Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo CUK Ubezpieczenia

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Pracowałeś w firmie CUK Ubezpieczenia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Poczekaj jakiś czas.. - 2016-01-07 23:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [koksik - 2016-01-07 13:36:41]:
Poczekamy-zobaczymy; mi też wydawał się kompetentny, a po roku czas wszyscy konsultanci mieli dość tej osoby, która wszystkie sprawy ważne dla sobie podległych osób dusi, a sprawy ważne dla jego przełożonych leci załatwiać jak pies z wywieszonym jęzorem, bo jego pozycja we firmie zależy od tych osób.
zdjecie uzytkownika
j.a. - 2016-01-08 12:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Był tu jeszcze niedawno duuuży post o CUK i warunkach pracy. HRy już go skasowały. Jak widać firma jest bardzo żałosna w swoich działaniach - cenzura, cenzura i jeszcze raz cenzura.
zdjecie uzytkownika
lalej - 2016-01-10 02:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W takiej firmie bardzo ważne są szkolenia, nie sądzę bowiem aby ktoś chciał całe życie spędzić w jednej firmie, a na rozwój w CUK można liczyć, trzeba tylko chcieć.
zdjecie uzytkownika
Jesteś podstawiony czy po prostu głupi? - 2016-01-10 23:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [lalej - 2016-01-10 02:16:45]:
Co tu piszesz za głupoty? Ważne jest jaką się dostaje umowę, bo po tym można poznać czy firma szanuje pracownika czy ma go za śmiecia; CUK ma za śmieci większość pracowników bo narzuca im w umowach klauzulę z art. 33 KP. Żałosna patologia i poziom największej multiagencji ubezpieczeniowej w Polsce. Czy teraz wszystkie działy CUK rusz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do protestu, czy dalej będą lizały dupeczki przełożonym, bo liczy się posada?
zdjecie uzytkownika
wikson - 2016-01-13 00:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jesteś podstawiony czy po prostu głupi? - 2016-01-10 23:45:26]:
nie zgadzam się z Tobą, jeśli cuk przyjmuje ludzi na umowę o dzieło czy też zlecenie a płaci na nich dobrze, to też moim zdaniem jak najbardziej dobra praktyka
zdjecie uzytkownika
Poczytaj kodeks cywilny i kodeks pracy - 2016-01-13 23:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [wikson - 2016-01-13 00:14:55]:
Nie znasz prawa skoro tak piszesz; poczytaj o umowach zlecenia i umowie o dzieło; na stanowisku doradcy klienta występują 4 warunki:1-praca pod kontrola pracodawcy, 2-na jego rzecz, 3-w czasie, 4-i w miejscu wyznaczonym przez pracodawcę; jeśli tak jest to nie ma mowy; to jest umowa o pracę na czas nieokreślony, a CUK ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] traktuje szeregowych pracowników jak śmieci narzucając art. 33 kp.
zdjecie uzytkownika
as - 2016-01-17 18:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to skoro jesteś tak doświadczony w tym temacie, to dlaczego nic z tym nie zrobisz? według mnie mają fajne oferty pracy nawet na zlecenie, studenci są im za to wdzięczni i zarabiają nawet koło 12 zł za godzinę
zdjecie uzytkownika
Kolejna propagandowa tuba CUK - 2016-01-17 23:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [as - 2016-01-17 18:22:21]:
Oferty pracy na zlecenie ? Człowieku; czy tak już sprzedałeś się CUkowi, czy potrzebujesz na gwałt lektury różnic pomiędzy kodeksem pracy i kodeksem cywilno-prawnym?
zdjecie uzytkownika
klir - 2016-01-19 21:15:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@as bardziej w oczy rzuca się fakt, że wymagają od pracownika gotowości do podróży służbowych, a co za tym idzie trzeba posiadać prawo jazdy kategorii B.
zdjecie uzytkownika
////www33 - 2016-01-25 20:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy gdzie pracujesz w placówce własnej czy u partnera, to są zasadnicze różnice. Każdy ma swoje zasady. jak centrala prowadzi rekrutację to w placówce własnej, u partnera może być całkiem inaczej u jednych lepiej u innych... jak wszędzie :). Trzeba samemu sprawdzić, bo to nie jest praca dla każdego.
zdjecie uzytkownika
azotansrebra - 2016-01-25 20:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jeszcze zalezy klir na jakim stanowisku. Ja ja teraz patrze na stanowisko doradcy klienta, wymagane jest tylko wykształcenie średnie, a jest umowa o prace i wcale podrózy nie ma.
zdjecie uzytkownika
to też zabronione? - 2016-01-25 21:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Klir, wymaganie od pracownika prawa jazdy jakiejkolwiek kategorii chyba nie jest zabronione?
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-01-29 10:41:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klir - 2016-01-19 21:15:06]:
na stanowisku doradcy nie ma podróży służbowych. Należy również rozdzielić pracę u partnera (franszyza) gdzie faktycznie mogą być umowy zlecenia, od pracy w placówce własnej CUK tu sa umowy o pracę.
Sama pracowałam w CUKU jako doradca i wiem jak jest dokładnie. Jak się wykażesz możesz awansować i zarobić dobre pieniądze.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;)
zdjecie uzytkownika
nie rozróżniasz kp od kc - 2016-01-31 01:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ja - 2016-01-29 10:41:49]:
Gdzie w oddziałach partnerskich są umowy zlecenia?
zdjecie uzytkownika
franczyza - 2016-02-01 16:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A właśnie jeśli chodzi o franczyzę, to ktoś się orientuje po jakim czasie wychodzi się na plus?
zdjecie uzytkownika
3434 - 2016-02-02 11:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej no ja mam tylko nadzeije ze u nich na kazdym stanowisku oferowana jest umowa o prace, poniewaz chcialym sprobowac jako asystent sprzedazy w Warszawie
zdjecie uzytkownika
Dyrektor marketingu - największa porażka ever (wsp - 2016-02-05 23:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy obecny dyrektor marketingu już się skompromitował, czy dalej umiejętnie zasłania pozorami swoją prawdziwą rolę w firmie czyli lizanie dupki przełożonym i troszczenie się tylko o swoją karierę?
zdjecie uzytkownika
kaska - 2016-02-06 12:28:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogłoszeniu na Doradcę Klienta,niestety nie napisali jaką oferują umowę, ale oferują dla nowych i wszystkich szkolenia,pakiet pomocy prawnej oraz dobry socjal,trzeba posiadac wykształcenie średnie.
zdjecie uzytkownika
fdfdfdfdfd - 2016-02-07 07:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zawsze umowa o pracę
zdjecie uzytkownika
cc - 2016-02-25 09:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie, nie, w CC mamy teraz inną królewnę :D
zdjecie uzytkownika
cc - 2016-02-27 13:21:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Skoro jesteś taki mądry, za jakiego się uważasz, to powinieneś doskonale wiedzieć kto teraz "genialnie" RZĄDZI (a tak jej się przynajmniej wydaje) w naszym cc :D
zdjecie uzytkownika
Toruń - 2016-03-04 14:18:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No wreszcie ktoś napisał coś z sensem :)

pozdrowienia dla Poznania :)
zdjecie uzytkownika
mk - 2016-03-08 10:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mam wykształcenia z zakresu ubezpieczeń, ale interesuje mnie współpraca z cuk jako niezależny doradca.Czy to nie będzie jakaś przeszkoda i czy da się tą pracę pogodzić ze studiami.Może ktoś tak właśnie pracuje?
zdjecie uzytkownika
wiedzma - 2016-03-08 11:52:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koszta musisz liczyć w wysokości 4 tys zł, zatem 60k inkaso x 12% srednio = 7200 - 4k = 3200 - 18% = 2624.
i to 2624 na które czekasz aż Twoje biuro zacznie robić ten obrót rzędu 60000.
zdjecie uzytkownika
dla kumatych - 2016-03-08 12:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co Ty masz w głowie? Jeżeli idziesz do pracy to zarabiasz od pierwszego miesiąca, jeżeli otwierasz biuro to pierwszy rok dokładasz, w drugim roku wychodzisz na zero, w trzecim zaczynasz coś zarabiać (odrabiać straty), trzeba też podkreślić, że do gara i mordy też trzeba coś włożyć. Otwierając biuro też nie masz 100% pewności że nie utopisz własnych środków, bo nikt nie da Ci 100% gwarancji, że się do tego nadajesz i Ci się uda :)
Także nie, nie napisał nic z sensem
zdjecie uzytkownika
cc - 2016-03-08 21:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widać poniżej że TĘGIE GŁOWY z zasobów CUK ruszyły do boju :-))) oj tracicie czas nas takie bzdury i na bezsensowne zebranio-spotkanio-"szkolenia" zamiast rozwiązywać nasze i tym samym wasze PROBLEMY.
zdjecie uzytkownika
mirka89 - 2016-03-11 21:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cc nie zgadzam się z tobą, szkolenia msą bardzo istotnym elementem tej pracy, nie krytykuj ich.mają dużo opcji i sektorów jeśli chodzi o ubezpieczenia, trzeba licznych szkoleń żeby to ogarnąć i nadążyć za nowościami
zdjecie uzytkownika
cc2 - 2016-03-11 21:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz albo dobrze wiesz, że tak jest, no ale odpowiedź jakąś trzeba napisać :) a zamiast "nowości" lepiej mieć sprawnie działające narzędzia pracy, bo bez tego rzeczywiście ciężko jest nadążyć...
zdjecie uzytkownika
ugugi - 2016-03-13 21:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też uważam, że szkolenia są ważne. W szczególności na stanowisku doradcy klienta. Na tym stanowisku jest także prywatna opieka medyczna, karta multisport oraz pomoc prawna.
zdjecie uzytkownika
łat - 2016-03-15 21:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nawiązując do poprzedniego wpisu, zastanawiam się, czy to po prostu nie jest norma.. ludzie narzekają, niższe stanowiska mając za nic. A w takiej firmie każdy powinien patrzeć na swoje obowiązki, bo raczej większość stanowisk jest dobrze opłacana
zdjecie uzytkownika
ki - 2016-03-16 10:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Hahaha, dobrze opłacana? W CUK???? Masz tupet!
zdjecie uzytkownika
klaudia - 2016-03-17 21:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ki powiedz w takim razie proszę powiedz co oznacza dla Ciebie że jest słabo opłacana? Bo faktycznie w tym ogłoszeniu nie mówią nic o wynagrodzeniu. bede wdzieczna za info
zdjecie uzytkownika
Czy sprzedałaś się CUK-owi? - 2016-03-17 23:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [łat - 2016-03-15 21:30:54]:
Niższe stanowiska są najważniejsze we firmie, bo od nich zależy ile zrobią na firmę, a nie Ty siedząc swoim tłustym tyłkiem na wygodnym fotelu i myśląc, że jesteś ważną osobą we firmie...
zdjecie uzytkownika
do klaudia - 2016-03-18 08:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idź na rozmowę/złóż CV to się przekonasz :)
zdjecie uzytkownika
kaska - 2016-03-20 11:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eh nie pomagacie w znalezieniu pracy jeśli ktoś pyta o zarobki to po to, żeby oszczędzić sobie zachodu i np. nie iść na rozmowę rekrutacyjną to przecież logiczne
zdjecie uzytkownika
do kaska - 2016-03-20 19:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli pójście na rozmowę szukając pracy jest dla ciebie stratą czasu i wielkim poświęceniem to daj sobie od razu spokój i zajmuj się tym co robisz do tej pory. W CUK trzeba niestety dużo pracować (nawet na małą wypłatę).
zdjecie uzytkownika
logiczny - 2016-03-21 18:20:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W każdej pracy trzeba pracować. Wynika to z samego słowa "praca" :)
zdjecie uzytkownika
aleks - 2016-03-22 11:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że jeśli ktoś zerknął na ich ofertę i wysłał CV, to nie powinien później się wahać, jeśli na rozmowę go zaproszą. Warto szanować swój, ale i CUK czas :) a mają go dość mało, zważając na szeroką rekrutację
zdjecie uzytkownika
n87 - 2016-04-04 14:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie lepiej moim zdaniem otworzyć własną placówkę CUK na zasadzie franczyzy, albo pracować jako niezależny doradca.
zdjecie uzytkownika
tom - 2016-04-04 14:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu akurat taka forma @n87 ogłoszeń z tego co widziałem mają sporo wysyłałem już cv na koordynatora sprzedaży ale chętnie wysłucham Twoich argumentów i może pomyślę nad czymś innym niż to stanowisko
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-05 21:46:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie już do spokój z tymi reklamami franszyzy. Jak widać macie wieeeelkie ciśnienie żeby ludzi w to wciągać.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2016-04-07 21:50:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marcin, Tobie za to by się przydała reklama słownika języka polskiego :).
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-10 20:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jaki masz problem HRzyco(?)
zdjecie uzytkownika
pudło, jestem psychologiem - 2016-04-13 20:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie pracuję w ukochanym przez Ciebie dziale HR. Co więcej - nie pracuję w CUKu. Ty za to - jak mniemam - tam pracujesz, gdyż świetnie orientujesz się w tym, co się dzieje. Kto jest kim, kto jakie decyzje podjął, a jakich nie. Jesteś geniuszem ds. HR, marketingu, cc i Bóg jeden wie czego jeszcze? Może w związku z tym odpowiesz na jedno bardzo proste pytanie. Skoro jesteś taki genialny, to dlaczego nie napiszesz wypowiedzenia i nie odejdziesz z CUKu? Taki chodzący ideał jak Ty na pewno może przebierać w dużo lepszych ofertach, niż "marne grosze w CUKu"? Zarobiłbyś więcej, zdobył nowe doświadczenia i rozwinął swoje kompetencje. Ponadto nie musiałbyś już więcej poświęcać swojego cennego czasu na wylewanie frustracji na forum. Same korzyści, nic więcej.
zdjecie uzytkownika
do "psychologa' - 2016-04-15 09:13:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taaaa, co cię w takim razie tutaj sprowadza? Masz jakąś misję w życiu? A co do frustracji... Chyba kto inny ma z tym problem :)
zdjecie uzytkownika
psycholog - 2016-04-16 07:58:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprowadza mnie chęć aplikowania do CUKu. Twoich opinii jednak nie biorę pod uwagę. Mam świadomość, że zawsze znajdzie się grupa "hejterów". Bardziej interesują mnie merytorczyne odpowiedzi. Dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Monika - 2016-04-20 10:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wikson - 2016-01-02 14:37:09]:
Nie polecam współpracy z tą firmą , wyzyskiwanie Partnerów oraz naliczanie kar umownych z byle powodu . Po rozwiązaniu umowy 3 letni zakaz konkurencji -- od razu wypełniają weksel za zakaz konkurencji na 50 tys zł . Generalnie ciężko się od nich uwolnić po rozstaniu , nękanie ....
zdjecie uzytkownika
Monika - 2016-04-20 10:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nie polecam współpracy z tą firmą , wyzyskiwanie Partnerów oraz naliczanie kar umownych z byle powodu . Po rozwiązaniu umowy 3 letni zakaz konkurencji -- od razu wypełniają weksel za zakaz konkurencji na 50 tys zł . Generalnie ciężko się od nich uwolnić po rozstaniu , nękanie ....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja ma 3 etapy.
I etap - rozmowa telefoniczna (pytania mające na celu przybliżyć osobę kandydata, rozumienie pojęć typu "trudny klient", odegranie scenki sprzedażowej, pytanie o to, w jakim oddziale chciałabym pracować oraz ile zarabiać
II etap - rozmowa z Regionalnym Kierownikiem Sprzedaży, według mnie przeprowadzona w sympatycznej atmosferze, mająca na celu poznanie kompetencji oraz kandydata jako osoby. Pytania wnikliwe, zasady jasne i klarowne - jestem pod wrażeniem atmosfery panującej podczas rozmowy - nie przesłuchiwano mnie, bardziej przyrównałabym formę spotkania do przyjacielskiej rozmowy.
Etap III - sprawdzenie kompetencji. Scenki sprzedażowe, zadania indywidualne, grupowe, test wiedzy (wcześniej e-mail z informacją z jakiej dziedziny się przygotować) - co zrobiło na mnie wrażenie - brak rywalizacji a współpraca.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
do Moniki - 2016-04-21 20:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Uuuuuuuu Monika, toś dowaliła :) Teraz się zacznie propaganda sukcesu etatowych piewców :) Organizacja CUK ma jakieś wady??? Niemożliwe!
zdjecie uzytkownika
Cudownie - 2016-05-04 16:30:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo fajna ilość bardzo fajnych ogłoszeń pokazała się do CUK Ubezpieczenia bo są i Doradcy Klienta i Specjalista ds. produktów ubezpieczeniowych i Koordynator ds. rozwoju sieci zewnętrznej i wszystko jest do wielu, bardzo wielu miast - tak dużych, jak i malutkich.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie CUK Ubezpieczenia!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert