Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-10-11 12:09:38 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Randstad - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-10-11 12:19:49 odpowiedz | cytuj
Polecam !
anonim - 2008-11-07 16:24:32 odpowiedz | cytuj
tez polecam chociaz zarobki mogly by byc wieksze plasuja sie od 1700 do 2500 zl dla mnie to srednio chocioaz pracuje tam 8 miesiecy
Kamila - 2008-11-26 18:09:38 odpowiedz | cytuj
Potwierdzam takie sa u nich zarobki pracuje tam od 12 miesiecy i nie ma co liczyc na lepsze pieniadze chyba ze wejdzie sie wyzej albo naprawde dobrze sprzedaje. ogolnie atmosfera i firma dobra, mozna polecic
anonim - 2009-01-03 20:27:39 odpowiedz | cytuj
1700 -2500 zl netto czy brutto ??
Justyna - 2009-01-03 22:00:16 odpowiedz | cytuj
to jest suma netto jak na tak duza firme to i tak za malo, ja pracuje od roku firma jest wporzadku chociaz jak wszedzeie mozna trafic na roznych ludzi
anonim - 2009-01-04 14:59:24 odpowiedz | cytuj
dostałam propozycję odbycia 3 miesiecznego stażu w randstadzie z możliwością pozniejszego zatrudnienia. powiedziano mi ze wszyscy tam tak zaczynaja. czy warto sie zgodzić?? czy praca jest "znosna", satysfakcjonujaca??
karola - 2009-04-10 21:01:17 odpowiedz | cytuj
jest ok faktycznie tak wiele osob zaczyna, chociaz napoczatku czekaja sie cv i kiepska praca, ale pozniej moze sie rozkreci. chociaz kryzys....
anonim - 2009-05-20 15:28:25 odpowiedz | cytuj
Elastyczne godziny pracy i dobra atmosfera
anonim - 2009-06-21 13:25:58 odpowiedz | cytuj
dobrze jest zacząć od praktyk, dobra metoda na sprawdzenie firm. wczesniej byly duze szanse na zatrudnienie jak sie ktos sprawdzil... z powodu kryzysu jest na pewno gorzej..
anonim - 2009-06-21 13:25:59 odpowiedz | cytuj
ol. - 2009-07-20 17:44:08 odpowiedz | cytuj
PRACA W TEJ FIRMIE TO FIKCJA. PANIENKI SIEDZĄ NA FORACH I WYPISUJĄ BZDURY NA TEMAT CUDOWNOŚCI TEJ FIRMY. WŁAŚCIWIE TO PRACOWNIK PRACUJE DLA KOGO INNEGO A ONI SĄ UŻYTKOWNIKIEM. Panuje bałagan aby do firmy wejść trzeba się umówić. praca jak na umowę o dzieło, zlecenie. Lekarze medycyny pracy i BHP szmira. Ciekawa jestem jak to wygląda od strony podatkowej czy ktoś z Urzędników się tam pofatyguje. Bo firma chyba fikcyjnie wystawia faktury za wykonywana pracę. PRALNIA PIENIĘDZY. Powinni to zlikwidować.
Kandydat - 2009-10-07 11:17:11 odpowiedz | cytuj
Poniżej list dokumentów, które kandydat musi dostarczyć, żeby wziąć udział w procesie rekrutacji prowadzonym przez Randstad. Pytanie - czy to jest legalne i czy oni rzeczywiście tylko pośredniczą w znajdowaniu pracowników? Po co im tyle danych osobowych (np. nr konta)? Poniżej lista (źródło http://www.randstad.pl):

Kopia dowodu tożsamości.
W przypadku obcokrajowców kopia pozwolenia na pracę.
Kopia legitymacji studenckiej (jeśli jesteś studentem).
Dokument rejestracji w urzędzie pracy lub oświadczenie o jego braku.
Kopie świadectw pracy.
Świadectwo ukończenia szkoły, kopia dyplomu.
Numer NIP.
Adres właściwego oddziału urzędu skarbowego ZUS i US.
Numer Twojego konta bankowego.
Kandydat - 2009-10-07 11:17:14 odpowiedz | cytuj

Kopia dowodu tożsamości.
W przypadku obcokrajowców kopia pozwolenia na pracę.
Kopia legitymacji studenckiej (jeśli jesteś studentem).
Dokument rejestracji w urzędzie pracy lub oświadczenie o jego braku.
Kopie świadectw pracy.
Świadectwo ukończenia szkoły, kopia dyplomu.
Numer NIP.
Adres właściwego oddziału urzędu skarbowego ZUS i US.
Numer Twojego konta bankowego.
kolo - 2009-10-08 04:34:51 odpowiedz | cytuj
po jakiego grzyba podawać nr konta jak ja tylko idę na rekrutacje to jest coś chore tak samo jak i komentarze o firmie piszą trochę zbyt miło
pracownik - 2009-10-26 08:51:24 odpowiedz | cytuj
Praca za pośrednictwem Randstad. PRZECZYTAJ ZANIM PODEJMIESZ DECYZJĘ !!!
A więc rekrutacja, w porządku. Tylko CV, resztę dostarczamy, gdy już mamy podpisać umowę. Za badania lekarskie płacimy sami, ale firma oddaje nam później pieniądze.
Umowy to stres i nerwy, bo bardzo krótko terminowe, tydzień lub dwa. Niby tak chciał pracodawca - tłumaczenie. Moje odczucia, to brak dobrego porozumienia między agencją, a firmą, u której pracowałam.
A teraz UWAGA!!!
Gdy firma, u której pracujemy zechce nas przejąć szybciej niż przed rokiem musi płacić Randstad co miesiąc malejąco drugą wypłatę. To znaczy, jeśli zaczęliśmy pracę w czerwcu i pracujemy 4 miesiące, a firma chce nas zatrudnić jako swojego pracownika przez kolejne 8 miesięcy musi płacić pensję nam i Randstatowi. Z tym, że ta dla Randstad maleje co miesiąc o pewną kwotę. Na domiar, jeśli umowa zostaje przerwana np. zostajemy zwolnieni, a za dwa miesiące firma
( ta sama) chciałaby nas znowu zatrudnić bez pośrednictwa agencji to i tak musi płacić Randstad - owi. W efekcie zamyka to nam, pracownikom, drogę do pracy w tej firmie przez rok.
Zaczynając pracę nie wiemy jak długo będziemy pracować ( umowy tygodniowe), a Randstad nie informuje o takim porozumieniu między nimi, a firmą u której wykonujemy pracę. Zapytani odpowiadają, że to już są wewnętrzne ustalenia między nimi i nas to nie powinno interesować! Tymczasem dotyczy nas to i to bardzo! Bo tak szczerze to jaki pracodawca będzie płacił dwie pensje za jednego pracownika, skoro za te pieniądze może mieć dwóch innych? !
Wiedząc o tym, zainteresowani pracą za pośrednictwem Randstad, z pewnością bardzo mocno by się zastanowili przed skorzystaniem z jej oferty, o ile w ogóle by nie zrezygnowali!
Ogólnie - brak dobrego kontaktu między Randstad, a firmą u której pracujemy, krótkoterminowe umowy, ukrywanie ważnych faktów...
JORGE - 2009-12-12 19:47:22 odpowiedz | cytuj
szanowni przyszli pracownicy randstad odradzam korzystanie z uslug tej zacnej firmy ktora zwie sie liderem na rynku pracy tymczasowej ogolne slowa klucz dla tej firmy 1BALAGAN 2 AROGANCJA W STOSUNKU DO PRACOWNIKA 3 BRAK KULTURY OSOBISTEJ
4 RYZYKO NIE OTRZYMANIA WYPLATY W OGOLE LUB Z OPOZNIENIEM Z POWODU BRAKU PORZADKU W DOKUMENTACJI
gość - 2010-01-02 22:48:05 odpowiedz | cytuj
Mam pytanko do pracowników firmy, na czym dokładnie polega praca handlowca w Randstad? byłam właśnie na rozmowie i mam mieszane uczucia co do zakresu obowiązków... czy to aby nie jest zwykły telemarketing? Jak sprzedają się ich usługi czy jest szansa na stałe zatrudnienie?
mira - 2010-01-02 23:26:45 odpowiedz | cytuj
jest to duza firma wiec mysle ze nie masz sie co martwic praca jak kazda inna jesli lubisz sprzedawac to bierz to i nie patrz na opinie na temat kazdej firmy sa tego typu rzeczy
ewa - 2010-01-03 15:21:33 odpowiedz | cytuj
a gdzie dostalem propozycje pracy ?? ja kiedys bylam na rozmowie kwalifikacyjnej ale w koncu zdecydowalam sie na inna oferte, ale teraz znowu szukam pracy...

