Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo CUK Ubezpieczenia

Opinie o CUK Ubezpieczenia

Pracowałeś w firmie CUK Ubezpieczenia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sonia - 2015-03-06 18:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przestrzegam wszystkich przed podpisaniem umowy franczyzowej z CUK Lepiej wydać 150zł na adwokata który z zrozumieniem przeczyta umowę przed podpisaniem jej i wytłumaczy wszystkie zagrożenia,zakazy pracy,i wielotysieczne kary jakie są w umowie.Ja i wielu Cukowiczów nie zrobiło tego. Zaufaliśmy firmie i żałujemy
zdjecie uzytkownika
Smyk - 2015-03-06 21:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No umowy trzeba czytać. Też ją analizowałem, bo kiedyś rozważałem współprace. Dostałem jednak dobrą fuchę i na razie się wstrzymałem. Cały czas jednak myślę i trochę żałuję. W mieście, które planowałem ktoś inny otworzył CUK i z tego co wiem nieźle sobie radzi.
zdjecie uzytkownika
do sonia - 2015-03-06 21:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sonia a możesz powiedzieć gdzie prowadziłaś placówkę franczyzową, bo specjalnie śledzę rynek pod tym kątem i widzę że tych oddziałów przybywa a nie ubywa. I to trochę dziwne,że nie zrozumiałaś umowy którą podpisałaś.Przecież takich formalności nie załatwia się w biegu.
zdjecie uzytkownika
zeberek - 2015-03-12 19:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzej Jankowski - 2015-03-06 11:21:19]:
Zgadza się ,sama rekrutacja jak i szkolenie w Toruniu są bardzo profesjonalne i
rzeczywiśćie dziewczyny z działu szkoleń bardzo się przykładają...problem
zaczyna się po podjęciu pracy...
zdjecie uzytkownika
rrr - 2015-03-17 15:02:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sonia - 2015-03-06 18:02:44]:
Co za bzdura, umowa jest prosta i czytelna. Chyba nie myślałaś że firma z branży ubezpieczeniowej nie będzie się zabezpieczać wekslem!?! A może myślałaś że pozwolą Ci zerwać umowę po rozkręceniu biznesu pod ich logo i dalej działać w branży? Trzeba znać realia.
zdjecie uzytkownika
moja opinia - 2015-03-24 15:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby było tak jak mówi Sonia to ludzie by nie wchodzili w ten biznes, a jak się zajrzy na stronę Cuk to są na bieżąco informacje o nowych placówkach franczyzowych.A raczej mało prawdopodobne żeby podpisywali umowy, które są dla nich niejasne.Dla mnie najtrudniejsza decyzja, to czy odejść z etatu i odważyć się na samodzielność.
zdjecie uzytkownika
Tosia - 2015-06-23 17:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Zgadzam się w 100% z MagdaK !!! Mnie również nie podali kwoty wynagrodzenia na rozmowie, wykręcając się, że to jeszcze nie ten etap, gdy zapytałam, na którym ma to natąpic to dostałam odp., że przy podpisaniu umowy !!! Buhaha uśmiałam się po pachy, bo po pierwsze skąd ta pewnośc, że ja drodzy rekruterzy CUK, chcę uczestniczyc w dalszym waszym etapie ??!! Generalnie oprócz wyciągania wszelkich informacji typu... (jak sie pracowało w poprzedniej firmie, co tam robiłaś i dlaczego już tam nie pracujesz, skąd pozyskiwałaś klientów ??) z kandydata, który ma juz spore doświadczenie w pracy, to kompletnie nic z siebie nie oferowali, nawet na żadne pytanie nie raczyło "Państwo" odpowiedziec !! Wniosek jest jeden, CUK to cwaniaki i oszuści bynajmniej jeżeli chodzi o Toruń !!!!
zdjecie uzytkownika
nie znasz prawa to nie komentuj - 2015-06-23 23:53:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pytanie zasadnicze: KIEDY DZIAŁ HR USUNIE TEN STRASZLIWIE NIEZGODNY Z ICH MNIEMANIEM O SOBIE POST ???!!! Czy zaraz, czy poczeka aż w jego mniemaniu ludzie zapomną o tym negatywnych opiniach?
zdjecie uzytkownika
jola28 - 2015-06-24 16:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamila - 2015-01-08 20:47:25]:
Rozumiem, że byłaś na III etapie rekrutacji i go przeszłaś i podjęłaś pracę? Jesteś zadowolona? Jakie wynagrodzenie na umowe proponują? nie chodzi mi o system premiowy, ale to co proponują na umowie netto (okres próbny i kolejna umowa) bo premia jest zawsze ruchoma i różna.
Możesz coś więcej napisać?
zdjecie uzytkownika
nie znasz prawa to nie komentuj - 2015-06-25 00:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [jola28 - 2015-06-24 16:52:36]:
Ha ha ha... nie spodziewaj się odpowiedzi, bo to ściema pisana przez dział HR Cuk Ubezpieczenia, żałosna gra pozorów i niekompetencja osób tam pracujących...oto poziom największej multiagencji ubezpieczeniowej w Polsce.
zdjecie uzytkownika
Alina - 2015-07-02 21:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moja opinia - 2015-03-24 15:57:45]:
A praca jako niezależny doradca? może to na początek byłoby lepsze? chętnie bym porozmawiała z kimś kto pracuje na tej zasadzie i może się merytorycznie wypowiedzieć.
zdjecie uzytkownika
nie znasz prawa to nie komentuj - 2015-07-04 00:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czy nikomu niepotrzebny dział HR Cuk Ubezpieczenia przyzna się do tego, że tchórzliwie zlekceważył sprawę niekompetencji dyrektora CC i dążył do zdemaskowania osoby, która napisała prawdę na temat tego dyrektora?
zdjecie uzytkownika
Aga - 2015-07-08 11:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem po trzecim etapie rekrutacji. Jak do tej pory wrażenia pozytywne. Podejście do kandydatów jest na wysokim poziomie. Weryfikowani są oni z każdej strony. Pierwszy etap telefoniczny, podstawowe pytania plus pytania na kreatywność. Drugi etap w oddziale do którego ubiegamy się o stanowisko. Rozmowa wygląda standardowo, przybliżenie sylwetki kandydata oraz scenka. Trzeci etap to spotkanie w szerszym gronie przedstawicieli multiagencji. Różne zadania do wykonania. Atmosfera przyjazna. Starają się nie wystraszyć swoją osobą i przybliżyć działanie firmy. Zagwarantowane szkolenia dają szansę na start młodym ludziom bez doświadczenia, które niemalże wszędzie jest wymagane. Dodatkowo karta Multisportu - dla osób aktywnych coś fajnego. :) Co do zarobków, czytając w komentarzach, wydaję mi się, iż nie można spodziewać się kokosów jeśli firma jest gotowa kreować pracownika od zera. Jak będzie dalej, okaże się. Póki co czekam na decyzję. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-13 10:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
HR CUK znowu pokasował niewygodne komentarze, tak aby na forum nie było nic co mogłoby zakłócić opisywanie "zajebistości" tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Dział HR - 2015-07-15 12:25:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-07-13 10:33:26]:
Zgodnie z polskim prawem serwis GoWork usuwa obraźliwe komentarze naruszające dobra osobiste innych osób lub ujawniające tajemnice handlowe.
Nie usuwamy komentarzy negatywnych o czym świadczy fakt, że takie widnieją w tym wątku.
Dział HR
zdjecie uzytkownika
Jerzy - 2015-07-16 12:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałem podjąć współpracę z CUK, ale po przeczytaniu powyższych opinii już wolę zaczynać od zera i powoli budować własną markę multiagencji.
zdjecie uzytkownika
lubuszanka - 2015-07-21 14:29:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja na taki ruch jak Ty nie jestem gotowa.Dowiedziałam się,że działając pod logo CUK potrzebuję na start około 15 tysięcy.Lokal mam po poprzedniej działalności tylko że nie przy głównej ulicy, ale dzielnica jest dobrze kojarzona - w dużej mierze handlowa.Jestem już umówiona w CUK na rozmowę, zastanawiam się czy jakieś podchwytliwe pytania mogą się zdarzyć...
zdjecie uzytkownika
dyla - 2015-07-23 00:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma co sie tylko opiiami sugerowac bow kazdym biznesie niestety niezadowoleni sie znajda. ja sie nim nie sugeruje i wyslalam na stanowisko doradcy klient gdyz podoba mi sie ze oprcz pracy na danym stanowisku oferuja umowe o prace, pakiet multispor i prywatna opieke medyczna. dla mnie to na plus. najwyzej przkeonam sie na lasnej skorze jak jest
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-07-26 14:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [dyla - 2015-07-23 00:09:24]:
Po wyczerpującym dniu i stresie w pracy kartę multisportu schowasz głęboko i używać jej nie będziesz...a umowa o pracę przed zwolnieniem za brak wyników cię nie uchroni...po roku od mojego zwolnienia nikogo kto ze mną pracował już nie ma...ale życzę powodzenia!
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-30 16:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
karola - 2015-07-30 16:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Dział HR - 2015-07-15 12:25:39]:
A gdzie te 11 starych stron pokasowanych przez cuk tam była cała prawda o tej pseudo firmie opisana przez pracowników, ale zniknęła w całości skasowana właśnie przez cuk, bo prawda boli a słoma z butów nadal wystaje...skoro nic nie zmieniło się na lepsze.
zdjecie uzytkownika
Jasio - 2015-07-30 16:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
"Zgodnie z polskim prawem serwis GoWork usuwa obraźliwe komentarze naruszające dobra osobiste innych osób lub ujawniające tajemnice handlowe". - czy do tych tajemnic handlowych wliczone jest fałszowanie polis po tym jak klient opuści placówkę cuku? Czy wypłaty pod "stołem"? Co dział HR miał na myśli pisząc "tajemnice handlowe cuku"?
zdjecie uzytkownika
margret - 2015-07-30 16:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Andrzej Jankowski - 2015-03-06 11:21:19]:
Kotku te osoby zadowolone z pracy to pracują gdzie indziej u normalnego pracodawcy.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-08-17 18:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy możecie mi napisać, na jaką podstawę może liczyć KRS, jakie auto i w ogóle warunki?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: ROZMOWA KWALIFIKACYJNA W CUK UBEZPIECZENIA- WIADOMOŚCI Z 1 ŹRÓDŁA- BEZ PRZEKRĘCANIA 
ROZMOWA TELFONICZNA: poznajemy kandydata: szukamy osób komunikatywnych i otwartych, wyjaśniamy ewentualne niejasności.
Drugi etap to ROZMOWA z KIEROWNIKIEM np. w oddziale CUK w jednym z miast. Zależy nam na osobach zorientowanych na klienta, dokładnych i sumiennych.
Dla wyjątkowych kandydatów trzeci etap ZADANIA I SCENKI GRUPOWE I INDYWIDUALNE.

Po co tyle kosztownych dla firmy etapów? Zależy nam na zdefiniowaniu poziomu kompetencji reprezentowanych przez kandydatów i umożliwieniu im poznania firmy, specyfiki zadań na stanowisku, na które aplikują i nas- pracowników CUKU.
Zapraszamy do aplikowania
(usunięte przez administratora)
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-22 12:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Dudu - 2015-08-22 12:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ciekawy sądzę, że takich rzeczy konkretnie to można się dowiedzieć, jak zacznie się pracować w danej firmie. To pewnie zależy od pracownika.. No chyba, że mają sztywno ustalone zasady i na szczęście się ich trzymają. Fajnie jakby tak było. Widzę, że CUK szuka teraz głównie doradcó klienta, a kierownika tylko do Łodzi.
zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-08-22 17:07:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie uważam, że to dobrze, kiedy firma ma sztywne zasady co do zarobków. Przecież zdarzają się kandydaci z większym doświadczeniem i wtedy jest dla mnie oczywiste, że oferta dla nich powinna być inna niż osoby z mniejszym doświadczeniem bądź predyspozycjami.
Co do samej rekrutacji bardzo profesjonalnie prowadzona, zarówno przez osobą z działu hr jak i dyrektora sprzedaży.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy CUK Ubezpieczenia?
Zadaj pytanie
alert