logo Hutchinson

Hutchinson

Żywiec

Opinie o Hutchinson

Sprzedamgolfa 2017-04-20 16:07
Właściwie o czym jest Twój komentarz? Przeczytałem 3 razy, ale meritum nie umiem się doszukać...
2
Mistrzu@ 2017-04-20 17:14
Myślę że o tym że związki ściągają kasę a nic nie robią dla pracowników
4
Mistrzu@ 2017-04-20 17:18
W ypiszcie się ze związków i po kłopocie
4
Powodzenia 2017-04-21 22:41
Nie martwcie się już niedługo cała produkcja trafi do Serbii. Koniec waszych problemów.
1
Powodzenia 2017-04-21 22:42
Nie martwcie się już niedługo cała produkcja trafi do Serbii. Koniec waszych problemów.
Polka 2017-04-22 09:29
I tak się może skończyć brak szacunku i godnej pensji, za pracę. Wyzysk nie ma racji bytu na naszej ziemi Serbia to dobre dla was miejsce, a może Turcja by się wam przydała... Chcecie nas straszyć?! Czym? My sobie poradzimy, niewolników tu nie ma PROSTE.
9
Iwona 2017-04-24 11:56
Macie wrażenie, że pracodawca nie szanuje Waszej pracy? A jakie konkretne zmiany chcielibyście widzieć w firmie, tak by pracowało się w niej lepiej?
2
miś 2017-04-25 14:16
witam mam pytanie ? jak się pracuje na magazynie zakład nr 2 albo 3 i ilę można zarobić na rękę?
Beszamel 2017-04-25 16:52
Powinien uwzględniać standardy firmy panujące na rynku europejskim. Praca przez jedynie pośrednictwo pracy lub w skażonych warunkach, gdzie ludzi zagania się jak bydło by produkowali ponad siły, a taktyki mobbingowe doszkolone są do perfekcji. Brak odpowiedzialności firmy za jakość produkcji, zdrowie i bezpieczeństwo ludzi. Nic ponad sprawne manewry w przepisach, by odpowiedzialności uniknąć, wraz z zakupieniem ubezpieczenia od reklamacji, którymi obarcza się jeszcze tych obdzieranych z godności ludzi.
7
pryk 2017-04-26 09:14
Pracodawca nie szanuje nas, tu się nie da nic zmienić bo szacunku nie da się wprowadzić. Zmuś dyrektora i kierowników, żeby szanowali pracowników. Takie głupie pytania zadajesz, tylko się wtrącasz do dyskusji. Przyjdź popracuj trochę to będziesz znała wszystkie odpowiedzi.
5
Mistrzu@ 2017-04-26 10:16
Nie rozumiem jednego jak można nie płacić szkodliwego?przecież ewidentnie w tym zakładzie jest pełno rakotwórczych środków..powietrze jest tak cholernie szkodliwe ze po ośmiu godzinach mam podraznione gardło.. a gdy jest kontrola z zewnątrz to cały dzień otwarte muszą być drzwi...wszystko jest ukartowane bo skąd wiedzą o kontroli?żenada
4
Mirabell 2017-04-26 21:50
- zatrudnienie w dyskryminujących warunkach,
- brak pewności dalszego zatrudnienia,
- zatrudnienie na podstawie umów, utrudniających bieżące funkcjonowanie, z negatywnymi konsekwencjami także dla najbliższych
-patologie zawieranych umów pośredniczych ( w samej jej treści) etc.

Pani Iwono, chcielibyśmy, by nasza uczciwa i pełna zaangażowania postawa, wysiłek i umiejętnoci
została wynagrodzona inaczej, niż punkty powyżej. Chcemy czuć satysfakcję z wykonywanej pracy w godnych warunkach i kulturalnej atmosferze w życzliwym powietrzu.
4
Kaja12 2017-04-27 10:34
Witam czy ktoś może powiedzieć jak wygląda 8godzinna praca i zarobki na stanowisku lidera na lesniance czy warto się skusić i przejść z stolarskiej, z góry dziękuję.
Paranoja :) 2017-04-27 15:07
Dostaniesz 1zl.brutto do stawki a wymagania sa takie jakbys dostal 10zl.Zastanow sie dobrze i popytaj.
Kaja12 2017-04-27 15:35
Własnie słyszałam ze lider pracuje jak zwykly pracownik tylko jakies 2 godziny ma na sprawy papierkowe i niewiem ile w tym prawdy?
1
nika 2017-04-27 17:46
pracownik z kilku letnim stażem i doświadczeniem ma stawkę 11.70 a nowo przyjęty 12.70 !
3
nikt 2017-04-28 23:52
już nie dam rady tam pracować, nie mam siły, okazałam się za słaba psychicznie, to był błąd, że tam złożyłam cv
czy jeśli skład wypowiedzenie umowy o pracę z przyczyn mobbingu to muszę go udowodnić?
1
sprzedamgolfa 2017-04-29 13:44
Nie musisz go udowadniać, chyba że chcesz ubiegać się o odszkodowanie z tego tytułu. Wtedy jednak musisz mieć solidne dowody i pamiętać że w tym przypadku wypowiedzenie musi być jednostronnym oświadczeniem woli, czyli rozwiązanie za porozumieniem stron przekreśla szanse na odszkodowanie :)
I pamiętaj, że wypowiedzenie zawsze składa się w piątek, jeśli pracujesz w firmie poniżej sześciu miesięcy lub zawsze ostatniego dnia miesiąca, jeśli pracujesz dłużej niż sześć miesięcy :) Jeśli masz umowę na czas określony, nie musisz podawać uzasadnienia.
1
Mia@ 2017-04-29 19:32
A kiedy to pracownik musi podać uzasadnienie swojego wypowiedzenia? Jakaś bzdura! Nigdy niedouczony sprzedam golfa
2
Jezus 2017-04-30 12:37
Ile około brutto lub netto zarobi Operator Wózka Widłowego na Stolarskiej?
1
Sprzedamgolfa 2017-05-01 01:38
Kiedy wypowiadasz umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia, czyli ze skutkiem natychmiastowym. Następnym razem sprawdź dokładnie, zanim komuś ubliżysz :)
2
Mia@ 2017-05-01 14:49
To dotyczy pracodawcy wyłącznie! Ten obowiązek a nie pracownika!!! Czytaj że zrozumieniem jak chcesz się wypowiadać w kwestii kodeksu. Nadal jesteś niedouczony sprzedam golfa. :)
Sprzedamgolfa 2017-05-03 00:07
Nie masz racji. Są dwa przypadki, kiedy pracownik musi uzasadnić swoje wypowiedzenie. Poszukaj w google, skoro w kodeksie ci umknęło :P
Temeria 2017-05-04 13:24
Pracowałem na Stolarskiej niecałe 6 miesięcy. Dla zainteresowanych pracą tam - polecam omijać szerokim łukiem. Ciągłe braki i awarie (zgłaszasz po X razy ale i tak musisz radzić sobie sam), ciągle podnoszone normy( maszyna nie działa ale i tak masz zrobić tyle czy tyle sztuk), raczej mało ciekawa atmosfera, bardzo średnio kompetentne kierownictwo (ciągłe narzekanie i straszenie podczas zebrań pod tablicami) i ogólnie wszechobecny bajzel.
11
Admirał 2017-05-04 15:47
Witam, na ile może liczyć Projektant CAD z angielskim i francuskim bez doświadczenia?oddział w Bielsku. Dziękuję z góry za odp.
ona 2017-05-07 10:40
Są premie . Aktualnie 350 złotych. 250 za reklamację a raczej ich brak a 50 za odpad i 50 wydajność.
1
Kamila 2017-05-07 10:53
Do tego dochodzi premia za nie chorowanie 2 razy w roku. Bony na święta i postój czyli 3 razy w roku.
od lipca będzie kwartalny dodatek. Za tych co chorują. Długo by tłumaczyć ale zawsze jakieś pieniądze wpadną .
A poza tym nikt nie ma mniej jak 11.70 mówię o produkcji w Ż2 .
piszcie realne informacje a nie te z poczty pantoflowej.
pozdrawiam
4
Piotrek 2017-05-08 10:16
Ja spadam do cynkowni pracować w czechowicach, tam na początek trójkę będę miał
4
moze pracownik 2017-05-08 16:22
Która z tych propozycji jest najłatwiejsza na początku tzn na której najlepiej pracowac żeby sie nie narobić a zarobić i jak wyglądają stawki ktoś moze wie?
Operator wtryskarki,
Magazynier z doświadczeniem,
Operator linii mieszanek gumowych - Nowy Zakład,
Operator linii wytłaczania (obsługa maszyn do wytłaczania przewodów),
Operator autoklawu (wulkanizacja gumy, proste prace produkcyjne).
wtrysk 2017-05-08 21:54
z tych co wymieniłeś to operator wtryskarki
karolina 2017-05-10 23:09
Ile zarabia się w weekendy ?
Iwona 2017-05-11 10:29
@wtrysk mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy w Hutchinson jako operator wtryskarki? Jak wygląda codzienna praca w tym dziale firmy? Czy trzeba mieć wcześniejsze doświadczenie, czy też można liczyć na szkolenie przygotowujące do pracy?
1
pracownik 2017-05-12 15:19
piszcie prawdziwe informacje: mamy w z2 premie produkcyjna. nawet zwiekszyli nam od maja premie.
1
niki 2017-05-12 15:25
nie, wystraczy że poskarżysz się koleżankom... mobbing to bardzo poważna sprawa i jeśli kogoś o to oskarżasz, to musisz mieć dowody. Inaczej to Ciebie oskarżą w sądzie na przykład o zniesławienie.
pracownik 2017-05-12 15:29
ludzie a czy wy rozumiecie ze to jest gola stawka zasadnicza? ze do tego dochodza jeszcze premie? ktora firma w okolicy ma takie dobre stawki?
2
Lesnianka 2017-05-13 10:07
Znowu najwyższe podwyżki dostanie gr A czyli majstrowe liderki i kontrolerki żenada!!!!
3
koza 2017-05-13 10:11
Związki stoją tylko za starymi pracownikami z wysokimi stawkami reszta roboli ich nie interesuje to ze niektórym nowym dali stawkę 12.70 a starsi stażem maja 11.70 ich nie obchodzi a powinni stanąć za pracownikami ale po co pilnują tylko swoich wysokich stawek
2
robol 2017-05-13 10:15
Liderki są po to żeby ciągle podnosić normę ciągle gonią po Lini nadrabiaj na każdym stanowisku bo ciągle mało i mało i mało za co zresztą dostają co miesiąc PREMIE szczególnie B3
4
bieda 2017-05-13 10:33
teraz zaczeły sie zwolnienia ,chory system ten kto umie pracować idzie do pola a reszta nieudaczników zostaje i dalej nic nie umieją i nie rozumieją co się mowi do nich porażka
2
lulka 2017-05-15 16:09
jakie zwolnienia? podobno rozwiazali ajp5 ?
Joshua 2017-05-15 19:23
Syf kiła i mogiła, zwolnienia się zaczynają plus podnoszą normę. W następnym tygodniu trzeba będzie pracować za 3 ludzi a to wszystko za 11.70 :-D pot na plecach i jazda ! Na konserwę trzeba zarobić.
zasmucony 2017-05-16 00:54
tak się Pani interesuje tą pracą to proszę zdziałac cuda żeby kontrole były uczciwe pomiary zwiazków chemicznych były wykonane wtedy kiedy jest zwykły pracowity dzień np środa kiedy to po postoju nie jest hala wywietrzona nie płaca nam szkodliwego bo maja wyniki w normie ,a to bzdura , po co zatrudniaja tylu fachowców ktorzy utrudniaja swoimi glupimi pomysłami prace ,dlaczego nie dadza uczciwego wynagrodzenia nie potrafia docenic pracownikow z długim stażem doswiadczonych itp
4
obserwator X 2017-05-16 13:50
tak to prawda zwalniają ludzi, a co ciekawe to wprowadzaja po dwóch animatorów i to jest smieszne .
2
Mistrzu@ 2017-05-16 16:34
Rozwiązali ajp5???a tak tam było super
1
Mistrzu@ 2017-05-16 16:37
Najlepiej u R. D na zmianie oczywiście....ale podobno dużo pracowników od niego odeszło więc się nie dziwię że taka lipa...szkoda
2
Boogie xd 2017-05-17 16:03
Heee a ja pozdrawiam sekcje AJP7, zwłaszcza zmianę Chudego ;)Fajni ludzie..miła atmosfera:)) no i pozdro łapka dla autoklawisty Kamilaaa z AJP 6 ;*
2
Lider 2017-05-19 23:38
Tak jasne dostajemy po 3 tyś
Armagedon 2017-05-24 15:47
Myslisz ze jak przejdziesz z 2 na 1 to bedziesz liderem buhhhaaaa!!!!!!!!!! A to dobre !!!!!!!!! Cieple stolki juz zajete wiec mozesz co najwyzej smigac na produkcji !!!!!
nick123 2017-05-24 15:58
Gdzie lepiej leśnianka czy kabaty ?
Joshua 2017-05-25 23:32
Jak nie chcesz byc dziabniety nozem w oko to lepsze kabaty
Zostaw swoją opinię o Hutchinson - Żywiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson