Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Randstad

Pracowałeś w firmie Randstad i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
discooo29 - 2014-01-20 10:55:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolina - 2013-03-27 13:55:40]:
Idź na zwolnienie z tej Super firmy to zmienisz Zdanie..ta firma nie jest Nic warta tak jak i jej pokrewne.. Umowy na 25% 50% etatu robisz pełen etat liczą ci z polowy a reszte ci pan łaskawca Randstad dorzuca.. a gdzie nadgodziny... Idz jedna z drugą do radcy prawnego to ci powiedzą jak to Super firma..
zdjecie uzytkownika
jojoPan777 - 2014-02-19 22:28:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktos wie jakie obecnie sa warunki pracy w Wedlu przez Randstad?bo od lutego miało sie cos zmienic?
zdjecie uzytkownika
karol - 2014-02-20 08:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w wedlu co sie dzieje to jest zupelnie inna historia, kazdy kto tam pracowal dobrze wie jak jest, a 1100 zl to niestety co mozna zrobic ??? Gdzie pojdziesz jak nigdzie nie zatrudniaja wiec wszyscy to wykorzystuja...

sorry taki mamy kraj !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
an - 2014-03-03 22:36:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, ja kilka dni temu bylam na rozmowie w Randstad dokladnie w Pruszkowie trafilam na Pana ktory okreslij jak wyglada to wszystko a chodzi o prace w Ikea Janki. Powiedzial ze zadzwoni na drugi dzien z odpowiedzią czy przyjmują mnie czy nie. I dokladnie tak bylo zadzwonil i umowil na drugie spotkanie bezposrednio z Ikea. Jutro mam to spotkanie ciekawe czy to co mowil w realu bedzie takie samo. Pan sympatyczny moze poprostu dobrze trafilam.
zdjecie uzytkownika
mag - 2014-03-13 13:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez miałam dokładnie jak wyżej...Firma ok,wypłat nie trzymają do 10 tego jak w umowie ,miałam 6 -tego.Polecam
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-04-11 19:55:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [karolina - 2013-05-17 20:07:40]:
Owszem, są to umowy o pracę na czas określony, ale tylko na czas świadczenia pracy, czyli pracujesz od poniedziałku do piątku i za ten czas są odprowadzane składki. Wniosek? W pozostałe dni wolne od pracy (soboty, niedziele i święta) jesteś osobą nieubezpieczoną. W razie nagłego wypadku ratuj się sam, bo żadne składki za ten okres nie są za Ciebie odprowadzane. To dla mnie chamstwo, takie żerowanie na ciężkiej sytuacji osób, które muszą się zgadzać na te umowy.
zdjecie uzytkownika
zniesmaczony - 2014-05-13 19:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Masakra. Byłem na rozmowe. Wałkowanie , faktycznie jak na przesłuchaniu. Idiotyczne pytanie: co bym wybrał - firme x czy y. Ja mówię, że nie wiem, bo to zależy co każda z nich oferuje. Za chwile ponowienie pytania - co bym wybrał? Miałem wybierać po nazwie i tylko tyle. Potem dalej wałkowanie. Na końcu oczekiwania finansowe, podałem (do negocjacji) - i słyszę odpowiedź, niestety przekracza to budżet pracodawcy - dziękuję, do widzenia. Czujecie to? Jak to ktoś napisał strata czasu mojego i ich.
zdjecie uzytkownika
ka-sia - 2014-05-14 12:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba jeszcze nie widzieliscie nic w zyciu!!! Jak czytam te opinie to jestem poprostu w szoku. Mieszkam za granicami naszego kraju od 15 lat. Wszedzie jest tam samo. Agencja ma tyle ludzi do pracy, ze normalne, ze ci powiedza, ze zadzwonia. Ale oczywiscie dzwonia tylko do ludzi, ktorymi sa zainteresowani. W zyciu trzeba miec rowniez szczecie. Jeden bedzie mial dobrze, a drugi po szkolach uniwersytetach bedzie mial gozej. Ja mam propozycje zjechania do kraju i chyba zaryzykuje, ale oczywiscie nastawiam sie na to, ze moze to byc wielki blad. Kazdy powinien sie zastanowic. Nic w zyciu latwo nie przychodzi, trzeba ryzykowac. Komus sie uda a komus nie. wiec nie powinnismy krytykowac zadnej agencji. !!!!
