logo CUK Ubezpieczenia

CUK Ubezpieczenia

Toruń

Opinie o CUK Ubezpieczenia

do odważnych świat należy 2016-07-06 21:50:58
w cuk pracują ludzie po najróżniejszych kierunkach i niekoniecznie z doświadczeniem, jeśli nie masz dwóch lewych rąk, to sobie poradzisz :)
P.S. tak, wiem, zaraz dowiem się, że jestem z HRu, albo że odwiedzam czyjeś cztery litery. Jeśli ktoś tak uważa, to jakoś to przeżyję :)
Ania 2016-07-06 22:32:53
Hehe, no i się zaczęło :)
1
posen 2016-07-07 04:31:44
Przy 70 tys agent ma średnio 7 tys na rękę. Więc świetny pracownik cuku któremu zabraknie 2 tys do celu rozwija super interes 3 gentelmenów z Torunia. Każdy żyje jak chce, ja nie lubię pracować charytatywnie.
9
wiedzma 2016-07-07 11:09:39
tak, przy 70k ma na rękę srednio 7 - i jeszcze z 5k kosztów.
Blabla 2016-07-07 20:28:28
Wynagrodzenie nie jest adekwatne do obowiązków. Tutaj pensja nie powinna schodzić poniżej 3000 na rękę, a jest ledwo 2000
6
sraska 2016-07-07 21:37:33
Jak można skonstruować takie "zdanie"??? Przyłóżcie się choć trochę do tej roboty...
Blabla 2016-07-07 21:39:59
Realizując plan wlasnie zarabiasz troche ponad 2000-2200
4
D 2016-07-08 09:41:37
Tak, oczywiście! Jako prezes lub ktoś z Rodziny, masz zarobki ZDECYDOWANIE WIĘKSZE :) Ty masz na to pracować :)
5
jola 2016-07-09 09:05:42
Czyli?
Blabla 2016-07-09 13:21:30
Jaki socjal????? Nic nie ma. Owszem karta multi sport jest, kosztuje okolo 45, ale ja daja prawie w każdej firmie. Umowa o prace to juz standard, wiec to nie rarytas. Licza sie tylko zarobki, a te to padaka. Srednio 2000-2200 ,a roboty po pachy!!!!! Do tego nigdy nie wiesz do konca ile tej premii wyrobisz, bo w jednym miesiącu TU sie liczy, a w kolejnym juz nie i podwiadujesz się otym w połowie miesiąca.

Nie ma w tej firmie nic dobrego. Jak chcesz to zatrudnij sie, ale uwazam ze w dłuższym okresie szkoda czasu.

Ale zanim zaczniesz prace przejdz rekrutacje. Hihiji trzy etapy teatrzyka :) szkoda gadac. Przerost ambicji
8
Blabla 2016-07-09 14:23:04
Jasne tylko czemu to działa w jedna stronę. Firma oczekuje niewiadomo czego, nie dając nic wzmianki. Wszystko jest super, do pierwszej wypłaty pensji, a potem czar pryska
6
Hihihi :) 2016-07-09 17:43:47
Atmosfery do gara nie włożysz. Tyle w temacie
6
Hihihi. 2016-07-09 19:31:56
Atmosfera jest spoko dopóki realizowane są plany. Niech Ci się tylko nieuda to już nasz na głowie RKS-a lub Dyrektora Regionalnego. I wtedy zaczynasz się tłumaczyć z każdego wpisu w RDK, telefonu czy spotkania. Zaczyna się szukanie dziury w całym. I cała atmosfera poszła się je..... ć.


Ja nie mówię że ta firma jest zła. Tak nie jest. Góra ma duże ambicje, ale chyba trochę niedostosowane do rzeczywistości.
9
Hihihi. 2016-07-09 21:03:36
Co wy tak z ta umowa o pracę, to wcale nie jest jakiś Rarytas!!!!!!!! Premie są na poziomie 300-400zl
7
Placówka Partnerska 2016-07-09 21:42:34
SPECJALISTKI z HR powariowały już chyba zupełnie. Już nie wiedzą co tutaj wypisywać. No i oczywiście ciągle o tej UoP i BENEFITACH. NAPISZCIE ILE REALNIE ZARABIA SIĘ W CUK. TYM SIĘ WRESZCIE POCHWALCIE! Rotacja o czymś świadczy. PS. A teraz dowalcie za 3 wpisy od "pytających" i "szukających"..
8
Bhggvb 2016-07-10 12:35:52
Co im się udaje? Dbanie o pracowników? To chyba żart!!!!!! Pensja z premia na poziomie 2000-2200 to dużo? Wiem wiem, zaraz napiszcie ze daja UoP, kartę multisport. Dlaczego nikt nie napisze o ilości obowiązków???, o nadgodzinach???
7
Gggh 2016-07-11 08:15:26
W biurach gdzie są większe obroty premia jest 1000 i wiecej. Często jest nawet wyższa od podstawy. To w sieci własnej, we franczyzowej nie wiem.
Ggg 2016-07-11 09:29:04
W dobrych biurach premie sa 1000 i wiecej. Czasem sa wyższe niz podstawa. To w sieci własnej, we franczyzowej pewnie jest rożnie.
pobodu 2016-07-11 13:32:39
W placówkach (własnych), gdzie są obroty premie są ciekawe - 1000 i więcej. Czasem nawet większe od podstawy.
Obecny 2016-07-12 21:35:17
Ale sie uśmiałem haha, 30 TU. To ściema reklamowa. Sprzedaje sie 5-7i tyle realnie jest.
2
owca 2016-07-12 22:17:04
Coś się pomyliło chyba. Jaki Kalisz? Kto coś wspominał o Kaliszu? Do boju! Piszcie dalej. Robi się to coraz bardziej żałosne...
3
bhbh 2016-07-13 09:21:12
W większych biurach tak jak w Trójmiescie premie są bardzo fajne 1000zł i więcej. Czasem nawet więcej niż podstawa.
Ja 2016-07-14 09:17:47
Przed rekrutacja musicie sprawdzic jedną bardzo ważną rzecz. Czy aplikujecie bezpośrednio do CUK czy partnera współpracującego z CUK. Warunki zatrudnienia różnią się znacząco
ola 2016-07-14 13:09:58
To ile realnie w CUK się zarabia?
ola 2016-07-14 20:50:15
To ile realnie w CUK się zarabia?
Obecny 2016-07-15 10:05:20
Owszem zarobi 2000 ale brutto
6
owca 2016-07-15 17:59:08
No nie mogę! Dawajcie teraz o BENEFITACH! Nie znudziło się jeszcze? Ludzie dalej się nie chcą łapać na te bzdety?!
6
różowy kuczwal 2016-07-20 21:50:07
Tak cudownie mają? To dlaczego odchodzą?
7
wku....ny 2016-08-18 17:05:07
Po raz kolejny wydębili dane do ubezpieczenia a kalkulatora nie przesłali.
Zgłoszę sprawę do " tzw. poważniejszych instancji "

Ciśnie się słowo po śląsku ale nie wypada.
Mógłbym kogoś obrazić.
Normalni tez tam pracują.
true 2016-08-19 22:14:42
To, że ludzie odchodzą z tysiąca powodów to prawda. Jedni odchodzą, bo znaleźli lepszą finansowo ofertę. Inni dlatego, że wkurzał ich szef. Jeszcze inni dlatego, że chcą spróbować nowych wyzwań, czy to w innej pracy na etacie, czy to we własnej działalności. Są też oczywiście tacy, którzy zostają zwolnieni.
Pytanie tylko jak firma się zachowuje w momencie odejścia pracownika i jak zachowuje się w momencie gdy go zwalnia?
Wg mnie w wielu przypadkach można przeprowadzić to tak, by pracownik pozytywnie wspominał okres spędzony w firmie. Jeśli tak będzie to być może za jakiś czas będzie chciał wrócić do firmy, albo poleci komuś z rodziny/znajomych tego właśnie pracodawcę.
Na końcu może się okazać, że firma zyskała wartościowego pracownika, a o z tych z roku na rok będzie coraz trudniej. Niestety wiele firm w PL jeszcze tego nie rozumie.
€€€€ 2016-08-20 09:42:22
A reszta pod stołem ........ Poczytajcie inne fora i opinie
3
Dział HR 2016-08-22 08:30:40
Witam,
informuję, iż aktualnie prowadzane rekrutacje znajdują się na stronie kariera@cuk.pl.
W związku z rozwojem firmy otwieramy nowe placówki proszę zatem składać swoje aplikacje, nawet w przypadku braku ogłoszenia. Taka aplikacja będzie rozpatrywana w pierwszej kolejności w przypadku otworzenia procesu rekrutacyjnego. CV najlepiej przesłać przez formularz strony kariera@cuk.pl lub na adres praca@cuk.pl.
Pozdrawiam
Dział HR
Dział HR 2016-08-22 12:18:47
W nawiązaniu do poprzedniego wpisu zachęcam do składania CV poprzez stronę kariera.cuk.pl.
Znajduje się tam nie tylko formularz aplikacyjny, ułatwiający przesłanie swojej aplikacji, ale również informacja jak wygląda proces rekrutacyjny w CUK Ubezpieczenia i na jakie stanowiska poszukujemy aktualnie pracowników.

Pozdrawiam
Dział HR
Dział HR 2016-08-22 14:28:21
W nawiązaniu do poprzedniego wpisu zachęcam do składania swoich aplikacji poprzez stronę kariera.cuk.pl.

Znajduje się tam nie tylko formularz aplikacyjny ułatwiający przesłanie CV ale również informacja jak wygląda proces rekrutacyjny oraz aktualnie prowadzone rekrutacje na terenie całej Polski.

Pozdrawiam

Dział HR
Jaca 2016-08-24 14:51:41
Piękne płyniecie w odmętach absurdu :)
4
dorcia 2016-08-25 21:15:59
Postarajcie się wreszcie wymęczyć tekst poprawny gramatycznie!
1
jgf 2016-08-26 07:25:12
Jaki macie czas żeby dać kolejny wpis? :D
1
as 2016-08-28 21:29:02
@Dział HR - czy odniesiecie się do wypłat, które były wypłacane w kopertach? Brak odprowadzonego podatku, nie odprowadzony ZUS? I nie mówię tu o placówkach partnerskich ale o centrali w Toruniu.
6
Dave 2016-09-03 21:45:03
Zdecydowanie nie polecam pracy w tej "organizacji"... Pranie mózgu od rana do wieczora (bo tak pracujesz).
8
jola 2016-09-26 19:42:00
Nie polecam. Kilka osób w tej firmie naprawdę zarabia a reszta na nich tyra. Mają się cieszyć że pracują w tak prestiżowej organizacji :D ps. Szanowny Dziale HR daruj sobie wpis pytający o konkrety :)
4
gruba i brzydka 2016-09-27 20:05:52
Jest i dział hr!!! :D
2
Pingwin 2016-09-29 08:40:57
Jeden niepochlebny wpis i zaraz musi być coś w rodzaju "wpla" czy "cudownie"? Ale macie tupet. Szukacie ludzi z wyższym wykształceniem ale przecież każdy rozumny człowiek wyciąga wnioski. Takie dziwne działania mają wam polepszyć wizerunek?
6
Gruba i brzydka M 2016-10-15 21:15:17
A co chcesz mieć innego niż presję na wynik? Przecież to praca w handlu a nie urząd!
3
wpla 2016-10-16 16:23:38
Za grudzień 2014 nie była w pełni terminowa.
Natka 2016-10-19 08:25:10
Ale odgrzewane kotlety... mamy rok 2016 :)
1
hhh 2016-10-20 07:48:32
Kto robi te wpisy??? :D
2
dddsdsdsddd 2016-10-20 08:07:45
analfabeta, a to wystarczająco dużo mówi o firmie
3
t.n. 2016-10-26 20:06:26
Mnie ciekawi jak wygląda praca niezależnego doradcy, bo na etacie to siebie nie widzę. Działalność już mam tyle że w innej branży niż ubezpieczenia i nie chcę już z niej rezygnować. Nie wiem czy to nie będzie jakaś przeszkoda.Może ktoś tak pracuje, pracował?
abc 2016-12-01 19:17:42
Widać, że sztuczne pozytywne i pozornie neutralne wpisy robione prawdopodobnie przez Dział HR zostały usunięte. Pytanie tylko, czy była to celowa decyzja firmy, ponieważ doszli do wniosku, że to im jeszcze bardziej szkodzi, czy naprawdę się nawrócili. W to drugie nie wierzę, ale jest szansa nadziei. Zachęcam Dział HR, jeśli już tu zagląda, aby starał się sprawdzać na jakie tematy pojawiają się negatywne wpisy i czy się powtarzają. Jeśli tak, to niech Dział HR zacznie eliminować te elementy polityki firmy, które budzą negatywne opinie konsultantów; zacznijcie po prostu słuchać ludzi, weryfikować, czy te negatywy, które tu się pojawiają są prawdziwe i działać tak, aby nikt nie musiał tu pisać niewygodnej dla firmy prawdy, bojąc się, że jak to powiem Wam wprost, to zostanie zwolniony z firmy. Wtedy negatywne wpisy same powoli znikną...
2
Byly pracownik 2016-12-03 12:11:54
Cuk-jedna wielka kpina.Pracodawca,ktory w ogóle nie szanuje pracownika. Postawa 2000brutto, plany niemozliwe do zrealizowania (300zl za 100%,wow!),prowizje na poziomie max 100 zl,wieczne nadgodziny. Na wyspach w centrach z handlowych prace po 12 h, zajete weekendy i usytuowanie w miejscach przy wejsciach tak ze doradcy siedza w kurtkach i marzna. Dobre wrażenie na rekrutacji a potem mobbing, zmuszanie do nadgodzin i postrzeganie Cie jako maszyne do nabijania im kasy.Nie polecam najgorszemu wrogowi.
3
Zostaw swoją opinię o CUK Ubezpieczenia - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia