Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Pracowałeś w firmie CUK Ubezpieczenia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-07 11:07:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-06 21:05:36]:
chyba nie znasz życia poza cuk, jeśli tak piszesz.
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-01-07 11:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-06 21:05:36]:
To chyba jakieś stanowisko kierownicze w centrali przy zarządzie...
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-01-08 20:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miałam możliwość wzięcia udziału w rekrutacji CUK i dotarłam do III etapu. Jak dla mnie ciekawa to firma, która wyróżnia się spośród rynku pracy dużym zaangażowaniem w proces rekrutacji oraz profesjonalnym jej prowadzeniem. Miałam możliwość uczestniczenia w wielu rekrutacjach i rzeczywiście podejście do pracownika robi wrażenie. Jednak wiadomo wybiera się najlepszych, umiejętności działania w komputerze (Excel), kreatywność, optymizm i odporność na nowe sytuacje na pewno przy tego typu pracy się przyda.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-01-21 10:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-08 20:47:25]:
Jesuu jaki PR wpis. Niech już lepiej CUK nie robi takich "cudownych" wpisów, bo to żałosne jest.
zdjecie uzytkownika
Ktosia - 2015-01-22 21:28:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozmowę kwalifikacyjną mam już za sobą ! I mam mieszane odczucia. Babeczka z HR wydaje się wporządku, miła, sympatyczna, uśmiechnięta. Za to osoba reprezentująca zarząd jakaś taka gburowata, ponura, nic nie mówiła, słuchała tylko.
zdjecie uzytkownika
nie etatowiec - 2015-02-02 09:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy rozmowę w sprawie nie pracy na etacie, ale współpracy (niezależny doradca cuk) ktoś przechodził? Chodzi mi o konkrety, nie atmosferę.
zdjecie uzytkownika
SONIA - 2015-02-02 17:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na spotkaniu w HOTELU.Swięta prawda to co napisała Ktosia.Dowiedziałąm się,że o wynadrodzeniu się nie rozmawia na tym etapie.Jeśli mnie wybiorą to na trzecim.Umowa o pracę to wabik-umowa zlecenie.Praca w biurze,poza nim rozmoszenie ulotek,jesli trzeba to wizyta u klienta.To rownoważny system pracy tzn.jak przepracujesz rok to szansa ,że odbierzesz nadgodziny.Było ironicznie,głupie uśmieszki,dyskredytowanie kandydata.żenada!!! pytania,pewnie na kreatywność:Do czego służy cegła,oprócz budowy,ksiązka,długopis........ Zdecydowanie nie polecam .Jesli 7 zł za godzinę ..... a przy 9 godzinach to jeszcze mniej:(
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-02-03 18:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SONIA - 2015-02-02 17:43:11]:
Nie wiem w jakiej firmie byłaś na rozmowie ale w cuku to chyba nie było. Temat wynagrodzenia jest juz na pierwszy spotkaniu, umowa jest próbna na okres trzech miesięcy,potem na rok. Nadgodziny są do wykorzystania nawet na okresie próbnym jeśli oczywiście są.Zadania na kreatywność owszem są ale głównie w Toruniu 3 etapie i uważam,że są do przejścia.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-02-05 15:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-08 20:47:25]:
Kamilo, czy mogłabyś przybliżyć na czym polega zadanie w exelu?
zdjecie uzytkownika
MagdaK - 2015-02-07 21:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
cóż można powiedzieć o CUK Ubezpieczenia - banda oszustów i wyzyskiwaczy, rzeczywiście unikają jak mogą zaangażowania swoich środków, prowizje dostajesz jakieś groszowe i to dopiero po co najmniej dwóch miesiącach. Nadgodziny - robi się tego full, a dostajesz kasę pod stołem - chcą jak najmniej wydać. Nacisk na sprzedaż ogromny, a jak zaczniesz kumać system prowizyjny, to potrafią go zmienić na swoją korzyść wstecznie - robili to już nie raz i wielu się pożegnało z tą firmą, dlatego są ciągłe nabory. W Toruniu nikt nie chce tam pracować, ludzie przechodzą do konkurencji (np. PBU i inne) bo chcą lepiej płacić. Nygusy i wyzyskiwacze - właściciele i ich usługiwacze, zero profesjonalizmu i dbania o pracownika. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
MagdaK - 2015-02-07 21:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-06 21:05:36]:
Jeżeli chodzi o możliwość zarobkowani, to chyba pisze to jakiś pracownik centrali na ich zlecenie. Niestety, żeby dostać podwyżkę np. 100zł, musisz na nią "zasłużyć" ciągłymi testami przełożonych przez pół roku, a możesz się wyłożyć na jednym elemencie składowym w ciągu tego czasu i czekasz kolejne pół roku. Atmosfera - pewnie, że zależy od ludzi, ale ocenianie i zarobki są niewspółmierne. Krótko mówiąc, wymagają a płacą, że śmiech na sali, nie dając nic w zamian, bo ciągle tną koszty (a szefostwo, podobnie jak w sejmie, rozbija się furami na rajdach i trwoni kasę, którą Wy na nich zarabiacie). Powodzenia NIEWOLNICY.
zdjecie uzytkownika
MagdaK - 2015-02-07 21:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Ktosia - 2015-01-22 21:28:58]:
Szczera prawda, niby atmosfera super, firma przyjazna itp., a później wyzysk za grosze. Zapytajcie się DLACZEGO ZMIENILI NAZWĘ Z CENTRUM UBEZPIECZEŃ KOMUNIKACYJNYCH NA CUK UBEZPIECZENIA - BO MIELI TYLE NEGATYWNYCH OPINII NA FORACH O PRACODAWCY, ŻE TO BYŁO JEDYNE WYJŚCIE. Wcześniej mieli spółkę jawną, a teraz Sp zoo SK - uciekają od odpowiedzialności oszuści. Nawet PZU nie chce z nimi współpracować, bo się na nich poznało. Lepiej poszukać uczciwych pracodawców gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
MagdaK - 2015-02-07 21:47:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [nacia - 2014-12-12 12:05:42]:
O jakim awansie Ty marzysz????? Po roku najwyżej dostaniesz znaczek CUK jako medal dla frajerów.
zdjecie uzytkownika
HR CUK - 2015-02-17 11:10:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MagdaK - 2015-02-07 21:45:42]:
@Magdo K.
Firma zmieniła nazwę ponieważ rozszerzyła gamę oferowanych ubezpieczeń. Stara nazwa (Centrum Ubezpieczeń Komunikacyjnych) kojarzyła nas tylko z jedną grupą polis. Dziś CUK to także ubezpieczenia majątkowe, podróżne, na życie oraz wiele innych. I to był jedyny powód zmiany nazwy. Z racji tego, że firma wciąż się rozwija, naturalnym krokiem była także zmiana formy prowadzenia działalności gospodarczej na spółkę z o.o.
Dział HR
CUK Ubezpieczenia
zdjecie uzytkownika
Smok - 2015-02-18 17:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież PZU współpracuje z CUK, przynajmniej taki jest stan na teraz
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2015-02-18 20:36:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@HR CUK
Szkoda, że Dział HR nie odniesie się do wypłacania wynagrodzenia przez firmę bez oskładkkowania, co było praktyką przez wiele lat, a i nadal w niektórych działach ma miejsce.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-02-21 20:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [misiek - 2015-02-05 15:43:49]:
hejka:) zadanie polegało na przepisaniu tabeli z imieniem nazwiskiem adresem peselem wiekiem potencjalnych klientów i była ona bardzo długa a czasu niewiele wiadomo ze nie da rady się jej przepisach więc trzeba podejść taktycznie , formuła na wiek, sprawdza tez szybkość i omyłkowość kandydata:)powodzenia
zdjecie uzytkownika
ada - 2015-02-23 12:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-02-21 20:07:52]:
Zadanie z exela nie jest najważniejsze...ważniejsze są scenki z kreatywności.
zdjecie uzytkownika
Andrzej Jankowski - 2015-03-06 11:21:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się wypowiem trochę z innej perspektywy. Nie pracowałem w CUK-u, niewiele wiem o pracy jako doradca. Robiłem jednak praktyki w dziale szkoleń i rekrutacji w Toruniu, gdzie przyglądałem się i pomagałem w rekrutacji na doradców właśnie.
Mam bardzo pozytywne wrażenia, sporo się nauczyłem. Przy rekrutacjach pracują mili i kompetentni ludzie. Bardzo przykładają się do każdego etapu. Kandydatów oceniają rzetelnie, wg określonych kryteriów. Organizacja pracy stoi na wysokim poziomie.
Miałem również wgląd w ankiety pracowników dot. zadowolenia i ogólnie, źle nie było. Jasne, zdażają się opinie takie jak tu, na go-worku, ale nie są one dominujące. Warto pamiętać, że na takich portalach jak tutaj, swoją opinię wstawiają głównie osoby niezadowolone z pracy, te zadowolone nie mają po co :)

Pozdrawiam,
Andrzej.
zdjecie uzytkownika
sonia - 2015-03-06 18:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przestrzegam wszystkich przed podpisaniem umowy franczyzowej z CUK Lepiej wydać 150zł na adwokata który z zrozumieniem przeczyta umowę przed podpisaniem jej i wytłumaczy wszystkie zagrożenia,zakazy pracy,i wielotysieczne kary jakie są w umowie.Ja i wielu Cukowiczów nie zrobiło tego. Zaufaliśmy firmie i żałujemy
zdjecie uzytkownika
Smyk - 2015-03-06 21:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No umowy trzeba czytać. Też ją analizowałem, bo kiedyś rozważałem współprace. Dostałem jednak dobrą fuchę i na razie się wstrzymałem. Cały czas jednak myślę i trochę żałuję. W mieście, które planowałem ktoś inny otworzył CUK i z tego co wiem nieźle sobie radzi.
zdjecie uzytkownika
do sonia - 2015-03-06 21:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sonia a możesz powiedzieć gdzie prowadziłaś placówkę franczyzową, bo specjalnie śledzę rynek pod tym kątem i widzę że tych oddziałów przybywa a nie ubywa. I to trochę dziwne,że nie zrozumiałaś umowy którą podpisałaś.Przecież takich formalności nie załatwia się w biegu.
zdjecie uzytkownika
zeberek - 2015-03-12 19:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej Jankowski - 2015-03-06 11:21:19]:
Zgadza się ,sama rekrutacja jak i szkolenie w Toruniu są bardzo profesjonalne i
rzeczywiśćie dziewczyny z działu szkoleń bardzo się przykładają...problem
zaczyna się po podjęciu pracy...
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-04-23
Żródło: Gowork.pl
Bielsk
(mazowieckie)
CUK Ubezpieczenia  poszukuje osób na stanowisko: Doradca klienta Miejsce pracy: Bielsk * W pracy będziesz: ·         pozyskiwać i obsługiwać klientów, ·         osiągać postawione cele, ·         posługiwać się nowoczesnymi narzędziami, ·
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
rrr - 2015-03-17 15:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sonia - 2015-03-06 18:02:44]:
Co za bzdura, umowa jest prosta i czytelna. Chyba nie myślałaś że firma z branży ubezpieczeniowej nie będzie się zabezpieczać wekslem!?! A może myślałaś że pozwolą Ci zerwać umowę po rozkręceniu biznesu pod ich logo i dalej działać w branży? Trzeba znać realia.
zdjecie uzytkownika
moja opinia - 2015-03-24 15:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby było tak jak mówi Sonia to ludzie by nie wchodzili w ten biznes, a jak się zajrzy na stronę Cuk to są na bieżąco informacje o nowych placówkach franczyzowych.A raczej mało prawdopodobne żeby podpisywali umowy, które są dla nich niejasne.Dla mnie najtrudniejsza decyzja, to czy odejść z etatu i odważyć się na samodzielność.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy CUK Ubezpieczenia?
Zadaj pytanie