Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: CUK Ubezpieczenia

zdjecie uzytkownika
hiczkok - 2014-07-11 15:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były cukierek - 2014-07-11 11:56:08]:
rozumiem , że w swoim poście piszesz o pracy na stanowisku doradcy klienta. To rzeczywiście stresująca praca, zwłaszcza jeżeli chodzi o pierwsze kroki w branży. Mnie bardziej ciekawi jednak stanowisko menagera ds rozwoju sieci partnerskiej. Wymagania pokazują, że to dość poważna oferta, choć mam nadzieje, że warunki finansowe nie plasują się choćby nawet w okolicach najniższej krajowej , a znacznie wyżej
zdjecie uzytkownika
kondi - 2014-07-14 12:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hiczkok - 2014-07-11 15:12:23]:
gdyby na stanowisku tego managera były rzeczywiście tak dobre warunki pracy, to myślę , że te oferty rozchodziłyby się jak świeże bułeczki... a jak jesteś w stanie zapewne zauważyć - jak wisiały, tak wiszą sobie dalej w najlepsze
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-07-22 16:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nick - 2014-07-03 21:27:37]:
No i to raczej dobry znak - widać że się te ubezpieczenia dobrze sprzedają.Na pracę całkiem na swoim nie mogę sobie pozwolić w tej chwili, ale franczyza to by mnie urządzała, tym bardziej że jak się orientowałem to na otwarcie placówki CUK potrzeba około 15 tysięcy.
zdjecie uzytkownika
piejdak - 2014-07-22 19:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obserwator - 2014-07-22 16:04:49]:
to nie jest tak, że łatwo jest wyciułać 15 tysięcy na otwarcie franczyzy. Niestety nie każdego na to stać. Jeżeli chodzi o CUK to wydaje mi się , że najlepszym pomysłem jest wdrożyć się na stanowisku doradcy klienta i potem próbować awansować w ramach firmy np. na menagera ds rozwoju sieci partnerskiej. Wydaje mi się, że do pracy w ubezpieczeniach komunikacyjnych i mieszkaniowych należy się wdrożyć właśnie na niższych stanowiskach i co najważniejsze uczestniczyć w szkoleniach dla personelu, które na szczęście CUK zapewnia. Jak dla mnie to jeszcze dodatkowym plusem pracy w tej firmie jest stabilność zatrudnienia. No i tak naprawdę ludzie pracujący tutaj są na poziomie , więc i atmosfera jest sympatyczna
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-08-03 18:45:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale mówisz o zostaniu niezależnym doradcą? Bo to też forma pracy na swoim, a nie jest potrzebny własny wkład.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-08-03 21:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [piejdak - 2014-07-22 19:23:40]:
" ludzie pracujący tutaj są na poziomie , więc i atmosfera jest sympatyczna " Ale kłamstwo :)
zdjecie uzytkownika
marika - 2014-08-07 17:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kasia - 2014-08-03 21:58:11]:
Ja pracowałam w tej firmie, wykończyłam się psychicznie...nikt mnie jeszcze tak nie upodlił, a doświadczenie zawodowe mam spore więc kitów nikt mi nie wciśnie. Co raz częściej słyszy się opinie że zmuszają pracowników do fałszowania dokumentów i nie tylko. Toruń jest bardzo małym miastem, więc wieści rozchodzą się szybko. A teraz niech usuną moją opinię, to ją napiszę na innym forum. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-08-22 15:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlatego ja na etat nigdzie bym nie poszedł, zawsze co na swoim to na swoim.Jestem przed rozmową w sprawie otwarcia placówki pod logo CUK,zapytam też o te kwestie które tu były poruszane.Pojeździłem trochę po regionie jako "klient" żeby wybadać jak to wygląda w różnych Cuk -ach i wrażenia mam pozytywne, na znerwicowanych ludzie nie wyglądali :)
zdjecie uzytkownika
michał - 2014-09-04 17:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nick - 2014-07-03 21:27:37]:
artykuł był sponsorowany....
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-09-24 12:48:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet jeśli jest tak jak mówisz, to faktem jest że CUK ma 100 placówek franczyzowych, czyli osobom które prowadzą ten biznes musi się to opłacać.Liczby mówią same za siebie.
zdjecie uzytkownika
zeberka - 2014-10-07 10:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Praca w cuk to ciężki kawałek chleba, dużo stresu,obowiązkowe nadgodziny,wyścig szczurów i pensja niestety nie najciekawsza...
zdjecie uzytkownika
futrzak - 2014-10-30 03:38:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nie dziwią mnie wcale Wasze opinie o pracy w CUK Ubezpieczenia. Głównie to co rzuca się od razu po przyjściu tutaj do pracy, a także łatwo to zauważyć tutaj w komentarzach na forum, to , że największą wadą w pracy jest ta tragiczna atmosfera opierająca się w głównej mierze na ciągłej rywalizacji zatrudnionych
zdjecie uzytkownika
irena - 2014-10-30 11:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [futrzak - 2014-10-30 03:38:10]:
Niestety zgadzam się z tymi opiniami.Pracowałam bardzo krótko i również atmosfera na placówce pozostawiała wiele do życzenia...
zdjecie uzytkownika
zeberka - 2014-11-02 13:08:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jasiu R. - 2014-06-11 19:52:31]:
Chyba w niewielu firmach pracowałeś skoro tak dobrze się o pracy w CUku wypowiadasz...
zdjecie uzytkownika
Ig - 2014-11-06 21:12:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie najbardziej ciekawi po jakim czasie prowadzenia placówki franczyzowej CUK wychodzi się na swoje, bo faktycznie jak przejrzałem warunki współpracy, to tak jak mówicie nie trzeba dużego wkładu własnego na starcie.
zdjecie uzytkownika
hania - 2014-11-07 12:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ig - 2014-11-06 21:12:11]:
To chyba zależy z jaką wiedzą w to wchodzisz.Ja pracowałam jako doradca cuka ale mam kontakt z koleżankami ze szkoleń które zaczynały franczyzę z zerową wiedzą tylko po szkoleniach wstępnych i lekko nie jest. Klienci lubią profesionalną i rzetelną info a na początku kariery to łatwe nie jest (30 towarzystw ubezp.) Po roku działalności jest światełko w tunelu ale bez łał...
zdjecie uzytkownika
tolek - 2014-11-13 18:56:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hania - 2014-11-07 12:05:51]:
zgadzam się z opinią @hani. , że otwierać franczyzę Cuka bez żadnego doświadczenia to jak strzelać sobie właściwie w kolano. Zresztą chyba niewielu jest takich którzy na taki ruch się odważyli . Za to jeżeli masz już pewne doświadczenie i otwierasz swój punkt w dobrym komunikacyjnie miejscu to szansa na sukces jest spora
CUK Ubezpieczenia "Wywiad z Kamila Jankowska - Kierownik Działu HR w firmie CUK Ubezpieczenia"
Jak wygląda proces rekrutacji, z ilu etapów się składa? Ponieważ współpracujemy z ponad 30 towarzystwami i mamy w naszej ofercie wiele  produktów proces kształcenia naszych pracowników jest kosztowny i długotrwały. Przykładamy ogromną wagę do procesu rekrutacji, ponieważ jeśli wiążemy się z pracownikiem chcemy z wiązać się z nim na długo.   Jak to przedstawia się w praktyce? a) Selekcja nadesłanych CV b) Kontakt telefoniczny z wybranym...
zdjecie uzytkownika
karola - 2014-11-23 15:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
30 towarzystw lol! padłam ...chyba tylko na ich plakacie reklamowym...
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-11-23 15:28:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy firma organizuje imprezy integracyjne itp. dla pracowników ? Jeśli tak, to jak one wyglądają (ogniska, spływy kajakowe, bankiety)? Taaak oczywiście! Na 10 lecie firmy zabrali pracownikom cukier i kawę super.
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-11-24 13:59:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
30 towarzystw, w tym chyba Ergo Hestia x2 + MTU + You Can Drive, Warta też x2 i tak dalej, to im wyjdzie 30 towarzystw :)
zdjecie uzytkownika
paulina - 2014-11-26 12:16:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karola - 2014-11-23 15:25:23]:
jak policzysz wszystkie produkty to będzie 30...
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-11-26 13:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proces rekrutacji potencjalnych pracowników uważam za ciekawy i odpowiedni pod względem weryfikacji umiejętności na stanowisko Doradcy Klienta, wypowiadam się na ten temat, ponieważ go przebrnąłem. Co najważniejsze atmosfera podczas rekrutacji była przyjazna, jak wiele osób wie, w praktyce różnie to wychodzi w innych firmach. Szczerze zostałem miło zaskoczony podczas przechodzenia przez cały proces rekrutacyjny, zaczynając od wstępnej rozmowy telefonicznej, w której usłyszałem nawet kilka pytań psychologicznych, co naprawdę było ciekawym doświadczeniem, po prostu się tego nie spodziewałem. Podejście do Nas rekrutowanych było koleżeńskie już od samego początku co stworzyło przyjemną aurę, umożliwiono Nam wykazać się w różnych sytuacjach, trudnych i nieprzyjemnych, jak i tych przyjemnych. Jeśli chodzi o opinie osób wypowiadających się tutaj to niestety należy patrzeć na to wszystko z pewnej perspektywy, ponieważ to do jakiej placówki trafisz i z jakimi ludźmi pracujesz nie może skreślać całej firmy. Jedni z chęcią w przyjaznej atmosferze będą z Tobą pracować, a inni będą podkładać Ci kłody pod nogi, tego nie zmienisz. Co do ilości materiału to prawda, jest tego naprawdę bardzo dużo, jakby nie patrzeć jest to multiagencja, a nie tylko jedno towarzystwo ubezpieczeniowe. Jeśli ktoś nie boi się ilości materiału do nauki to na pewno sobie spokojnie poradzi, chyba że ilość nauki na początku pracy go po prostu psychicznie zniechęci, potem się nie dziwie, że widzę komentarze różnego rodzaju.
zdjecie uzytkownika
Eda - 2014-11-27 11:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak chcesz iść na swoje, czyli otwierać franczyzę to ważne jest żeby dobrze znać lokalny rynek. Trochę wiedzy do przyswojenia jest na pewno, bo to jednak multiagencja.Dobrze że klienci znają markę, to już sporo pracy masz mniej.Ja się tematowi franczyzy przyglądam, po wychowawczym też bym chciała zacząć coś własnego w tej branży.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-24
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
CUK Ubezpieczenia  poszukuje osób na stanowisko DORADCA KLIENTA     Decydując się na pracę w CUK Ubezpieczenia:   Będziesz pracować: w największej multiagencji ubezpieczeniowej w Polsce, stacjonarnie w jednej z placówek, na pełen etat, w oparciu o umowę o pracę,   Zdobędziesz: nowe umiejętności, szeroką wiedzę specjalistyczną, doświadczenie, możliwość poznania wielu ciekawych ludzi, pracę w gronie doświad
zdjecie uzytkownika
JH - 2014-11-27 19:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podczas rekrutacji odniosłam wrażenie, że firmie bardzo zależy na pracownikach :)
W każdej korporacji jest "ciśnienie" i "stres" jednak w niewielu szanuje się pracowników dlatego jestem pozytywnie zaskoczona.
zdjecie uzytkownika
kerry - 2014-11-27 22:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Eda - 2014-11-27 11:20:26]:
szczerze mówiąc to nie wiem czy franczyzy są akurat najlepszymi wyborami co do otwierania własnego biznesu. Musisz mieć swoje biuro w naprawdę dobrej lokalizacji , aby dorobić się dużych pieniędzy na tego typu interesie. Na Twoim miejscu poszukałbym roboty w branży która kosztowałaby Cię mniej czasu i zachodu
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x