DlaSpania Sp. z o.o.
3 63 6 1

Opinie o DlaSpania Sp. z o.o.

Ewa

@WM, nie masz pozytywnych wrażeń z przebiegu rekrutacji w firmie DlaSpania. Czy zostało Ci wyjaśnione dlaczego nie doszło do drugiego etapu rekrutacji na wybrane przez Ciebie stanowisko? Proszę Cię o wypowiedź na ten temat.

WM
@Ewa 05.04.2018 15:11

Właśnie nie zostało mi powiedziane dlaczego. Pierwszą wersją była choroba Pana, który ze mną przeprowadzał tą rozmowę. Potem to ja już się kontaktowałam, gdyż olali mnie. Zawiodłam się strasznie.

Rekruter
@WM 04.07.2018 17:49

Cześć, proszę napisz co nastąpiło po Twoim kontakcie? Pozdrawiam.

Kamil

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Futututu
@Kamil 12.07.2018 11:47

Bez przerwy. Mają mega rotacje.

Agata
@Futututu 26.07.2018 11:23

Skad ta informacja? Nie maja rotacji, niemal wszyscy pracownicy sie znaja, kojarza chocby z kontaktu telefonicznego (mimo duzej sieci salonow)... Firma ma ciagle rekrutacje otwarta, bo duzo nowych salonow sie otwiera w roznych czesciach Polski

Pracownik

Hm... Lekko zastanawiają mnie poniższe opinie, które jak sądzę pojawiły się dlatego, że: a) ktoś jest słabym handlowcem i powinien szukać pracy w biurze, a nie w kontakcie z klientem, b) chce zarobić, ale się nie narobić, c) jest typowym korposzczurem i musi mieć instrukcję do zrobienia sobie kawy, bo inaczej zastyga, nie wie co ze sobą zrobić i wyszukuje sobie problemów na siłę. Jestem obecnym pracownikiem (obecnym od dwóch lat) tej firmy i bardzo ją sobie chwalę. Na zarobki nie można narzekać, bo w tej branży należą do jednych z wyższych. Nigdy nie zarobiłam tu rzekomo 2050zł... Ale nigdy też nie siedziałam przy biurku wbita w komputer. Rozmowa kwalifikacyjna to uwaga - tak, assessment! Co świadczy o pełnym profesjonalizmie, chęci poznania profilu kandydata, bo niestety rozmowa kwalifikacyjna to nie tylko formalność. Firma stawia na ludzi chcących się rozwijać przez co - przez dwa lata swojej pracy - poznałam mnóstwo świetnych ludzi. Sam proces szkolenia jest intensywny i długotrwały i stąd - uwaga, też zaskoczenie - jesteśmy liderem na rynku, bo obsługa na najwyższym poziomie poparta olbrzymią wiedzą zdecydowanie nas wyróżnia. Awans? Tak, realne szanse. Firma ciągle poszerza salony stacjonarne, sprzedaż internetową, wkracza do różnych krajów, przez co tworzona jest naprawdę spora ilość nowych stanowisk. Pozwolę sobie również zdementować bzdurę o wypłacie prowizji powyżej realizacji planu 70%. Ile wyrobisz - tyle zarobisz. PS pozdrawiam ciepło hejterów i nigdzie się stąd nie ruszam:)

Karolina

Czy macie jakiś powód, że przestaliście pisać? Czy to tylko wakacje zrobiły taka ciszę?

Bartek

Za leżenie nikt nie będzie płacił takich pieniędzy to chyba oczywiste? Każdy może wypracować dużą kasę!!

Futututu

Przepracowałam pół roku w tej firmie i z ulgą z niej uciekłam. Za pewne skusiła was oferowana pensja 3500 zł na rękę, o której napisali w ogłoszeniu? Nic z tego! W praktyce przelewy są na 2050 zł. Tyle wynosi gwarantowana podstawa, a reszta kwoty to prowizja sprzedażowa (około 2-5 % od wartości produktu). Warto dodać że firma wypłaca prowizje tylko jeśli wyrobi się minimum 70% planu sprzedażowego. W pierwszym miesiącu są do 21 tys złotych (Ale prawo do wykonywania sprzedaży dostaje się po ukończeniu szkolenia, więc trzeba ten wynik zrobić w około tydzień), w drugim miesiącu są to 34 tys. a w trzecim i następnych 64 tys. lub więcej. Do tego firma ma klimat korpo i o brak wyników sprzedażowych całkowicie obwinia pracowników. Przygotujcie się więc na ciągłe szkolenia, egzaminowanie, telefony z kierownictwa oraz namawianie aby poświęcać swój wolny czas na uczenie się specyfikacji produktów oraz chodzenie po sklepach konkurencji aby poznać ich ofertę. Dodatkowo jako przedstawiciel handlowy, jesteś tą osobą, na której klienci będą się wyżywali za kulejący w tej firmie system dostaw. (Klient kupił materac, który miał dojść w 2 tygodnie a po 6 nikt nie wie gdzie on jest? Kurier zostawił materac za 8 tys. pod domem klienta w deszczowy dzień? Oto Twoja codzienność w sklepie DlaSpania!). Serdecznie nie polecam!

Picolo

Kpina z chcących pracować. Robią nabór, wałkują wiele osób po parę godzin z pseudo testem osobowości, chcą by podać kwotę jaką by się chciało zarabiać po okresie próbnym. Później odpowiedź w wersji kopiuj wklej do wszystkich, bo nikogo nie wybrali. Widać, że z braku zajęć kierowniczka i modniś o wyglądzie akwizytora, szukają bóg wie kogo. Najlepiej piękność i podobnego do modnisia faceta, co będzie w pustym salonie zarabiał dla nich kasę z sprzedaży, z pustego i Salomon nie naleje. W Łodzi, to zmienią miejsce z lipnego na równie puste, gdzie zamiast ludzi to przeciągi. Tyle, że obecne będzie po remoncie przyciągać chętnych do wyposażania domów, a w nowym to zero takowych. Pewnie dostali dobrą cenę na powierzchnię wynajmu, bo inni się stamtąd ewakuują. Niech właściciel sieci sobie na wschodzie rozkręca biznes, Litwa itd. Omijać, szkoda czasu i zaangażowania by dobrze wypaść.

anonymous
@Picolo 25.06.2018 02:15

Dziękujemy bardzo za udział w rekrutacji. Cały proces rekrutacyjny jest zgodny z naszymi standardami. Nasze oczekiwania od kandydatów świadczą tylko o tym, że nie oceniamy ludzi po wyglądzie (tak jak ty to zrobiłeś), ale poszukujemy ludzi z charyzmą i żyłką handlowca.

anonymous
@Picolo 25.06.2018 02:15

Dziękuję za udział w rekrutacji. Forma Assessment Centre jest powszechną metodą rekrutacji i stanowi podstawę zatrudnienia w wielu firmach, nie tylko w naszej. Dzięki takim rozmową mamy możliwość poznania bliżej kandydatów w różnych odsłonach, co pozwala nie oceniać ludzi tylko po wyglądzie. Poszukujemy ludzi z charyzma oraz żyłką handlowca, a nie kogoś z ładną aparycją.

Bartek

Słyszałem sporo dobrego o firmie!

Ewa

Do wrocławskiego oddziału DlaSpania poszukiwany jest kandydat na stanowisko doradcy klienta. Z ogłoszenia wynika, że pracodawca zapewnia umowę o pracę, system szkoleń i możliwość awansu. Czy ktoś z Was będąc na tym stanowisku w tej firmie awansował? Możecie powiedzieć jak wygląda ścieżka awansu w tym miejscu pracy?

Szukampracy

Ale napiszę ktoś w końcu coś o rekrutacji lub zarobkach???

..............................
@Szukampracy 18.04.2018 19:04

proponują najniższą krajową niby na okres próbny potem więcej obiecują złote góry typu prowizja chyba 8 % podali mi przykład że pracownica dziś sprzedała za 20 tyś to bym w 1 dzień 2 tyś na rękę ściema to politycy tyle nie zarabiają po za tym musisz wciskać ten szajs ludziom jak akwizytor nie masz wyniku nara a dobry towar się sam sprzedaje no i karzą ci jechać na za (usunięte przez administratora) na szkolenie miesięczne do ukrainy na rozmowie przez godz nudzi o zachwalaniu tego szmelcu tempura inteligentny człowiek tą rozmowę przeprowadziłby w 15 min

Kasiek
@Szukampracy 18.04.2018 19:04

Realne zarobki 2-4tys na reke, zalezy od punktu, ilosci klientow, tego co sprzedasz I czy wyrobisz plan

Zawiedziona
@.............................. 19.04.2018 08:43

Nie polecam nikomu praca w tej firmie.Ciagły mobing i oszustwo.Po okresie probnym zwolnienia.

Szukampracy
@Kasiek 20.04.2018 09:19

2.000? No to trochę mało... 4tys wygląda lepiej ale średnio na mies ile jest? Może jakiś pracownik podpowie?

Kasiek
@Szukampracy 22.04.2018 20:44

Jak jest się niezłym, to średnio wychodzi 3tys. Mobing się zdarza, też zależy od miejsca.

Greta
@Kasiek 23.04.2018 22:25

Co rozumiecie poporzez mobing?

WM

Ja też się zawiodłam - widzę, że nie jestem sama. Rozmowa trwała ponad 4 godz. - na koniec zapytano mnie kiedy mogłabym zacząć i że poczekają na mnie. 2 dni później telefon - że przeszłam pozytywnie 1 etap i że zapraszają mnie na 2 etap, który docelowo nie odbył się - po co ta zagrywka? ! Pracuje w branży - mało tego jestem w tym bardzo dobra - przykro mi, że nie daliście mi szansy.

anonymous

@nina zaaplikowałaś?

Ewa

@Ploti, 4 godziny to bardzo długo. Z jakich etapów składała się rozmowa, w której brałeś udział? Mógłbyś opisać jej przebieg? Wspomniałeś również, że nie otrzymałeś jeszcze informacji zwrotnej dotyczącej rekrutacji w DlaSpania Sp. z o.o. Jeżeli przedstawiciele tej firmy odezwą się do Ciebie, to proszę Cię o napisanie o tym w tym wątku.

Klara

Jedna z najlepszych rekrutacji, w jakich miałam okazje uczestniczyć. Przygotowana profesjonalnie, złożona jednak przebiegająca w przyjaznej atmosferze. Rekruterowi zależało na sprawdzeniu kompetencji, na tym aby go pozytywnie zaskoczyć. Na pewno, tak jak ja dostaniesz chwilę na zastanowienie, nie będzie Cię ponaglał i zrozumie że jesteś zestresowany. Najgorsze co możesz zrobić, to poddać się bez walki.

Nina
@Klara 11.09.2017 06:56

Witam , jak dokładnie wyglada ta rekrutacja ? Proszę o odpowiedz, czy to zbiorowa rekrutacja ? Dziękuje i pozdrawiam Nina

Ploti

Rozmowa w Gdansku. Z zapowiedzianych 1.5 godziny było ponad 4. Powiedzieli ze sie skontaktuja czy tak czy nie i cisza... Pełen nieprofesjonalizm...

Iza

Niestety nie potrafimy docenić tego, że firma to dobry pracodawca. Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma

Łukasz

Piszę jako były pracownik DlaSpania, który przepracował prawie rok. Dziwią mnie trochę komentarze w stylu firma każe nam sprzedawać, jest ukierunkowana na sprzedaż. Jeżeli ktoś idzie do pracy jako sprzedawca to musi sprzedawać, koniec kropka. Czy jak ktoś jest mechanikiem to napisze opinię, że szef każe mu samochody naprawiać. A lekarz ten to ma przerąbane, dyrektor szpitala każe mu leczyć ludzi. Dzisiejsza młodzież myśli, że wszystko im się należy takie pokolenie roszczeniowe.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wolny

Dodam, że byłem Doradcą na południu...

Jan

Konantarze niżej to kpina. Jedyne co się zgadza ze fajnie przeprowadzona rekrutacja. (usunięte przez administratora) Nie polecam

abc.

Pracowałam przez rok, gdyby nie zmiana miejsca zamieszkania pewnie dalej bym tam pracowała. Nie wiem gdzie widzicie problem. Może czas zacząć go dostrzegać w sobie? Jeśli startujesz na równo z 10 innymi osobami, wszyscy macie takie same warunki, takie same progi premiowe, takie same plany i 9 osób daje radę a ty nie, to może czas zastanowić się czy to była praca dla Ciebie? Ktoś z was napisał, ze słaba rekrutacja. serio? Czy uważacie że rekrutacja która jest tak szczegółowa i sprawdza wasze kompetencje w każdym zakresie jest zła? To nie jest spotkanie na którym pytają czy chcesz pracować i za jakie pieniądze, tylko faktycznie jest to rozmowa, dialog i sprawdzanie predyspozycji. Widzę taką tendencję, że jak firma rozwiąże wam umowę to pierwsze kroki kierujecie w internet, zamiast zastanowić się nad tym gdzie popełniłem błąd. Kolegów i koleżanki pozdrawiam.

Bob

Ciekawa forma rekrutacji. Po raz pierwszy ktoś tak dobrze zainteresował się moimi predyspozycjami. Proces sprawnie przeprowadzony od kontaktu telefonicznego do samego spotkania. Polecam.

Poznaniak

Ja z kolei mogę gorąco polecić tego pracodawcę! Rozmowę kwalifikacyjną miałem przeprowadzoną w Poznaniu na stanowisku „młodszy doradca klienta” i była ona na bardzo dobrym poziomie pod kątem sprzedaży. Firma przede wszystkim stawia na bardzo wyszkoloną kadrę pracowników, co przyczynia się do konieczności odbywania licznych szkoleń. Te natomiast przyczyniają się podwyższania własnych kwalifikacji i coraz to lepszych osiągnięć w firmie. Na sklepach przełożeni są bardziej leaderami niż kierownikami, a to zapewnia pracę w przyjaznej atmosferze. Każdy kto lubi mieć wyzwania w pracy, jest otwarty do ludzi i nastawiony na rozwój na pewno odnajdzie się u tego pracodawcy.

filip
@Poznaniak 27.08.2017 12:56

zdecydowanie odradzam! dwa komentarze wyżej to jakaś kpina ewidentnie widać kto to pisał :)

Poznaniak
@filip 31.08.2017 16:30

Mogę wiedzieć po czym wywnioskowałeś, że mój komentarz to kpina i kim jestem pisząc go? Faktem jest, że w dzisiejszych czasach mało komu chcę się napisać coś pozytywnego na dany temat, ponieważ ludzie wolą tylko wylewać żale. Natomiast to, że czytasz coś pozytywnego i akurat mogę Cię zapewnić prawdziwego wydaję Ci się kpiną, to nie pozostaje nic innego jak życzyć Ci powodzenia w dalszym życiu ! :)

Filip

Ja również zdecydowanie polecam tego pracodawcę. Wszystko jest jasne i klarowne od początku czyli rozmowy kwalifikacyjnej. Aplikowałem na stanowisko ,,doradcy klienta", na start dużo szkoleń i wiedzy do przyswojenia, wszystko oczywiście profesjonalnie przygotowane. Podsumowując jeśli ktoś szuka pracy przy poduktach premium i chce rozwijać swoje umiejętności handlowe to mogę z czystym sumieniem polecić tego pracodawcę.

zniesmaczona

Zdecydowanie to prawda! Ja również miałam okazję być zaproszona na rozmowę rekrutacyjną w Gdańsku. Rozmowa o pracę na stanowisko doradcy, to jakiś żart. Pani odpowiedzialna za rekrutację przeprowadzała ją ze mną na salonie, gdzie byłyśmy tylko we dwie. W momencie kiedy wchodzili klienci przepraszała mnie i podchodziła do klientów, a gdy wracała to pytała: na czym to skończyłyśmy? I tak z kilka razy. Moje pytanie o zarobki było cały czas pomijane i lekceważone. Sytuację na brak personelu, że musi być sama na salonie tłumaczyła, że są urlopy i brakuje im osób do pracy. Podsumowując. Po tej rozmowie już wiem, dlaczego brakuje im osób do pracy. Zanim odpowiecie na ofertę pracy zastanówcie się czy warto do nich aplikować. Nie polecam!

Zostaw opinię o DlaSpania Sp. z o.o. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DlaSpania Sp. z o.o.