Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: INDEPRO NIERUCHOMOŚCI


Oceniono 25 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Szybka 13a
31-831 Kraków
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
karl - 2014-05-14 20:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Matthew, to znaczy co takiego nad przeciętnego spotkało Cie w indepro? Bo zachwalasz, ale konkretów nie napisałeś..
zdjecie uzytkownika
Matthew - 2014-05-19 16:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [karl - 2014-05-14 20:49:57]:
W moim przypadku wszystko czego potrzebuję i co wydaje mi się istotne w tej branży. Przynajmniej polowa żmudnej pracy mnie ominęła. Pierwszego dnia menadżer przekazał mi dostęp do setek klientów, którzy wcześniej wyrazili chęć współpracy z firmą a czekali po prostu na ciekawe oferty. Wystarczyło zaledwie kilka telefonów żeby grafik prezentacji wypełnić do końca przyszłego tygodnia. Może jestem za dużym optymistą ale myślę, że te spotkania przyniosą efekt :) Dostajesz oczywiście laptopa lub tablet, komórkę bez limitów. Fajnie że niezleżenie od tego czy zwrócisz się do menadżera czy nawet dyrektora oddziału nie wyczuwasz żadnego dystansu. Na pierwsze prezentacje jadą chętnie ze mną i nie odniosłem wrażenia żeby ktoś ich do tego przymuszał :))) Masz przygotowane odpowiedzi na każde pytanie dotyczące agencji i na spotkaniu uzbrojony w kilkanaście materiałów informacyjnych wypadasz co najmniej dobrze, ja sobie to cenię. Nie marnujesz czasu bo dodatkowo do dyspozycji jest infolinia (a tutaj konkretnie tbok) i dziewczyny sprawnie odciążają Cię od telefonów. Właściwie jest wszystko i pozostaje działać więc jeżeli masz chęci i zapał polecam. :)
zdjecie uzytkownika
karina - 2014-05-22 12:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ostatnie szkolenie? Jakieś opinie? Mam jeszcze trochę nietypowe pytanie ;] Jestem zielona w kwestii programów komputerowych itd. Zawszw wystarczył mi ofiice itd. Czy poradzę sobie z tym systemem informatycznym i czy jest szkolenie z niego? W poprzedniej pracy to był dla mnie trochę kosmos.
zdjecie uzytkownika
Pedro - 2014-05-27 13:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Są zarówno szkolenia wdrożeniowe i takie, które pomagają utrwalać wiedzę. Dotyczą nie tylko systemu informatycznego, na którym będziesz pracowała. Tematyka dotyczy wszystkiego co niezbędne w tego typu pracy. Wiedza o nieruchomościach, obsłudze klientów, negocjacjach, na temat tego jak przygotować dobrą ofertę itp. W indepro są też przydatne szkolenia na temat rozwoju osobistego. Podsumowując - szkolenia i praktyka, do tego wsparcie ze strony menadżerów i pozostałych doradców. Absolutnie nie obawiaj się systemu informatycznego bo możesz przez taki drobiazg przegapić szansę na fajną przygodę i możliwość zarobienia przyzwoitych pieniędzy.
zdjecie uzytkownika
Anka1983 - 2014-05-28 09:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pedro - 2014-05-27 13:20:15]:
a czy to nie tajemnica ile realnie mozna zarobic na miesiac?
zdjecie uzytkownika
opal - 2014-05-28 13:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie, bo piszecie całkiem niezłe opinie o INDEPRO, ale jeszcze tak naprawdę nikt nie powiedział nic o pieniądzach jakie można tu zarobić, a to w sumie jedna z najważniejszych informacji o pracy :)
zdjecie uzytkownika
Renia81 - 2014-06-02 18:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, że pod względem szkoleń i atmosfery w pracy nie można tej firmie nic zarzucić. Spotkałam się raczej z pozytywnymi opiniami wśród pracowników szukając swego czasu mieszkania. Przyłączam się natomiast do pytania powyżej. Jeżeli ktoś może podać jakieś szczegóły dotyczące zarobków, nawet przybliżone będę wdzięczna. Jak to realnie wygląda, ile można zarobić, jaka jest średnia wśród pracowników na stanowisku doradca..
zdjecie uzytkownika
Anka1983 - 2014-06-03 17:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mam jeszcze jedno pytanie czy zdażyło sie komuś pójsć na rozmowy i nie dostać propozycji pracy (pytam czy poprostu zatrudniają wszystkich jak leci -a to kto sobie da radę weryfikuje życie?...)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-06-05 16:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie ma tak lekko :) ktoś wcześniej pisał że trzeba mieć predyspozycje do tego typu pracy i odpowiednie nastawienie na pewno to wychodzi na pierwszym spotkaniu. jak przejdziesz proces rekrutacji to pierwsze tygodnie tak jak piszesz od razu zweryfikują czy taka osoba da sobie radę. Zresztą tyle można znaleźć informacji na ten temat, że chyba nie aplikują ci którzy oczekują czegoś innego
zdjecie uzytkownika
pascal - 2014-06-12 18:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dla mnie rewelacja pod względem kasy. Przykład z zeszłego tygodnia: sprzedałem mieszkanie za 540 000 zł. Jestem na prowizji 46% a mogę być też na 50% zatem nietrudno policzyć ile zarobiłem jeżeli klient zapłacił 17000 zł. wynagrodzenia. Rozmawiałem ze znajomymi, którzy pracują kilka lat i wiem, że nie zawsze będzie kolorowo ale podstawa to działać systematycznie. Wtedy żyjesz na wysokim poziomie. Sam chętnie pomogę jak trzeba. Jeżeli chcesz zarabiać pieniądze to idealne miejsce - polecam.
zdjecie uzytkownika
kastaaa - 2014-06-16 20:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wygląda nieźle, nasuwa się pytanie czy co miesiąc sprzedasz mieszkanie?
zdjecie uzytkownika
Anka1983 - 2014-06-17 17:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rzeczywiscie wyglada niezle,czyli rozumie ze na reke przy umowie zlecenie jest to ok 4600zł a jezeli pracujesz na wlasny rachunek to nawet odliczajac ZUs i koszty benzyny jakies 6300zl...jesli dobrze to sobie licze.A mozesz napisac jaki zrobiles obrot za caly rok no bo podejrzewam ze taka gratka jak sprzedaz mieszkania za przeszlo pól miliona nie zdarza sie czesto...z góry dziekuje za szczera odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
Daro 74 - 2014-06-26 11:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chyba Anka nie doczekasz sie odpowiedzi (choc tak naprawde jej brak jest odpowiedzia sama w sobie)czyli jest tak sprzedasz jedno mieszkanie za 500000 na 3 miesiace zarobisz w jednym na czysto ok 4500zl a w 2 pozostalych masz strate po ok1500zl(ZUs plus benzyna na samochód)
zdjecie uzytkownika
opal - 2014-06-28 00:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żeby dobrze zarabiać w nieruchomościach to naprawdę trzeba być już bardzo dobrze poruszającym się po rynku agentem
zdjecie uzytkownika
stary wyjadacz - 2014-06-29 21:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wieje tu propagandą, piszecie o podstawach a praca w tej branzy nie polega na pobieraniu podstawy, tylko na sprzedawaniu, krótko mówiąc sprzedajesz-pracujesz,
nie sprzedajesz-nie pracujesz i tyle w temacie

a tak nawiasem mówiąc może ktoś łaskawy odpowie jaki procent prowizji
ma agent od transakcji?

druga sprawa przykład: jeżeli ma np 45% a transakcję obsługuje dwóch agentów
tzn. agent klienta sprzedającego i agent klienta kupującego to wówczas
dzielą się tymi 45% na pół ??
w powyższym przypadku zarobek 22,5% to jest żenada
do tego kwotowo przy umowie zleceniu musi byc potrącony zus
i wychodzi smieszna kwota, wiem co mowie, przerabiałem to w innej firmie

Pozdrawiam
stary wyjadacz.
zdjecie uzytkownika
opal - 2014-06-30 00:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stary wyjadacz - 2014-06-29 21:25:51]:
ok to po Twoich wyliczeniach ile można zarobić miesięcznie w Indepro Nieruchomości ? da się z tego żyć?
zdjecie uzytkownika
kaspa - 2014-07-05 01:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ale kto o zdrowych zmysłach decyduje się na umowe zlecenie pracując jako pośrednik? Tym bardziej nie mogę uwierzyć, że taką umowę bierze pod uwagę "stary wyjadacz" ;)) Może taka opcja sprawdza się na początku ale nikt przy niej nie pozostaje. Wystarczy pierwsza wypłata żeby uświadomić sobie ile zyskujesz prowadząc własną działalność.

W INDEPRO agent dostaje nawet 50% od transakcji, do tego zawsze jest możliwość zgarnięcia premii i dodatkowych bonusów. Chętnie poznam konkrety gdzie jest lepiej??? Sorry moi drodzy ale ja chcę mieć wpływ na to ile zarobię a nie ślęczeć za biurkiem lub ladą za 2 tys w sklepie z ciuchami.
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-07-05 10:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedno mieszkanie w miesiącu sprzedaję bez większych problemów i raczej przy standardowym nakladzie pracy tzn nie zarywam wieczorów itd. Na spokojnie daje mi to średnią w granicach 4500 - 5500zł miesięcznie na własnej działalności. Piszę o minimum jakie sobie zalozylam wiadomo kredyt na mieszkanie, koszty dzialalnosci, paliwo. Jezeli ktos nie placi kredytu za mieszkanie ma juz zupelnie luz.
zdjecie uzytkownika
opal - 2014-07-05 13:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta82 - 2014-07-05 10:20:25]:
no tak tylko, aby dojść do wprawy i zacząć sprzedawać te mieszkania to potrzeba jednak troszeczkę wprawy
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-07-07 16:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opal - 2014-07-05 13:26:38]:
Oczywiście, z tym że my wszyscy mamy tego świadomość i nie istnieje tutaj korporacyjny wyścig. INDEPRO to ludzie i uwierz mi, że pod względem wsparcia ze strony innych to rewelacyjne miejsce pracy, "sorry, taki mamy klimat" :))) Ja sama z niego korzystam i mimo przeszło rocznego doświadczenia cały czas uczę się nowych rzeczy. Nie jest łatwo o ludzi komunikatywnych i takich po prostu „obrotnych” (wiesz co mam na myśli) jeśli odnajdujesz w sobie te cechy to spróbuj. Mniej więcej połowa osób, którym miałam okazję pomóc sprzedaje mieszkanie w pierwszym miesiącu pracy. Pozostałe osoby potrzebują na to niewiele więcej niż miesiąc. Pracując systematycznie jedno mieszkanie w miesiącu sprzedajesz standardowo podobnie jak ja ale to praca dla tych, którzy mierzą trochę wyżej. Nie oszukujmy się tutaj nie masz żadnych ograniczeń zarobków i zależą one od tego na ile się zaangażujesz :))
Pozdrawiam i zapraszam :)) MK
zdjecie uzytkownika
zoe - 2014-07-07 20:02:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta82 - 2014-07-07 16:58:33]:
no właśnie od jak się tylko zaangażujesz czy też tego ile masz szczęścia do klienta? nie chciałabym pozostawiać tego czy zapłacę rachunki w tym miesiącu tylko szczęściu i akurat sprzyjającym zbiegom okoliczności. Wiem, że praca w firmie takiej jak Indepro to wyzwanie, ale mam nadzieję, że będzie ono opłacalne ;)
zdjecie uzytkownika
marta82 - 2014-07-08 12:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie miałam miesiąca bez transakcji i to zasługa raczej zaangażowania niż szczęścia. Są setki zapytań dziennie od klientów więc tylko od nas zależy jak je wykorzystamy. Wiem, że dla osób które chcą się sprawdzić a nie mają doświadczenia jest teraz program Łatwy Start gwarantujący podstawowe wynagrodzenie ale o więcej szczegółów chyba lepiej zapytać w INDEPRO którąś z osób z działu rekrutacji. Popytam też o szczegóły. Pozdrawiam. MK
zdjecie uzytkownika
jacek daniels - 2014-07-15 14:34:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zdecydowanie własna działalność i z tego co wiem akurat w indepro wyciągniesz miesięcznie spokojnie powyżej 6000, jest co robić bo klienci nie płacą prowizji, szwagier jest już tam niecałe 2 lata i nie narzeka dużo lepsza opcja od przedstawicielstwa itd.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-17
Żródło: pracuj.pl
Warszawa
(mazowieckie Zobacz lokalizację na mapie »)
Jesteśmy jednym z liderów wśród agencji nieruchomości. Wyróżnia nas profesjonalna forma świadczenia usług, wysokie standardy oraz tysiące zadowolonych klientów. Specjalizujemy się w sprzedaży, zakupie i wynajmie nieruchomości oraz ich finansowaniu.W związku z dynamicznym rozwojem poszukujemy osób do współpracy w charakterze:Doradca Klienta Miejsce pracy: Warszawa Nr ref. DK/Warszawa/PRA Dlaczego warto:zdobędziesz lub rozwiniesz umiejętności w el
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-18 11:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Są i tacy którzy nie schodzą poniżej 10000 lub 15000 ale niech ktoś z rekrutowanych osób albo pracowników napisze jaki to mniej więcej procent???
zdjecie uzytkownika
siema - 2014-07-22 18:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nie poda średniej bo jak to policzyć jeżeli ktoś w jednym miesiącu zarobi powyżej 10 tys a w kolejnym 5 tys a jeszcze w innym wskoczy 20 tys. To do której grupy tą osobę zaliczyć? Najlepiej sam/sama wiesz na co cię stać a jak się nie nadajesz statystyki w niczym nie pomogą ;] Ale ktoś mógłby napisać jaki procent ludzi w indepro to osoby doświadczone i z dłuższym stażem bo jeżeli tacy zostają to wiedzą co robią tak mi się wydaje
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x