logo CUK Ubezpieczenia

CUK Ubezpieczenia

Toruń

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Od niedawna 2017-01-13 11:23
Sama praca jest fajna. Jeżeli nie przeszkadza komuś sama sprzedaż to naprawdę jest ok. Natomiast brak towarzystw brak narzędzi brak kierownictwa i chore wymagania zarządu, który dosłownie pluje na swoich pracowników. Chcą wycisnąć i Cię zatyrać za 1500 zł a nawet i tyle czasem nie ma. Czy nie lepiej by było mieć grupę 20 wyspecjalizowanych sprzedawców, zadowolonych z pracy, dobrze zarabiających przez co super wydajnych? Nie, według chorych prezesów lepiej 100 pachołków a chcąc nie chcąc coś tam sprzedadzą. Żenujące i konsekwencje chciwości myślę że już powoli odczuwają.
7
No cóż 2017-01-13 11:29
Taaa królowa. Kółko wzajemnej adoracji ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba przyznać. Tylko haha i hihi i wybieranie kontaktów i awanse dla ulubieńców. Urzadzila się jak pączek w maśle. A wiedzy, kompetencji, autorytetu brak. Wspomniana ameba by lepiej zarządzała.
8
ex 2017-01-13 11:49
Zgadzam się w 100% z opiniami zamieszczonymi powyżej!!!!!!!! Miałem nie przyjemność uczestniczyć w rozmowie rekrutacyjnej w owej firmie, sama rozmowa była przeprowadzana w obecności 6 kandydatów przy współobecności 3-ga pracowników cuku. Na samym początku pewna kobieta w okularach, zaczęła zachwalać jaka to praca jest świetna i rozwojowa pod każdym względem oraz cieszyła się bardzo, że jesteśmy na rozmowie - bo zapraszają nie byle kogo. Potem to już zaczął się cyrk na maxa, inscenizowane scenki w cukierni, zbieranie podpisów do wymyślonej ankiety pod pretekstem budowy zakładu chemicznego zanieczyszczającego środowisko naturalne w Toruniu - totalne dno!!!!!!!! Na zadane pytanie odnośnie wynagrodzenia - usłyszeliśmy wymijającą odpowiedź (na chwilę obecną tego państwo się nie dowiedzą) - to, kiedy mamy się niby dowiedzieć??????. Domyślenia daje sam fakt, iż rotacja na dział contact center jest ciągła (stale kogoś szukają) - a to o czymś musi świadczyć!!!!!! Mam nadzieję, że dział HR, czyta wszystkie opinie jakie są napisane w tym miejscu i nie usuwa ich.
9
123 2017-01-13 15:50
Czyżby była gorsza nawet od poprzednika słodko pierdzącego pseudo-dyrektorka?
plan naprawczy ;p 2017-01-13 18:44
Wolałabym usłyszeć to osobiście. Zwłaszcza, że pracujemy razem, codziennie się widzimy i podobno jesteśmy dorośli... Widocznie moje rzekome "wchodzenie w tyłek i podlizywanie się" przyniosło oczekiwane skutki więc polecam też spróbować. Może też trafi Ci się awansik i przestaniesz wylewać żale w internecie.
5
Luj 2017-01-13 19:02
Ludzie ogarnijcie się :D co to za ferment :D
3
wid 2017-01-14 00:17
Powyższe opinie na temat procesu rekrutacji - zgadzają się w 100%. Jest to szczera prawda - niewygodna dla firmy!!!!!!! Na temat zarobków milczą jak zaklęci, jakby się czegoś/kogoś bali. Żeby zarobić trzeba zasuwać ostro. Ludzi traktują jedynie jak maszynkę do robienia kasy. Blondzia, która ma pod sobą cc, na pozór wydaje się być miła, w rzeczywistości jest zupełnie inna. Odradzam pracę na stanowisku UBEZPIECZENIOWY DORADCA KLIENTA!!!!!!!!!
5
Dział HR 2017-01-14 06:38
Dział HR czyta z uwagą wszystkie opinie dotyczące procesu rekrutacyjnego. Cenimy wszystkie uwagi – te, o które prosimy podczas spotkania rekrutacyjnego oraz zamieszczane na tym profilu.
Pragniemy odpowiedzieć na kilka pojawiających się pytań. Nasza rekrutacja wszechstronnie bada kompetencje kandydatów – pracownicy działów sprzedaży są dla nas kluczowi, stąd kilkuetapowy proces rekrutacji, na który się zdecydowaliśmy. Zapraszamy naszych kandydatów do różnych zadań, aby w możliwie najlepszy sposób poznali specyfikę przyszłych obowiązków. W proces rekrutacji włączamy scenki sprzedażowe nie wymagające wiedzy ubezpieczeniowej, ponieważ wierzymy, że CV i rozmowa nie odzwierciedla całego potencjału danej osoby.
Obecnie prowadzimy intensywną rekrutację wynikającą z planów dwukrotnego zwiększenia zatrudnienia w Dziale Contact Center w roku 2017 r.. W zeszłym roku zatrudniliśmy także 6 nowych pracowników, którzy zastąpili odchodzących do innych działów Firmy, co świadczy przede wszystkim o realnej szansie rozwoju, dobrej atmosferze i dbaniu o każdego pracownika bez względu na to w jakim kierunku chce się rozwijać. Gorąco zachęcamy do aplikowania oraz kontaktu z nami praca@cuk.pl. Chętnie odpowiemy na każde pytanie i wyjaśnimy wszystkie wątpliwości.
4
AA 2017-01-14 10:27
Gratuluje wszystkim tym którzy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do własnego gniazda. Może jak tak bardzo wam źle to po prostu zwolnijcie się i dajcie szanse innym. Nikt Wam nie broni wzięcia udziału w procesach rekrutacji czy zmiany działu. Każdy z Was pracuje na swój własny sukces, a że wolicie siedzieć z tyłkami w swoim koncie i obrabiać d*** innych zamiast wziąć się za swój własny rozwój... Każdy ma swoją szanse, wystarczy chcieć ją wykorzystać, a szeptanie i wyśmiewanie się z innych raczej Wam w tym nie pomoże.
4
Od niedawna 2017-01-14 10:52
Ale bzdura... nikt nie awansuje, a ucieka tylko dlatego, że jest umowa... byle jaki dział byle nie cc i taka jest prawda. Do działu HR były zgłaszane nieprawidłowości i co z tego... każdy ma to gdzieś! Ręce opadają jaka ściema...
6
ja 2017-01-14 13:38
Cytuję -"W zeszłym roku zatrudniliśmy także 6 nowych pracowników" - rzekomo szukacie 28 kandydatów, a przez cały ubiegły roku zatrudniliście tylko 6 osób, gratuluję skuteczności -widać, że nadajecie się do tej pracy, jak mało kto!!!!!!!!!!!!!! Dział HR na medal!!!!!!!!!
2
. 2017-01-14 22:15
Wiadomość do niezadowolonych z pracy w CUKu lub gdziekolwiek indziej :)
www.pracuj.pl/
www.monsterpolska.pl/
www.gazetapraca.pl/
www.praca.pl/
www.infopraca.pl/
1
Hehe 2017-01-15 10:38
Tomek weź się ogarnij, po tylu latach, że nic ciekawego nie masz w życiu do robienia...
1
cc 2017-01-15 13:03
Tomciu, Dorotka i jej "metody" są teraz problemem CC. Weź już się ogarnij i daj sobie na luz. Żeby po nocach siedzieć i wypisywać głupoty w intrenecie???
2
plan naprawczy :P 2017-01-16 12:18
Tomek czytaj ze zrozumieniem ! odpowiedział Ci ktoś inny :)
1
123 2017-01-16 21:00
nie rozumiem żalów wylewanych w internecie, na 100 % przez osoby pracujące cały czas w cc, skoro tak Wam źle to po co tam siedzicie? i czemu nie powiecie co myślicie, nikt Was nie zwolni, a możecie szczerze powiedzieć kierowniczce czy hr'om co myślicie po co tutaj te rzygi?
2
rekrutacja 2017-01-16 21:04
Rekrutacje prowadzoną w tej firmie uważam za całkiem niezłą. HR się spina wyłącznie po to aby wybrać jak najlepsze osoby, a zadania są ciekawe i jak ktoś ich nie potrafi zrozumieć "po co scenka np w cukierni?" to niech się też nie dziwi dlaczego po owej rekrutacji się nie dostał na dane stanowisko skoro jest idiotą.
4
1234 2017-01-16 22:20
Nie wiem to się wypowiem.
Dalej tacy mądrzy? 2017-01-16 22:58
Propozycja dla tych, co to wszystko wiedzą najlepiej. Kto się nadaje, a kto nie. Co zarząd powinien zrobić, a od czego trzymać się z daleka. Kogo należy zwolnić, kogo zatrudnić, kogo awansować
Załóżcie własną multiagencję (1 oddział) w dowolnym mieście w Polsce (lokalizacja również dowolna) i zacznijcie prowadzić swój własny biznes (nie chodzi mi tu o franczyzę).
Możecie w tej firmie zatrudnić kogo chcecie (w końcu to Wasz biznes). Możecie ludzi zwalniać, awansować, degradować, sowicie wynagradzać lub płacić im najniższą krajową. Wszystko jest kwestią Waszego geniuszu.
Jeśli za 15 lat będziecie mieć chociaż 50 placówek własnych i 10 franczyzowych, to szczerze Wam pogratuluję.
Przyjmujecie wyzwanie?
3
gadaj z dupą to Cie osra 2017-01-16 23:38
A czy Ty przyjmujesz wyzwanie, żeby powiedzieć swojemu niekompetentnemu przełożonemu powiedzieć w twarz co nim myślisz ? I co myślisz o osobie z HR, która pozoruje zainteresowanie opiniami o kadrze zarządzającej, a naprawdę obchodzi ją własna pozycja we firmie?
1
jaaa 2017-01-17 13:06
Kim jest blond pingwin ?
1
SzachMat 2017-01-17 20:06
Niestety, nie powiem tego mojemu przełożonemu, gdyż uważam go za naprawdę bardzo kompetentną osobę.
Mam za to dla Ciebie zagadkę.
W jakiej firmie pracuję i jak się nazywa mój szef / moja szefowa?
Podpowiedź - nie jestem pracownikiem CUKu :)
Przy okazji - nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś to Ty powiedział swojej szefowej co o niej myślisz w cztery oczy :)
2
niedoszły 2017-01-18 14:41
Chciałem, aplikować na stanowisko Doradca Klienta, ale sobie daruję...... rozmowy grupowe, zamiast indywidualnych, 2 godz, wyjęte z życiorysu.Nie rozumiem rzeczy, dlaczego milczą na temat wynagrodzenia podczas rozmowy rekrutacyjnej!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze fakt, że cały czas szukają ludzi do pracy..... jak widać rotacja na dział cc jest duża.
3
dori 2017-01-18 18:27
DORADCA KLIENTA Miejsce pracy: Centrum Handlowe Lublin a co powiecie na temat tej oferty??? Jaka atmosfera w Lublinie??? Jaki kiero?? jak to wygląda??
Niezadowolony 2017-01-20 21:14
Dostajesz plan którego nie nie jesteś w stanie zrealizować, konkurencja ma dużo lepsze stawki nic CUK. Dodatkowo siedzisz przy lodówkach auchan - ciągłe buczenie.
Wracając do planu ludzie przez pół roku go nie robią, a nawet jak zrobią to muszą się kłócić o swoje premie bo w centrali zawsze coś znajdą, że jest nie tak jak powinno i w rezultacie dostajesz połowę czyli 150 zł premii :DDDDD
Po roku pracy przy realizacji planów może Ci się uda wyciągnąć 2000 zł na rękę, ale nie licz :DD
1
Specjalista 2017-01-20 21:24
To co mówią na rozmowie w netto na umowie zamienia się w brutto. Trzeba szczegółowo dopytywać o stawki i premie ponieważ jest wiele zakłamań podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
Pracujesz od poniedziałku do soboty 9-21 i niedziela 10-20.
Jeżeli nie masz rodziny, znajomych, hobby, ogólnie jak nic nie masz to fajna praca.
Pracujesz codziennie w innych godzinach i prawie na nic Cię nie stać jak nie zrobisz planu, a nawet jak go zrobisz to dostaniesz max 400 zł, czyli łącznie około 2000 zł.
6
hyu 2017-01-21 10:13
To się ciesz że nie trafiłeś Tomku na Blond Pingwina :D Z nią nie miałbyś szans :D
3
dori 2017-01-22 08:57
słyszałam że w Lublinie cała nowa ekipa. Poprzednia sama się zwolniła?? czy firma się rozstała?? a jak kierownik na Lublin??
1
mk 2017-01-24 13:36
Mam takie zapytanie - warto aplikować na stanowisko Ubezpieczeniowy Doradca Klienta?
dori 2017-01-25 08:54
nikt nie wie co słychać w Lublinie ??? nadal szukają Doradcy. Wysłałam CV mam już doświadczenie w ubezpieczeniach, ale zastanawiam się czy to nie strata czasu. Zależy mi na atmosferze, dlatego pytałam jaki jest kierownik, jak pozostali w oddziale - ale z tego co wiem to wszyscy nowi. Ktoś coś napisze??
1
Js 2017-01-27 23:49
Czy ktoś wie jak wygląda egzamin KNF do Warty, który przeprowadzany jest w CUK? Czy jest trudny? I co jeśli się go nie zda?
blabla 2017-01-28 09:11
ten egzamin to parodia, wszyscy zdają
3
DR 2017-01-28 22:39
To tylko przy Warcie tak jest, czy to ogólna praktyka?
pracownik CUK 2017-01-30 20:24
zgadzam sie w 100 %
Nick 2017-02-07 11:34
Czy serio tam jest tak źle? Opiszcie swoje przygody z CUK bo ja zamierzam tam aplikować. Pozdrawiam
poi 2017-02-07 13:26
Niestety, jest źle!!!!! To co zostało napisane powyżej odnośnie procesu rekrutacji jest świętą prawdą. Byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej, zero profesjonalizmu zawodowego. Na spotkaniu 5-6 osób (rozmowa grupowa , nie indywidualna), 2 godz. wyjęte z życiorysu, odgrywanie durnych scenek - nie wiadomo, do czego mają służyć (pracownik cukierni oraz zbieranie lipnych podpisów po ankietą)!!!!! Na temat pensji, wynagrodzenia - milczą!!!!!!!..... człowiek słyszy wymijającą odpowiedź....... iż tego się państwo dowiedzą w późniejszym terminie, podobnie rzecz się ma z prowizją!!!!! Prawda, jest taka, iż człowiek na słuchawkach zarabia 1.500 tyś, niekiedy mniej - i to jest w/g rekruterów dość wysokie wynagrodzenie. Plany sprzedażowe nie możliwe do zrealizowania w ciągu jednego miesiąca kalendarzowego....lecz cóż kierowniczka nie może tego zrozumieć!!!!!!!!! Chwalą się, że CUK Ubezpieczenia 30 TOWARZYSTW UBEZPIECZENIOWYCH W 1 MIEJSCU - ściema, mają 7 towarzystw ubezpieczeniowych i te same od paru lat wciskają ludziom.
5
daw 2017-02-07 22:10
Maska nie ma czego rozumieć bo robi to co nakazuje Pingwin :D
2
Piotr 2017-02-08 19:45
Osobiście uważam, iż CUK jest bardzo porządnym pracodawcą. Dobra atmosfera, bardzo przyzwoite zarobki oraz możliwość rozwoju zawodowego. Jest to na pewno firma dla ludzi ambitnych, którzy chcą iść do przodu. Jeśli do pracy idziesz po to by się rozwijać, a nie po to by bezproduktywnie odsiedzieć swoje, to CUK jest miejscem właśnie dla Ciebie.
5
po 2017-02-09 13:45
Pracowałem u was, znam realia rządzące w Cuk-u!!!!!!!!!!! Awans dla wybranych lub przydupasów, którzy donoszą na każdym kroku!!!!!!!!...... a pensja w wysokości 1.500 zł na rękę (niekiedy mniej) - dyskutowałbym!!!!!!
4
boss 2017-02-09 13:47
Dział HR, zaczyna swoją propagandę o dobrobycie i możliwości rozwoju zawodowego w FIRMIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
:) 2017-02-09 15:45
Gdyby powiedzieli o pensji na początku to połowa kandydatów stwierdzi ze szkoda ich czasu!!!
6
C.B.S. 2017-02-09 15:54
Napiszę krótko:
Nie jestem i nie byłem i nie będę pracownikiem CUK. Czytam opinie ponieważ jest to firma rozwijająca się i to zapewne nie dzięki "górze", a ludziom, poszczególnym zespołom jakie tam pracują.
Ludzie ogarnijcie się, jak się komuś nie podoba to wypierd!@#$lać i szukać innej pracy.
Nie wiecie tego czy nowy zatrudniony człowiek nie jest np detektywem, szpiegiem, jak zwał tak zwał .... i właśnie was rozgryzł. Piszecie brednie i sami się do tego przyznajecie w waszych klikach i grupkach.
A wyżej wspominanym zespołom, dzięki którym rozwija się firma życzę samych sukcesów!!!!!!!!!
9
asd 2017-02-09 21:52
Pracowałem w cuku pewien czas.......znam realia tam panujące i stwierdzam, że nic się tam nie zmieniło!!!!!!, człowiek był traktowany poniżej poziomu godności!!!!!!. Pytam się - dlaczego na rozmowie rekrutacyjnej temat zarobków jest prrzemilczany???????????
6
C.B.S 2017-02-10 17:27
@asd
Konkretnie przez kogo byłeś tak traktowany?
3
C.B.S. 2017-02-11 18:57
Jak widać "odważnych" po drugiej stronie monitora zablokowało poprzednie pytanie. Do tego aby pieprzyć jak to źle i kto z kim sypia chętnych i odważnych nie brakuje ale żeby stanąć twarzą w twarz z konkretnymi danymi tu już nie ma nikogo.
CUK-owi malkontenci szkoda mi Was!!!
A tak swoją drogą to wpuściłbym takiego szpiega i powyrywał chwasty bo tylko przez nie prawdziwe ziarno nie wyda odpowiedniego plonu.
6
klon 2017-02-11 19:45
Po to istnieje ten portal aby pisać prawdę i jednocześnie zachować anonimowość. Mówienie prawdy w twarz i wskazywanie konkretnych osób w CUK kończy się zwalnianiem osób, które w dobrej wierze tę prawdę powiedziały i w nagrodę dostały wypowiedzenie. Jest wiele osób które chętnie podałyby konkretne dane, ale nie wierzą (i słusznie) że sprawcy zostaną pociągnięci do odpowiedzialności.
4
C.B.S. 2017-02-13 18:34
Takie portale żerują na takich frustratach którzy nie potrafią nic zrobić ze swoim życiem. Przestańcie pierd@lic i weźcie sie do pracy, a jak nie to zmieńcie robotę. Mało jest firm podobnych do CUK? Tam będziecie mogli wykazać sie swoimi kompetencjami.
7
nic 2017-02-14 13:14
Dzięki takim portalom, ludzie mogą się dowiedzieć o realiach panujących w Cuku!!!!!!!! Zgodzę ,się z tym, iż nie jest to na rękę firmie -że jest cały czas obsmarowywana negatywnymi komentarzami (opinie zawarte powyżej są prawdą). lecz firma zasłużyła sobie sama na taką opinie - ze względu na podchodzenie do pracowników!!!!!!!! Dlatego odradzam tam pracę.......... brak poszanowania dla drugiego człowieka oraz rombanie tyłka za plecami jest tam na porządku dziennym za wiedzą i zgodą szefostwa.
5
pracownica za najniższą 2017-02-15 12:11
Niestety ja pragnę przestrzec przed pracą w placówce franczyzowej. Ja pracuję w małej miejscowości u właściciela placówki i pomimo ogłoszenia przez urząd pracy o pracy tylko w dni robocze pracuję także w soboty. Nawet w wigilie nie było skróconego czasu pracy. Tu si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a właściciel tylko pogania za prawie najniższą krajową. Pisze specjalnie prawie bo jak dostaje premie od sprzedaży to nie mogę powstrzymać się od śmiechu spowodowanej dumą szefa że w ogóle mi ją daje.
5
oj 2017-02-17 11:42
Stało się, znowu wznowili proces rekrutacji do cc!!!!!!!!!!!!....... żal mi osób, które zmarnują swój cenny czas na przyjazd i wysłuchanie pierdołów Działu HR, o tym jaka ta praca jest rozwojowa i jak wpływa na skrzywienie psychiki u zdrowo rozsądkowo myślących osób!!!!!!!!...... oraz wysłuchiwanie blond HITLERZYCY o mózgu mniejszym niż wykałaczka do zębów!!!!!!!!!!
4
Zostaw swoją opinię o CUK Ubezpieczenia - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia