Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo CUK Ubezpieczenia

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Pracowałeś w firmie CUK Ubezpieczenia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
logiczny - 2016-03-21 18:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W każdej pracy trzeba pracować. Wynika to z samego słowa "praca" :)
zdjecie uzytkownika
aleks - 2016-03-22 11:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że jeśli ktoś zerknął na ich ofertę i wysłał CV, to nie powinien później się wahać, jeśli na rozmowę go zaproszą. Warto szanować swój, ale i CUK czas :) a mają go dość mało, zważając na szeroką rekrutację
zdjecie uzytkownika
n87 - 2016-04-04 14:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie lepiej moim zdaniem otworzyć własną placówkę CUK na zasadzie franczyzy, albo pracować jako niezależny doradca.
zdjecie uzytkownika
tom - 2016-04-04 14:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu akurat taka forma @n87 ogłoszeń z tego co widziałem mają sporo wysyłałem już cv na koordynatora sprzedaży ale chętnie wysłucham Twoich argumentów i może pomyślę nad czymś innym niż to stanowisko
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-05 21:46:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie już do spokój z tymi reklamami franszyzy. Jak widać macie wieeeelkie ciśnienie żeby ludzi w to wciągać.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2016-04-07 21:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marcin, Tobie za to by się przydała reklama słownika języka polskiego :).
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-10 20:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaki masz problem HRzyco(?)
zdjecie uzytkownika
pudło, jestem psychologiem - 2016-04-13 20:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie pracuję w ukochanym przez Ciebie dziale HR. Co więcej - nie pracuję w CUKu. Ty za to - jak mniemam - tam pracujesz, gdyż świetnie orientujesz się w tym, co się dzieje. Kto jest kim, kto jakie decyzje podjął, a jakich nie. Jesteś geniuszem ds. HR, marketingu, cc i Bóg jeden wie czego jeszcze? Może w związku z tym odpowiesz na jedno bardzo proste pytanie. Skoro jesteś taki genialny, to dlaczego nie napiszesz wypowiedzenia i nie odejdziesz z CUKu? Taki chodzący ideał jak Ty na pewno może przebierać w dużo lepszych ofertach, niż "marne grosze w CUKu"? Zarobiłbyś więcej, zdobył nowe doświadczenia i rozwinął swoje kompetencje. Ponadto nie musiałbyś już więcej poświęcać swojego cennego czasu na wylewanie frustracji na forum. Same korzyści, nic więcej.
zdjecie uzytkownika
do "psychologa' - 2016-04-15 09:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taaaa, co cię w takim razie tutaj sprowadza? Masz jakąś misję w życiu? A co do frustracji... Chyba kto inny ma z tym problem :)
zdjecie uzytkownika
psycholog - 2016-04-16 07:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprowadza mnie chęć aplikowania do CUKu. Twoich opinii jednak nie biorę pod uwagę. Mam świadomość, że zawsze znajdzie się grupa "hejterów". Bardziej interesują mnie merytorczyne odpowiedzi. Dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Monika - 2016-04-20 10:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [wikson - 2016-01-02 14:37:09]:
Nie polecam współpracy z tą firmą , wyzyskiwanie Partnerów oraz naliczanie kar umownych z byle powodu . Po rozwiązaniu umowy 3 letni zakaz konkurencji -- od razu wypełniają weksel za zakaz konkurencji na 50 tys zł . Generalnie ciężko się od nich uwolnić po rozstaniu , nękanie ....
zdjecie uzytkownika
Monika - 2016-04-20 10:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nie polecam współpracy z tą firmą , wyzyskiwanie Partnerów oraz naliczanie kar umownych z byle powodu . Po rozwiązaniu umowy 3 letni zakaz konkurencji -- od razu wypełniają weksel za zakaz konkurencji na 50 tys zł . Generalnie ciężko się od nich uwolnić po rozstaniu , nękanie ....
zdjecie uzytkownika
do Moniki - 2016-04-21 20:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Uuuuuuuu Monika, toś dowaliła :) Teraz się zacznie propaganda sukcesu etatowych piewców :) Organizacja CUK ma jakieś wady??? Niemożliwe!
zdjecie uzytkownika
Cudownie - 2016-05-04 16:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo fajna ilość bardzo fajnych ogłoszeń pokazała się do CUK Ubezpieczenia bo są i Doradcy Klienta i Specjalista ds. produktów ubezpieczeniowych i Koordynator ds. rozwoju sieci zewnętrznej i wszystko jest do wielu, bardzo wielu miast - tak dużych, jak i malutkich.
zdjecie uzytkownika
wikson - 2016-05-05 17:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Cudownie - 2016-05-04 16:30:06]:
z tych ciekawszych ofert pracy w cuk ubezpieczenia to na pewno zauważyć można oferty dla koordynatorów do spraw rozwoju sieci zewnętrznej. powodzenia .
zdjecie uzytkownika
co do franczyzy - 2016-05-10 07:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [n87 - 2016-04-04 14:16:38]:
Ten temat właśnie rozpracowuję :) bo jeśli chodzi o franczyzę to warunki dosyć sensowne mi się wydają - nie trzeba mieć dużych pieniędzy na start.Fajnie byłoby pogadać z kimś kto już w tak działa trochę dłużej niż powiedzmy rok.
zdjecie uzytkownika
wpla - 2016-05-26 17:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobrze, ale co powiecie jeszcze o pracy jako Ubezpieczeniowy Doradca Klienta, bo widze, ze warunki sa całkiem niezłe, a praca jest w centrum Torunia jakby nie patrzeć.
zdjecie uzytkownika
dora - 2016-05-26 20:54:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A po czym wnosisz że warunki są "niezłe"? :) ktoś tu chyba ma problemy z rekrutacją :)
zdjecie uzytkownika
tuja - 2016-06-02 23:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to wnosze po tym jak widzę ich oferty pracy w internecie - przykładowo, Ubezpieczeniowy Doradca Klienta może mieć zaszczyt otrzymania prywatnej opieki medycznej oraz karty multisport a więc to dla mnie luksus
zdjecie uzytkownika
kasia - 2016-06-10 08:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W dzisiejszych czasach opieka medyczna i karta sportowa to żaden luksus lecz standard na rynku pracy. Wyróżnik dla pracodawcy to żaden.
zdjecie uzytkownika
Hgffg - 2016-06-10 09:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obie te karty sa platne . Medyczna 150 do czasu umowy na czas nieokreslony, sportowa 45. Wiec nie ma się czym podniecać
zdjecie uzytkownika
wpla - 2016-06-10 13:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie płacić 45 zł za karte sportową, a normlany karnet po 150 zł to jest to dla mnie dosyć istotna różnica jednak. Poza tym wydaje mi się, że spokojnie można zarobić tutaj też więcej na pewno.
zdjecie uzytkownika
do wpla - 2016-06-10 20:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy nie możecie się choć trochę wysilić i spróbować stworzyć tekst bardziej po polsku???
zdjecie uzytkownika
aszka - 2016-06-11 11:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a więc po polsku: zatrudnij się a bedziesz sprzedawać polisy 30 Towarzystw Ubezpieczeniowych
zdjecie uzytkownika
Bhggvb - 2016-06-12 11:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
w Cuk realnie masz podstawę na poziomie 1600-1800 i do tego premia od 0 do 500zł. To kwoty na rękę. Do tego nigdy nie wiesz ile tej premii weźmiesz. Plany są bardzo duże!!! i najczęściej nierealne. Skąd to wiem??? bo tu pracuje i mam nadzieję ze już niedługo
zdjecie uzytkownika
wpla - 2016-06-12 22:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Świetnie, że atmosfera w firmie dopisuje, a każdemu zapewniona jest umowa o pracę. O takie stabilne zatrudnienie jest dość trudno, a tak to przynajmniej można liczyć na stabilne zatrudnienie w tym zakresie, bo do tego dorzucają jeszcze jakieś benefity socjalne.
zdjecie uzytkownika
do wpla - 2016-06-13 16:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Hehe, wazelina aż kapie :D
zdjecie uzytkownika
muka - 2016-06-13 22:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pla a możesz napisać jakie konkretnie benefity socjalne?
zdjecie uzytkownika
cóż nic dodać nic ująć. - 2016-06-17 20:25:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprzedajesz za 70 000, cel 72000 masz gołe 1800:-)
zdjecie uzytkownika
ejdżent - 2016-06-17 20:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doradca buhaha czego? Realiazja planu i promowanie TU ktore nie płacą odszkodowań.
zdjecie uzytkownika
ertghyj - 2016-06-17 20:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale mimo wszystko to i tak jest sporo bo to pratykcznie tak jakby byla taka druga pesnaja do tego
zdjecie uzytkownika
yrw - 2016-06-17 21:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba mówimy o innych pojęciach. Dobra pensja to 3000 podstawy, a nie minimum krajowe i nie do zrealizowania cele.
zdjecie uzytkownika
erfg - 2016-06-17 21:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zalezy na jakim stanowusku na niektorych sa pesnej 1800 zl..teraz widze szukaja doradcy klienta w kilku miastach w Polsce oferuja prace stacjonarnie w jednej z placówek, na pełen etat, w oparciu o umowę o pracę, w największej multiagencji ubezpieczeniowej w Polsce
zdjecie uzytkownika
gffdgfdgdfgfg - 2016-06-21 12:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
coś mi się obiło o uszy że pracownicy chcą założyć związek zawodowy pracowników CUK :) i wtedy nie będzie wesoło Szefom :)
zdjecie uzytkownika
moja - 2016-06-21 13:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja uważam że powinni się jednak przede wszystkim skupić na pracy, konkurencja nie śpi, wielu nbowych doradców klienta więc lepiej zacząć się starać moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
gffdgfdgdfgfg - 2016-06-21 15:16:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pewnie, za tą jałmużnę zwaną pensją??? i wieczne ułudy o premii którą widzą nieliczni??? zresztą coraz mniejszą i źle wyliczaną??? o której korektę trzeba się wiecznie prosić?? przepychać??

a może za kartę sportową??? czy opiekę medyczną??
zdjecie uzytkownika
renia - 2016-06-21 15:19:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale jak sam wspomniałeś, jednak niektórzy premie dostają, to czemu ty nie?
zdjecie uzytkownika
vh - 2016-06-21 18:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ooooo, dział HR mocno się uaktywnia. Brakuje OWIECZEK? :)
zdjecie uzytkownika
kan - 2016-06-21 20:05:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje od wielu lat, jako doradca klienta. Mam już za sobą wiele różnych branży. Ktoś mi powie, czy praca tutaj na tym stanowisku jest uciążliwa? Oferta wydaje się być naprawdę zachęcająca, a przede wszystkim można liczyć na umowę o pracę, także to naprawdę ogromny plus :)
zdjecie uzytkownika
@kan - 2016-06-22 22:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Darujcie już sobie...
zdjecie uzytkownika
kolega - 2016-06-23 08:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj Tomek, Tomek...
Dałbyś już sobie spokój...
zdjecie uzytkownika
szoko - 2016-06-23 09:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem, ja też widziałem oferte pracy jako Doradca Klienta, tylko zastnawiam się jak z ta umową jest, tutaj kolega mówi, ze nie powinno być z tym problemów, wiec też uważam, ze akurat to jest na plus, tylko pytanie teraz jak wyglądają szkolenia i czy w ogóle są.
zdjecie uzytkownika
No i? - 2016-06-25 08:08:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Sprzedajesz za 70 000, cel 72000 masz gołe 1800:-)"
No i? Co tu jest nie tak? Jeśli umawiasz się z pracodawcą na premię za 72 tys. obrotu, to nie wiem, dlaczego oczekujesz premii za kwotę 70 tys.?
Co do celów sprzedażowych, które są nierealne. Skoro są ludzie, którzy je realizują, to znaczy, że są one możliwe do osiągnięcia.
zdjecie uzytkownika
mirka89 - 2016-06-25 10:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to nie można się umówić na jakiś mniejszy target i dogadać? ja chcę być doradce klienta u was w lokalizacji w Łodzi bo widze że jest rekrutacja teraz
zdjecie uzytkownika
dsdfdsfsdfd - 2016-06-25 13:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [No i? - 2016-06-25 08:08:23]:
umawiasz się na plan??? wolne żarty :) plan dostajesz i tyle!!!!! bez żadnych negocjacji.

Jeżeli HR w Cuk uważa że umowa o pracę to jakiś rarytas, to życzę im powodzenia w przyszłości w szukaniu pracowników.

Umowa to już standard, a firmy które go nie gwarantują, znikają z rynku. Wiec proszę mi tu nie pisać że umowa to jakiś wyróżnik.

Dla młodego człowieka liczy się kasa i nic więcej. Zastanawiacie się dlaczego macie taką rotację pracowników???? czy to nie dziwne???. CZy nie lepiej zapłacić więcej i go zatrzymać?? niż rekrutować nowego, szkolić, wdrażać. Myślę że w tej firmie nikt nie liczy kosztów!!!! i pieniądze, zysk uciekają Wam przez palce.

Zadam jedno pytanie. Ile traw wyszkolenie nowego pracownika żeby był efektywny dla firmy??? opłaca się??

zdjecie uzytkownika
bartuś - 2016-06-25 13:36:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ta rotacja jest taka wielka tom kwestia sporna... aktualnie tylko 11 rrekrutacji na doradców klienta trwa
zdjecie uzytkownika
dfsdfs - 2016-06-25 13:54:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bartuś - 2016-06-25 13:36:48]:
11 rekrutacji oznacza że w 11 oddziałach jest niepełna obsada!!! czy to mało??? według mnie dużo, a jak tak dalej pójdzie będzie ich dużo więcej. Niech nasi kochani RKS-i popytają jakie jest nastawienie pracowników. Z tych co znam, a pracuje już długo wszyscy, podkreślam wszyscy szukają pracy !!!! . Według mnie coś jest nie tak skoro tak to wygląda.
Firma szczyci się Misją, wizją na przyszłość, tylko z tego nic nie przekłada się na nas szarych pracowników. Kierownicy, centrala spotykają się kilka razy w miesiącu, debatują i czy z tego coś wynika ??? według mnie to tylko mydlenie oczu i stwarzanie pozorów że coś się robi i coś się dzieje. Trzeba się przecież mieć czym pochwalić przed Prezesami.

Ja nie mówię że ta firma jest zła, wprost przeciwnie, ale sporo jej jeszcze brakuje
zdjecie uzytkownika
adam - 2016-06-25 14:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może na wakacje kogoś poszukują, a czy na początku oferują szkolenia? Czy przyjmują tylko i wyłącznie osoby ktore mają duże doswiadczenie? Pisaliscie o planach jakie są do wyrobienia, są bardzo duże tylko szkodaż, że premie są takie małe a podstawa ile wynosi?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja ma 3 etapy.
I etap - rozmowa telefoniczna (pytania mające na celu przybliżyć osobę kandydata, rozumienie pojęć typu "trudny klient", odegranie scenki sprzedażowej, pytanie o to, w jakim oddziale chciałabym pracować oraz ile zarabiać
II etap - rozmowa z Regionalnym Kierownikiem Sprzedaży, według mnie przeprowadzona w sympatycznej atmosferze, mająca na celu poznanie kompetencji oraz kandydata jako osoby. Pytania wnikliwe, zasady jasne i klarowne - jestem pod wrażeniem atmosfery panującej podczas rozmowy - nie przesłuchiwano mnie, bardziej przyrównałabym formę spotkania do przyjacielskiej rozmowy.
Etap III - sprawdzenie kompetencji. Scenki sprzedażowe, zadania indywidualne, grupowe, test wiedzy (wcześniej e-mail z informacją z jakiej dziedziny się przygotować) - co zrobiło na mnie wrażenie - brak rywalizacji a współpraca.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-06-25 21:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na początku masz 2 tygodnie szkolenia w Toruniu, doświadczenie nie ma znaczenia, ale może się przydać, podstawa 1800 - 2200 brutto
zdjecie uzytkownika
sami - 2016-06-25 21:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no podałeś spory zakres... a jak osiągnąć ten górny pułap?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie CUK Ubezpieczenia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert