Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: INDEPRO NIERUCHOMOŚCI


Oceniono 26 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Szybka 13a
31-831 Kraków
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
opal - 2014-07-05 13:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta82 - 2014-07-05 10:20:25]:
no tak tylko, aby dojść do wprawy i zacząć sprzedawać te mieszkania to potrzeba jednak troszeczkę wprawy
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-07-07 16:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opal - 2014-07-05 13:26:38]:
Oczywiście, z tym że my wszyscy mamy tego świadomość i nie istnieje tutaj korporacyjny wyścig. INDEPRO to ludzie i uwierz mi, że pod względem wsparcia ze strony innych to rewelacyjne miejsce pracy, "sorry, taki mamy klimat" :))) Ja sama z niego korzystam i mimo przeszło rocznego doświadczenia cały czas uczę się nowych rzeczy. Nie jest łatwo o ludzi komunikatywnych i takich po prostu „obrotnych” (wiesz co mam na myśli) jeśli odnajdujesz w sobie te cechy to spróbuj. Mniej więcej połowa osób, którym miałam okazję pomóc sprzedaje mieszkanie w pierwszym miesiącu pracy. Pozostałe osoby potrzebują na to niewiele więcej niż miesiąc. Pracując systematycznie jedno mieszkanie w miesiącu sprzedajesz standardowo podobnie jak ja ale to praca dla tych, którzy mierzą trochę wyżej. Nie oszukujmy się tutaj nie masz żadnych ograniczeń zarobków i zależą one od tego na ile się zaangażujesz :))
Pozdrawiam i zapraszam :)) MK
zdjecie uzytkownika
zoe - 2014-07-07 20:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta82 - 2014-07-07 16:58:33]:
no właśnie od jak się tylko zaangażujesz czy też tego ile masz szczęścia do klienta? nie chciałabym pozostawiać tego czy zapłacę rachunki w tym miesiącu tylko szczęściu i akurat sprzyjającym zbiegom okoliczności. Wiem, że praca w firmie takiej jak Indepro to wyzwanie, ale mam nadzieję, że będzie ono opłacalne ;)
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-07-08 12:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie miałam miesiąca bez transakcji i to zasługa raczej zaangażowania niż szczęścia. Są setki zapytań dziennie od klientów więc tylko od nas zależy jak je wykorzystamy. Wiem, że dla osób które chcą się sprawdzić a nie mają doświadczenia jest teraz program Łatwy Start gwarantujący podstawowe wynagrodzenie ale o więcej szczegółów chyba lepiej zapytać w INDEPRO którąś z osób z działu rekrutacji. Popytam też o szczegóły. Pozdrawiam. MK
zdjecie uzytkownika
jacek daniels - 2014-07-15 14:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zdecydowanie własna działalność i z tego co wiem akurat w indepro wyciągniesz miesięcznie spokojnie powyżej 6000, jest co robić bo klienci nie płacą prowizji, szwagier jest już tam niecałe 2 lata i nie narzeka dużo lepsza opcja od przedstawicielstwa itd.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-18 11:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są i tacy którzy nie schodzą poniżej 10000 lub 15000 ale niech ktoś z rekrutowanych osób albo pracowników napisze jaki to mniej więcej procent???
zdjecie uzytkownika
siema - 2014-07-22 18:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nie poda średniej bo jak to policzyć jeżeli ktoś w jednym miesiącu zarobi powyżej 10 tys a w kolejnym 5 tys a jeszcze w innym wskoczy 20 tys. To do której grupy tą osobę zaliczyć? Najlepiej sam/sama wiesz na co cię stać a jak się nie nadajesz statystyki w niczym nie pomogą ;] Ale ktoś mógłby napisać jaki procent ludzi w indepro to osoby doświadczone i z dłuższym stażem bo jeżeli tacy zostają to wiedzą co robią tak mi się wydaje
zdjecie uzytkownika
kosmo - 2014-07-31 17:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak chcecie normalnie żyć jako pośrednik to w Krakowie tylko INDEPRO, zęby na tym zjadłem. Tam też trzeba swoje frycowe odczekać ale po miesiącu góra dwóch już z górki. Macie przynajmniej normalne wsparcie które powinno być wszędzie normą! gdzie indziej zmarnujecie połowę czasu na niepotrzebne pierdoły.
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz - 2014-08-01 22:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze nic tu sie nie zmienilo, forum i wypowiedzi menagerów ect. dyrektorów zespołów krótko mówiąc pachnie mi to nagonką na jeleni ......

pytałem wcześniej, więc pytam ponownie: czy jeżeli jeden agent przyjął mieszkanie, a drugi je sprzedał swojemu klientowi to jaki wówczas jest podział prowizji ????? może sie doczekam odpowiedzi .............
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-04 16:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stary wyjadacz widząc takie wpisy jak Twoje odchodzi mi ochota na jakąkolwiek odpowiedź w temacie. Miło mi natomiast, że w Twoich oczach awansowałam co najmniej na managera :D Domyślam się również, że będąc jednym z twoich "jeleni" nie będę dla ciebie wiarygodnym źródłem informacji.

Jeżeli ktoś sprzedaje przyjęte przez ciebie mieszkanie tobie również należą się pieniądze. To przecież istotna część miesięcznego wynagrodzenia i liczę na to że pozostali sprzedadzą jak najwięcej takich mieszkań. Zresztą mając do dyspozycji kilka tysięcy ofert absurdem wydaje mi się ograniczanie jedynie do tych, które sama przyjęłam! Mam nadzieję, że odpowiedziałam a jeżeli chcesz kontynuować dyskusję (w co wątpię bo nie wydajesz się osobą zainteresowaną pracą)to zmień nieco nastawienie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-05 18:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No a jaki jest ogólnie przyjęty standard? Nie mam doświadczenia ale gdyby inny doradca sprzedał mieszkanie, które ktoś u mnie zgłosił i ja się nim zajmowałam no to chciałabym coś z tego mieć???
zdjecie uzytkownika
kastaaa - 2014-08-08 18:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się dowiedziałam jakaś część kasy przypada Tobie, bilans wychodzi mniej więcej podobnie bo w tym czasie kiedy ktoś sprzedaje to Twoje ty sprzedajesz czyjeś. Tamta osoba odpala część Tobie a ty komuś innemu, w zależności od tego czyje mieszkanie sprzedałaś. (:
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-12 17:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
normalka w większych agencjach, inaczej w małych jak mają najwyżej kilkaset ofert. większość to dwu lub trzyosobowe firmy i tam nie ma jakiś odgórnie ustalanych zasad bo ta sama osoba ogrania wszystko. pozdro600
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-08-13 10:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tego biura. Być może nie na temat piszę bo nie starałem się tam o pracę, ale jeśli ktoś ma tam pracować i nie będzie możliwości kontaktu z nim to po co komuś taka firma. Spotkałem się z jednym z agentów bo prezentował moją nieruchomość. Dzwonili do mnie oczywiście z telefonu stacjonarnego. Obiecał, że oddzwoni z opinią klienta i przez tydzień się nie odezwał. Dzwoniłem do nich do biura i miła laska za każdym razem mówi, że mnie nie przełączy do agenta i nie poda mi do niego telefonu. Obiecała, że przekaże do mnie kontakt i czekam od kilku dni i dalej cisza.
Masakra. Nie wiem co za debil wymyślił taki system działania.
kołchoz jakiś totalny
zdjecie uzytkownika
fartek - 2014-08-13 14:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy jako doradca klienta w Warszawie. znalazłem ofertę na stronie, całkiem oksię wydaje wszystko jest dość czytelne i przejrzystę, teraz czytam komentarze i wydaje mi się że warto się postarać o tą prace, bo mało jest negatywnych wpisów. Ale mam kilka pytań. W ogłoszeniu jest mowa o najmniej 2 letnim doświadczeniu. Mam doświadczenie ale nieco mniejsze. Czy to już zupełnie dyskwalifikuje w rekrutacji. Przeczytałem też że oferują pomoc w szkoleniach, programach dla nowych pracowników i ogólnie jest pomoc ze strony tych którzy już pracują. Więc jeśli to prawda to chyba jest jakas otwartość na jeszcze nie do konca doswiadczonych ludzi a na tych co dopiero sie uczą ichcą zdobyć doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-13 17:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek rzeczywiście nie na temat ale pozwól mi pomóc. Być może wkradło się jakieś nieporozumienie ponieważ tbok sprawdza się świetnie. Wykorzystując fakt, że pracuję w INDEPRO bardzo Cię proszę o wszystkie niezbędne informacje na mój adres martakalina82@gmail.com, zrobię co w mojej mocy żeby sprawę wyjaśnić i przekazać do odpowiedniego kolegi lub koleżanki. To wszystko co mogę zrobić :)
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-13 17:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fartek - 2014-08-13 14:47:45]:
Przy okazji :) Ja sama miałam niewielkie doświadczenie i nie stanowiło to większego problemu. Do tej pory mogę liczyć na duże wsparcie kolegów i cały pakiet szkoleń. Rynek się zmienia i nawet ci najbardziej doświadczeni muszą "aktualizować" wiedzę ;)) Teraz sama chętnie pomogę pozostałym jeżeli tylko na siebie trafimy :)) Powodzenia! MK
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz - 2014-08-13 20:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
marta82 - 2014-08-04 16:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Stary wyjadacz widząc takie wpisy jak Twoje odchodzi mi ochota na jakąkolwiek odpowiedź w temacie. Miło mi natomiast, że w Twoich oczach awansowałam co najmniej na managera :D Domyślam się również, że będąc jednym z twoich "jeleni" nie będę dla ciebie wiarygodnym źródłem informacji.

Jeżeli ktoś sprzedaje przyjęte przez ciebie mieszkanie tobie również należą się pieniądze. To przecież istotna część miesięcznego wynagrodzenia i liczę na to że pozostali sprzedadzą jak najwięcej takich mieszkań. Zresztą mając do dyspozycji kilka tysięcy ofert absurdem wydaje mi się ograniczanie jedynie do tych, które sama przyjęłam! Mam nadzieję, że odpowiedziałam a jeżeli chcesz kontynuować dyskusję (w co wątpię bo nie wydajesz się osobą zainteresowaną pracą)to zmień nieco nastawienie.

DROGA MARTO !!!
musisz sie jeszcze dużo nauczyć, żeby komukolwiek dyktować jakie ma mieć nastawienie i pisać że "nie wydaje mi sie abym byl osobą zainteresowaną pracą"
nie wiem czy Ty się dobrze czujesz ? ja się nie pytałem czy Tobie się coś wydaje czy nie i nie pisz proszę co mam robic a czego nie !!!!
zlituj się i zastanów nad sobą bo jesteś zadufana w sobie jak wielu super sprzedawców typu amway i skoro już jesteś moderatorem tej firmy i postów
na tym forum to sie zastanów dwa razy zanim cos napiszesz.

Po drugie oczywiste jest że jeżeli drugi agent sprzeda moją oferte to mi sie należy prowizja, ale JEŻELI POTRAFISZ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM to przeczytaj jeszcze raz moje pytanie zadane kilka postów wyżej cytuję:

"czy jeżeli jeden agent przyjął mieszkanie, a drugi je sprzedał swojemu klientowi to jaki wówczas jest podział prowizji ???"


a dopiero potem odpowiadaj na konkretnie zadane pytanie, a nie w stylu
laika mysląc że jakis leszcz to łyknie bo może nie ma doświadczenia
a forum wszystko przyjmie.

PYTAŁEM O PODZIAŁ PROWIZJI ???
przedstaw podział prowizji na liczbach np.
zakładając ze z transakcji klient wpłacił 10 tys
jak wygląda od tej kwoty rozliczenie prowizji
1.ile dostaje agent sprzedającego? (np.2500zł)?
2.ile dostaje agent kupującego ?? (np.2500zł)?
3 ile zostaje z tej kwoty firmie ?? (np.5000zł)?

skoro pracujesz w tej firmie to chyba nie powinnaś mieć problemów
z odpowiedzią oraz wyliczeniem !!!
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-14 15:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czuję się świetnie, dziękuję że zapytałeś :) Na prawdę bardzo dużo w Tobie niepotrzebnych emocji, agresji i arogancji. Nie widzę sensu kontynuowania tego tematu w takim tonie z osobą która najzwyczajniej mi ubliża. Życzę powodzenia na drodze rozwoju kariery zawodowej i dużo spokoju w nadchodzący weekend ;))


zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-08-18 13:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta82 - 2014-08-14 15:01:42]:
Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda rozliczenie pomiędzy osobą, która pozyskała ofertę a tą która ją sprzedała. Jeżeli jeszcze ten raz mogę marta82 prosić o odpowiedź z pierwszej ręki będę zobowiązany. :) Z góry dziękuję :)
zdjecie uzytkownika
ponton - 2014-08-21 18:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-08-18 13:09:27]:
Czy w INDEPRO jest podstawa? Gdzie mogę znaleźć takie informacje? Jeżeli na razie nie czuję się zbyt dobrze w roli takiego doradcy chciałbym sprawdzić czy dam w ogólę radę a nie wiem czy od razu coś sprzedam
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-22 16:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konkretnych procentów nikt nie poda bo w żadnej firmie to nie są dostępne dane i ktoś by popłynął. Z transakcji każdy ma coś dla siebie i to się opłaca. Z tego co pamiętam dobrze przemyślane i nie stracisz a tylko zyskasz bo wpadnie ci kasa z czyjejś transakcji.
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-22 16:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do Ciekawego. Ponton - jest stałe w jednej z opcji zatrudnienia gdzies widziałem info. pzdr
zdjecie uzytkownika
accu - 2014-08-26 19:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest opcja ze stałym wynagrodzeniem i nazywa się Łatwy Start. Info sprawdzone tylko nie wiem, która z opcji lepsza dla Was. Ja zawsze proacowałem na wyższym procencie od sprzedaży. Mam przeszło dwuletnie doświadczenie w agencjach nieruchomości i nie sądziłem że coś mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy. To, że część wynagrodzenia podzielona jest pomiędzy osoby zaangażowane w transakcje to standard bo tego nie da się inaczej rozwiązać ważne jest to ile ludzi pracuje w takiej firmie i jak często sprzedają się te pozyskane przeze mnie oferty. Biorąc pod uwagę ilość zatrudnianych osób przez agencje w INDEPRO zarobisz w ten sposób najwięcej. Tutaj udział w transakcji, tutaj sam coś sprzedasz i summa summarum dużo na plusie.
zdjecie uzytkownika
ala83 - 2014-08-28 17:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie bardzo fajni, menadżerowie pomocni i szkolenia spoko a czas pokaże czy sobie poradzę.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski