Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bialskie Meble Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Bialskie Meble Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ola - 2011-11-28 11:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwaga, nie wypłacają wynagrodzenia od 3 miesięcy.
zdjecie uzytkownika
takaprawda - 2011-12-13 18:19:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że to firma z dużym potencjałem. Niewiele takich fabryk zostało w Polsce. Świadczy o tym chociażby portfolio klientów, z ktorymi Bialskie pracują. Nie zawsze natomiast ci klienci maja pozytywną opinie o podejsciu do pracy niektorych tam zatrudnionych. Pracowałem tam kilkanaście miesięcy i uważam, ze potencjał jest b. duzy, natomiast sytuacja wokół trochę nie sprzyja realizacji planow ktore kierownictwo sobie zakłada. To duzy zaklad, ktory nie był nigdy typową prywatną firmą, gdzie pieniądze trzeba wypracować. Niektorzy mowią ze czesc ludzi teskni tu za socjalizmem, jak bylo wczesniej.
Nie zdarzyllo mi sie czekac na pensje "3 miesiące" jak pisze ktos "zyczliwy" (wcale sie nie dziwie - jest ich tam kilku), natomiast opoznienia rzeczywiscie bywaly.
zdjecie uzytkownika
Tomek_expracownik_komu życie miłe... - 2011-12-16 21:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zacznę krótko - !, niech się trzyma od tej firmy z daleka. Z jednym wyjątkiem - osoba po studiach bez doświadczenia, która przyjmie wszystkie wpisy tutaj za dobrą monetę, może trochę zyskać. Przepracować rok a potem uciekać, żeby się nie zmarnować.

Konkrety:
1) Potwierdzam, że sprawy "dogadane” nie mają przełożenia na fakty już po załatwieniu tematu. Ale o co chodzi….!!!
2) Zarządzanie - poniżej jakichkolwiek standardów. Kabaret! Szymon Majewski mógłby pozazdrościć pomysłów. Sprzeczne decyzje, destabilizacja pracy, mogę nawet pokusić się o [usunięte przez moderatora].
3) Brak szkoleń, brak inwestowania w pracowników, brak... czegokolwiek. Firma jest typowym drapieżcą usiłującym wykorzystać wiedzę i zdolności ludzi.
4) Zarobki poniżej minimum rynku, do tego wypłacane z opóźnieniem 6 tyg.+
Zastanówcie się więc, zanim podejmiecie decyzję. Powodzenia )))
zdjecie uzytkownika
Bartek / eks-pracownik - 2012-01-03 19:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegam wszystkich przed tym pracodawcą !
Marne płace, żadnych szkoleń, totalny [usunięte przez moderatora] - [usunięte przez moderatora] bardzo duże bezrobocie w regionie.
Tylko dla chcących nabawić się depresji.
zdjecie uzytkownika
STARY pracownik - 2012-01-04 16:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widac ze nastapila jakas kumulacja opinii prze Swietami:)) czyzby to ktos \\\\\\\"z zewnatrz\\\\\\\" siedzac na urlopie takie glupoty wypisywal?:) patrzac na ortografie i znajac pisownie niektorych \\\\\\\"mejli\\\\\\\" chyba tak.....zenada....widac ze potencjal fabryki niektorych przerasta -
stalo sie o tym ostatnio glosno na produkcji. Niestesty niektorzy chyba maja zal ze sie nie sprawdzili, a teraz oczerniaja porzadnych ludzi i firme...czas zmadrzec...

Szkoda bo ostatnimi czasy bylo w firmie kilku nowych ludzi \"z zewnatrz\" i \"przypadkowo\" po ich zwolnieniu komentarze sie zapelniaja.
Traci na tym to forum bo pojawiaja sie jakies bzdury.
Pojawia sie wrazenie ze ktos angazuje chyba swoja rodzine do tej "prozy":)))
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-01-04 18:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stary pracownik o takim nicku to zapewne prezes lub ktoś z kadry zarządzającej sam najwięcej błędów robi wystarczy przeczytać jego opinie winny się tylko tłumaczy w fabryce jest bardzo zle i nie ma co ukrywać
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2012-01-08 13:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty /stary pracownik/,nie są zwalniani tylko sami odchodzą,a to o czymś świadczy.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2012-01-10 20:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"STARY pracownik ", a gdzie twoja ortografia? Pogubiłeś wszystkie polskie ogonki (ą, ę, ś, ć). To forum a nie SMS - TU PISZEMY PO POLSKU !!! - chyba, że jesteś z chin. A w fabryce jest bardzo, BARDZO źle.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2012-01-15 18:08:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi tam bardz dobrze się tam pracuje:))))))))) serio
zdjecie uzytkownika
d - 2012-01-15 19:07:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ktoś - 2012-01-15 18:08:14

A mi tam bardz dobrze się tam pracuje:))))))))) serio
pracuj za darmo jak ci pasuje chyba że jesteś prezesem to się zgodzę
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-01-19 20:44:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie widać żeby "prezes" pracował za DARMO
zdjecie uzytkownika
tak tak - 2012-01-19 23:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież to jest studnia bez dna pieniądze są wyprowadzane z firmy gdzie inspekcja pracy ? gdzie jest prawo ? naruszanie praw pracowniczych, zero organizacji brak podstawowych warunków pracy
zdjecie uzytkownika
xyz - 2012-01-22 19:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się orientuję, to nikt nie trzyma tam nikogo w pracy na siłę... Jak się nie podoba to poszukajcie lepszego właściciela i pracodawcy. Życzę powodzenia, szczególnie, że mieszkamy w rejonie gdzie bezrobocie sięga 20%. Najlepiej narzekać!!!!!
zdjecie uzytkownika
zzz - 2012-01-22 20:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I proszę,znowu ktoś z "zarządu"się uzewnętrznia i nawet na forum pokazuje swoją"siłę".Pokazują jaki mają szacunek dla nas, pracowników.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2012-01-29 21:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To otwórz swoją firmę! zatrudnij 200 osób, zapłać im po 5000 zł, zapewnij godziwe warunki, wtedy zobaczymy. Dlaczego tego nie zrobisz???????????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-02-02 21:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To że nie płacą w czasie i z bardzo dużym opóżnieniem to prawda ,pieniądze wypływają z fabryki w nie wiadomym kierunku, brak ogrzewania i jakichkolwiek perspektyw idących w tym kierunku ludzie są uważani TYLKO jako siła robocza nic więcej to że marzną nikogo nie obchodzi
pracownicy, zatrudnieni np. w halach produkcyjnych, powinni mieć zapewnioną temperaturę nie niższą niż 14 stopni C. Gdy temperatura w pomieszczeniach spadnie poniżej wartości określonych w przepisach bhp, wówczas pracodawca powinien wstrzymać pracę.Ale nie na Bialskich Meblach !!!!!! to kpina pracować w temperaturze od 3st min do 9 st max
zdjecie uzytkownika
Ken - 2012-02-21 21:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś miałem okazje pracować w firmie Meblotap i muszę powiedzieć jedno, stracili szansę na to by być właścicielami prężnie prosperującego przedsiębiorstwa. Teraz przenoszą zakład do Białej i na pewno nikt tam nie pojedzie, a jeśli nawet to ci którzy zostali nie dadzą rady poprowadzić tej produkcji. Szkoda że Polscy przedsiębiorcy nie potrafią się porozumieć z własną kadrą. Mimo wszystko życzę żeby sobie dali radę choć marne mają szanse. Z tego co ich znam to pewnie zredukują ofertę i skończy się na niczym. Teraz wszystko w rękach pracowników z Białej - życzę sukcesów.
zdjecie uzytkownika
aaaaaaa - 2012-04-26 12:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie,przecież pracujecie z własnego wyboru w tej \\\"fabryce\\\".Narzekacie,piszecie i co wam to daje.Dalej jesteście robieni w ciula i z tym żyjecie.Jak by było tak tragicznie to.....taczki i do przodu,ale jesteście zwykłe cieniasy,płaczcie dalej i nie rozczulajcie się na forum nad swoim losem,bo nikt i tak Wam nie współczuje,przecież to widać,słychać i czuć.
zdjecie uzytkownika
ab - 2012-04-26 15:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz racje pracownicy to pierdoły można było coś wywalczyć i taczka zastosowanie by znalazła ale nie tu wszyscy się boją i to jest tragedia
zdjecie uzytkownika
rk - 2012-05-16 21:03:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie jest prowadzenie firmy tylko zabawa w firmę.....
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-03-24 21:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyzysk wyzysk nie placenie poborow upuzinienia dwu miesieczne zimno na hali produkcyjnej 8 stopni i nikt nie widzi problemu ludzie sie nie buntuja bo zostana bez pracy
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2013-08-13 09:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam wyglada sytuacja w firmie dalej nie płaca na czas??w gazetach pojawiaja sie oferty,czyżby było coraz gorzej???
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-01 21:01:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ti le teraz płącą wiecie może bo jestem ciekaw skad te negatywne opinie mimo faktu ze tyle osbo tam pracuje nadal co nie?
zdjecie uzytkownika
BOSS - 2013-12-25 05:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też nie wiem skąd w ludziach tyle agresji do właściciela, przecież w 2013 była podwyżka minimalnego wynagrodzenia do 1600,00 brutto.
Uwaga od 1 stycznia 2014 najniższa krajowa znów w górę to aż 1680,00 złotych brutto.
zdjecie uzytkownika
drwal - 2014-01-04 20:15:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowy rok nastał a zaleglości w płatnosci dalej są i to duuuże
Boss -prezes prezes-Boss czy to mozliwe ?????
zdjecie uzytkownika
Fifi - 2014-02-13 19:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam nadzieję, że po takim czasie w Bialskich meblach już nie ma zaległości albo to jednorazowe przypadki, oby się odbili.
zdjecie uzytkownika
xx - 2014-05-10 18:16:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaległości powiększają się co ciekawe jest po kawałku sprzedawany jest już bliski koniec Bialskich Mebli
zdjecie uzytkownika
Darek - 2014-06-06 15:42:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzi ktoś te informacje powyżej, bo szukałem w internecie i nie znalazłem nic o tym, że Bialskie Meble mają byc w sprzedaży..
zdjecie uzytkownika
Por - 2014-10-29 09:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W zasadzie ich strona www nie wygląda źle (http://www.bialskiemeble.com/) jakiś tam potencjał w niej jest, ale dużo zależy od sposobu prowadzenia działalności i kierunków jakie obierze pracodawca. NA dobrą sprawę powinni przede wszystkim postawić na sprawną obsługę i dobrą reklamę, to jest zawsze podstawa sukcesu.
zdjecie uzytkownika
harr - 2014-11-30 22:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, na innym forum przeczytałem, że firma ma jakies problemy, podobno nawet wyprzedawali swój magazyn, czy tam jedna z hal. Moze ktos sie do tego odnieśc tu na forum i napisac w jakiej kondycji obecnie jest firma? Może nie jest tak źle i te działania to albo plotki albo będą przenosić sie do większego miejsca?
zdjecie uzytkownika
mariusz - 2015-07-15 03:09:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trochę z innej paki, stronę internetową bialskie meble mają całkiem niczego sobie i naprawdę przyjazną dla oka ale uważam, że mogliby zainwestować w zakładkę "praca" albo "kariera" i umieszczać tam oferty pracy. Bo szczerze mówiac w samym internecie na razie cicho o robocie u nich, a moze tak u źródła dowiadywać się byłoby lepiej
zdjecie uzytkownika
kewon - 2016-04-13 21:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strona internetowa to akurat mały pikuś @mariusz, mają za to bogatą ofertę
zdjecie uzytkownika
numer - 2016-05-14 20:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem wam, że podziwiam.. Firma jest zakładem z ponad 130 letnią historią produkującym meble. A ich specjalnością są meble skrzyniowe z drewna litego i okleinowane. To kompletnie przeciwne do nowoczesności ich strony, sklepu internetowego. Szok :) b. mi się podoba

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Bialskie Meble Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bialskie Meble Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert