logo CUK Ubezpieczenia

CUK Ubezpieczenia

Toruń

Opinie o CUK Ubezpieczenia

daw 2017-02-07 22:10
Maska nie ma czego rozumieć bo robi to co nakazuje Pingwin :D
3
Piotr 2017-02-08 19:45
Osobiście uważam, iż CUK jest bardzo porządnym pracodawcą. Dobra atmosfera, bardzo przyzwoite zarobki oraz możliwość rozwoju zawodowego. Jest to na pewno firma dla ludzi ambitnych, którzy chcą iść do przodu. Jeśli do pracy idziesz po to by się rozwijać, a nie po to by bezproduktywnie odsiedzieć swoje, to CUK jest miejscem właśnie dla Ciebie.
6
po 2017-02-09 13:45
Pracowałem u was, znam realia rządzące w Cuk-u!!!!!!!!!!! Awans dla wybranych lub przydupasów, którzy donoszą na każdym kroku!!!!!!!!...... a pensja w wysokości 1.500 zł na rękę (niekiedy mniej) - dyskutowałbym!!!!!!
6
boss 2017-02-09 13:47
Dział HR, zaczyna swoją propagandę o dobrobycie i możliwości rozwoju zawodowego w FIRMIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
:) 2017-02-09 15:45
Gdyby powiedzieli o pensji na początku to połowa kandydatów stwierdzi ze szkoda ich czasu!!!
9
C.B.S. 2017-02-09 15:54
Napiszę krótko:
Nie jestem i nie byłem i nie będę pracownikiem CUK. Czytam opinie ponieważ jest to firma rozwijająca się i to zapewne nie dzięki "górze", a ludziom, poszczególnym zespołom jakie tam pracują.
Ludzie ogarnijcie się, jak się komuś nie podoba to wypierd!@#$lać i szukać innej pracy.
Nie wiecie tego czy nowy zatrudniony człowiek nie jest np detektywem, szpiegiem, jak zwał tak zwał .... i właśnie was rozgryzł. Piszecie brednie i sami się do tego przyznajecie w waszych klikach i grupkach.
A wyżej wspominanym zespołom, dzięki którym rozwija się firma życzę samych sukcesów!!!!!!!!!
9
asd 2017-02-09 21:52
Pracowałem w cuku pewien czas.......znam realia tam panujące i stwierdzam, że nic się tam nie zmieniło!!!!!!, człowiek był traktowany poniżej poziomu godności!!!!!!. Pytam się - dlaczego na rozmowie rekrutacyjnej temat zarobków jest prrzemilczany???????????
9
C.B.S 2017-02-10 17:27
@asd
Konkretnie przez kogo byłeś tak traktowany?
3
C.B.S. 2017-02-11 18:57
Jak widać "odważnych" po drugiej stronie monitora zablokowało poprzednie pytanie. Do tego aby pieprzyć jak to źle i kto z kim sypia chętnych i odważnych nie brakuje ale żeby stanąć twarzą w twarz z konkretnymi danymi tu już nie ma nikogo.
CUK-owi malkontenci szkoda mi Was!!!
A tak swoją drogą to wpuściłbym takiego szpiega i powyrywał chwasty bo tylko przez nie prawdziwe ziarno nie wyda odpowiedniego plonu.
7
klon 2017-02-11 19:45
Po to istnieje ten portal aby pisać prawdę i jednocześnie zachować anonimowość. Mówienie prawdy w twarz i wskazywanie konkretnych osób w CUK kończy się zwalnianiem osób, które w dobrej wierze tę prawdę powiedziały i w nagrodę dostały wypowiedzenie. Jest wiele osób które chętnie podałyby konkretne dane, ale nie wierzą (i słusznie) że sprawcy zostaną pociągnięci do odpowiedzialności.
5
C.B.S. 2017-02-13 18:34
Takie portale żerują na takich frustratach którzy nie potrafią nic zrobić ze swoim życiem. Przestańcie pierd@lic i weźcie sie do pracy, a jak nie to zmieńcie robotę. Mało jest firm podobnych do CUK? Tam będziecie mogli wykazać sie swoimi kompetencjami.
8
nic 2017-02-14 13:14
Dzięki takim portalom, ludzie mogą się dowiedzieć o realiach panujących w Cuku!!!!!!!! Zgodzę ,się z tym, iż nie jest to na rękę firmie -że jest cały czas obsmarowywana negatywnymi komentarzami (opinie zawarte powyżej są prawdą). lecz firma zasłużyła sobie sama na taką opinie - ze względu na podchodzenie do pracowników!!!!!!!! Dlatego odradzam tam pracę.......... brak poszanowania dla drugiego człowieka oraz rombanie tyłka za plecami jest tam na porządku dziennym za wiedzą i zgodą szefostwa.
7
pracownica za najniższą 2017-02-15 12:11
Niestety ja pragnę przestrzec przed pracą w placówce franczyzowej. Ja pracuję w małej miejscowości u właściciela placówki i pomimo ogłoszenia przez urząd pracy o pracy tylko w dni robocze pracuję także w soboty. Nawet w wigilie nie było skróconego czasu pracy. Tu si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a właściciel tylko pogania za prawie najniższą krajową. Pisze specjalnie prawie bo jak dostaje premie od sprzedaży to nie mogę powstrzymać się od śmiechu spowodowanej dumą szefa że w ogóle mi ją daje.
7
doradca 2017-02-20 10:20
Ja pracuje w placówce franczyzowej, nie powiem bo praca fajna, ale muszę donosić szefowi który z klientów miał szkody. Dostaję bardzo małą premię a szefostwo zarabia na samochodzie zastępczym, ale od tej usługi premi już nie mam;((((((
3
kl 2017-02-20 12:46
Stało się, znowu ruszył proces rekrutacji do cc!!!!!!!!!!..........żal mi tylko osób, które zmarnują swój cenny czas na przyjazd i wysłuchanie średniowiecznej ściemy......jakie, to są możliwości rozwoju zawodowego połączone z praniem mózgu u zdrowo myślących osób!!!!!!!!!
7
Gość 2017-02-21 17:17
Pracowałem w cuk, dawno temu kiedy jeszcze nie było takiej reklamy,praca była ok, jeszcze nie było takich ciśnień z planami. Ale pomału zaczęły wchodzić. Wypłata ledwo 1400 na rękę a premia do ręki!!! Pod stołem, uznaniowa wg kierownika. Tobie dam 100 bo pracujesz dłużej a tobie tylko 50 bo jesteś ledwo po probnym. Później zaczęły się walki o klienta, podbieranie sobie klientów. Na początku dobrze, ale jak poszukujesz rozwoju to nie na dłuższą metę. Mówię z perspektywy kilku lat wstecz,nie wiem jak jest teraz.
6
cukierek 2017-02-22 13:37
Nie polecam tego pracodawcy z powodu mojego doświadczenia. Nie pracowałem w centrali tylko w placówce zewnętrznej i w czasie gdy nie było klientów miałem ciągłe szkolenia. Wciąż się coś zmienia w ofercie i cały czas trzeba być na bieżąco, ale nie za takie pieniądze. Ktoś wyżej pisał, że w placówce miał najniższą + premię. Ja miałem najniższą i pracę również w soboty.
4
Kaśka 2017-02-22 14:08
Przeczytałem wpisy i myślę, że charakter pracy ma duże znaczenie. Praca jest bardzo trudna i stresogenna. Osoby bardziej wrażliwe nie dadzą rady wytrzymać. Ja pracuję narazi krótko i jest ok. zobaczymy co przyniesie czas. Dobre jest to , że są szkolenia.
sss 2017-02-23 17:56
szkolenia??? możesz napisać jakie??? i gdzie??? i przez kogo??, bo chyba pracujemy w różnych firmach
bosssss 2017-02-24 13:07
Jak skutecznie wcisnąć klientom badziew - niekorzystny dla klienta a korzystny dla firmy z 7 propozycji ubezpieczeniowych jakie są w ofercie (mimo, że piszą o 30 towarzystwach ubezpieczeniowych)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Fantomas 2017-02-26 08:15
Tak, Tomek, na pewno cię przeprosi za to że cie wywalił z roboty, czuj sie. To nie koniec świata że cię zwolnili, przestań płakać tu w kółko do klawiatury po nocach, bo to jest po prostu żałosne. Znajdź se może jakąś dziewczynę albo chłopaka
7
Agata 2017-02-28 09:55
cukierek, dobrze rozumiem, że nie polecasz firmy ze względu na szkolenia?
cukierek2 2017-02-28 11:37
chyba napisał lub napisała, że nie poleca tej firmy za najniższą krajową, a nie za szkolenia - czytaj ze zrozumieniem
1
Niedoszły pracownik 2017-02-28 14:59
Przyznam szczerze, Pierwszy raz w życiu spotkałem się z rozmową rekrutacyjną przez telefon!!!. Sama rozmowa trwała z 15 min. (mimo,iż wcześniej koleś mówił iż potrwa to z 5 min. max). Mimo, to podaruję sobie przyjazd do Toruniu na osobistą rozmowę face to face!!!!!!! Czytałem, powyższe opinie o firmie i stwierdzam, że są prawdą!!!!!!!
4
p 2017-02-28 22:23
Dla mnie to była druga rozmowa rekrutacyjna przez telefon - ciekawe doświadczenie. Plusem jest to, że można wstępnie zweryfikować kandydata (nawet jeśli tylko pobieżnie) i nikt nie marnuje czasu na dojazdy i spotkania. Następny etap to assessment center czyli wykonanie różnych zadań- też już mi znane z innych rekrutacji i przyznam, że do sklepu odzieżowego na sprzedawcę (sic!) wyglądało to ciekawiej. Atmosfera miła i przyjazna, wszystko fajnie, tylko że jakoś później zapomnieli dać odpowiedź o wyniku rekrutacji (pomimo zapewnienia, że będą informować kandydatów, bez względu czy wynik będzie pozytywny czy negatywny). I człowiek czeka bite 2 tygodnie (bo o taki czas prosili, żeby podjąć decyzję). Dopiero dzień po moim telefonie w tej sprawie wysłali maila, że dziękują za udział. Nieładnie.
5
p 2017-02-28 22:41
a no i wynagrodzenie jest tam chyba jakieś głodowe - mogę tylko spekulować na podstawie "negocjacji" o wynagrodzeniu ale moja propozycja (wielce niewygórowana) została "zbita" prośbą o niższą wartość (chyba sprzątaczki tyle zarabiają-bez urazy).
5
zły 2017-03-01 00:12
Miałem, dokładnie to samo przy negocjacjach z blondzią!!!!!!!!! Po, co pytają się przez telefon ile człowiek chce u nich zarabiać - pensję można negocjować (z tą różnicą gdy, przychodzi co do czego, to może Pan zejść z kwoty o parę stówek!!!!!!!!!!). Nie mogłem się zgodzić na kwotę jaką ta baba, zaproponowała -a proponują pensję głodową na poziomie najniższej krajowej!!!!!!, do tego plan sprzedażowy nie możliwy do zrealizowania w ciągu jednego miesiąca kalendarzowego!!!!!!!......ogółem pensja nieadekwatna do obowiązków!!!!!!!
7
aaxaxaxa 2017-03-01 21:18
oj coś kręcisz. Skoro nie dostałeś pracy, skąd wiesz jaki jest plan sprzedażowy, i do tego nie do zrealizowania???
1
Zły 2017-03-01 22:33
Dlatego, że przeszedłem grupową rozmowę rekrutacyjną i zostałem zaproszony na indywidualne spotkanie z Blond kierownik - tam się dowiedziałem wszystkiego!!!!!, ot cała tajemnica!!!!!!!. Proponuję, abyście odnośnie pensji informowali na grupowej rozmowie, anie człowiek się pyta o zarobki i premię na pierwszym spotkaniu - a nie słyszy, że o tym się państwo dowiedzą w stosownym czasie....., kabaret robicie i tyle w temacie.
5
sdsdffdsfs 2017-03-02 06:57
nadal nie rozumiem skąd wiesz , że plan jest nierealny??? skoro nawet nie miałeś okazji się z nim zmierzyc
1
Zły 2017-03-02 15:45
TAJEMNICA!!!!!!!
2
dhjdb 2017-03-06 12:45
A ja jestem po drugim etapie, właśnie dostałam zaproszenie na trzeci. Jestem zachwycona kierownikiem z którym rozmawiałam. Kulturalny Pan na bardzo wysokim poziomie sprawiał miłe wrazenie w przeciwieństwie do wielu innych rekrutów. Nawet po waszych nadętych komentarzach bardzo chciałabym tam pracować, można się rozwijać awansować i wiele nauczyć się od bardziej doświadczonych. To początek mojej kariery, niedawno skończyłam studia i myślę że jako jedna z piewszych prac to naprawdę dobry wybór.
ytr 2017-03-06 16:15
Hahaha, no to żeście popłynęli! :D A słowo o ZAROBKACH???
3
Agata 2017-03-07 09:35
dhjdb, jak wyglądał Twój pierwszy i drugi etap rekrutacji?
a.en. 2017-03-07 20:18
Mnie ciekawi jak to jest z franczyzą, czy faktycznie osoba bez doświadczenia w tej branży da radę po szkoleniach wszytko ogarnąć. Tak jak tu napisane https://cuk.pl/wspolpraca/otworz_placowke_cuk
wag 2017-03-07 22:03
Dział HR, się uaktywnił z pozytywną opinią!!!!!! Gdyby faktycznie było tak wspaniale jak pisze dhjdb, to by nie szukali średnio co 3 miechy nowych pracowników!!!!!.... tylko robili by wszystko aby zatrzymać aktualnych pracowników!!!!!!
5
qwerty 2017-03-07 22:19
Nie co 3 miechy tylko cały czas...
Czyli jakie wynagrodzenie w CUK? Skoro tak dobrze, to napiszcie wreszcie tutaj i problem z wakatami będzie z główki :D
Nie ma jak dobra propaganda tzw. sukcesu :) Tyle że bardzo wąskiego grona osób ten sukces (czyt. GODNE pieniądze) się tyczy. Reszta musi na to tyrać a w zamian może na żywo zobaczyć sztucznego, jak wszystko wokół, Krzysia Ibisza i posłusznie oklaskiwać zakładową wierchuszkę :D :D :D
Zapraszamy...
3
Ja 2017-03-07 23:59
1.500 zł na rękę - niekiedy nawet mniej!!!!!!!!!, oczywiście 1.500 zł z premią....sama podstawa to zazwyczaj najniższa krajowa (ale to tajemnica firmowa - więc nie wolno o tym głośno mówić).....tak wyglądają zarobki w CUK Ubezpieczenia.
6
SubiektywnieObiektywny :) 2017-03-09 22:12
Pracowałem w CUK parę lat temu i postaram się jak najbardziej obiektywnie przedstawić swoje wnioski
Plusy
-stawiają na młodych i ambitnych, więc nie ma obaw o to, że musisz mieć "25 lat na karku i 30 lat doświadczenia". Wystarczy sumienność, zapał i chęć do pracy
-z perspektywy czasu widzę, że gdyby nie CUK, nie odniósłbym kilku znaczących sukcesów zawodowych
-jeśli chcesz się dużo nauczyć - masz od kogo
-atmosfera w pracy
-nie wiem jak jest z innymi kierownikami, ale swojego przełożonego ceniłem za to, że "mówił jak jest" :). Nigdy nie ściemniał ws. ważnej dla pracownika i nigdy nie było sytuacji, w której zapewniał, że coś będzie, a później rzeczywistość okazywała się inna. Jeśli coś obiecał - uważał to za święte. Jeśli nie mógł czegoś obiecać - wyraźnie to zaznaczał (w 80% przypadków i tak finalnie udawało się to załatwić i było to z korzyścią i dla pracownika, i dla zespołu)
Minusy
-płaca faktycznie nie była zbyt wygórowana, ale z drugiej strony nie znam nikogo, kto by powiedział, że zarabia za dużo ;)
-za "moich" czasów były w firmie obszary, w których brakowało możliwości awansu na wyższe stanowiska (nie wiem jak jest teraz, ale jestem prawie pewien, że ewentualny awans nie odbywa się na zasadzie włażenia tam gdzie słonko nie dociera :) )
-wg mnie firma na własne życzenie straciła parę talentów, które robiły dobrą robotę i świetnie się z nimi współpracowało
Podsumowując, nie ma firmy idealnej, ale jeśli szukasz pracy, którą będziesz lubić i w której dużo się nauczysz, to w CUKu dasz radę to osiągnąć :)
P.S. Nie, nie jestem wysłannikiem ani HRu, ani Marketingu, ani Zarządu, ani Międzynarodowego Stowarzyszenia Jechowych :D
7
ja 2017-03-11 14:51
A co z obiecanym podwyżkami??????....znowu ściema przełożonych!!!!!!!
4
ex 2017-03-14 21:24
Podwyżki są dla nielicznych!!!!!!!!
1
dee 2017-03-15 17:38
Hahaha. Ja dostałam frajerzy :D
5
BHU 2017-03-16 23:16
Sama jesteś FRAJEREM - FRAJERKO!!!!!!!!
1
Natalia 2017-03-19 15:16
CUK Ubezpieczenia to świetna agencja ubezpieczeniowa i praca u nich jest ok.
OC 2017-03-19 19:32
W związku z rosnącymi w zastraszającym tempie składkami OC proszę o odp pracowników CUK; jak bardzo wzrosły wasze premie w ciągu ostatnich miesięcy?
1
Ja 2017-03-22 20:41
NIC, ZERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gt 2017-03-22 21:25
A to ci niespodzianka :D
1
Natalia 2017-03-23 09:50
CUK Ubezpieczenia nie każdemu mogą się podobać bo i praca nie jest łatwa. Pracuję tu i nie narzekam.
Mirek 2017-03-23 09:55
Mógłbym tam pracować do emerytury, szkoda że mnie wywalili :(
hy 2017-03-24 06:14
Nie ma jak dwa "prawdziwe" wpisy przykrywające temat pieniędzy :D
2
Zostaw swoją opinię o CUK Ubezpieczenia - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia