brak logo

Sitaco

Wrocław

Opinie o Sitaco

Niedoceniany?? 2009-07-27 16:38:06
W Sitaco jest brudno , wszystko swędzi za sprawą wełny mineralnej i jej pyłków w 100% przekraczających dopuszczalne normy stężenia w powietrzu.
Pracownicy są zastraszani, obiecywane premie nigdy nie były wypłacane.
Brygadziści są ludźmi pozbawionymi honoru, i wszelkiej ludzkiej dobroci.
Jedynym plusem jest to że firma co miesiąc bez żadnych spuźnień wypłaca wynagrodzenie.
1
były pracownik 2009-11-20 21:36:03
Zgadzam sie z kolegą "niedoceniany" za nic w świecie nie wróciłbym do tej firmy, w dodatku dyrektorem firmy jest były handlowiec który budzi wątpliwości co do nadawania się do pełnienia tej funkcji, w firmie zmienił się również kierownik ten obejmując stanowisko nie miał pojęcia o produkcji. ogólnie w sitako nie dba się o pracownika tylko o interes firmy czasem kosztem ludzi najniższego szczebla.
1
podpowiedź 2010-01-11 21:38:12
O ! Następny "niedoceniony". To o co kolego powinno się dbać w Sitaco ? Czyż nie o interes firmy ? Zastanów się nad sensem tego co piszesz.
Przemaz 2010-10-22 20:36:53
Pozdrowienia dla całej ekipy z biura i produkcji, dla tych pracujących i już nie.
anonim 2011-07-18 23:35:29
Wiem co pisze bo pracowałem tam przez 5 lat można powiedzieć ze od powstania firmy i widziałem jak zakład się zmienia, niestety na gorsze. Jeśli uważasz inaczej to albo tam nie pracowałeś, albo siedziałeś w biurze jeśli tak to nie masz zielonego pojęcia co się działo na produkcji i nie wypowiadaj się na ten temat
anonim 2011-11-19 00:13:22
Synu. Pięć lat to długo. Jak dla ciebie o pięć lat za długo.
1
Alvaro 2012-12-11 12:54:06
JEDNYM SŁOWEM - SYF !

Pracowałem tam przez 7 msc . Atmosfera "to zależy na jakiej zmianie" moja akurat była nawet spoko Tylko jedynym problemem był chamski Brygadzista !!!....... Jeżeli jesteś osobą zatrudnioną przez pośrednika ODRADZAM TAM PRACY !... Zrobią z Ciebie kozła ofiarnego niby pięknie ładnie a Tobie karzą [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ć a stali pracownicy się obijają bo takie jest tam światło dzienne w Sitaco a wszystko to też dzięki brygadziście. Ja nie pozwoliłem sobie na takie wysiłki , co doprowadziło do spięcia z brygadzistą ale tam trzeba pokazać i nie dać sobie wchodzić na głowę jak inni nowo przyjęci...

Kierownik to człowiek bez kompetencji na to stanowisko
Dyrektor produkcji to osoba chyba przez pomyłkę wybrana na to stanowisko.
Dyrektor Zarządu kolejny dziwny przypadek.........

STANOWCZO ODRADZAM TAM PRACY.....
1
qwerty 2013-01-01 22:03:40
Dopisze jeszcze do kolegi Alvaro, że brygadzista miał swoich pupili co mu aż narzucali się. Jak się na ciebie uwziął to pracowało się non stop na jednej wrednej maszynie i nawet szans na zmiane stanowiska/maszyny nie miałes. Ogólnie to praca sezonowa i marnie płatna. W lecie gorąco jak w piekle. Wełna włazi nawet w 4 litery plus obowiązek chodzenia maskach i okularach bez których nie objdzie się inaczej.
Potem wszystko w płucach ląduje. Mozliwość przejscia z pośrednika na firme prawie nie mozliwa ze wzgledu na pierszeństwo rodziny tam pracującej dosłownie lub chyba ,że pracowales sezon wczesnie i teraz doginasz jak bediun i wlazisz z wazeliną brygadziście. Ogólnie ekipa tam pracująca było spoko oprócz własnie brygadzisty, który za wszelką cene chciał się wyróznić u kierownika/dyrektora zakładu.
scf 2013-01-05 23:56:37
Panowie a jak jest na stanowisku PH?
byłem ostatnio na rozmowie i nie powiem wizja pracy całkiem przyjemna
DAVID :) 2013-03-29 12:38:17
Dawid - nie masz racji!
nie zgadzam się z Twoją opinią :)
Alvaro 2013-05-23 16:27:12
Przede wszystkim chciałbym zaznaczyć że skoro w waszej firmie tytułuje się Imiona i Nazwiska osób które wyraziły się opinią na stan który tam panował to TYLKO PODKREŚLA TO CO MOGŁEM PRZEKAZAĆ INNYM w kontekście ostrzeżenia przed zawieraniem jakich kol-wiek współpracy z firmą.

Gdyby moja praca była doceniana odpowiednio w tej firmie, to na pewno bym nie wyciągnął brudu na światło dzienne !!

Pozdrowienia !!
Edi 2013-05-23 16:35:38
Nie zgadzasz się bo albo siedzisz w biurze i się śmiejesz z tych co pracują na produkcji, albo jesteś podstawiony i tyle w temacie !!
Alvaro 2013-05-23 16:37:01
Jak odradzam stanowczo, szukaj pracy wszędzie ale nie tam !!

(usunięte przez administratora DZIADOSTWO NIEDOCENIANE !!
Olo 2013-06-14 21:13:13
Jak popracujesz to sam stwierdzisz. Jednym pasuje drugim nie. Jest wiele innych zakładów. Zawsze możesz spróbować w lg to stwierdzisz ,że praca przy wełnie to wakacje. Pracowałem tam rok temu i było spoko i spoko ludzie. Nie wszędzie masz 3 przerwy:):) i spokojnego zapalenia papiersoa bez przypału.
lubie placki 2013-06-19 11:49:27
obecnie pracuje w sitaco na produkcji. wynagrodzenie to 1800 brutto.
za nocki jest +20% praca na 3 zmiany .ja trafiłem na spoko brygade i jest ok, owszem wełna swedzi ale z czasem coraz mniej. jesli jestes studenciakiem i myslisz ze przyjdziesz i bedziesz sie obijac i siedziec na tyłku to oszczedz swojego czasu.sa tacy co przychodza i rezygnuja po godzinie albo nie przychodza nastepnego dnia przez takich agentów daja umowe na 2 tygodnie a potem nowa trzeba podpisac.pracuje sie na różnych stanowiskach żeby jedna osoba nie miała najtrudniejszej pracy.w upały jest masakra ale sa czesciej przerwy za to.bez upałów przerwy sa co 2 godzinki :] narazie nie spotkałem sie tam z tym o czym tak piszecie czyli ze złum traktowaniem pracownikow a wrecz przeciwnie. ogołem jak ktos nie boi sie pracy przy wełnie to jest spoko.
1
Krzysiek 2014-01-15 12:20:54
Witam pracuje od niedawna w sITACO moge duzo powiedziec o tej firmie pracy itp.Wiec zaczne od pojechania wszystkich co sie zle wypowiadaja na temat Sitaco jestescie ciotami praca nie jest ciezka .Jest spoko wełna az tak bardzo nie swedzi ekipa super kierownictwo takze jest ok.POZDRAWIAM
anonim 2014-01-22 15:30:29
Witam,a czy może się ktoś wypowiedzieć jak to jest z pracą na magazynie,czy jest podobnie jak na produkcji,czy jest to całkiem inna praca?
Łysy 2014-03-01 10:06:23
Opinie są jak ludzie, różne. Napisze szczerze i bez ogródek- Produkcja: ludzie mili pomocni i zawsze uśmiechnięci,tyczy się to również brygadzistów. Jak coś nie wiesz pytaj wszyscy zawsze miło i z wyrozumiałością wytłumaczą i pomogą. Biuro- kierownik również normalny człowiek, ciut się wozi , ale ... to kierownik. Technolodzy i inni kij wie od czego to ... szwendające się darmozjady na które produkcja musi zasuwać żeby mieli na chleb, uczciwie kompletnie nie są potrzebni. Aaa ... zapomniał bym o logistykach - strasznie ważni koledzy bardzo niedoceniani, bez nich wszystko stoi. Mam nadzieje że komuś się ta opinia przyda
bo kiedyś sam tu byłem i czytałem co i jak, gro wypowiedzi to bujdy ludzi co nie chcą lub nie umieją pracować. Pozdrawiam całą produkcję Grzechu,większej tylko kasy Wam życzę.
pracownik 2014-04-17 23:32:44
Ta informacja dotycząca zarobków odnosi się do osób zatrudnianych przez agencję pracy oraz na trzy miesięcznym okresie próbnym. Osoby, które pracują w Sitaco na umowę o prace zarabiają więcej. Istnieje możliwość awansu wewnątrz działu produkcji, co również wiąże się ze wzrostem wynagrodzenia. Obowiązuje też system premiowy, który uzależniony jest od wypracowanych dochodów. Firma zatrudnia pracowników z agencji pracy w celu ich przejęcia. To najlepsza metoda wzajemnego poznania się i podjęcia świadomej dla obu stron decyzji. Sitaco zawsze płaci i czasie, gwarantuje też stale zatrudnienie. Minusem jest praca przy wełnie, jednak można do tego przywyknąć. Nie ma zamordyzmu i jeżeli ktoś poszukuje stałego i stabilnego zatrudnienia, znajdzie to w Sitaco. Praca jest bezpieczna i prowadzona na bezpiecznych i przystosowanych do wymogów maszynach. Jeżeli komuś zależy na pracy, pilnuje pracy, nie znika nagle, ma zapewnione stałe zatrudnienie. Jeżeli ktoś ma tylko oczekiwania, nie dając z siebie za wiele, nie zostanie doceniony i będzie jak Alvaro wypisywał tutaj paszkwile na temat osób, o których pracy i kompetencji nie ma zielonego pojęcia. Jeżeli ktoś pisze, ze w Sitaco jest brudno, to niech ma świadomość, że pisze o swoim podejściu do sprawy porządku. Każdy ms na to wpływ i nie są to tylko jacys ludzie zarządzający firmą. Jestem osobą decyzyjną w Sitaco i zapewniam, że obecnie jesteśmy w stanie przyjąć na srale ludzi, którym zależy na pracy. Jak widzicie, są różne opinie o firmie. Zachęcam do osobistego zapoznania się z zakładem. Pozytywne i negatywne opinie warto zweryfikować osobiście. Ponownie zachęcam do pracy osoby ukierunkowane na stabilność zatrudnienia z wieloma swiadczeniami socjalnymi.
lubie placki 2014-05-14 17:49:48
Witam,ja już tam nie pracuję. Tragedii nie było ale fajną pracą też bym tego nie nazwał ( ale praca od tego nie jest żeby ja lubić,tylko żeby zarabiać) ogółem wygląda to tak: Duże zapylenie,wełna gryzie jednych mniej innych bardziej, na hali nie raz +40 stopni (przerwy są 5 minutowe co godzinę wtedy :]) Ludzie całkiem spoko (pracownicy produkcji) kadry tez spoko , liderzy to już zależy na kogo traficie (jak na rudego lisa to uważajcie niby taki miły i pomocny ale jak przyjdzie co do czego to nakłamie na was u przełożonego.Jak sie będzie zle czuli i poprosicie o wolne to usłyszycie uwagi typu :ile pan ma lat? trzeba było nie pić wczoraj itp. podsumowując : nie jest to praca dla każdego ale jak masz zapał i chęci do pracy to sobie tam poradzisz i inni ci pomogą,
1
czacha 2014-05-20 14:32:16
dlaczego w sitaco jest taka ogromna rotacja pracowników? ile zarabia się tam na ręke?
Pracownik 2014-06-07 00:28:03
Zawsze znajdzie się ktoś taki, kto wystawi złą opinie na byle jakiego człowieka, to normalne, albo z zazdrości, albo z innych powodów, albo też zdarzyła sie taka sytacja o której kolega pisze, pracuje w tej firmie długo, nie zgadzam się ze stwierdzeniem kolegi o upałach na hali +40 stopni, a przerwy dodatkowe trwają 10 min :), co roku prowadzone są badania zapylenia - wszystko jest w normie - ktoś chyba wymyśla bajki, albo próbuje oczerniać firmę, bo coś mu w życiu nie poszło.

Powiem szczerze, w takie opinie można wierzyć, ale to tylko opinie, niewiadomo przez kogo pisane - ktoś jak chce pracować to zawsze będzie pracował :)

Pozdrawiam!
gal 2014-06-07 01:37:14
Lepiej nie poruszac tematu badan, bo to tylko cyfry.
Myanmar 2015-01-07 10:28:47
Sitaco na pewno w odpowiedni sposób je wykorzystało. Nie wierzę, że tak duża firma nie byłaby w stanie zrobić użytku z pracy ludzi. Zastanawiające jest tylko to, na co można liczyć w codziennym życiu firmy, bo myślałem o tym, by się u nich zatrudnić, ale nie wiem czy to byłby dobry krok i właściwy kierunek.
zodi 2015-03-10 02:25:10
Firma SITACO od lat znana jest na polskim rynku, na którym z proponuje swoje rozwiązania w wielu sektorach przemysłowych oraz budownictwie. Ich produkty to systemy izolacji termicznych i akustycznych oraz systemu profili metalowych z których ja osobiście najbardziej ich kojarzę. Firma moim zdaniem bardzo dobra
maniek 2015-03-23 23:07:55
Pracowałem przez dłuższą chwilę w tym syfie wiem ze nie ma lekko i żadnych szans na rozwój w tej firmie a o podwyszce czy premier nie ma co myśleć taka prawda ludzie tam zasuwaja i nic z tego nie mają szkoda mi ich trochę ale to ich wybór może będą mieli lepiej
2
nowy 2015-03-25 09:11:33
Stawka około 1800/2000 brutto premiera brak
Piter 2015-06-13 16:21:29
Pracowałem w tej firmie jakieś 3 lata temu. Wtedy zarobki do wykonywanej pracy były śmiesznie niskie. Warunki pracy - obiektywnie przyznać są ciężkie i nie tylko przez pył ale także przez brak klimatyzacji na hali i proszę się nie dziwić to nie jest żadne udziwnienie - dziś pracuję na hali klimatyzowanej większej niż tam w Sitaco i jest chłód latem. Dla mnie najgorszy był skorpion - zainteresowani wiedzą o co chodzi nie szło wyrobić normy bez mordęgi. Dziś pracuje o połowę mniej co tam a zarabiam prawie 2 tyle. nie polecam chyba ze zmienia się warunki pracy
4
qwer 2015-12-21 16:49:25
błędne przypuszczenie;) zmieniło się tyle,że firma pikuje mocno w dół
bbbbb 2016-04-21 15:41:29
są podzieleni na izolacje techniczne oraz platformę budowlaną
Piter 2016-07-21 12:04:34
Ja nie twierdzę że firma stoi w miejscu.
Ja dzielę się opinią własną z doświadczeń pracy na produkcji w tej firmie.
Mam doświadczenie z wielu firm i wiem że można zarobić więcej a się tak nienarobic jak w Sitaco.
Do tych warunków nigdy bym nie wrócił. Tyle w. Temacie. Pozdrawiam.
neutralny 2016-08-10 11:41:55
pracowałem kiedyś przez 2 lata w sitaco na produkcji.
moje odczucia są obojętne, praca jak praca, a wśród ludzi nie brakowało tych, którzy są fajni i sympatyczni, pomocni, ale też są i tacy, którzy są skończonymi dupkami...
kadra kierownicza bardzo słaba pod każdym względem, czasami bez pojęcia i często konkfliktowy klimat w relacjach pracownicy - kierownictwo
wspominam miło brygadzistę, który chyba już tam nie pracuje, poszedł najpierw do biura a potem go wywalili z pracy albo sie zwolnił, tego nie wiem...
ale poświęcił mi dużo swojego czasu, nauczył mnie wszytkiego i pracy na maszynach, bo sam to dobrze znał od podszewki, mimo że wymagający to zawsze był za swoimi pracownikami
gryzienie wełny da się znieść, to nie jest jakiś wielki dramat, na początku, fakt - ciężko.
jak się ma fajnych kumpli i spoko brygadzistę to jest całkiem dobrze
zarobki bardzo średnie, wypłata ZAWSZE NA CZAS
pozdrawiam Łukasza J. jeśli będziesz to czytał kiedyś :-)
Zostaw swoją opinię o Sitaco - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sitaco