Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: INDEPRO NIERUCHOMOŚCI

zdjecie uzytkownika
cloee - 2015-01-28 10:06:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy gwarantują podstawę przez cały czas? Czy tylko przez okres Łatwy start? Czy jest możliwość zatrudnienia na umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
krasny - 2015-02-20 10:33:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co wiem nie zatrudniają na umowę o pracę. Generalnie da się zarobić dobre pieniądze ale to nie jest praca dla każdego. To sprzedaż moi drodzy, nie każdy się nadaje.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-03-15 18:04:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam - pokazało się ogłoszenie na doradcę klienta do chyba nowego oddziału w Lublinie. Czy warto składać papiery? Nie mam doświadczenia w tej branży ale po długoletniej pracy w handlu chciałbym coś zmienić. Czy warto się interesować? Jak wygląda ten tzw. Łatwy start - w cyfrach. Bardzo proszę o opinię.
zdjecie uzytkownika
Jamjest - 2015-03-25 13:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
orientuje się ktoś jak wygląda podział prowizji dla Doradcy Kredytowego?
zdjecie uzytkownika
Kalita - 2015-03-30 15:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-03-15 18:04:52]:
nowy nie wiem czy jest jeszcze łatwy start, jeżeli pracowałeś jako handlowiec to bez problemu dasz sobie radę. Pozostaje kwestia Twoich oczekiwań finansowych :) Jako pośrednik zarobisz dużo więcej niż w dowolnym przedstawicielstwie nie mniej jednak to inna specyfika i raczej nie znajdziesz modelu duża podstawa plus wysoki procent z transakcji. Trochę to zabrzmiały jakby zawód pośrednika był tylko dla charyzmatycznych i ukierunkowanych handlowców, którzy nie mają nic do stracenia ale trochę tak jest ;)
zdjecie uzytkownika
justinn - 2015-05-11 21:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie, czy ktoś się orientuje jak długo trwa łatwy start, mam wykształecenie w tym kierunku i licencje tez PFRN ale chciałabym aby podstawa pomogła mi przetrwać ten ciężki czas
zdjecie uzytkownika
KOPER - 2015-06-03 19:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Indepro Nieruchomości z tego co wiem to na ten moment ma do zaoferowania miejsce pracy jako doradca do spraw nieruchomości w Warszawie, Krakowie i Gdańsku - link z ofertą pracy : http://www.gowork.pl/praca_podglad,5848109?keywords=®ion=krakow oraz na terenie Wrocławia i Lublina - link: http://www.gowork.pl/praca_podglad,5848110?keywords=®ion=wroclaw
zdjecie uzytkownika
Katalończyk - 2015-06-18 14:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko fajnie ale linki podane przez Ciebie nie działają :) Nie trudno znaleźć ogłoszenia na stronie indepro :)
zdjecie uzytkownika
Katalończyk - 2015-06-18 14:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Linki nie działają! Ogłoszenia można znaleźć bezpośrednio na stronie indepro :)
zdjecie uzytkownika
Alina - 2015-07-02 17:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo miła atmosfera wśród pracowników, wiem... ktoś mógłby napisać, że atmosferą nie nakarmię dzieci :) mogę ze spokojnym sumieniem napisać, że to dobry wybór a w przeszłości zetknęłam się z kilkoma agencjami. Wynagrodzenie od transakcji na duży plus, wyższe niż w poprzednich. Prawie 50% od sprzedaży trafia na moje konto.
zdjecie uzytkownika
felek - 2015-07-03 23:17:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Alina piszesz o atmosferze, ale wiadomo, że w pracy to nie wszystko. Na pewno to wazne, ale podejmujac prace czlowieka bardziej interesuja zarobki i obowiazki. Procent od sprzedazy brzmi zachecajaco, ale pytanie czy podstawa jest adekwatna do wykonywanych obowiazkow czy to tylko mydlenie oczu. Takich agencji jest wiele wiec czym oni moga sie wyroznic
zdjecie uzytkownika
koliber - 2015-07-06 14:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@felek, z ciekawości jaka jest podstawa adekwatna do wykonanych obowiązków w agencjach nieruchomości? Nie jest to pytanie zaczepne, robię wstępne rozeznanie. W niektórych biurach jest tak że jak weźmiesz podstawe dostaniesz mniej od sprzedaży nieruchomości - logiczne, nie oczekuje tez ze ktoś będzie mi płacił podstawe jezeli nic nie sprzedam. Przynam ze poczulbym sie jak naciagacz :D
zdjecie uzytkownika
Gaja - 2015-07-26 23:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda sytuacja w Krakowie, dobrze żeby wypowiedzieli się agenci z prawdziwego zdarzenia, a nie Ci co się nie nadawali i piszą rozżaleni, bo nie ma co ukrywać ale takich jest pełno...
zdjecie uzytkownika
Przemysław - 2015-07-27 11:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że każdy zadowolony agent, który wyciąga w indepro lub innej wiodącej agencji przynajmniej 10 tys miesięcznie jest panem swojego losu i ceni sobie niezależność. Takie osoby nie liczą na drobne, mają świadomość swojej przewagi i duże pokłady samodyscypliny. Akurat indepro jest jedną z agencji dających takim osobom szerokie pole do popisu.

Wyobraź sobie sytuację, w której masz wszelkie predyspozycje do tego żeby pracować "na swoim" ale nie posiadasz środków na marketing, na dotarcie do klientów, nie masz czasu na zbudowanie obszernej bazy nieruchomości a do tego chcesz zarabiać dużo i szybko. Nawiązując współpracę z agencją (np. indepro) decyzujesz się na własną działalność (swego rodzaju niezależność) przy czym dostajesz bezpłatnie i w nieograniczonej ilości WSZYSTKO czego potrzebujesz aby rozpocząć pracę (klientów, nieruchomości, materiały informacyjne, komputer, telefon, miejsce do pracy).

Czy można lepiej wyobrazić sobie start w tego typu biznesie? Kto wie, być może po jakimś czasie uznasz podobnie do mnie, że warto zainteresować się otwarciem swojego oddziału franczyzowego :)

Polecam prawdziwym agentom z pasją, wiedzącym czego oczekują od życia! :)
Nie polecam natomiast malkontentom i osobom, dla których szczyt marzeń to stała pensja w sklepie odzieżowym ;)
zdjecie uzytkownika
Gaja - 2015-07-29 08:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co pisze Przemysław jest prawdą, gdyż pośrednik to osoba której podstawą działania jest samoorganizacja i samodyscyplina. Jednak gdy ktoś zaczyna lub nie ma dużego doświadczenia(jak ja) potrzebuje wsparcia, dobrego przeszkolenia i ukierunkowania na ważne aspekty. Czy na to można w Indepro liczyć??
zdjecie uzytkownika
opal - 2015-08-03 02:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gaja - 2015-07-29 08:54:31]:
W indepro nieruchomości liczyć może przede wszystkim na... siebie. Szukają oni bezustannie praktycznie osób na stanowisko doradcy do spraw nieruchomości. Wiadomo , że robota wtedy wymaga bardzo dużo samodzielności i przede wszystkim chęci do nauki oraz wykazania inicjatywy ze swojej strony. praca dla odważnych
zdjecie uzytkownika
Gaja - 2015-08-03 12:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo, że liczyć można na siebie, tak praca. Ale czy zapewniają dobre wstępne przeszkolenie??
zdjecie uzytkownika
Adim - 2015-08-04 12:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gaja miałem podobny dylemat. Znam styl takiej pracy ponieważ wcześniej próbowałem rozkręcić małe jednoosobowe biuro na własną rękę ale jak się okazało bez odpowiedniego przygotowania ;) Każdy uczy się na błędach i tym bardziej mam do tego prawo przed trzydziestką ;D Szukałem agencji, w której nauczę się wszystkiego co powinienem wiedzieć na temat rynku i obsługi klienta. Pod tym kątem indepro wypada najlepiej i utwierdziły mnie w tym już pierwsze dni, co do tego mogę Ci ręczyć i chętnie przekażę więcej informacji na maila lub nawet telefonicznie. Nie widzę potrzeby abym miał pozostawać anonimowy tym bardziej jeżeli mogę pomóc komuś kto może dołączyć do ekipy :)

Trudno mi przytoczyć dokładne nazewnictwo poszczególnych etapów w szkoleniu ponieważ w indepro jest to bardzo skrupulatnie i szczegółowo opracowane ale spróbuję Ci w skrócie opisać co mam za sobą.

Pierwsze dni w agencji to swego rodzaju wprowadzenie, etap ma nawet wdzięczną nazwę (która wypadła mi z głowy). W trakcie kliku dni poznajesz standardy pracy doradcy, etapy transakcji, wszystkie niezbędne dokumenty pracy z klientami (umowy itp), szczegółowo system informatyczny indepro na którym pracuje cała agencja (jest dosyć zaawansowany ale intuicyjny i łatwo go opanować, znacznie ułatwia pracę), poznajesz również wszystkie materiały reklamowe i informacyjne (jest tego bardzo dużo ale to świetna "ściąga" do spotkań z klientami, przynajmniej ja je tak na razie traktuję)

Poza tym cały czas jesteś ze swoim trenerem, byłem z nim kilkakrotnie poza biurem żeby zobaczyć jak przebiega rozmowa i cały proces łącznie z podpisaniem umowy pośrednictwa. Byłem również na dwóch prezentacjach mojego trenera. Taka osoba wprowadza Cię przez pierwsze dni w klimat pracy agencji i doradców, obserwujesz, pytasz, notujesz, wykonujesz wszystkie czynności "na sucho" tzn na razie nie z klientem tylko tak żeby taki trener sprawdził jak sobie radzisz.

Podsumowując SZOK! Z ręką na sercu nie sądziłem, że ktoś w takim stopniu dba o wprowadzenie i szkolenia. Niespotykane w branży, chyba wynika to z pasji jaką widać wśród ludzi.

To wszystko o czym pisałem to zaledwie kropla w morzu stanowiąca wprowadzenie. Aktualnie jestem na drugim etapie zdobywania podstawowej wiedzy i umiejętności. Dużo więcej informacji i nie mniej praktyki, muszę ochłonąć zanim coś więcej napiszę :))))
zdjecie uzytkownika
Kleo_Patka - 2015-08-10 10:24:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajnie, że są takie osoby jak ty które znajdą chwilę na dłużą wypowiedź. Nurtuje mnie tylko jedno pytanie. Jeżeli jesteś już w indepro w jaki sposób trafiłeś na forum bo jak rozumiem nie szukałeś już przecież opinii skoro się zdecydowałes :)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-10 17:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
Adim - 2015-08-10 17:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kleo, dodałem adres zanim się zdecydowałem i dostałem powiadomienie :) Tutaj też nie ma tajemnic ponieważ rozmawiamy często o tym czego my jako współpracownicy indepro potrzebujemy. Nieraz po prostu menadżer przytacza jakąś opinię na temat pracy i dyskutujemy otwarcie czy podzielamy jakas opinie czy np dostrzegamy problem itd. Oczywiście merytorycznie bo zamierzone hejty czuć na odległość i szkoda na nie wszystkim czasu :)
zdjecie uzytkownika
saski - 2015-08-14 12:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak pod względem pracy ale z pełną odpowiedzialnością mogę polecić ich usługi. Pośrednicy konkretni i znający się na rzeczy. Oby więcej takich firm a może więcej Polaków dojdzie do wniosku, że nie wszystko sami zrobią najlepiej
zdjecie uzytkownika
Boka - 2015-08-27 09:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie
Niezwykle cenne informacje i wskazówki.Czytam o Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, a co wiadomo jest na temat Lublina-ja pochodzę z Lublina, dostałam taką informację w poczcie, że indepro poszukuje pracowników.Nigdy nie pracowałam w handlu ale czasami warto podjąć wyzwania. Moje wykształcenie też nie ma wiele wspólnego z kierunkiem -skończyłam administrację na wydz. prawa i od wielu lat pracuje w spółce państwowej.Co możecie podpowiedzieć i poradzić?
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-09-02 11:58:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Boka jeśli jesteś zainteresowana u nich pracą, to ja widziałem od nich ofertę na doradce ds. nieruchomości. Jest to poniekąd praca w handlu, ale chyba nie aż tak męcząca. Oferują na pewno gwarancję wysokich zarobków, jasny i przejrzysty system wynagrodzeń oraz swobodny wybór formy współpracy , więc brzmi to nieźle.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-02 16:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
Lexi81 - 2015-09-02 16:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Boka - 2015-08-27 09:43:56]:
Moim zdaniem powinnaś wysłać swoje CV. Już sam fakt, że zwróciłaś uwagę na ich ogłoszenie świadczy o tym że potrzebujesz zmian. Ja sam pracuję jako doradca ubezpieczeniowy i wybieram się do indepro na rozmowę w warszawie w sprawie pracy jako doradca kredytowy mimo, że przez kilka lat doradzałem tylko w kwestii ubezpieczeń. O indepro słyszałem pozytywne opinie od klientów, którzy ubezpieczali swoje mieszkanie i tak po nitce do kłębka.

Jeżeli nie miałaś wcześniej doświadczenia w pracy na takim stanowisku nawet wskazane żebyś wybrała większą agencję o zasięgu ogólnopolskim taką jak indepro. Zrobili niemałe zamieszanie na skalę kraju przez swój system szkoleń stąd też niewielki mam obawy co do zmiany branży. Poza tym nieźle wyglądają liczby podawane na ich FB

Na Twoim miejscu nie obawiałbym się zmian, jeżeli mają przynieść same korzyści. Przynajmniej kilkanaście dni będziesz pod opieką kogoś z dużym doświadczeniem zanim w ogóle zaczniesz działać samodzielnie, przecież taka firma dbając o reputację nie pozwoli sobie aby powierzyć interesów klienta osobie bez gruntownego przeszkolenia. Uzyskasz widzę zarówno teoretyczną jak i praktyczną, do tego multum materiałów informacyjnych i wszystko co w takiej pracy niezbędne. Tylko od Ciebie zależy jak to wykorzystasz ;)

Czy masz jakieś doświadczenie w pracy z ludźmi? Na jakim stanowisku pracujesz we wspomnianej spółce państwowej?

Pozdr,
Leks
zdjecie uzytkownika
Anka - 2015-09-03 08:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a jaki jest tam adres FB?
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEPRO NIERUCHOMOŚCI
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy INDEPRO NIERUCHOMOŚCI?
Zadaj pytanie
alert