Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: CUK Ubezpieczenia

zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-06-15 09:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
po odbytej rozmowie wydaje mi się że do tej firmy nie poszukują profesjonalnych sprzedawców, fachowców tylko jak to okreslił dyrektor w jeden z placówek w dużym mieście na południu Polski:" osoba która sprzedaje bardzo dobrze marchewki na placu będzie równiez bardzo dobrze sprzedawać ubezpieczenia". Z takim profesjonalnym podejściem wątpie o dobrych warunkach panujących w tej firmie dla szeregowych pracowników
zdjecie uzytkownika
wikson - 2014-06-15 15:02:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-06-15 09:53:48]:
może po prostu ten Pan uważa, że naprawdę jego produkt jest tak dobry, że praktycznie sam się sprzedaje
zdjecie uzytkownika
wikson - 2014-06-28 15:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jeżeli chodzi o doradców klienta to szuka ich po całej Polsce, więc czyżby CUK się rozwijał teraz?
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-06-28 16:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
CUK ma taką rotację pracowników. Ludzie jak widzą co tam się dzieje, to sami odchodzą.
zdjecie uzytkownika
wikson - 2014-06-28 19:44:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2014-06-28 16:36:37]:
to przynajmniej zaoszczędzą na ogłoszeniach bo w takim tempie pewnie nie trzeba ich zdejmować ze stron w internecie
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-07-03 21:27:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wikson - 2014-06-28 15:26:12]:
Może to ma związek z tym że otworzyli setną placówkę franczyzową, był artykuł w prasie branżowej
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2014-07-09 18:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
moim zdaniem to te niektóre posty które zostały usunięte są niezbyt wygodne dla każdego użytkownika tego forum, ponieważ musi czytać wtedy stek wulgaryzmów , które do niczego nie prowadzą. Zamiast głupot lepiej byłoby napisać coś o pracy chociażby na stanowiskach na które obecnie prowadzona jest rekrutacja. Czy na przykład praca jako doradca klienta może być taką o którą warto się zacząć dziś starać?
zdjecie uzytkownika
były cukierek - 2014-07-11 11:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca jest stresująca,zarobki niestety trochę wyższe od najniższej krajowej,ale na początek moze byc
na zdobycie doświadczenia.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
hiczkok - 2014-07-11 15:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były cukierek - 2014-07-11 11:56:08]:
rozumiem , że w swoim poście piszesz o pracy na stanowisku doradcy klienta. To rzeczywiście stresująca praca, zwłaszcza jeżeli chodzi o pierwsze kroki w branży. Mnie bardziej ciekawi jednak stanowisko menagera ds rozwoju sieci partnerskiej. Wymagania pokazują, że to dość poważna oferta, choć mam nadzieje, że warunki finansowe nie plasują się choćby nawet w okolicach najniższej krajowej , a znacznie wyżej
zdjecie uzytkownika
kondi - 2014-07-14 12:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hiczkok - 2014-07-11 15:12:23]:
gdyby na stanowisku tego managera były rzeczywiście tak dobre warunki pracy, to myślę , że te oferty rozchodziłyby się jak świeże bułeczki... a jak jesteś w stanie zapewne zauważyć - jak wisiały, tak wiszą sobie dalej w najlepsze
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-07-22 16:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2014-07-03 21:27:37]:
No i to raczej dobry znak - widać że się te ubezpieczenia dobrze sprzedają.Na pracę całkiem na swoim nie mogę sobie pozwolić w tej chwili, ale franczyza to by mnie urządzała, tym bardziej że jak się orientowałem to na otwarcie placówki CUK potrzeba około 15 tysięcy.
zdjecie uzytkownika
piejdak - 2014-07-22 19:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obserwator - 2014-07-22 16:04:49]:
to nie jest tak, że łatwo jest wyciułać 15 tysięcy na otwarcie franczyzy. Niestety nie każdego na to stać. Jeżeli chodzi o CUK to wydaje mi się , że najlepszym pomysłem jest wdrożyć się na stanowisku doradcy klienta i potem próbować awansować w ramach firmy np. na menagera ds rozwoju sieci partnerskiej. Wydaje mi się, że do pracy w ubezpieczeniach komunikacyjnych i mieszkaniowych należy się wdrożyć właśnie na niższych stanowiskach i co najważniejsze uczestniczyć w szkoleniach dla personelu, które na szczęście CUK zapewnia. Jak dla mnie to jeszcze dodatkowym plusem pracy w tej firmie jest stabilność zatrudnienia. No i tak naprawdę ludzie pracujący tutaj są na poziomie , więc i atmosfera jest sympatyczna
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-08-03 18:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale mówisz o zostaniu niezależnym doradcą? Bo to też forma pracy na swoim, a nie jest potrzebny własny wkład.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-08-03 21:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [piejdak - 2014-07-22 19:23:40]:
" ludzie pracujący tutaj są na poziomie , więc i atmosfera jest sympatyczna " Ale kłamstwo :)
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-08-07 17:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-08-03 21:58:11]:
Ja pracowałam w tej firmie, wykończyłam się psychicznie...nikt mnie jeszcze tak nie upodlił, a doświadczenie zawodowe mam spore więc kitów nikt mi nie wciśnie. Co raz częściej słyszy się opinie że zmuszają pracowników do fałszowania dokumentów i nie tylko. Toruń jest bardzo małym miastem, więc wieści rozchodzą się szybko. A teraz niech usuną moją opinię, to ją napiszę na innym forum. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-08-22 15:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego ja na etat nigdzie bym nie poszedł, zawsze co na swoim to na swoim.Jestem przed rozmową w sprawie otwarcia placówki pod logo CUK,zapytam też o te kwestie które tu były poruszane.Pojeździłem trochę po regionie jako "klient" żeby wybadać jak to wygląda w różnych Cuk -ach i wrażenia mam pozytywne, na znerwicowanych ludzie nie wyglądali :)
zdjecie uzytkownika
michał - 2014-09-04 17:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nick - 2014-07-03 21:27:37]:
artykuł był sponsorowany....
CUK Ubezpieczenia "Wywiad z Kamila Jankowska - Kierownik Działu HR w firmie CUK Ubezpieczenia"
Jak wygląda proces rekrutacji, z ilu etapów się składa? Ponieważ współpracujemy z ponad 30 towarzystwami i mamy w naszej ofercie wiele  produktów proces kształcenia naszych pracowników jest kosztowny i długotrwały. Przykładamy ogromną wagę do procesu rekrutacji, ponieważ jeśli wiążemy się z pracownikiem chcemy z wiązać się z nim na długo.   Jak to przedstawia się w praktyce? a) Selekcja nadesłanych CV b) Kontakt telefoniczny z wybranym...
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-09-24 12:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jeśli jest tak jak mówisz, to faktem jest że CUK ma 100 placówek franczyzowych, czyli osobom które prowadzą ten biznes musi się to opłacać.Liczby mówią same za siebie.
zdjecie uzytkownika
zeberka - 2014-10-07 10:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca w cuk to ciężki kawałek chleba, dużo stresu,obowiązkowe nadgodziny,wyścig szczurów i pensja niestety nie najciekawsza...
zdjecie uzytkownika
futrzak - 2014-10-30 03:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie dziwią mnie wcale Wasze opinie o pracy w CUK Ubezpieczenia. Głównie to co rzuca się od razu po przyjściu tutaj do pracy, a także łatwo to zauważyć tutaj w komentarzach na forum, to , że największą wadą w pracy jest ta tragiczna atmosfera opierająca się w głównej mierze na ciągłej rywalizacji zatrudnionych
zdjecie uzytkownika
irena - 2014-10-30 11:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [futrzak - 2014-10-30 03:38:10]:
Niestety zgadzam się z tymi opiniami.Pracowałam bardzo krótko i również atmosfera na placówce pozostawiała wiele do życzenia...
zdjecie uzytkownika
zeberka - 2014-11-02 13:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jasiu R. - 2014-06-11 19:52:31]:
Chyba w niewielu firmach pracowałeś skoro tak dobrze się o pracy w CUku wypowiadasz...
zdjecie uzytkownika
Ig - 2014-11-06 21:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie najbardziej ciekawi po jakim czasie prowadzenia placówki franczyzowej CUK wychodzi się na swoje, bo faktycznie jak przejrzałem warunki współpracy, to tak jak mówicie nie trzeba dużego wkładu własnego na starcie.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-21
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
CUK Ubezpieczenia  poszukuje osób na stanowisko DORADCA KLIENTA     Decydując się na pracę w CUK Ubezpieczenia:   Będziesz pracować: w największej multiagencji ubezpieczeniowej w Polsce, stacjonarnie w jednej z placówek, na pełen etat, w oparciu o umowę o pracę,   Zdobędziesz: nowe umiejętności, szeroką wiedzę specjalistyczną, doświadczenie, możliwość poznania wielu ciekawych ludzi, pracę w gronie doświad
zdjecie uzytkownika
hania - 2014-11-07 12:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ig - 2014-11-06 21:12:11]:
To chyba zależy z jaką wiedzą w to wchodzisz.Ja pracowałam jako doradca cuka ale mam kontakt z koleżankami ze szkoleń które zaczynały franczyzę z zerową wiedzą tylko po szkoleniach wstępnych i lekko nie jest. Klienci lubią profesionalną i rzetelną info a na początku kariery to łatwe nie jest (30 towarzystw ubezp.) Po roku działalności jest światełko w tunelu ale bez łał...
zdjecie uzytkownika
tolek - 2014-11-13 18:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hania - 2014-11-07 12:05:51]:
zgadzam się z opinią @hani. , że otwierać franczyzę Cuka bez żadnego doświadczenia to jak strzelać sobie właściwie w kolano. Zresztą chyba niewielu jest takich którzy na taki ruch się odważyli . Za to jeżeli masz już pewne doświadczenie i otwierasz swój punkt w dobrym komunikacyjnie miejscu to szansa na sukces jest spora
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x