać, że może nie wszystkie elementy układanki funkcjonują poprawnie i bez zarzutu ale w kwestii zabezpieczenia socjalnego oraz narzędzi zdecydowanie ta firma wychodzi ponad przeciętną.
jeden z byłych 2012-11-19 16:31:20
faktycznie, warunki pracy są ok, a atmosfera i relacje z przełożonymi to najlepiej poznać na własnej skórze. To forum i tak traci już na wiarygodności, więc na miejscu osób zainteresowanych firmą, nie kierowałbym się wypowiedziami tylko po prostu podjął ryzyko.
blabla 2014-01-02 10:47:10
@konrad zarobki są porządne, nie słyszałem, żeby ktoś w firmie na to narzekał. Z opinii kolegów/koleżanek z branży wynika, że są one w porządku. Wg mnie bardzo liczą się umiejętności i wiedza pracownika więc wzrost zarobków zagwarantuje Tobie tylko faktyczny rozwój
gazzy 2014-03-08 12:29:04
Kulik, najlepiej sprawdzać takie rzeczy osobiście, pewnie czegoś nowego byś się nauczył, bo zawsze nowa firma oznacza nowe doświadczenia.
Juan 2014-03-25 23:55:08
Może i masz rację, ale z drugiej strony czy warto dla jakiejś krzaczanej firmy pracować? O ile oczywiście tak można nazwać Mbrokera
Cedric 2014-05-30 02:56:45
Teraz sie tyle tych firm brokerskich pojawiło, że już nie wiadomo która jest dobra, Marcinkowski pewnie ma duza konkurencję, to i chyba dbaja o ludzi nie?
Ric 2014-08-29 08:43:09
Z perspektywy czasu i nowych doświadczeń odradzam pracę w tej firmie.
maja 2016-02-09 14:23:30
Riko prace u jakiego brokera mógłbyś polecić ? Pozdrawiam
Sase 2016-05-14 08:07:39
wiadomo jak i prowizja jest uzależniona od sprzedaży i twoich wyników pracy ale chyba tak jest wszędzie ;) wie ktoś gdzie szukać ofert pracy mają na stronie
Zostaw swoją opinię o Marcinkowski Broker Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marcinkowski Broker Sp. z o.o.