brak logo

PE-POLSKA sp. z o. o. sp. k

Gdańsk

Opinie o PE-POLSKA sp. z o. o. sp. k

piotr 2014-02-18 14:15:48
różne spółki tych samych osób:

Pe-Polska = Muntander = RSA = BKW = NEOX = LINK
1
PICIU 2014-02-26 18:25:07
PROSZĘ NAPISZCIE MI GDZIE TE (usunięte przez administratora)MAJĄ UMOWY NA ROBOTY
1
re 2014-03-10 09:14:20
Komisja Przetargowa, powołana zarządzeniem Burmistrza Miasta Kętrzyn nr 07/2014 z dnia02.01.2014r. do przygotowania I przeprowadzenia procedury przetargowej na udzielenie zamówieniapublicznego pod nazwą: „Budowa drogi zgodnie z miejscowym planem zagospodarowaniaprzestrzennego ulicy Chopina w Kętrzynie - etap I opracowanie dokumentacjiprojektowej" proponuje wybór, jako najkorzystniejszej cenowo, oferty nr 2 złożonej przezWykonawcę NEOX sp. z 0.0., 80-855 Gdańsk, ul. Wały Piastowskie 1/ 1508cena ofertowa brutto: 20.910,00 zł
1
Karolina 2014-03-12 20:53:26
Alibabo, a jaka jest treść nakazu zapłaty, że opiewa na wszystkie ich spółki? Daj proszę znać - kancelariabatna@wp.pl
mrozik 2014-05-14 16:23:14
Hej Ludzie
Jestem geodetą. Zrobiłem dla nich robotę i nie mam kasy. Rozmawiałem z prawnikiem i poradził aby sprawę zgłosić do prokuratury. Poszukuję osób oszukanych przez byłą firmę PE Polska a obecnie PM=Consult Sp zoo - należy im narobić trochę koło pióra Proszę o kontakt 607881174
B-stok 2014-10-01 16:23:44
Firma NEOX z Gdańska od wiosny do chwili obecnej startuje w przetargach na wykonanie dokumentacji dróg i ulic w regionie północno-wschodniej Polski (województwa: lubelskie, podlaskie, warmińsko-mazurskie). Natrafiłem na te forum, szukając inf. na temat w/w firmy, bo stosują rażąco niskie ceny w przetargach i wygrywają je. W związku z powyższym zasadne jest pytanie, czy wywiązują się z zawartych umów.
Żal dupę ściska 2014-11-16 20:01:42
I znowu opinia jednego z pożal się Boże "prezesów" firmy. Czy ktoś wie, czy oni dalej funkcjonują, czy już im się dobrali do dupska ?
M-geo 2014-11-27 00:39:47
Właśnie kończą projekt na drogi - ulica Pocztowa i Żuławy i kanalizację deszczową w miejscowości Gołąb - gmina Puławy- województwo Lubelskie. Mnie orżnęli na kilka tysiecy za mapy.
M-geo 2014-11-27 00:47:57
Właśnie kończą projekt na drogi - ulica Pocztowa i Żuławy i kanalizację deszczową w miejscowości Gołąb - gmina Puławy- województwo Lubelskie. Mnie orżnęli na kilka tysiecy za mapy.
1
ALA 2015-01-05 18:13:44
PROSZĘ O OPINIĘ O MECENASIE BEDNARCZYKU - PODOBNO DZIAŁA NA DWA FRONTY
geodeta 2015-01-06 18:45:27
A ja myślę, że nie zrozumiałeś słowa pisanego.
