Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Toolip HR

Pracowałeś w firmie Toolip HR i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
CC - 2012-01-10 23:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam za ich pośrednictwem w W-wa jako konsultant telefoniczny i nie polecam - pracujesz za śmieci a nie pieniądze!!! Mają mniejsze stawki od innych agencji......a do tego spóźniają się z wypłatami...
zdjecie uzytkownika
NICOOS - 2012-01-14 00:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja Pracy TOOLIP jest firmą, która żeruje na innych Nie wypłacają wynagrodzenia adekwatnego do przepracowanych godzin pracy albo nie wypłacają go w ogóle. Znam to zarówno z własnego doświadczenia jak i doświadczenia znajomych. Nie można im zaufać. I LUDZIE NA LITOŚĆ BOSKĄ NIE PODPISUJCIE UMÓW O DZIEŁO BO NAWET DO LEKARZA NIE MOŻNA IŚĆ - BRAK SKŁADEK!!! TYLKO SPRAWA DLA PIP
zdjecie uzytkownika
torunianka - 2012-01-15 12:04:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam pracowałam na grudziądzkiej w REAL i wyrzucili mnie na zbity pysk a powiedzieli że praca od nowego roku też będzie... Pani z agencji kłamała bo kierownictwo kas powiedziało że głównie ludzi to oni potrzebują ale na grudzień i żale do TOOLIP-a proszę mieć bo my nie wiemy co wam powiedzieli ale my już was nie potrzebujemy...
NO COMENT - jeszcze umowa o dzieło !!! bez żadnych praw pracowniczych. sprawa do sądu pracy o ustanie stosunku pracy i wypłacenie odszkodowania jak i ZUSU.- nie polecam.
zdjecie uzytkownika
torun@toolip.pl - 2012-02-02 08:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bios - 2011-12-31 12:54:11

Witam ostrzegam wszystkich!!! nie zatrudniajcie sie nie dosc ze malo placa az 5 .70 brutto to w dodatku sa nie wyplacalni pracowalismy tam sa nie rzetelni - ostrzegamy!!!
Witam!
Agencja Pracy Tymczasowej Toolip NIGDY nie oferowała takiej stawki. Proszę o sprostowanie tego posta, w innym przypadku poproszę Administratora Forum o podanie numeru IP, ponieważ jest to nieprawdziwa informacja.

Pozdrawiam
Koordynator Toolip
zdjecie uzytkownika
torun@toolip.pl - 2012-02-02 09:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ŻENADA - 2012-01-02 18:53:07

Czekam 1,5 miesiąca na pare groszy z głupiej inwentaryzacji a jak dzwonie to sztucznie mili pracownicy nie potrafią podać konkretnej odpowiedzi, kiedy mi dadzą pieniądze, tylko ściemniają. Kpina w biały dzień. Praca była w porzo, ale to akurat ani trochę ich zasługa. Wystrzegajcie się ich, pracowałam już przez kilka agencji, a TOOLIP uważam za najgorszą bandę ściemniaczy.
Witam!
Obsługuję region kujawsko-pomorski i nikt nie kontaktował się ze mną w sprawie wynagrodzenia za inwentaryzację, która była w październiku (wynagrodzenie do 20 listopada), jak to możliwe, że w styczniu mija 1,5 miesiąca od tego czasu ?! Może to nie było zlecenie wykonywane za pośrednictwem Naszej Agencji?

Wynagrodzenia wypłacamy do 20dnia następnego miesiąca. NIGDY nie zdarzyło się nam, aby wynagrodzenia dotarło w ten sam dzień, bądź następny. Zawsze przelew jest księgowany 18/19 dnia miesiąca. Z szacunku do zleceniobiorców wynagrodzenie wypłacamy na czas.


Pozdrawiam
Koordynator Toolip
zdjecie uzytkownika
torun@toolip.pl - 2012-02-02 09:09:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gogo - 2012-01-10 11:45:21

trzymaj się od nich daleko, bo popracujesz za darmo, giną im karty rozliczeniowe a ty płacisz kary
Witam!

Nie rozliczam zleceniobiorców na podstawie kart rozliczeniowych, więc sądzę, że ten post nie dotyczy Naszej Agencji.

Każdy Klient posiada ewidencje wejść i wyjść pracowników i na tej podstawie są rozliczani zleceniobiorcy. Kartę rozliczeniową może dostać zleceniobiorca dla siebie, aby mieć potwierdzenie zrealizowanych godzin.

Pozdrawiam
Koordynator Toolip
zdjecie uzytkownika
torun@toolip.pl - 2012-02-02 09:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Justyna - 2011-12-31 12:51:17

gdyby bylo tak jak faktycznie proponuja, to nie bylo by problemu, ale oni normalnie szukaja firmom niewolnikow! Przyklad? nigdy nie idzcie przez nich pracowac do REAL (usunięte przez administratora) kierownictwo potraktuje Was jak muszki, ktorym sie wyrywa skrzydelka, celowo przetrzyma Was w pracy z godzine, po czym oczywiscie nie dopisze tego na Waszym grafiku. W Realu czas ktory poswiecacie na rozliczanie sie i ich widzimisie to praca ZA DARMO. Komu to nie przeszkadza - "ku chwale ojczyzny" pracujcie tam dalej!



W Carrefourach jest raczej spoko i czas rozliczania jest doliczany do czasu pracy, ale niestety stawka jest mocno psia.
Witam.
Jeśli nie zgadza się wynagrodzenie / ilość zrealizowanych godzin to dlaczego nie zostałam poinformowana? A może to fałszywa informacja ?!

Pozdrawiam
Koordynator Toolip
zdjecie uzytkownika
torun@toolip.pl - 2012-02-02 09:31:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
torunianka - 2012-01-15 12:04:43

Nie polecam pracowałam na grudziądzkiej w REAL i wyrzucili mnie na zbity pysk a powiedzieli że praca od nowego roku też będzie... Pani z agencji kłamała bo kierownictwo kas powiedziało że głównie ludzi to oni potrzebują ale na grudzień i żale do TOOLIP-a proszę mieć bo my nie wiemy co wam powiedzieli ale my już was nie potrzebujemy...

NO COMENT - jeszcze umowa o dzieło !!! bez żadnych praw pracowniczych. sprawa do sądu pracy o ustanie stosunku pracy i wypłacenie odszkodowania jak i ZUSU.- nie polecam.
Przed okresem świątecznym informowałam zleceniobiorców, że zlecenie jest na okres świąteczny, a osoby, które się sprawdzą zostaną na dłużej. I zostało 6 osób z 9 zatrudnionych ?! Uważam, że wynik OK.
Dla osób pow.26r.ż, bądź osób nieuczących mamy dwa rodzaje umów, umowę o dzieło oraz umowę zlecenie z zusem. Można wybrać rodzaj umowy.
Umowy cywilnoprawne nie są regulowane kodeksem pracy wg.obowiązującego prawa.

Pozdrawiam
Koordynator Toolip
zdjecie uzytkownika
Sylwia Siodelska Toruń :) - 2012-04-02 11:22:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę ,że konkurencyjne firmy słabo opłacają tych którzy piszą te bzdury . Ponieważ z argumentami u Was słabooooooo . Pracuję już trochę czasu i wielu moich znajomych także , wiadomo aż tak wielkich kokosów nie ma , ale przynajmniej wiem że do 20 dostane pieniadze ,
( przeważnie nawet przed czasem ) godzinówki są rozliczane co do joty . ( 2 razy dostałam więcej niż liczyłam nie wiem dlaczego ale dzięki :) ) Nigdy nie było takich sytuacji żeby kordynator nie odbierał a jak sie zdarzy to oddzwania tego samego dnia . Znam baaaaardzo wiele osób ktore tam pracuja i naprawde polecam , a co do kierownikow sklepó to juz nie Toolip zatrudnia tylko skargi do Dyrektorów marketów .
zdjecie uzytkownika
Sylwia Siodelska Toruń :) - 2012-04-02 11:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,
Chyba pomyliła się firma ,
ITC Grupa , tam sie czeka 2 - 3 msc na pieniadze i jeszcze 30000 tysiecy oplat za przelew za ubezpieczenie za wszystkoooo i pracownicy niegdy nie znaja odpowiedzi tylko mmowia juz nie długo itd . prcowałam w wielu firmach pracy tymczasowej ale toolip jako jedyni nigdy mnie nie zawiedli :)


Ale podejrzewam tez ze te komentarze mogą pisać osoby ktore np. sobnie nagle nie przyszly albo o 6 rano zadzwoniły ze nie beda o 7 , bo juz wiele razy zastepowalam takie osoby , poniewaz kordynatorka musiała na ostatnia chwile kogos znalesc to jest presja ! tyle osob za ile byłam w pracy bo leca sobie w kulki bo wiecznie babcia chora , tata chory wypadek mieli a pozniej pretensje ze malo kasy zarobili nie pracuje sie nie ma pieniedzy proste .


pozdrawiam ,
zdjecie uzytkownika
torun@toolip.pl - 2012-04-10 11:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ooo Sylwia, dzięki za przypomnienie o istnieniu tego wątku.

Pomimo prośby na forum o zgłoszenie osobiście uwag dot. niezgodności z wynagrodzeniem czy innymi problemami nikt się nie odezwał. Dlaczego? Hmm... niech pomyślę... pewnie ktoś chciał zniechęcić do nas potencjalnych zleceniobiorców, ale ja się wybronię. Proszę się nie martwić. Sama przez kilka lat pracowałam za pośrednictwem różnych Agencji i wiem czego zleceniobiorca oczekuje od Agencji i koordynatora.
Najważniejsze jest dla mnie, że zleceniobiorcy są zadowoleni z dotychczasowej współpracy, co widać po licznych powrotach na okres świąteczny. Za co wszystkim jestem wdzięczna!

Pozdrawiam
Koordynator Toolip
zdjecie uzytkownika
Toolip - 2012-06-27 12:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bios - 2011-12-31 12:54:11

Witam ostrzegam wszystkich!!! nie zatrudniajcie sie nie dosc ze malo placa az 5 .70 brutto to w dodatku sa nie wyplacalni pracowalismy tam sa nie rzetelni - ostrzegamy!!!
Witam,

Szczególnie KONKURENCJĘ. Opinie o tyle ważne, co nieprawdziwe. Jeśli chcecie już nas oczerniać i pisać jakieś kalumnie to może najpierw nas dokładnie zweryfikujcie. Skąd zwieliście te stawki i Klienta jakim jest Carrefour (bardzo chętnie byśmy go obsługiwali). Zanim cokolwiek napiszecie zweryfikujcie informacje.

Proszę pamiętać, że wszystkie opinie przyjmujemy zgodnością i z każdej staramy się wyciągnąć wnioski tak, aby być najlepszą Agencją na rynku.
zdjecie uzytkownika
???? - 2012-09-25 21:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Toolip - 2012-06-27 12:31:16

Bios - 2011-12-31 12:54:11

Witam ostrzegam wszystkich!!! nie zatrudniajcie sie nie dosc ze malo placa az 5 .70 brutto to w dodatku sa nie wyplacalni pracowalismy tam sa nie rzetelni - ostrzegamy!!!
Witam,



Szczególnie KONKURENCJĘ. Opinie o tyle ważne, co nieprawdziwe. Jeśli chcecie już nas oczerniać i pisać jakieś kalumnie to może najpierw nas dokładnie zweryfikujcie. Skąd zwieliście te stawki i Klienta jakim jest Carrefour (bardzo chętnie byśmy go obsługiwali). Zanim cokolwiek napiszecie zweryfikujcie informacje.



Proszę pamiętać, że wszystkie opinie przyjmujemy zgodnością i z każdej staramy się wyciągnąć wnioski tak, aby być najlepszą Agencją na rynku.
???????????
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-31 22:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Toolip to biuiro pośrednictwa pracy? czy to prawda, że jeżeli taka firma załatwi pracę, to zarobki są potem niższe? słyszałam, że wszystkie formalności trzeba też potem załatwiać z nimi. nie uważacie, że już lepiej szukać pracy z marszu?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-26 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak z macierzyńskim? Nie wywalają?
zdjecie uzytkownika
urlop macierzyński - 2013-06-27 09:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Anonim - 2013-06-26 03:15:04

Jak z macierzyńskim? Nie wywalają?
" W czasie trwającej umowy o pracę z agencją pracy tymczasowej pracownik może skorzystać na zasadach ogólnych z urlopu macierzyńskiego, a także urlopu wychowawczego, ale mogą one zostać udzielone jedynie do końca trwania umowy o pracę łączącej go z agencją.
Pracownice tymczasowe, które zajdą w ciążę, nie mają przedłużanej umowy o pracę do dnia porodu. Również "ucieczka w chorobę" nie chroni pracownika tymczasowego przed zwolnieniem i straci on pracę wraz z końcem kontraktu.
(usunięte przez administratora)
Przepisy, zgodnie z którymi pracodawca nie musi przedłużyć umowy do momentu porodu (może ją zatem wypowiedzieć), nawet jeśli pracownica jest w zaawansowanej ciąży. Chodzi o umowy:
• na czas zastępstwa (art. 177 par. 3(1) KP), - zastępujesz tylko pracownika przebywającego np. na chorobowym oraz
• jeśli jesteś pracownikiem tymczasowym (zatrudnia cię agencja pracy tymczasowej i "wypożycza" cię docelowemu pracodawcy). W obu przypadkach umowa wygasa z upływem terminu, na jaki ją podpisałaś.

Pracownicy tymczasowi
Zatrudnieni w agencji pracy tymczasowej mają status pracowników i podlegają ubezpieczeniom społecznym. Ustawa z dnia 9 lipca 2003 r. o zatrudnianiu pracowników tymczasowych określa, że pracownik tymczasowy to osoba zatrudniona przez agencję pracy tymczasowej wyłącznie w celu wykonywania pracy tymczasowej na rzecz i pod kierownictwem pracodawcy użytkownika.
Pracownik tymczasowy ma prawo do zasiłku chorobowego, opiekuńczego i macierzyńskiego. Pracownik nabywa prawo do świadczeń chorobowych po upływie 30 dni nieprzerwanego zatrudnienia. Okresy zatrudnienia sumuje się, jeżeli przerwa miedzy nimi nie przekroczyła 30 dni lub spowodowana była urlopem wychowawczym albo bezpłatnym.
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=c...&Itemid=149

Czytaj więcej na Wieszjak.pl: http://prawo.wieszjak.pl/forum/thread/44924,Prawa-pracownika-tymczasowego---Ciaza--L4--macierzynski.htm#ixzz2XOrsDVE1"
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 22:41:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest taka możliwość że osoba która bardzo potrzebuje gotówki może wyegzekwowac wyzszą stawkę niz 6 zł brutto u lidera?
zdjecie uzytkownika
Majka - 2013-06-29 20:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z własnego doświadczenia wiem w pracy w różnych agencjach pośrednictwa, że mają stawki ściśle określone co najwyżej można się dogadać żeby dostać więcej godzin albo połączenie pracy na dwóch stanowiskach jeśli jest taka możliwość
zdjecie uzytkownika
heniek - 2013-06-29 20:26:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a wyrabialiście może jakieś nadgodziny, czy był ustalony wymiar pracy i nic więcej nie było wskazane?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-31 16:20:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a wiecie może gdzie najczęściej kierują do pracy z Toolipa? czy mają określoną pulę firm, czy biorą też pod uwagę preferencje pracowników?
zdjecie uzytkownika
Monika - 2014-10-29 00:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, zbieram informacje do pracy na studia o pośrednikach pracy/ agencjach. Czy mógłby mi ktoś udzielić kilku informacji? Mianowicie: - jak przebiega proces rekrutacji na stanowiska? - czy firma pomaga w odnalezieniu się w innym kraju, można liczyć na jakąś pomoc na miejscu? - gwarantują odpowiednie zakwaterowanie? Będę wdzięczna za obiektywne opinie
zdjecie uzytkownika
anonimek0485 - 2014-12-19 18:57:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Toolip opublikowała nowe nabory do pracy, zobaczcie jakie stanowisko teraz proponują i proszę skomentujecie, bo się zastanawiam czy warto spróbować. Agencja Pracy Tymczasowej Toolip HR Sp. z o.o. Sp. Komandytowa wpisana w rejestr agencji pod numerem certyfikatu 8268, p...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5725094?keywords=&region=
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-21 08:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Żona majora :D - 2015-05-19 11:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2015-04-21 08:15:39]:
Bzdura. normalnie działająca firma.
zdjecie uzytkownika
Karol83 - 2015-05-22 09:12:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [CC - 2012-01-10 23:39:12]:
To chyba konkurencja wypisuje te wszystkie bzdury. Ja pracowałem przez Toolipa już kilka razy, żeby sobie dorobić. Głownie praca fizyczna. Spisana umowa, żadnych matactw. No i pieniądze na czas, w takiej kwocie jak było umówione. Polecam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toolip HR

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Toolip HR?
Zadaj pytanie
alert