INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

Kraków

Opinie o INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

janik 2016-06-14 20:48
Są wewnętrzni trenerzy i mnóstwo szkoleń, to ile z nich wyciągniesz i wykorzystasz to już inna sprawa. "Zatrudnić się" będzie Ci ciężko ;) to nie lata 90te ;)) ale polecam spróbować wśród nas pod marką organizacji. Na pewno formę współpracy dogadasz na luzie raczej wszędzie w rekrutacji kumaci ludzie.
gość 2016-06-17 14:01
Nie ma okresu próbnego, wszystko zależy od Ciebie. Masz do dyspozycji prkatycznie każdego klienta, który szuka mieszkania z indepro a wiadomo że większość bierze kredyt na kolejne mieszkanie jak się przeprowadza. Doradztwo kredytowe przy agencjach nieruchomości ale tych dużych typu indepro jest i zawsze bedzie opłacalne. Zaoszczedzasz polowe czasu, ktory przenzaczasz gdzie indziej na reklame albo szukanie kredytobiorcow pewnie wsrod znajomych itd bo zawsze to tak wyglada
czarna 2016-06-20 14:37
Kumpela która z indepro działa już kilka tygodni raczej zadowolona jest z kasy i podobno ten podział jest bardzo przemyślany, tzn ona zawsze na tym dobrze wychodzi, ponoć bardzo fajni ludzie że pogadasz ze wszystkimi i nikt nie chodzi z głową w chmurach, narzekała tylko na to że przeznacza na prace dużo czasu żeby te wszystkie spotkania pogodzić z pracą w biurze.
gość 2016-06-20 14:45
No ale z tego co rozumiem to właśnie oni mają tak, że taka koleżanka ma możliwość np skoncentrowania się głównie na sprzedaży ofert które są już w bazie (a trochę ich mają)? I to jest wtedy ten wariant, że korzysta również osoba która taką ofertę przygotowała tak? Czy dobrze rozumiem, że jakby obie korzystają? Jedna ma więcej czasu na sprzedaż a ta druga koleżanka mniej sprzedając np w danym m-cu ma i tak jakieś pieniądze bo sprzedała się jej oferta? Tzn tamta koleżanka sprzedała :) Mam nadzieję że nie zagmatwałem hhaha, pozdrawiam
czarna 2016-06-20 14:55
@edlo Ze szkoleniami stoją bardzo dobrze tzn jest tam co najmniej kilka takich podstawowych i cały czas różne dodatkowe, bardzo się tym zajawiła bo w indepro za nie nie płacisz nic. W sumie nie ma się co dziwić bo wyszkolony pośrednik zarobi więcej i też przecież oddział więc raczej nie płaczą za takimi osobami które sobie nie radzą. Pytasz o podstawę, kumpela nie jest na podstawie na własne życzenie tzn ma działalność i podobno większość tak pracuje. Ona zostaje jakby niezależna "na swoim" a mimo to w indepro. Nie wiem tylko czy ktoś akurat pracuje na jakiejś umowie w jej oddziale ale mogę zapytać.
LOBO 2016-06-21 15:39
Indepro nie proponuje na starcie 50% . Nie ma takiej opcji. 50% masz gdy jesteś starszym doradcą i używasz swoich narzędzi pracy(usunięte przez administratora)
edek 2016-06-23 09:12
a ja zastnawiam się nad pracą u nich jako Agent / Doradca Klienta ds. Nieruchomości, bo widziałem mają sporo ciekawych rzeczy do zaoferowania jak wysokie prowizje rozliczane jasno i przejrzyście czy skuteczny, profesjonalny system szkoleń, treningi i warsztaty prowadzone przez wewnętrznych i zewnętrznych trenerów.
vip 2016-06-26 18:10
widze ze nie macie pojecia, zatrudnia sie kobiety poniewaz
były robione badania ze to właśnie kobiety są lepszymi handlowcami
niz faceci, a przynajmniej w branży nieruchomości robią lepsze wyniki
i maja lepsze efekty oraz budowanie relacji z klientem itd.

ale swoją drogą to forum nie wnosi nic, kompletnie
i wcale sie nie zdziwie jak wiekszoswc wpisów jest wykonane
przez panie z HR oraz menagerów oddziałów,
kolejna sprawa wiele negatywnych wpisów jest usuwana
wiec o czyms to swiadczy ............
2
satori 2016-06-26 22:29
ja natomiast mając kontakt z branżą naście lat dziwię się że ktoś ryzykuje na takich forach opisując bądź co bądź niezłe warunki umowy. Czy indepro nie ma w nich klauzuli dotyczącej ochrony takich informacji przed konkurencją? Jeżeli ma to współczuję autorom niektórych wpisów, pamiętajcie że w internecie nikt nie jest anonimowy, wiem coś na ten temat z doświadczenia. Możecie narzekać i gdybać, albo zapytajcie u źródła w jakimś oddziale takiej agencji albo odpuście sobie i szukajcie szczęścia gdzie indziej.
lisek 2016-08-07 23:01
Jestem po rozmowie w ubiegłym tygodniu i w ogóle radzę wszystkim po prostu iść tam i popytać. Klimat fajny na pierwszy rzut oka i tacy ludzie, którzy sprawiają pewnych siebie, ale w pozytywnym znaczeniu. Małe zamieszanie, telefony ktoś wbiega ktoś wybiega pewnie na spotkanie, ktoś zagadał "uśmiechnij się tutaj nie gryzą" haha, facet na prawdę spoko. Widać ekipa zgrana.
1
dsfghjk 2016-08-07 23:15
@ Ssa tak móiwsz? czyli można śmiało polecić INDEPRO NIERUCHOMOŚCI zarówno klientom jak i osobom szukającym tam stałego zatrudnienia? teraz szukają do gdanska
gość 2016-08-08 12:41
Bez zbędnego podlizywania się - na prawdę ok! Dobra kasa jak na polską branżę. Agent zarabia sporo przez to, że w ogóle indepro ma przyzwoity procent za usługę. Dobry procent agenta z dobrego procenta za sprzedaż daje dobrą kasę.
dfghj 2016-08-08 12:55
tak tak szukaja doradcy do spraw nieruchomości w Gdańsku napisali ze gwarantują wysokich zarobków, jasny i przejrzysty system wynagrodzeń, osobiste narzędzia, w tym m.in.: laptop, tel. kom., aparat cyfrowy
Agnieszka K. 2016-08-09 16:06
Zdecydowanie nie dla osób przyzwyczajonych do "folwarcznego" schematu firmy rodem z PRL z humorzastym szefem ale zawsze "jakąś' podstawą :D W indepro pracujesz u siebie, masz wszystko czego potrzebujesz do pracy pośrednika i tylko od ciebie zależy jak to wykorzystasz. Zatem przestańcie już o tych podstawach bo takie czasy w usługach mijają bezpowrotnie. Pozdro
Sebek 2016-08-10 17:17
Wejdź po prostu na ich facebook jak się interesujesz to chyba pierwsze co powinieneś/powinnaś zrobić? Jako nieliczni publikują konkrety. Śledzę to ale jeszcze nie podjąłem decyzji czy taka forma działalbosci jest dla mnie..
mmmm 2016-08-10 17:56
Ale w ogóle jakie u nich! Tam pracujesz u siebie i po prostu wykorzystujesz to co dają a będzie potrzebne bo minęły by lata zanim byś miał tyle ofert do sprzedaży i zdobył taką wiedzę. Indepro to raczej forma organizacji zrzeszającej pośredników. Ale co jest na tych szkoleniach, że oni podpisują 3% i powyżej za sprzedaż nie wiem. Ja pracuję solo pod i nie podpisałem na razie umowy z klientem na wyższy procent niż symboliczna jedynka :/
hartyssss 2016-08-10 19:27
Tzn prowadzisz jedoosobową agencję jako wolny strzelec tak?
I niższy procent negocjujesz niż tacy z indepro???
Andrei 2016-08-12 12:23
Tak, trzeba przyznać, że są nieźli pod tym względem. Na 10 pośredników, z którymi właściciel mieszkania podpisze umowę zazwyczaj ci właśnie z indepro mają na umowach najwyższe wynagrodzenie za sprzedaż. Próbuję się dowiedzieć jak oni to się tego uczą i czy można z zewnątrz iść na takie szkolenie :/
Karina 2016-08-16 12:21
a nie prowadzą takich szkoleń otwartych dla branży? może jakiś znajomy był? przypuszczam że to jakieś sprawy związane z negocjacją chociaż mogę się mylić. Daj znać jak się dowiesz czegoś bo chętnie wezmę udział (też pracuję jako posredniczka). Negocjować jak oni przynajmniej 3 proc to już wyższy szczebel przyznaję. Pozdrawiam
asmsnam 2016-08-16 14:03
Nie zgodzę się. Szkolenia w indepro są wewnętrzne i skierowane do agentów skupionych w organizacji. Nie wystarczy się dobrze zaprezentować tylko trzeba mieć jakieś efekty, Poza tym cytuję "no i zrobić tak żeby cię zatrudnili" co to za niedorzeczność ile jeszcze razy będzie tutaj trzeba napisać że oni nie zatrudniają, nie wprowadzaj ludzi w błąd bo potem ludzie piszą, że indepro oferuje zatrudnienie z podstawą.
Tam prawie wszyscy mają własne firmy/działalności, wystawiają faktury. Współpraca z indepro ma bardziej charakter "partnerski" a nie relacje szef i zatrudniony pracownik, to nie ten klimat zupełnie.
pastel 2016-08-18 16:53
Czy wszyscy "Agenci- Pośrednicy w obrocie nieruchomościami" w Indepro muszą zakładać własną działalność gospodarczą? Czy obowiązuję także forma zatrudnienia jako umowy o pracę? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Justa 2016-08-19 11:20
Pytałam też o formy zatrudnienia i raczej wszyscy wybierają własną działalność. Nie wiem czy to jest jakiś standard czy tak uznają za lepsze sami pośrednicy. Od razu mnie poinformowano, że indepro nie zatrudnia tylko jako organizacja ułatwia pracę pośrednikom, to nie jest typowa agencja. Tam jakby jesteś na swoim no a przy okazji masz wszystko "pod ręką", zwłaszcza to co trzeba długo organizować na początku jak się rozpoczyna działalność. W sumie to sama sobie odpowiedziałam, że umów o pracę tam nie ma :D
asdasd 2016-08-19 11:28
zarobki niezłe jak widać na facebook a;le niech ktoś wytłumaczy jak to robią? czy to wynika z wysokości procenta jaką mają? Czy więcej sprzedają?
krakow- nie polecam 2016-08-25 11:06
Targety nie do realizacji - a jak już to na 2 mc, normalnie pracować się nie da. (Kraków)
1
Adrian 2016-09-05 12:28
Mam okazję obserwować to wszystko od wewnątrz już przeszło 3 tygodnie. Wcześniej dosyć sceptyczny dzisiaj stanąłbym murem w obronie tego co sobą prezentują. Przede wszystkim każdy agent traktowany jest z szacunkiem niezależnie od doświadczenia. Szkolenia klasa! Więcej trochę później :)
gość 2016-09-07 11:28
wierząc opinią z różnych źródeł klimat jest tam fajny między ludźmi
@Edek tam nie ma ograniczonej ilości miejsc i ze jest np jedno stanowisko :D Cały czas są ogłoszenia bo nawet jak się pojawi 20 nowych agentów to po prostu otworzą kolejny dla nich oddział :D przynajmniej ja bym tak zrobił bo dobry agent to skarb. Tacy ktorzy nie dają rady lub uznają że to nie dla nich odejdą a zostanie zawsze kilku wyjadaczy.
Karol 2016-09-08 12:31
Naomi "bajeczna" to może za dużo powiedziane :) Ludzie bardzo ok, przyzwoity procent dla doradcy, prowadzone to wszystko z glowa i mimo ze to ogolnopolska siec nie uswiadczysz korposzczurkow ;) zawsze ktos sie wykrusza to normalna kolej rzeczy, zwlaszcza w przypadku osob ktore nie znaja branzy
1
gość 2016-09-20 18:05
bardzo prężnie rozwijajace sie biuro nieruchomosci i madrze zarzadzane. Atmosfera na pewno dobra i szkolenia też są przyszłościowe. Ostatnio jedna z najbardziej doświadczonych agentek /pond 5 lat pracy/ doprowadziła do 50 transakcji, łatwo można przekalkulować ile się tam sprzedaje i ile zarabia, (usunięte przez administratora)
Jam 2016-09-20 18:23
Teraz jest sporo ofert na stanowisko Agent - Doradca Klienta ds. Nieruchomości i muszę przyznac, że to warto sprawdzić jeśli chce się być częścią Indepro
były pracownik 2016-09-21 15:48
Poznasz dobre biuro po rotacji pracowników, w Indepro jest olbrzymia, pracowałem tam trochę i szczerze odradzam. Targety nie do zrobienia !! Ludzie szkoda waszego czasu na tych ludzi ! na rynku jest kilka pokrewnych firm w których warto pracować - ale z pewnością nie jest to firma INDEPRO !! Odrazdzam
kuba 2016-10-10 12:03
Warunki dla agentów ok, spoko partnerski typ współpracy tzn nie czujesz się jak pracownik tylko partner w biznesie. Kasa na czas, ekipa w porządku! Pozdro jeśli zaglądają :)
Pytacz 2016-11-04 13:17
O co chodzi z tym, że teraz można mieć do 98% z transakcji? Ktoś wie coś więcej?
1
aaasssmyk 2016-11-09 17:50
Sprawdzone info jest coś takiego o czym piszesz. Było coś na ten temat na ich FB, że wystarczy zapytać któregokolwiek z agentów od nich, tak też zrobiłem. To taka opcja raczej dla najlepszych i ludzi długo w branży chyba, że wymiatasz generalnie w sprzedaży. Swoją drogą nie spotkałem się z taką opcją do tej pory żeby doradca mógł mieć nawet 98% więc szacun.
1
Kinga P. 2016-11-23 15:29
Pierwsze szkolenie REWELACJA! Nie spotkałam się z takim podejściem wcześniej. Fajna ekipa :)
Daga 2016-11-28 14:45
Czyżby jakaś rewolucja na rynku na plus? Po spotkaniu jestem bardziej niż pozytywnie zaskoczona. To co oni proponują ma sens w moim przypadku więc polecam! 8 lat doświadczenia, co prawda głównie pracowałąm pod własnym nazwiskiem ale podobno na to znajdą satysfakcjonące rozwiązanie :D
Potwierdzam jest coś takiego jak 98%, może nie jest to rozwiązanie dla wszystkich ale w moim przypadku bajka. :)
Artekkjdchn 2016-12-06 13:04
Jeżeli to wygląda tam jak na Facebook to ok, pozazdrościć, a wie ktoś czy oni pracują na umowach otwartych czy wyłączności?
zasda 2016-12-09 18:07
Są obie formy, nie ma nacisku na żadną z nich.
Karina82 2016-12-14 13:19
Byłabym zobowiązana za kilka informacji na temat czegoś takiego jak "Program pasywnego dochodu" w INDEPRO. Spotkałam się z tym pracując w agencji ale nie w Polsce. Z tego co można zobaczyć na FB INDEPRO jest pierwszą agencją, która wprowadziła to dla swoich agentów tutaj na miejscu w kraju. Czy to jest jakaś forma oszczędzania lub zarabiania dodatkowych pieniędzy? Na czym to polega? Z góry dziękuję. Karina
MW 2016-12-27 15:56
Z tego co się orientuję w Polsce indepro taki Program wprowadziło jako pierwsze, chyba nikt jeszcze takiej możliwości nie daje doradcom. To coś na zasadzie dodatkowych pieniędzy. Ogólnie rzecz biorąc pasywny dochód polega na tym, że wykonujesz jakąś czynność a później cały czas w wyniku tego otrzymujesz pieniądze już bez potrzeby angażowania się ponownie. Odkładasz na spokojną emeryturę dodatkowe pieniądze :))

W indepro pewnie jest to związane z reprezentowaniem agencji wśród osób, które mogą być lub są dobrymi pośrednikami. Im więcej takich osób działa w agencji, a rozpoczęli dzięki Twojej rekomendacji Ty masz dodatkową kasę z tego. Tak to rozumiem w skrócie ale mogę się mylić :)
1
sun_mario 2017-01-03 13:08
Jestem od września 2016 i jest ok. Nie ma rotacji więc ekipa zgrana :) Raczej z doświadczeniem dużo ludzi, kilku takich najlepszych chyba w branży ogólnie w Warszawie ale to też dobrze bo można się od nich wiele nauczyć.
Nowacek 2017-01-06 20:25
Fajnie, że takie firmy działają na polskim rynku pracy. Firma się unowocześnia a tym samym usprawnia pracę załodze.
Cromo 2017-01-09 11:53
No, a Ty chyba jesteś jakimś kierownikiem? Nie będę zaprzeczał, że wśród agencji nieruchomości macie niezłe warunki dla ludzi, gratuluję pomysłu z pasywnym dochodem! Nie zmienia to faktu że Twoja wypowiedź jest jakaś...dziwna. :D
karskimateusz 2017-01-10 17:11
Wysokie prowizje sprawdzone info.
Aga 2017-01-12 00:48
Zmęczona le zadowolona, szkolenia super jak na razie! :)
Ach!!! 2017-01-20 18:07
Jest dużo roboty ale przecież od tego zależy nasza kasa. Ja wolę ciężko zasuwać i dobrze zarabiać. Fajnie , że udało mi się dostać do nich do pracy choć nie było łatwo!! Człowiek jeszcze przy okazji pracy rozwija się dzięki szkoleniom. Jestem szczęściarą .
1
Marta grzechu warta. 2017-01-24 11:02
Troszeczkę się w INDEPRO pozmieniało od nowego roku, nie wypłacili wynagrodzenia za grudzień i zwolnili infolinię. Dodatkowo krążą plotki o zmianie lokalizacji biura. Czy ktoś z obecnych pracowników ma jakieś informacje jak teraz z pracą w INDEPRO ?
wilczur 2017-01-25 20:12
Fajna firma z super pracownikami!! gratulacje i powodzenia!!
Edgar 2017-01-30 07:42
Jedno trzeba przyznać, myślą o tym żeby agent zarobił i był zadowolony. Jeżeli rzeczywiście chcą trzymać się dewizy "agencja najlepsza dla agentów" to nic dziwnego. Widać świadomość wśród ludzi którzy tym kierują. Pośrednik ma do wyboru wiele agencji a pójdzie i zostanie tam gdzie będzie miał wysoki procent i ogólnie przyzwoite warunki.
Alka 2017-01-30 11:47
Nie zdziwiłabym się jakby się okazało że sami doradcy zdecydowali np o tym zeby ograniczyć wydatki na infolinie jeżeli od kosztow agencji zależy rownież ich kasa. U nas przynajmniej tak było.
Dagmara 2017-02-13 17:17
Nie jestem szczególnie długo ale mam porównanie do czterech agencji, z którymi wiązałam się wcześniej. Zdecydowanie lepsze zarobki chociaż od razu rzuca się w oczy też lepszy poziom pośredników więc pewnie jedno idzie w parze z drugim. Raczej nie pojawiają się ludzie z przypadku, każdy coś tam w sobie ma albo doświadczenie albo taką spoko energię :)
2
Zostaw swoją opinię o INDEPRO NIERUCHOMOŚCI - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI