Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: INDEPRO NIERUCHOMOŚCI


Oceniono 27 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Szybka 13a
31-831 Kraków
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz - 2014-08-13 20:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
marta82 - 2014-08-04 16:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Stary wyjadacz widząc takie wpisy jak Twoje odchodzi mi ochota na jakąkolwiek odpowiedź w temacie. Miło mi natomiast, że w Twoich oczach awansowałam co najmniej na managera :D Domyślam się również, że będąc jednym z twoich "jeleni" nie będę dla ciebie wiarygodnym źródłem informacji.

Jeżeli ktoś sprzedaje przyjęte przez ciebie mieszkanie tobie również należą się pieniądze. To przecież istotna część miesięcznego wynagrodzenia i liczę na to że pozostali sprzedadzą jak najwięcej takich mieszkań. Zresztą mając do dyspozycji kilka tysięcy ofert absurdem wydaje mi się ograniczanie jedynie do tych, które sama przyjęłam! Mam nadzieję, że odpowiedziałam a jeżeli chcesz kontynuować dyskusję (w co wątpię bo nie wydajesz się osobą zainteresowaną pracą)to zmień nieco nastawienie.

DROGA MARTO !!!
musisz sie jeszcze dużo nauczyć, żeby komukolwiek dyktować jakie ma mieć nastawienie i pisać że "nie wydaje mi sie abym byl osobą zainteresowaną pracą"
nie wiem czy Ty się dobrze czujesz ? ja się nie pytałem czy Tobie się coś wydaje czy nie i nie pisz proszę co mam robic a czego nie !!!!
zlituj się i zastanów nad sobą bo jesteś zadufana w sobie jak wielu super sprzedawców typu amway i skoro już jesteś moderatorem tej firmy i postów
na tym forum to sie zastanów dwa razy zanim cos napiszesz.

Po drugie oczywiste jest że jeżeli drugi agent sprzeda moją oferte to mi sie należy prowizja, ale JEŻELI POTRAFISZ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM to przeczytaj jeszcze raz moje pytanie zadane kilka postów wyżej cytuję:

"czy jeżeli jeden agent przyjął mieszkanie, a drugi je sprzedał swojemu klientowi to jaki wówczas jest podział prowizji ???"


a dopiero potem odpowiadaj na konkretnie zadane pytanie, a nie w stylu
laika mysląc że jakis leszcz to łyknie bo może nie ma doświadczenia
a forum wszystko przyjmie.

PYTAŁEM O PODZIAŁ PROWIZJI ???
przedstaw podział prowizji na liczbach np.
zakładając ze z transakcji klient wpłacił 10 tys
jak wygląda od tej kwoty rozliczenie prowizji
1.ile dostaje agent sprzedającego? (np.2500zł)?
2.ile dostaje agent kupującego ?? (np.2500zł)?
3 ile zostaje z tej kwoty firmie ?? (np.5000zł)?

skoro pracujesz w tej firmie to chyba nie powinnaś mieć problemów
z odpowiedzią oraz wyliczeniem !!!
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-14 15:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czuję się świetnie, dziękuję że zapytałeś :) Na prawdę bardzo dużo w Tobie niepotrzebnych emocji, agresji i arogancji. Nie widzę sensu kontynuowania tego tematu w takim tonie z osobą która najzwyczajniej mi ubliża. Życzę powodzenia na drodze rozwoju kariery zawodowej i dużo spokoju w nadchodzący weekend ;))


zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-08-18 13:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta82 - 2014-08-14 15:01:42]:
Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda rozliczenie pomiędzy osobą, która pozyskała ofertę a tą która ją sprzedała. Jeżeli jeszcze ten raz mogę marta82 prosić o odpowiedź z pierwszej ręki będę zobowiązany. :) Z góry dziękuję :)
zdjecie uzytkownika
ponton - 2014-08-21 18:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-08-18 13:09:27]:
Czy w INDEPRO jest podstawa? Gdzie mogę znaleźć takie informacje? Jeżeli na razie nie czuję się zbyt dobrze w roli takiego doradcy chciałbym sprawdzić czy dam w ogólę radę a nie wiem czy od razu coś sprzedam
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-22 16:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konkretnych procentów nikt nie poda bo w żadnej firmie to nie są dostępne dane i ktoś by popłynął. Z transakcji każdy ma coś dla siebie i to się opłaca. Z tego co pamiętam dobrze przemyślane i nie stracisz a tylko zyskasz bo wpadnie ci kasa z czyjejś transakcji.
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-22 16:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do Ciekawego. Ponton - jest stałe w jednej z opcji zatrudnienia gdzies widziałem info. pzdr
zdjecie uzytkownika
accu - 2014-08-26 19:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest opcja ze stałym wynagrodzeniem i nazywa się Łatwy Start. Info sprawdzone tylko nie wiem, która z opcji lepsza dla Was. Ja zawsze proacowałem na wyższym procencie od sprzedaży. Mam przeszło dwuletnie doświadczenie w agencjach nieruchomości i nie sądziłem że coś mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy. To, że część wynagrodzenia podzielona jest pomiędzy osoby zaangażowane w transakcje to standard bo tego nie da się inaczej rozwiązać ważne jest to ile ludzi pracuje w takiej firmie i jak często sprzedają się te pozyskane przeze mnie oferty. Biorąc pod uwagę ilość zatrudnianych osób przez agencje w INDEPRO zarobisz w ten sposób najwięcej. Tutaj udział w transakcji, tutaj sam coś sprzedasz i summa summarum dużo na plusie.
zdjecie uzytkownika
ala83 - 2014-08-28 17:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie bardzo fajni, menadżerowie pomocni i szkolenia spoko a czas pokaże czy sobie poradzę.
zdjecie uzytkownika
bata - 2014-09-02 19:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szybko - dobre warunki, zwłaszcza jeżeli ktoś tak jak ja pracuje w nieruchomościach dłuższy czas i wie w czym rzecz. W takiech firmach nie dostaniesz kasy za leżenie i to nie dotyczy tylko INDEPRO. Podstawa dobra na początek ale jak tylko uwierzysz w siebie zmykaj na wyższy procent z transakcji bo TO SIĘ OPŁACA!
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-05 14:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobry klimat na początek przygody w nieruchomościach. Kumaci ludzie i spoko podejście managerów.
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-09-12 15:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest ktoś kto pracował lub pracuje w oddziale w Gdańsku? Jakiś czas temu znalazłem ogłoszenia dotyczące mojego miasta i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej.
zdjecie uzytkownika
kurt - 2014-09-15 21:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli chodzi o to jakie warunki proponuje Indepro za pracę u nich ( mianowicie chodzi mi o konsultanta telefonicznego) to za rozmowę przez telefon są to dobre pieniądze o ile wypełni się wiele , wiele warunków... wtedy można liczyć na około 2400 złotych brutto, chociaż na początku ciężko o takie pieniadze
zdjecie uzytkownika
marry - 2014-09-16 11:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [adik - 2014-09-12 15:00:11]:
INDEPRO otwiera odziały zarówno w Gdańsku i we Wrocławiu. Również jestem zainteresowana i wysłałam dokumenty aplikacyjne. Z informacji, które uzyskałam telefonicznie są to zupełnie nowe placówki dlatego trudno o opinię osób z dłuższym stażem w tych miastach. Znajomi zarówno z Wawy i Krakowa polecają i z tego co czytam w necie INDEPRO na tą chwilę to jedyny słuszny wybór.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-18 15:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra opcja z Gdańskiem! Zweryfikuję Wasze wpisy wysłałem papiery :D
zdjecie uzytkownika
parma36 - 2014-09-23 17:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli powstaje nowy oddział polecam bez dwóch zdań. Bardzo dobre możliwości rozwoju dla każdego komu chce się działać i jest nauczony systematyczności. Gdybym nie opuszczał Krakowa z przyczyn niezależnych ode mnie zapewne byśmy się spotkali. Mając w swoim CV INDEPRO szanse na rynku nieruchomości wzrastają diametralnie gdzie nie pójdziecie, wiem z własnego doświadczenia. Takich firm jest w Polsce zaledwie kilka ale właśnie INDEPRO cieszy się dosyć dużym uznaniem wszędzie tam gdzie byłem na rozmowie.
zdjecie uzytkownika
biznes_women - 2014-09-25 19:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem ile można zarobić i nie chcę wypowiadać się na ten temat (nie rzucajcie zatem kamieni ;)) ale robi duże wrażenie jeśli chodzi o taki ogólny wizerunek agencji nieruchomości, zdecydowanie ponad standard.
zdjecie uzytkownika
kondziu - 2014-09-29 10:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [biznes_women - 2014-09-25 19:19:46]:
Halo Wrocław :) Czy ktoś bardziej wtajemniczony? Czytam wszędzie o rekrutacji a warunki bardzo dobre jestem pod wrażeniem. Dajcie znać co i jak pls.
zdjecie uzytkownika
Marek Drapała - 2014-09-30 14:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przygotowuję pracę dyplomową na temat rynku nieruchomości. Dziękuję osobom z krakowskiego oddziału za poświęcony czas i bezinteresowną pomoc. Zazdroszczę takiej atmosfery, osobom jeszcze niezdecydowanym SZCZERZE POLECAM! :
zdjecie uzytkownika
misza - 2014-10-02 13:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj mam rozmowe rekrutacyjna. Jak sie skonczy to dam znac co i jak!
zdjecie uzytkownika
intars - 2014-10-07 13:37:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grawer - 2014-08-22 16:14:29]:
wiele agencji nieruchomości podaje procent dla agenta, wynagrodzenie powinno być standardem w ogłoszeniach rekrutacyjnych, nie tylko zresztą w tej branży, najgorzej jak się ktoś wymądrza na temat, na który nie ma pojęcia
zdjecie uzytkownika
4matik - 2014-10-08 11:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Braciak na razie ma ponad 40% ale miał też 50% od transakcji. Sam się zastanawiam na zmianą profesji ale mam niewielkie doświadczenie w sprzedaży :/
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-10-09 12:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [4matik - 2014-10-08 11:55:47]:
A czym się zajmujesz? Zawsze przecież na swój sposób "coś" w życiu sprzedajemy. Sam fakt, że się dobrze zaprezentowałeś w pracy świadczy o tym, że dajesz radę ;)
zdjecie uzytkownika
4matik - 2014-10-10 15:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tutaj masz trochę racji jestem kierownikiem niewielkiego serwisu komputerowego. Ludzie zazwyczaj przychodzą do mnie po konkretną usługę natomiast niestety nie ja zadbałem o to żeby się pojawili tylko mój szef.

Patrząc na brata praca pośrednika to już bardziej własny biznes, dużo bardziej opłacalny niż moje zajęcie ale trzeba poświęcić też więcej czasu.
zdjecie uzytkownika
klara - 2014-10-15 21:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rosną w siłę, oby utrzymali poziom. Dobra kasa jak na agencje nieruchomości.
zdjecie uzytkownika
Żaneta81 - 2014-10-23 15:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miłe wrażenie na spotkaniu. Czekając na rozmowę przyjrzała się trochę pracy ludzi. Słuchajcie tam jest na prawdę bardziej niż ok. Pewnie, że widać jak wiele wszyscy mają obowiązków ale w cale nie na wyrost użyję określenia "rodzina". Oni tak po prostu mają, może tak jest akurat w tym oddziale ale tam nikt nie jest anonimowy, wszyscy się o coś pytają i co najważniejsze Z UŚMIECHEM NA TWARZY! Biuro w centrum przytulne, wszędzie blisko, warunki finansowe przyzwoite (a mam już kilkuletnie doświadczenie w nieruchomościach i ubezpieczeniach). Nigdzie nie było nawet w perspektywie 50% od transakcji a tutaj to właściwie kwestia kilku tygodni. Piłka teraz po stronie INDEPRO, mam nadzieję że zadomowię się na dłużej ;)))
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x