Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: INDEPRO NIERUCHOMOŚCI


Oceniono 26 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Szybka 13a
31-831 Kraków
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
siema - 2014-07-22 18:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nikt nie poda średniej bo jak to policzyć jeżeli ktoś w jednym miesiącu zarobi powyżej 10 tys a w kolejnym 5 tys a jeszcze w innym wskoczy 20 tys. To do której grupy tą osobę zaliczyć? Najlepiej sam/sama wiesz na co cię stać a jak się nie nadajesz statystyki w niczym nie pomogą ;] Ale ktoś mógłby napisać jaki procent ludzi w indepro to osoby doświadczone i z dłuższym stażem bo jeżeli tacy zostają to wiedzą co robią tak mi się wydaje
zdjecie uzytkownika
kosmo - 2014-07-31 17:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak chcecie normalnie żyć jako pośrednik to w Krakowie tylko INDEPRO, zęby na tym zjadłem. Tam też trzeba swoje frycowe odczekać ale po miesiącu góra dwóch już z górki. Macie przynajmniej normalne wsparcie które powinno być wszędzie normą! gdzie indziej zmarnujecie połowę czasu na niepotrzebne pierdoły.
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz - 2014-08-01 22:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widze ze nic tu sie nie zmienilo, forum i wypowiedzi menagerów ect. dyrektorów zespołów krótko mówiąc pachnie mi to nagonką na jeleni ......

pytałem wcześniej, więc pytam ponownie: czy jeżeli jeden agent przyjął mieszkanie, a drugi je sprzedał swojemu klientowi to jaki wówczas jest podział prowizji ????? może sie doczekam odpowiedzi .............
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-04 16:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stary wyjadacz widząc takie wpisy jak Twoje odchodzi mi ochota na jakąkolwiek odpowiedź w temacie. Miło mi natomiast, że w Twoich oczach awansowałam co najmniej na managera :D Domyślam się również, że będąc jednym z twoich "jeleni" nie będę dla ciebie wiarygodnym źródłem informacji.

Jeżeli ktoś sprzedaje przyjęte przez ciebie mieszkanie tobie również należą się pieniądze. To przecież istotna część miesięcznego wynagrodzenia i liczę na to że pozostali sprzedadzą jak najwięcej takich mieszkań. Zresztą mając do dyspozycji kilka tysięcy ofert absurdem wydaje mi się ograniczanie jedynie do tych, które sama przyjęłam! Mam nadzieję, że odpowiedziałam a jeżeli chcesz kontynuować dyskusję (w co wątpię bo nie wydajesz się osobą zainteresowaną pracą)to zmień nieco nastawienie.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-08-05 18:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No a jaki jest ogólnie przyjęty standard? Nie mam doświadczenia ale gdyby inny doradca sprzedał mieszkanie, które ktoś u mnie zgłosił i ja się nim zajmowałam no to chciałabym coś z tego mieć???
zdjecie uzytkownika
kastaaa - 2014-08-08 18:04:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co się dowiedziałam jakaś część kasy przypada Tobie, bilans wychodzi mniej więcej podobnie bo w tym czasie kiedy ktoś sprzedaje to Twoje ty sprzedajesz czyjeś. Tamta osoba odpala część Tobie a ty komuś innemu, w zależności od tego czyje mieszkanie sprzedałaś. (:
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-12 17:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
normalka w większych agencjach, inaczej w małych jak mają najwyżej kilkaset ofert. większość to dwu lub trzyosobowe firmy i tam nie ma jakiś odgórnie ustalanych zasad bo ta sama osoba ogrania wszystko. pozdro600
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-08-13 10:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tego biura. Być może nie na temat piszę bo nie starałem się tam o pracę, ale jeśli ktoś ma tam pracować i nie będzie możliwości kontaktu z nim to po co komuś taka firma. Spotkałem się z jednym z agentów bo prezentował moją nieruchomość. Dzwonili do mnie oczywiście z telefonu stacjonarnego. Obiecał, że oddzwoni z opinią klienta i przez tydzień się nie odezwał. Dzwoniłem do nich do biura i miła laska za każdym razem mówi, że mnie nie przełączy do agenta i nie poda mi do niego telefonu. Obiecała, że przekaże do mnie kontakt i czekam od kilku dni i dalej cisza.
Masakra. Nie wiem co za debil wymyślił taki system działania.
kołchoz jakiś totalny
zdjecie uzytkownika
fartek - 2014-08-13 14:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy jako doradca klienta w Warszawie. znalazłem ofertę na stronie, całkiem oksię wydaje wszystko jest dość czytelne i przejrzystę, teraz czytam komentarze i wydaje mi się że warto się postarać o tą prace, bo mało jest negatywnych wpisów. Ale mam kilka pytań. W ogłoszeniu jest mowa o najmniej 2 letnim doświadczeniu. Mam doświadczenie ale nieco mniejsze. Czy to już zupełnie dyskwalifikuje w rekrutacji. Przeczytałem też że oferują pomoc w szkoleniach, programach dla nowych pracowników i ogólnie jest pomoc ze strony tych którzy już pracują. Więc jeśli to prawda to chyba jest jakas otwartość na jeszcze nie do konca doswiadczonych ludzi a na tych co dopiero sie uczą ichcą zdobyć doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-13 17:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tomek rzeczywiście nie na temat ale pozwól mi pomóc. Być może wkradło się jakieś nieporozumienie ponieważ tbok sprawdza się świetnie. Wykorzystując fakt, że pracuję w INDEPRO bardzo Cię proszę o wszystkie niezbędne informacje na mój adres martakalina82@gmail.com, zrobię co w mojej mocy żeby sprawę wyjaśnić i przekazać do odpowiedniego kolegi lub koleżanki. To wszystko co mogę zrobić :)
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-13 17:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fartek - 2014-08-13 14:47:45]:
Przy okazji :) Ja sama miałam niewielkie doświadczenie i nie stanowiło to większego problemu. Do tej pory mogę liczyć na duże wsparcie kolegów i cały pakiet szkoleń. Rynek się zmienia i nawet ci najbardziej doświadczeni muszą "aktualizować" wiedzę ;)) Teraz sama chętnie pomogę pozostałym jeżeli tylko na siebie trafimy :)) Powodzenia! MK
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz - 2014-08-13 20:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
marta82 - 2014-08-04 16:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Stary wyjadacz widząc takie wpisy jak Twoje odchodzi mi ochota na jakąkolwiek odpowiedź w temacie. Miło mi natomiast, że w Twoich oczach awansowałam co najmniej na managera :D Domyślam się również, że będąc jednym z twoich "jeleni" nie będę dla ciebie wiarygodnym źródłem informacji.

Jeżeli ktoś sprzedaje przyjęte przez ciebie mieszkanie tobie również należą się pieniądze. To przecież istotna część miesięcznego wynagrodzenia i liczę na to że pozostali sprzedadzą jak najwięcej takich mieszkań. Zresztą mając do dyspozycji kilka tysięcy ofert absurdem wydaje mi się ograniczanie jedynie do tych, które sama przyjęłam! Mam nadzieję, że odpowiedziałam a jeżeli chcesz kontynuować dyskusję (w co wątpię bo nie wydajesz się osobą zainteresowaną pracą)to zmień nieco nastawienie.

DROGA MARTO !!!
musisz sie jeszcze dużo nauczyć, żeby komukolwiek dyktować jakie ma mieć nastawienie i pisać że "nie wydaje mi sie abym byl osobą zainteresowaną pracą"
nie wiem czy Ty się dobrze czujesz ? ja się nie pytałem czy Tobie się coś wydaje czy nie i nie pisz proszę co mam robic a czego nie !!!!
zlituj się i zastanów nad sobą bo jesteś zadufana w sobie jak wielu super sprzedawców typu amway i skoro już jesteś moderatorem tej firmy i postów
na tym forum to sie zastanów dwa razy zanim cos napiszesz.

Po drugie oczywiste jest że jeżeli drugi agent sprzeda moją oferte to mi sie należy prowizja, ale JEŻELI POTRAFISZ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM to przeczytaj jeszcze raz moje pytanie zadane kilka postów wyżej cytuję:

"czy jeżeli jeden agent przyjął mieszkanie, a drugi je sprzedał swojemu klientowi to jaki wówczas jest podział prowizji ???"


a dopiero potem odpowiadaj na konkretnie zadane pytanie, a nie w stylu
laika mysląc że jakis leszcz to łyknie bo może nie ma doświadczenia
a forum wszystko przyjmie.

PYTAŁEM O PODZIAŁ PROWIZJI ???
przedstaw podział prowizji na liczbach np.
zakładając ze z transakcji klient wpłacił 10 tys
jak wygląda od tej kwoty rozliczenie prowizji
1.ile dostaje agent sprzedającego? (np.2500zł)?
2.ile dostaje agent kupującego ?? (np.2500zł)?
3 ile zostaje z tej kwoty firmie ?? (np.5000zł)?

skoro pracujesz w tej firmie to chyba nie powinnaś mieć problemów
z odpowiedzią oraz wyliczeniem !!!
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-08-14 15:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czuję się świetnie, dziękuję że zapytałeś :) Na prawdę bardzo dużo w Tobie niepotrzebnych emocji, agresji i arogancji. Nie widzę sensu kontynuowania tego tematu w takim tonie z osobą która najzwyczajniej mi ubliża. Życzę powodzenia na drodze rozwoju kariery zawodowej i dużo spokoju w nadchodzący weekend ;))


zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2014-08-18 13:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta82 - 2014-08-14 15:01:42]:
Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda rozliczenie pomiędzy osobą, która pozyskała ofertę a tą która ją sprzedała. Jeżeli jeszcze ten raz mogę marta82 prosić o odpowiedź z pierwszej ręki będę zobowiązany. :) Z góry dziękuję :)
zdjecie uzytkownika
ponton - 2014-08-21 18:49:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2014-08-18 13:09:27]:
Czy w INDEPRO jest podstawa? Gdzie mogę znaleźć takie informacje? Jeżeli na razie nie czuję się zbyt dobrze w roli takiego doradcy chciałbym sprawdzić czy dam w ogólę radę a nie wiem czy od razu coś sprzedam
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-22 16:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Konkretnych procentów nikt nie poda bo w żadnej firmie to nie są dostępne dane i ktoś by popłynął. Z transakcji każdy ma coś dla siebie i to się opłaca. Z tego co pamiętam dobrze przemyślane i nie stracisz a tylko zyskasz bo wpadnie ci kasa z czyjejś transakcji.
zdjecie uzytkownika
grawer - 2014-08-22 16:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To było do Ciekawego. Ponton - jest stałe w jednej z opcji zatrudnienia gdzies widziałem info. pzdr
zdjecie uzytkownika
accu - 2014-08-26 19:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest opcja ze stałym wynagrodzeniem i nazywa się Łatwy Start. Info sprawdzone tylko nie wiem, która z opcji lepsza dla Was. Ja zawsze proacowałem na wyższym procencie od sprzedaży. Mam przeszło dwuletnie doświadczenie w agencjach nieruchomości i nie sądziłem że coś mnie jeszcze pozytywnie zaskoczy. To, że część wynagrodzenia podzielona jest pomiędzy osoby zaangażowane w transakcje to standard bo tego nie da się inaczej rozwiązać ważne jest to ile ludzi pracuje w takiej firmie i jak często sprzedają się te pozyskane przeze mnie oferty. Biorąc pod uwagę ilość zatrudnianych osób przez agencje w INDEPRO zarobisz w ten sposób najwięcej. Tutaj udział w transakcji, tutaj sam coś sprzedasz i summa summarum dużo na plusie.
zdjecie uzytkownika
ala83 - 2014-08-28 17:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie bardzo fajni, menadżerowie pomocni i szkolenia spoko a czas pokaże czy sobie poradzę.
zdjecie uzytkownika
bata - 2014-09-02 19:27:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szybko - dobre warunki, zwłaszcza jeżeli ktoś tak jak ja pracuje w nieruchomościach dłuższy czas i wie w czym rzecz. W takiech firmach nie dostaniesz kasy za leżenie i to nie dotyczy tylko INDEPRO. Podstawa dobra na początek ale jak tylko uwierzysz w siebie zmykaj na wyższy procent z transakcji bo TO SIĘ OPŁACA!
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-05 14:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobry klimat na początek przygody w nieruchomościach. Kumaci ludzie i spoko podejście managerów.
zdjecie uzytkownika
adik - 2014-09-12 15:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest ktoś kto pracował lub pracuje w oddziale w Gdańsku? Jakiś czas temu znalazłem ogłoszenia dotyczące mojego miasta i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej.
zdjecie uzytkownika
kurt - 2014-09-15 21:54:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeżeli chodzi o to jakie warunki proponuje Indepro za pracę u nich ( mianowicie chodzi mi o konsultanta telefonicznego) to za rozmowę przez telefon są to dobre pieniądze o ile wypełni się wiele , wiele warunków... wtedy można liczyć na około 2400 złotych brutto, chociaż na początku ciężko o takie pieniadze
zdjecie uzytkownika
marry - 2014-09-16 11:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [adik - 2014-09-12 15:00:11]:
INDEPRO otwiera odziały zarówno w Gdańsku i we Wrocławiu. Również jestem zainteresowana i wysłałam dokumenty aplikacyjne. Z informacji, które uzyskałam telefonicznie są to zupełnie nowe placówki dlatego trudno o opinię osób z dłuższym stażem w tych miastach. Znajomi zarówno z Wawy i Krakowa polecają i z tego co czytam w necie INDEPRO na tą chwilę to jedyny słuszny wybór.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-18 15:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra opcja z Gdańskiem! Zweryfikuję Wasze wpisy wysłałem papiery :D
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x