zdjecie uzytkownika
zemczony stekiem bzdur - 2014-06-11 16:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kryzysowa narzeczona - 2012-02-06 17:56:13]:
bzdura. Pracowalem w centrali jakis czas temu przez prawie poltora roku. Po wdrozeniu sie NIGDY nie zostawalem w pracy dluzej niz do 17-17.30 a premie dostawalem ZAWSZE wiec mowienie, ze targety nie do spelnienia to mrzonki frustrata
zdjecie uzytkownika
Klotka - 2014-06-12 00:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Być może dla niektórych są rzeczywiście nie do spełnienia. Przecież tacy sami ludzie w tej firmie nie pracują... każdy się różni.
zdjecie uzytkownika
PETENT - 2014-06-26 11:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TRAGEDIA JESLI CHODZI O OBSLUGE ,SIEDZI TAM PANIUSIA I ŁASKE ROBI ZE PRZYJMIE CV,ZAPOMINAJA Z KOGO ZYJA I ZE CZESC MOJEJ CIEZKO WYPRACOWANEJ WYPLATY IDZIE NA TE PIERDZISTOLKI,NIGDY WIECIEJ KOZYSTANIA Z TEJ FIRMY .WYZEJ SRAJA NIZ DUPE MAJA!
zdjecie uzytkownika
... - 2014-06-29 17:43:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mnie okłamali, że próbowali się dodzwonić do mnie od 2 tyg., a miałem komórkę zawsze przy sobie, więc kłamali. Nie polecam, według mnie to kłamcy!
zdjecie uzytkownika
off - 2014-07-09 13:04:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spóźniają się z wypłątami, jak pracujesz dla jakiejś firmy przez Randstad. nie dość, że za 1000 robisz to jeszcze się spóźniają. kiedyś chcieli mnie oszukać na nadgodzinach.
zdjecie uzytkownika
xoxo - 2014-07-10 11:02:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie poważne podejście do kandydata, robią co innego niż mówią, fatalna obsługa jeden wielki chaos. Nie polecam !!!
zdjecie uzytkownika
kinia - 2014-07-11 12:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja po dzisiejszym dniu musze podzielic negatywne opinie. w czwartek tydzien temu mialam telefon z zaproszeniem na spotkanie w piatek. ze wzgledow osobisyych nie dalam w piatek rady, wiec pani umowila mnie na poniedzialek. w piatek mialam kolejny telefon, ze rekruterka sie rozchorowala i ze beda do mnie dzownic po niedzieli. do dzis nie bylo ze strony firmy zadnego odzewu, wiec pozwolilam sobie zadzwonic sama, po czym pani ktora odebrala telefon poinformowala mnie, ze stanowiska sa juz obsadzone. udalo mi sie dowiedziec, ze juz w poniedzialek bylo szkolenie tych pracownikow, ktorzy zostali wybrani, wiec zostalamn po prostu przez firme wprowadzona specjanie w blad i przypuszczam, ze wclae nie chodzilo o domniemana chorobe rekruterki, przypuszcam po prostu, ze juz w piatek kogos wybrali, tyle ze zamiast powiedziec wprost, posluzyli sie taka wymowka, w nadziei byc moze, ze jesli oni sie do mnie nie odezwa, to ja sama tego tez nie zrobie. randstad krakow - NIE POLECAM, nieprofesjonalne podejscie, delikatnie rzecz ujmujac
zdjecie uzytkownika
Tomson - 2014-07-17 08:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ Z DALEKA! BYŁEM Z TEJ FIRMY W HOLANDII I JAK POJECHAŁEM TO OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE MA PRACY A PAN Z BIURA W KIELCACH ZAPEWNIAŁA MNIE ŻE PRACA CZEKA NA MIEJSCU CO SIĘ. OKAZAŁO BRAMY PRACY A ZA POBYT TRZEBA BYŁO ZAPŁACIĆ! TOTALNA PORAŻKA! WRÓCIŁEM PO TYGODNIU DO DOMU BO KOSZTY POBYTU ROSŁY A PRACY NIE BYŁO!
zdjecie uzytkownika
x - 2014-07-31 10:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do 20 powinien byc przelew za obiady w Itpl, dziś 31. Na kolanach mamy blagac o przelew?