dzieki za odpowiedz i napisz jak wygladala rozmowa kwalifikacyjna
ewa - 2010-01-03 15:21:35 odpowiedz | cytuj

dzieki za odpowiedz i napisz jak wygladala rozmowa kwalifikacyjna
Cassia - 2010-01-03 17:03:50 odpowiedz | cytuj
Mam wielką prośbę. Mianowicie zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do Randstad i nie mam pojęcia jakie pytania do kandydata padają podczas takiej rozmowy. W końcu to jest tylko pośrednik pracy tak więc wydaje mi się że ograniczają się do bardzo podstawowych. Mimo wszystko proszę o jakieś konkretne przykłady. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Kasia
mp - 2010-02-17 20:30:15 odpowiedz | cytuj
Pracuje przez tą agencje od sierpnia 2009. Na początku miałam mieszane uczucia, możliwe że przez babke która mnie prowadziła. Od stycznia prowadzi mnie nowa dziewczyna, odwiedzanie ich stało się o niebo przyjemniejsze. Umowy przygotowywane są na czas, zostajesz telefonicznie informowany kiedy mozesz przyjechać ją podpisać( wcześniej przejeżdzałam pół Warszawy w celu podpisania jej, a okazywało sie ze nie jest gotowa), wypłaty przelewane są nawet sporo wczesniej na konto, obsługa iła, sprawna, szybka. Jedyny minus to dosyc niska stawka, jak na firme w której jestem zatrudniona przez agencje, ale to juz chyba nie od nich zależy.
kasia - 2010-03-07 20:02:59 odpowiedz | cytuj
tez mam dobre relacje z randstadem pracuje u nich jako recepcjonistka i jestem zadowolona. konsultatnki sa przyjemne, mile przynajmniej na rondzie onz ;)
Zawiedziony - 2010-05-13 02:06:11 odpowiedz | cytuj
Zdecydowanie nie polecam firmy. Amatorstwo do kwadratu. Kiedyś za pośrednictwem tej firmy miałem dostać pracę w firmie holenderskiej. Umówiono mnie na 3 rozmowy kwalifikacyjne, wszystkie etapy przeszedłem pomyślnie i powiedziano mi że jestem przyjęty do pracy. Niewiele więc myśląc rzuciłem poprzednią pracę zadowolony z tego że lada chwila zacznę nową.
No i niestety zostałem oszukany. Czekałem na podpisanie umowy tydzień, czekałem drugi, czekałem miesiąc, drugi i trzeci. No i totalna lipa. Gdy dzwoniłem i wysyłałem maile dostawałem tylko zdawkowe wymijające odpowiedzi typu: "przepraszam, troszke się przeciągnęło; już za dzień/tydzień/dwa tygodnie (właściwe podkreślić) finalizujemy sprawę". Po 3 miesiącach odpuściłem sobie dalsze czekanie i znalazłem inną pracę. I jak się okazuje dobrze zrobiłem, bo nikt z randstadu nie odezwał się do mnie potem. Pierwszy raz trafiłem na takie totalne amatorstwo. Mam do firmy żal, bo bardzo się przez nią musiałem nastresować (rzuciłem dla nich pracę, kończyły mi się pieniądze na zycie, a na horyzoncie żadnej alternatywy). Agencja jest dla mnie od tego czasu totalnie skreślona. Odradzam wszystkim. Osobami ze strony Ranstad które tak spartaczyły sprawę były: Batrosz Bełkowski i Agnieszka Szczerbakow.
Nie boje się podawać ich nazwiska, świadomy tego, że można mnie namierzyć po moim IP, gdyż wszystko co napisałem jest szczerą prawdą (na co mam potwierdzenie w mailach).
x