Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
off - 2014-07-09 13:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spóźniają się z wypłątami, jak pracujesz dla jakiejś firmy przez Randstad. nie dość, że za 1000 robisz to jeszcze się spóźniają. kiedyś chcieli mnie oszukać na nadgodzinach.
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2014-07-10 11:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie poważne podejście do kandydata, robią co innego niż mówią, fatalna obsługa jeden wielki chaos. Nie polecam !!!
zdjecie uzytkownika
kinia - 2014-07-11 12:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja po dzisiejszym dniu musze podzielic negatywne opinie. w czwartek tydzien temu mialam telefon z zaproszeniem na spotkanie w piatek. ze wzgledow osobisyych nie dalam w piatek rady, wiec pani umowila mnie na poniedzialek. w piatek mialam kolejny telefon, ze rekruterka sie rozchorowala i ze beda do mnie dzownic po niedzieli. do dzis nie bylo ze strony firmy zadnego odzewu, wiec pozwolilam sobie zadzwonic sama, po czym pani ktora odebrala telefon poinformowala mnie, ze stanowiska sa juz obsadzone. udalo mi sie dowiedziec, ze juz w poniedzialek bylo szkolenie tych pracownikow, ktorzy zostali wybrani, wiec zostalamn po prostu przez firme wprowadzona specjanie w blad i przypuszczam, ze wclae nie chodzilo o domniemana chorobe rekruterki, przypuszcam po prostu, ze juz w piatek kogos wybrali, tyle ze zamiast powiedziec wprost, posluzyli sie taka wymowka, w nadziei byc moze, ze jesli oni sie do mnie nie odezwa, to ja sama tego tez nie zrobie. randstad krakow - NIE POLECAM, nieprofesjonalne podejscie, delikatnie rzecz ujmujac
zdjecie uzytkownika
Tomson - 2014-07-17 08:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ Z DALEKA! BYŁEM Z TEJ FIRMY W HOLANDII I JAK POJECHAŁEM TO OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE MA PRACY A PAN Z BIURA W KIELCACH ZAPEWNIAŁA MNIE ŻE PRACA CZEKA NA MIEJSCU CO SIĘ. OKAZAŁO BRAMY PRACY A ZA POBYT TRZEBA BYŁO ZAPŁACIĆ! TOTALNA PORAŻKA! WRÓCIŁEM PO TYGODNIU DO DOMU BO KOSZTY POBYTU ROSŁY A PRACY NIE BYŁO!
zdjecie uzytkownika
x - 2014-07-31 10:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do 20 powinien byc przelew za obiady w Itpl, dziś 31. Na kolanach mamy blagac o przelew?
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-07-31 13:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co oznacza ltpl ?
zdjecie uzytkownika
talan - 2014-08-01 19:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również podzielam negatywną opinię, ze wszystkich agencji rekruterskichz którymi współpracowałem Randstad wypada najgorzej. Przede wszystkim brak szacunku do osób rekrutowanych-jesteśmy towarem, niedotrzymane obietnice, brak kontaktu. Wyobraźcie sobie, że konsultant firmy kontaktuje się z wami na początku miesiąca mailowo, twierdzać że nie może się dodzwonić, po czym (Jak już się udaje dodzwonić) przyznaje się że źle wybierała numer i śmiech. Po rozmowie telefonicznej (na początku miesiąca) ma być już spotkanie z przedstawicielami firmy, na które czekacie ponad 3 tyg na samo umówienie spotkania z docelowym pracodawcą, oczywiście opóźnienie tłumaczone jest brakiem kontaktu ze strony klienta..pewnie pani konsultant wybiera zły numer i nie może się do niego dodzwonić..oczywiście w między czasie zero kontaktu z kandydatem! szkoda czasu na rekrutacje przez tą agencję
zdjecie uzytkownika
sam juz sobie poradzilem! - 2014-08-24 10:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM ZDECYDOWANIE TEJ AGENCJI!! A SZCZEGOLNIE TYCH PAŃ Z GDAŃSKA!!!
zdjecie uzytkownika
B - 2014-09-02 13:44:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do mnie dzisiaj napisali w sprawie ogłoszenia które zamieściłam na gumtree. Pani lub pan, bo nie podpisało się, poprosiło o wysłanie życiorysu. Cv ze zdjęciem wysłałam. Otrzymałam jeszcze informację że potrzebują dwa zdjęcia sylwetki. A po co? Przecież to nie stanowisko modelki..Wysłałam takie jakie miałam pod ręką, ładne, na tle gór,spieszyło mi się, nie udało mi się zorganizować żadnych bardziej "stylowych" Zamiast olać mnie, bo nie wiem, mogłam się bardziej postarać, dostałam maila zwrotnego, że to "chyba żart"! Skąd się w ludziach bierze taka dyskryminacja? Hejterstwo?
zdjecie uzytkownika
perez - 2014-09-03 08:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Mszczonowie nie mam żadnych problemów pracuje przez firmę Randstad w FAURECI i nie narzekam pozdrawiam panią(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
smiecho - 2014-09-06 17:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w tej pozal sie firmie. Traktuja pracownika jak popychadło zero profesjonalizmu z ich strony. Człowiek stara sie tyra a oni jedyne co daja w zamian to ponizenie i ciagle pretensje i podejzenia. Zwalniajac mnie gdzie bylem jednym z lepszych pracownikow dowiaduje sie o wszystkim smsem chwile przed wyjsciem do pracy i kaza tego samego dnia wyprowadzic sie gdzie nie minal tydzien gdzie placilem za pokoj kaza sie pakowac ale co najlepsze i smieszne dostaje maila o karze 200 euro idac do biura dowiedziec sie o przyczynie kary nie potrafia odpowiedziec dlaczego dostalem kare a kiedy nie place poniewaz nie znam przyczyny strasza mnie kosztami windykacyjnymi i dalsza procedura. Chora firma i biuro przez ktore tam pracowalem. Szczeze odradzam nie szanuja pracy czlowieka!!!
zdjecie uzytkownika
zulugula - 2014-09-30 09:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam.pracuje w firmie saint gobain w czeladzi.pracowalismy w miesiacu sierpniu po 12 godzin to znaczy.od 6do 18 i od 18 do 6.oczywiscie stawka razy 100% w sumie przepracowanych 288 a wyplacono mi tylko 144 godz.wiec sie pytam gdzie jest reszte godzin i kasy skurwysyny.zlodzieje.chcesz pracowac przez ranstad ok tylko za opiekuna sandry bajer.pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
sla147 - 2014-10-08 23:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariano - 2012-01-10 15:53:38]:
Tego inżyniera to chyba dostałeś poza wykrztałceniem. Ha...ha...ha...!
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-10-24 23:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobra uczciwa firma co wy mowicie
zdjecie uzytkownika
henio - 2014-11-03 18:58:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytanie do wczesniejszego postu, po co oni tam chcieli od ciebie zdjęcia dwa sylwetki? tego nie mogę zrozumieć bo przecież raczej modelek nie szukali. od wszystkich tak chcą?
zdjecie uzytkownika
randstad - 2014-11-07 18:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sam juz sobie poradzilem! - 2014-08-24 10:02:05]:
to s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak trzeba ich nazywać, wypłata nie na czas,w soboty i niedzielę składek nie płacą ! ten co napisał że dobra i uczciwa firma pewnie jest z randstadu.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-11-12 16:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ŻENADA! KOMPLETNY BRAK PROFESJONALIZMU, NIE BĘDĘ SIĘ TUTAJ ROZPISYWAŁ ALE RADZE TRZYMAĆ SIĘ Z DALEKA OD RANDSTADU!!!
zdjecie uzytkownika
Strata czasu, wyzysk - 2014-11-17 09:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam
zdjecie uzytkownika
witam - 2014-11-18 14:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, moze wyjasnie wam dlaczego przewaznie sprawa wynagrodzenia wyglada tak:
Klient Randtad placi posrednikowi 100% pieniedzy z czego 60% trafia do Ciebie.
Dziwi mnie fakt, ze ludzie sa oburzeni, ze niby Randstad bierze dla siebie 40%.
No otoz bierze poniewaz:
- placi za Ciebie ZUS, podatek i skladki (okolo 18-21%)
- placi za Ciebie jak masz urlop.

Wiec te 40% dla Randstad to wcale nie jest AZ 40 procent. Bo moze ma z tego w sumie 10-15%.
zdjecie uzytkownika
karolina - 2014-11-18 15:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie ze to normalne, kazda agencja pracy bierze kase za rekrutowanie pracacownikow, chyba nie wyobrazasz sobie ze firmy takie jak adecco, hays czy work service beda to robily za darmo !!!

Do tego podatki takie jak ZUS i inne skladki to jest dopiero lichwa, ktora pobieraja w sposob legalny zgraje nic nie robiacych urzednikow i jeszcze kaza mi co 4 lata na nich glosowac - M A S A K R A
zdjecie uzytkownika
Vinci - 2014-11-20 09:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
generalnie odradzam jakiekolwiek kontakty z ta firma. O ile pracownicy w oddziale w Kielcach są bardzo mili i profesjonalni w przeprowadzaniu rozmów rekrutacyjnych to kiedy wtrącił się menadzer do rozmowy, wszystko popsuł. Wszedł do pokoju rzucił wizytówkę na stół i zaczął pokazywać co to nie on. Pokazał mega arogancję i brak kultury. Po minucie żałowałem że tu przyszedłem. Szkoda czasu.
zdjecie uzytkownika
kula - 2014-11-20 14:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec jaka agencje polecacie?bo jak czytam opinie z kilku agencji to wszedzie jes zle!pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jola - 2014-11-20 15:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepiej omijać "agencje" szerokim łukiem. oni tylko zarabiają na tym że ktoś szuka pracy. zatrudnienie jest przez agencje, oni tylko wystawiają fakturę VAT za człowieka jak za towar firmie która szuka pracownika. Szukajcie pracy bezpośrednio u pracodawcy!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-25
Żródło: Gowork.pl
Gorzów Wielkopolski
(lubuskie)
Randstad Polska jest wiodącą agencją doradztwa personalnego i pracy tymczasowej. Już od 20 lat kształtujemy rynek pracy w Polsce, wspierając firmy w zatrudnianiu najlepszych pracowników, a kandydatów w znalezieniu satysfakcjonującej pracy.Dla naszego klienta, młodej niezwykle dynamicznie rozwijającej się polskiej marki mebli kuchennych zlokalizowanej w Gorzowie Wielkopolskim, poszukujemy odpowiedniej osoby na stanowisko:specjalista
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Prawda o Go Work - 2014-11-25 22:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po co czytacie te wszystkie opinie ? Go Work to jest Agencja Pracy taka sama jak Personnel Solutions, Adecco, Manpower, Randstad czy cała reszta, tym samym Go Work jest konkurencją dla wszystkich Agencji Pracy. Założył sobie forum, wypromował je, ludzie dodają komentarze. Szkoda tylko, że Go Work nie chwali się tym, jak to sam dodaje komentarze negatywne o innych agencjach, żeby konkurencja była słabsza. Mało tego, Go Work dodaje też niepochlebne komentarze by następnie jako "administrator" strony proponować Agencjom pakiety ogłoszeń a także możliwość usuwania niepochlebnych komentarzy za kasę ! To się nazywa złodziejstwo. Forum Go Work uważam za oszustwo. Poczytajcie sobie opinie o Agencji Pracy Go Work w internecie, polecam wyszukiwarkę google. Nie znam firmy Randstad ale ostrzegam przed działalnością firmy Go Work na forach innych Agencji Pracy. Opinie na tym forum to bzdury pisane w większości przez ludzi pracujących dla Go Work. Ciekawe kiedy mój komentarz zostanie usunięty
zdjecie uzytkownika
Prawda o Go Work - 2014-11-25 23:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam wszystkim strone GO WORK STOP
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x