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-07-31 13:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co oznacza ltpl ?
zdjecie uzytkownika
talan - 2014-08-01 19:46:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również podzielam negatywną opinię, ze wszystkich agencji rekruterskichz którymi współpracowałem Randstad wypada najgorzej. Przede wszystkim brak szacunku do osób rekrutowanych-jesteśmy towarem, niedotrzymane obietnice, brak kontaktu. Wyobraźcie sobie, że konsultant firmy kontaktuje się z wami na początku miesiąca mailowo, twierdzać że nie może się dodzwonić, po czym (Jak już się udaje dodzwonić) przyznaje się że źle wybierała numer i śmiech. Po rozmowie telefonicznej (na początku miesiąca) ma być już spotkanie z przedstawicielami firmy, na które czekacie ponad 3 tyg na samo umówienie spotkania z docelowym pracodawcą, oczywiście opóźnienie tłumaczone jest brakiem kontaktu ze strony klienta..pewnie pani konsultant wybiera zły numer i nie może się do niego dodzwonić..oczywiście w między czasie zero kontaktu z kandydatem! szkoda czasu na rekrutacje przez tą agencję
zdjecie uzytkownika
sam juz sobie poradzilem! - 2014-08-24 10:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM ZDECYDOWANIE TEJ AGENCJI!! A SZCZEGOLNIE TYCH PAŃ Z GDAŃSKA!!!
zdjecie uzytkownika
B - 2014-09-02 13:44:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a do mnie dzisiaj napisali w sprawie ogłoszenia które zamieściłam na gumtree. Pani lub pan, bo nie podpisało się, poprosiło o wysłanie życiorysu. Cv ze zdjęciem wysłałam. Otrzymałam jeszcze informację że potrzebują dwa zdjęcia sylwetki. A po co? Przecież to nie stanowisko modelki..Wysłałam takie jakie miałam pod ręką, ładne, na tle gór,spieszyło mi się, nie udało mi się zorganizować żadnych bardziej "stylowych" Zamiast olać mnie, bo nie wiem, mogłam się bardziej postarać, dostałam maila zwrotnego, że to "chyba żart"! Skąd się w ludziach bierze taka dyskryminacja? Hejterstwo?
zdjecie uzytkownika
perez - 2014-09-03 08:53:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Mszczonowie nie mam żadnych problemów pracuje przez firmę Randstad w FAURECI i nie narzekam pozdrawiam panią(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
smiecho - 2014-09-06 17:23:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem w tej pozal sie firmie. Traktuja pracownika jak popychadło zero profesjonalizmu z ich strony. Człowiek stara sie tyra a oni jedyne co daja w zamian to ponizenie i ciagle pretensje i podejzenia. Zwalniajac mnie gdzie bylem jednym z lepszych pracownikow dowiaduje sie o wszystkim smsem chwile przed wyjsciem do pracy i kaza tego samego dnia wyprowadzic sie gdzie nie minal tydzien gdzie placilem za pokoj kaza sie pakowac ale co najlepsze i smieszne dostaje maila o karze 200 euro idac do biura dowiedziec sie o przyczynie kary nie potrafia odpowiedziec dlaczego dostalem kare a kiedy nie place poniewaz nie znam przyczyny strasza mnie kosztami windykacyjnymi i dalsza procedura. Chora firma i biuro przez ktore tam pracowalem. Szczeze odradzam nie szanuja pracy czlowieka!!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-19
Żródło: Gowork.pl
Międzyrzecz
(lubuskie)
Randstad Polska jest wiodącą na polskim rynku agencją doradztwa personalnego i pracy tymczasowej. Dla naszego Klienta, firmy produkcyjnej z Międzyrzecza, poszukujemy osób na stanowisko:magazynier operator wózka widłowego Zakres obowiązków:●obsługa wózka widłowego●prace fizyczne związane z załadunkiem i rozładunkiem towarów●prowadzenie dokumentacji magazynowej, kontrola stanów magazynowych●kompletacje towa
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
zulugula - 2014-09-30 09:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam.pracuje w firmie saint gobain w czeladzi.pracowalismy w miesiacu sierpniu po 12 godzin to znaczy.od 6do 18 i od 18 do 6.oczywiscie stawka razy 100% w sumie przepracowanych 288 a wyplacono mi tylko 144 godz.wiec sie pytam gdzie jest reszte godzin i kasy skurwysyny.zlodzieje.chcesz pracowac przez ranstad ok tylko za opiekuna sandry bajer.pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
sla147 - 2014-10-08 23:39:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mariano - 2012-01-10 15:53:38]:
Tego inżyniera to chyba dostałeś poza wykrztałceniem. Ha...ha...ha...!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Randstad
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x