Weź głęboki wdech i przeczytaj jeszcze raz artykuły.
Jeśli wnioski ni będą inne to czytaj do skutku.
Nie podam Ci na tacy rozwiązania tej zagadki
Mecenas 2015-01-20 01:37:55
A Ty Gringo wczoraj się urodziłeś, czy taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jesteś od urodzenia ? Nie słyszałeś o tych złodziejach ? Nie wiesz o co chodzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Proszę bardzo idz i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla nich. Przecież to oszuści i krętacze. Powinni dawno siedzieć w pierdlu !!!
geodeta 2015-01-26 15:17:50
gringo !!!
Unikaj ich jak ognia. Nie poprawisz swojej sytuacji finansowej pracując dla nich.
Nie wiem czy jeszcze jakiś geodeta się nabierze na współpracę z nimi.
Wojtek 2015-02-08 19:25:45
(usunięte przez administratora)jest uczciwym i prawym adwokatem. wygrał moje trzy sprawy przeciwko pe-polska. nie mam zastrzeżeń
WOJTUŚ 2015-02-09 11:35:20
ŚMIESZNE
Nina 2015-02-10 13:50:18
wygrał , ale gdzie twoje pieniadze ?
o to chodzi palancie
geodeta 2015-02-11 20:32:47
Będziesz w jeszcze większym jak Ci nie zapłacą. Z tą firmą już nikt nie chce współpracować. W zapytaniach przez neta nie podają nazwy, żebyś nie miał czasu ich sprawdzić.
Konkurencja mogłaby rozsiewać złe komentarze ale powinny się też pojawiać te pozytywne a znajdź mi takie i to nie tylko na tym forum.
Wejdź na jakieś forum geodezyjne i zapytaj o nich. Otrzymasz komentarze od ich kontrachentów - geodetów a nie konkurencji
wiechu 2015-02-14 13:13:28
Pamiętam z dawnych czasów, jak wygrywali przetargi z rażąco niską ceną i nic się nie dało zrobić. Odnośnie wywiązywania się z realizacji i jakości projektów wiedzy nie mam. Jednak wiem, że wywiązanie się ze zobowiązań wobec podwykonawców przy cenach jakie proponowali na przetargach było nie realne - dosłownie.
MEGA LIPA I ŻENADA 2015-03-07 15:15:40
PE-Polska to DNO DNA I 2 METRY MUŁU !!!
Odpowiedz dla Romana 2015-03-26 08:59:51
Bo :
1) Są oszustami - nie płacą za wykonaną pracę.
2) Nie znają się kompletnie nawet odrobinę na tym co projektują.
3) Nie maja nawet uprawnień projektowych lub wykonawczych a prowadzą biuro projektowe - żal
4) Są chamscy i aroganccy.
5) Nie mają porządnych programów - gówniane Briscady i żadnych nakładek pod AutoCada.
6) Nie mają nawet porządnego telefonu, tylko każą dzwonić przez Skypa.
7) Wygrywają przetargi po zaniżonych cenach, zgarniają zlecenia z rynku, których i tak nie są w stanie wykonać ( technicznie i czasowo ).
8) Zmieniają nazwę firmy jak rękawiczki, żeby ludzie nie doszli kim są.

Wystarczy Roman ?
pe-polska+BKW+neox+link+muntander=DNO 2015-03-31 16:22:17
Z założenia, planowo i perfidnie nie płacą podwykonawcom np. geodetom !!!
Do refleksji... 2015-04-01 08:44:31
"z tego co czytam to dosatają wszyscy zawsze pensje na czas, więc i w tym przypadku chyba powinno być tak samo... jakbyście coś jeszcze wiedzieli to powiedzcie proszę."

A gdzie coś takiego przeczytałeś ? To chyba primaaprilisowy żart ;).
Szanowny Panie Prezesie, proszę nie podszywać się pod ludzi co to niby szukają pracy w Pana firmie. Po co zajmujecie się czymś do czego się nie nadajecie. Przekfalifikujcie się i róbcie coś innego. Po co się męczyć. A tak będziecie wpadać w coraz większe długi. Takie działanie jest bez sensu. Jak mówił Einstein : "Szaleństwem jest robić ciągle to samo i oczekiwać innych rezultatów" ;). A tak startujecie do masy przetargów, które wygrywacie po zaniżonych cenach a na dodatek później nie jesteście w stanie obrobić takiego nawału pracy, bo nie ma wystarczająco dużo ludzi, ale też Ci ludzie są za mało wykfalifikowani, bo jeszcze niedoświadczeni. A że na doświadczonych Was nie stać to dajcie sobie spokój z tą działalnością, bo szkody tylko narobicie.
Do refleksji...
M-geo 2015-04-02 23:36:31
W nawiązaniu do postu z 2014-11-27 potwierdzam, że mi zapłacili za mapy do projektu dla ulic Pocztowa i Żuławy w miejscowości Gołąb - gmina Puławy.
A123 2015-04-03 08:56:49
Witam. Moim dwóm znajomym nie zapłacili za mapy jedna w Gościcinie druga w Bolszewie, obie gm. Wejherowo. Są wyroki sądowe prawomocne. Komornik twierdzi, że nie ma skąd ściągnąć. Mało brakował a mapę w Gościcinie ja bym robił. Teraz miałbym problem. Na szczęście byłem trochę droższy od znajomego. :-) Zresztą strasznie dziwne było to, że nie odbierali telefonów zaraz po zapytaniu ofertowym. Zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
A123 2015-04-16 08:26:51
Tak na pewno delikatna "Obsuwa", która trwa ponad 4 lata. Przestań podszywać się pod nieświadomego klienta. Pewnie jesteś jednym z dyrektorów tej firmy - oszuście.
Michałek Zasadawy 2015-04-17 15:34:58
Witam szanownych forumowiczów, potwierdzam wypowiedź "Odpowiedz dla Romana - 2015-03-26 08:59:51", niestety prezesi nie maja pojęcia o projektowaniu, chyba że nabyli je w ostatnich latach odkąd założyli Pe Polska, i potem nastepne firmy:), nie mam wiedzy na temat trzeciego pana który występuje w tych nowych spółkach jako członek zarzadu, co do płatności to może kiedyś coś komuś zapłacili ale generalnie to z płatnościami bardzo słabo, większość zatrudnionych osób w tej firmie to były osoby bez doświadczenia i po studiach, które o projektowaniu miały takie pojęcie jakie wyniosły ze studiów. Żadnych doświadczonych projektantów tam niestety nie było, ponieważ projekty ktoś im podpisywał. Może się to teraz zmieniło ale mocno powątpiewam. Jeśli chodzi o zlecenia to brać jeśli zapłacą z góry za gotówkę inaczej odradzam, jeśli ktoś szuka pracy po studiach i chce się czegoś nauczyć odradzam, brak osób od których można się czegoś nauczyć, co najwyżej szkoły życia. Jeżeli ktoś chciałby się jeszcze czegoś dowiedzieć to chętnie odpowiem.
1
BIAŁY MURZYN 2015-06-30 18:09:10
A czego się spodziewałeś ? To co piszą to sama prawda ;)
Do Kameruna 2015-07-03 15:07:22
Ale co działa Kamerun ? Jakby mieli wykształconą, doświadczoną kadrę to rzeczywiście by mogli sobie zarządzać a od swoich ludzi by się zawodu nauczyli.
Ale jak tam pracują studenciaki to zapomnij. I jeszcze biorą duże, poważne tematy bez przygotowania. A nie bankrutują dlatego, ze nie płacą podwykonawcom, zmieniają nazwy firm jak rękawiczki, żeby było trudniej ich namierzyć, mają spółkę komandytową, dzięki czemu odpowiadają w sądzie tylko jakąś śmieszną kwotą, majątki pewnie poprzepisywali na rodzinę, żeby komornik nie miał z czego ściągnąć. Ot i tyle. Nikt im chyba nie wytłumaczył, że tak się nie prowadzi interesów. Ciekawe, że nie boją się jeszcze chodzić po mieście sami.
były pracownik 2015-07-07 11:58:51
Witam wszystkich. Byłem jednym z pierwszych ludzi w firmie PE-POLSKA i widziałem od podszewki jak to działało. Najpierw małe biuro zatrudniające około 12 osób. W tym czasie w miarę dobrze to funkcjonowało. Ale Panu Hipolitowi i Michałowi, zachciało się mocno rozwinąć skrzydła, nie zważając na to, jakie elementarne zasady trzeba spełnić, aby tak szybko rozwinąć spółkę - posiadać w biurze chociażby jedną osobę z doświadczeniem i uprawnieniami dla każdej z branż. Tera, po kilku latach, działają pod spółką NEOX. Nie wiem czy działają tak samo jak kiedyś, czy nie, ale może nauczyli się na swoich błędach. Co do płacenia, to jest to prawda. Często nie płacili podwykonawcom a nawet swoim pracownikom. Teraz wygrywają jakieś przetargi, ale moim zdaniem znowu za zbyt niskie kwoty, stanowczo za niskie. Prawdopodobnie scenariusz z niepłaceniem zacznie się powtarzać. Tak czy inaczej, powodzenia CHŁOPAKI !
1
stasiek 2015-08-25 08:38:06
Przestań pseudodyrektorze (złodzieju) podszywać się pod "nieświadomego" obywatela. PE Polska ma mnóstwo spraw w sądzie (liczone w dziesiątkach). Nawet został już wybrany komornik, który reprezentuje pozostałych komorników, bo tylu ich było, że nie mogli się dogadać, który ma pierwszy wejść na majątek firmy. Zresztą i tak się to nie udało, gdyż majątek został przepisany na rodziny.
Żenada z katastrofą 2015-09-07 16:07:48
Żenujące jest to, że pomimo tego, że są złodziejami próbują podszywać się pod kogoś innego zachwalając swoją firmę i tłumacząc, że jeśli byłoby tak źle to by na pewno by już upadli. Wcześniej czy później na pewno to nastąpi, nie ma się co łudzić, że będzie inaczej. Stanie się to z pożytkiem dla wszystkich, gdyż ta firma nie powinna dalej funkcjonować. To, że nie płacą to fakt, to że mają sprawy sądowe to też fakt. Nie upadają tylko dlatego, że komornikowi ciężko jest z nich ściągnąć należność, bo cwaniaki poprzepisywali swoje majątki na inne osoby. Ale dobiorą im się jeszcze do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na pewno i będą bardzo żałować swoich działań.
Do Tomka 2015-10-17 18:49:21
Gdyby tak było Tomku to nie byłoby problemów, z czego ma ściągnąć komornik jak facet jest tylko w koszuli ?
oszukany 2015-10-29 14:52:01
Masz kolego problem z czytaniem ze zrozumieniem?

"ja sprawdzałem troche tą firme i przynajmniej w internecie nie znalzłąm o ncih dziwnych rzeczy."

Ja bym odwrócił sytuację i prosiłbym abyś znalazł w internecie coś dobrego o nich.
Potwierdzam fakt niepłacenia podwykonawcą- sprawa w sądzie wygrana a komorniki nie ma nic do zajęcia.
Niezrozumiałe jest dla mnie tylko jedno jak w kraju prawa taka hiena jedna z drugą może tak długo oprowadzić biznesy.
Może czas przywrócić stare prawo, że złodziejowi odrąbuje się rękę.
Co do zarobków się nie wypowiem, bo nic na ten temat nie wiem.
Jakie zarobki ? 2015-11-23 00:25:01
Jakich zarobków ? Weź gościu zejdz na ziemię, tam pracujesz za darmola...
Jan Zieliński 2015-11-23 00:26:11
W sprawie osób M.Z. oraz P.P
'Firm': PE Polska, PM Consult, BKW, Muntaner, RSA, NEOX, LINK

Każdego pokrzywdzonego przez wyżej wymienionych proszę o kontakt: jolobolomeksyk@gmail.com Najlepiej mailowo, ale podam również numer telefonu: 691 292 018
Adres może i brzmi zabawnie, ale sprawa jest poważna. A nadzieja na odzyskanie pieniędzy jest, pomimo upływu lat, zmian nazw i poczynionych rozdzielności majątkowych. Ja liczę na to, że uda się ich posadzić. Zasłużyli sobie.
Do Jana Zielińskiego 2015-11-23 15:04:08
A kim Ty jesteś Janie Zieliński ?
Stasiek54 2015-11-26 08:48:15
Przestań się w końcu podszywać pod nieświadomego klienta - właścicielu firmy. To firma oszustów. Jest mnóstwo wyroków skazujących (prawomocnych). Ciekawe dlaczego tak "uczciwa" firma cały czas zmienia nazwy? Żenujące
Do pol 2015-12-07 13:54:51
Tu nie chodzi o obniżenie podatków, które zgadza się że są za duże, bo Państwo za dużo chce przedsiębiorcom zabrać. Ale proszę nie mylić pojęć i nie mydlić ludziom oczu - to są po prostu zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tyle, że nie okradają banków z bronią
w ręku, ale biorą czyjąś pracę i nie płacą za nią, pomimo tego, że wykorzystują ją dalej.
oszukany 2015-12-08 20:06:34
Gadaj zdrów. Ja osobiście znam dwóch oszukanych a na forum geodezyjnym aż huczy o tych oszustach. Także skończ pier...ić.
stasiek54 2016-01-04 07:27:50
Jan przestań się podszywać pod niczego nieświadomego forumowicza. Spraw w sądzie było dziesiątki i wszystkie firma PE Polska przegrała! Rozumiesz to? Wszystkie przegrała!!!!
Oszukany 2016-01-28 00:31:54
Czyżby firma wynajęła już nawet hejterów, wcale bym się nie zdziwił.
2
Do Oszukanego 2016-02-24 16:48:47
Tak, wynajęli ludzi, którzy o nich dobrze piszą. Próbują zachować "reputację" jak tylko mogą ;).
neo 2016-03-03 13:50:33
Witam

Ostatnio wygrali 2 przetargi w Wieliczce. Nie mogłem pojąć, jak firma z Gdańska mogła na południu Polski dać oferty prawie dwa razy niższe od ofert Wykonawców będących na 2 miejscach.

Czytając Wasze opinie już wiem jak to jest możliwe. Po prostu masakra.
oszukany 2016-03-22 08:02:26
Jak to " Jak to możliwe?" Po prostu nie zapłacą geodetom, nie zapłacą projektantom
pomocna 2016-04-28 10:55:26
Cały czas wygrywają nowe przetargi, starają się wyciągać z gmin płatności częściowe. Nie realizują umów. Natomiast jeżeli jakimś cudem uda im się cokolwiek zrealizować to i tak grubo po terminach. Dodatkowo te dokumentacje na budowie to można wrzucić do kosza. Nie wspomnę już o tym, że byli pracownicy cały czas dostają wezwania do sądów w całej Polsce w charakterze świadków. NIKOMU NIE POLECAM
rozbawiony 2016-05-05 08:50:47
buahahahahah
Ten gość nie widzi ludzi oszukanych przez PE Polska.

Czytając taki post można zapluć monitor ze śmiechu.
rozbawiony 2016-05-05 08:51:15
buahahahahah
Ten gość nie widzi ludzi oszukanych przez PE Polska.

Czytając taki post można zapluć monitor ze śmiechu.
następny oszukany 2016-05-05 08:58:41
Ku przestrodze wszystkim.
Nie wierzcie w niewinność tej firmy.
Firma zmienia nazwy, siedziby, ukrywa się z jednego powodu.
NIE PŁACI PODWYKONAWCOM
Jak najdalej od tej firmy.
Sprawy w sądzie wygrane a pieniędzy ani widu ani słychu.
Żenada dla wymiaru sprawiedliwości.
1
Benefity w PE-Polska 2016-09-30 00:55:48
Benefit masz taki, że musisz sam sobie skręcić kompa jak przychodzisz do tego obozu. Komp jest w kantorku zamkniętym na klucz, który masz sobie znaleźć. A potem sam sobie znaleźć informatyka, który Ci wpisze hasło do kompa, oczywiście jak sobie już zainstalujesz Windowsa, Cada i wszystkie programy, które wcześniej kupisz. A potem się dowiadujesz, że dziś miałeś przecież robić to i tamto, jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niedorozwojem ruchanym przez murzynów i dostajesz potężnego kopa w dupala na zachętę, żeby dalej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do rana ;).
Romek 2016-10-18 14:47:55
Jestem bardzo ciekawy jak się firma rozwija w tym momencie?
Zostaw swoją opinię o PE-POLSKA sp. z o. o. sp. k - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PE-POLSKA sp. z o. o. sp. k