INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

Kraków

Opinie o INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

Alek 2016-06-01 09:10:45
Rozumiem emocje kolegi suchego ale nie popadajmy w skrajności. Na 70% trzeba sobie zapracować i mieć za sobą kilka udanych transakcji. Nie zmienia to faktu że 50% które oferuje indepro już na początku współpracy jest rzeczywiście bardziej niż OK.
Alek 2016-06-01 09:15:13
Pamiętajcie poza tym, że z pustego to i Salomon nie naleje więc gdybanie o procencie ze sprzedaży proponuję pozostawić na czas w którym transakcje zaczynają być normą. Koleżance Lenie proponuję sprawdzić w pierwszej kolejności czy to praca dla niej a nie liczyć na kokosy od pierwszego dnia. Powodzenia!
gość 2016-06-02 17:05:58
żeby osiągnąć 50% trzeba się trochę napracować, średnia prowizja dla agenta to około 20-30%, a sprzedać też nie jest najłatwiej bo indepro ma wysokie prowizje i trudno przekonać kogoś do współpracy
ssss 2016-06-03 19:21:38
ręce opadaja paoa zamiast pisać bez sensu po prostu przeczytaj najpierw co ludzie piszą wcześniej.
Lady 2016-06-03 19:47:35
Byłam na rozmowie w Warszawie. Po raz pierwszy spotkałam się z tak dokładnym wytłumaczeniem warunków współpracy oraz wynagrodzenia (pomijając piękne przedstawienie misji/wizji firmy). Jestem pod wrażeniem! Mam nadzieję, że praca w tej firmie będzie również ciekawa, rozwojowa i wysoce popłatna!
elmo 2016-06-06 17:39:06
Zgadza się! O prowizjach można dyskutować jak się sprzedaje. Moim zdaniem to taki as w rękawie bo jak masz doświadczenie, dobrze sprzedajesz i masz wyniki to moim zdaniem wszędzie się dogadasz bo jesteś ważnym ogniwem dla każdej firmy niezaleznie od branży.
zati 2016-06-08 16:51:50
Prowizja i szkolenia na duży plus, ale charyzma dobrego sprzedawcy wskazana a nawet niezbędna! Tam ktoś komu się nie chce i narzeka zamiast uczyć się od tych wyjadaczy nie zabawi zbyt długo a potem wyleje żale w necie. Dobra rada dobierajcie sobie zajęcie do swoich predyspozycji to nie będziecie potem rozczarowani. Pozdro
gość 2016-06-08 21:25:51
dokładnie tak, handel jest ogólnie ciężki, pracuje się długo i w późnych godzinach, indepro jest na pewno jednym z ciekawszych biur nieruchomości ale każdy kto rozważa pracę tam powinien wiedzieć, że żeby zarobić tam uczciwe pieniądze trzeba się tej pracy poświęcić, intensywna praca wieczorami zazwyczaj po 10 godz lub więcej. dziesiątki wykonanych codziennie telefonów do ludzi którzy traktują cię jak wroga i codzienne spotkania z klientami to chleb powszedni w biurach nieruchomości, jeśli ktoś chce żeby jego praca wyglądała inaczej niech nie szuka szczęścia w indepro
bnbo 2016-06-10 17:26:06
raczej nie ma w tym nic dziwnego coraz więcej firm tak robi z tego co widzę, do indepro mogą dołączyć zarówno kobiety jak i mężczyźni
matka_polka 2016-06-11 09:02:44
Skąd pomysł, że rekrutują tylko tylko kobiety. Moim zdaniem to akurat jedna z niewielu firm która zauważyła, że warto przełamać ogólnie panujący trend i opisać jakie korzyści ze współpracy będziemy miały właśnie my - kobiety! Tym bardziej, że widać na ich facebook, że kobiety radzą sobie świetnie. Poza tym widzę na stronie też ofertę uniwersalną jedną z tych jakie zawsze mieli, również dla mężczyzn więc nie widzę problemu. Pozdrawiam z Wawy.
gość 2016-06-13 11:59:21
Dobre szkoleni to fakt, ale nie oszukujmy sie ze przeslizgniesz sie bez duzego zaaganazowania i o tym informuja juz na poczatku. To ile zarobie jest zalezne glownie ode mnie samegjo i nikt mi oczu nie mydli. Mam tez jakies doswiadczenie na rynku nieruchomosci i obiektywnie rzecz biorac indepro wypada niezle na tle kokurencji. Róznego rodzau narzekaczom nie polecam bo jeden taki potrafi psuć atmosfere kilkudziesieciu innym w oddziale.
gość 2016-06-13 18:23:32
średnie stawki dla doradców nieruchomości sa tak na prawdę niższe niż u konkurencji bo dzielą się na kilka osób które pracuja przy danej transakcji a prawie nigdy nie robi się wszystkiego samemu
lucy 2016-06-14 09:57:14
Czy tak trudno zrozumieć że w takiej agencji działa się wspólnie. WSPÓLNIE moi drodzy, czy wiecie jakie jest znaczenie tego słowa. JEŻELI TY MASZ 60% ZE SPRZEDAŻY A JAKĄŚ NIEWIELKĄ CZĘŚĆ ODDAJESZ OSOBIE ZA TO, ŻE MIAŁA W NIEJ UDZIAŁ TO CAŁA RESZTA OSÓB W ODDZIALE ODDAJE TOBIE ZA TWÓJ UDZIAŁ NAWET JAK NIE SPRZEDAJESZ. Ludzie PRZECIEŻ TO DZIAŁ W OBIE TRONY!!!, rozumiem ze można czegoś nie rozumieć ale pisać takie bzdury to już jest przegięcie. Przeszło 100 agentów z powodzeniem robi kasę a wy siedzicie w domu i rozkminiacie. Idż na jedną rozmowę i sprawdź jak to wygląda w rzeczywistości, tam nie gryzą i wszystko chętnie wyjaśnią niezależnie od tego w jakim mieście.
gość 2016-06-14 10:02:40
To w sumie ma sens..
lucy 2016-06-14 10:13:05
Po co masz wykonywać samodzielnie? Nie rozumiem. Jeżeli każdy kto z Tobą pracuje będzie myślał w ten sposób to życzę sukcesów. Dlaczego w takim razie nie otworzysz jedoosobowego biura nieruchomości? Problem zniknie! Nie musisz się z nikim dzielić ani nikt niczym z Tobą! ;)

Przyjdź, zobacz umowę, zobacz model rozliczenia, to wszystko jest gwarantowane i korzysta z tego mnóstwo ludzi. Nikt nie będzie prowadził na forum biura informacji. W necie znajdziesz głównie hejterów bo oni mają czas, a po co ma siedzieć nad takim forum ktoś kto zarabia kasę, o czym ma pisać? Że zmienił kolejny raz samochód? Uwierzysz takiej osobie?
miak 2016-06-14 16:06:35
przynam, ze ja też nie do końca rozumiem taki system.. raczej ile wykonasz planu tyle masz, tak działają prowizje - to sa realne efekty Twojej pracy, więc wydaje mi się, że nie ma tutaj co w to wchodzić. No i ciekawa ta oferta jako Agent - Doradca Klienta ds. Nieruchomości
gość 2016-06-14 19:36:15
60% być może jest możliwe ale bardzo trudne do osiągnięcia, średnie wynagrodzenie dla agenta któremu udało się coś sprzedać to 20-30% prowizji biura i sprawdza się to co najmniej w 80% przypadków. Czy oddaje się tylko niewielką część, pozostawiam to każdemu do oceny, nie będę narzucał swojego zdania
gość 2016-06-14 20:38:23
Ktoś zaczął tutaj pisać do rzeczy, pozdrawiam kolegę. Czasem czytam i ręce opadają jak ludzie tego nie rozumieją ale czasem nawet myślę że to lepiej. Niech szukają szczęścia gdzie indziej, a najlepiej w "agencjach" dla których wynagrodzenie 1% od transakcji to zdobycie Mount Everestu ;))) Jeżeli nie muszę wykonywać innych czynności tylko sprzedawać z przyjemnością dzielę się prowizją tym bardziej, że w indepro mam z czego. Jeżeli nie muszę na okrągło wykonywać innych czynności mogę więcej sprzedać bo mam na to więcej czasu, to logiczne !!
janik 2016-06-14 20:48:21
Są wewnętrzni trenerzy i mnóstwo szkoleń, to ile z nich wyciągniesz i wykorzystasz to już inna sprawa. "Zatrudnić się" będzie Ci ciężko ;) to nie lata 90te ;)) ale polecam spróbować wśród nas pod marką organizacji. Na pewno formę współpracy dogadasz na luzie raczej wszędzie w rekrutacji kumaci ludzie.
gość 2016-06-17 14:01:50
Nie ma okresu próbnego, wszystko zależy od Ciebie. Masz do dyspozycji prkatycznie każdego klienta, który szuka mieszkania z indepro a wiadomo że większość bierze kredyt na kolejne mieszkanie jak się przeprowadza. Doradztwo kredytowe przy agencjach nieruchomości ale tych dużych typu indepro jest i zawsze bedzie opłacalne. Zaoszczedzasz polowe czasu, ktory przenzaczasz gdzie indziej na reklame albo szukanie kredytobiorcow pewnie wsrod znajomych itd bo zawsze to tak wyglada
czarna 2016-06-20 14:37:43
Kumpela która z indepro działa już kilka tygodni raczej zadowolona jest z kasy i podobno ten podział jest bardzo przemyślany, tzn ona zawsze na tym dobrze wychodzi, ponoć bardzo fajni ludzie że pogadasz ze wszystkimi i nikt nie chodzi z głową w chmurach, narzekała tylko na to że przeznacza na prace dużo czasu żeby te wszystkie spotkania pogodzić z pracą w biurze.
gość 2016-06-20 14:45:20
No ale z tego co rozumiem to właśnie oni mają tak, że taka koleżanka ma możliwość np skoncentrowania się głównie na sprzedaży ofert które są już w bazie (a trochę ich mają)? I to jest wtedy ten wariant, że korzysta również osoba która taką ofertę przygotowała tak? Czy dobrze rozumiem, że jakby obie korzystają? Jedna ma więcej czasu na sprzedaż a ta druga koleżanka mniej sprzedając np w danym m-cu ma i tak jakieś pieniądze bo sprzedała się jej oferta? Tzn tamta koleżanka sprzedała :) Mam nadzieję że nie zagmatwałem hhaha, pozdrawiam
czarna 2016-06-20 14:55:43
@edlo Ze szkoleniami stoją bardzo dobrze tzn jest tam co najmniej kilka takich podstawowych i cały czas różne dodatkowe, bardzo się tym zajawiła bo w indepro za nie nie płacisz nic. W sumie nie ma się co dziwić bo wyszkolony pośrednik zarobi więcej i też przecież oddział więc raczej nie płaczą za takimi osobami które sobie nie radzą. Pytasz o podstawę, kumpela nie jest na podstawie na własne życzenie tzn ma działalność i podobno większość tak pracuje. Ona zostaje jakby niezależna "na swoim" a mimo to w indepro. Nie wiem tylko czy ktoś akurat pracuje na jakiejś umowie w jej oddziale ale mogę zapytać.
LOBO 2016-06-21 15:39:06
Indepro nie proponuje na starcie 50% . Nie ma takiej opcji. 50% masz gdy jesteś starszym doradcą i używasz swoich narzędzi pracy(usunięte przez administratora)
edek 2016-06-23 09:12:08
a ja zastnawiam się nad pracą u nich jako Agent / Doradca Klienta ds. Nieruchomości, bo widziałem mają sporo ciekawych rzeczy do zaoferowania jak wysokie prowizje rozliczane jasno i przejrzyście czy skuteczny, profesjonalny system szkoleń, treningi i warsztaty prowadzone przez wewnętrznych i zewnętrznych trenerów.
vip 2016-06-26 18:10:15
widze ze nie macie pojecia, zatrudnia sie kobiety poniewaz
były robione badania ze to właśnie kobiety są lepszymi handlowcami
niz faceci, a przynajmniej w branży nieruchomości robią lepsze wyniki
i maja lepsze efekty oraz budowanie relacji z klientem itd.

ale swoją drogą to forum nie wnosi nic, kompletnie
i wcale sie nie zdziwie jak wiekszoswc wpisów jest wykonane
przez panie z HR oraz menagerów oddziałów,
kolejna sprawa wiele negatywnych wpisów jest usuwana
wiec o czyms to swiadczy ............
2
satori 2016-06-26 22:29:11
ja natomiast mając kontakt z branżą naście lat dziwię się że ktoś ryzykuje na takich forach opisując bądź co bądź niezłe warunki umowy. Czy indepro nie ma w nich klauzuli dotyczącej ochrony takich informacji przed konkurencją? Jeżeli ma to współczuję autorom niektórych wpisów, pamiętajcie że w internecie nikt nie jest anonimowy, wiem coś na ten temat z doświadczenia. Możecie narzekać i gdybać, albo zapytajcie u źródła w jakimś oddziale takiej agencji albo odpuście sobie i szukajcie szczęścia gdzie indziej.
lisek 2016-08-07 23:01:14
Jestem po rozmowie w ubiegłym tygodniu i w ogóle radzę wszystkim po prostu iść tam i popytać. Klimat fajny na pierwszy rzut oka i tacy ludzie, którzy sprawiają pewnych siebie, ale w pozytywnym znaczeniu. Małe zamieszanie, telefony ktoś wbiega ktoś wybiega pewnie na spotkanie, ktoś zagadał "uśmiechnij się tutaj nie gryzą" haha, facet na prawdę spoko. Widać ekipa zgrana.
1
dsfghjk 2016-08-07 23:15:55
@ Ssa tak móiwsz? czyli można śmiało polecić INDEPRO NIERUCHOMOŚCI zarówno klientom jak i osobom szukającym tam stałego zatrudnienia? teraz szukają do gdanska
gość 2016-08-08 12:41:23
Bez zbędnego podlizywania się - na prawdę ok! Dobra kasa jak na polską branżę. Agent zarabia sporo przez to, że w ogóle indepro ma przyzwoity procent za usługę. Dobry procent agenta z dobrego procenta za sprzedaż daje dobrą kasę.
dfghj 2016-08-08 12:55:49
tak tak szukaja doradcy do spraw nieruchomości w Gdańsku napisali ze gwarantują wysokich zarobków, jasny i przejrzysty system wynagrodzeń, osobiste narzędzia, w tym m.in.: laptop, tel. kom., aparat cyfrowy
Agnieszka K. 2016-08-09 16:06:30
Zdecydowanie nie dla osób przyzwyczajonych do "folwarcznego" schematu firmy rodem z PRL z humorzastym szefem ale zawsze "jakąś' podstawą :D W indepro pracujesz u siebie, masz wszystko czego potrzebujesz do pracy pośrednika i tylko od ciebie zależy jak to wykorzystasz. Zatem przestańcie już o tych podstawach bo takie czasy w usługach mijają bezpowrotnie. Pozdro
Sebek 2016-08-10 17:17:10
Wejdź po prostu na ich facebook jak się interesujesz to chyba pierwsze co powinieneś/powinnaś zrobić? Jako nieliczni publikują konkrety. Śledzę to ale jeszcze nie podjąłem decyzji czy taka forma działalbosci jest dla mnie..
mmmm 2016-08-10 17:56:53
Ale w ogóle jakie u nich! Tam pracujesz u siebie i po prostu wykorzystujesz to co dają a będzie potrzebne bo minęły by lata zanim byś miał tyle ofert do sprzedaży i zdobył taką wiedzę. Indepro to raczej forma organizacji zrzeszającej pośredników. Ale co jest na tych szkoleniach, że oni podpisują 3% i powyżej za sprzedaż nie wiem. Ja pracuję solo pod i nie podpisałem na razie umowy z klientem na wyższy procent niż symboliczna jedynka :/
hartyssss 2016-08-10 19:27:30
Tzn prowadzisz jedoosobową agencję jako wolny strzelec tak?
I niższy procent negocjujesz niż tacy z indepro???
Andrei 2016-08-12 12:23:57
Tak, trzeba przyznać, że są nieźli pod tym względem. Na 10 pośredników, z którymi właściciel mieszkania podpisze umowę zazwyczaj ci właśnie z indepro mają na umowach najwyższe wynagrodzenie za sprzedaż. Próbuję się dowiedzieć jak oni to się tego uczą i czy można z zewnątrz iść na takie szkolenie :/
Karina 2016-08-16 12:21:46
a nie prowadzą takich szkoleń otwartych dla branży? może jakiś znajomy był? przypuszczam że to jakieś sprawy związane z negocjacją chociaż mogę się mylić. Daj znać jak się dowiesz czegoś bo chętnie wezmę udział (też pracuję jako posredniczka). Negocjować jak oni przynajmniej 3 proc to już wyższy szczebel przyznaję. Pozdrawiam
asmsnam 2016-08-16 14:03:29
Nie zgodzę się. Szkolenia w indepro są wewnętrzne i skierowane do agentów skupionych w organizacji. Nie wystarczy się dobrze zaprezentować tylko trzeba mieć jakieś efekty, Poza tym cytuję "no i zrobić tak żeby cię zatrudnili" co to za niedorzeczność ile jeszcze razy będzie tutaj trzeba napisać że oni nie zatrudniają, nie wprowadzaj ludzi w błąd bo potem ludzie piszą, że indepro oferuje zatrudnienie z podstawą.
Tam prawie wszyscy mają własne firmy/działalności, wystawiają faktury. Współpraca z indepro ma bardziej charakter "partnerski" a nie relacje szef i zatrudniony pracownik, to nie ten klimat zupełnie.
pastel 2016-08-18 16:53:09
Czy wszyscy "Agenci- Pośrednicy w obrocie nieruchomościami" w Indepro muszą zakładać własną działalność gospodarczą? Czy obowiązuję także forma zatrudnienia jako umowy o pracę? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Justa 2016-08-19 11:20:37
Pytałam też o formy zatrudnienia i raczej wszyscy wybierają własną działalność. Nie wiem czy to jest jakiś standard czy tak uznają za lepsze sami pośrednicy. Od razu mnie poinformowano, że indepro nie zatrudnia tylko jako organizacja ułatwia pracę pośrednikom, to nie jest typowa agencja. Tam jakby jesteś na swoim no a przy okazji masz wszystko "pod ręką", zwłaszcza to co trzeba długo organizować na początku jak się rozpoczyna działalność. W sumie to sama sobie odpowiedziałam, że umów o pracę tam nie ma :D
asdasd 2016-08-19 11:28:54
zarobki niezłe jak widać na facebook a;le niech ktoś wytłumaczy jak to robią? czy to wynika z wysokości procenta jaką mają? Czy więcej sprzedają?
krakow- nie polecam 2016-08-25 11:06:45
Targety nie do realizacji - a jak już to na 2 mc, normalnie pracować się nie da. (Kraków)
1
Adrian 2016-09-05 12:28:37
Mam okazję obserwować to wszystko od wewnątrz już przeszło 3 tygodnie. Wcześniej dosyć sceptyczny dzisiaj stanąłbym murem w obronie tego co sobą prezentują. Przede wszystkim każdy agent traktowany jest z szacunkiem niezależnie od doświadczenia. Szkolenia klasa! Więcej trochę później :)
gość 2016-09-07 11:28:50
wierząc opinią z różnych źródeł klimat jest tam fajny między ludźmi
@Edek tam nie ma ograniczonej ilości miejsc i ze jest np jedno stanowisko :D Cały czas są ogłoszenia bo nawet jak się pojawi 20 nowych agentów to po prostu otworzą kolejny dla nich oddział :D przynajmniej ja bym tak zrobił bo dobry agent to skarb. Tacy ktorzy nie dają rady lub uznają że to nie dla nich odejdą a zostanie zawsze kilku wyjadaczy.
Karol 2016-09-08 12:31:28
Naomi "bajeczna" to może za dużo powiedziane :) Ludzie bardzo ok, przyzwoity procent dla doradcy, prowadzone to wszystko z glowa i mimo ze to ogolnopolska siec nie uswiadczysz korposzczurkow ;) zawsze ktos sie wykrusza to normalna kolej rzeczy, zwlaszcza w przypadku osob ktore nie znaja branzy
1
kuba 2016-10-10 12:03:30
Warunki dla agentów ok, spoko partnerski typ współpracy tzn nie czujesz się jak pracownik tylko partner w biznesie. Kasa na czas, ekipa w porządku! Pozdro jeśli zaglądają :)
Pytacz 2016-11-04 13:17:13
O co chodzi z tym, że teraz można mieć do 98% z transakcji? Ktoś wie coś więcej?
1
aaasssmyk 2016-11-09 17:50:16
Sprawdzone info jest coś takiego o czym piszesz. Było coś na ten temat na ich FB, że wystarczy zapytać któregokolwiek z agentów od nich, tak też zrobiłem. To taka opcja raczej dla najlepszych i ludzi długo w branży chyba, że wymiatasz generalnie w sprzedaży. Swoją drogą nie spotkałem się z taką opcją do tej pory żeby doradca mógł mieć nawet 98% więc szacun.
1
Kinga P. 2016-11-23 15:29:54
Pierwsze szkolenie REWELACJA! Nie spotkałam się z takim podejściem wcześniej. Fajna ekipa :)
Daga 2016-11-28 14:45:18
Czyżby jakaś rewolucja na rynku na plus? Po spotkaniu jestem bardziej niż pozytywnie zaskoczona. To co oni proponują ma sens w moim przypadku więc polecam! 8 lat doświadczenia, co prawda głównie pracowałąm pod własnym nazwiskiem ale podobno na to znajdą satysfakcjonące rozwiązanie :D
Potwierdzam jest coś takiego jak 98%, może nie jest to rozwiązanie dla wszystkich ale w moim przypadku bajka. :)
Zostaw swoją opinię o INDEPRO NIERUCHOMOŚCI - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI