brak logo

Energizer Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Energizer Polska Sp. z o.o.

gość 2010-03-17 19:29:37
czy ktoś pracuje dla tej firmy i jest przedstawicielem na działalności gospodarczej? jak się tam pracuje i ja wygląda temat finansów? czy jest jakas podstawa - pakiet socalny - lub unne ... bede wdzieczna za odpowiedź.
ak47 2010-03-25 23:16:21
hej... odradzam Ci , pracowałem i powiem ze byla to najgorsza praca w mom zyciu ,,, na poczatku jakies wsparcie, paliwo po Twojej stronie,zus, ksiegowa ,zero pakietu socjalnego,,,daja auto ale jak masz zamiar tam pracowac uzywaj swojego , placa za to.na firmowym sie totalnie nie oplaca..w polsce jest ok 100 takich przedstawicieli rotacja niesamowita, w ciagu kilku miesiecy potrafi zmienic sie kilkudziesieciu ,, zwalniaja sie sami , tak jak ja...wielu onczy wspolprace z ta firma na dlugach...
cd 2010-08-15 11:23:40
a jak tak piszesz to ile jest tych dyrektorów regionalnych na polskę i jaka jest rotacja na ich stanowiskach no i oczywiście czym się panowie poruszają w senesie samochodu a czym PH i to wyjaśnie całą sytuację
BN 2010-10-07 07:52:05
Witam! Jestem przedstawicielem w Energizer od wielu miesięcy, zgodzę się z przedmówcą że płacą ok 20 każdego miesiąca (ale płacą;) ale nie pamiętam aby ktoś mi obiecywał wypłatę piątego dnia miesiąca tylko pięć dni po wystawieniu faktury. Fakt że jest taka rotacja w firmie wynika z tego że nie każdy nadaje się do tej pracy, a że zatrudnienie jest w formie działalności daje efekt selekcji naturalnej ;)) Nie czujesz się mocny w handlu, nie znosisz nadgodzin i ciężkiej pracy, nie składaj CV do Energizera!!! Nie jest to miejsce dla nisko lotnych którym wystarczy 2500 miesięcznie
robin 2012-04-21 16:10:31
a jak teraz sytuacja wygląda ostatnie wpisy sa dosyć stare !
coster 2012-04-26 23:14:18
gorzej
p4 2012-05-01 20:12:59
Co oznacza gorzej? bo to stwierdzenie nic nie mówi.
Możesz doprecyzować kolego - podobno zmienił się regionalny.
Pozdrawiam
Stasiek 2012-05-12 14:15:18
czy mógłby ktoś napisać jak teraz mniej więcej sytuacja wygląda na PH...........................wiem że teraz praca PH i cały handel na tym szczeblu nie wygląda najlepiej.Wymagania i plany nie do zrealizowania a i płace nie najlepsze.Proszę by ktoś napisał jak tu to wygladą??
1
ANONIM 2012-06-25 22:43:58
Zgadzam się z Tobą. Pracuję dla firmy od 2 lat. Zawsze FV wystawiam zgodnie z umową. Pozdrawiam i do zobaczenia na szkoleniu :)
:) 2013-01-04 10:56:36
Witam.
a może mógłby jakaś aktualnie pracująca w En. duszyczka napisac jak jest w tym momencie? samochody jakie? wspracie regionalnego jakieś?
AHHH 2013-07-15 19:39:10
hej:
zarobić można i 9000 i -(minus)1000
premie - kwartalne (wykonalne) do 4000,
atmosfera jak w aucie, pracujesz sam-a
regionalni: jedne chamy inne pany, czasem pomogą czasem zaszkodzą - walczą o swoje i czasem twoim kosztem (rzadko ich ujrzysz)
praca raczej dla ambitnych, zorganizowanych, odpornych psychicznie i z zapleczem finansowym

to przy działalności (własne wszystko, szczególnie ryzyko)

na etacie widełki wynagrodzenia to 4000-2000 premia 2000, po ich stronie auto, paliwo (przynajmniej w dużej części)
nobody 2013-08-17 14:00:45
Powiem tak na sieciach masz umowę o pracę ale nie z enr. Tylko na zasadzie outsource. Czyli z agencja. Autko to skoda fabia kombi bez gps. Kasa około(usunięte przez administratora) podstawy. Szefostwo takie jak wszędzie czyli gonią :) atmosfera nie najgorsza ale zapierdzielac trzeba....
aa 2013-08-30 11:51:05
Nie ma opcji, każdy pracownik jest zatrudniany przez Agencje pracy na M :) z Warszawy.A kaska 2500 mniej więcej na rakę, natomiast podkreślam to są warunki na handlu nowoczesnym. Detal ponoć masakra...PZDR
benio 2013-09-25 19:43:35
Pojawiło się ogłoszenie na teren zachodniopomorski.
Nie wiem czy na detal cz rynek nowoczesny.
Proszę o info czy warto się starać.
Rozczarowany 2014-02-11 15:15:16
Pracuje tam od roku na działalności gospodarczej, samochód, paliwo, zus po mojej stronie, na chwile obecną wyposażyli nas w urządzenia do raportowania pracy wyposażone w gps, trzeba dziennie zrobić 20 wizyt. Co miesiąc jest problem z wypłatą za dniówki, gdyż co chwile coś komuś kwestionują, a żeby dostać premie trzeba wykonać bardzo wysoki nierealny plan. Na dzień dzisiejszy szukam innej pracy bo już nie jestem w stanie sponsorować tej firmy, która ma wielkie wymagania, lecz nie chce dać nic w zamian. ODRADZAM TAM PRACĘ SZKODA CZASU I PIENIĘDZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
sylwia 2014-02-19 16:25:44
WITAM SLYSZALAM ZE NA DOLNYM SLASKU BEDZIE PARE WOLNYCH ETATOW PONIEWAZ PRZEDSTAWICIELE ZREZYGNOWALI Z PRACY
1
Anatol 2014-02-19 18:10:14
To troche dziwne ze sie zwalniają przedstawiciele zwłaszcza z Dolnego Śląska bo słyszałem ze tam było całkiem niezle. A ilu sie zwalnia? Moze ktoś napisać jakie są teraz realne zarobki?
... 2014-02-20 10:25:34
znajomy jest jednym z tych co odchodzą pracował dla nich kilka lat robił po 100 i 110% plany co kwartał szły w górę co nie znaczy że pieniędzy było więcej a i tak było źle!!!!! na papierze pieniądze wyglądały ładnie ale odlicz ZUS,paliwo,eksploatacja auta,podatek... Pracownika mają za robola, więc się tak skończyło.Moim zdaniem wszyscy powinni odejść a GÓRA powinna ruszyć w teren
1
xxx 2014-02-21 20:38:23
Witam. Odradzam pracę jeżeli nie masz kasy na zainwestowanie w tą firme. Płacą jak chcą.Obcinają podstawę i jesteś na własnej działalności i z własnym autem. Wyposazyli wszystkich w sprzęt którym rejestrują nie naszą pracę ale ile czasu poświecasz na tą pracę. Za krótkie wizyty - to ci obetną dniówkę i dokładasz do interesu. Kończę z nimi wspołpracę bo rodziny z tego biznesu nie utrzymam.
1
Zawiedziony 2014-02-25 00:30:02
Zgadzam się z przedmówca ze z tego biznesu rodziny nie utrzymasz, firma wymaga 20 wizyt dziennie ale musi być przerwa między wizytami parę minut bo inaczej będziesz się tłumaczyć przy rozliczeniu miesiąca,np: dlaczego miedzy klientami masz np 1 min przerwy a i tak duże prawdopodobieństwo że wszystkich dni się nie obronisz i dostaniesz za 1 dzień 180 netto potrącenie z wypłaty no i te planyyyyyyy, które rosną z kwartału na kwartał, o systematyczności w realizacji 100% możesz zapomnieć a poniżej setki to zarobisz na utrzymanie firmy(zus, vat, podatek, paliwo) a jak nawali ci auto to wyjdziesz na 0 :( Ogólnie firma za bardzo uwierzyła w swoje założenia,plany, które są niepodważalne i przez to na dolnym śląsku handlowcy się pozwalniali a była to grupa chłopaków z dlugoletnim stażem, którzy robili firmie obroty na poziomie około 150tyś netto na kwartał!!! Mój przełożony (ASM) jak i inni mieli się wzorować na dolnym śląsku i dążyć do osiągania ich wyników, po tej akcji widać jak źle jest w firmie i nie widać żadnych ruchów ze strony Energizera, żeby polepszyć warunki pracy. P.S jeszcze jeden ważny temat, jesteś na swojej działalności i urlop się tobie nie należy!!! Wolne masz tylko weekendy a jak chcesz z rodziną na wakacje pojechać to za wolny dzień 180 netto ci potrącą, porażka ze strony pracodawcy, tak jak 2 razy do roku podpisujesz aneks do umowy, oczywiście na korzyść firmy, ty jesteś tylko jednostką, która ma wykonywać polecenia i cieszyć się ze możesz pracować z firma ENERGIZER i nic po za tym. Nie polecam pracy w tej organizacji bo możesz się wpakować w dołek finansowy, a na dzisiejszy czas to tylko w tym temacie możesz mieć stabilizacje.
1
af 2014-02-28 16:56:18
przy obrocie w granicach 80%-90% planu czyli (w wielu przypadkach) ok 140000zł kwartalnie, przy założeniu że nie nawali ci auto, nie spalisz za dużo wachy, nie zachorujesz i zaliczone zostaną wszystkie dni pracy - zarobisz średnio 1600zł na łapkę. Dodam że to więcej niż najniższa krajowa - do boju przedsiębiorcy!!!
Energizer Pracownik 2014-03-11 19:54:22
Żenada i Kabaret to dwa słowa które przychodzą mi na myśl po słowie energizer ... Robią sobie żarty z ludzi ani razu w swojej "karierze" nie dostałem pensji na czas wszyscy się zajmują czym innym niżeli sprzedaż rynek tradycyjny jest zawsze dołowany uważaj bo jeśli będziesz miał za dobrego klienta to zabiorą ci go do b2b badź nowoczesnego !!!!! A ty męcz się kolego na klientach po 100 zł (nawiasem mówiąc 100 zł to nie zawsze uda sie zrobić zamówienia a od tej kwoty liczy się aktywny klient! bywają zamówienia kuriozalne np jedna pianka do golenia!) Góra ma głęboko w d.. swoich Partnerów przecież jesteśmy firmami odrębnymi które świadczą tylko usługę dla energizera ..... "nie bierzemy odpowiedzialności za swoich przedstawicieli , to są osobne podmioty świadczące usługi dla naszej firmy" to są słowa mojeg asm do klienta ... A co do dniówek Fakt komuś odbiło na górze i od miesiąca stycznia rozliczenia to kpina zaliczają po 5- 10 dniówek różnie od osoby i regionu !!!!!!NIE POLECAM
pomorze 2014-03-11 21:01:44
szczera prawda, obcinają dniówki, żaneda straszna w firmie, niepolecam pracy
2
zwa 2014-09-03 22:20:35
Podzielę sie bardzo fajna opinia rekrutacji do działu handlowego na PH. Firma zgłosiła zapotrzebowanie do jednej z firm rekrutacyjnych z zapotrzebowaniem PH na region.Rozmowa wstepna odbyła sie w m- cu czewrwcu i pierwsze spotkanie z kier. sprzedaży który przedstawił po części założenia i zaprosił na następne spotkanie z drugim kierownikiem sprzedaż ale tylko terenoiwym. Spotkanie odbyło sie dopiero po miesiący i na ty spotkaniu juz pieknie mydlono oczy jak to dużo można zarobić kasy w tej firmie ale jak zauważyłem to tylo jest mydlenie . Na spotkaniu obiecano że przejadę sie z przedstawicielem i poznam zasady handlu w tej firmie. Kierownik pokazał juz region na którym będę pracował , wypytywał o wspólpracę we wcześniejszych firmach i o referencje . I na tym to się skonczyło bo nawet nikt z firmy nie zadzwonił i nie poinformował że dalej nie są zainteresowani współpracą a to trwało przez 3 m-ce i do tej pory Panowie nie odezwali sie żeby co kolwiek powiedzieć. Widać jak traktują oni ludzi. Więc uważam iz firma nie jest godna zaufania gdyż masz swoją działalność i tylko wymagania ze strony firmy a nic więcej.Dziwi mnie ze jezeli popsuje sie samochód to musisz zapłacić do firmy ze nie pracujesz w tym dniu a oprócz tego jeszcze za naprawę . Trochę to jest chore .
Pozdrawiam
ZWA
marvel 2014-11-24 22:54:37
Hej, to w końcu praca w energizer jest warta zachodu, czy raczej nie koniecznie? Bowiem jak czytam te komentarze, to sam juz nie wiem, a za duzo ich nie ma. Wiadomo marka rozpoznawalna, duża, pewnie dobrze dochodowa, ale jak oni traktują te najmniejsze jednostki w strukturze firmy? Czy aby ich potrzeby nie giną w stosunku dla wielkich potrzeb korporacji?
Roman 2014-12-24 11:20:11
Jak aktualnie pracuje się w tej firmie na sieciach międzynarodowych ? Wiem, że umowa o pracę z firmą zewnętrzną, realizacja własnych targetów i zarządzanie merchami, zatrudnionymi w pmt. Na jakie warunki płacowe może liczyć młodszy przedstawiciel ? Jaka jest aktualnie atmosfera w dziale handlu nowoczesnego ?
Dofo 2015-02-21 18:53:09
Energizer to jedna z lepszych i większych firm działająca w branży baterii. Swoją drogą powinno to mieć również przełożenie na pracowników i warunki na jakich pracują. Jednak czy można być pewnym, że pracując w Energizer będzie się dostawało sprawiedliwe pieniądze i premie, a przy okazji będzie dobra atmosfera w zespole?
KUBA 2015-07-03 20:27:14
Energizer to znana firma-prawda ale że atmosfera pracy jest oki??? To już DUżA przesada, zwłaszcza w obliczu ostatnich przemian.
WAY 2015-07-03 22:49:41
Szanowny panie Cezary.
mam takie mało polityczne pytanie - po co nam ASMowie?
Po co i w jakim celu firma Energizer wydaje ciężko wypracowane przez nas pieniądze na takich nier.... ?
Każdy z nas, w firmie, o nich tak myśli - nic nie pomogą a tylko zaszkodzą
Nigdzie im nie po drodze, nigdzie im nie w terminie a tylko SPYCHOTERAPIA i DELEGATURA ZADAŃ w nadmiernej skali - ot i cała filozofia funkcjonowania ASMa w Firmie
2
Paco 2015-07-23 20:05:34
Witam
Bardzo proszę o informacje czy praca na własnej działalności gospodarczej w Energizer jest atrakcyjna? czy coś się zmieniło do tego czasu??
dziękuje
Handlowiec 2015-10-25 12:15:02
W Firmie same zmiany,wszystkie na gorsze.Zrezygnowali z dużych sieci,obniżyli pensje,podnieśli plany i wymagania.Nikt nie słucha tego co masz do powiedzenia i zero reakcji na problemy. Każą Ci walczyć z konkurencją a sami sprzedają im towar w niższej cenie o tyle że nie ma o czym z kupcem rozmawiać.A i trzeba wspomnieć o wypłacalności, 20 dni! Tyle trzeba czekać na swoje ciężko zarobione pieniądze, a jajogłowy na górze tylko czeka żeby urwać dniówkę. Podsumowując jeśli oczekujesz pracy w której nabawisz się wrzodów, nerwicy, chcesz stracić do siebie szacunek i mieć kłopoty finansowe to praca dla Ciebie.Długo by o nich pisać a nie ma niczego pozytywnego. Stanowczo nie polecam.
3
Roman 2015-11-20 14:28:50
A ile zarobi ph od kluczowych ? Też wdg czy umowa o pracę ?
STARY PRACOWNIK 2016-02-13 17:42:53
Witam,pracowałem dla tej"SUPER FIRMYYYYY"parę lat temu,nie polecam z powodu ciągłych zmian terenu,braku stabilności,zwolniłem się sam pomimo że plany robiłem zawsze,a po za tym pracuję w tej branży 11 lat i branża bateryjna w tradycji jest skończona.Wracając do Energa to oni są tam psychicznie chorzy na umyśle a to dlatego że"RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY"PANIE CEZARY!
1
Aga 2016-02-25 13:15:35
Przedstawiciel ds. Kluczowych klientów pracuje na umowę o pracę.
2
pork 2016-05-08 14:18:59
@werg to różnie bywa - u mnie w fimie nie obejmuje u mojej koleżanki obejmuje dentyste, ale np leczenie tylko do czwartego zęba. Wiec to zależne od pakietu
Zostaw swoją opinię o Energizer Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energizer Polska Sp. z o.o.