logo CUK Ubezpieczenia

CUK Ubezpieczenia

Toruń

Opinie o CUK Ubezpieczenia

C.B.S. 2017-02-13 18:34
Takie portale żerują na takich frustratach którzy nie potrafią nic zrobić ze swoim życiem. Przestańcie pierd@lic i weźcie sie do pracy, a jak nie to zmieńcie robotę. Mało jest firm podobnych do CUK? Tam będziecie mogli wykazać sie swoimi kompetencjami.
9
nic 2017-02-14 13:14
Dzięki takim portalom, ludzie mogą się dowiedzieć o realiach panujących w Cuku!!!!!!!! Zgodzę ,się z tym, iż nie jest to na rękę firmie -że jest cały czas obsmarowywana negatywnymi komentarzami (opinie zawarte powyżej są prawdą). lecz firma zasłużyła sobie sama na taką opinie - ze względu na podchodzenie do pracowników!!!!!!!! Dlatego odradzam tam pracę.......... brak poszanowania dla drugiego człowieka oraz rombanie tyłka za plecami jest tam na porządku dziennym za wiedzą i zgodą szefostwa.
8
pracownica za najniższą 2017-02-15 12:11
Niestety ja pragnę przestrzec przed pracą w placówce franczyzowej. Ja pracuję w małej miejscowości u właściciela placówki i pomimo ogłoszenia przez urząd pracy o pracy tylko w dni robocze pracuję także w soboty. Nawet w wigilie nie było skróconego czasu pracy. Tu si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a właściciel tylko pogania za prawie najniższą krajową. Pisze specjalnie prawie bo jak dostaje premie od sprzedaży to nie mogę powstrzymać się od śmiechu spowodowanej dumą szefa że w ogóle mi ją daje.
8
doradca 2017-02-20 10:20
Ja pracuje w placówce franczyzowej, nie powiem bo praca fajna, ale muszę donosić szefowi który z klientów miał szkody. Dostaję bardzo małą premię a szefostwo zarabia na samochodzie zastępczym, ale od tej usługi premi już nie mam;((((((
4
kl 2017-02-20 12:46
Stało się, znowu ruszył proces rekrutacji do cc!!!!!!!!!!..........żal mi tylko osób, które zmarnują swój cenny czas na przyjazd i wysłuchanie średniowiecznej ściemy......jakie, to są możliwości rozwoju zawodowego połączone z praniem mózgu u zdrowo myślących osób!!!!!!!!!
7
Gość 2017-02-21 17:17
Pracowałem w cuk, dawno temu kiedy jeszcze nie było takiej reklamy,praca była ok, jeszcze nie było takich ciśnień z planami. Ale pomału zaczęły wchodzić. Wypłata ledwo 1400 na rękę a premia do ręki!!! Pod stołem, uznaniowa wg kierownika. Tobie dam 100 bo pracujesz dłużej a tobie tylko 50 bo jesteś ledwo po probnym. Później zaczęły się walki o klienta, podbieranie sobie klientów. Na początku dobrze, ale jak poszukujesz rozwoju to nie na dłuższą metę. Mówię z perspektywy kilku lat wstecz,nie wiem jak jest teraz.
7
cukierek 2017-02-22 13:37
Nie polecam tego pracodawcy z powodu mojego doświadczenia. Nie pracowałem w centrali tylko w placówce zewnętrznej i w czasie gdy nie było klientów miałem ciągłe szkolenia. Wciąż się coś zmienia w ofercie i cały czas trzeba być na bieżąco, ale nie za takie pieniądze. Ktoś wyżej pisał, że w placówce miał najniższą + premię. Ja miałem najniższą i pracę również w soboty.
4
Kaśka 2017-02-22 14:08
Przeczytałem wpisy i myślę, że charakter pracy ma duże znaczenie. Praca jest bardzo trudna i stresogenna. Osoby bardziej wrażliwe nie dadzą rady wytrzymać. Ja pracuję narazi krótko i jest ok. zobaczymy co przyniesie czas. Dobre jest to , że są szkolenia.
sss 2017-02-23 17:56
szkolenia??? możesz napisać jakie??? i gdzie??? i przez kogo??, bo chyba pracujemy w różnych firmach
bosssss 2017-02-24 13:07
Jak skutecznie wcisnąć klientom badziew - niekorzystny dla klienta a korzystny dla firmy z 7 propozycji ubezpieczeniowych jakie są w ofercie (mimo, że piszą o 30 towarzystwach ubezpieczeniowych)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Fantomas 2017-02-26 08:15
Tak, Tomek, na pewno cię przeprosi za to że cie wywalił z roboty, czuj sie. To nie koniec świata że cię zwolnili, przestań płakać tu w kółko do klawiatury po nocach, bo to jest po prostu żałosne. Znajdź se może jakąś dziewczynę albo chłopaka
8
Agata 2017-02-28 09:55
cukierek, dobrze rozumiem, że nie polecasz firmy ze względu na szkolenia?
cukierek2 2017-02-28 11:37
chyba napisał lub napisała, że nie poleca tej firmy za najniższą krajową, a nie za szkolenia - czytaj ze zrozumieniem
2
Niedoszły pracownik 2017-02-28 14:59
Przyznam szczerze, Pierwszy raz w życiu spotkałem się z rozmową rekrutacyjną przez telefon!!!. Sama rozmowa trwała z 15 min. (mimo,iż wcześniej koleś mówił iż potrwa to z 5 min. max). Mimo, to podaruję sobie przyjazd do Toruniu na osobistą rozmowę face to face!!!!!!! Czytałem, powyższe opinie o firmie i stwierdzam, że są prawdą!!!!!!!
5
p 2017-02-28 22:23
Dla mnie to była druga rozmowa rekrutacyjna przez telefon - ciekawe doświadczenie. Plusem jest to, że można wstępnie zweryfikować kandydata (nawet jeśli tylko pobieżnie) i nikt nie marnuje czasu na dojazdy i spotkania. Następny etap to assessment center czyli wykonanie różnych zadań- też już mi znane z innych rekrutacji i przyznam, że do sklepu odzieżowego na sprzedawcę (sic!) wyglądało to ciekawiej. Atmosfera miła i przyjazna, wszystko fajnie, tylko że jakoś później zapomnieli dać odpowiedź o wyniku rekrutacji (pomimo zapewnienia, że będą informować kandydatów, bez względu czy wynik będzie pozytywny czy negatywny). I człowiek czeka bite 2 tygodnie (bo o taki czas prosili, żeby podjąć decyzję). Dopiero dzień po moim telefonie w tej sprawie wysłali maila, że dziękują za udział. Nieładnie.
5
p 2017-02-28 22:41
a no i wynagrodzenie jest tam chyba jakieś głodowe - mogę tylko spekulować na podstawie "negocjacji" o wynagrodzeniu ale moja propozycja (wielce niewygórowana) została "zbita" prośbą o niższą wartość (chyba sprzątaczki tyle zarabiają-bez urazy).
5
zły 2017-03-01 00:12
Miałem, dokładnie to samo przy negocjacjach z blondzią!!!!!!!!! Po, co pytają się przez telefon ile człowiek chce u nich zarabiać - pensję można negocjować (z tą różnicą gdy, przychodzi co do czego, to może Pan zejść z kwoty o parę stówek!!!!!!!!!!). Nie mogłem się zgodzić na kwotę jaką ta baba, zaproponowała -a proponują pensję głodową na poziomie najniższej krajowej!!!!!!, do tego plan sprzedażowy nie możliwy do zrealizowania w ciągu jednego miesiąca kalendarzowego!!!!!!!......ogółem pensja nieadekwatna do obowiązków!!!!!!!
7
aaxaxaxa 2017-03-01 21:18
oj coś kręcisz. Skoro nie dostałeś pracy, skąd wiesz jaki jest plan sprzedażowy, i do tego nie do zrealizowania???
1
Zły 2017-03-01 22:33
Dlatego, że przeszedłem grupową rozmowę rekrutacyjną i zostałem zaproszony na indywidualne spotkanie z Blond kierownik - tam się dowiedziałem wszystkiego!!!!!, ot cała tajemnica!!!!!!!. Proponuję, abyście odnośnie pensji informowali na grupowej rozmowie, anie człowiek się pyta o zarobki i premię na pierwszym spotkaniu - a nie słyszy, że o tym się państwo dowiedzą w stosownym czasie....., kabaret robicie i tyle w temacie.
5
sdsdffdsfs 2017-03-02 06:57
nadal nie rozumiem skąd wiesz , że plan jest nierealny??? skoro nawet nie miałeś okazji się z nim zmierzyc
1
Zły 2017-03-02 15:45
TAJEMNICA!!!!!!!
2
dhjdb 2017-03-06 12:45
A ja jestem po drugim etapie, właśnie dostałam zaproszenie na trzeci. Jestem zachwycona kierownikiem z którym rozmawiałam. Kulturalny Pan na bardzo wysokim poziomie sprawiał miłe wrazenie w przeciwieństwie do wielu innych rekrutów. Nawet po waszych nadętych komentarzach bardzo chciałabym tam pracować, można się rozwijać awansować i wiele nauczyć się od bardziej doświadczonych. To początek mojej kariery, niedawno skończyłam studia i myślę że jako jedna z piewszych prac to naprawdę dobry wybór.
ytr 2017-03-06 16:15
Hahaha, no to żeście popłynęli! :D A słowo o ZAROBKACH???
3
Agata 2017-03-07 09:35
dhjdb, jak wyglądał Twój pierwszy i drugi etap rekrutacji?
a.en. 2017-03-07 20:18
Mnie ciekawi jak to jest z franczyzą, czy faktycznie osoba bez doświadczenia w tej branży da radę po szkoleniach wszytko ogarnąć. Tak jak tu napisane https://cuk.pl/wspolpraca/otworz_placowke_cuk
wag 2017-03-07 22:03
Dział HR, się uaktywnił z pozytywną opinią!!!!!! Gdyby faktycznie było tak wspaniale jak pisze dhjdb, to by nie szukali średnio co 3 miechy nowych pracowników!!!!!.... tylko robili by wszystko aby zatrzymać aktualnych pracowników!!!!!!
5
qwerty 2017-03-07 22:19
Nie co 3 miechy tylko cały czas...
Czyli jakie wynagrodzenie w CUK? Skoro tak dobrze, to napiszcie wreszcie tutaj i problem z wakatami będzie z główki :D
Nie ma jak dobra propaganda tzw. sukcesu :) Tyle że bardzo wąskiego grona osób ten sukces (czyt. GODNE pieniądze) się tyczy. Reszta musi na to tyrać a w zamian może na żywo zobaczyć sztucznego, jak wszystko wokół, Krzysia Ibisza i posłusznie oklaskiwać zakładową wierchuszkę :D :D :D
Zapraszamy...
4
Ja 2017-03-07 23:59
1.500 zł na rękę - niekiedy nawet mniej!!!!!!!!!, oczywiście 1.500 zł z premią....sama podstawa to zazwyczaj najniższa krajowa (ale to tajemnica firmowa - więc nie wolno o tym głośno mówić).....tak wyglądają zarobki w CUK Ubezpieczenia.
6
SubiektywnieObiektywny :) 2017-03-09 22:12
Pracowałem w CUK parę lat temu i postaram się jak najbardziej obiektywnie przedstawić swoje wnioski
Plusy
-stawiają na młodych i ambitnych, więc nie ma obaw o to, że musisz mieć "25 lat na karku i 30 lat doświadczenia". Wystarczy sumienność, zapał i chęć do pracy
-z perspektywy czasu widzę, że gdyby nie CUK, nie odniósłbym kilku znaczących sukcesów zawodowych
-jeśli chcesz się dużo nauczyć - masz od kogo
-atmosfera w pracy
-nie wiem jak jest z innymi kierownikami, ale swojego przełożonego ceniłem za to, że "mówił jak jest" :). Nigdy nie ściemniał ws. ważnej dla pracownika i nigdy nie było sytuacji, w której zapewniał, że coś będzie, a później rzeczywistość okazywała się inna. Jeśli coś obiecał - uważał to za święte. Jeśli nie mógł czegoś obiecać - wyraźnie to zaznaczał (w 80% przypadków i tak finalnie udawało się to załatwić i było to z korzyścią i dla pracownika, i dla zespołu)
Minusy
-płaca faktycznie nie była zbyt wygórowana, ale z drugiej strony nie znam nikogo, kto by powiedział, że zarabia za dużo ;)
-za "moich" czasów były w firmie obszary, w których brakowało możliwości awansu na wyższe stanowiska (nie wiem jak jest teraz, ale jestem prawie pewien, że ewentualny awans nie odbywa się na zasadzie włażenia tam gdzie słonko nie dociera :) )
-wg mnie firma na własne życzenie straciła parę talentów, które robiły dobrą robotę i świetnie się z nimi współpracowało
Podsumowując, nie ma firmy idealnej, ale jeśli szukasz pracy, którą będziesz lubić i w której dużo się nauczysz, to w CUKu dasz radę to osiągnąć :)
P.S. Nie, nie jestem wysłannikiem ani HRu, ani Marketingu, ani Zarządu, ani Międzynarodowego Stowarzyszenia Jechowych :D
8
ja 2017-03-11 14:51
A co z obiecanym podwyżkami??????....znowu ściema przełożonych!!!!!!!
5
ex 2017-03-14 21:24
Podwyżki są dla nielicznych!!!!!!!!
1
dee 2017-03-15 17:38
Hahaha. Ja dostałam frajerzy :D
5
BHU 2017-03-16 23:16
Sama jesteś FRAJEREM - FRAJERKO!!!!!!!!
1
Natalia 2017-03-19 15:16
CUK Ubezpieczenia to świetna agencja ubezpieczeniowa i praca u nich jest ok.
OC 2017-03-19 19:32
W związku z rosnącymi w zastraszającym tempie składkami OC proszę o odp pracowników CUK; jak bardzo wzrosły wasze premie w ciągu ostatnich miesięcy?
3
Ja 2017-03-22 20:41
NIC, ZERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
gt 2017-03-22 21:25
A to ci niespodzianka :D
1
Natalia 2017-03-23 09:50
CUK Ubezpieczenia nie każdemu mogą się podobać bo i praca nie jest łatwa. Pracuję tu i nie narzekam.
1
Mirek 2017-03-23 09:55
Mógłbym tam pracować do emerytury, szkoda że mnie wywalili :(
1
hy 2017-03-24 06:14
Nie ma jak dwa "prawdziwe" wpisy przykrywające temat pieniędzy :D
3
Iza 2017-03-31 09:03
Mam zamiar złożyć swoje cv na doradcę klienta ale chciałabym wiedzieć jakie warunki muszę spełniać żeby w ogóle być brana pod uwagę? Czy to praca na miejscu czy wyjazdowa?
katarina 2017-04-05 16:43
pracuję w małym mieście jako doradca klienta, szefa przeważnie nie ma, a roboty pełno. ktoś napisał wyżej że musi informować szefa o zgłoszeniach szkody klientów w biurze cuk, a to akurat także mój obowiązek. on z jednego zgłoszenia szkody osobowej lub uszkodzonego samochodu ma akurat na moją pensję. a ja pracuje dla tej obłudy bo najpierw klienta ubezpieczam i potem jeszcze kierownik ma pełno kasy ze szkody co jest raczej nielegalne, ale to ja nastawiam karku.
5
Grażka 2017-04-10 19:51
Ile można zarobić w CUK Ubezpieczenia jako doradca klienta? Złożyłam swoje cv i czekam na telefon w sprawie rozmowy rekrutacyjnej. Ja słyszałam , że to spoko firma i można w miarę niezłą kasę zarobić .
maras 2017-04-13 10:34
jak najniższa krajowa to wg ciebie to "niezła kasa" to możesz zaczynać tam pracę. Firma ma bardzo negatywną opinię na tym forum a ty udajesz chyba naiwną, bo jakaś osoba powiedziała, że duża kasa w fajnej firmie. Ogarnij się i zmień destynację wyszukiwań swojej wyśnionej pracy..
1
Vanessa 2017-04-13 23:17
obowiązków coraz więcej, a wypłaty coraz niższe i do tego przekonanie , że jako firma gwarantują fantastyczne warunki finansowe. śmiech na sali
3
qwerty 2017-04-14 11:13
Bardzo wąskie grono rzeczywiście zarabia niesamowitą kasę, ale niestety jest ono zamknięte :D Reszta do roboty i może będziemy mogli do Karbówka na imprezę jechać :)
4
Marta 2017-04-15 10:01
Witam . Prowadziłam placówkę franszyzowa i powiem szczerze ze Cuk to droga firma tzn. ciagle jakieś ukryte koszty wychodziły które mam niby zapłacić . Po rozwiązaniu z nimi umowy partner zostaje bez wynagrodzenia za poprzednie miesiące pracy i w dodatku Cuk zada 50 tys zł jeżeli partner dalej pracuje w ubezpieczeniach . Zakładają sprawę w Sądzie za zakaz konkurencji !!!!!!
4
wiedźma 2017-04-19 09:39
To nie są ukryte koszta - miałaś to wszystko w umowie, którą świadomie podpisałaś.
3
Jurgen 2017-04-19 10:05
Nie widzę żeby CUK miał jakieś nowe oferty pracy. Czyżby mieli pełen skład pracowników? A szkoda to fajna firma.
3
yvi 2017-04-19 22:27
Polityka firmy jest tragiczna, robią wszystko by zniechęcić pracownika i odebrać mu motywację, a później tysiąc pytań czemu wyniki są takie słabe. Taka odpowiedzialna praca za najniższą krajową to żart, piszę o najniższej, bo premie są śmieszne ..
4
Zostaw swoją opinię o CUK Ubezpieczenia - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CUK Ubezpieczenia