logo GOYELLO

GOYELLO

Gdańsk

Opinie o GOYELLO

anonim 2010-01-14 12:31:13
Holenderska firma z polskimi zarobkami, zasada wyznawana przez kadre zarzadzajaca mierny ale wierny, nie placa za nadgodziny i [usunięte przez moderatora] zarzadzajaca dzialem [usunięte przez moderatora]co klnie jak szewc. Duza rotacja studentow z PG.
Peter Horsten 2010-01-21 16:51:54
Interesting opinion. I would like to learn from this. Looks like someone is disappointed. Unfortunately this is something that happens from time to time in working relationships.

But in my opinion it's not nice to put names of people in a public review when you are anonymous yourself. It's impossible to reply in person, or to get more details.

Peter Horsten

In general I think the situation in our office is a bit different than expressed in the review. We like to cooperate with energetic people, who realize that we are a growing company. People who fit to our way of thinking.

I wouldn't call us a Dutch company, because we are Polish. It's only me who's Dutch. Purely based on private investment we are trying to realize a healthy company, which is not easy in today's economy.

I would love to exchange thoughts with the anonymous person. For sure we can learn from it. I am the last one to claim that we are doing everything right.
Lukasz 2010-02-23 23:34:43
@anonim - nie wiem czy dopiero zaczynasz swoją przygodę w branży IT, czy też przyzwyczajenie do pracy w biedronce i ciągłych marzeń o milionach od początku zmusiły Cię do napisania tego komentarza. W GOYELLO pracowałem na początku jego istnienia, jedynym powodem dla którego odszedłem była gotówka. Nie, nie płacono mi jak niewolnikowi - po prostu dostawałem tyle ile chciałem w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej, co z biegiem czasu niestety przestało mi wystarczać :)
[usunięte przez moderatora] nie miałem okazji poznać, jednak - jak w każdej normalnej pracy - jeśli jesteś do niczego i pasożytujesz na firmie - nie spodziewaj się aplazu. Co do "rotacji studentów" - w większości firm zatrudniani są studenci, o dziwo - zostają ci najbardziej pracowici i sumienni, a nie "mama i tak mi da kasę" i "jestem świetnym programistą helloworld'ów".
Tak więc podsumowując ( i wyczuwając dziwną niechęć do GOYELLO ) - byłeś kiepski, nie nadawałeś się - mcdonald's ma dla Ciebie pracę programisty kasy fiskalnej ;)
K 2010-05-23 09:47:41
W Goyello pracowałem niecały rok. Dobrze wspominam ta firmę, sporo się nauczyłem, nabrałem doświadczenia i poznałem wielu ciekawych ludzi, z którymi kontakt mam do dziś. Szefostwo, czyli Peter i Kasia to sympatyczne osoby, z którymi kontakt jest swobodny. Zorganizowali parę fajnych firmowych imprez (n.p. Wigilia w Harnasiu w Sopocie). Pracowałem tam, kiedy jeszcze byłem studentem i nie było problemów z elastycznym czasem pracy, urlopami przed egzaminem czy dłuższym urlopem na dokończenie magisterki.
Co do pierwszej opinii (anonim) to nie widzę sensu w paru rzeczach. Czemu jakakolwiek firma IT miałaby cenić "miernych ale wiernych"? To nie kościół :) "Polskie zarobki" - ja też nie zarabiałem tam kokosów ale przed pracą tam byłem studentem z rocznym dośw.; pracowałem na 3/4 etatu w luźnych godzinach i w końcu sam zgodziłem się na pracę za określoną kasę, więc dla mnie nie ma problemu.
Ogólnie, moim zdaniem jest to dobra firma na początek kariery w IT.
3
NotAhumanResource 2012-03-06 00:40:44
Można się upajać hurraoptymizmem i iść owczym pędem za sloganami budowania zespołów z "pozytywną energią" i sprzyjającą aurą, można, ale od wypalenia zawodowego niedaleko. Ludzie i atmosfera wśród pracowników jest faktycznie godna pracy w tej firmie i to ludzie - sami w sobie, są tym spoiwem. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że kadra zarządzająca oraz satelitarne jednostki to weterani, albo raczkujący fascynaci branży skupionej wokół, jak to się modnie określa, "treningu personalnego". W pracy zespołowej, strukturze organizacji, metodzie, którą firma się chwali przy każdej okazji, liczą się jeszcze inne wartości jak wiedza, doświadczenie i profesjonalizm. Niestety doświadczony w pracy człowiek tych cech już nie może od kadry oczekiwać, a już na pewno wymagać, bo spotka go porażka, ale taka załatwiona w białych rękawiczkach. Indywidualny rozwój i ścieżki "Agile", jeżeli "spowiedzi" na częstych tzw. ewaluacjach, można nazwać zachowaniem i rozwojem indywidualnych ścieżek swojej wyboistej kariery to ogólny skala barometru wartości sięgnie dna Bałtyku. A co do metod zwinnych, każdy kto miał kontakt z tą metodologią szybko potwierdzi słowa samego scrum-mastera, że "nie jesteśmy jeszcze tak adżajlowi". Zgodzę się, że to dobra firma na początek kariery w IT, wielki pozytyw za to, że studenci mają szansę odbyć płatne (podkreślam płatne) praktyki, a to rzadkość dzisiaj. Ale z drugiej strony, warto się zastanowić też nad jednym faktem, z czym firma się z resztą nie kryje i używa argumentu do pozyskiwania klienta (głównie w Holandii) odnośnie konkurencyjnej ceny pracy polskiego programisty, która jest średnio 2-3 mniejsza, a wydajność proporcjonalnie większa. Ogólnie w tej firmie zachęcanie do postawy nie-wiedzącego-co-robić, wszystko-pytającego jest sportem a dawanie dobrych rad świetną rozrywką, szczególnie tych, którzy sami "trenerzy" nigdy by nie skorzystali będąc w podobnej sytuacji. Jakieś podobieństwa i skojarzenia?
3
gość 2015-03-04 16:50:45
Jakiś czas temu byłam na rozmowie rekrutacyjnej w tej firmie i Pani K zadała mi około 10 podobnych pytań, m.in. "a jak pani sobie radzi ze stresem?" "jak znosi pani stres?" "co robi pani, gdy jest zdenerwowana?" "co panią stresuje?" "co jest w stanie wyprowadzić panią z równowagi?" "jaki ma pani sposób na zdenerwowanie?" Szczerze, już to o czymś świadczy. Czekałam 20 min, aż łaskawie zrobią sobie kawe. Profesjonalne podejście.
4
Ewa Tokarska 2015-03-23 15:29:24
Dzień Dobry,
Dziękujemy za informację na temat przebiegu rekrutacji. Staramy się, aby rozmowy odbywały się punktualnie, jednak czasem zdarzają się nieprzewidziane sytuacje. Mogą one spowodować niewielkie opóźnienia. Przykro nam, że najwyraźniej było to dla Pani nieprzyjemne doświadczenie. Podczas rozmowy rekrutacyjnej chcemy poznać kandydata jak najlepiej. Jednocześnie przykładamy wagę do przyjaznej atmosfery spotkania.
Pozdrawiamy, zespół Goyello
3
Kamil 2015-03-24 22:07:58
Porządna, dynamicznie rozwijająca się firma która do pracowników podchodzi jak do normalnych ludzi... Tak w dużym skrócie mógłbym napisać o Goyello jako jej aktualny pracownik. Tutaj możesz podejść do twojego Team Lidera, czy do np. Petera i wprost powiedzieć co ci nie pasuje i z jakiego powodu. Zawsze możesz liczyć na rozmowę i nikt ci za to głowy nie urwie. Białe rękawiczki? Oh, cmon... Podstawą w Goyello jest rozmowa i naprawdę zdrowe podejście do pracownika. Ok, czasem mogą się zdarzyć zgrzyty z tego czy innego powodu bo ludzie są różni. Charakter, temperament czy pretensje z przebiegu rozmowy rekrutacyjnej... Wiele czynników może mieć wpływ na to niezadowolenie i potem niestety powstają anonimowe hejty. Dziecinada. Wiele osób które aplikują szuka tzw. złotego strzału i odpadają podczas rekrutacji bo zwyczajnie brakuje im np. elementarnej wiedzy. Sam niestety odsiałem w ten sposób parę osób na rekrutacji. Na zdrowy rozsądek... Czy ktoś z Was chciałby pracować w poważnym projekcie dla dużego klienta i dzielić się współodpowiedzialnością za jego powodzenie z osobą która prześliznęła się przez rekrutacją na warunku? No właśnie... Moim zdaniem oczernianie firmy w przypływie złości czy też niezadowolenia to już zdrowo trąci brakiem dobrego wychowania. Nie poszło ci na rozmowie? Czemu nie chcesz spróbować raz jeszcze? :) Drzwi są przecież zawsze otwarte... Ja w Goyello pracuję trochę ponad dwa lata i jestem z tej pracy zadowolony. Nie jestem ani studentem bez kompetencji zawodowych ani desperatem który nie miał wyjścia i przyszedł do firmy "dobrej na początek w IT". W moim przypadku to był świadomy wybór a ja sam jestem doświadczonym certyfikowanym testerem z ponad 6 letnim stażem zawodowym. Chciałem pracować w tej firmie, z tymi ludźmi i brać udział w tych wszystkich licznych projektach które są na tapecie w Goyello. Da się? Goyello oferuje bardzo duże możliwości rozwoju indywidualnego oraz zawodowego. Chcesz pogłębiać swoją wiedzę jako np. developer? Zapraszamy! Certyfikat? Studia? Wszystko można wynegocjować :) A jeśli np nie koniecznie masz plan na swój własny rozwój zawodowy to są tu ludzie którzy mogą ci i w tym pomóc. Atmosfera jest tu naprawdę dobra a pracując tu masz okazję rozwijać się pracując w najnowszych technologiach i w towarzystwie przyjaznych osób, które posiadają ogromne doświadczeniem zawodowe. Przez cały okres mojej pracy w Goyello chyba tylko raz usłyszałem odmowę od Team Lidera w przypadku jakiegoś szkolenia na które chciałem się wybrać ale i to w bardzo ludzki sposób. Merytorycznie, konkretnie i z uzasadnieniem które łatwo było mi zaakceptować. Sama strona finansowa też wygląda całkiem nieźle. Ile sobie wypracujesz tyle dostaniesz. Taka prawda. Tu doceniana jest przede wszystkim uczciwość, solidność oraz pracowitość więc jeśli jesteś skłonny/a włożyć w swoją pracę trochę serca to na pewno nie zostanie to pominięte przy okazji ewaluacji.
4
Miś uszatek 2015-05-13 18:02:33
Po co dajecie mailowa informacje zwrotna,ze na wysłana aplikacje odpowiecie w ciagu 3dni roboczych jak potem nie jestescie w stanie sie z tej deklaracji wywiązać? Generalna moja opinia o rekrutacji: kiepsko.
5
Kamila Pyszka 2015-07-30 10:47:38
Dziękujemy za opinię. Zależało nam, by skontaktować się z każdym, kto do nas aplikuje. Jednak przekonaliśmy się, że wywiązanie się z danego słowa nie zawsze jest możliwe. Zdecydowaliśmy się więc zmienić zasady komunikacji z naszymi kandydatami. Obecnie kontaktujemy się z wybranymi osobami. Mamy nadzieję, że ta zmiana będzie sprzyjała dobrym relacjom, niezależnie od ostatecznego efektu rozmów.
Nadal jesteśmy otwarci na uwagi i gotowi do usprawniania naszego procesu rekrutacji.

Pozdrawiamy, zespół Goyello
2
Ewa Tokarska 2015-09-04 12:50:11
Cześć, dzięki za komentarz. W ostatnim czasie z sukcesem udało nam się zakończyć kilka procesów rekrutacyjnych i zatrudnić fantastycznych kolegów i koleżanki. Dzięki temu jest nas już 100 :) (usunięte przez administratora) Jeżeli jesteś zainteresowany pracą w Goyello zapraszam do indywidualnego kontaktu, nasze aktualne oferty znajdziesz tu: (usunięte przez administratora) Pozdrawiam serdecznie, Ewa Tokarska
1
Tryptyk 2015-09-05 19:07:56
Ogólnie jestem zadowolony z pracy w Goyello niestety z doświadczenia mogę powiedziec że na chwilę obecną jest to firma w której nie ma co zapuszczać korzeni na za długo... Straszliwe kolesiostwo szczególnie widoczne po stronie teamu java. Psuje mi to całą atmosferę i radość z pracy. Firma dobra dla studentów na początku kariery moim zdaniem.
2
Kwejk 2015-09-05 19:10:11
Ile ci zapłacili za taką opinię?
Ewa Tokarska 2015-09-09 12:59:46
Dziękuję za Twoją opinię. Szkoda, że jest anonimowa, gdyż tylko bezpośredni dialog i konkretna sytuacja prowadzi do zmian. W Goyello cenimy sobie otwartą i szczerą komunikację. Ponadto rzeczywiście cenimy ludzi, którzy chcą się rozwijać i uczyć, nie tylko po studiach, ale przez całą swoją karierę. Dowodem tego są nasi pracownicy. Nie wiem co masz na myśli przez „kolesiostwo”. Zależy nam na tym, żeby atmosfera pracy była dobra dla każdego. Jesteśmy otwarci na uwagi i na podjęcie konkretnej akcji, jeśli jest taka potrzeba. Musimy jednak najpierw dokładnie poznać istotę sytuacji. Chętnie porozmawiam na ten temat z Tobą indywidualnie. Zapraszam Cię do kontaktu. Pozdrawiam serdecznie. Ewa Tokarska
Kamila Pyszka 2015-10-05 10:57:32
Jest nam miło, że zainteresowała Cię nasza oferta pracy. Zapraszamy Cię zatem do odwiedzania naszej strony internetowej www.goyello.com oraz do zaaplikowania na wybraną ofertę (zakładka: kariera). W sytuacji pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu: kariera@goyello.com, (usunięte przez administratora). Pozdrawiam serdecznie, (usunięte przez administratora)
Kamila Pyszka 2016-02-08 11:01:35
Tak, to prawda obecnie rekrutujemy do zespołu administratorów. (usunięte przez administratora) Jednocześnie dodam, że na tej pozycji kluczowe jest dla nas doświadczenie i samodzielność w obszarze zarządzania systemami Windows, komunikatywność i dobra znajomość języka angielskiego w mowie i w piśmie. Odpowiadając o pytanie o "starego" administratora, to ma się dobrze :)Pozdrawiam serdecznie.
mp 2016-03-02 11:35:07
Witam,
widziałem, że szukacie administratora Windows. Co jeżeli ktoś ma małe doświadczenie z bazami danych MS SQL? Czy jest to czynnik, który mocno wpływa na zatrudnienie? Chcę wiedzieć zanim wyślę CV :)
ps. czy jest jakakolwiek szansa, aby dowiedzieć się jakie są widełki na stanowisku admina u was? (ewnetualnie 6000zł netto - więcej czy mniej)
Gal Anonim 2016-03-06 02:53:55
Trafiłem tu przypadkowo ale i ja dorzucę swoje "trzy grosze". Dosyć niedawno ubiegałem się o posadę w firmie GOYELLO i muszę powiedzieć, że podczas rozmowy rekrutacyjnej byłem potraktowany bardzo profesjonalnie. Pytania były bardzo konkretne (no może poza kilkoma pod koniec rozmowy gdy już rekrutujące mnie osoby "spuściły" nieco z tonu i rozmawialiśmy o nieco mniej biznesowych aspektach). Podczas rozmowy jak i po niej czułem, że zrobiłem dobre wrażenie i że poradziłem sobie z pytaniami rekrutacyjnymi na bardzo dobrym poziomie. Niestety nie udało mi się dostać ... ale za to dostałem odpowiedź zwrotną (czego nie wszystkie firmy praktykują). Szkoda tylko, że podając uzasadnienie, które sprawiło że nie dostałem się do GOYELLO - podano dosyć błahy powód, którego poprawa zajęłaby maksymalnie tydzień pracy pod okiem profesjonalnego lidera, ale to moja ocena - skoro według nich nie nadawałem się to ok ale mogliby powiedzieć to wprost a nie podając wymigujący powód. To jedyne moje zastrzeżenie. Poza tym wszystko OK jeżeli chodzi o samą rekrutację.
2
Gal Anonim 2016-03-06 12:18:52
No nie zamierzam nikogo oczerniac zwlaszcza w Internecie. Pamiętaj że musisz naprawdę dobrze się zaprezentować bo u mnie umiejętności programistyczne nie wystarczyły (mimo że ich poziom został dobrze oceniony )
Kamila Pyszka 2016-05-12 17:41:27
Dziękujemy za opinię, to dla nas cenne. Niemniej z naszej perspektywy na pewno ważne jest, aby mieć świadomość, że trudno jest pracodawcy zaoferować oczekiwane wynagrodzenie, jeśli kandydat nie odpowiada w pełni profilowi oferowanego stanowiska, nawet jeśli ma wieloletnie doświadczenie.
Asti 2016-06-03 01:08:39
Niedawno byłam w tej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej. Pomimo zapewnień odnośnie kontaktu, nie otrzymałam jakiejkolwiek informacji zwrotnej, ani telefonu, ani maila, kompletnie nic. To mało profesjonalne i wystawia bardzo złe świadectwo tej firmie. Kandydat może odnieść wrażenie, że jest w oczach rekrutera tak "słaby", że nie zasługuje nawet na odrobinę szacunku, że w przyszłości i tak nie będzie z tego kandydata "pożytku", więc nie ma co marnować czasu na kontakt, bo i tak nie zostawimy sobie w tym przypadku "otwartej furtki" na przyszłe rekrutacje.
2
Kamila Pyszka 2016-06-03 19:17:58
Dziękuję za informację i przepraszam za tę sytuację. Prześledziłam listę spotkań w ostatnim czasie i upewniłam się, że nikogo nie pominęłam, wysyłając informację zwrotną. Jeśli wiadomość nie dotarła do Ciebie, może to oznaczać problem z zewnętrznym systemem, którego używam do tego celu. Bardzo mi przykro, że brak kontaktu został w tak negatywny sposób przez Ciebie zinterpretowany. Każdego kandydata darzę szacunkiem i absolutnie nie chciałabym, żeby ktoś poczuł się źle potraktowany. W sytuacji takiej, jak opisana, warto również skontaktować się bezpośrednio z rekruterem i poprosić o feedback. Miałabym wówczas szansę szybciej zdiagnozować błąd systemu i zapobiec podobnym sytuacjom. Zapewniam, że furtka do Goyello jest otwarta w przyszłych rekrutacjach.
njo 2016-06-19 21:19:45
Odnośnie zaftrudnienia i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich bo ostatnio nie pokazało się żadne ogłoszenie pracy @wipol. Widocznie atmosfera dopisuje.
ktos 2016-11-11 01:37:54
Nieprofesjonalne podejście do rekrutacji, zwlekanie z odpowiedzią i nietrzymanie się terminów, jak już przyjdzie co do czego to zarobki na pewno nie należą do najwyższych, delikatnie mówiąc.
2
ŁukaszR 2016-11-24 21:31:49
Super firma, spędziłem w Goyello ponad rok. Poznałem wspaniałych ludzi, od których można się bardzo dużo nauczyć. Firma inwestuje w pracowników, daje możliwość zrobienia certyfikatów, stawia na Agile, motywuje do uprawniania sportu. Szczególnie pozdrawiam kolegów i koleżanki z FCG i managerów Pawła i Rafała. Zachęcam również do wzięcia udziału w rekrutacji, to nic strasznego:-).Pierwszy etap jest z HR polega na poznaniu się (pozdrawiam Kamila :-)), drugi to rozmowa techniczna, trzeci z managerem PB lub RB, gdzie dogadacie szczegóły. Jeżeli przed wysłaniem CV macie jakieś obawy to mam nadzieje że je rozwiałem. Polecam i Pozdrawiam!! ŁukaszR
ŁukaszR 2016-11-24 21:32:02
Super firma, spędziłem w Goyello ponad rok. Poznałem wspaniałych ludzi, od których można się bardzo dużo nauczyć. Firma inwestuje w pracowników, daje możliwość zrobienia certyfikatów, stawia na Agile, motywuje do uprawniania sportu. Szczególnie pozdrawiam kolegów i koleżanki z FCG i managerów Pawła i Rafała. Zachęcam również do wzięcia udziału w rekrutacji, to nic strasznego:-).Pierwszy etap jest z HR polega na poznaniu się (pozdrawiam Kamila :-)), drugi to rozmowa techniczna, trzeci z managerem PB lub RB, gdzie dogadacie szczegóły. Jeżeli przed wysłaniem CV macie jakieś obawy to mam nadzieje że je rozwiałem. Polecam i Pozdrawiam!! ŁukaszR
Kamila Pyszka 2016-11-25 10:55:05
Dziękujemy za komentarz. Jest nam niezmiernie przykro, że w ten sposób to odebrałeś. W przypadku, gdy nie jesteśmy w stanie podjąć decyzji od razu, staramy się kontaktować w umówionym terminie i o tym informować. Jeśli zależało Ci na ostatecznej decyzji wcześniej (np. ze względu na udział w innych procesach rekrutacyjnych) to zdecydowanie bezpośredni kontakt z nami byłby najbardziej efektywnym rozwiązaniem.

Szkoda, że choć finalnie nie otrzymałeś od nas propozycji współpracy, to z góry zakładasz, że „zarobki na pewno nie należą do najwyższych, delikatnie mówiąc”.

Piszesz anonimowo, a chętnie dowiedzielibyśmy się, na czym w Twoim odczuciu polegał brak profesjonalizmu - tylko w taki sposób moglibyśmy dokonać jakiejkolwiek zmiany. W imieniu swoim i Goyello życzę Ci powodzenia w dalszym rozwoju kariery zawodowej i pozdrawiam serdecznie.
1
Zostaw swoją opinię o GOYELLO - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GOYELLO