logo CUK Ubezpieczenia

CUK Ubezpieczenia

Toruń

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Natalia 2017-03-19 15:16
CUK Ubezpieczenia to świetna agencja ubezpieczeniowa i praca u nich jest ok.
2
OC 2017-03-19 19:32
W związku z rosnącymi w zastraszającym tempie składkami OC proszę o odp pracowników CUK; jak bardzo wzrosły wasze premie w ciągu ostatnich miesięcy?
3
Ja 2017-03-22 20:41
NIC, ZERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
gt 2017-03-22 21:25
A to ci niespodzianka :D
1
Natalia 2017-03-23 09:50
CUK Ubezpieczenia nie każdemu mogą się podobać bo i praca nie jest łatwa. Pracuję tu i nie narzekam.
2
Mirek 2017-03-23 09:55
Mógłbym tam pracować do emerytury, szkoda że mnie wywalili :(
1
hy 2017-03-24 06:14
Nie ma jak dwa "prawdziwe" wpisy przykrywające temat pieniędzy :D
3
Iza 2017-03-31 09:03
Mam zamiar złożyć swoje cv na doradcę klienta ale chciałabym wiedzieć jakie warunki muszę spełniać żeby w ogóle być brana pod uwagę? Czy to praca na miejscu czy wyjazdowa?
katarina 2017-04-05 16:43
pracuję w małym mieście jako doradca klienta, szefa przeważnie nie ma, a roboty pełno. ktoś napisał wyżej że musi informować szefa o zgłoszeniach szkody klientów w biurze cuk, a to akurat także mój obowiązek. on z jednego zgłoszenia szkody osobowej lub uszkodzonego samochodu ma akurat na moją pensję. a ja pracuje dla tej obłudy bo najpierw klienta ubezpieczam i potem jeszcze kierownik ma pełno kasy ze szkody co jest raczej nielegalne, ale to ja nastawiam karku.
6
Grażka 2017-04-10 19:51
Ile można zarobić w CUK Ubezpieczenia jako doradca klienta? Złożyłam swoje cv i czekam na telefon w sprawie rozmowy rekrutacyjnej. Ja słyszałam , że to spoko firma i można w miarę niezłą kasę zarobić .
maras 2017-04-13 10:34
jak najniższa krajowa to wg ciebie to "niezła kasa" to możesz zaczynać tam pracę. Firma ma bardzo negatywną opinię na tym forum a ty udajesz chyba naiwną, bo jakaś osoba powiedziała, że duża kasa w fajnej firmie. Ogarnij się i zmień destynację wyszukiwań swojej wyśnionej pracy..
2
Vanessa 2017-04-13 23:17
obowiązków coraz więcej, a wypłaty coraz niższe i do tego przekonanie , że jako firma gwarantują fantastyczne warunki finansowe. śmiech na sali
4
qwerty 2017-04-14 11:13
Bardzo wąskie grono rzeczywiście zarabia niesamowitą kasę, ale niestety jest ono zamknięte :D Reszta do roboty i może będziemy mogli do Karbówka na imprezę jechać :)
5
Marta 2017-04-15 10:01
Witam . Prowadziłam placówkę franszyzowa i powiem szczerze ze Cuk to droga firma tzn. ciagle jakieś ukryte koszty wychodziły które mam niby zapłacić . Po rozwiązaniu z nimi umowy partner zostaje bez wynagrodzenia za poprzednie miesiące pracy i w dodatku Cuk zada 50 tys zł jeżeli partner dalej pracuje w ubezpieczeniach . Zakładają sprawę w Sądzie za zakaz konkurencji !!!!!!
5
wiedźma 2017-04-19 09:39
To nie są ukryte koszta - miałaś to wszystko w umowie, którą świadomie podpisałaś.
5
Jurgen 2017-04-19 10:05
Nie widzę żeby CUK miał jakieś nowe oferty pracy. Czyżby mieli pełen skład pracowników? A szkoda to fajna firma.
4
yvi 2017-04-19 22:27
Polityka firmy jest tragiczna, robią wszystko by zniechęcić pracownika i odebrać mu motywację, a później tysiąc pytań czemu wyniki są takie słabe. Taka odpowiedzialna praca za najniższą krajową to żart, piszę o najniższej, bo premie są śmieszne ..
7
Grażka 2017-04-25 15:10
@yvi Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Zasada w takich firmach jest prosta ile wypracujesz tyle zarobisz i wszystko!
1
kld 2017-04-25 20:55
Heh, co nie zmienia faktu, że pensja jest nieadekwatna do wykonywanej pracy!!!!!!!. Dziwicie się, że Ludzie odchodzą sami z własnej nie przymuszonej woli......skoro na każdym kroku śrubujecie wyniki sprzedażowe nie możliwe do wykonania!!!!!!
7
Współczująca 2017-04-26 08:34
Tomek znowu zamienił się o północy w płaczącego w majtki internetowego trola
3
Rura 2017-04-26 10:05
Tomuś ma ból bo czyta na forum że wszyscy się sami zwalniają a on został wywalony na zbity pysk
3
Brawo tomek 2017-04-26 12:50
Ha! Ha! Tomek, dobrze że chociaż w internecie znalazłeś ANONIMOWOŚĆ. Brawo ty!
2
tysiącpięćsetstodziewięćset 2017-04-27 07:59
Pracowałem w CUK, odszedłem sam- ze względu na żenujące wręcz warunki finansowe- plany sprzedażowe- nie do zrealizowania- i dość wątpliwą "misyjność" firmy, kreującej się na "przyjaciela" Klienta- a tak naprawdę, zmuszającej do sprzedawania 6-7 ofert, gdyż za inne nie płacą (3-5-8) Potwierdzam wszystko co napisali moi poprzednicy. Praca dla desperatów. Sam przeszedłem 3 rozmowy kwalifikacyjne, na których NIKT nie raczył odpowiedzieć na pytanie o wysokość zarobków ("wszystko w swoim czasie") Dopiero później dostałem do podpisania umowę, oczywiście za najniższą krajową. Przekonały mnie roztoczone przede mną wizje podwyżek i fantastycznej prowizji ( co faktycznie przynosi zysk łączny, oszałamiające 1600 m-c) :) Pracownicy zatrudnieni od dłuższego czasu zareagowali wybuchem śmiechu, gdy zapytałem, kiedy uzyskali ową podwyżkę za staż i doświadczenie :D
Reasumując.
Płaca nieadekwatna do wymogów.
Zarząd wymaga cudów, niestety zapomina, że jeżeli stosuje się metodę kijka, to na jego końcu powinna być marchewka, a w CUK, jedynie pogłaszczą Cię po główce i pogratulują.
10
Grażka 2017-05-01 16:57
CUK Ubezpieczenia to fajna firma , pracuję tu i nie narzekam jak moi przedmówcy.
1
Bondyr 2017-05-01 21:12
Coś źle poszło. Najpierw pseudo Grażka składa cv a teraz jest zadowolonym pracownikiem, z doświadczeniem jak mniemam :D
3
Bondyr 2017-05-01 21:13
Coś źle poszło. Najpierw pseudo Grażka składa cv a teraz jest zadowolonym pracownikiem, z doświadczeniem jak mniemam :D
6
asdfhh 2017-05-03 13:02
Byłem na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko doradca klienta.....to co kazali nam robić z działu HR, wyglądało jak debilizm w najczystszej postaci. Ręce opadają, miałem uczucie jakbym brał udział w ukrytej kamerze (zero profesjonalizmu, na dzień dobry motywująca gadka pt"wybieramy najlepszych"). Na temat wynagrodzenia.....nabrali wody w usta. Pierwszy raz się spotkałem, ażeby temat pensji nie był omawiany na rozmowie kwalifikacyjnej. Jednym słowem ODRADZAM TĄ FIRMĘ!!!!!!!!
7
A. 2017-05-04 09:12
Ma pytanie do osób które były już na rozmowie.Mam dłuższą przerwę w pracy i trochę starszy pesel.Zastanawiam się czy robić podejście do CUK.Firmę znam , korzystałam z kalkulatora OC i myślę że dałabym radę się przekwalifikować.Tylko cz mój wiek - trochę po 40 -tce to już nie za dużo? Teraz wszędzie młodych się szuka....
Cuk 2017-05-04 12:30
Poczytaj negatywne opinie i zdecyduj się, czy 1600 na rękę ci wystarczy i startuj.
5
Dział HR CUK Ubezpieczenia 2017-05-05 14:23
Witam serdecznie, jako Zespół HR CUK Ubezpieczenia gwarantujemy, że niezależnie od procesu rekrutacyjnego oraz stanowiska, którego dotyczy oferta, kwestia wieku w najmniejszym stopniu nie wpływa na wynik rekrutacji. W naszych Doradcach cenimy sobie Ich osobowość, chęć zdobywania wiedzy, jaką przekazujemy zarówno na dwutygodniowym szkoleniu początkowym, jak i cyklicznych spotkaniach szkoleniowych, co również rozwiewa wątpliwości związane choćby z obsługą wspomnianego przez Panią kalkulatora OC.

Wszystkich zainteresowanych gorąco zachęcamy do aplikowania! Pozdrawiamy!
2
Dział HR CUK Ubezpieczenia 2017-05-05 14:33
Witam serdecznie,
Praca na stanowisku Doradcy Klienta, jest pracą o charakterze stacjonarnym.
Aby być branym pod uwagę w procesie rekrutacyjnym, należy spełnić dwa następujące warunki:
- średnie wykształcenie,
- obywatelstwo polskie.
Oba warunki wynikają z konieczności przystąpienia do egzaminów państwowych Komisji Nadzoru Finansowego, które przeprowadzamy podczas szkolenia początkowego.
Dodatkowo w naszych Kandydatach cenimy komunikatywność, łatwość nawiązywania relacji z Klientem, umiejętność pracy z danymi.

Pozdrawiamy i zachęcamy do aplikowania, Dział HR CUK Ubezpieczenia.
2
xyz 2017-05-06 00:12
No ale trochę starszy pracownik może lepiej znać prawo pracy i podać waszą żałosną firemkę do sądu za łamanie praw pracowniczych. Czy znowu tego chcecie ? a tak przy okazji; dlaczego możliwość oceny waszej wspaniałej firemki została zablokowana na fejsie?
3
pytam 2017-05-06 11:27
Co z pieniędzmi??? Czy to prawda że płacicie 1600???
4
kali 2017-05-07 09:26
Nie, to nieprawda. Płacą mniej, dokładnie najniższą krajowa. Na 1600 zł, trzeba sobie ciężko zapracować przez cały miesiąc. Nazywa się to szumnie "premią".

Niech zgadnę, odpowiedzi z działu HR Twój post się nie doczeka.
4
Kasiula 2017-05-07 20:47
@asdfhh Każda firma ma prawo do wyboru odpowiednich pracowników i nikt nie może w ten proces ingerować.
Anonymus 2017-05-09 21:32
1 like... |Grażka się polubiła :D
2
Pytam 2017-05-11 07:05
Szanowny Dziale HR, poproszę o odpowiedź w kwestii wynagrodzenia. Podobno też trzeba robić nadgodziny. Jak to jest rozliczane?
4
nis 2017-05-11 19:34
Znowu szukają ludzi do obsługi klienta.....w tym roku jest już to 4 podejście znalezienia białych niewolników, którzy będą tyrać za głodową pensję. Świadczy to o firmie, jedno, iż ludzi mają za nic!!!!!!. Znając dział HR, znowu będzie odstawiana obwoźna szopka na rozmowach rekrutacyjnych niczym kabaret marnych skeczów. Dział HR, pewno czyta wszystkie komentarze jakie pojawiają się na tej stronie internetowej lecz nie wyciągają żadnych wniosków odnośnie zawodowego profesjonalizmu!!!!!!!!!1
6
Luz 2017-05-17 15:20
nie wzrosły wcale, bo pan prezes musi spłacać nowe adi Q7.
8
uyt 2017-05-17 21:37
On nie musi nic spłacać! Stać go żeby sobie wziąć za gotówkę... To my jako pracownicy musimy spłacać :D
5
Kaśka 2017-05-17 22:45
Czyżby CUK powiększyła swoja firmę? Dosyć długa lista ofert pracy wskazuje na powiększenie firmy? Jeśli tak jest to fajnie rokuje .Byłam pracownikiem i mam ciągle sentyment do firmy dlatego tak dopytuję.
1
Dział HR 2017-05-22 12:09
Wysokość wynagrodzenia zależy od kilku czynników, między innymi: regionu, w którym pracownik będzie zatrudniony, kwalifikacji ocenianych podczas procesu rekrutacji, doświadczeń pracownika.
Wynagrodzenie składa się z podstawy oraz atrakcyjnego systemu premiowego. W firmie prowadzone są również konkursy zespołowe oraz indywidualne.
Dodatkowo nasi pracownicy mogą skorzystać z licznych benefitów takich jak: dofinansowanie do karty mulitsport, pakietu porad prawnych, pakietu medycznego(po rocznym stażu pracy), programu nieoprocentowanych pożyczek dla pracowników(dla osób na stanowisku specjalisty).
Istnieje również możliwość udziału w szkoleniach, programach poleceń pracowników, oraz licznych konkursach. Pracownicy mają możliwość wspólnego spędzania czasu w ramach integracji działów, dodatkowo raz w roku organizowana jest impreza integracyjna dla wszystkich pracowników
Nadgodziny są rozliczane zgodnie z Kodeksem Pracy.
Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do wysłania CV na adres praca@cuk.pl
pytam 2017-05-22 20:55
Konkret! Ile????
3
hsd 2017-05-22 22:55
To jest pytanie tabu......na, które nigdy nie uzyskamy odpowiedzi. Unikają odpowiedzi na to pytanie,
5
hgdf 2017-05-23 07:19
Jako pracownik mam niezły ubaw, podobnie jak inni, czytając o tych wszystkich "korzyściach" :D :D :D Przyjazny świąt ubezpieczeń stał się teraz jeszcze komiczny :D :D :D
6
Katka 2017-05-23 09:47
W biurach franczyzowych premia to żart, pracuje w małym mieście 6000 mieszkańców i wynagrodzenie to najniższa krajowa, a w dodatku szef ma wszystkie dodatki z pefronu.
3
Były pracownik 2017-05-23 21:41
Okropieństwo i oszustwo nic więcej firma zbudowana na nieuczciwych zasadach ludzi ma za nic najbardziej żenujący HR czy zarząd tego nie widzi i jak długo daje sie tym nieprofesjonalnym kobietom oszukiwać niech wreszcie przejrzą na oczy ale oni tylko widza swoje zarobki a nie ludzi omijacie i innych ostrzegajcie przed CUKiem
6
Były pracownik 2017-05-23 21:42
Okropieństwo i oszustwo nic więcej firma zbudowana na nieuczciwych zasadach ludzi ma za nic najbardziej żenujący HR czy zarząd tego nie widzi i jak długo daje sie tym nieprofesjonalnym kobietom oszukiwać niech wreszcie przejrzą na oczy ale oni tylko widza swoje zarobki a nie ludzi omijacie i innych ostrzegajcie przed CUKiem
5
Były pracownik 2017-05-23 21:43
Okropieństwo i oszustwo nic więcej firma zbudowana na nieuczciwych zasadach ludzi ma za nic najbardziej żenujący HR czy zarząd tego nie widzi i jak długo daje sie tym nieprofesjonalnym kobietom oszukiwać niech wreszcie przejrzą na oczy ale oni tylko widza swoje zarobki a nie ludzi omijacie i innych ostrzegajcie przed CUKiem
5
Kaśka 2017-05-25 21:24
CUK Ubezpieczenia nie prowadzi łatwej działalności. Doradcy klienta muszą się sporo napracować ,żeby zarobić.
Zostaw swoją opinię o CUK Ubezpieczenia - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia